ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Managerul Spitalului MaDonna Maria din Craiova, pe coperta revistei Psychologies

29 September 2022 at 21:14

Activează în domeniul medical de aproape 14 ani și face management medical în adevăratul sens al cuvântului din 2011, anul înfiinţării Spitalului MaDonna Maria. Alexandra Șurtea Preda este managerul primului și singurului Spital privat de Obstetrică Ginecologie din Craiova înscris în Registrul Unic al Spitalelor. Iar povestea ei a ajuns pe coperta reputatei reviste Psychologies, care publică în numărul din luna octombrie, disponibil deja la standuri, un amplu interviu despre managerul spitalului care le oferă pacientelor din sud-vestul țării șansa de a trăi bucuria maternității într-un loc clădit prin respectarea celor mai înalte standarde.

„Alexandra Șurtea Preda este, în primul rând, mamă, femeie, o femeie perfecţionistă până în măduva oaselor. Uneori acest lucru e bun, alteori e destul de împovărător”, spune aceasta în debutul interviului acordat Psychologies. „Mereu am așteptări din ce în ce mai mari de la mine, caut dezvoltare pe toate planurile, caut împlinire și bucurie în tot ce mă înconjoară. Nimic nu mă poate abate din drumul meu, în momentul în care îmi fixez un obiectiv. Oricât de intangibil ar părea, merg pe principiul că dacă poţi să-l visezi, cu siguranţă vei găsi în tine și puterea să-l transpui în realitate. Sunt genul de femeie care merge direct la ţintă”, continuă managerul MaDonna Maria.

În interviul din revista Psychologies, Alexandra Șurtea Preda vorbește atât despre începuturile sale în business, cât și despre împlinirile de pe plan personal și despre povestea din spatele construirii brandului MaDonna Maria de la zero: „Motivaţia mea vine din faptul că văd fericire în fiecare zi, că fiecare membru al echipei noastre contribuie la fericirea incomensurabilă a miilor de familii care ne acordă toată încrederea în fiecare an”.

Interviul poate fi citit integral în noul număr al revistei Psychologies, care poate fi achiziționat din PSYshop (https://bit.ly/3C2JWXp) sau de la standurile de presă.

articolul original.

Terapia durerii, la Maternitatea MaDonna Maria: Cum sunt ajutate gravidele să treacă mai uşor peste durerea naşterii

19 September 2022 at 21:24
image

În sud-vestul ţării, terapia durerii la naştere este un fenomen aproape necunoscut de către viitoarele mămici, şi asta pentru că, în afară de Spitalul „MaDonna Maria”, nicio altă unitate medicală nu foloseşte această tehnică. Terapia durerii este, însă, o adevărată magie pentru femeile care se pregătesc să nască, oferindu-le un confort extraordinar. Durerea este vizibil diminuată, în proporţie de până la 80%, iar pacienta se poate bucura cu totul de experienţa naşterii şi de primele clipe din viaţa de mamă.

Singurul spital din regiune care aplică terapia durerii

Terapia durerii a intrat în protocoalele spitalului MaDonna Maria încă de acum 8 ani şi, de atunci, este aplicată cu succes. „Ai nevoie nu doar de un anestezist foarte bun, ci şi de condiţii de igienă şi sterilitate supreme, pentru că pacienta rămâne cu un cateter montat pe coloana vertebrală până la 12 ore şi există riscuri mari de infecţii dacă nu asiguri aceste condiţii cu absolută rigurozitate”, spune managerul maternităţii.

Tehnica a fost implementată la maternitatea MaDonna Maria împreună cu o echipă de medici excepţionali şi implică, pe lângă cunoştinţe şi condiţii de igienă, şi truse speciale, destul de costisitoare. Pentru paciente, merită, însă, tot efortul. „Pentru viitoarele noastre mămici este un plus de confort extraordinar, nu doar fizic, ci şi psihic, pentru că teama durerii la naştere este resimţită de foarte multe graviduţe. Centrii durerii sunt, practic, paralizaţi”, explică Alexandra Preda.

La MaDonna Maria, unul dintre tipurile de anestezie preferat de paciente şi de medici este gazul Entonox, care este numit şi „gaz medical ilariant”. Jumătate protoxid de azot, jumătate oxigen, niciun efect advers. „Abia în 2019 a fost inclus Entonox în protocolul de anestezie şi terapie intensivă la nivel naţional, deşi în alte ţări este o practică aplicată de zeci de ani. Inclusiv moaşele care asistă la naşteri la domiciliu merg adesea cu butelia după ele. Este un gaz avizat medical, nu are efecte adverse şi chiar funcţionează”, transmite Alexandra Preda, managerul maternităţii MaDonna Maria.

Există mai multe tipuri de anestezie disponibile la MaDonna Maria, iar pacienta alege împreună cu medicul, în funcţie de situaţia proprie, cea mai bună soluţie pentru ea. „Cel mai des se foloseşte analgezia combinată, indiferent că e naştere naturală sau prin cezariană. Avem şi paciente curajoase, care nu vor niciun tip de anestezie, dar mereu le transmitem să permită medicului măcar să monteze cateterul pentru a fi pregătite în caz de nevoie, cu promisiunea că nu li se injectează nimic decât dacă ele decid acest lucru. Ceea ce ne dorim este ca pacientele noastre să aibă tot confortul şi să se poată bucura din plin de experienţa minunată a naşterii”, adaugă managerul unităţii.

articolul original.
  • There are no more articles
❌