ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 5 October 2022Ultimele Stiri

Turiștii români au gătit mici și mămăligă pentru patronii unui restaurant din Grecia dar au fost criticați de alți români. Din meniu lipsea ceva

5 October 2022 at 08:47
image

Un grup de români care merg de ani de zile în vacanță în Grecia au vrut să îi surprindă pe patronii unui restaurant pe care îl frecventează de 15 ani, așa că s-au oferit să le gătească ceva românesc.

I-au așezat la masă pe ospătari, patroni și bucătari

”Nu e o poză care să îți ia ochii pe social media, dar după ce ne-au gătit toată vara la foc continuu, am avut plăcerea să le gătim și noi… Le-am ocupat bucătăria, iar ei, ospătarii, bucătarii și patronii s-au așezat la masă și au mâncat mici și mămăligă cu feta și smântână.

Nu o să menționez taverna, o să le spun doar că îi iubim de 15 ani…”, a scris Adriana R. pe grupul de Facebook Forum Thassos.

Inițiativa românilor a fost lăudată în secțiunea de comentarii, însă au primit și critici privind modul în care au așezat masa.

”Data viitoare, pui la ceaun cu mămăliguță și mujdei de usturoi”
”Felicitări pentru respectul arătat față de ei”
”Super, felicitări, lipsește un pic de slănină prăjită și o brânză bună de burduf”
”Poate că meritau și ei un plating mai de doamne ajută….Dacă am fi fost serviți și noi la fel, (aruncate cu lopata) nu cred ca reveneam în acel loc. Intenția bună, prezentarea nu prea”, sunt câteva dintre comentarii.

articolul original.
Ieri — 4 October 2022Ultimele Stiri

Mihai Trăistariu, profit în sezonul estival de 30.000 de euro din închiriat camere pe litoral. Nu mai pune muzica pe primul plan!

4 October 2022 at 09:11

După 25 de ani de cântat, Mihai Trăstariu a trecut muzica pe plan secund.

Lăsat de restricțiile sociale sanitare cu buzunarele goale, ba chiar hăituit de bănci pentru un credit important, solistul s-a îndreptat cu noroc către un domeniu. Care, din fericire, i-a restabilit echilibrul financiar și s-a ales și cu un profit serios. Artistul a fost nevoit să vândă un teren din Năvodari, și-a plătit datoriile, iar cu șase studiouri într-un ansamblu rezidențial din Mamaia-Nord. Garsoniere pe care le-a amenajat și scos la închiriere întreaga vară în sistem hotelier. Chiar și acum sunt disponibile.

Cunoscut actor român, confundat cu Volodimir Zelenski /FOTO! Oamenii rămân uimiți!

Mihai Trăistariu, profit în sezonul estival din închiriat apartamentele sale în regim hotrelier. Vrea și o pensiue la Piatra Neamț!

Trecut de perioada când cânta ”Banii și fetele/Ne mănâncă zilele”, Trăistariu a de venit mult mai atent cu banii, la 42 de ani și, în urma afacerii sale în turism, raportează mândru un bilanț de aproximativ 30.000 de euro. Solistul nu se oprește aici, și vrea să profite de faptul că a fost numit ”cetățean de onorare” al municipiului său natal, Piatra-Neamț, titlu în virtutea căruia are dreptul la un loc de veci, dar și un teren de 500 mp la marginea orașului. Unde are de gând să-și ridice o pensiune agroturistică.

”Mi-au dat titlul, o medalie, o diplomă, un loc de veci, un teren de vreo 500 metri pătrați, undeva la marginea orașului, nu l-am văzut niciodată, dar o să merg la primărie ca să văd unde este exact. Spre bătrânețe, mă voi muta definitiv la Piatra-Neamț, însă până atunci voi ridica pe acel teren o pensiune”, sunt planurile lui Mihai Trăistariu.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Getuța Sterp se mărită! Ce tradiții va avea de respectat viitorul mire

1 October 2022 at 20:56
image

Getuța Sterp, sora lui Culiță Sterp, se mărită, iar pregătirile pentru marele eveniment sunt în toi. Mama Geta și ceilalți membrii ai familiei fac tot posibilul ca totul să fie gata la timp. Viitorul mire, însă, este emoționat deoarece va fi nevoit să respecte o serie de obiceiuri și tradiții din Hațeg.

Au mai rămas doar câteva ore până când va avea loc nunta Getuței Sterp. Sora lui Iancu este pregătită să își unească destinul în fața lui Dumnezeu cu bărbatul pe care îl iubește și alături de care își dorește să rămână toată viața.

Ce obiceiuri va respecta viitorul soț al Getuței Sterp în ziua nunții

Duminică, pe data de 2 octombrie 2022, Getuța Sterp va avea parte de cea mai frumoasă zi din viața sa. Toți membrii familiei s-au asigurat că totul va arăta impecabil, iar mama Geta a fost surprinsă de către Ileana, sora Getuței, cum călca și apreta fețele de masă. Curtea casei a fost umplută de flori, pentru a marca un moment de mare sărbătoare.

Viitorul ginere al mamei Geta va fi nevoit să îndeplinească obiceiuri specifice zonei Hațeg. Cu alte cuvinte, acesta va trebui să vină la mireasă acasă împreună cu nașii, urmând să o ceară de la familie și să plece împreună către primărie. Mama Geta susține că după cununia civilă va urma cea religioasă, iar oaspeții se vor putea bucura de un ospăț ca la carte în cele din urmă.

