ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

VIDEO | Un bărbat din Satu Mare a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT. El este acuzat că a folosit un tânăr de 18 ani pe post de sclav și a postat imagini în care își bătea și umilea victima în mediul online

28 January 2023 at 12:09
image

Stăpânul de sclavi din Satu Mare a fost trimis în sfârșit în judecată de procurorii DIICOT. Un bărbat de 39 de ani este acuzat de procurori că în vara lui 2019 a ținut în garaj un tânăr de 18 ani, pe care l-a bătut, inclusiv cu ciocanul, și pe care l-a forțat să muncească în construcții. Individul își filma victima, distribuind imaginile, împreună cu comentarii degradante, pe rețele de socializare.

Individul, în vârstă de 39 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore la 25 august 2020 de procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare, pentru săvârşirea infracțiunii de trafic de persoane. Iar în data de 26.08.2020, Tribunalul Satu Mare a dispus respingerea propunerii formulate de către procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Satu Mare faţă de arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile.

Procurorii DIICOT au reținut în rechizitoriu că în vara anului 2019 l-a racolat și cazat în gospodăria sa pe tânărul în vârstă de 18 ani, prin inducerea in eroare cu privire la faptul că îl va plăti pentru munca prestată, profitând de starea de vulnerabilitate a victimei și prin folosirea unor acte de agresiune fizică și psihică.

L-a exploatat prin muncă în domeniul construcțiilor în localitatea Dumbrava, fără a-l retribui pentru munca prestată, restrângându-i libertatea de mișcare prin reținerea actului de identitate, exploatarea prin muncă desfășurându-se până în luna iunie 2020, când persoana vătămată a reușit să fugă.

”Aceste aspecte au fost confirmate și de concluziile raportului constatator medico-legal al Serviciului Medico-Legal al Județului Satu Mare, care a indicat prezența pe corpul persoanei vătămate a multiple cicatrici după plăgi contuze și tăiate superficiale, localizate la nivelul scalpului, toracelui posterior și membrelor superioare, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale și care s-au produs în urmă cu 2-3 luni (respectiv perioada lunilor aprilie-mai 2020 în care victima a lucrat pentru inculpat)”, se arată în comunicatul DIICOT.

Mai mult, individul a făcut publice imaginile cu victima, în care aceasta se afla în ipostaze denigratoare, postând imaginile și clipurile video în mediul online.

Bărbatul este recidivist

Bărbatul nu se afla la prima faptă de acest gen. Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2018-2019 inculpatul a mai recrutat un tânăr în vârstă de 22 de ani, profitând de starea sa de vulnerabilitate și inducerea în eroare sau abuz de autoritate, pentru a munci în domeniul construcțiilor în folosul său, fiind în permanență supravegheat și agresat fizic, fiindu-i reținute actele de identitate, în toată această perioadă nefiind remunerat pentru muncile prestate.

articolul original.

Motivul incredibil pentru care Oana Radu și-a dat tatăl în judecată. Ce a făcut bărbatul: „Eu eram încă minoră”

23 January 2023 at 15:20
image

Au ieșit la iveală detalii cu privire la războiul dintre Oana Radu și tatăl său, război care s-a finalizat cu mulți ani în urmă. Vedeta a recunoscut care este realul motiv pentru care a ajuns într-o asemenea situație neplăcută.

În urmă cu 11 ani, Oana Radu a luat decizia de a-l acționa în instanță pe tatăl său, după o perioadă în care lucrurile dintre cei doi au început să scârțâie. Artista a luat decizia de a dezvălui motivul pentru care a ajuns într-o astfel de situație, precum și modul în care s-au întâmplat lucrurile.

Motivul pentru care Oana Radu a ajuns să își dea tatăl în judecată

Artista care a devenit cunoscută în România a luat o hotărâre care avea să îi schimbe viața în momentul în care a decis să îl dea pe Florin Radu, tatăl său, în judecată. Se  pare că bărbatul a refuzat să îi plătească tinerei banii pentru pensia alimentară lunară, motiv pentru care Oana l-a acționat în instanță.

„Nu aș vrea să devin omul care este el și nu sunt răutăcioasă, dar nu aș vrea să fiu atât de iresponsabilă. O să fiu foarte dură și foarte sinceră! L-am dat în judecată sau l-am acționat în judecată, pentru că avea să-mi dea niște bani din urmă, mă refer la o sumă care adunată era pensia alimentară de pe o lună și tot așa și s-a strâns o sumă măricică”, a mărturisit artista în podcastul „Dincolo de aparențe”.

Din păcate, bărbatul a ales să le părăsească pe ea și pe mama ei cu mult timp înainte ca aceasta să împlinească 18 ani. Oana susține că nu a avut nicio amintire frumoasă cu bărbatul care ar fi trebuit să îi fie exemplu.

