ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 4 October 2022Ultimele Stiri

Un tâlhar a fost luat pe sus de mascaţi şi dus în arest

4 October 2022 at 03:35
By: Geo
image

Un tânăr din Iaşi este cercetat penal după ce a jefuit o tânără. Hoţul riscă ani întregi de puşcărie.

 „Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr din judeţul Iaşi, bănuit de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie. 

În acest caz, poliţiştii au beneficiat de colaborarea cu societatea civilă. Din cercetările efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că, în luna iulie a anului curent, tânărul ar fi smuls telefonul mobil unei tinere, în timp ce se deplasau pe o stradă din municipiul Iaşi, scrie ziaruldeiasi.ro.

În cadrul activităţilor, poliţiştii cu sprijinul luptătorilor SAS şi al poliţiştilor Secţiei 4 Rurală Miroslava au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Iaşi, fiind ridicate mijloace materiale de probă. De asemenea, au fost puse în aplicare două mandate de aducere. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore şi introdus în Arestul IPJ Iaşi. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Buletin naval. Constellation vs. FREMM

3 October 2022 at 03:00
By: Nicolae

Mă întrebam mai demult într-un articol dedicat pe care-l puteți reciti aici dacă europenii mai știu să facă nave de luptă. Prin urmare, scopul acestei comparații, FFG-62 Constellation vs. FREMM este de a evidenția modificările pe care americanii le-au adus proiectului FREMM, unul cunoscut oricum ca fiind foarte capabil.

Așa că vom începe cu o imagine că doar face cât o mie de cuvinte. Cele două nave sunt suprapuse, FREMM în albastru.

fregata Constellation vs. FREMM

Primele modificări care „sar” în ochi sunt dimensiunile: americanii au lungit nava cu circa 7,5 m (23,6 picioare) și, deși lățimea maximă a rămas la fel, lățimea navei la linia de plutire este puțin mai mare la nava americană (aproximativ 1 m). Lungirea navei a avut drept consecință creșterea deplasamentului navei americane cu aproximativ 500 tone.

În acest context merită amintită o declarație mai veche a amiralului în retragere Rick Hunt, fost şef al flotei de suprafaţă a US Navy din Pacific, consultant al constructorului italian în etapa de proiectare:

One of the things that the Navy wasn’t going to budge on, and we agreed, was the toughness of the ship. So we added about 300 tons of steel on the design for the FREMM. [The extra steel is] going into scantling, ballistic and frag protection, the way the spaces are laid out: We’re as compliant as a DDG. That’s a lot of steel. The compartmentation, the toughness of the ship, the U.S. requirements that are different from the European ships — we moved around some of that extra space; it gets classified very quickly.

De unde rezultă că cerinţele şi exigenţele US Navy în materie de redundanţă şi rezistenţă la șocuri sunt superioare celor europene din moment ce italienii au adăugat proiectului standard al FREMM 300 de tone de oţel pentru a-i creşte şansele de supravieţuire în cazul în care este lovită. De asemenea, amiralul ne spune că fregata americană este la fel de rezistentă la avarii precum un distrugător.

Rămânem la coca navei unde observăm că americanii au renunțat – pentru creșterea stabilității zic ei, la bulbul din prova unde era amplasat și sonarul iar cârmele au fost mutate mai spre pupa. În principiu, rolul bulbului este de a scădea rezistența la înaintare și, adițional, găzduiește și sonarul navei. De exemplu, Arleigh Burke sunt prevăzute cu o provă cu bulb.

De asemenea, pentru diminuarea zgomotului produs de navă, s-a renunțat la elicele cu pas variabil pentru unele cu pas fix. Nu este prima dată când văd această soluție aparent inferioară tehnologic adoptată pe navele dedicate luptei antisubmarin.

O altă modificare destul de vizibilă este la suprastructuri. Europenii folosesc un radar de cercetare cu antena rotativă, amplasat în vârful catargului în timp ce americanii vor folosi o versiune mai mică a radarului AN/SPY-6 care folosește patru antene fixe amplasate imediat deasupra comenzii. În plus, versiunea americană are un singur catarg, deasupra comenzii în timp ce versiunea franco-italiană are două.

Americanii au solicitat ca nava să aibă suficient spațiu pentru a putea „crește” în viitor atunci când noile arme cu energie dirijată, tunurile electromagnetice și ce-o mai inventa „omenirea” vor necesita mărirea bilanțului energetic. În cea mai mare parte organizarea spațiilor interne a rămas la fel.

Misiunile sunt în mare măsură identice: nave multirol (la americani sunt încadrate la „small surface combatants”) capabile să acționeze în medii contestate, atât în marea largă cât și în zona litoralului. Nava poate lupta în toate mediile și este capabilă să desfășoare misiuni de cercetare și supraveghere, inclusiv război electronic. Dacă americanii le vor construi pe toate 56, vor avea mai multe nave de acest tip decât toți ceilalți utilizatori la un loc. Ca să ne facem o idee cam la ce nivel se lucrează peste ocean…

Propulsia a fost păstrată: diesel-electric și gaz cu patru motoare diesel, două motoare electrice și o turbină, o combinație care nu poate decât să ajute în lupta împotriva submarinelor.

În rest, avem de-a face cu un soi de mini-Arleigh Burke, deși nici măcar „mini” nu prea e dacă ne uităm la deplasamentul maxim de 7400 tone al fregatei. Arleigh Burke în prima sa iterație (Flight I) avea un deplasament maxim de 8315 tone în timp ce în ultima, Flight III a ajuns la 9700 tone. Mă aștept ca produsul programului DDG(X) să sară binișor de 10000 tone.

Revenind, lista senzorilor cuprinde cam toți „vinovații” de serviciu: o versiune a AEGIS dezvoltată de Lockheed Martin – COMBATSS-21, noul radar AN/SPY-6 într-o variantă redusă ca dimensiuni prin comparație cu cel instalat la bordul versiunii Flight III, un radar de tip AN/SPS-73(V)18 Next Generation Surface Search Radar, sistemul de lansare verticală a rachetelor antiaeriene Evolved Sea Sparrow Missiles (ESSM) și Standard SM 2 Block IIIC – Mk 41 Vertical Launch System cu 32 de celule, un sistem cu 21 de rachete antiaeriene Rolling Airframe Missile (RAM), rachete anti-navă Naval Strike Missile (16!), tunul de 57 mm Mk 110, un sistem de luptă antisubmarin AN/SQQ-89(V)16 Undersea Warfare/ASW Combat System, contramăsuri AN/SLQ-25 NIXIE etc șamd

Fregatele vor opera un elicopter de tip MH-60R Seahawk și o aeronavă cu aripi rotative fără pilot MQ-8C Fire Scout Vertical Take-off and Landing Tactical Unmanned Aerial Vehicle cu sistemul de control MD-4A.

Nimic nou sub soare aici! Spre deosebire de versiunea europeană, cele 32 de celule și posibilitatea de a „împacheta” patru rachete ESSM într-o singură celulă a sistemului Mk 41 oferă versiunii americane un arsenal semnificativ mai mare, permițând o combinație de 16 rachete Standard cu 64 de rachete ESSM față de cele 32 de Aster 15/30 care sunt la dispoziția franco-italienilor.

De rezistența la avarii nici nu mai discutăm pentru că, din ce am văzut până acum, standardele americane în materie par să fie mult mai exigente decât cele europene.

Toată această „distracție” are și un preț pe măsură: Congresul a alocat primei nave (FFG 62 USS Constellation) în anul fiscal 2020 nu mai puțin de 1.281.200.000 USD. A doua (FFG 63 USS Congress) a „primit” 1.053.100.000 USD în anul fiscal 2021 iar din bugetul anului fiscal 2022 au fost alocați 1.087.900.000 USD pentru cea de-a treia (FFG 64 Chesapeake).

