ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Naționala de fotbal a României joacă în Finlanda

23 September 2022 at 10:09
image

Selecţionerul Edward Iordănescu a decis ca, la meciul pe care tricolorii îl vor disputa în Finlanda, buturile reprezentativei să fie apărate de un portar debutant într-un joc oficial.

Fără căpitanul Vlad Chiricheș, accidentat la echipa de club, Cremonese, în ultima etapă din Serie A, dar cu Nicolae Stanciu revenit la lot, selecționerul Edward Iordănescu încearcă imposibilul în ultimele două partide din actuala ediție a Ligii Națiunilor, vineri 23 septembrie în Finlanda, pe  Stadionul Olimpic din Helsinki și luni 26 septembrie cu Bosnia și Herțegovina , pe Stadionul Giulești.

Finlanda este singura echipă pe care naționala României a învins-o în Liga Națiunilor, cu 1-0 în tur, după golul lui Nicușor Bancu. România se află pe ultimul loc în grupă, cu cele trei puncte din victoria cu nordicii, și trebuie să evite retrogradarea în Liga C a competiției.

Pentru prima dată după 32 de ani, naționala României va avea portar debutant la un joc oficial. De la Florin Prunea, titularizat de Mircea Rădulescu încă de la prima selecție între buturile reprezentativei, la România – San Marino 6-0, din preliminariile CE ’92, niciun alt portar important din istoria recentă a naționalei n-a mai fost aruncat încă din primul minut direct în focurile unei partide cu miză.

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat că echipa naţională traversează o perioadă mai puţin fericită, campania de meciuri din luna iunie fiind marcată de neşanse şi ghinioane. Tehnicianul a mai afirmat, într-un interviu pentru site-ul oficial al FRF, că îşi doreşte ca în ultimele două partide din Liga Naţiunilor, cu Finlanda şi Bosnia-Herţegovina, România să schimbe imaginea lăsată în precedentele meciuri.

„Ne dorim ca echipa să schimbe un pic impresia pe care a lăsat-o după acţiunea din iunie, să ne recâştigăm suporterii şi încrederea lor. Eu am încredere în potenţialul acestui grup, în această generaţie. Cred că este departe de a-şi arăta capacitatea, cred că în iunie a fost un context foarte nefericit, marcat de neşanse şi ghinioane. Sunt sigur că echipa naţională are potenţial de creştere. Este foarte important să producem rezultate, să fim eficienţi şi să ne câştigăm încrederea.

Traversăm o perioadă deloc fericită, s-au acumulat multe lucruri din trecut, campanii ratate. Este o presiune pe care eu am resimţit-o în interiorul grupului încă din primul meu contact cu băieţii. Trebuie să punem lucrurile acestea deoparte, să arătăm putere, tărie de caracter şi să schimbăm impresia lăsată în iunie. Eu aştept în continuare răspunsuri clare. Am primit răspunsuri clare şi în iunie, din păcate multe proaste. Acum sper ca proporţia să se schimbe, să găsesc şi lucruri pozitive“, a declarat Iordănescu.

El a precizat că obiectivul principal al selecţionatei României rămâne calificarea la Campionatul European.

„Obiectivul rămâne calificarea la turneul final. Este clar pentru toată lumea, îmi doresc să fie cât mai clar şi pentru băieţi, dar până acolo este un drum foarte greu. Ne-am asumat acest obiectiv, lucrurile nu au funcţionat aşa cum ne-am dorit până acum, dar sunt şi lucruri pe care le-am realizat. Ne dorim rezultate solide în această acţiune, pentru a ne oferi o posibilitate cât mai bună la tragerea la sorţi la acţiunea care urmează şi definitivarea unei nucleu cu care să abordăm preliminariile pentru EURO“, a mai adăugat Iordănescu.

Băieţii lui Iordănescu pot încheia chiar şi pe primul loc grupa, dar, la fel de bine, pot rămâne şi pe ultima poziţie. În condiţiile actuale, principalul obiectiv realist ar fi să evităm poziţia a patra şi retrogradarea din Liga B, iar pentru a reuşi acest lucru avem nevoie de rezultate pozitive atât vineri, cât şi luni seară.

articolul original.

Lotul lui Iordănescu

19 September 2022 at 11:24
By: Regie
image

Federația Română de Fotbal a anunțat cei 27 de fotbaliști convocați de Edi Iordănescu pentru meciurile din Liga Națiunilor cu Finlanda și Bosnia.

Partidele se vor disputa în 23 septembrie la Helsinki și în 26 septembrie la București.

România va evolua contra Finlandei pe data de 23 septembrie, de la ora 21:45, la Helsinki, în timp ce jocul contra Bosniei se va disputa pe data de 26 septembrie, de la ora 21:45, la București, pe arena Rapidului.

Florin Niță, care până acum a fost titularul naționalei în meciurile din Nations League, a fost lăsat în afara lotului de selecționerul naționalei.

Edi Iordănescu este încrezător că  „tricolorii” vor reuși să scoată maximum de puncte din partidele cu Finlanda și Bosnia & Herțegovina. Cu trei puncte în patru meciuri disputate în Liga Națiunilor, România ocupă ultimul loc, însă Edi Iordănescu pune rezultatele slabe ale naționalei pe seama ghinionului.

„Obiectivul principal rămâne calificarea la turneul final. Este clar pentru toată lumea, îmi doresc să fie cât mai clar și pentru băieți, dar până acolo e un drum lung și greu. Ne dorim rezultate solide în această acțiune pentru a ne oferi o posibilitate cât mai bună pentru tragerea la sorți care urmează. Și în mod cer, ne dorim definitivarea unui nucleu cu care să abordăm preliminariile pentru Euro.

Provocări au fost și încă din prima zi în care am început colaborarea cu FRF m-a lovit de probleme. La o zi după ce am semna am aflat de accidentarea lui Ianis (Hagi), a cărui absență o resimțim din plin, traversa o perioadă foarte bună.

(Hagi), a cărui absență o resimțim din plin, traversa o perioadă foarte bună.

Apoi, alte două-trei zile distanță am aflat de decizia lui Nicușor Stanciu de a semna în China, jucător care, la fel, ne-a lipsit foarte mult. După care au apărut problemele din timpul acțiunilor.

Vă aduceți aminte problemele din pandemie și problemele grave de sănătate pe care le-am avut. 14-15 jucători cu probleme care nu s-au antrenat, n-au intrat în procesul de pregătire. Deși aveam o perioadă foarte bună pentru a testa, a trebuit să ne repliem și să ne adaptăm la situație.

După care a venit acțiunea din iunie, au fost probleme cu jucătorii importanți, accidentați. Man, care ne-a lipsit, și Mihăilă, Sorecu, Iulian Cristea care chiar la primul joc, după doar zece minute s-a accidentat foarte grav. Au fost probleme pe care le-am resimțit.

Sigur, trebuie să găsim rezolvări, pentru că de asta suntem aici, dar nu a fost ușor și mai mult de atât mărturisesc faptul că, acum, la rece. după o analiză foarte profundă, complexă, a acțiunii din iunie, am avut multă neșansă și la cele patru meciuri, trei în mod special, pentru că pe unul cum-necum am reușit să-l câștigăm”,  a declarat  Edi Iordănescu pentru FRF TV.

După 4 dintre cele 6 meciuri din grupă, România este ultima, cu o victorie și 3 înfrângeri.

articolul original.
  • There are no more articles
❌