ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

CSM Tg Jiu confirmă și la Mioveni rezultatele bune din turul Ligii Florilor

29 January 2023 at 21:33

Așteptat cu mare speranță și dorință de revanșă la Mioveni, primul joc al returului Ligii Florilor, cu CSM Tg Jiu a pus o presiune prea mare pe handbalistele antrenate de Robert Licu, care nu au avut clarviziune și inspirație, făcând un joc mai slab decât în fața altor echipe cu pretenții mai mari decât trupa gorjeană.

Interesul pentru acest joc a fost mare, publicul umplând tribunele Sălii Sporturilor Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

arges-sport.ro

SPAȚIU PUBLICITAR

Elevii Școlii George Topîrceanu au transferat simbolistica Zilei Unirii spre echipa de handbal, pe care au venit să o susțină în proiectul școlar ”Mica Unire în jurul echipei noastre”.

Îmbrăcați în costume naționale, elevi și părinți s-au prins în hora unirii în holul Sălii Sporturilor, după care și-au intrat în rolul de suporteri, în tribună.

Înainte de începerea meciului, un steag tricolor a traversat tribuna topîrcenilor în sus și în jos, după care au fost fluturate cartoanele cu mesajul de susținere al Daciei Mioveni.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

A fost distractiv pentru elevi să petreacă împreună, din nou, timpul liber la un meci de handbal, uitând pentru aproape două ore de smartphonuri și calculatoare, într-o atmosferă încinsă de patimile sportivelor din teren.

Cu 15 puncte adunate în tur de la Dacia, Cisnădie, Craiova, Minaur Baia Mare și Galați, echipa antrenată de Liviu Andrieș a abordat mai destinsă întâlnirea cu Mioveniul, cocoțată fiind pe locul 8 în clasament, loc pe care avea să rămână și după această întâlnire.

Dacia a pierdut pe mâna ei jocul.

După un început mai bun, când se putea distanța la 3 goluri, dar nu a făcut-o, Dacia a cedat, ușor ușor, inițiativa, angajându-se, din cauza propriilor erori, într-o istovitoare cursă de urmărire, care avea să marcheze toată întâlnirea, dar fără succes pentru handbalsitele Mioveniului.

Pauza a găsit oaspeții în avantaj, scor 11-12.

Topîrcenii au organizat o tombolă cu premii.  Câștigătorii au primit tricoul de joc al Daciei Mioveni, mingi de handbal și eșarfe, toate cu semnăturile handbalistelor. Premiile au fost înmânate de viceprimarul Mioveniului, Ciprian Țurlea.

Repriza secundă a început foarte rău pentru Dacia, care s-a văzut condusă la diferență din ce în ce mai mare 20-26 min 57.

S-a încheiat 23-27 și Dacia rămâne pe același loc în clasament, 11, cu cele 10 puncte care o țin peste Zalău, Slatina și Galați.

Per ansamblu, Tg Jiu a decriptat traseele din atacul Daciei, blocând eficient și greșind mai puțin la finalizare. Cu mai puțină precipitare și cu mai multă determinare, handbalistele Mioveniului ar fi putut scoate altceva din acest meci, pe care și l-au făcut singure greu.

În următoarea etapă Dacia joacă la Măgura Cisnădie, o echipă care nu a mers deloc bine în tur, strângând 13 puncte, cu 3 mai mult decât Dacia. În ultima etapă a turului, Cisnădie a pierdut la Gloria Bistrița, scor 36-29 (18-16).

În meciul tur de la Mioveni, Măgura a învins Dacia, scor, 17-21, într-un meci care a fragmentat tactic schemele de joc, în perioada în care arbitrii decideau suveran câștigătoarele în Liga Florilor. După scandalurile din meciurile cu Zalău și Craiova, în care Dacia a fost furată ca în codru, pierzând puncte cu care acum ar fi stat liniștită în clasament, arbitrii par că s-au mai cumințit, dar răul rămâne făcut pentru Dacia Mioveni, pe care nu o încălzește cu nimic că niște ne-cavaleri ai fluierului au fost suspendați 8 prețioase etape… C-așa-i în handbal! La noi…

Ca de obicei, la finalul întâlnirii handbalistele Daciei au salutat galeria, au bătut palma cu suporterii mici și mari și au dat autografe. Pentru că de-aia e ”Mica Unire în jurul echipei”, fie vreme bună, fie vreme rea…

Ralucăi Nicolae i s-a cântat ”Mulți ani trăiască!” și a plâns de fericire pentru urare și de necaz pentru înfrângere.

DACIA MIOVENI – CSM TÂRGU JIU 23-27 (11-12) Arbitri: Theodor Șerbu / Andrei Vasilescu

CS Dacia Mioveni: Mîrcă-Olariu, Ion – Constantinescu 11, Cîrjan 3, Lazăr 2, Krsnik 2, Georgescu 1, Beșleagă 1, M. Ilie 1, Milic 1, Nicolae 1, Nițu, Vizuete, Simion, Sărățeanu, Darie. Antrenor: Robert Licu.

CSM Tg. Jiu: Dzhukeva, Popovici – Ciolan 6, Pușcaș 5, Gavrilă 5, Zinatullina 4, Bucă 3, F. Ilie 2, Chiricuță 1, Chiriță, Trică, Coteț, Pal, Pavlovic, Klimek. Antrenori: Liviu Andrieș, Andrei Enache.

Evoluția scorului: 3-3 (min. 7), 6-6 (min. 14), 7-9 (min. 21), 11-12 (pauză), 13-15 (min. 37), 14-19 (min. 44), 17-23 (min. 50), 20-25 (min. 55), 23-27 (final).

Aruncări de la 7 metri (transformate): 3 (3) – 1 (1).

Eliminări de 2 minute: 8-6.

Declarații Robert Licu

image

Declarații Liviu Andrieș – antrenor CSM Tg Jiu

image

Declarații Raluca Nicolae

image

Declarații Florența Ilie – CSM Tg Jiu

image

Alte rezultate de astăzi:

MINAUR BAIA MARE – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA 36-25 (19-13)

GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD – HC ZALĂU 32-25 (17-13)

Clasament Liga Florilor 29 ianuarie 2023

articolul original.

Sold out la meciul dintre CSM și Rapid București

27 January 2023 at 10:20
image

CSM și Rapid București  se vor duela în etapa a 14-a din Liga Florilor la handbal feminin. Se așteaptă o atmosferă incendiară la această partidă care este derby-ul etapei cu numărul 14.

CSM și Rapid București au lăsat de o parte, momentan, Liga Campionilor și se vor confrunta luni, 30 ianuarie în cadrul etapei cu numărul 14 din Liga Florilor de Handbal Feminin. Partida se va desfășura în Sala Polivalentă și, pentru prima dată după opt ani, toate cele 5000 de locuri sunt deja ocupate. Se așteaptă o atmosferă incendiară dar, sperăm noi, plină de fayr-play.

CSM București, echipa antrenată de Adrian  Vasile ,s-a calificat deja în sferturile de finală, în timp ce elevele lui Carlos Viver, antrenorul echipei Rapid București,  luptă pentru locul care duce direct în sferturi, dar au deja asigurată calificarea în optimi.