„Acum sperăm să fie alai mare de nuntă că suntem în sate învecinate. O să vină mirele după mireasă cu nănași cu tot, o să ia mireasa, o să o ducă în sat la mire să se cunune la primărie. Apoi o să coboare la noi în sat să se cunune la biserică și de aici avem masa la vreo 30 de kilometri. O să fie numai o muzică și o nuntă pe toată valea aici la noi”, a declarat mama Geta pentru wowbiz.ro.

articolul original.

Cine era, de fapt, Cami, mama băiețelului de patru ani care a murit înecat. Ce spun vecinii despre dubla tragedie din Găești

29 September 2022 at 16:10

Vecinii din Găești, județul Dâmbovița, au rămas șocați de dubla tragedie. Nimeni nu se aștepta ca tânăra mamă să-și pună capăt zilelor, după ce fiul său de patru ani și zece luni, Albert, a murit înecat în propria piscină. 

Cami era o tânără de 34 de ani care își creștea copilul singură. Mama lui Albert era cunoscută de întreaga comunitate. Moartea a șocat vecinii care știau cât de mult și-a dorit asă fie mamă și cât îl iubea pe cel mic.

Dubla tragedie din Găești. Ce făcea Cami în timpul în care fiul său se îneca în piscină

În data de 28 septembrie, Cami făcea curățenie în casă. Fiind o mamă singură, era nevoită să aibă atât grijă de cel mic, cât și de trebuirile casnice, singură. În timpul în care făcea curățenie în casă, Albert ieșise în curte să se joace.

La un moment dat, Cami a pornit aspiratorul, timp în care cel mic intrase în piscină. Când a constatat că Albert dispăruse, a mers să-l caute, apoi l-a găsit fără viață. Din păcate, medicii nu au putut să facă nimic pentru a-l salva.

Cine era, de fapt, Cami, mama băiețelului de patru ani care a murit înecat. Ce spun vecinii despre dubla tragedie din Găești
Cami, mama lui Albert. Sursă foto: colaj Facebook
articolul original.

Mama gemenilor care au căzut de la etajul zece anul trecut, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

29 September 2022 at 11:37
image

În august, 2021, un băiețel și o fetiță de doi ani au murit după ce au căzut de la etajul zece al unui bloc din Pitești. Acum, magistrații au decis că femeia trebuie să ispășească trei ani de închisoare cu suspendare.

„Condamnă pe inculpata Vizu Andreea Violeta, la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare, sub aspectul săvârşirii la data de 11.08.2021 a infracţiunii de ucidere din culpă. (…) Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 5 ani”, este soluţia pronunţată de judecătoria Ploieşti.

Incidentul s-a petrecut în luna august, anul 2021, atunci când doi gemeni, respectiv, o fetiță și un băiețel de nici trei ani au murit din cauza indolenței mamei lor. În timpul nenorocirii petrecute, mama lor transmitea live pe Facebook în timp ce fuma și făcea alte activități.

În plus, magistraţii au dispus, prin sentinţă, interzicerea unor drepturi, inclusiv pe cel de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare.

„Impune condamnatei să frecventeze trei programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Prahova sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. (3) Cod penal, condamnata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul societăţii Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau în cadrul Administraţiei parcului memorial Constantin Stere, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate nu poate presta această muncă”, a mai dispus instanţa de judecată, potrivit News.ro.

Decizia poate fi contestată cu apel

Totuși, decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Anul trecut, în urma incidentului petrecut în Ploiești, care a șocat întreaga țară, femeia pe nume Andreea, dădea vina pe alte persoane pentru cele întâmplate.

„Am făcut un live, nu cred că am stat mai mult de 10 minute pe live, n-am stat. Măsuţa era în colţul geamului. Şi de atunci mi-am dat seama, copiii mei au căzut pe geam. Sau s-a întâmplat ceva. Copiii, da, erau singuri în cameră. Când a venit Poliția eu am intrat în cameră, m-a trimis Poliția… «Du-te, vezi ce fac copiii». Când intru în cameră, o văd… ditamai salteaua aia, nu puteam s-o ridic singură. Doar doi bărbați o ridicau. Că era saltea veche. Şi unde era salteaua? Era dată jos din pat. Cum puteau copiii ăștia să mute salteaua? N-aveau cum, asta nu-mi iese din cap, n-aveau cum.

Nu sunt vinovată cu nimic. Poliţia m-a găsit nevinovată. Mi-a zis să stau liniştită. Vine mâine dimineaţă şi mă ia de aici, pentru că mă ameninţă foarte multă lume. Vreau să stau tot timpul lângă mormântul lor, să mă duc mereu să îi văd.”, spunea femeia atunci.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Femeia căreia i-au căzut copiii de la etajul 10, în timp ce făcea live pe Facebook, nu va merge la închisoare

29 September 2022 at 09:58
By: -
image

Femeia din Prahova ai cărei copii gemeni au murit, după ce, lăsaţi nesupravegheaţi, au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti, în timp ce ea asculta manele şi transmitea live pe Facebook, a fost condamnată la trei ani de închisoare, însă cu suspendare, fiind găsită vinovată pentru ucidere din culpă.

Andreea Violeta Vizu a primit şi un termen de supraveghere de 5 ani, în decizia pronunţată, joi, de Judecătoria Ploieşti.

În plus, magistraţii au dispus, prin sentinţă, interzicerea unor drepturi, inclusiv pe cel de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, părinteşti şi de a fi tutore sau curator, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. 

Femeia va presta şi o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul societăţii Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau în cadrul Administraţiei parcului memorial Constantin Stere. 

Decizia nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

În august anul trecut, un băieţel şi o fetiţă de 2 ani şi 2 luni au murit, după ce au căzut de la etajul 10 al unui bloc din Ploieşti. În momentul producerii incidentului, mama lor transmitea live pe Facebook în timp ce asculta manele şi fuma. 