Constitution e dat, dar nu m-ar surprinde ca pe următoarele să le cheme President sau chiar și United States (șanse mai mici pentru ultima totuși…).

Dacă americanii comandă 56 așa cum apărea într-una din planificările prezentate presei sunt chiar curios ce se va întâmpla mai departe cu „epocalul” program denumit Littoral Combat Ship… Având în vedere câte probleme au fost, mai ales cu subclasa Freedom (nu că Independence ar fi fost scutită de belele), dar și costurile de operare vehiculate de 71.000.000 USD/navă/an (vs. 82.000.000 USD pentru Arleigh Burke) s-ar putea ca viața lor să nu fie foarte lungă…

articolul original.

Două avioane s-au ciocnit pe aeroportul Heathrow din Londra

29 September 2022 at 03:18
By: Geo
image

Două avioane s-au ciocnit, miercuri, pe aeroportul Heathrow din Londra.

Serviciile de urgență au intervenit imediat și se află pe aeroportul Heathrow, conform Daily Star. 

Aeroportul Heathrow a confirmat pentru Daily Star că accidentul a avut loc, dar a declarat că nu este vorba despre un accident grav, ci despre o coliziune minoră.

Unul dintre avioanele implicate este zborul Korean Air KE908. Zborul KE908 urma să plece la ora locală 19:35 spre Seul, Coreea, dar nu a părăsit aeroportul Heathrow, care transportă anual peste 80 de milioane de pasageri. Celălalt este un Icelandair 767.

I think there is a problem with my plane (yep, it's Heathrow) pic.twitter.com/SueO7H3Imx

— Dan Sabbagh (@dansabbagh)
September 28, 2022

(Sursa: Daily Star)

articolul original.

USS Constellation (FFG-62)

29 September 2022 at 03:00

Americanii au inceput constructia fregatei USS Constellation (FFG-62), prima nava din aceasta clasa in santierele Fincantieri din Marinette Wisconsin.

US Navy are deocamdata un contract pentru constructia a 10 astfel de nave, dar in final se doreste ca 20 de fregate sa faca parte din inventarul marinei americane.

USS Constellation are la baza programul franco-italian FREMM, mai precis FREMM in varianta italiana si a fost ales de US Navy in 2020 in urma unei competitii internationale. Fripti cu alte proiecte futuristice, de aceasta data americanii au cerut ca nava propusa sa fie una aflata deja in dotare, au ales practic un produs care a atins maturitatea in exploatare. De asemenea tehnologia care va fi folosita la bordul acestei clase de fregate este cea care astazi se afla deja in exploatarea marinei. Nimic avangardist, nimic netestat.

Ca sistem de arme, USS Constellation va putea sa duca lupta in toate cele trei medii, inclusiv in zona litorala si va putea face parte din grupul de lupta al unui portavion nuclear american.

Atat varianta americana cat si cea europeana dispun de 32 de celule de lansare verticale (Sylver A 50 FREMM, Mk 41 US).

De remarcat cat de repede s-au miscat italienii de la Fincantieri, in 2020 li s-a atribuit contractul, in iulie 2022 au anuntat ca santierul este gata de inceperea productiei, inceput de septembrie s-au si apucat.

Si odata cu USS Constellation americanii isi repara propria greseala de a ramane fara fregate dupa retragerea din dotare a navelor din clasa Oliver Hazard Perry, US Navy ramanand doar in distrugatoarele Arleigh Burke, nave care au devenit “ogarii” flotei desi, cel mai probabil, ca o fregata moderna ar fi fost necesara de multi ani.

Dar, intr-un final, mintea buna vine la urma, bine ca vine.

GeorgeGMT

articolul original.

Saga submarinelor australiene continua

28 September 2022 at 03:00

submarine nucleare australia

Virginia-class

Conform datelor oficiale, in primul trimestru al anului viitor, ministerul australian al apararii ar trebui sa anunte cam ce submarin nuclear va dori sa achizitioneze. Se ia in considerare, pentru prima oara, si optiunea ca navele sa vina “la cutie”, construite in santierele navale ale tarii producatoare. Cel mai probabil, una e sa-ti doresti ceva, alta sa poti sa si realizezi, iar australienii au aflat ca si asamblarea finala pentru un submarin nuclear ar fi nu numai extrem de costisitoare, dar probabil ca si destul de imposibila.

Necazul major vine insa de la termenul probabil de intrare in dotare – 2040 pentru prima nava si discutam aici doar despre o estimare. Actualele submarine – sase bucati – clasa Collins ar trebui retrase in jurul anului 2025, iar pana in 2040 mai sunt 15 ani. Si in acest context, “cangurii” raman cam pe doua randuri…

Dinspre Washington nu pare sa vina vreun semn, americanii lucreaza in cate schimburi le permite legea pentru construirea submarinelor de clasa Virginia, iar productia  submarinelor lansatoare de rachete balistice din clasa Columbia a inceput deja. Evident ca ambele programe sunt dincolo de esentiale si au o prioritate cu totul absoluta.

Britanicii ar putea sa fie ceva mai relaxati, Royal Navy asteapta cea de-a saptea nava din clasa Astute in 2026, apoi vor avea, probabil, ceva capacitate de productie libera desi clasa Dreadnought (submarine cu rachete balistice nucleare) are prioritate.

Asa ca se discuta din nou despre achizitionarea de submarine clasice, diesel-electrice, deocamdata la nivel de zvon si la nivel de interes pentru companiile care produc asa ceva: Saab cu A-26, sud-coreenii cu clasa Dosan Ahn Changho (KSS-III) si chiar francezii, care – prin presedintele Macron, ar fi oferit Australiei patru submarine, de aceasta data construite in Franta.

submarine nucleare australia

Astute-class

Situatia “cangurilor” este intr-adevar foarte dificila si te intrebi cum au ajuns in acest impas? Oare conducerea politica si militara n-au sesizat pericolul, in conditiile in care submarinele Collins erau deja considerate depasite de ceva vreme?!?

In aceeasi ordine de idei, in presa americana se scrie ca Londra si Washingtonul tot discuta o solutie pentru dotarea cu submarine nucleare a Australiei si se spera ca in primul trimestru al anului viitor, cele trei parti implicate sa ajunga la un acord si o declaratie oficiala.

Ca vorbim despre Astute (mai putin probabil) sau de Virginia (cel mai probabil, daca tinem cont ca Australia are viza de flotant in Pacific, acolo unde US Navy face legea), ramane de vazut, cert este ca deocamdata atat americanii cat si britanicii au cazut de acord ca transferul de tehnologie necesar ca submarinele sa fie construite in “Tara ursului Koala” este foarte scump si creaza mari intarzieri in program, astfel ca este probabil ca macar prima nava sa fie construita in tara sa de origine.

In discutiile dintre britanici si fostele colonii ale Coroanei, se incearca gasirea unei solutii de grabire a livrarii, macar o nava sa aiba australienii pana pe la jumatatea deceniului viitor, dar optimismul nu debordeaza pe niciunul dintre cele doua maluri ale Atlanticului.

