ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Aur pentru Alexandru Bologa la CE nevăzători

6 September 2022 at 06:58
By: Regie
image

Alexandru Bologa, originar din Derșida, județul Sălaj, a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene pentru judoka nevăzători desfășurate la Cagliari, în Italia. Informația vine de la Federația Română de Judo.

Alexandru Bologa a câştigat medalia de aur la Campionatele Europene pentru judoka nevăzători, la Cagliari, informează Federația Română de Judo.

In Cagliari (Italia) se desfasoara in aceste zile, Campionatele Europene pentru judoka nevazatori. Romania a reusit castigarea medaliei de aur prin Alexandru Bologa, sportiv medaliat de doua ori cu bronz la Jocurile Paralimpice, in 2016 si 2021.

Aflat pe locul 1 in clasamentul mondial la categoria -73 kg, judoka pregatit la Cluj-Napoca de Tamas Gergely si Andreica Gianina a reusit sa faca un concurs perfect. Dupa un prim tur liber, sportivul nostru l-a invins in sferturi, printr-un procedeu de luxare (kansetsu-waza), pe georgianul Mishiko Shiobrishvili, ca mai apoi in semifinale, dupa doua procedee de tehnice de aruncare (seoi-nage), punctate cu Wazari, sa il invinga pe Djibrilo Iafa din Portugalia.

In finala, Alex a reusit ca printr-o tehnica de strangulare (shime-waza) sa castige medalia de aur in fata lui Lennart Sass din Germania.

Alexandru Florin „Alex” Bologa (n. 7 noiembrie 1995, Derșida, județul Sălaj), este un judoka român nevăzător, dublu campion european și laureat cu bronz la Jocurile Paralimpice de vară din 2016 si 2021 în categoria -60 kg.

La competitia din Italia sunt inscrisi judoka din 20 de tari: Azerbaidjan, Croatia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Lituania, Moldova, Muntenegru, Olanda, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Italia, Ucraina, Georgia, Elvetia si Turcia.

articolul original.

CM: David Popovici a cucerit medalia de aur şi la 100 de metri

5 September 2022 at 04:10
By: (R.C.)

David Popovici a cucerit medalia de aur la proba de 100 m liber, la Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima.

„Ce final frumos de reprezentaţie pentru David Popovici la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima! Sportivul român în vârstă de 17 ani a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s. David a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde faţă de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croaţia) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s”, a transmis pe pagina de Facebook Federaţia Română de Nataţie.

Joi, David Popovici a cucerit şi medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, stabilind un nou record al competiţiei.

articolul original.

Aur la Campionatul Mondial de înot! Și un nou record Popovici!

31 August 2022 at 04:09
By: (S.S.)
Performanță extraordinară pentru natația românească la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. România a cucerit medalia de AUR în finala probei de ștafetă 4×100 m liber masculin!
În componența, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, ștafeta României a condus finala de la un capăt la altul și a cucerit medalia de AUR cu timpul de 3:18.84 min.
Totodată, cu timpul său din prima sută de metri, de 47.07 s, David Popovici a stabilit un nou record al competiției!!!
Pe locul doi s-a clasat Franța (3:20.29 min.), iar pe poziția a treia a terminat Lituania (3:20.41 min.), informează Federația Română de Natație.

Vlad Stancu, medalie de argint 

Vlad Stancu a cucerit medalia de argint în proba de 400 de metri liber de la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima. Românul a fost la 11 sutimi de aur, după o cursă spectaculoasă.

Românul a înotat în 3:48,38, cu doar 11 sutimi mai târziu decât brazilianul Stephan Steverink, care şi-a adjudecat medalia de aur. Podiumul a fost completat de Krzysztof Chmielewski, care a terminat proba în 3:49,34.

Cei 3 sportivi au fost pentru mare parte din cursă umăr la umăr, fiind despărţiţi de doar câţiva centimetri. Stancu şi Steverink s-au detaşat pe ultima lungime de bazin, iar brazilianul nu a crezut că a câştigat până nu a văzut confirmarea pe tabelă.

Vlad Stancu s-a calificat în finală cu al treilea cel mai bun timp din serii, 3:51,43, înregistrat fără să forţeze, pentru a-şi conserva energia în vederea cursei pentru medalii.

articolul original.

