ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Începând din ianuarie 2023. Copiii și juniorii care fac sport de performanță vor primi tichete în valoare de 150 de lei

23 November 2022 at 06:13
By: M.Ex.

Copiii care sunt legitimaţi la un club sportiv şi fac sport de performanţă vor primi de la 1 ianuarie 2023 tichete în valoare de 150 de lei pe lună. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea.
Copiii şi juniorii legitimaţi la cluburile sportive înfiinţate conform legii, care participă la competiţii sportive oficiale naţionale şi internaţionale, beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv, potrivit unei legi promulgată marţi de preşedintele Klaus Iohannis.
Potrivit acesteia, fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună, valoarea nominală a acestuia fiind de 150 lei. Tichetele vor fi utilizate numai pe teritoriul României şi sunt destinate achiziţiei de articole şi echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localităţi, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

articolul original.

CTSport: 8 JUCĂTORI de la Farul Constanța, la naționalele de juniori și tineret ale României

10 November 2022 at 22:27
image

8️ jucători de la Farul Constanța au fost convocați la naționalele de juniori și tineret ale României, anunță CTSport.ro

Cine sunt aceștia:
La U21, Dan Sîrbu, Constantin Grameni, Alexi Pitu și Adrian Mazilu vor evolua în amicalele cu CSA Steaua și FC Argeș
La U20, Andrei Borza, Luca Andronache și Ionuț Cojocaru merg să joace la Arad în partidele cu Italia și Polonia
La U19, Ștefan Duțu a fost chemat pentru stagiul de pregătire din Slovenia, unde tricolorii mici vor disputa două partide de verificare cu reprezentativa similară a gazdelor

articolul original.

Aur pentru rareșista Ilinca Sandu la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului

7 November 2022 at 07:46
image

Prima calificare la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului pentru juniori i-a adus și prima medalie de aur Ilincăi Sandu. Elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, Ilinca a ajuns la acest rezultat – care înseamnă cel mai mare punctaj din competiție, cel mai bun puctaj la proba de planetariu și cel mai bun punctaj la proba teoretică – datorită muncii și pasiunii ei (detalii aici  și aici).

Competiția aflată la prima ediție a reunit elevi cu vârsta de până în 15 ani calificați în loturile țărilor participante: Cehia, Columbia, Ucraina, Nepal, Canada, Grecia, Moldova, Thailanda și România. Probele parcurse au fost cele obișuite: teoretică, planetariu, hartă mută și observațională utilizând telescopul astronomic. „Considerăm că aceste rezultate confirmă prezența unei școli de astronomie și astrofizică la Colegiul Național „Petru Rareș” orientată spre performanța reală dovedită în competițiile internaționale de profil. Este unul dintre cele mai bune rezultate obținute de un elev nemțean în competițiile internaționale desfășurate în ultima perioadă de timp”, declară Grigoruță Oniciuc, directorul colegiului, profesorul care o pregătește și cel care a fost liderul echipei României.

Prima ediția s-a desfășurat în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie 2022, la Câmpulung Moldovenesc și Suceava.

Cristina Iordache

articolul original.

Este oficial: 30% pentru copii și juniori

3 November 2022 at 10:08
image

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat  legea care prevede că autorităţile locale din toată ţara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea bani şi pentru susţinerea activităţii sportive la nivel de copii şi junori. Legea prevede că primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din bugetul pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori.

O lege propusă de USR prevede ca primăriile care alocă fonduri pentru activități de sport vor trebui să finanțeze și activității sportive pentru copii și junori. Inițiativa a fost votată marți în Parlamentul României.

Potrivit unui comunicat emis de USR , noua lege prevede că autoritățile locale trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii și juniori.

Fiecare 100 de lei bugetați pentru a susține activitatea sportivă a seniorilor trebuie alocați 30 de lei și pentru segmentul de vârstă 5-18 ani

Actul normativ promulgat de Președintele României are ca obiect de reglementare completarea art. 18¹ din Legea nr.69/2000, cu un nou alineat, alin. (5), astfel încât din sumele alocate din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive, potrivit alin. (1), (2) sau (4), minim 30% din cuantumul aprobat să fie direcţionat pentru susţinerea activităţii sportive şi promovarea unui stil de viaţă sănătos la nivel de copii şi juniori, pe bază de proiecte anuale.

Astfel, conform legii promulgate de către şeful statului, autorităţile locale vor avea posibilitatea să finanţeze orice ramură sportivă şi orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, cu o singură condiţie şi anume să se afle pe raza unităţii teritorial-administrative respective.

Vor putea fi finanţate şi structurile sportive şcolare care aparţin de unităţile de învăţământ din respectiva unitate administrativ-teritorială, măsură care vizează în special localităţile cu un număr mai mic de copii şi tineri.

Proiectul de lege iniţiat de USR a fost adoptat, decizional, de către Camera Deputaţilor, pe 4 octombrie.Potrivit unui comunicat de presă al USR, în România, rata celor care nu practică nicio formă de sport sau mişcare în segmentul de vârstă 5-14 ani este de 47%. Cifra creşte aproape de 79% în segmentul 15-24 ani.

Recent, ministrul Sportului a declarat ca sportul romanesc a inregistrat un regres semnificativ in ultimii ani si ca a fost nevoie de elaborarea unei Strategii Nationale pentru Sport ca sa se ofere stabilitate acestui domeniu. Prin urmare, prin Strategia Nationala pentru Sport, elaborata de Ministerul Sportului, in colaborare cu specialisti ai Universitatii „Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, se urmareste introducerea mai multor ore de educatie fizica la scoala, plus a unor activitati fizice extrascolare, in urmatorii 10 ani.

articolul original.

Oneșteanca Mihaela Cambei este triplă campioană europeană la haltere, într-un concurs fără greșeală

18 October 2022 at 12:49

Mihaela Cambei, sportiva de la CSM Onești, a reușit o performanță greu de egalat la Campionatele Europene de Haltere Juniori – Albania 2022, câștigând 3 medalii de aur, la categoria 49 kg. De asemenea, sportiva a stabilit și 3 noi recorduri europene la categoria ei: la stilul smuls- cu 87 Kg, la stilul aruncat – cu 102 Kg și, la total – cu 189 Kg.

Sursa foto facebook CSM Onești

„Lacrimi de bucurie și multe emoții, felicitări Mihaela pentru tot ce ai realizat la acest campionat. Cambei Mihaela Valentina 3 locuri I și 3 recorduri europene la Campionatele Europene de Juniori”, a transmis CSM Oneşti.

„Mihaela Cambei triplă campioană europeană și un concurs fără greșeală în cadrul categoriei 49 Kg Juniori I”, au transmis și cei de la Federația Română de Haltere.

