ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 24 June 2022Ultimele Stiri

Toyota recheamă în service SUV-urile electrice bZ4X. Roțile acestora se putea desprinde în timpul mersului

24 June 2022 at 06:14
image

Toyota a emis o rechemare în service la nivel mondial a SUV-ului său crossover electric bZ4X 2023 la mai puțin de două luni de la lansarea vehiculului.

Nu e singura mașină electrică rechemată în servici dar problema acesteia pare cea mai gravă

Constructorul auto a declarat că șuruburile butucului de pe roată se pot slăbi în timpul conducerii, ceea ce ar putea duce la desprinderea întregii roți. Toyota avertizează proprietarii să nu își conducă vehiculele până când problema nu este rezolvată.

Anunțul companiei reprezintă un eșec pentru cel mai mare producător auto din lume, care s-a angajat să cheltuiască 17,6 miliarde de dolari pentru a lansa 30 de modele electrice pe bază de baterii până în 2030. Modelul bZ4X, care a început să fie livrat clienților în urmă cu mai puțin de două luni, era deja considerat o încercare tardivă a Toyota de a trece la vehicule electrice.

Dintre cele 2.700 de vehicule care fac obiectul rechemării în service, 2.200 erau destinate Europei, 280 Americii de Nord, 110 Japoniei și 60 pentru restul Asiei. Cele mai multe dintre vehicule nu au fost livrate consumatorilor.

bZ4X nu este singura mașină electrică rechemată în service, deși, prin comparație, pare că are cea mai gravă problemă. Săptămâna trecută, Ford a emis o rechemare în service pentru 49.000 de SUV-uri Mustang Mach-E, dar a insistat că problema ar putea fi rezolvată printr-o actualizare de software over-the-air. Alte mașini au fost, de asemenea, rechemate în service din cauza diverselor erori de software și ale altor probleme minore.

Crește cererea pentru mașini electrice pe fondul creșterii prețului la combustibil

Rechemarea vine într-un moment în care cererea de vehicule electrice este în continuă creștere, datorită creșterii prețurilor la benzină și a numărului tot mai mare de modele disponibile pentru cumpărare.
Tesla continuă să domine piața, dar producătorii auto tradiționali câștigă teren prin lansarea unor crossovere de gamă medie și a unor vehicule de lux.

Prețurile sunt, de asemenea, în creștere, datorită inflației, cererii ridicate și creșterii costurilor materialelor cheie, cum ar fi mineralele care compun bateriile litiu-ion.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Doar 0,4% din stațiile de încărcare din UE pentru mașini electrice se află în România. Cum vor autoritățile să crească această pondere | AUDIO

22 June 2022 at 08:10
image

În România se găsesc numai 0,4% din totalul stațiilor de încărcare din Uniunea Europeană. Cele mai mult sunt în Olanda și Germania. Țara noastră are în acest moment aproape 2.500 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, arată datele prezentate de Asociația Producătorilor de Automobile Europeni.

Asta înseamnă numai 0,4% din totalul stațiilor la nivelul Uniunii Europene. Cele mai multe, aproape 90.000, sunt în Olanda, stat cu o suprafață de șase ori mai mică în comparație cu cea a țării noastre.

Românii care locuiesc la casă și au o mașină electrică aleg să aibă o stație de încărcare în curte ca să nu mai depindă de cele publice aflate în parcarea marilor centre comerciale sau în clădirile de birouri.

O astfel de stație costă între 500 și 1.000 de euro, spune la Europa FM Mihai Mardale, specialist în zona electrificării:

„Nu vei putea să-ți pui stație de încărcare doar s-o conectezi în tabloul electric, ea are nevoie de o putere minim de 3-4 kW și atunci trebuie să te asiguri să faci un spor de putere eventual, dacă stai la casă.”

Deși a existat o creștere puternică a numărului de stații de încărcare în Uniunea Europeană în ultimii cinci ani, un plus de 180%, totalul de 307.000 este cu mult sub necesar.

Până în 2030, ținta pe care și-a propus-o Comisia Europeană pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon, ar trebui să avem în total 6,8 milioane de stații de încarcare în Uniune.

România și-a propus să crească numărul acestora prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2022/06/22iun-11-Mihai-SNDW-statii-de-incarcare.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

articolul original.
  • There are no more articles
❌