„Veni, Vidi, Popovici”

16 August 2022 at 09:51
By: Regie
image

Presa internațională, la picioarele lui David Popovici după recordul mondial stabilit la Roma. David Popovici la doar 17 ani a reușit să câștige medalia de aur și să bată recordul mondial în finala probei de 100 de metri liber, din cadrul Campionatului European de nataţie pentru juniori, de la Roma. David a devenit campion european la proba de 200 de metri liber.

A promis la CM din Budapesta că vrea să corecteze recordul mondial și a reușit.

Elevul lui Adrian Rădulescu a întors al doilea după 50 de metri, în urma francezului Grouset, însă a avut o a doua lungime de bazin formidabilă. A tras tare și a trecut pe primul loc, apoi s-a distanțat uluitor pe ultimii 25 de metri! Niciun adversar nu l-a mai ajuns și sportivul de la CS Dinamo și-a realizat visul.

David Popovici a făcut o cursă fenomenală în finala de la 100 m liber de la Roma și a luat aur cu timpul de 46 secunde 86 de sutimi – nou record mondial – prin care a corectat vârful stabilit de brazilianul Cielo de 46,91, la CM de la Roma, în 2009.

David Popovici și-a stabilit obiectivul de a termina cursa de 200 m liber într-un timp de sub un minut și 43 secunde încă de anul trecut, remarcând că sunt forte puțini înotători care au reușit această performanță.

Sportivul român a plecat de pe culoarul favoritului, al patrulea, și a căpătat imediat un avans important față de elvețianul Antonio Djakovic, principalul contracandidat la medalia de aur. David Popovici a încheiat cursa cu timpul de 1 minut 42 de secunde 97 de sutimi, cu peste două secunde în fața ocupantului poziției secunde, a cucerit medalia de aur și a stabilit un nou record mondial la juniori.

„Clubul celor cu 1.42 e prea restrâns. Poate mă voi alătura curând”, scria David Popovici, pe Instagram, în urmă cu un an.

Sportivul de 17 ani și-a îndeplinit visul și a încheiat finala de 200 m liber de la Roma cu 1 minut 42 de seunde 97 de sutimi. De-a lungul timpului, doar doi sportivi au mai reușit această performanță: germanul Paul Biedermann, 1 minut si 42 de secunde, în 2009, care deține și recordul mondial, și celebrul american Michael Phelps, în 2008 1 minut 42 de secunde 96 sutimi.

După succesele de la Roma, presa internațională l-a elogiat pentru performanța sa. Acest val de laude vine celui care este considerat cel mai promițător înotător din lume la ora actuală.

articolul original.

Ionela Cozmiuc a câștigat încă un „aur” pentru România. Totalul țării noastre este de șapte medalii: 4 aur, trei bronz!

14 August 2022 at 11:05
image

După cele 6 medalii obținute sâmbătă (3 de aur, 3 de bronz), România a mai câștigat azi o medalie la Europenele de Canotaj. Mai urmează o finală pentru delegația „tricoloră”.

Ionela Cozmiuc a adus a 7-a medalie a delegației României la Europenele de Canotaj. Sportiva noastră a câștigat la simplu feminin, categoria ușoară.

Românca a început cursa mai lent decât adversarele ei, fiind a 4-a. Ulterior, Ionela a preluat conducerea la 1000 de metri și a avut un final de cursă spectaculos. A reușit să se mențină la un nivel incredibil și s-a distanțat în mod constant de adversarele sale. A câștigat cursa cu un avans considerabil, de aproape 5 secunde față de reprezentanta Greciei. Pe 3 a venit Olanda.

De la 14:48, barca de 8+1 a României (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu) concurează în finală.

Sursa foto: TVR

articolul original.

(VIDEO) Amalia Puflea și Sabrina Voinea, gimnastele noastre de aur!

14 August 2022 at 11:17
By: (D.N.)

UPDATE Gimnasta junioară Amalia Puflea a obţinut, duminică, medalia de aur, iar Sabrina Voinea pe cea de bronz, în finală la sol, la Campionatul European de la Munchen. 

Intrate în finală pe ultimele două locuri din lista de start, Amalia Puflea a fost notată cu 13.233, cu care a obţinut medalia de aur, iar Sabrina Voinea a primit nota 12.966, pentru bronzul european.

Pe podium s-a mai aflat Viola Pierazzini (Italia, 13.200). Amalia Puflea a câștigat, duminică, medalia de bronz în finală la bârnă.

Tot duminică, Sabrina Maneca Voinea (foto) a obţinut medalia de aur în finală la sărituri, la Campionatul European de la Munchen.