Cei de la The Wall Street Journal semnaleaza faptul ca se incearca gasirea unei solutii de compromis, interimare, astfel incat marina australiana sa fie dotata pana la mijlocul anilor 2030 cu cateva submarine nucleare construite integral in SUA. Pentru ca acest lucru sa devina realitate, SUA vor trebui sa investeasca serios in marirea capacitatilor proprii de productie si, se asteapta ca Australia sa contribuie cu o parte din fondurile necesare. De altfel, administratia Biden se pregateste sa investeasca sume importante in acest scop (sub rezerva aprobarii Congresului), 750 milioane USD fiind propusi in bugetul pe 2023, totalul putand ajunge pana la 2,4 miliarde USD pe parcursul a cativa ani. De altfel, dupa rezolvarea problemei initiale, australienii vor fi probabil inclusi in programele de dezvoltare a viitorului submarin de atac cu propulsie nucleara aflat in faza incipienta atat in Marea Britanie cat si in SUA.

Este posibil ca viitorul submarin nuclear de atac sa fie dezvoltat in comun, dispand astfel costurile mari de dezvoltare daca cele trei tari vor putea ajunge la stabilirea unor cerinte tehnico-tactice comune, ceea ce pare posibil in acest moment. Altfel, americanii au inceput sa semnalizeze ca viitorul submarin de atac va fi mai degraba pe modelul Seawolf decat Virginia, marcand reorientarea fortei submarine de atac a US Navy catre razboiul cu combatanti de mare calibru (China, de exemplu).

GeorgeGMT

articolul original.

Nord Stream 1…and 2: „Clear and Present Danger”?

27 September 2022 at 18:55

..for whom?

Europe investigates ‘attacks’ on Russian gas pipelines to Europe

articolul original.

Oficial OMS: Veți avea mâinile pătate de sânge 

24 September 2022 at 07:45
By: (S.P.)

Veți avea mâinile pătate de sânge dacă renunțați la lupta împotriva COVID, avertizează națiunile bogate un oficial OMS.

Dacă națiunile bogate consideră că pandemia s-a încheiat, ar trebui să ajute țările sărace, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.

Consilierul principal al OMS, Bruce Aylward, a avertizat că națiunile mai bogate nu trebuie să facă un pas în spate în abordarea COVID ca problemă globală acum, în fața viitoarelor valuri potențiale de infecție.

În ultimele săptămâni, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că se întrevede sfârșitul pandemiei, iar președintele SUA, Joe Biden, a declarat că pandemia s-a încheiat.

„Când îi aud spunând: <Ei bine, ne simțim atât de bine aici>, mă gândesc: <Minunat, acum chiar ne puteți ajuta să facem ca restul lumii să se descurce>”, a spus Aylward.

Aylward a declarat că grupul pe care îl coordonează, care se concentrează pe accesul echitabil la vaccinurile, tratamentele și testele COVID-19 în întreaga lume, nu este încă pregătit să iasă din faza de urgență a pandemiei și că țările trebuie să fie pregătite și să aibă tratamente pentru orice valuri viitoare de infecție.

„Dacă vă culcați acum și acest val ne lovește peste trei luni… Veți avea mâinile pătate de sânge „, a spus el.

El a subliniat, de asemenea, că Biden a avut dreptate pe plan intern, deoarece Statele Unite au un acces bun la toate mijloacele COVID. De asemenea, nu și-a redus angajamentul global de a lupta împotriva COVID, a adăugat el.

articolul original.

De ce studiază inginerii zborul păsărilor?

23 September 2022 at 14:00
image

Oamenii au continuat să fie fascinați de zborul păsărilor de-a lungul secolelor, însă modul exact prin care păsările pot fi atât de agile în aer rămâne un mister.

Un nou studiu, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences , folosește modelarea și aerodinamica pentru a descrie modul în care pescărușii își pot schimba forma aripilor pentru a-și controla răspunsul la rafale de vânt sau alte perturbări. Descoperirile s-ar putea aplica într-o zi vehiculelor aeriene fără echipaj sau altor mașini zburătoare.

„Păsările efectuează cu ușurință manevre provocatoare și sunt adaptabile, deci ce anume despre zborul lor este cel mai util de implementat în viitoare?” a întrebat Christina Harvey, profesor asistent la Departamentul de Inginerie Mecanică și Aerospațială de la Universitatea din California, Davis, SUA și autor principal al lucrării.

Cercetătorii au studiat proprietățile inerțiale ale păsărilor

Harvey a început să studieze pescărușii în timpul studiilor de masterat în zoologie la Universitatea din Columbia Britanică, după ce și-a obținut diploma de licență în inginerie mecanică. Harvey și-a continuat munca despre pescăruși în calitate de doctorand la Universitatea din Michigan. Acum, aceasta s-a alăturat facultății de la UC Davis după ce și-a terminat doctoratul în inginerie aerospațială.

În martie a acestui an, Harvey și colegii de la Universitatea din Michigan au publicat o lucrare în Nature care analizează dinamica zborului a 22 de specii de păsări. În timp ce studiile anterioare au avut tendința de a se concentra pe aerodinamică – modul în care aerul se mișcă în jurul unei păsări – Harvey a dezvoltat ecuații pentru a descrie proprietățile inerțiale ale păsărilor, cum ar fi centrul de greutate și punctul neutru, acolo unde forțele aerodinamice pot fi modelate în mod constant ca forțe punctuale.

Avioanele sunt de obicei proiectate pentru a fi stabile sau instabile. O aeronavă stabilă va tinde să revină la zborul stabil atunci când este perturbată (spre exemplu, atunci când este împinsă în sus de o rafală de vânt). Acest lucru este de dorit, de exemplu, într-un avion de linie, dar nu și pentru . Avioanele foarte manevrabile sunt proiectate pentru a fi instabile.

„Dacă ai construi o aeronavă exact ca un pescăruș, ar fi un om capabil să o piloteze?”

În lucrarea lor, Harvey și colegii săi au arătat că aproape toate speciile de păsări studiate sunt capabile atât de zbor stabil, cât și instabil, și folosesc mișcările aripilor pentru a comuta între aceste moduri.

Pescărușii pot ajusta modul în care răspund la perturbațiile din acea axă ajustându-și articulațiile încheieturii și ale cotului și transformând forma aripilor, au descoperit oamenii de știință. Echipa a reușit să prezică calitățile și cât de repede își pot reveni după o perturbare precum o rafală.

„Analiza calităților de zbor duce la întrebarea: dacă ai construi o aeronavă exact ca un pescăruș, ar fi un om capabil să o piloteze?” a spus Harvey, citată de EurekAlert.

Pe măsură ce vehiculele aeriene fără echipaj, sau dronele, devin tot mai utilizate, acestea trebuie să poată naviga în medii urbane complexe, ceea ce păsările fac foarte bine. O înțelegere mai profundă a zborului păsărilor ar putea ajuta la îmbunătățirea designului dronelor pentru diverse utilizări.

articolul original.

Buletin naval. Programul corvetei europene ia viteză. Alte programe PESCO

23 September 2022 at 03:00
By: Nicolae

Conform celor de la Defense News, programul corvetei europene lansat în cadrul PESCO și la care participă Italia, Franța, Spania și Grecia ia viteză. Anul trecut, Fondul European de Apărare (EDF) a contribuit cu 60 de milioane de euro la dezvoltarea proiectului. Acestor fonduri UE li se adaugă cele 90 de milioane de euro investite de țările participante. Și se pare că anul viitor vor veni fonduri UE în valoare de 200 de milioane de euro care vor fi alocate construcției prototipului. De asemenea, Danemarca și Norvegia s-au alăturat proiectului. Cam toate numele grele din industria de profil europeană (Fincantieri, Navantia, Naval Groupe) sunt deja implicate.

Conform declarației unui oficial al marinei italiene, căpitanul Andrea Quondamatteo din Statul Major al Marinei italiene, „anul viitor, EDF va lansa un „apel” pentru participanți să continue programul, fiind disponibil un grant UE de aproximativ 200 de milioane de euro, care va duce la producerea primului prototip.”

