ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

O nouă acțiune în trafic a polițiștilor sălăjeni

6 September 2022 at 08:31
By: Regie
image

În perioada 2-5 septembrie politistii din Cehu Silvaniei și Simleul Silvaniei au întocmit 4 dosare penale pentru alcolemie și conducere cu permisul suspendat ori reținut. Astfel vineri dimineata politistii din cadrul orașului Cehu Silvaniei au depsiat în trafic un bărbat, având o alcoolemie peste limita legală. În cauză, a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

1,38 MG/L ALCOOLEMIE, 1,38 METRI CUBI DE MATERIAL LEMNOS FĂRĂ DOCUMENTE DE PROVENIENȚĂ

Sâmbătă seara, 3 septembrie, la ora 23:18, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna au oprit în trafic un tractor, condus de un bărbat, de 41 de ani, din comuna Horoatu Crasnei, care avea o alcoolemie peste limita legală și transporta material lemnos fără documente de proveniență.

Bărbatul a condus un ansamblu de vehicule format din tractor și remorcă, pe Drumul Comunal 79, prin localitatea Hurez.

Polițiștii i-au făcut semnale regulamentare de oprire, iar după ce au stabilit identitatea conducătorului de vehicul, i-au solicitat să prezinte documentele de transport și proveniență ale materialului lemnos transportat.

Bărbatul nu deținea documente legale, astfel că a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei, iar lemnele au fost ridicate în vederea confiscării.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea administrării întregului probatoriu, sub supravegherea unității de parchet competente.

 MARAMUREȘEAN CU 0,54 MG/L ALCOOL PUR ÎN AERUL EXPIRAT

Vineri dimineața, la ora 06:17, polițiștii din cadrul orașului Cehu Silvaniei au depsiat în trafic un bărbat, având o alcoolemie peste limita legală.

Bărbatul, de 32 de ani, a fost oprit de polițiști în timp ce conducea un autoturism, pe strada Avram Iancu, din Cehu Silvaniei.

Testarea cu aparatul Etilotest a indicat faptul că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan, respectiv avea 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

ȘOFER CU 0,52 MG/L ALCOOL PUR ÎN AERUL EXPIRAT, ÎN ȘIMLEU SILVANIEI

La data de 3 septembrie a.c., ora 06:48, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au întocmit dosar penal unui bărbat, pentru conducere sub influența alcoolului.

Bărbatul, în vârstă de 52 de ani, din Șimleu Silvaniei a fost oprit în timp ce conducea un autoturism prin oraș. Acesta a fost testat cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii l-au condsus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub suparvegherea unității de parchet competente.

AUTOVEHICUL NEÎNMATRICULAT ÎN MUNICIPIUL ZALĂU

Sâmbătă, 3 septembrie, la ora 17:00, polițiștii Biroului Rutier Zalău au depistat în trafic un tânăr, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Șoferul, un tânăr, de 23 de ani, din comuna Sâg, a condus un autoturism, pe Bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul Zalău.

Din verificările efectuate de polițiști a rezultat că, autoturismul condus avea numerele de înmatriculare provizorie expirate, din data de 21 august a.c..

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu.

ȘOFER MARAMUREȘEAN CU PERMISUL SUSPENDAT

La data de 4 septembrie a.c., ora 07:10, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei au depistat în trafic un bărbat, din Baia Mare, având permisul de conducere suspendat.

Șoferul, de 39 de ani, conducea un autoturism, pe Drumul Județean 196, prin localitatea Horoatu-Cehului.

Din verificările polițiștilor a reieșit că, bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru conducere fără permis, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal.

MOTOCICLETĂ NEÎNMATRICULATĂ PRIN LOCALITATEA SUB CETATE

Duminică, 4 septembrie, la ora 19:45, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au oprit în trafic o motocicletă neînmatriculată, condusă de un tânăr, din comuna Plopiș.

Tânărul, de 22 de ani, conducea un motocross, prin localitatea Sub Cetate, comuna Valcău de Jos.

