ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Șeful Vămii Iași și trei colegi, reținuți pentru luare şi dare de mită 

24 November 2022 at 13:13
image

Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Biroului Vamal de Frontieră Iași, Dănuț Bolohan, acuzat de cinci infracțiuni de luare de mită. Alături de acesta au fost reținuți doi funcționari, acuzați de complicitate și de dare de mită, şi a fost pus sub control judiciar, pentru dare de mită, un al treilea funcţionar al Vămii Iaşi.

Potrivit procurorilor, în schimbul primirii unor sume de bani, funcționarii vamali și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu pentru a favoriza mai multe societăți comerciale care importă produse textile din Turcia. „Taxa” cerută pentru fiecare TIR intrat in vamă ar fi fost de aproximativ 300 USD.

Procurorii DNA – Serviciul teritorial Iași au dispus miercuri începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpaților:

Dănuţ Bolohan – șef al Biroului Vamal de Frontieră Iași, în sarcina căruia s-au reținut cinci infracțiuni de luare de mită, din care trei în formă continuată;

Simona Andreica – funcționar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de complicitate la luare de mită;

Cristian Timofte – funcționar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de dare de mită, în formă continuată;

Sub control judiciar pentru 60 de zile (cu interdicția de a-și exercita funcția pe perioada măsurii), a fost pus Cristinel-Leonard Tîrnovanu, funcționar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Iași, pentru dare de mită în formă continuată.

În dosar a mai fost reţinută, pentru 24 de ore, o persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale, acuzat de dare de mită.

Funcţionarii de la Vamă făceau controale formale sau deloc

Funcționarii de la Biroul Vamal de Frontieră din municipiul Iași (vamă internă) sunt acuzaţi că, în perioada ianuarie 2022 – prezent, în schimbul unor sume de bani, și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu pentru a favoriza o serie de societăți comerciale care importă produse textile din Turcia.

Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi fost importate îmbrăcăminte și încălțăminte tip sport și parfumuri contrafăcute, bunurile fiind transportate cu autocamioanele înmatriculate pe numele societăților comerciale respective, precum și cu autovehicule tip cap tractor și semiremorcă înmatriculate în Turcia, Polonia sau Slovacia.

Funcţionarii vamali îi ajutau pe administratorii societăților comerciale respective să eludeze plata taxelor vamale: valorile declarate în vamă erau mai mici decât cele reale, iar controlul mărfurilor importate era formal sau inexistent (controlul se făcea doar pe documente, fără verificarea efectivă a mărfurilor).

Mărfurile astfel importate ar fi fost valorificate în centre comerciale sau magazine de profil din județele Iași, Suceava, Botoșani, Ilfov, Sibiu, Arad, Ialomița și municipiul București.

300 dolari, taxa pentru fiecare camion

„Taxa” ce ar fi fost cerută pentru fiecare autocamion intrat in vamă ar fi fost de aproximativ 300 USD.

Se estimează un prejudiciu de 58 de milioane de lei la bugetul de stat provenit din neplata corespunzătoare a taxelor vamale.

Dănuț Bolohan, beneficiind și de ajutorul colegei Andreica Simona, ar fi pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, printre care și cel reținut, suma totală de 24.500 USD.

De asemenea, el ar fi pretins și primit de la doi subalterni, Timofte Cristian și Tîrnovanu Cristinel-Leonard, foloase patrimoniale constând în sume de bani și alte produse pentru a fi programați de serviciu în intervalele orare în care în vamă ajungeau mijloacele de transport ce aparțineau societăților comerciale cercetate în dosar.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Joi, 24 noiembrie 2022, inculpații Bolohan Dănuț, Andreica Simona, Timofte Cristian și omul de afaceri urmează să fie prezentați Tribunalului Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

articolul original.

Polițiști din Argeș, condamnați la 3 ani de închisoare pentru mită

23 November 2022 at 09:48

Polițiști din Argeș, condamnați la 3 ani de închisoare pentru mită.

Doi foști polițiști de la Secția 2 Pitești au fost condamnați, definitiv, de Curtea de Apel Piteşti, la închisoare cu suspendare pentru luare de mită. De asemenea, ei au fost obligați să presteze o sută de zile muncă în folosul comunității la Agenția pentru Protecția Mediului sau în cadrul Casei de Pensii Argeş.

