ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Canada elimină toate restricțiile COVID-19 pentru călători de la 1 octombrie

28 September 2022 at 06:00
image

Canada va renunța la toate restricțiile COVID-19 pentru călători începând cu 1 octombrie. Printre restricțiile care nu se vor mai folosi sunt cerințele de vaccinare și purtarea măștii în avioane și trenuri, a anunțat luni guvernul canadian, potrivit Reuters.

Călătorii, indiferent de cetățenie, nu vor mai fi nevoiți să transmită informații de sănătate prin intermediul aplicației ArriveCAN sau să prezinte dovada vaccinării începând de sâmbătă.

De asemenea, se va renunța la cerința ca pasagerii să poarte măști în avioane și trenuri. În plus, pasagerii și echipajul navelor de croazieră nu vor mai fi supuși cerințelor de vaccinare sau testării.

Canadienii și vizitatorii internaționali caută să își facă planuri de călători

Măsura este de natură să stimuleze industria canadiană a transporturilor, deja în plină expansiune după luni de acalmie în timpul pandemiei. Decizia a fost luată și în urma presiunii făcute de transportatorii canadieni.

„În timp ce canadienii și vizitatorii internaționali caută să își facă planuri de călătorie, eliminarea mult așteptată a tuturor măsurilor rămase, începând cu 1 octombrie 2022, va accelera și mai mult redresarea industriei noastre și a economiei canadiene”, a anunțat, prin intermediul unui comunicat, al doilea transportator canadian WestJet Airlines.

Care este rata de vaccinare a Canadei?

Decizia de a pune capăt restricțiilor s-a bazat și pe rata , pe existența unor vaccinuri și a unor tratamente noi, dar și pe datele care arată că țara a depășit vârful ultimului val de infecții cu coronavirus, a precizat guvernul.

„Datorită în mare parte canadienilor care și-au suflecat mânecile pentru a se vaccina, am ajuns la punctul în care putem ridica în siguranță măsurile sanitare la frontieră”, a declarat ministrul Sănătății, Jean-Yves Duclos.

Totuși, Duclos a declarat că guvernul este pregătit să restabilească restricțiile dacă va fi necesar.

„Evident, nu avem niciun plan de a reintroduce unele dintre aceste măsuri, dar dacă trebuie să protejăm siguranța canadienilor, va trebui să o facem”, le-a spus ministrul Sănătății reporterilor.

articolul original.

Saga submarinelor australiene continua

28 September 2022 at 03:00

submarine nucleare australia

Virginia-class

Conform datelor oficiale, in primul trimestru al anului viitor, ministerul australian al apararii ar trebui sa anunte cam ce submarin nuclear va dori sa achizitioneze. Se ia in considerare, pentru prima oara, si optiunea ca navele sa vina “la cutie”, construite in santierele navale ale tarii producatoare. Cel mai probabil, una e sa-ti doresti ceva, alta sa poti sa si realizezi, iar australienii au aflat ca si asamblarea finala pentru un submarin nuclear ar fi nu numai extrem de costisitoare, dar probabil ca si destul de imposibila.

Necazul major vine insa de la termenul probabil de intrare in dotare – 2040 pentru prima nava si discutam aici doar despre o estimare. Actualele submarine – sase bucati – clasa Collins ar trebui retrase in jurul anului 2025, iar pana in 2040 mai sunt 15 ani. Si in acest context, “cangurii” raman cam pe doua randuri…

Dinspre Washington nu pare sa vina vreun semn, americanii lucreaza in cate schimburi le permite legea pentru construirea submarinelor de clasa Virginia, iar productia  submarinelor lansatoare de rachete balistice din clasa Columbia a inceput deja. Evident ca ambele programe sunt dincolo de esentiale si au o prioritate cu totul absoluta.

Britanicii ar putea sa fie ceva mai relaxati, Royal Navy asteapta cea de-a saptea nava din clasa Astute in 2026, apoi vor avea, probabil, ceva capacitate de productie libera desi clasa Dreadnought (submarine cu rachete balistice nucleare) are prioritate.

Asa ca se discuta din nou despre achizitionarea de submarine clasice, diesel-electrice, deocamdata la nivel de zvon si la nivel de interes pentru companiile care produc asa ceva: Saab cu A-26, sud-coreenii cu clasa Dosan Ahn Changho (KSS-III) si chiar francezii, care – prin presedintele Macron, ar fi oferit Australiei patru submarine, de aceasta data construite in Franta.

submarine nucleare australia

Astute-class

Situatia “cangurilor” este intr-adevar foarte dificila si te intrebi cum au ajuns in acest impas? Oare conducerea politica si militara n-au sesizat pericolul, in conditiile in care submarinele Collins erau deja considerate depasite de ceva vreme?!?

In aceeasi ordine de idei, in presa americana se scrie ca Londra si Washingtonul tot discuta o solutie pentru dotarea cu submarine nucleare a Australiei si se spera ca in primul trimestru al anului viitor, cele trei parti implicate sa ajunga la un acord si o declaratie oficiala.

Ca vorbim despre Astute (mai putin probabil) sau de Virginia (cel mai probabil, daca tinem cont ca Australia are viza de flotant in Pacific, acolo unde US Navy face legea), ramane de vazut, cert este ca deocamdata atat americanii cat si britanicii au cazut de acord ca transferul de tehnologie necesar ca submarinele sa fie construite in “Tara ursului Koala” este foarte scump si creaza mari intarzieri in program, astfel ca este probabil ca macar prima nava sa fie construita in tara sa de origine.

In discutiile dintre britanici si fostele colonii ale Coroanei, se incearca gasirea unei solutii de grabire a livrarii, macar o nava sa aiba australienii pana pe la jumatatea deceniului viitor, dar optimismul nu debordeaza pe niciunul dintre cele doua maluri ale Atlanticului.

Cei de la The Wall Street Journal semnaleaza faptul ca se incearca gasirea unei solutii de compromis, interimare, astfel incat marina australiana sa fie dotata pana la mijlocul anilor 2030 cu cateva submarine nucleare construite integral in SUA. Pentru ca acest lucru sa devina realitate, SUA vor trebui sa investeasca serios in marirea capacitatilor proprii de productie si, se asteapta ca Australia sa contribuie cu o parte din fondurile necesare. De altfel, administratia Biden se pregateste sa investeasca sume importante in acest scop (sub rezerva aprobarii Congresului), 750 milioane USD fiind propusi in bugetul pe 2023, totalul putand ajunge pana la 2,4 miliarde USD pe parcursul a cativa ani. De altfel, dupa rezolvarea problemei initiale, australienii vor fi probabil inclusi in programele de dezvoltare a viitorului submarin de atac cu propulsie nucleara aflat in faza incipienta atat in Marea Britanie cat si in SUA.

Este posibil ca viitorul submarin nuclear de atac sa fie dezvoltat in comun, dispand astfel costurile mari de dezvoltare daca cele trei tari vor putea ajunge la stabilirea unor cerinte tehnico-tactice comune, ceea ce pare posibil in acest moment. Altfel, americanii au inceput sa semnalizeze ca viitorul submarin de atac va fi mai degraba pe modelul Seawolf decat Virginia, marcand reorientarea fortei submarine de atac a US Navy catre razboiul cu combatanti de mare calibru (China, de exemplu).

GeorgeGMT

articolul original.

Instituția săptămânii – Camera de Comerţ şi Industrie Neamț

25 September 2022 at 06:00
image

Merită această nominalizare pentru că dă dovadă de o mare încăpățânare pozitivă organizând Târgul de Carte Libris. Ajuns la ediția a XII-a târgul adună, din ce în ce mai greu, cu eforturi din ce în ce mai mari, edituri și personalități culturale, pe care-i prezintă nemțenilor care mai doresc să-și umple timpul cu așa ceva. Anul acesta târgul s-a desfășurat concomitent la Piatra Neamț și Roman – cu sprijinul celor două primării municipale, având pe afiș nume grele, precum profesorul Dumitru Constantin Dulcan și scriitorul Varujan Vosganian. Anul viitor, ediția cu numărul 13 sperăm să fie una cu noroc.

