ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 28 September 2022Ultimele Stiri

Ce-ar fi să-ți schimbi viața în bine? La Lucky Studio câștigi mii de euro lunar!

28 September 2022 at 06:52
By: Geo

Sigur ai auzit despre videochat. Prietenele vorbesc că se câștigă bine, că poți fi independentă financiar. Chiar așa este. Cel mai bine e să-ți dăm câteva sume concrete, ca să știi despre ce e vorba.

Eu sunt Claudia, PR la Lucky Studio Iași. Am fost și eu model de videochat, iar acum mă ocup de modelele începătoare, așa cum ai putea fi și tu. Este deci plăcerea mea să-ți vorbesc despre bani.

Din experiență îți spun că acum se câștigă cel mai ușor bani în domeniul ăsta. Noi lucrăm mult pe Jasmin, Nr. 1 mondial în videochatul premium. E site-ul nostru partener, care îți garantează trafic în fiecare tură și te promovează în mod special.

În plus, noi, ca studio, îți oferim condiții excepționale: machiaj și lecții de engleză gratuite, cursuri de dezvoltare personală, ședințe foto-video profesioniste. Toate avantajele astea te ajută indirect să faci o mulțime de bani.

Cred însă că te interesează și lucruri mult mai concrete. De asta îți propun să discutăm direct despre comisioane și sume.

Top 7 beneficii financiare la Lucky Studio Iași

  1. Îți dăm comisionul excepțional de 70% din încasări în primele 10 săptămâni lucrate în studio.
  2. Îți oferim praguri succesive de bonusare, de până 70% și după perioada ta de început în studio
  3. Primești 2.000 de euro pentru fiecare model adus de tine în studio
  4. Te poți aștepta să câștigi în jur de 2.000 de euro pe lună după primele 8 săptămâni în studio
  5. Recordul absolut de încasări e de peste 100.000 euro câștigați de un model într-o lună de job la Lucky Studio
  6. Îți oferim împrumuturi cu dobândă zero pentru intervenții estetice
  7. Îți oferim împrumuturi cu dobândă zero pentru cumpărarea unei mașini sau pentru avansul în vederea cumpărării unui apartament

Mai departe, de tine depinde pe ce cheltuiești banii ăștia. Ai libertatea absolută să te distrezi cu ei așa cum vrei. Dacă ai chef, te duci în cluburi, la shopping, în mici excursii. În caz că ai planuri mai importante, poți să și pui bani deoparte, menținând un stil de viață foarte confortabil.

În virtutea experienței, te sfătuiesc călduros să vezi domeniul ăsta ca pe o afacere proprie, mai degrabă decât un job. Asta înseamnă că merită să investești timp și atenție când ești online, ca să obții cât mai mult ca model.

E foarte util să vii la timp la program, să investești un număr suficient de ore online, să fii constantă, să respecți persoanele din jur. La fel, pe măsură ce ai încasări tot mai mari, e bine să investești o parte din venituri în haine de brand, ca să dai cât mai bine online. Membrii vor aprecia mult asta și te vor recompensa pentru investiția ta.

Din moment ce începi și tu să câștigi mii de euro lunar, toată viața ta se schimbă în bine. O să fii uimită inițial, dar apoi te vei obișnui cu succesul tău. O să ți se pară normal să-ți cumperi tot timpul lucruri de calitate, să ai experiențe plăcute.

Sună bine? Hai să vorbim despre succesul tău! Facem planuri împreună și poți începe imediat. Fără CV, fără probe practice. Dacă mă convingi că ești o persoană serioasă și ambițioasă, începem pe loc. Sună-mă chiar acum!

Contact Lucky Studio Iași

Telefon: 0742 286 286

articolul original.
Ieri — 27 September 2022Ultimele Stiri

Modelele de videochat din Iași au o viață bună și relaxată. Bucură-te și tu de ea!

27 September 2022 at 13:47
By: Geo

Multă lume se întreabă ce fac modelele de videochat în timpul liber. E clar că sunt femei cu mulți bani, câștigați relativ ușor. Asta aprinde imaginația, uneori și invidia celorlalți. Mai bine îți răspund eu la curiozitatea asta, pentru că știu exact despre ce e vorba.

Sunt Claudia, PR la Lucky Studio, Nr. 1 în videochat în Iași. Am lucrat și eu ca model acum câțiva ani și înțeleg perfect natura jobului. Plus că lucrez zilnic cu zeci de colege care sunt acum modele și îmi spun ce stil de viață au.

În primul rând, se bucură de lucrurile normale. Adică merg și ele la o terasă, la film, în Grădina Botanică. Au prietene, iubiți sau soți și poate copii. Merg la cumpărături, la hipermarket, se bucură de soare, ies cu cățeii în parc. În al doilea rând, se bucură și de câteva lucruri speciale. Iar aici intervine, într-adevăr, o mare diferență.

Banii îți permit să faci orice

Un model începător de la Lucky Studio ajunge să câștige cam 2.000 euro după 8 săptămâni. Chiar dacă vine fără experiență, noi ne ocupă de tot pentru a ajunge la nivelul ăsta. Apoi crește și mai mult în încasări, pe măsură ce acumulează experiență.

Și tu ai putea să câștigi banii ăștia. De fapt, nu doar că ai putea, ci îi vei câștiga cu siguranță. Cu o singură condiție: să fii serioasă, să vrei să ai o viață foarte bună. Ce înseamnă asta? E foarte simplu: să-ți permiți tot ce ai amânat până acum.

Hai să luăm câteva exemple! În primul rând, îți poți cumpăra un telefon sau un ceas digital nou. La fel, îți iei ce haine vrei tu din mall. Același lucru e valabil în privința bijuteriilor, parfumurilor, produselor de machiaj.

Practic, îți poți face de cap în privința cheltuielilor. Mai ales că din jobul ăsta câștigi mai mult decât ți-ai imaginat vreodată. Ai tot timpul cardul plin și ești liberă să faci ce vrei cu ei. Tu decizi dacă îi dai pe capricii sau îi pui deoparte.

Mai mult, dacă vrei să-ți faci intervenții estetice, îți dăm un împrumut cu dobândă zero. Și dacă ai chef să-ți iei mașină, te ajutăm cu bani fără dobândă. E felul nostru de a-ți arăta că meriți să trăiești o viață bună, lipsită de griji.

Zâmbește și bucură-te de succesul tău!

Ai bani, libertate, ești respectată așa cum meriți. De ce să te stresezi cu ceva? Ar fi bine chiar să ne faci o vizită la studio, să vezi atmosfera de aici. Modelele sunt relaxate, zâmbitoare, cu bună dispoziție.

La fel o să fie și pentru tine. Când știi că te bazezi pe mii de euro lunar, ești mult mai pozitivă. Asta te ajută și online, când discuți cu membrii site-urilor de videochat. Emani o energie bună și ei apreciază asta, inclusiv prin atenții financiare.

Așadar, o să-ți fie bine de tot. Echipa e 100% feminină, în care toată lumea te respectă. Nimeni nu-ți pune întrebări aiurea, care să te jeneze. Colegele își văd de treaba lor și te ajută dacă le ceri opinia.

