ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 4 February 2023Ultimele Stiri

4 februarie: Ziua mondială de luptă împotriva cancerului

4 February 2023 at 04:53

4 februarie: Ziua mondială de luptă împotriva cancerului

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului se marchează în fiecare an la data de  4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienților la cele mai noi terapii împotriva bolii, inițiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

”Ziua mondială de luptă împotriva cancerului reprezintă o oportunitate unică pentru a atrage atenția asupra ceea ce poate fi făcut pentru a preveni cancerul, pentru a salva milioane de vieți, prin diseminarea informațiilor referitoare la această boală, insistând ca guvernele și indivizii din întreaga lume să acționeze”, este apelul directorului general al UICC, potrivit site-ului www.worldcancerday.org, citat de Agerpres.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este parte a campaniei mondiale în lupta cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptate la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfășurat la 4 februarie 2000. Acest document consemnează necesitatea unei alianțe puternice între cercetători, profesioniști din domeniul sănătății, pacienți, guverne, parteneri din industrie și mass-media în lupta împotriva cancerului.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (International Agency for Research on Cancer — IARC) sprijină Uniunea pentru Controlul Internațional al Cancerului (Union for International Cancer Control — UICC) pentru a promova căile menite să diminueze povara globală a cancerului.

Boala este provocată de creșterea necontrolată și multiplicarea celulelor canceroase, care poate afecta orice parte a corpului. Extinderea poate afecta și zonele apropiate tumorii, dar pot apărea metastaze și în zone îndepărtate. Multe forme de cancer pot fi prevenite prin evitarea factorilor de risc. O mare parte a formelor de cancer poate fi tratată chirurgical, prin radioterapie, chimioterapie, dacă boala este depistată în fază incipientă.

Cancerul este una dintre principalele cauze de deces în întreaga lume, afectând anual femei și bărbați, tineri și vârstnici. Cancerul la plămân, stomac, colon, ficat, sân, col uterin sunt cele mai frecvente cazuri care duc la mortalitate, provocând aproximativ 13% din totalul deceselor pe plan mondial. Aproximativ 30% dintre cazurile de deces din cauza cancerului au drept cauză un indice crescut al masei corporale/obezitate, lipsa din alimentație a fructelor și legumelor, consumul de alcool și tutun.

În prezent, 8,2 milioane de persoane mor din cauza cancerului în fiecare an, în lume, dintre care 4 milioane mor prematur (la vârste între 39 și 60 de ani), precizează www.worldcancerday.org.

Consumul de tutun și alcool, o dietă nesănătoasă, lipsa activității fizice, sunt principalii factori de risc. Alți factori sunt infecțiile cronice în urma hepatitei de tip B, de tip C și unele cazuri de infecții cu Papilloma Virus (HPV). Cancerul de col uterin este o cauză importantă de deces la femei în țările în curs de dezvoltare.

UICC este un consorțiu mondial, care are ca membre peste 800 de organizații care luptă împotriva cancerului, din peste 155 de țări. UICC a organizat pentru prima dată Ziua mondială de luptă împotriva cancerului în 2006.

”Sunt peste 200 de tipuri de cancer descoperite în lume și doar 65 de milioane de oameni. Împreună putem să accelerăm progresul în lupta împotriva cancerului prin campanii de conștientizare, informare și prevenție în rândul populației. ‘Să Fim Împreună Împotriva Cancerului’ este Campania pe care Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România va continua să o desfășoare an de an, alături de Voi”, este mesajul transmis de Federație pe site-ul http://fabc.ro.

Din 2015, Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este marcată și în România.

Potrivit Legii 274/2015 privind declararea Zilei de luptă împotriva cancerului, autoritățile administrației publice centrale și locale, precum și organizațiile nonguvernamentale pot acorda, cu acest prilej, sprijin material și financiar pentru organizarea de evenimente dedicate creșterii nivelului de educație sanitară și a gradului de conștientizare în ceea ce privește această maladie. Totodată, Societatea Română de Televiziune și Societatea Română de Radiodifuziune pot realiza și pot include în programele lor emisiuni dedicate acestei zile.

La 10 iunie 2015, plenul Senatului a adoptat două propuneri legislative, prin care 1 octombrie a fost declarată Ziua de luptă împotriva cancerului de sân, iar 4 februarie — Ziua luptei împotriva cancerului.

Camera Deputaților a adoptat proiectul legislativ privind declararea zilei de 4 februarie — Ziua luptei împotriva cancerului, la 13 octombrie 2015, aceasta fiind for decizional în acest caz. În expunerea de motive a actului normativ, se arată că Ziua mondială de luptă împotriva cancerului este parte a campaniei universale a luptei cu cancerul, potrivit Cartei de la Paris adoptată la summit-ul mondial împotriva cancerului pentru noul mileniu, desfășurat la 4 februarie 2000. Acest document consemnează necesitatea unei alianțe puternice între cercetători, profesioniști din domeniul sănătății, pacienți, guverne, parteneri din industrie și mass-media împotriva cancerului.

La 10 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii referitoare la declararea zilei de 4 februarie drept Ziua luptei împotriva cancerului, iar Legea 274/2015 privind instituirea acestei zile a fost publicată în Monitorul Oficial la 13 noiembrie 2015.

articolul original.

Stupida lex, sed lex!

4 February 2023 at 00:50
image

Stimaţi suporteri, nu contează că înjuraţi, aveţi grijă pe cine înjuraţi.

Primul personaj: Andrei Chivulete, un arbitru mediocru şi bine proptit cu pile pe la CCA, după cum bine ne informează un ziar de Bucureşti. În plus, cu un pedigri dubios: tatăl său a fost şi el arbitru şi meloman, mare iubitor de folclor nemţean. Bineînţeles, lucruri ştiute şi nepuse la uitare de nenumitul jurnal bucureştean. Mai sunt şi alte personaje în scandalul scandărilor şovine de la Sfântu Gheorghe, dar acest „blestemat” Chivulete, cel pe care îl înjură o ţară (fotbalistică) întreagă, este cel mai nevinovat dintre ele... Ce a făcut acest arbitru? În urma scandărilor repetate ale unui grup de ultraşi olteni la adresa etnicilor maghiari (culmea, taman în fieful lor din Sfântu Gheorghe, la meciul Sepsi-FCU), Chivulete n-a făcut altceva decât să aplice legea, gradual, aşa cum scrie la cărţulie: a întrerupt de două ori meciul şi în final, l-a suspendat definitiv lăsându-l pe seama comisiilor. Încă de la strămoşii noştri ştim vorbele DURA LEX, SED LEX (legea e dură, dar e lege), precept valabil chiar dacă înlocuim DURA cu mai neaoşa STUPIDA. N-au decât cei din comitetele şi comiţiile federale să se deştepte şi să schimbe această lege, dură şi stupidă, care permite rezultate stabilite la masa verde din cauza unor nătărăi cu limbrici la gură.

