ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Traficant de migranți, dat în urmărire internațională de autoritățile franceze, prins de polițiști în Bacău

30 September 2022 at 09:55

Un traficant de migranți gorjean, care avea mandat de arestare european emis de autoritățile din Franța, a fost prins de polițiști în casa unei persoane din satul Cârligi, comuna Filipești, din județul Bacău.

foto arhivă

„La data de 29 septembrie a.c., în urma activităților operative desfășurate, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentului Urmăriri, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Postului de Poliție Filipești, au efectuat o descindere la domiciliul unei persoane de pe raza satului Cârligi, în urma căreia a fost prins un bărbat de 32 de ani, din județul Gorj, urmărit la nivel internațional.

Bărbatul se sustrăgea de la executarea unui mandat european de arestare, emis de autoritățile din Franța, fiind condamnat la 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți și aderare la grup infracțional organizat”, au transmis reprezentanții IPJ Bacău.

Bărbatul făcea parte dintr-o rețea de trafic de persoane, în care erau implicate circa 10 cetățeni de naționalitate română. Această rețea organiza transporturi ilegale de persoane clandestine între România, Franța, Anglia, Belgia și Olanda. În perioada 2017-2018, traficantul de migranți prins în Bacău a trecut ilegal frontiera britanică mai mulți migranți.

În prezent, bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 de ore. În continuare, se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile franceze.

articolul original.

Viktor Orban lansează un avertisment dur: Ucraina ar putea pierde o treime sau jumătate din teritoriul său. Uniunea Europeană însăși s-ar putea destrăma până în 2030

18 September 2022 at 08:55
image

Premierul ungar Viktor Orban atrage atenția că războiul ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar pierde o treime sau jumătate din teritoriu.

Viktor Orbán a ținut un discurs despre mai multe teme de interes pentru retorica sa, la Kötcsé, în 10 septembrie. Kötcsé este un mic sat din județul Somogy, în apropiere de Lacul Balaton, considerat o destinație de vacanță preferată de mulți politicieni din Ungaria, notează Europa Liberă, citează G4Media.ro.

Întâlnirea, care marchează începutul sezonului politic de toamnă pentru Fidesz, este în principiu închisă pentru public, dar jurnaliștii Europa Liberă au reușit să facă rost de informații referitoare la retorica liderului Fidesz din 10 septembrie.

Ucraina

Războiul din Ucraina a fost, bineînțeles, unul dintre subiectele principale ale discursului lui Orban. Potrivit premierului, acest război ar putea dura până în 2030, iar Ucraina ar putea pierde o treime sau jumătate din teritoriul său. Potrivit premierului, războiul a fost local, dar Occidentul a intervenit, făcându-l global, iar acum Europa ”își trage în picior” cu sancțiunile pe care le impune.

Criza energetică provocată de sancțiuni ar putea bloca până la 40% din industria europeană în această iarnă, a mai prezis Orbán. Se așteaptă ca liderii europeni să poarte discuții în toamnă cu privire la prelungirea pachetului de sancțiuni pentru încă șase luni, iar premierul a declarat că ar trebui depuse eforturi pentru a preveni acest lucru. Premierul este conștient că este aproape singurul dintre liderii statelor membre care adoptă această poziție, dar, referindu-se la alegerile din Italia din septembrie, a mai spus că ”sperăm că până atunci se va forma un guvern în Italia care să ne sprijine în acest sens”.

Orbán a declarat că adoptarea sancțiunilor arată că Europa nu are un lider care să recunoască interesele continentului și să acționeze în consecință, și care să-i convingă pe ceilalți să facă același lucru.

Conform Europa Liberă, premierul a reiterat linia de gândire pe care a exprimat-o deja la Băile Tusnad, în România, potrivit căreia zona euro și chiar Uniunea Europeană însăși s-ar putea destrăma până în 2030.

El a mai spus că, până în 2040, imigranții musulmani vor fi majoritari în orașele franceze și că acest lucru s-ar putea întâmpla și în alte orașe și capitale ale UE. În acest caz, însă, va trebui ”să ne reevaluăm relațiile cu aceste capitale, deoarece este discutabil cât de europeană poate fi numită o țară în care naționalitățile europene indigene sunt reduse la o minoritate de câteva municipalități”.

Pe de altă parte, cei patru de la Visegrád vor fi un centru puternic de putere până atunci, a mai spus Viktor Orban. Premierul a recunoscut că această cooperare este ”în criză din cauza războiului”, dar o depășire a crizei este posibilă, mai ales că guvernele liberale de la Bratislava și Praga ”se clatină și ar putea fi ușor să existe în ambele țări guverne cu care Fidesz să formeze o alianță”.

Premierul a mai spus că Europa nu este pregătită pentru ascensiunea noilor actori în politica globală (în primul rând China) și că a văzut cât de eficient a fost capitalismul de stat chinez și că, prin urmare, ar dori să dezvolte un model economic similar în Ungaria.

Demografie, economie

În ceea ce privește Ungaria, acesta a declarat că nu va ceda în niciun caz în privința celor patru obiective strategice. Primul este demografia: trebuie făcut totul pentru a crește populația, astfel că în două săptămâni vor fi anunțate noi măsuri de sprijinire a familiei. Acesta nu a oferit detalii despre acestea.

A doua este menținerea ocupării depline a forței de muncă și protejarea valorii veniturilor, în special a celor 40% din veniturile de la baza scalei: ”Este esențial să creștem veniturile acestor persoane în anii următori”, a spus Orban.

Al treilea estemodernizarea continuă a economiei și ultimul este ”unificarea națională”. Aici, potrivit surselor Europa Liberă, premierul s-a gândit în primul rând la maghiarii din afara granițelor, nu la necesitatea de a atenua diviziunile politice din Ungaria.

