ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Uneori, simplitatea-i grea, dar nimic nu se compară cu gustul pe care ți-l oferă munca făcută de mâinile tale

5 October 2022 at 09:49

“Viața la țară este simplă”, spun unii, în timp ce alții cred că nu ar putea face față îndatoririlor și treburilor de zi cu zi pentru îngrijirea casei și a curții. Există persoane care, deși s-au mutat de la apartament la casă, s-au obișnuit cu stilul pe care îl aveau trăind viața la bloc și, chiar dacă visul lor a fost acela de a avea o porțiune, cât de micuță ar fi ea, cu iarbă verde, unde să se plimbe desculți și să se bucure de felul în care pământul se simte sub picioarele lor, din lipsa timpului, ori din cauza faptului că nu sunt obișnuiți cu munca fizică, nu reușesc să se conecteze cu natura.

Mâinile murdare de pământul lucrat de tine, sunt o mândrie

La polul opus, există persoane care lasă în urma lor beneficiile traiului la oraș și se mută la țară, împrumutând în totalitate stilul de viață și obiceiurile oamenilor din zonele în care au ales să-și continue existența. În România, viața satului a fost aleasă chiar și de străinii care au schimbat civilizația țărilor dezvoltate, cu simplitatea și îndelednicirile pe care i le pot oferi sate ca Richiș (Sibiu) ori Vețca (Mureș).

Dacă ai ales deja să te depărtezi de agitația orașului, atunci ar trebui să înveți cum să te hrănești din roadele pe care propria ta curte ți le oferă. Legumele pe care vara le poți culege și le poți savura fără să stai la coadă la magazin și fără să te întrebi dacă sunt sau nu bio, le poți cultiva în solar sau în afara lui. Beneficiile pe care ți le aduce solarul ar fi că legumele se pot coace mult mai devreme decât cele cultivate în afara lui, țin mai mult, sunt ferite de mană ori de păsări ce ar putea să fie tentate să guste din roade. Fructele pot fi, de asemenea, la discreție, putându-le culege și mânca direct de la sursă. 

În cazul în care îți plac animalele și păsările de curte, poți crește chiar tu găini, rațe, purcei ori, de ce nu, vaci, oi sau capre. Doar imaginează-ți cum ar fi să bei laptele produs de vaca sau capra din propria curte. Cum ar fi ca dimineața să faci omletă din ouăle pe care chiar le-ai adunat chiar de sub găina crescută în cuibarul pe care tu l-ai construit.

Unii profită la maximum de faptul că au unde să crească toate aceste păsări și animale, dezvoltându-și o mică afacere de pe urma lor. Și tu ai putea să începi să te întreții, câștigând de pe urma creșterii și înmulțirii păsărilor, de exemplu. Cu ajutorul potrivit, poți ajunge o sursă de la care vecinii sau și alți oameni din sat să cumpere ouă sau păsări gata crescute, pentru mâncare. Pentru că poate dura mult înmulțirea acestora în mod natural și nici nu poți fi întotdeauna sigur de rezultat, poți apela chiar și la un incubator de ouă cu care ai avea, cu siguranță mai mult spor.

Cu ajutorul lui poți obține mai mulți pui, pentru că în el încap mult mai multe ouă decât ai putea pune sub o cloșcă și îl poți folosi pentru a obține mai multe tipuri de păsări, de la pui de găină la pui de rață, gâscă ori prepeliță.

Laptele proaspăt muls este, de asemenea, foarte dorit, însă au rămas foarte puțini oameni care doresc să mai crească vaci, capre sau oi. Este mult de muncă, într-adevăr, dar imaginează-ți spuma laptelui turnat în cană imediat după ce a fost muls de la animalul pe care chiar tu îl hrănești.

Da, poate ar trebui să o iei treptat și, până să ajungi să crești un animal așa mare, cum este vaca, ai putea începe prin a crește câteva zeci de puișori de găină sau rață, proaspeți scoși din cuibar sau din incubatorul pe care Magnetcenter.ro ți-l pune la dispoziție.

Sursa foto: unsplash.com 

articolul original.

