ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Noi reguli pentru sălile de jocuri de noroc

5 December 2022 at 13:13
image

Pe lângă celelalte modificări intervenite în ceea ce privește funcționarea lor, cu privire la distanța acestora față de școli, sălile de jocuri de noroc sunt obligate să ţină evidenţa jucătorilor.

Președintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat legea care vine cu modificări în ceea ce privește organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. Modificările îi vizează atât pe organizatorii de jocuri de noroc, dar și pe cei care intră în incinta locațiilor unde se desfășoară astfel de activități. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat  legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, care prevede că organizatorii de jocuri de noroc vor ţine, în format electronic, evidenţa datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locaţiilor şi vor întocmi baze de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile.

Potrivit legii, „organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire.(…) Organizatorii de jocuri de noroc întocmesc, în format electronic, bazele de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”,  prevede legea.

În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii, Guvernul va modifica în mod corespunzător Normele metodologie de punere în aplicare a legislației în domeniu.

Iniţiatorul acestui proiect de lege, Florin Roman, a precizat după adoptarea iniţiativei de către Camera Deputaţilor, pe 31 octombrie, că cei dependenţi de păcănele vor putea fi opriţi la timp să îşi facă praf viaţa”.

„Astăzi a mai trecut o lege importantă prin Parlament, pe care am iniţiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL. Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenţi de păcănele pot fi opriţi sa îşi facă praf viaţa. Şi părinţilor să îşi poata proteja copiii de acest ‘drog’”, a scris  Florin Roman  pe pagina sa de socializare.

Pe de altă parte, amintim că, o inițiativă legislativă  prevede că sălile de jocuri de noroc ar putea fi interzise în apropierea școlilor și nu vor mai putea fi amplasate la 300 de metri de unitățile de învățământ. De asemenea, sălile de jocuri nu ar trebui amplasate nici la 300 de metri de locurile de joacă pentru copii, centre culturale, spitale sau biserici.

articolul original.

Clienții sălilor de păcănele și pariuri vor fi legitimați și introduși într-o bază de date

29 November 2022 at 09:25
image

Președintele României a semnat astăzi un decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, conform Administrației Prezidentiale.

„Se introduce obligația organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui și a ține la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile și de a ține evidența în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc”, se arată în document.

Potrivit libertatea.ro, autoexcluderea, sau „excluderea voluntară”, înseamnă opțiunea ca un jucător să solicite unei săli de jocuri de noroc să nu îl mai primească pentru o perioadă anume în sala de joc sau să nu îi mai permită accesul la platforma de joc.

„Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața. Și părinților să își poata proteja copiii de acest drog” a declarat deputatul PNL Florin Roman, unul dintre iniţiatorii legii.

articolul original.

S-a promulgat legea privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc! Ce se va întâmpla de acum înainte

28 November 2022 at 18:57
image

În cursul zilei de luni, 28 noiembrie 2022, Klaus Iohannis, Președintele României, a promulgat legea care prevede noi modificări referitoare la organizare ași exploatarea jocurilor de noroc. Modificările se aplică atât pentru clienții sălilor de jocuri de noroc, cât și pentru organizatori. Iată detaliile mai jos, în articol.

Sunt vești noi atât pentru organizatorii de jocuri de noroc, cât și pentru cei care le calcă pragurile. Potrivit informațiilor, Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea și completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 77/2009. Aceasta face referire atât la organizarea, cât și exploatarea jocurilor de noroc. În acest sens, organizatorii vor fi nevoiți să aibă o evidență a persoanelor care intră în incinta locațiilor respective. De asemenea, trebuie va trebui să existe și o evidență a persoanelor indezirabile și autoexcluse din locațiile unde se joacă.

Persoanele indezirabile și autoexcluse nu vor mai călca în sălile de jocuri de noroc

Legea arată că organizatorii trebuie să identifice persoanele și să țină, practic, o bază de dată în sistem electronic cu acestea. În plus, evidențele trebuie ținute minimum cinci ani de la momentul constituirii.

„Organizatorii de jocuri de noroc vor identifica persoanele care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc şi vor ţine evidenţa, în format electronic, a datelor de identificare ale acestora. Bazele de date constituite la nivelul organizatorului se arhivează prin grija acestuia şi se păstrează pentru un interval de minimum 5 ani de la constituire”, se arată în lege.

De asemenea, persoanele indezirabile și autoexcluse nu vor mai călca în sălile de jocuri de noroc, iar organizatorii vor trebui să țină, de asemenea, o evidență electronică cu datele de identificare ale acestora. Se aplică aceeași măsură: arhiva se păstrează minimum cinci ani din momentul în care a fost formată.

Citește și INCREDIBIL! CE A PĂȚIT UN IEȘEAN DUPĂ CE A DAT LOVITURA LA JOCURILE DE NOROC

Sursă foto: Pixabay

articolul original.

Sălile de jocuri de noroc, obligate să ţină evidenţa jucătorilor

28 November 2022 at 17:15
image

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, transmite Administraţia Prezidenţială. Actul normativ iniţiat de către deputatul PNL Florin Roman prevede că sălile de jocuri de noroc vor ţine evidenţa, electronic, a celor care intră în aceste locuri, potrivit News.ro.

Prin urmare, legea promulgată de către şeful statului vizează introducerea obligaţiei organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui şi a ţine la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse şi indezirabile şi de a ţine evidenţa în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locaţiilor în care se organizează şi se exploatează jocuri de noroc.

Iniţiatorul acestui proiect de lege, Florin Roman, a precizat după adoptarea iniţiativei de către Camera Deputaţilor, pe 31 octombrie, că cei dependenţi de păcănele vor putea fi opriţi la timp „să îşi facă praf viaţa”.

„Astăzi a mai trecut o lege importantă prin Parlament, pe care am iniţiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL. Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenţi de păcănele pot fi opriţi sa îşi facă praf viaţa. Şi părinţilor să îşi poata proteja copiii de acest ‘drog’”, a scris atunci Florin Roman  pe Faceboook.

articolul original.