La începutul săptămânii viitoare, cele două echipe românești vor sta față în față, într-un meci din etapa a 14-a din Liga Florilor la handbal feminin. Atmosfera va fi incendiară, ținând cont că a fost anunțat sold-out, astfel toate cele 5.000 de locuri ale Sălii Polivalente vor fi ocupate. Este un record din acest punct de vedere, deoarece ultima oară când se întâmpla ca un meci din campionatul intern să se dispute cu toate locurile ocupate se întâmpla în urmă cu apromximativ opt ani. Dacă în campionatul intern este pentru prima oară după opt ani când se umple Sala Polivalentă, în Liga Campionilor atât CSM București, cât și Rapid au obișnuit să joace cu toate locurile ocupate.

În ceea ce privește, meciurile campioanei României de pe teren propriu, rapidistele  sunt aclamate la scenă deschisă de suporterii  foarte vocali. Meciul cu Kastamonu care a avut loc duminică, 22 ianuarie, a fost al treilea consecutiv cu sold-out pentru echipa antrenată de Carlos Viver.

În meciul tur din această ediție a Campionatului Intern de handbal feminin ,  cele două echipe și-au împărțit punctele, scor 31-31. Lider în campionat este CSM București, care a acumulat 37 de puncte în 13 partide, în timp ce locul doi este ocupat de Rapid, cu 31 de puncte în 13 meciuri, la egalitate cu Gloria Bistrița  care este clasată pe locul trei.

articolul original.

Se anunță handbal cu scântei: Dacia Mioveni vrea revanșa în meciul de acasă, cu CSM Tg Jiu!

23 January 2023 at 20:23

După meciul excelent când a smuls un punct Buzăului și spectacolul oferit publicului din Mioveni în jocul cu Rapid București de duminică, Dacia Mioveni începe returul campionatului cu un meci extrem de important în care își dorește revanșa în fața unei echipe nou promovate, CSM Tg Jiu, care a produs multe surprize în Liga Florilor, urcând până pe locul 8 în clasament.

Prima surpriză produsă de gorjence a fost chiar cu Dacia Mioveni, în august la începutul campionatului. CSM Tg Jiu a câștigat în orașul lui Brâncuși cu 27-25 (10-13) și Dacia se despărțea de antrenorul Goran Kurtes, după prima etapă.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Următoarea surpriză a venit în etapa 6, când a învins Măgura Cisnădie 29-28 (17-11). A urmat SCM Craiova, unde Tg Jiu a mai luat 3 puncte învingând categoric, scor 21-26 (9-18). La fel ca Dacia, CSM Tg Jiu a bătut acasă Minaur Baia Mare, în 22 decembrie, scor 24-21 (13-12) după care a luat punctele de la Galați 18-23 (9-14), adunând 15 puncte.

În meciul precedent, CSM Tg Jiu a pierdut onorabil la Dunărea Brăila, scor 27-23 (11-7).

E de așteptat ca ambiția oltenească să mizeze pe o nouă victorie cu Mioveniul, dar de această dată echipa antrenată de Robert Licu și de Alin Oprescu vrea să-și valorifice avantajul terenului propriu.

Pentru asta publicul argeșean iubitor de handbal e așteptat în tribunele Sălii Sporturilor Mioveni pentru un meci cu scântei, în care cele două echipe vor face tot ce pot pentru victorie.

Meciul este programat pentru ora 17,00.

Elevii școlii George Topîrceanu din Mioveni vor veni la Sala Sporturilor înaintea meciului, echipați în costume naționale, pentru a se prinde într-o horă ce își dorește să unească comunitatea Mioveniului, în proiectul educațional ”Mica Unire în suflet de sportiv”, inspirat de sărbătoarea Unirii Principatelor române, 24 ianuarie.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Mesajul topîrcenilor:

Haideți în tribune! Unde-s mulți, puterea crește!

Intrare liberă.
articolul original.

Continuă seria bună în Liga Florilor! SCM Craiova a învins și Slatina

22 January 2023 at 19:42
image

SCM Craiova e pe val în Liga Florilor. Formația craioveană a câștigat cea de-a treia partidă din ultimele patru din campionat, 28-22 cu CSM Slatina și astfel s-a instalat destul de comod la final de tur, pe poziția a 7-a în clasament, cu 16 puncte. Partida a contat pentru etapa a 13-a din Liga Națională.

Chiar dacă diferența de la final pare una consistentă, trupa lui Burcea a muncit pentru victorie și a avut și ceva emoții în partea secundă. Așa cum ne-a obișnuit, craiovencele au început și de această dată mai greu și și-au intrat în ritm pe final de repriză, când s-au și desprins la patru goluri, scro 16-12. Oaspetele au ieșit montate de la cabine și s-au apropiat chiar și la un singur gol cu 15 minute înainte de final, scor 19-18. Craiova a reușit să scape de momentele grele datorită paradelor lui Sousa, iar pe final diferența mare s-a refăcut.

SCM Craiova: Sousa, Curmenț – Bak 6, Cace 5, Ruth 5, Țicu 5, Rocha 4, Krpez 2, Rodriguez 1, Andrei, Tudorică. Antrenor: Bogdan Burcea.

articolul original.

Rapidul vine la Mioveni pentru meciul etapei XIII cu Dacia, din Liga Florilor!

17 January 2023 at 17:38

După punctul smuls Gloriei Buzău, duminică, în deplasarea din etapa precedentă a Ligii Florilor, handbalistele Daciei întâlnesc la Sala Sporturilor Mioveni o altă echipă din vârful clasamentului, Rapid București.

Anunțând un buget nelimitat pentru handbal, Rapidul vrea să tragă adânc în piept aerul rarefiat din înălțimile clasamentelor național și european. Pentru clasamentul Ligii Florilor a dat o mână de ajutor și echipa antrenată de Robert Licu, după egalul cu Gloria, care a căzut pe locul 4, Rapidul urcând pe 2, în locul ei.

DRAXLMAIER.RO

SPAȚIU PUBLICITAR

Tot duminică, campioana României a jucat în Champions League cu Esjberg și chiar dacă a pierdut (35- 30), feroviarii păstrează șansa de a încheia grupa B în primele două locuri, ce i-ar permite să se califice direct în sferturile de finală. Următorul meci al Rapidului în competiția elitelor europene se va juca în 22 ianuarie, la București cu Kastamonu.

În etapa XII a campionatului intern vedetele antrenate de Carlos Viver au câștigat la scor acasă, cu Dunărea Brăila 37-29 (16-16). Dacă ar fi să luăm doar Dunărea Brăila ca reper, ținând cont că Dacia a pierdut la Brăila, scor 34-26, logica matematică ar indica Rapidul ca fiind echipa câștigătoare în meciul de la Mioveni, la o diferență din două cifre.

Totuși, cu trei foste jucătoare ale campioanei sezonului precedent (Claudia Constantinescu, Marina Ilie, Laura Popa – în refacere, după accidentare) și un antrenor care a calificat giuleștencele în Liga Florilor, Dacia vrea să-și joace cu ambiție șansa pe teren, în fața propriilor suporteri.

Toate aceste detalii par să fie ingredientele unui show handbalistic de calitate în meciul programat joi, 19 ianuarie, de la ora 19,00. Dacă punem la socoteală și spectacolul așteptat de la cele două galerii, rezultă o distracție pe cinste la Sala Sporturilor Mioveni pentru public.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Dacia Mioveni – Rapid București încheie programul turului din Liga Florilor pentru echipa Mioveniului.

