ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Tancurile NATO pe care le primește Ucraina vin cu o problemă pe care Kievul trebuie să o rezolve

6 February 2023 at 17:33
image

Kievul a cerut insistent cât mai multe tancuri de la aliații săi. Solicitarea va fi respectată, dar ucrainenii vor avea de rezolvat o problemă serioasă.

Tancurile pe care Ucraina le va primi de la țările membre NATO ar putea fi prea grele pentru multe dintre podurile din această țară, ceea ce ar putea limita folosirea lor, sunt de părere experții militari consultați de Newsweek.

Indiferent de generația din care fac parte, toate tancurile occidentale care vor intra în Ucraina sunt mai moderne decât cele pe care Kievul le folosește de la începutul războiului, inclusiv modelul sovietic T-72. Ucraina a primit anterior tancuri de acest tip din mai multe țări, iar în noiembrie Casa Albă s-a angajat să finanțeze reparațiile a 45 de T-72B cu capabilități avansate prin intermediul Cehiei.

T-72, cel mai folosit tanc în teatrele de război din toată lumea, cântărește aproximativ 45 de tone, în funcție de versiune și de echipare, ca și modelul ulterior, T-80. În schimb, un tanc Abrams M1A1 are o greutate cuprinsă între 67 și 74 de tone, potrivit armatei americane. E un tanc masiv, greu, care poate pune probleme pentru infrastructura de transport.

"Asta afectează podurile pe care le poate folosi în siguranță un vehicul, ceea ce, la rândul său, afectează locul în care va fi desfășurat și cât de ușor poate fi manevrat pe câmpul de luptă", a spus Michael Peck, expert în Apărare.

Podurile din perioada sovietică au fost concepute pentru a susține greutatea tancurilor din acei ani și din acea regiune, arată fostul ofițer militar american Frank Ledwidge. "Multe poduri ucrainene ar putea să nu fie potrivite", a spus el.

Echipamentele unităților de geniu care construiesc poduri de pontoane sunt, de asemenea, concepute în perioada URSS pentru tancuri sovietice, nu pentru Abrams, Challenger sau Leopard, a adăugat Ledwidge.

Acesta a precizat că aliații vor trimite Kievului și echipamente adecvate pentru construirea de poduri din pontoane. Chiar și așa, spionajul militar rus ar avea de câștigat de pe urma deciziilor logistice ale armatei ucrainene de a evita podurile nepotrivite pentru aceste tancuri. Cu alte cuvinte, acolo unde Abrams, Challenger și Leopard nu pot înainta, e loc pentru forțele ruse.

Aceste considerații vor limita opțiunile armatei ucrainene, consideră Ledwidge. Potrivit acestuia, comandanții ucraineni "vor fi foarte conștienți de acestea și vor găsi modalități de desfășurare pentru a profita de capacitățile lor".

În februarie 2020, publicația cu tematică militară Breaking Defense a scris că, în timp ce infrastructura vest-europeană a fost "deseori întărită în timpul Războiului Rece pentru a susține greutatea de peste 60 de tone a tancurilor NATO", Europa de Est nu și-a permis să construiască poduri la fel de rezistente și pot susține doar tancuri sovietice mai ușoare, precum cele de tip sovietic T-72 de 45 de tone.

Kievul se așteaptă să primească între 120 și 140 de tancuri într-un "prim val" de livrări de la 12 țări, a declarat ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, la sfârșitul lunii ianuarie.

"Coaliția de tancuri are acum 12 membri. Pot observa că în primul val de contribuții forțele armate ucrainene vor primi între 120 și 140 de tancuri de model occidental", a spus ministrul.

articolul original.

NLAW… cand razboiul naste legende

6 February 2023 at 04:00

d’ale suedezilor… sau englezilor?

MBT (N)LAW (RB-57), adica Next Generation Antitank Weapon, este o arma antitanc portabila (masa de doar 12,5 kg, din care racheta doar 6,5kg) cu bataie scurta (pana in 800 de metri contra tinte fixe, respectiv 600 metri pentru tinte in miscare) si timpi de reactie foarte redusi, aflata in portofoliul Saab Bofors Dynamics si produsa si de Team MBT LAW UK de la inceputul anilor 2000 si intrata in servicu incepand cu 2009.

NLAW refoloseste tehnologia ghidari si capului de lupta ale  RBS 56B BILL 2 si a motorului racheta cu capacitate de lansare din spatii inchise (incarcatura de azvarlire din tub cu apa sarata, dupa care porneste motorul principal) a AT-4CS.

Pentru lansare este nevoie de doar 5 secunde de la inceputul secventei de tintire pana la lansare si nu necesita fixarea pe tinta ci doar ca operatorul sa urmareasca in linie vizuala (LOS) tinta in vizorul 2,5x (cu capacitate de vedere pe timp de noapte) cateva secunde, fiind „trage-si-uita”. Ghidajul este simplu, de tip linie vizuala predictiva (PLOS): computerul de tintire creeaza o traiectorie predictiva a tintei bazata pe urmarirea reticulului operatorului inainte de lansare, racheta pleaca apoi pe o traiectorie predeterminata bazata pe ghidaj inertial.

De asemenea, este conceputa ca o arma foarte usor de folosit, care nu necesita formare laborioasa, si are o amprenta logistica redusa, fiind de unica folosinta. Are o lungime de doar 1 metru si calibrul motorului racheta in tub de 115mm, avand o viteza la lansare de doar 40m/s si accelerand pana la 200m/s pe traiectorie. Temperaturile de functionare garantata sunt cuprinse intre −38 si +63 °C.

Modul de folosire poate alege de catre operator de pe lansator chiar inainte de lansare intre doua variante: atac direct sau atac cu zbor la un metru deasupra tintei. Poate fi trasa si din spatii inchise, avand o incarcatura de atenuare a undei de soc la lansare iar focosul se armeaza dupa o distanta minima de zbor de 20 de metri (a se vedea atacul filmat in Ucraina unde a lovit turela unui tanc fara sa se armeze, fiind tras de la fereastra unei cladiri de la distanta redusa).

