ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Discursul emoționant făcut de mecanicul unui tren Metrorex: ”Vă mulțumesc!”

12 September 2022 at 21:13
image

Un utilizator al TikTok-ului a postat duminică un videoclip emoționant cu discursul făcut de mecanicul unui tren Metrorex. Călătorii care se aflau în metrou, la Piața Victoriei, au început să aplaude la cele auzite.

Mecanicul unui tren Metrorex a ținut un discurs înainte de face ultima sa cursă. Bărbatul le-a spus călătorilor că va ieși la pensie și le-a mulțumit tuturor că au fost alături de el în acea zi. Toată lumea prezentă în metrou, la Piața Victoriei au început să aplaude după ce au auzit vorbele emoționante spuse de către acesta.

Mesaj emoționant transmis de un mecanic de tren

O persoană a reușit să filmeze întregul discurs și l-a publicat pe rețeaua de socializare. Iată care au fost vorbele calde spuse de către mecanicul trenului.

”Bună ziua, sunt mecanicul trenului în care vă aflați. Numele meu este Bondar Cristian și vă mulțumesc că vă aflați astăzi alături de mine, în ultima cursă înainte de pensionare. Vă mulțumesc și vă doresc o zi bună!”, a spus mecanicul trenului.

Videoclipul, care a fost postat pe TikTok de către o persoană, a devenit viral în scurt timp de la publicare. Filmarea a strâns peste 6.000 de aprecieri și peste 100 de comentarii.

”Foarte frumos din partea unora!!! Felicitări, domnule! Multă sănătate, să aveți o pensie liniștită!! 🥰”, ”Domnul Bondar! Un om excepțional!”, ”Multă sănătate și mult respect pentru dumneavoastră”, ”Nu vă cunosc, însă, vă consider ca tatăl meu și vă doresc din suflet pensionare plăcută. Mulțumim serviciilor dumneavoastră🥰🥰🥰🥰🥰!!!!!!”, ”Sănătate! Poate vreodată am mers cu metroul condus de dumneavoastră!🥰”, ”🥺🥺🥺🥺M-a emoționat”, ”Bravo! Să fiți sănătos și sa aveți o pensionare îndelungată și fericită!”, ”Ce frumos! Pensie lungă și liniștită! 🥰”, au fost doar câteva dintre comentariile lăsate de internauți la videoclipul postat pe TikTok.

articolul original.

Când va fi gata noua stație de metrou Tudor Arghezi / Primarul sectorului 4 anunță ce se va întâmpla cu parcarea din apropiere

7 September 2022 at 20:51
image

Primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat în cursul zilei de miercuri noi detalii despre stația de metrou Tudor Arghezi. Edilul a precizat, prin intermediul unui mesaj video postat pe contul său de Facebook, că lucrările la stația de metrou se desfășoară în parametri optimi, iar aceasta urmează să fie funcțională în prima jumătate a anului viitor, notează ziare.com.

Când va fi gata noua stație de metrou Tudor Arghezi

„Până la sfârşitul anului vom putea spune că demarăm procedurile de recepţie a acestei staţii, iar în prima jumătate a anului 2023 va fi funcţională”, a anunțat Daniel Baluţă, primarul sectorului 4.


În plus, acesta a făcut declarații și vizavi de parcarea care va fi în apropierea stației de metrou, anunțând că odată cu finaluzarea acestei va fi disponibilă și parcarea ce are o capacitate de 300 de locuri.

„Această staţie reprezintă un nod pentru relaţia pe care noi o avem cu judeţul Ilfov, pentru că o serie de oameni din județul Ilfov vor putea să ajungă foarte uşor în Bucureşti fără să mai participe la trafic. Vizavi construim parcarea cu o capacitate de 300 de locuri, parcare care și ea va fi finalizată în prima jumătate a anului 2023”, a adăugat Baluţă.

Primarul a menționat că au fost montate şinele la staţia de metrou, iar structura parcării a fost finalizată.

articolul original.

Când e gata staţia de metrou Tudor Arghezi

7 September 2022 at 10:56
By: (R.C.)

Staţia de metrou Tudor Arghezi va fi funcţională în prima jumătate a anului viitor, a declarat miercuri primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

„Toate lucrările sunt în parametri, astfel încât până la sfârşitul anului vom putea spune că demarăm procedurile de recepţie a acestei staţii, iar în prima jumătate a anului 2023 această staţie va fi funcţională. (…) Această staţie reprezintă un nod pentru relaţia pe care noi o avem cu judeţul Ilfov, pentru că o serie de oameni din Ilfov vor putea să ajungă foarte uşor în Bucureşti fără să mai participe la trafic, pentru că vizavi (…) construim parcarea cu o capacitate de 300 de locuri care va fi finalizată în prima jumătate a anului 2023. (…) Au fost montate şinele, structura parcării este finalizată, echipamentele acestei staţii de metrou au venit”, a spus Daniel Baluţă, într-o transmisiune live de pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, magistrala M2 trebuie să ajungă în comuna Berceni, deoarece Bucureştiul va trebui să se extindă.