În plus, te susținem prin 14 trainere foarte bine pregătite. Colegele mele îți organizează programul, îți explică tot ce ai de făcut. Mai departe, depinde de tine să aplici sfaturile lor. Din nou, seriozitatea are un rol esențial în toată colaborarea asta.

Sună-mă chiar acum la telefon: 0742 286 286 și hai să ne vedem aici, la sediul Lucky Studio! Abia aștept să ne cunoaștem față în față și să discutăm deschis despre viitor. Sunt convinsă că va fi o colaborare de mare succes. O zi minunată ca tine îți doresc!

articolul original.

Nucile au ajuns un lux! Producţia de anul acesta, în scădere cu 30% față de anul trecut, prețurile duble

27 September 2022 at 05:25
image

2022 este un an cu mai puţină producţie pe plantațiile de nuci iar asta are consecinţe în preţul de pe tarabele din piaţă sau în cel al produselor de patiserie. Kilogramul de miez de nucă se vinde acum cu preţ dublu faţă de anul precedent, între 40 şi 60 de lei.

Dulciurile cu nucă s-au scumpit şi ele

Producţia de nuci de anul acesta este în scădere cu circa 30% faţă de 2021, spun pomicultorii. O producţie mai mică înseamnă preţuri mai mari în pieţe şi supermarketuri.

Kilogramul de nucă în coajă se vinde acum cu un preţ cuprins între 20 şi 30 de lei, cu cel puţin 10% mai mult faţă de anul trecut.

O majorare de aproape 50% o simţim la miezul de nucă – costă peste 50 de lei kilogramul în Bucureşti. Pomicultorii speră totuşi să-şi vândă fructele. Momentan, pe plan intern.

Preţul este valabil doar direct la producător, pentru că el creşte ulterior cu circa 50%. Iar asta se traduce în costuri suplimentare pentru cei care fac produse de patiserie.

. Conform ultimelor date Eurostat, ţara noastră ocupa în 2021 primul loc în Uniunea Europeană la producţia de nuci, cu peste 60.000 de tone. Cea mai mare cantitate este produsă de China, reprezentând mai mult de 50% din producţia globală.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

STUDIU OLX: Românii cumpără tot mai des îmbrăcăminte second-hand de lux

26 September 2022 at 15:57

București, 26 septembrie: În contextul actual al scumpirilor, românii sunt din ce în ce mai conștienți de impactul alegerilor lor și optează tot mai des pentru articole de îmbrăcăminte de tip vintage, second hand, inclusiv în ceea ce privește brandurile de lux, precum Versace, Moncler, Gucci, Balenciaga, Prada. Cel mai scump articol vestimentar de lux raportat în acest moment ca fiind anunț activ pe OLX este listat la prețul de 10.000 de euro, un costum de gală masculin, iar 6.000 de euro este prețul listat pentru o capă din blană, leopard natural, pentru femei.

OLX permite tuturor utilizatorilor să cumpere și să vândă produse second-hand, încurajând, astfel, alegerile sustenabile și răspunzând în mod direct provocărilor globale cu care se confruntă planeta. Atunci când produsul este revândut pe OLX, i se prelungește durata medie de viață a acestuia, prin simpla menținere în uz. Conform datelor disponibile, comerțul de produse pe OLX a permis reducerea emisiilor de carbon cu 1,7 milioane de tone și, în același timp, economisirea a 18 milioane de metri cubi de apă și a 209.000 de tone de materiale. Pe lângă acest aspect, factorul financiar contribuie la modul în care românii fac cumpărături second-hand. Achiziționarea de articole vestimentare de tip second-hand este o metodă de economisire, în contextul creșterii inflației.

„Oricât de mult ne place tuturor să mergem la cumpărături, trebuie să luăm în considerare cantitatea de resurse pe care fast-fashionul le consumă în fiecare zi. Suntem bucuroși că pe cea mai mare platformă de vânzare și cumpărare din România, OLX, avem zilnic aproximativ peste 400 de mii de anunțuri în categoria Modă și Frumusețe. Din datele pe care le avem, utilizatorii OLX caută în platformă și piese de designer, piese de colecție care trec testul timpului. În special reprezentanții Generației Z înțeleg importanța modei sustenabile.”, declară Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX.

Cea mai mare platformă de anunțuri la nivel național, OLX, raportează aproximativ 600.000 de listări de haine, din care 145.000 de anunțuri zilnice în categoria „haine de damă” și 90.000 în categoria „haine pentru bărbați”. În TOP 5 produse de lux second-hand pentru bărbați intră un costum gala Champions League, o haină de piele PRADA, o geacă CHRISTOPHE TERZIAN FRINGED, un costum ARMANI și un costum TOM FORD. În TOP 5 produse de lux second-hand pentru femei intră o haină de blană leopard naturală, o rochie de mireasă (vândută), o rochie VERSACE, un palton de nurcă (vândut) și o blană de cincila.

„Vedem o schimbare de comportament în felul în care românii se raportează la modă, chiar și atunci când vorbim despre branduri de lux. Ceasul Audemars Piguet Royal Oak Skeleton este cel mai luxos produs pe care îl avem listat pe platforma OLX, cu un preț de 179.000 €.  Tocmai de aceea, încurajăm cumpărătorii să solicite vânzătorilor certificatele de garanție pentru produsele de lux, dar și certificatele de autenticitate și de asemenea, să se asigure că acestea sunt documente veridice. Mai mult, cumpărătorii pot folosi opțiunea de livrare cu verificare. Reamintim că limita pentru plățile ramburs la curier este de 5000 RON”, completează Andreea Stoican-Popescu, PR & Campaign Manager OLX.

Pentru a veni în ajutorul consumatorilor, OLX a implementat o funcție prin care aceștia au posibilitatea să verifice în timp real un link și să evite un posibil furt de date pe: https://siguranta.olx.ro/. În cazul în care un utlizator devine victimă al unei fraunde online, compania se bazează pe parteneriatul puternic cu Poliția Română pentru a combate fenomenul pe platformă.

Despre OLX

 

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOS, Android.

 

articolul original.

Enzo Ferrari, creatorul mașinilor de lux care nu mai au nevoie de nicio prezentare

23 September 2022 at 06:30
image

Enzo Ferrari (născut pe 18 februarie 1898, în Modena, Italia, și decedat pe 14 august 1988, în Modena) a fost un producător de automobile, designer și șofer de curse italian ale cărui mașini au dominat adesea cursele mondiale în a doua jumătate a secolului al XX-lea.

a concurat cu mașini de testare pentru o mică companie de automobile din Milano, după Primul Război Mondial. În 1920 a devenit șofer de curse pentru compania Alfa Romeo, iar în 1929 a format o echipă de curse, Scuderia („grajd”, în italiană”) Ferrari, care a rămas echipa oficială de curse a Alfa Romeo chiar și după ce Ferrari însuși a încetat să conducă în curse în 1932.

Prima mașină de curse proiectată complet de Ferrari însuși a fost construită în 1937, pentru Alfa Romeo, conform Britannica.

Cum a apărut compania care îi poartă numele lui Enzo Ferrari?

În 1939, Ferrari a întrerupt legătura echipei sale cu și a fondat firma Ferrari SpA, dar firma nu a fabricat primele mașini de curse până în 1946, după al Doilea Război Mondial.