Sabrina Voinea s-a clasat pe locul 1 cu o medie de 13.250 (12.900 şi 13.600).

Pe podium au mai urcat Ming Van Eijken (Franţa, 13.066) şi July Marano (Italia, 13.033).

articolul original.

David Popovici, medalia de aur și record mondial în proba de 100 m liber

13 August 2022 at 16:44
By: M.Ex.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, sâmbătă, la Campionatele Europene de nataţie de la Roma, cu un nou record mondial, 46 sec 86/100. Maghiarul Kristof Milak a câştigat argintul, în 47 sec 47/100, iar bronzul a revenit italianului Alessandro Miressi, în 47 sec 63/100.
Popovici (17 ani), campionul mondial en titre la 100 şi 200 m liber, reuşise vineri, în semifinale, un nou record european, cu timpul de 46 sec 98/100.
Vechiul record mondial al probei era deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100), din 2009.
Popovici deţine astfel la 100 m liber, recordul mondial de seniori şi juniori, recordul european de seniori şi juniori, precum şi recordul competiţiei.
David Popovici a devenit al doilea român care cucereşte un titlu european într-o probă masculină, după Robert Glinţă, care a luat aurul în 2021, la Budapesta, la 100 m spate.
David Popovici va mai concura la Roma şi în probele de 200 m liber, 400 m liber şi ştafetă 4×100 m liber.
România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici, dublu campion mondial. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

articolul original.

O elevă din Bacău a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană

7 August 2022 at 10:40

Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, s-a clasat pe primul loc și a obținut Medalia de aur la Olimpiada Internațională de Limba Germană – o competiție extrem de puternică la care au participat elevi din 57 state.

Teodora a obținut 100/100 puncte, precizează ministrul Educației Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Echipa României a participat cu doi elevi la nivelul B2, cel mai înalt din concurs. Olimpiada Internațională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiților sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II și un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

„Teodora a înregistrat o premieră, această fiind singură medalie de aur obținută de România în istoria Olimpiadei Internaționale de limba germană. Felicitări și colegului de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București! Felicitări doamnei profesor Silvia Socolescu (Colegiul Național “Traian” din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul național și i-a însoțit în Germania.

Teodora Smintanca-Strugariu a înregistrat o premieră

Rezultatul de excepție se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învață cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulțumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu!

Este o mare bucurie să pot felicita lotul olimpic al României pentru performanță obținută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita și să le pot mulțumi profesorilor și părinților!”, a scris ministrul.

articolul original.

Andreea Ogrăzeanu, medalie de bronz la proba de 100 de metri

1 August 2022 at 08:38
By: Regie
image

Atleta Andreea Ogrăzeanu a cucerit medalia de bronz în proba de 100 de metri, cu cea mai bună performanţă personală a sezonului, 11 secunde şi 41 de sutimi, la Jocurile Mondiale Universitare, de la Kazan (Rusia).

Campioană europeană de juniori şi de tineret, Andreea Ogrăzeanu a fost întrecută de Aunyelay Scott din SUA, cu 11.28, respectiv Lina Gricikaite din Lituania, cu 11.32.

Ogrăzeanu îşi îndeplinise anterior şi baremul pentru Campionatele Mondiale din lunga august, de la Moscova, dar în proba de 200 de metri.

Tot la Kazan, în proba de săritură în lungime, Cornelia Deiac s-a clasat pe locul patru, cu 6,36 metri, în condiţii meteo dificile, cu ploaie continuă, reprize de furtună şi vânt în rafale.

Medalia de aur a probei a revenit campioanei europene de sală, Daria Klişina din Rusia, cu 6,90 metri, urmată de compatrioata sa, Elena Sokolova cu 6,73 metri şi de Michelle Weitzel din Germania, cu 6,56 metri.

Cealaltă reprezentantă a României la săritura în lungime, Cristina Sandu, a ocupat locul 10, cu 6,20 metri.

articolul original.

Gimnasta Amalia Puflea, dublă de aur!

30 July 2022 at 15:07
By: (S.T.)

Gimnasta Amalia Puflea a obţinut, sâmbătă, medalia de aur în finală la sol, la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), de la Banska Bistrica (Slovacia). De asemenea, Amalia a câştigat aurul la bârnă.