Edilul Sectorului 4 a punctat că extinderea magistralei M2 de metrou are drept beneficii nu doar un nou mijloc de transport, ci şi dezvoltarea economică a zonei, respectiv reducerea nivelului poluării.

„Lucrările la cealaltă lucrare de infrastructură ce va funcţiona sinergic cu Pasajul Europa Unită se apropie vertiginos de momentul începerii lucrărilor. Sunt finalizate în acest moment exproprierile. În cel mai scurt timp vom începe şi relocarea utilităţilor”, a adăugat Daniel Băluţă.

articolul original.

Sorin Grindeanu: Nouă staţii de metrou vor fi modernizate în colaborare cu Metrorex şi Primăria Sectorului 4

5 September 2022 at 14:53
image

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat – luni – că vor fi modernizate nouă staţii de metrou, în baza unui protocol semnat luni de Metrorex cu Primăria Sectorului 4, şi astfel vor fi create noi zone de acces pietonal, rutier şi vor fi amenajate spaţiile interioare astfel încât să fie asigurat un grad crescut de siguranţă şi confort pentru călători.

Potrivit ministrului Transporturilor, este vorba despre stațiile Piața Unirii (de pe raza Sectorului 4), Tineretului, Timpuri Noi, Eroii Revoluției, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida și Berceni. 

„9 stații de metrou vor fi modernizate! În baza unui protocolul semnat, astăzi, de Metrorex și Primăria Sectorului 4 vor fi derulate o serie de proiecte în comun pentru regenerarea urbană a zonelor din jurul stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 4”, a scris Sorin Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Transporturilor a adăugat că astfel, vor fi create noi zone de acces pietonal, rutier şi vor fi amenajate spaţiile interioare astfel încât să fie asigurat un grad crescut de siguranţă şi confort pentru călători.

În curând, bucureștenii se vor bucura de noile schimbări

„Astfel, vor fi create noi zone de acces pietonal, rutier și vor fi amenajate spațiile interioare astfel încât să fie asigurat un grad crescut de siguranță și confort pentru călători. Finanțarea activităților de modernizare și reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 4 sau din alte surse legal constituite, după caz. Metrorex va oferi asistență tehnică la elaborarea proiectelor tehnice și pe parcursul derulării lucrărilor”, a mai transmis Grindeanu pe Facebook.

Astfel încât, după spusele ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, bucureștenii se vor bucura de noi stații de metrou.

articolul original.

Primarul Băluță arată că se poate

5 September 2022 at 14:20
By: (I.R.)

Cele nouă staţii de metrou din Sectorul 4 vor fi reabilitate, în baza unui protocol semnat luni, la Ministerul Transporturilor, de către ministrul Sorin Grindeanu, primarul Daniel Băluţă şi directorul Metrorex, Mariana Miclăuş.

Conform unui comunicat transmis de Primăria Sectorului 4, protocolul vizează reabilitarea şi punerea în siguranţă a celor nouă staţii ale Metrorex, precum şi regenerarea urbană a zonelor din jurul staţiilor de metrou.

Primele două staţii care vor beneficia de aceste lucrări sunt Constantin Brâncoveanu şi Apărătorii Patriei. Vor fi create noi căi de acces, pasaje pietonale subterane de legătură, vor fi modernizate zonele interioare şi exterioare.

„Vorbim despre două dintre intersecţiile extrem de aglomerate din Bucureşti, iar riscul de accidente este foarte mare. Aşa cum facem deja în zona Eroii Revoluţiei, acolo unde tocmai am încheiat lucrările de la suprafaţă şi am mutat muncitorii în pasajul subteran de legătură cu staţiile de autobuz, şi în cazul staţiilor de metrou Apărătorii Patriei şi Constantin Brâncoveanu este nevoie urgentă de lucrări de punere în siguranţă şi de autorizare ISU. Aceasta este singura cale prin care putem recupera decalajul imens al investiţiilor în infrastructura Sectorului 4, ignorat în ultimii 30 de ani”, a declarat primarul Daniel Băluţă.

Finanţarea activităţilor de modernizare şi reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 4 şi/sau alte surse interne şi externe, iar Metrorex va oferi asistenţă tehnică la elaborarea proiectelor tehnice şi pe parcursul derulării lucrărilor. După realizarea lucrărilor, noua infrastructură aferentă staţiilor de metrou va intra în proprietatea statului.

Staţiile de metrou vizate de protocolul de asociere sunt: Piaţa Unirii, Tineretului, Timpuri Noi, Eroii Revoluţiei, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida şi Berceni.

articolul original.

Corpul de control din Ministerul Transporturilor: Metrorex e în pericol să piardă sute de milioane de euro, bani din PNRR pentru Magistrala 4 de metrou Gara de Nord – Gara Progresu

5 September 2022 at 09:47
image

Metrorex, companie controlată de Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu (PSD), e în pericol iminent să piardă banii din PNRR pentru Magistrala 4 de metrou Gara de Nord – Gara Progresu. Este una dintre concluziile unui raport întocmit chiar de Corpul de control din Ministerul Transporturilor.