Mașinile companiei au devenit în curând cunoscute pentru viteza lor formidabilă și calitatea lor artizanală. Piloții de Formula 1 și mașinile sport de la Ferrari au câștigat multe curse de Grand Prix și campionate ale producătorilor începând cu anii 1950, uneori dominând competiția.

Mașinile de lux Ferrari

Mașinile sport de lux construite de firmă și-au câștigat o reputație similară pentru viteză și manevrabilitate precisă.

Enzo Ferrari a vândut o cotă de 50% din compania sa către Fiat SpA în 1969, dar a rămas președintele companiei până în 1977 și a păstrat controlul asupra Ferrari până la moartea sa.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Miliardarul moldovean o ține-n puf pe blonda lui Dan Negru! A ”scăldat-o” în Moet, a acoperit-o cu trandafiri, iar ea… Și-a aruncat lenjeria intimă la Paris!

19 September 2022 at 20:40

Bărbații din „lumea bună” se întrec în bogății! Protagonistul serii este nimeni altul decât Gabriel Stati. Pe lângă bogăția de femeie pe care o are lângă el, Anastasia Fotachi, traiul pe care îl duce, dar și pe care i-l asigură partenerei sale este de departe unul faraonic. CANCAN.RO vă prezintă imagini colosale cu viața extravagantă a miliardarilor din Republica Moldova. Îți stă inima în piept, nu glumă! Vorbim de muulte milioane de euro!

Gabriel Stati este un împătimit al cadourilor scumpe pe care i le oferă soției sale, Anastasia Fotachi. De altfel, o răsfață cu vacanțe extravagante și bijuterii ale căror prețuri se ridică la zeci de mii de euro.

Mai mult decât atât, o ține-n puf pe blonda lui Dan Negru, o ”scaldă” în Moet, o acoperă cu trandafiri, iar ea își aruncă lenjeria intimă în clipuri pe TikTok! Noua „aroganță” a cuplului?! Plimbare cu un Rolls-Royce decapotabil în apropiere de Turnul Eiffel.

Anastasia Fotachi își aruncă lenjeria intimă în clipuri pe TikTok (Foto: captură video)

(VEZI AICI: LEGĂTURA NEȘTIUTĂ DINTRE DAN NEGRU ȘI SUPER-MODELUL CARE SE MĂRITĂ CU MOȘTENITORUL AVERII DE 2 MILIARDE €: “AU FOST ANUMITE MOMENTE CÂND…”)

Gabriel Stati îi asigură Anastasiei Fotachi o viață de lux

Fiul lui Anatol Stati se ocupă de extravaganțe încă de la începutul relației pe care o are cu Miss Bikini Moldova 2015 și care datează de mai bine de trei ani. „Prințișorul petrolului” a avut grijă încă de pe atunci ca partenera lui să conducă o mașină „confortabilă” așa că i-a dăruit un automobil de lux, marca Mercedes.

Miliardarul obișnuiește să meargă cu iubita lui în locuri exotice, în vacanțe care costă o avere, după cum vă puteți convinge dacă deschideți GALERIA FOTO+VIDEO incendiară pe care v-am pus-o la dispoziție.

Veți descoperi cum trăiesc miliardarii din Republica Moldova pentru că… obrazul subțire cu cheltuială se ține.

Gabriel Stati și Anastasia Fotachi, în vacanță la Paris / (Sursa: Instagram)

Gabriel Stati, deținătorul unui impresionant parc auto

Fiul lui Anatol Stati este recunoscut pentru viața extravagantă pe care o trăia prin București, în urmă cu câțiva ani. Ca un adevărat milionar, de fiecare dată când pășea în localurile exclusiviste din Capitală, Gabriel Stati era însoţit de mai mulți bodyguarzi.

Totodată, „prințișorul petrolului” nu se dezice de „aroganțe”, așa că este deținătorul mai multor bolizi de lux care valorează, cumulat, peste un milion și jumătate de euro.

Adevărul e că Anastasia Fotachi are de unde alege dimineața când se trezește și are nevoie să iasă să-și rezolve treburile, dar vrea și să facă impresie bună… căci vorbim de “piese grele” pe care le deține soțul.

Un Cadillac Escalade – în valoare de 70.000 de euro, un BMW 760 – în valoare de 75.000 de euro, un Aston Martin DB9 – care costă 170.000 de euro, două Rolls Royce Phantom, unul de culoare roşie şi altul negru – în valoare de 250.000 de euro fiecare, și un Ferrari 599 GTB – cu un preț de 180.000 de euro.

Asta nu este tot, căci lista continuă. Gabi Stati mai deține două Chevrolet-uri, unul Tahoe şi celălalt Suburban – în valoare de 110.000 de euro, cumulate, un BMW 630 – în valoare de 70.000 de euro, dar şi mai multe Mercedes-uri: C200 – în valoare de 55.000 de euro, un E220 – de 60.000 de euro şi un CLS320 – de “numai” 35.000 de euro.

Înșiruirea de mașini nu se oprește aici, căci Stati mai posedă alte două Mercedes-uri Sprinter – doar una costând 17.000 de euro, alte două autoturisme Volkswagen Golf,  dar şi un Ford Transit – care a costat 9.000 de euro,  maşini care sunt, cel mai probabil, folosite în afacerile pe care le are milionarul.

Câteva dintre bijuteriile pe patru roți ale lui Gabriel Stati

Anastasia Fotachi și Gabriel Stati, nuntă demnă de milionari

Faptul că fiul lui Anatol Stati, Gabriel (45 de ani) s-a căsătorit recent cu Anastasia Fotachi (26 de ani) nu mai este un secret. Milionarul în euro o iubește pe blondină de mai mulți ani, însă înainte de ea a curtat mai multe celebrități din showbiz, printre care Andreea Raicu, Lili Sandu, Cristina Rus, Maria Marinescu.

De altfel, Gabriel Stati și Anastasia Fotachi sunt împreună de aproximativ trei ani, iar logodna a venit în anul 2020. Semn că iubirea e mare și trebuia oficializată și cu acte, pe 1 septembrie a fost organizată nunta de lux, la castelul deținut de Gabriel Stati, aflat la periferia orașului Chișinău.

Fiind obișnuiți cu un trai cufundat în milioane de euro, ceremonia bineînțeles că nu s-a lăsat mai prejos, iar Dan Bittman și Marcel Pavel au fost printre cei care au întreținut atmosfera și au ținut oamenii în picioare până în zori.

Anastasia nu este străină de lumina reflectoarelor, ea fiind fotomodel și, mai mult decât atât, a fost desemnată Miss Bikini Moldova 2015. S-a remarcat și ca prezentatoare, alături de Dan Negru, la „Roata norocului”, în Republica Moldova.

Gabriel Stati nu este la primul mariaj. El a mai fost căsătorit cu Natalia Diacov, fiica politicianului Dumitru Diacov. Din iubirea lor s-au născut trei copii. Însă lucrurile n-au mers „ca pe roate”, iar după divorț, fiul lui Anatol Stati a început o poveste de iubire cu Anastasia, mai mică cu 20 de ani decât el.

Urmașul lui Anatol Stati, milionar încă de la vârsta de 22 de ani

Anatol Stati este probabil mândru că fiul îi calcă pe urme. De altfel, și Anatol trăiește o viață faraonică, fiind considerat cel mai bogat om din Republica Moldova. Averea acestuia a fost estimată la două miliarde de euro.