Capul de lupta inalt exploziv penetrant cu fragmentatie calibrul 150mm si masa de 1,8kg poate fi folosit impotriva tintelor usor blindate sau neblindate, impotriva cladirilor, elicopterelor si a blindatelor grele, inclusiv tancuri. Are doua focoase, unul de contact pentru tragere directa si unul de proximitate pentru zborul cu declansare deasupra tintei. Dupa 5,6 secunde de zbor, echivalent a 1000 de metri parcursi, racheta se autodistruge. Datorita simplitatii constructive, pretul unei NLAW este estimat la 20.000 d elire sterline prin 2008, acum fiind probabil undeva intre 30.000-40.000$

Detinatorii celui mai mare stoc de MBT LAW au fost britanicii, cu aproximativ 14.000 cumparate, stoc din care pana la mijloc de martie 2022 livrasera ucrainenilor 4000 de sisteme. Stocul britanic urmeaza a fi reumplut anul cesta, cu o comanda suplimentara ulterioara in viitorul apropiat.

Noua nu ne trebuie din astea, ca ne apara ucrainenii si … NATO. Daca nu, rusii.

Marius Zgureanu

articolul original.

Statele Unite și Ucraina, pe poziții adverse în problema sportivilor ruși și belaruși

3 February 2023 at 09:06

Statele Unite s-au pronunţat joi în favoarea participării sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice, sub drapel neutru şi fără embleme naţionale, relansând o dezbatere care capătă amploare pe măsură ce se apropie JO 2024 de la Paris, informează Agerpres.

Dacă sportivii sunt invitaţi la un eveniment sportiv internaţional, precum Jocurile Olimpice, „trebuie să fie absolut clar că nu reprezintă statele rus sau belarus. De asemenea, ar trebui interzisă utilizarea drapelelor, emblemelor sau imnurilor Rusiei şi Belarus. (…) Statele Unite au sprijinit suspendarea organismelor sportive din Rusia şi Belarus din federaţiile sportive internaţionale”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Participarea sau nu a acestor sportivi la Jocurile Olimpice din 2024 este o întrebare pe cât de sensibilă, pe atât de politică.

De la debutul invaziei ruse în Ucraina, la finele lunii februarie 2022, ruşii şi belaruşii au fost interzişi de la majoritatea evenimentelor sportive mondiale.

Ucraina vrea ca lucrurile să rămână aşa, iar sportivilor ruşi să li se interzică pur şi simplu participarea la Jocurile Olimpice de vară din 2024.

Însă, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a declanşat polemica la sfârşitul lunii ianuarie, propunând o foaie de parcurs pentru a organiza revenirea sportivilor interzişi, sub drapel neutru, cu condiţia ca aceştia „să nu susţină în mod activ războiul din Ucraina“.

„Niciun sportiv nu ar trebui să fie interzis din competiţie doar pe baza paşaportului său”, a asigurat executivul CIO.

Lucru inacceptabil pentru Kiev, care a ameninţat imediat că va boicota Olimpiada de la Paris, acuzând CIO că este „un promotor al războiului, crimei şi distrugerii“.

Ucraina este susţinută în acest moment de ţările baltice şi de Polonia, care ameninţă la rândul lor cu boicotul. Letonia a avertizat astfel că „nu participă la Jocuri alături de ţara agresoare”.

Mişcarea ar putea lua amploare, după ce ministrul polonez al Sportului, Kamil Bortniczuk, a declarat joi că se aşteaptă ca aproximativ 40 de ţări, precum Marea Britanie şi membrele Uniunii Europene, să se opună prezenţei sportivilor ruşi şi belaruşi la JO de la Paris.

Tot joi, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit naţiunilor care s-au opus revenirii sportivilor ruşi şi belaruşi, care ar „legitima” agresiunea criminală împotriva Ucrainei.

„Nu vom lăsa sportul să fie folosit pentru propaganda de război“, a scist Zelenski pe Twitter.

Premierul estonian Kaja Kallas consideră că lăsarea ruşilor să concureze „ar fi o batjocură la adresa ucrainenilor şi a zecilor de mii dintre ei care şi-au pierdut viaţa în cea mai gravă crimă împotriva umanităţii din Europa de la al Doilea Război Mondial“.

Comitetul Olimpic din Rusia consideră, în schimb, că sportivii săi ar trebui să poată participa la Jocurile Olimpice fără restricţii.

„Carta Olimpică prevede că toţi sportivii ar trebui să participe pe picior de egalitate”, a insistat forul olimpic de la Moscova.

De la începutul războiului din Ucraina, CIO a subliniat că interzicerea sportivilor ruşi şi belaruşi nu este o „sancţiune”, deoarece că aceştia nu poartă nicio responsabilitate directă pentru invazie, ci o „măsură de protecţie” a competiţiilor şi a siguranţei lor proprii, luată „cu inima grea” şi contrar valorilor sale de universalitate a sportului.

Cu aproximativ un an şi jumătate înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, chestiunea este departe de a fi rezolvată şi probabil că nu va fi clarificată în perioada imediat următoare.

articolul original.

Greva deceniului în Marea Britanie. Sunak le transmite angajaților că o fac degeaba

1 February 2023 at 08:09
By: -
image

Profesori, lucrători feroviari, funcţionari publici, profesori universitari și multe alte categorii de salariați au de gând să protesteze miercuri în Marea Britanie, care se pregăteşte pentru o nouă zi de greve, în cea mai amplă mişcare de acest gen din ultimul deceniu, în condiţiile în care ţara trece printr-o criză economică alimentată de inflaţie.

Până la o jumătate de milion de oameni ar putea intra în grevă miercuri, cu o zi înainte ca guvernul conservator al lui Rishi Sunak să împlinească 100 de zile de când a venit la putere.

Federaţia sindicală TUC a avertizat că aceasta va fi „cea mai mare zi de grevă din 2011 încoace".

Perturbările vor fi grave atât în transporturi, cât şi în şcoli şi vor afecta întreaga economie având un efect de domino pentru britanici, chiar şi pentru cei care nu sunt în grevă, dar care sunt forţaţi să stea acasă pentru a avea grijă de copii sau pentru că nu pot ajunge la serviciu.

Mulţi oameni au decis să lucreze de acasă sau chiar să-şi ia o zi liberă miercuri pentru a evita o deplasare dificilă către serviciu.

Pasagerii care tranzitează aeroporturile britanice ar putea, de asemenea, să-şi vadă călătoriile perturbate de o grevă a funcţionarilor de la imigrări.

