ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Câine din rasa Rottweiler, împușcat de un polițist, în Mangalia, după ce a atacat o femeie pe stradă

11 September 2022 at 15:25
image

Câine din rasa Rotweiller, împușcat de un polițist din Mangalia. Animalul mușcase o tânără în vârstă de 23 de ani, care, în urma agresiunii câinelui, a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incidentul a avut loc astăzi, 11 septembrie, pe o stradă din Mangalia. Câinele agresiv a fost împușcat de unul dintre polițiștii sosiți la fața locului.

Duminică, 11 septembrie, în jurul orei 5.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie a fost mușcată de un câine.

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă. Întrucât câinele se afla lângă femeie și avea un comportament agresiv, reprezentând un pericol imediat, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare”, transmite IPJ Constanța.

Ulterior, femeia mușcată, în vârstă de 23 de ani, a fost transportată la spital, având nevoie de ajutorul medicilor.

La fața locului, s-au prezentat lucrători de ecarisaj din cadrul Unității Teritorial Administrative Mangalia, care au ridicat câinele.

„Totodată, în apropierea locului faptei, a mai fost identificat un alt câine, din aceeași rasă, fiind tranchilizat și ridicat de lucrătorii de la ecarisaj. În continuare, polițiști ai Poliției municipiului Mangalia efectuează cercetări în vederea stabilirii situației de fapt”, spun polițiștii, potrivit Observator.ro.

Stăpânul câinelui s-a ales cu un dosar de cercetare penală

Cei doi câini ar fi de rasă și aparțin unei persoane care locuiește în acea zonă.

Poliția Română recomandă sterilizarea câinilor și pisicilor de rasă comună.

Conform acestora, sterilizarea este bine a se face pentru a nu ajunge în urâta situație de a despărți puii de mamă sau la abandon, care are sunt pedepsite potrivit legii.

Poliția amintește faptul că, periodic, se organizează campanii de sterilizare, gratuite, pentru câini și pisici de rasă comună.

„Este obligatorie sterilizarea exemplarelor canine aparținând rasei comune și metișii acestora, în condițiile prevăzute de O.U.G. 155/2001. Animalul de companie este un prieten loial, iar prietenia înseamnă timp, responsabilitate și devotament”, adaugă Poliția Română într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

articolul original.

O femeie bolnavă, blocată în casă. Pompierii au intervenit de urgență – FOTO, VIDEO

5 August 2022 at 20:33

În seara aceasta, pompierii au fost solicitați să intervină pentru deblocarea unei persoane bolnave din apartament.

A intervenit Detașamentul 2 de Pompieri Iași cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și un echipaj de prim ajutor calificat pentru a facilita accesul echipajului medical.

Femeia blocată în apartament necesită îngrijiri medicale.

Pompierii au reușit să deblocheze femeia și în aceste momente este în drum spre spital.

articolul original.

OAMGMAMR lansează selecția grupului țintă al proiectului „Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi”

22 July 2022 at 06:42

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), anunță lansarea selecției grupului țintă format din 150 de persoane din categoriile: directori de îngrijiri și asistenți șefi din spitale sau asistenți medicali/moașe cu funcții de conducere în domeniul medical în alte instituții, care vor participa la activitățile din cadrul proiectului „Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri și asistenții șefi”, anunță organizația profesională, printr-un comunicat.

Selecția persoanelor care vor participa la activitățile proiectului se va realiza conform Metodologiei de selecție postată pe site-ul OAMGMAMR (www.oamr.roși se va realiza în perioada 21 – 28 iulie 2022.

Lista persoanelor selectate în grupul țintă va fi postată pe site-ul OAMGMAMR, www.oamr.ro, în data de 1 august 2022, anunță OAMGMAMR.

Dosarele de înscriere se vor transmite exclusiv online și vor cuprinde următoarele documente:

• Formularul de înregistrare a grupului țintă  – Anexa 1 la Metodologie se va descărca de pe site-ul www.oamr.ro ;

• Declarația pe propria răspundere privind disponibilitatea participării la activitatea din proiect – Anexa 2 la Metodologie se va descărca de pe site-ul www.oamr.ro;

• Decizia de numire în funcția de conducere de la locul de muncă;

• Diplome de studii, inclusiv specializări și studii postuniversitare.

• C.I valabil (scanat).

Adresa de email proiectleadership@oamr.ro este destinată exclusiv depunerii dosarelor de înscriere în grupul țintă al proiectului „Program leadership în îngrijiri medicale pentru directorii de îngrijiri si asistenții sefi”, se menționează în comunicat. Informații suplimentare se pot obține folosind adresa de email: secretariat@oamr.ro.


articolul original.
  • There are no more articles
❌