Returul va începe pentru Dacia în data 29 ianuarie, cu meciul unei dorite revanșe, cu echipa nou-promovată care a surpins pe toată lumea, CSM Tg Jiu.

articolul original.

Liga Florilor- penultima etapă din tur

17 January 2023 at 11:40
image

Penultima etapă a turului Ligii Florilor s-a încheiat duminică, 15 ianuarie, cu trei partide disputate la Zalău, Buzău și Cisnădie. Dacia Mioveni a produs surpriza etapei, reușind să ia un punct pe terenul fostei lidere Gloria Buzău, pe a cărei bancă tehnică a debutat Daniel Anca.

Penultima etapă a turului Ligii Florilor s-a încheiat  cu  partidele  disputate la Zalău, Buzău și Cisnădie. Dacia Mioveni a produs surpriza etapei, reușind să ia un punct pe terenul fostei lidere Gloria Buzău. Ultima etapă din tur va începe miercuri, cu partida CSM București – SCM Gloria Buzău.

În etapa disputată duminică, Măgura Cisnădie a învins SCM Galați cu scorul de 37-23, la pauză  18-13.

Gălățencele de la CS Municipal Galați și-au mai încercat încă o dată puterile în meciul din deplasare cu Măgura Cisnădie. Nici de această dată, însă, nu a ieșit bine, echipa din Cisnădie impunându-se cu scorul de 37-23 Evident, misiunea gălățencelor a fost extrem de grea, gazdele fiind echipă de cupă europeană. Măgura a impus fără probleme ritmul partidei, luând un avans de 6 goluri până în minutul 14, scor 12-6. Cu 6 minute înainte de pauză, gălățencele s-au apropiat la numai 2 goluri, 15-13, dar Măgura a forțat și a intrat la cabine la adăpostul a 5 goluri, 18-13, în urma a trei reușite consecutive semnate de Caliskan, Neagu și Tătar.

După pauză, elevele lui Weber au marcat 5 goluri  consecutive fără a mai încasa vreunul, iar scorul a devenit  23-13. Partida s-a  încheiat cu scorul de  37-23. Pentru Măgura Cisnădie au marcat: Marilena Neagu 10 goluri, Gariaeva 9, Iskit Caliskan 9.

În ultima etapă  a turului, Măgura se  va deplasa la Bistrița, unde întâlnește Gloria Bistrița , echipă clasată  locul 3 în acest moment, cu 9 victorii, un egal și doar 2 înfrângeri ,CSM București și  cu Rapid București.

Dacia Mioveni a produs surpriza etapei, reușind să ia un punct pe terenul fostei lidere Gloria Buzău, într-o partidă care s-a încheiat cu scorul de 33-33.

Debutul lui Daniel Anca, noul antrenor al Gloriei ,  nu a fost unul de bun augur, Gloria poticnindu-se încă o dată cu Dacia Mioveni în Sala Romeo Iamandi. Gazdele  încheie prima repriza în avantaj, 17-15.

Finalul a fost de-a dreptul dramatic, Buzăul egalând in-extremis, după ce fetele din Argeș conduseseră mai mereu cu două goluri, (27-29, 28-30, 29-31).  Plusul de experiență și-a spus cuvântul și în ultimele 10 secunde, Gloria reușind să anihileze ultimul atac al Mioveniului.Au marcat pentru  Buzău:  Iuganu 12, Ilyina 6, Petrovic 4, Zamfirescu 4 , iar pentru Dacia au marcat Constantinescu 13, Cîrjan 5, Krsnik 4.

În clasament, Gloria ocupă a patra poziție, cu 28 de puncte, la egalitate cu ocupantele  locurilor 2 și 3, Rapid și Bistrița-Năsăud. CSM conduce autoritar Liga Florilor, cu 34 de puncte. La două lungimi în spatele Gloriei, pe poziția a cincea, se situează Râmnicu-Vâlcea. Peste trei zile, Gloria se deplasează în fieful Tigroaicelor de la CSM.

Tot în cadrul penultimei etape din tur, duminică dimineața,  Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău a fost gazda partidei dintre HC Zalău și CS Minaur Baia Mare. Gazdele au început mai bine, au condus 4-2, dar mai apoi băimarencele  au egalat situația și au reușit să preia conducerea și să o mențină După minutul 25, distanța a crescut puțin, iar la pauză s-a intrat cu trei goluri avans pentru Minaur: 13-16. Imediat după reluare, Minaur  Baia Mare a reușit să-și mărească diferența, păstrând în permanență  5-7 goluri  avans, până la final, reușind să se impună cu scorul de  24-30 .

În ultimul meci din prima parte a campionatului  HC Zalău se va deplasa la CSM Galați, echipă  care ocupă ultimul loc în clasament și nu a cunoscut, încă, gustul victoriei.

articolul original.

”Nu vă fie frică, Mioveniul se ridică!” – Dacia i-a răpit Gloria Buzăului în Liga Florilor

15 January 2023 at 21:09

La primul meci acasă din 2023, publicul din Buzău, iubitor și cunoscător de handbal, a umplut Sala Romeo Iamandi, pregătit să se bucure de o nouă victorie a echipei locale, aflată, bine-merci, pe locul doi în clasament, considerând ”floare la ureche” meciul cu micuța Dacie din Mioveni.

Buzoienii, la fel ca susținătorii veniți de la Mioveni, au tremurat pentru rezultat, într-un joc în care fazele de joc au dat năvală la ambele porți, săpând adânc emoții în cordul deschis spre susținerea echipei favorite. Sfârșitul de meci i-a găsit pe toți în picioare…

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

În Sala Romeo Iamandi, Gloria și Dacia au oferit un minunat spectacol de handbal, cu ritm nebun și faze spectaculoase, pe tot parcursul întâlnirii. Dacia a pierdut prima repriză la două goluri, dar a câștigat-o pe a doua, tot cu două, pentru un egal cu 66 de goluri, împărțite la cele două echipe.

Echipa antrenată de Robert Licu și Alin Oprescu avea să arate că este pe drumul cel bun, că acumulează forță de grup, atunci când la club toată lumea trage la aceeași căruță, oricât ar fi de greu, când atmosfera este bună, se lucrează transparent și coerent, în respect reciproc.

Defășurarea jocului:

Dacia a început mai slab, fiind condusă cu 4-1 în minutul 4, dar și-a revenit, pas cu pas, trecând chiar în avantaj în minutul 18. Cu golurile înscrise de Constantinescu (4), Vizuete, Sărățeanu și Cîrjan a venit prima egalare, (7-7) în minutul 9,55.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Ș. Lazăr e eliminată 2 min după ce Zamfirescu face 8-7. Vizuete egalează, dar Iuganu, liberă în etxrema stângă, menține avansul de un gol. 9-8 ,min 13,12. O forțare în atac devine lovitură de la 9m pentru Buzău. Zamfirescu găsește din nou zonă liberă pe extremă și înscrie. Constantinescu aruncă de la 9m și înscrie. 7 m și, pentru siguranță, Ștefania Lazăr e eliminată 2 min. Iuganu face 11-9.

O combinație superbă în atac, o pune pe Cîrjan în poziție de gol, 11-10. Time out, min 18, Gloria.