Al doilea personaj Adrian Mititelu. Dubios şi controversat. A făcut puşcărie şi n-am putea spune că din cauza unui regim represiv, obsedat de mititei la frigare. Are şi lucruri bune la activ, pe care tot el le-a şters cu buretele. De pildă, când Craiova s-a răsturnat după perioadele Neţoiu şi Staicu, Mititelu a fost cel care a salvat continuitatea Craiovei Maxima. Dar tot el, luându-se de gât cu influentul Piţurcă a sărit şi la beregata regimului Mircea Sandu, iar FRF a votat, într-o unanimitate ceauşistă, dezafilierea „Ştiinţei”. Ulterior, „naşul federal” a comandat o Craiovă nouă, pe care a trecut-o peste toate furcile caudine legale, până în prima ligă. („Ce dura lex? La loi, c'est moi!”). A plecat Sandu, a venit scrobitul Burleanu, fără a avea sângele necesar din instalaţie pentru a repara greşeala. Diavolul de Mititelu a avut dreptate, dar nu i s-a făcut şi iată cum avem două Craiove în Superligă care se urăsc de moarte. Mititelu cel conflictual a ajuns „la cuţite” cu temuta facţiune ultras a galeriei sale şi nu sunt puţini cei care cred că „Gogoaşă” şi ai lui au scandat împotriva secuilor cu ricoşeu spre Mititelu pentru a-l termina. O crede şi elegantul şef al covăsnenilor Dioszegi Laszlo, cel care nu este de acord cu scandări gen „Ria, ria, Hungaria” pe stadionul din Sfântu Gheorghe chiar dacă este etnic maghiar. La fel ca ministrul Novak, care i-a pus pumnul în gură până şi marelui Hagi.

Bun, Chivulete a aplicat legea. Ceilalţi ce vor? Mai toţi oamenii de fotbal fac coadă la talk-show-uri pentru a spune cam acelaşi lucru; că fotbalul se joacă pe teren, că suporterii recalcitranţi trebuiau evacuaţi şi că acesta este un precedent periculos. Oricine a pus vreun gând rău vreunui şef sau pizmaş, urlă în peluză obscenităţi la adresa ungurilor şi îşi rezolvă problema. Uşor de zis la telefon cu Mironică sau cu Ioana Cozma, dar mai greu de pus în practică. Chivulete nu putea face mai mult decât a făcut şi pentru cât a făcut e acoperit. Delegatul federal trebuia să ia legătura cu conducerea locală şi să ceară jandarmilor evacuarea acelora. Pe de altă parte, jandarmii au şi ei legi, la fel de dure şi de stupide. Nu pot evacua spectatori pentru vorbe, ci doar pentru acte de violenţă. Astfel încât totul se învârte într-un stupid labirint de legi încâlcite care se bat cap în cap.

Mititelu nu mai are cum contesta eşecul la masa verde, dar cere extinderea acestei legi şi la alte insulte proferate din tribune, nu neapărat rasiste sau xenofobe. Se plânge că ultraşii i-au insultat familia şi credem că are dreptate. Până atunci, stop spectatorilor la meciurilor FCU, fie ei civilizaţi sau huligani. Obscenităţi sunt pe toate stadioanele de pe mapamond („stadionul nu-i teatru”, cunoaşteţi enormitatea asta?) şi nici forurile internaţionale nu le pot ţine piept. Se mărginesc doar a condamna şi a lua măsuri în cazul celor mai grave: adică rasism şi xenofobie. Cât despre minunata noastră FRF, ştim doar cu câtă sfinţenie urmează instrucţiunile de la UEFA şi FIFA.

Deci, stimaţi suporteri, nu contează că înjuraţi, aveţi grijă pe cine înjuraţi. Dacă e român neaoş nu-i nicio problemă. Dar dacă e ungur, ţigan sau altă naţie aveţi de lucru cu comisiile şi poate chiar cu jăndarmii. Şi, atenţie ieşeni, s-ar putea să ne viziteze din nou Csikszereda (Miercurea Ciuc) până în vară! Vorba ceea: precedentul s-a creat!

articolul original.

Jurnalul unui Președinte iubit de popor (8)

4 February 2023 at 02:25
**MANDATORY CREDIT. ONE TIME USE ONLY. NO SALES. NO TRADES. NO WIRES. GETTY OUT. ANY ADDITIONAL USE MUST HAVE WRITTEN PERMISSION FROM PHOTOGRAPHER.** A man with stylish and a cool walk makes his way across K Street NW, Washington, D.C. (Robert Miller)

