ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Marian Vanghelie: Cine l-a lăsat pe Gruia Stoica să nenorocească CFR? Se repară pe banii statului locomotiva, care costă niște milioane, și pleacă Gruia cu aia reparată de stat, iar aia veche rămâne la stat (VIDEO)

27 November 2022 at 19:31
image

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5, susține că omul de afaceri Gruia Stoica „nenorocește” compania CFR.

„Cine l-a lăsat pe Gruia să nenorocească CFR-ul de acolo? Știți ce se întâmplă și acum acolo? Se repară pe banii statului locomotiva, care costă niște milioane, am și niște materiale, vine Gruia și o pune în stânga, și dimineață pleacă cu aia reparată de stat, și rămâne aia veche la stat, dumneavoastră înțelegeți?!

(…) Păi DNA caută lucruri, caută lucruri, dacă cumva undeva s-a mărit cu 20 de bani nu știu ce, păi acolo sunt de 10 ori prețurile, domnule!”, a declarat Marian Vanghelie, duminică seară, pe B1 TV.

articolul original.

Statul român înființează o nouă companie feroviară care să poată transporta armament și tancuri. Ar putea lua locul CFR Marfă

24 November 2022 at 06:39

Statul român intenționează să înființeze o nouă companie de stat destinată transportului feroviar, în contextul problemelor pe care CFR Marfă le are.

Carpatica Feroviar S.A. ar putea deveni noua companie de transport marfă

Actualul unic operator de stat din zona transportului de marfa va trebui sa ramburseze un ajutor de stat declarat ilegal de UE.

Carpatica Feroviar S.A. ar putea deveni noua companie de transport marfă pe calea ferată a Statului român, propune un proiect de OUG conceput de Ministerul Transporturilor, arată Economica.

Actul normativ arată că apariția unei noi companii de transport marfă a statului este necesară în primul rând pentru că CFR Marfă are probleme semnificative, mai ales din cauza unui ajutor de stat pe care va trebui să îl ramburseze, și în al doilea rând pentru că transportul pe calea ferată a devenit vital, în contextul războiului din Ucraina.

Foto: CFR Călători / Facebook

„Asigurarea transportului de marfă pe cale ferată reprezintă un serviciu de interes strategic general, sincopele în funcționarea acestuia generează perturbări grave în funcționarea principalelor ramuri economice de activitate.

Evenimentele extraordinare ale anilor 2020 – 2022 (pandemia covid-19, criza energetică, alimentară și a transporturilor, precum și războiul din Ucraina) au accentuat nevoia investițiilor în sectorul feroviar.

A apărut importanța existenței unui operator feroviar de stat, apt să execute necondiționat toate transporturile necesare, conform cerințelor agreate la nivelul României din UE și NATO.

Statul român are obligația de a recupera, cu celeritate, ajutorul de stat declarat ilegal prin Decizia Comisiei Europene C(2020) 1115 final din 24.02.2020 (în continuare, Decizia), acordat Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă “C.F.R. Marfă” SA (denumit în continuare CFR Marfă).

Nerecuperarea urgentă a ajutorului de stat (2,6 miliarde lei + dobânzi) poate conduce la costuri accesorii a căror valoare pot mări considerabil suma declarată ca ajutor de stat”, precizează proiectul.

Ce spune proiectul despre situația geopolitică și nevoia unei noi companii feroviare de stat?

„Criza energetică din Europa, ce afectează și România, a relevat rolul important al statului român, prin operatorul național, în asigurarea transporturilor de produse energetice (precum cărbune, petrol etc.) cu rolul în funcționarea industriilor de profil.

Sectorul transportului european feroviar de marfă este suprasolicitat, având în vedere contextul actual geopolitic generat de conflictul militar din regiunea Mării Negre, în care statul român, prin operatorul național de transport feroviar de marfă, joacă un rol determinant în asigurarea transporturilor de marfă pe cale ferată din și către Ucraina.

Societatea va avea obligația legală de a asigura transporturile strategice ale statului român, sursă foto: captură YT

Sectorul transporturilor reprezintă un element important în dezvoltarea Uniunii Europene, a regiunilor și orașelor acesteia, influențând în mod direct competitivitatea și coeziunea socială a regiunilor și orașelor și contribuind astfel în mod semnificativ la realizarea pieței unice europene.