Cel de-al treilea copil al femeii, un băiat de 5 ani, a fost luat de lângă ea şi se află în familia lărgită a tatălui.

articolul original.

Coolio a fost în România în urmă cu 10 ani. A fugit din hotel cu băutură de 700 de euro

29 September 2022 at 09:29
image

Celebrul rapper american Coolio a avut concerte în anul 2012 în România, atât la Mamaia, cât și la București.

A spus că sunt pentru drum, ca să îşi dreagă gâtul până la Bucureşti

Conform contractului, acesta a avut la dispoziție băuturi alcoolice, sucuri, apa minerala si un borcan de miere. Acesta nu s-a îndurat să lase băutura primită, așa că a preferat să o ia cu el.

Invitat să cânte în Mamaia, Coolio si trupa sa au urcat pe scena pentru aproximativ 30 de minute, pentru care au primit 10.000 de euro. După concert, acesta s-a întors la hotelul de patru stele, unde avea asigurate toate cele necesare.

Rapper-ul a vrut să plece după câteva ore spre București, acolo unde mai avea de susținut un concert. Și la concert Coolio a tot luat câte o gură de șampanie, însă organizatorii au rămas șocați la plecarea acestuia, atunci când au văzut că are în brațe o față de pernă plină cu sticle de tequila și șampanie.

Conform organizatorilor, artistul a repetat gestul și la hotelul în care a fost cazat la București. Nimeni însă nu a avut de gând să depună plângere împotriva lui Coolio, deși costul băuturii era destul de mare, în valoare de aproximativ 700 de euro.

,,A spus că sunt pentru drum să aibă până la Bucureşti, ca să îşi dreagă gâtul până la Bucureşti, că mai avea un concert”, a povestit Emil Balaban, organizatorul concertului, citat de Realitatea TV la vremea aceea.

Coolio a murit în casa unui prieten din Los Angeles. Artistul, al cărui nume real este Artis Leon Ivey Jr, a câștigat un Grammy pentru piesa Gangsta’s Paradise. și a fost unul din cele mai mari nume ale hip-hop-ului din anii 1990.

articolul original.

VIDEO | Copil de 4 ani înecat în piscina din curtea casei. Distrusă de durere, mama s-a sinucis

29 September 2022 at 06:42

Dublă tragedie la Găești. Un copil de 4 ani a murit înecat în piscina din curtea casei în care locuia cu mama sa. Distrusă de durere, după aflarea veștii, femeia în vârstă de 34 de ani a fugit într-o pădure din apropierea casei unde și-a pus capăt zilelor. 

Totul s-a întâmplat miercuri seară după ce băiețelul de numai 4 ani aflat în grija mamei a fost găsit fără suflare în piscină.

Polițiștii au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că un copil s-a înecat, iar după ce s-au deplasat la locul faptei au constatat că minorul a căzut într-o piscină, situată în curtea locuinței.

Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru cel mic, fiind declarat decesul. Cadavrul a fost transportat apoi la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei, au transmis polițiștii.

”La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat cu privire la faptul că un copil s-a înecat.  Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde, din primele verificări, au constatat că un minor de 4 ani, care se afla în grija mamei, ar fi căzut într-o piscină, situată în curtea locuinței”, informează IPJ Dâmbovița.

Distrusă de durere, Cami, mama copilului, a fugit de acasă, fiind căutată de zeci de polițiști și jandarmi. Din nefericire, după ore bune de căutări, femeia a fost găsită spânzurată de un copac, într-o pădure din apropiere.

”În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal. Totodată, întrucât ulterior producerii evenimentului, mama copilului a părăsit locul respectiv, aflându-se într-o stare de tulburare emoțională, la acest moment, sunt efectuate activități de căutare a acesteia. La activități sunt angrenați polițiști, jandarmi, pompieri și voluntari”, au mai transmis reprezentanții IPJ Dâmbovița.

Echipajul de Ambulanță trimis la fața locului a încercat să o resusciteze, dar fără rezultat.

articolul original.

MEDUZA face echipă cu Vintage Culture și Ben Samama pentru Under Pressure

24 September 2022 at 07:37
image

MEDUZA face echipă cu Vintage Culture și Ben Samama pentru “Under Pressure”. Într-un triumf colaborativ, trio-ul italian MEDUZA, nominalizat la GRAMMY și forta braziliană, Vintage Culture – două dintre cele mai mari vedete ale muzicii dance și cei mai apreciați producători – și-au unit forțele pentru super-colaborarea lor „Under Pressure”, piesa lansată astăzi prin Tomorrowland Music! Arma lor house, foarte așteptată, „Under Pressure” vine sub forma unui amestec sublim progresiv și melodic cu melodii fascinante, uneori profunde și emoționale, dar alteori puternice și extatice. „Under Pressure” este primul material oficial al lui MEDUZA și al Vintage Culture împreună, cu scopul de a captiva ringurile de dans într-o modă captivantă.

„Under Pressure” le oferă ascultătorilor acel sentiment de delir îmbătător pe toată durata piesei, demonstrând urechea ambilor artiști pentru o producție house solidă și combinând talentele lor într-o singură producție fericită. „Under Pressure” face parte dintr-o colecție de lansări exclusive pentru festivaluri de către Tomorrowland Music sub tema festivalului de anul acesta „The Reflection of Love”, care sărbătorește revenirea Tomorrowland după trei ani, adunând pe câțiva dintre cei mai mari artiști din muzică electronică.

articolul original.