 Hai, gata cu prosteala! Republică Parlamentară? Tot ce poate fi mai aiuristic într-o democrație tânără, chiftită, zdrobită, făcută chiseliță între forțe geostrategice antagoniste. O grămadă de găști, ancorate de tot felul de grupări internaționale, secrete, oculte, de afaceri, geostrategice, o nebuneală întreagă, o țară aflată în derută. Asta e republica noastră parlamentară! Un viespar, o încâlceală nemaipomenită, toxică și otrăvitoare pentru popor! Ah, poporul, cu el, pentru el, împreună cu el! Popor? Oameni cu miile, cu milioanele! Oameni ca și mine, oameni ca și tine! Ce-și doresc ei oare? Se nasc, trăiesc, mor. Are vreun sens toată povestea asta cu milioane de oameni? Are, sigur că are! Uite ce de gânduri îmi trec prin minte. Partidele politice se îngrămădesc la guvernare și-și pun guverne obediente, le fac și le desfac pentru ca miniștrii lor să alimenteze în fel și chip interesele de partid. Unde e poporul în toată tevatura asta colcăitoare? Nu e, nu e deloc, se descurcă și el cum poate, prăpastia dintre cei săraci și cei bogați e la fel de adâncă, îngrozitor de adâncă. Astea sunt gândurile mele, nu altele. Le aștern în jurnal, să nu zică lumea că nu sunt și filozof. Sunt un mare filozof, vai de capul meu, dar acum, în zilele astea, am o problemă destul de jenantă cu un alt ministru de externe care e rupt de dragoste la adresa Imperiului Nordic. Asta e, dragoste nebună și fără de leac. Nu e primul, nici ultimul din istoria țarii noastre. Dacă el vrea s-o ardem la nesfârșit, braț la braț, cu Imperiul Nordic și cu Arhipelagul Galben, s-o ardem. Dar e o copilărie. De vreme ce am semnat un acord de lungă durată cu Conglomeratul Oceanic, cum mama-măsii să vii tu cu idei din astea tembele, să ne râdă toate cancelariile din lume, să fim mereu cu curu-n două luntrii ca mai întotdeauna în istoria noastră zbuciumată, tembelă, ridicolă, tragică și dramatică, scânteietoare uneori. Nu știu care nătărău de politician, fost mare matroz în marina noastră civilă, a zis că Țările Vestice, din cuprinsul Conglomeratului Oceanic, s-ar fi speriat de moarte când noul ministru de externe a aruncat tâmpenia asta de declarație oficială în spațiul public. Hai să fim serioși, nu s-a speriat nimeni, ba, mai mult, prin cancelariile vestice toată lumea ne-a luat la mișto de neserioși și de ridicoli ce suntem. Împăratul Nordic s-a prăpădit de râs când a auzit toată povestea, uite ce ușor sunt ăștia de dus cu zăhărelul, a zis el unor generali de-ai lui, la o sindrofie. Mie mi-a căzut nasol povestea asta și l-am chemat pe Prim-ministru să discutăm una, alta. Prim-ministrul s-a făcut că plouă și mi-a dat de înțeles că nu poate să-l schimbe pe ministrul lui, îndrăgostitul-sadea de imperii fioroase, viitor posibil candidat la Președinție. I-am zis atunci, așa, direct, păi atunci o să vă schimb pe amândoi și să vă duceți învârtindu-vă să vă faceți cetățeni ai Imperiului Nordic așa cum s-a făcut și actorul acela de talie internațională. Prim-ministrul mi-a replicat, în spirit socialist triumfal, că nu apuc toamna ca Președinte. Și mi-a zis că, de vreme ce țara noastră e republică parlamentară, eu sunt cu curul în găleată, un Președinte legat de mâini și de picioare și că o să-mi rup gâtul fără doar și poate, în curând, foarte curând. Și cu asta basta. Ne-am despărțit, fiecare cu consilierii după el, filmați pas cu pas de dronele serviciilor secrete, ah serviciile secrete, ce mit ridicol! Următoarea mutare, gândită de mine de mai multă vreme, a fost să-l destitui pe directorul Serviciului Exterior de Informații care era un așa-zis demnitar socialist, un derbedeu care habar n-avea de mișculațiile spionajului mondial și care era îndoctrinat de câțiva agenți ai Imperiului Nordic care-l controlau de câțiva ani buni. Bineînțeles că, în mod oficial, insul a declarat presei că nu mai poate rămâne în funcție pentru că are probleme de sănătate, chestii din astea. Sigur că, de-a lungul anilor, în mai toate mandatele mele de Președinte, am schimbat o mulțime de directori de servicii secrete, prim miniștri, directori de toate felurile, rectori, șefi adevărați sau șefi închipuiți. Ca Președinte ai nevoie de oameni indispensabili dar asta creează dependență. Ca Președinte trebuie să te miști tot timpul, să fii în ton cu lumea, cu evenimentele care se văluresc într-un ritm aberant și de negândit. E un adevăr greu de înghițit dar asta e. Mai apoi, între serviciile secrete mocnesc sau se aprind tot felul de războaie iscate din pricini omenești, vechi de secole. Dacă cineva își imaginează că un Președinte are timpul fizic să descâlcească toate conflictele astea, defilând cu Constituția în mână, se înșeală amarnic. Ca să te descurci cu serviciile secrete trebuie să ai fler, un set de legi importante care să regularizeze activitatea lor în mod inteligent cât de cât și să ai curajul nebun să ieși în arenă, să te bați pe viață și pe moarte. Președinții care își dau cu Constituția în piept și atât, vor fi călăriți de serviciile secrete la orice oră din zi și din noapte. Președinții care au bube informative în dosarul lor personal vor fi ușor de manevrat de serviciile secrete. Președinții naivi și copilăroși vor fi victime din start. Așa că, la treabă. Ideea că parlamentarismul a devenit un pericol major pentru țară m-a pus pe gânduri. Dar nu există alternativă reală. Un partid care să centralizeze puterea am mai avut și ne-am dus de râpă. O variantă ar fi un Președinte care să conducă direct guvernul dar și aici apar probleme cu nemiluita. Asta e bine dar poate să fie și foarte nasol. Dar eu nu am tendințe dictatoriale deși, trebuie să recunosc, uneori pe lumea asta e nevoie de o mână de fier. Dar nu întotdeauna. Poți să conduci o țară cu o mână de fier dar toată lumea să aibă ciudata senzație că puterea exercitată de Președinte e tare catifelată. Asta se poate face în multe feluri. Păi să mă gândesc un pic! Și-a imaginat vreodată cineva că voi candida tocmai eu la Președinția acestei țări? Nu și-a imaginat. Agenții de influență, spionii și lingăii Imperiului Nordic, ai Conglomeratului Oceanic, ai Insulelor Purpurii, ai Regatului Viselor și ai altor mari puteri de pe planeta asta, mulți politicieni și intelectuali de toate felurile nu și-au imaginat. Nici nu mă cunoșteau mulți dintre ei. Dar eu, într-un mod absolut de necrezut, eram în inima a milioane de oameni din țara asta. Eram în inima poporului meu într-un fel magic, de neînchipuit. Eram în inima studenților, a militarilor, a muncitorilor, a oamenilor de afaceri, în inima gospodinelor și a politicienilor, a economiștilor și finanțiștilor, a bancherilor, în inima profesorilor, în inima sătenilor și savanților, în inima scriitorilor, în inima evlavioșilor și credincioșilor, în inima artiștilor, pictorilor, a jandarmilor, a medicilor și asistenților medicali, în inima universitarilor, în inima muzicienilor, în inima pescarilor și sportivilor, în inima filozofilor și istoricilor, în inima marinarilor și pădurarilor, în inima actorilor și regizorilor, în inima minerilor, în inima inginerilor și fochiștilor, a aviatorilor și automobiliștilor, în toate inimile posibile și imposibile. Greu de crezut, nu-i așa?! Chiar și cerșetorii m-au votat, chiar și cocalarii și bandiții, hoții și curvele, lunatecii, aiuriții și cei cu capu-n nori deși bănuiau că atunci când voi deveni Președinte voi face ordine în țară, ceva de speriat. Păi i-am chemat pe cerșetori la mine și le-am zis, gagiilor, cerșiți mai departe dacă vă place să trăiți așa, că eu nu mă împotrivesc, numai că de azi înainte cerșetoria se impozitează. Așa a fost. Iar de votat, m-au votat cu toții. Poate că a fost vorba despre un magnetism general, irezistibil, un fior care a străbătut inimile tuturor într-un fel inexplicabil.