Dependenții de jocuri de noroc ar putea fi interziși în cazinouri, potrivit unei legi promulgate de șeful statului

28 November 2022 at 13:35
image

Dependenții de jocuri de noroc ar putea fi interziși în cazinouri. Cei cu afaceri în această industrie vor fi obligați să țină evidența celor trec pragul sălilor de jocuri. Asta prevede o lege promulgată luni de președintele Iohannis.

Operatorii de jocuri de noroc vor fi obligați de noua lege să își creeze o bază de date cu toate persoanele care trec pragul cazinourilor sau sălilor de păcănele.

Administratorii acestor afaceri sunt obligați să țină timp de cinci ani un astfel de registru.

În baze de date pot fi înscrise pe lângă persoanele care se declară dependent și cei care au provocat daune sălilor respective, dar și adolescenți, care pot fi înscriși pe respectiva listă direct de părinți.

Practic, aceștia din urmă nu vor mai fi primiți în respectivele săli de jocuri de noroc sau cazinouri.

Foto: Shutterstock

Citește și: Taxele pe țigări ar urma să se dubleze în UE. Se vor aplica accize și în cazul dispozitivelor electronice, conform unui proiect al Comisiei Europene

articolul original.

Jocuri de noroc interzise lângă școli

28 November 2022 at 14:08
image

O propunere legislativă vrea să introducă o prevedere  care să nu permită obținerea licenței de jocuri pentru spațiile care se află la 300 de metri de școli și campusurile lor și locurile de joacă pentru copii

Pentru a putea obține licența de funcționare, sălile de jocuri de noroc nu vor mai putea să fie amplasate în apropierea instituțiilor de învățământ sau a locurilor de joacă pentru copii, indiferent că sunt deschise sau în spațiu închis, potrivit unei propuneri legislative înregistrate recent la Senat

Legislaţia în vigoare (OUG 77/2009) interzice doar ca sălile de jocuri de noroc să fie în incinta unităţilor de învăţământ, a campusurilor aferente acestora, centrelor de cultură, spitalelor şi bisericilor.

Propunerea legislativă vrea să introducă în OUG 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc o prevedere care să nu permită obținerea licenței de jocuri pentru spațiile care se află la 300 de metri de școli și campusurile lor, locuri de joacă pentru copii, locuri de cultură, sănătate, cu caracter social, de culte religioase, pe lângă deja prevăzută imposibilitate de amplasare în incinta sau perimetrul destinat acestor instituții.
Pe lângă distanță, noutatea pe care propunerea vrea să o introducă vizează și locurile de joacă pentru copii, mai exact, orice spațiu închis sau în aer liber destinat utilizării de către copii.
Potrivit inițiatorilor propunerii, deși OUG 77/2009 ar trebui să nu permită operatorilor sălilor de jocuri să primească în incintă persoane cu vârsta sub 18 ani, realitatea este că minorii contribuie la numărul total de persoane dependente de jocurile de noroc.
Un prim pas pentru protecția minorilor și prevenirea accesului acestora la aceste tipuri de jocuri de noroc ar fi, spun inițiatorii, excluderea sălilor din apropierea unităților de învățământ.

articolul original.

Angajata unei săli de jocuri, lovită de un client care a vrut să îi fure banii din casa de marcat. Individul a fost arestat la domiciliu pentru tentativă de tâlhărie

26 November 2022 at 13:12
image

Angajata unei săli de jocuri a fost lovită de un client care a vrut să îi fure banii din casa de marcat. Individul a fost reținut și apoi arestat la domiciliu pentru tentativă de tâlhărie.

„La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au reținut un bărbat în vârstă de 36 de ani, față de care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată”, a transmis, sâmbătă, Poliția Capitalei.

În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00:30, în timp ce se afla într-o sală de jocuri, din Sectorul 3, bărbatul i-ar fi cerut unei angajate să îi schimbe o sumă de bani, iar în momentul în care aceasta a scos banii, ar fi lovit-o cu pumnul. El ar fi încercat să îi smulgă banii din mână, dar nu a reușit.

„În urma verificărilor demarate, bărbatul a fost depistat, în cursul aceleași zile și a fost condus la sediul secției”, conform sursei citate.

Față de bărbat s-a dispus măsura reținerii, ulterior fiind arestat la domiciliu.

„Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată”, transmite Poliția Capitalei.

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.

Povestea lui Andrei, un inginer din Botoșani dependent de păcănele: „Prima dată am jucat în 2009, mă trimisese bunica unui coleg să-l caut”

25 November 2022 at 07:39
image

Dependența pentru jocurile de noroc este des întâlnită în rândul românilor. Este și cazul lui Andrei, un inginer care de cinci ani se luptă cu viciul care aproape era să îi distrugă viața. 

Andrei este unul dintre tinerii din România care au căzut în plasa jocurilor de noroc. Sunt 5 ani, 4 luni și două zile de când românul și-a schimbat viața.

Tânărul inginer din Botoșani în vârstă de 34 de ani are o soție pentru care este recunoscător, dar și un copil.

Păcănelele sunt la tot pasul, iar tentațiile sunt mari pentru fiecare jucător.

Ușor, ușor, majoritatea ajung să piardă salarii, economii, mașini și case din cauza asta. Dar mai sunt și cei care decid că rostul vieții e altul și trebuie să se oprească din acest viciu.

„Sunt Andrei, dependent de jocuri de noroc, însă sunt în abstinenţă de 5 ani, 4 luni şi 2 zile”, astfel şi-a început el mărturisirea.

„Jocurile de noroc sunt şi aşa-numitele „păcănele”, dar şi pariurile sportive, toate jocurile pe bani de pe internet, cele din cazinouri, jocurile de cărţi, de rummy… Tot ce se joacă pe bani sunt jocuri de noroc şi creează dependenţă”, explică tânărul.