Fidesz crește o nouă generație și construiește o rețea

În cele din urmă, referindu-se la propria sa tabără politică, premierul a spus că Fidesz a cultivat în mod conștient o nouă generație de lideri guvernamentali ”bine educați și capabili”, care ar trebui să fie capabili să conducă țara între 2030 și 2060. Iar după Sistemul de Cooperare Națională, trebuie creat și Sistemul de Cooperare Internațională, iar Fidesz face acest lucru prin crearea de rețele cu cercuri conservatoare, grupuri de reflecție și factori de influență, a mai spus premierul Ungariei, conform Europa Liberă.

articolul original.

„Transportul către un nou adăpost temporat”: Migranții trimiși pe o insulă luxoasă din SUA, transferați pe o bază militară

16 September 2022 at 20:52
image

Aproximativ 50 de migranți au fost trimiși pe o insulă exclusivistă din nord-estul Statelor Unite de către un guvernator conservator în cadrul unei bătălii politice pe tema imigrației. Însă, aceștia vor fi  fi găzduiți temporar într-o bază militară din apropiere, a anunțat vineri guvernatorul statului Massachusetts, potrivit AFP.

Migranții, majoritatea venezueleni, inclusiv copii, au sosit miercuri în Martha’s Vineyard, un bastion democrat și o stațiune populară pentru elita politică a țării. Aceștia fuseseră îmbarcați în zboruri din Texas pe care guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a declarat că le-a închiriat.

Autoritățile au asigurat migranților un nou adăpost temporar

Au fost depuse eforturi pentru a-i ajuta pe cei recent sosiți, dar „insula nu este echipată pentru a oferi locuințe durabile, iar oficialii statului au elaborat un plan pentru un răspuns umanitar cuprinzător”, arată un comunicat al biroului guvernatorului statului Massachusetts, Charlie Baker.

în acest context, autoritățile au oferit migranților „transportul către un nou adăpost temporar” la Baza comună Cape Cod. Potrivit surselor, familiile nu vor fi separate, iar baza a servit anterior drept adăpost de urgență. Migranții vor avea acces la servicii medicale și juridice.

Presa locală susține că  migranții au părăsit Martha’s Vineyard mai târziu în cursul zilei

Unul dintre migranți a relatat că în momentul când a plecat nu știa că va fi adus pe insulă.

„Indiferent dacă acest lucru corespunde sau nu definiției legale a traficului de persoane, el corespunde definiției morale a traficului de persoane (…). Sper că Ministerul Justiției analizează acest lucru”, a afirmat democratul local Julian Cyr.

Trimiterea de migranți în bastioanele democrate a devenit o armă politică a liderilor de dreapta pentru a denunța politicile președintelui Joe Biden. Oficialul este acuzat că  a transformat frontiera cu Mexicul într-o sită, și pentru a încerca să plaseze imigrația în centrul campaniei electorale de la jumătatea mandatului din noiembrie.

Două autobuze cu migranți au ajuns joi în apropierea reședinței vicepreședintei Kamala Harris din Washington. Potrivit Hot News, liderul democrat este responsabil de problema explozivă a imigrației la Casa Albă. Acestea fuseseră trimise de guvernatorul Texasului, Greg Abbott.

Casa Albă a numit aceste metode „o înscenare politică premeditată și crudă”.

articolul original.

Militar in Armata Romana, arestat pentru trafic de migranti. Transporta 8 transfugi de la Jimbolia la Timisoara

2 September 2022 at 11:00
image

TIMISOARA. Un sergent major a fost arestat preventiv pentru trafic de migranti, dupa ce a fost depistat in timp ce transporta opt migranti din zona Jimbolia catre Timisoara.

In fapt, s-a retinut ca inculpatul sergent major, in data de 30 august 2022 a fost oprit de catre organele de politie in timp ce efectua un al doilea transport de migranti (opt) din zona de frontiera Jimbolia catre municipiul Timisoara”, a transmis Parchetul Militar de pe langa Curtea Militara de Apel.

Sergentul major MApN a fost prezentat, joi, Tribunalului Militar Timisoara, iar instanta a decis arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Procurorii continua cercetarile in acest caz.

Sursa: News.ro

image
image
articolul original.

Grecia face un pas major în lupta împotriva imigraţiei ilegale

25 August 2022 at 06:30
image

Grecia va extinde treptat un gard de-a lungul frontierei terestre cu Turcia şi va spori măsurile de supraveghere, ca urmare a creşterii imigraţiei ilegale dinspre vecinul său estic, a anunțat guvernul elen. Decizia a fost luată în timpul unei reuniuni, prezidată de premierul Kyriakos Mitsotakis.

O declaraţie guvernamentală a precizat că în cadrul reuniunii s-a discutat „problema presiunii crescute pentru intrarea ilegală, atât de-a lungul frontierei terestre, cât şi de-a lungul frontierei maritime” din estul Mării Egee, citează AP.

deja un gard de 40 de kilometri în zona râului Evros, de-a lungul frontierei terestre nord-estice. Atena a acuzat în repetate rânduri Ankara că trimite în mod deliberat mii de migranţi care trăiesc în Turcia în Grecia pentru a-şi destabiliza vecinul. Relaţiile dintre cei doi rivali regionali sunt tensionate din cauza imigraţiei şi a drepturilor de explorare a energiei submarine.

„S-a decis extinderea treptată a gardului”

În 2020, Turcia a declarat că îşi deschide frontierele vestice pentru migranţii care doresc să călătorească mai departe în Europa. Grecia a sporit securitatea la frontieră pentru a împiedica mii de persoane să pătrundă în regiunea Evros, iar ulterior a extins gardul existent.

„S-a decis extinderea treptată a gardului pe întreaga lungime a Evros”, cu un accent iniţial pe potenţialele puncte cu probleme, se arată în comunicatul de marţi. „S-a decis, de asemenea, să se modernizeze şi să se consolideze sistemele de supraveghere”.

Grecia a acuzat Turcia că facilitează imigraţia ilegală

De asemenea, Grecia a acuzat Turcia că încurajează sau facilitează pe mare a mii de persoane din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa care încearcă să ajungă în insulele greceşti. La rândul lor, autorităţile turce şi grupurile pentru drepturile omului au acuzat Grecia că îi returnează ilegal pe solicitanţii de azil care ajung pe teritoriul elen, fără a le permite să îşi depună cererile de azil.