Vă reamintim că, în decembrie 2021, cei doi subofiţeri au oprit un șofer pe platoul din Găvana și i-au spus că a depășit limita de viteză cu mai mult de 50 km/h și i-au cerut 300 lei pentru a nu-i suspenda permisul. Bărbatul le-a dat banii, dar la scurt timp a aflat că autospecialele pe care le conduceau cei doi polițiști nu erau dotate cu aparate radar.

Astfel, a făcut denunț la Direcția Generală Anticorupție, iar ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Argeş au organizat un flagrant. Din verificări a reieşit că, aceeaşi polițiști, au oprit în trafic două șoferițe, care erau ofițeri sub acoperire, cu același pretext și le-a cerut 1.800 lei pentru a nu le suspenda permisele de conducere.

Împricinaţii au fost reţinuţi 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţe, iar ulterior au fost plasați în arest la domiciliu. Imediat după dispunerea măsurilor preventive, primul dintre ei a ieșit la pensie, iar celălalt a demisionat.

La două săptămâni după realizarea flagrantui, dosarul a intrat pe rolul Tribunalului Argeş şi cei doi (foşti) agenţi au fost condamnați în primă instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare. Nefiind definitivă, decizia a fost atacată la Curtea de Apel Pitești, care a menţinut hotărârea instanţei de fond, şi pe durata termenului de supraveghere cei doi au obligaţia de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

articolul original.

DNA îl trimite în judecată pe un director de la Drumuri, pentru luare de mită și trafic de influență

14 November 2022 at 14:26
image

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Dascălu este acuzat de luare de mită, trafic de influență, în formă continuată, și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Florea ar fi primit, în mod repetat, sume de bani și alte foloase – în valoare totală de 37.060 lei.

Ce a transmis azi DNA:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 900/VIII/3 din 23 octombrie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului

DASCĂLU FLOREA, la data faptelor director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită;
– trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale);
– permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada 7 mai – 22 octombrie 2022, inculpatul Dascălu Florea, în calitatea sa de director anterior menționată, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb, pe de-o parte, să îndeplinească un act contrar atribuțiilor de serviciu și pe de altă parte să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina pe aceștia să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității omului de afaceri respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire). În același context, inculpatul ar fi pus la dispoziția aceluiași om de afaceri mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.
Astfel, pentru demersurile descrise, inculpatul Dascălu Florea ar fi primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

articolul original.

Director la Ape, ridicat de DNA Timisoara pentru spaga. Cu cati bani l-au prins procurorii anticoruptie

25 October 2022 at 14:15
image

TIMISOARA. Pe banda rulanta sunt ridicati de procurorii DNA Timisoara, pentru mita, directori in diferite institutii ale statului, toti pentru spagi.

Procurorii anticoruptie l-au retinut pentru 24 de ore pe Caius Mihai Parpala, sef la Apele Arad, care a condus si institutia de la Timisoara timp de cateva luni, inlocuindu-l pe Titu Bojin in 2020. Este finul lui Calin Popescu Tariceanu, dar, de-a lungul timpului, s-a aflat in mai toate partidele. In trecut a fost si presedinte al CJ Arad, consilier judetean si membru in diferite consilii de administratie.

Anchetatorii sustin ca Parpala a incasat bani de la un om de afaceri din Arad care administeaza o balastiera. Pentru a nu ii face controale, acesta i-ar fi platit directorului in mai multe randuri diferite sume de bani.

Procurorii anticoruptie spun ca recent acesta a primit mita 3000 de lei, respectiv 5000 de lei.

Caius Mihai Parpala a fost dus la audieri la sediul DNA Timisoara. Procurorii au decis sa-l retina pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, si l-au transferat in Arestul IPJ Timis.

„In zilele de 24 august 2022 și 3 octombrie 2022, suspectul Parpală Caius Mihai ar fi primit suma totală de 8.000 lei, prin intermediar, respectiv în mod direct, de la un administrator de societate comercială care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Arad din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș, să sprijine activitatea societății respective prin nedispunerea unor controale apte să constate, să stopeze și să sancționeze activitățile ilegale efectuate de aceasta”, transmit reprezentantii DNA Timisoara.

Licentiat in tehnologia constructiilor de masini, cu un masterat in administratia si finante publice, in vara anului 2020, Caius Mihai Parpala a fost numit director al Administratia Bazinala a Apelor Banat pentru cateva luni. Inainte, acesta a fost director al Sistemului de Gospodarire a Apelor Arad, parte din ABA Mures, dar si director al Regiei Autonome de Drumuri Municipale Arad si membru in Consiliul de Administratie al Romgaz.