Metrorex, în pericol să piardă bani din PNRR pentru investiții

„În ceea ce privește construcția Magistralei M4: București- Secțiunea 1: Gara de Nord- Filaret, investiție inclusă pentru finanțare în PNRR, echipa de control a constatat că va fi practic imposibil ca METROREX SA să respecte calendarul orientativ pentru atingerea jaloanelor/țintelor programului de finanțare, în sensul în care nu va fi posibil ca în trimestrul 4 din anul 2022, să aiba loc semnarea contractelor pentru 50% din lucrări, prin derularea unor licitații deschise și concurențiale și prin obținerea autorizațiilor relevante”, se arată în raportul Corpului de Control, citat de G4Media.

Documentul a fost finalizat la jumătatea lunii august și a ajuns la ministrul Sorin Grindeanu (PSD).

Potrivit specialiștilor din Corpul de control, Metrorex „a beneficiat de finanțarea necesară pentru a avea un proiect matur ce poate fi finanțat pentru implementare”, dar acum „este necesară actualizarea Studiului de Fezabilitate în vederea punerii în aplicare a finanțării din PNRR pentru construcția Magistralei M4: București – Secțiunea 1: Gara de Nord – Filaret, cu alocarea de fonduri suplimentare din bugetul Metrorex SA”.

Cum a ajuns Metrorex în această situație

Corpul de control spune că s-a ajuns aici din cauza reorganizării Metrorex din 2018, când ministrul Transportului era Răzvan Cuc (PSD). Atunci, Serviciul Tehnic a fost inclus în Direcția de Investiții.

În acest moment, doar 29 de persoane din Metrorex se ocupă de toate proiectele de investiții. Prin urmare, reorganizarea respectivă a dus la lipsă de personal specializat în investiții, iar asta pune în pericol și proiectul Magistralei 4.

„Din informațiile și documentele puse la dispoziția echipei de control a rezultat faptul că activitatea de investiții este afectată atât de lipsa de personal, cât și se activitățile tehnice care nu contribuie la accelerarea realizării proiectelor, ci reprezintă doar o suplimentare a atribuțiilor Direcției Tehnice și Investiții. Astfel, au apărut dificultăți în ceea ce privește cerințele impuse de pregătirea și derularea investițiilor, raportat la numărul și încarcarea personalului cu atribuții efective în domeniul investițiilor”, se arată în raportul citat de G4Media.

Tronsonul Gara de Nord – Progresu are prevăzute în plan 13 stații și un depou, iar contractul va include și 15 rame noi de metrou.

La începutul lunii august, ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, spunea că nu merge deloc cu metroul.

articolul original.

Metroul circulă cu viteză redusă pe o porțiune între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei. Metrorex anunță lucrări „grad ridicat de complexitate”

25 August 2022 at 09:51
image

Metrorex anunță motivul pentru care metrourile circulă cu viteză redusă pe o porțiune între stațiile Piața Romană și Piața Victoriei. În zonă au loc lucrări „de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate”.

„Pentru efectuarea lucrărilor de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate a căii de rulare pe Magistrala 2 de metrou, linia 1, pe interstația Piața Romană – Piața Victoriei 1, începând cu data de 23.08.2022, ora 04:30, până la data de 03.09.2022, ora 04:30, a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/h, pe o distanță de aproximativ 230 m”, a transmis, joi, Metrorex.

Scopul lucrărilor este acela de a îmbunătăți elasticitatea și stabilitatea căii de rulare a garniturilor, mai transmite Metrorex:

„Precizăm că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea elasticității și stabilității căii de rulare, în vederea asigurării unor condiții de siguranță și confort pentru publicul călător.
Mulțumim călătorilor pentru înțelegere și îi asigurăm și pe această cale de permanenta noastră preocupare pentru îmbunătățirea transportului cu metroul”.

În continuare pe site-ul companiei sunt anunțate întârzieri ale trenurilor față de normal. Astfel, pe Magistrala I trenurile circulă la o perioadă de 9-10 minute, cele de pe Magistrala II la distanță de 5-8 minute, pe Magisrala III trenurile ajung la un interval de 9-10 minute. Între 7 și 10 minute circulă cele de pe Magistrala IV, în timp ce trenurile de pe Magistrala V sosesc la un interval de 9 minute (relația Eroilor – Romancierilor), respectiv 18 minute (relația Romancierilor – Valea Ialomiței / Râul Doamnei).

Citește și: Metrorex a primit bani pentru a funcționa la capacitatea maximă, anunță ministrul Grindeanu. „Șantajul se va curma în toamnă” | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

articolul original.

Metroul va circula cu 5 km/h între Romană și Piața Victoriei. Explicația Metrorex

25 August 2022 at 09:16
image

În contextul efectuării lucrărilor de reparații, trenurile de metrou vor circula cu o viteză de 5 km/h între Piața Romană și Piața Victoriei. Restricția de viteză este valabilă până pe 3 septembrie, informează Metrorex.

„Pe Magistrala 2 de metrou, între Piața Romană și Piața Victoriei 1, pe o distanța de aproximativ 230 m a fost introdusă restricția de viteză  de 5 km/ h, ca urmare a efectuării de lucrări la calea de rulare.