O altă sportivă de la CSM Onești, Marinela Moroșan, a câștigat, în cadrul aceluiași campionat, 2 medalii de bronz, la categoria 55 Kg. Aceasta și-a încheiat evoluția cu 167 Kg, la total – medalie de bronz, 77 Kg la stilul smuls – medalie de bronz și 90 Kg, la stilul aruncat, unde a reusit o clasare pe locul 5.

Sursa foto facebook CSM Onești

„Felicitări Morosan Marinela, suntem mândri de tine !!! 2 loc III (smuls și total) și un loc V la total pentru Marinela la Campionatele Europene de Tineret – Albania 2022 !!!”, a transmis CSM Onești.

articolul original.

Brașoveanul Vladimir Sofronie, în vârstă de 9 ani, triplu campion balcanic la șah junior

11 October 2022 at 04:55
By: nagym
image

Titlul de campion balcanic la toate cele trei probe ale balcaniadei de juniori la șah (șah clasic, șah rapid și blitz), grupa băieți 10 ani revine României prin reprezentantul ei, Vladimir Sofronie de numai 9 ani! Vladimir a revenit acasă noaptea trecută cu cele 3 cupe după 9 zile de competiție în Muntenegru.

În orașul Cetinje, considerat capitala istorică a Muntenegrului unde se află și reședința oficială a președintelui muntenegrean, tocmai s-a încheiat CAMPIONATUL BALCANIC DE ȘAH PENTRU JUNIORI ȘI JUNIOARE cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. O competiție grea și obositoare, care s-a întins pe parcursul a 9 zile de competiție, în perioada 30 septembrie – 8 octombrie 2022 și care a constat în 3 probe: șah clasic, șah rapid și blitz, jucate mixt (fete și băieți). O încercare grea pentru cei 9 ani ai lui Vladimir Sofronie, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele 2 zile ale competiției, însemnând 11 partide de blitz și 9 partide de șah rapid.

În total au participat 106 copii din 11 țări: Bulgaria, Slovenia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo, Albania, Croația, Bosnia&Herțegovina, Serbia, România, iar delegația României a participat la Balcaniadă cu 6 juniori și 6 junioare (12 copii în total), câte un băiat și câte o fată pentru fiecare grupă de vârstă: U8, U10, U12, U14, U16 și U18 ani.

Performerul delegației, brașoveanul VLADIMIR SOFRONIE

Performerul delegației tricolore a fost brașoveanul VLADIMIR SOFRONIE, care s-a impus la categoria U10 ani, el câștigând locul 1 la toate cele 3 probe de șah: clasic, rapid și blitz, fără nicio înfrângere în cele 29 de partide jucate în total. Deși Vladimir are doar 9 ani, doar anul viitor va împlini 10 ani, el s-a impus categoric în fața unor copii de 10 ani.

În urma rezultatelor internaționale obținute anul trecut de Vladimir: campion al Uniunii Europene de șah clasic U8 ani și vicecampion european la Blitz U8 ani, el a fost selecționat de Federația Română de Șah pentru a reprezenta România la Balcaniada de juniori, fără costuri pentru el, Vladimir participând ca invitat. Din păcate, Vladimir nu ar fi putut să participe fără această invitație, deoarece Asociația Club Sportiv Logic 64 din care face parte este un ONG/asociație non-profit care nu și-ar fi permis deplasarea lui momentan.

Deoarece Vladimir este prea mic pentru a se deplasa singur în Muntenegru, el a fost însoțit de tatăl său la balcaniadă, maestrul internațional Iulian Sofronie, care a fost numit șef de delegație de către Federația Română de Șah, astfel că și pentru tatăl lui Vladimir deplasarea a însemnat zero costuri pentru familie. Mama lui Vladimir a rămas acasă de data aceasta, urmărind de acasă competiția și așteptând de la distanță rezultatele. Noaptea trecută, Vladimir a ajuns acasă din Muntenegru.

Vladimir Sofronie este fiul fostului campion național de seniori, maestrul internațional Iulian Sofronie și a Maestrei Federației Internaționale de Șah, Claudia Bilciu Sofronie, vicecampioană mondială în perioada junioratului. Vladimir face parte din Asociația Logic 64 Brașov.

Mulțumiri

Părinții lui Vladimir mulțumesc maestrului internațional George Cătălin Ardeleanu care este antrenorul lui Vladimir, alături de părinții săi.

Mulțumiri de asemenea doamnei învățătoare Petronela Cristea de la Școala Gimnazială nr. 19 din Brașov unde Vladimir este elev. Doamna învățătoare îl susține pe Vladimir în practicarea șahului de performanță, ajutându-l în același timp să mențină la fel de sus și performanțele școlare.

Mulțumiri Fundației Comunitare Brașov și presei brașovene pentru că au crezut în potențialul lui Vladimir și nu lasă să treacă neobservate rezultatele lui, care vin, pe lângă pasiune și talent, în urma unui efort consecvent și al multor ore de muncă.

Mama lui Vladimir, președinte al Asociației Club Sportiv Logic 64 Brașov, caută în continuare colaboratori și sponsori care să susțină financiar următoarele deplasări pentru competiții naționale și internaționale la care cu siguranță Vladimir are toate șansele să reprezinte cu succes și mândrie Brașovul și România.

Pentru detalii: persoană de contact este Claudia Sofronie – președinte Clubul Sportiv Logic 64 Brașov – telefon 0745 322342

articolul original.

Cel puțin 30 la sută din banii alocați de autoritățile locale în sport vor fi direcționați către programe dedicate copiilor şi juniorilor. FRF și ministrul Eduard Novak au salutat proiectul de lege aprobat: ”Eu aş plusa la această reglement

5 October 2022 at 14:25
image

Autoritățile locale care vor aloca bani pentru sport sunt obligate de acum înainte ca din suma aprobată cel puțin 30 la sută să fie îndreptată către programe dedicate copiilor şi juniorilor.

Proiectul de lege iniţat de USR a fost votat marţi, 4 octombrie 2022, de către Camera Deputaţilor și completează Legea educaţiei fizice şi a sportului. Poate fi finanțată orice ramură sportivă şi orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, cu o singură condiţie: să se afle pe raza unităţii teritorial-administrative respective, informează Agerpres, care precizează și că vor putea fi finanţate şi structurile sportive şcolare ce aparţin de unităţile de învăţământ din respectivul UAT, măsură care vizează în special localităţile cu un număr mai mic de copii şi tineri.

Aprobarea proiectului a fost salutat de Federația Română de Fotbal, iar ministrul Sportului, Eduard Novak, a făcut comentarii asupra sa.

FRF: ”Salutăm această modificare legislativă care vine în sprijinul dezvoltării sportului românesc, în general”

FRF a salutat prin intermediul site-ului oficial acest proiect aprobat de Camera Deputaților.

