ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 29 September 2022Ultimele Stiri

Achiziția de BMW-uri, verificată de Corpul de Control al MAI

29 September 2022 at 18:02
By: (R.C.)

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat, joi, că ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat Corpului de control să facă verificări în ceea ce priveşte achiziţia de maşini de poliţie marca BMW.

„Dacă vă referiţi la interesul public manifestat faţă de achiziţia unor maşini de poliţie pentru Poliţia Naţională, pot să vă confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de control să facă verificări privind procedurile derulate cu această ocazie, iar la finalul verificărilor, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public aceste concluzii”, a spus Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat luni că procedura de achiziţie a autospecialelor BMW pentru dotarea IGPR a fost supravegheată de Agenţia Naţională de Achiziţii Publice.

„Pe toată durata derulării procedurii de achiziţie, Poliţia Română a beneficiat de verificarea observatorilor Agenţiei Naţionale de Achiziţii Publice, care, la finalizarea evaluării, au emis ‘avizul conform necondiţionat final’ – fără de care nu era posibilă semnarea Acordului-Cadru”, a spus Benone Matei într-o declaraţie de presă.

El a precizat că, la nivelul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, nu a fost înregistrată nicio contestaţie la cele două proceduri organizate de Poliţia Română prin care să fie criticate anumite cerinţe impuse prin documentaţia de atribuire sau rezultatul aplicării procedurii de achiziţie.

Potrivit sursei citate, costul unei autospeciale este de 32.000 de euro, fără TVA, preţ în care sunt incluse accesorii necesare muncii de poliţie, iar preţul de catalog al acestei maşini, fără dotările menţionate, este de peste 38.600 de euro, fără TVA.

articolul original.

Variola maimuței, problemă de siguranță națională: România solicită asistenţă internaţională pentru asigurarea unor medicamente pentru tratament

29 September 2022 at 13:24

Variola maimuței, problemă de siguranță națională: România solicită asistenţă internaţională pentru asigurarea unor medicamente pentru tratament

Potrivit unui comunicat al Executivului de la București, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a adoptat, în cursul zilei de joi, 29 septembrie, Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistenţă internaţională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei.

CNSU arată că solicită asistență internațională, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienți infectați cu virusul variola maimuței. Urmare a aprobării acestei hotărâri, Departamentul pentru Situații de Urgență va dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecție Civilă pentru a identifica posibilități de sprijin.

Ședința CNSU a avut loc ca urmare a adresei transmise de Ministerul Sănătății și în contextul declarării de către Organizația Mondială a Sănătății, în data de 23 iulie 2022, a focarului de variola maimuței ca urgență de sănătate publică de interes internațional.

articolul original.

Numai tu, noua piesă a lui Beatrice Dragnea, o declarație de dragoste din inimă pentru inimi

29 September 2022 at 14:00

Numai tu, noua piesă a lui Beatrice Dragnea, o declarație de dragoste din inimă pentru inimi

2022-09-29 17:00:41

  1. Îndrăgita solistă care cântă despre dragoste revine în atenția fanilor săi cu o nouă piesă despre iubire, “Numai tu”, la care a lucrat și acum tot cu echipa câștigătoare. Beatrice Dragnea a colaborat și de această dată cu Ralflo și Aura Gheorghe, cu Sprint Music și a filmat un videoclip regizat de Claudiu Stan.
    Când descoperi rețeta succesului o păstrezi și continui să lucrezi cu ea. Același lucru l-a făcut și interpreta Beatrice Dragnea care a revenit și împreună cu Sprint Music au lansat o nouă melodie de iubire și un videoclip pe măsură. La piesa “Numai tu” solista a lucrat cu aceeași echipă formată din Ralflo și Aura Gheorghe care au făcut muzica și textul iar videoclipul a fost realizat de Claudiu Stan ( MVPEntertainment). “Pot spune că melodia “Numai tu” este o declarație de dragoste din inimă pentru inimi. Îmi doresc ca această poveste să umple sufletele tuturor cu multă iubire și căldură. Piesa este produsă și compusă de către Ralflo și Aura Gheorghe, cărora vreau să le mulțumesc pentru fiecare melodie în parte, iar regizorul clipului este Claudiu Stan. Clipul face parte dintr-o serie de 5 clipuri filmate într-o singură zi. Un mesaj pentru toți cei care îmi ascultă muzica, “nu uitați să zâmbiți în fiecare zi și sper că muzica mea este terapia voastră”, ne-a mărturisit fermecătoarea Beatrice Dragnea care este și ea la rândul ei îndrăgostită de viață și muzică.

articolul original.

Încă este Mai vară. Colaborarea dintre Amedeo și Alexandra Stan primește un nou remix

29 September 2022 at 11:16
image

Amedeo și Alexandra Stan ne-au învățat ce înseamnă „Mai vară” și ne-au plimbat prin stări care ne-au dat energia de a dansa cu tălpile goale, pe nisip, până la epuizare. După ce ne-au transmis acel vibe de vară fără sfârșit, acum, când anotimpul cald s-a încheiat, această stare se prelungește printr-un nou remix semnat de SPLIT și DJ Yaang.

Colaborarea dintre Amedeo și Alexandra Stan a luat naștere la Kiss Kiss in the Mix, alături de DJ Yaang. De altfel, DJul de la radio a fost cel care a sunat-o pe Alexandra Stan pentru a o întreba dacă ar vrea să colaboreze cu Amedeo pentru „Mai vară”, o piesă abia lansată de Amedeo la acel moment.

De atunci, piesa a continuat să crească, a intrat la mai multe radiouri importante, printre care Kiss FM, Virgin Radio și Radio Zu, și are aproximativ 270.000 de vizualizări pe YouTube.

„Piesa Mai vară este despre oameni, despre căldura lor, despre zile nostalgice și povești sub soare. Mă bucur că Alexandra a simțit această piesă așa ca mine, cântând despre un ideal”, a povestit, la momentul lansării piesei cu Alexandra Stan, Amedeo.

Acum, putem spune că SPLIT și DJ Yaang au simțit aceeași energie a piesei, pentru că acest remix reușește să prelungească vara, cel puțin în casele noastre, prin fiecare play.

Amedeo este un tânăr artist care a intrat pentru prima dată în atenția publicului după apariția la „Vocea României”, în 2017, când a reușit să ajungă până la live-uri, în echipa lui Tudor Chirilă. De atunci, cariera lui Amedeo a fost într-o continuă ascensiune.

Prima piesă lansată, „Ard Tot”, în septembrie 2021, alături de Oana Marinescu, a reușit să treacă de pragul de 560.000 de streamuri pe Spotify și a fost în mai multe topuri ale radiourilor din România. De asemenea, a doua piesă lansată de Amedeo, „Bună”, s-a auzit la unele dintre cele mai importante radiouri, printre care Kiss FM, Europa FM și București FM.

Alexandra Stan este una dintre cele mai importante artiste de muzică dance din România. Cu peste 4M de ascultători, lunar, pe Spotify, Alexandra Stan este un adevărat fenomen al industriei. Artista și-a făcut debutul cu single-ul „Lollipop”, care are, pe un singur canal de YouTube, peste 28M de vizualizări. Ulterior, hituri ca „Mr. Saxobeat”, „Lemonade” sau „Get Back (ASAP)” au pus-o pe Alexandra pe harta muzicii internaționale.

articolul original.

CNSU: A fost activat Mecanismul de Protecție Civilă, pentru a accesa medicamente pentru variola maimuței – DOCUMENT

29 September 2022 at 12:06
image

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat, joi, Hotărârea privind transmiterea solicitării de asistență internațională, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente pentru tratarea variolei maimuței.

