ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 6 October 2022Ultimele Stiri

Ce spune Marcel Ciolacu despre demisia lui Sorin Cîmpeanu: „A greşit când a demisionat! Trebuia să-şi ducă mandatul până la capăt” – VIDEO

6 October 2022 at 11:22
image

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a discutat astăzi, 6 octombrie 2022, despre demisia prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, fostul ministru al Educaţiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis că politicianul a greşit în momentul în care a recurs la acest gest.

Marcel Ciolacu, despre demisia lui Sorin Cîmpeanu

Liderul social-democraţilor a menţionat ca Sorin Cîmpeanu nu trebuie să îşi dea demisia din funcţia de ministru al Educaţiei. Marcel Ciolacu a afirmat că nu ştie cu exactitate ce a plagiat, însă asaltul asupra sa a fost făcut după ce a lansat proiectul ”România Educată”. De asemenea, reforma majoră din Educaţie nu a fost bine primită de ceilalţi politicieni.

De asemenea, Ciolacu menţionează că fostul ministru trebuia să-şi ducă mandatul până la capăt şi să-şi asume că va deranja.

”Domnul Cîmpeanu a greșit când a demisionat. Trebuia să-și ducă mandatul până la capăt, să stea să își finalizeze proiectul. Nu am înțeles exact ce a plagiat, ce nu a plagiat. Când îți asumi proiecte mari, întotdeauna deranjezi (…) A fost un asediu împotriva ministrului Sorin Cîmpeanu pentru că și-a asumat un mare proiect. Cert este că educația din România nu mai poate continua așa, nu avem nicio universitate în top 500, nu avem multe și când îți asumi un proiect așa de mare, atunci îl duci până la capăt. A fost o greșeală demisia lui”, a spus Marcel Ciolacu.

Sorin Mihai Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al Educației

Vă aducem aminte că în urmă cu doar o săptămână Sorin Mihai Cîmpeanu a fost acuzat de plagiat de jurnalistul Emilia Șercan și la scurt timp după a decis să își depună mandatul. Ulterior, a trimis un mesaj prin care își argumenta decizia.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine. Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească. În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”, a transmis fostul ministru al Educației.

Prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu a transmis că va susține în continuare proiectul ”România Educată” pentru că statul român are nevoie de o educație de calitate.

„Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă! Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație! Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator. Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor. Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!”, a transmis Sorin Cîmpeanu joi seară într-un comunicat.

Astfel, Marcel Ciolacu susține că demisia lui Sorin Cîmpeanu a fost o greșeală și era de așteptat un atac la adresa sa mai devreme sau mai târziu.

articolul original.

Marcel Ciolacu despre Aurel Bălășoiu: ”În momentul în care românii te aleg, doar românii te pot schimba. Eu i-am cerut domnului Bălășoiu să-și dea o demisie de onoare”

6 October 2022 at 13:36
image

Președintele PSD a declarat joi la finalul lansării versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România” că deputatul Aurel Bălășoiu poate fi schimbat numai de români, în ciuda demisiei care i-a fost cerută în urma scandalului sexual în care a fost implicat.

Marcel Ciolacu este convins că decizia de a-l exclude pe Aurel Bălășoiu din partid este una corectă. Cu toate acestea nu poate face nimic pentru schimbarea din funcție a deputatului în ciuda faptului că i-a solicitat o demisie de onoare: ” În momentul în care românii te aleg, doar românii te pot schimba” a afirmat liderul PSD.

În urma excluderii între Marcel Ciolacu și Aurel Bălășoiu nu au mai avut loc discuții, conform declarațiilor liderului PSD, dar acesta a lăsat de înțeles că este asaltat de mesaje pe WhatsApp:

”În fiecare seară eu am 200-300 de mesaje pe WhatsApp după așa presupusa comunicare a unui cetățean care are anumite probleme din punctul meu de vedere fără să deranjez pe nimeni, cu anumite probleme medicale și ar trebui să intre în acea zonă” a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnaliști despre eventuala demisie a lui Aurel Bălășoiu din funcția de deputat Marcel Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că aceasta rămâne decizia fostului membru PSD: ”Dânsul nu poate fi exclus din Parlament. Dacă doriți să susțin proiecte politice care n-au nicio treabă cu legile statului român, nu mă puneți că nu o s-o fac. În momentul în care românii te aleg, doar românii te pot schimba. Eu i-am cerut domnului Bălășoiu să-și dea o demisie de onoare” a declarat liderul PSD.

De asemenea Marcel Ciolacu a specificat că nu a are mai multe informații despre subiect în afara celor care se află deja în spațiul public.

Jurnalist Politic
articolul original.

VIDEO | Marcel Ciolacu despre creșterea salariilor: ”Trebuie majorate de la 1 ianuarie.” Președintele PSD a vorbit și despre majorarea pensiilor, dar și despre viitorul buget stabilit ”pe programe”

6 October 2022 at 12:45
image

Marcel Ciolacu a declarat joi la finalul lansării versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România” că salariul minim pe economie trebuie majorat începând cu 1 ianuarie. A vorbit și despre creșterea pensiilor fără a avansa însă o dată.

Fiind întrebat de jurnaliști despre majorarea salariului minim la 3000 de lei, Marcel Ciolacu a declarat că aceasta ar trebui să se aplice de la 1 ianuarie 2023:

” Din punctul meu de vedere cred că ele trebuie majorate de la 1 ianuarie, văzând ce se întâmplă și în celelalte state europene. Este o bătălie pe forța de muncă. Trăim cu toții în Uniunea Europeană și există o migrație a forței de muncă. Fără să mărim salariul minim pe economie migrația va continua pe alte zone. Trebuie să intervenim. Nu putem doar să ne plângem că nu avem forță de muncă sau să căutăm soluții nu neapărat adecvate pentru a menține forța de muncă. Trebuie să intrăm într-o normalitate” a declarat președintele PSD.