Corveta va avea o lungime de circa 110 de metri și un deplasament de aproximativ 3.300 de tone. Se dorește o platformă modulară ceea ce va permite fiecărei națiuni să-și instaleze proprii senzori și sisteme de armament înlăturând astfel una din problemele atât de des întâlnite în cadrul proiectelor comune europene. De altfel, țările participante au planuri diferite pentru această corvetă: Italia și Spania doresc ca nava lor să aibă capacitatea de a lupta în toate mediile, în timp ce Franța dorește o versiune cu rază lungă de acțiune, probabil mai apropiată de caracteristicile unei nave de patrulare.

„Versiunea italiană este concepută pentru a fi utilizată în Marea Mediterană cu capabilități de luptă antiaeriană, anti-navă și anti-submarin, inclusiv rachete sol-aer și torpile”, a mai spus Quondamatteo.

Prin urmare, versiunea italiană ar putea include un tun de 76mm, un sistem antiaerian bazat pe rachete cu rază scurtă/medie de acțiune secondat de un sistem CIWS artileristic, în timp ce toate versiunile vor putea opera un elicopter de dimensiuni medii și vor avea o cală modulară.

„Până în 2027 sau 2028, aproximativ jumătate din corvetele aflate în serviciu în lume vor fi aproape de sfârșitul vieții lor operaționale, prin urmare cred că acest nou și inovator program naval ar putea găsi o piață în interiorul și în afara UE”, a mai spus Quondamatteo.

Anticipând poate probleme viitoare cu recrutarea, proiectanții încearcă reducerea echipajului cu 30% față de o corvetă similară aflată acum în serviciu și efectuează teste pentru a verifica potențialul unei propulsii complet electrice, probabil ceva de genul Integrated Electric Propulsion.

Italia ar putea comanda până la patru corvete iar Franța și Spania vor comanda câte șase corvete fiecare, cel puțin așa am înțeles eu. Despre Grecia știm că era interesată la un moment dat de achiziția unor corvete Gowind, așa că implicarea lor în proiect pare să aibă sens. Una peste alta, o dată cu intrarea în proiect a Danemarcei și Norvegiei se crează premisele unei comenzi totale de peste 10 unități astfel încât sunt șanse mari ca programul să fie și un succes comercial. Nici exporturile n-ar trebuie să fie excluse.

Acest tip de corvetă pare să fie foarte căutat, mai ales dacă ne uităm la ultimele achiziții făcute de marinele din zona Golfului Persic: corveta Avanti construită de Spania pentru Arabia Saudita, corvetele de clasă Doha construite de Italia pentru Qatar sau Gowind-urile construite de Franța pentru Emiratele Arabe Unite.

programul corvetei europene

Corveta produsă de italieni pentru Qatar are dimensiuni similare cu viitoarea corveta europeană. Sursa foto: https://www.edrmagazine.eu/first-sea-trials-for-the-qatars-new-first-of-class-multi-purpose-corvette

programul corvetei europene

Corveta de clasă Avante 2200 produsă de Navantia pentru Arabia Saudită. Sursa foto: https://www.thedefensepost.com/2022/09/13/saudi-arabia-avante-corvette/

Și pentru că suntem în zona proiectelor europene, la sesiunea PESCO din 16 noiembrie 2021 au fost adăugate două noi programe la care participă și România:

  1. Medium size Semi-Autonomous Surface Vehicle (M-SASV) la care participă Estonia, Franța, Letonia și, bineînțeles, Romania. În cadrul acestui program se urmărește dezvoltarea unei ambarcațiuni de dimensiuni medii semi-autonome, care poate funcționa atât cu echipaj cât și fără echipaj la bord, și care va putea fi dotată cu module specifice fiecărei misiuni în parte: cercetare, luptă antisubmarin sau anti-navă precum și împotriva minelor marine. Când aud de module interschimbabile mă gândesc că n-ar fi stricat să fie și Danemarca implicată, singurii cărora le-a ieșit ceva viabil în acest domeniu – StanFlex.
  2. Celălalt program adoptat în aceeași dată, Next Generation Small RPAS (NGSR) are în vedere dezvoltarea unei aeronave fără pilot care va opera la nivel tactic: brigadă/divizie. La acest program participă, pe lângă noi, Spania, Germania, Portugalia și Slovenia. Drona va putea fi folosită în medii diferite, inclusiv maritim, atât de armată cât și de alte structuri din sistemul de apărare al țării. Decolarea și aterizarea nu va necesita o pistă iar raza de acțiune va fi de până la 200 km în timp ce autonomia va fi de 5 până la 10 ore. Se urmărește construcția unui sistem cu arhitectură deschisă, capabil să fie echipat cu diverse module specifice ceea ce va maximiza interoperabilitatea și eficiența sistemului.

P.S. Acest articol nu este despre programul românesc de dotare cu corvete. Vă rog să comentați la subiect altfel comentariile vă vor fi șterse.

articolul original.

‘Cubul’ ambarcat pe Fregata Adaptabila de Lovire

22 September 2022 at 03:00

… sau „Adaptable Strike Frigate” cu sistem ambarcat de tip „cub”. Adica bazat pe containere standardizate…

In interviul realizat de cei de la NavalNews aflam ceva mai multe detalii despre SH Defence „Cube” System aboard BAE Systems’ Adaptable Strike Frigate

Sistemul este oferit si pentru viitoarele corvete „europene”…

Campioni ai „adaptarii”, cei de la BAE Systems au mai prezentat cu niste ani in urma conceptul Adaptable Deck Launcher (ADL) pentru cazurile in care nu este loc sau nu se doreste un Mk41 VLS:

Cat despre modularitatea in sine, este un ideal care nu prea a fost inca demonstrat in practica… Sistemele de mai sus, in opinia mea, ar fi mai degraba potrivite pentru o nava de patrulare (Offshore Patrol Vessel) sau o mini-corveta…

Si tot de la britanici stire, tunul 127mm MK45 va fi instalat pe fregatele Type 26:

Nimic mai mult…

Intre timp la noi marina testeaza tactici inovatoare de dezamorsare a minelor marine prin lovirea cu carena deminorului sau cu sistemul de propulsie al acestuia…

Marius Zgureanu

articolul original.

“Clarvăzătorul” Zanni a prezis soarta adversarului în cușca de MMA: “E atât de deștept că nu se va prezenta!”

20 September 2022 at 15:14

Zanni și adversarul său ar fi trebuit să intre în cușca de arte marțiale mixte în fix o săptămână, pe 27 septembrie. Între timp, oponentul cântărețului susține că s-ar fi accidentat într-o sesiune de sparring, în absența antrenorului său. Abia aici intervine partea interesantă a poveștii, pentru că Zanni pare să se fi așteptat la această modalitate a lui Cipi Raw de a scăpa de luptă. Confidentul lui Alex Velea a făcut preambulul luptei, în exclusivitate pentru CANCAN.RO!

În pofida copilăriei dure despre care a tot vorbit în mediul public, Zanni dezvăluie că nu a izbutit niciodată să lovească pe nimeni, nici măcar în glumă. Prin urmare, bătaia de pe 27 septembrie ar fi fost prima situație de acest gen în care trapperul s-ar fi regăsit. Artistul a declarat că își imagina adversarul în pumni, culcat la podea. În același timp, discursul lui Zanni a părut să prevestească abandonul lui Cipi Raw, cu puțin timp înainte de urcarea în ring.

Zanni a prevăzut abandonul lui Cipi Raw, în exclusivitate pentru CANCAN.RO (Foto: Instagram)

„E atât de deștept că nu se va prezenta!”