La reluare, Mîrcă apără, Raluca Nicolae, atentă, înscrie din postul ei și Dacia trece în avantaj, 11-12. Meciul are un ritm nebun, fazele se succed cu rapiditate de la o poartă la alta. 13-13, min 20,23 și Constantinescu scapă singură, dar nu poate învinge portarul buzoian. Tot din extrema stângă vine golul de 14-13. Lazăr obține o eliminare la Iuganu. Ratează aruncarea la poartă în faza următoare, dar și Buzăul ratează. Mîrcă dă o pasă excelentă la Marina Ilie care egalează. 14-14 min 23,35.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Ilyina aruncă superb peste apărarea Mioveniului, 15-14. Cele două galerii se înfruntă în urale, dând și mai mult farmec întâlnirii. Constantinescu aruncă și ea peste apărare. Golurile curg mai departe.

Luptându-se admirabil, Cîrjan obține un nou 7m pentru Dacia, dar Sărățeanu nu o păcălește pe Nenezic, în schimb se luptă la recuperare și mingea rămâne la Dacia. Se dă forțare în atac la Krsnik, corect…

Burlachenko face 17-15, scorul primei reprize.

La reluare ambele echipe ratează atacurile, până când Constantinescu prinde spațiu pe contrăși face 17-16. Angajată de Lazăr, Nicolae egalează, 17-17, min 32,52.

Se dă 7m pentru Gloria, min 34, 18-17. Cîrjan o angajează pe Constantinescu, cu o schemă surprinzătoare, 18-18. Vizuete face 18-19! Gloria egalează prin Iuganu, min 35,33. Aceeași Iuganu prinde spațiu generos la semicerc și face 20-19. Constantinescu fentează apărarea și portarul, 20-20. Imediat, Burlachenko înscrie, 21-20. Krsnik o ”elimină” 2 minute pe Burlachenko. C Constantinescu, 21-21 din 7m. Moroianu înscrie cu noroc, 22-21, min 39,00.

Dacia rulează inspirat și egalează din nou, prin Dora Krsnik. 22-22. Petrovic face 23-22 și se dă eliminare la Prkacin.

Krsnik finalizează cu gol o combinație frumoasă, 23-23, min 40.

Sala își încurajează favoritele, dar Mîrcă apără, repune rapid și Milic aruncă în poarta goală, 23-24, min 41!!!

Cîrjan își arată forța și obține o nouă eliminare cu 7m. Constantinescu rupe ațele porții, 23-25!

Robert Licu își încurajează frenetic elevele. Pentru compensație, arbitrii o elimină pe Milic după golul de 24-25, marcat de Petrovic. Cîrjan e ținută strict, dar tot crează derută în apărarea buxoiană. Claudia aruncă în risc de pasiv, portarul respinge, Cîrjan recuperează la semicerc și înscrie 24-26, min 44,09.

Petrovic, 25-26. O bâlbă în atac pune Buzăul în posibilitate de recuperare, dar Mîrcă apără. Puriii Veseli se luptă și ei cu toată sala. Iuganu egalează, Cîrjan înscrie 26-27. Imediat, Ilyina face egal. Cîrjan obține un nou 7m. Constantinescu 27-28, min 48,06.

Mîrcă apără!!

Tensiunea crește în Sala Romeo Iamandi. Krsnik o ”elimină” pe Prkacin, min 48,48. Puriii exultă!

Beșleagă pierde atacul, Mîrcă apără, Beșleagă scapă pe contră și înscrie, 27-29! Time out Buzău, min 50,51.

Mîrcă apără la reluare, dar se dă 7m. Iuganu 28-29. Handbalistele Mioveniului joacă cu zâmbetul pe buze, în ciuda oboselii și a efortului exemplar pe care le dau. Constantinescu înscrie cu o deviere fericită, 28-30. Mîrcă apără!!!, min  53,15. Moroianu pe contraatac, 29-30. Sala explodează de urale. Constantinescu obține 7m, min 54,36. Krsnik înscrie 29-31!

Raluca Nicolae e vârful apărării avansate. Judith Vizuete e elimnată 2 min. 30-31. Cu rsic de pasiv, Constantinescu aruncă și ratează. 31-31, min 56,23, gol Iuganu. Sala face o presiune uriașă. Aruncarea Claudiei e blocată și, pe contraatac, Iuganu face 32-31, min 57,37.

Robert Licu joacă 7-6 în atac. Se dau lupte grele la semicerc. Marina Ilie egalează, 32-32. Mîrcă apără! Din nou, Marina înscrie, min 59,09 scor 32-33. Time out Gloria! Ilyna egalează, min 52,15.

Cu perspectiva victoriei, dar și cu grija de a nu pierde mingea, handbalistele Daciei termină meciul în atac, cu o aruncare de la 9 metri care nu intră în poartă.

33-33, scor final, după un meci pentru care publicul a aplaudat încântat!

Handbalistele Mioveniului și-au trăit bucuria, sub uralele galeriei venită de la Mioveni.

”Nu vă fie frică, Dacia se ridică!” a fost anunțul făcut de Puriii Veseli în scandările de final.

Șeful galeriei, Sorin Moga, plângea de bucurie, lăsând pentru prima dată deoparte portavocea cu care a dus greul scandărilor pe parcursul meciului.

Handbalistele i-au cântat ”La mulți ani!” celui mai mic membru al galeriei, deloc puriul Ianis Petre, care a împlinit astăzi venerabila vârstă de 13 ani…

Profesorul Ioan Mihăilă, principalul Robert Licu și secundul Alin Oprescu și-au strâns mâna și s-au îmbrățișat, ca pentru o treabă bine făcută.

Claudia Constantinescu a speriat publicul gazdă, marcând de 13 ori (4 din 7m). De la Buzău Iuganu a marcat cel mai mult, de 12 ori. Roxana Cîrjan este al doilea marcator al Daciei cu 5 goluri, dar Roxy a obținut mai multe aruncări de osândă (5) pentru echipă și câteva asisturi spectaculoase. A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale ei, la care a adăugat, ca de obicei, îndemnul ei inconfundabil la luptă. Dora Krsnik a marcat de 4 ori, Judith Vizuete 3g, Marina Ilie 3g, Raluca Nicolae 2g, Roxana Beșleagă 1g, Bojana Milic 1g, Bianca Sărățeanu 1g.

Gloria Buzău coboară două locuri, de pe 2 pe 4 (27p), după ce Rapid și Bistrița au luat câte 3 puncte ajungând la 28p.

Dacia stă cu 10 puncte peste Zalău 9p, Slatina 6p și Galați 0p.

În etapa următoare, Dacia joacă acasă cu Rapid București, joi 19 ianuarie, de la ora 19,00. Intrare 20 lei. Copiii până în 14 ani au intrare gratuită.

Foto credit Florin Mușetoiu

articolul original.

Rapid București învinge Dunărea Brăila

12 January 2023 at 07:59
image

Penultima etapă a turului Ligii Florilor a programat două partide, în care au evoluat două dintre echipele ce joacă în weekend în cupele europene, Rapid București  și SCM Râmnicu Vâlcea.

Rapid București s-a impus cu 37-29 pe teren propriu în fața Dunării Brăila, după o primă repriză echilibrată, la capătul căreia scorul a fost egal 16-16 .

Rapid București- Dunărea Brăila, partidă din etapa a 12-a din Liga Națională de handbal feminin, s-a disputat în sala din Giulești. Elevele lui Carlos Viver vin după Victoria cu Buducnost Podgorica din grupele EHF Champions League, scor 39-29. Au marcat pentru Rapid – Badea și Korsos  câte 7 goluri, Grozav 6 goluri ,iar pentru Dunărea Brăila  Liscevic 8, Kanaval 6, Gonzalez 5.