„Nimic nu mi-ar plăcea mai mult (...) decât să am o baghetă magică şi să vă plătesc pe toţi mai mult", a declarat premierul Rishi Sunak, în timpul unei vizite la angajaţii din sistemul sanitar, care intenţionează şi ei să-şi continue acţiunile de protest în zilele următoare.

Premierul a explicat însă că majorările salariale ar alimenta inflaţia şi ar înrăutăţi finanţele publice, care s-au deteriorat deja de la pandemie şi de la criza energetică.

Este de aşteptat ca aproximativ 23.000 de şcoli să aibă activitatea perturbată miercuri, în prima din cele şapte zile de greve planificate de sindicatul profesorilor NEU. Pentru a maximiza impactul acţiunii lor, reprezentanţii cadrelor didactice au declarat că este „perfect adecvat" ca profesorii să nu le comunice în prealabil intenţiile lor directorilor de şcoli.

„Guvernul refuză să discute despre cauzele grevei", au declarat secretarii NEU, Mary Bousted şi Kevin Courtney, într-un comunicat. Aceştia spun că lipsa măririlor salariale a cauzat probleme în recrutarea şi păstrarea personalului, ceea ce „perturbă educaţia copiilor în fiecare zi".

Greviştii din toate sectoarele cer salarii în concordanţă cu inflaţia, care a ajuns la 10,5% în Marea Britanie şi care afectează veniturile disponibile, împingând milioane de britanici în sărăcie.

Potrivit celor mai recente previziuni ale FMI, Marea Britanie va fi singura mare economie care va suferi o recesiune în acest an, cu o contracţie de 0,6% a PIB-ului.

Nemulţumirile salariaţilor se referă însă şi la condiţiile de muncă, la pensii şi la dorinţa Guvernului de a limita dreptul la grevă.

Mişcarea socială de protest a început încă din primăvară. Numai în luna noiembrie, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) a numărat 467.000 de zile lucrătoare pierdute din cauza conflictelor sociale, un record din 2011, când s-au înregistrat aproape un milion de zile de grevă. Din iunie 2022, a arătat institutul de statistică, 1,6 milioane de zile lucrătoare au fost „pierdute".

Cu toate acestea, sindicatul feroviar TSSA a dat speranţe că se va reuşi o schimbare, afirmând într-o declaraţie, marţi, că a primit „două oferte oficiale" mai substanţiale decât cele anterioare, care sunt acum analizate de comitetul său executiv.

Între timp, o nouă grevă feroviară este programată pentru vineri, în timp ce pompierii au votat pentru prima lor grevă din ultimii 20 de ani.

Marţi, de cealaltă parte a Canalului Mânecii, au avut loc din nou greve şi demonstraţii în Franţa, unde este contestată în primul rând reforma pensiilor.

articolul original.

„Cea mai mare zi de grevă din 2011 încoace” are loc miercuri în Marea Britanie

1 February 2023 at 08:03

O grevă de amploare are loc în Marea Britanie miercuri. Profesori, lucrători feroviari, funcţionari publici, profesori universitari, toţi au de gând să protesteze miercuri, 1 februarie, în Marea Britanie,, în cea mai amplă mişcare de acest gen din ultimul deceniu, în condiţiile în care ţara trece printr-o criză economică alimentată de inflaţie, relatează AFP.

Până la o jumătate de milion de oameni ar putea intra în grevă miercuri, cu o zi înainte ca guvernul conservator al lui Rishi Sunak să împlinească 100 de zile de când a venit la putere. Federaţia sindicală TUC a avertizat că aceasta va fi “cea mai mare zi de grevă din 2011 încoace”.

Perturbările vor fi grave atât în transporturi, cât şi în şcoli şi vor afecta întreaga economie având un efect de domino pentru britanici, chiar şi pentru cei care nu sunt în grevă, dar care sunt forţaţi să stea acasă pentru a avea grijă de copii sau pentru că nu pot ajunge la serviciu.

Mulţi oameni au decis să lucreze de acasă sau chiar să-şi ia o zi liberă miercuri pentru a evita o deplasare dificilă către serviciu. Pasagerii care tranzitează aeroporturile britanice ar putea, de asemenea, să-şi vadă călătoriile perturbate de o grevă a funcţionarilor de la imigrări.

articolul original.

Marea Britanie se pregătește de cea mai mare grevă din ultimii zece ani. Patru zile de grevă anunțate și în Franța

1 February 2023 at 07:53
image

Regatul Unit se pregăteşte miercuri pentru cea mai mare zi de grevă din ultimii zece ani. Și vameşii britanici, dar și cei din Franța, anunţă patru zile de grevă în timpul vacanţelor școlare din această lună.

În Marea Britanie, de la profesori la lucrători feroviari şi până la funcţionari publici, peste jumătate de milion de persoane ar putea manifesta miercuri pentru a cere creşteri salariale într-o ţară aflată în plină criză economică.

În decembrie, din cauza protestelor, aproximativ 1.200 de militari au fost mobilizaţi în Regatul Unit pentru a înlocui personalul de pe ambulanţe şi poliţia de frontieră aflate în grevă.

Poliţia de frontieră din Anglia şi Franţa va intra în grevă timp de patru zile în timpul vacanţelor şcolare din februarie, în perioada 17-20 februarie, anunță  un sindicat care îi reprezintă, dând de înţeles că vor fi afectaţi călătorii care intenţionează să traverseze Canalul Mânecii.

Ministerul de Externe de la București îi anunță pe românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit că vor avea mai mult de aşteptat la controlul de la frontieră.

Vor fi afectate toate punctele de trecere a frontierei internaţionale din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi  3 puncte de frontieră din nordul Franței, susține MAE .

Foto: Shutterstock

Citește și: Aproximativ 2,8 milioane de francezi au ieșit în stradă, anunță sindicaliștii, pentru a protesta față de reforma pensiilor | VIDEO

articolul original.

MAE: Atenţionare de călătorie în Marea Britanie. Grevă a poliţiei de frontieră

31 January 2023 at 16:07
image

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, miercuri şi joi, Poliţia de Frontieră britanică (Border Force) a anunţat organizarea unei greve.