„Prima dată am jucat în 2009, mă trimisese bunica unui coleg să-l caut pentru că nu dădea de el… L-am găsit într-o sală de jocuri cu aparate de tip slot, era într-un moment de euforie, deoarece câştigase nişte bani. Şi am zis să încerc şi eu. Am băgat 5 lei şi am câştigat 100 de lei. În acel moment mi-am zis: gata, nu mai trebuie să-mi bat capul, e uşor să faci bani, voi duce o viaţă normală fără să mai am vreo problemă cu banii. Aşa a început povestea jocurilor de noroc la mine”.

Apoi a urmat un coșmar pentru tânărul care nu știa în ce se aruncă. Pentru Andrei, credința și puterea au venit din partea unui preot care l-a salvat de viciul care îi distrugea viața.

„Fie voia Ta și nu a mea”

În 2016, acesta s-a căsătorit, dar soția nu știa despre dependența soțului său.

La şirul de pierderi se adaugă şi banii de la nuntă, pe care, fără ca soţia sa să ştie, i-a cheltuit într-o săptămână.

Ulterior, în 2017, a luat toţi banii din casă şi a plecat. Timp de o săptămână, a cheltuit banii, dar şi sumele încasate din amanetarea maşinii şi a verighetei.

După ce a fost găsit de familie, a fost pentru prima dată când şi-a dat seama că are nevoie de ajutor.

Era vară când a ajuns la preotul Iulian Negru din Iaşi, cel care este inspector în adicţie în cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Andrei, care era privit cu reticenţă de familie şi de comunitate, a intrat într-un program de consiliere care a durat aproximativ doi ani, iar una dintre promisiunile sale a fost aceea de a-i ajuta pe alţii atunci când el se va face bine.

După un timp, a pus bazele primei comunităţi de jucători anonimi, care are ca scop să asigure consiliere şi terapie pentru dependenţii de jocuri de noroc.

„Grupul s-a mărit de la şedinţă la şedinţă. Încet-încet, au început să apară participanţi de la Bacău, de la Iaşi, de la Cotnari, de la Paşcani, iar în 2021, când am înfiinţat grupul de jucători ‘Minune’ de la Botoşani am căutat pe internet să văd dacă mai există şi alte grupuri în ţară. Am găsit grupul ‘Minte deschisă’ din Cluj- Napoca, grup cu care am luat legătura să văd cum funcţionează. Eram al doilea grup din România, după cel de la Cluj”, a precizat Andrei.

„Membri grupurilor din Cluj şi Botoşani au pus, în primăvara acestui an, bazele unei organizaţii neguvernamentale, Asociaţia Serviciilor Jucătorilor Anonimi, care apără interesele dependenţilor de jocuri de noroc. Din păcate, susţine Andrei, statul român nu deţine nicio statistică cu privire la persoanele dependente de jocuri de noroc şi a celor care au nevoie de consiliere sau terapie.

„În comunitatea jucătorilor anonimi din România avem atât bărbaţi, cât şi femei, de toate vârstele şi toate categoriile sociale. Dependenţa de jocuri de noroc nu te întreabă dacă eşti inginer, dacă eşti avocat, dacă eşti poliţişti, dacă eşti medic, dacă eşti profesor. Dependenţa de jocuri de noroc acaparează persoane din orice zonă socială”, a mai spus tânărul din Botoşani.

De altfel, în perioada 9 – 11 septembrie, a avut loc la Durău Conferinţa Naţională a Jucătorilor Anonimi din România, la care au luat parte, pe lângă zeci de persoane dependente de jocuri de noroc, aflate în abstinenţă, şi reprezentanţi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, ai Institutului de Psihiatrie „Socola” şi psihologi, potrivit ZiarulLumina.ro.

Andrei şi-a dorit foarte mult să scape, mai ales după ce a început să i se ridice un văl de pe ochi şi să vadă că se poate şi fără păcănele: „Încet, încet, am înaintat în abstinenţă, iar acum sunt recunoscător lui Dumnezeu, părintelui Iulian şi familiei pentru că am reuşit. O condiţie ca să reuşeşti este să îţi doreşti cu toată fiinţa”.

Ajutorul lui Dumnezeu l-a simţit încă de la primele şedinţe de terapie, când a descoperit o rugăciune care i-a deschis mintea şi, de atunci, zilnic îl ajută să înlăture multe bariere.

 „Doamne, dă-mi seninătatea să accept ce nu pot schimba, curaj să schimb ceea ce pot și înțelepciune să le deosebesc, fie voia Ta și nu a mea”, a mai spus el.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Interlopul Adrian Corduneanu reținut într-un nou dosar

25 November 2022 at 05:02
By: Geo
image

Interlopii Adrian, Bogdan şi Constantin Corduneanu au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul de şantaj din domeniul jocurilor de noroc.

Adrian Corduneanu se află deja în penitenciar într-un dosar de cămătărie.

Constantin Corduneanu a fost dat în urmărire generală, neaflându-se în ţară. În acelaşi dosar au mai fost reţinute alte 25 de persoane, şapte fiind plasate sub control judiciar.

Reamintim că procurorii DIICOT au desfăşurat, ieri, 123 de percheziţii în judeţele Iaşi, Botoşani Suceava, Bacău şi Vrancea. În urma acestora s-au descoperit peste 500.000 de euro, mai multe arme de foc, dar şi albe, obiecte pirotehnice şi droguri.

În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj. Membrii grupării au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente şi să reprime tentativele altor persoane din lumea interlopă de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forţă, care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi, ce realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

În dosar a fost inculpat şi un avocat din Baroul Iaşi, care a depus mărturie mincinoasă.

articolul original.

(VIDEO) 28 de persoane, reţinute în dosarul „Rețeaua sălilor de jocuri de noroc“

24 November 2022 at 12:51
image

28 de persoane au fost reținute după cele 123 de percheziții care au avut loc miercuri în rețeaua sălilor de jocuri de noroc. La percheziții s-au găsit cocaină, arme și peste 500.000 de euro. Cei care câștigau mulți bani în sălile de joc nu intrau în posesia lor.