”Camera Deputaților a aprobat azi proiectul de Lege pentru completarea art.181 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000.
Conform noii reglementări, autoritățile locale care decid să aloce bani pentru sport vor fi obligate prin lege să aloce 30% din suma respectivă și către susținerea financiară a secțiilor de copii și juniori.
Federația Română de Fotbal salută această modificare legislativă, care vine în sprijinul dezvoltării sportului românesc, în general, dar implicit și al fotbalului din țara noastră, pentru consolidarea bazei de selecție pentru înalta performanță, dar și pentru încurajarea sportului amator.
Proiectul de lege a primit 274 de voturi pentru, trecând astfel de Camera Deputaților, for decizional în acest caz. Va intra în vigoare odată cu promulgarea în Monitorul Oficial”, a transmis FRF.

Eduard Novak: ”Bravo! Mă bucur că a fost adoptată această lege. Eu aş plusa la această reglementare”

Ministrul Eduard Novak a declarat pentru Agerpres că acest proiect de lege aprobat este binevenit, dar și că intenţionează să vină cu o completare a acestuia prin Strategia Naţională pentru Sport.

”Nu mai zic că a fost iniţial ideea mea… dar acum a fost iniţiativa USR. Bravo! Mă bucur că a fost adoptată această lege, pentru că, dacă e să ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani cu cluburile municipale, vedem că primarii s-au grăbit să înfiinţeze cluburile acestea pentru a putea concura în Liga 2 sau Liga a 2-a, dar, neavând cunoştinţă în domeniul sportului, nu au investit bani deloc în copii şi juniori. Aveau echipa de seniori şi absolut nimic la nivel de copii şi juniori, nu au creat secţii speciale. Odată cu această regulă de acordare a 30 la sută din suma pe care o alocă sportului către copii şi juniori primăriile vor fi obligate să investească şi la nivel de copii şi juniori”, a declarat Novak.

”Eu aş plusa la această reglementare prin Strategia Naţională pentru Sportului, astfel încât o cotă parte din investiţiile în sport să fie direcţionate către sporturile prioritare. Deci vor fi 10 sporturi individuale, plus sporturile de echipă. Pentru că este important ca toate forţele noastre să fie îndreptate către această direcţie. Şi atunci, oricine aplică pentru aceste programe de la consiliile locale, trebuie să investească la copii şi juniori. Astfel vom putea asigura şi baza de selecţie. Deci este binevenită această lege. Ea există şi în Ungaria, deşi acolo mi se pare că e vorba de 20 la sută”, a mai spus Eduard Novak pentru sursa citată.

În Liga 2, majoritatea cluburilor au bugetele formate din bani publici, cele mai ”bogate” fiind Poli Iași, Concordia Chiajna, Gloria Buzău, Steaua, FC Brașov sau Unirea Slobozia. În eșalonul secund sunt cinci cluburi care au o formă de organizare de drept public și nu au drept de promovare în prima ligă: Steaua, CS Comunal Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare.

articolul original.

Echitaţie / Equitim Craiova domină Campionatul Naţional de juniori pe echipe

5 October 2022 at 09:44

În perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2022, la baza hipică din Braşov (Prejmer), au avut loc Finala Campionatului Național de Forţă, Juniori, Seniori şi Amatori II pe echipe, precum şi Finalele la Criterii Copii I, Amatori I şi Amatori II. Clubul Sportiv Ecvestru 163 Plopi şi Federaţia Ecvestră Română s-au ocupat de organizare, iar la competiţie au fost prezenţi 275 de cai la toate categoriile.

Echipa Clubului Sportiv Ecvestru „Equitim Craiova“, condusă de către Ionuţ Leonte, a câştigat, pentru al doilea an consecutiv, titlul de campioană naţională la juniori. Pe locul al doilea s-a clasat CSM Sibiu, iar pe trei a fost Regatul Cailor. Echipa Equitim Craiova a avut în componenţă trei călăreţi, pe Catalina Sfetea (calul Caldera), Luca Andrieş (Panic Attak Z) şi Rareş Cristea-Olaru (Argentina – proprietatea Andreei Minolescu).

Ionuţ Leonte: „Sunt foarte mândru de reuşita noastră“

Ionuţ Leonte, antrenorul călăreţilor de la Equitim Craiova, s-a arătat extrem de mândru de rezultatul obţinut de elevii săi şi a mărturisit pentru GdS că a folosit, şi de această dată, aceeaşi strategie ca şi la ediţia precedentă.

„Am fost prezenţi la echipe juniori şi am câştigat, pentru al doilea an consecutiv, titlul de campioni naţionali. La această probă au fost prezente cinci echipe, iar lupta pentru primul loc a fost una strânsă. Proba se desfăşoară în două manşe. Au voie să participe, de la fiecare echipă, câte trei călăreţi şi se iau în calcul doar rezultatele cele mai bune înregistrate. În cazul în care participă doar doi călăreţi pe echipă, rezultatele lor nu pot fi modificate.

Ca reprezentant al clubului pot spune că sunt foarte mândru de reuşita noastră, pentru că este al doilea an consecutiv când triumfăm şi s-a demonstrat că avem valoare. Nu a fost uşor, pentru că s-au prezentat echipe bune, cu juniori şi cai talentaţi. Am abordat aceeaşi strategie ca anul trecut, poziţionând-o pe Catalina prima, ca şi evoluţie, să dea încredere echipei. Apoi, a urmat Luca, cel care are nevoie de susţinere. Aceştia doi au fost susţinuţi şi mai mult de către Rareş, care are multă experienţă, o iapă extraordinară şi a încheiat concursul cu brio“, a spus Ionuţ Leonte, antrenorul călăreţilor de la Equitim Craiova.

„Este un titlu meritat“

Antrenorul consideră că titlul revendicat este unul meritat şi ne-a vorbit, pe scurt, despre cum arată programul alimentar şi de antrenament al unui cal. Totodată, acesta a anunţat şi care va fi competiţia următoare la care Equitim Craiova va participa.

„Antrenamentele le facem în aşa fel încât să încadrăm vârful de formă al calului fix în momentul în care avem nevoie de el. Totodată, acel vârf de formă al calului trebuie suprapus cu vârful de formă al călăreţului. Antrenamente se fac zilnic, caii au o zi de pauză, dar nu e una totală. Ori stau în boxă, ori fac o plimbare uşoară, deci este un repaus activ, pentru că ei sunt sportivi şi au şi un regim alimentar diferit. Toate acestea se pun la punct şi de aceea apar şi rezultatele dorite. Rezultatul este unul mai mult decât excelent.

Este un titlu meritat, copiii au muncit şi ştiu foarte bine cât efort au depus pentru a obţine acest titlu. Au fost foarte implicaţi şi, alături de ei, cred că am reuşit să le aduc un plus de motivaţie de care aveau nevoie. Lumea ne-a felicitat şi a apreciat rezultatul nostru, poate chiar mai mult decât anul trecut. Urmează un concurs la Berceni, în perioada 20-23 octombrie, intitulat Finala Campionatului Naţional de Cai Tineri 4, 5, 6, 7 ani. O să avem un reprezentant la 4 ani, pe Cătălin Bâldea (calul Air King Jr.) şi la 6 ani pe Rareş Cristea (calul Milton)“, a încheiat Ionuţ Leonte.