„Cred că singura amintire frumoasă a fost că mi-a dat banii. Sincer și o zic onest! Atunci a fost pentru că eu nu împlinisem 18 ani când mami mi-a făcut o surpriză și împreună cu avocata noastră i-a intentat procesul. Eu nu știam, dar mami nu avea nevoie de semnătura mea, fiindcă eu eram încă minoră, a mai adăugat ea.

articolul original.

Alexandru Cumpănașu, dat în judecată de procurorii DNA! Unchiul Alexandrei Măceșanu ar fi dat o țeapă de peste 300.000 de lei

23 January 2023 at 06:53

Alexandru Cumpănașu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA de la Serviciul Teritorial Constanța. Faptele care l-au adus în atenția magistraților au fost comise în anul 2016. „Profu.online” ar fi dat o „țeapă” de peste 300.000 de lei. 

În anul 2016, Alexandru Cumpănașu ar fi luat de la SNSPA nu mai puțin de 308.630 lei pentru a implementa un proiect de IT, într-o poziție pentru care nu are nicio calificare. După lungi perioade în care a spus că va aduce actele doveditoare, a fost chemat în fața magistraților.

„În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative a proiectului finanțat din fonduri europene ce avea ca obiect „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și pentru stabilirea dezvoltării la nivel local”, inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condițiile în care acesta nu îndeplinea cerințele fișei postului (acelea de a deține o diplomă de studii universitare și de a avea experiență în specialitate de minim 1 an).

Ulterior, deși inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condițiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru.”, a transmis DNA.

Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată

După ani de la comiterea faptelor, Alexandru Cumpănașu va ajunge în judecată pe data de 10 februarie 2023. Indiferent de decizia tribunalului, va putea să scape dacă va contesta decizia la Curtea de Apel București.

Alexandru Cumpănașu are probleme cu legea. Sursă foto: Facebook

Mai mulți martori au depus deja mărturie pentru a-l incrimina pe „Profu.online”. Rămâne de văzut ce va decide Tribunalul București în luna februarie. Până la acest moment, nu s-a stabilit ce se va întâmpla cu „țeapa” sau dacă va fi restituită.

articolul original.

IAȘI: Minori arestaţi de instanţa de judecată pentru furturi din locuinţe!

22 January 2023 at 11:49

IAȘI: Minori arestaţi de instanţa de judecată pentru furturi din locuinţe!

Minori arestaţi de instanţa de judecată pentru furturi din locuinţe!

În cadrul activităţilor derulate pentru identificarea celor care comit furturi din locuinţe pe raza comunei Belceşti, poliţisţii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău şi Postului de Poliţie Belceşti au identificat doi minori, cu vârste de 15 şi 16 ani, din localitate, stabilind participaţia fiecăruia comiterea faptelor.
Cei doi sunt cercetaţi pentru comiterea mai multor furturi din locuinţe, săvârşite pe raza comunei Belceşti, în perioada mai 2022 – ianuarie 2023.

La data de 19 ianuarie 2023 au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În ziua de 20.01.2023 au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău şi ulterior Judecătoriei Hârlău cu propuneri legale. Cu această ocazie, instanţa a dispus arestarea celor doi pe o durată 30 zile. Au fost introduşi în arestul IPJ Iaşi.

articolul original.

Doljean acuzat de violarea unei copile de 9 ani, încă 60 de zile după gratii

20 January 2023 at 03:10
image

Judecătoria Craiova a dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 52 de ani, din comuna doljeană Breasta, deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de viol. Potrivit oamenilor legii, bărbatul ar fi violat o copilă de 9 ani, fiica concubinei sale. Măsura preventivă a fost prelungită cu 60 de zile.

Poliţiştii doljeni au explicat că violul ar fi fost comis de inculpat pe 23 iulie 2022. Plângerea penală a fost făcută de mama victimei pe 2 august.
„La data de 2 august, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi de o femeie de 33 de ani, din comuna Breasta, cu privire la faptul că concubinul acesteia ar fi violat-o pe fiica sa, în vârstă de 9 ani, din aceeaşi localitate.
Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, la data de 23 iulie, în intervalul orar 23.00-24.00, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Breasta, profitand de absenţa concubinei sale, bărbatul ar fi întreţinut, prin constrângere fizică şi psihică, un raport sexual cu fiica acesteia, în vârstă de 9 ani, cu care locuia în acelaşi imobil”, au precizat oamenii legii.

