ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

China, cea mai mare piață de vehicule electrice

6 September 2022 at 09:22
image

China și-a păstrat prima poziție în ceea ce privește progresul către un viitor al vehiculelor electrice (VE), potrivit celui mai recent Index EY privind gradul de pregătire al țărilor pentru vehicule electrice.

Indicele analizează gradul de pregătire a primelor 14 piețe pentru sosirea EV-urilor, pe baza ofertei, a cererii și a reglementărilor. Norvegia, nou intrată în Index, se află pe locul al doilea, la mică distanță de China, datorită cererii foarte mari și reglementărilor solide. Suedia, Germania și Marea Britanie completează primele cinci locuri.

Fabricarea bateriilor și controlul lanțului de aprovizionare rămâne un factor cheie pentru China, care deține 122 din cele 200 de giga fabrici de litiu din lume. Susținută de cererea în creștere a consumatorilor (51% dintre consumatorii chinezi respondenți se așteaptă să cumpere un VE ca următorul lor vehicul) și de infrastructura de încărcare extinsă (până în 2021, China a implementat 41% din toate încărcătoarele rapide de curent continuu), China continuă să fie cea mai mare piață de VE la nivel global în termeni de volum absolut. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că are un deficit global de aprovizionare cu energie electrică.

Norvegia, nou intrată în Index, este de mult timp un pionier atunci când vine vorba de adoptarea VE. Acest lucru se datorează unei reglementări puternice sub forma unor avantaje fiscale, precum și introducerii de benzi și locuri de parcare pentru VE, ceea ce a făcut ca VE să reprezinte peste 70% din totalul înmatriculărilor de mașini noi din 2021. Ecosistemul energetic puternic al Suediei, împreună cu o adoptare ridicată de către consumatori (peste 40% în 2021, conform analizei EY) și o prezență puternică a producătorilor (se așteaptă ca 41% din toate mașinile produse în Suedia să fie modele electrice între 2022-26), înseamnă că țara rămâne în fața Germaniei și a Marea Britanie. Cu toate acestea, atât Germania, cât și Marea Britanie au o bază puternică de producători de echipamente originale (OEM), producție localizată de baterii și viitoare lansări de vehicule electrice care merită statutul de „lideri” acordat de raport.

SUA, blocată în viteză redusă

Patru dintre primele cinci țări în clasamentul general al EY Electric Vehicle Country Readiness Index se află, de asemenea, printre primele cinci țări în ceea ce privește pilonul de reglementare (China, Norvegia, Marea Britanie și Germania). Este clar că există o corelație puternică între succesul general și puterea reglementării.

În pofida unei prezențe solide a producătorilor de echipamente originale și a sprijinului puternic din partea administrației președintelui Biden, SUA rămâne pe locul șapte în clasamentul general – aceeași poziție în index ca și anul trecut. Cu toate acestea, potrivit raportului, acest lucru se datorează în principal cererii scăzute. Mai puțin de 4% din înmatriculările de mașini noi din SUA sunt vehicule electrice și, după cum arată EY Mobility Consumer Index, doar 29% dintre consumatorii americani doresc să cumpere un vehicul electric ca următorul lor vehicul, cel mai mic procent dintre toate țările analizate. 

Spațiu pentru îmbunătățiri

În ciuda faptului că are cea mai mare proporție de respondenți care doresc să cumpere un vehicul electric (73%), Italia se află pe locul 12, în urma vecinilor săi europeni. Acest lucru se datorează în mare parte lipsei de infrastructură și al unui ecosistem energetic care are nevoie de îmbunătățiri.

Canada urmează pe poziția a 13-a, în pofida unui ecosistem energetic puternic și a planurilor de construire a unor fabrici de baterii în țară. De asemenea, se situează în urma cererii, în parte din cauza costului ridicat al vehiculelor electrice în Canada.