V.B.

articolul original.

Buletin naval. Programul corvetei europene ia viteză. Alte programe PESCO

23 September 2022 at 03:00
By: Nicolae

Conform celor de la Defense News, programul corvetei europene lansat în cadrul PESCO și la care participă Italia, Franța, Spania și Grecia ia viteză. Anul trecut, Fondul European de Apărare (EDF) a contribuit cu 60 de milioane de euro la dezvoltarea proiectului. Acestor fonduri UE li se adaugă cele 90 de milioane de euro investite de țările participante. Și se pare că anul viitor vor veni fonduri UE în valoare de 200 de milioane de euro care vor fi alocate construcției prototipului. De asemenea, Danemarca și Norvegia s-au alăturat proiectului. Cam toate numele grele din industria de profil europeană (Fincantieri, Navantia, Naval Groupe) sunt deja implicate.

Conform declarației unui oficial al marinei italiene, căpitanul Andrea Quondamatteo din Statul Major al Marinei italiene, „anul viitor, EDF va lansa un „apel” pentru participanți să continue programul, fiind disponibil un grant UE de aproximativ 200 de milioane de euro, care va duce la producerea primului prototip.”

Corveta va avea o lungime de circa 110 de metri și un deplasament de aproximativ 3.300 de tone. Se dorește o platformă modulară ceea ce va permite fiecărei națiuni să-și instaleze proprii senzori și sisteme de armament înlăturând astfel una din problemele atât de des întâlnite în cadrul proiectelor comune europene. De altfel, țările participante au planuri diferite pentru această corvetă: Italia și Spania doresc ca nava lor să aibă capacitatea de a lupta în toate mediile, în timp ce Franța dorește o versiune cu rază lungă de acțiune, probabil mai apropiată de caracteristicile unei nave de patrulare.

„Versiunea italiană este concepută pentru a fi utilizată în Marea Mediterană cu capabilități de luptă antiaeriană, anti-navă și anti-submarin, inclusiv rachete sol-aer și torpile”, a mai spus Quondamatteo.

Prin urmare, versiunea italiană ar putea include un tun de 76mm, un sistem antiaerian bazat pe rachete cu rază scurtă/medie de acțiune secondat de un sistem CIWS artileristic, în timp ce toate versiunile vor putea opera un elicopter de dimensiuni medii și vor avea o cală modulară.

„Până în 2027 sau 2028, aproximativ jumătate din corvetele aflate în serviciu în lume vor fi aproape de sfârșitul vieții lor operaționale, prin urmare cred că acest nou și inovator program naval ar putea găsi o piață în interiorul și în afara UE”, a mai spus Quondamatteo.

Anticipând poate probleme viitoare cu recrutarea, proiectanții încearcă reducerea echipajului cu 30% față de o corvetă similară aflată acum în serviciu și efectuează teste pentru a verifica potențialul unei propulsii complet electrice, probabil ceva de genul Integrated Electric Propulsion.

Italia ar putea comanda până la patru corvete iar Franța și Spania vor comanda câte șase corvete fiecare, cel puțin așa am înțeles eu. Despre Grecia știm că era interesată la un moment dat de achiziția unor corvete Gowind, așa că implicarea lor în proiect pare să aibă sens. Una peste alta, o dată cu intrarea în proiect a Danemarcei și Norvegiei se crează premisele unei comenzi totale de peste 10 unități astfel încât sunt șanse mari ca programul să fie și un succes comercial. Nici exporturile n-ar trebuie să fie excluse.

Acest tip de corvetă pare să fie foarte căutat, mai ales dacă ne uităm la ultimele achiziții făcute de marinele din zona Golfului Persic: corveta Avanti construită de Spania pentru Arabia Saudita, corvetele de clasă Doha construite de Italia pentru Qatar sau Gowind-urile construite de Franța pentru Emiratele Arabe Unite.

programul corvetei europene

Corveta produsă de italieni pentru Qatar are dimensiuni similare cu viitoarea corveta europeană. Sursa foto: https://www.edrmagazine.eu/first-sea-trials-for-the-qatars-new-first-of-class-multi-purpose-corvette

programul corvetei europene

Corveta de clasă Avante 2200 produsă de Navantia pentru Arabia Saudită. Sursa foto: https://www.thedefensepost.com/2022/09/13/saudi-arabia-avante-corvette/

Și pentru că suntem în zona proiectelor europene, la sesiunea PESCO din 16 noiembrie 2021 au fost adăugate două noi programe la care participă și România:

  1. Medium size Semi-Autonomous Surface Vehicle (M-SASV) la care participă Estonia, Franța, Letonia și, bineînțeles, Romania. În cadrul acestui program se urmărește dezvoltarea unei ambarcațiuni de dimensiuni medii semi-autonome, care poate funcționa atât cu echipaj cât și fără echipaj la bord, și care va putea fi dotată cu module specifice fiecărei misiuni în parte: cercetare, luptă antisubmarin sau anti-navă precum și împotriva minelor marine. Când aud de module interschimbabile mă gândesc că n-ar fi stricat să fie și Danemarca implicată, singurii cărora le-a ieșit ceva viabil în acest domeniu – StanFlex.
  2. Celălalt program adoptat în aceeași dată, Next Generation Small RPAS (NGSR) are în vedere dezvoltarea unei aeronave fără pilot care va opera la nivel tactic: brigadă/divizie. La acest program participă, pe lângă noi, Spania, Germania, Portugalia și Slovenia. Drona va putea fi folosită în medii diferite, inclusiv maritim, atât de armată cât și de alte structuri din sistemul de apărare al țării. Decolarea și aterizarea nu va necesita o pistă iar raza de acțiune va fi de până la 200 km în timp ce autonomia va fi de 5 până la 10 ore. Se urmărește construcția unui sistem cu arhitectură deschisă, capabil să fie echipat cu diverse module specifice ceea ce va maximiza interoperabilitatea și eficiența sistemului.

P.S. Acest articol nu este despre programul românesc de dotare cu corvete. Vă rog să comentați la subiect altfel comentariile vă vor fi șterse.

articolul original.

Rareș Bogdan, despre planul UE pentru iarnă: ‘Eu, personal, nu o să vă tai gazul. Noi avem energie, spre deosebire de alte state’

22 September 2022 at 20:23
image

„Consumatorul standard mediu este interesat de următoarea întrebare: ne tăiați gazul la iarnă sau nu?”, l-a întrebat Bogdan Chirieac pe Rareș Bogdan.

Eu, personal, nu o să vă tai gazul. Eu sper din tot sufletul ca România să nu fie nevoită să închidă nici măcar capacități industriale, pentru că există o ierarhizare la intervenție. Ce faci? Ultima în ierarhie este locuința umană, locuința cetățenilor români”, a spus Rareș Bogdan.

Dacă se închide o capacitate de tip Azomureș sau Transavia, dacă ei sunt nevoiți să-și închidă porțile, în momentul respectiv ai o problemă dublă, fiind și o problemă socială, pentru că oamenii respectivi degeaba merg acasă să se încălzească pentru că trebuie să plătească facturile și nu vor avea bani. Deci nu este o situație simplă. Ce vă pot spune este că situația nu e la nivelul altor țări europene care au dependență de 98 la sută de gazul rusesc sau de energie de 80 la sută. Noi avem energie, spre deosebire de alte state”, a declarat Rareș Bogdan, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Europarlamentarul Victor Negrescu: ‘Nu sunt de acord cu ce a spus domnul Rareș Bogdan, că nu trebuie să închizi apa când te speli pe dinți. Ori, este fals, noi trebuie să fim coerenți și să apărăm dreptul și interesele României’

articolul original.