Ulterior, după audieri, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de viol. Pe 4 august, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, bărbatul a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Judecat pentru violarea copilei de 9 ani

Din august, instanţa a prelungit de mai multe ori mandatul de arestare emis pe numele inculpatului. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 16 ianuarie. Judecătoria Craiova a respins cererea inculpatului de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Instanţa a dispus menţinerea măsurii preventive pe încă 60 de zile.
În septembrie, inculpatul a fost deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de viol.

Săptămâna trecută, dosarul a ieşit din procedura de cameră preliminară. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanţă pentru data de 2 februarie.

articolul original.

Volodimir Zelenski, dat în judecată de unul dintre preoții români căruia i-a revocat cetățenia ucraineană. De ce a luat această decizie președintele Ucrainei

18 January 2023 at 18:12
image

Un preot român din Ucraina îi deschide proces preşedintelui Zelenski după ce unui număr de 13 prelaţi li s-a suspendat cetățenia ucraineană, potrivit presei ucrainiene.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că au legături cu forțele ruse și că ar face propagandă rusă.

Serviciile secrete din Ucraina au descins în mai multe locații din diverse parohii pentru a găsi documente care să dovedească faptul că acești preoți au legături cu Rusia sau că au cetățenie rusă.

Presa ucraineană susține că Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei este cel care îl dă în judecată pe Zelenski, cerând să fie anulat ordinul prezidențial prin care îi este revocată cetățenia, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut.

Câți români se află pe teritoriul Ucrainei

De asemenea, pe teritoriul Ucrainei sunt aproximativ 500.000 de mii de români.

Informația despre retragerea cetățeniei a fost deja transmisă Serviciului de Stat de Migrație, iar oamenii bisericii ar putea fi deportați din Ucraina.

Totodată, persoanele care au rămas fără cetățenie ucraineană sunt mitropoliți, vicari, arhiepiscopi, episcopi și protoierei ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care s-a desprins canonic de Moscova după invadarea Ucrainei de către Rusia, potrivit Antena3.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

15 inculpaţi, judecaţi pentru vaccinări fictive

18 January 2023 at 03:20
image

Instanţele au dispus începerea judecării a unui fost registrator, acuzat de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic. Potrivit anchetatorilor, în perioada mai-iunie 2021, în calitate de registrator la un centru de vaccindare din Drobeta Turnu Severin, inculpatul a generat aproape 100 de adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19. În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei alţi 14 inculpaţi. Aceştia sunt acuzaţi de complicitate la fals informatic şi la uz de fals.

Procurorii au explicat că inculpatul a accesat fără drept drept aplicaţia RENV şi a introdus datele unor persoane nevaccinate. Mai exact, datele persoanelor nevaccinate au fost scrise peste cele ale unor persoane vaccinate.

„În fapt, s-a reținut că, inculpatul, fost registrator în cadrul Centrului de vaccinare Stadion municipal din Drobeta Turnu Severin, în perioada 15.05.2021-25.06.2021, a accesat fără drept aplicația RENV de pe sistemele de calcul din centrele de vaccinare Stadion Municipal și Sala Polivalentă, ambele din municipiul Drobeta Turnu Severin, și a modificat datele informatice ale acesteia, în sensul că a suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele a 96 de persoane cărora le-a generat adeverințe de vaccinare false, care atestă în mod nereal că cele 96 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19”, au explicat procurorii.

Judecaţi pentru vaccinări fictive

Pe data de 23 septembrie 2021, Tribunalul Mehedinţi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile. Bărbatul a fost acuzat de acces ilegal la un sistem informatic și fals informatic.

În martie 2022, inculpatul a fost deferit justiţiei. În acelaşi dosar au fost deferite justiţiei alte 14 persoane, acuzate de complicitate la fals informatic şi la uz de fals. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinţi şi a intrat în procedură de cameră preliminară. În iulie, anul trecut, instanţa a respins cererile şi excepţiile invocate de inculpaţi şi a dispus începerea judecăţii.  

Hotărârea Tribunalului Mehedinţi a fost contestată de doi dintre inculpaţi la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 16 ianuarie, judecătorii craioveni au respins ca nefondate contestaţiile formulate de cei doi inculpaţi. În urma hotărârii Curţii de Apel Craiova, care este deinitivă, judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi pot începe judecarea celor 15 inculpaţi.

articolul original.

Avocatul Gheorghe Piperea: ‘Persoanele care s-au vaccinat și din cauza asta au avut efecte adverse pot să dea în judecată nu numai producătorul, ci și medicii, spitalele și influencerii și decidenții politici’

11 January 2023 at 21:20

sursa foto:  cotidianul.ro

Avocatul Gheorghe Piperea, profesor universitar al Facultății de Drept, din cadrul Universității București, îndeamnă românii să acționeze în instanță după ce instituțiile guvernamentale au prezentat raportul efectelor adverse în urma administrării serului anti-COVID-19.