Documentele strategice europene și naționale subliniază rolul și impactul sectorului transporturilor în următoarele domenii:

Economic, social și de coeziune teritorială, având un rol esențial și în domeniul ocupării forței de muncă;
Influență considerabilă asupra mediului, schimbărilor climatice și asupra calității sănătății și a vieții oamenilor;

Impact în ceea ce privește siguranța pe toate modurile de transport

În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2021/241 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență, un cuantum de cel puțin 37% din alocarea totală a PNRR trebuie să reprezinte cheltuieli privind tranziţia verde.

Situația națională a transportului feroviar de marfă

Evenimentele extraordinare ale anilor 2020 – 2022 au relevat nevoia statului român de a se putea baza pe existența unei societăți de transport feroviar de marfă ce va putea realiza următoarele tipuri de transporturi:

transportul de trupe, echipamente, utilaje, armament, în caz de mobilizare a forțelor armate ale României și ale partenerilor strategici;

transportul de ajutor umanitar pentru zonele afectate de conflicte armate, pentru asigurarea cooperării internaționale;

transportul de cereale, materii prime și combustibil, pentru evitarea unei crize alimentare sau energetice.

Totodată, Mobilitatea Militară reprezintă un element nou introdus de către Comisia Europeană pentru perioada de programare 2021 – 2027, acesta fiind inclus și în Regulamentul privind Mecanismul pentru Interconectarea Europei 2021 – 2027 (CEF 2.0).

Statul român și-a asumat creșterea mobilității militare prin aderarea la cooperarea structurată permanentă (PESCO) și în cadrul Summit-ului NATO din luna iunie 2018.

Noul sistem de taxare pentru vehicule gestionat în principal de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va include: transferul a 10 % din traficul rutier (pasageri și mărfuri) către transportul feroviar până în 2026, comparativ cu 2020.

Estimări preliminare includ, printre beneficiile secundare ale adoptării măsurii de sprijinire a sectorului de transport feroviar, un transfer de trafic (pasageri + marfă) estimat de 10% către infrastructura feroviară ducând la decongestionare, poluare redusă și siguranță crescută.

Planul de acțiune pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare 2021-2025 are ca obiectiv creșterea traficului feroviar de marfă cu minimum 25% în 2026 față de 2020, creșterea utilizării materialului rulant nou achiziționat, precum și creșterea gradului de utilizare a materialului rulant nou achiziționat sau modernizat (cu până la 35%) pentru un randament maxim în ceea ce privește investițiile realizate pentru modernizare infrastructurii feroviare și pentru valorificarea materialului rulant.

În Strategia pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă se stabilește că, până în 2030, transportul intermodal feroviar și naval va fi în măsură să concureze pe picior de egalitate cu transportul exclusiv rutier din UE.

Pentru a atinge neutralitatea climatică la nivel european până în 2050, este necesară reducerea cu 90% a emisiilor din sectorul transportului, față de nivelul din anul 1990.

Decarbonizarea sectorului transporturilor este susținută în principal de utilizarea modurilor sustenabile de transport, precum transportul feroviar, transportul naval (pentru marfă, în principal), transportul public de la nivel urban/zonă funcțională urbană (inclusiv cu metroul și trenul metropolitan), utilizarea bicicletei ca mod de deplasare şi de măsurile de promovare a surselor regenerabile în producerea energiei electrice (sprijinite inclusiv la nivel de PNRR), în linie cu țintele ce vor fi asumate prin Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC).

În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2021/241 de instituire a Mecanismului de redresare și reziliență, minimum 20 % din alocarea totală a PNRR trebuie să contribuie la tranziţia digitală.

Potrivit Raportului de țară din 2020, sectorul transporturilor din România a fost responsabil de generarea a 24.7 % din emisiile totale de CO2 și a 16.6 % din emisiile totale de GES, în 2017 (Comisia Europeană), cu mult sub media UE.

Din aceste procente, transportul rutier a reprezentat peste 90% din totalul emisiilor de CO2 și de GES din sectorul transportului la nivelul întregii țări.

Prin natura sa, transport feroviar este mult mai ușor de digitalizat decât cel rutier, naval sau aerian. Prin urmare, investițiile în automatizarea acestui tip de transporturi sunt mai puțin costisitoare și produc rezultate superioare în eficiența transportului de mărfuri.

Societatea va avea obligația legală de a asigura transporturile strategice ale statului român, contrabalansându-se riscul de refuz al societăților de transport private de a executa anumite transporturi feroviare sau chiar imposibilitatea acestora de a le prelua, în situații de criză.