Potrivit MAE, vor fi afectate toate punctele de trecere a frontierei internaţionale (maritim şi aeroporturi) din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi punctele de frontieră din nordul Republicii Franceze: Calais, Dunkirk şi Coquelles.

Timpi de aşteptare mai lungi la controlul la frontieră

Persoanele care urmează să călătorească dinspre sau înspre Regatul Unit, în perioada menţionată, se vor confrunta cu timpi de aşteptare mai lungi la controlul la frontieră, avertizează ministerul român.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi să verifice situaţia zborurilor cu operatorii companiilor de transport înainte de a se deplasa la aeroport şi, pentru a obţine informaţii suplimentare, să consulte pagina web www.gov.uk.

Vor fi afectate transporturile de mărfuri

Totodată, vor fi afectate transporturile de mărfuri (Hauliers). Autorităţile britanice anunţă că, pe perioada grevei, transportatorii de mărfuri trebuie să fie pregătiţi pentru potenţiale perturbări şi timpi îndelungaţi de aşteptare la porturi şi la frontiere. Transportatorii sunt sfătuiţi să planifice cu atenţie activităţile, dacă acestea coincid cu zilele de grevă anunţate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Londra: +44 (0)20 8741 4311; +44 (0)20 87413252; +44 (0)20 8741 3955; +44 (0)20 8741 3464; +44 (0)20 8741 8707; +44 (0)208741 6657; +44 (0)20 8741 8211; +44 (0)20 8741 2372, Consulatului General al României la Edinburgh: +44(0)1315249491; +44(0)1315249492, Consulatului General al României la Manchester: +44(0)1612360478; +44(0)1612375513; +44(0)1612369687; +44(0)1612368995, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatului General al României la Londra: +447738716335.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: londra.mae.ro, edinburgh.mae.ro, manchester.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”. 

articolul original.

Atenționare de călătorie, în Marea Britanie: Greva Poliției de Frontieră

31 January 2023 at 15:53
image

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în perioada 1 – 2 februarie, poliția de frontieră britanică (Border Force) a anunțat organizarea unei greve.

Polițiștii englezi organizează o grevă

Potrivit sursei citate, vor fi afectate toate punctele de trecere a frontierei internaționale (maritim și aeroporturi) din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum și punctele de frontieră din nordul Republicii Franceze: Calais, Dunkirk și Coquelles.

Persoanele care urmează să călătorească dinspre sau înspre Regatul Unit, în perioada menționată, se vor confrunta cu timpi de așteptare mai lungi la controlul la frontieră.

Cetățenii români sunt sfătuiți să verifice situația zborurilor cu operatorii companiilor de transport înainte de a se deplasa la aeroport și, pentru a obține informații suplimentare, să consulte pagina web https://www.gov.uk/government/news/strike-action-to-affect-travellers-and-goods-entering-the-uk-on-1-february.

Totodată, vor fi afectate transporturile de mărfuri (Hauliers). Autoritățile britanice anunță că, pe perioada grevei, transportatorii de mărfuri trebuie să fie pregătiți pentru potențiale perturbări și timpi îndelungați de așteptare la porturi și la frontiere. Transportatorii sunt sfătuiți să planifice cu atenție activitățile, dacă acestea coincid cu zilele de grevă anunțate.

Informații utile pentru cetățenii români

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Londra: +44 (0)20 8741 4311; +44 (0)20 8741 3252; +44 (0)20 8741 3955; +44 (0)20 8741 3464; +44 (0)20 8741 8707; +44 (0)20 8741 6657; +44 (0)20 8741 8211; +44 (0)20 8741 2372, Consulatului General al României la Edinburgh: +44(0)1315249491; +44(0)1315249492, Consulatului General al României la Manchester: +44(0)1612360478; +44(0)1612375513; +44(0)1612369687; +44(0)1612368995, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Consulatului General al României la Londra: +447738716335.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://londra.mae.ro, https://edinburgh.mae.ro, https://manchester.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

articolul original.

Fundația prințului Harry a strâns peste 13 milioane de dolari! Ce face Ducele de Sussex cu acești bani

30 January 2023 at 21:45
image

Conform unui document de 24 de pagini, publicat de Daily Mail, Fundaţia Archewell, lansată de Prinţul Harry şi soţia sa Meghan, a strâns 13 milioane de dolari din care Ducele de Sussex a donat 3 milioane unor organizaţii caritabile.

Potrivit raportului, Fundaţia Archewell a colaborat în special cu organizaţia Global Citizen pentru a cumpăra 12,6 milioane de vaccinuri împotriva Covid-19 şi a finanţat asociaţii specializate în primirea refugiaţilor afgani, după preluarea puterii de către talibani în 2021.

În raportul său, Fundaţia Archewell afirmă, de asemenea, că a ajutat ONG-ul World Central Kitchen să distribuie 50.000 de mese locuitorilor din Puerto Rico şi Republica Dominicană afectaţi de dezastre climatice şi a încheiat un parteneriat cu oraşul Uvalde din Statele Unite cu scopul de a construi o zonă de joacă pentru copii, după atacul armat dramatic de la şcoala primară Robb în care au murit 21 de oameni.

În document se arată că Archwell a ajutat la finanţarea a 13 bursieri de la Institute for Rebooting Social Media Harvard.

Acest bilanţ nu conţine detalii cu privire la sumele exacte plătite de Fundaţia Archewell fiecărei asociaţii. Este primul astfel de raport realizat de fundaţie de la crearea sa în 2020, în urma retragerii prinţului Harry şi a lui Meghan Markle din monarhia britanică, scrie news.ro

articolul original.

Crimă șocantă în Marea Britanie! O adolescentă de 15 ani a fost ucisă de un băiat de 16 ani

29 January 2023 at 16:53

O crimă cu sânge rece s-a produs în Marea Britanie. Holly, o adolescentă în vârstă de 15 ani, a fost ucisă de un băiat de 16 ani. Până în acest moment nu se cunoaște motivul exact în urma căruia a avut loc acest gest necugetat. Iată detaliile mai jos, în articol.

O familie din Hexham, Marea Britanie, este sfâșiată de durere, după ce fiica lor, Holly Newton, în vârstă de 15 ani, a fost înjunghiată mortal de către un adolescent de 16 ani. După aflarea veștii tragice, colegii acesteia au efectuat o strângere de fonduri, pentru a ajuta familia să își înmormânteze fiica. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie!