COMENTEAZĂ
articolul original.

Scandal pe 10.000 de euro! A apărat-o pe Bahmuțeanca în procesul cu manelistul, acum a trimis-o în boxa acuzaților

10 January 2023 at 21:40

Scandalul dintre Adriana Bahmuțeanu și Minodora Ion este departe de a se fi încheiat. În prima zi a acestei săptămâni, fosta soție a lui Prigoană a fost dată în judecată chiar de către femeia care i-a fost avocat, în procesul pe care-l are cu un manelist. Minodora Ion o acuză că nu și-a primit onorariul, mai mult, că a ”împrăștiat” afirmații defăimătoare despre ea. Și nu e totul! CANCAN.RO are detaliile și vi le prezintă, în exclusivitate.

Minodora Ion a dat-o în judecată pe Adriana Bahmuțeanu luni, 9 ianuarie, depunând plângerea la Judecătoria Constanța. Îi cere banii pe onorariile pe care nu le-a plătit, de 5.000 de lei, dar și o despăgubire morală.

A dat-o în judecată pentru datorii de 5.000 de lei

Contactată de CANCAN.RO, Minodora Ion avea să înșire motivele pentru care a făcut pasul către instanță. Nu înainte de a sublinia că ea s-a achitat de toate sarcinile profesionale, atunci când a apărat-o în proces pe Bahmuțeanca. ”Mi-am îndeplinit toate obligațiile față de clientă până la momentul rezilierii: am depus acțiunea, am făcut demersuri pentru aflarea domiciliului pârâtului, ne-am prezentat la primul termem la Judecătoria Buftea, declinându-se competența”, a spun Minodora Ion.

Apoi, a vorbit despre plângerea înregistrată la Judecătorie. ”Am depus acțiune pentru răspundere civilă delictuală la Judecătoria Constanța. După cum se știe, Adriana Bahmuțeanu a fost clienta mea, însă nu și-a achitat onorarii în cuantum de 5000 de lei.

După rezilierea unuia dintre contracte, onorariul de 3000 de lei, aceasta a răspândit prin media, presa scrisă, TV, și pe rețelele de socializare multe afirmații defăimătoare, mincinoase, ironice, batjocoritoare la adresa mea, încălcându-mi dreptul la onoare, demnitate, viață privată, reputație, imagine, probitate morală și profesională, drepturi nepatrimoniale ce-mi aparțin.

Printre altele, a afirmat despre mine că `i-am dat țeapă`, că am escrocat-o pe ea și pe mai multe persoane, că am profitat de imaginea ei”, a spus Minodora Ion.

Minodora Ion a dat-o în judecată pe Adriana Bahmuțeanu pentru un onorariu neplătit, dar și cere și daune morale (Foto: arhiva personală)

Îi cere Adrianei Bahmuțeanu daune morale de 10.000 de euro

Avocata îi cere și daune morale, de 50.000 de lei, pentru că s-a considerat denigrată de afirmațiile Adrianei Bahmuțeanu. ”A existat, practic, o campanie de denigrare a clientei mele împotriva mea, întinsă pe mai multe zile, afirmațiile fiind distribuite pe scară largă, cu repeziciune, în mediul online și în media.

Ea m-a contactat pe mine, mă știa de la TV, deci interesul era al ei, nu al meu.

I-am solicitat, printre altele, daune morale de 50.000 de lei.

Prin declarațiile ei a încălcat limitele liberei exprimări, așa cum aceasta este reglementată în art 8 al CEDO, în Constituție și în Codul Civil”, a declarat Minodora Ion.

Adriana Bahmuțeanu, în conflict cu fosta ei avocată, care a apărat-o într-un proces cu un manelist (Foto: Instagram)

”A acționat cu intenția de a mă denigra!”

Tot ea este de părere că fosta candidată la Primăria Sectorului 1 a denigrat-o cu bună știință. Iar acțiunile ei au afectat-o pe plan profesional și nu numai. ”Adriana Bahmuțeanu este o persoană cu studii, spune chiar că e și psiholog, nu doar jurnalist. Cu siguranță a acționat cu intenția directă de a mă denigra și și-a dat seama de caracterul antisocial al faptelor sale.

Fiind avocat, având o anumită notorietate, toate aceste acțiuni ale sale m-au afectat, mi-au creat un mare disconfort.

Eu nu i-am adresat niciodată Adrianei un cuvânt urât, nici măcar atunci când arunca în mine cu noroi pe toate posturile TV , în presă și pe rețelele de socializare. Am rămas același om civilizat, nu am alimentat acest scandal și am refuzat să merg la posturi tv pentru a avea discuții contradictorii cu ea, spre deliciul telespectatorilor. Declarațiile mele au vizat doar neplata onorariului și comportamentul ei față de mine, după notificarea de reziliere.