Elevele lui Carlos Viver au urcat pe locul secund în clasamentul Ligii Florilor după această victorie.

Antrenorul echipei Dunărea Brăila, Costică Bucerschi, a declarat după meci :

“Nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat în a doua repriză, având în vedere prima repriză reușită pe care am avut-o. Cred că ne-am speriat de ceea ce am făcut în prima repriză. Am avut un început dezastruos de repriză secundă în care scorul a fost și de 8-1, foarte multe greșeli tehnice și foarte multe greșeli de 1 la 1 cu portarul. Rapidul nu este o echipă pe care să o inviți prea mult ca să-ți dea goluri. Când s-a făcut diferența de 5-6 goluri, echipa mea a căzut din punct de vedere mental.
Am avut și câteva mici accidentări iar rezultatul este cel pe care l-am văzut pe tabelă. Plecăm cu ce a fost bine, adică prima repriză, mai avem foarte mult de muncit pentru a putea emite pretenții la un loc fruntaș în clasament. Sperăm să creștem, de la meci la meci, și sperăm să ne realizăm obiectivul pe care îl avem. În ceea ce privește încărcătura mea emoțională, da, a fost mare, fiica mea Eliza din păcate nici ea nu a jucat foarte bine și a primit și eliminare dintr-o neglijență, nu a fost nimic intenționat. Până la urmă, bine că este sănătoasă și urez atât ei cât și echipei Rapid mult succes în următoarele meciuri din Liga Campionilor. Ar fi foarte frumos să avem două echipe românești care să se bată la Final Four.”

Surpriza etapei s-a produs la  la Râmnicu Vâlcea, acolo unde SCM Craiova a smuls un punct datorită golului înscris în penultima secundă a partidei de Adina Cace, după ce gazdele au avut trei goluri avans cu două minute și jumătate înainte de final. Pe tot parcursul jocului a dominat echilibrul între cele două formații, chiar dacă gazdele au pornit ca favorite certe înaintea disputei. La pauza s-a intrat cu un avantaj minim de partea lui SCM Vâlcea, scor 19-18. SCM Craiova a obtinut un rezultat de egalitate meritat , 34- 34 ,  in penultima secunda cu SCM Râmnicu Vâlcea, intr-un joc presarat cu foarte multe greseli din partea ambelor echipe. Au marcat pentru  Vâlcea: Fujita 9, Elghaoui 8, De Jong 6 , iar pentru echipa din Craiova au marcat Krpez 10, Cace 6, Țicu 6.

Ultimele patru meciuri ale etapei cu numărul 12 din actualul campionat intern Liga Florilor  se dispută în weekend: CSM Târgu Jiu – Gloria Bistrița-Năsăud (sâmbătă, ora 17.30), HC Zalău – Minaur Baia Mare (duminică, ora 11), SCM Gloria Buzău – Dacia Mioveni (duminică, ora 17.30) și Măgura Cisnădie – CSM Galați (duminică, ora 18).

articolul original.

Egal mare în Zăvoi! SCM Craiova a jucat excelent și a ținut în șah Vâlcea

11 January 2023 at 17:58
image

SCM Craiova a obținut, miercuri seară, cel mai important și mai notabil rezultat din acest sezon al Ligii Florilor. Formația din Bănie a remizat în Zăvoi, cu SCM Vâlcea, scor 34-34 și a luat un punct aproape nesperat înaintea partidei, dar care a venit pe merit fără doar și poate. Partida a contat pentru etapa a 12-a.

Pe tot parcursul jocului a dominat echilibrul între cele două formații, chiar dacă gazdele au pornit ca favorite certe înaintea disputei. Eliminarea din Cupa României, de la începutul anului, se pare că a ambiționat și mai mult trupa lui Bogdan Burcea, care s-a întrecut pe sine în Sala Traian și a realizat unul dintre cele mai bune meciuri din sezon. Meciul a debutat cu două goluri consecutive ale Vâlcii, dar oaspetele au revenit rapid în meci și s-a mers de la egal la egal până la 9-9. Atunci, gazdele s-au desprins puțin pe tabelă, dar nu atât de mult încât să creeze panică în jocul craiovencelor. Treptat, alb-albastrele și-au ridicat nivelul de joc, au ascultat indicațiile de pe margine, iar rezultatul s-a strâns din nou pe final de repriză. La vestiare s-a intrat cu un avantaj minim de partea lui SCM Vâlcea, scor 19-18.

Craiovencele au luptat eroic până la final

Partea secundă a debutat cu SCM Craiova la conducerea jocului, dar și pe tabelă, acolo unde s-a văzut în față chiar și cu trei goluri în minutul 37, scor 25-22. Bent Dahl a solicitat un time-out la momentul oportun, pentru că vâlcencele intraseră într-o criză de inspirație, iar echilibrul s-a instalat imediat în jocul gazdelor. La 26-26, Vâlcea a trecut în avantaj și s-a menținut acolo până spre final, la 34-31, când totul s-a întors fantastic în favoarea Craiovei. Trupa alb-albastră a marcat de trei ori consecutiv, o dată chiar în ultimele secunde, iar apărarea a funcționat așa cum trebuia ca să bifeze o remiză mare (34-34) pe terenul unei puteri la nivelul handbalului românesc și, de ce nu, european.

Trebuie menționat că pe parcursul partidei au fost mai multe momente în care cuplul de arbitri a luat anumite decizii destul de bizare, care au iritat banca tehnică a formației oaspete.

SCM Vâlcea: Hosu, Roch – Fujita 9, Elghaoui 8, De Jong 6, Bucur 3, Glibko 3, Asanin 2, Ianăși 1, Klikovac 1, Lupei 1, Levchenko, Băcăoanu, Florica. Antrenor: Bent Dahl.

SCM Craiova: Curmeț, Soua – Krpez 10, Țicu 6, Cace 6, Bak 4, Joao 3, Rocha 2, Andrei 1, Tudorică 1, Grigorie 1, Jipa. Antrenor: Bogdan Burcea.

Pentru SCM Craiova va urma o partidă mult mai accesibilă, pe teren propriu cu CSM Slatina. Disputa va avea loc la finele săptămânii viitoare.

articolul original.

Dacia Mioveni joacă la Zalău, în Cupa României la handbal feminin

7 January 2023 at 14:42

Handbalistele Daciei Mioveni au plecat astăzi spre Zalău, pentru meciul de mâine din Cupa României Fan Courier, cu echipa lui Gheorghe Tadici, HC Zalău.

Ținând cont de luptele grele care urmează în campionat, inclusiv cu HC Zalău în etapa 16, pe 12 februarie, coroborat cu experiența ireală a meciului de la Zalău din etapa 4, când zălăoancele au avut liber la durități pe mâna arbitrilor, care au fost suspendați ulterior 8 etape (inutil pentru Dacia), cel mai important pentru Dacia condusă de Robert Licu și Alin Oprescu e să nu iasă cu planetarele rupte, la propriu, din acest acest meci.

CS Dacia Mioveni 2012 – HC Zalău se joacă de la ora 11,00. În Liga Florilor Dacia și Zalău sunt la egalitate de puncte (9).