Anatol Stati este fondator, președinte și CEO al companiei Ascom Group încă din anul 1994, având și afaceri în domeniul petrolului în Kazahstan și Sudan.

Iar pentru că „milion cu milion fac mai multe milioane”, Gabriel Stati l-a urmat îndeaproape pe tatăl său, a intrat în business-uri la numai 16 ani posedând, deja, primul milion de dolari la doar 22 de ani.

Gabriel Stati a făcut primul milion de dolari la 22 de ani / (Sursa: Instagram)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Măsoară-ți forța fizică la “MIOVENI STREET WORKOUT CHALLENGE – 2022” powered by FLUX!

14 September 2022 at 23:19
image

Sâmbătă, 24 septembrie, în cadrul proiectului Săptămâna Europeană a Sportului, începând cu ora 11.00, dăm start celei de-a doua ediții a competitiei destinată testării forței fizice “MIOVENI STREET WORKOUT CHALLENGE – 2022” powered by FLUX – Street Workout Team!

Ca și anul trecut, competiția de Street Workout va fi organizată la Baza Sportiva Gabriel Cattliaz – Racovița, în parcul special amenajat pentru practicarea acestui sport.
“MIOVENI STREET WORKOUT CHALLENGE – 2022” powered by FLUX – Street Workout Team se adresează tuturor pasionaților de sport, nu doar din Argeș, indiferent de vârstă ori sex. Arbitrajul va fi realizat de către FLUX – Street Workout Team Sibiu.
Competiția este organizată de Primăria și Consiliul Local Mioveni, cu sprijinul SC Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL și OMV Petrom.
Participanții la ediția din acest an se pot înscrie la următoarele probe:
1. Tracțiuni (Pull-Ups) – masculin
2. Flotări la paralele (Dips) – masculin
3. Flotări la sol (Push-Ups) – masculin
4. Flotari pe cutie pliometrică – feminin
5. Genuflexiuni cu săritură – feminin
6. KING OF PLANK (sprijin în planșă) – proba OPEN (M+F)
7. KING OF GRIP (forța de atârnare) – proba OPEN (M+F)
Orar competitie
11:00 Confirmare înscriere
12:00 Deschiderea concursului
12:15 – 12:30 Încălzirea participanților – sesiune condusa de Florentin Cismaru-Băcanu
12:30 START probe în următoarea ordine :
– Tracțiuni
– Flotări la paralele
– Flotări la sol
– Flotări pe cutie pliometrică – fete
MOMENT DE FREESTYLE susținut de membri FLUX Team
– Genuflexiuni cu săritura – fete
– KING OF GRIP
– KING PF PLANK
Înscrierea în competitie se va face prin intermediul unui formular online.
articolul original.

Un tren electric care atinge 1.000 km/h, construit în Canada. Şi va fi mai ieftin decât cu avionul

9 September 2022 at 21:06
By: -
image

Compania canadiană TransPod a anunţat că va construi un vehicul electric care poate transporta pasageri şi mărfuri la viteze de 1.000 de kilometri pe oră şi susţine că biletele vor fi mai ieftine decât cele de avion.

Publicitate

FluxJet, un hibrid între un tren şi un avion, se deplasează într-un tunel vidat, prin levitație magnetică, după principii similare conceptului de “hyperloop” popularizat de Elon Musk, notează CNN.

Trenurile ar urma să circule exclusiv în cadrul unei reţele denumite TransPod, cu staţii în marile oraşele şi destinaţii importante, şi fiecare va putea transporta până la 54 de pasageri sau zece tone de marfă.

Valoarea proiectului este estimată la 18 miliarde de dolari şi într-o primă fază, a cărei lansare este planificată pentru sfârşitul anului 2023, va conecta oraşele canadiene Calgary şi Edmonton, situate la o distanţă de 300 de kilometri unul de celălalt. Această distanţă poate fi parcursă în prezent cu maşina în trei ore, însă vehiculele FluxJet vor reduce timpul la 45 de minute, spun producătorii. Linia ar urma să fie finalizată în 2027.

Publicitate

TransPod, care a atras până acum finanţări în valoare de 550 de milioane de dolari, estimează că primul transport de pasageri va avea loc până în 2035. 

Proiectul se află în prezent în faza de cercetare şi dezvoltare, compania concentrându-se pe aspecte precum evaluarea impactului asupra mediului şi cumpărarea terenului pe care ar urma să fie construită reţeaua de transport.

Potrivit companiei, acest sistem nu numai că va fluidiza traficul, dar va reduce, totodată, emisiile de CO2 cu peste 600.000 de tone pe an. Iar călătoria cu FluxJet va costa cu aproximativ 44 la sută mai puţin faţă de cea cu avionul.

Publicitate

C.S.

articolul original.

ADI „ECODES SĂLAJ” – Campanie de informare pentru colectarea selectivă a deșeurilor

9 September 2022 at 06:56
By: Regie

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ECODES Sălaj”, împreună cu operatorii de salubrizare organizează, în cursul lunii septembrie, o serie de întâlniri cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Sălaj. Acțiunile fac parte dintr-o campanie amplă de informare și conștientizare privind fluxul tehnologic al deșeurilor.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „ECODES Sălaj”, împreună cu operatorii de salubrizare Asocierea SC Instal Ros SRL – SC Cleanman SRL şi Asocierea SC Brantner Environment SRL – SC Brantner Servicii Ecologice SRL, organizează, în cursul lunii septembrie, o serie de întâlniri cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județul Sălaj.

Acțiunile fac parte dintr-o campanie amplă de informare și conștientizare privind fluxul tehnologic al deșeurilor, respectiv importanța colectării selective și a reciclării, pentru a avea un mediu mai curat și o mai bună calitate a vieții.

Până în prezent au fost organizate trei astfel de întrevederi la care au luat parte, alături de primari și viceprimari din UAT-urile deservite de Asocierea Instal Ros SRL – SC Cleanman SRL, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședinții Cristian-Claudiu Bîrsan și Szilágyi Róbert-István, administratorul public al județului, Marian-Paul Maghiu, și secretarul general al județului, Cosmin-Radu Vlaicu.

Întâlnirile au debutat cu vizite de lucru la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Dobrin, în cadrul cărora au fost oferite detalii privind fluxul tehnologic al deșeurilor de la colectare, transport, sortare, până la valorificare, respectiv depozitarea finală. Complementar au fost furnizate informații despre stația de tratare mecano-biologică, cea de compostare și cea de epurare.

Ulterior, reprezentanții ADI „ECODES Sălaj” au prezentat rezultatele activității de colectare a deșeurilor pe fiecare UAT în parte, subliniind necesitatea formării și consolidării, în rândul cetățenilor, a deprinderilor de colectare selectivă și reciclare, în vederea creșterii cantităților de deșeuri ce pot fi valorificate.

În acest scop, ADI „ECODES Sălaj” va lansa un “proiect-pilot” în cadrul căruia operatorii de salubrizare vor distribui populației saci de culori diferite (galben, albastru, verde) destinați colectării selective, și un alt proiect, derulat în școli, pentru creșterea nivelului de informare și conștientizare a elevilor din ciclul primar cu privire la colectarea selectivă și reciclarea deșeurilor.

articolul original.