Conform sursei citate, CNSU a cerut asistență internațională, prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 pacienți infectați cu virusul variola maimuței.

Urmare a aprobării acestei hotărâri, Departamentul pentru Situații de Urgență va dispune măsurile necesare în vederea activării Mecanismului European de Protecție Civilă pentru a identifica posibilități de sprijin.

40 de persoane, diagnosticate cu variola maimuței, în România

Ședința CNSU a avut loc ca urmare a adresei transmise de Ministerul Sănătății și în contextul declarării de către Organizația Mondială a Sănătății, în data de 23 iulie 2022, a focarului de variola maimuței ca urgență de sănătate publică de interes internațional.

Comisia Europeană a informat statele membre că sunt disponibile 10.008 tratamente cu antiviralul Tecovirimat pentru infecția cu variola maimuței. Țările membre pot accesa aceste tratamente prin mecanismul european de protecție civilă. Pentru a beneficia de tratament, Ministerul Sănătății a solicitat prin Departamentul pentru Situații de Urgență activarea acestui mecanism european pentru aproximativ 150 de persoane.

Până în prezent, în România au fost diagnosticate cu variola maimuței 40 de persoane.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care inventariază toate cazurile confirmate, până la data de 31 august 2022 au fost raportate 50.496 de cazuri și 16 decese în 101 țări și teritorii.

În Europa, unde epidemia a apărut în luna mai, Spania confirmase deja la sfârșitul lunii iulie două decese ale unor pacienți infectați cu acest virus.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Un ghid complet pentru a găsi cele mai bune case de pariuri online din România pentru 2022

29 September 2022 at 07:32
By: -

În ultima vreme, industria pariurilor sportive din România a prins aripi. Competiția din industrie este din ce în ce mai acerbă, iar competitori noi își fac frecvent apariția pe piața. Totuși, nou nu înseamnă neapărat bun, astfel, pentru a ajunge pe lista de top case de pariuri sportive online din România, un operator trebuie să îndeplinească o serie de cerințe:

• Licență ONJN
• Metode de plată populare
• Limite de pariere și taxe rezonabile
• Selecție mare de sporturi și competiții
• Accesul de pe mobil
• Bonusuri și promoții realizabile

Cele mai bune case de pariuri online din România sunt și cele mai sigure, conform Înselătorie.ro. Având în vedere că se lucrează cu datele personale și, în multe cazuri, cu cele ale contului bancar, alegerea unei case de pariuri online este un proces care merită să fie luat în serios de toți pasionații de jocuri de noroc. Așa că te invit să citești acest articol.

Top 5 site-uri de pariuri sportive din România – o privire mai atentă asupra clasamentului

Conform criteriilor de mai sus am selectat și cei 5 operatori pe care o să îi prezentăm. Având în vedere că sunt peste 20 de site-uri de pariuri sportive în legalitate disponibile pe teritoriul României, misiunea nu a fost una foarte ușoară. Înainte de toate, am evitat platformele relativ noi și am mizat pe unele care au deja experiență în domeniu.

888sport
Bonus Bun-Venit: 100% până la 500 RON
Caracteristici:
– platformă variată
– promoții Champions League
– cele mai multe metode de plată
Link Sigur: Vizitează 888sport!

Unibet
Bonus Bun-Venit: Pariu fără risc până la 300 RON + 150 rotiri gratuite
Caracteristici:
– secțiune nouă de pariuri virtuale
– aplicații destinate iOS și Android
Link Sigur: Vizitează Unibet!

NetBet
Bonus Bun-Venit: Pariu fără risc până la 500 RON
Caracteristici:
– ofertă variată de pariuri
– cote atractive
– pariuri live SnapBet
Link Sigur: Vizitează NetBet!

Winbet
Bonus Bun-Venit: 50% până la 450 RON
Caracteristici:
– selecție amplă a sporturilor
– ofertă bogată eSports
– promoții săptămânale
Link Sigur: Vizitează Winbet!

Betano
Bonus Bun-Venit: 100% până la 500 RON
Caracteristici:
– platformă sigură
– cote bune la pariurile antepost
– promoții speciale fotbal
Link Sigur: Vizitează Betano!

Caractestici cheie pentru case de pariuri online sigure

Dacă ești pasionat de sport și de pariuri sportive este important să știi cum să alegi case de pariuri online sigure. Primul lucru pe care trebuie să îl verifici este dacă operatorul la care dorești să joci deține o licență de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN).

Fără o licență de la ONJN, niciun operator nu poate funcționa legal pe teritoriul României, indiferent dacă deține licențe de la comisii de jocuri de noroc din alte țări. Acest lucru asigură jocuri corecte, protecția datelor cu caracter personal și accesul la bonusuri și promoții legitime.

Sigla ONJN și alte certificate obținute de o casă de pariuri online, se află, de obicei, în josul paginii, loc în care se pot găsi și metodele de plată acceptate, respectiv premiile obține de platforma respectivă.

Toți operatorii autorizați să ofere servicii de jocuri de noroc în România sunt obligați să se supună legilor în vigoare. Astfel, este bine de știut că procedurile de verificare a contului sunt o practică standard la toți operatorii care funcționează pe teritoriul României. Acest lucru este necesar pentru politica de protecție a jucătorilor, dar și pentru faptul că pragul legal la jocurile de noroc este de 18 ani.

Pentru a înțelege importanța unei licențe de la ONJN, trecem în revistă principalele obiective ale organismului de reglementare, precum: protejarea datelor cu caracter sensibil, protejarea datelor bancare, prevenirea activitaților criminale, stabilirea standardelor pentru oferte, corectitudinea cotelor și a jocurilor. ONJN verifică constant dacă un operator cu licență valabilă respectă aceste standarde și în cazul unor nereguli își rezervă dreptul de a aplica amenzi usturătoare sau revendica licența.

De asemenea, operatorii licențiați, sunt obligați să susțină organizații non-profit care îi ajută pe jucătorii care dezvoltă o dependență. Casele de pariuri online investesc mult în prevenire și, la indicațiile oferite de organizații precum Joc Responsabil, GamCare și GambleAware, își instruiesc angajații să repereze jucătorii cu probleme și să le ofere soluții. Toate acestea vin pe lângă limite de pariere personalizate și alerte privind timpul propriu-zis petrecut pe platformă.

Un alt aspect important pe care trebuie să îl îndeplinească orice site-uri de pariuri sportive de încredere este să aibă la dispoziția jucătorilor un serviciu de asistența clienți. O casă de pariuri online este obligată să aibă acest serviciu pentru a funcționa legal. Nu se cere ca acesta să fie non-stop, însă trebuie să fie disponibil măcar într-un interval orar.

În mod evident, cele mai bune case de pariuri sportive online, bifează cu brio toate criteriile pe care le-am subliniat mai sus. Nimeni nu poate contesta faptul că acestea funcționează 100% în legalitate. Clienți nemulțumiți există și vor exista mereu, însă nici aceștia nu pot să aducă în discuție cazuri de înșelătorie sau fraudă.

888sports – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1160654W000324. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.
Unibet – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1160657W000330. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.
NetBet – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1160651W000195. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.
Winbet – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1183150W000826. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.
Betano – Aprobat de: ONJN. Număr licență: L1170664W000663. Joc responsabil: Da. Asistență clienți: Da.