Restricția de viteză este valabilă până pe data 3.09.2022”, a explicat Metrorex, într-o postare pe Facebook.

Lucrările sunt realizate în fiecare noapte

Tot în postarea făcută pe Facebook, compania a menționat că lucrările de infrastructură se realizează în fiecare noapte, atunci când trenurile sunt retrase din circulație.

Un om care merge la pas, atinge viteza medie de deplasare de 5-6 km/h.

articolul original.

Metrorex a redus viteza de circulație a metroului între stațiile Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. Explicațiile companiei

25 August 2022 at 07:46
image

Metrorex vine cu explicații în urma deciziei de a reduce, începând de marţi dimineaţă, viteza cu care circulă garniturile de metrou pe magistrala 2 Berceni-Pipera, între staţiile Piaţa Romană şi Piaţa Victoriei. 

Potrivit unui comunicat de presă emis joi de Metrorex, decizia de reducere a vitezei doar 5 km pe oră a fost luată în urma începerii unor lucrări de infrastructură în subteran.

Noua limită de viteză a intrat în vigoare marţi, 23 august, şi va fi menţinută până pe data de 3 septembire, au mai precizat reprezentanții companiei, lucrările fiind necesare pentru îmbunătățirea elasticității și stabilității căii de rulare și pentru aasigura condiții de siguranță și confort pentru călători.

”Pentru efectuarea lucrărilor de infrastructură și suprastructură cu grad ridicat de complexitate a căii de rulare pe Magistrala 2 de metrou, linia 1, pe interstația Piața Romană – Piața Victoriei 1, începând cu data de 23.08.2022, ora 04:30, până la data de 03.09.2022, ora 04:30, a fost introdusă restricția de viteză de 5 km/h, pe o distanță de aproximativ 230 m.

Precizăm că aceste lucrări sunt necesare pentru îmbunătățirea elasticității și stabilității căii de rulare, în vederea asigurării unor condiții de siguranță și confort pentru publicul călător.

Mulțumim călătorilor pentru înțelegere și îi asigurăm și pe această cale de permanenta noastră preocupare pentru îmbunătățirea transportului cu metroul”, se arată în comunicat.

articolul original.

Imagini șocante la metroul din Madrid: un șofer drogat a rămas blocat cu mașina furată VIDEO

23 August 2022 at 20:28
image

Imagini șocante la metroul din Madrid, acolo unde un șofer a rămas blocat pe scările care duceau la subsol, aflat fiind la volanul unei mașini furate.

Bărbatul a fost reținut de oamenii legii și, în urma testelor efectuate, s-a constatat că acesta se afla sub influența drogurilor în momentul incidentului, scrie digi24.ro.

Bărbat drogat, cu mașina pe scările de la metrou

Incidentul a avut loc în Madrid, acolo unde șoferul a ajuns cu autoturismul pe scările unei stații de metrou. Bărbatul furase mașina dintr-o parcare, într-un moment în care observase că are cheile în contact.

Proprietarul vehiculului a încercat să se opună, însă nu a reușit să îl oprească pe bărbatul de 36 de ani să plece cu mașina. Ulterior, după cele întâmplate, acesta a declarat în fața polițiștilor că nu își mai amintește cum a ajuns pe scările de la metrou.

articolul original.

Licitațiile pentru Metroul din Cluj-Napoca au fost suspendate din cauza prețurilor care au crescut foarte mult

22 August 2022 at 16:58
image

Metroul din Cluj Napoca – un proiect suspendat! Primarul orașului, Emil Boc, a explicat că a suspendat temporar licitația publică pentru realizarea metroului pentru că a primit scrisori de la companii că din cauza prețurilor majorate nu pot participa.

Decizia s-a luat după consultarea cu Ministerul Transporturilor și a fost anunțată de primar într-o ședință extraordinară a Consiliului Municipal.

“Am luat decizia de suspenda temporar procedura de achiziție, până actualizăm costul de realizare al metroului, având în vedere că prețurile au crescut accelerat. Am luat decizia astăzi, pentru că pe parcursul ultimelor zile am primit 3 scrisori de la concerne care au realizat 19 proiecte de metrou pe 4 continete și care ne-au informat că au fi dorit să participe la realizarea metorului din Cluj, dar din cauza prețului adoptat anul trecut și a creșterii prețurilor de anul acesta, nu pot. Am fi putut să anulăm licitația, dar am găsit soluția aceasta de suspendare temporară și am primit acceptul Ministerului Transporturilor. În perioada următoare vom face acest lucru, indicatorii vor fi aprobați de Guvern urmând să continuăm licitația. În concluzie, această decizie este una benefică de realizare a metroului, una care ne ține în finanțarea prin PNRR”, a declarat Emil Boc.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/22aug-19-BOC-am-suspendat-metroul-.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul Clujului spune că suspendarea temporară a proiectului va permite preluarea acestuia după actualizarea costurilor.