În Turul I al Cupei României se mai joacă duminică următoarele meciuri:
  • HCF PIATRA NEAMT – ACS LIVIU REBREANU TURDA DIVAF
  • CSM ROMAN – ACS SC 181 SSP BUCURESTI
  • CSM BACAU – CSM SLATINA
  • CSM UNIREA SLOBOZIA – CSM CORONA BRAȘOV
  • CSU NEPTUN CONSTANTA – CSM GALATI
  • CS GLORIA 2018 BISTRIȚA-NĂSĂUD – CS MINAUR BAIA MARE
  • CSM TG. JIU – SCM UNIVERSITATEA CRAIOVA

Ultimul meci din turul 1 al Cupei României, CSU CLUJ-NAPOCA – HC DUNĂREA BRĂILA, se joacă vineri, 13 ianuarie.

Sunt calificate direct în turul al doilea: CSM București, Rapid, Cisnădie, Buzău, Vâlcea (echipe care evoluează sau au evoluat în cupele europene), iar Știința București și Activ Prahova Ploiești sunt calificate prin tragerea la sorți.

Meciurile din turul secund se vor disputa la finalul lunii februarie.

Dacia are o deplasare grea în Campionatul Național Liga Florilor, la SCM Gloria Buzău, pentru meciul etapei 12, ce se joacă duminică 15 ianuarie, de la ora 17,30. Gloria Buzău este pe locul II în Campionat, cu 27 de puncte, după CSM București care are 34 cu un meci în plus jucat.

Șirul meciurilor de forță ale Daciei continuă la sala Sporturilor Mioveni cu meciul din etapa 13, cu ocupanta locului 3, Rapid București. Deocamdată, data anunțată de FRH este 18 ianuarie, la 3 zile după meciul cu Gloria Buzău.

Citește și

articolul original.

CSM Slatina, aproape de un rezultat mare cu CSM Bucureşti

5 January 2023 at 09:43
image

CSM Slatina a debutat în noul an cu un eşec, 30-33 cu CSM Bucureşti, în etapa cu numărul 12 din „Liga Florilor”, dar jocul prestat de oltence a fost unul destul de bun. Experienţa şi valoarea campioanei României s-a evidenţiat în momentele importante, iar trupa Victorinei Bora nu a rezistat până la final.

Pentru gazde au înscris Luciana Matea 8 goluri, Ioana Necula 7, Maria Dragomir 4, Maria Lixăndroiu 3, Hermina Olaru 3, Andreea Coman 3, Adina Cârligeanu 1, Viktoria Timoşenkova (portar) 1. Golurile lui CSM București au fost semnate de Cristina Neagu (10), Arntzen (6), Omoregie (6), Pintea (2), Dembele (2), Mihai (2), Gogîrlă (2), Dindiligan (1), Aune (1) și Alivodic (1). 

Slatina rămâne pe penultimul loc în Liga Florilor, cu doar şase puncte obţinute în 12 etape. Grație victoriei de la Slatina, formația antrenată de Adrian Vasile a acumulat 34 de puncte și este lider detașat, o poziție pe care a urcat odată cu etapa a zecea. Formația care era pe primul loc după nouă etape, Gloria Buzău, a avut un final de 2022 cu două înfrângeri suferite la CS Gloria Bistrița Năsăud, 26-31, și cu HC Dunărea Brăila cu 20-25.

Clasament Liga Florilor:

1. CSM Bucureşti 34 puncte
2. SCM Gloria Buzău 27
3. CS Rapid Bucureşti 25
4. CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud 25
5. SCM Râmnicu Vâlcea 25
6. HC Dunărea Brăila 19
7. Tg. Jiu 15
8. SCM Craiova 15
9. Baia Mare 12
10. Măgura Cisnădie 10
11. Mioveni 9
12. Zalău 9
13. CSM Slatina 6
14. CSM Galaţi 0

Citeşte şi: România şi-a stabilit trei amicale în cantonamentul din Spania

articolul original.

Dacia Mioveni – CSM București, super spectacol handbalistic, cu tribune pline!

30 December 2022 at 21:04

Dacia Mioveni – CSM București a fost un meci care a recompensat numerosul public venit în Sala Sporturilor din Mioveni cu handbal intens și multă emoție.

Un fel de luptă între David și Goliat, meciul a curs spectaculos pe toată durata lui. În primul rând, a surprins replica puternică a Daciei în prima repriză, care a presat echipa vedetelor de nivel european, conducând chiar cu 16-15 în minutul 26. Mica echipă antrenată de Robert Licu a atacat cu toate resursele zidul experimentatelor și puternicelor handbaliste ale CSM-ului, apelând la chiar la varianta 7-6, cu care a avut destule realizări ce au pus în dificultate oaspetele de clasă.

Determinarea pivotului Roxana Cîrjan, a transmis, ca de obicei, semnalul de luptă îndârjită. Roxana s-a răsucit de multe ori cu apărătoarele adverse în spate și a înscris. De 7 ori astăzi!

Prima repriză s-a încheiat 16-18

La pauză, echipa de handbal feminin a Liceului Tehnologic Mioveni a fost felicitată pentru obținerea primului loc pe județ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar și a primit cadouri din partea Consiliului Local Mioveni prin viceprimarul Ciprian Țurlea.

Claudia Constantinescu a marcat, la fel ca la Slatina, de 9 ori, plus două goluri din 7m, a muncit enorm, dar în repriza secundă a fost blocată la multe aruncări. La reușitele ei au contribuit colegele de echipă, Ștefania Lazăr, Dora Krsnik, Bojana Milic, Alexandra Georgescu, Raluca Nicolae, care au avut și ele reușite individuale, plus munca grea din apărare.

Ritmul de joc a fost bun, vedetele CSM-ului și-au onorat statutul în partea a doua a jocului, dar a fost nevoie să se întrbuințeze serios. Am văzut execuții de finețe din toate posturile, dar și rateuri, la fel de spectaculoase care au smuls reacții de surpriză în public.

Mădălina Ion a făcut din nou galeria Puriilor Veseli să-i scandeze numele, cu intervențiile ei salvatoare. Spre final, Robert Licu i-a dat o șansă și junioarei venită de la Caracal, Daria Andrei Gabriela, care a reușit să pareze aruncările în trei faze, consecutiv…

În meciul cu titrata CSM, Robert Licu a rulat tot lotul avut la dispoziție, din care au lipsit, Judith Vizuete, Irina Ivan, Laura Popa, Raicea Beatrice.

S-a terminat 26-37 pentru CSM, dar jucătoarele Daciei au ieșit ca niște campioane din teren, fiind așteptate la marginea terenului pentru felicitări și autografe, la fel ca vedetele din București!

Și asta e tot ce contează după un meci cu CSM București!

Marcatoare Dacia Mioveni: Claudia Constantinescu (11g), Roxana Cîrjan (7g), Bojana Milic (2g), Raluca Nicolae (2g), Ștefania Lazăr (1g), Dora Krsnik (1g), Alexandra Georgescu (1g) și Bianca Sărățeanu (1g)

Marcatoare CSM București: Cristina Neagu (6g), Emilie Arntzen (6g), Alexandra Dindiligan (6g), Elizabeth Omoregie (5g), Malin Aune (4)g, Siraba Dembele (4g), Mihaela Mihai (3g), Crina Pintea (2g) și Alicia Gogârlă (1g).

articolul original.

Dacia Mioveni – CSM București, un regal handbalistic, la sfârșit de an, în Sala Sporturilor Mioveni!