Cum să te înregistrezi la cele mai sigure case de pariuri online din România

Fluxul zilnic de utilizatori noi care vine spre cele mai bune case de pariuri sportive online din România este unul impresionant, mai ales în perioada în care se desfășoară evenimente sportive de calibru, precum Cupa Mondială de fotbal sau fazele superioare ale UEFA Champions League. În aceste condiții, este cumva natural ca procesul de înregistrare să fie simplu și eficient.Practic, după ce apeși butonul care te duce direct la înscriere, ai nevoie doar de datele pe care le găsești pe Cartea de Identitate și contul este ca și făcut. Validarea acestuia vine prin e-mail, astfel, tot procesul durează maxim câteva minute.

În schimb, pentru a avea acces la bonusurile de bun-venit, în majoritatea cazurilor, ești nevoit să mergi la secțiunea “caserie” și să faci o depunere cu bani reali. Dar dacă ești decis să joci, nici depunerea nu îți va da mari bătăi de cap, având în vedere că top site-uri de pariuri sportive 2022 nu vor să piardă niciun client și au varietate în ceea ce privește metodele de plată.

Metode de plată de încredere pentru casele de pariuri sportive online

În jocurile de noroc sunt implicate tranzacții bancare, care trebuie neapărat să fie verificate în prealabil pentru a nu aduce eventuale neplăceri. În aceste condiții, este normal ca metodele de plată să aibă în unele cazuri o importanță mai mare decât oferta de sporturi sau selecția efectivă de jocuri.

Pe lângă existența unei anumemetodei tale de plată, este important să știi că fiecare operator în parte își alege propriile limite de depunere și retragere. De asemenea, unele metode de plată nu sunt eligibile pentru bonusuri și promoții. Pentru top case de pariuri sportive online din România, cele mai populare metode de plată sunt:

• Card Bancar – Visa, Mastercard, Maestro;
• Portofel Electronic – Skrill, Neteller; MuchBetter
• Card preplătit – paysafecard, Entropay;
• Cash – TopPay, Cashpay;
• Aplicații mobile – Revolut, Apple Pay;
• Altele – Transfer Bancar, Trustly, Smith&Smith.

Cardurile bancare sunt cea mai comună metodă de plată în România, dar aplicațiile mobile și portofele câștigă în popularitate. Este bine să știi când faci o prima depunere cu gândul la bonusul de bun-venit, că Skrill și Neteller nu se iau în calcul pentru obținerea acestuia. În cazul în care ești loial unei singure metode de plată, este important să te asiguri că aceasta este disponibilă atât la depunere, cât și la retragere.

În ceea ce privește limitele de depunere și retragere, la cele mai bune case de pariuri sportive online din România nu trebuie să îți faci mari probleme. Acestea sunt destul de variate și potrivite pentru orice buzunar și orice stil de joc. Totuși, este indicat să le analizați înainte să alegeți o platformă.

Accesul de pe mobil la casele de pariuri online

Toate top site-uri de pariuri sportive 2022 pot fi accesate de pe mobil direct din browser, indiferent dacă aveți un dispozitiv iOS sau Android. Mai mult de atât, operatorii și-au demonstrat experiența și au înțeles importanța unei aplicații mobile pentru toate sistemele de operare. În toate cazurile, aceasta are o calitate bună și un timp de latență mic, lucru esențial în cazul pariurilor live.

Toate aplicațiile sunt gratuite. Un lucru care nu ar trebui să ne surprindă deloc având în vedere ca ultimele studii din industria jocurilor de noroc pe plan global spun că peste 50% din utilizatori provin de pe dispozitive mobile. În marea majoritate a cazurilor, aplicațiile destinate sau site-urile de pariuri pe care le accesezi direct din browser au același bonus, exact aceleași cote și aceeași ofertă ca și varianta desktop.

În vremurile în care trăim, accesul de pe mobil la casele de pariuri sportive este mai mult decât esențial. Calitatea și conexiunea la net trebuie să fie foarte bune, altfel experiența jucătorului poate lăsa de dorit, mai ales dacă joacă la pariuri live sau la cele pe sporturi virtuale. La cele mai bune case de pariuri sportive online aplicațiile destinate sunt updatate și îmbunătățite constant pe baza feedback-urilor date de utilizatori.

Bonusuri și promoții realizabile

Bonusurile și promoțiile de la casele de pariuri online fac parte din strategia de marketing a fiecărui operatorul, scopul lor este să atragă cât mai mulți utilizatori noi. De aceea este important să știți că un bonus consistent nu este neapărat potrivit pentru tine și stilul tău de joc.

Înainte de a accepta un bonus trebuie să citești cu atenție termenii și condițiile, pe care operatorul este obligat legal să le expună. Aspectele la care trebuie să fii cel mai atent sunt cerințele de pariere, valabilitatea, suma minimă la depozit, cota minimă de pariere, respectiv ce evenimente participă la rularea bonusului.

Bonusul ideal, cel care îți poate oferi un start bun, trebuie să nu aibă cerințe foarte mari de pariere și o valabilitate decentă, pentru a nu te forța să plasezi anumite pariuri de care nu ești foarte sigur. De asemenea, acesta trebuie să fie potrivit pentru evenimentele pe care îți faci plăcere să parierezi.

De exemplu, dacă ești genul de jucător care joacă la pariuri live și bonusul pe care l-ai acceptat se poate rula doar pe pariuri pentru rezultat final, este clar că acesta nu se pliază bine pe stilul tău de joc și te obligă să ieși din zona ta de confort.

Caracteristici top case de pariuri sportive online din România

Este normal ca și în cazul top case de pariuri sportive online din România strategia de marketing să fie diferită. Așadar, fiecare operator în parte are un stil propriu și se evidențiază fața de competitori prin diferite aspecte.

Toți operatorii prezentați în acest articol stau bine la capitolul varietate, însă unii se axează mai mult pe pariuri live sau pe metode noi și inovative de pariere, în timp ce alții preferă să rămână fideli stilului clasic și să iasă în evidență doar prin cote atractive, bonusuri bune și o bună acoperire a evenimentelor sportive.

• Cele mai bune oferte la pariuri – 888sports
• Cea mai bună aplicație mobilă – Unibet
• Cele mai populare metode de plată – Betano
• Cel mai bun pentru pariuri eSports – Winbet
• Cel mai bun pentru cote – Unibet
• Cel mai bun site cu pariuri live – NetBet
• Cel mai bun pentru pariuri tenis – NetBet
• Top site pentru pariuri formula 1 – 888sports
• Cel mai bun site nou de pariuri – Winbet
• Top site pariuri fotbal – Betano

Toate platformele prezentate sunt foarte complete și de încredere. Totuși, este normal să existe diverse avantaje și dezavantaje, astfel, tu trebuie să decizi, conform stilului tău de joc, pentru care dintre ele să optezi.

Dacă ești mai aventuros și pariezi pe mai multe evenimente sau ai mai multe preferințe, nu este neapărat să ai cont doar pe o singură platformă. Poți să urmărești ofertele de pe mai multe platforme și să folosești fiecare dintre ele pentru ceva anume.

De exemplu, dacă ești pasionat de tenis și eSports. Winbet și Netbet sunt alegerea perfectă pentru tine. Selecția de eSports a primului operator include evenimente de Fifa, Counter Strike, League of Legends, Overwatch și multe altele. Între timp, pariurile live pe tenis de la NetBet au un timp de latență excelent, multe opțiuni și cote foarte bune.

888sports propune o ofertă foarte bună, aceasta include cote atractive și pariuri sezoniere pentru evenimentele din formula 1, ceea ce face operatorul potrivit pentru tine dacă ești un fan al sportului vitezei. Dacă nu ai un calculator/laptop sau preferi să pariezi exclusiv de pe telefonul mobil, cu siguranță, aplicația de la Unibet nu te va dezamăgi, aceasta, pe lângă faptul că este de calitate, este practică și intuitivă, ceea ce înseamnă că nu îți va da bătăi de cap.