În urma celor 123 de percheziții făcute miercuri, polițiștii și procurorii DIICOT au confiscat 8 punguțe de cocaină, 40 de kg petarde, o armă cu glonț fără autorizare, cu încărcător și 2 cartușe, 2 arbalete, arme albe și peste 500.000 de euro.

Au fost reținute 28 de persoane, iar față de 7 persoane procurorul a dispus control judiciar.

Perchezițiile au vizat locuințele şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice, precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din:

 • București,
 • Prahova,
 • Brașov,
 • Iași,
 • Suceava,
 • Botoșani,
 • Tulcea,
 • Constanța,
 • Cluj,
 • Timiș,
 • Vrancea,
 • Buzău,
 • Bihor,
 • Vâlcea,
 • Dolj,
 • Gorj,
 • Sibiu,
 • Bacău,
 • Mureș,
 • Sălaj.

Grup infracțional organizat

Percheziţiile s-au efectuat într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizarea făptuitorului.

Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.

Şantaj

Cu privire la infracțiunile de șantaj, din cercetări a rezultat că acestea au fost comise împotriva unui număr de 16 persoane pentru a le determina:

 • să închidă sălile de jocuri de noroc concurente,
 • să renunțe la brandul deținut anterior de firma concurentă,
 • să modifice fațada spațiilor destinate desfășurării activității,
 • să renunțe la spațiile pe care le dețineau în chirie pentru funcționarea unor săli de jocuri de noroc,
 • să renunțe la poziția deținută la o societate concurentă și să încadreze în cadrul societății deținute de grup,
 • să plătească datoriile acumulate față de societățile deținute de grup,
 • să renunțe la câștigurile realizate în urma plasării de pariuri sportive,
 • să nu mai frecventeze niciodată sălile de jocuri de noroc administrate de grupul infracțional organizat,
 • să restituie sume de bani despre care membrii grupului infracțional organizat apreciau că ar fi fost sustrase din incinta sălilor de jocuri de noroc,
 • să remită contravaloarea reparației aparatelor de tip ”slot-machine” avariate,
 • să șteargă postările de pe rețelele de socializare prin care denigrau activitatea sălilor de noroc administrate de grup. Î

În contextul săvârșirii unei dintre infracțiunile de șantaj, una dintre persoanele vătămate a fost lipsită de libertate, nefiindu-i permis să părăsească zona din fața sălii de jocuri de noroc până la sosirea a doi dintre membrii marcanți ai grupului. Cu aceeași ocazie, acesteia i-a fost smuls din mână telefonul mobil, pe care inculpații l-au aruncat pe podea și l-au distrus prin călcare cu piciorul.

Favorizarea făptuitorului

În ceea ce privește infracțiunea de favorizare a făptuitorului s-a reținut că, un inculpat, în calitate de avocat membru al Baroului Iași, s-a prezentat la sediul I.P.J. Iași – Serviciul Investigații Criminale și, invocând calitatea de apărător ales al unei persoane, a participat la audierea acesteia, asigurându-se că nu relatează adevărul și comunicând ulterior conținutul declarației membrilor grupului infracțional organizat, ajutându-i pe aceștia să îngreuneze și împiedice cercetările desfășurate în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la infracțiunea de loviri sau alte violențe comise de aceștia.

articolul original.

Percheziții DIICOT în Sălaj

23 November 2022 at 17:06
image

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au pus în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București , județul Sălaj și alte 18 județe din țară, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.
În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri.La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 40 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul D.I.C., D.C.C.O., D.G.P.M.B., B.C.C.O. București și structurilor de investigații criminale din județele în care se efectuează percheziții.Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale.
La acțiune participă luptători din cadrul I.G.P.R. și D.G.P.M.B. și forțele Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Afaceriști din industria jocurilor de noroc, acuzați că au încercat să își elimine „concurența”. Percheziții în mai multe orașe

23 November 2022 at 09:03
image

Zeci de persoane cu afaceri în industria jocurilor de noroc sunt acuzate de procurori că au încercat să își elimine „concurența” de pe piața. Membrii rețelei sunt acuzați de șantaj, sechestrare și lovire.

Percheziții de amploare au avut loc în această dimineața în mai multe orașe.

Procurorii DIICOT au descins la mai multe adrese din București, Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj.

„Se pun în aplicare 123 de mandate de percheziție domiciliară. La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 40 de persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale”, conform unui comunicat de presă.

Printre adresele vizate se numără și vila din Iași a interlopului Adrian Corduneanu, aflat în prezent în spatele gratiilor, condamnat fiind într-un dosar de cămătărie, scrie publicația locală BZI.

Membrii rețelei sunt acuzați că, începând cu anul 2018, au încercat să își elimine, prin diferite metode, concurența.

Potrivit procurorilor, aceștia ar fi șantajat alți proprietari de cazinouri și de jocuri de noroc. Mai mult, sunt bănuiți de sechestrare de persoane, lovire și distrugere.

„De asemenea, prin folosirea unor metode similare și întrebuințarea de acte de violență, aceștia ar fi împiedicat anumiți clienți, care realizau câștiguri însemnate, să intre în posesia acestora”, mai precizează Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

articolul original.

Șantaj, lipsire de libertate, violenţe, pentru jocurile de noroc

23 November 2022 at 08:05
By: (I.R.)

Peste 120 de percheziţii au loc miercuri dimineaţă în Bucureşti şi în 19 judeţe la membrii unei grupări care au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de ei.

”Astăzi, 23.11.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 123 mandate de percheziţie domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului”, anunţă DIICOT.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj.

”Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, precizează DIICOT.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală vor fi duse la audieri 40 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul D.I.C., D.C.C.O., D.G.P.M.B., B.C.C.O. Bucureşti şi structurilor de investigaţii criminale din judeţele în care se efectuează percheziţii.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţia Operaţiuni Speciale.
La acţiune participă luptători din cadrul I.G.P.R. şi D.G.P.M.B. şi forţele Jandarmeriei Române.

Foto Arhivă

articolul original.