In prezent, acesta este  director al SGA Arad, dupa ce cateva luni a lucrat tot in cadrul institutiei la departamentul care administreaza sau implementeaza programe ori proiecte finantate din fonduri externe sau din fonduri bugetare la Administratia Nationala Apele Romane Bucuresti – Administratia Bazinala De Apa Mures.

De asemenea, Parpala a fost presedintele Consiliului Judetean Arad, intre 2000 si 2004, iar apoi, din 2004 pana in 2016,  consilier judetean.

***

Va reamintim, procurorii DNA Timisoara au ridicat zilele trecute inca un director acuzat de spaga, de la CNAIR, Florea Dascalu. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce a fost prins in flagrant avand in buzunar banii dati drept mita de un om de afaceri la o partida de vanatoare in Arad, in schimbul unor contracte de intretinere a drumurilor.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Directorul din cadrul CNAIR, Florea Dascălu a fost reţinut de procurorii DNA

24 October 2022 at 10:33
Foto: fanatik.ro

În ziua de duminică, directorul pentru întreținere drumuri naționale și autostrăzi din cadrul CNAIR a fost reţinut de procurorii DNA Timişoara, fiind acuzat, printre altele, de luare de mită şi trafic de influență, în formă continuată.

În contextul problemelor pe care le are cu legea, unui important director din cadrul CNAIR i-a fost suspendat contractul de muncă.

Directorul pentru întreținere drumuri naționale și autostrăzi din cadrul CNAIR a fost suspendat din funcţie

Este vorba despre Florea Dascălu, director pentru întreținere drumuri naționale și autostrăzi. Oficialul CNAIR a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție, în urma unei acțiuni a DNA Timiș.

În urma acestei acţiuni a procurorilor, directorul general al CNAIR a decis luni, 24 octombrie, să suspende contractul de muncă al lui Florea Dascălu.

În opinia sa, „Am toleranță zero pentru orice faptă de corupție, iar legea trebuie aplicată indiferent de funcția și de calitatea persoanelor vizate.

Prezumția de nevinovăție trebuie, de asemenea, respectată, însă în situații în care dovezile sunt evidente, voi lua toate măsurile ce se impun”, este mesajul transmis de către directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

Concret, procurorii din cadrul DNA Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de duminică, 23 octombrie, a suspectului Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Acuzaţiile exacte formulate de procurorii DNA împotriva lui Florea Dascălu

În contextul judiciar, oficialul CNAIR a fost reținut într-un dosar de „luare de mită, trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite ( 5 acte materiale)”, relatează Mediafax.

Financiar, valoarea totală a mitei primite de Florea Dascălu, în bani şi alte foloase, a fost de aproximativ 37.000 de lei (circa 7.400 de euro).

Potrivit procurorilor DNA „în perioada mai – 22 octombrie 2022, suspectul ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire).

Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.”

articolul original.

Flagrant la Timişoara. Cunoscut chirurg, reţinut în timp ce primea mită

26 September 2022 at 10:20
image

Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi din Timișoara a fost reținut după un flagrant al procurorilor. Medicul ar fi cerut șpagă de 1000 de euro pentru o operație.

Chiar în aceste momente, polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție se află la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, în biroul șefului secției de Chirurgie Cardiovasculară.

Surse din rândul anchetei susțin faptul că Marian Gașpar, unul dintre cei mai faimoși medici din Timișoara și din România, ar fi fost prins în flagrant în timp ce încasa de la un pacient suma de 1000 de euro pentru o intervenție chirurgicală.

Cel mai probabil medicul va fi dus la Direcția Generală Anticorupție unde va fi audiat.

Marian Gașpar, în vârstă de 63 de ani, se află la conducerea secției de Chirurgie Cardiovasculară încă din anul 2003. Acesta a fost o figură constantă în ceea ce privește inovația intervențiilor chirurgicale cardiovasculare.

articolul original.

Șeful Secției Chirurgie II de la Spitalul Miliar Central, „operat” de procurorii anticorupție

19 September 2022 at 15:26

Colonelul medic Alexandru-Florin Săvulescu este cercetat de procurorii anticorupție pentru „luare de mită, în formă continuată” și a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Dr Florin Savulescu (sursa foto SUUMC)

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16 septembrie 2022, a inculpatului SĂVULESCU ALEXANDRU-FLORIN, cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată, transmite DNA, printr-un comunicat.