Acesta nu a fost însă la fel de prompt și în ceea ce privește răspunsul referitor la majorarea pensiilor. Deși a reiterat decizia coaliției de a crește atât salariile cât și pensiile, Marcel Ciolacu nu a putut avansa o dată specifică pentru majorarea pensiilor.

Președintele PSD a confirmat faptul că a avut discuții cu premierul Nicolae Ciucă, dar și cu ”responsabilii din Ministerul de Finanțe” în ceea ce privește atât execuția bugetară de anul acesta, cât și cea pe anul următor.

Conform declarației lui Marcel Ciolacu: ” Este prima oară de la revoluție când bugetul va fi făcut pe programe. Câte procente sunt pentru aceste majorări nu am stabilit în acest moment în coaliție, dar sunt ferm convins că vom stabili cât mai repede acest lucru” a completat președintele Camerei Deputaților.

Jurnalist Politic
articolul original.

Ciolacu nu va sta „cu mâinile în sân, aşteptând divina intervenţie a mecanismelor pieţei libere”

6 October 2022 at 09:05
image

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu crede că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru spitalele trecute prin PNRR sau prin exerciţiile financiare.

„Am intrat la guvernare, după cum bine ştiţi, într-o situaţie complicată pentru România. Economia era pe marginea prăpastiei, aveam criză energetică, criză sanitară şi mari tensiuni sociale şi a mai trebuit să apară şi un război total incorect, mai ales că avem cea mai lungă graniţă cu ţara atacată de către Putin. În această situaţie am gândit şi vom continua să gândim o abordare echilibrată pe motoarele mari de creştere economică, numite investiţii şi consum. Investiţii mai mari înseamnă producţie mai mare, locuri de muncă mai multe şi automat creştere economică. Fructele creşterii economice trebuie redistribuite mai departe către oameni prin politici publice şi prin stimuli economici pentru companii, iar a proteja puterea de cumpărare a populaţiei prin indexări de venituri înseamnă a menţine un consum care să susţină în continuare mersul economiei”, a afirmat Marcel Ciolacu la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a „Cartei Albe a IMM-urilor din România”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că România se află încă într-o situaţie dificilă din punct de vedere economic şi social, mai ales că nu se ştie ce se întâmplă în zona euro sau în continuare în Ucraina.

„Cu atât mai mult, în asemenea momente statul trebuie să fie alături de investitorul privat. Dacă am merge pe sloganul de genul: trebuie să lăsăm piaţa liberă să regleze singură lucrurile, mi-e teamă că vom privi la o adevărată junglă, la care cei mari şi puternici vor supravieţui, iar mulţi dintre cei mai mici vor dispărea. Ar însemna să ne uităm la sute de mii de companii mici şi mijlocii care ar investi mai puţin deoarece există incertitudine, scade cererea, cresc costurile”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PSD a susţinut că liberalizarea energiei a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru toţi, menţionând că PSD a considerat că în asemenea momente trebuie să intervină statul.

„Nu putem face acest lucru, iar eu nu o să stau niciodată cu mâinile în sân, aşteptând divina intervenţie a mecanismelor invizibile ale pieţei libere. E suficient să ne uităm la ce se întâmplă cu marea piaţă liberă din energie. Liberalizarea a generat un jaf uriaş, cu costuri uriaşe pentru noi toţi. Noi considerăm în asemenea momente trebuie să intervină statul şi de aceea am plafonat preţurile la gaze şi energie, atât pentru populaţie, cât şi pentru IMM-uri. Suntem printre singurele state europene, dacă nu singurul stat european care a plafonat pentru IMM-uri”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, România nu are capacitatea administrativă pentru a atrage toate sumele pentru investiţiile publice ale statului.

„În schimb, trebuie să dimensionăm, să avem simţul realităţii asupra capacităţii administrative a statului român de a atrage toţi banii europeni, atât din fostul exerciţiu financiar, cât şi prin PNRR, cât şi prin viitorul exerciţiu financiar european. Nu trebuie să ne facem bugete şi să spunem că vom atrage toate sumele de investiţii publice ale statului pentru că nu vom reuşi acest lucru. România încă nu are capacitatea administrativă de atrage toate aceste sume. În acest moment, România ar trebui să atragă în jur de un miliard de euro pe lună. Atunci, trebuie cu Ministerul Fondurilor, domnul prim-ministru gândită acea porţiune pe care statul nu o poate atrage în marea infrastructură, indiferent de cât ar modifica legile de achiziţii şi ea trebuie redirecţionată către mediul privat”, a subliniat Marcel Ciolacu.

El a menţionat că nu crede că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute prin PNRR sau prin exerciţiile financiare.

„Vă dau un singur exemplu. Vorbim de investiţiile din sistemul sanitar. Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile pentru toate spitalele trecute prin PNRR sau prin exerciţiile financiare. Acolo trebuie statul român să se aşeze la masă şi Guvernul României cu mediul privat şi să dimensioneze cu mediul privat ce sume pot fi atrase de către sistemul public de sănătate şi ce sume trebuie atrase către sistemul privat de sănătate”, a arătat Ciolacu. 

articolul original.

Ciolacu nu îl vrea pe Ponta înapoi în PSD

6 October 2022 at 10:12
Sursa foto: Gandul.ro

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că revenirea lui Victor Ponta în formațiunea politică pe care o conduce este puțin probabilă, în contextul în care are anumite rețineri în privința foștilor președinți social-democrați.

”Nu am exclus niciodată acest lucru și fiecare dintre noi, nimeni nu este perfect. Am așa o supărare cu foștii președinți ai PSD, care au crescut în interiorul PSD, li s-a oferit absolut totul. Domnului Victor Ponta i s-a oferit totul de către partid, i s-a oferit un anumit statut. Eu am luptat pentru Victor Ponta, am luptat mai mult în campania lui Victor Ponta decât în campania mea. Am o reținere în privința foștilor președinți ai PSD, care și-au făcut partid (…) Să fim cinstiți, Victor Ponta nu a fost un prim-ministru rău, a fost chiar un prim-ministru bun.”, a spus Marcel Ciolacu, la DC News Live.