Incredibil! Ea este femeia care poartă în pântece bebelușul fiului ei

24 September 2022 at 08:11

Nu, nu este o glumă! Nancy Hauck, în vârstă de 56 de ani, a decis să poarte în pântece copilul lui Jeff, fiul ei în vârstă de 32 de ani. Iată motivul pentru care femeia de vârsta mijlocie a recurs la acest gest.

Nancy Hauck, din St. George, Utah, a ales să fie mama surogat pentru fiul și nora ei, Jeff Hauck, în vârstă de 32 de ani și respectiv Cambria (30 de ani) Nora sa a trecut printr-o histerectomie, ceea ce înseamnă că nu mai poate avea copii.

Pentru că știa cât de mult își dorește Jeff să devină tată, Nancy i-a propus să fie mamă-surogat pentru bebelușul lui. Deși are o vârstă destul de înaintată, pentru a dezvolta o sarcină, corpul femeii a suportat cu succes procedura de fertilizare in vitro, iar copilul se va naște în luna noiembrie.

Nancy Hauck nu și-a anunțat soțul că va fi mamă surogat

Nancy a declarat că abia așteaptă să nască și că nu s-a gândit niciodată că ar putea să facă un copil la vârsta de 56 de ani.  Inițial, femeia nu și-a anunțat soțul, dar după ce a aflat, acesta a susținut-o.

Nancy Hauck Sursă foto: SWNS

”Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi însărcinată la 56 de ani sau că este posibil, dar este cel mai frumos lucru.

I-am spus fiului meu, apoi a început să plângă și să intre într-o stare de șoc. Nici nu l-am anunțat pe soțul meu, la vremea respectivă. Dar într-un final, după ce a aflat, m-a susținut”, a declarat Nancy, scrie Daily Mail.

Nancy a decis să fie mama-surogat pentru fiul ei, deoarece nosa sa a suferit o intervenție de îndepărtare a unei părți a uterului.

Cambria și Jeff au apelat timp de 6 ani și la un tratament cu fertilizare în vitro, înainte de a avea gemenii, pe Vere și Ayva, în vârstă de trei ani. Au urmat, Diseal și Luka, de asemenea gemeni și ei,  în vârstă de 11 luni. Ultima naștere a fost traumatizantă, iar Cambria a fost nevoită să facă o histerectomie, care a rezultat în imposibilitatea de a avea copii.

Așadar, cu ajutorul lui Nancy, cuplul așteaptă încă un copil și sunt foarte entuziasmați că au reușit prin această metodă.

articolul original.

Ginerele ”săgeții” lui Dragnea, făcut pachet și trimis acasă după pozele din CANCAN.RO! Ce a pățit consulul de la Torino care și-a înșelat soția tot consul

22 September 2022 at 20:40

CANCAN.RO vă prezenta o poveste fabuloasă, cu un consul din Italia care ”jongla” o blondă de top prin Mamaia, pe ”blat”. Nevastă-sa habar n-avea, ea își făcea treaba, tot în Peninsulă, la Torino. Doar că e consul general. Adică șefa soțului pofticios de femei și sexoase, și celebre. Valentin Popescu este numele lui, al celui care primea ordine, de natură profesională, de la ”jumătatea” lui, Ioana Gheorghiaș, fiică de șmecher. ”Melcu”, ”săgeata” principală a lui Liviu Dragnea, e deci socrul lui Valentin Popescu. Da, am scris bine, primea! Pentru că, la scurt timp după savuroasa poveste, apele s-au învolburat pentru Vali. Avem detaliile, în exclusivitate.

Valentin Popescu e PA! De la Torino. Sigur, nimeni nu-l oprește să viziteze orașul, doar că nu mai are ce căuta la consulatul condus de soția lui, Ioana. De curând, omul a fost ”exclus” din elită, eliberat din atractiva funcție.

Nu știm motivul, dar, în mare proporție, nu ar fi tocmai de bine. Valentin nu se plânge, spun apropiații, pentru că are balta pește. Există, pentru el, o funcție de care să fie mândru, doar că, deocamdată, fostul diplomat român își trage, nițel, sufletul.

Valentin Popescu nu mai ocupă funcția de consul al României la Torino. Șefă, însă, a rămas soția lui

Valentin Popescu, exclus din Consulatul de la Torino

Conform informațiilor expuse pe site-ul Consulatului General al României la Torino, Secția consulară, unde figura Valentin Popescu, este completată acum de Laurențiu-Mircea Babei și de Mihai Manolescu.

Probabil, soțului șefei de la Consulat, Ioana Gheorghiaș, i se trage de la unele aventuri de care ”partidul” nu ar fi deloc mândru. Oamenii care se ocupă de viitorul care părea asigurat al micuțului consul au dezvăluit că acesta are o adevărată pasiune pentru femei de tip Simona Trașcă și altele, iar asta îi dăunează grav.

Ca și cum nu era suficient că a apărut îmbrăcat precum Cătălin Botezatu, se pare că imaginile prezentate de CANCAN.RO cu amanta au fost picătura care a umplut paharul pentru Ministerul Afacerilor Externe.

Povestea picantă de care vorbeam mai sus, cu sexoasa blondină. Care curge cam așa:

Când soția și, totodată, șefa se ocupa de diplomație prin Italia, el se ocupa de o blondă de top pe la Mamaia. De top pentru că, potrivit surselor CANCAN.RO, senzuala pe care consulul o ține puternic și apăsat de mână este partenera unui patron de locație de pe litoral care făcea furori cândva, La Cucaracha. Micul consul a fost surprins, la LOFT, de mână cu blonda „criminală”.

