ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Stoltenberg: Rusia încearcă să îngheţe luptele din Ucraina pe timpul iernii pentru a-şi întări forţele

7 December 2022 at 17:30
image

Rusia încearcă să îngheţe luptele din Ucraina pe timpul iernii pentru a-şi întări forţele în vederea unui nou asalt în primăvară, a declarat miercuri şeful NATO, Jens Stoltenberg.

„Ce vedem acum este că Rusia încearcă să impună un fel de îngheţare a acestui război, cel puţin pentru o perioadă scurtă, pentru a se putea regrupa, repara, recupera şi apoi pentru a încerca o ofensivă mai mare în primăvară”, a afirmat Stoltenberg în cadrul unui eveniment public organizat de cotidianul britanic Financial Times, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Membrii NATO continuă să furnizeze Ucrainei arme şi sprijin „fără precedent”

Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice a afirmat că membrii NATO continuă să furnizeze Ucrainei arme şi sprijin „fără precedent”, în ciuda îngrijorărilor privind o eventuală epuizare a stocurilor Occidentului.

„Este la fel de important să adăugăm noi sisteme, precum şi să ne asigurăm că sistemele sau armele pe care le-am livrat deja sunt efectiv operaţionale sau funcţionează eficient”, a declarat Stoltenberg.

„Asta înseamnă că ei au nevoie de o cantitate importantă de muniţii, de piese detaşate şi de mentenanţă”, a precizat el.

Linia frontului în Ucraina s-a stabilizat de când forţele Kievului au obţinut un succes răsunător eliberând oraşul Herson şi zonele din jurul acestuia în partea occidentală a fluviului Nipru luna trecută.

Cele mai violente lupte se concentrează în prezent în jurul oraşului Bahmut

Cele mai violente lupte se concentrează în prezent în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, pe care forţele ruse încearcă să îl cucerească de mai multe luni. SUA se aşteaptă ca luptele să continue într-un „ritm redus” în lunile următoare, cele două părţi aflate în conflict încercând să îşi reconstituie forţele.

Stoltenberg a declarat că „nu are informaţii suplimentare” despre presupusele atacuri cu drone ucrainene asupra unor baze aeriene din Rusia, după ce SUA au spus că „nu au permis şi nu încurajează” astfel de atacuri din partea Kievului.

Şeful NATO estimează în prezent că „nu sunt reunite” condiţiile pentru o rezolvare paşnică a conflictului, „deoarece Rusia nu a arătat niciun semn de angajare în negocieri care să respecte suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

articolul original.

Lupte Greco-romane – Campionatul Național seniori. Școala suceveană de lupte continua să fie în prim plan

28 November 2022 at 13:36
image

La finele săptămânii trecute la Reșița s-a desfășurat finala Campionatului Național individual de Seniori la lupte Greco-romane. Școala suceveană a demonstrat din nou că are valoare, doi dintre sportivii de la CSM reușind să urce pe podiumul de premiere. Este vorba despre Agache Adrian, locul III la categoria 77 de kilograme și Ștefanachi Codruț, locul III la aceeași categorie.

„Mă bucur pentru această medalie, ținând cont că am suferit o accidentare gravă anul trecut și am venit după o recuperare mai lungă. Pentru această competiție m-am pregătit din timp, am avut de slăbit 15 kg, plus că aveam și serviciul zi de zi, unde lucrez și mi-a fost foarte greu.

Dar acum sunt mulțumit, puteam să fiu în finala mare, însă mai mult nu s-a putut. Doresc să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, pentru că se știe că ai nevoie de o echipa în spate, cu o mențiune special pentru antrenorul care m-a descoperit Valerica Gherasim. Mulțumiri familiei mele care m-a ajutat tot timpul și primarului orașului Salcea, Ezekiel Belțic pentru susținerea acordată” a declarant Adrian Agache.

„Venind după o perioada foarte grea și aglomerată, am reușit să îmi ating obiectivul și anume să mă clasez în primii 3 la cea mai puternica competiție internă de seniori.

Vreau să mulțumesc pe aceasta cale domnului director Gherasim Valerica de la CSM Suceava pentru tot sprijinul acordat, dar și familiei mele care a fost în permanență alături de mine!

Închei acest an cu rezultate foarte bune ceea ce ma face mai încrezător pe viitor!” a spus Codruț Ștefanachi.