Reamintim că Victor Ponta a fost președinte al Partidul Social Democrat din 2010 până în 2015 și deputat de Gorj. A fost copreședinte alături de liberalul Crin Antonescu al Uniunii Social-Liberale, Uniune înființată la inițiativa lui Dan Voiculescu. În 2015 a demisionat din funcția de președinte al PSD, în urma anchetei DNA pornite în dosarul Turceni-Rovinari, dosar în care, ulterior, în mai 2018, soluția primită a fost de achitare în primă instanță.

În 29 mai 2017, Victor Ponta a lansat partidul PRO România,

Partidul PRO România a fost lansat pe 29 mai 2017 de fostul prim-ministru Victor Ponta. Formațiunea politică este de centru-stânga cu ideologie social-liberală. În mai 2018, cu ocazia lansării agendei PRO România, Victor Ponta descria partidul ca un „start-up party” cu orientare pro-europeană.

Citește și: Marcel Ciolacu: Românii au întotdeauna dreptate şi cu asta am încheiat discuţia

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Lider PNL: PSD trebuie să dea explicații urgent în cazul deputatului Aurel Bălășoiu

2 October 2022 at 09:50
image

Conducerea PSD a decis, sâmbătă, 1 octombrie, excluderea din partid a deputatului Aurel Bălăşoiu. De asemenea, „PSD se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat”.

Comunicatul PSD, postat pe Facebook, nu oferă niciun fel de explicații referitoare la motivele care au condus la această drastică decizie. În postare se arată doar că formațiunea social-democrată „nu tolerează în niciun fel încălcarea legii, a demnităţii umane şi a moralei creştine”.

După anunțul PSD, au apărut imagini în care deputatul Aurel Bălășoiu apare în ipostaze intime alături de un băiat, publicate de Gândul.

„Le-am privit, le-am studiat, pot spune că nu sunt vinovat și drept dovadă că așteptăm să vedem soluția care va fi, ce se va întâmpla, că dacă nu știm nimic, ce e în spate, nu poți să vorbești.

Nu (nu îl cunosc pe tânărul din fotografii – n.r.) și oricum nu apare copil minor acolo, cum sunt pozele.

Nu sunt eu acolo (în acele fotografii – n.r.), ăsta e punctul meu de vedere”, a declarat duminică Aurel Bălăşoiu, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

Bălășoiu nu era un simplu rătăcit prin Camera Deputaților!

Vicepreședintele PNL Alexandru Muraru consideră că este necesar ca PSD să dea explicații suplimentare cât mai urgent pentru că, în opinia sa, un astfel de caz nu poate fi expediat doar învocând morala creștină.

„PSD este dator să ofere opiniei publice explicații urgente și suplimentare cu privire la cazul deputatului PSD, Aurel Bălășoiu, care este astăzi implicat într-un caz cu acuzații de sex cu minori.

Cazul deputatului PSD este de departe, prin natura lui, prin raportarea la alte cazuri de parlamentari penali (tot de la PSD, tot cu infracțiuni sexuale – cazul Bănicioiu ș.a.), prin istoria lui personală, ABOMINABIL.

Nu se poate să fim trimiși la plimbare printr-o expediere a cazului, cu invocări ale moralei creștine, să ni se spună că a fost exclus când, știm cu toții, excluderea unui deputat, la orice partid politic, deci inclusiv PSD, presupune convocarea unor organisme interne și parcurgerea unor proceduri birocratice. Care nu puteau fi făcute în câteva ore.

Aflăm astăzi că deputatul PSD Bălășoiu nu era un simplu rătăcit prin Camera Deputaților (condusă de președintele Marcel Ciolacu), ci fusese primar din 2004 până în 2020, că ar fi mare latifundiar, mare deputat în Adunarea Eparhiei Argeșului și Muscelului. Deci un lider local important, cu rezonanță, cu vechime mare în PSD, cu recunoașterea meritelor. Care dintre ele?

Există informații potrivit cărora practicile și îndeletnicirile erau cunoscute și că acestea ar avea implicații mult mai grave. La fel cum, USR, partid prăbușit în opoziție astăzi, îi oferise lui Bălășoiu onoruri și decorații pe care astăzi se face că i le retrage. Se pare că ridicolul nu ocolește USR nici în opoziție, care nu mai prididea cu oferirea de medalii de aur PSD-iștilor…

Așadar, o complicitate sulfuroasă care are precedente. Nu mai târziu de acum două săptămâni, ridicarea unui monument funerar în onoarea foștilor ofițeri de Securitate și amplasarea sa în incinta Cimitirului Eroilor din Pitești de către un grup de rezerviști, a fost marcată de prezența unui important reprezentant PSD Argeș. Eveniment care nu a avut nicio urmare din partea conducerii locale sau centrale a PSD, ceea ce echivalează cu o acceptare sau complicitate.

PSD trebuie să se comporte zi de zi ca un partid care se află într-o coaliție de guvernare, care respectă valorile la care România a aderat și pe care s-au construit instituțiile astăzi. PSD trebuie să demonstreze că practicile din trecut nu mai sunt valabile și că popularea listelor parlamentare cu unii care vor să capete imunitate nu este o metodă acceptabilă în România anului 2022.”, a scris Alexandru Muraru pe Facebook.

articolul original.

Marcel Ciolacu: Prioritatea noastră, criza în energie și construirea bugetului pe anul viitor / Pentru legislația secundară avem ANRE. E cazul să își facă treaba! Dacă nu își fac treaba, e cazul să plece acasă! (VIDEO)

1 October 2022 at 14:17
image

Prioritatea momentului este reprezentată de criza din sectorul energiei și de construirea bugetului de stat pentru 2023, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, într-o conferință de presă la Bistrița.