Am muncit enorm pentru a ajunge aici și nu tolerez nimănui să-mi păteze imaginea. Eu, fiind o persoană publică, prejudicial este de netăgăduit.

Orice om simplu sau vedetă trebuie să înțeleagă ca avocatul trebuie respectat”, a declarat Minodora Ion, pentru CANCAN.RO.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Talhar recidivist, trimis in judecata de procurorii din Timis, dupa ce a smuls poseta unei femei si a incercat sa ii fure banii de pe carduri

9 January 2023 at 18:21
image

TIMISOARA. Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au trimis in judecata un barbat care in stare de recidiva a lovit o femeie si i-a smuls poseta.

S-a intamplat in aprilie 2022, la miezul noptii de 17 aprilie 2022, in parcarea unui bloc din Dumbravita, langa Timisoara. Barbatul a incercat sa foloseasca cardurile gasite in poseta femeii, insa a tastat gresit codul PIN, apoi a incercat sa retraga sume de bani de pe cardul Revolut.

Acum barbatul este acuzat de talharie calificata, tentativa la efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, in forma continuata (doua acte materiale) si tentativa la acces ilegal la un sistem informatic, in forma continuata (doua acte materiale). La data la care a comis talharia, acesta se se afla in stare de recidiva.

Disarul se va judeca la Tribunalul Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Gigi Becali a fost trimis în judecată. Ce acuzații i se aduc patronului FCSB

4 January 2023 at 14:07
image

Gigi Becali, patronul echipei de fotbal FCSB, a fost trimis în judecată de magistrații Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.

Potrivit portaljust (portalul instanţelor de judecată), dosarul a fost înregistrat marţi la Judecătoria Buftea, urmând să intre în procedura de cameră preliminară.

Conform art.387 alin.1 lit.a din Codul penal, infracţiunea de fraudă la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Ce a făcut patronul echipei FCSB

Gigi Becali a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare, inclusiv dosarul “Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina. A fost eliberat în aprilie 2015.

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota.

Dar, în octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la „Referendumul pentru familie”, în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea “căsătoria liber consimţită între soţi” să fie schimbată în “căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

„Merg să votez”

„Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor.

Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale ‘ce bine e să fii homosexual’. Trebuie să salvăm ţara”, declara Gigi Becali în octombrie 2018, potrivit Hotnews.

articolul original.

Polițist trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă

3 January 2023 at 15:44
image

DNA Cluj anunţă, marţi, că a trimis în judecată un poliţist pentru trafic de influenţă şi o altă persoană, pentru favorizarea făptuitorului. Poliţitsul ar fi pretins sume de bani pentru a angaja o persoană în cadrul IPJ Satu Mare, prin susţinerea formală a unui concurs de angajare, iar ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor SUCIU VASILE, agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă şi o persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2019 – februarie 2020, inculpatul Suciu Vasile, agent de poliţie, ar fi promis celuilalt inculpat că va face demersuri astfel încât o rudă a acestuia din urmă să fie angajată în cadrul IPJ Satu Mare, prin susţinerea formală a unui concurs de angajare şi ulterior, după câteva luni, să fie transferată la IPJ Cluj.

Poliţistul ar fi pretins 13.000 de euro pentru a aranja o angajare

”În continuare, în perioada februarie – iunie 2020, inculpatul Suciu Vasile, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Poliţiei Române, ar fi pretins suma de 13.000 euro de la celălalt inculpat, din care suma de 5.000 de euro a fost pretinsă şi primită pentru o presupusă persoană din Bucureşti, iar diferenţa urma să fie achitată după angajarea promisă. În cele din urmă, promisiunea nu s-a realizat. În cursul urmăririi penale, celălalt inculpat l-ar fi prevenit pe Suciu Vasile despre unele acte procedurale desfăşurate de procurori, împrejurare de natură a îngreuna bunul mers al anchetei”, se mai arată în comunicatul DNA.

articolul original.

Irinel Columbeanu, dat în judecată pentru că nu și-a plătit curentul. Suma pentru care a ajuns în instanță nu este fabuloasă

3 January 2023 at 14:47

La finalul anului 2022, Irinel Columbeanu a fost dat, din nou, în judecată. Motivul pentru care fostul magnat a ajuns în instanță este neplata facturii de energie electrică, în termenii stabiliți în contract. Ex-milionarul trebuie să suporte costurile procesului, dar și penalitățile. 

Potrivit Hotărârii nr. 11185/2022 din 28.11.2022, pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București, document publicat oficial pe site-ul instituției, Columbeanu Adrian Irinel a fost „pârât” de către compania Enel Energie Muntenia S.A. la data de 07.01.2022, obiectul invocat fiind „cerere de valoare redusă fără citarea părților”.