Cel mai bun site pentru pariurile pe fotbal

În România, fotbalul este cel mai popular sport. Așa că este normal ca sportul rege să fie și cel care atrage cele mai multe pariuri și cel mai mare interes din partea pasionaților de sport. De altfel, la nivel internațional, Cupele Mondiale de fotbal și UEFA Champions League sunt printre cele mai pariate evenimente sportive.

Cele mai bune case de pariuri sportive online din România știu că fotbalul este principala lor resursă și, fără excepție, toate stau foarte bine la acest capitol. Fiecare are o strategie proprie, evenimente pe care se axează mai mult și evenimente pe care se axează mai puțin. De asemenea, deși nu cu aceeași frecvență, toate au promoții speciale dedicate exclusiv fotbalului.

Mai nou, atât în țara noastra, cât și la nivel internațional, toate casele de pariuri sportive care se respectă se implică în mod direct în fotbal. Astfel, fie că vorbim de sponsorizarea anumitor echipe de fotbal sau chiar de afilierea cu diverse ligi, top case de pariuri sportive online din România nu se abat de la regulă.

Acestea fiind spuse, părerile despre cel mai bun site pentru pariurile pe fotbal pot fi împărțite. Mie personal, Betano mi-a lăsat o părere pozitivă asupra acestui aspect. De la apariția pe piața din România, în anul 2017, operatorul s-a ridicat organic și a crescut treptat și bine gândit oferta de pariere pentru fotbal.

Un alt aspect care m-a impresionat este oferta de pariuri antepost, aceasta este imensă și include evenimente sportive de top, dar și, pentru cei cărora le place să riște, competiții interesante, dar de un nivel mult mai scăzut, precum liga a doua a Scoției sau campionatul din Peru.

Competițiile din România sunt și ele prezente în oferta antepost a operatorului. Pe lângă clasicul pariu pe câștigătoare competiției există și alte pariuri antepost interesante, precum Head to Head între rivale sau ordinea corectă a echipelor la final de sezon.

Ofertele exclusive pentru fotbal nu lipsesc. Mai mult de atât, unele se adaptează vremurilor pe care sportul le traversează. Una dintre acestea este “Asigurarea Var”, care se aplică în piața de pariuri “Oricând Marcator” pentru Liga 1, în toate tipurile de pariuri care au fost plasate înaintea golului.

Aceasta nu este singura oferta exclusivă pentru fotbal propusă de Betano, site-ul are mai multe astfel de promoții care merită descoperite. Nu uita ca înainte să accepți o ofertă să citești termenii și condițiile pentru a te asigura că aceasta este potrivită stilului tău de pariere.

Concluzii

Pariurile sportive sunt o activitate permisivă, care este perfectă și pentru începătorii în lumea jocurilor de noroc. O întreagă paletă de case de pariuri online profită de acest lucru, astfel, putem spune cu lejeritate că ai de unde alege.

Dacă ești indecis și nu vrei să alegi din lista cu cele mai bune case de pariuri sportive online din România, ar fi bine să ții cont de recomandarea noastră, să pui siguranța pe primul plan și să joci doar la operatori licențiați și reglementați de ONJN.

Totuși, ar trebui să iei în calcul și că alegerea acestora nu a fost aleatorie, trierea s-a realizat pe mai multe criterii, prezentate pe larg în articol, care te pot ajuta și în general când vine vorba de alegerea unei case de pariuri de încredere și, în același timp, potrivită pentru tine.

Întrebări și răspunsuri despre top site-uri de pariuri sportive 2022

Procesul pentru verificarea caselor de pariuri online este ușor, dar necesită puțină meticulozitate și timp. De aceea am decis să facem o selecție a celor mai frecvente întrebări întâlnite în rândul utilizatorilor. Sperăm ca răspunsurile să fie de ajutor, atât jucătorilor cu experiență, cât și jucătorilor noi.

Cum să aleg cele mai bune case de pariuri sportive online din România?

În primul rând, siguranță este cea mai importantă. De aceea recomandăm vehement să nu joci la case de pariuri care nu sunt reglementate și licențiate de ONJN. Cele mai bune case de pariuri online din România sunt alese pe baza a mai multor criterii, toate prezentate în articol.

Care este cel mai bun site pentru pariuri sportive?

La această întrebare este dificil de dat un răspuns clar. Am întocmit o listă cu top case de pariuri sportive online din România, în aceasta se regăsesc operatori cu experiență care excelează în diferite aspecte caracteristice unui site de pariu bun.

Care este cea mai bună casă de pariuri pentru fotbal?

Având în vedere că fotbalul este cel mai pariat sport în România, majoritatea top site-uri de pariuri sportive 2022 au această secțiune foarte bine pusă la punct. Totuși, personal, în prezent, înclin să cred că Betano se diferențiază puțin față de competitori.

Există bonusuri pentru jucători la casele de pariuri din România?

Toți operatori aflați pe lista de case de pariuri online sigure au inclus în strategia de marketing un bonus de bun-venit. Mai mult de atât, deși nu cu aceeași frecvență, toate au promoții speciale dedicate exclusiv anumitor sporturi sau evenimente.

Pot să accesez de pe mobil casele de pariuri online din România?

Cele mai bune case de pariuri sportive online din România pot fi accesate de pe mobil direct din browser, indiferent dacă aveți un dispozitiv iOS sau Android. Mai mult de atât, operatorii și-au demonstrat experiența și au înțeles importanța unei aplicații mobile pentru toate sistemele de operare.

articolul original.

Top 5 cele mai scumpe rase de câini din lume. Iubitorii de animale ar trebui să scoată o avere din buzunar pentru a-i avea

29 September 2022 at 10:19

Câinele, zis și cel mai bun prieten al omului, ar trebui să fie neprețuit, însă nu este chiar așa. Iubitorii de animale care provin din rasă pură sau sunt foarte rare ar trebui să scoată din buzunar sume imense de bani pentru a-i achiziționa. Iată care este cel mai scump câine din lume, vei rămâne surprins.

Animalele descendente din rasă pură sunt foarte scumpe, iar acest lucru este cunoscut de aproape întreaga lume. Atunci când ne hotărâm să cumpărăm un câine, trebuie să ne gândim foarte bine și la ce costuri implică alegerea făcută. Așadar, fii foarte atent și documentează-te înainte.

De reținut! Câinii care provin din rasele pure au deseori și probleme de sănătate, care necesită cheltuirea unor sume mari de bani pe tratamente și vizite în cabinetele veterinare.

Cele mai scumpe rase de câini din lume

  1. Mastiff Tibetan

Mastifful Tibetan este o rasă de câini tibetani de dimensiuni mari. Blana sa dublă este medie spre lungă, supusă climei și se găsește într-o mare varietate de culori, inclusiv negru solid, negru și cafeniu, diferite nuanțe de roșu și gri-albăstrui și uneori cu semne albe în jurul gâtului, pieptului și picioarelor.

Mastiff Tibetan

Anul trecut, un Mastiff Tibetan a fost vândut în China pentru aproape 2 milioane de dolari, ceea ce îl face cel mai scump câine vândut vreodată. În mod normal, prețul său variază între 2.000 de dolari și 9.000 de dolari.

  1. Chow Chow

Chow Chow este o rasă de câini care se încadrează raselor de talie medie care are o descendență foarte veche. Este originar din China, unde este denumit Songshi Quan, care înseamnă „câine leu pufos”. Prețul unui Chow Chow poate varia între 3.000 și 9.000 de dolari.