Marcel Ciolacu, despre ANRE: „Este cazul să își facă treaba”

Întrebat pe cine ar vrea ministru al Educației sau cine ar fi bun din partea PSD, liderul social-democraților a explicat: „Aveți timp? Sunt și oameni în interiorul Partidului Social Democrat, și oameni din exteriorul Partidului Social Democrat, dar în acest moment acest portofoliu revine celor de la Partidul Național Liberal și nu am avut o discuție în vreun sens de a schimba vreun portofoliu din Guvern. Cred că prioritatea noastră, în acest moment, este criza în energie și construirea bugetului pe anul viitor”.

Mai departe, întrebat despre situația furnizorilor care susțin că nu pot să emită facturi la energie electrică deoarece nu au cum să le caculeze, el a spus: „Cred că, dacă doriți, vă pun la dispoziție numărul domnului de ministru al Energiei, care vă poate lămuri, fiindcă totuși politica în energie o face ministrul Energiei.

Totodată, întrebat despre măsura compensării facturilor la energie pentru familiile cu trei copii la școală, Marcel Ciolacu a explicat: „Cred că este o propunere foarte corectă, dar nu trebuie acest lucru să îl pună în aplicare furnizorii. Pentru legislația secundară avem ANRE. Este cazul să își facă treaba! Dacă nu își fac treaba,e cazul să plece acasă. Lucrurile așa funcționează”.

articolul original.

Radu Moldovan, reales președinte al PSD BN! Cine mai face parte din echipa de conducere

1 October 2022 at 13:13

Organizația județeană PSD Bistrița-Năsăud și-a ales, astăzi, noua conducere pentru perioada 2022 – 2026. În urma conferinței de alegeri, în fruntea organizației PSD Bistrița-Năsăud a fost reales Emil Radu Moldovan.

De asemenea, a fost constituit și Biroul Politic Județean al Organizației PSD Bistrița-Năsăud:

  • Prim-vicepreședinți: Nicolae Moldovan și Bogdan Gruia Ivan
  • Vicepreședinți: Vasile Daniel Suciu, Camelia Tabără, Vasile Șut, Anamaria Mihaela Ivan, Mihaela Albu, Nicolae Popescu, Paul Dumitru Știr, Nicolae Eugen Bușcoi, Vasile Mihai Vermeșan, Ioan Deneș, Vasile Borș, Ioan Viorel Ința, Paul Vasile Pop, Diana Tomina Corniș și Monica Săsărman.

De asemenea, în funcția de secretar executiv al PSD Bistrița-Năsăud a fost reales Romeo Florian Daniel. În funcția de trezorier a fost numit Marius Bor, iar noul purtător de cuvânt al Organizației Județene PSD Bistrița-Năsăud a fost desemnat  Vasile Daniel Suciu.

La conferința de alegeri au fost prezenți Marcel Ciolacu-președintele Camerei Deputaților și președinte PSD, Paul Stănescu-vicepreședinte Senat și secretar general al PSD, Alexandru Rafila-ministrul Sănătății, Ioan Turc-primarul municipiului Bistrița și președinte PNL Bistrița-Năsăud, Attila Decsei-președintele UDMR Bistrița-Năsăud, Simona Duca-președintele organizației județene de femei ProRomânia, Cătălin Manea-prim-vicepreședinte Partida Romilor, Silviu Rus-președintele PER Bistrița-Năsăud și Dumitru Ciobănică-președintele Partidul Verde Bistrița-Năsăud.

„Programul de activitate al Organizației Județene PSD Bistrița-Năsăud pentru perioada 2022-2026 urmărește configurarea organizațiilor locale, în special a organizației municipale Bistrița, pentru rundele de alegeri din 2024; configurarea departamentelor de specialitate ale organizației județene PSD Bistrița-Năsăud pentru a deveni un catalizator de personalități și idei de politici publice, la nivelul organizațiilor locale și la nivel județean.

De asemenea, programul de activități vizează susținerea și îmbunătățirea activității organizațiilor PSD, acolo unde rezultatele nu au fost satisfăcătoare și deschiderea tuturor organizațiilor pentru atragerea în rândul lor a mai multor membri și deschiderea organizației față de asociațiile profesionale și sindicale și atragerea membrilor acestora în grupurile de lucru ale departamentelor de specialitate ale partidului.

Pentru perioada 2022-2026 Organizația Județeană PSD Bistrița-Năsăud își propune realizarea unei strategii de comunicare pentru alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale din anul 2024, și, nu în ultimul rând, stabilirea și pregătirea unei echipe de comunicatori și influenceri de stânga la nivel local”, transmit reprezentanții PSD Bistrița-Năsăud.

articolul original.

Marcel Ciolacu: S-a încheiat cutuma prin care președintele partidului este automat și candidatul la președinție

1 October 2022 at 11:46
image

Social-democrații trebuie să accepte chiar și o personalitate din afara PSD pentru a candida la Președinția României, a declarat sâmbătă Marcel Ciolacu la conferința de alegeri a organizației județene Bistrița-Năsăud.

„Cea mai mare provocare rămân alegerile prezidențiale. Funcția de președinte al României, partidele de stânga din România și cel mai mare partid de stânga din România, de 20 de ani nu am găsit coerența să o câștigăm. 
Una dintre primele decizii pe care le-a luam luat a fost de a lărgi forumul de decizie. S-a încheiat cutuma prin care președintele partidului este automat și candidatul pentru funcția de președinte. Cine dorește să fie președintele României trebuie să vină nu în fața a 68 de oameni, cum era vechiul CEX sau, mai nou, la 150 de oameni, cum este noul for de conducere. Respectivele persoane, care doresc să acceadă să fie candidat la această funcție trebuie să vină în fiecare organizație județeană, trebuie să își prezinte programele în fața tuturor primarilor, consilierilor județeni, consilierilor municipali, comunali, fiindcă e o decizie care ne privește pe toți”, a mai declarat Ciolacu.

articolul original.