Ministrul apărării naționale, în vizită oficială în Republica Coreea

22 September 2022 at 08:51

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, va efectua, între 22 și 25 septembrie, o vizită oficială în Republica Coreea.

În program sunt incluse discuții bilaterale cu omologul sud-coreean, prilej cu care va fi semnată o Scrisoare de intenție prin care vor fi stabilite reperele încheierii unui Acord-cadru de cooperare în domeniul apărării între cele două țări.

Cei doi miniștri vor aborda tematici referitoare la situația internațională de securitate, la perspectivele consolidării cooperării în cadrul organizațiilor internaționale, cadru asigurat de statutul Republicii Coreea de partener al Alianței Nord-Atlantice, și la sprijinul acordat Ucrainei.

De asemenea, ministrul Dîncu va avea întâlniri cu ministrul Administrației Programului de Achiziții pentru Apărare, cu președintele Comisiei pentru Apărare Națională și va vizita expoziția de tehnică şi armament DefExpo Korea 2022.

Pe agenda oficială figurează, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanți ai comunității de români din Republica Coreea și vizitarea „War Memorial of Korea”.

MApN – Biroul presă

articolul original.

Elicopterul inarmat usor sud-coreean (LAH) intra in productie

20 September 2022 at 03:00

Noul elicopter din clasa LAH (Light Armed Helicopter) de 5 tone al Korea Aerospace Industries se afla in ultima etapa de testare inaintea certificarii de la sfarsitul acestui an.

LAH va inlocui vechile modele AH-1J/S Cobra si MD-500 Defender din dotarea fortelor armate sud-coreene.

Proiectul LAH (Light Armed Helicopter) a inceput in 2015, in comun cu proiectul civil LCH (Light Civil Helicopter), pentru a reduce costurile de dezvoltare si exploatare prin procentajul ridicat de piese si componente comune. Platforma comuna celor 2 proiecte este o varianta a Airbus H-155 (fost Eurocopter EC-155, evolutie a AS365 Dauphin/AS565 Panther – din care deriva si Harbin Z-9 chinezesc), adaptata cerintelor sud-coreene, cu principalele diferente: designul cabinei, transmisia si palele rotorului principal.

H-155 adauga la randul sau o cabina mai mare cu 30% si un spatiu de bagaje cu 130% mai mare fata de variantele anterioare de AS-365 Dauphin, precum si un nou rotor Spheriflex compozit cu 5 pale cu incastrare flexibila, cuplat cu un fenestron anticuplu imbunatatit si motoare mai puternice (935 Cp fata de doar 852 Cp ale Dauphin) Turbomeca Arriel 2C2.

Greutatea maxima la decolare a LAH este de 4,92 tone iar cea gol de doar 2,62 tone, fiind fabricat din materiale compozite si aliaje ușoare. Propulsia este asigurata de doua motoare Safran Arriel 2L2 cu o putere maxima de 1032 Cp (770 KW) fiecare, ele fiind controlate prin intermediul unui sistem electronic digital (FADEC). Motoarele sunt dezvoltate si fabricate in Coreea printr-un acord intre Safran si Hanwha Techwin.

Echipamentul cabinei este „full-glass”, toti parametrii tehnici, tactici si de navigatie fiind afisati pe ecrane LCD de mari dimensiuni. In bot se afla un cap optoelectronic dotat cu camera de vedere pe timp de zi si infrarosu.

LAH integreaza ca armament principal un tun rotativ M197 cu 3 tevi de calibrul 20 mm montat sub bot, iar pe pilonii laterali poate agata containere de rachete nedirijate calibrul 70 mm si rachete antitanc , in curs de testare fiind si solutii de lansare a munitiilor ratacitoare si colaborarea cu drone (MUM-T), solutii dezvoltate in parteneriat cu Israel Aircraft Industries .

Noul elicopter este multirol, putand sa lupte cu tancurile si vehiculele blindate inamice, sa efectueze misiuni de recunoastere sau de sprijin pentru fortele terestre, si sa transporte trupe ale fortelor terestre.

In martie 2015 KAI și Airbus au semnat un memorandum de cooperare pentru vanzarea și sprijinul tehnic al ambelor elicoptere aflate în dezvoltare iar 3 luni mai tarziu,  s-a inceput proiectarea, care a durat pana in luna august 2016. Primul prototip, finalizat in decembrie 2018, a avut zborul inaugural pe 4 iulie 2019.

Daca cei de la KAI reusesc sa finalizeze faza de testare a LAH pana la sfarsitul lui noiembrie si se obtine certificatul, chiar de anul viitor ar putea fi livrate primele elicoptere catre armata sud-coreeana.

Previziunile de productie, includ pe langa cele 170 elicoptere LAH si aproximativ 100 de exemplare LCH, precum si un potential de export de 300-400 unitati. Deja oficialitatile din Emiratele Arabe Unite si-au exprimat interesul pentru elicopterul coreean in luna martie.

LAH/LCH este probabil ultimul descendent direct al familiei AS-365Dauphin/H155M, familie care va fi inlocuita in inventarul militar francez de H-160M.

Iata si un tabel cu  cateva date comparative intre acesta si alte cateva elicoptere de pe aceeasi nisa (am pastrat H145 ca si referinta pentru multirolul care ne este oferit si noua, H135 nefiind nici el departe, dar amandoua situate in liga inferioara fata de familia Dauphin):

Model AS365 Panther LCH/LAH H145/ BK117 AW159 H160 AW169
Pasageri 10 10 9 8 12 10
Lungime (m) 13,68 14,6 13,03 15,24 13,96 14,64
D. rotor (m) 11,94 12,6 11 12,8 13,4 12,12
Inaltime (m) 4,06 4,35 3,45 3,73 4,91 4,5
S. disc rotor (mp) 111,98 124,7 95 128,7
Masa gol, (kg) 2389 2620 1792 3300 4240 2850
Masa utila (kg) 1600 1793 1361 1760 1800
Masa maxima (kg) 4077 4756 3585 5330 5670 4600
Masa sarcina max.(kg) 4300 4920 3350 6000 6050 4800
Viteza croaziera (km/h) 243 243 246 256 296 268
Viteza max (km/h) 324 325 268 324 337 306
Raza actiune (km) 827 857 680 528 850 820
Plafon de serviciu (m) 5865 4572 5240 5900 4500
Viteza de urcare (m/s) 8,9 8,9 8,1 11 8,9
Motoare: 2 × Turbomeca Arriel C2 852 Cp 2 × Safran Arriel 2L2
1032 Cp
2 × Turbomeca Arriel 1E2 740 Cp 2 × LHTEC CTS800-4N 1361 Cp 2x Turbomeca Arrano 1A 1280 Cp 2× Pratt & Whitney PW210A 1000 Cp

Ideea de elicopter inarmat usor se regaseste si in familiile H135M/H145M, OH-58 Kiowa si MD/OH-6/AH-6, acestea putand desfasura misiuni de recunoastere si acompaniere a elicopterelor de atac dedicate, dupa cum se vede mai jos:

Inca asteptam cu sufletul la gura ce va rezulta din competitia americana pentru elicopterul de recunoastere si atac usor…

Marius Zgureanu

Surse:

https://www-altair-com-pl/news/view?news_id=37891

.

articolul original.

Canapelele in forma de U sunt printre cele mai cautate corpuri de mobilier pentru familii

13 September 2022 at 06:27
By: nagym
image
articolul original.

La invitația COAL Argeș, ambasadorul Kazahstanului s-a întâlnit cu oameni de afaceri argeșeni, în vederea dezvoltării relațiilor economice cu piața kazahă

10 September 2022 at 11:11

La invitația președintelui COAL (Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali) Argeș, Liviu Nicolae și cu sprijinul președintelui Senatului, Alina Gorghiu, ambasadorul Kazahstanului în România, Nurbakh Rustemov, a făcut o vizită în județul Argeș pentru a se întâlni cu oameni de afaceri argeșeni în scopul identificării unor noi oportunități economice prin care produse din industria alimentară și agricole fabricate în Argeș să intre pe piața din Kazakhstan, în condiții reciproc avantajoase.