Însuși termenul de „criză” relevă urgența ce caracterizează necesitatea asigurării unor astfel de servicii de transport, care, în situația imposibilității de a le prelua sau refuzului din partea celorlalte companii private de transport, ar genera întârzieri ce pot afecta securitatea națională și a partenerilor externi.

articolul original.

Ca-n filmele de acțiune! Cum a vrut să treacă o femeie nevăzută, printr-un aeroport, cu o „marfă” de 450.000 de dolari. Polițiștii s-au crucit

16 November 2022 at 16:02
image

O femeie din Republica Dominicană a reușit să îi șocheze pe polițiști, într-un aeroport. A încercat să treacă nevăzută, într-un scaun cu rotile, având asupra ei „marfă” în valoare de 450.000 de dolari. Iată mai jos, în articol, cum și-au dat seama oamenii legii de ilegalitatea pe care femeia voia să o facă.

Emelinda Paulino De Rivas, o femeie din Republica Dominicană a ajuns în vizorul oamenilor legii, după ce a încercat să scape nevăzută, având asupra ei o „marfă” în valoare de 450.000 de dolari. Aceasta aterizase pe aeroportul JFK din New York și se pregătea să părăsească incinta aeroportului, moment în care cei de la securitate și-au dat seama că se întâmplă ceva bizar.

Și-a ascuns „marfa” în scaunul cu rotile

Femeia se afla într-un scaun cu rotile și, la scurt timp după ce a început să se deplaseze prin aeroport, roțile scaunului nu se mai învârteau. Acest lucru a trezit suspiciuni și a fost oprită de polițiști. La un scurt control, aceștia au descoperit și motivul principal pentru care roțile nu se mai învârteau: femeia din Republica Dominicană a ascuns în roți aproape 75.000 de doze de cocaină, arată The Mirror.

Femeia luase un zbor din Punta Cana și a aterizat pe aeroportul din New York, unde a fost prinsă imediat de ofițeri cu droguri asupra ei, înainte să părăsească zona. A fost arestată pentru trafic de droguri. Un purtător de cuvânt al Serviciului Vamal și Protecției Frontierelor din SUA a explicat situația: „Ofițerii CBP au observat că roțile scaunului s-au defectat, așa că l-au controlat cu un scaner și au observat că în toate cele patru roți se afla ceva. Ofițerii au desfăcut cele patru roți, descoperind mai multe plicuri de cocaină”.

Citește și IREAL! UN TRAFICANT DE DROGURI A SUNAT LA POLIŢIE SĂ RECLAME CĂ I S-A FURAT UN COLET DE COCAINĂ ÎN FAŢA AUTOGĂRII MILITARI

Sursă foto: Pixabay

articolul original.

Un tren de marfă cu peste 3.000 de tone de cărbune a deraiat în Dolj | FOTO

1 November 2022 at 07:32
image
articolul original.

9 vagoane ale unui tren de marfă plin cu cărbune a deraiat în județul Dolj

1 November 2022 at 07:20

Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” SA a anunțat că în această dimineață 9 vagoane ale unui tren de marfă, care transporta cărbune au deraiat la ieșire din Halta Răcari din județul Dolj.

La data de 1 noiembrie, în aceată dimineață, 9 vagoane ale unui tren de marfă care transporta cărbune la ieșirea din Halta Răcari, au deraiat.

Deraierea celor 9 vagoane dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni, iar incidentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, precizează CFR.

În ceea ce privește transportul feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordarea cu mașini pentru pasagerii din trenurile care urmează să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni.

Pasagerii trenului, preluați de autocare

Potrivit CFR SA, pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

„Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că în această dimineață 9 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care transporta cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșire din halta Răcari. Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est – Cernele. Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni.

Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii. În ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni”, se arată în comunicatul de presă al CFR.

„Menționăm totodată faptul că, această măsură – transbordare auto -, necesară continuității traficului feroviar, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

„Informăm totodată, faptul că, personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță”, a transmis Purtătorul de cuvânt CFR SA,
Oana Brânzan.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Oportunități noi pentru antreprenorii români: servicii convenabile de livrare și vămuire a produselor expediate din China în România

30 October 2022 at 22:26

Antreprenorii români pot economisi timp și bani utilizând serviciile M3Cargo, disponibile acum în România. Compania asigură livrarea mărfurilor din China și toate operațiunile de vămuire, calculează în mod transparent costul serviciilor și oferă clientului consultanță în fiecare etapă a colaborării.