articolul original.

Cât va mai dura iarna? Iată ce a prezis cârtița Phil

3 February 2023 at 23:00
image

Iarna va dura încă șase săptămâni. Cel puțin asta a prezis recent cârtița Phil, care a fost surprinsă atunci când a intrat în vizuină după ce și-a văzut umbra, potrivit Sky News. Ziua cârtiței sau Groundhog Day a fost celebrată în data de 2 februarie.

Conform unei tradiții care datează din 1887, dacă Phil își vede umbra atunci când intră în vizuină înseamnă că vor mai fi încă șase săptămâni de iarnă – dar dacă nu, SUA se pot aștepta la o primăvară timpurie.

și-a dezvăluit predicția anuală a vremii, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Cârtiței din Pennsylvania.

Micuța creatură blănoasă a fost chemată din vizuină în zori de către pentru a le dezvălui celor prezenți predicția cu privire la iarnă.

Ziua Cârtiței din Pennsylvania atrage mii de oameni

Conform tradiției, dacă Phil își vede umbra, înseamnă că vor mai fi încă șase .

Dacă însă nu o vede, înseamnă că primăvara va sosi mai devreme.

Evenimentul anual de la Gobbler’s Knob, la aproximativ 65 de mile (105 km) de Pittsburgh, atrage mii de oameni în fiecare an pentru a urmări desfășurarea procedurilor.

Această tradiție își are originea într-o legendă germană despre un rozător cu blană și, potrivit înregistrărilor care datează din 1887, Phil a prezis iarna de peste 100 de ori.

Al treilea an consecutiv în care Phil prezice încă șase săptămâni de iarnă

Cu toate acestea, organizatorii au declarat că nu există date pe zece ani, din cauza lipsei de evidență.

Este al treilea an consecutiv în care Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă, după ce și-a văzut umbra în 2021 și 2022.

Tradiția a dat naștere și unui film, Groundhog Day, în care un meteorolog, interpretat de Bill Murray, este trimis la Punxsutawney pentru o misiune, doar pentru a se trezi în fiecare dimineață și a retrăi aceeași zi, iar și iar.

articolul original.

Pentru ce au aplicat amenzi, în luna ianuarie, polițiștii locali…!

3 February 2023 at 23:56
By: admin

     Conform unui comunicat primit din partea Poliției Locale Giurgu, în perioada 1-31 ianuarie, 2023 polițiștii au efectuat activități de patrulare/ verificare pe raza municipiului, pentru identificarea faptelor ce contravin legislației în vigoare, precum și pentru prevenirea și descurajarea elementelor de infracționalitate stradală, în domeniile de competență.

             În  acest context au fost constatate 117 de fapte contravenționale, 107 sancționate cu amenzi, în valoare totală de 50210 lei și 10 Avertismente scrise.. Ele au fost aplicate pentru :

–   51  amenzi pentru oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor în locuri interzise;

–  8 amenzi pentru necomunicarea datelor solicitate conf. O.U.G. nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice;

–  18  amenzi  pentru deranjarea ordinii și liniștii publice (tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă după orele 22.00, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, etc.);

–    20 amenzi pentru încălcarea prevederilor HCLM nr. 164/2022 pentru aprobarea Regulamentului privind gospodărirea Municipiului Giurgiu- referitor la obligațiile operatorilor economici, persoane fizice, instituții(depozitări deșeuri în locuri neautorizate, parcare în zona verde, etc).;

–   1 amendă pentru ocuparea domeniului public fără a deține aviz de ocupare, emis de Primăria Giurgiu;

–   1 amendă pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.97/2003- carte identitate expirată;

–  3 amenzi pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcții.

–  15 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege .

    În această perioadă au fost preluate un număr de 51 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, cum ar fi: alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare reședință, deținute prin abonamente, etc.

    Conducerea Poliției Locale roagă cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numărul de telefon: 0246274668.

(Jurnal)

articolul original.

Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Este a şaptea oară când OMV este favorizată în România. Statul dovedeşte că cineva, undeva, o protejează”

3 February 2023 at 21:55

[unable to retrieve full-text content]

Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a explicat la BZI LIVE ce înseamnă această taxă de solidaritate pe care trebuie să o plătească OMV-ul, de la care compania austriacă se sustrage și declară că […]

Articolul Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Este a şaptea oară când OMV este favorizată în România. Statul dovedeşte că cineva, undeva, o protejează” apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Rareş Bogdan acuză compania OMV Petrom că „în momentul acesta nu doreşte” ca România să devină jucător regional în domeniul energetic

3 February 2023 at 21:40

[unable to retrieve full-text content]

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan acuză compania OMV Petrom că „în momentul acesta nu doreşte” ca România să devină jucător regional în domeniul energetic, relatează news.ro Bogdan susţine că OMV Petrom a primit o amânare a […]

Articolul Rareş Bogdan acuză compania OMV Petrom că „în momentul acesta nu doreşte” ca România să devină jucător regional în domeniul energetic apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Sunt investiţii trecute mai ales pe fonduri europene care sunt umflate din pix!”