După ce aproape un milion de persoane au intrat în Europa prin graniţa greco-turcă în 2015, un acord între Uniunea Europeană şi Ankara a încercat să limiteze fluxurile. Însă acesta nu a fost pus în aplicare pe deplin.

Turcia găzduieşte populaţii mari de migranţi. Grecia susţine că vecinul său este o destinaţie sigură pentru solicitanţii de azil care, prin urmare, nu ar trebui să caute să călătorească mai departe spre vest.

articolul original.

84 de migranți au fost depistați în clădirea dezafectată a unei fabrici din Timișoara 

23 August 2022 at 11:50

84 de migranți au fost depistați în clădirea dezafectată a unei fabrici din Timișoara!

Un număr de 84 de migranţi au fost depistaţi adăpostindu-se ilegal în clădirea dezafectată a fabricii Elba din zona Gării de Nord din Timişoara, iar 40 dintre aceştia nu aveau acte.

”Poliţia Locală Timisoara a organizat, marţi, în urma unor informaţii obţinute, o acţiune în sistem integrat, la care au participat, pe lângă poliţişti locali şi reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Timişoara, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Poliţiei LocaleTimişoara.

84 de migranți au fost depistați în clădirea dezafectată a unei fabrici din Timișoara 

Locaţia vizată a fost clădirea dezafectată a fabricii Elba de pe strada Gării.

În cadrul acţiunii au fost identificaţi un număr de 84 de migranţi, din care 40 nu deţineau niciun fel de documente.

Sursa: News.ro

Citeste si Bărbatul diagnosticat cu malarie după ce a călătorit în Camerun rămâne internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi

Bărbatul diagnosticat cu malarie după ce a călătorit în Camerun rămâne internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, el fiind stabil din punct de vedere hemodinamic şi respirator. Medicii atrag atenţia persoanelor care călătoresc în zone cu risc ridicat de contractare a malariei că nu există vaccin care să prevină boala, dar că pot fi folosite soluţii farmaceutice care protejează împotriva înţepăturii de ţânţari.

articolul original.

Inghesuiti intr-o darapanatura de langa Gara de Nord, aproape 100 de migranti, adunati de politistii locali la Timisoara

23 August 2022 at 09:49
image

TIMISOARA. Migranti din patru tari au fost gasiti de politistii locali dupa o razie facuta alaturi de colegii de la Politia Municipiului Timisoara, de la Politia de Frontiera si jandarmi.

Agentii au gasit nu mai putin de 84 de transfugi care se adaposteau intr-o cladire de pe vechea platforma Elba aflata in apropierea principalei gari a orasului.

40 dintre acestia nu aveau niciun fel de documente , iar ceilalti aveau acte eliberate de centre din Galati, Somcuta, Suceava si alte localitati. Transfugii au fost redirectionati catre aceste centre.

Cei 84 de migranti provin din India, Pakistan, Bangladesh si Afganistan. Acestia au fost preluati de politistii de frontiera.

Acest gen de actiuni vor fi organizate si in perioada urmatoare.

image
image
image
articolul original.

În Vama Veche, Garda de Coastă a identificat o barcă de lemn cu zeci de migranţi la bord

19 August 2022 at 10:30
image

Zeci de migranți au fost identificați astăzi, 19 august, de Garda de Coastă în apropiere de staţiunea Vama Veche, pe o barcă de lemn.

Conform surselor, la bord s-ar fi aflat circa 60 de persoane.

Zeci de migranţi la Vama Veche

Poliţiştii din cadrul Gărzii de Coastă au identificat, în această dimineaţă, 19 august, o ambarcaţiune la bordul căreia se aflau zeci de migranţi, la aproximativ 30 de mile marine est de staţiunea Vama Veche.

Mai multe nave din cadrul ARSVOM şi ale Gărzii de Coastă au intervenit în zonă pentru a-i salva pe migranţi, având în vedere la bordul navei de lemn se află aproximativ 60 de migranţi.

În acest caz, Garda de Coastă a remorcat nava cu migranţi pentru a fi adusă în Portul Constanţa.

Cu toate acestea, aproximativ 1.000 de persoane au traversat într-o zi Canalul cu barca pentru a ajunge în Marea Britanie, stabilind astfel un nou record pentru trecerea imigranților Canalului într-o singură zi.

Poliţiştii au găsit  16 migranţi în garajul unei şoferiţe din Timiş

Într-o altă ordine de idei, amintim că în noiembrie 2021, polițiștii de frontieră au găsit în timpul unei percheziții făcute la domiciliul unei femei din Banloc, judeţul Timiş, 16 cetățeni străini ascunși în garaj. Anterior, femeia fusese prinsă de oamenii legii la volanul unei mașini cu care transporta opt indieni.

Conform raportului Poliției de Frontieră, polițiștii din Timiș au observat două mașini care se deplasau pe DN 59B din direcția Banloc spre localitatea Deta și ulterior pe E70 spre municipiul Timișoara, acestea fiind suspecte că ar fi implicate în activități infracționale privind traficul cu migranți.

Cele două mașini au fost oprite de polițiștii de frontieră la intrarea în Timișoara. Aceștia au găsit în unul dintre autoturisme, condus de o femeie de 42 de ani, opt cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor. Conforrm polițiștilor, celalălalt autoturism, condus de un bărbat de 44 de ani, avea rol de antemergător. În urma efectuării verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei opt cetățeni străini sunt din India, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 30 ani. Bărbații au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde și că intenționau să ajungă cu sprijinul celor doi cetățeni români în Timișoara, contra sumei de 50 de euro de persoană.

Extinzând cercetările, poliţiştii de frontieră au efectuat o percheziţie și la locuința femeii din localitatea Banloc, unde au fost descoperite într-un garaj 16 persoane, respectiv 13 indieni, doi afgani și un pakistanez, cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani, fără documente asupra lor.

