ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Căutat în Austria pentru jaf armat, găsit la Dumbrăvița, lângă Brașov ! Avea mandat european de arestare !

12 January 2023 at 17:10
By: M.Ex.

Ieri, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara au depistat pe raza localității Dumbrăvița, din județul Brașov, un bărbat, în vârstă de 38 ani, pe numele căruia autoritățile din Austria au emis mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de jaf organizat sau armat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal austriac. Bărbatul a fost preluat de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, fiind pus în executare mandatul european de arestare. Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de acesta, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, urmând a fi prezentat Curții de Apel Brașov.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

EXCLUSIV | Celebrul mafiot basarabean Nicu Patron a fost scăpat de autoritățile române. „Hoțul în lege” trebuia predat polițiștilor francezi

13 December 2022 at 05:00
image

Reprezentantul mafiei ruse la Chișinău, Ion Gușan, zis Nicu Patron, a fost dat în urmărire de Poliția Română, după ce a dispărut fără urmă, în condițiile în care pe numele său a fost emis un mandat european de arestare. Stabilit în România, Ion Gușan ar fi trebuit extrădat în Franța, unde face obiectul unui dosar de contrabandă cu țigări. 

Considerat unul dintre cei mai periculoși infractori basarabeni, după ce a primit titlul de „hoț în lege” de la șefii mafiei ruse, statut care îl face membru cu drepturi depline în cadrul sângeroasei organizații criminale internaționale, Ion Gușan se stabilise într-un sat din apropiere de București.

Numele lui Ion Gușan s-a făcut auzit pentru prima dată în România în 2012, când s-a vorbit despre faptul că ar fi intermediat angajarea de către frații Bogdan și Răzvan Mararu, din Piatra Neamț, a ucigașului Vitalie Proca, pe care l-au tocmit să-l asasineze pe rivalul lor, Puiu Mironescu.

Poreclit și Nicu Patron, mafiotul Ion Gușan a scăpat neatins din acest scandal și, mai mult, s-a mutat în satul ilfovean Dudu. Aflat pe teritoriul României, Nicu Patron a investit în operaționalizarea a două fabrici clandestine de țigări, afacere destructurată, însă, de anchetatorii români, cu ajutorul SRI.

Inițial, în noiembrie 2016, acesta a fost condamnat la 14 ani și 8 luni de închisoare, dar instanța supremă a decis, în ianuarie 2018, rejudecarea cazului.

Nicu Patron, achitat în România

Anul acesta, în luna mai, autoritățile judiciare din Franța, România și Republica Moldova au descins la peste 50 de adrese din cele trei state, pentru destructurarea unei grupări formate din cetățeni moldoveni sau cu dublă cetățenie, care ar fi fost condusă de Nicu Patron. Oamenii acestuia s-ar fi ocupat în special de furturi și trafic cu țigări, pe numele liderului fiind emis, de către autoritățile franceze, un mandat european de arestare.

Cu toate că a fost reținut, iar pe numele său exista un mandat european de arestare, emis de autoritățile franceze, magistrații Curții de Apel București, care au judecat punerea în aplicare a mandatului respectiv, au decis să respingă solicitarea autorităților de la Paris, până în momentul în care procesul cetățeanului basarabean se încheia definitiv, iar acesta își executa eventuala pedeapsă.

Afacerile judiciare pe care mafiotul moldovean le avea cu statul român s-au finalizat, definitiv, printr-o hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție, anul acesta, la data de 9 decembrie, când a fost achitat după ce interceptările făcute de SRI în dosarul său au fost declarate neconstituționale, iar dosarul a rămas, practic, fără cele mai importante probe.

Tot atunci, din punct de vedere legal, s-a reactivat mandatul european de arestare emis de francezi, însă Ion Gușan nu a mai fost găsit acasă de polițiștii ilfoveni care au mers să-l ridice de la reședința lui din satul Dudu.

Ca urmare, Ion Gușan a fost dat în urmărire, iar fotografia sa a fost publicată la secțiunea „Persoane urmărite” de pe site-ul Poliției Române, la categoria „Most wanted”.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
articolul original.