Motocross-ul nu avea aplicată plăcuța cu numărul de înmatriculare, iar din verifcările efectuate în bazele de date a reieșit că acesta figura neînmatriculat.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

CONDUCERE CU PERMISUL REȚINUT -ȘIMLEU SILVANIEI

Luni, 5 septembrie, la ora 08:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au întocmit un dosar penal pentru conducere cu permisul reținut.

În fapt, polițiștii au depistat în trafic, pe strada Gheroghe Lazăr, din Șimleu Silvaniei, un tânăr de 24 de ani, din comuna Plopiș, care nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, întrucât îi fusese reținut permisul de conducere, în luna iunie a.c., pentru conducere cu permisul suspendat.

Polițiștii au întocmit un nou dosar penal și continuă cercetările, sub supravegherea unității de parchet competente.

articolul original.

Hoți de lemne prinși

6 September 2022 at 06:34
By: Regie
image

Polițiștii din cadrul IPJ Sălaj , împreună cu jandarmii și personalul silvic, au identificat mai multe persoane bănuite de furt de material lemnos. Pe numele acestora au fost deschise 10 dosare, care sunt în curs de finalizare.

Polițiștii  din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, împreună cu jandarmi și persoanl silvic,   au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel, în  baza probatoriului administrat, în 10 dosare penale au fost identificate persoanele bănuite de furt de material lemnos.

Într-unul dintre dosare s-au efectuat cercetări cu privire la faptul că, în perioada 5-7 aprilie 2021, persoane necunoscute au tăiat și sustras 87 de arbori, de diferite specii, dintr-o pădure situată în comuna Buciumi, în proprietatea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Volumul de material lemnos sustras a fost de peste 44 metri cubi, iar prejudiciul creat a fost de peste 21 de mii de lei.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 36 de ani, din comuna Agrij.

În perioada următoare, echipe mixte vor intensifica aceste controale, având în vedere că se apropie și perioada rece, caz în care delictele silvice pot crește ca și număr și prejudiciu.

articolul original.

Infracțiuni constatate de polițiștii sălăjeni

18 August 2022 at 09:28
By: Regie
image

CONDUCERE CU PERMISUL REȚINUT ȘI FURT ÎN SCOP DE FOLOSINȚĂ

La data de 17 august a.c., polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au depistat în trafic un tânăr cu permisul reținut, în timp ce conducea un autourism pe care l-ar fi sustras cu scopul de a-l folosi pe nedrept.

Tânărul, de 22 de ani, din Zalău a fost depistat în flagrant delict, pe Drumul Național 1F, în localitatea Zimbor, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce „Cu restricții-Reținut”.

Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că, tânărul ar fi sustras autoturismul, din municipiul Zalău, fără acordul proprietarului acestuia, cu scopul de a-l folosi pe nedrept, pe ruta Zalău- Cluj-Napoca.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art.335 alin.2 din Codul penal și furt în scop de folosință, faptă prevăzută de art.230 alin.1 din Codul penal.

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE LA UN CLUJEAN

În această dimineață, 18 august, polițiștii Serviciului Rutier Sălaj au depistat în trafic o autoutilitară încărcată cu material lemnos, fără documente de transport.

Polițiștii  au oprit autoutilitara în trafic, pe Drumul Județean 108G, în localitatea Cizer, la ora 05:00,  iar la volanul acesteia a fost identificat un bărbat, de 45 de ani, domiciliat în Ciucea, județul Cluj.

Bărbatul nu a putut prezenta aviz de însoțire a mărfii, iar transportul nu era înregistrat în bazele de date.

Polițiștii au confiscat materialul lemnos, în volum de 2,5 metri cubi și i-au aplicat conducătorului auto o sancțiune contravențională, confom Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

PERSOANE BĂNUITE DE ÎNȘELĂCIUNE, IDENTIFICATE DE POLIȚIȘTII DE INVESTIGAȚII CRIMINALE

Miercuri, 17 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au identificat două persoane bănuite de înșelăciune în dauna unor sălăjeni.

Una dintre fapte s-a comis în anul 2019, când un bărbat din Zalău a fost indus în eroare  de persoane necunoscute cu privire la efectuarea unui transport intracomunitar, respectiv acesta a contratat, contra sumei de 2370 de lei, servicii de transport din Belgia către România.