La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic al cetăţenilor străini, după care au fost conduși la sediul instituţiei pentru mai multe cercetări.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și de trafic de migranţi, pentru cei doi cetățeni români”, a transmis Poliția de frontieră.

Acum însă, în apropiere de Vama Veche, Garda de Coastă a identificat o barcă de lemn cu zeci de migranţi la bord.

articolul original.

Zeci de migranți, printre care și copii, depistați de Garda de Coastă în largul mării. Cu toții au fost aduși în siguranță la mal | VIDEO

19 August 2022 at 09:38
image

O navă mică, neincăpătoare pentru zecile de migranți aflați la bordul ei, a fost depistată, noaptea trecută, de Garda de Coastă, la 50 kilometri în largul mării. Pentru salvarea refugiaților și tractarea ambarcațiunii până la mal a fost nevoie de intervenția navelor Gărzii de Coastă și Agenției de Salvare a Vieții pe Mare.

Aproape 70 de persoane, copii și adulți, îngrămădite într-o ambarcațiune din lemn, lungă de cel mult 15 metri, au fost salvate de autoritățile române. Mica navă pe care se aflau a fost zărită după miezul nopții de la navă de patrulare a Gărzii de Coastă, la 30 mile marine travers de Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria.

Polițiștii de frontieră și-au dat seama imediat că migranții nu averau mijloace suficiente de siguranță la bordul pescadorului condus de un cetățean turc. S-a dat alerta pe mare.

Autoritatea Navală Română a declanșat acțiunea de salvare.

La fața locului au fost trimise o navă a ARSVOM și încă una a Gărzii de Coastă pentru ca migranții să fie aduși în siguranță la Terminalul de pasageri din portul Constanța, a declarat pentru Europa FM prefectul, Silviu Coșa:

„Impreună cu Serviciul pentru Imigrări, cu Gada de Coastă, bineînțeles ISU și toți care au grijă de securitate, inclusiv sanitara lor, se vor lua măsurile legale astfel încât ei să fie cazați”.  

Polițiștii de frontieră încep cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. La începutul lunii iunie, alți 50 de migranți au fost salvați de pe o navă aflată la numai 6 mile marine în dreptul stațiunii Costinești.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/19aug-13-CORESP-CT-Feri-Predescu-nava-cu-migranti.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Românul căutat în Anglia în legătură cu moartea a 39 de migranți, descoperit de polițiști la București | VIDEO

articolul original.

In ‘valuri’ vin migrantii la frontiera cu Ungaria. Grupuri capturate in doar cateva ore de politisti

15 August 2022 at 10:47
image

Doua grupuri de migranti au fost descoperite de politistii de frontiera in ultimele ore la punctele de trecere din vestul tarii.

Primii trasnfugi au fost gasiti la 20 de minute dupa miezul noptii de duminica spre luni, in dubita unui turc ce urma sa ajunga in Germania. In masina de transport se aflau 17 migranti, care provin din Bangladesh si India si care voiau sa ajunga in vestul Europei.

Un alt grup a fost descoperit luni dimineata, in remorca unui tir condus tot de un turc. Autocamionul transporta placi ceramice si avea ca destinatie tot Germania. In remorca au fost gasiti 7 migranti, din India si Afganistan.

image
image
articolul original.

Românul căutat în Anglia în legătură cu moartea a 39 de migranți, descoperit de polițiști în București | VIDEO

10 August 2022 at 11:36
image

Un român căutat de autorităţile din Marea Britanie în cazul morții a 39 de migranţi ce erau transportaţi în remorca unui camion, a fost prins de poliţişti în Bucureşti, anunță Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul în vârstă de 48 de ani era dat în urmărire internațională la solicitarea autorităților judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de omor prin imprudență și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

În urma anchetei desfășurate în Marea Britanie a reieșit că bărbatul în cauză, împreună cu alte persoane, ar fi organizat și coordonat transportul ilegal al mai multor migranți, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deținute de o grupare infracțională, folosit în acest scop.

Pe 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, polițiștii britanici au descoperit trupurile a 39 de cetățeni vietnamezi, bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închiși într-o remorcă, timp de aproape 12 ore.

Fiecare plătise cel puțin 10.000 de lire sterline pentru a ajunge din Vietman în Marea Britanie. Ancheta a stabilit că au murit sufocați în după ce în camion temperatura a ajuns la peste 38 de grade Celsius.

În acest dosar, alți patru bărbați au fost condamnați la pedepse între 13 ani și 4 luni și 27 de ani de închisoare pentru omor din culpă și complicitate la trafic de persoane. Printre ei și capul rețelei, Gheorghe Nica care are dublă cetățenie, română și britanică.

Acum, românul vizat de anchetă a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore.

Acesta urmează să fie prezentat Curții de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării în Marea Britanie.

Citește și: Dragoș Damian, românul implicat în cazul celor 39 de migranți găsiți morți într-un camion frigorific din Anglia, condamnat la închisoare

Foto: Twitter

articolul original.

Inghesuiti printre paleti de marfa, spre vestul Europei. Zeci de migranti prinsi de politistii de frontiera. Foto

5 August 2022 at 09:33
image

Doua grupuri de migranti au fost date jos din trei tiruri care transportau marfa in tari din vestul Europei.

Primii transfugi au fost gasiti in doua tiruri care urmau sa iasa din tara prin vama Nadlac si care transportau sucuri, respectiv produse sanitare, pentru firme din Franta si Polonia.

In urma controlului amanuntit al remorcilor, politistii au descoperit 28 de migranti, cu varste cuprinse intre 18 si 46 de ani, care provin din Pakistan, India si Afganistan.

Un alt grup, de 8 transfugi, a fost gasit in remorca unui tir care transporta bare metalice pentru o firma din Rusia. Acestia provin din Afganistan si India si sunt solicitanti de azil in tara noastra.

image
image
image
image
articolul original.