Consulul și blonda, în față la LOFT (Foto: CANCAN.RO)
Consulul și blonda, în față la LOFT (Foto: CANCAN.RO)

Cei doi ieșeau din club și se retrăgeau în apartament, la doi pași distanță. Iar de acolo reveneau plini de energie! (Vezi AICI spumoasa poveste).

Ioana Gheorghiaș și Valentin Popescu nu mai formează un cuplu și la serviciu

Ioana și Valentin, combinația perfectă

Sursele CANCAN.RO au dezvăluit că Ioana și Valentin erau ”combinați” dinainte să primească posturile de la Torino: ”Erau împreună de ceva vreme și s-au căsătorit relativ recent, după ce au plecat în post. Dar nu e ceva care să nu se accepte în Ministerul de Externe.

Având în vedere că se pleacă ani de zile în locuri străine, se acceptă să fie soț și soție la același consulat.

Mai sunt cazuri si e cumva des întâlnit. Ea a dat examen pentru postul ei, nu am auzit lucruri rele despre ea, e o tipă OK”.

Se pare totuși că Ioana a rămas pe postul de consul general la Torino pentru că a arătat ceva aptitudini diplomatice, iar șefii din România sunt mulțumiți de prestația ei.  Ceea ce nu se poate spune și despre partenerul fost consul cu aer de Botezatu.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Noi detalii despre familia căreia i s-a luat copiii în Germania

21 September 2022 at 17:51
By: (I.R.)

Copiii cei mari ai familiei Furdui au permisiunea de a veni în vizită la familie la sfârşit de săptămână, în datele stabilite de instanţă, iar în dialogul purtat în luna septembrie cu reprezentanţii ambasadei, mama minorilor a informat că vizitele se desfăşoară conform programului stabilit, arată un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) la solicitarea Agerpres.

MAE precizează că situaţia celor şapte cetăţeni români minori pentru care autorităţile germane din districtul Heide, Saxonia Inferioară, Republica Federală Germania, au dispus măsura plasării în custodie, se află în atenţia Ambasadei României la Berlin din 29 aprilie 2021, când misiunea diplomatică s-a autosesizat, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media cu privire la acest caz.

Astfel, încă de la data semnalării situaţiei, Ambasada României la Berlin a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri oficiale pe lângă autorităţile germane competente şi a contactat familia cetăţenilor români minori pentru obţinerea de informaţii suplimentare şi oferirea de sprijin consular, conform competenţelor legale. De asemenea, Ambasada României la Berlin a eliberat minorilor acte de stare civilă şi documente de călătorie româneşti.

Cu privire la demersurile întreprinse de misiunea diplomatică în relaţia cu autorităţile germane, MAE precizează că reprezentanţii Ambasadei României la Berlin menţin un dialog constant cu privire la acest caz atât cu autorităţile federale (inclusiv Ministerul Federal de Externe german), cât şi cu autorităţile competente locale, în vederea facilitării demersurilor familiei minorilor şi monitorizează permanent evoluţiile.

Ministerul Afacerilor Externe informează cu regularitate autorităţile române cu atribuţii în materia protecţiei drepturilor copilului cu privire la situaţia celor şapte minori, cele mai recente notificări fiind transmise în cursul lunilor august şi septembrie 2022.

Totodată, MAE a solicitat întreprinderea măsurilor corespunzătoare, conform competenţelor legale, şi a pus la dispoziţia autorităţilor germane anchetele sociale efectuate în scopul sprijinirii repatrierii minorilor şi reintegrării acestora în familia extinsă din România.

MAE prezintă o cronologie a acestui caz şi menţionează că părinţii au informat ambasada cu privire la pronunţarea, pe 17 februarie 2022, de către instanţa judecătorească germană, a unei decizii de exercitare temporară a custodiei minorilor de către autoritatea locală pentru protecţia copilului, decizia fiind pronunţată în lipsa acestora.

Reprezentanţii ambasadei au adresat Judecătoriei din Walsrode, în luna februarie 2022, o solicitare de aprobare a prezenţei consulului în sala de judecată pentru a putea urmări, din rândul publicului, desfăşurarea procesului în cauza principală, însă aceasta a fost respinsă în baza legislaţiei germane privind organizarea judiciară, se mai arată în răspunsul transmis de minister.

Tot în februarie 2022, un reprezentant al Ambasadei României la Berlin a vizitat cetăţenii români minori, în prezenţa părinţilor, la recomandarea părţii germane, şi a avut şi o convorbire cu avocatul care reprezintă familia.

Pe 21 martie a avut loc procesul de judecată în cauza principală privind dreptul de custodie al minorilor, la Judecătoria Walsrode.

Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii ambasadei din presa germană şi confirmate ulterior de către părinţii minorilor în cadrul unei discuţii purtate cu aceştia, instanţa a decis ca dintre cele patru fiice minore ale cetăţenilor români, două să revină în familie, iar a treia minoră (fiica cea mică) să rămână la familia ocrotitoare/de plasament. La decizia instanţei, cea de-a patra minoră, împreună cu ceilalţi trei fraţi, rămân în continuare, temporar, sub tutela Jugendamt Heidekreis.

La sfârşitul lunii iunie 2022, părinţii s-au adresat misiunii diplomatice în vederea obţinerii de noi documente de călătorie pentru minorele care au revenit în familie, cererile fiind preluate în regim de urgenţă. Familia a ridicat paşapoartele pe 30 iulie, precizează sursa citată.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada României la Berlin acordă o prioritate deosebită acestui caz, continuă dialogul cu cetăţenii români, cu autorităţile germane competente şi cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţii, sprijinind demersurile familiei minorilor, inclusiv prin mijloacele de intervenţie posibile în baza legislaţiei germane şi a dreptului internaţional în materie şi având în vedere asigurarea respectării principiului interesului superior al copilului”, punctează ministerul.