Chow Chow Sursă foto: Pixabay
  1. Câinele Faraon

Câinele Faraon este și câinele național al Maltei. Prețul acestuia poate varia între 3.000 și 7.000 de dolari. Au foarte puțină grăsime corporală și sunt săritori adepți. Nu au nicio legătură cu Egiptul antic – totuși, un mit popular susține că rasa este descendentă din Tesem, unul dintre câinii de vânătoare egipteni antici.

Câinele faraon
  1. Akita

Este un câine Japonezul care se poate vinde cu cel puțin 3.500 de dolari. Este o rasă mare, puternică, dominantă și independentă, care este de obicei distanțată de străini și mai afectuoasă față de membrii familiei. Ca rasă, Akita sunt în general rezistenți, dar se știe că suferă de diferite afecțiuni genetice și sunt sensibili la anumite medicamente.

Akita Sursă foto: Pixabay
  1. Câinele chinezesc cu creastă

Câinele cu creasta chinezească este o rasă de câine fără păr. Ca majoritatea raselor de câini fără păr, câinele cu crestă chinezească vine în trei soiuri, cu păr, fără păr și o combinație a celor două, care se pot naște în același așternut: Powderpuff, Hairless-Hairless și Hairy-Hairless. Este un câine mic și unul dintre cei mai exotici datorită aspectului său ciudat. Prețul este de 5.000 de dolari.

Câinele chinezesc cu creastă
articolul original.

Coolio a fost în România în urmă cu 10 ani. A fugit din hotel cu băutură de 700 de euro

29 September 2022 at 09:29
image

Celebrul rapper american Coolio a avut concerte în anul 2012 în România, atât la Mamaia, cât și la București.

A spus că sunt pentru drum, ca să îşi dreagă gâtul până la Bucureşti

Conform contractului, acesta a avut la dispoziție băuturi alcoolice, sucuri, apa minerala si un borcan de miere. Acesta nu s-a îndurat să lase băutura primită, așa că a preferat să o ia cu el.

Invitat să cânte în Mamaia, Coolio si trupa sa au urcat pe scena pentru aproximativ 30 de minute, pentru care au primit 10.000 de euro. După concert, acesta s-a întors la hotelul de patru stele, unde avea asigurate toate cele necesare.

Rapper-ul a vrut să plece după câteva ore spre București, acolo unde mai avea de susținut un concert. Și la concert Coolio a tot luat câte o gură de șampanie, însă organizatorii au rămas șocați la plecarea acestuia, atunci când au văzut că are în brațe o față de pernă plină cu sticle de tequila și șampanie.

Conform organizatorilor, artistul a repetat gestul și la hotelul în care a fost cazat la București. Nimeni însă nu a avut de gând să depună plângere împotriva lui Coolio, deși costul băuturii era destul de mare, în valoare de aproximativ 700 de euro.

,,A spus că sunt pentru drum să aibă până la Bucureşti, ca să îşi dreagă gâtul până la Bucureşti, că mai avea un concert”, a povestit Emil Balaban, organizatorul concertului, citat de Realitatea TV la vremea aceea.

Coolio a murit în casa unui prieten din Los Angeles. Artistul, al cărui nume real este Artis Leon Ivey Jr, a câștigat un Grammy pentru piesa Gangsta’s Paradise. și a fost unul din cele mai mari nume ale hip-hop-ului din anii 1990.

articolul original.

Florin Piersic a vorbit despre cel mai mare vis neîmplinit: „N-am avut această ocazie”

29 September 2022 at 05:08
By: R.M.

Florin Piersic (86 de ani) și-a deschis sufletul și a vorbit despre cel mai mare regret.  Chiar dacă a ajuns un actor consacrat, un exemplu pentru toată lumea, Florin Piersic are un amar în suflet. Nu și-a îndeplinit un vis pe care și-l dorește și acum.  Iată despre ce este vorba!

Marele actor, Florin Piersic este cunoscut de o țară întreagă. S-a făcut remarcat datorită talentului său actoricesc incomparabil, dar și datorită carismei sale. Într-un interviu recent, actorul a dezvăluit care a fost cel mai mare vis și de ce nu a reușit să-l îndeplinească.

Care e cel mai mare vis al actorului

A trăit o viață de poveste, înconjurat de actori consacrați cu care a făcut echipă pe scena teatrului și a avut alături personalități importante și semnificative din lumea televiziunii și nu numai. A avut ocazia să călătorească în multe colțuri ale lumii și să ducă mai departe numele neamului românesc pe toate scenele în care a jucat. Chiar dacă a reușit în viață și mulți tineri care își doresc o carieră în actorie, îl iau drept model, pentru Florin există un vis care nu s-a îndeplinit.

Florin Piersic a vorbit despre cel mai mare vis care nu s-a împlinit niciodată / (foto: arhivă personală)

„Visul meu a fost ca eu să joc…”

Astfel, chiar dacă a reușit să dea viață unor personaje complexe pe toate scenele pe care a pășit, marele actor nu a avut ocazia, nici până în ziua de astăzi să interpreteze piesa de teatru Hamlet.

„Visul meu a fost ca eu să joc Hamlet. L-a jucat Cozorici, l-a jucat Caramitru, l-au jucat mai mulți dintre actorii români”, a declarat actorul, citează Antena 3. 

Mai mult decât atât, acesta a povestit cum a ajuns pe o scenă din Londra, acolo unde l-a întâlnit pe Laurence Olivier, un actor pe îl îndrăgește enorm.

„Și când am ajuns acolo și am văzut sala de bal în care am aflat atunci că dintre cei care s-au prezentat într-un spectacol Shakespeare era Laurence Olivier, actorul vieții, vieții, vieților mele, regele artiștilor, cum spunea colega mea Ioana Bulcă. Nu există un actor mai mare ca el, eu sunt de acord. El a fost pentru mine o minune în tot ce l-am văzut. Visul meu a fost ca să joc, să apar lângă el, să-i sărut mâna. N-am avut această ocazie, în schimb am fost în sala în care el a jucat de foarte-foarte multe ori. Vorbesc de  Aldwych Theatre din Londra”, a mai spus mare actor, conform sursei menționate anterior.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Speak și “Libelula” s-au ”încăierat” de față cu toată lumea: “Minte cu nerușinare…”

27 September 2022 at 20:40

Speak și Ștefania au strălucit la propriu pe „blue carpet” la Romanian Music Awards 2022. „Libelula” a furat show-ul într-o rochie creată de Cristina Săvulescu, dar nici iubitul Ștefan nu s-a lăsat mai prejos. Artistul a mizat puternic pe ultima fiță în materie de încălțăminte exclusivistă, o pereche de Balmain Unicorn, de peste 1.000 €. Perechea de „adidași” pare să fi fost chiar subiectul „polemicii” dintre cei doi îndrăgostiți, care au recreat o scenă similară cu cele din Asia Express, când discuțiile lor animau show-ul în totalitate. Întregul episod s-a desfășurat în fața camerelor de luat vederi, în exclusivitate pentru CANCAN.RO!

Urmăritorii sunt numeroși, iar încasările pe măsură pentru Speak și Ștefania, ce par să trăiască visul cuplului ideal. Dacă nu s-au despărțit după aventura din Asia, ba mai mult, au ajuns și în finală, unde au pierdut în fața echipei Bontea-Fodor, atunci nimic nu îi mai poate separa.

Cu atât mai puțin latura financiară a vieții în tandem, unde amândoi produc, dar cheltuie deopotrivă. Ștefania se dă singură în primire și recunoaște că este consumatorul principal din familia „Sprienilor”.