Operatiune de proportii a procurorilor DIICOT pe urmele retelei mafiote din spatele salilor de jocuri de noroc. Peste 100 de perchezitii in Timis si alte 19 judete

23 November 2022 at 07:32
image

TIMISOARA. Actiune de proportii a procurorilor DIICOT in 20 de judete din Romania, intre care si Timisul.

Anchetatorii fac 123 de perchezitii, intre care in sali de jocuri de noroc si locuinte ale unor indivizi banuiti ca fac parte din mafia jocurilor de noroc.

Politistii si procurorii au descins in Bucuresti si in Prahova, Brasov, Iasi, Suceava, Botosani, Tulcea, Constanta, Cluj, Timis, Vrancea, Buzau, Bihor, Valcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacau, Mures si Salaj si vizeaza un grup infractional organizat, ai carui membri sunt suspectati de santaj, lipsire de libertate in mod ilegal, lovire sau alte violente, distrugere si favorizare a faptuitorului.

Incepand cu anul 2018, a fost constituit, la nivel national, un grup infractional organizat care a avut ca scop comiterea, in principal, a unor infractiuni de santaj. Membrii grupului au urmarit sa impiedice extinderea salilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de acestia si sa reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra salilor apartinand grupului. in acest scop, a fost creata o structura de forta care a fost folosita pentru a impiedica anumiti clienti care realizau castiguri insemnate sa intre in posesia acestora. Aceasta structura a asigurat functionarea la nivel national a unui sistem coercitiv ilegal care era menit sa impiedice clientii care generau probleme sa revina in salile de joc apartinand grupului infractional organizat si sa recupereze rapid de la acestia prejudiciile aduse bunurilor din localuri„, transmit reprezentantii DIICOT.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Structura Centrala vor fi aduse 40 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Pragmatic Play lansează un studio de blackjack live special pentru 888casino

22 November 2022 at 18:49
By: -

888casino continuă dezvoltările pentru a le oferi clienților servicii de calitate, iar noul parteneriat semnat cu unul dintre cei mai importanți furnizori din industria jocurilor de noroc, Pragmatic Play, vine ca o confirmare a acestui lucru.

Astfel, 888casino și Pragmatic Play au ajuns la un acord pentru a crea un studio live dedicat de blackjack, potrivit unui anunț făcut recent. „Fiind una dintre cele mai importante mărci de cazinouri online din lume, 888casino va fi un partener strategic cheie pentru Pragmatic Play. Suntem încântați să dezvoltăm un mediu dedicat de cazinou live adaptat jucătorilor săi. Oferind soluția noastră de top pentru blackjack, suntem capabili să oferim experiențe de joc incredibile, evidențiind în același timp puterea 888casino”, a declarat Yossi Barzely, Chief Business Development Officer la Pragmatic Play.

Studioul va conține mese și branding special 888casino cu scopul de a oferi „o experiență de neuitat pentru jucători”, potrivit unui comunicat de presa.

„Oferta flexibilă de cazinouri live a Pragmatic Play va îmbunătăți gama diversificată de produse existente a 888casino în beneficiul clienților noștri. Parteneriatul cu furnizori terți ca acesta este o parte importantă a colecției noastre de produse și a strategiei de conținut, prin care ne propunem să continuăm să oferim o experiență unică și diferențiată pentru fanii 888casino”, a afirmat Talya Benyamini, VP B2C Casino la 888.

Studioul de care se vor putea bucura utilizatorii 888casino pentru a se distra la blackjack online este la cele mai înalte standarde din domeniu și beneficiază de tehnologie video 4K și sisteme de sunet imersive. În plus, acesta se află chiar în capitala României, București.

888casino, desemnat cel mai bun operator de casino la Gala EGR 2022

Dezvoltările făcute de 888casino vin să continue o linie începută cu ani în urmă, prin care acest operator își propune să fie un lider în domeniul jocurilor de noroc și să le ofere utilizatorilor experiențe de neuitat în timp ce se distrează responsabil cu jocurile preferate.

Iar meritele 888casino sunt recunoscute constant la galele de specialitate din domeniu, o dovadă în acest sens fiind cel mai recent premiu obținut la prestigioasa gală EGR, considerată cea mai importantă din industria jocurilor de noroc. Astfel, un juriu format din experți independenți a desemnat 888casino ca fiind cel mai bun operator de casino din 2022. Este pentru al doilea an la rând în care 888casino câștigă acest premiu și vine ca o răsplată a muncii depuse de echipa 888 pentru a le oferi utilizatorilor experiențe de neuitat.

„Aceasta este dovada muncii asidue, dăruirii și angajamentului echipelor din cadrul Grupului 888. Arată puterea strategiei noastre de dezvoltare a conținutului și a produselor, care continuă să creeze experiențe de pariuri și jocuri cu adevărat unice pentru utilizatorii mărcilor noastre. Acum, în timp ce privim către 2023, abia așteptăm să vă arătăm ce vă pregătim. Ne așteaptă vremuri interesante! Suntem mai mari, mai puternici și mai buni împreună”, a transmis 888casino după primirea premiului de la Gala EGR.

2022 este, într-adevăr, un an excelent pentru Grupul 888, care a primit și premiul de cel mai bun operator de poker pentru un alt brand cunoscut la nivel mondial, 888poker, prezent și în țara noastră.

888casino, un lider în domeniu la nivel internațional

Prezent și pe piața din România, 888casino este un operator cu o tradiție bogată la nivel internațional. A fost înființat în 1997 și a devenit în scurt timp unul dintre pionierii din industria jocurilor de noroc online, ce a contribuit constant la dezvoltările din domeniu prin inovațiile aduse publicului an de an.