M3Cargo este o companie europeană care operează cu succes pe piața ucraineană din 2011. Partenerii săi permanenți sunt întreprinderile mici și mijlocii care achiziționează bunuri, materii prime și echipamente din China. Doar în 2021, peste 1.000 de antreprenori au folosit serviciile M3Cargo. O dovadă clară a nivelului de încredere în rândul clienților noștri este recomandarea M3Cargo către partenerii de afaceri și prietenii lor, astfel încât 30% din colaborări au loc prin recomandare, iar peste 80% dintre clienți plasează comenzi repetate din China.

De ce e recomandat să lucrați cu M3Cargo?

M3Cargo este alegerea potrivită datorită serviciilor sale convenabile, care permit antreprenorului să se concentreze pe dezvoltarea afacerii sale în timp ce alte sarcini, cum ar fi auditul achizițiilor, controlul calității mărfurilor înainte de expediere, siguranța transportului maritim și vămuirea oficială, sunt transferate unei echipe de specialiști. Cooperarea cu M3Cargo vă permite să reduceți costul mărfurilor (prin achiziții directe), să cumpărați numai produse de înaltă calitate și să nu vă faceți griji că ceva nu merge corespunzător așteptărilor.

În plus, clientul antreprenor beneficiază de:

● Un cost fix care nu se modifică pe durata contractului deoarece nu există alte plăți sau costuri „ascunse”;

Verificarea mărfurilor pentru defecte (dacă este necesar);

● Transport de marfă, de orice volum. Cu ajutorul transporturilor de grupaj specifice M3Cargo, nu trebuie să plătiți pentru un container întreg, sau să vă gândiți cum să-l umpleți. Plătești doar pentru volumul comenzii tale.

Angajații noștri vorbesc chineză și engleză, iar compania are depozite în Shenzhen, Ningbo și Iu, precum și agenți la fața locului pentru a inspecta calitatea mărfurilor înainte de încărcare. Timp de 10 ani de business în acest domeniu am optimizat serviciul atât de precis, în fiecare etapă, încât ne asumăm responsabilitatea pentru siguranța mărfurilor dumneavoastră, pe cheltuiala noastră! Mai mult, M3Cargo garantează termenii de livrare și depozitare a mărfurilor. Dacă există o întârziere, plătim compensații pentru fiecare zi întârziată. De asemenea, garantăm rambursarea contravalorii produselor pierdute sau deteriorate in timpul transportului.

Cum are loc cooperarea?

Să privim exemplul lui Radu, proprietarul de magazin articole sportive de pe OLX. Cumpără echipament sportiv din China de la un furnizor român. Recent, a decis să optimizeze investițiile și să reducă costul mărfurilor. Radu a găsit aceleași mulinete la un preț mai mic pe site-ul alibaba.com. Dar a început să se întrebe care ar fi prețul produselor livrate în depozitul său din București și dacă vor fi de o calitate adecvată. Există dorința de a încerca, dar, în același timp, nu vrea să-și asume riscuri. Radu este pregătit să comande un lot mic. Totuși, există o problemă – a auzit că livrarea este mai puțin profitabilă, deoarece cu cât volumul este mai mare, cu atât prețul este mai mic.

În această etapă Radu apelează la managerii M3Cargo iar situația se clarifică rapid. Atunci când cooperează cu noi, clientul alege bunurile pe care dorește să le aducă din China. Oferim un serviciu convenabil și eficient. Prin urmare, Radu deleagă pe deplin procesul de achiziție: de la plasarea unei comenzi până la documentația pentru vămuire. Un manager personal este mereu în contact, gata să actualizeze informațiile despre produs și să răspundă la toate întrebările. În plus, clientul M3Cargo are întotdeauna un preț clar pentru serviciul primit, preț care nu se modifică pe durata contractului.

Ce face M3Cargo pentru clienți?

● Contactează furnizorii din China;

● Organizează livrarea la cel mai apropiat depozit M3Cargo din China;

● Verifică la fața locului calitatea mărfurilor și a ambalajului (dacă este necesar, un reprezentant local merge la fabrica din China și inspectează mărfurile);

● Grupează marfa, împreună cu alte comenzi, într-un container și expediază în Romania;

● Preia mărfurile la destinație și asigură serviciile vamale;

● Livrează produsele în depozitul din Romania.