Procesul s-a finalizat la data e 22.12.2022, iar fostul milionar nu a avut câștig de cauză. Ca urmare, a fost nevoit să plătească atât suma de 1.497,12 lei alocată facturii neachitate de energie electrică, dar și penalități de întârziere, în valoare de 49,8 lei.

„Prin hotărârea ce se va pronunţa se dispune obligarea pârâtului la plata sumei de sumei de 1.497,12 lei, reprezentând consum energie electrică și 49,8 lei reprezentând penalităţi de întârziere, cu cheltuieli de judecată”, extras din hotărârea nr 11185/2022 din 28.11.2022 pronunțată de Judecătoria Sectorului 1 București.

Irinel Columbeanu a fost dat în judecată pentru neplata facturii de curent electric. Sursă foto: Facebook

Cât l-a costat, de fapt, procesul cu Enel pe Irinel Columbeanu. Suma exactă

Ulterior deschiderii procesului, Irinel Columbeanu a achitat suma de 1.546,92 de lei care reprezintă atât contravaloarea facturii, cât și penalitățile de întârziere. La această sumă, pe lista cheltuielilor suportate de fostul milionar, se adaugă și suma de 42,02 lei, destinată cheltuielilor de judecată. Suma inițială fusese de 50 de lei.

„În continuare, instanța reține, conform susținerilor reclamantei, că pârâtul a procedat la achitarea sumei de 1.546,92 lei, reprezentând contravaloare facturi și penalități de întârziere. Pentru aceste considerente, instanța va respinge cererea, ca rămasă fără obiect.

Astfel, fiind în culpă procesuală (debitul a fost achitat ulterior introducerii cererii), pârâtul urmează a fi obligat la plata către reclamantă a sumei de 42,02 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând diferența rămasă neachitată din taxa judiciară de timbru în valoare de 50 lei (f. 41), ca urmare a plății efectuate de pârât”, se arată în hotărârea citată anterior.

Așadar, pentru procesul cu Enel, Irinel Columbeanu a fost nevoit să plătească nu mai puțin de 1588,94 de lei, în condițiile în care suma inițială de plată era de 1.497,12 lei.

articolul original.

Frații Tate și fosta polițistă, arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia magistraților nu este definitivă

30 December 2022 at 19:49

Vineri, 30 decembrie, frații Tate au fost aduși din arest în fața magistraților, la ora 14:00. Andrew și Tristan Tate și fosta polițistă au fost judecați în regim secret. Cei trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este, însă, definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel București.

„În cursul acestei seri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Avocat: ”S-a emis un mandat de arestare pentru o perioadă de 30 de zile, am contestat-o și urmează să decidă Curtea de Apel București soluția finală.

Reporter: Până la urmă ce s-a dovedit?

Avocat: Nu suntem într-o fază procesual penală în care se dovedește vinovăția sau nevinovăția. Suntem pe măsuri preventive și se discută oportunitatea unor măsuri preventive, nu se discută despre vinovăție.

Reporter: Cum i-ați apărat pe clienții dumneavoastră?

Avocat: Eu spun că foarte bine. Din punctul nostru de vedere nu sunt temeiuri pentru luarea celei mai drastice măsuri preventive prevăzută de codul de procdedură, însă este apanajul judecătorului de a pronunța o soluție, soluție pe care am contestat-o și urmează să vedem soluția în contestație.”, au fost declarațiile avocatului fraților Tate, la ieșirea din sala de judecată.

După mai multe ore de audieri, frații Tate au plecat de la Tribunal cu duba/ Sursă foto: CANCAN.RO

Update ora 18:40: Avocatul fostei polițistei care ar face parte din dosarul fraților Tate a ieșit din tribunal și a oferit primele declarații. Atât frații Tate cât și polițista se află în continuare în sala de judecată, urmând ca la ora 22:00 să expire mandatul de arestare preventivă de 24 de ore. Avocatul fostei polițiste a oferit puține declarații la ieșirea din Tribunal.

Reporter: ”Bună seara, domnule avocat!

Avocatul polițistei: Bună seara! 

Reporter: Ne oferiți câteva detalii despre ce s-a întâmplat?

Avocatul polițistei: Din păcate, nu. Mă grăbesc.

Reporter: Ne puteți spune ce măsură s-a luat?

Avocatul polițistei: Deocamdată nu s-a luat nicio măsură” , au fost singurele declarații ale avocatului polițistei.

Update ora 15:21: Judecata fraților Tate a fost întreruptă deoarece persoana desemnată să traducă pentru britanici nu era suficient de competentă. Ca urmare, magistrații au decis să schimbe translatorul.