Român arestat în Croația pentru transport ilegal de migranţi din Bangladesh

1 August 2022 at 18:17

Procuratura din Čakovec (nordul Croaţiei) a deschis o anchetă şi instanţa locală a dispus arestarea preventivă a unui român în vârstă de 21 de ani ce a încercat să transporte ilegal migranţi din Bangladesh în Slovenia, tratându-i inuman, relatează luni agenţia de presă Hina.

Parchetul a anunţat că românul arestat a fost acuzat de intrare, circulaţie şi şedere ilegală în Croaţia.

Potrivit parchetului, românul de 21 de ani a luat la 24 iulie mai mulţi cetăţeni din Bangladesh care nu aveau documente de călătorie, vize sau rezidenţă aprobată în Croaţia şi spaţiul Schengen, cu intenţia de a-i transporta ilegal într-un camion spre Slovenia pentru o recompensă bănească promisă.

El i-a tratat pe migranţi într-un mod inuman şi umilitor, plasându-i în zona de marfă a vehiculului fără ventilaţie sau spaţiu suficient, unde cu greu puteau respira.

El a fost oprit de poliţie la punctul de trecere a frontierei Bukovje din regiunea Medjimurje, precizează Hina, citată de Agerpres.

Suspectul a fost arestat preventiv, considerându-se că există riscul să fugă.

articolul original.

Ana Blandiana, înaintea lui Viktor Orban, profețind prăbușirea Europei din cauza imigranților și a distrugerii familiei

28 July 2022 at 09:01

În martie 2016, reputata intelectuală Ana Blandiana a susținut un discurs puțin spus incendiar în aula Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, profețind prăbușirea Europei sub asediul cohortelor de imigranți musulmani, făcând praf political correctness-ul și criticând vehement societatea occidentală, incapabilă să se apere în fața spălării de creiere operate de progresism. Un discurs pe lângă care cel al lui Viktor Orban, de zilele trecute, pare o blândă adiere.

La acea vreme, pozițiile Blandianei au fost apreciate de intelectualii autohtoni, cu atât mai mult cu cât retorica statului român, exprimată prin președintele Klaus Iohannis, respingea aducerea obligatorie de imigranți în România. Cum s-a ajuns ca azi, mulți dintre cei care au apreciat atunci discursul poetei, să-l critice vehement pe premierul ungar rămâne un mister pe care numai proverbiala ipocrizie mioritică l-ar putea explica.

Extrase din discursul Anei Blandiana din 2016:

– Un lucru este sigur: că istoriei recente începe să-i lipsească nu numai răbdarea, ci și fantezia. Tot mai mult ceea ce ni se întâmplă are aerul unei operațiuni copy-paste, a unei reluări abia dacă într-o nouă interpretare. Trăim catastrofe și tragedii cu un obositor sentiment de deja-vu, ca și cum ni s-ar fi dat o istorie second hand.

– Nu e un secret pentru nimeni că epoca noastră seamănă izbitor cu cea de la sfârșitul imperiului roman. Același aer de sfârșit de sezon, de putere, de lume. Să ne amintim: Romanii nu mai credeau în proprii zei și nici nu mai știau bine care sunt aceia, pierduți în mulțimea de zei împrumutați de la popoarele pe care le cuceriseră. De altfel, romanii înșiși se mai regăseau cu greu în mulțimea de neamuri cucerite care lunecaseră spre centru, cucerindu-l. Pe vremea pătrunderii creștinismului, Roma se pare că nu avea mai mult de 60.000 de romani la o populație de un milion de locuitori , ceilalți erau veniți din alte regimuri ale globului.

– Nu mă refer aici la popoarele migratoare, ci la procesul chimic de amestec al raselor și etniilor pe care l-a presupus uriașul melting pot rezultat din cuceririle succesive ale Romei, devenită victima propriilor ei victorii. Astăzi 50% din populația Londrei este ne-engleză, iar în suburbiile Parisului sau ale Rotterdamului trebuie să îți repeți unde ești pentru a nu uita că te afli în Europa. În mod evident, în antichitate, ca și acum, cei cuceriți reușesc să cucerească, vechile colonii ocupă încet-încet centrul pe care în cele din urmă reușesc să-l dizolve printr-o subtilă subversiune, în care mentalitățile, credințele, tradițiile diferite sunt arme mai puternice decât armele propriu-zise, mai ales când foștii cuceritori nu și le mai respectă și chiar nu și le mai amintesc pe ale lor. Și pentru că se vede cu ochiul liber cum istoria se repetă, n-ar trebui decât să înțelegem ce a fost pentru a descoperi ce va fi.

– Globalizarea nu este o descoperire a secolului 21. De-a lungul istoriei, de la hitiți, perși, babilonieni, fenicieni, greci, romani și până la imperiul britanic sau cel sovietic, fiecare
mare putere a încercat să se mondializeze și a făcut-o pe măsura forțelor ei și a dimensiunilor cunoscute ale lumii. Alexandru cel Mare și Cezar au fost cei doi europeni care au avut ambiția și curajul să amestece populațiile lumii cunoscute, schimbându-le obiceiurile, înlocuindu-le limbile, infuențându-le religiile, transformându-le pentru a le stăpâni sau chiar stăpânindu-le pentru a le transforma. Astăzi nu se cunosc numele celor care au hotărât amestecul: în mod paradoxal democratizându-se și liberalizându-se, noțiunea de putere a devenit tot mai ocultă, iar dimensiunile ei, care nu mai sunt la scară umană, o împiedică să se personalizeze. Dar chiar dacă ar fi vorba de un proces obiectiv, determinat de progresul tehnic, satul planetar strângând la un loc nu numai informații, ci și populații, asta nu înseamnă că nu există o premeditare mai mult sau mai puțin vinovată, chiar dacă numai pentru faptul că îndrăznește să se joace de-a Dumnezeu. Un joc început odată cu turnul Babel, sfârșit mereu prost și reluat mereu, care pentru noi are ca gen proxim imperiul roman spulberat în cele din urmă de migrațiunea popoarelor.