În timp ce produsele sunt transportate pe mare, antreprenorul le poate urmări locația, în orice moment, folosind numărul unic de urmărire de pe website. Deplasarea mărfurilor este afișată pe harta interactivă, precum și numărul cargo, data încărcării, data plecării din China și data sosirii la destinație.

Prin urmare, datorită serviciilor M3Cargo, organizarea și controlul livrării mărfurilor au trecut aproape pe pilot automat. În plus, clientul nostru a economisit mai mult de 25% din costul mulinetelor de pescuit sportiv, nu a plătit în plus pentru un container întreg și a primit bunurile la timp, fără griji. Mulțumit de serviciile primite, Radu continuă colaborarea cu M3Cargo și ne recomandă partenerilor săi!

Ce trebuie să știți înainte de a începe achizițiile din China?

Echipa M3Cargo știe tot ce aveți nevoie și vă oferă consultanță înainte de a începe cooperarea. În plus, vi se va atribui un manager personal care este întotdeauna pregătit să răspundă la orice întrebare. Contactați-ne oricând iar noi vă răspundem în cel mai scurt timp posibil.

Suntem pregătiți să vă ajutăm la optimizarea afacerii dumneavoastră și să vă asigurăm o experiență excelentă în achiziția produselor din China!

articolul original.

Un tânăr care transporta material lemnos a fost lăsat fără marfă și sancționat

22 October 2022 at 11:46
image

Un tânăr de 26 de ani, din comuna Ungureni, care transporta material lemnos, a fost lăsat fără marfă și sancționat cu amendă de 1.000 de lei, vineri, în urma unui control în trafic, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, acesta transporta lemne cu o autoutilitară și a fost oprit pe Drumul Județean 298, pe raza comunei Cordăreni.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale de proveniență, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară, cantitatea de 2,3 metri cubi de material lemnos a fost supusă confiscării”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

articolul original.

Transport ilegal de lemne depistat în trafic

18 October 2022 at 07:57

Un transport ilegal a fost depistat de polițiști, iar marfa a fost confiscată. S-a întâmplat luni, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul comunal, din localitatea Bălușeni, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 51 de ani, din comuna Cristești, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deținea documente de transport și proveniență a materialului lemnos.

Acesta a fost sancționat contravențional. Ca măsură complementară, s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în cantitate de aproximativ 1,5 metri cubi.

articolul original.

VIDEO | Un bărbat a fost lovit de tren, în timp ce făcea live pe facebook. Cum s-a întâmplat totul

14 October 2022 at 12:15
image

Detaliile șocante ies la iveală cu privire la incidentul de joi seară din Lugoj, în care mașina unui tânăr de 27 de ani a fost lovită de un tren cu marfă. Autoturismul unui tânăr a fost lovit de un tren marfar în timp ce el se filma și asculta manele.

Mașina unui tânăr de doar 27 de ani a fost lovită de un tren marfar, iar acum băiatul este în comă la spital.

Înainte de impact, bărbatul filma în direct pe o rețea de socializare.

Întreaga scenă a fost filmată, momentul în care se apropie de liniile la care semnalizarea funcționa și avertiza că se apropie un tren, iar mai apoi, mașina tânărului șofer a fost lovită de trenul marfar.

În timpul impactului, băiatul asculta muzică în timp ce ignora semnalele acustice și luminoase, care îl avertizau că se apropie o granitură, chiar și așa, s-a avântat peste liniile de cale ferată.

Autoturismul a fost lovit în plin de tren și aruncat la câțiva metri depărtare, tânărul de 27 de ani pierzându-și viața într-o secundă.

Tânărul se întorcea de la o petrecere

Trupul lui a rămas prins în autoturismul zdrobit, iar lugojenii care locuiesc în zonă au apelat serviciul de urgență 112.

La fața locului au ajuns echipaje ale pompierilor, ambulanței și ale poliției. Băiatul era în comă, iar după ce a fost scos din mașină, a fost stabilizat și transportat la spital.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs accidentul.

„Un bărbat în vârsă de 27 de ani, a condus un autoturism pe strada Smârdan din municipiul Lugoj, înspre strada Vicențiu Babeș, iar la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată a intrat în coliziune cu un tren de marfă, condus de un bărbat de 57 de ani. În urma imapctului a rezultat rănirea conducătorului auto.