Ambasada României la Berlin a sprijinit şi va continua să sprijine dialogul parlamentarilor români cu autorităţile germane competente în acest caz, oferind asistenţă în contextul deplasărilor efectuate în Republica Federală Germania de către delegaţia Parlamentului României formată din parlamentarii Titus Corlăţean, Ben Oni Ardelean şi Robert Sighiartău, se mai arată în răspuns.

Parlamentari români acuză: „Tratament abuziv” asupra unei familii în Germania

articolul original.

Spartanii cu Vicențiu Hossu pe podium la ultramaratonul Autism24h de la Mamaia

18 September 2022 at 10:58

Un nou succes prin mișcare și sport s-a înregistrat la finalul săptămânii trecute, la Mamaia. Alergătorul Vicențiu Hossu din Gherla a bifat încă o participare cu succes la un maraton cu scop umanitar.

Între 11-12 septembrie s-a desfășurat la Mamaia deja obișnuitul ultramaraton Autism24h, care își propune să adune fonduri pentru copiii cu probleme medicale.

Au luat startul 68 de echipe, cu 12 alergători într-o echipă, în total peste 800 de participanți.

Vicențiu Hossu, un obișnuit al unor astfel de evenimente, a participat în echipa Spartanii Angelo din Tulcea. După o cursă eroică de 24 de ore și 1606 kilometri alergați pe plaja din Mamaia, Spartanii s-au clasat pe primul loc. Alergătorul din Gherla a parcurs 142,5 km, pe soare şi pe ploaie.

spartanii angelo tulcea

„Mulțumim tuturor celor care au crezut în noi și în proectele noastre. Va multumim pentru tot efortul depus mai ales intr-o editie plina de provocari – ploaie, muschi zdrobiti, vijelie, efort maxim”, au transmis organizatorii.

Pentru Vicențiu, acesta a fost ultimul concurs din 2022, an plin, cu patru mari competiții de gen, toate finalizate cu succes.

„Obiectivul meu pentru 2023 este sa particip și sa finalizez un ultramaraton international de alergare de 144 ore, adică șase zile și șase nopți. Este proba „regină”, visată de toți ultramaratoniștii!”, a declarat alergătorul.

articolul original.

Bianca Vlădulescu, medic pediatru: „Ceaiul nu este o băutură pentru sugari!”

14 September 2022 at 02:20
image

În primele luni de viață ale copilului, multe mămici le oferă bebelușilor diverse ceaiuri, pentru calmarea colicilor sau pentru hidratare suplimentară. Este corect acest obicei, împământenit de zeci de ani? Pediatrii avertizează că nu. Ceaiul nu doar că nu este necesar, dar este chiar contraindicat consumului de către sugari. Dr. Bianca Vlădulescu, medic pediatru, explică de ce.

Laptele, unica sursă de hrană și hidratare în primele șase luni

De multe ori, tinerele mame sunt sfătuite să le ofere ceai bebelușilor de către bunici și persoane din anturajul familial, care au crescut copii în perioada comunistă, când tinerii părinți nu aveau acces la multe informații, iar laptele praf nu era mereu ușor de găsit. Lipsa informațiilor și lipsa produselor necesare de pe rafturi au fost principalii factori care au condus la nașterea unor obiceiuri greșite, care s-au perpetuat de-a lungul anilor.

„Înainte de vârsta de şase luni, copilul nu ar trebui să consume în mod suplimentar niciun fel de lichid în afară de lapte matern sau formula de lapte praf, care îi asigură micuțului atât hrana, cât și hidratarea suficientă”, spune medicul.
Ceaiul poate avea efecte negative asupra sugarilor, deoarece conține substanțe care pot interfera cu procesul natural de creștere.

Mai exact, ceaiul conține taninuri (compuși polifenolici), care inhibă absorbția mineralelor și fierului din alimente, astfel că „poate duce la anemie carențială și alte probleme de nutriție și dezvoltare”, menționează dr. Bianca Vlădulescu.
Ceaiul poate interfera și cu procesul de alăptare, subliniază pediatrul: „Oferirea de ceai unui bebeluș alăptat poate duce la scăderea cantității de lapte pe care o suge la o masă și, de aici, la scăderea cantității de lapte produsă de mamă”.

Ceaiul îndulcit, cel mai periculos

Ceaiul este oferit adesea îndulcit, iar în această variantă efectele negative sunt încă și mai mari. „Băutura îndulcită afectează dinţiii copilului, apare riscul cariilor dentare. În plus, reduce apetitul pentru alte alimente . Consumarea prea multor alimente sau băuturi dulci poate reduce, de asemenea, capacitatea corpului copilului de a absorbi cantitatea corectă de vitamine şi nutrienţi.Copilul nu numai că poate avea probleme cu greutatea, dar poate suferi şi de malnutriţie. Caloriile care se găsesc în zahăr nu aduc niciun beneficiu pentru sănătate!”, transmite dr. Bianca Vlădulescu.

În doze mari, ceaiul poate avea chiar efect toxic

Întrucât compoziția ceaiurilor nu este standardizată, un alt pericol este administrarea unei doze necorespunzătoare, care poate avea efect toxic pentru copil, spune medicul pediatru. De exemplu, speciile de plante cu efect laxativ sau diuretic pot provoca deshidratare și dezechilibru electrolitic la copii mult mai repede decât la adulți.