Aveam două alternative: să mergem pe anularea licitației, sau să suspendăm temporar până actualizăm costurile. Această decizie e una benefică realizării metroului, una care ne menține în planul de finanțare prin PNRR a metroului și de a lua decizii ținând cont de vremurile pe care le trăim – a mai spus primarul Clujului.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/22aug-19-Boc-de-ce-e-bine-ca-suspendam.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primăria ar fi trebuit să anunțe astăzi, 22 august, ofertele privind licitația de proiectare și construire a metroului.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de aproape 10,113 miliarde lei, iar finanţarea se realizează din fonduri externe nerambursabile, inclusiv Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, precum şi de la bugetele locale din Cluj Napoca și Florești.

articolul original.

Traficul la metroul londonez, paralizat de o grevă uriașă

19 August 2022 at 17:05
image

Metroul londonez a fost aproape paralizat vineri, iar restul reţelei de transport public a fost grav perturbat de o grevă pentru salarii în contextul inflaţiei record din Marea Britanie, a doua zi după o grevă masivă a angajaţilor sistemului feroviar, relatează AFP.

”Practic, nu există nici un serviciu” în metroul londonez, deşi ”două linii oferă trafic redus” cu un tren la fiecare 15 minute şi ceva, a declarat un purtător de cuvânt al operatorului pentru transportul public TfL.

Traficul autobuzelor a fost şi el perturbat.

În faţa staţiei Blackhorse Road (nord-estul Londrei), oamenii s-au adunat în aşteptarea deschiderii Overground-ului, o reţea de trenuri de navetişti care funcţionează vineri în regim redus. ”Doar Overground, fără metrou azi”, a strigat un angajat care nu a intrat în grevă, în atenţia călătorilor.

În timp ce mulţi dintre cei care călătoresc cu trenul s-au arătat înţelegători, joi, faţă de grevişti, unii londonezi au fost mai puţin îngăduitori, vineri.

”Înţeleg mesajul (pe care greviştii) vor să-l transmită şefilor lor, dar (…) Londra este un oraş mare şi mulţi oameni trebuie muncească”, a evocat Catherine Ondo, o vânzătoare în vârstă de 25 de ani.

Regatul Unit se confruntă în aceste zile cu noi greve masive în domeniul transporturilor

Regatul Unit se confruntă în aceste zile cu noi greve masive în domeniul transporturilor, poştei, reprezentând cea mai amplă grevă din ultimele decenii, pe fondul inflaţiei record. O nouă zi de grevă care vizează în special mersul trenurilor este planificată pentru ziua sâmbătă.

Negocierile cu multitudinea de operatori feroviari privaţi sunt în impas

Negocierile cu multitudinea de operatori feroviari privaţi sunt în impas, potrivit sindicatelor, care au respins şi o ofertă de creştere a salariului cu 8% pe doi ani de la Network Rail, o companie publică care gestionează liniile de cale ferată, pe care o acuză că este condiţionată de disponibilizări masive.

Ministrul Transporturilor, Grant Shapps, acuzat de sindicate că blochează situaţia, critică, la rândul său, sindicatele că au refuzat reformele de modernizare a căilor ferate. ”Dacă nu putem implementa aceste modernizări, va trebui să le impunem”, a subliniat Shapps pentru Sky News.

articolul original.

Inundații la Paris, după săptămâni de caniculă. La metrou curge apa fluviu (Video)

16 August 2022 at 19:31
By: -
image

Inundaţii au avut loc pe străzi şi în staţii de metrou la Paris, marţi, în urma unor ploi diluviene, după mai multe săptămâni de caniculă, relatează Le Figaro.

Publicitate

În arondismentul al XV-lea, călători din staţia de metrou Balard au mers prin apă, din cauza inundării subteranului.

Paris, métro Balard.
La ville n’est ni adaptée pour les canicules, ni pour les inondations. Au lieu de tout bétonner et de vouloir accueillir les JO 2024, il va peut-être falloir réfléchir à comment s’adapter face au réchauffement climatique.

pic.twitter.com/T2qRYiHQRh

— Bon Pote (@BonPote)
August 16, 2022

Mai multe staţii au fost închise marţi seara - Daumesnil, în arondismentul al XII-lea, Pont de l'Alma, pe linia 9, şi Pantin, pe linia 5.

Traficul rutier a fost de asemenea afectat, marţi seara, din cauza inundării mai multor bulevarde, potrivit unor imagini postate pe reţele de socializare.

Publicitate

Bulevardul New York a fost inundat, porivit unor postări pe Internet.

Societatea Naţională a Căilor Ferate Franceze (SNCF) a semnalat și încetiniri ale traficului feroviar.

Pe linia J de la Paris Saint-Lazare la Ermont-Eaubonne, ”condiţiile meteorologice perturbă circulaţia” trenurilor, a anunțat compania într-un mesaj postat pe Twitter.

În afară de ploi, la Paris s-a înregistrat şi grindină.

articolul original.

Traficul de la metroul din București, în continuare îngreunat. Problema s-ar putea rezolva după rectificarea bugetară | AUDIO

12 August 2022 at 16:14
image

Traficul este în continuare îngreunat la metroul din București. Timpii de așteptare pot ajunge chiar și la 15 minute, situație care persistă de peste o lună. Problema s-ar putea rezolva după rectificarea bugetară, pusă în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor. Conform proiectului, Metrorex ar urma să primească banii necesari pentru achitarea datoriilor către firma care asigură mentenanța garniturilor.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/08/12aug-18-Raul-–-SNDW-–-Metroul-incotro.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cazul în care rectificarea bugetară va fi aprobată în forma actuală, în care Metrorex ar urma să primească 155 de milioane de lei, călătoriile cu metroul ar putea reveni repede la normal.
Adică trenurile, în orele de vârf, ar circula la intervale între 3 și 7 minute, în funcție de magistrală.