Pe platforma 888casino, utilizatorii din țara noastră pot descoperi o mulțime de jocuri de top, de la cei mai buni furnizori din industria jocurilor de noroc online, precum EGT, Pragmatic Play, Play’n GO, NetEnt și mulți alții. De asemenea, din dorința de a le oferi utilizatorilor o experiență aparte, 888casino, pune accent și pe produse oferite în exclusivitate, astfel că utilizatorii au la dispoziție o mulțime de sloturi interesante, cum ar fi A Nightmare on Elm Street, inspirat din celebrul film de groază, Viva L’Italia sau Santa’s Super Slot. În plus, 888casino are o vastă secțiune de casino live pe care utilizatorii pot încerca jocuri de ruletă, blackjack și baccarat în direct, într-o atmosferă autentică și distractivă, inclusiv cu dealeri care vorbesc limba română și cu mize ce pornesc de la 0.50 RON.

888casino promovează jocul responsabil și le oferă utilizatorilor o platformă pe care toate datele lor sunt în siguranță, punând mare accent și pe securitatea cibernetică.

articolul original.

EXCLUSIV | Fostul șef ONJN Tudor Simota, acuzat că a controlat, abuziv, Cazinoul Marriott. În spatele acțiunii ar fi un triunghi amoros + mirosea tare a băutură

21 November 2022 at 19:23
image

Tudor Simota, care a avut pentru doar patru zile funcția de șef al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), a mers, la sfârșitul săptămânii trecute, într-un ”control” la cazinoul de la hotelul Marriott. Acesta ar fi vrut să verifice dacă mai multe mese de joc, care figurează ca fiind scoase din uz, au fost deschise, pe ascuns, de conducerea cazinoului. Însă controlul ar ascunde o poveste ceva mai complicată. În plus, potrivit martorilor, în momentul „descinderii”, Simota ar fi mirosit puternic a băutură.

Numit în funcția de șef al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc în luna iunie, Tudor Simota nu a mai apucat să-și ia postul în primire înainte de a fi revocat, după numai patru zile, de premierul Nicolae Ciucă. Tudor Simota este acum șeful Direcţiei Generale de Supraveghere şi Control din ONJN.

Acesta ar fi rămas fără funcția de șef al ONJN după ce Cancan a publicat o anchetă care vorbea despre o posibilă legătură a lui Simota cu unele firme care vând softuri pe piața jocurilor de noroc. Jurnaliștii de la Cancan au arătat că Tudor Simota ar fi implicat într-o relație cu Odeta Nestor, fost președinte al ONJN, situație care ar putea aduce avantaje directe firmelor la care aceasta ar deține acțiuni.

Surse din cadrul ONJN au declarat, pentru Gândul, că vizita nocturnă pe care Simota a făcut-o, vineri, la Grand Casino, ar avea legătură tot cu presupusa relație pe care Simota o are cu Odeta Nestor. În acest sens, sursele citate au precizat că, în trecut, Odeta Nestor ar fi trăit o poveste de dragoste cu Amiran Dzanașvili, patronul de origine israeliană al cazinoului de la hotel Marriott. Ba chiar au fost și asociați.

Pentru că legătura amoroasă s-ar fi destrămat într-un mod neplăcut pentru fosta președintă a ONJN, aceasta s-ar fi plâns la actualul iubit, care, prin vizita făcută vineri seară, ar fi vrut să-i provoace lui Dzanașvili neplăceri.

Ca urmare, Tudor Simota ar fi mers „să verifice” cele trei mese despre care știa că, din lipsa clienților, fuseseră închise de conducere, pentru a constata dacă nu cumva au fost redeschise în mod ilegal.

Cu doar câteva ore înainte, Simota fusese, de altfel, la Marriott, la o prezentare de modă, chiar alături de Odeta. După eveniment, fostul șef de 4 zile al ONJN a apărut la cazinou, unde ar fi făcut scandal că el este în control. De remarcat că nu s-a legitimat, plimbându-se nervos, peste tot, iar când reprezentanții cazinoului l-au anunțat că vor chema Poliția a plecat. Nu înainte însă de a da un telefon în care a solicitat așa-zise „echipe de control” la fața locului. „Echipe” care nu au mai ajuns niciodată la cazinou.

Nici nu e de mirare, din moment ce, potrivit surselor noastre, nu era în planul ONJN niciun control la Marriott. Astfel că „acțiunea” lui Tudor Simota, ar putea fi considerată abuz în serviciu. Nemaivorbind de faptul că directorul Simota de la ONJN mirosea puternic a băutură, potrivit celor prezenți.

Simota a fost filmat în cazinou

Așa cum reiese și din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, fostul președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc a venit singur și ar fi început să pună întrebări, iar, la un moment dat, însoțit de un reprezentant al cazinoului, a ajuns și în zona în care se aflau cele trei mese puse în discuție.

Odeta Cristinela Nestor, actuala iubită a lui Simota, a fost președinte al ONJN din 2013, fiind numită, la acea vreme, de Victor Ponta, până în 2017, când a fost eliberată din funcție de Sorin Grindeanu.

În prezent, Odeta Nestor conduce Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), organizație care din 2017 reprezintă interesele operatorilor de jocuri de noroc din online, atât în fața autorităților române, cât și la Comisia Europeană. Asociația este parteneră cu una dintre cele mai influente entități din domeniu la nivel european – European Gaming and Betting Association (EGBA), cu sediul la Bruxelles.

articolul original.

EXCLUSIV VIDEO | Dramele dependenților de jocuri de noroc și interdicțiile pentru împătimiții de păcănele indezirabili sau autoexcluși. Psiholog: ”Sunt familii care se dezmembrează, apar falimente. Am prevenit 380 de amenințări la viața juc

20 November 2022 at 07:00
image

Jucătorii care își declară dependența și cer să fie autoexcluși nu vor mai intra în sălile de jocuri de noroc. Parlamentul a adoptat o nouă lege care le oferă această șansă celor împătimiți de jocurile de noroc. Aceștia vor apărea obligatoriu într-un registru pe care trebuie să îl țină administratorii sălilor de jocuri. Psihologul Cristian Andrei spune, într-un interviu pentru Gândul, că dependența de jocurile de noroc a devenit un fenomen scăpat de sub control, iar tinerii sunt cei mai vulnerabili.