Chiar și după șase luni, când începe procesul de diversificare, ceaiul ar trebui evitat, spune specialistul. „Insistăm pe această informație: Sugarul sub 6 luni nu trebuie să primească niciun fel de lichid în afară de lapte matern sau formula de lapte praf. După 6 luni, odată cu începerea diversificării, se pot introduce cantități mici de apă. Administrarea de ceai la sugar este în continuare contraindicată, pentru că poate duce la anemie carențială, carii dentare, tulburări de creștere și nutriție, iar administrarea ceaiului la sugarul alimentat natural poate scădea cantitatea de lapte produs de mamă”, concluzionează dr.Vlădulescu.

articolul original.

Educarea copiilor în acordarea primului ajutor poate salva vieţi

12 September 2022 at 02:15
image

Copiii prezintă un risc ridicat de rănire neintenționată. Potrivit OMS, rănile cauzează aproape 950.000 de decese în rândul copiilor în fiecare an. 90% dintre aceste decese sunt cauzate de leziuni neintenționate în incidente rutiere, căderi, înec și arsuri. Substanțele găsite în case și în jurul caselor sunt cel mai frecvent implicate în otrăvirea copiilor. Peste 45.000 de copii și adolescenți mor în fiecare an în urma otrăvirii – adică aproximativ 123 de copii pe zi.

Însă multe dintre aceste incidente pot fi prevenite prin campanii de informare preventivă destinate copiilor și adulților care sunt prezenți în mediul lor. Iar acordarea primului ajutor poate salva, în multe cazuri, vieţi. De aceea, în contextul marcării Zilei Mondiale de Prim Ajutor pe 10 septembrie, Crucea Roșie Română a subliniat importanţa învăţării acordării primului ajutor la orice vârstă.

Educarea copiilor în acordarea primului ajutor îi poate pregăti să reacţioneze, în situaţii de urgenţă, în mod eficient, pentru a-şi salva propria viaţă sau pentru a salva viaţa celor din jur.

„Oricine poate salva vieţi!”

„Indiferent de categoria socială din care provine sau de vârstă, fiecare persoană are capacitatea de a acorda primul ajutor. Este esențial ca un număr cât mai mare de persoane să învețe să acorde primul ajutor la toate vârstele, fie că este vorba de cursuri de prim ajutor făcute în școli, la locul de muncă sau în cluburile pentru persoane în vârstă. Oricine poate salva vieți!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Copiii, de la cea mai fragedă vârstă, pot acorda primul ajutor și pot salva viața unui membru al familiei sau a unui coleg de școală. În plus, copiii înșiși se confruntă cu un risc ridicat de rănire neintenționată, prin urmare, este esențial ca aceștia să știe cum să reacționeze într-o situație de urgență. Pentru a preveni accidentele domestice, este important să creștem gradul de conștientizare al copiilor prin identificarea potențialelor amenințări în mediul înconjurător, transmite echipa Crucea Roşie.

Cursurile de prim ajutor oferite de Crucea Roşie au certificare europeană

Crucea Roșie Română educă și furnizează cursuri de prim ajutor de 146 de ani fără întrerupere. Cursurile de prim ajutor desfășurate de Crucea Roșie Română au acoperire națională și certificare europeană. În 2021, un an în care cursurile pentru al doilea an consecutiv s-au desfășurat în cea mai mare parte în regim online din cauza restricțiilor pandemiei COVID-19, organizația a instruit peste 32 000 de persoane în acordarea primului ajutor, dintre care 4.950 copii și 24.531 adulți.

Ziua Mondială de Prim Ajutor recunoaște rolul important pe care îl au la nivel mondial Societățile Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie în furnizarea de formare în domeniul acordării primului ajutor de calitate, ca o modalitate de consolidare a capacității oamenilor de a răspunde în situații de accident sau boală.

articolul original.

Ialomița: Tichete pentru mamele cu posibilități financiare reduse. 2000 de lei pentru copilul nou născut.

10 September 2022 at 12:30
image

Mamele cu posibilități financiare reduse pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2000 lei pentru copilul nou născut. La nivelul județului Ialomița, în prima etapă a programului destinat susținerii mamelor defavorizate, au fost acordate 49 de tichete, pentru mame din 26 de unități administrativ teritoriale.

Tichetul social în valoare de 2000 de lei, acordat o singură dată, poate fi utilizat în termen de 6 luni de la primire în scop de achiziție produse pentru îngrijirea nou-născutului respectiv: scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentație pentru nou-născut, articole sanitare și medicale pentru mamă și pentru nou-născut.

„Acordarea tichetului social pentru persoanele aflate în dificultate reprezintă un ajutor important pentru mamele cu copii nou nascuți din medii defavorizate. Acești bani permit accesul la o îngrijire firească a copilului nou născut și protejează mamele vulnerabile și dezavantajate social. Tocmai de aceea fac apel la toate unitățile administrativ teritoriale din județul Ialomița, pentru o preocupare sporită în ceea ce privește acest program guvernamental.“ a menționat prefectul județului Ialomița.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de sprijin material pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru nou-născuţi, în caz de precaritate materială de bază constând în lipsa produselor pentru îngrijirea nou-născutului, acordate în cadrul POAD, şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

 • a) mamele care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului şi cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
 • b) mamele care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului şi care fac parte din familii beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
 • c) mamele cu dizabilităţi care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului;
 • d) mamele care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului, aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, ale violenţei domestice, persoane dependente şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin ancheta socială întocmită de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale sau pe baza unui referat de anchetă socială întocmit de autorităţile publice cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale la solicitarea persoanei sau sesizarea unui terţ;
 • e) mame care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului şi care nu deţin acte de identitate şi care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile;
  f) mamele minore care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului;
 • g) mamele care au născut începând cu anul 2022, dar nu mai târziu de trei luni de la naşterea copilului, cetăţeni străini sau apatrizi proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina.