Totul depinde însă de plata datoriilor pe care compania de metrou le are către Alstom, firma care asigură mentenanța trenurilor și care trece de 140 de milioane de lei. Remintim că în momentul de față societatea asigură mentența metroului bucureștean doar în proporție de 50%, din cauza facturilor restante ale Metrorex.

Odată ce datoria se stinge însă, metroul va reveni la program normal în decurs de câteva zile, spun reprezentanții Metrorex pentru Europa FM. „În momentul de față așteptăm ca rectificarea bugetară să fie aprobată”, mai spun aceștia.

Ionuț Ciurea: Metrorex nu are altă variantă decât să plătească datoria către firma Alstom

Ionuț Ciurea, de la Asociația ProInfrastructura, spune la Europa FM că Metrorex nu are altă variantă decât să plătească datoria către firma Alstom, altfel traficul va fi dat peste cap și în toamnă, odată cu începerea noului an școlar.

„Bine că s-a întâmplat asta acum în vară, când oamenii mai sunt în concedii. Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi într-o zi normală, nu de vară, toamnă, iarnă”, a spus Ionuț Ciurea, de la Asociația ProInfrastructura.

Ionuț Ciurea spune că situații de acest fel ar fi putut fi evitate dacă Metrorex ar fi avut un serviciu intern de mentenanță

În ceea ce privește prețurile prevăzute între Alstom și Metrorex, liderul ProInfrastructura menționează că acestea depind foarte mult și vechimea garniturilor de metrou.

O analiză Europa Liberă arată că mentenanța metroului Bucureștean costă chiar mai multă decât în capitale precum Londra și Shanghai. Ciurea subliniază că în capitalele respective și garniturile sunt mai noi.

„Trebuie să compari ce tip de material ai în mentenanță. Unele sunt mai ieftine, altele sunt mai complicate, mai scumpe. Unele, evident, sunt mai noi, altele mai vechi”, a mai spus Ionuț Ciurea, de la Asociația ProInfrastructura.

Peste jumătate de milion de oameni folosesc zilnic metroul din București.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Problemele continuă la Metrorex, în timp ce ministrul Transporturilor vrea să dea metroul Primăriei Capitalei. Grindeanu: „Știu că supăr bucureștenii”

articolul original.

ANOSR cere subvenții de 90% pentru studenți la biletul de tren și metrou

8 August 2022 at 16:04
bilete tren studenti

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) susţine necesitatea majorării subvenţiei acordate la transportul feroviar şi cu metroul pentru studenţi de la 50% la 90%.

ANOSR aminteşte că, în perioada 2017-2021, între adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 2/2017 şi adoptarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 8/2021, toţi studenţii înmatriculaţi la studii universitare cu frecvenţă în România au beneficiat de gratuitate la transportul feroviar, clasa a-II-a.

„Această facilitate a fost de natură să asigure o serie largă de beneficii directe şi imediate pentru studenţi, precum creşterea accesibilităţii studiilor pentru studenţii navetişti, a implicării în acţiuni de voluntariat, a posibilităţii de a participa la diverse evenimente pentru studenţi şi tineri. În contextul în care România este penultima ţară din UE la cheltuieli publice/student şi luând în considerare că alte state (precum Slovacia sau Bulgaria) au politici similare sau ponderi net superioare celei de 50% din prezent, credem că toate acestea nu pot reprezenta decât un beneficiu pentru mediul universitar din România”, se arată într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

ANOSR arată că impactul bugetar al acestei măsuri a fost nesemnificativ, prin raportare la beneficiul adus.

„La mai bine de un an de la eliminarea acestui beneficiu pentru studenţi, poate fi relevat, atât din datele financiare, cât şi cu ochiul liber, faptul că dispariţia acestei facilităţi nu a ajutat în vreun fel semnificativ bugetul de stat. O astfel de subvenţie reprezintă, într-adevăr, o formă de protecţie socială a studenţilor din România şi suntem convinşi că, având în vedere specificul socio-economic al mediului studenţesc din ţara noastră, aceasta este necesară şi utilă”, susţin reprezentanţii ANOSR.

Aceştia mai arată că, în contextul creşterii preţului la combustibil, a creşterii preţurilor la biletele de tren şi a măsurilor de protecţie pe care statul român le ia faţă de aceste scumpiri, dând ca exemplu subvenţionarea preţului la benzină şi motorină cu 50 de bani/litru, acordarea unei astfel de facilităţi ar fi o „măsură extrem de inteligentă, dat fiind faptul că ar putea fi acordată o subvenţie direcţionată către o categorie specifică a populaţiei, care nu se bucură, în majoritatea ei covârşitoare, de resurse financiare semnificative”.