Citeşte şi: Box / Aur la Europene pentru Amalia Niţă! România a mai luat patru medalii de bronz

articolul original.

Autorităţile locale trebuie să aloce bani pentru activităţi sportive la nivel de copii şi junori

4 October 2022 at 15:11
image

Un proiect de lege care obligă autorităţile locale din toată ţara să aloce bani şi pentru susţinerea activităţii sportive la nivel de copii şi junori a fost adoptat marţi de Camera Deputaţilor. Legea prevede că primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din bugetul pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori, informează Hotnews.

Proiectul de lege completează Legea educației fizice și a sportului, în sensul ca din sumele alocate de la bugetul local pentru finanțarea activității sportive cel puțin 30% să fie direcționat către programele dedicate copiilor și juniorilor.

Primăriile pot finanţa orice ramură sau structură sportivă, publică sau privată

Autoritățile locale vor avea posibilitatea să finanțeze orice ramură sportivă și orice tip de structură sportivă, de drept public sau privat, cu o singură condiție: să se afle pe raza unității teritorial-administrative respective. Vor putea fi finanțate și structurile sportive școlare ce aparțin de unitățile de învățământ din respectivul UAT, măsură care vizează în special localitățile cu un număr mai mic de copii și tineri.

„În România, jumătate din banii publici alocați sportului vine de la bugetele locale. Lucru perfect normal. Problema este cum se alocă și cum se cheltuie acești bani, pentru că, în medie, mai puțin de 4% din banii publici alocați sportului merg către susținerea activității copiilor și juniorilor. Diferența, 96%, merge către echipele de seniori.

Proiectul adoptat astăzi de Parlament vizează creșterea cuantumului alocat pentru susținerea activității sportive a copiilor și juniorilor la 30% din totalul bugetului alocat sportului de administrațiile publice. Asta înseamnă că la fiecare 100 de lei bugetați pentru a susține activitatea sportivă a seniorilor trebuie alocați 30 de lei și pentru segmentul de vârstă 5-18 ani.

Asta va însemna, în practică, salarii decente pentru antrenori, echipamente sportive pentru copii, transport către competiții, chiar o masă caldă și cantonamente. Înseamnă și o șansă pentru comunitățile defavorizate și pentru familiile care nu-și permit să cumpere un echipament sportiv și, per total, înseamnă ca baza de selecție să se refacă”, a explicat deputatul USR Tudor Pop, inițiator al proiectului de lege.

În România, rata celor care nu practică nicio formă de sport sau mişcare în segmentul de vârstă 5-14 ani este de 47%. Cifra creşte aproape de 79% în segmentul 15-24 ani.

Camera Deputaților este forul decizional, proiectul merge la promulgare.

articolul original.

Diana Tănăsescu, medaliată la Europene

4 October 2022 at 11:16
image

La Campionatul European de box feminin, Diana Tănăsescu, sportiva legitimată la CSM Zalău, s-a calificat în semifinalele categoriei de 70 kg. Ea a luptat până la ultimul gong pentru calificarea în finală.

Sportiva antrenată de Adrian Popuțea,Diana Tănăsescu, la categoria 70 kg, a câştigat fără drept de apel în faţa pugilistei germane Amira Jomaa (5-0), pe care arbitrul de ring a numărat-o de patru ori în reprizele a doua şi a treia.Sportiva legitimată la CSM Zalău s-a calificat în semifinalele Campionatul European de box feminin.
În partida disputată cu Oliwia Araszevska din Polonia, Diana Tănăsescu a luptat cu șanse reale de calificare în finală până la ultimul gong, însă sportiva noastră se va întoarce acasă cu o medalie de bronz. Este o victorie extraordinară obținută de sportiva antrenată de Adrian Popuțea.

La Europenele de juniori din Italia au concurat sportivi din 32 de ţări,dintre care 119 sportive în turneul feminin.

A fost un an greu pentru Diana Tănăsescu,cu participări multiple la competiții internaționale , dar încununat de rezultate foarte bune.

Felicitări Diana Tănăsescu !

articolul original.

Handbal masculin – juniori. Echipele sucevene domină începutul de sezon competițional în seria A

28 September 2022 at 09:00
image

La capătul a două etape disputate din Campionatul Național de handbal masculin, echipele sucevene, CSU și LPS, au punctaj maxim. La juniori I și II CSU din Suceava a înregistrat victorii clare și fără dubii. Trebuie de menționat faptul că la aceleași categorii de vârstă, formațiile LPS au pierdut doar la un singur gol diferență.

La juniori III, lider al seriei A este LPS Suceava, echipă care a câștigat amble partide disputate.

Juniori I

CSU din SUCEAVA – LPS IAȘI 37-16 (16-10)

CSU din Suceava: Podovei, Sîrghie – Grigore 6, Radu 6, Buzu 6, Armanu 5, Drăgoi-David 4, Cazac 3, Dascălu 3, Șerban 3, Niculaie 1, Stejar, Rață, Moldoveanu. Antrenori: Vasile Boca, ooan Tcaciuc.

Poli Iași: Chirica, Călin – Șerban 5, Șt. Grosu 3, Costeoaia 2, Țăpușă 2, Dolniceanu 1, A. Grosu 1, Șeremet 1, Andriescu 1, Săvescu, Moisuc, Mihăilescu, Jgheban, Mihoc. Antrenor: Costel Schender.

Juniori II

CSU SUCEAVA – LPS VASLUI 49-29 (26-11)

CSU din Suceava: Rîpă, Zaharia – Radu 10, Păscuț 7, Cazac 7, Dănilă 4, Moșneagu 3, Popovici 3, Buzu 3, Șerban 3, Rață 3, Ilucă 2, Pop 2, Ostafe 1, Țivichi 1, Zapodianu. Antrenori: Ioan Tcaciuc, Vasile Boca.

CSM Vaslui: Iureanu, Gherasim – Andronic 12, Beligan 6, Enache 5, Danu 2, Dumitru 1, Moraru 1, Ichim 1, Obreja 1, Funză, Arhire, Lefter, Ilieș, Toșu. Antrenori: Sebastian Hagiu, Cristinel Enache.

articolul original.