– Tot ce i se întâmplă Europei în ultima jumătate de an este, dincolo de motivațiile de ordin politic, adesea oculte, un prilej de obligatorie meditație asupra ei însăși, asupra condiției ei spirituale, acoperită, și aproape pierdută din vedere, în umbra groasă a obsesiei intereselor materiale. O gravă interogație asupra definiției ei. Este evident că în implacabila ciocnire a civilizațiilor, Europa pierde văzând cu ochii nu pentru că nu are resurse, ci pentru că nu are credință. Și nu mă refer numai la credința în Dumnezeu, deși evident și despre asta e vorba, ci pur și simplu la puterea de a crede în ceva. Încleștarea dintre unul care crede cu tărie în adevărul credinței sale, oricât de aberant ar fi acel adevăr, și unul care se îndoiește de adevărul idealurilor sale, oricât de strălucitoare, se va termina întotdeauna cu victoria primului.

– Ceea ce spun nu este o pledoarie pentru fanatism, ci una pentru încredere și fermitate. Să ne amintim dezbaterile de acum nu mulți ani în urma cărora Uniunea Europeană a optat să refuze sintagma „rădăcinile creștine al Europei”, infirmându-și astfel propria istorie și propria definiție culturală. Ni se va răspunde că Europa crede în libertate. E adevărat. Dar libertatea este o noțiune cu margini nesigure, în stare să producă orice, dar nu și să scuze orice. Din nefericire părinții democrației, când au scris Carta Drepturilor Omului, au uitat să scrie și o Cartă a datoriilor omului. „Unde nu este datorie, nu este drept, spunea Carol I, și unde nu este ordine nu este libertate”. Ordinea europeană odată sfărâmată sub pașii milioanelor de emigranți, libertatea Europei va rămâne o formă periculoasă cu un fond tot mai inexistent.

– Și nu pot să mă împiedic să consider acest tip de concluzie explicația faptului că țările membre ale Uniunii Europene, care au trecut prin experiența traumatizantă a comunismului, sunt mai reticente, mai suspicioase și mai sceptice decât colegele lor occidentale, a căror corectitudine politică învățată de decenii pe de rost se întinde iresponsabilă între egoism și naivitate. Deceniile de represiune sălbatic organizată și de savante și diabolice manipulări i-au învățat pe estici să caute și să descopere răul programat, oricât de înșelătoare i-ar fi aparențele.

Aproape religie și mai mult decât politică, corectitudinea politică a trecut drepturile omului de la condiția de credință la aceea de dogmă, o dogmă care, ca orice dogmă, evoluează în afara spiritului critic și poate deveni, în situații neobișnuite, amenințătoare. În actualele condiții, potrivit Cartei Drepturilor Omului, Europa ar trebui să primească pe toată lumea, dar dacă ar primi pe toată lumea, Europa s-ar dizolva în propriul ei demers și ar înceta să mai fie Europa. Ceea ce uită cei cărora o
asemenea aserțiune li se pare extremistă este că Europa este cea care a scris Carta Drepturilor Omului și, în măsura în care Europa dispare, odată cu ea dispar și drepturile omului.

– Un exemplu major al istoriei ca viitor pornește de la întrebările legate de political correctness, un termen care se folosește în general în engleză pentru că tradus și-ar pierde încărcătura ironică pe care citările o conțin. Corectitudinea politică pare o locuțiune mai benignă, care poate fi discutată, căreia i se pot pune întrebări (cine a stabilit-o? în ce scop? respectarea ei face lumea mai comprehensibilă? omul mai bun?) în timp ce political correctness este pur și simplu un ordin care nu se discută, ci se execută, iar cei ce nu o fac trebuie să se pregătească să tragă consecințele. Mi-ar fi greu să precizez data cât de cât exactă de când acest dictat politico-intelectual a început să funcționeze. E clar însă că e vorba de o perioadă de dinainte de 1989 și că, la data respectivă, noi nu numai că aveam alte probleme și priorități, dar eram prea terorizați de cenzura, devenită cenzură interioară, și prea fascinați de strălucirea libertății occidentale, pentru ca să observăm pete în soarele ei.

– O dată cu libertatea, însă după acomodarea cu lumina a ochilor exersați de decenii să-și ascută privirea în întuneric, s-a constat că cei ce cunoscuseră dogmatismul de tip totalitar puteau fi convinși mult mai greu decât intelectualii occidentali să accepte un alt tip de dogmatism, oricât de nobile i-ar fi fost intențiile. La urma urmei și comunismul a fost materializarea tragică a unei frumoase utopii.

Political correctness nu era pentru estici decât o altă formă a cenzurii interioare, pe care am considerat-o întotdeauna mai periculoasă decât cenzura pur și simplu. Și ce era mai grav era faptul că, o dată cu insistențele dresării după niște reguli care te împiedicau să le judeci, apărea bănuiala că istoria poate să se repete, că, iată, un sâmbure al vechii societăți – interdicția de a judeca singur cu propriul cap lumea prin care treci – fusese implantat în visatele grădini ale viitorului, care riscau astfel să se umple de bălăriile trecutului.

– O altă temă pe care prezentul o preia din istorie, istoria relativ recentă de data aceasta, este aceea a poziției față de ideea națională. Laborioasa construcție a secolului 19 care a dat coeziune și sens statelor naționale a fost introdusă în baia de acizi a demitizării și deconstrucției, pentru a se putea înălța pe terenul pustiit un alt edificiu, dictatura mondială a proletariatului, ieri, sau satul planetar, azi.

Satanizarea noțiunii de națiune, naționalitate, naționalism de către internaționalismul proletar sau de către political correctness, chiar dacă are scopuri diferite, se manifestă cu aceeași violență și are aceleași victime: tradiția, mândria moștenirii din bătrâni și solidaritatea cu cei din neamul tău, neamul însemnând în același timp popor, dar și familie. Pentru că, deși pare că nu are legătură, primele semne de îmbolnăvire gravă a unei societăți apar la nivelul celulei ei de bază, prin slăbirea legăturilor de familie despre care vorbește David Cooper în „Moartea familiei”.