Update ora 14:45: A ajuns traducătorul de limba engleză și procesul a început.

Joi s-au efectuat percheziții la vila fraților Tate

Cu o zi înainte, procurorii DIICOT au efectuat perchiziții la vila din Pipera a fraților Tate, dar și la domiciliul fostei polițiste care ar face parte din brigada lor. Andrew și Tristan Tate au fost audiați și reținuți preventiv pentru 24 de ore. Astăzi, cei doi vor fi judecați în regim secret la tribunalul din Capitală, alături de fosta polițistă de la Secția 7 și o matroană care ar face parte din grupul organizat.

Frații Tate au ieșit de la DIICOT în cătușe

Pe lista acuzațiilor care le sunt aduse atât celor doi frați, cât și cele două persoane acuzate, se numără: înșelăciune, tragic de persoane, răpire, alcătuirea de grup infracțional. Până la acest moment, au fost identificate deja șase victime care au depus mărturie împotriva grupului organizat.

articolul original.

Cazul clinicii dentare Teddy Care din Pitești: Medicul anestezist, cei doi administratori și persoana juridică deținătoare a clinicii, trimiși în judecată pentru ucidere din culpă

30 December 2022 at 16:45
image

Au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă medicul anestezist, cei doi administratori ai clinicii dentare Teddy Care din Piteşti și persoana juridică deținătoare a clinicii, în care, acum aproape 3 ani, un copil a murit în urma unei anestezii.

Ancheta Poliției Argeț a arătat că respectiva clinică nu avea autorizaţie pentru a face astfel de proceduri şi nu deţinea nici aparatura necesară unei minime monitorizări şi resuscitări.

În 10 februarie 2020, băiețelului în vârstă de 4 ani i s-a făcut rău după ce a primit anestezicul și, cu toate că a fost transferat la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după două zile a murit.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Alexia, fata rănită grav în accidentul de la intrarea în Paşcani, se simte bine și va fi externată | AUDIO

articolul original.

Un stomatolog şi administratorii clinicii, trimişi în judecată după moartea unui copil

30 December 2022 at 12:23
image

Un medic stomatolog şi doi administratori ai clinicii la care lucra au fost trimişi în judecată pentru ucidere din culpă, după ce un copil de patru ani a murit în urma unei anestezii, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, ancheta a fost deschisă în februarie 2020 de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

„Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 12 februarie 2020, un minor de 4 ani a decedat, după ce, în ziua de 10 februarie, acestuia i-au fost administrate substanţe medicamentoase cu efect sedativ-hipnotic-analgezice, în vederea efectuării unei intervenţii medicale stomatologice, în condiţiile în care unitatea nu era autorizată în vederea efectuării procedurii de analgosedare, precum şi fără a deţine instrumentar medical minim necesar pentru monitorizare şi resuscitare, conform normelor de specialitate”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

Sursa citată precizează că, la finalizarea cercetărilor, a fost dispusă trimiterea în judecată faţă de un bărbat de 41 de ani, având calitatea de cadru medical, a doi bărbaţi, ambii în vârstă de 46 de ani, având calitate de administratori ai societăţii comerciale în cadrul căreia a avut loc evenimentul ce face obiectul cercetărilor, precum şi a societăţii comerciale în cauză.

Copilul, care a intrat în comă după ce a fost anesteziat, a decedat

Copilul în vârstă de patru ani, care a intrat în comă după ce a fost anesteziat la o clinică stomatologică din Piteşti, a decedat pe 12 februarie 2020, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

Ministerul Sănătăţii a anunţat atunci că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti, unde copilul a intrat în comă după o anestezie. Potrivit informaţiilor transmise de Ministerul Sănătăţii, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizarea sanitară de funcţionare. De asemenea, inspectorii au interzis anesteziile generale (analgosedare) în toate cele cinci cabinete medicale din clinica stomatologică de la Piteşti, mai informa Ministerul Sănătăţii.

articolul original.

Fost director în Primărie, trimis în judecată de DNA

29 December 2022 at 11:29
image

Un director din Primăria Timișoara a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru mai multe acuzații, printre care luare de mită și trafic de influență.

Conform comunicatului oficial al DNA, Emilian Florin Răvășilă, director executiv al Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse I Est din cadrul Primăriei municipiului Timișoara, este acuzat de:

– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență,
– folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată,
– fals în declarații.

În același dosar a fost trimis în judecată și un om de faceri pentru:

– complicitate la luare de mită în formă continuată,
– complicitate la trafic de influență,
– complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, (două fapte).