A fost eliminat plafonul la gaz

7 September 2022 at 06:43
By: Regie
image

Noua ordonanță de urgență din urgență din energie vine cu schimbări pentru cei care au centrale individuale pe gaz. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat că s-a eliminat plafonul de consum, astfel încât aceștia pot consuma oricât, iar prețul va fi același ca anul trecut, de 31 de bani pe kilowatt.

„Există o schimbare majoră în această iarnă pentru cei care au centrale individuale: nu mai există acel plafon de consum. Iarna trecută, dacă nu mă înșel, era la început 1.000 de metri cubi, apoi pe toată perioada de iarnă a fost parcă 1.200 de metri cubi. Acum nu mai vorbim de un plafon, vorbim de prețul gazului, care este același ca iarna trecută, 31 de bani, pentru oricât consumi. Deci, indiferent dacă e o casă mare sau o casă mai mică, tocmai pentru a nu mai avea probleme – mai sunt pensionari care stau în case mari, stau singuri și mai sunt case care nu sunt încă foarte bine eficientizate energetic din punct de vedere al anvelopării. Sunt multe lucruri de care ne-am lovit în iarna trecută. Deci, spre deosebire de electricitate, la gaz este un preț fix de 31 de bani care nu mai are un plafon de consum”.

„Eu am spus de mai mult timp: vom avea o iarnă complicată și monitorizăm complet și continuu fluxurile de gaze. E adevărat, România nu este atât de dependentă de gazul rusesc ca alte state europene. Avem în continuare discuții și înțelegeri cu alte state pentru livrare suplimentară de gaze naturale pentru această iarnă. Mai sunt depus la cap la cap niște lucruri cu privire la tranzitul acestor gaze în așa fel încât să le putem aduce în România. Avem pe unde să le aducem în România, prin sudul țării, prin Coridorul Trans-Balcanic, pentru că ați văzut interconectorul între Grecia și Bulgaria în continuare nu este finalizat. Sperăm să fie finalizat până la începerea iernii, dar nu luăm în calcul și discutăm de Coridorul Trans-Balcanic”.”

„Nord Stream alimentează nordul Europei, în principal Germania și de acolo duce spre alte țări. Gazele din Rusia pentru România și partea aceasta de Balcani vin prin TurkStream, nici măcar prin conducta care trece prin Ucraina. Inclusiv Ungaria ia prin TurkStream și BalcanStream o parte, o parte ia și prin BRUA, prin conducta noastră, tot din TurkStream Coridor, și o parte prin Ucraina. Dar fluxul de gaze Rusia-Ucraina-România, care a funcționat anul trecut și în iarna trecută, în momentul de față nu mai funcționează, s-a redirecționat pe zona de sud”

Virgil Popescu va participa în 9 septembrie la Consiliul extraordinar al miniștrilor energiei din UE, unde se vor lua discuție toate soluțiile pentru a face față iernii care vine.

articolul original.

Ce înseamnă pentru tine să fii o femeie liberă?

7 September 2022 at 02:23
By: Geo

Libertatea poate avea multe înțelesuri când ești o femeie tânără. Un lucru important e să decizi singură pentru tine, fără să-ți mai impună anumite lucruri părinții sau alți apropiați. La fel, să poți alege în viața ta privată cu cine să fii.

Esențial e însă să ai suportul financiar pentru a face ce vrei. Când depinzi de banii altcuiva, automat ai niște constrângeri. Dar, dacă te poți baza pe propriile resurse, atunci lucrurile devin mult mai limpezi.

Eu sunt Claudia, PR la Heylux Iași, cel mai mare studio de videochat din oraș. Am fost și eu model tocmai pentru a obține libertatea financiară. Plus că m-a atras experiența asta. În câțiva ani, am reușit să realizez câteva lucruri importante: mi-am luat apartament, am pus bani deoparte. Acum, am trecut pe partea asta managerială fiindcă îmi place ceea ce fac.

O să-ți fie foarte bine

Mai exact, lucrez cu modele tinere, ca tine. Sunt sigură că și tu ai poate niște rețineri, emoții în legătură cu n astfel de job. Așa m-am simțit și eu când a început. Dar am trecut repede peste detalii de genul ăsta și îmi este foarte bine.

Până la urmă, așa e în toate schimbările. Ai tentația să stai într-o zonă de confort la infinit. Dar, confortul ăsta e numai aparent, nu-ți aduce nimic pozitiv cu adevărat. Doar când îți asumi să faci un pas în față apar lucrurile benefice.

Așa e și cu videochatul: contează primul pas, apoi toate lucrurile se leagă. Din experiența mea îți pot spune că asta funcționează în toate cazurile. Aici suntem excelent organizate tocmai în direcția asta: să îți asigurăm toate condițiile ca să înveți despre domeniu, să te adaptezi rapid și să începi să încasezi sume consistente.

Avem însă și o condiție importantă pe care să o îndeplinești. Heylux Iași e Nr. 1 în videochat în Iași. Îți oferim cele mai bune condiții de lucru, seriozitate absolută, legalitate, sprijin printr-o echipă de 14 trainere. Adică venim cu niște standarde foarte înalte de calitate.

Toate lucrurile astea ne fac să așteptăm și de la tine seriozitate și focus. La prima discuție de la studio îmi doresc să văd motivare din partea ta. Mă uit dacă chiar îți dorești să faci foarte mulți bani, să devii independentă financiar. Așa îmi dau seama dacă merită să investim substanțial în succesul tău.

Libertatea financiară îți face viața mai frumoasă

Vei fi o femeie liberă. Sunt 100% convinsă de lucrul ăsta. Așa cum reușesc multe alte modele de la noi, o să reușești și tu. Treaba noastră e ca lucrul ăsta să se întâmple cât mai repede. Ca să-ți faci o idee, modelele noi ajung să câștige în jur de 2.000 de euro lunar după doar 8 săptămâni la studio.

Mai departe, reușești să crești treptat către sume tot mai mari. Încă din primul an, ai șansa unor venituri de 5.000 – 6.000 de euro pe lună. Gândește-te ce ai putea să faci cu sumele astea! Vacanțele superbe devin perfect posibile. Îți cumperi rochii, telefon nou, bijuterii, genți, ce vrei tu.

Mai mult, te distrezi când ai chef. În escapade de weekend în afara Iașiului, în cluburi, la concerte și festivaluri. Cu alte cuvinte, vei avea o viață frumoasă. Ăsta e efectul magic al libertății financiare pe care o obții la Heylux Iași.

Te atrag și pe tine lucrurile astea? Mă bucură mult lucrul ăsta. Meriți tot ce e mai bun și abia aștept să lucrăm împreună pentru succesul tău. Sună-mă la tel: 0744.33.77.11 și hai să facem planuri pentru o femeie liberă și frumoasă ca tine!

articolul original.

Fii și tu o femeie liberă! Banii îți dau puterea de a zâmbi mai mult

5 September 2022 at 17:30
By: Geo

Toată lumea vorbește despre bani. Problema e că doar vorbește, nu încearcă ceva concret ca să-i și obțină. În videochat, lucrurile se întâmplă un pic diferit. La Heylux Iași, care e cel mai mare studio din oraș, vorbim mai puțin și facem mai mult.