Pe poziția a 14-a, India se confruntă cu probleme similare celor din Canada, infrastructura de încărcare și accesibilitatea fiind principalele obstacole în calea progresului. Cu toate acestea, se depun eforturi în domeniul reglementării, cu sisteme de stimulente legate de producție care urmăresc să accelereze fabricarea a 50 GWh de baterii.

„Cota de piaţă a maşinilor electrice comercializate în primele 7 luni ale anului 2022 a ajuns la aproximativ 8% în România, de aproape 4 ori mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Dacă adăugăm şi maşinile full hybrid, cota de piață este de 20%. Fără investiţii semnificative în dezvoltarea infrastructurii de încărcare acest trend nu poate fi însă susţinut.”, a declarat Mihai Drăghici, Director, Consultanţă, EY România.

articolul original.

Maserati Grecale este la Autopadova Iasi!

8 August 2022 at 13:09
By: Geo
image

Noul #Grecale SUV este disponibil intr-o gamă variată de motorizări: cu combustie internă convențională, hybrid și peste un an va fi primul SUV complet electric din istoria Maserati.

Vino in showroom-ul #Autopadova sa descoperi notatile din gama Fiat, Maserati, Alfa Romeo, Jeep si Iveco.

articolul original.

Primarul Ioan Turc a dat de știre că polițiștii locali există și în Bistrița odată cu reîntoarcerea din concedii

18 July 2022 at 11:44

Municipalitatea a deschis două puncte de lucru ale Poliției Locale în cartierele Subcetate (2021) și Viișoara (2022). Însă, bistrițenii care locuiesc în zonele respective s-au plâns pe motiv că ei nu au prea văzut polițiști locali la datorie.

Localnicii s-au plâns pe bună dreptate, având în vedere că în Subcetate programul s-a redus de la 18 ore la 2 ore, odată cu deschiderea punctului de lucru din Viișoara.

În cadrul unei conferințe de presă susținute recent, primarul Ioan Turc a reluat subiectul legat de lisa polițiștilor locali, din spusele lui, motivul fiind concediile.

În momentul de față avem o problemă legată de resursa umană. Fiindcă e perioada de concedii, în lunile iulie și august. Mai avem și polițiști locali în concedii medicale. Dar, prin revizuirea organigramei, pe de o parte, și renunțarea la paza Pieței Centrale nr 6 în intervalul orar 22.00 – 06.00, vom disponibiliza personal pentru activități în stradă”, a declarat Ioan Turc în cadrul conferinței.

Acesta s-a simțit deranjat în urma unor plângeri depuse de localnici, explicând că scăderea infracționalității e demonstrabilă.

Nu sunt de acord că existența celor două punct de poliție locală nu se simte. Eu discut cu oameni care locuiesc și în Viișoara, și în Subcetate. E un lucru demonstrabil că avem mai puține plângeri, mai puține vandalizări și încălcări a normelor de conviețuire” a mai adăugat primarul.

Totodată, Ioan Turc a transmis faptul că, proiectul este în derulare și urmează să se deschidă și alte puncte de lucru ale Poliției Locale.

„Urmează să deschidem un nou punct de lucru la Sărata. Și apoi vom deschide și la Sigmir, de îndată ce dezvoltatorul cu care am discutat va derula un mare proiect de investiții imobiliare acolo.

De asemenea, până la finalul anului, Poliția Locală va avea în dotare mașini electrice. Trei sunt în procedură de achiziționare, iar pentru alte două-trei vom da drumul la procedură, după rectificarea bugetară.

Facem acest lucru (n.r. schimbarea parcului auto) pentru: a fi în ton cu ce se întâmplă în toată Europa, pentru scăderea drastică a cheltuielilor cu combustibilul, pentru că autonomia acestor mașini va obliga Poliția Locală să-și eficientizeze patrulările, alegând mai bine trasele…”, a adăugat primarul Bistriței, Ioan Turc.

Sursa: bistriteanu.ro

Citește și: Doar canalizarea pluvială de la Sala Polivalentă din Unirea costă 3 milioane de euro

articolul original.
  • There are no more articles
❌