La invitația COAL Argeș, ambasadorul Kazahstanului s-a întâlnit cu oameni de afaceri argeșeni, în vederea dezvoltării relațiilor economice cu piața kazahă

10 September 2022 at 11:11

La invitația președintelui COAL (Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali) Argeș, Liviu Nicolae și cu sprijinul președintelui Senatului, Alina Gorghiu, ambasadorul Kazahstanului în România, Nurbakh Rustemov, a făcut o vizită în județul Argeș pentru a se întâlni cu oameni de afaceri argeșeni în scopul identificării unor noi oportunități economice prin care produse din industria alimentară și agricole fabricate în Argeș să intre pe piața din Kazakhstan, în condiții reciproc avantajoase.

Pe agenda vizitei delegației din Kazahstan au fost companiile IPEE Amiral Trading Impex SA (producție de incubatoare pentru păsări de curte), Viva Metal Decor SRL (producție utilaje agricole pentru uz gospodăresc), Evicom Honey SRL (producție de miere și derivate), Alex Star SRL (producție de conserve din fructe și legume), Zaris Autocom SRL (producător din domeniul panificației).

Kazahstanul  este o țară transcontinentală care se află în Asia Centrală, cu o suprafață mai mare decât Europa de Vest  (2  727 300 km² ), și are un petic de teritoriu la vest de râul Ural, în Europa. Este o țară foarte bogată în resurse naturale (uraniu, petrol, gaze naturale, cărbune, cupru, zinc, mangan, fier, aur).

În contextul în care războiului a paralizat capacitățile de producție ale Ucrainei, România poate deveni un furnizor important de produse agricole și industriale, sporindu-și semnificativ prezența pe piețe ca cea a Kazahstanului.

Potrivit ambasadei Kzahtanului, în acest an relațiile comerciale și economice cu România au crescut semnificativ. În primele șapte luni comerțul dintre cele două țări a crescut cu 31,3% (atingând 1,3 miliarde de dolari) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, volumul transporturilor feroviare de mărfuri pentru aceeași perioadă între Kazahstan și România a fost de 150,3 mii tone, în timp ce pentru întregul an 2021 a fost de 95,1 mii tone.

Inițiativa COAL Argeș este salutară, pentru că deschide ușa unei colaborări cu o piață foarte bine susținută financiar, ce poate impulsiona întreprinderile argeșene.

Antreprenorii români au fost informați despre situația socio-economică din Kazahstan, preferințele investiționale și proiectele de investiții din piața locală, precum și despre avantajele rutelor de transport și logistică care leagă Kazahstanul și România.

Ambasada Kazahstanului a anunțat că în cadrul discuției despre perspectivele de extindere a producției în Kazahstan, s-a ajuns la un acord privind organizarea unei vizite a antreprenorilor kazahi în  Argeș. La rândul lor, antreprenorii români sunt interesați să participe la forumul de afaceri kazah-român, care va avea loc pe 7 octombrie la Nur-Sultan cu sprijinul “Qaztrade” SA.

Președintele COAL Argeș, Liviu Nicolae, a transmis un mesaj prin care mulțumește ambasadorului, Nurbakh Rustemov, pentru vizită.

”Îi mulțumesc Excelenței Sale, Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România, pentru că a dat curs invitației Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali și a vizitat Curtea de Argeș. Alături de Excelența Sa am avut întrevederi cu antreprenorii argeșeni. Discuțiile au fost productive și am stabilit contacte în vederea consolidării relațiilor dintre partea kazahă și partenerii economici din Curtea de Argeș.

Pe agenda vizitei delegației din Kazahstan au fost companiile IPEE Amiral Trading Impex SA (producție de incubatoare pentru păsări de curte), Viva Metal Decor SRL (producție utilaje agricole pentru uz gospodăresc), Evicom Honey SRL (producție de miere și derivate), Alex Star SRL (producție de conserve din fructe și legume), Zaris Autocom SRL (producător din domeniul panificației).

Am adăugat și o componentă cultural-spirtuală cooperării noastre și, după o vizită la Mănăstirea Curtea de Argeș, am venit cu propunerea să creăm o o punte culturală între Kazahstan și România, prin promovarea reciprocă a tradițiilor noastre.

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș sprijină mediul local de business, fiind interfața dintre oamenii de afaceri și instituțiile publice sau partenerii străini, în vederea dezvoltării unui mediu antreprenorial puternic, care să facă față cu succes provocărilor economice.”

articolul original.
  • There are no more articles
❌