Operatorii de jocuri de noroc sunt nevoiți să păstreze timp de cinci ani baza de date, în care vor apărea și persoanele indezirabile – adică acei clienți care au provocat daune sălilor de joc și nu mai pot intra. Tot în același registru pot fi înscriși și minorii pentru care părinții cer să li se interzică intrarea în sălile de jocuri de noroc.

La ora actuală, este un întreg curent, foarte vast, la fel ca și rețelele de socializare. Jocurile de noroc au ajuns să fie online, sunt văzute ca fiind o scurtătură. Au început să fie apropiate de jocurile de calculator, avem un fenomen numit gamification, adică se transformă ca într-un fel de joc pe calculator, unde poți să faci bani. Au început să se înrudească puțin și cu moneda virtuală”, a spus psihoterapeutul Cristian Andrei și coordonator al programului ”Joc Responsabil”.

Propunerea a fost făcută de membrii grupului parlamentar PNL, care susțineau că aceasta ar fi o soluție a problemelor.

Cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața”, susținea Florin Roman, unul dintre inițiatorii actului normativ care completează ordonanța privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

”Tinerii sunt foarte vulnerabili, pentru că accesează jocurile de noroc online”

Cei mai afectați de jocurile de noroc sunt tinerii, care au descoperit că pot obține bani rapid, fără să se mai gândească și la consecințe, dar și la banii pierduți în mod frecvent.

Există ideea de monetizare, adică ce faci pe internet poate să îți aducă bani fără să mai existe nici creație adevărată și nici vreo muncă autentică. De aceea, tinerii sunt foarte vulnerabili acum, pentru că ei sunt cei care își doresc așa ceva. Au observat că părinții lor muncesc foarte mult pentru puțini bani, că au datorii, că nu le ajung banii ăștia și ei cred că banii se pot face mai ușor și au ajuns să acceseze destul de mult jocurile de noroc, mai ales online”, a explicat Cristian Andrei.

Cei care realizează că au o problemă pot cere, prin această înscriere în registru, să nu mai fie primiți în sălile de joc. Terapeutul susține că autoexcluderea este un lucru foarte bun în esență, dar și un drept al jucătorului, însă nu va avea șanse de reușită dacă legiuitorul nu îi implică, obligatoriu, atât pe operatori, cât și pe profesioniști și familia jucătorului în procesul de recuperare, odată ce jucătorul cere această autoexcludere.

Acum, actul normativ vizează doar prezența fizică, în sălile de joc sau în cazinouri, iar online-ul este în continuare total nereglementat.

Dependența de jocurile de noroc, un fenomen scăpat de sub control

Psihologul a atras atenția că dependența de jocurile de noroc a ajuns un fenomen și acum este destul de departe de a fi controlat de stat.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc încă nu știe ce se întâmplă cu jucătorii. Știe ce se întâmplă cu industria, colectează bani de la industria jocurilor de noroc, însă nu știe ce gândește un jucător, ce gândește familia jucătorului”, a completat psihoterapeutul.

Jurnaliștii Gândul i-au contactat pe reprezentanții Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc în 7 noiembrie, însă ni s-a comunicat să cerem informațiile pe adresa de e-mail a autorității de reglementare. Până la data publicării materialului, nu am primit niciun răspuns la întrebările trimise.

Oficial, nu se cunoaște numărul dependenților de jocuri de noroc și nici ce pierderi sunt din cauza acestui fenomen. În plus, oamenii nu știu cum să îi ajute pe cei vulnerabili. Echipa Joc Responsabil le oferă ajutor specializat persoanelor direct afectate și familiilor acestora.

”Noi, cei de la programul Joc Responsabil, suntem conectați în fiecare zi, 24 de ore din 24, cu jucătorii care au probleme.

În ultimul an și jumătate, am avut aproape 5.000 de interacțiuni cu jucători cu probleme și aproximativ 380 de amenințări la viața jucătorilor, adică de suicid, și le-am prevenit pe toate. Deci, știm ce înseamnă o problematică a jucătorului, însă statul român nu știe”, a spus specialistul.

Specialiștii de la Joc Responsabil reușesc să ajute oamenii care au probleme cu jocurile de noroc prin mai multe forme de intervenție.

Suntem una dintre cele mai avansate țări din Europa în ceea ce privește abordarea problemelor de joc de noroc, pentru că avem atât terapii de cabinet la cabinete acreditate cu terapeuți calificați în așa ceva, cât și intervenții online, 24 de ore din 24. La orice oră din noapte ați apela acolo, pe Jocresponsabil.ro, ați găsi un psiholog calificat să vorbească despre problema aceea, punctuală, din acel moment, dar avem și prevenire în licee”, a spus Cristian Andrei.

În plus, există și grupuri de suport, inclusiv pentru familiile persoanelor dependente de jocurile de noroc.

Soțiile, iubitele, prietenele, prietenii și părinții jucătorului cu probleme au început să se adune în acest grup de suport și să înțeleagă altfel lucrurile, astfel încât să nu îl mai învinuiască pe jucător, să nu îl mai pedepsească pentru că minte și să nu considere acest joc ca fiind un simplu viciu, pentru că este o depresie de multe ori și este o afecțiune care figurează în manualul de diagnostic psihiatric, și pot să vadă lucrurile cu totul altfel”, a explicat psihologul.

Recuperarea dependenților de jocuri de noroc, un proces îndelungat

Psihoterapeutul a subliniat că, așa cum oamenii intră în lumea jocului de noroc în decursul mai multor ani, tot atât durează și rezolvarea problemei, din moment ce aceasta a devenit o adicție.

Noi nu avem doar probleme de adicție în legătură cu jocurile de noroc, avem conflicte familiale foarte serioase, familii tinere care se dezmembrează, avem falimentul financiar al familiilor, inclusiv al familiilor de părinți.