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, mesaj de Ziua Internaţională a Vârstnicilor: ,,Vârstnicii reprezintă o valoare a societății”

1 October 2022 at 08:20
image

De Ziua Internaţională a Vârstnicilor, președintele PSD şi al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, spune că vârstnicii reprezintă o valoare a societății care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare.

„Vârstnicii reprezintă o valoare a societății care poate contribui semnificativ la procesul de dezvoltare”, spune președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, subliniind Rezoluția ONU prin care data de 1 Octombrie a fost desemnată ca Zi Internațională a Persoanelor Vârstnice.

„Dacă generațiile tinere au meritul de a promova schimbarea și progresul societății, generația seniorilor are cu certitudine rolul de a conserva și de a perpetua valorile fundamentale ale unei națiuni, adică cele mai importante repere sociale și morale ale noastre. Cele două categorii nu se concurează, ci se completează”, spune Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD spune că partidul pe care îl conduce are o legătură puternică cu seniorii României.

„Tocmai de aceea, protejarea lor în fața crizelor multiple pe care le traversăm a reprezentat unul dintre cele mai puternice argumente pentru intrarea PSD la guvernare. Fiecare pachet de măsuri promovat de PSD a conținut măsuri dedicate acestei categorii, pe lângă programele de susținere a economiei naționale și de protejare a locurilor de muncă. Traversăm o perioadă grea, dar prezența PSD la guvernare reprezintă o garanție că seniorii României nu vor fi uitați și că interesele lor vor fi corect reprezentate în continuare în actul de guvernare”, mai spune Ciolacu.

La rândul său, ministrul Familiei, Gabriela Firea, a spus că vârstnicii sunt parte din viața noastră, trebuie sprijiniți să rămână activi cât mai mult și prețuiți pentru toată experiența acumulată de-a lungul anilor.

„Persoanele trecute prin viață nu trebuie considerate o povară pentru societate, ci un ajutor. Cu toții trebuie să susținem cât mai mult conceptul de îmbătrânire activă. Vârstnicii care încă pot lucra trebuie sprijiniți să o facă, dacă își doresc asta. (…) Populația României și nu numai îmbătrânește într-un ritm alert. Avem deja peste 5,5 milioane de persoane peste 60 de ani. Este obligatoriu ca politicile publice din următorii ani să aibă în vedere și menținerea cât mai mult în activitate a vârstnicilor care-și doresc acest lucru”, a spus Firea

articolul original.

Cătălin Drulă, apel la Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu: „Retrageți legile Educației!”

30 September 2022 at 13:08
Drulă

Președintele USR, Cătălin Drulă, le cere președintelui Klaus Iohannis și liderului PSD, Marcel Ciolacu, retragerea legilor educației, în contextul scandalurilor de plagiat în care sunt implicați premierul Nicolae Ciucă și ministrul demisionar Sorin Cîmpeanu, potrivit unui comunicat al partidului.

Cătălin Drulă face ”un apel la decență” din partea ”adevăraților lideri ai coaliției de guvernare, Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu”, explicând că o retragere a legilor privind reforma în educație este singurul gest politic responsabil în acest context, mai ales că aceste legi nu fac decât să impună un și mai puternic control al politicului asupra profesorilor.

„Un plagiator și-a dat demisia, dar a scăpat ieftin, pentru că nu și-a cerut scuze, îi mai avem acolo pe Bode, pe Grindeanu și pe șeful tuturor, Ciucă, cu un plagiat care este limpede ca lumina zilei. Avem niște legi ale educației care consfințesc controlul politicului asupra profesorilor, niște legi care au indignat întreaga Românie. Retrageți-le! Fac apel la decența voastră“, a declarat Cătălin Drulă.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu a demisionat joi seară de la Ministerul Educației, după scandalul de plagiat și criticile societății față de legile educației.

articolul original.

Surse: Îndrăgostit, Marcel Ciolacu și-a luat amanta în vizita din Japonia

28 September 2022 at 18:21
image

Aflat în vizită oficială în Japonia alături de premierul Nicolae Ciucă pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe, Marcel Ciolacu, 55 de ani, și-ar fi luat și amanta cu el, Sorina, 31 de ani, fostă miss Buzău, fostă nevastă a lui Robert Negoiță și fostă nevastă a lui Mădălin Stan, poreclit Mădălin de la Giurgiu, omul de încredere al lui Nelu Iordache.

Surse apropiate de Sorina care au dorit să-și păstreze anonimatul ne-au relatat despre un divorț între Marcel Ciolacu și soția sa și despre o nuntă în Cipru între liderul PSD și Sorina fostă Docuz, fostă Negoiță și fostă Stan, informații care nu au putut fi verificate până la închiderea ediției.

Informația că „Marcel e îndrăgostit de Sorina Docuz fosta nevastă a lui Robert Negoiță”, a apărut vara trecută în Ziarul de Cluj condus de jurnalistul Liviu Alexa devenit între timp și președinte al PSD Cluj. Alexa anunța vara trecută că „Marcel Ciolacu a fost la Mykonos, unde a fost surprins la o masă cu amanta sa actuală, Sorina Docuz, Bănicioiu și Ghiță.”

Surse politice au declarat la începutul acestui an pentru G4 Media că Sorina este văzută tot mai des în ultima perioadă la sediul partidului din Kiselleff, aceasta fiind foarte apropiată de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Această legătură strânsă între Marcel și Sorina i-a adus surorii buzoiencei, Elena Arghir, fostă Docuz, o numire în Consiliul de administrație al Loteriei Române pe locurile revenind PSD.