„Pentru noi, a fost ultima competiție din an, dar și cea mai puternică. Am reușit două medalii și sunt mulțumit. Nu trebuie să uităm că aceste performanțe nu se pot realiza fara sprijin financiar și logistic și doresc să mulțumesc Primăriei și Consiliul Local Suceava, CSM Suceava, firmei Trutzi, restaurantului Melody, domnului Caba Sebi și domnilor Buliga Dan, George Andronic, Vali Stănuț, Ghiță Ignat și foștilor sportivi luptători care mereu sunt alături de noi” a declarant antrenorul Daniel Ciubotariu.

articolul original.

Lupte / Alexandra Anghel şi Răzvan Kovacs, campioni naţionali la seniori

28 November 2022 at 12:33
image

În perioada 25-27 noiembrie, la Reşiţa, au avut loc Campionatele Naţionale de seniori la lupte, iar clubul CSU Craiova a fost reprezentat, practic, de cei mai valoroşi sportivi ai competiţiei. Alexandra Anghel, la feminin şi Răzvan Kovacs, la masculin sunt campioni naţionali după ce au câştigat fără drept de apel toate meciurile disputate, fără a avea emoţii în niciun moment. Cei doi luptători ai clubului CSU Craiova sunt pregătiţi de Aurel Cimpoeru şi Marius Cimpoeru. De menţionat că acesta este cel de-al 7-lea titlu naţional obţinut de Alexandra Anghel.

Aurel Cimpoeru: „Sunt foarte mulţumit de tot ceea ce s-a obţinut în 2022“

Unul dintre antrenorii celor doi sportivi de la CSU Craiova, Aurel Cimpoeru, a stat de vorbă cu GdS despre cele întâmplate la Reşiţa şi a recunoscut că este tare mândru de sportivii săi. Totodată, acesta a menţionat rezultatele obţinute pe parcursul anului în mulţumesc pe deplin.

„Concursul a decurs foarte bine pentru Alexandra. A câştigat fără drept de apel toate meciurile la superioritate tehnică şi nu a întâmpinat probleme. S-a văzut diferenţa de valoare, deşi a luptat în categorie cu Larisa Niţu, o sportivă medaliată la mondialele de juniori. Alexandra a arătat multă siguranţă, venea din postura de medaliată la un Mondial de seniori şi nu cred că se putea gândi să se împiedice la un CN. Singura teamă este să nu cumva să faci o acţiune greşită care să te coste. Experienţa ei a făcut ca adversarii să nu aibă nicio şansă.

Dacă Alexandra a câştigat la superioritate toate meciurile, la fel s-a întâmplat şi cu Răzvan. A învins în patru meciuri la superioritate tehnică. Nu a făcut categoria lui, 57 kg, l-am urcat ca să nu-l mai stresez cu slăbitul. A concurat la 61 kg şi am fost sigur că va face o treabă extraordinară. Ambii sportivi craioveni au arătat atât procedee spectaculoase tehnice, cât şi siguranţă în tot ce au făcut. Am mers la sigur cu ambii, la sigur şi au şi confirmat aşteptările.

În niciun moment nu m-am gândit la un posibil eşec al vreunuia dintre ei. Şi Alexandra şi Răzvan sunt componenţi ai lotului naţional, au participat la Europene şi Mondiale şi, ca să ajungi la asemenea competiţii, eşti obligat să-ţi depăşeşti adversarii din ţară. Am încheiat anul şi sunt foarte mulţumit de tot ceea ce s-a obţinut. Ne dorim să fim sănătoşi şi în 2023, să rămânem în aceeaşi formulă şi să performăm în continuare“, a declarat Aurel Cimpoeru.

Citeşte şi: România şi-a aflat adversarele de la Trofeul Carpaţi 2022

articolul original.

Alex Velea își ”trage” bani de la oamenii care luptă în cușcă! Cine sunt vedetele care i-au dat artistului chiar și 20% din ce au încasat!

22 November 2022 at 21:40

Alex Velea are profit major de pe urma „protejaților” lui. Practic își trage bani prin prisma bătăilor la care participă ai săi „băieți”. Zannidache a câștigat un meci în gala RXF 42 și a „predat” 20% din banii primiți – în contul iubitului Antoniei. Velea a primit în jur de 3.000 de euro din aproximativ 16.000, atât cât luase „băiatul” lui, și e posibil ca istoria să se repete și în cazul lui Jon Băiat Bun, în gala RXF 43. CANCAN.RO are toate detaliile exclusive! 