Suntem o echipă exclusiv feminină și singurul nostru scop este să te ajutăm să câștigi. Nu bani, ci foarte mulți bani. Discutăm despre asta cu tine de la prima întâlnire aici, la sediu. Dacă speri să faci doar 1.000 de euro lunar, îți recomandăm un alt job. Dacă visezi să câștigi peste 10.000 de euro lunar, te primim cu drag în studio.

E o diferență majoră de mentalitate. Aici se face, de fapt, marea diferență dintre modelele obișnuite și modelele de la Heylux Iași. La Heylux Iași, îți insuflăm mentalitatea de învingătoare, îți transmitem spiritul reușitei.

Partea de imagine contează și ea mult, desigur. Dar ne ocupăm intens de ea și vei arăta superb la program. Investim mult în designul camerelor, îți dăm machiaj gratuit, îți realizăm fotografii și filme profesioniste. Dar totul depinde de mentalitate.

Fundamental este ca tu să vezi toate avantajele astea primite ca pe o imensă oportunitate. Dacă te folosești la maximum de ele aici și acum, ai șansa de face mulți bani. Mai ales că te învățăm pas cu pas ce să faci ca model.

fit your body and lose weight. sensual girl in underwear lingerie and sunglasses outdoor. sexy woman with fit body. sport and fitness. summer fashion beauty. perfect body with no cellulite and fat.

Fii liberă să te bucuri de succes!

Marile câștiguri îți aduc și o mare libertate. Din moment ce începi să lucrezi la noi, cardul tău începe să fie mai fericit. La fel ca tine. Așa puteți merge împreună la shopping de câte ori aveți chef.

Imaginează-ți un pic cum va arăta viața ta cu mii de euro care-ți intră în fiecare lună! Ce telefon ai acum? Ar fi timpul să-l schimbi cu unul nou, de top, cu cameră perfectă pentru selfie-uri pe Insta. Îți iei haine din mall? Ce-ar fi să ți le cumperi de la branduri de lux, de la Milano, Paris, sau din magazinele online?

Asta e iarăși o mare schimbare de mentalitate. În loc să economisești, să te abții de la mici plăceri, ți se deschid oportunități extraordinare. O să-ți ia un pic de timp să te adaptezi, uneori o să fii surprinsă de cât de bine îți merge. Dar o să te adaptezi cu starea asta, suntem sigure de asta.

Seductive look. Sexy blonde girl in underwear and no bra under the shirt posing near the window in the room.

Zâmbește, îți merge bine!

Libertatea financiară o să te facă să zâmbești mai mult. O să pleci relaxată acasă, de la program, știind că ești asigurată în privința veniturile. În plus, aici câștigi nelimitat. Nimeni nu-ți spune să te oprești, fiindcă ai primi prea mult.

Chiar te încurajăm să te autodepășești, să vrei mai mult. Întotdeauna este un prag mai tentant, pe care o să-ți dorești să-l ajungi. După 10.000 de euro, ai ocazia să ajungi la 15.000, apoi la 20.000 de euro!

Mai are rost să-ți faci griji, să te gândești la probleme cu veniturile astea? Exact, e timpul tău, succesul tău, zâmbește mai mult! Simte-te bine în pielea ta, fii relaxată și fă-ți toate plăcerile! Meriți tot ce ți se întâmplă pozitiv!

Hai să facem planuri împreună și să începem o colaborare de succes! Sună-ne la telefon 0744.33.77.11 și îți explicăm cum câștigi mulți bani și vezi cu ochii tăi multe alte modele care deja reușesc asta. O zi minunată ca tine îți dorim!

articolul original.

O proprietate de lux dezgropată de arheologi datează de la începuturile Islamului

3 September 2022 at 12:00
image

O proprietate de lux dezgropată de arheologi care fac parte din Autoritatea pentru Antichități din Israel (IAA) datează de la începuturile Islamului.

Echipa a făcut descoperirea în timpul lucrărilor de construire a unui nou cartier în orașul Rahat din deșertul Negev, situat în sudul Israelului.

Regiunea a fost condusă anterior de tribul Al-Tayaha (clanul Al-Hezeel), un popor beduin din Negev care s-a stabilit în Peninsula Sinai în primii ani ai cuceririlor musulmane, scrie Heritage Daily.

O proprietate de lux dezgropată de arheologi are un rezervor de apă tăiat în stâncă

Această este mare, cu o curte centrală, și se află deasupra unui complex boltit și a unui rezervor de apă tăiat în stâncă, adânc de 3 metri; toate acestea datează de la începutul Epocii de aur a islamului, în secolele VIII-IX d.Hr.

Proprietatea are patru aripi, una dintre acestea avânde o sală pavată cu podea de marmură și piatră și pereți decorați cu fresce cu pigmenți fin colorați cu roșu, galben, albastru și negru.

Unele dintre celelalte camere au o podea din ipsos și cuptoare mari pentru gătit, acolo descoperindu-se și fragmente  de vase de mâncare delicate, .

Descoperirile vor putea fi vizitate de public

„Moșia luxoasă și bolțile subterane impresionante sunt dovada averii proprietarilor. Statutul și bogăția lor le-au permis să construiască un care a servit drept reședință, dar și pentru divertisment”, au spus directorii de săpături Oren Shmueli, dr. Elena Kogan-Zehavi și dr. Noé D. Michael.

„Autoritatea pentru Antichități din Israel și Autoritatea pentru Dezvoltarea și Așezarea Beduinilor plănuiesc împreună să conserve și să expună descoperirile pentru publicul larg”, a declarat Eli Eskosido, directorul Autorității pentru Antichități din Israel.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Grupul VELUX îl desemnează pe Lars Petersson în calitate de nou CEO, ca urmare a deciziei lui David Briggs de a se pensiona

1 September 2022 at 12:54

Grupul VELUX îl desemnează pe Lars Petersson în calitate de nou CEO, pentru a-l înlocui pe David Briggs, care a decis să se pensioneze. Lars Petersson este în prezent Președinte și CEO al Hempel și se va alătura companiei VELUX pe 1 noiembrie 2022. Anders Götzsche, CFO al VELUX, va ocupa funcția de  CEO interimar până la această dată.

 

Lars Petersson a ocupat anterior funcția  de președinte și CEO al Hempel, o companie globală cu sediul în Danemarca, din domeniul vopselelor. Înainte de Hempel, Lars Petersson a ocupat funcții de conducere de top management  în compania suedeză Inwido, producătoare de uși și ferestre și în compania franceză producătoare de pardoseli, Tarkett. Începând cu 2019, Lars Petersson este membru al Consiliului de administrație al companiei Dovista, parte din Holdingul VKR.

„Lars Petersson are o experiență vastă și un palmares puternic obținute în cadrul companiilor globale de producție din industriile conexe. Sub conducerea sa, Hempel a lansat cu succes o strategie de creștere ambițioasă, cu un accent clar pe clienți și un angajament la fel de puternic de a deveni lider în sustenabilitate. Sunt încrezător că am găsit persoana potrivită în Lars pentru a conduce dezvoltarea continuă a VELUX”, declară Jørgen Jensen, președintele consiliului de administrație al Grupului VELUX.