Totalitarismele secolului trecut au încercat să pună ideologiile deasupra coeziunii familiale temându-se de sâmburul dur al tradiției pe care aceasta îl conținea. Îmi amintesc cum învățam la școală despre eroul Pavlik Morozov, un elev în clasa a VI-a care își denunțase bunicul chiabur, vinovat că încercase să ascundă, pentru a nu-i fi confiscate de puterea sovietică, niște grâne. Iar în arhivele CNSAS se găsesc câteva sute de dosare ale unor copii momiți sau forțați să devină denunțători ai propriilor profesori sau ai propriilor familii și obligați să-și mintă părinții păstrând secretul. Coeziunea familială era privită ca un potențial oponent în cele mai irespirabile perioade ale represiunii, pentru că retragerea în interiorul familiei, ca în ultima redută împotriva nebuniei, a fost cea mai generală formă de rezistență, pasivă, dar de neînfrânt.

– Cu atât mai tulburător apare azi felul în care moleșirea, obosirea unei societăți prea bine hrănite, prea hedoniste, prea puțin spiritualizate se manifestă nu numai prin scăderea rigorilor morale și-a tradițiilor, ci și prin scăderea natalității, consecință directă a diminuării coeziunii familiale. Curios, în cazul Europei de azi, este felul în care se reacționează la această situație oarecum obiectivă şi, evident, periculoasă: în loc ca statele să-și intensifice programele de stimulare economică a creșterii natalității (în condițiile în care cifra medie de copii pe familie este la europeni 1,2, iar la islamici 8) ultimul trend politically correct în Europa este legalizarea căsătoriilor unor familii care în mod natural nu pot face copii. Nu e singura dintre reacțiile europene care face să-mi vină în minte misterioasa psihologie a balenelor care, din când în când și din motive necunoscute, înoată spre câte un țărm și ies din lumea lor, sinucigându-se.

– Una dintre cele mai citate fraze în ultimul deceniu al secolului trecut a fost fraza lui André Malraux despre secolul 21 care „va fi religios sau nu va fi deloc”. Se va fi gândit Malraux la religia islamică? Pentru că, dacă da, este vorba de o adevărată premoniție a delirantelor războaie programate pentru răzbunarea cruciadelor și-a credinței fanatice într-un Dumnezeu căruia i se aduc jertfă crime și sinucideri. În orice caz terorismul având ca fundal sau ca pretext religia a devenit principala problemă a secolului 21. Sau cel puțin așa li se pare politicienilor care conduc această lume. Pentru că, de fapt, zecile de atentate cu sutele sau chiar miile lor de morți nu reprezintă nici pe departe un pericol comparabil cu cel al înaintării lente și insidioase a milioanelor de emigranți ferm hotărâți să nu se integreze și care vor dizolva din interior cultura și mentalitățile Europei secolului 21, înlocuindu-le cu imperativele unor convingeri de tip medieval. Este diferența dintre un proces fizic și unul chimic.

Mai periculos decât terorismul pentru definiția și supraviețuirea Europei este bagajul spiritual și cultural pe care îl aduc noii veniți și care – prin aplicarea libertăţilor europene și prin dezechilibrul demografic fără speranță dintre băștinași și emigranți – vor înlocui cultura și spiritualitatea europeană.

– Pe acest fundal nesigur şi încărcat de nelinişte, noi – şi mă refer de data aceasta chiar la români – asemenea fiecăruia dintre celelalte popoare, avem obligaţia nu numai să ne urmăm destinul, ci să-l şi înţelegem. Suntem aşezaţi pe o linie pe care harta Europei a fost îndoită de multe ori şi este mereu ameninţată să se rupă. Datoria noastră este nu doar să facem tot ce putem pentru acest fapt să nu se întâmple, ci şi să ne încăpăţânăm să rămânem mereu pe partea dinspre Occident a eventualei rupturi.

– Pentru că nu numai noi avem nevoie de Europa, oricât de critic am privi-o, ci şi Europa are nevoie de noi, oricât de puţin şi-ar da seama că în experienţa suferinţei trăite de noi cei din Est, s-a conservat o autenticitate umană – cu tot ce poate fi bine şi tot ce poate fi rău într-o astfel de sintagmă –pe care, prin integrare, o aducem ca pe o zestre patrimoniului comun european. Căci suferinţa este un patrimoniu, un patrimoniu care, în toate epocile, a fost în stare să genereze cultură. Şi dacă, aşa cum spunea Lovinescu, „cultura este finalitatea tuturor societăţilor”, şansa noastră, a noastră şi a Europei, este să ne apărăm cultura, pentru ca să ne salvăm prin ea. Rezistenţa prin cultură, eficientă ieri în absenţa libertăţii, este încă mai necesară azi, în overdoza de libertate, când nu mai este doar un mijloc de a salva poeţii, ci chiar scopul în sine al salvării civilizaţiei.

Ana Blandiana este o susținătoare a mișcării #rezist

articolul original.

Spania: Criza forței de muncă schimbă legislația privind angajarea imigranților, cu reguli mai simple de angajare pentru străini

27 July 2022 at 08:14
image

Pe fondul penuriei de forţă de muncă în unele sectoare, Spania adoptă noi reguli privind angajarea imigranţilor. Statul iberic se confruntă cu o criză de personal în mai multe sectoare, printre care turismul şi agricultura, în pofida unei rate a şomajului ridicate, relatează agenția France Presse.

Imigranţii fără documente prezenţi pe teritoriul spaniol de cel puţin doi ani vor putea ocupa în mod legal un loc de muncă sau beneficia de formare în sectoarele economice unde există numeroşi angajaţi nepregătiţi.

Reforma simplifică, de asemenea, accesul pe piaţa de muncă spaniolă pentru studenţii străini, care vor fi autorizaţi să muncească până la 30 de ore pe săptămână, pe durata studiilor şi, ulterior, să se integreze pe piaţa muncii după formarea lor, fără obligativitatea de a fi trăit în prealabil 3 ani în Spania.