Zannidache s-a luptat în gala RXF 42 și a câștigat împotriva lui Gheboasă. Și lui Alex Velea îi convine că „protejații” lui intră în ringul MMA. El nu urcă în cușcă, dar primește bani. Că are și el profit de pe urma galelor RXF în care participă „băieții” lui.

Sursele CANCAN.RO susțin că la finalul galei RXF 42, atunci când Zannidache a câștigat meciul împotriva lui Gheboasă, „băiatul” lui Velea a rămas cu 13.000 de euro. Dar după ce și-a primit partea și iubitul Antoniei. În jur de 3.000 de euro. Deci la un calcul simplu, Zanni a primit de la organizatorii galei aproximativ 16.000 de euro.

Iar Alex Velea a fost „omenit” pentru că se ocupă de parcursul profesional al lui Zannidache. Nu numai de al lui. Și până la urmă dacă tot „l-a făcut mare” și a ajuns trapperul să participe într-o gală RXF, trebuie să împartă câștigul cu „tatăl lui”.

Zannidache l-a „omenit” pe Alex Velea cu 3.000 de euro după RXF 42 / (Sursa: Instagram)

Jon Băiat Bun, posibil să „decarteze” și el în contul lui Velea

Și dacă tot e vorba despre „băieții” lui Velea… Se pare că „protejații” lui iau cu asalt ringul MMA. După Zannidache, Jon Băiat Bun este cel care a acceptat bătălia care se va desfășura după reguli de arte marțiale mixte.

Mai mult decât atât, dacă Alex Velea a primit de la Zannidache 3.000 de euro pentru că se ocupă de parcursul lui profesional, același lucru se va întâmpla, cel mai probabil, și cu Jon Băiat Bun, cel care va intra în gala RXF 43 contra lui OG Eastbull. Căci și el e „sub aripa” lui Velea.

Dar suma pe care acesta i-o va da iubitului Antoniei rămâne de văzut. Că el va primi bani mai puțini decât Zannidache. Doar 10.000 de euro va încasa de la organizatorii meciului, lucru dezvăluit în exclusivitate de CANCAN.RO. Menționăm că nu se știe dacă Velea încasează banii ajutat de anumite clauze contractuale sau este doar respectul arătat de tinerii care au fost promovați de artist. (Vezi AICI detalii)

Jon Băiat Bun va intra în gala RXF 43/ (Sursa: Instagram)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Lupte greco-romane – Campionatul Național U-23. Bilanț de trei medalii pentru sportivii de la CSM Suceava

21 November 2022 at 09:59
image

Sportivii suceveni au participat la Campionatul Național de Lupte sub 23 de ani care a avut loc la Cluj și s-au întors acasă cu trei medalii, două de argint și una de bronz. Categoria 77 de kilograme a adus pe podium doi sportivi de la CSM Suceava, Adrian Agache, care a luat medalia de argint și Codruț Ștefanachi, medaliat cu bronz. A treia medalie, de argint, a fost obținută de Iulian Vasile Lungu, care a concurat în cadrul categoriei 72 kg.

”Aceste rezultate sunt deosebite și demonstrează faptul că suntem un club cu tradiții vechi în sportul de lupte greco-romane. Peste o săptămână avem Naționalele de Seniori la Reșița, unde sperăm să facem o figură frumoasă.

Mulțumim Primăriei Suceava și Consiliului Local Suceava, CSM Suceava, domnului Sevi Caba, de la restaurant Melody, care asigură masa sportivilor, domnului primar al orașului Salcea, Ezekiel Belțic, care l-a susținut pe sportivul Agache Adrian, fraților Ciocan, Doru Onuț, Constantin Oniu și Ghiță Ignat care au adus un aport important secției de lupte”, a precizat Daniel Ciubotaru.

articolul original.