Familia fetei este devastată de durere. Mama lui Holly a transmis un mesaj, pe rețelele de socializare: „Pentru iubita noastră Holly. Suntem greu încercați. Te iubim atât de mult”.

Holly a fost înjunghiată mortal de un adolescent de 15 ani. Sursă: Facebook

Nu se cunoaște motivul pentru care a fost ucisă

Oamenii legii au demarat o anchetă, pentru a afla ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua în care Holly, adolescenta de 15 ani, a fost omorâtă cu sânge rece. Apropiații ei spuneau despre fată că „este frumoasă”. După ce crima a avut loc, și un alt adolescent a fost rănit, tot de 16 ani. A ajuns la spital, însă să află în afara oricărui pericol. Poliția a pus sub acuzare un adolescent și roagă comunitatea din care Holly făcea parte să evite speculațiile.

„Ne gândim la familie, dar și la cei apropiați de Holly, și îi susținem cât de mult putem. Investigația este în desfășurare și am dori să le mulțumim oamenilor din Hexham, care ne-au ajutat foarte mult în anchetă. Familia lui Holly Newton este devastată dincolo de cuvinte”, a declarat un oficial al poliției, arată Dailystar.co.uk.

Sursă foto:  Facebook, Pixabay

articolul original.

O companie aeriană britanică îşi încetează activitatea şi îşi anulează toate zborurile: Sunt anulate şi nu vor mai fi reprogramate

28 January 2023 at 21:45
image

Odinioară lider în domeniul zborurilor interioare în Regatul Unit al Marii Britanii, compania aeriană regională britanică Flybe a anunţat sâmbătă că îşi încetează activitatea şi îşi anulează toate zborurile, după ce în timpul de glorie opera până la 530 de zboruri pe săptămână.

”Flybe îşi încetează de-acum activitatea. Toate zborurile Flybe din şi către Regatul Unit sunt anulate şi nu vor mai fi reprogramate”, a anunţat compania.

Autoritatea britanică a Aviaţiei Civile (CAA) cere pasagerilor care au rezervat un zbor Flybe să nu se ducă la aeroport, ”dat fiind că toate zborurile Flybe sunt anulate”, anunţă într-un comunicat un reprezentant, Paul Smith.

”Este trist ca o companie aeriană (să fie plasată sub) administrare (judiciară), iar noi ştim că decizia Flybe de a-şi pune capăt activităţii va fi o încercare pentru toţi angajaţii şi clienţii acesteia”, declară el.

Flybe şi-a reluat zborurile în aprilie, după ce a dat faliment în aprilie 2020, din cauza pandemiei covid-19, care a aplicat o lovitură dură unei mari părţi a sectorului aerian.

Societatea, odinioară liderul în domeniul zborurilor interioare în Regatul Unit, opera până la 530 de zboruri pe săptămână, cu decolare de pe aeroportul londonez Heathrow, către oraşe britanice, dar şi străine, ca Amsterdam şi Geneva.

După falimentul din 2020, activele Flybe au fost cumpărate de Thyme Opco, o întreprindere cu legături cu fondul american de investiţii Cyrus Capital, scrie news.ro

articolul original.

Vești proaste pentru Marea Britanie! Ministrul britanic de Finanțe va continua creșterea impozitelor

28 January 2023 at 17:45
image

Marea Britanie va continua creşterea impozitelor, a transmis ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, subliniind în acelaşi timp necesitatea de a dezvolta Brexitul într-un catalizator pentru creşterea economică a Marii Britanii.

”Cea mai bună reducere a taxelor în acest moment este încetinirea inflaţiei”, a spus Hunt într-un discurs adresat giganţilor tehnologiei, inclusiv Amazon, Google şi Meta, în timp ce urmăreşte să alunge ”pesimismul” economic din Regatul Unit.

În ultimele luni a lipsit optimismul din economia Marii Britanii, a arătat Hunt.

Ministrul le-a spus companiilor că sunt importante pentru perspectivele Regatului Unit, dar a adăugat că ”Marea Britanie este vitală şi pentru viitorul lor” şi le-a cerut ajutorul pentru a face din ţară ”următoarea Silicon Valley a lumii”.

Ministrul de Finanţe a subliniat importanţa de a face din Marea Britanie un loc în care companiile doresc să facă afaceri. El a arătat că Marea Britanie trebuie să aibă ”nimic mai puţin decât cel mai competitiv regim fiscal al oricărei ţări majore”, în ciuda restabilirii creşterii planificate a impozitului pe profit de la 19% la 25%, după ce creşterea fusese abandonată de fostul ministru de Finanţe Kwasi Kwarteng.

Ultimele comentarii ale lui Hunt s-au referit mai mult la îmbunătăţirea imaginii circumstanţelor economice din Marea Britanie decât la furnizarea de noi politici, consideră Susannah Streeter, analist senior de investiţii şi pieţe la Hargreaves Lansdown.

″Jeremy Hunt a scăpat de imaginea de pompier pentru cea de muncitor în construcţii, hotărât să ajute la reconstruirea economiei Marii Britanii. Dar nu există beton cu uscare rapidă, pentru a oferi o soluţie imediată la stagnarea în care se află Regatul Unit”, a scris Streeter într-o notă de analiză.

Detaliile ”lipsesc foarte mult”, a adăugat ea, spunând că ”arhitecţii acestui plan nu sunt în mod clar siguri cum va fi plătit”.

Lira sterlină a scăzut cu 0,25% faţă de dolar, atingând 1,237 dolari, în urma discursului.

Discursul lui Hunt a avut loc în timp ce rata inflaţiei din Regatul Unit a atins 10,5% în decembrie, cu mult peste ţinta de 2% a Băncii Angliei, scrie news.ro

articolul original.

(VIDEO) Catedrală din centrul Londrei,mistuită de un incendiu puternic 

27 January 2023 at 09:55
image

Un incendiu puternic a mistuit Catedrala St. Mark din Londra, joi noapte. Biserica este considerată o „comoară arhitecturală și istorică”.

Aproximativ 80 de pompieri au mers la catedrala St. Mark pentru a stinge flăcările. Nicio persoană nu a fost rănită, însă întreaga clădire a fost distrusă, potrivit The Sun.