„Sunt onorat și încântat că mi s-a oferit oportunitatea de a conduce Grupul VELUX mai departe. Lucrez în industria materialelor de construcții de două decenii și am admirat întotdeauna VELUX pentru marca și calitatea sa puternică – compania are o tradiție profundă de a defini o întreagă industrie, menținând în același timp un puternic simț al responsabilității sociale. Aștept cu nerăbdare să devin parte din VELUX și să ajut la realizarea ambițiilor stabilite în strategia recent lansată de a crește compania, ridicând în același timp ștacheta pentru conducerea unei afaceri sustenabile”, spune Lars Petersson.

Lars Petersson are 53 de ani și este originar din  Suedia. Locuiește în zona Copenhaga împreună cu soția sa, Annica, cu care are doi copii adulți.

David Briggs se va pensiona de la VELUX

După cinci ani la conducerea Grupului VELUX, David Briggs se va retrage din funcția de CEO în septembrie.

„David a avut o carieră de succes  în cadrul companiei VELUX, de aproape 30 de ani, iar sub conducerea sa timp de cinci ani în calitate de CEO, povestea de succes VELUX a continuat și a accelerat. Îmi pare rău de plecarea lui , dar îi respect pe deplin dorința de a petrece mai mult timp cu familia”, afirmă președintele VELUX, Jørgen Jensen.

„Împreună cu consiliul de administrație și cu o echipă de conducere executivă puternică, David a pus în aplicare o strategie interesantă, menită să asigure o creștere semnificativă către 2030 și să conducă cu adevărat drumul în ceea ce privește sustenabilitatea în sectorul construcțiilor. Rămânem pe deplin dedicați fundamentelor acestei strategii”, continuă Jørgen Jensen.

„A fost cea mai mare onoare și privilegiu din viața mea să conduc VELUX și să reprezint această companie magnifică și pe toți colegii mei remarcabili. Din 2018, am obținut rezultate cu care ne putem mândri cu toții – rezultate care depășesc ceea ce mulți credeau că ar fi posibil. Acest lucru se datorează atât angajamentului colegilor mei, cât și al partenerilor, al furnizorilor noștri și, desigur, al clienților noștri”, declară CEO David Briggs.

„Cred cu adevărat că tot ce este mai bun urmează să vină pentru VELUX, așa cum este prevăzut în strategia corporativă pe care am lansat-o în 2021 și care deja începe să dea rezultate vizibile. Este greu să las în urmă ceva ce iubesc și în care cred atât de mult. Dar simt că este momentul potrivit pentru mine și pentru familia mea. Cu un consiliu puternic, susținut de acționarii pe termen lung care au sprijinit VELUX într-o manieră incredibilă, nu am nicio îndoială că VELUX va continua să crească și va continua să fie ceea ce este probabil cea mai bună afacere cu materiale de construcție din lume pentru mulți ani de acum înainte”, continuă David Briggs.

 

Despre Grupul VELUX

De peste 80 de ani, Grupul VELUX a creat medii de viață sănătoase pentru oamenii din întreaga lume, valorificând la maximum lumina naturală și aerul proaspăt. Gama noastră variată de produse include ferestre de mansardă, ferestre pentru acoperiș terasă, rulouri interioare, produse pentru protecție solară și rolete exterioare, precum și soluții de montaj și sisteme de control pentru casă inteligentă. Aceste produse contribuie la asigurarea unui climat interior sănătos și durabil, pentru muncă și învățare, pentru joacă și petrecerea timpului liber. Lucrăm la nivel global – cu operațiuni de vânzări și producție în peste 38 de țări și aproximativ 12.500 de angajați în întreaga lume. Grupul VELUX este deținut de VKR Holding A/S, o societate cu răspundere limitată deținută integral de fundații non-profit, caritabile (THE VELUX FOUNDATIONS) și de familie. În 2021, VKR Holding a avut venituri totale de 3,5 miliarde de euro, iar THE VELUX FOUNDATIONS a donat 244 de milioane de euro sub formă de donații caritabile.

Pentru mai multe informații despre Grupul VELUX, vizitați velux.com.

articolul original.

FOTO | Doliu în lumea filmului. Actorul britanic Ashvin Luximon a murit la vârsta de 38 de ani

27 August 2022 at 19:39
image

Doliu în lumea filmului. Actorul britanic Ashvin Luximon, starul din EastEnders, care a apărut în 146 de episoade, a murit la vârsta de 38 de ani din cauza unui anevrism. Luximon l-a interpretat pe Asif Malik în serialul produs de BBC.

Actorul, care a apărut în lunga telenovelă BBC între 1999 și 2003, a murit pe 23 iulie „din cauza unui anevrism”, a anunțat familia sa, potrivit Sky News.

Personajul său, care a apărut în 146 de episoade din EastEnders, a fost prieten de școală cu Martin Fowler, cei doi intrând adesea în probleme împreună.

O pagină de internet creată de familia sa i-a adus un omagiu unui „fiu, frate și prieten iubitor”.

„Acest site este un omagiu adus lui Ash, care a decedat pe 23 iulie 2022, din cauza unui anevrism. Moartea neașteptată a lui Ash ne-a lovit pe toți din greu, dar vrem să ne facem timp să ne amintim de spiritul său mai mare decât viața. A iubit și a fost iubit de atât de mulți. Cânta o melodie de karaoke bună și avea o voce suficient de puternică pentru a fi auzită din spațiu. A adus râsete și cele mai bune îmbrățișări”, scrie pe pagina artistului.

Ultima sa apariție în serialul EastEnders a fost în octombrie 2003, când personajul său a primit rezultatele de la bacalaureat și a plecat pentru a merge la facultate.

Luximon, care era din Enfield, nordul Londrei, a mai apărut în Grange Hill și în serialul TV Hope and Glory, potrivit Mediafax.

Înmormântarea sa a avut loc pe 11 august, iar prietenii și familia au fost rugați să „poarte culori pentru a-i sărbători viața așa cum și-ar fi dorit el”.

În loc de flori, cei îndurerați au fost rugați să facă donații pentru organizații de caritate.

Fotografiile de pe site-ul de omagiere includ actorul vorbind la o nuntă, o fotografie de la începutul școlii secundare și o imagine recentă alb-negru a actorului într-un cadru cu o lumânare cu ulei arzând în memoria sa.

articolul original.

Târgoviște: Trei autoturisme și un microbuz au rămas blocate sub podul de la Romlux

23 August 2022 at 18:22
image

Sâmbătă – 27 august 2022, începând cu ora 10:00, se va desfășura, la Biblioteca Județeană IH Rădulescu Dâmbovița, cea de-a IX-a ediție a Simpozionului național „Școala de la Târgoviște – tradiție și continuitate”, eveniment organizat de Societatea Scriitorilor Târgovișteni.

„Vor prezenta comunicări științifice scriitori, istorici și critici literari: Vasile Bardan, Aurel Maria Baros, Petre Gheorghe Bârlea, Corin Bianu, Corneliu Berbente, Margareta Bineață, Mihai Cimpoi, George Coandă, Titi Damian, Ana Dobre, Iulian Filip, Niculae Ionel, Nicolae Oprea, Victor Petrescu, Florentin Popescu, Mădălina Simionescu-Cojocaru, Mihai Stan, Emil Stănescu, George Toma Veseliu.