Speak și Ștefania au încins atmosfera la Romanian Music Awards (Foto: Captură video)

„Minte cu nerușinare, el era fiert!”

CANCAN.RO: Ce faceți, măi, frumoșilor?

Speak: Ne bucurăm de căldură, de căldura oamenilor, ne bucurăm că suntem aici, bine că s-a refăcut Romanian Music Awards. Din punctul meu de vedere, singurele premii care sunt de-adevăratelea premii! 

CANCAN.RO: Ștefania, ești de acord cu câți bani a dat Speak pe acești adidași de la Balmain?

Ștefania: L-am împins la a face asta!

Speak: Ea m-a încurajat, eu nu prea eram așa de fiert, dar ea m-a încurajat!

Ștefania: Minte cu nerușinare, el era fiert! 

Speak: Îmi plăceau, îmi plac, i-am urmărit încă din stadiu de proiect și atunci când i-am văzut, am zis: „Hopa, au apărut ăștia!”. Și ea: „Ia-i!”. Am zis că sunt cam scumpi, dar i-am luat!

Ștefania a atras toate privirile într-o rochie semnată de Cristina Săvulescu (Foto: Instagram)

„Fiecare cu banii lui, dar eu îi cheltui din ambele părți!”

CANCAN.RO: Carmen Grebenișan spunea că ea ca să nu cumpere impulsiv, îi bagă în coș, îi lasă o zi și după aceea vede dacă îi mai plac sau nu! 

Speak: Am făcut și eu treaba asta…

Ștefania: Și eu, mereu îmi plac! 

Speak: Platformele astea te terorizează până îi cumperi, că după ce îi bagi în coș îți dau pe mail, îți dau la sugestii, îți apar reclame pe YouTube, pe Facebook, pe Instagram.

Speak și-a luat o pereche de Balmain Unicorn, în valoare de 1.024 € (Foto: Instagram)

CANCAN.RO: Dar care este mai cheltuitor dintre voi?

Ștefania: Am să plec de la această discuție, ne vedem…

CANCAN.RO: Și banii lui sunt și banii ei?

Ștefania: Fiecare cu banii lui, dar eu îi cheltui din ambele părți!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Sursa Foto: Instagram @iamspeak

articolul original.

Biblioteca Aman organizează cea de-a XIII-a ediție a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”

27 September 2022 at 21:14
image

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează cea de-a XIII-a ediție a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, proiect care se adresează preșcolarilor și elevilor din ciclul primar.

Ediția de față este structurată în șaptesprezece teme, programate astfel:

●10-13 Octombrie – Nuanțe de toamnă (pictură/desen/colaj)

●17-20 Octombrie – Mănânc sănătos, cresc frumos! (fișe de lucru)

●7-10 Noiembrie – În lumea poveștilor (pictură/desen/colaj)

●14- 17 Noiembrie – Corpul meu (planșe cu imagini)

●5-8 Decembrie – Colinde, colinde…e vremea colindelor!

●12-15 Decembrie – Scrisoare către Moș Crăciun

●16-19 Ianuarie – Mihai Eminescu (recitări poezii)

●23-26 Ianuarie – Banii pe înțelesul copiilor (fișe de lucru/educație financiară)

●13-16 Februarie – Dezvoltare personală (bunele maniere în imagini)

●27 Februarie – 2 Martie – Zâmbete de primăvară (confecționare Mărțișoare)

●6 – 9 Martie – De ziua mamei (realizarea unei felicitări pentru ziua de 8 Martie)

●27 – 30 Martie – Elena Farago, prietena copiilor (recitări poezii)

●24 – 27 Aprilie – Primăvara în culori (desen/pictură)

●8 – 11 Mai – Micii pietoni (fișe de lucru)

●15-18 Mai – „L-ați văzut cumva pe zdreanță?” (recitări poezii de Tudor Arghezi)

●29 – 31 Mai – Pe aripile poeziei (concurs)

●5 – 8 Iunie – A venit vacanța! (diverse activități)

Proiectul „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei”, desfășurat de secția „Împrumut carte pentru copii și tineret”, este unul dintre cele mai longevive și apreciate programe cultural-educative ale Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, dedicat celor mici.

Activitățile desfășurate în cadrul temelor din proiect se desfășoară în afara spațiilor bibliotecii, respectiv la școală, grădiniță, sau la domiciliile participanților. Ulterior realizării acestor teme, cadrele didactice trimit fișierele digitale, fie sub formă de clip audio-video (mp4), cu o durată de maxim cinci minute, fie sub formă de imagini (jpeg), pe adresa de e-mail [email protected]. Toate fișierele primite, care respectă tematica activității, vor fi apoi promovate pe pagina de facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Trimiterea către bibliotecă a fișierelor digitale realizate de participanți presupune existența anterioară a acordului părinților pentru difuzarea acestora în scop cultural și educațional pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Înscrieriile se pot realiza exclusiv de către cadrele didactice, la numărul de telefon 0251.532.267, interior 104, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 16.00, începând de luni, 3 octombrie 2022.

articolul original.

Republica Moldova, pregătită să sancționeze cetățenii care luptă pentru Rusia în Ucraina. Maia Sandu vorbește despre retragerea cetățeniei

27 September 2022 at 12:48
image

Republica Moldova ar putea retrage cetățenilor săi care merg să lupte pentru Rusia în Ucraina după ce au fost chemați la luptă pentru că dețin și pașapoarte rusești. Maia Sandu este hotărâtă să ia măsuri în privința celor care vor să lupte alături de ruși.

În urma lansării imobilizării ”parțiale” a Rusiei pentru a-și întări trupele din Ucraina, iar în regiunea separatistă moldoveanscă Transnistria trăiesc 200.000 de persoane cu dublă cetățenie.

Maia Sandu a declarat că există riscul ca unii dintre acești oameni să fie chemați de Rusia pentru a lupta.

„Există riscul de mobilizare a cetățenilor Republicii Moldova din raioanele de est ale țării. Pentru a descuraja asemenea acțiuni, analizăm oportunitatea revocării cetățeniei Republicii Moldova pentru cei cu cetățenia Republicii Moldova și a Federației Ruse care vor lupta de partea agresorului. La fel, examinăm posibilitatea înăspririi pedepselor pentru cei care au doar cetățenia Republicii Moldova, fără cetățenia Federației Ruse, și se înrolează de partea agresorului”, a spus Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Înăsprirea pedepselor pentru cetățenii moldoveni care luptă alături de ruși

„Pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple, analizăm posibilitatea de a aplica procesul de revocare a cetățeniei moldovenești pentru acele persoane (cu pașapoarte rusești) care luptă de partea agresorului”, a declarat aceasta.

„Analizăm, de asemenea, posibilitatea de a înăspri pedepsele pentru cetățenii moldoveni (fără pașapoarte rusești)… care se află în rândurile forțelor armate ale agresorului”, a mai spus ea.

De asemenea, președintele Maia Sandu a precizat că Republica Moldova are consultări cu Moscova pentru a preveni cazurile în care cetățenii săi sunt chemați la arme, potrivit

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Maia Sandu: Cei care merg să lupte pentru Rusia ar putea rămâne fără cetățenie moldoveană

26 September 2022 at 16:30
image

Republica Moldova ar putea retrage cetăţenia în cazul acelor persoane care merg să lupte de partea Rusiei în Ucraina, după ce au fost chemate la arme întrucât deţin şi cetăţenia rusă, a anunţat luni preşedintele moldovean Maia Sandu, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o „mobilizare parţială” pentru a-şi consolida trupele din Ucraina. În regiunea separatistă Transnistria trăiesc în jur de 200.000 de persoane cu dublă cetăţenie, moldovenească şi rusă. Maia Sandu a spus că există riscul ca unii dintre aceşti oameni să poată fi chemaţi la arme de către Rusia.