Ucraina a preluat controlul a peste 60 de așezări din Herson. În Donețk este „un iad”

13 November 2022 at 08:14
image

Rușii au distrus infrastructura critică din orașul Herson din sudul țării înainte de a fugi, în timp ce în regiunea Donețk se dau lupte dure, a declarat sâmbătă președintele ucrainean Volodimir Zelenski, adăugând că autoritățile locale încep să stabilizeze orașul, transmite Reuters. Însă forțele pro-Moscova duc o luptă mult mai dură în alte părți, iar Zelenski a declarat că luptele din regiunea estică Donețk sunt infernale, scrie Hotnews.

„Înainte de a fugi din Herson, ocupanții au distrus toate infrastructurile critice: comunicații, apă, căldură, electricitate”, a declarat Zelenski într-un discurs video.

„(Rușii) de pretutindeni au același scop: să umilească oamenii cât mai mult posibil. Dar vom restabili totul, credeți-mă”, a continuat el.

Zelenski a declarat că trupele ucrainene au preluat controlul a peste 60 de așezări din regiunea Herson.

„Poliția a lansat măsuri de stabilizare. Măsuri de stabilizare sunt, de asemenea, în curs de desfășurare în Herson”, a declarat el, precizând că până în prezent au fost rezolvate aproape 2.000 de mine, cabluri de declanșare și obuze neexplodate.

Ucraina a reușit să desfășoare operațiuni de succes în Herson și în alte părți în parte datorită rezistenței din regiunea Donețk în fața atacurilor repetate ale Rusiei, a spus Zelenski.

„Acolo este pur și simplu un iad – acolo sunt lupte extrem de aprige în fiecare zi”, a adăugat liderul de la Kiev.

articolul original.

Zece minute din prima linie. Imagini cu luptele de stradă dintre ucraineni și ruși, filmate de unitatea specială Kraken

9 November 2022 at 15:16
image

Pe rețelele sociale au fost publicate imagini filmate de o unitatea specială a armatei ucrainene, din timpul luptelor pentru eliberarea localității Kupiansk, din Harkov. Forţele ucrainene au preluat la finalul lunii septembrie controlul asupra întregului oraş Kupiansk, în nord-est, alungând trupele ruse din poziţiile lor de pe malul estic al râului Oskil.

Această operaţiune a permis forțelor armate ucrainene să alunge forţele ruse de ocupație din partea stângă a orașului Kupiansk și să creeze un cap de pod pentru unitățile adiacente. Militarii ucraineni au prezentat imagini din timpul operațiunii ofensive de la Kupyansk, în timpul căreia au reușit să elibereze șapte localități din regiunea Harkov.

articolul original.

Luptele Galei MMA, Heroes Fight League Mioveni!

16 September 2022 at 10:22

În această seară, de la ora 19,00, la Sala Sporturilor din Mioveni va avea loc o desfășurare de forță, la propriu, într-o competiție în premieră la Mioveni. Gala MMA (Arte Marțiale Mixte) Heroes Fight League Mioveni, asigură insertul de forță calificată într-un eveniment ce se anunță foarte intens și spectaculos.

În această dimineață, mai erau disponibile doar câteva din cele 2 000 de bilete scoase la vânzare.

La Sala Sporturilor Mioveni a fost instalată cușca în care luptătorii se vor înfrunta și se fac ultimele pregătiri pentru show.

Organizatorii au anunțat ordinea luptelor în Gala Heroes Fight League Mioveni, astfel:

1. Semipro 84kg Cătălin Negoi 🇷🇴 vs Dan Tudoran 🇷🇴

2. 84kg Mădălin Mînzală vs Adrian Vătav 🇲🇩

3. 80kg Robert Constantin 🇷🇴 vs Flavius Andrei 🇷🇴

4. 80kg Radu Zarioiu 🇷🇴 vs Cristian Marin 🇷🇴

5. 84kg Damian Zaharia 🇷🇴 vs Nik Amin 🇮🇷

6. 66kg Sorin Gogu 🇷🇴 vs Daniel Tarchilă 🇲🇩

7. HWGP Andrei Micu 🇷🇴 vs Mihai Simion 🇷🇴

8. HWGP Ion Grigore 🇷🇴 vs Cosmin Bucătaru 🇷🇴

9. 80kg Laurențiu Călugăru 🇷🇴 vs Marian Matei 🇷🇴

10. SHW Alexandru Lungu 🇷🇴 vs TBA

Prezentarea luptătorilor

articolul original.