Localnicii din zonă au fost sfătuiți să țină ușile și ferestrele închise din cauza fumului gros.

„Este îngrozitor, întreaga biserică era cuprinsă de flăcări și era fum peste tot. Este foarte trist pentru că este o catedrală foarte veche și acum este ruinată”, a spus un localnic.

Cauza incendiului este încă necunoscută.

articolul original.

Buletin naval. Ce mai fac granzii: prioritizează programe și schimbă modul în care duc lupta anti-mină

27 January 2023 at 04:00
By: Nicolae

Conform celor de la USNI News, US Navy a decis ordinea în care va implementa trei proiecte cruciale pentru viitorul său: F/A-XX, viitorul avion de vânătoare și bombardament, va fi primul și va intra în serviciu în anii 2030. Va urma proiectul DDG(X), înlocuitorul crucișătoarelor de clasă Ticonderoga și al distrugătoarelor de clasă Arleigh Burke. Ultimul va fi proiectul SSN(X), viitorul submarin nuclear de atac care va înlocui actualele Virginia și Seawolf.

Prioritatea Zero în acest moment o constituie submarinele nucleare purtătoare de rachete balistice – SSBN, navele clasei Columbia. Aflate în construcție, submarinele clasei Columbia vor înlocui navele de clasă Ohio aflate astăzi în serviciu și vor constitui principalul element de descurajare nucleară al SUA. Acestea sunt construite în paralel cu cele britanice (clasa Dreadnought), ambele clase având în comun modulul ce cuprinde tuburile de lansare a rachetei balistice, inclusiv racheta.

noutati US Navy si Royal Navy

Viziunea de generație VI a lui Northrop Grumman

S-a vorbit mult de viitorul avion de supremație aeriană din generația a VI-a. Aviația și marina dezvoltă proiecte separate deși îmi este greu să cred că informațiile nu sunt împărtășite de cele două ramuri ale armatei americane.

Programul Next Generation Air Dominance – NGAD nu este doar proiectul unui nou avion de vânătoare-bombardament, unul care păstrează pentru moment pilotul la bord. Americanii susțin că, de fapt, acest program include mai multe sisteme, cu sau fără pilot la bord, primul produs al acestui program fiind MQ-25A Stingray, cisterna aeriană fără pilot care va degreva avioanele F/A-18 de misiunile de realimentare în aer. Acest program a fost atribuit Boeing și este într-un stadiu destul de avansat, prima cisternă urmând a deveni operațională la bordul portavioanelor US Navy în 2025.

Putem bănui că, pe lângă cisternele MQ-25A, americanii intenționează să dezvolte în cadrul aceluiași program și un sistem aerian de luptă fără pilot (UCAV – Unmanned Combat Air Vehicle) care să acompanieze în misiune viitorul F/A-XX. Se vorbește foarte mult despre asta în ultima vreme și, de asemenea, s-a și experimentat foarte mult cu tot felul de aeronave. Unul dintre primele programe care a inclus mai multe premiere – X47B, s-a desfășurat în deceniul trecut și mă gândesc că americanii n-au stat degeaba de-atunci…

Decizia de a dezvolta NGAD poate părea puțin surprinzătoare în condițiile în care F-35C de-abia a început să intre în inventarul US Navy. Cu toate acestea, US Navy continuă să cumpere F-35C și F-35B (pentru corpul pușcașilor marini) în paralel cu finanțarea NGAD. De pildă, pentru anul fiscal 2023 (la americani anul fiscal federal se termină pe 30 septembrie), Congresul a aprobat finanțarea a 16 F-35C (cu 3 mai multe decât a cerut US Navy), 15 F-35B și… 8 Super Hornet-uri, deși US Navy nu a cerut niciunul. Pe principiul să fie, să mânce și gurița alora de la Boeing ceva… Conform celor de la Lockheed Martin, US Navy plănuiește să achiziționeze 273 de F-35C, pe lângă cele care vor fi operate de USMC. De altfel, aceștia din urmă au operaționalizat F-35C în ianuarie 2022. US Navy au fost ceva mai rapizi, Argonauții devenind operaționali în august 2021, la bordul USS Carl Vinson. Cu această ocazie, americanii au inaugurat flotila aeriană a viitorului compusă din: F-35C, F/A-18E/F, EA-18G, E-2D și CMV-22. În această combinație, F/A-XX va înlocui F/A-18E/F și, probabil, EA-18G.

Între timp, DARPA rafinează conceptul de „stealth” și lucrează la un nou sistem de control al zborului pe bază de jeturi de aer care va înlocui clasicele suprafețe de control – eleroanele, profundorul etc șamd. Pentru unii e deja SF…

noutati US Navy si Royal Navy

Viziunea lui Lockheed Martin

Revenind la nave, se lucrează la definirea cerințelor operaționale pe care viitorul DDG(X) va trebui să le îndeplinească. În acest moment știm că vom avea o nouă cocă, mai mare decât actualele DDG-51 Arleigh Burke. Primele randări ne arată un plan de forme mai puțin avangardist decât cel al lui DDG-1000 Zumwalt, probabil un compromis între capacitățile de mascare pasivă („stealth”) și calitățile nautice și manevriere. Știm însă cu certitudine că DDG(X) va prelua sistemul de propulsie Integrated Electric Propulsion (IEP) de la Zumwalt capabil să producă 78,5 MW. Sistemul de management al luptei va fi Aegis iar radarul principal va fi SPY-6 sau o evoluție a acestora. Se vorbește și de rachete hipersonice și de arme cu energie dirijată și rămâne de văzut ce vor mai pune americanii pe ele. Până atunci vor produce DDG-51 Arleigh Burke Flight III care înlocuiesc și crucisătoarele de clasă Ticonderoga a căror retragere din serviciu a început deja.

noutati US Navy si Royal Navy

Primele schițe DDG(X)

Ultimele vor fi submarinele nucleare de atac – SSN(X). Linia de producție pentru Virginia „duduie” iar US Navy încearcă să crească producția de la două la trei unități pe an. Despre SSN(X) primele declarații ne spun că US Navy vrea un vânător serios, ceva mai degrabă în genul Seawolf decât în genul Virginia. Se încearcă și valorificarea experienței care va fi dobândite cu submarinele clasei Columbia.