Sorina a devenit celebră după ce a pozat goală pentru reviste de profil (vezi foto AICI)  și apoi s-a căsătorit cu Robert Negoiță, mai în vârstă cu 19 ani decât ea. La trei ani de la căsătorie, Sorina a divorțat de Negoiță și s-a măritat cu Mădălin Stan, după ce a bifat o scurtă relație cu omul de afaceri Alin Niculae, așa cum povestea fostul deputat PSD Cristian Rizea.

După ce a divorțat și de Mădălin Stan, Sorina a intrat într-un con de umbră până l-a întâlnit pe Marcel Ciolacu, însurat cu Roxana, o femeie discretă, de profesie ingineră chimistă.

Se pare că frumoasa Sorina a tras cartea câștigătoare de data asta și poate ajunge chiar prima doamnă a României, desigur dacă PSD ar mai putea câștiga vreodată președinția țării.

articolul original.

Fostul lider PNL, Ludovic Orban: ‘Dacă-l lași fără hârtie sau prompter, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului. PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu’

28 September 2022 at 16:48
image

Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a declarat, că PNL e într-un declin care se va accentua după ce PSD va prelua, de la anul, funcția de premier. Oricum, „PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”, președintele PSD, a mai spus Orban.

Cât despre premierul Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, Ludovic Orban a spus că acesta nu are stofă de candidat la prezidențiale, nu are o carieră politică și va înceta să mai aibă orice umbră de autoritate în PNL după ce va pierde funcția de premier. Orban a avut un comentariu ironic și despre capacitatea lui Ciucă de a comunica public.

Ce spune Ludovic Orban despre Nicolae Ciucă

„După rocadă, premierul Ciucă va avea mari probleme și va mai rămâne președinte al PNL doar dacă-l va sprijini Iohannis: Ciucă n-are nicio legătură cu liberalismul, cu PNL. Nu înțelege politică, nu înțelege economie, nu înțelege administrație. E un premier care nu-l reprezintă decât pe Iohannis, nu reprezintă electoratul PNL”, a afirmat Orban.

Acesta a mai susținut că Ciucă își va pierde autoritatea în PNL după ce nu va mai fi prim-ministru:

„Eu nu mi-l imaginez pe Ciucă în postura de candidat la președinție. Ciucă încă e acceptat ca președinte (al PNL) că are funcția de premier și are pâinea și cuțitul în materie de funcții, de alocări de resurse către clientela de partid. Când nu va mai fi premier, nu va mai avea această putere și nu va mai avea aboslut niciun fel de autoritate”.

Orban a insistat apoi că „Ciucă nu are o carieră politică”.

„Ciucă are mari probleme inclusiv în comunicarea cu cetățenii. Dacă-l lași fără hârtie sau prompter, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului”, a mai spus liderul partidului Forța Dreptei.

Orban: PNL a intrat deja într-un declin grav

Ludovic Orban a vorbit apoi despre situația în care se găsește fostul său partid în guvernarea alături de PSD. El a punctat că PNL „a intrat deja într-un declin grav, care se va accentua”, declin care nu poate fi acoperit de tot felul de sondaje comendate.

„PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu și e în postura de tovarăș de drum, dar în poziție secundară, care nu mai are capaicitatea de a impune vreo politică liberală. După preluarea de către PSD a poziției de premier, PNL nu va mai exista în actuala guvernare și asta va duce la prăbușirea PNL, că nu mai reprezintă pe nimeni decât pe sine și cei care dețin funcții sau sinecuri în structuri guvernamentale la nivel național și central”, a mai declarat Ludovic Orban, conform b1tv.ro

articolul original.

Întrevedere oficială la Tokyo. Ce au discutat Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu cu premierul Japoniei

26 September 2022 at 09:05

Aflat la Tokyo, premierul Nicolae Ciucă, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut o întrevedere cu delegaţia Guvernului Japoniei, condusă de premierul nipon, Fumio Kishida.

Prim-ministrul Ciucă a afirmat cu această ocazie că ridicarea relațiilor dintre România şi Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic este un act politic oportun în actualul context internațional, amintind totodată de viziunea remarcabilă a fostului prim-ministru Shinzo Abe, în sfera politicii externe.

“România este profund angajată să dezvolte relațiile cu Japonia la nivelul Parteneriatului Strategic, simbol al recunoașterii legăturii speciale dintre țările noastre, precum și al potențialului semnificativ de dezvoltare bilaterală. Suntem pregătiți să convenim asupra momentului cel mai potrivit pentru semnarea Acordului de Parteneriat Strategic, odată ce documentul va fi finalizat”, a subliniat șeful Executivului român.

Nicolae Ciuca stand de vorba cu premierul Japoniei
Nicolae Ciucă a menționat că Japonia se află între principalii parteneri ai României în Asia

Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, în delegaţie la Tokyo

Fiind alături de Marcel Ciolacu la Tokyo, premierul Nicolae Ciucă a menționat că Japonia se afla între principalii parteneri ai României în Asia, atât pe plan politic, cât și economic, menţionând totodată și contribuția valoroasă a acesteia la tranziția și modernizarea țării noastre în ultimii 30 de ani.

Un punct important al acestei discuţii a vizat componentă de securitate şi apărare, unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului Parteneriat Strategic. În baza acestui context, premierul Ciucă a menționat că, asemenea Japoniei, România este angajată respectării democrației, statului de drept, ordinii internaționale bazată pe reguli şi apărării păcii și stabilității.

De asemenea, premierul a subliniat faptul că România susține cooperarea între NATO și Japonia pe toate dimensiunile relevante și se opune ferm oricăror încercări unilaterale de schimbare a status quo-ului internațional, mai ales prin forță.