LIGA DE TINERET | ACS Kids Tâmpa Brașov, la prima victorie. Brașovenii au învins la scor pe Viitorul Cluj

20 September 2022 at 09:56
By: M.Ex.

Duminică au avut loc meciurile etapei cu numărul 5 din Liga de Tineret. În Seria Vest, ACS Kids Tâmpa Brașov a obținut primul succes în competiție, 5-0, pe propriul teren, cu Viitorul Cluj. Golurile victoriei brașovenilor au fost marcate de Clinci (2), Țolu, Moldovan, și Stoica. „Un joc bun, care ne dă încredere că putem crește pe viitor și putem adunăm mult mai multe puncte”, a declarat antrenorul Florin Nistoroschi. ACS Kids a acumulat primele puncte din acest campionat și se află pe locul 11 în clasament. AFK Csikszereda ocupă ultimul loc al clasamentului, cu 5 înfrângeri din 5 meciuri jucate, având cu singur gol marcat. Etapa viitoare, Kids Tâmpa va juca în deplasare, cu Sepsi OSK.

O victorie și o remiză în Liga Elitelor

În Liga Elitelor, Kids Tâmpa Brașov U17 a câștigat, acasă, cu 4-2, cu Viitorul Cluj U17. Golurile victoriei echipei antrenate de Liviu Negoiță au fost marcate de Bosoi (2), Goșman și Baican. ACS Kids Tâmpa U 17 se află pe locul 10 în clasamentul Seriei Vest cu 4 puncte.
În Liga Elitelor U 16, Kids Tâmpa, echipă antrenată de Ovidiu Mihai, a remizat, 1-1, în deplasare, cu LPS Iași. Golul echipei brașovene a fost marcat de Hornet. ACSS Kids Tâmpa U 16 se află pe locul 5 în clasamentul Seriei 1 cu 8 puncte din 4 meciuri disputate.

Rezultatele etapei a 5-a – Seria VEST
UTA Arad – Universitatea Cluj 4-1
AFK Csikszereda – Universitatea Craiova 0-2
LPS Banatul Timișoara – Ripensia Timișoara 0-1
CFR Cluj – Sepsi OSK 4-0
Kids Tâmpa Brașov – ACS Viitorul Cluj 5-0
Campionii FC Argeș – Politehnica Timișoara 3-1

Clasament – Seria VEST
1. CFR Cluj 13p.
2. UTA Arad 13p.
3. Universitatea Cluj 10p.
4. Politehnica Timișoara 9p.
5. Ripensia Timișoara 8p.
6. Campionii FC Argeș 7p.
7. Universitatea Craiova 7p.
8. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 7p.
9. ACS Viitorul Cluj 6p.
10. LPS Banatul Timișoara 3p.
11. Kids Tâmpa Brașov 3p.
12. AFK Csikszereda 0p.

articolul original.

FK Miercurea Ciuc, campioana României la U19, egală cu Galatasaray în primul meci din Turul 1 al UEFA Younth League. Omar El Sawy s-a remarcat din nou

15 September 2022 at 12:24

Campioana României din Liga Elitelor U19 sezonul 2021-2022, FK Miercurea Ciuc, reprezentanta țării în UEFA Younth League, a terminat la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, miercuri, 14 septembrie, meciul tur cu reprezentanta Turciei, Galatasaray U19.

Jocul retur este programat miercuri, 5 octombrie 2020, de la ora 18:00, la Istanbul.

  • UEFA Younth League este o competiție europeană dedicată echipelor sub 19 ani, echivalentă cu UEFA Champions League a cluburilor de seniori.

Omar El Sawy a marcat pentru FK Miercurea Ciuc în meciul cu Galatasaray

Desfășurat în fața unor tribune destul de populate, cu puțin peste 2000 de spectatori, de unde nu au lipsit steagurile Ungariei și așa-zisului Ținut Secuiesc, meciul de la Miercurea Ciuc a avut un prim gol marcat încă din minutul 11. Ali Bulbul, un fundaș de doar 17 ani, l-a învins pe Mate Simon cu un șut la colțul lung, după un început mai bun al echipei turce.

Ciucanii au mișcat în ofensivă în primul rând prin Tamas Biro și Omar El Sawy, însă niciunul nu a fost aproape de gol.

În partea a doua a întâlnii, Biro (52) putea aduce egalarea cu o lovitură de cap, însă a apărat Yankat Yilmaz. Omar El Sawy (61) a avut un șut frumos, dar goalkeeperul a respins, pentru ca același mijlocaș ofensiv trecut în această vară la prima echipă după evoluțiile remarcabile de la trupa de tineret să marcheze în cele din urmă în minutul 66. El Sawy a fost de această dată cel care a primit mingea în poziție de finalizare și a trimis la colțul scurt.

Pe final, portarul Ciucului a avut intervenții bune la fazele turcilor, în timp ce Raul Sandor a avut două curse personale în flancul stâng, însă nu a ajuns să și creeze cu adevărat pericol la poarta adversă.

”Ajutoare” și de la prima echipă

În echipa utilizată de Norbert Demeny s-au aflat și mai mulți jucători folosiți la prima formație a clubului, în Liga 2.

Omar El Sawy este deja un titular la trupa condusă de Francisc Dican, în cele șase etape de până acum prinzând tot atâtea meciuri, ba chiar a înscris și un gol. Mark Kovacs are cinci apariții la prima echipă, iar Raul Sandor are un joc și un gol. Și Mate Simon, Daniel Vereguț și Robert Csala au mai fost în lotul formației din Liga 2, însă în acest sezon n-au fost utilizați.

  • Revenind la El Sawy, acesta poate să fie cel mai bun produs de până acum al clubului din Miercurea Ciuc. Mijlocașul central originar din Târgu Mureș nu numai că s-a făcut remarcat la acest joc, cât și la prima echipă, în Liga 2, însă cu mult ajutor din partea sa s-a ajuns și în această competiție, pentru al doilea an consecutiv. În vară, el a fost jucătorul meciului atât în finala câștigată în Cupa Elitelor U19, 1-0 cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cât și în finala câștigată a Ligii Elitelor U19, 3-0 cu ”U” Cluj.

FK Miercurea Ciuc: Mate Simon – Daniel Vereguț, Alex Gondor, Flavius Colceriu, Mark Kovacs – Omar El Sawy, Lajos Norbert Balazs, Robert Csala (Szilard Balogh 70) – Tamas Biro (Botond Nagy 82), Botond Sebestyen (Tamas Birtalan 79) – Raul Sandor

Galatasaray: Yankat Yilmaz – Ali Bulbul, Ulmut Erdem, Ali Yesilyurt, Arda Deniz Yavas (Berkan Aksoy 81) – Ozgur Baran Aksava – Caner Dogan, Efe Akman, Emirhan Kayar, Inanc Gurbuz (Eren Burukkaya 67) – Zeki Mert Saki (Baran Demiroglu 90)

”Am făcut din nou istorie, am marcat un gol în Liga Campionilor de tineret. Cred că putem face progrese comparativ cu anul trecut.Desigur, scara trebuie urcată și suntem pe drum spre vârf. Nu vom renunța ușor și nu există nicio îndoială în ce trebuie să facem pentru a avansa”, a spus antrenorul Norbert Demeny.