Gala de MMA – HEROES 5, vineri la Sala Sporturilor Mioveni!

15 September 2022 at 10:04
image

Vineri, cu începere de la ora 19:00, va începe gala de MMA – HEROES 5, organizată în premieră la Sala Sporturilor Mioveni!

Nu mai puțin de 10 meciuri incendiare se vor disputa în cușcă.

Luptători de renume precum Sandu Lungu, Ion Pascu sau Laurențiu Călugăru vor să iasă câștigători!

La competiție participă și un sportiv din Mioveni. Cătălin Negoi va lupta în galele HEROES, pentru prima dată acasă,  la Sala Sporturilor din Mioveni.

Vino să îl susții pe cel care va reprezenta orașul Mioveni în gala de MMA Heroes 5 ”Bombardieri în Mioveni”

Ultimele bilete le puteți găsi la Sala Sporturilor Mioveni sau la cântarul oficial ce va avea loc joi, de la ora 17:00,  la Casa de Cultură din Mioveni!

 

articolul original.

99 de morţi în luptele dintre Armenia şi Azerbaidjan

14 September 2022 at 06:20
image

Armenia şi Azerbaidjanul au raportat, marţi, 99 de morţi în rândul trupelor, în cele mai grave lupte de la războiul din 2020 pentru regiunea disputată Nagorno-Karabah, informează News.ro.

Ultimul val de lupte din enclava Nagorno-Karabah din Azerbaidjan, populată de armeni, s-a încheiat cu un armistiţiu fragil mediat de Rusia. 

Dar marţi, Ministerul Apărării de la Baku a declarat că „50 de militari azeri au murit ca urmare a provocării pe scară largă a Armeniei”, în timp ce Armenia a raportat anterior moartea a cel puţin 49 dintre soldaţii săi. 

Azerbaidjanul a acuzat Armenia că a încălcat armistiţiul după o noapte de confruntări care au reaprins temerile privind un nou conflict total între duşmanii istorici. 

Rusia a declarat că a ajuns la un acord de încetare a focului între părţile beligerante care a adus câteva ore de calm relativ, dar Azerbaidjanul a acuzat ulterior forţele armeneşti de încălcarea „intensă” a acordului. 

„În pofida declarării unei încetări a focului începând cu ora 09:00 (ora Moscovei, 06.00 GMT), Armenia încalcă intensiv încetarea focului de-a lungul frontierei, folosind artileria şi alte arme grele”, a declarat armata de la Baku. 

Armenia caută susţinerea UE şi SUA

Armenia a cerut ajutorul liderilor mondiali după izbucnirea luptelor, acuzând Azerbaidjanul că încearcă să avanseze pe teritoriul său. 

Secretarul de stat american Antony Blinken i-a sunat marţi pe liderii celor două ţări, purtătorul său de cuvânt declarând că Washingtonul va „face presiuni pentru oprirea imediată a luptelor şi pentru o soluţionare a conflictului de pace” între vecini. 

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a sunat marţi pe omologul său din Azerbaidjan, Ilham Aliyev, pentru a-şi exprima „marea îngrijorare” şi pentru a îndemna la „revenirea la respectarea încetării focului”. 

De asemenea, el a făcut apel la intensificarea negocierilor şi s-a oferit să contribuie alături de Uniunea Europeană, a precizat Elysee. 

Premierul armean Nikol Pashinyan vorbise anterior cu Macron, precum şi cu liderul rus Vladimir Putin şi cu Blinken pentru a cere un răspuns la „actele agresive ale Azerbaidjanului”. 

Escaladarea de marţi a avut loc în condiţiile în care cel mai apropiat aliat al Erevanului, Moscova – care a desfăşurat mii de pacificatori în regiune după războiul din 2020 – este distrasă de invazia sa din Ucraina, care durează de şase luni. 

Ministerul Apărării din Armenia a declarat că ciocnirile s-au diminuat după încetarea focului, dar că situaţia de la graniţă este în continuare „extrem de tensionată”. 

Ministerul Apărării de la Erevan a declarat că ciocnirile au început marţi dimineaţa devreme, teritoriul armean fiind supus unor tiruri de artilerie, mortiere şi drone în direcţia oraşelor Goris, Sotk şi Jermuk. 

 „Inamicul încearcă să avanseze” pe teritoriul armean, a precizat miniterul într-un comunicat. 