„Exact în contextul acestor scumpiri, o astfel de măsură ar fi înclina semnificativ balanţa în favoarea transportului feroviar şi cu metroul, un transport ecologic, verde, tendinţă pe care statul este direct interesat să o încurajeze, inclusiv prin raportare la politicile europene”, afirmă reprezentanţii ANOSR.

Aceştia mai susţin că, având în vedere faptul că unul dintre aşa-zisele argumentele invocate la momentul eliminării gratuităţii a fost faptul că studenţii rezervau bilete fără a avea intenţia de a le folosi, blocând astfel accesul celorlalţi pasageri, introducerea unei reduceri de 90% ar elimina orice fel de scuză care ar putea fi adusă.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) este prima federaţie naţională studenţească, non-guvernamentală şi non-partizană care, de peste 22 de ani, are ca scop principal reprezentarea intereselor comune ale studenţilor din România, apărarea şi promovarea drepturilor şi obligaţiilor acestora, cât şi stimularea participării lor la actul educaţional şi la viaţa socială, economică şi culturală.

ANOSR reuneşte studenţi din 19 centre universitare din întreaga ţară, din 31 de universităţi, atingând un număr de 115 organizaţii membre, care luptă împreună pentru menţinerea în funcţiune a mecanismului mişcării studenţeşti.

La nivel naţional, ANOSR este parte a Alianţei pentru o Românie Curată şi membră în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, federaţia este reprezentantul legitim al studenţilor din România la nivel european, prin statutul de membru cu drepturi depline al Organizaţiei Europene a Studenţilor (ESU – European Students’ Union), singura structură europeană care reprezintă studenţii.

articolul original.

Incident la metrou. Pe lângă timpii mari de așteptare, un tren s-a defectat. Din 57 de garnituri, doar 35 mai circulă. Reacția Metrorex | AUDIO

21 July 2022 at 08:36
image

Incident, joi dimineață, la metroul din București. Un tren care circula dinspre Universitate spre Piața Romană s-a defectat, iar călătorii au fost debarcați și preluați de următorul metrou. S-a simțit miros de fum, a reclamat un pasager la 112.

Metrorex a anunțat joi că trenul „a întâmpinat o problemă tehnică, astfel mecanicul a decis debarcarea călătorilor în stația Universitate și retragerea trenului în depou pentru verificări și remediere. Călătorii au fost preluați de următorul tren sosit în stație. Precizăm ca în urma acestui eveniment nu a fost pusă în pericol în niciun moment siguranța călătorilor.”

Incidentul are loc în contextul în care Metrorex a retras din circulație 20 din cele aproape 60 de trenuri. Firma care se ocupă de întreținerea lor reclamă că nu și-a primit banii de la compania de metrou.

Magistrala 1, stația 1 Decembrie 1918, la două stații de capătul de linie, peronul este plin de călători, la o oră de vârf, e adevărat, dar nu se întâmpla la fel în urmă cu câteva zile.

După doar o stație, mecanicul anunță că metroul staționează un minut. „Mai și staționează, după ce am așteptat atâta?”, reacționează nervoasă o femeie care tocmai a intrat în metrou.

La Piața Unirii 2, îi întâlnesc pe Ana și Alex care așteaptă metroul către Pipera. Îi întreb cum li se pare că circulă metroul în ultima perioada.

„Greu, circulă greu, mai multe minute ca de obicei, e mult mai aglomerat, ajungem cu câteva minute mai târziu, se vede întârzierea”, spune Ana.

„E foarte aglomerat în ultima perioadă”, spune și Alex.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/07/21iul-11-Ana-si-Alex.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Metroul către Pipera se umple repede și în timp ce unii călători înghesuie să prindă o bucățică de loc în dreptul ușilor, alții se retrag, la anunțul mecanicului de tren „Stimați călători, vă rugăm să permiteți închiderea ușilor”.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/07/21iul-11-permiteti-inchiderea-usilor.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe site-ul Metrorex, compania le prezintă scuze călătorilor că nu poate respecta graficul de circulație, iar trenurile vin la un interval de 10-14 minute, față de cel mult 5-10 minute, cum era până acum. Nu menționează însă motivul. Timp de 3 zile, am încercat să obținem un interviu cu directorul general al Metrorex. Am primit în schimb un răspuns în scris.

Compania menționează că Alstom Transport SA, firma care asigură mentenanța și salubritatea la metrou și-a redus activitatea. De vină ar fi datoriile Metrorex către această companie.

Din 57 de metrouri, doar 35 mai sunt, joi, în circulație. Iar unul s-a defectat și s-a retras la depou. S-a întâmplat la stația Universitate, unde călătorii au fost debarcați, în această dimineață, și preluați de alt metrou.

S-a simțit miros de fum, au reclamat aceștia la pompieri, după cum ne-a mărturisit purtătorul de cuvânt al ISU București, Daniel Vasile:

„Prin numărul de urgență 112 a fost anunțat faptul că la Stația de metrou Universitate se simte miros de fum provenit de la o garnitură de metrou. Au fost trimise echipe de pompieri din cadrul București Ilfov la stațiile de metrou Unirii, universitate și Piața Romană care au intrat în subteran însă au constatat că nu se percepe miros de fum. Cel mai probabil a fost o defecțiune, nici nu a fost pus în pericol personalul de la metrou și nici călătorii.”