Returul se joacă la Istanbul. Următorul adversar ar putea fi Rukh Lviv sau Zaglebie Lubin

FK Miercurea Ciuc U19 participă pentru a doua oară consecutiv în UEFA Youth League, din postura de campioană a României.

În cazul în care va reuși să treacă de Galatasaray U19, echipa harghiteană își știe adversarul din Turul 2. Va întâlni, tot în dublă manșă, învingătoarea duelului dintre Rukh Lviv (Ucraina) și Zaglebie Lubin (Polonia). În tur, ucrainenii s-au impus pe teren propriu, dar la Lublin, cu 1-0.

Turul 2 va avea loc 26 octombrie, manșa tur, respectiv 2 noiembrie, manșa a doua.

În sezonul trecut, la prima participare în UEFA Youth League, FK Miercurea Ciuc U19 a pierdut în Turul 1 cu francezii de la Angers U19 (0-2 la Miercurea Ciuc și 0-3 la Angers).

Rezumatul meciului FK Miercurea Ciuc U19 – Galatasaray U19 1-1:

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

articolul original.

Avalanșă de medalii pentru CSM Zalău

12 September 2022 at 05:47
By: Regie

Sportivele de la CSM Zalău s-au întors încărcate cu medalii de la Campionatul Național de box feminin. Delegația condusă de Adrian Popuțea, care este și antrenorul lotului, s-a întors cu 8 medalii și nu mai puțin de 4 participări în finala campionatului.

La Campionatul Național Feminin de box, desfășurat în perioada 5-10 septembrie 2022 la Năvodari, sportivele antrenate de Adrian Popuțea și care sunt legitimate la CSM Zalău au obținut nu mai puțin de 8 medalii, dintre care 4 au fost din finalele jucate de sportive.

Astfel, sportivele de la CSM Zalău au obținut o medalie de aur, trei medalii de argint și patru medalii de bronz la această ediție a Campionatului Național de box feminin.

Diana Tănăsescu, participantă la juniori, categoria 70 kg, nu cedează astfel că din nou obține titlul de campioană națională.

Vicecampioane naționale sunt Hidigan Margareta, tineret, categoria 54 kg, Ardelean Andreea, tineret, categoria 81 kg și  Morar Andreea, tineret, categoria 66 kg.

Medaliate cu bronz sunt sportivele Szatmari Maria, tineret, categoria 60 kg, Varga Andreea, seniori, categoria 54 Kg,  Cozma Dasiana, juniori categoria 50 kg și Bendre Mădălina, juniori categoria 57 kg.

Rezultate bune au mai obținut Fărcaș Raluca, juniori categoria 50 kg- locul V, Brumar Georgiana, cadeți  categoria 48 kg-locul V și Drule Maria, tineret categoria 48 kg –locul VI.

Felicitări tuturor!

articolul original.

Doi în unu! Marian Constantinescu, o nouă provocare la FC Brașov. Se va ocupa de scouting și va fi delegat al echipelor de la Centrul de Copii și Juniori: „Și ca fotbalist am activat pe mai multe posturi“

8 September 2022 at 05:11
By: M.Ex.

Marian Constantinescu rămâne la FC Brașov, însă la nivel de copii și juniori.
Deținător al Licenței UEFA A de antrenor, fostul atacant brașovean a rămas în fenomen, mai întâi ca antrenor la echipa U19 a clubului Corona, iar din vara trecută la ”new FC Brașov”, unde a antrenat tot echipa U19. Apoi fost solicitat de fostul antrenor Ilie Stan ca team- manager la echipa de seniori. Nu pentru mult timp, pentru că, după demiterea lui Ilie Stan, „Costică“ a primit alte sarcini în cadrul clubului. Acum, Constatinescu se va ocupa de scouting și va fi delegat al echipelor de la Centrul de Copii și Juniori al clubului brașovean. „Viața, în genral, nu știi pe unde te duce sau pe ce cărări vei merge. După retragerea ca fotbalist, eu mi-am dorit să rămân în fotbal. Atunci când m-am lăsat am primit șansa să antrenez grupa de U 19 în această structură fotbalistică de la Brașov. Am acceptat cu plăcere, apoi am fost solicitat de către Ilie Stan să urc la echipa de seniori ca team -manager. Atâta timp cât sunt dorit la un club, chiar nu mă interesează funcția pe care eu o ocup. Acum mi s-a oferit șansa să rămân la Centrul de Copii și Juniori ca scouter și delegat al echipelor. Sunt într-o postură nouă, într-un domeniu nou, dar am oameni minunați lângă mine, oameni care se pricep la ceea ce fac. Și ca fotbalist am activat pe mai multe posturi și eu spun că e bine atunci atunci când te lași de fotbal să știi să faci mai multe activități în cadrul clubului. Nu știu de va fi peste 2-3 an“, a spus Marian Constantinescu.

Fost fotbalist în Liga 1 la FC Brașov, Poli Timișoara, Ceahlăul Piatra Neamț, Concordia Chiajna și Juventus București, Marian Constantinescu a strâns în total 208 meciuri în primul eșalon, reușind 27 de goluri și 19 assist-uri.

articolul original.

Poli Timișoara a semnat cu antrenorii plecați recent de la Ripensia. Srgian Luchin, alături de Cristian Scutaru, tot în academia alb-violeților

7 September 2022 at 08:40
image

Poli Timișoara nu a mai transferat jucători (liberi de contract se pot lua în continuare), deși echipa joacă slab și stă rău în clasament, dar a adus trei antrenori pentru academia sa de juniori.

Cristian Petcu și Ionuț Vucea și-au găsit repede de lucru după ce au plecat de la Ripensia, și au sărit în ”barca” celeilalte echipe timișorene din Liga 2.

După ce anul trecut a decis brusc să nu mai joace, Srgian Luchin a devenit antrenor secund de juniori la academia alb-violeților.

Cristian Petcu și Ionuț Vucea au plecat brusc de la Ripensia

Profesor de sport la LPS Banatul, Cristian Petcu lucra la academia Ripensiei de câteva sezoane, dar, recent, a plecat brusc, alături de ”secundul” său Ionuț Vucea, cu toate că sezonul în Liga Elitelor începuse recent.

Motivul plecării nu a fost o ofertă de la Poli Timișoara, care a venit după ce Petcu a devenit liber. El a mai pregătit copii la CSȘ Bega și Centrul Național de Pregătire Timișoara, iar la Poli preia de la Sorin Brîndescu echipa de U18, care activează în Liga de Tineret.