O femeie a sunat la 112 să-şi reclame soţul uitând că e căutată de poliţie

12 December 2022 at 16:37
image

O femeie din judeţul Buzău căutată de poliţia italiană pentru şantaj şi înşelăciune a fost depistată din întâmplare de poliţiştii buzoieni după ce aceasta a sunat la 112 ca să-şi reclame soţul că face scandal, informează Agerpres.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Mărăcineni au fost sesizaţi vineri de o femeie, de 38 de ani, din Zărneşti, cu privire la faptul că soţul acesteia, un bărbat de 38 de ani, provoacă scandal.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au procedat la aplanarea conflictului şi consilierea celor două persoane.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că autorităţile judiciare din Italia au emis pe numele femeii un mandat european de arestare, pentru săvârşirea unor infracţiuni de şantaj şi înşelăciune comise pe teritoriul acestui stat.

Femeia a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde s-a dispus reţinerea ei pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Ploieşti au dispus arestarea preventivă pentru 14 zile.

În cauză urmează a fi demarate procedurile de predare către autorităţile din Italia.

articolul original.

Criminal prins la Aeroportul Henri Coandă

30 November 2022 at 15:34
By: (P.S.)

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov au pus, marţi seara, în executare un mandat european de arestare, emis de autorităţile franceze, pe numele unui bărbat, în vârstă de 40 de ani, bănuit de săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi respectiv infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

Bărbatul cu dublă cetăţenie, respectiv română şi moldoveană, era urmărit internaţional şi a fost depistat de poliţiştii de frontieră la punctul de trecere a frontierei – Aeroport Henri Coandă, pe sensul de intrare în România, arată comunicatul de presă al IPJ Ilfov.
Acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, iar, în cursul zilei de miercuri urmează să fie prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, mai indică sursa citată.
articolul original.

Bărbat din Bistrița-Năsăud, căutat de autoritățile germane, prins în Satu Mare! A ajuns după gratii pentru următoarele 15 zile

7 October 2022 at 17:26

Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost reținut joi seara de polițiștii sătmăreni, pe numele acestuia fiind emis de autoritățile judiciare din Germania un mandat european de arestare.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Satu Mare, au pus în executare un mandat european de arestare emis de către autoritățile din Germania, pe numele unui bărbat de 25 de ani din Bistrița-Năsăud.

Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea și depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Bărbatul a fost dus astăzi în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Oradea, însă cauza nu a putut fi soluționată din cauză că mandatul european de arestare nu era tradus în limba română, astfel că, deocamdată, instanța a decis arestarea provizorie a bistrițeanului pe o perioadă de 15 zile.

„Avand in vedere lipsa mandatului european de arestare tradus în limba romana s a amanat solutionarea cauzei la data de 17.10.2022, ora 10,00. În baza art. 102 alin. (5) litera a) din Legea nr. 302/2004 republicată, cu referire la art. 230 Cod procedură penală, dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate P.L., pe o durată de 15 zile, începând cu data de 07 octombrie 2022 până la data de 21 octombrie 2022, inclusiv. Constată că persoana solicitată P.L. a fost reţinută pe o durată de 24 de ore prin ordonanţa de reţinere din data de 06 octombrie 2022 emisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea în dosarul nr.6144/II.5/2022, începând cu ora 21,36. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare, conform art. 110 alin. (1) din Legea 302/2004 republicată. Pronunţată în şedinţa publică azi, 07 octombrie 2022, ora 11,30”, este decizia instanței orădene.

articolul original.

Bârgăuan condamnat de italieni la peste 10 ani de pușcărie pentru viol, dus după gratii

8 August 2022 at 11:41

Un bărbat din Mijlocenii Bârgăului a fost arestat provizoriu în baza unui mandat european de arestare preventivă emis de autoritățile judiciare din Italia, după ce ce acesta a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru viol. Bărbatul a fost depistat de polițiștii din Bistrița-Năsăud pe raza comunei Prundu Bârgăului.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, au pus în aplicare, vineri, un mandat european de arestare.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, pe raza comunei Prundu Bârgăului, a fost depistat un bărbat de 40 de ani din Mijlocenii Bârgăului, față de care autoritățile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de viol, faptă prevăzută cu o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar ulterior, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea provizorie în vederea predării acestuia către autoritățile judiciare din Italia. În prezent, acesta se află în arestul IPJ Bistrița-Năsăud, urmând a fi dispuse măsurile legale.

articolul original.
  • There are no more articles
❌