Pe agenda vizitei delegației din Kazahstan au fost companiile IPEE Amiral Trading Impex SA (producție de incubatoare pentru păsări de curte), Viva Metal Decor SRL (producție utilaje agricole pentru uz gospodăresc), Evicom Honey SRL (producție de miere și derivate), Alex Star SRL (producție de conserve din fructe și legume), Zaris Autocom SRL (producător din domeniul panificației).

Kazahstanul  este o țară transcontinentală care se află în Asia Centrală, cu o suprafață mai mare decât Europa de Vest  (2  727 300 km² ), și are un petic de teritoriu la vest de râul Ural, în Europa. Este o țară foarte bogată în resurse naturale (uraniu, petrol, gaze naturale, cărbune, cupru, zinc, mangan, fier, aur).

În contextul în care războiului a paralizat capacitățile de producție ale Ucrainei, România poate deveni un furnizor important de produse agricole și industriale, sporindu-și semnificativ prezența pe piețe ca cea a Kazahstanului.

Potrivit ambasadei Kzahtanului, în acest an relațiile comerciale și economice cu România au crescut semnificativ. În primele șapte luni comerțul dintre cele două țări a crescut cu 31,3% (atingând 1,3 miliarde de dolari) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, volumul transporturilor feroviare de mărfuri pentru aceeași perioadă între Kazahstan și România a fost de 150,3 mii tone, în timp ce pentru întregul an 2021 a fost de 95,1 mii tone.

Inițiativa COAL Argeș este salutară, pentru că deschide ușa unei colaborări cu o piață foarte bine susținută financiar, ce poate impulsiona întreprinderile argeșene.

Antreprenorii români au fost informați despre situația socio-economică din Kazahstan, preferințele investiționale și proiectele de investiții din piața locală, precum și despre avantajele rutelor de transport și logistică care leagă Kazahstanul și România.

Ambasada Kazahstanului a anunțat că în cadrul discuției despre perspectivele de extindere a producției în Kazahstan, s-a ajuns la un acord privind organizarea unei vizite a antreprenorilor kazahi în  Argeș. La rândul lor, antreprenorii români sunt interesați să participe la forumul de afaceri kazah-român, care va avea loc pe 7 octombrie la Nur-Sultan cu sprijinul “Qaztrade” SA.

Președintele COAL Argeș, Liviu Nicolae, a transmis un mesaj prin care mulțumește ambasadorului, Nurbakh Rustemov, pentru vizită.

”Îi mulțumesc Excelenței Sale, Nurbakh Rustemov, ambasadorul Kazahstanului în România, pentru că a dat curs invitației Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali și a vizitat Curtea de Argeș. Alături de Excelența Sa am avut întrevederi cu antreprenorii argeșeni. Discuțiile au fost productive și am stabilit contacte în vederea consolidării relațiilor dintre partea kazahă și partenerii economici din Curtea de Argeș.

Pe agenda vizitei delegației din Kazahstan au fost companiile IPEE Amiral Trading Impex SA (producție de incubatoare pentru păsări de curte), Viva Metal Decor SRL (producție utilaje agricole pentru uz gospodăresc), Evicom Honey SRL (producție de miere și derivate), Alex Star SRL (producție de conserve din fructe și legume), Zaris Autocom SRL (producător din domeniul panificației).

Am adăugat și o componentă cultural-spirtuală cooperării noastre și, după o vizită la Mănăstirea Curtea de Argeș, am venit cu propunerea să creăm o o punte culturală între Kazahstan și România, prin promovarea reciprocă a tradițiilor noastre.

Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali Argeș sprijină mediul local de business, fiind interfața dintre oamenii de afaceri și instituțiile publice sau partenerii străini, în vederea dezvoltării unui mediu antreprenorial puternic, care să facă față cu succes provocărilor economice.”

articolul original.

Recesiunea este inevitabilă în Europa, sugerează o analiză

10 September 2022 at 05:00
image

Recesiunea pare inevitabilă în Europa. Se va lăsa BCE intimidată? Dacă da, dobânzile vor creşte mai lent, iar euro va rămâne în agonie, arată o analiză a Ziarului Financiar.

Unul dintre cei mai mari pro­ducători de aluminiu euro­peni îşi va înjumătăţi produc­ţia din Germania din cauza costurilor prea mari cu elec­tricitatea. Tot acolo, brutăriile obişnuite se tem că nu vor rezista crizei energetice.

Cum pericolul ca Rusia să închidă de tot robinetul de gaze către Europa de Vest este cât se poate de mare, la fel de mare este şi probabilitatea ca la iarnă energia să fie ra­ţionalizată în economiile mari. Toate acestea înseamnă restrângerea activităţii economice, presată în jos şi de întreruperile de pe lanţurile de aprovizionare create de penurii şi de şocurile pandemiei.

Recesiunea este inevitabilă în Europa?

Astfel, Germania, cea mai mare econo­mie a Europei, alunecă rapid către recesiune, dacă nu cumva este deja acolo, spun analişti şi bancheri de top. Însă toată zona euro se va confrunta cu un blocaj economic, anticipează specialiştii, deşi în trimestrul II economiile s-au descurcat mai bine decât au crezut ei.

Recesiunea ar trebui să vină şi în Europa de Est, prin contaminare din Vest, de care regiunea este dependentă pentru comerţ, şi din cauza propriilor blocaje. Dar cât de grea va fi criza economică? CEO-ul de la UniCredit Andrea Orcel crede că Europa se va confrunta cu o recesiune „relativ uşoară“, iar revenirea va începe în 2024 sau mai târziu, scrie Reuters.

Prin urmare, scăderea va dura mult, dar nu va trage economiile în abisuri. În Ungaria, ministrul dez­vol­tării economice Nagy este şi mai optimist: eco­nomia ungară va reuşi să evite recesiunea, a spus el pentru agenţia de ştiri a guvernului MTI. Oficia­lul nu exclude totuşi o în­cetinire considerabilă a rit­mului de creştere.

Alţii nu exclud nici recesiunea dacă Comisia Europeană decide că Ungaria nu merită acces la fondurile europene. Pu­nând sub semnul îndoielii calculele ministru­lui ungar, cele mai recente date statistice arată încetinirea vânzărilor de retail în iulie, ceea ce este normal când preţurile nu se opresc din creştere de un an. Polonia, pe de altă parte, a început deja să scadă puternic în trimestrul II sub greutatea dobânzilor mai mari, a in­flaţiei uriaşe, a încetinirii consumului, a dimi­nuării investiţiilor şi a incertitudinii.

De aceea, este de aşteptat ca economia poloneză să intre cel puţin în ceea ce se cheamă recesiune tehnică, adică una de doar două tri­mes­tre. Frânarea economiei este atât de puternică în­cât, cel mai probabil, şi banca centrală poloneză va încetini ritmul de creş­tere a dobânzilor prin care luptă cu inflaţia record. Iar iarna încă n-a venit.

Chiar premierul Mateusz Morawiecki a spus zilele trecute că seria de majorări de dobânzi ar trebui să se încheie curând. Ieri a fost zi de şedinţă de politică monetară la banca cen­trală, iar toată lumea se aştepta la o creştere, ultima, de 25 de puncte de bază a reperului pentru preţul creditelor, la 6,75%.

Încotro se îndreaptă inflația?