Dublă de aur pentru Amalia Puflea la FOTE! Ama a câștigat titlul și la sol! Notată cu 13.200, Amalia le -a devansat pe Helen Kevric (Germania) și July Marano (Italia), ambele cu 13.066. Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe 5, cu 12.700. Gimnastele participante la ediția 2022 a FOTE fac parte din generația selecționată și susținută prin programul „Țară, țară vrem campioane!” coordonat de Mariana Bitang și Octavian Bellu și finanțat de OMV Petrom! O generație în care COSR a investit în viitor prin înființarea CNOPJ și BOPJ.
Felicitări gimnastelor, felicitări antrenorilor Camelia Voinea (CNOPJ Constanța), Lucian Sandu, Gina Gogean, Ramona Micu și Florin Uzum (CNOPJ Deva)!, a transmis Federația Română de gimnastică.
Anterior, Amalia Puflea a devenit campioană olimpică europeană la bârnă. La Banska Bystrica, Ama a reușit un exercițiu foarte bun, notat cu 13.366. Argint pentru Anna Lashchevska (Ucraina, 13.000), bronz Arianna Grillo (Italia, 12.900),
articolul original.

Aur pentru România! David Popovici & Co, o nouă prestație fabuloasă!

6 July 2022 at 10:45
By: Regie
image

David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, componenții echipei României la proba de ștafetă 4x100m liber din cadrul Campionatelor Europene de Natație la juniori, au cucerit medalia de aur. Cei patru au încheiat cu un timp de 3 minute, 18 secunde și 93 de sutimi, podiumul fiind completat de Marea Britanie și Italia.

România a câştigat marți prima medalie de aur la Europenele de nataţie pentru juniori care au loc în ţara noastră. Astăzi sunt calificările la ștafetă mixtă de 4X100m liber, cu David Popovici în echipa Românei.

Înotătorii români, calificaţi în finala de ștafetă masculin 4×100 de metri liber au obţinut primul loc pe podium, după o luptă extrem de strânsă. Din echipa campionilor europeni la juniori fac parte David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu. David Popovici a înotat în primul tur şi a scos cel mai bun timp al probei, 47 de secunde şi 54 de sutimi. Au urmat alte două schimburi cu Vlad-Ştefan Stancu şi Ştefan Cozma, în care România a întors a doua, după echipa Marii Britanii, iar în ultimul schimb a înotat Patrick-Sebastian Dinu, care a reuşit să readucă echipa tricoloră pe poziţia întâi.

Actul final se va disputa miercuri, 6 iulie, de la ora 17:00. Înotătorul va disputa și o altă finală în cadrul acestei competiții, la proba de ștafetă 4x100m liber. Românul David Popovici a câştigat a doua semifinală la 200 m liber masculin şi va înota miercuri pentru medalia de aur a Europenelor. David Popovici a fost programat în a doua semifinală a probei de 200 m liber pe care a şi câştigat-o cu timpul de 1 minut 47 de secunde şi 93 de sutimi. Finala probei de 200 m liber masculin este programată miercuri, de la ora 17:07.

articolul original.

David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu-aur la proba de ștafetă 4×100 m liber, la Campionatul European de natație juniori

5 July 2022 at 18:44
By: M.Ex.

Echipa România a câştigat medalia de aur în proba de ştafetă masculin 4×100 m liber, după o cursă pasionantă, în care s-a luptat pentru primul loc cu echipa Marii Britanii. Echipa masculină a României, formată din David Popovici, Vlad-Ştefan Stancu, Ştefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu, a cucerit medalia de aur la Campionatul European de nataţie juniori de la Otopeni, în proba de ştafetă 4×100 m liber.
David Popovici a înotat în primul tur şi a scos cel mai bun timp al probei, 47 de secunde şi 54 de sutimi, obținând un avans strategic pentru echipa sa. Au urmat alte două schimburi cu Vlad-Ştefan Stancu şi Ştefan Cozma, în care România a întors a doua, după echipa Marii Britanii, iar în ultimul schimb a înotat Patrick-Sebastian Dinu, care a reuşit să readucă echipa tricoloră pe poziţia întâi. România s-a clasat pe primul loc, cu timpul de 3 minute, 18 secunde şi 93 de sutimi, pe poziţia a doua a venit Marea Britanie (timp 3:19.01), iar pe locul al treilea s-a clasat Italia (cu 3:19.42).