”Am venit cu gândul de a performa, de a ajuta la dezvoltarea jucătorilor din cadrul academiei Politehnicii Timişoara. Vin într-o echipă de oameni competenţi, foşti fotbalişti, antrenori de calitate la nivel de copii şi juniori. Sperăm să aducem un plus calitativ la ceea ce se întâmplă în cadrul Academiei. Au survenit o serie de modificări (n.r. Liga Elitelor U19 a fost înlocuită de Liga de Tineret), dar noi trebuie să ne adaptăm, sunt mulţi băieţi care se antrenează cu prima echipă, sunt băieţi care vin şi de la grupele mai mici de vârstă. Important e ca ei să joace, să aibă minute, meciuri bune, de calitate, să crească. Cel mai important lucru e să propunem jucători de valoare la prima echipă iar cei care se antrenează cu noi să crească din punct de vedere calitativ. Rezultatele sunt pe plan secundar, ele contează deja la vârsta lor, dar nu ele sunt primordiale, prioritare”, a declarat Petcu pentru site-ul alb-violeților.

Vucea a luat grupa lui Cristian Scutaru

Ionuț Vucea a revenit la Poli, unde a fost și jucător. El a preluat cea mai mică grupă de copii, pe care o primise de curând Cristian Scutaru, trecut între timp la U8.

Ca jucător, a activat la Dierna Orșova, LPS Banatul, Politehnica lui Marian Iancu, ACS Recaș, Autocatania Caransebeș, Sporting Roșiori, ASU Poli, dar și la echipa de Liga 4 a Universității de Vest. A mai antrenat, cu Petcu, la LPS Banatul, CNP Timișoara și Ripensia.

”Cred că mă încearcă sentimentul ăsta de emoţie, pentru că mă întorc după şase ani de zile şi mă întorc într-o altă postură, care mă face să fiu mândru de alegerea făcută. Şi vin cu gânduri puţin mai energice, îmi doresc să merg pe partea asta de copii, îmi place foarte mult să lucrez cu ei, să dezvolt copiii, să le aduc plăcerea de a juca fotbal. Cel mai important e că e o alegere bine făcută, sunt oameni în cadrul clubului care m-au determinat să fac alegerea, pentru că vorbim din punct de vedere al caracterului, din punct de vedere uman, nu doar fotbalistic, şi cred că multe lucruri nu s-au schimbat aici. Pentru mine se schimbă doar postura, cea de la jucător la antrenor, cred că ţine de mândrie. Mă întorc cu ambiţii mari şi să fac o treabă bună. Am început drumul acesta alături de Cristi Petcu şi cred că e cea mai bună alegere pe care am putut să o fac, e omul care m-a ajutat să devin omul care sunt din punct de vedere al meseriei de antrenor. Sunt încă la început, dar pentru mine e momentul potrivit, am renunţat la fotbalul de performanţă după ce am plecat de la Poli şi mă întorc ca alt om, cu alte vise şi dorinţe”, a declarat Vucea.

Srgian Luchin nu a vrut să joace pentru Poli, dar devine secund la o grupă de copii

Vara trecută, Srgian Luchin (36 de ani) se alăturase pregătirii cu Poli Timișoara, după despărțirea de ”U” Cluj, dar a renunțat brusc, din cauza dezacordurilor cu antrenorul de la acea vreme, Dorin Toma. Acum a devenit antrenorul secund al echipei U13, unde va colavora cu Octavian Popescu.

El a jucat la LPS Banatul, Someșul Satu Mare, FC Baia Mare, Olimpia Satu Mare, Poli Timișoara, Dinamo București, Botev Plovdiv, FCSB, ACS Poli, Levski Sofia, CFR Cluj, Viitorul Constamța, Dunărea Călărași, FC Hermannstadt și ”U” Cluj.

”Am vrut, după ce mi-am încheiat cariera de jucător, să fac o pauză, am stat un an de zile acasă. Am început acum cursurile de antrenor şi am vrut, în paralel, să-mi fac şi practica. Am găsit înţelegere la domnul Brîndescu, care mi-a şi fost primul meu antrenor. S-a bucurat de iniţativa mea şi m-a întrebat dacă sunt de acord să colaborez cu domnul Tavi Popescu. Eu sunt la început de drum, dânsul are o experienţă bună în spate şi e clar că am ce învăţa de la el şi chiar m-am bucurat că am pe cineva lângă mine, un sprijin. Ieri am fost la primul antrenament, am avut primul contact cu copiii, sunt foarte ascultători, receptivi, am văzut la primul antrenament şapte-opt copii foarte foarte buni, cu calităţi extraordinare. Sper să fie un început bun şi să fie o colaborare de lungă durată. Chiar am vorbit cu Scutaru, ştiu că a făcut pasul acesta, vom fi colegi, mă bucură treaba asta. Chiar tata mă bătea la cap, de ce nu mă înscriu pentru şcoala de antrenori, pentru că eu tot timpul mă plângeam de situaţia în care a ajuns fotbalul românesc… şi el mi-a zis că: toţi ăştia, voi, care aţi jucat la un anumit nivel, nu vă implicaţi dar arătaţi cu degetul, aruncaţi vina. Încercaţi şi voi să schimbaţi ceva, măcar o grupă de copii; Şi am stat puţin, am reflectat la ce mi-a zis tata şi într-adevăr are dreptate”, a spsu Luchin.

În ultimii ani, Poli a tot împrumutat diverși copii din academie și a menținut puțini la echipa de seniori.

Foto: Politehnica Timișoara

articolul original.

Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov vrea statut de Academie: „Depunem dosarul la FRF“

7 September 2022 at 05:09
By: M.Ex.

Șeful Centrului de Copii și Juniori de la FC Brașov, Ionut Mitroi, a prezentat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, planurile pentru noul sezon. Mitroi a prezentat și două achiziții, Ferencz Bajko și Marian Constantinescu, două nume cunoscute în fotbalul brașovean și nu numai. „Ferencz Bajko și Marian Constantinescu sunt nou veniți la Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov. În acest moment avem 250 de copii legitimați, iar în perioada următoare vom mai legitima circa 50 de copii. Vorbim despre 12 grupe de juniori, 11 evoluează în campionatele naționale, iar o grupă va fi în formare. Grupele mari de la FC Brașov vor juca meciurile oficiale la Tărlungeni, grupa U 15 va juca la Prejmer, iar grupele de minifotbal se vor pregăti pe terenul de la Metrom. Obiectivul este creșterea copiilor și juniorilor pentru echipa de seniori. Am discutat și cu Dan Alexa despre anumite principii de joc de la echipa de seniori, pe care să le păstrăm și la juniori. Vom avea juniori care vor pregăti cu prima echipă, pentru a intra în atmosfera vestiarului formației de seniori. Acolo sunt, acum, Toderașcu și Chiriac “, a spus Mitroi.