3 February 2023 at 21:17

[unable to retrieve full-text content]

Eugen Orlando Teodorovici a discutat vineri, 3 februarie la BZI LIVE despre bugetul pentru anul 2023, dar mai ales despre PNRR și cum vor fi folosiți banii. De asemenea, invitatul va argumenta și asupra predicțiilor […]

Articolul Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „Sunt investiţii trecute mai ales pe fonduri europene care sunt umflate din pix!” apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „E vreo ţară care plânge de grijă Ucrainei? Toţi stau ca şacalii…”

3 February 2023 at 20:58

[unable to retrieve full-text content]

Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici a discutat la BZI LIVE despre zvonul conform căruia, peste 20 de companii din Ucraina se extind sau se mută în București. Ce înseamnă asta mai precis, dar […]

Articolul Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici la BZI LIVE: „E vreo ţară care plânge de grijă Ucrainei? Toţi stau ca şacalii…” apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Analistul politic H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE: „Pui în pericol România, aşa cum a făcut-o Ion Antonescu”

3 February 2023 at 19:40

[unable to retrieve full-text content]

H.D. Hartmann a vorbit la BZI LIVE despre discursul discursul lui Vladimir Putin la aniversarea a 80 de ani de la încheierea bătăliei de la Stalingrad, despre decizia Germaniei de a trimite în Ucraina tancuri […]

Articolul Analistul politic H.D. Hartmann, la „Dezbaterea Zilei” – programul BZI LIVE: „Pui în pericol România, aşa cum a făcut-o Ion Antonescu” apare prima dată în BZI.ro.

articolul original.

Teatru studențesc pe scena sălii Studio a Teatrului de Stat Constanța: Cerere în căsătorie și Ursul

3 February 2023 at 21:44
image

Studenții Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța, specializarea Artele Spectacolului (Actorie), Anul 3, clasa prof. univ. dr. Daniela Vitcu, prezintă spectacolele “Cerere în căsătorie” – miercuri, 8 februarie 2023, începând cu ora 19.00 și “Ursul” – joi, 9 februarie 2023, începând cu ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța (Str. Ion Lahovari, nr. 2A).

În „Cerere în căsătorie”, moșierul Ivan Vasilievici Lomov își vizitează vecinul, pe Stepan Stepanovici Ciubukov, cu scopul de a-i cere mâna fetei sale, Natalia Stepanovna. Ciubukov este entuziasmat de această veste, însă între cei doi tineri se crează un conflict neașteptat, uitând cu desăvârșire scopul discuției, pornind ulterior o ceartă bazată pe lucruri irelevante, ce ia forma unei situații comice, stârnind râsul spectatorului.

În „Ursul” acțiunea se petrece în jurul celor două personaje: văduva Elena Ivanovna Popova și moșierul Grigori Stepanovici Smirnov. Smirnov dorește să-și recupereze o datorie mai veche, dar, în urma discuțiilor, cei doi ajung să se aprindă, de aici pornind un scandal monstruos. Traseul celor două personaje este unul extrem de interesant, caracterul lor fiind asemănător, niciunul nu cedează, iar la final, sunt curprinși de pasiune și de sentimentul de iubire.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ.

articolul original.

Twitter va da bani unor utilizatori, ceea ce ar putea atrage mulți nemulțumiți de pe alte platforme

3 February 2023 at 21:56
image

Elon Musk a anunțat, vineri, a anunțat că Twitter va începe, în curând, să împartă veniturile din publicitate cu creatorii de  conținut.

Astfel, utilizatorii eligibili trebuie să fie înscriși pentru Twitter Blue, începând de la 8 dolari pe lună, conform TheCrunch.

Starting today, Twitter will share ad revenue with creators for ads that appear in their reply threads

— Elon Musk (@elonmusk) February 3, 2023

Twitter intenționează să înceapă să difuzeze anunțuri în răspunsuri, o schimbare care ar putea bloca platforma cu conținut sponsorizat și ar putea provoca multe mesaje spam de răspuns, susțin cârcotașii.

Twitter motivează și recompensează, nu cenzurează

Compania a introdus o serie de funcții în ultimii ani pentru a ajuta creatorii de conținut să câștige bani, inclusiv Super FollowsTicketed Spaces și un tablou de bord special pentru generarea de bani.

Caracteristicile creatorilor Twitter pun accentul pe conectarea creatorilor și a adepților lor, corelate cu abonamentele plătite lunar și ticketing-ul, dar Musk se pare că este interesat să adauge o cotă din veniturile din publicitate.

Și YouTube a împărțit veniturile cu comunitatea sa de creatori fiind considerat de mulți un loc tentant pentru a câștiga în mod fiabil bani din videoclipuri; compania plătește 55 la sută din veniturile obținute prin anunțurile de pe canal și a introdus recent partajarea veniturilor pentru concurentul său TikTok de formă scurtă, YouTube Shorts, notează sursa citată.

Restul platformelor precum Facebook sau TikTok au fost mai lente în privința acestor politici.

Musk vrea să poziționeze Twitter ca un paradis al creatorilor care poate concura cu YouTube

Platforma lui Musk are mai puține avantaje în materialele video și este departe de a construi funcții cu resurse intensive în acest sens, în timp ce funcțiile de bază se deteriorează deja, consideră sursa citată.

„Să vedem ce se întâmplă atunci când Twitter oferă videoclipuri bune cu compensații mai mari pentru creatori”, a scris Musk într-un răspuns către MrBeast, cel mai urmărit utilizator youTube.

articolul original.

Controale pe străzile Sătmarului! Vizaţi sunt vitezomanii şi cei care stau pe telefoane în timp ce conduc (Video, foto)

3 February 2023 at 12:38
By: I. Z.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare derulează în această săptămână o acţiune pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, printre ele viteza şi utilizarea telefoanelor mobile la volan fără dispozitiv “mâini libere”.

Una dintre acţiuni s-a desfăşurat vineri, 3 februarie, pe drumul Careiului, lângă fabrica de pâine.

Prin folosirea aparaturii de radar din dotare, poliţişti rutieri acţionează pe întreaga rază a judeţului Satu Mare atât pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, pe principalele artere care gravitează judeţul, precum şi în municipii sau oraşe. Totodată, poliţiştii vor avea în vedere şi utilizarea telefonului mobil de către conducătorii de vehicule care circulă pe drumurile publice fără a utiliza în acest sens dispozitivele de tip mâini libere. Prin organizarea şi desfăşurarea unor astfel de activităţi şi de acţiuni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare atrage atenţia tuturor participanţilor la traficul rutier asupra importanţei şi obligativităţii respectării legislaţiei rutiere în vigoare şi implicit a menţinerii unui climat de siguranţă rutieră. Pe această cale dorim să vă urăm un sfârşit de săptămână liniştit şi fără evenimente negative”, ne-a declarat Mihai Paşolea, inspector principal de poliţie.