Delegaţia României a câştigat astfel prima ei medalie la această ediţe a Campionatului European de nataţie pentru juniori. În finala probei feminine de ştafetă 4×100 m liber, echipa României (Bianca Costea, Irina-Ana Preda, Anastasia Bako, Rebecca-Aimee Diaconescu) s-a clasat pe locul 5, cu timpul de 3 minute, 48 de secunde şi 37 de sutimi.

Competiţia feminină a fost câştigată de Italia (3:42.98), urmată de Franţa (3:43.49) şi Germania (3:45.63)

articolul original.

Robert Glință, locul 5, după modificarea clasamentului

27 June 2022 at 10:36
By: Regie
image

Înotătorul român Robert Glinţă a terminat pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Inițial, Glință a încheiat proba pe locul 5, însă Justin Ress, câștigătorul cursei, a fost descalificat, astfel că toți concurenții au urcat un loc. Robert a terminat cu timpul de 24 sec 57/100.

Înotătorul român Robert Glinţă a terminat, potrivit primului clasament, pe locul 4 în finala probei de 50 metri spate la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Inițial, Glință a încheiat proba pe locul 5, însă Justin Ress, câștigătorul cursei, a fost descalificat, astfel că toți concurenții au urcat un loc. Robert a terminat cu timpul de 24 sec 57/100. Sâmbătă seara, organizatorii au revenit și au anulat descalificarea lui Ress, iar clasamentul a fost modificat.

Înotătorul american Justin Ress, descalificat iniţial în finala probei de 50 m spate din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, a fost desemnat câştigător al medaliei de aur, după ce sancţiunea dictată împotriva sa a fost anulată. Compatriotul său Hunter Armstrong, clasat pe locul al doilea, la două sutimi de secundă de Ress, dar care a beneficiat de această descalificare şi a primit medalia de aur pe podium, a intrat în final în posesia argintului, în timp ce polonezul Kswarey Masiuk a primit medalia de bronz, atribuită iniţial italianului Thomas Cecconi, retrogradat pe locul al patrulea.

Românul Robert Glinţă s-a clasat pe poziţia a cincea în finala de sâmbătă, la egalitate cu grecul Apostolos Christou, ambii fiind înregistraţi cu acelaşi timp (24 sec 57/100). La sfârşitul sesiunii de sâmbătă, o nouă ceremonie de premiere a fost organizată, cu Justin Ress pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

La finalul cursei, arbitrii au efectuat o analiză video și au decis că americanul Justin Ress a greșit, întrucât nu a avut nicio parte a corpului deasupra apei în momentul în care a atins peretele, așa cum prevede regulamentul. În urma deciziei arbitrilor, americanul Hunter Armstrong, al doilea clasat în finală, a fost declarat câștigător al medaliei de aur.

Glință se calificase, vineri, în finala probei de 50 m spate, cu al şaselea timp din semifinale, 24 sec 54/100. Tot vineri, Glinţă (25 ani), legitimat la CS Dinamo, obţinuse al şaptelea timp din serii, 24 sec 79/100.

Cel mai bun timp din semifinale a fost reuşit de americanul Justin Ress, 24 sec 14/100, medaliat cu aur la Budapesta cu ştafeta de 4×100 m liber a SUA.

Robert Glinţă a ocupat locul 8 în finala de la 100 m spate.

România are două medalii de aur cucerite la Mondialele de la Budapesta, ambele prin tânărul David Popovici, la 100 m liber, respectiv 200 m liber.

articolul original.

David Popovici, un nou record mondial la juniori la 100 m liber

22 June 2022 at 10:12
By: Regie
image

Înotătorul român David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 m liber cu cel mai bun timp din semifinale, 47 sec 13/100, marţi seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Tânărul sportiv român de 17 ani a reușit, de asemenea, un nou record mondial la juniori.

Înotătorul român David Popovici s-a calificat în finala de 100 metri liber la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. Popovici a doborât un alt record mondial la juniori, de această dată în calificările de marți seara pentru finala de 100 metri liber. El a terminat proba cu timpul de 47 sec 13/100.

Popovici (17 ani), care la jumătatea cursei nu se afla între cei mai rapizi trei înotători, a stabilit un nou record mondial de juniori. Al doilea timp din semifinale a fost obţinut de francezul Maxime Grousset, 47 sec 54/100, în timp ce canadianul Joshua Liendo Edwards a fost înregistrat cu al treilea timp, 47 sec 55/100.

Popovici se calificase în semifinalele probei de 100 m liber cu cel mai bun timp din serii, 47 sec 60/100.