Rata de inflaţie a depăşit 16% în august. Dobânda de politică monetară este unul din modurile în care recesiunea poate influenţa economia şi vieţile oamenilor. Banca Centra­lă Europeană ce va face? Ea are şedinţă de politică monetară astăzi. Săptămâna trecută, calculele din piaţă arătau o probabilitate de 80% ca banca centrală a zonei euro să urce dobânda cu 75 de puncte de bază.

Însă ieri şansele erau mai jos, la 65%, pentru un astfel de . De vină pentru scădere sunt datele care arată că starea sănătăţii economiei zonei euro şi mai ales a Germaniei se agravează.

Dobânzile mari înseamnă credit mai scump, iar creditul mai scump descurajează consumul, cheltuielile şi investiţiile, frânând astfel inflaţia. De hotărârea cu care BCE luptă cu inflaţia depinde şi traiectoria monedei euro, ajunsă sub pragul parităţii cu dolarul.

Un euro mai slab decât moneda americană face ca importurile zonei euro să fie mai scumpe, ceea ce duce la accelerarea inflaţiei. Săptămâna a început descurajator pentru cei care depind de economia germană, motorul de creştere al Uniunii Europene. Datele statistice arată scăderea comenzilor pentru uzinele germane pentru a şasea lună consecutiv. De asemenea, vânzările de retail au scăzut în ritm anualizat în iulie. Sectorul serviciilor s-a contractat pentru a doua lună consecutiv în august, arată indicele PMI al S&P Global.

Cetățenii apelează deja la economii

O cădere dureroasă a în iulie a fost amortizată doar de ritmul în care se construieşte. Să fie acestea semne că vine furtuna perfectă pentru economia germană? se întreabă analiştii de la ING. O analiză Reuters arată că economiştii se aşteapta ca recesiunea germană să dureze 3 trimestre. Germania este cel mai mare partener comercial al României şi spre piaţa germană se îndreaptă cele mai multe din exporturile româneşti. Cât de vulnerabile sunt acestea la recesiune?

România exportă în Germania mai ales cereale, seminţe, automobile şi produse electronice. Adică bunuri destinate consumului populaţiei şi sectorului agricol. Cerealele, folosite în industria alimentară şi cea a furajelor pentru animale, sunt la mare căutare deoarece războiul dintre Rusia şi Ucraina a restrâns oferta. Însă, după cum arată un studiu al institutului Ifo, gospodăriile germane au intrat deja în economii pentru a acoperi cheltuielile, acum mai mari din cauza inflaţiei.
articolul original.

Daniela Crudu s-a mutat în Suedia și face o analiză complexă a societății nordice: ”Milionarii suedezi sunt răcituri, nu pun preț pe haine! Mai buni sunt românii de pe Herăstrău!”

8 September 2022 at 20:40

Bărbații suedezi nu-i fac cu „ochiul” Danielei Crudu. Plecată în țara nordică pentru o perioadă nedeterminată, la Ana, sora sa, fosta asistentă a lui Dan Capatos își pune baza tot în masculii români. După cum îi caracterizează chiar ea pe milionarii suedezi, aceștia ar fi „răcituri” și nu se compară cu magnații români „de pe Herăstrău”. CANCAN.RO vă prezintă mărturisiri necenzurate, în exclusivitate, într-un nou „episod pictat” de Cruduța.

Ieșită de ceva timp din lumina reflectoarelor, Daniela Crudu nu doar că s-a întors, dar a făcut-o în stilul propriu, cu dezvăluiri grandioase. Zilele trecute a comentat imaginile nerecomandate cardiacilor în care apare în ipostaze fierbinți pe platforma OnlyFans (Vezi AICI declarațiile), iar mai apoi a ținut să-i „avertizeze” pe bărbații intelectuali că Ion Crudu, tatăl ei, le-a pus „gând rău”. (Vezi AICI detalii)

Acum, plecată în Suedia pentru o perioadă nedefinită, Daniela Crudu a declarat, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, că nu este prea încântată de bărbații nordici.

Îi caracterizează ca fiind neîngrijiți și a mărturisit că nu sunt genul ei. De altfel, Cruduța a recunoscut că milionarii români „de pe Herăstrău” nu vor fi detronați de bogătașii suedezi.

Milionarii suedezi nu au reușit să o impresioneze pe Daniela Crudu

„Milionarii suedezi sunt mai răcituri, tot mai buni sunt milionarii români de pe Herăstrău

Ana, sora Danielei Crudu, îi este „gazdă” în Suedia fostei asistente TV pentru o perioadă nelimitată de timp. După cum spune chiar Daniela, sora sa o ajută cu pozele și colaborează pentru a „plasa” nuduri de excepție pe platforma OnlyFans.

Totuși, ajunsă pe plaiuri nordice, Cruduța nu s-a declarat prea impresionată de bărbații suedezi, susținând că aceștia nu ar pune preț pe haine și nu s-ar îngriji. În aceeași măsură, a ținut să-i „liniștească” pe milionarii români, căci, pentru ea, magnații suedezi nu le vor lua locul.

„Sunt la sora mea, în Suedia. O să stau o perioadă pe aici, că mă ajută cu pozele, cu filmările, cu toate astea. Ea mi le face și eu i le fac ei și stau liniștită aici, nu mă stresez, nu mă judecă nimeni. 

Deci ce e aici… n-au nicio treabă. Doamne ferește. Nu sunt îngrijiți așa (n.r. – bărbații din Suedia) și nu pun preț pe haine, pe chestiile astea. Nu sunt genul meu. Răcituri așa… Milionarii suedezi sunt mai răcituri, tot mai buni sunt milionarii români de pe Herăstrău”, a spus Daniela Crudu, în exclusivitate pentru CANCAN.RO.

Afirmațiile nu s-au încheiat aici, căci fosta asistentă a luat în vizor și femeile care locuiesc în Suedia, susținând că acestea sunt lipsite de stil.

Mai mult decât atât, după spusele Danielei Crudu, prezențele feminine din Suedia ar purta adidași murdari, dar și „gumari” la petreceri.

„Doamne ferește, ce nasoale sunt astea… dacă vezi. Ferească Dumnezeu. N-au niciun stil, nimic. Și adidașii murdari în picioare toate și poartă papuci din ăia gumari. Și la petreceri ele sunt cu d-ăia în picioare”, a continuat Cruduța, în stilul caracteristiv.

Daniela Crudu le-a luat în colimator și pe suedeze

„N-o să mă mai schimb niciodată pentru niciun bărbat, că m-am schimbat și n-a fost bine”

Varianta renunțării la contul de pe platforma OnlyFans a fost exclusă din start de Daniela Crudu. După cum spune chiar ea, dacă ar face acest lucru, bărbații s-ar plictisi mult mai repede și nu ar mai considera-o prada după care ar putea să alerge.

Mai mult decât atât, fosta asistentă a lui Capatos susține că nu s-ar mai schimba niciodată pentru un bărbat, căci a făcut-o deja în trecut, iar asta nu a avut urmări tocmai pozitive pentru sexy-brunetă.

„Dacă mă las de OnlyFans se plictisește de mine, nu mai sunt prada aia după care aleargă. Mie îmi place de mine, n-o să mă mai schimb niciodată pentru niciun bărbat că m-am schimbat și n-a fost bine. Am învățat”, a mai continuat Cruduța.

„Când s-a ivit ocazia, poate că am profitat”

În continuare, Cruduța a dezvăluit că, de-a lungul timpului, a primit din partea bărbaților atât vacanțe scumpe, dar și alte lucruri la care a „poftit” și nu s-a pus niciodată problema refuzului.

Totuși, o casă sau o mașină nu ar fi primit niciodată, spune Cruduța, susținând că nu a avut nicicând o relație din interes, ci a pus pasiune și a iubit.

„Vacanțe scumpe, tot ce îmi doresc, nu s-a pus problema, dar o mașină, o casă… nu. Eu n-am fost așa pe interes, să știi.