Pași spre Academie

Ionuț Mitroi spune că FC Brașov va depune la FRF dosarul pentru clasificarea Centrului de Copii și Juniori ca Academie. În funcție de punctajul pe care primește un club din partea FRR, clubul poate înscrie echipele de juniori în Liga de Tineret sau Liga Elitelor, competiții la care participă acum doar ACS Kids Tâmpa Brașov. „Împreună cu colegii mei, dorim să clasificăm la FRF Centrul de Copii și Juniori de la FC Brașov în rândul Academiilor. Ne apucăm de întocmirea dosarului, iar în luna ianuarie este perioada de depunere a dosarului la FRF. Sperăm să se termine cât mai repede lucrările la baza sportivă Carpați și să putem beneficia și noi, dar și celelalte cluburi din Brașov, de acel teren sintetic. Mai avem nevoie de personal, de insfrastructură, dar avem în plan și formarea unei grupe de fotbal feminin“, a mai spus Mitroi, care a prezentat și antrenorii de la Centrul de Copii și Juniori. La echipa U 19, antrenor principal este Marian Cristescu, iar la U 17 Liviu Dîrstar. Preparatorul fizic Feri Bajko se va ocupa de pregătirea fizică a tinerilor jucători de la ambele grupe, la fel ca și Levi Mihok, antrenorul cu pregătirea portarilor. Marian Constantinescu se va ocupa de scouting și va fi și organizator de competiții la echipele de juniori. „Mi s-a oferit posibilitatea să lucrez la juniori și o fac cu mare plăcere. Îmi doresc să găsesc cât mai mulți fotbaliști talentați pentru FC Brașov“, a spus Constantinescu. Antrenori la grupele mici sunt: Vasile Mureșan, Ioan Handrea, Lucia Ghioc și Adrian Lancea.

Feri Bajko: „Avem copii talentați, dar…“

Din această vară, Ferencz Bajko se ocupă de pregătirea fizică a juniorilor de la FC Brașov. „ Am început activitatea de mai bine de o lună la FC Brașov, copii sunt ascultători și dornici să învețe și să progreseze. Infrastructura este precară, iar la acest nivel de vârstă, în tot fotbalul românesc, nu se lucrează destul cu ei. Avem copii talentați, dar progresul lor nu depinde doar de antrenori, ci mai mult de dorința și motivația lor. Totul depinde de ei, noi, antrenorii doar îi putem ajuta’’, a spus Ferencz Bajko. Ca preparator fizic, Bajko a lucrat în Liga 1 cu antrenori cunoscuți ca Gabi Stan, Daniel Isăilă, Marius Lăcătuș, Marin Barbu si Cristi Pustai la FC Brașov, Pandurii, Steaua, Gaz Metan Mediaș, Astra, Petrolul, Rapid, FC Botoșani sau FC Vaslui. Feri Bajko a activat si ca antrenor principal în fotbalul brașovean la Metrom și Precizia Sacele (L2) si FC Brașov (L1).

articolul original.

Trei noi medalii la CM natație

5 September 2022 at 10:31
By: Regie
image

Trei noi medalii au obținut sportivii români la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima. David Popovici a luat aurul la proba de 100 metri liber, Bianca Costea (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber și Vlad Ștefan Stancu (17 ani) a obținut  medalia de bronz în proba de 1.500 de metri liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima.

David Popovici este campionul absolut. A obținut medalia de aur  și la 100 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima, confitrmând astfel așteptările la Campionatul Mondial de natație pentru juniori care se desfășoară în Peru, la Lima. Patrick Sebastian Dinu, calificat și el în finală, a ieșit pe locul 5.
Campion mondial și la seniori la această probă a înotului și deținător al recordului mondial, David Popovici a terminat cursa în 47 de secunde și 13 sutimi, după ce se calificase în finală cu cel mai bun timp, 48 de secunde și 17 de sutimi. David Popovici a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de croatul Jere Hribar (49,37 secunde). Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou din Cipru (49,91 secunde). Patrick Sebastian Dinu, care a ieșit pe locul al cincilea, a parcurs cele două lungimi de bazin în 50 de secunde și 9 sutimi.

Pentru David Popovici, aflat la ultima participare la un campionat mondial de juniori, este a treia medalie de aur pe care o câștigă în concursul de la Lima. Pe 15 septembrie, înotătorul de la Dinamo va împlini 18 ani. În 2023, cea mai importantă competiție pentru Popovici va avea loc în Japonia, Campionatul Mondial de seniori.

Bianca Costea (17 ani) a cucerit medalia de aur în proba de 50 de metri liber. Calificată doar cu al 5-lea timp, sportiva „tricoloră” a avut un timp de reacție mai slab în comparație cu favoritele din finală. A înotat fantastic însă ultimii metri și a încheiat în 25,23 secunde, mai rapidă decât italiencele Sara Curtis și Matilde Biagiotii.

Vlad Stancu, medalie de bronz la 1.500 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori de la Lima. Vlad Ștefan Stancu a obținut  medalia de bronz, adăugându-și astfel în palmares încă o medalie câștigată în acest concurs, după argintul de la 400 m liber și bronzul de la 800 m liber. Vlad Stancu, care a împlinit luna trecută 17 ani, a fost unul din sportivii-revelație de la Europenele de înot pentru juniori. A câștigat 4 medalii, două de aur și două de argint.

articolul original.

Aur pentru David Popovici

1 September 2022 at 09:11
By: Regie
image

David Popovici a câștigat al doilea titlu mondial la competiția de juniori de la Lima (Peru). După ștafeta de 4x100m liber, a câștigat medalia de aur și la 200 m liber, probă pe care dinamovistul a câștigat-o în 1:46,18, stabilind un nou record al competiției.

David Popovici a câștigat al doilea titlu mondial la competiția de juniori de la Lima, din Peru. După ștafeta de 4×100 m liber, a câștigat medalia de aur și la 200 m liber, probă pe care dinamovistul a câștigat-o în 1:46,18  stabilind astfel un nou record al competiției. Următorul clasat a fost maghiarul Daniel Meszaros  cu timpul de 1:48,98.

David Popovici s-a menajat în serii, nu a forțat deloc, dar s-a calificat cu cel mai bun timp și a obținut șansa de a înota pe culoarul cu numărul 4. Campion mondial și european anul acesta în competițiile destinate seniorilor, David și-a respectat statutul. A controlat într-o manieră impresionantă cursa și a încheiat în 1:46,18, mult în fața maghiarului Meszaros și a italianului Bertoni. Timpul sportivului legitimat la CS Dinamo înseamnă și un nou record al competiției.

„Publicul m-a ajutat enorm, mă distrez, a fost o cursă foarte bună” a declarat David Popovici după ce a încheiat finala, susținut de un grup de aproape 30 de români în tribune.

Pentru înotătorul român urmează calificările și probabil finala la 100 metri, unde este mare favorit.

România a cucerit până acum trei medalii la Lima, prin aur prin ștafeta de 4×100 m liber (David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu)  , aur prin David Popovici la 200 m liber și argint prin Vlad Stancu la 400 m liber.

articolul original.
❌