Trecem la britanici. Conform celor de la NavyLookout, aceștia au achiziționat recent două nave comerciale, MV Topaz Tangaroa (construită în România) și MV Island Crown care vor fi transformate, prima în navă mamă pentru dronele necesare activităților de supraveghere și protecție a infrastructurii aflate pe fundul oceanelor iar cea de-a doua în navă mamă pentru dronele cu care Royal Navy va duce lupta împotriva minelor marine.

noutati US Navy si Royal Navy

Topaz Tangaroa

Cele două nave provin din zona de Oil & Gas și vor fi operate de Royal Fleet Auxiliary, nu de Royal Navy. Se pare că britanicii vor fi primii care vor operaționaliza noul concept de luptă împotriva minelor, concept bazat pe vehicule autonome/radiocomandate fără echipaj care vor intra în câmpul de mine fiind dislocate de pe o navă mamă. Spre deosebire de ceilalți (americanii folosesc ca navă mamă LCS Independence iar francezii, belgienii și olandezii vor folosi o navă mamă special proiectată în acest scop), britanicii au ales niște nave comerciale care vor fi vopsite gri și vor primi echipamente militare de comunicații și control și armament ușor. Și tot britanicii cred că sunt primii care vor operaționaliza o navă dedicată infrastructurii submarine, una extrem de importantă de altfel.

articolul original.

Pană majoră de curent în Marea Britanie. Rețeaua electrică a cedat și a fost susținută din Europa

26 January 2023 at 16:15

O pană majoră a afectat o porțiune importantă din Marea Britanie, în special în sudul țării, în condițiile în care în care oamenii primesc bani de la stat dacă nu consumă curent în orele de vârf. Rețeaua de electricitate din Marea Britanie e la un pas de colaps, iar autoritățile au cerut deja ajutor din Europa, relatează stirileprotv.ro.

Marea Britanie a cerut ieri Europei ajutor de urgență, pe fondul temerilor că sute de mii de familii s-ar putea confrunta cu întreruperi de curent. A fost o pană de curent majoră în sud, iar rețeaua națională de electricitate a avut nevoie de aport suplimentar din Europa. Ca măsură de siguranță, s-au redus exporturile de curent către Franța și au crescut importurile prin cablurile submarine din Țările de Jos, arată The Times, preluat de Daily Mail.

Phil Hewitt, de la firma de consultanță EnAppSys, a declarat că acest tip de asistență este „neobișnuit” și are loc doar de câteva ori pe parcursul anului.

El a adăugat că incidentul arată o „nevoie de a investi în mai multă capacitate de transport” a energiei primite în partea de sud-est a Regatului. În mod normal, ar fi putut fi redirecționat un flux din nord, unde cererea este mai mică, către sud, dar există o problemă cu instalațiile de transport, a explicat consultantul.

Temerile privind un black-out în Marea Britanie vin într-un moment în care mulți britanici, pe fondul creșterii prețurilor la energie, întrerup voit consumul pentru a face economie.

Un milion de familii și proprietarii a mici afaceri s-au grăbit să se înscrie într-o schemă guvernamentală prin care se acordă bani, cu cât se consumă mai puțin între anumite ore considerate „de vârf”. Statul îi plătește pentru a opri mașinile de spălat, cuptoarele, mașinile de spălat vase și chiar luminile. Familiile britanice care aleg să facă economie vor primi între 10 și 20 de lire prin această schemă, dar au nevoie de un contor inteligent care să marcheze orele de consum.

articolul original.

Marea Britanie: Consumatorii vor fi plătiți pentru a face economie la curent electric la orele de vârf | AUDIO

24 January 2023 at 12:37
image

În Marea Britanie, distribuitorul național de energie electrică va plăti consumatorii ca să folosească mai puțin curent la orele de vârf. Compania spune că măsura nu este un semn că livrările sunt în pericol și insistă că oamenii nu ar trebui să fie îngrijorați. 

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2023/01/24ian-14-Eliza-REL-curent-UK.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consumatorii vor primi 3 lire sterline pentru fiecare kilowatt/oră economisit între orele 16:00-18:00.

Datorită acestui program care urmează să fie în vigoare până în martie, facturile pe timpul iernii ar putea scădea cu până la 100 de lire sterline, scrie Sky News. De această măsură ar urma să beneficieze însă doar gospodăriile care au instalate contoare inteligente.

Compania britanică își propune astfel să reducă presiunea asupra rețelei energetice, dar planul ar putea fi totuși abandonat dacă se îmbunătățește vremea.

Reprezentanții acesteia precizează că aprovizionarea cu energie electrică nu este în pericol. „Acestea sunt măsuri de precauție pentru a menține rezerva de capacitate de care avem nevoie”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Scumpire semnificativă a carburanților în România din cauza creșterii cotațiilor internaționale

articolul original.

Povestea celor mai ghinioniști câștigători la LOTO. Motivul incredibil pentru care nu și-au putut revendica câștigul de 200 de milioane de euro

24 January 2023 at 07:05
image

Un cuplu a câștigat o sumă uriașă de bani la loto, dar nu a putut ridica premiul de 200 de milioane de euro. Motivul pentru care nu s-au putut bucura de această sumă este pur și simplu incredibil.

Doi îndrăgostiți din Marea Britanie au avut un ghinion colosal. Nu mică le-a fost mirarea, atunci când au aflat că nu pot intra în posesia premiului care i-a făcut, inițial, atât de fericiți. Este vorba despre un câștig de 182 de milioane de lire sterline, bani de la care au fost nevoiți să își ia gândul.

Care este incredibilul motiv pentru care nu au putut ridica premiul

Perechea formată din Rachel Kennedy și Liam McCrohan, originari din Hertfordshire, a avut ghinion curat. Întâmplarea cu pricina a avut loc în luna februarie 2021, după ce Rachel a cumpărat un bilet și a completat 7 numere. Conform calculelor femeii, acestea îi puteau aduce o sumă uriașă de bani, peste noapte. În cele din urmă, biletul buclucaș, a fost extras la categoria jackpot.

Până aici, toate bune și frumoase. Problema a survenit în momentul în care ea a fost anunțată că plata pentru biletul de 2,50 de lire nu a fost acceptată. Din păcate, acest lucru însemna că biletul ei nu a fost luat în considerare.