27 December 2022 at 07:18
image

După victoria admirabilă de la Slatina, Dacia Mioveni are în drumul din Liga Florilor trei obstacole serioase până la încheierea turului: CSM București, Rapid București și Gloria Bistrița.

Echipa de vedete antrenată de Adi Vasile vine la Sala Sporturilor Mioveni, vineri, 30 decembrie, pentru meciul etapei XI, programat la ora 17,30.

Primăria Mioveni și clubul Dacia Mioveni fac cadou de sfârșit de an iubitorilor de handbal intrarea liberă la acest meci de gală.

CSM București are un sezon de grație, cu victorii la pas în Liga Florilor și rezultate de excepție în Champions League. În ultimul meci disputat pe 18 decembrie, Neagu & Company au învins deținătoarea trofeului, Viper Kristiansand, cu 27-24. O victorie mare a CSM-ului, care plasează echipa în prima poziție pentru calificarea în sferturi. CSM București este lider în grupa A a Ligii Campionilor și lider în Liga Florilor.

Dacia Mioveni e, deocamdată, pe locul 10 în clasament, cu 9 puncte și nimeni nu se așteaptă să mai acumuleze ceva zestre până la finalul turului. Momentan, echipa antrenată de Robert Licu e în obiectiv. Nu trebuie să uităm însă, că Daciei Mioveni arbitrii i-au furat puncte în meciul cu Zalău (8 etape suspendare pentru arbitri) și i-au sabotat grosolan egalarea și poate victoria,  în finalul meciului de la SCM Craiova. Cele minimum 4 puncte șterse de arbitri din dreptul Daciei ar fi plasat echipa peste linia de obiectiv. Dar, chiar și așa, cu toate sabotajele și belele suplimentare aduse de accidentări, Dacia stă pe roți și, pe măsură ce își recuperează jucătoarele accidentate, va redeveni o echipă redutabilă pentru orice adversar.

Întâlnirea dintre Dacia și CSM București este un fel de duel Dacia – Maserati, în care Dacia intră și cu becul aprins la rezervor, dar asta nu înseamnă că handbalistele Mioveniului nu se vor bate pentru șansa lor. Un astfel de meci este o ocazie excelentă pentru fiecare jucătoare a Daciei de a se face remarcată, iar evenimentul sportiv este echivalentul unui spectacol de artificii oferit Mioveniului de Anul Nou.

articolul original.

Victorie și la handbal! SCM Craiova, surpriza plăcută de la Cisnădie

22 December 2022 at 18:22
image

SCM Craiova a pornit ca outsider în disputa de joi seară, de la Cisnădie, însă a reușit să dea calculele peste cap și să obțină, poate, cea mai importantă victorie din acest sezon. Formația din Bănie s-a impus în fața Măgurei cu scorul de 28-27 la capătul unui meci antrenant și plin de suspans, în special pe final. Partida a contat penteu etapa a 10-a din Liga Florilor.

Meciul a avut o desfășurare destul de ciudată, iar cele două echipe și-au împărțit reprizele. Prima parte a fost fără doar și poate a Craiovei, care a luat la țintă poarta adversă ori de câte ori a avut ocazia. Măgura a fost surprinsă, pe alocuri, de jocul bun defensiv făcut de oltence, dar și de agresivitatea din atac. La vestiare s-a intrat cu un avantaj destul de mare al Craiovei, de opt goluri, scor 18-10.

La pauză ceva s-a întâmplat, iar aici ne referim la maniera de arbitraj, pentru că totul parcă a fost contra Craiovei. Arbitrii întâlnirii au încercat pe cât posibil să bage echipa gazdă în joc, iar acest lucru le-a ieșit după mai multe eliminări de două minute dictate simultan la Craiova. În această situație, jucătoarele de la Cisnădie au putut reintra în joc, dar, până la urmă, a ieșit bine pe final. Cisnădie nu a mai reușit să și restabilească egalitatea, iar Craiova se întoarce cu toate punctele acasă.

În data de 29 decembrie va avea loc ultimul meci al fetelor lui Burcea în acest an, pe teren propriu, cu HC Zalău.

articolul original.

Poate acu-i momentul! SCM Craiova joacă joi în fieful Măgurei Cisnădie

21 December 2022 at 10:54
image

Handbalistele de la SCM Craiova se află în faţa unui nou meci important în Liga Florilor. Joi, de la ora 18.00, gruparea olteană se va duela cu Măgura Cisnădie, în deplasare, într-un meci din cadrul etapei a 10-a din Liga Florilor.

Situaţia din ultima vreme la Craiova nu este deloc una bună, ci din contră, rezultatele din primele nouă etape au dus echipa pe un modest loc 10. Eşecul cu Tg. Jiu, din runda precedentă, a adus mult critici din partea fanilor atât la adresa tehnicienilor, cât şi a echipei, iar problema principală este, în primul rând, jocul inestetic. În această etapă, fetele pregătite de Bogdan Burcea au şansa să reintre în calculele pentru obiectiv cu o victorie la Cisnădie, împotriva unei alte formaţii aflate în suferinţă.

Cele două echipe sunt despărţite în acest moment de un singur punct, iar o eventuală victorie a Craiovei o poate sălta în clasament până pe locul al 7-lea. Din 2019, Măgura s-a impus în toate cele cinci partide directe disputate în compania craiovencelor şi, din acest motiv, pornesc drept favorite în meciul de joi.

Citeşte şi: Cupa României / SCMU Craiova, dublu duel în Polivalentă cu Unirea Dej

articolul original.

Victorie pentru HC Zalău

9 December 2022 at 13:08
image

Handbal Club Zalău a obținut o victorie mare pe teren propriu, împotriva echipei CSM Slatina, într-un meci contând pentru etapa a 9-a din Liga Florilor la handbal feminin.

Partida disputată pe teren propriu de HC Zalău împotriva CSM Slatina s-a încheiat cu scorul de 23-17. HC Zalău a abordat cu multă seriozitate această partidă, propunându-și victoria.

Victoria era mult  așteptată pentru echipa din  Zalău, iar sportivele au înțeles  pe deplin că este nevoie de o mare mobilizare  pentru acest meci, iar posibilitatea unei înfrângeri nici măcar nu a putut fi luată în calcul de echipa antrenată de Gheorghe Tadici.

Andreea Mihart a înscris toate aruncările de la 7 m pe care le-a executat, echipa gazdă ratând doar o aruncare de la 7 m, executată de Krisztina Toth.

Arbitrii partidei au dictat trei eliminări de două minute pentru gazde, în timp ce echipa oaspete a fost penalizată cu două eliminări de două minute.

Cele mai multe goluri ale partidei au fost înscrise de Andreea Mihart, de la gazde, în timp ce de la oaspete s-a remarcat Lixandroiu Maria.

Si jucătoarele au fost mulțumite de rezultatul obținut, pentru care au depus un efort considerabil În urma acestui rezultat, HC Zalău urcă în clasament și se poziționează pe locul 10 în acest moment în Liga Florilor.

articolul original.

HC Zalău joacă la victorie

8 December 2022 at 13:10
By: Regie
image

Un nou meci de handbal, în Liga Florilor, se va desfășura vineri, începând cu ora 11, la sala sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău. HC Zalău întâlnește pe teren propriu CSM Slatina.