CANCAN.RO: Când te bați și cum te raportezi la acest eveniment?

Zanni: Răspunsul meu despre cum mă raportez la acest meci o să îl vedeți pe 27 septembrie, dar atât vă zic. Adversarul meu e atât de deștept, nu vorbesc despre inteligența lui, ci despre suficiența lui în inteligență, atât de deștept încât nu cred că se va prezenta la meci! 

CANCAN.RO: Crezi că îi e frică de confruntarea fizică sau l-ai „lucrat” la psihic?

Zanni: L-am făcut și, și. Nu cred că îi este frică, când ne-au pus față în față: «Crezi că îi e frică?» și am zis «DA, îi este frică de mine și nu cred că se va prezenta la meci!»

Zanni ar fi trebuit să se lupte în cușca de MMA pe 27 septembrie (Foto: Captură video)

CANCAN.RO: Știu că tu ai avut o copilărie ușor „zbuciumată”, erai genul pus pe scandal? 

Zanni: Nu, nu m-am bătut niciodată! Eu sunt pacifist, toată lumea m-a iubit, am fost mereu cu vorbele. Chiar eu făceam pace între oameni, dar nu pace cum face orice fraier. Făceam frumos ecuația și toată lumea era bine! Adică eu din vorbe i-am pus pe toți în piuneze! 

„Mi-l imaginez în pumni…”

CANCAN.RO: Care e cea mai dificilă parte, rămâi fără suflu foarte repede?

Zanni: Cea mai grea parte este când intri prima oară la antrenamente și vezi că nu e ce credeai tu despre bătaie. Că toată lumea crede: «A, sunt bătăuș, că m-am bătut eu când eram mic!». Când intri acolo și vine un luptător și îți dă două capace și vezi ce înseamnă bătaia, acolo îți dai seama dacă ești făcut sau nu ești făcut, mulți acolo cedează psihic.

După, antrenamentul în sine e greu, să vezi ce înseamnă să rămâi fără suflu, doar ții 20 de secunde garda și vine cineva spre tine și în 20 de secunde ești «pa». Asta e greu, să treci peste, să vii și a doua zi la antrenamente. Tot antrenamentul în sine e greu, orice pas!

CANCAN.RO: Între voi sau, în general, între luptători crezi că e o ură reală sau rămâne o prietenie după ce s-a tranșat meciul?

Zanni: Sunt oameni și oameni. Între unii chiar este o ură, între unii este orgoliu, alții fac doar business, se ceartă – marketing. Dacă vorbim de oameni inteligenți, nu ar trebui să rămână ură după meci, maxim o oftică că poate puteai să te antrenezi mai mult și să-l bați. Dar mereu după meci, indiferent că te bați cu dușmanul, cred că ar trebui să vă luați în brațe.

Zanni vorbește despre prieteniile dintre luptători (Foto: Captură video)

Pentru că până la urmă trebuie să ai ceva curaj, să îți respecți adversarul că a intrat în cușcă, tu la fel ai curaj că ai intrat. Luați-vă în brațe, fraților, sunteți sănătoși și dacă mai urmează un meci, iar vă luați înapoi, că trebuie să îți urăști puțin adversarul ca să vă bateți. Pentru că nu vă duceți să vă iubiți, chiar trebuie să existe ura aia până la meci, să-ți visezi adversarul în pumni! 

CANCAN.RO: Tu îl visezi în pumni?

Zanni: Îl imaginezi în pumni, că de visat nu am vise cu adversarul meu, dar mi-l imaginez în pumni. Că așa e, până îl bați, trebuie să îți imaginezi că îl bați de 100 de ori. După ce îl bat, o să îmi pară rău că se află în situația aia, că mi-ar fi părut rău și de mine dacă aș fi fost. Așa simt acum, că o să îl iau în brațe și sper să treacă peste. Dacă se va întâmpla, ori invers! 

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Sud-coreenii par a renunta la ideea de portavion

16 September 2022 at 03:00

Propunerea celor de la DSME

Deocamdata cel putin dar lucrurile par sa fie inclinate mai spre definitiv decat spre amanare.

Ca sa luam lucrurile de la inceput, Coreea de Sud si-a propus sa aiba cel putin un portavion, cel mai probabil doua, si pe acest criteriu au anuntat programul: LPX-II” mai apoi CV-X.

In 2020 totul a fost confirmat oficial si s-au alocat fonduri, planul de a construi  portavioane fiind prins in cincinalul 2021- 2025. Doua companii locale, Daewoo Shipbuilding si Marine Engineering [DSME] si Hyundai Heavy Industries [HHI] au venit cu propuneri si parneteri straini, cu experienta in constructia de portavioane.

Babcock si Fincantieri au fost alese, lucrurile indicand un usor avantaj pentru britanici, doar ca odata cu schimbarea guvernului de la Seul lucrurile au degenerat. Mai intai a fost confirmata comanda pentru inca 20 de aparate F 35A, dar nimic despre F 35B, avioane cu care viitorul portavion coreean ar fi fost sa fie echipat. Mai apoi, in planul bugetului de aparare pentru 2023 programul CV-X nu mai apare absolut deloc, in schimb se aloca fonduri suplimentare (bugetul pentru 2023 al Coreei de Sud intru aparare este de 42,5 miliarde de euro) pentru alte programe.

Submarinul “Dosan Ahn Changho” (clasa KSS-III) primeste bani in plus (submarin capabil sa lanseze rachete balistice din imersiune), ca si achizitia suplimentara de rachete anti-racheta Patriot PAC 3MSE, drone de supraveghere si rachete tactice (sol-sol) de calibrul 230mm.

O apreciere speciala, 5 miliarde de euro primeste programul de productie al tancului K2 care intra in productia de masa (sa traiasca polonezii).

Dar cel mai probabil ca sud-coreenii au ales in mod intelept, ce sa faca ei cu 1-2 portavioane?! Cu atat mai mult cu cat apararea tarii are la baza un razboi prezumtiv cu Coreea de Nord, nu cu China, Japonia sau cine stie cu cine si in cadrul unui razboi cu nordul, trei sunt aspectele principal luate in considerare de Seul:

  1. “Ruperea Lantului”, capacitatea operationala a Sudului de a distruge capacitatile de lansare a rachetelor din nord. Si aici intra atat informatiile necesare cunoasterii locurile unde sunt amplasate aceste rachete cat si posibilitatea Sudului de a le distruge rapid, poate chiar preventiv:
  2. „Korea Air and Missile Defense System” [KAMD], sisteme de rachete anti-rachete;
  3. “Korea Massive Punishment end Retaliation” [KMPR], adica promisiunea ferma ca Nordul va fi facut una cu pamantul in cazul unui atac neprovocat asupra sudului.

Si intr-adevar, daca privim  problema prin prisma celor trei “stalpi” ai apararii sud-coreene, portavionul iti pare ca nuca-n perete, fara sens si fara absolut nicio utilitate reala, bani aruncati pe geam.

Cu toate acestea programul nu a fost total abandonat, sau macar coreenii incerca sa renunte la el intr-un mod foarte elegant, asa ca au anuntat ca fac un studio de fezabilitate, idee preluata probabil de la Bucuresti, care atunci cand nu face absolut nimic, face studii de fezabilitate ani si ani de zile…

PS La Seul, unul dintre argumentele in favoarea portavionului a fost si faptul ca acesta este greu de distrus in caz de conflict, are o mare mobilitate, iar pe de alta parte americanii poate nu vor avea mereu un portavion disponibil in zona.

Dar nu este chiar un argument foarte valabil, ori cu 20 de F 35B ori fara cam tot un drac in caz de conflict cu nordul, adevarat ca portavionul ca “baza aeriana mobila” face sens, doar ca deocamdata fondurile vor fi cheltuite cu un mai mare profit pe alte zone.