Declaraţii video:

articolul original.

FOTO | Un miner care a supravieţuit tragediei de la CE Oltenia povestește cu LACRIMI în ochi prin ce a trecut: ”Nu pot să dorm nopţile”

3 February 2023 at 21:28
image

Unul dintre minerii care au supraviețuit tragediei de la cariera Jilţ Sud din judeţul Gorj, a povestit la un post de televiziune clipele de groază prin care a trecut și care îl urmăresc și acum.

Numele lui este Valentin Chiroțoiu, are 50 de ani şi lucrează în Complexul Energetic Oltenia, de 30 de ani. În prezent, este şef al unei echipe de sudori. El îşi amintește cu groază, cum în ziua tragediei, unul dintre colegii săi a reuşit să îl scoată dintre fiarele în care era prins, dar şi c[ nu ];i poate scoate din minte cadavrele celor cu care a muncit o viaţă întreagă.

În momentul în care au căzut cu maşina care îi transporta, Valentin a auzit „murim toţi”, apoi, s-a trezit sub banda transportoare, prins până la mijloc.

„Nu puteam să îmi scot picioarele. Eram prins jos şi nu puteam, aveam cizmele în picioare şi nu puteam să le scot de acolo. Toată lumea era disperată”, a povestit minerul pentru Antena 3.

După tragedie, bărbatul a rămas afectat emoțional. Se trezește noaptea şi îşi aude colegii ţipând. „Îi am în imagini, după ce am trecut printr-atâtea nu pot să dorm nopțile, mă trezesc. Erau ca copiii mei, eram o familie. Eram o familie acolo mi-am petrecut toată viaţa mea cu ei”, a mărturisit Valentin.

Ajunşi la spital cu elicopterul au fost trimişi acasă pentru că „nu au nimic rupt”

Bărbatul a fost preluat de elicopterul SMURD şi, după ce ajuns la spitalul județean din Craiova, a început un alt coșmar, după cum spune el.

„Ne-a zis să plecăm că n-avem nimica rupt. Şi noi nu mai puteam de dureri. Aveam dureri îngrozitoare. Mă durea spatele, mă durea pieptul ziceam că turbez. Am plecat, că mai bine ne lăsa acolo decât să ne fi dus cu un elicopter să ne chinuie. Să pleci după patru ore desculț”, a spus Valentin.

Oficialii Spitalului Judeţean Craiova au venit cu explicaţii. „La prima prezentare în UPU pacientul a fost amănunțit investigat i s-au efectuat atât investigații de laborator cât şi de radiologice imagistică care nu au evidențiat leziuni post traumatice şi nu a fost internat în acea zi”, a declarat Cristina Geormaneanu, medic SMURD, purtător de cuvânt Spitalul de Urgentă Craiova.

Peste o săptămână Valentin trebuie să revină la lucru şi să treacă pe „drumul morţii”, cum îl numește el.

articolul original.

Cât costă organizarea unei NUNȚI în 2023 și cu câți bani rămâi după: ”Cu așa sume uriașe, încep să joc la Loto”

3 February 2023 at 20:27
image

Conform datelor ultimului recensământ, românii nu mai sunt atât de interesați să se căsătorească. Astfel, doar jumătate dintre români sunt căsătoriți, în timp ce rata divorțurilor este ridicată, mai ales în București.

Costurile din ce în ce mai mari și organizarea pe care le implică un astfel de eveniment sunt și ele impedimente pentru mulți români. Și totuși, mai există și oameni care doresc să facă acest pas și se interesează să vadă ce buget ar trebui să aibă pentru o nuntă ca-n povești, dar și dacă pot obține și ceva profit.

„Întrebări pentru cei care au făcut nunta. Cât a costat în totalitate? Cât ați primit în total? Ați ieșit pe plus, pe minus sau pe 0? Întrebarea e mai mult pentru persoane care au făcut o nuntă clasică (unde se închiriază o sală de nunti, cu meniuri, unde sunt invitați colegi, prieteni și rude), deci nu doar o simplă masă cu persoanele importante, pentru cei care nu vor să își țină efectiv o nuntă.

Întreb pentru că am auzit multe persoane care spun că stau prost cu banii, având o nuntă de făcut, iar costurile sunt foarte mari. Mereu am avut percepția că acei bani se întorc, sau chiar mai mult, rămâi apoi cu un profit destul de mare. La voi cum a fost?”, a întrebat un tânăr pe rețeaua de socializare Reddit.

„Citesc răspunsurile și nu mai vreau să mă căsătoresc”

În comentarii, mai mulți au relatat experiențele personale, iar unii s-au referit la calcule detaliate.

„Cel mai important pe cine inviți (oameni cu bani sau care îți sunt dragi/ punctul unu nu exclude punctul 2/), noi am făcut în jur de 65-70 de oameni și am cheltuit în jur de 7-8k euro fără cheltuieli mărunte, dar total cred că vreo 9. Am primit în jur de 7-8 k euro. În 2021 era în medie 100 euro per invitat. În cazul nunților mici, cele mai mari cheltuieli sunt cu muzica și photo/ video.”

„Eu știu un prieten care a făcut doar în familie vreo 40 de persoane, costuri minimale cu organizatul – și la final i-au rămas destul de mulți bani – pentru că familia în mare parte a ajuns peste hotare și n-a vrut nimeni să dea impresia că nu o duce bine.”

„Nuntă de 500 de persoane. Cheltuieli 110.000 lei restaurantul, 15.000 bandul, cred că 20.000 lăutarii. Fotografi, aranjamente florale. 10.000 + Ieșit „pe plus” 75.000 lei. Rude multe, părinții mei au fost la foarte multe nunți. Trebuie să menționez că se întâmpla acum 9 ani.”

„Citesc răspunsurile și nu mai vreau să mă căsătoresc. Cu așa sume uriașe, încep să joc la Loto”

„Depinde de ce/ câte figuri vrei la nuntă, eu am făcut în 2021, 65.000 lei restaurant mid-high plus altele încă cam 20.000 lei, fără prea muulte figuri și în total s-au strâns undeva la 45k€ la 280 persoane.”