Bărbatul din Zalău a plătit cotravaloarea transportului, care, însă nu a mai fost onorat.

În urma investigațiilor efectuate de polițiști, a reieșit că, persoana bănuită de înșelăciune este un tânăr, de 21 de ani, din județul Teleorman.

Cea de-a doua faptă de înșelăciune s-a comis în anul 2020, când un bărbat, din Zalău a postat pe un site faptul că solicită serviciul de transport al unei autorulote din Germania în România.

Persoane necunoscute l-au contactat pentru efectuarea transportului, iar bărbatul a plătit un avans de 1.000 de lei, însă a fost înșelat, întrucât transportul nu a mai fost efectuat.

Polițiștii au descoperit că, persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Pitești.

În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările, în vederea administrării întregului probatoriu și luării măsurilor legale.

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT POLIȚIȘTII SECȚIEI SÂNMIHAIU ALMAȘULUI

În această dimineață, 18 august, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului au depistat un transport de material lemnos, fără documente de proveniență.

Patrula mixtă formată din polițist și jandarm au depistat în trafic, pe Drumul Județean 108A, în localitatea Bogdana, o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 44 de ani, din Ciucea, județul Cluj, care transporta material lemnos, fără documente de proveniență.

Polițiștii au confiscat materialul lemnos, în volum de 3 metri cubi și au aplicat conducătorului auto amendă de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.171/2010.

 DOUĂ PERSOANE RĂNITE ÎN URMA UNUI ACCIDENT CU MOTOCULTOR

În această dimineață, 18 august, la ora 08:45, pe Drumul Județean 108E, în localitatea Peceiu s-a produs un accident de circulație, soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Din primele verificări efectuate de polițiștii a reieșit că, un bărbat, de 67 de ani, din comuna Bănișor, în timp ce conducea un motocultor pe drumul public sus-menționat, tractând o semiremorcă, din cauza neatenției, pe o porțiune de drum în pantă și curbă la dreapta, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în șanțul de colectare a apei pluviale.

În urma evenimentului, atât conducătorul vehiculului, cât și o femeie, de 43 de ani, din comuna Bănișor, pasageră în semiremorcă, au suferit leziuni și au fost transportați la o unitate medicală, pentru a li se acorda îngrijiri de spacialitate.

Polițiștii continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a cauzei și împrejurărilor producerii evenimentului rutier.

Polițiștii rutieri vă reamintesc faptul că, conform legislației în vigoare, nu aveți voie să conduceți pe drumurile publice vehiculele din acestă categorie (motcultoare).

articolul original.

200 de metri cubi de material lemnos confiscat de biroul silvic

16 August 2022 at 06:34
By: Regie

În perioada 13-14 august anul curent, polițiștii Biroului Silvic Sălaj, în colaborare cu consilieri din cadrul Gărzii Forestiere Județene Sălaj au confiscat 200 de metri cubi de material lemnos.

Acțiunea a vizat verificarea legalității transportului de material lemnos și provenienței acestuia.

10 agenți economici au fost consiliați cu privire la respectarea cadrului legal în materie silvică.

Pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 36 de mii de lei.

Valoarea materialului lemnos confiscat a fost de aproape 38 de mii de lei, iar cantitatea exactă 199,23 metri cubi.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate, în principiu, pentru transportul de material lemnos cu avize din care nu rezultă proveniența legală, conform Normelor aprobate prin HG. Nr. 497/2020, care constau în:

Transportul de materiale lemnoase de către un neprofesionist, după depășirea pragului de 20 de metri cubi transportați în decursul anului.

Transportul de materiale lemnoase de către un profesionist, dar cu avize pentru neprofesionist. Lipsa fotografiilor aferente mijlocului de transport.

Fotografii neconforme ale mijlocului de transport așa cum prevăd Normele aprobate prin HG. Nr. 497/2020. Neînregistrarea traseului parcurs de mijlocul de transport. Neinițierea transportului în aplicația informatică.

Polițiștii Biroului Silvic, atrag atenția tuturor profesioniștilor și neprofesioniștilor din domeniul silvic să respecte legislația din domeniul silvic.