Mecanicul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, acesta fiind condus la spital pentru acoradarea de îngrijiri medicale.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal privind aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii accidentului rutier”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

De asemenea, cunoscuții bărbatului au declarat ofițerilor de poliție, că tânprul a transmis live momentul în care a decis să taie calea trenului cu mașina. Apropiații susțin că înainte de incident bărbatul fusese la o petrecere în zonă, însă nu consumase alcool. Tânurul este căsătorit și are o fetiță de câteva luni, iar acum se zbate între viață și moarte la spital, potrivit OpiniaTimișoarei.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Un marfar care circula pe ruta Arad-Brad, implicat într-un accident. Un tânăr de 27 de ani a fost rănit

13 October 2022 at 20:13
image

Comunicat. Un bărbat, în vârstă de 27 de ani, a condus un autoturism pe strada Smârdan din municipiul Lugoj, înspre strada Vicențiu Babeș, iar la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată a intrat în coliziune cu un tren de marfă, condus de un bărbat de 57 de ani, care circula pe ruta Arad – Brad.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto.

Mecanicul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, acesta fiind condus la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cauzelor producerii accidentului rutier.

articolul original.

Bijuterii, haine și cosmetice din Turcia confiscate de polițiștii doljeni

8 October 2022 at 13:10

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Craiova au desfășurat, în noaptea de joi spre vineri, în județul Dolj, o acțiune pentru prevenirea contrabandei cu metale prețioase.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat zece infracțiuni.

Totodată, polițiștii au descoperit și ridicat 900 grame aur, 20 grame argint, 763 articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, valoarea totală a bunurilor fiind de peste 320.000 lei.

Marfă din Turcia sustrasă controlului vamal

În baza datelor şi informatiilor deținute, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii
Economice cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Craiova au oprit în trafic, la intrarea în municipiul Craiova, un autocar aparținând unei societăți care efectuează transport persoane pe ruta Istanbul-Arad.

Cu ocazia controlului efectuat pasagerilor cât şi bagajelor deținute de aceștia, polițiștii au descoperit bunuri care ar fi fost introduse în țară prin sustragerea de la controlul vamal.

Astfel, au fost identificate asupra unei persoane 77 de produse cosmetice, articole de încălțăminte si îmbrăcăminte, purtând însemnele şi inscripțiile unor mărci înregistrate pentru care nu s-au putut prezenta documente de originalitate sau autenticitate, precum si cantitatea de aproximativ 560 grame de aur.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor contrabandă și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Cercetările sunt continuate, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

articolul original.

19 migranți ascunși în TIR-uri, depistați la frontiera cu Ungaria

22 September 2022 at 07:36

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 19 cetăţeni din Nepal, Afganistan și Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat, ieri, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflați la volanul unor ansambluri rutiere. Aceștia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje cu platformă, respectiv frigidere și combine frigorifice, pentru societăți comerciale din Germania și Franța.

În urma efectuării controlului automarfarelor, câinii de serviciu au semnalat prezența unor persoane în mijlocul de transport. După deschiderea semiremorcilor, au fost descoperiți 13 cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 și 38 de ani. Aceştia intenționau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Migranţii s-au urcat în automarfar în timp ce şoferul era în pauză

Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde polițistul de frontieră a fost informat de un cetățean bulgar, șofer al ansamblului rutier format din cap tractor înmatriculat în Bulgaria și semiremorca înmatriculată în Danemarca ce transporta electronice pentru o societate din Danemarca, că în timp ce se afla într-o parcare situată în apropierea localității Nădlac, efectuând pauza, a auzit zgomote în semiremorcă, motiv pentru care s-a deplasat în P.T.F. Nădlac.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în semiremorcă, ascunse printre marfa transportată, șase persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan și Bangladesh, solicitanți de azil în țara noastră.

În ambele cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

articolul original.

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

18 August 2022 at 09:20
By: Regie
image

Creşterea ovinelor reprezintă o tradiţie multiseculară, fiind activitatea de bază a unui însemnat număr de crescători de animale, această specie oferind activităţi tradiţionale privind prelucrarea unor produse din lapte, carne, lână cu un pronunţat caracter specific local sau regional.