In acelasi timp, contra-balansarea puterii navale japoneze pare sa fi trecut in plan secund.

GeorgeGMT

articolul original.

Ucraina forțează contraofensiva. Biden crede că mai are de parcurs un drum lung

14 September 2022 at 04:10
image

Ucraina și-a propus să elibereze toate teritoriile ocupate de forțele rusești după ce le-a respins într-o contraofensivă rapidă în nord-est, un obiectiv despre care președintele american Joe Biden a declarat că va fi „un drum lung” de parcurs, informează Reuters.

Ucraina se află acum în ofensivă atât în sud, cât și în est

În discursul său, președintele Volodymyr Zelenskyy a declarat că aproximativ 8.000 de km pătrați au fost eliberați de forțele ucrainene până acum în această lună, aparent toți în regiunea nord-estică Harkov.

Reuters nu a reușit să verifice imediat succesele de pe câmpul de luptă revendicate de Ucraina.

Întrebat dacă Ucraina a ajuns la un punct de cotitură în cele șase luni de război, Biden a spus că este greu de spus: „Este clar că ucrainenii au făcut progrese semnificative. Dar cred că ma au de parcurs un drum lung”.

articolul original.

‘Operațiunea specială’ din Ucraina se complică pentru Vladimir Putin: Trupele ucrainene au depășit numeric forțele ruse în luptă

12 September 2022 at 10:45
image

Un oficial instalat de Rusia în regiunea Harkov din Ucraina a declarat luni că forţele ucrainene au fost de opt ori mai numeroase decât trupele ruse şi pro-ruse în timpul contraofensivei-fulger ucrainene în zonă de săptămâna trecută, potrivit Reuters.

Într-o declaraţie pentru postul de televiziune oficial rus Rossia-24, Vitali Gancev a spus că forţele ucrainene au capturat comunităţi din nordul regiunii care erau controlate de trupe ruse, reuşind să ajungă până la graniţa cu Rusia, şi că aproximativ 5.000 de civili au fost evacuaţi în Rusia.

Gancev a declarat că „situaţia devine tot mai dificilă de la o oră la alta”, adăugând că graniţa cu regiunea Belgorod din Rusia este acum închisă.

Reuters precizează că nu a putut verifica deocamdată informaţiile despre situaţia de câmpul de luptă.

În weekend, forţele ucrainene au eliberat centrele esenţiale de alimentare a forţelor ruse de la Izium şi Kupiansk, acolo unde se instalase administraţia pro-rusă din regiune.

Duminică, Ministerul Apărării rus a publicat o hartă în care se putea vedea că forţele ruse au abandonat aproape în totalitate regiunea Harkov, informează agerpres.ro 

articolul original.

O femeie din India s-a luptat cu un tigru pentru a-şi salva copilul

7 September 2022 at 19:48
image

O femeie a reuşit să se salveze pe ea şi pe fiul ei de 15 luni din ghearele și colții unui tigru, apărându-se cu mâinile goale, a anunţat miercuri un oficial local din statul Madhya Pradesh, situat în centrul acestei ţări, informează Agerpres.

O femeie de 25 de ani a devenit simbolul curajului după ce s-a luptat cu mâinile goale cu un tigru care îi înhăţase copilul de 15 luni.  

Incidentul a avut loc în satul Rohania din districtul Umaria, situat în statul Madhya Pradesh, în vecinătatatea rezervației de tigri Bandhavgarh.

Duminică dimineață, Archana Choudhary tocmai ieşise din casă cu copilul când un tigru, care se pare că se rătăcise după ce părăsise rezervaţia Bandhavgarh, i-a înhăţat copilul de cap. În loc să îşi piardă cumpătul, femeia a decis să se lupte cu tigrul. 

Când a încercat să-și salveze fiul, animalul sălbatic a atacat-o. Archana nu a cedat și a continuat să se lupte cu tigrul minute în șir. Disperată și epuizată, femeia a început să ceară ajutor. Strigătele ei au alertat sătenii, care au venit și au reușit să alunge în pădure tigrul cu bețe și pietre. 

Mama și fiul au scăpat cu viață

În incident au fost răniți atât femeia, cât și fiul ei. Femeia are plămânii perforaţi şi prezintă răni la nivelul abdomenului. Bebeluşul a fost zgâriat în zona capului. Cei doi au fost duși imediat la o unitate sanitară din apropiere și apoi la spitalul raional. Ambii sunt în prezent în tratament la spital. 

Potrivit cotidianului Times of India, o operaţiune a fost desfăşurată pentru a ajuta tigrul să se întoarcă în habitatul său. Sătenii au fost îndemnaţi să nu mai iasă din casele lor pe timpul nopţii.

Conflictele dintre oameni şi animalele sălbatice s-au intensificat în toată Asia de Sud, unde tot mai multe păduri sunt defrişate din cauza expansiunii urbane.

Aproape 225 de persoane au fost ucise în atacuri comise de tigri între 2014 şi 2019 în India, potrivit unor statistici guvernamentale.

Peste 200 de tigri au fost ucişi de braconieri sau prin electrocutare în perioada 2012 – 2018, conform datelor oficiale. India găzduieşte aproximativ 70% din populaţia mondială de tigri – 2.967 de exemplare, potrivit unui recensământ realizat în 2018.

articolul original.

Generalul (r) Marius Crăciun, despre avioanele distruse în explozia din Crimeea: ‘E clar că și ucrainenii nu doresc să facă public modul de luptă pentru ca rușii să nu aplice noi sisteme de protejare a țintelor’

26 August 2022 at 18:45
image

Generalul (r) Marius Crăciun, cel care a condus timp de opt ani Forțele pentru Operaţiuni Speciale (FOS), a analizat loviturile primite de ruși în Crimeea anexată ilegal și implicarea forțelor speciale ucrainene

Amintim că în ultimele zile în Crimeea ocupată de ruși a existat un lanț lung de incidente.

În aceste zile au fost înregistrate explozii la principalul aeroport din Sevastopol, iar într-un alt incident Ministerul rus al Apărării a anunțat că în urma unui incendiu izbucnit la o unitate militară din districtul Dzhankoi din Peninsula Crimeea, s-a produs detonarea muniției aflate într-un depozit temporar. Rușii nu au oferit mai multe detalii.

De departe însă cel mai grav incident a avut loc la Novofedorivka din Crimeea, unde o serie de explozii au distrus numeroase avioane militare ruse. Moscova a negat că incidentul a fost generat de Ucraina, precizând doar că incendiile au fost cauza unor nereguli de siguranță a personalului bazei.

Forțele speciale ucrainene au luat parte la lovitura din Crimeea, unde Ucraina a scos din joc jumătate din flota de avioane de luptă a Flotei ruse din Marea Neagră

 Generalul (r.) Marius Crăciun a analizat modul în care ar fi putut fi orchestrată lovitura de la baza aeriană unde rușii au pierdut aproape 20 de avioane, precizând că numărul mare al pierderilor indică o lovitură puternică de la mare distanță.

„Asemenea acțiuni nu se desfășoară cu un singur om. Dacă forțele speciale ucrainene au fost prezente, și cu siguranță au fost, cel mai probabil au avut la sol operatori cu aparatură de indicare a țintei prin sisteme laser iar mai apoi țintele respective au fost lovite cu arme de precizie de la mare distanță.

Și în acest caz precum în multe altele nu avem foarte multe informații despre modul de acțiune. E clar că și ucrainenii nu doresc să facă public modul de luptă pentru ca rușii să nu aplice noi sisteme de protejare a țintelor. E și pe partea aceasta un adevărat război”, a precizat generalul (r.) Crăciun.