Vor fi lansate cărți ale unor scriitori reprezentativi ai „Școlii de la Târgoviște”: Mircea Horia Simionescu – „Literatură dus-întors” vol. II; proceeding-ul ediției a IX-a a Simpozionului; Caietele Simpozionului „Școala de la Târgoviște” nr. 1, 2, 3 și 4; Margareta Bineață – „Între două lumi” (roman); Vali Nițu – „Destinul jurnalistului misterios” (eseu)”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

articolul original.

Autoturism de lux semnalat furat din Marea Britanie, descoperit în trafic de poliţiştii de frontieră ieşeni

22 August 2022 at 13:43

Autoturism de lux semnalat furat din Marea Britanie, descoperit în trafic de poliţiştii de frontieră ieşeni!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit în cadrul unei acţiuni şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux, care figura în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie.

La sfârşitul săptămânii, pe timpul unei acţiuni specifice desfăşurate, poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au oprit în trafic, pentru control, la intrarea în municipiul Iaşi, un autoturism marca Audi A6, an fabricaţie 2015, condus de un ieşean în vârstă de 33 de ani.

Autoturism de lux semnalat furat din Marea Britanie, descoperit în trafic de poliţiştii de frontieră ieşeni!

Deoarece au avut suspiciuni cu privire la situaţia juridică a mijlocului de transport, autoturismul şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind furat din Marea Britanie, semnalare emisă la data de 02.09.2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român şi că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 90.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

articolul original.

Destinațiile exotice care atrag turiștii ca un magnet. O noapte de cazare nu depăsește 23 de euro (VIDEO)

21 August 2022 at 10:22
image

Tot mai mulți români aleg destinațiile exotice de vacanță, mai ieftine și mai luxoase decât cele locale. Turiștii atrag și alți iubitori de aventură  prezentând condițiile de lux pe rețetele sociale, pentru care plătesc 23 de euro pe noapte, în condițiile în care pe litoralul românesc prețurile pentru o cameră similară depășesc 100 de euro în plin sezon.

Imaginile postate pe Tiktok din această destinație au devenit virale.

@patrik_bindea Cazare ieftina in #Bali ♬ original sound – Patrik Bindea

Câți bani sunt dispuși românii să cheltuie într-o vacanță?

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a realizat un studiu pentru a afla cați bani aloca romanii vacantelor, iar concluzia a fost următoarele: un roman plătește in medie intre 250 – 300 euro pentru o vacantă de tip city break, in timp ce pentru o vacanță in familie, un sejur de 7 nopți, romanii sunt dispuși sa scoată din buzunar pana in 700 – 800 euro.

Cele mai ieftine destinații exotice

Filipine este o altă destinație exotică cu prețurile sunt mult mai mici decat in Romania de până la cu 50%. Cu apa turcoaz, limpede, incredibila, Filipine este cu adevărat un paradis greu de egalat de multe alte destinații. Palawan, Boracay si El Nido sunt cele mai cunoscute locuri de plaja, însa Filipine are si plaje izolate.

SAUD BEACH, PAGUDPUD, ILOCOS NORTE🥰

SAUD is among the 25 MOST BEAUTIFUL BEACHES IN THE WORLD according to AMERICAN MAGAZINE „Travel+Leisure”… The ONLY PHILIPPINE BEACH included in the list of said magazine🇵🇭 #WowIlocosRegion #AgbiagIlocano pic.twitter.com/K2J2UX2w9v

— Ateng Vhenz🔥 (@ZamsVhenz) April 18, 2022

Thailanda este o altă destinație potrivită pentru cei care vor să se relaxeze  într-o atmosferă paradisiacă, cu plaje ce se întind în ape de azur,  stânci înalte și recifurile de corali.

𝑊ℎ𝑒𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑠𝑢𝑛 𝑔𝑜𝑒𝑠 𝑑𝑜𝑤𝑛 𝑖𝑛 𝐾𝑜ℎ 𝑇𝑎𝑜 ☀️

𝐾𝑜ℎ 𝑇𝑎𝑜 ℎ𝑎𝑠 𝑚𝑎𝑛𝑦 𝑏𝑒𝑎𝑐ℎ 𝑟𝑒𝑠𝑜𝑟𝑡𝑠 𝑡𝑜 𝑜𝑓𝑓𝑒𝑟 🌊https://t.co/90BJCK49FD#kohtao #thailand #holiday #vacation #gulfofthailand pic.twitter.com/IrlvtMlvoY

— The Funky Turtle® (@the_funkyturtle) August 12, 2022

O altă destinație exotică este Sri Lanka, renumită pentru templele măiestoase, plajele cu apă limpede, păduri tropicale și munți.

Sri Lanka Attractions, Places to Visit, Things to Do in Sri Lanka 🌸

Sri Lanka holiday packages offer remarkable arrangements including visits to famous tourist attractions like beaches, hills, waterfalls, national parks, temples, tea estates and various tourist activities 😍 pic.twitter.com/926PkjoZTR

— Sajith Rukshan (@SajithRukshan4) August 15, 2022

articolul original.

Din minunile României: Cum să facă dreptate românilor săraci niște judecători de la CCR cu pensii speciale și salariu peste cel al președintelui

16 August 2022 at 05:20
image

Vorbim desigur de Curtea Constituțională a României. Cei nouă judecători sunt un fel de Dumnezei și chiar așa se poartă, ca niște atotputernici. În cazul acesta, te-ai aștepta ca oamenii aceștia să fie curați ca sfinții din calendarul ortodox, total independenți, care se hrănesc cu nectar și oxigen din vârf de munte. Poate la alții! Ai noștri nouă meșteri mari provin din pernicioasa clasă politică, numiți de partide și de președinte, ahtiați după avantaje materiale, făcând jocuri politice murdare… Apoi, să ne uităm prin declarațiile lor de avere și să încercăm să ne închipuim cât de independenți pot fi.

De pildă, președintele Curții, Marin Enache, fost politician, fost parlamentar a câștiga anul trecut 302 500 de lei din salarii, 452 800 de lei din pensii speciale plus 16 156 de lei din indemnizație de limită de vârstă. Altfel zis, vreo 155 000 de euro pe an.

Să ne amintim de scandalurile în care a fost implicată Livia Stanciu care a abuzat de funcția ei înaltă de Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție și și-a băgat grefiera la pușcărie când i-a cerut salariul restant. Apoi, vreo 200 de primari au fost găsiți incompatibili, cu excepția lui Klaus Iohannis a cărui speță (trasă la indigo cu a celorlalți) s-a judecat după alegerea ca președinte. Drept mulțumire, președintele a pensionat-o și a numit-o judecător la CCR. A câștigat și doamna anul trecut 290 640 de lei din salariu și 396 734 de lei din pensie. Să mai luăm un caz: Varga Attila: salariu pe un an: 288 500 lei, pensie – 400 000, salariu de profesor – 40 800. Și ceilalți au cam aceleași salarii și pensii.

Aceștia sunt bugetarii de lux ai României. Iar noi ne uităm în gura politicienilor care promit desființarea pensiilor speciale. Abia aștept să văd cum Marin Enache, Livia Stanciu și Varga Attila își taie pensiile speciale cu o hotărâre a CCR.

articolul original.
❌