Avem o secetă socială în viața acestor oameni și, de aceea, lucrurile sunt mult mai complexe decât par, așa, o chestiune de voință: dacă vrei, te lași. Nu este deloc așa ceva. Este o chestiune care ține de mulți oameni și noi credem că am început să îi adunăm pe toți, laolaltă, ca să rezolvăm problemele celor care își dau seama că le au”, a mai spus Cristian Andrei.

În România, există 285 de operatori de jocuri de noroc, care au în total circa 70.000 de aparate. Însă mulți oameni apelează și la jocurile de noroc online, care au avut un mare succes încă din pandemie. Această industrie ajută economia României, având o cifră de afaceri estimată la aproximativ două miliarde de euro, iar, de la an de an, piața autohtonă a jocurilor de noroc înregistrează creșteri de 5%. 

articolul original.

Top Scene de jocuri de noroc din filme

16 November 2022 at 09:32

Este o nebunie să ne imaginăm că Hollywood-ul nu se bucură de nimic mai mult decât de o scenă palpitantă de poker sau de cazinou precum winner casino, având în vedere atitudinea generală față de jocurile de noroc și pariurile sportive din SUA. O mulțime de filme au prezentat secvențe de cazinou și jocuri de noroc de-a lungul anilor, ceea ce este interesant, dar în ultimii 20 de ani, a crescut și varietatea filmelor în care apar aceste momente.

Rounders

Secvența finală cu Matt Damon în rolul lui Mike și John Malkovich în rolul lui Teddy KGB fură spectacolul, în ciuda faptului că întregul film se învârte în jurul jocurilor de noroc. Înainte ca filmul să ajungă în cele din urmă la concluzia dorită, există o tonă de dramă și emoție în timp ce cei doi se întrec într-o ultimă rundă de Texas Hold’em Poker, în care câștigătorul ia totul. Adăugarea de emoție la acest eveniment este sporită de faptul că Mike a împrumutat 10.000 de dolari de la fostul său profesor, în încercarea de a plăti datoriile pe care le au prietenii săi.

Run Lola Run

Secvența de la cazinou din acest film excelent și subapreciat este de fapt captivantă (ca să nu mai spunem că este surprinzător de optimistă). Pentru a-și salva prietenul, Lola are nevoie de bani imediat, așa că se duce la o ruletă și pariază tot ce are pe 20 negru. Deși șansele sunt de 1.296 la 1, ai doar un sentiment că Lola va avea un succes extraordinar!

Austin Powers: International Man of Mystery

Mike Myers este un actor priceput în scenele de blackjack, în ciuda faptului că Austin Powers este adesea numit anti-Bond. În acest film, legendarul Powers joacă o partidă hilară de blackjack cu Number Two (Robert Wagner), făcând haz de necaz de anxietatea care este asociată de obicei cu jocurile de noroc. Faptul că jocul este, de asemenea, jucat incorect nu face decât să sporească plăcerea, deoarece abordează cu umor un subiect care, altfel, este destul de serios.

Tombstone

Vestul sălbatic al Statelor Unite a devenit centrul pokerului și al jocurilor de noroc de-a lungul secolului al XIX-lea, astfel că această listă nu ar fi completă fără un film western. Alegerea noastră este Tombstone, în care Val Kilmer joacă rolul lui Doc Holiday într-una dintre cele mai bune interpretări ale sale și care are câteva momente excelente de poker. Unul dintre ele, în special, îl arată pe Doc beat și foarte bine dispus după 36 de ore consecutive de poker, timp în care reușește să-și păstreze avantajul și să iasă învingător.

Swingers

Swingers este un film memorabil deoarece un tânăr Vince Vaughn apare în el. Are o călătorie tradițională în Las Vegas și o acțiune fantastică la cazinou. Într-un efort de a-și rezolva problemele financiare, personajul lui Vaughn, Trent, îl constrânge pe prietenul său Mike (Jon Favreau) să călătorească cu el în Vegas. Acesta este un alt film care reușește să facă haz de necaz de jocurile de noroc, deoarece îl vedem pe Mike pretinzând că este un jucător de calibru atunci când investește la o masă de 100 de dolari miza minimă doar 300 de dolari. 

Hard Eight

Acest film este în întregime despre jocurile de noroc, iar premisa rapidă, palpitantă și plină de riscuri face ca acest film să merite văzut. Tinerii vor aprecia și ei clasa și stilul acestui film, chiar dacă este un film mai relatabil pentru jucătorii mai în vârstă.

Goodfellas

În ciuda faptului că este scurtă și nu are nicio legătură cu intriga principală a filmului Goodfellas, această scenă reușește totuși să iasă în evidență, mai ales datorită interpretării extrem de amenințătoare și înfiorătoare a lui Joe Pesci în rolul nebunului preferat al tuturor, Tommy DeVito. DeVito împușcă un barman în picior în timpul unei partide amicale de poker, în urma unei greșeli sincere. Mai târziu, după un joc similar, îl ucide pe același om după ce îl implică pe nefericitul „Spider” într-un joc de conversație scurt, dar mortal.

Concluzie

Acestea sunt după părerea noastră cele mai bune scene din filme ce au în prim plan jocurile de noroc. Recomandăm toate filmele menționate aici! 

articolul original.

A crescut cifra de afaceri! Cât de mult a evoluat comerțul autovehiculelor

16 November 2022 at 08:45
image

Institutul Naţional de Statistică a transmis miercuri că volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, pe serie brută, cu 4,6%, în primele nouă luni faţă de perioada similară din anul anterior.

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 4,6%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comerţul cu autovehicule (+4,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,2%).

În perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,4%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 26,7% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+36,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+28,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+23,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+21,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,1%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 30,9% mai mare comparativ cu perioada 1 ianuarie -30 septembrie 2021.

Datele INS arată că volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 8,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+13,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,7%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 13,5%. Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,1%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 15,5%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-19,7%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-6,1%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 1,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 2,7%.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 10,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+15,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,1%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 9,1% faţă de luna septembrie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu luna septembrie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+27,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+22,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,6%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022 a crescut cu 13,6%, comparativ cu luna septembrie 2021, transmite AGERPRES

articolul original.
❌