Într-un șir de ifei diferit, reiterăm faptul că sunt tensiuni între Rusia și Japonia, prima criticând declarațiile nipone în contextul amenințărilor nucleare. Oficialii ruși s-au arătat surprinși de faptul că sunt acuzați că ar încuraja folosirea armelor nucleare.

Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca stand de vorba cu premierul Japoniei
Nicolae Ciucă a subliniat faptul că România susține cooperarea între NATO și Japonia

Japonia, cel mai mare investitor asiatic din România

Convorbirile la nivelul celor doi omologi s-au concentrat și asupra colaborării economice, având în vedere că Japonia este cel mai mare investitor asiatic în România.

“Dinamica recentă a contactelor noastre bilaterale este foarte încurajatoare. Am încredere că oportunitățile oferite de România pentru investiții în domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate și inovației, producerii energiei nucleare, producției de hidrogen verde și a unor componente optice necesare proiectului Laserului de la Măgurele, dar și continuarea proiectelor aflate acum în derulare – linia de metrou către Aeroportul București, podul suspendat peste Dunăre, linia ferată cu ecartament european Pașcani – Iași – Chișinău – vor pune în valoare potențialul de dezvoltare a relațiilor noastre economice și vor atrage noi tehnologii”, a afirmat premierul Ciucă.

În acest cadru, prim-ministrul nipon, Fumio Kishida, a apreciat prezența, la Tokyo, a premierului României și l-a asigurat de întreg sprijinul pentru încheierea Parteneriatului Strategic și consolidarea colaborării bilaterale, inclusiv pe plan extern, în contextul regional şi internațional ce necesită protejarea democrației și a statului de drept.

Amintim că prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă se afla în perioada 26-28 septembrie, în vizită la Tokyo (Japonia) pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

articolul original.

Ciolacu își scoate fața în lume

25 September 2022 at 11:11
By: (I.R.)

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, va efectua, în perioada 26 – 28 septembrie, o vizită oficială în Japonia, la Tokyo, pentru a participa la ceremonia funerară de stat a fostului prim-ministru al Japoniei, Shinzo Abe.

Vizita va include mai multe întâlniri de lucru, prima fiind programată luni, 26 septembrie, când delegația română va avea o întrevedere cu reprezentanții Ligii parlamentare de prietenie Japonia – România și cu președintele acesteia, Ichiro Aisawa.

Tot luni, Ciolacu va avea o întâlnire cu Fumio Kishida, prim-ministrul Japoniei, și cu președintele Parlamentului Estoniei, Jüri Ratas.

Programul președintelui Camerei Deputaților include și o întrevedere cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen, care va avea loc marți, 27 septembrie.

În aceeași zi, după ceremonia funerară de stat a fostului prim-ministru al Japoniei, delegația română va fi prezentă la Casa de oaspeți a premierului Japoniei, pentru Greeting Occasion, unde vor fi întâmpinați de prim-ministrul Japoniei, Kishida Fumio, ministrul Afacerilor Externe japonez, Hayashi Yoshimasa, și doamna Akie Abe, văduva fostului prim-ministru Shinzo Abe.

Vizita va continua miercuri, 28 septembrie, cu întâlnirea dintre reprezentanții delegației române și președintele Camerei Reprezentanților din Dieta Japoniei, Hosoda Hiroyuki. Aceasta va fi urmată de întrevederi cu prim-ministrul Republicii Coreea, Han Duck-soo, și cu președintele Adunării Naționale a Republicii Slovenia, Urška Klakočar Zupančič.

articolul original.

Marcel Ciolacu: Anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal / Mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii care activează în România susțin necesitatea creșterii salariului minim

22 September 2022 at 14:53
image

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că le-a transmis joi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederația Patronală Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal.

„Le-am transmis astăzi reprezentanților mediului de afaceri reuniți în Confederatia Patronala Concordia că anul viitor nu va exista nicio modificare a Codului Fiscal. În același timp, mă bucur că unele dintre cele mai puternice companii românești și străine care activează în România susțin necesitatea creșterii #salariului minim”, a scris liderul social-democraților, joi, pe Facebook.

Marcel Ciolacu, despre românii plătiți cu salariul minim: „Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine”

Potrivit președintelui PSD, 1,5 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim, „majoritatea în mediul privat”.

„Avem nevoie ca acești oameni să o ducă mai bine și să nu mai fie tentați să plece din țară. Iar validarea acestei măsuri vine și din partea Uniunii Europene care a stabilit recent un salariu minim european”, a adăugat Marcel Ciolacu.

El susține că va continua aibă întrevederi periodice cu mediul de afaceri.

„Voi continua să mă întâlnesc periodic cu mediul de afaceri pentru că politicile publice de creștere a veniturilor populației trebuie să meargă concomitent cu măsurile pentru sprijinirea sectorului privat. Am alocat deja 6% din PIB pentru finanțarea economiei, dar este nevoie de măsuri suplimentare mai ales în domeniul energiei pentru a menține competitivitatea mediului de afaceri românesc”, a mai spus Marcel Ciolacu.

articolul original.

Vești importante pentru milioane de români! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut anunțul: Când vor fi majorate pensiile

21 September 2022 at 06:48

sursa foto:  stirileprotv.ro

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit despre ce urmează să se întâmple cu majorarea pensiilor şi a salariului minim pe economie.

Ministrul i-a asigurat pe pensionari că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023.

Marius Budăi: Pensia ar trebui să crească cu cel puţin 10%

Pensionarii trebuie sa creada intr-o majorare a pensiilor de la  1 ianuarie. Eu am prezentat intr-o conferinţă de presa propunerile pe care PSD le pune pe masa coalitiei. Din punctul nostru de vedere, valoarea punctului de pensie ar trebui sa creasca cu cel putin 10%. Marcel Ciolacu şi premierul Romaniei au spus ca pensiile trebuie să crească”, a declarat ministrul Muncii.