Astfel, FOS ucrainean a acționat asemenea unui operator JTAC. JTAC (Joint terminal attack controller) este detașamentul care reprezintă o unitate de nișă care acționează de la sol în sprijinul aviației. Practic e vorba despre un element non-radar ce vine în sprijinul aviației pentru a atinge cu succes ținta.

Astfel de operatori activează și în cadrul forțelor speciale.

Generalul (r.) Marius Crăciun este fost comandant al Forţelor pentru Operaţiuni Speciale (FOS) şi e doctor în ştiinţe militare.

De precizat că potrivit Ministerului britanic al Apărării, ca urmare a atacului asupra bazei aeriene din vestul Crimeei, mai mult de jumătate din avioanele de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră aflate pe aerodromul militar Saki, au fost scoase din funcţiune, conform m.defenseromania.ro

articolul original.

Dilemele Indiei 2

24 August 2022 at 03:00

Care dilema nu prea exista de fapt, indienii nu au de ales si dau deja semne ca dependenta lor militara de Rusia va avea un sfarsit previzibil. India isi intareste fontierea comuna cu China si trimite acolo tot ce are mai bun: S 400 si Rafale.

Prima baterie de S 400 se afla deja la datorie, in nord-estul Indiei, iar cea de-a doua (care trebuie sa soseasca din Rusia) va fi dislocata tot pe-acolo. S 400 pentru ca S 400 au, India nu a primit pana acum accesul dorit la sistemele vestice Patriot si SAMP/T dar acest lucru s-ar putea schimba.

Fata de relatiile cu China, acestea sunt tot ostile, saptamana trecuta guvernul indian a cerut Chinei sa-si retraga trupele de la granita comuna din regiunea Ladakh.

Din punctul de vedere al sistemelor de armament, India vireaza incet dar sigur spre calitatea oferita de Occident: submarine Scorpene, Rafale, Rafale M/Super Hornet pentru marina in loc de MiG 29K, Rafale/F15EX pentru fortele aeriene, rachete ASRAM, elicoptere de atac americane, elicoptere grele de transport tot americane, UH-60 Romeo (ASW).

Adevarat ca deocamdata fortele armate indiene depind in mare parte de sisteme de armament rusesti si au in dotare cantitati enorme de avioane, tancuri, sisteme anti-aeriene, fregate sau submarine, dar vantul schimbarii bate tot mai tare si asa cum scriam intr-un articol anterior, recenta apropiere dintre Moscova si Beijing nu poate oferi prea multa liniste Indiei cu atat mai mult cu cat slabiciunea Rusiei in fata Chinei poate fi extrem de periculoasa atat pentru Rusia cat si pentru India.

Poate ca India nu va trece in mod oficial cu arme si bagaje in tabara Vestica, are prea multe de castigat din relatia sa actuala cu Rusia (cumpara titeiul de Ural cu o reducere de 35$ per baril, ceva cu adevarat istoric) dar lucrurile se vor misca, atat timp cat China nu pare dispusa sa lase de le ea, iar slabirea economica a Rusiei va obliga Moscova la destule compromisuiri in fata Chinei.

Despre slabiciunea economica a Rusiei cred ca acest articol este elocvent (AICI)si aici discutam despre situatia economica a Moscovei la doar cinci luni de la izbucnirea conflictului. Ce va fi peste un an sau doi?

In acelasi timp nici americanii/europenii nu stau cu mainile in san iar India baga de seama. Astfel planul de a moderniza 85 de aparate Suhoi 30MKI la standardul Suhoi Su 30 SM2 (cea mai avansata varianta a Suhoi 30) a fost amanat sine die de New Delhi sub presiune unor posibile sactiuni. Desi planul de modernizare a fost anuntat inca din 2019 (si viza mai ales radarul AESA) deocamdata nu s-a intamplat nimic, tot asa cum nici constructia a inca 12 aparate Suhoi 30MKI (pentru inlocuirea celor pierdute in accidente) nu a fost demarata.

Pentru Suhoi 30 MKI, India importa motorul si aproximativ 40% din componente direct din Rusia.

PS Foarte haios imi pare stirea aparuta zilele trecute prin care trupe chineze, indiene, rusesti, si inca cateva tari cu totul neinteresante, ar participa la exercitii militare comune in Rusia. China si India?! Ce sa faca impreuna, sa-si creasca interoperabilitatea?!Daca careva gaseste vreo logica intr-o astfel de situatie sa ne anunte si pe noi, dar daca lucrurile chiar asa vor sta, inseamna ca – deocamdata cel putin – India face unele compromisuri mai deloc in interesul ei.

GeorgeGMT

articolul original.

XM 204

23 August 2022 at 03:00

Fortele terestre americane au inceput testele cu o noua versiune de mina terestra care are insa o calitate unica in “familia” sa: ataca tinta de sus.

Practic, XM 204 este un container de marimea unei valize dotat cu patru sub-munitii destinate distrugerii vehiculelor blindate inamice, inclusiv a tancurilor.

Modul de folosire este foarte simplu, se plaseaza XM204 pe traseul pe care se presupune ca blindatele inamice vor inainta, se plaseaza cat de multe astfel de dispozitive sunt necesare (sau disponibile), se camufleaza si apoi se asteapta exploziile.

Sistemul, odata armat, este 100% autonom, detecteaza apropierea blindatelor, le urmareste iar cand ajung in raza sa de actiune lanseaza in aer sub-munitiile. Acestea, la randul lor, scaneaza campul de lupta in cautarea tipului de vehicul pentru care au fost programate, iar de aici incolo incepe carnagiul.

Avantajul dat de acest tip de mina terestra dotata cu sub-munitii top-atack este evident si consta atat din puterea de foc net superioara (patru lovituri) cat si din faptul ca pot fi mult mai usor dislocate in teren, nu mai trebuie ingropate, iar mina devine activa nu atunci cand un vehicul calca pe ea ci atunci cand senzorii “simt” apropierea tintei. Daca raza unei mine anti-tanc clasice  era practic zero, exista nevoia unui contact fizic intre mina si vehiculul blindat, in cazul XM 204 acest lucru nu mai este necesar.

Deocamdata, XM 204 se afla in faza productiei limitate pentru testare.

Interesanta, din punctul meu de vedere, este folosirea sub-munitilor AT, o familie de munitie exceptional de importanta in ziua de astazi si care poate distruge un numar foarte mare de vehicule blindate inamice intr-un timp foarte scurt, la costuri extrem de reduse. Sub-munitiile AT pot fi lansate cu ajutorul proiectilelor de artilerie (155mm cate doua sub-munitii per proiectil), a rachetelor tactice sol-sol, cu ajutorul aviatiei.

In Ucraina acest tip de munitie a fost rar folosit, germanii fiind primii, dupa stiinta mea, care au livrat Ucrainei astfel de arme (proiectilele SMArt 155mm), iar rezultatele au fost spectaculoase.

GeorgeGMT

articolul original.

Buletin naval. Program Maritime Domain Awareness cu SUA

22 August 2022 at 03:00
By: Nicolae

Cu ocazia tradiționalului discurs de Ziua Marinei am remarcat, printre „numeroasele realizări”, mențiunea pe care șeful marinei, contraamiralul Mihai Panait, a făcut-o cu privire la programul Maritime Domain Awareness (MDA) pe care Forțele Navale Române (FNR) îl derulează cu partenerul nostru strategic, Statele Unite ale Americii.

Nu știam de acest program și nici n-am găsit mare lucru în urma căutărilor pe marele internet. Am găsit, singur sau cu ajutorul lui Alex, doar câteva mențiuni disparate. Suficient totuși pentru a-mi face o idee despre acest program.