Prevenirea și combaterea delictelor silvice este o prioritate pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, iar astfel de acțiuni se vor desfășura și săptămânile viitoare.

articolul original.

Peste 160 de metri cubi de material lemnos confiscat de polițiștii Biroului Silvic

10 August 2022 at 06:59
By: Regie

În perioada 30 iulie-4 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Sălaj au confiscat 169,5 mc material lemnos și au aplicat amenzi de 51 de mii de lei.

Sâmbătă, 30 iulie a.c., polițiștii de la silvic au identificat în trafic, în localitatea Someș-Odorheiu, o autoutilitară care transporta material lemnos fără documente specifice de transport.

Șoferul, un bărbat de 61 de ani, din Zalău a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei, iar cantitatea de 2,95 material lemnos a fost confiscată.

Polițiștii au extins verificările privind proveniența materialului lemnos confiscat, constatând că acesta a fost tăiat fără drept din afara fondului forestier național, respectiv din comuna Someș-Odorheiu, pentru a fi transportat la un depozit din municipiul Zalău.

Polițiștii însoțiți de consilieri din cadrul Gărzii Forestiere Județene Sălaj au inventariat arborii tăiați fără drept, aceștia fiind 43 de bucăți, de diferite diametre.

Persoana care a tăiat fără drept materialul lemnos a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr.171/2010 și s-a dispus confiscarea contravalorii arborilor tăiați fără drept, în volum de 35,582 metri cubi, în valoare de peste 15 mii lei.

În paralel, polițiștii au efectuat un control la depozitul de destinație a materialului lemnos, situat în municipiul Zalău.

Astfel, în urma inventarierii masei lemnoase existente în depozit și compararea acesteia cu stocurile scriptice, înregistrate în aplicația Sumal 2.0, polițiștii au constatat diferențe semnificative, respectiv un minus de 54,2 metri cubi de cherestea și 54,1 metri cubi lemn de foc, material lemnos care a fost expediat fără avize de însoțire.

Societatea comercială a fost sanțioantă contravențional cu amendă de 30 de mii de lei și s-a dispus confiscarea contravalorii materialului lemnos lipsă din depozit, în valoare de 56.790 de lei.

De asemenea, în aceeași perioadă, polițiști sălăjeni cu atribuții pe linie silvică, au efectuat 14 controale, în urma cărora au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 21.000 de lei și au dispus confiscarea a 61,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 10 mii de lei.

Controalele pe linie silvică continuă și în perioada următoare. Respectați legislația în domeniu!

articolul original.

Polițiștii de la silvic au indisponibilizat patru camioane

29 July 2022 at 10:00
By: Regie

În prima jumătate a anului curent, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Psicicol au indisponibilizat 4 autocamioane și tot atâtea semiremorci, în valoare de aproximativ 400 de mii de euro, utilizate pentru transportul ilegal de material lemnos.

Biroul s-a înființat în luna ianuarie a.c. și  funcționează în cadrul Serviciului Ordine Publică Sălaj.

Principalele atribuții ale polițiștilor biroului sunt coordonarea activităților specifice de prevenire și combatere a delictelor silvice și a celor din domeniul piscicol, precum și a ilegalităților comise de persoanlul silvic sau cel cu atribuții în gestionarea și paza fondului piscicol.

Fondul forestier al județului Sălaj are o suprafață de peste 95 de mii de hectare, din care peste 53 de mii de hectare sunt proprietatea privată a persoanelor fizice și proprietatea privată indiviză a formelor asociative, peste 29 de mii de hectare sunt proprietatea publică a statului, iar peste 32 mii se află în proprietatea  publică și privată a unităților administrativ-teritoriale.

Polițiștii biroului, în primele 6 luni ale anului curent, au desfășurat numeroase controale și deplasări în teren, în urma cărora au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului silvic, în valoare de 327.400 de lei și au confiscat peste 1.000 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 180 de mii de lei.

De asemenea, la nivelul biroului au fost soluționate 35 de dosare penale, iar valoarea bunurilor indisponibilizate, în vederea confiscării a depășit 400 de mii de euro.