Când s-a ivit ocazia, poate că am profitat, dar n-am fost pe interes. Am stat mereu din iubire și am pus pasiune și mi-a plăcut să-l iubesc.

Efectiv, n-am putut să stau cu nimeni niciodată doar strict pentru bani. Nu există. Adică eu doar pentru asta să stau… Trebuie să mai aibă și altceva, nu se poate.

N-aș putea doar pentru asta să locuiesc cu cineva”, a încheiat Daniela Crudu, în exclusivitate, pentru CANCAN.RO.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Daniela Crudu a rupt pe Onlyfans și acum le declară ”război” bărbaților citiți, dar limitați financiar: ”Dacă mă combin cu vreun intelectual, mă bate tata!…”

7 September 2022 at 20:40

„Meci” greu între Daniela Crudu și un „mascul” intelectual! Fosta asistentă a lui Capatos continuă seria dezvăluirilor fără perdea și declară că tatăl său ar „bate-o” dacă s-ar combina cu acest gen de bărbat. După ce a comentat secvențele în care apare în ipostaze fierbinți pe platforma OnlyFans (Vezi AICI detalii), Daniela Crudu scoate la iveală noi detalii spumoase, pe care CANCAN.RO vi le prezintă în cele ce urmează!

Bărbați celebri și potenți financiar s-au perindat, de-a lungul timpului, prin viața Danielei Crudu, iar, în urmă cu ceva timp, site-ul nostru a făcut și un TOP 5 în acest sens. (Vezi AICI bărbații faimoși cu care s-a iubit Cruduța)

Cu un palmares bogat, fosta asistentă a lui Dan Capatos nu se dezice de afaceriștii și masculii care fac bani cu nemiluita, astfel că, pentru CANCAN.RO, a exclus din start varianta unei relații cu un bărbat care i-ar putea oferi doar… o plimbare cu bicicleta.

„Mă bate tata dacă mă combin cu așa ceva

Pe Cruduța nu a atras-o niciodată ideea de a intra într-o relație amoroasă cu un bărbat „citit”. Mai mult decât atât, în exclusivitate pentru CANCAN.RO, sexy-bruneta a dezvăluit că este susținută chiar de către Ion Crudu, tatăl ei, în refuzurile pe care le „oferă” bărbaților dotați mai mult intelectual decât financiar.

„Vis urât. Hahhahah! Dacă mă combin cu vreun intelectual, mă bate tata!”, a răspuns amuzată Daniela Crudu.

În același sens, după cum spune chiar fosta asistentă a lui Capatos, părintele sexy-brunetei este mândru că fiicele sale au intrat în industria OnlyFans.

Mai mult decât atât, tatăl Danielei Crudu și mama acesteia ar fi de părere că bruneta a „plasat”, până în acest moment, poze care o înfățișează mai puțin cuminte… pe gratis, în schimb acum, odată intrată pe platforma destinată persoanelor adulte, vor veni și roadele financiare.

„Semnăn cu tata, e așa fericit de când fac OnlyFans. Vreau să zic că în fiecare zi mă sună cu Video Call să mă întrebe ce am mai postat.

El care înainte nici nu mă suna, rar. Îi place maxim, îi place și de mine și de sora mea mult de tot. Și ne susține și mama la fel. Au zis că, până acum, dădeam pozele pe gratis tuturor și câte am făcut pe la televizor de astea și pe reviste pe 3 lei… acum măcar vin roadele”, a mai continuat fosta asistentă TV, în exclusivitate pentru CANCAN.RO.

Daniela Crudu „avertizată” de tatăl său în legătură cu bărbații intelectuali

„Să nu aibă bariere și frână la bani”

După cum vă spuneam, în jurul Danielei Crudu au roit întotdeauna bărbații dotați financiar. Totuși, sexy-bruneta a ținut să explice, pentru CANCAN.RO, ce înseamnă, în viziunea ei, un bărbat… cu bani.

„Bărbat cu bani e un bărbat «no limit». Potent financiar… când își permite orice și nu poate să-mi zică «NU» la ce îmi doresc eu să fac și ce îmi trece mie prin cap.

Să nu aibă bariere și frână la bani. Din partea unui bărbat cu bani mi-ar plăcea să nu-i pese, să nu se uite cât am cheltuit, să-mi spună mie «Uite, ai cheltuit pe asta, pe ce ai dat banii?»

Să mă lase în pace, să fac ce vreau eu cu banii lui. Și vezi că multora le place să fie așa și să le cheltui banii, se simt bine, le place”, a spus Daniela Crudu.

„Nu am niciun ban strâns până acum”

Totodată, Cruduța nu poate spune că s-a plâns vreodată de finanțe, declarând chiar ea că, de-a lungul timpului, a cheltuit foarte mulți bani pe distracții.

Chiar și așa, în prezent nu ar avea niciun ban pus deoparte.

„Am cheltuit foarte mulți bani pe distracții, îți dai seama, că eu sunt mână largă și nu mă uit la bani și, dacă vreau să mă distrez, mă distrez. Și nu am niciun ban strâns până acum, dar cu OnlyFans acum… sper să strâng”, a spus Daniela Crudu.

Daniela Crudu cheltuie banii fără oprire

„Nu doar le arăt sânii și astea. Îi fac să și râdă, să se simtă bine

Daniela Crudu a continuat seria dezvăluirilor cu privire la dedesubturile industriei OnlyFans, menționând că îi face pe bărbați să râdă… în afară de plăcerea pe care le-o provoacă „plasând” nuduri.

„Ce poate să fie mai frumos decât: în fiecare zi mă trezesc, mă machiez, mă aranjez, mă filmez, mă pozez, sunt sexy… e visul oricărei fete. 

În afară de asta, știu să și vorbesc, am caterincă, stilul meu caracteristic în care vorbesc cu ei pe OnlyFans, adică eu le dau și mesaje vocale, fac glume, chestii. Nu doar le arăt sânii și astea. Îi fac să și râdă, să se simtă bine… chiar se distrează cu mine”, a mai continuat Cruduța, în exclusivitate, pentru CANCAN.RO.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Europarlamentar român: ‘Cu toții trebuie să acționăm acum pentru a evita un șoc de aprovizionare și pentru a preveni noi daune economice în această iarnă’

4 September 2022 at 11:45
image

Românii trebuie să știe că depozitele de înmagazinare a gazului au fost umplute deja la peste 72% din capacitate, spune europarlamentarul liberal Cristian Bușoi.

”Este o veste excelentă, având în vedere că ținta stabilită la Bruxelles a fost de 80%, până la începutul lunii noiembrie. Ministerul Energiei a dat asigurări că avem suficient gaz pentru a trece de această iarnă. Recent spuneam că ne pregătim pentru o iarnă fără gaz rusesc și că trebuie să rămânem uniți în efortul nostru comun. După agresiunea neprovocată a Rusiei în Ucraina, politica energetică a devenit în primul rând o chestiune de securitate și accesibilitate”, a spus liberalul, într-un interviu pentru PS News.

Cristian Bușoi a subliniat faptul că planul Comisiei Europene “Save gas for a safe winter” – “Economisim gaz pentru o iarnă sigură” propune ”o reducere voluntară a consumului și dezvăluie o serie de modalități diferite prin care statele membre, industriile și gospodăriile pot reduce consumul de gaze”.

”Cu toții trebuie să acționăm acum pentru a evita un șoc de aprovizionare și pentru a preveni noi daune economice în această iarnă. Să analizăm toate opțiunile pe care le avem pentru a crește eficiența energetică la toate nivelurile economiei, pentru a reduce consumul inutil și pentru a crește producția internă de gaz. Să găsim cele mai eficiente metode de a încuraja și a răsplăti industria care găsește soluții pentru reducerea consumului de gaz și cele mai bune soluții pentru ca, în special, consumatorii casnici, consumatorii vulnerabili și instituțiile esențiale cum ar fi spitalele și școlile să nu aibă se suferit peste iarnă.

Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie pe care o conduc în Parlamentul European va discuta despre acest plan în cadrul următoarei sale reuniuni. Ne vom asigura că propunerea Comisiei va fi implementată corect și echilibrat”, a punctat europarlamentarul, conform psnews.ro

articolul original.

BIAS 2022 – program, 4 septembrie

3 September 2022 at 18:08

https://www.bias.aero/ro/

https://www.facebook.com/BucharestInternationalAirShow

articolul original.

Klaus Iohannis: ‘Simțim cu toții efectele crizelor multiple care se suprapun în acești ani. Din păcate, nu există o soluție magică pentru toate aceste probleme’

1 September 2022 at 18:49
image

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane – AHK România, în care precizează că fondurile europene fără precedent aflate la dispoziţia noastră pot accelera, în aceşti ani, parcursul modernizării profunde a României. 

Mesajul a fost prezentat de către Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial – Departamentul Politici Economice şi Sociale, în cadrul evenimentului organizat la Palatul Parlamentului.

Simţim cu toţii efectele crizelor multiple care se suprapun în aceşti ani: războiul din Ucraina, costurile revenirii post-pandemie, creşterea preţurilor la energie, criza climatică şi riscurile la adresa securităţii alimentare„, a spus şeful statului.

El a arătat că „anul 2022 stă sub semnul unor valori record ale inflaţiei şi al crizei preţurilor la energie, nu doar în România sau în Germania, ci la nivel global”.

„Există sincope în aprovizionare, volatilitate a pieţelor şi riscuri critice ale dependenţei energetice. Acestea generează deja un deficit de încredere privind rezilienţa economică. Din păcate, nu există o soluţie magică pentru toate aceste probleme, dar sunt lucruri punctuale pe care le putem face pentru a depăşi asemenea provocări„, a arătat Klaus Iohannis.

Preşedintele s-a referit, în acest sens, la faptul că utilizarea sustenabilă a resurselor „necesită schimbări profunde în sistemele de producţie şi comportamentele de consum, precum şi adaptarea strategiilor de investiţii. Integrarea avansului tehnologic în modelele de business trebuie să devină direcţia principală de dezvoltare a oricărei afaceri, de la cea mai mică întreprindere până la marile corporaţii„.

Companiile dumneavoastră, înainte de orice, înseamnă valoare dată capitalului uman. Să investiţi în oameni, în dezvoltarea competenţelor, în menţinerea profesionalismului şi atragerea noilor generaţii înseamnă să investiţi în viitorul afacerii dumneavoastră. Avem numeroase modele de succes, inclusiv din partea companiilor germane, iar acestea merită să fie mai bine promovate. Cred cu tărie în puterea exemplului, iar modul în care am reuşit să trecem împreună peste cei doi ani de pandemie şi să ne redresăm economic arată din plin efectele pozitive ale acestei abordări„, a adăugat preşedintele, potrivit agerpres.ro.

El a încurajat, în acest context, autorităţile „ca utilizarea fondurilor europene pentru investiţii şi reforme să fie prioritate zero în toate deciziile administraţiei centrale şi locale„.

articolul original.

VIBES COMMUNITY FEST – un eveniment de succes care are în centrul său o comunitate unită

31 August 2022 at 17:38
By: nagym
image

Vibes community Fest a fost prima ediție a festivalului organizat de Agenția Metropolitană Brașov (AMB), care a adus în atenția a peste 3000 de tineri și adulți brașoveni prezenți în Piața Sfântul Ioan pe parcursul zilei de 25 august programele pe care AMB le derulează în colaborare cu partenerii săi.

Prin Vibes community Fest comunitatea a avut parte de o zi plină de experiențe sub mesajul “celebrăm prezentul și construim viitorul, împreună!”. Alături de partenerii Agenției Metropolitane Brașov și prin programele Voluntariat Brașov sau Generația Tech, comunitatea metropolitană Brașov are astăzi la dispoziție cadru sustenabil pentru implicare civică, pentru formare continuă în zona de IT și marketing digital, pentru dezvoltarea personală.

Festivalul a reunit mentori, parteneri, o multitudine de puncte de experiență interactive

Festivalul a reunit mentori, parteneri, o multitudine de puncte de experiență interactive, foto video 360, formații (DJ Tennebrek, Pedestrians, Mihail) și bucuria a ceea ce înseamnă o comunitate unită.

“VibesFest a reunit comunitatea în jurul unor mesaje cheie, care ne-au motivat în a da viață acestui eveniment și care ghidează Agenția Metropolitană Brașov în fiecare zi: construim comunități, modelăm viitorul, credem în educație, credem în puterea tinerilor de a schimba viitorul!

A fost o mare bucurie pentru mine să coordonez acest eveniment, am lucrat cu super profesioniști și le mulțumim mult tuturor celor care ne-au fost alături, zecilor de voluntari și echipelor partenerilor noștri”- a declarat Medeea Petrovan, coordonatorul evenimentului.

Vibes Fest a fost oficial deschis pe scenă printr-un mesaj de încurajare din partea dlui Primar, Allen Coliban: “e foarte important sa arătăm tuturor ca suntem o comunitate, o comunitate unită care este implicată si pe care se va baza Brașovul de azi înainte. Avem nevoie de fiecare dintre voi în tot ceea ce înseamnă proiectele noastre!”
Momentul a fost urmat de experiențele propuse de Digital Nation prin Programul Generația Tech. Acest program se află pentru al doilea an în Brașov.

Sute de tineri brașoveni vor beneficia de participarea gratuită pentru dezvoltarea competențelor

În cadrul Vibes Community Fest, s-a lansat această a doua ediție, prin care sute de tineri brașoveni vor beneficia de participarea gratuită pentru dezvoltarea competențelor digitale. Nu mai puțin de 420 de tineri brașoveni au beneficiat anul trecut de acest program, iar 50% dintre ei sunt acum angajați sau freelanceri.

Pe fundalul vizual al graffiti-urilor spectaculoase din piața istorică, mentorii Generația Tech au interacționat cu tinerii în insulele special amenajate, răspunzând tuturor curiozităților celor care vor face parte din al doilea val al programului în Brașov: Java și Javascript, Digital Marketing și Project Management, Angajabilitate și Freelancing.

Momentul special de pe scenă, semnat Generația Tech a completat vibe-ul evenimentului printr-o serie de conversații scurte cu principalii parteneri ai programului. Fiecare dintre reprezentanții organizațiilor și companiilor invitate pe scenă au răspuns live unor întrebări adresate de Andi Cucu, manager executiv Generația Tech, despre aspirații, viitor, puterea unei comunități, rolul tehnologiei și cum aceasta modelează o societate și o generație.

Programul Generația Tech este implementat la Brașov în parteneriat public – privat

Programul Generația Tech este implementat la Brașov în parteneriat public – privat, cu implicarea AMB, a Primăriei Brașov și cu sprijinul mai multor companii, precum Pentalog, Kronsoft Development, Atos, Bepco, Siemens Industry Software, BearingPoint.

Programul Festivalului a continuat cu un moment important pentru comunitate – recunoașterea și celebrarea implicării civice prin Gala Voluntariat Brașov, organizată cu ocazia împlinirii unui an de la lansarea platformei Voluntariat Brașov.

Astfel, după un an de implicare, creștere și sute de activități care au mobilizat peste 4000 de voluntari, au fost acordate premii celor top 10 voluntari, top 5 coordonatori, top 3 organizații și celui mai popular voluntar, votat în timp real de către participanți, în Piața Sf. Ioan.

Puterea platformei Voluntarbv.ro s-a văzut și în cadrul Vibes Fest, acesta fiind organizat cu sprijinul unei echipe de peste 50 de voluntari care au oferit sprijin Agenției Metropolitane și partenerilor Academic Art Events, AP Studio și Digital Nation în facilitarea experiențelor la fața locului.