Datorita conditiilor geo-climaterice caracteristice tarii noastre efectivele de ovine sunt crescute si exploatate in marea parte a anului (cca 200 – 230 de zile, in functie de intemperii) pe pajistile naturale, respectiv pe pasuni si fanete, fiind comasate in turme (carduri) cu un efectiv de ovine pe turma, diferentiat in functie de suprafata de teren pasunabil, categoria de animale, numarul de proprietari care participa la formarea turmei, de distanta fata de localitati si alte criterii care sunt stabilite de crescatorii din localitatea de origine a ovinelor.

Caracteristicile laptelui de oaie (dupa unele date statistice) sunt reprezentate de continutul ridicat in substante proteice 5,7%, in cazeina 4,6%, lactalbumina / lactoglobulina 1,1%, lactoza 4,5%. Continutul de calciu din laptele de oaie este intre 162 si 259 mg/100g, este bogat in grasimi 6,7%, iar aportul de fosfor, sodium, magneziu, zinc, fier si grupul de vitamine B este de 1,5-2 ori mai nutritiv si mai bogat decat laptele de vaca.

Laptele de oaie are o dubla importanta: biologica – cand reprezinta alimentul indispensabil in primele saptamani de viata a mielului si comerciala – cand poate reprezenta o importanta sursa de venituri. Din acest punct de vedere deosebim laptele supt, adica cel consumat de miel, si laptele marfa, destinat comercializarii.

Pentru imbunatatirea productiei de lapte, se recomanda desfasurarea unei intense activitati de selectie in randul raselor autohtone, extinderea controlului productiei de lapte, alegerea riguroasa a berbecilor folositi la monta naturala sau pentru insamantari artificiale, efectuarea unor incrucisari de infuzie cu berbeci din rase specializate pentru productia de lapte.

O conditie esentiala pentru realizarea unui spor de efective si implicit de produse animaliere scontate, cantitativ si calitativ, o constituie starea de sanatate a ovinelor conditie care constituie o preocupare importanta a serviciilor sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in perspectiva prevenirii bolilor transmisibile la animale, protejarea populatiei de bolile transmisibile de la animale la om, protectia si bunastarea animalelor, asigurarea pietei de consum cu produse animaliere cu origine cunoscuta si salubre, activitati care se desfasoara in contextul unui larg cadru legislativ specific.

Realizarea acestor actiuni, care in principal sunt in interesul crescatorilor de animale, nu pot fi eficiente decat printr-o colaborare permanenta intre crescatorii de animale, asociatiile de profil si medicii veterinari, respectandu-se cu strictete legislatia din domeniu.

Crescatorii de ovine care doresc sa valorifice productia primara, sau produsele obtinute prin procesarea productiei primare, trebuie sa obtina de la D.S.V.S.A. judeteana, documentul de inregistrare pentru vanzare cu amanuntul, document care stabileste: codul producatorului, produsele care se valorifica, cantitatea, locul de comercializare si aria de distributie.

Aceasta inregistrare este necesara pentru a se putea monitoriza si controla respectarea normelor si regulilor de igiena, trasabilitatea si siguranta alimentelor, de catre toti crescatorii de ovine care produc, proceseaza, depoziteaza si comercializeaza lapte si produse din lapte de oaie, in scopul protejarii sanatatii publice.

In conditiile in care crescatorii de ovine sunt inregistrati la D.S.V.S.A. judeteana, cu centrul de prelucrare a laptelui integrat in exploatatie (stana) sau independent si implicit pentru vanzare cu amanuntul, acestia pot sa comercializeze produsele din lapte de oaie la consumatorul final, la alte unitatii autorizate, in piete agroalimentare de pe intreg teritoriul Romaniei, cu respectarea normelor legale in vigoare.

Cu referire la importanta si rolul crescatorilor de ovine sunt multe aspecte de mentionat tinand cont de contextul social si economic al acestei activitati, fapt ce obliga autoritatiile competente sa acorde spijin financiar si legislativ, real, concret, cu referire la functionarea asociatilor de animale si de produse animaliere, facilitati pentru amenajarea de puncte sau centre de sacrificare, unitati de procesare a laptelui, a carnii si a subproduselor obtinute de la ovine, facilitati pentru asigurarea hranei pe tot parcursul anului, identificarea de beneficiari interni, in spatiul intracomunitar si in tari terte pentru comercializarea berbecutiilor si a unor produse finite (branzeturi, preparate din carne de oaie cu caracteistici traditionale) etc.

articolul original.
  • There are no more articles
❌