INSTITUȚIA PREFECTULUI JUDEȚUL IALOMIȚA

articolul original.

Ce Bulgaria, ce Turcia?! Cum arată, de fapt, un all-inclusive în România. Ce au primit să mănânce turiștii unui hotel din Mamaia

8 September 2022 at 08:22

Chiar dacă perioada concediilor a trecut, cei care nu au apucat să-și ia unul vara asta, mai pot profita în perioada asta de ultimele zile pe litoralul românesc. Temperaturile încă plăcute sunt un avantaj pentru cei care își doresc să petreacă un sejur de câteva zile pe stațiunea Mamaia din Cosntanța. Iată care sunt ofertele pe care le găsiți pe litoral!

Odată cu creșterea inflației, costurile planificării unei vacanțe s-au dublat. Indiferent că vorbim despre litoralul românesc sau cel din străinătate, ofertele sunt puțin mai piperate chiar și toamna aceasta. Dacă vreți să vă relaxați la malul mării din stațiunea Mamaia, vă prezentăm ofertele cu care hotelul Modern vă așteaptă. Plaja hotelului are toate avantajele unei plaje private, îngrijită  cochetă, cu nisip curat, netezit în fiecare clipă de o briză răcoroasă. Doar 50 de metri despart hotelul de apa mării, fiind perpendicular pe Marea Neagră și oferind astfel posibilitatea de a vedea spectacolul magnific al răsăritulul de soare. Ofertele sunt la întrecere, însă cu cele de pe litoralul din Bulgaria.

Cum arată un all-inclusive la un hotel din Mamaia / (Sursă foto:Facebook)

Cât costă un all-inclusive la un hotel din Mamaia

Pachetul de servicii ”Litoralul pentru toți 2022” include cazare de 5 nopți, începând de la 1375 RON/ persoană, cu Ultra All Inclusive în camere standard, superior și garsonieră, cu acces gratuit la la locurile de joacă, mini terenuri de sport, internet wireless cu acces gratuit la piscinele complexului cu șezlong, măsuțe și umbrele în limita disponibilității. Un sejur pentru 2 persoane pe o perioadă de 5 nopți pornește de la 2.750 de lei și ajunge undeva la 4.119 lei pentru un sejur de 3 persoane. În ceea ce privește diversitatea preparatelor culinare, bucătarii au pregătit paste, pește, cartofi la cuptor, legume și preparate din carne la grătar.

articolul original.

S-au epuizat programările pe 2022 pentru mamografii gratuite la SJU Bacău. Vezi când se reia programul ONCOFEM!

7 September 2022 at 11:33

Programările pentru efectuarea mamografiile gratuite din cadrul programului „ONCOFEM– Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, derulat de Spitalul Județean de Urgență Bacău, s-au epuizat pe anul 2022, la scurt timp de la demararea proiectului. Conducerea SJU Bacău anunță că noi programări se vor putea face începând cu ianuarie 2023.

„Spitalul Județean de Urgență Bacău, în calitate de prestator de servicii medicale pentru Institutul Regional de Oncologie din Iași în cadrul Programului ”ONCOFEM, – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân”, informează publicul interesat că s-au făcut programări pentru efectuarea de mamografii până la finalul anului 2022. Programările pentru screening mamar se vor relua din data de 9 ianuarie 2023 și se vor efectua pentru cursul anului viitor, care corespunde cu durata derulării programului”, a anunțat SJU Bacău.

Programul se adresează tuturor femeilor asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi, din județele Iași, Bacău, Vaslui, Botoșani, Neamț, Suceava, Galați, Brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău. Femeile care corespund criteriilor din proiect pot face mamografii digitale gratuite, cu dublă citire. Vor prezenta doar buletin în original și copie ( FĂRĂ card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie).

Persoanele eligibile trebuie să respecte următoarele criterii:

 • vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi;
 • fără diagnostic confirmat de cancer mamar;
 • fără simptome și antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
 • nu au făcut mamografie în ultimul an;
 • au adresa în buletin în unul din cele 12 județe vizate de proiect.
articolul original.

Campionatul Național de handbal pe plajă. Foto. Junioarele 2 de la Sporting Ghimbav sunt campioane naționale

7 September 2022 at 10:53
By: M.Ex.

Sporting Ghimbav a participat cu 5 echipe la turneul final al Campionatului Național de handbal pe plajă, organizat de Federația Română de handbal în perioada 1 – 4 septembrie, pe plaja Blanco Beach By Bavaria Blu din stațiunea Mamaia.
La fete, Junioarele 2 de la Sporting Ghimbav au cucerit titlul de campioane naționale, după ce au învins în finala mare CS Marta Baia Mare.

Junioarele 3 de la Ghimbav au obținut titlul de vicecampioane, în timp ce medalia de bronz a revenit Junioarelor 1. La băieți, echipele de Juniori 2 și 3 de la Sporting Ghimbav au devenit vicecampioane naționale.

Premii individuale pentru sportivii de la Sporting Ghimbav:

Aldea Riana- MVP- ul competiției la Junioare 2

Dorobanțu Teodora – Cel mai bun portar la Junioare 2

Șerban Amalia – Golgheter la Junioare 3

Ganea Tudor – MVP-ul competiției la Juniori 3

Raus Matei- MVP-ul competiției la Juniori 2

articolul original.
❌