La bursa zvonurilor circulă informația „pe surse” că în biroul medicului s-ar fi găsit bani și bijuterii în valoare de 300.000 de euro. Pe de altă parte, pe rețelele sociale se vehiculează suspiciunea că totul ar fi un scenariu pus la cale de cineva care ar vrea să-i ia locul. Există și foști pacienți care susțin „cu mâna pe inimă” că au fost salvați de doctorul Săvulescu fără să li se pretindă „un leu” și au fost îngrijiți cu un profesionalism greu de egalat.

În ordonanța procurorilor militari se arată însă că „în cursul anului 2022, inculpatul Săvulescu Alexandru-Florin, medic militar la spitalul de urgență menționat mai sus, ar fi primit de la mai multe persoane foloase necuvenite constând în bani și bijuterii, în legătură cu intervenții chirurgicale și examene de specialitate, efectuate asupra acestora sau asupra unor apropiați ai acestora”, precizează DNA.

Colonel medic șef lucrări dr. Florin Săvulescu are 60 de ani și profesează la Spitalul Militar Central din București de 30 de ani, iar din septembrie 2009 conduce secția Chirurgie II din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ,,Dr. Carol Davila” – București, după ce a câștigat postul prin concurs, potrivit CV-ului oficial.

În perioada în care se află sub control judiciar, procurorii i-au pus în vedere că trebuie să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și nici nu mai are voie să profeseze în domeniul în care a săvârșit fapta. Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. De asemenea, inculpatului Săvulescu Alexandru-Florin i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA. 

Rămâne de văzut cum se va apăra medicul în instanță și dacă probele procurorilor vor rămâne în picioare sau vor fi demontate, cum s-a întâmplat și în alte cazuri celebre care au făcut mare vâlvă în presă dar care s-au finalizat cu „achitarea inculpatului”.

Deocamdată, DNA amintește că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


articolul original.

Director din Ministerul Educaţiei, arestat preventiv pentru luare de mită

15 September 2022 at 13:27
image

Horia Palmer-Hîrtopanu, director la o unitate aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, a fost arestat preventiv de Tribunalul Braşov într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi spălare de bani legat de derularea unor proiecte privind construcţia de grădiniţe, a informat, joi, Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Serviciul teritorial Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând ziua de miercuri, a lui Horia Palmer-Hîrtopanu, director al Unităţii de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare aflată în subordinea Ministerului Educaţiei, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

S-a mai dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de alte două persoane

Anchetatorii precizează că s-a mai dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de alte două persoane, un administrator al unei firme şi o persoană fără calitate specială, pentru infracţiuni de dare de mită, transmitere fictivă a părţilor sociale sau acţiunilor deţinute într-o societate comercială în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori a îngreunării acesteia, respectiv spălare de bani, conform Agerpres.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţe că, în perioada 2017 – 2020, Palmer-Hîrtopanu ar fi pretins şi ar fi primit sume de bani şi alte foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 340.000 euro şi 18.749 lei de la administratorul unei firme, coinculpat, în schimbul atribuirii şi pentru derularea în bune condiţii a unor contracte de lucrări de construire a unor grădiniţe în cadrul Proiectului privind Reforma Educaţiei Timpurii în România.

„O parte a foloaselor primite ca mită de inculpatul Horia Palmer-Hîrtopanu ar fi constat în lucrări de forare a unui puţ“

„O parte a foloaselor primite ca mită de inculpatul Horia Palmer-Hîrtopanu ar fi constat în lucrări de forare a unui puţ şi de construire a instalaţiei de alimentare cu apă, care au fost executate în curtea locuinţei sale situate într-un oraş din imediata vecinătate a Capitalei”, susţin anchetatorii.

De asemenea, DNA arată că, în perioada 2016 – aprilie 2021, Palmer-Hîrtopanu ar fi obţinut sume de bani consistente ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni de corupţie, din care, prin diverse operaţiuni bancare, ar fi inserat în circuitul financiar legal aproximativ 179.676 euro şi 191.900 lei, folosite pentru a achiziţiona diferite bunuri (două imobile şi două autoturisme de lux), unele pe numele unor persoane apropiate. El a încercat astfel să ascundă şi disimuleze originea ilicită a sumelor de bani cu care au fost achiziţionate, precum şi a titularului dreptului de proprietate asupra acestora.

Joi, Tribunalul Braşov a admis propunerea formulată de DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatului. 

articolul original.
  • There are no more articles
❌