Azerbaidjanul, susţinut de Turcia

Cu toate acestea, Azerbaidjanul a acuzat Armenia de „acte subversive pe scară largă” în apropierea districtelor Dashkesan, Kelbajar şi Lachin şi a declarat că forţele sale armate iau „măsuri limitate şi direcţionate, neutralizând poziţiile de tragere armeneşti”. 

Turcia, sponsorul politic şi militar de lungă durată al Baku, a acuzat Armenia şi a îndemnat-o în schimb să „se concentreze asupra negocierilor de pace”. 

Iranul, care are o graniţă comună cu ambele ţări, a îndemnat la „reţinere” şi la o „rezolvare paşnică” a luptelor. 

UE şi Naţiunile Unite şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la escaladarea situaţiei şi au solicitat încetarea luptelor. 

Înainte de a fi anunţată încetarea focului, Consiliul de securitate al Armeniei a cerut ajutor militar din partea Moscovei, care este obligată, în temeiul unui tratat, să apere Armenia în cazul unei invazii străine.  

Săptămâna trecută, Armenia a acuzat Azerbaidjanul de uciderea unuia dintre soldaţii săi într-un schimb de focuri la frontieră. 

În august, Azerbaidjanul a declarat că a pierdut un soldat, iar armata din Karabah a declarat că doi dintre soldaţii săi au fost ucişi şi mai mult de o duzină au fost răniţi. 

Două războaie în 21 de ani

Vecinii au purtat două războaie – în anii 1990 şi în 2020 – pentru această regiune. 

Cele şase săptămâni de lupte brutale din toamna anului 2020 s-au încheiat cu o încetare a focului mediată de Rusia. 

În cadrul acordului, Armenia a cedat porţiuni de teritoriu pe care le-a controlat timp de decenii, iar Moscova a desfăşurat aproximativ 2.000 de pacificatori ruşi pentru a supraveghea armistiţiul fragil. 

În timpul discuţiilor mediate de UE la Bruxelles în mai şi aprilie, Aliyev şi Pashinyan au convenit să „avanseze discuţiile” privind un viitor tratat de pace. 

Separatiştii etnici armeni din Nagorno-Karabah s-au desprins de Azerbaidjan odată cu prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991. Conflictul care a urmat s-a soldat cu aproximativ 30.000 de morţi. 

articolul original.

Gheorghe Berceanu a murit. Fostul campion olimpic şi mondial la lupte avea 72 de ani

30 August 2022 at 13:28
image

Fostul campion olimpic la lupte greco-romane Gheorghe Berceanu, supranumit ”Hercule de buzunar”, a încetat din viaţă la 72 de ani. Au anunţat, marţi, CSA Steaua Bucureşti şi Federaţia Română de Lupte pe Facebook.

“Federaţia Română de Lupte îşi exprimă regretul faţă de pierderea uriaşă a celui care a scris o însemnată parte a istoriei luptelor româneşti. Sincere condoleanţe familiei şi apropiaţilor!”, a notat forul pe Facebook.

Gheorghe Berceanu a fost triplu campion european şi dublu campion mondial

Gheorghe Berceanu, născut în 1949, a început să practice luptele greco-romane la Clubul Electroputere din Craiova, sub îndrumarea antrenorului Ilie Marinescu. După care s-a transferat la clubul Steaua Bucuresti unde a fost legitimat până la retragerea din activitatea sportivă, relatează news.ro. În limitele categoriei 48 kg a cucerit opt titluri naţionale. A participat la două ediţii ale JO, în 1972, la Munchen, unde a cucerit titlul olimpic, şi în 1976, la Montreal, unde a obţinut medalia de argint. A fost triplu campion european, in 1970, 1972 si 1973 si dublu campion mondial, in 1969 si 1970.

”La Olimpiada de la Munchen ’72, Gheorghe Berceanu cucerea titlul la greco-romane, cat. 48 de kg, spulberându-şi toţi adversarii. Inima ‘uriaşului’ luptător a încetat să mai bată la doar 72 de ani. Gheorghe Berceanu a fost şi va fi un erou al luptelor româneşti. Supranumit ‘Hercule de buzunar’, pentru statura sa (avea doar 1,50 metri), sportivul legitimat la Steaua a avut rezultate uriaşe pe saltea”, a transmis, marţi, CSA Steaua Bucureşti pe pagina sa de Facebook.