Răvășilă ar fi acceptat promisiunea remiterii de către administratorul unei societăți comerciale a unor sume de bani

DNA transmite că în perioada 2019 – 2020, Răvășilă ar fi acceptat promisiunea remiterii de către administratorul unei societăți comerciale a unor sume reprezentând 50% din profitul ce urma să fie realizat de firma respectivă (procentaj de 50% estimat la valoarea de 859.955 lei), din încheierea unor viitoare contracte ce vizau concesionarea serviciilor de exploatare și întreținere a cimitirelor de pe raza municipiului Timișoara. Pentru banii respectivi, angajatul primăriei trebuia să se asigure că firma omului de afaceri va câștiga licitațiile respective.

În aceste condiții, funcționarul public i-ar fi transmis omului de afaceri, prin același intermediar, informații nedestinate publicității care i-ar fi permis acestuia să câștige o licitație ce viza exploatarea și întreținerea cimitirelor umane situate pe str. Rusu Șirianu și pe Calea Șagului din Municipiul Timișoara – Lotul I. În același context, inculpatul Răvășilă Emilian Florin, în calitate și de președinte titular al comisiei de evaluare, ar fi întocmit și semnat – Declarația de confidențialitate și imparțialitate, în care a menționat în mod nereal, printre altele, că nu are niciun interes direct sau indirect, de natură personală, financiară, economică ori de altă natură în referire la procedura de atribuire a contractului de mai sus, mai spune DNA.

articolul original.

Niculae Bădălău, trimis in judecata de DNA

16 December 2022 at 12:22

În procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

BĂDĂLĂU NICULAE, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, pentru comiterea infracțiunilor de:
– trafic de influență,
– dare de mită, în formă continuată,

Persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
În zilele de 09 august 2022 și 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un anumit contract unei societăți administrate de o rudă a inculpatului. Contractul viza „Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă…,” fiind estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA.
În schimbul acestui “serviciu”, inculpatul ar fi promis că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), asupra căreia a lăsat să se înțeleagă că are influență, să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit primarului mai multe sume de bani pentru ca, în schimb, acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.
În același context, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% (170.000 euro) din valoarea contractului menționat mai sus, dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obțină pentru aceeași firmă, de la primăria respectivă. Ulterior, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

articolul original.

Apple, dat în judecată, după ce mai multe femei au fost urmărite de foștii iubiți prin intermediul dispozitivelor de urmărire AirTags

13 December 2022 at 08:50
image

Două femei au dat în judecată Apple după ce au susținut că dispozitivele AirTag au facilitat urmărirea lor de către foștii lor parteneri. Apple a declarat că a făcut dispozitivele „rezistente la hărțuire”, dar un proces colectiv propus, intentat la San Francisco, susține că nu este așa.

Prețul pornește de la 24 de lire sterline, dispozitivele AirTags sunt ca niște discuri mici, cu un diametru de aproximativ 3 cm, care sunt destinate a fi atașate la chei, portofele, rucsacuri și alte obiecte, astfel încât oamenii să le poată găsi atunci când le pierd.

Totuși, unele persoane folosesc aceste dispozitive de urmărire în scopuri criminale sau rău intenționate.

Cele două femei au intentat un proces pentru ele, dar și în numele altor persoane care susțin că au fost urmărite din cauza AirTags.

Una dintre cele două victime ale acestor dispozitive se numește Lauren Hughes, ea și-a schimbat locuința pentru a evita interacțiunea cu un fost iubit și susține că acesta i-a descoperit noua locație după ce a plasat un AirTag în roata mașinii sale.

Apple nu a răspuns deocamdată la solicitările presei

Ea a declarat că respectivul a postat ulterior pe internet o fotografie cu un camion de taco din noul ei cartier și a inclus un emoji care face cu ochiul cu hashtag-ul „#airt2.0″, iar în felul ăsta a făcut legătura.

Cealaltă reclamantă, care a rămas anonimă, a declarat că soțul ei a dat de urma ei după ce a pus un AirTag în rucsacul copilului lor.

Acestea au descris AirTag-urile ca fiind „arma necesară a hărțuitorilor și abuzatorilor” , și susțin că a fost legată de crimele din acest an ale unor femei din Ohio și Indiana.

Până în acest moment, în cadrul procesului, se precizează că modificările aduse la acest gadget nu sunt semnificative și că nu au făcut mare lucru pentru a proteja pe cele două victime, potrivit CNN.

Procesul celor doua reclamante contra Apple se încadrează în clasa proceselor de tip colectiv, în care victimele pledează pentru o cauză comună a mai multor persoane.

Cele două reclamante au declarat că demersul lor în instanță este demarat în numele „tuturor celor care au fost și sunt expuși riscului de a fi hărțuiți prin intermediul acestui produs periculos”.

Totodată, Apple nu a răspuns încă la solicitările presei.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.
❌