În ceea ce priveşte creşterea salariului minim pe economie la 2550 de lei, ministrul a anunţat că au început deja discuţiile cu sindicatele şi speră că în curând se va ajunge la o concluzie.

Saptamana trecuta am purtat o discutie cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu si cu premierul României. Astăzi am început şi vom continua dialogul cu partenerii nostri sociali, angajatori, patronate şi sindicate şi speram ca in termenul cel mai scurt sa avem o solutie, astfel incat constructia bugetara a intreprinzatorilor pe anul 2023 sa fie una predictibila”, a precizat ministrul, conform romaniatv.net.

Vezi și:

COMENTEAZĂ
articolul original.

Marcel Ciolacu: ‘Ce economie să mai facă România? Avem cel mai mic consum din Europa. Noi trebuie să-i lăsăm pe români în pace’

21 September 2022 at 05:15
image

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că România, deşi are cel mai mic consum din Europa, a redus deja cu 5,2 la sută în acest an. Economia făcută de populaţie a fost anul acesta de 8% faţă de alţi ani. ”Ce economie să mai facă România?.

Marcel Ciolacu a precizat că susţine intenţia Guvernului de a finanţa schimbarea becurilor cu filament, cu becuri tip LED.

”În primul rând, eu cred că este o intenţie bună şi sperăm să fie un program pe care să-l includem deja în programele finanţate de către UE cum e Rabla la electrocasnice. Aici a fost intenţia Guvernului şi o susţin, nu am nicio problemă, pentru becuri cu LED. Dacă avem înţelepciunea, avem şi un producător român de becuri cu LED şi m-a şi uitat, avem cele mai mici preţuri, 12 lei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a făcut referire şi la economia de energie, recomandată de Uniunea Europeană.  

Să spunem adevărurile: înţelegem cu toţii, pe cap de locuitor, România consumă cea mai puţină energie pe cap de locuitor, respectiv 2,4 megawaţi. Consumăm, ca să avem o comparaţie, de două ori şi jumătate mai puţin decât de un german care consumă în jur de 6,5 megawaţi. Anul acesta am consumat, conform INS, cu 5,2% mai puţină energie electrică. Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin”, a subliniat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a adăugat că România are cel mai mic consum de energie din Europa.   

Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă România? Avem cel mai mic consum din Europa. Noi trebuie să-i lăsăm pe români în pace, au singuri înţelepciunea de a face economie atât cât au nevoie, fiindcă îşi fac economie la propriul buget al familiei. Deja s-a dovedit că reacţia românilor este una corectă şi să nu intervenim cu astfel de anunţuri. Dacă vrea UE şi ar fi culmea să fiu considerat împotriva UE, dar, dacă au vreun plan şi au norme de aplicare, să ni-l trimită. Mai puţin aia cu duşul  în doi, cred că e deja un pic cam mult”, a mai spus Ciolacu.

În ceea ce priveşte consumul de gaze naturale, România a redus consumul cu 18 la sută. 

”Avem o reducere de consum la gaze de aproximativ 18%. Reacţia a fost pe măsură. Toată lumea a început să se gospodărească, nu cred că Guverul trebuie să vină cu măsuri suplimentare să  cerem ceva românilor în această perioadă, pentru că este aberant”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

Comisia Europeană propune o intervenţie de urgenţă pe pieţele europene ale energiei pentru a face faţă recentelor creşteri dramatice ale preţurilor. Comisia propune, printre altele, obligaţia de a reduce consumul de energie electrică cu cel puţin 5 % în timpul orelor de vârf selectate. Statele membre vor trebui să identifice 10 % din totalul de ore, care au cel mai mare preţ preconizat, şi să reducă cererea în timpul acestor ore de vârf. Comisia propune, de asemenea, ca statele membre să urmărească reducerea cererii globale de energie electrică cu cel puţin 10 % până la 31 martie 2023, conform News.ro.

articolul original.

Marcel Ciolacu va accepta să fie premier dacă PSD îl va considera „cel mai oportun”: „Vă asigur că rotația va avea loc” / „Nu pot să fiu meschin după un an și jumătate și să ieșim de la guvernare”

20 September 2022 at 19:19
image

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți seară că va accepta postul de prim-ministru în mai 2023 – când ar urma să se producă schimbarea convenită de coaliție la vârful guvernării – dacă va fi considerat cel mai potrivit pentru această funcție de către colegii săi, transmite G4Media.ro.

Marcel Ciolacu (PSD): „Vă asigur că rotația va avea loc”

Întrebat marți seară la Antena 3 dacă își va asuma postul de premier PSD la momentul rocadei cu PNL, liderul social-democraților a afirmat: „Împreună cu colegii vom lua decizia la momentul oportun. Este o provocare pe care trebuie să ți-o asumi. Dacă colegii din partid vor considera că eu sunt cel mai oportun să ocup acel loc, voi merge. Dar vă asigur că rotația va avea loc”.

Marcel Ciolacu susține că depune toate eforturile pentru a păstra coaliția de guvernare cu PNL și că o eventuală decizie de rupere a coaliției ar fi o „meschinărie politică”.

„Dacă aș fi fost meschin, nu aș fi propus colegilor să intrăm la guvernare în această coaliție. Am lăsat însă deoparte aceste calcule și am înțeles momentul prin care trece România. Nu regret decizia. Nu pot să fiu meschin după un an și jumătate și să ieșim de la guvernare. Dacă coaliția se rupe, ne vom întoarce la votul românilor, care vor decide. Dar eu personal, și n-am auzit vreun coleg, nu facem vreun calcul meschin, politic”, a adăugat președintele PSD.

„Sunt foarte determinat, am văzut că la fel e și premierul, să ducem coaliția până în 2024”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, întrebat când va stabili PSD numele candidatului pentru alegerile prezidențiale din 2024, liderul partidului a răspuns că „atunci când va fi oportun”.

articolul original.
❌