Agenția Metropolitană Brașov dorește să continue acest proiect, a doua ediție fiind planificată a se derula pe o perioadă de 3 zile și cu implicarea activă a întregii comunități metropolitane.

articolul original.

Premieră pentru vinurile românești: eveniment dedicat în exclusivitate României în cadrul Mundus Vini

31 August 2022 at 14:30
By: nagym
image

Premieră pentru vinurile românești: eveniment dedicat în exclusivitate României în cadrul Mundus Vini.

Wines of Romania prezintă vinurile românești într-o degustare exclusivă la Mundus Vini, Germania

La inițiativa Wines of Romania, cinci producători de vin din România participă la cea de-a 31-a ediție Mundus Vini, una dintre cele mai importante competiții de vinuri din lume, ce va avea loc în perioada 1 – 4 septembrie 2022 în orașul Neustdat, Germania.

Domeniile Averești, Crama SERVE, Vintruvian Estates (Via Viticola și Domeniile Prince Matei), Crama Gramofon și Crama Jidvei își vor prezenta vinurile în cadrul unui eveniment dedicat exclusiv țării noastre care include un Masterclass introductiv susținut de Marinela Ardelean, fondator Wines of Romania, urmat de degustarea unor vinuri de top, din soiuri românești și internaționale.

Vinurile românești vor fi prezentate, jurizate și apreciate în cadrul Mundus Vini

Pentru prima oară în istoria competiției mondiale, vinurile românești vor fi prezentate, jurizate și apreciate în cadrul unui eveniment de amploare dedicat țării noastre. Astfel, în 3 septembrie 2022, producătorii români propun participanților la degustare o selecție atentă și reprezentativă de vinuri, în care accentul va fi pus atât pe soiurile autohtone – Fetească neagră, Busuioacă de Bohotin, Zghihară de Huși, Tămâioasă românească, Fetească albă, Fetească regală – cât și pe soiuri internaționale ce s-au acomodat foarte bine în podgoriile noastre și din care se obțin vinuri de excepție.

Momentul dedicat României în cadrul concursului mondial Mundus Vini reprezintă o inițiativă Wines of Romania.

WOR este un univers digital dedicat vinurilor românești, iubitorilor de vin, cumpărătorilor, producătorilor și investitorilor, care își propune să răspundă atât exigențelor iubitorilor de vin, cât și necesităților producătorilor, venind în întâmpinarea interesului exponențial manifestat de importatori, distribuitori, critici de vin și somelieri.

Mundus Vini, unul dintre cele mai mari și importante concursuri de vin de nivel mondial, reunește an de an peste 11.000 de vinuri din întreaga lume, din cele mai importante regiuni viticole. Vinurile celei de-a 31-a edițiii Mundus Vini vor fi degustate și notate de un juriu format din 139 experți din 36 de țări – importatori, oenologi, somelieri, producători de vin, jurnaliști.

articolul original.

Ciucaș este partenerul Oktoberfest pentru al 13-lea an consecutiv

31 August 2022 at 13:56
By: nagym
image

Pentru al 13-lea an consecutiv, Ciucaș este partenerul celui mai mare festival al berii din România, Oktoberfest. În perioada 1-11 septembrie, participanții vor putea savura berea Ciucaș Malzbier, disponibilă în ediție limitată doar la festivalul de la Brașov.

Cerbul Cornel va fi sufletul petrecerii și se va asigura că berea de tradiție a orașului Brașov, Ciucaș, îi așteaptă la rece pe cei care vor să se relaxeze în zona special amenajată pe locul fostului Stadion Municipal din Brașov. Cei care apreciază un profil de gust mai bogat și puțin mai amărui vor putea savura berea Ciucaș Malzbier, disponibilă în ediție limitată. Aceasta are o culoare arămie datorită extractului de malț adăugat, iar aroma sa este foarte potrivită pentru asocierea cu mâncărurile cu specific bavarez, dar și cu cele românești.

Ciucaș a pregătit o mulțime de activări-surpriză în cadrul festivalului Oktoberfest 2022

Participanții sunt așteptați în cortul de la festival, unde Ciucaș a pregătit o mulțime de activări-surpriză. Festivalierii vor fi întâmpinați cu competiții de table pe un format gigant, pescuit la heleșteu și multe alte concursuri cu premii atractive.

„De 13 ani toamna începe cu Ciucaş, la Oktoberfest Braşov. Ne bucurăm să fim și anul acesta parteneri ai festivalului și să le oferim tuturor participanților un nou prilej pentru a se relaxa alături de cei dragi, cu bere bună și cu experiențe inedite. Distracția și obiceiurile bune merg mână în mână și, așa cum obișnuim la festivalurile la care suntem parteneri, răsplătim responsabilitatea. De data aceasta, participanții care aleg să colecteze doze de aluminiu în vederea reciclării vor fi recompensați cu un draft de Ciucaș Malzbier,” a declarat Cristiana Văideanu – Head of Local Brands, Ursus Breweries.

„Pentru turiști, dar mai ales pentru brașoveni, Oktoberfest este un festival de suflet. Ne bucurăm să ne revedem cu formațiile specifice festivalului, venite tocmai din Nuremberg și Munchen, cu fanfare, domni și doamne în port tradițional, să ne întâmpinăm vizitatorii cu bere rece și delicioase produse culinare germane dar și românești,” a declarat Bogdan Manea – Organizator.

Ciucaș își continuă misiunea care se înscrie în strategia de responsabilitate a Ursus Breweries de a păstra natura curată și la festival, astfel că, alături de partenerii Canpack Recycling și Green Point Management, a instalat un aparat de colectare a dozelor de aluminiu. Festivalierii care colectează șase doze de aluminiu vor fi răsplătiți cu un draft rece de Ciucaș Malzbier.

articolul original.

„GEAR UP FOR THE INDUSTRY OF TOMORROW” Tehnologii pentru industria viitorului, la Demo Metal Vest 2022

31 August 2022 at 13:47
By: nagym
image

După o pauză de 3 ani, Demo Metal Vest revine între 13 și 15 septembrie 2022, la Expo Arad. Specialiștii și decidenții din industrie sunt așteptați la acest eveniment de referință al industriei din România, axat pe prezentarea celor mai moderne soluții de care au nevoie companiile industriale pentru dezvoltare.

Peste 70 de companii și branduri expozante vor fi prezente la întâlnirea cu publicul profesioniștilor din industrie. Ca la fiecare ediție, vizitatorii sunt așteptați cu demonstrații LIVE ale echipamentelor, oferte speciale pe perioada expoziției, noutăți și lansări de noi tehnologii, evenimente de networking (întâlniri face to face cu lideri din industrie, furnizori, producători, prestatori servicii), workshop-uri și prezentări tematice de actualitate, discuții tehnice direct în fața echipamentelor. Demo Metal (Vest) 2022 are toate componentele care duc la dezvoltarea unor noi relații de business și la fidelizarea celor deja existente. 

La Demo Metal Vest veți găsi cele mai noi tehnologii și specialiștii și companiile care vă pot introduce în industria viitorului (mai multe detalii, pe www.demometal.ro/vest).

De asemenea, vizitatorii sunt invitați la Forumul Demo Metal (Vest), care și de această dată abordează subiecte de actualitate, de mare interes pentru companiile din industrie: DIGITAL ID – digitalizarea proceselor de producție și POWER UP – Eficiență energetică pentru producție (detalii pe www.demometal.ro/vest).

Companiile expozante, mari branduri internaționale dar și companii locale, vă așteaptă în cadrul Demo Metal  (Vest) 2022, cu invitația de a compara oferta variată și de a alege cele mai bune soluții pentru provocările pe care le întâlniți în producție.

articolul original.
❌