Cei doi tineri nu și-ar fi putut imagina vreodată ca vor avea parte de o asemenea dezamăgire, având în vedere că biletul a fost achiziționat automat. Tânăra a povestit presei locale toată întâmplarea și a dezvăluit momentele de frustrare prin care a trecut.

”L-am sunat pe iubitul meu Liam și pe mama cu video și nici nu le venea să creadă. Am sunat la numărul crezând că am câștigat 182 de milioane de lire sterline și mi-au spus: Da, ai numerele potrivite, dar nu aveai fonduri suficiente în contul tău pentru plata biletului, așa că de fapt nu ai câştigat”,  a spus Rachel.

Visul celor doi, spulberat de ghinion

Cei doi își făcuseră planuri mari cu banii pe care credeau că i-au câștigat. Își propuseseră să închirieze atât o casă, cât și o mașină.

”(Rachel) a fost destul de relaxată în privința asta. Eu am fost absolut zdrobit când l-am auzit pe bărbatul de la telefon spunând că de fapt nu am cumpărat biletul. Îmi imaginam deja casa visurilor noastre și mașina visurilor”, a mărturisit Liam, iubitul ghinionistei.

Reprezentanții loteriei au reacționat la cele întâmplate, dar nu au putut decât să o încurajeze pe tânără să își mai încerce norocul, dar să fie mai atentă data viitoare.

”Suntem la curent cu povestea lui Rachel și sperăm că va cumpăra un bilet pentru următoarea mare extragere. Mult noroc la extragerile viitoare”, au afirmat angajații Loteriei din Hertfordshire.

articolul original.

Copil de doar trei ani din Marea Britanie, admis în clubul celor mai inteligenți oameni din lume. A învățat singur 7 limbi străine

23 January 2023 at 13:40

Un copil de doar trei ani a intrat oficial în clubul celor mai inteligenți oameni din lume, devenind cel mai tânăr membru Mensa din Marea Britanie, după ce a dovedit că poate să citească fluent în șapte limbi și poate să numere până la 100 în toate aceste limbi.

Teddy Hobbs, din Portishead, Somerset, Anglia, poate să numere până la 100 în șase limbi non-native, inclusiv mandarină, galeză, franceză, spaniolă și germană.

Băiețelul a împlinit de curând 4 ani, dar a fost admis în Mensa, o organizație internațională a oamenilor cu un IQ mult peste medie.

Cel mic a învățat să citească singur la doar 2 ani și 4 luni, iar acum este capabil să citească chiar și cărțile cu Harry Potter, atunci când părinții îi dau voie.

Teddy a fost admis la Mensa la sfârșitul anului trecut, după ce a finalizat un test IQ la care a obținut 139 de puncte din 160 posibile.

Până și părinții au rămas șocați deoarece nu știau că fiul lor este chiar atât de inteligent.

„Ca să fiu sinceră, este o întâmplare totală că a intrat în Mensa. Nu ne-am propus niciodată să-l înscriem și chiar și atunci când l-am evaluat, am făcut asta ca să ne dăm seama ce poate și să știm ce facem mai târziu cu școala”, a spus mama copilului.

O binecuvântare, dar și un blestem pentru micuțul geniu

Mama celui mic spune că geniul lui Teddy vine totuși ca o binecuvântare și, în acelați timp, ca un blestem, pentru că băiețelul nu e atras lucruri mai „normale” pentru un copil, cum ar fi jocurile și desenele animate.

„Când am născut-o pe fiica noastră, i-am cumpărat lui Teddy o tabletă, ca să ne putem concentra asupra fetiței, dar el nu a fost niciodată foarte interesat să joace jocuri sau altceva.

În schimb, îi place să folosească aplicații pentru a încerca să învețe să numere până la 100 în limbi străine. Asta înseamnă distracție pentru el”, a mai spus mama, potrivit The Independent.

Părinții spun că încearcă să-l învețe să fie „modest”, având în vedere inteligența sa, pentru a-l împiedica să dezvolte orice fel de „complex de superioritate”, care l-ar putea izola de alți copii.

Deocamdată, Teddy se pare că nu este conștient de abilitățile sale, dar nu va fi pentru mult timp așa.

Sursă Foto – Digi24

„Prietenii lui abia recunosc câteva litere ale alfabetului, în timp ce el citește Harry Potter”, spun părinții.

„A învățat singur să citească și când l-am dus la grădiniță am spus asta, dar educatoarele nu m-au crezut.

În ziua aceea au chemat un profesor ca să vorbeascu cu el, apoi m-au sunat și mi-au spus că am avut dreptate, că a învățat să citească singur”, a mai spus mama.

„Alegem cărți mai potrivite pentru vârsta lui, nu prea îl lăsăm să citească Harry Potter, dar el a ajuns la stadiul în care poate citi orice fel de carte… Înțelege foarte multe lucruri…

Știe că este război în Ucraina și a făcut imediat legătura cu stragurile pe care levede peste tot… Vrea să devină medic într-o zi, pentru că îi place să joace îmreună cu prietenii de-a doctori la grădiniță”, a mai spus mama băiețelului.

Mensa este un grup internațional pentru persoane cu IQ ridicat, fondat în 1947.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

Efectele Brexit: Țintele de export ale Regatului Unit, întârziate cu 15 ani

23 January 2023 at 11:10
image

Brexitul continuă să-și facă simțite efectele catastrofale. Regatul Unit își va atinge țintele anuale de export cu o întârziere de 15 ani, conform celor mai noi date citate de The Guardian.

Proiecțiile realizate de Departamentul pentru Comerțul Internațional arată că valoarea exporturilor britanice nu va atinge ținta de 1 trilion, stabilită pentru 2020, până în 2035, pe baza tendințelor actuale.

Susținătorii Brexit se confruntă acum cu date și statistici sumbre, care arată că prognozele lor sunt departe de a fi realizate.

„Istoricul conservatorilor pe exporturi este unul al eșecului și promisiunilor încălcate. În 2012 s-au angajat să ajungă la un trilion în exporturi până în 2020. Șase miniștri de finanțe și patru prim-miniștri mai târziu, previziunile arată atingerea țintei cu 15 ani întârziere”, a criticat Nick Thomas-Symonds, secretarul din umbră pentru comerț internațional, din partea laburiștilor.

Citește mai mult pe Digi24.

articolul original.
❌