Popovici (17 ani), care luni a cucerit aurul la 200 m liber, a fost mai rapid decât americanul Caeleb Dressel, 47 sec 95/100,şi decât sârbul Andrej Barna, 48 sec 15/100.

Finala va avea loc miercuri, de la ora 19:22 (ora României).

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Popovici a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). El a devenit astfel cel mai tânăr campion mondial la 200 metri liber din istoria natației.

Pe de altă parte, înotătorul român Robert Glinţă s-a clasat luni pe locul 8, în finala probei de 100 m spate, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Glinţă (25 ani), care fusese înregistrat în semifinale cu timpul de 53 sec 00/100, a fost cronometrat în finală în 53 sec 63/100.

Robert Glinţă a cucerit în 2021 titlul european la 100 m spate, cu timpul de 52 sec 88/100.

La Budapesta, titlul mondial a revenit italianului Thomas Ceccon, cu timpul de 51 sec 60/100, bronzul a fost adjudecat de americanul Ryan Murphy, în 51 sec 97/100, iar bronzul a fost obţinut de alt american, Joseph Armstrong, în 51 sec 98/100.

Robert Glinţă va mai concura vineri la proba de 50 de metri spate. Seriile de calificare sunt programate în dimineaţa zilei de 24 iunie, semifinalele sunt în aceeaşi zi, iar finala va avea loc sâmbătă, 25 iunie.

articolul original.

Ministrul Sportului, impresionat de performanţa lui David Popovici

21 June 2022 at 08:36
By: Regie
image

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a arătat impresionat de medalia de aur cucerită de înotătorul David Popovici, luni, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

„Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori!”, a scris Novak pe pagina sa de Facebook.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.

Popovici (17 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a reuşit cel mai bun timp şi în serii, duminică dimineaţa, 1 min 45 sec 18/100.

David Popovici, debutant la Mondialele de seniori, a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul istoric al României la Mondiale este acum de trei medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

David Popovici a fost urmat în clasamentul finalei de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec 47/100, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec 98/100. David Popovici va evolua pe 21 iunie în serii la 100 m liber, în aceeaşi zi fiind programate semifinalele, iar finala pe 22 iunie.

Tot luni, Robert Glinţă s-a clasat pe locul 8, ultimul, în finala probei de 100 m spate, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta.

Glinţă (25 ani), care fusese înregistrat în semifinale cu timpul de 53 sec 00/100, a fost cronometrat în finală în 53 sec 63/100.

Robert Glinţă a cucerit în 2021 titlul european la 100 m spate, cu timpul de 52 sec 88/100.

La Budapesta, titlul mondial a revenit italianului Thomas Ceccon, cu timpul de 51 sec 60/100, bronzul a fost adjudecat de americanul Ryan Murphy, în 51 sec 97/100, iar bronzul a fost obţinut de alt american, Joseph Armstrong, în 51 sec 98/100.

Seriile şi semifinalele la 50 m spate, probă în care este înscris Robert Glinţă, sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a aflat cu „imensă bucurie” despre noul succes al lui David Popovici, care la doar 17 ani a devenit campion mondial la seniori și a doborât un nou record mondial la juniori, și spune că o astfel de performanță al unui elev de liceu „obligă” autoritățile să sprijine cu programe concrete sportul școlar și performerii României.

Considerat înotătorul fenomen al României, David Popovici este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „George Coșbuc” din București. El a devenit, luni, primul sportiv din istoria României care aduce o medalie de aur la un campionat mondial pentru înotul masculin. „Pentru mine este o onoare să-l felicit și să mă înclin în fața acestei reușite!”, a scris ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.

„Elevii sunt o resursă continuă de potențial și talent pe care nu avem voie să o risipim! Performanțele lui David, care la doar 17 ani scrie istorie, ne obligă să sprijinim cu programe concrete sportul școlar și performerii României!”, punctează Sorin Cîmpeanu.

„Îi țin pumnii lui David Popovici și la următoarea probă în care va lua startul: 100 de metri liber! David, suntem alături de tine, iar românii îți mulțumesc că îi reprezinți cu cinste!”, îi transmite ministrul educației tânărului sportiv.

David Popovici va concura, cel mai probabil, în semifinala de 100 de metri liber la Campionatul Mondial de la Budapesta. Performanța lui David Popovici a fost salutatăși de președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

articolul original.
  • There are no more articles
❌