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/07/21iul-11-Vasile-miros-de-fum.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Metrorex speră să obțină fonduri la următoare retificare bugetară pentru a rezolva problema datoriilor către firma ce asigură mentenața. Între timp, trenurile sunt scoase progresiv din circulație în momentul în care ajung la scadența reviziilor, adică la o limită de kilometri parcurși ori interval de timp.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că până la finalul anulului, vor fi selectați un nou director general al Metrorex și un nou Consiliu de Administrație.

Foto: Metrorex

Citește și: Sindicaliştii TAROM protestează la sediul companiei din Otopeni

articolul original.

Tragedie la metroul bucureștean! Femeia care a căzut pe șine la Piața Victoriei 1 a murit

10 July 2022 at 17:40
image

O femeie a căzut duminică, pe linia de metrou, în staţia Piaţa Victoriei 1. Staţia a fost închisă până la ora 16.15, ulterior circulaţia metroului fiind reluată. Medicii SMURD au ajuns în scurt timp la faţa locului, femeia fiind găsită inconştientă, însă în viaţă. Medicul Adriana Jugănaru, de la UPU, a anunţat că femeia, în vârstă de 59 de ani, a decedat, în urma traumatismelor suferite în urma căderii.

Medicul Adriana Jugănaru a declarat că femeia, în vârstă de 59 de ani, era într-o stare extrem de gravă şi, din păcate, nu s-a mai putut face nimic, constatându-se decesul. Medicul SMURD a precizat că aceasta a suferit un traumatism cranio-cerebral.

Circulaţia metroului a revenit la normal între staţiile Pipera şi Aviatorilor, începând cu ora 16.15.

Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul.

articolul original.

Stația de metrou Piața Victoriei a fost închisă, după ce o femeie a căzut pe linie și a murit

10 July 2022 at 12:50
By: -
image

Stația de metrou Piața Victoriei din București a fost închisă mai bine de o oră, duminică, iar circulația trenurilor a fost reorganizată între stațiile Pipera și Aviatorilor, după ce o femeie a căzut pe linie. Ulterior, femeia a murit.

Metrorex a informat că duminică, la ora 15:03, în stația de metrou Piața Victoriei 1, o femeie a căzut pe linie, pe firul 2, fiind vorba de o posibilă tentativă de suicid.

După întreruperea curentului electric la nivelul șinelor, echipele de salvatori au extras o femeie de 59 de ani, aflată în stare de inconștiență. Acesteia i s-a acordat primul ajutor, dar ulterior a fost constatat decesul.

„Conform procedurilor interne, organele abilitate împreună cu Metrorex vor deschide o anchetă de cercetare pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul”, a transmis Metrorex.

Circulația trenurilor a fost reorganizată și s-a circulat în sistem pendulă între stațiile Pipera și Aviatorilor pe firul 2. De asemenea, stația de metrou Piața Victoriei 1 a fost închisă pentru public și trenurile nu au circulat prin această stație până la preluarea victimei de către echipajele medicale.

articolul original.

Proiect pentru un sistem anti-suicid la metroul bucureștean. În ce stație va fi amplasat pentru început

9 July 2022 at 12:57
image

Metrorex a transmis sâmbătă că are în plan un proiect pilot care urmărește sporirea siguranței călătorilor care așteaptă metroul pe peroane. Este vorba despre implementarea unui sistem de protecție anti-suicid, care urmează să fie montat, pentru început, la stația Berceni.

„Metrorex a inițiat acțiuni preliminare pentru implementarea unui proiect de investiții, pentru creșterea siguranței călătorilor în timpul utilizării sistemului de transport cu metroul și, totodată, identificarea tipului de sistem care se poate instala în stațiile de metrou aflate în exploatare”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții Metrorex.

Potrivit sursei citate, proiectul-pilot, denumit „Sistem de protecție a călătorilor din stațiile de metrou prin instalarea de porți de siguranță la peron”, constă deocamdată în montarea unei singure porți, „urmând a se analiza comportamentul din punct de vedere tehnic, operațional, funcțional al cerințelor de siguranță impuse”, dar și reacția călătorilor.

Pentru început, porțile anti-suicid vor fi implementate la stația Berceni, linia 1, pe direcția Berceni – Pipera.

Probleme cu mentenanța la metrou

Pe de altă parte, Metrorex are probleme cu mentenanța și cu salubrizarea.

Curățenia în garniturile de metrou este asigurată de vineri cu personalul de tren, cu mecanicii și cu muncitorii necalificați de la Metrorex, iar de marți vor circula doar jumătate din trenuri, la intervale de 10 minute, fiind luată în calcul chiar și ca numărul garniturilor de pe cele 5 magistratele să scadă și mai mult. Sunt doar câteva dintre consecințele suspendării activităților de mentenanță și salubrizare de către compania Alstom, în condițiile în care Metrorex nu și-a achitat datoriile restante acumulate față companie, datorii în valoare de 33 de milioane de euro.

articolul original.
❌