„Teoretic rămâi cu ceva bani după nuntă. În realitate numai cheltuiești. După ce tragi linie la final și îți rămâne o sumă de bani, trebuie să te gândești că banii aia o să îi înapoiezi și tu la rândul tău la alții, când o să facă nuntă.”

„Am rămas cu 15 mii de euro în buzunar”

„155 invitați. În octombrie anul trecut. Meniu 250 de lei cu tot cu băutură, aranjamente florale etc. Foarte bună mâncarea și mai ales tortul. Lăutari 7.500 de lei. Foto video 5.000 lei. Candy bar 800 lei. Cabina foto 1.500 lei, 2.500 verighetele. Costumul meu a fost 1000. Pantofi 450. Cămașă 250. Rochia 2100. 400 lei fum și artificii la dansul mirilor. Am rămas cu 15 mii de euro în buzunar.”

„Eu am avut o nuntă destul de mare, ~300 de persoane, la un restaurant mid-to-high în funcție de costuri, cu muzică live și DJ, mai multe persoane pentru photo și video, instructor de dans, etcetc. În final am plătit la restaurant mai mult de 80.000 RON, iar în total am plătit un pic mai mult de 96.000 RON, dacă socotim toate costurile ce am cheltuit pe de-a lungul anului când ne pregăteam de nuntă. Am ținut nunta în 2022, de atunci 100% totul s-a scumpit, imo dacă aș ține anul acesta o nuntă asemănătoare am fi plătit muuuuult peste 100.000 de lei.”

„M-am frecat puțin la ochi, credeam că nu am numărat bine zerourile.”

„Am făcut nunta în octombrie 2018. Investiție totală aproape 40k. euro, bani socotiți până la ultimul fir de ață. Profit la final, undeva la 10k euro. Prea bine. Invitați au fost 228.”

articolul original.
Ieri — 3 February 2023Ultimele Stiri

Agricultorii polonezi, în faliment, din cauza cerealelor ucrainene ieftine

3 February 2023 at 21:08

Grupuri de agricultori polonezi au blocat circulaţia camioanelor la mai multe puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a protesta faţă de intrarea în Polonia a cerealelor ucrainene de slabă calitate şi care le provoacă pierderi. Câteva sute de persoane au oprit tranzitul dinspre Ucraina dar și operaţiunile de descărcare în unele docuri, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Agricultorii polonezi au atras atenția asupra faptului că cerealele ucrainene sunt de slabă calitate și nici controalele nu sunt pe măsură, acest lucru fiind posibil pentru că produsele ucrainene sunt exportate conform unor reglementări diferite de cele poloneze. Reprezentanţii protestatarilor s-au plâns că mărfurile venite din Ucraina nu au calitățile cerute producătorilor locali şi au solicitat efectuarea de controale la punctele de recepţie a cerealelor.

Un deputat al Partidului Agrar Polonez a avertizat, săptămâna aceasta, că aproximativ 2,5 milioane de tone de cereale poloneze sunt depozitate fără perspectiva de a fi vândute, după ce pătrunderea liberă pe piaţă a cerealelor ucrainene a provocat prăbuşirea preţurilor.

Greva fermierilor din Polonia Foto Facebook Agro Wschod Team

După declanşarea războiului în Ucraina, statele UE au acceptat suspendarea timp de un an a taxelor vamale şi a cotelor maxime de import pentru cerealele ucrainene.

Sprijin pentru fermierii afectați de importurile de cereale ucrainene

Comisia Europeană va sprijini fermierii afectaţi de importurile de cereale şi oleaginoase ieftine din Ucraina, pentru că nu au mai putut să-şi exporte produsele. Ministrul Agriculturii, Petrea Daea, a precizat că în România au intrat aproape 3 milioane de tone de astfel de produse.

,,Acest conflict de la graniţa României a schimbat multe lucruri. Din nefericire, toate-n rău, dar nu ne aşteptam ca în domeniul agriculturii să avem şi motive de îngrijorare. De aceea, la şedinţa Consiliului de Miniştri din data de 30 ianuarie, împreună cu cinci state, cu cinci miniştri din Polonia, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia şi iată şi noi, am prezentat o informare care detalia situaţia existentă în ţările aflate în proximitatea conflictului şi am ajuns cu toţii la concluzia că este nevoie să se intervină din partea Comisiei Europene cu instrumentele necesare, în aşa fel încât să-i susţină pe fermierii afectaţi. Sunt fermieri afectaţi din cauza faptului că, pe de o parte, n-au putut să-şi exporte cantităţile de produse pe care le-au obţinut, ştiindu-se că în bazinul Mării Negre sunt trei ţări importante din punct de vedere al exportului şi anume Rusia, Ucraina şi România”, a precizat Daea.

Petre Daea, ministrul Agriculturii Foto Facebook

Pe de altă parte, ministrul a explicat că, din cauza conflictului din Ucraina, au fost blocate căile de comercializare, iar cereale au rămas în ţară, în timp ce aproape trei milioane de tone de cereale au ajuns în România, la preţuri mult mai mici, afectând astfel fermierii autohtoni.

,,Au apărut aceste culoare de solidaritate, necesare zic eu, care au permis, pe de o parte, tranzitarea produselor pe teritoriul României, dar în acelaşi timp şi descărcarea unor cantităţi importante în România, datorită faptului că preţurile au fost convenabile pentru cumpărători. Această cantitate se ridică din evidenţele noastre şi ale Comisiei Europene, la aproape 3 milioane de tone de cereale şi plante oleaginoase. Şi din acest punct de vedere intervenţia pe care noi am solicitat-o devine necesară”, a subliniat ministrul.

Petre Daea a transmis că a găsit înţelegere la Comisia Europeană, precum şi la comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, faţă de situaţia în care se află ţările din proximitatea conflictului.

,,Spre bucuria noastră şi în acelaşi timp spre aprecierea pe care am avut-o şi o avem faţă de dialogul acesta al Consiliului cu reprezentanţii Comisiei Europene, respectiv cu comisarul, în acest dialog am putut vedea înţelegere, am putut vedea apropierea comisarului faţă de situaţia în care se află ţările de care vă spuneam şi care se află în proximitatea conflictului. Comisarul, prin intervenţia domniei sale, a spus clar că este nevoie să intervină pentru fermierii din aceste ţări. Aşteptăm răspunsul concret şi sunt convins că el nu va întârzia să apară”, a adăugat el.