În cadrul etapei a 9-a din Liga Florilor la handbal feminin va avea loc partida dintre HC Zalău și CSM Slatina, vineri, 9 decembrie începând cu ora 11 la sala sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău.

Echipa locală de handbal feminin abordează cu multă seriozitate această partidă, propunându-și victoria.

Meciurile jucate până acum de HC Zalău au fost, în cea mai mare parte, cu echipe din prima parte a clasamentului Ligii Florilor. Victoria este așteptată de această dată la Zalău, iar sportivele înțeleg pe deplin că este nevoie de o mare mobilizare și pentru acest meci

Antrenorul HC Zalău, Gheorghe Tadici, ne-a declarat înainte de meci

Așadar, sunteți așteptați într-un număr cât mai mare, vineri, 9 decembrie începând cu ora 11 la sala sporturilor ”Gheorghe Tadici” din Zalău, pentru a vă susține echipa favorită, transformându-vă în jucătorul cu numărul 8, chiar dacă nu veți intra în teren.

Hai Zalău !

articolul original.

Gloria Bistrița și-a confirmat statutul de favorită în meciul cu Dacia Mioveni!

4 December 2022 at 22:48

Astăzi s-a disputat la Sala Sporturilor Mioveni întâlnirea etapei VIII a Ligii Florilor, dintre Dacia Mioveni și echipa de pe locul III al clasamentului, Gloria Bistrița.

Înaintea întâlnirii de la ora 17,00, handbalistele Daciei au făcut o trecere pe la Târgul de Prăjituri organizat în holul principal al Sălii Sporturilor de elevii Școlii George Topîrceanu. Nu au venit cu mâna goală, ci le-au adus prăjituri personalizate cu logo-ul clubului, pe care copiii le-au pus la vânzare în demersul lor de a strânge bani pentru școala lor.

Revenind la handbal, echipa antrenată de Horațiu Pașca a câștigat la o diferență de 8 goluri un meci pe care nu l-a dominat așa de categoric, dar handbalistele Mioveniului au făcut unele greșeli neprovocate în repriza secundă, care au făcut diferența.

Cu șase jucătoare de loturi naționale, Gloria Bistrița are un parcurs foarte bun în această ediție de campionat, susținut de un buget pe măsură, al doilea după CSM București, echipă cu care se află la egalitate de puncte după opt etape (22pct).

Aflat la primul meci oficial în calitate de antrenor principal la Dacia Mioveni, prof. Robert Licu a trebuit să reinventeze din mers o formulă de echipă, după ce mai multe jucătoare au devenit indisponibile.

Este vorba de Irina Ivan care s-a operat la genunchi după meciul de la Galați, Dora Krsnik, care nu s-a putut întoarce imediat după Europene și ajunge abia miercuri la Mioveni, Marina Ilie aflată în recuperare după o accidentare și Laura Popa în recuperare după operație.

Cu aceste premise, era nevoie de foarte mult entuziasm pentru ca cineva să parieze pe victoria Daciei. Totuși, în sala în care comunitatea Mioveniului a umplut tribunele, după ce s-a îndulcit la Târgul organizat de elevii Școlii George Topîrceanu, toată lumea s-a bucurat de frumusețea handbalului și s-a strigat ”Mioveni! Mioveni!” chiar și când Dacia nu mai avea vreo șansă să întoarcă scorul. În fond, este doar un joc frumos de care oamenii trebuie să se bucure.

Dacia Mioveni a început foarte bine meciul conducând până în minutul 18 (9-7), după care apărarea masivă și experimentată a Gloriei a făcut dificile execuțiile din atacul Daciei, iar câteva erori individuale ale jucătoarelor noastre au făcut misiune imposibilă din șansa unui rezultat pozitiv.

A fost 12-16 la pauză.

În pauză, secția de oină a CS Dacia Mioveni 2012, multiplă campioană națională la diferite categorii și-a prezentat ultimele rezultate, în aplauzele spectatorilor.

În repriza secundă diferența s-a majorat ajungând chiar și la 10 goluri 19-29, min52. Bazaliu, Chintoan și Zulic au marcat cele mai multe goluri pentru Bistrița.

Meciul s-a terminat cu scorul 22-30. Dacia va juca în etapa următoare la Dunărea Brăila, o altă echipă bogată a Ligii Florilor, cu un lot foarte valoros.

DACIA MIOVENI – GLORIA BISTRIȚA-NĂSĂUD 22-30 (12-16) Arbitri: Cristina Lovin / Simona Stancu

Dacia Mioveni: Ion, Mîrcă-Olariu – Nicolae 5, Cîrjan 4, Vizuete 3, Simion 3, Constantinescu 3, Georgescu 2, Lazăr 2, Nițu, Beșleagă, Sărățeanu, Darie, Milic. Antrenor: Robert Licu.

Gloria Bistrița: Dumanska, De Arruda – Chintoan 7, Bazaliu 6, Zulic 6, Tamires 4, Posavec 3, Pristăvița 1, Nikolic 1, Striukova 1, Terec 1, Mălăncuș, Mezei, Balint, Munteanu, Marcu. Antrenor: Horațiu Pașca.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 2 (1) – 3 (2).

Declarații Bianca Bazaliu Gloria Bistrița

Declarații Raluca Nicolae – Dacia Mioveni

Declarații Horațiu Pașca, antrenor Gloria Bistrița

Declarații Robert Licu, antrenor Dacia Mioveni

articolul original.

Un nou sponsor se alătură susținerii CS Dacia Mioveni 2012!

29 November 2022 at 14:32

CS Dacia Mioveni 2012 a anunțat astăzi un nou parteneriat pentru susținerea clubului și a echipei de handbal feminin angrenată în Campionatul Național Liga Florilor.

Noul sponsor care vine lângă Daciei Mioveni este societatea argeșeană, ”Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL”

Răzvan Mihai Pîrvu, administratorul societății, a fost prezentat astăzi handbalistelor și staff-ului tehnic al echipei,  la Sala Sporturilor Mioveni.

Parteneriatul are la bază împărtăşirea unor valori comune, preocuparea pentru performanță, spiritul de echipă și dorința de a face din handbal un motiv de mândrie pentru toţi argeșenii, care să inspire copiii și tinerii la practicarea sportului.

 Declarații Răzvan Mihai Pîrvu:

”Tot timpul am fost aproape de sportul argeșean. E important ca sportul să fie susținut încă de la faza juvenilă , pentru că un copil care face sport este un copil sănătos ce capătă abilități și disciplină, calități ce vor conta în dezvoltarea personală, chiar dacă nu va deveni sportiv profesionist. Am observat la Dacia Mioveni dorința de a forma copiii prin practicarea sportului și o preocupare serioasă de afirmare în handbal, sportul românesc de echipă, care are, din câte știu, cele mai bune rezultate pe plan internațional.

Sunt un fan al handbalului, este printre primele trei sporturi favorite. Încă de mic mergeam la meciuri de handbal și pot spune că este un sport dinamic, ce oferă o intensitate deosebită și multă emoție.

Urez mult succes Daciei Mioveni, sper să aibă un parcurs cât mai bun în Liga Florilor, un campionat tare, cu jucătoare și antrenori de top mondial!”

Dacia Mioveni reia meciurile din Liga Florilor, duminică 4 decembrie, de la ora 17,00, când va primi la Sala Sporturilor Mioveni vizita echipei Gloria Bistrița.

articolul original.
❌