În plus, noile norme favorizează reunificarea familială şi acordarea de vize de muncă în sectoarele care se confruntă cu criză de forţă de muncă, procedurile administrative care trebuie îndeplinite urmând a fi simplificate şi uniformizate.

Toate aceste măsuri de reformă, aprobate de guvern, sunt menite să „încurajeze o imigraţie reglementată, ordonată şi sigură”, a dat asigurări ministrul spaniol al securităţii sociale.

Spania, care are o rată a şomajului de peste 13%, una dintre cele mai ridicate din zona euro, se confruntă de ani întregi cu o lipsă de forţă de muncă în anumite sectoare economice, precum HoReCa, agricultura, construcţiile sau transporturile.

Citește și: Italia pregăteşte un pachet de măsuri de 14 miliarde de euro care să atenueze impactul creșterii prețurilor

Foto: Shutterstock

articolul original.

Mai multe persoane care încercau să treacă granița ascunse în portbagajele unor mașini, descoperite la vama Nădlac 2 | VIDEO

26 July 2022 at 12:53
image

Mai mulți migranți au fost descoperiți la granița României cu Ungaria, în vama Nădlac 2 autostradă, ascunși în portbagajele unor mașini și într-un tir încărcat cu frigidere. 5 români care îi transportau sunt cercetați acum pentru traffic de migranți.

4 mașini mici, dintre care 2 au numere de Mehedinți și Timiș, s-au prezentat în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 autostradă la intervale de câteva ore.

La control, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajele mașinilor 12 bărbați din Maroc, India şi Siria, câte 3 în fiecare portbagaj.

Alți 4 bărbați din Afganistan au fost descoperiți într-un camion cu numere de România care transporta frigidere pentru o societate comercială din Spania.

Cu toții intenționau să ajungă în țări din vestul Europei, iar unii dintre ei sunt solicitanți de azil în România.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățenii români pentru trafic de migranți.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru a stabili dacă există conexiuni între aceste cazuri.

Citește și: Peste 30 de infractori, majoritatea români, prinși în Spania că cereau avans pentru mașini second-hand, după care dispăreau

Foto: Inquam Photos / Ciprian Petcut

articolul original.

Țara din Europa în care imigranții, printre care și românii, au ajuns să fie un sfert din populaţie

25 July 2022 at 18:05

Țara din Europa în care imigranții, printre care și românii, au ajuns să fie un sfert din populaţie

Proporţia imigranţilor în populaţia Austriei a crescut constant, de la 21,4% în 2015 la 25,4% în prezent, arată date preluate luni de dpa de la oficiul federal de statistică, anunță agerpres.

La 1 aprilie, conform datelor preliminare, Austria avea 9.027.999 de locuitori, din care circa 217.000 germani, 140.000 români, 122.000 sârbi şi 118.000 turci.

Numărul de ucraineni care trăiesc pe teritoriul austriac a crescut de patru ori din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, de la 13.000 la începutul anului la aproape 53.000 în prezent.

„Populaţia Austriei creşte numai prin migraţie; fără aceasta, populaţia ar scădea, pe termen lung, la nivelul anilor 1950, conform prognozelor”, a declarat directorul general al Statistics Austria, Tobias Thomas.

articolul original.

Migranti intr-un parc din Timisoara. Au incercat sa fuga cand au vazut politistii locali

18 July 2022 at 16:18
image

TIMISOARA. Mai multi timisoreni au sunat la dispeceratul Politiei Locale sa semnaleze prezenta unr migranti in Parcul Padurice. Ajunsi la fatalocului, politistii locali au observat doi tineri care isi faceau veacul prin parc.

Imediat dupa ce i-au observat pe politistii locali, cei doi tineri au devenit agitati si au incercat sa fuga. Au fost, insa, retinuti de politistii locali.

Cei doi tineri sunt din Insia, au 19 si 21 de ani si nu aveau niciun document asupra lor.

Politistii locali i-au predat colegilor lor de la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara.

image
image
image
image
articolul original.

FOTO | Două TIR-uri cu peste 50 de cetățeni străini descoperite în Vama Nădlac II. Unde voiau să ajungă de fapt

18 July 2022 at 12:00
image

Poliţiştii de frontieră au depistat 53 de cetăţeni străini, provenind din India, Bangladesh, Pakistan, Turcia și Siria în Vama Nădlac II, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria cu scopul de ajunge în Spaţiul Schengen, ascunşi în două automarfare înmatriculate în Turcia, respectiv Bulgaria. Unul dintre mijloacele de transport, încărcat cu piese metalice, a fost oprit în cursul dimineţii, în care au fost descoperiţi 29 de cetăţeni străini.

Poliţiştii de frontieră au efectuat astăzi un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport, în urma căruia, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 53 de cetăţeni străini.

”În data de 18.07.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un bulgar, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese metalice și role de aluminiu pentru societăți comerciale din Cehia și Germania”, a informat Poliția de Frontieră Oradea.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Bangladesh, Pakistan, Turcia și Siria ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

”În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, au mai precizat polițiștii de frontieră orădeni.

Alte trei persoane depistate în Gara CFR Arad în cadrul unor acţiuni preventive

Alte trei persoane, cu cetățenie afgană, au fost depistate de poliţiştii de frontieră din Arad seara trecută în cadrul unor acţiuni de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale, în Gara din Arad.

”În data de 17.07.2022, în jurul orei 23:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă”, se arată într-un comunicat al Polției de Frontieră Arad.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că cei trei erau cetăţeni din Afganistansolicitanţi de azil în ţara noastră.

”În perioada următoare, în zona de competenţă a judeţului Arad vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile M.A.I. pentru prevenirea activităţilor de migraţie ilegală” , se mai arată în comunicat.

După finalizarea tuturor verificărilor, ei vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

articolul original.
❌