Asociaţia Clubul Fermierilor Români susţine poziţia ministrului român al Agriculturii la Consiliul Miniştrilor Agriculturii, din 30 ianuarie, de la Bruxelles, privind măsurile necesare, imediate, de compensare a pierderilor fermierilor est-europeni, ca urmare a importurilor de cereale şi oleaginoase din Ucraina.

România, front comun cu Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia și Slovacia

Şase ţări est-europene au solicitat Comisiei Europene soluţii pentru a compensa fermierii pentru pierderile suferite şi a putea astfel începe campania agricolă de primăvară. Comisarul European pentru Agricultură a declarat că îşi asumă să revină în faţa Comisiei Europene şi a Consiliului cu propuneri concrete pentru activarea mecanismului de compensare din Fondul de Criză pentru Agricultură al UE.

,,Importurile masive de produse agricole ucrainene au un impact negativ, dovedit asupra fermierilor români, care se confruntă cu preţuri scăzute şi o concurenţă neloială pe piaţă. Astfel, cu importuri de porumb, grâu, floarea-soarelui şi rapiţă din Ucraina, care au totalizat în 2022 circa 3 milioane tone şi la preţuri mai mici cu 40-100 euro/tonă, fermierii români nu au mai putut să-şi comercializeze produsele, care sunt stocate şi determină costuri suplimentare, iar în lipsa vânzării produselor, înregistrează dificultăţi mari în finanţarea continuării activităţii agricole. Prin urmare, este esenţial să se ia măsuri urgente pentru a proteja agricultorii români şi pentru a asigura o piaţă corectă şi echitabilă pentru produsele lor”, susţin reprezentanţii Clubului Fermierilor Români.

România, ca principal exportator de cereale din bazinul Mării Negre al UE, a fost afectată puternic de conflictul din Ucraina, care a dus la schimbări semnificative în comerţul cu cereale şi a permis ca volume importante de mărfuri să intre în ţară fără controale fitosanitare.

În 2022, faţă de anul precedent, s-au înregistrat următoarele importuri de cereale şi plante tehnice din Ucraina: 1,02 milioane de tone de porumb, 640.000 de tone de grâu, 650.000 de tone de floarea soarelui şi 370.000 de tone de rapiţă.

Din exportator, România a devenit importator de produse agroalimentare

Exporturile româneşti au fost extrem de reduse, grâul fiind la nivelul de 2,1 milioane de tone, porumbul, 0,38 de milioane de tone, rapiţa şi seminţele de floarea-soarelui, 0,1 milioane de tone.

,,Noi credem că este necesară o mai bună protecţie a producătorilor interni, prin reintroducerea controlului fitosanitar aleator la frontieră, care să evite introducerea de boli şi dăunători noi în România şi menţinerea unui mediu de afaceri stabil şi previzibil pentru fermierii români. Am lucrat împreună cu Ministerul Agriculturii la elaborarea unor propuneri de măsuri de urgenţă pe care Comisia Europeană să le pună în aplicare. Fermierii au nevoie de sprijin pentru a-şi putea continua activitatea”, a declarat Florian Ciolacu, director executiv al Clubului Fermierilor Români.

articolul original.

Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Valcea: Întâlnire cu locatarii din zona 1 Mai - strada Dacia

3 February 2023 at 21:05
By: admin

Întâlnire cu locatarii din zona 1 Mai - strada Dacia

🔹Astăzi am avut plăcerea să mă întâlnesc cu cetățenii din zona 1 Mai - strada Dacia. Am discutat principalele propuneri ale locatarilor ținând cont că zona va intra în modernizare.
👉 Ascultăm cu mare atenție nevoile râmnicenilor și tot timpul se caută soluții la problemele cu care aceștia se confruntă!
🙏 Vreau să le mulțumesc pentru înțelegerea de care au dat dovadă și pentru buna desfășurare a întâlnirii!

Mircia Gutau, primarul municipiului Ramnicu Valcea

articolul original.

Compania Annabella Fabrica de Conserve Râureni SA se alătură FRH - Federația Română de Handbal în calitate de sponsor principal

3 February 2023 at 20:03
By: admin
Suntem încrezători și fericiți să vă anunțăm că în acest an – Compania Annabella Fabrica de Conserve Râureni SA se alătură FRH - Federația Română de Handbal în calitate de sponsor principal. În urma parteneriatului, Cupa României la Handbal devine Cupa României Râureni. 🏆

Suntem foarte mândri de acest parteneriat și de faptul că putem contribui la dezvoltarea unui sport cu tradiție în țara noastră. Asteptăm cu multă emoție primele competiții în care handbaliștii români își vor etala perfomanțele.

articolul original.

Un copil bulgar rătăcit a fost găsit și salvat de jandarmii brașoveni, în Poiana Brașov !

3 February 2023 at 19:26
By: M.Ex.

În această după-amiază, un monitor de schi a sesizat patrulei de jandarmi aflată în serviciu în Poiana Brașov, faptul că a găsit pe pârtia Drumul Roșu un minor speriat și dezorientat, care părea ca s-a pierdut de părinții lui.
Minorul de naționalitate bulgară a reușit sa le explice jandarmilor ca a plecat din zona superioară a masivului Postăvaru alături de părinții săi, dar din cauza ceții și a vizibilității reduse s-a pierdut de aceștia.
Jandarmii l-au coborât în siguranță în zona telegondolei și cu sprijinul angajaților instalațiilor de transport pe cablu, care au difuzat mesaje vocale în cât mai multe locuri din stațiune, au reușit în mai puțin de o oră, s-o găsească pe mama băiatului.
Cu lacrimi în ochi și plină de emoție aceasta le-a mulțumit jandarmilor pentru ajutorul primit.
”Mulțumim angajatiilor instalațiilor de transport pe cablu din Poiana Brașov pentru sprijinul acordat, și de asemenea mulțumim componenților Școlii de Schi „Ana” pentru ajutorul dat necondiționat, și astfel acest incident nedorit a avut un deznodământ fericit”, au transmis jandarmii brașoveni.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.
❌