După retragerea din activitatea competiţională a devenit antrenor la secţia de lupte greco-romane a clubului Steaua Bucureşti. A primit titlul de Spotiv Emerit, iar in 2000 i-a fost conferit Ordinul national „Pentru Merit” în grad de cavaler.

La începutul lunii septembrie, cu ocazia Campionatului Mondial de Lupte Seniori de la Belgrad, Gheorghe Berceanu urma să fie inclus in Hall of Fame-ul Federatiei Internaţionale de Lupte.

Sursa: Observator

articolul original.

Ricardo Grigore i-a lăsat pe „câini” ca să fie „leu” la FCU Craiova

12 July 2022 at 06:51
By: Regie
image

Ricardo Grigore a ajuns la o ințelegere cu FC U Craiova și va rămâne să lupte în Liga 1, după ce Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului. Ricardo Grigore și-a reziliat contractual cu gruparea din Ștefan cel Mare, după ce și-a dat startul carierei la echipele de juniori ale „câinilor”. 

Fotbalistul a făcut primele declarații după ce a semnat cu echipa pregătită de Marius Croitoru, încântat de alegerea făcută. Grigore nu a stat pe gânduri în momentul în care a primit oferta din partea Craiovei, după cum a declarat chiar el, preferând să refuse alte oferte din străinătate.

„Am vrut să mă duc într-un loc unde să pot să ajut echipa, apoi să urc tot mai mult, să progresez. Mi-am dat un mare restart, sunt încântat, am uitat clipele urâte din carieră. Vreau să devin jucătorul care se anunța. Am avut căderi de formă, oscilații, acum sunt bine.

M-am simțit dorit și apreciat, de la antrenor la patron. Am dat cancel celorlalte oferte, din afară, pentru a semna cu Craiova. Am zis să mă duc undeva unde să-mi fie bine, să mă simt important, să nu dau chix. Sper să-mi demonstrez valoarea în Bănie, să n-am probleme cu publicul. Sunt obișnuit de la Dinamo cu un public agresiv. Eu trebuie să le arăt evoluții bune și atunci va fi bine.

Eu zic că joc la Craiova adevărată, la Știința. Cred că și oamenii din forurile internaționale ne consideră pe noi Universitatea Craiova, cea adevărată… Nu vreau să intru în polemică, să pun paie pe foc. Sper să câștigăm cu cealaltă echipă din oraș, să aducem multe victorii importante fanilor.

Play-off, clar, acesta e obiectivul. De aceea am ales Craiova, ca să accedem în cupele europene. Cred că va fi bine. Crede-mă, ce-am găsit aici, nu am întâlnit deloc în România! Rar pe la echipele naționale am văzut asemenea baze precum ce avem noi. O infrastructură wow, tot respectul pentru oamenii care au făcut aceste lucruri. România are nevoie de astfel de baze.

Banii sunt la zi, totul este top. În ultimul an la Dinamo am avut banii la zi, în rest, toată cariera mea, a fost un salariu la 3-4-5 luni. O să fie ciudat, ca să zic așa, să fiu plătit la timp.

Dinamo? Mulțumesc din suflet pentru tot ceea ce au făcut «câinii» pentru mine, rămâne clubul care m-a crescut în fotbal. Vreau să nu dezamăgesc mai departe. Sper ca Dinamo să revină în Liga 1, îmi doresc din suflet, Liga 1 fără Dinamo nu are același farmec. Chiar și celor de la FCSB nu le pică bine că nu mai există Dinamo în prima divizie”, a declarat Grigore conform GSP.

Dinamo București s-a despărțit ieri de doi jucători, ambii fundași stânga, ultimii jucători de la echipă care rămăseseră cu salarii mari. Steliano Filip, 28 de ani, și Andrei Radu, 25 de ani, s-au despărțit de roș-albi, reziliind contractele pe care le aveau cu formația „câinilor”.

Filip a renunțat la aproximativ 25.000 de euro, însemnând trei salarii și jumătate restante, Radu a acceptat 15.000 de euro din cei 50.000 de euro pe care gruparea mai avea să-i achite jucătorului.

articolul original.
  • There are no more articles
❌