ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Transport ilegal de alcool, descoperit de polițiștii, în Crainimăt

27 June 2022 at 13:02

Doi maramureșeni s-au ales cu dosar penal, după ce polițiștii bistrițeni au depistat că aceștia transportau peste o mie de litri de alcool în recipiente care nu avea aplicate banderole cu marcaj fiscal. În plus, cei doi nu aveau documentele legale și necesare pentru efectuarea unui astfel de transport.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat duminică din oficiu și au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.    

Potrivit IPJ Bistrița-Năsud, la aceeași dată, pe Drumul Național 17, în localitatea Crainimăt, polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale au depistat doi bărbați din județul Maramureș care transportau cu o autoutilitară cantitatea de 1.065 litri de lichid cu miros specific de băuturi fermentate. În urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 213 recipiente a câte 5 litri, disimulate sub placaje peste care erau lăzi cu fructe. Recipientele nu aveau aplicate marcaje sau banderole de marcaj fiscal, iar cei doi nu dețineau documente care atestă originea lichidului, sau care să ateste trasabilitatea lichidului, formulare de însoțire a produselor vitivinicole ori buletin de analize, care să certifice conținutul recipientelor sau concentrația alcoolică.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

articolul original.
  • There are no more articles
❌