Polițiștii au depistat 4 ansambluri de vehicule, ce transportau material lemnos, fără documente de proveniență legală, în cantitate de peste 10 metri cubi, iar, conform prevederilor legale, în situațiile respective polițiștii au întocmit dosare penale și au indiponibilizat în vederea confiscării, atât camioanele, cât și semiremorcile cu care s-au efectuat transporturile ilegale.

Totodată, polițiștii au confiscat 5 motofierăstraie, folosite la comiterea delictelor silvice.

La obținerea rezultatelor și constatarea faptelor au contribuit polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și secțiilor de poliție rurală.

Prevenirea și combaterea delictelor silvice este o preocupare permanentă a tuturor polițiștilor sălăjeni cu atribuții în domeniu, iar activitățile și acțiunile vor continua și în perioada următoare.

articolul original.

Polițiștii, cu ochii pe transporturile ilegale de material lemnos

22 July 2022 at 14:23

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, în colaborare cu inspectori din cadrul A.D.I. Deşeuri Bistriţa-Năsăud, specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au desfășurat o acțiune, pe raza județului.

Acțiunile desfășurate au urmărit combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și a faptelor de braconaj piscicol. Totodată, s-a acționat pentru prevenirea abandonului ilegal de deșeuri, fiind efectuate verificări pe raza localităților Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor și Teaca în locurile predispuse pentru depozitarea ilegală a deșeurilor.

Astfel, au fost efectuate controale și verificări, fiind legitimate 34 de persoane, iar în trafic, au fost oprite pentru control 35 de autovehicule, dintre care 18 transporturi de material lemnos.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.160 de lei, dintre care 23 de sancțiuni în valoare totală de 18.000 lei, conform Legii 171/2010 și o sancțiune conform OUG 195/2002 în valoare de 1160 lei. Ca măsură complementară, a fost confiscată cantitatea de 13,28 mc material lemnos fără documente legale, în valoare de 1.744 lei.

articolul original.

Percheziție la domiciliul unei persoane banuită de furt de material lemnos

15 July 2022 at 07:13
By: Regie
image

La data de 14 iulie a.c., poliţiştii din Jibou au efectuat o percheziţie domiciliară, în oraşul Jibou, la locuinţa unei persoane bănuită de furt de material lemnos.

Din cercetări a reieşit că, în data de 11 iulie a.c., un adolescent, din Jibou, împreună cu alte două persoane, tot din localitate, ar fi sustras masă lemnoasă dintr-un depozit ce aparţine unei societăţi comerciale din judeţul Bistriţa Năsăud-punct de lucru în comuna Someş Odorhei.

În urma percheziţiei a fost descoperită şi ridicată cantitatea de opt metri cubi de material lemnos.

Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, de cel al jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sălaj, precum şi al reprezentanţilor Ocolului Silvic.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

articolul original.

MATERIAL LEMNOS CONFISCAT DE POLIȚIȘTII BIROULUI SILVIC

28 June 2022 at 09:17

Weekend-ul trecut, mai precis în zilele de 24 și 25 iunie, polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului de Ordine Publică Sălaj au confiscat material lemnos și au aplicat amenzi la regimul silvic, în valoare de 19.500 de lei.

În baza unui plan de acțiune oragnizat în comun cu polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Crasna, polițiștii Biroului Silvic au depistat în trafic 4 autoutilitare, care transportau material lemnos, respectiv lemn de foc și cherestele, fără documente de proveniență sau transport.

Toate autoutilitarele au fost identificate în zona de competență a Secției 6 Poliție Rurală Crasna, iar șoferii, 4 bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 61 de ani,  3 din comunele sălăjene Buciumi, Bobota și Sărmășag și unul din județul Cluj, au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 19.500 de lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat materialul lemnos, în volum de peste 19 metri cubi de lemn de foc și peste 5 metri cubi de cherestele.

Colegii din cadrul Biroului pentru Protecția Fondului Foretier și Piscicol se deplasează, în permanență, în teren și veghează la respectarea legislației în domeniu.

articolul original.
  • There are no more articles
❌