Dar să începem cu începutul. Ce înseamnă Maritime Domain Awareness? Domnul contraamiral Panait l-a tradus în cadrul discursului său drept „Avertizare timpurie în domeniul maritim”.

Program Maritime Domain Awareness cu SUA

În principiu, în opinia mea, termenul ar putea fi definit ca fiind totalitatea informațiilor culese din mediul maritim, fie că vorbim de cele privind mediul de securitate, siguranța navigației, protecția mediului sau, pur și simplu, de cele privind dinamica economică a unei zone maritime. Bineînțeles, bănuiesc că programul la care face referire șeful FNR are în vedere îndeosebi componenta care privește mediul de securitate la Marea Neagră. 

Din punct de vedere al mijloacelor tehnice, programul de avertizare timpurie în domeniul maritim ar putea fi suma tuturor mijloacelor de supraveghere, detecție și urmărire din mediul maritim (aerian, de suprafață sau submarin). În tot acest context, o componentă deosebit de importantă o constituie sistemele de comunicații, comandă și control care agreghează informațiile primite din surse multiple și facilitează obținerea unei imagini de ansamblu a zonei Mării Negre.

Achiziția unui sistem maritim aerian fără pilot în cadrul licitației pentru drone proaspăt anulate, achiziția separată a sonarelor tractate pentru fregatele Type 22R (despre care puteți citi mai multe accesând acest link) sau lipsa radarelor din cadrul programului de dotare cu baterii de coastă (bazate pe racheta anti-navă Naval Strike Missile) își găsesc acum, cel puțin în capul meu, o explicație logică.

Am ales un scurt clip publicitar de la Airbus pentru a ilustra cam ce înseamnă Maritime Domain Awareness (MDA).

Mai jos, cele câteva referiri pe care le-am găsit:

Ședința Comisiei de Afaceri Externe a Senatului american în cadrul căreia sunt făcute propunerile de mai jos. Textul integral, în engleză, al ședinței care a avut loc în 27 octombrie 2021 poate fi găsit aici. Traducerea pasajelor relevante mai jos:

Îmbunătățirea gradului de supraveghere a domeniului maritim și colectarea și analiza informațiilor în regiunea Mării Negre: pentru moment NATO are o imagine incompletă a activității militare rusești în regiune. România ar putea găzdui un centru de fuziune a informațiilor culese din Marea Neagră pentru a dezvolta o imagine comună a activităților navale ale Rusiei în Marea Neagră, analizând informațiile colectate de la activele NATO, partenere sau aliate, cum ar fi dronele sau P-8-urile dislocate periodic în România, astfel încât NATO să înțeleagă mai bine operațiunile rusești.

Asistență de securitate: România și, într-o măsură mai mică, Bulgaria sunt nucleul forței de descurajare a NATO în Marea Neagră. Partenerii Georgia și Ucraina, chiar dacă sunt parțial ocupați de forțele ruse, pot juca în continuare un rol important în securitatea Mării Negre. Cu toate acestea, în ciuda îmbunătățirii cheltuielilor pentru apărare, aceste patru națiuni din Marea Neagră au nevoie de asistență financiară pentru a achiziționa active care le-ar putea îmbunătăți considerabil capacitatea de descurajare. Administrația ar trebui să ia în considerare trimiterea către Congres a unui pachet de finanțare pentru asistență de securitate adaptat, țintit, pe mai mulți ani, care să îi ajute pe acești patru aliați și parteneri din Marea Neagră pentru a dobândi capacități tehnice precum sisteme fără pilot de supraveghere, platforme de luptă anti-submarin, sisteme de minare și de rachete antinavă, care le vor crește semnificativ capacitatea de a complica operațiunile flotei ruse din Marea Neagră.”

Anunțul de angajare care poate fi lecturat integral aici. Traducerea pasajelor relevante mai jos:

Context: Ca răspuns la recenta extindere a activității forțelor ruse în regiune, Marina Română și US NAVEUR sunt din ce în ce mai interesate de extinderea capacităților de supraveghere și de luptă ale Marinei Române în Marea Neagră. Această zonă de responsabilitate ar include rețeaua de senzori de coastă a Maritime Domain Awareness (MDA), precum și capabilitățile de război antisubmarin (ASW). Acest efort include și o evaluare a capacităților marinei române și furnizarea de recomandări către guvernul Statelor Unite și Ministerul Apărării Naționale din România cu privire la modul de integrare și susținere a capabilităților furnizate de SUA. Este nevoie de consiliere suplimentară pentru șeful marinei și ministrul apărării cu privire la abordările la nivelul întregului guvern pentru maximizarea proceselor de colectare a informațiilor MDA și ASW, procesarea datelor și distribuirea lor inter-agenții, către aliații NATO și partenerii regionali.

Sarcini specifice:

  • Examinarea capacităților și cerințelor Maritime Domain Awareness (MDA) existente pentru acuratețe și aplicabilitate, identificarea posibilelor deficiențe de resurse, conflicte, lacune, riscuri și suprapuneri și furnizarea de recomandări pe baza analizei făcute.
  • Îmbunătățirea schimbului de informații și interoperabilitatea cu forțele SUA și NATO și asistență la modernizarea echipamentelor de supraveghere, comunicații și rețele de coastă pentru combaterea traficului ilicit și a altor operațiuni de securitate maritimă în Marea Neagră.
  • Încurajarea interacțiunii dintre agenții pentru a identifica organizațiile, parteneriatele, cele mai bune practici și orice alte eforturi care sporesc securitatea maritimă prin extinderea colaborării MDA.
  • Îmbunătățirea capacităților organizaționale ale națiunilor partenere pentru a împărtăși în mod eficient informații despre oameni, mărfuri, nave, infrastructură, dezastre naturale sau provocate de om și alte amenințări potențiale din domeniul maritim.
  • Asistență la dezvoltarea acordurilor și protocoalelor organizaționale de schimb de informații maritime.”

Ultima referire ne parvine pe filieră bulgară (23 februarie 2021), textul integral putând fi citit aici. Pasajul relevant este tradus mai jos:

„Bulgaria participă la proiectul de avertizare timpurie în domeniul maritim la Marea Neagră (MDA) condus de SUA, împreună cu România, Ucraina și Georgia. Din cele 142 de milioane de dolari în finanțare militară străină (FMF) cu care Statele Unite au contribuit la acest proiect, Bulgaria a primit 38,25 milioane de dolari.”

Rămâne de văzut cum se va concretiza acest program atât de necesar, nu doar României ci și NATO și partenerului strategic, SUA. Știm că s-au făcut pași importanți în direcția achiziției / operaționalizării unora dintre mijloacele tehnice necesare – radarele cu rază lungă de acțiune instalate pe litoral, SCOMAR – ca să dau două exemple la îndemână. Mijloacele de supraveghere a spațiului maritim și aerian din zona Mării Negre s-au înmulțit semnificativ de la începerea „operațiunii militare speciale” a Rusiei în Ucraina.

Înțeleg că este și loc de mai bine în condițiile în care citeam că MApN-ul și MAI-ul au sisteme de supraveghere a spațiului maritim (așa cum este SCOMAR) similare, fără ca totuși acestea să comunice între ele. Deh, din câte am înțeles, orgoliile nemăsurate ar fi sursa achiziției de către instituții diferite a unor sisteme care fac același lucru, pentru că nu pricep de ce nu avem un singur sistem, administrat de un singur minister și acces la informații pentru toate structurile de securitate interesate. Dar poate mă lămurește cineva care activează în domeniu…

articolul original.
❌