”Pentru a împiedica să se întâmple asta, noi analizăm posibilitatea aplicării procedurii de revocare a cetăţeniei moldoveneşti pentru acele persoane (cu paşapoarte ruseşti) care luptă de partea agresorului”, a explicat ea. ”Examinăm posibilitatea înăspririi pedepsei pentru cetăţenii moldoveni (fără paşapoarte ruseşti)… care se află în rândurile forţelor armate ale agresorului”, a subliniat preşedintele Republicii Moldova.

Consultări cu Moscova pentru a preveni cazurile în care cetăţeni moldoveni să fie chemaţi la arme

Maia Sandu a adăugat că au loc consultări cu Moscova pentru a preveni cazurile în care cetăţeni moldoveni să fie chemaţi la arme. Rusia are staţionate trupe de menţinere a păcii în Transnistria de la începutul anilor ’90, atunci când separatiştii pro-ruşi au scos de sub controlul Chişinăului cea mai mare partea a regiunii.

articolul original.

STUDIU OLX: Românii cumpără tot mai des îmbrăcăminte second-hand de lux

26 September 2022 at 15:57

București, 26 septembrie: În contextul actual al scumpirilor, românii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul alegerilor lor și optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce privește brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada. Cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunț activ pe OLX este listat la prețul de 10.000 de euro, un costum de gală masculin, iar 6.000 de euro este prețul listat pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei.

OLX permite tuturor utilizatorilor să cumpere și să vândă produse second-hand, încurajând, astfel, alegerile sustenabile și răspunzând în mod direct provocărilor globale cu care se confruntă planeta. Atunci când produsul este revândut pe OLX, i se prelungește durata medie de viață a acestuia, prin simpla menținere în uz. Conform datelor disponibile, comerțul de produse pe OLX a permis reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone și, în același timp, economisirea a 18 milioane de metri cubi de apă și a 209.000 de tone de materiale. Pe lângă acest aspect, factorul financiar contribuie la modul în care românii fac cumpărături second-hand. Achiziționarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creșterii inflației.

„Oricât de mult ne place tuturor să mergem la cumpărături, trebuie să luăm în considerare cantitatea de resurse pe care fast-fashionul le consumă în fiecare zi. Suntem bucuroși că pe cea mai mare platformă de vânzare și cumpărare din România, OLX, avem zilnic aproximativ peste 400 de mii de anunțuri în categoria Modă și Frumusețe. Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă și piese de designer, piese de colecție care trec testul timpului. În special reprezentanții Generației Z înțeleg importanța modei sustenabile.”, declară Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX.

Cea mai mare platformă de anunțuri la nivel național, OLX, raportează aproximativ 600.000 de listări de haine, din care 145.000 de anunțuri zilnice în categoria „haine de damă” și 90.000 în categoria „haine pentru bărbați”. În TOP 5 produse de lux second-hand pentru bărbați intră un costum gala Champions League, o haină de piele PRADA, o geacă CHRISTOPHE TERZIAN FRINGED, un costum ARMANI și un costum TOM FORD. În TOP 5 produse de lux second-hand pentru femei intră o haină de blană leopard naturală, o rochie de mireasă (vândută), o rochie VERSACE, un palton de nurcă (vândut) și o blană de cincila.

„Vedem o schimbare de comportament în felul în care românii se raportează la modă, chiar și atunci când vorbim despre branduri de lux. Ceasul Audemars Piguet Royal Oak Skeleton este cel mai luxos produs pe care îl avem listat pe platforma OLX, cu un preț de 179.000 €.  Tocmai de aceea, încurajăm cumpărătorii să solicite vânzătorilor certificatele de garanție pentru produsele de lux, dar și certificatele de autenticitate și de asemenea, să se asigure că acestea sunt documente veridice. Mai mult, cumpărătorii pot folosi opțiunea de livrare cu verificare. Reamintim că limita pentru plățile ramburs la curier este de 5000 RON”, completează Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX.

Pentru a veni în ajutorul consumatorilor, OLX a implementat o funcție prin care aceștia au posibilitatea să verifice în timp real un link și să evite un posibil furt de date pe: https://siguranta.olx.ro/. În cazul în care un utlizator devine victimă al unei fraunde online, compania se bazează pe parteneriatul puternic cu Poliția Română pentru a combate fenomenul pe platformă.

Despre OLX

 

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

 

articolul original.

Focare și decese cauzate de variola maimuței în toată lumea

25 September 2022 at 23:00
image

Aproximativ 90 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, pe care Organizația Mondială a Sănătății a declarat-o o urgență sanitară globală, în timp ce cazurile confirmate au depășit 64.300, potrivit Reuters.

Sunt aproximativ 90 de țări în care variola maimuței nu este endemică, dar au raportat focare ale acestei boli virale.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat această boală o .

Cazurile de variola maimuței au depășit 64.300

Cazurile confirmate au depășit 64.300, iar țările non-endemice au raportat primele decese legate de această boală.

Potrivit datelor publicate de Reuters, cele mai multe sunt în Statele Unite – 24.401, Brazilia – 7.300, Spania – 7.083, Franța – 3.930.

Decese au fost raportate în India, Belgia, Cehia, Cuba, Ecuador, SUA – câte un deces, Spania, Brazilia – câte două decese.

articolul original.

Anglia așteaptă imigranți ! Mai mulți !

25 September 2022 at 12:45
By: M.Ex.

Premierul britanic Liz Truss intenţionează să extindă cotele de imigranţi care intră în Marea Britanie pentru a atenua lipsa de muncitori în sectoare precum serviciile sociale, agricultura şi transporturile, informează ziarele britanice The Times şi Financial Times, preluate duminică de EFE şi Reuters. Guvernul va anunţa în următoarele săptămâni o extindere a listei sectoarelor care pot recruta angajaţi din străinătate, care nu face distincţie între lucrătorii din Uniunea Europeană şi cei din restul lumii, informează Agerpres. De asemenea, premierul ia în considerare să limiteze cerinţa de cunoaştere a limbii engleze, despre care unii angajatori spun că îngreunează recrutarea, potrivit ziarului britanic. Printre alte profesii, executivul britanic va încuraja recrutarea de ingineri de telecomunicaţii pentru a contribui la obiectivul său de a furniza internet în bandă largă la 85% din locuinţele britanice până în 2025. Cu o rată a şomajului de 3,6%, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) estimează că în Marea Britanie există 1,26 milioane de locuri de muncă neocupate. Sectorul serviciilor sociale are nevoie de 105.000 de lucrători suplimentari, cel al asistenţei medicale de 40.000 şi cel al transporturilor de 100.000, în timp ce sectorul agricol are nevoie de 30.000 de vize suplimentare pentru lucrătorii sezonieri.

articolul original.

Muncitorii din Nepal sau India vin în România pentru salariile care li se oferă. „Banii aici sunt de două ori mai mulți decât acasă”

24 September 2022 at 21:46

Salariile mici din țară i-au făcut pe români să apuce calea străinătății. Așa se face că, forța de muncă din România este scăzută, iar ai noștri caută soluții să suplinească lipsa de personal. Muncitorii din Nepal sau India sunt printre cei care vin să lucreze pe pământ românesc, pentru salariile care li se oferă. 

Mulți români se plâng de condițiile slabe din România și spun că nu se descurcă cu salariul minim. Din acest motiv, majoritatea pleacă să lucreze în străinătate, fie în Italia sau Spania la cules de căpșuni, fie în Germania la cules de sparanghel. Nu la fel fac și cei din Asia. Pentru ei, salariile pe care le primesc îi ajută să-și întrețină familia și să se descurce mai bine cu banii. Salariile din România sunt duble față de ce primesc ei, spun aceștia.

„Vremea este foarte bună. În India este foarte cald. Banii aici sunt de două ori mai mulţi ca acasă. Pentru o lună ne dau 700 de dolari. Trimit bani în India, familiei mele”, a declarat Harjit, potrivit observatornews. 

Muncitorii din Nepal sau India vin în România pentru salariile care li se oferă / (foto: Arhivă personală)

Muncitorii sunt mulțumiți de condițiile din România

Chiar dacă sunt departe de casă și de familiile lor, pentru indieni și nepalezi condițiile din România sunt bune , spun ei. Își ajută familiile cu banii câștigați aici și fac aceste sacrificii pentru a le oferi un trai mai bun celor de acasă. Sunt mulțumiți că au un acoperiș deasupra capului, masă caldă și un salariu bun. Îmi place această muncă. Mereu am muncit în ferme. România este foarte frumoasă, munca este foarte frumoasă. Familia este în ţara mea. Cred că peste câteva luni facem documentele şi o să vină şi ei în România”, a mai declarat Harjit, potrivit sursei menționate anterior.

Angajatorii români plătesc un salariu cuprins între 500 și 2.000-3.000 de dolari, dacă sunt calificați și au studii în domeniu.

articolul original.

Profețiile Maicii Shipton și povestea izvorului care transformă totul în piatră

24 September 2022 at 12:00
image

Peștera Mama Shipton este o mică peșteră din North Yorkshire, Anglia, asociată cu legendara ghicitoare și profetă, Mama Shipton.

Potrivit textelor autorilor din secolul al XVII-lea, Richard Head și, mai târziu, J. Conyers, Ursula Southeil (cunoscută sub numele de Mama Shipton), s-a născut în 1488 în orașul Knaresborough.

Ambii autori notează că mama ei, Agatha Soothtale, a fost o orfană săracă și dezolată de 15 ani care a căzut sub influența Diavolului și s-a angajat într-o aventură, în timp ce unele legende sugerează că Agatha a fost o vrăjitoare care l-a invocat pe Diavol pentru a concepe un copil.

Shipton s-a născut într-o peșteră de pe malul râului Nidd, în timpul unei furtuni violente. Ea a fost descrisă ca fiind diformă, cu o cocoașă și ochi bulbucați, chicotind în hohotele de tunet care făceau ca furtunile furioase să se risipească. lângă o minune geologică numită Puțul Petrificator. Apele fântânii sunt bogate în sulfat și carbonat care învelesc obiectele cu un exterior pietros.

De ce se credea că Maica Shipton este bastardul diavolului?

În trecut, se credea că acest lucru era rezultatul magiei sau al vrăjitoriei care , dar acesta este un fenomen natural datorat unui proces de evaporare și depunere în apele cu un conținut neobișnuit de ridicat de minerale.

După naștere, Agatha a fost târâtă în fața magistratului local, dar a refuzat să dezvăluie identitatea tatălui, ceea ce a făcut ca atât Agatha, cât și fiica ei să fie ostracizate de societate și obligate să locuiască în peșteră pentru a se adăposti.

Acolo a studiat pădurea, florile și ierburile și a făcut remedii și poțiuni ca fitoterapeut pentru locuitorii orașului.

În copilărie, Shipton a fost batjocorită și necăjită de orășeni pentru nasul ei strâmb, cocoșată și picioarele strâmbe, o relatare din 1686 descriind un incident în care șefii parohiei au numit-o ,,bastardul diavolului”.

În ciuda disprețului orășenilor, ea a găsit dragostea în brațele unui tâmplar pe nume Tobias Shipton și i-a luat numele după căsătoria lor. Tobias a murit în 1514, lăsând-o cu inima frântă și disperată, dar, în ciuda durerii ei, orășenii au acuzat-o de moartea soțului ei și au susținut că a fost vorba de vrăjitorie, scrie Heritage Daily.

Cea mai veche atracție din Anglia

Shipton s-a retras în pădure, continuându-și meșteșugul în domeniul fitoterapiei și îmbrățișându-și reputația de vindecătoare, ghicitoare și profetă. Este posibil ca profețiile ei să fi atras chiar atenția regelui Henric al VIII-lea, care a scris o scrisoare în 1537 către ducele de Norfolk în care menționează o ,,vrăjitoare din York”.

În 1666, Samuel Pepys a consemnat în jurnalele sale că, în timp ce supraveghea pagubele provocate la Londra de Marele Incendiu din 1666 în compania familiei regale, i-a auzit discutând cu privire la acest eveniment.

Astăzi, Puțul Petrificator este cea mai veche atracție pentru vizitatori din Anglia. A fost înregistrată pentru prima dată de către anticarul regelui în 1538 și a fost vizitată de milioane de oameni începând cu 1630.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

Bașcana Găgăuziei, critici dure la adresa Maiei Sandu: „Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem?”

24 September 2022 at 06:14
image

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a comentat intenția unor deputați din Găgăuzia de a pleca la Moscova pentru a negocia prețul la gaz. În cadrul emisiunii Rezoomat aceasta a menționat că de acest lucru trebuie să se ocupe președinta Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu. „Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem?”, a menționat Bașcana, citată de unimedia.

Poziția fermă a Găgăuziei

„Separat noi nu putem să mergem la Moscova. Sunt oameni care se ocupă de aceste lucuri. Este președinta, prim-ministra, este speakerul Parlamentului. Acești oameni sunt responsabili de aceste lucruri și când cineva din politicieni spun că deputații din Adunarea Populară vor să meargă și să rezolve aceste probleme.. da ei vor să meargă, dar sunt conștienți că nu pot să rezolve această problemă, dar gândurile lor sunt lângă cetățeni și ei vor să rezolve aceste probleme.

Și după mine aceste sfaturi sunt foarte utile, dacă noi vrem să rezolvăm, atunci trebuie să negociem. Dacă am putut merge în luna octombrie 2021 și să vorbim cu Gazpromul, de ce noi acum nu putem să o facem? Noi am văzut că sunt multe țări europene care au negociat și ei acum au prețuri mai bune decât le avem noi acum. După mine, noi trebuie să ne gândim doar la cetățeni, despre problemele acestora”, a afirmat Irina Vlah.

Maia Sandu, criticată dur de autoritățile din Găgăuzia

Vizita președintei Maia Sandu la Comrat, la începutul lunii, s-a încheiat cu scandal și strigăte. Unul dintre deputații Adunării Populare a Găgăuziei i-a cerut să meargă în Rusia ca să se înțeleagă referitor la prețul gazului menționând că școlarii nu vor putea sta în sălile de clasă cu 15 grade.

La rândul său, șefa statului a răspuns că „nu e suficient să vrem doar noi preț mic la gaz, dar și cei care îl vând, iar ei nu vor”. „Păi dacă mergeți la Platforma Crimeea și depitați tot felul de prostii pe alături cu realitatea. De unde gaz ieftin, dacă îi scuipați omului în față?”, a adăugat deputatul Grigori Diulgher, notează unimedia.

La momentul de față, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a dat curs solicitării Moldovagaz și a ajustat prețurile reglementate la gazele naturale. Astfel, a stabilit un tarif de 7 lei și 9 bani, fără TVA, adică 7 lei 66 de bani, cu TVA inclus.

articolul original.
❌