ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 1 December 2022Ultimele Stiri

Mai multe porturi din Constanța au fost închise din cauza vântului puternic

1 December 2022 at 19:19
image

Porturile fluviale Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea și Midia au fost închise joi seara din cauza vântului puternic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că joi, începând cu ora 19.00, au fost oprite manevrele în porturile fluviale Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea și Midia.

Decizia a fost luată din cauza vântului puternic.

Porturile s-au închis începând cu ora 19.00.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Dana Budeanu, despre interesele din spatele hidrocentralelor închise din România: „Este un atac la siguranţa naţională, orchestrat şi controlat de nişte unii de pe stradă”

26 October 2022 at 08:04
image

Cunoscutul critic de modă Dana Budeanu a vorbit despre interesele din spatele hidrocentralelor închise din România.

Potrivit acesteia, cu toate că avem 11 hidrocentrale în ţară, gata să producă, se pune praful pe ele din cauză că statul a fost incoerent în decizii, notează antena3.ro.

Dana Budeanu, despre motivul pentru care românii nu au acum curent ieftin

„Este un atac la siguranţa naţională care se desfăşoară extrem de organizat, chiar dacă pare, inclusiv din materialul difuzat, că de fapt este un haos, unde absolut toţi politicienii aruncă vina pe Guvernul precedent, firesc, sau pe ministul X, Y, că asta înseamnă aceste Guverne amestecate, când răspunderea se dă de la unii la alţii. Dar asta se întâmplă de cel puţin 20 de ani în România.

Este un atac la siguranţa naţională, orchestrat şi controlat de nişte organizaţii non-guvernamentale, adică nevotate, de nişte unii de pe stradă.

Eu cu Mihai Gâdea fac acum un ONG şi mă duc şi blochez ce vreau eu. De la dezvoltările din administraţiile locale, până la exploatarea resurselor strategice ale ţării.

În timp ce ONG-urile reuşesc inclusiv prin ajungerea la guvernare, că au existat aceste două accidente, cu cei de la USR şi atunci reuşesc să dea anumite hotărâri de guvern, să strecoare amendamente în anumite legi. În timp ce ei reuşesc să blocheze la propriu economia naţională, politicienii nu fac absolut nimic. Nu contează de ce culoare sunt, că nu reuşesc. Nu este adevărat, nu există aşa ceva.

L-am văzut pe domnul preşedinte Iohannis. Să facem, trebuie neapărat să facem, ca să putem să facem, să fie bine, să facem. Am înţeles. Dânsul este preşedinte de şapte ani, în care dintre CSAT-urile din ultimii 8 ani s-a pus în discuţie această problemă de importanţă vitală.

Când, pe parcursul acestor ani, în care aceste ONG-uri joacă fotbal, cu toate guvernele, cu toţi miniştrii, cum ele (…) Aceste ONG-uri conduc şi prin alte ţări, în funcţie de cine e la putere, pentru că aceste ONG-uri sunt o creaţie americană, ele există şi de partea republicanilor, şi de partea democraţilor”, a susținut Dana Budeanu.

articolul original.

FOTO! Străzi închise în zona centrală a Iaşului!

15 October 2022 at 11:02

Străzile Anastasie Panu și Palat sunt închise traficului auto, care este redirecționat pe strada Sf. Lazăr.

Deși dirijată de polițiștii de la Rutieră, circulația se desfășoară greoi în intersecțiile Podu-Roș și Panu/Elena-Doamna.

Traficul auto, inclusiv tramvaiele, este restricționat pe fondul organizării celor două concerte pe esplanada din fața Palatului Culturii, programate să înceapă la orele 13, respectiv 19.

Sursa info-foto: ZDI

articolul original.

14 magazine Auchan, închise temporar. 50 de magazine din țară au fost amendate cu 750.000 lei

29 September 2022 at 07:34

Inspectorii ANPC au amendat, în urma controalelor, 50 de magazine Auchan din toată țara cu suma de 750.000 de lei, 14 magazine fiind închise temporar până la remedierea deficiențelor găsite, transmite instituția de control, joi, într-un comunicat de presă.

Conform protecției consumatorilor, au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:
– 93 amenzi contravenționale, în valoare totală de 750.000 lei
– 11 avertismente
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valore de aproximativ 42.000 lei
– oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 de unități.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii ANPC, în timpul controalelor s-au referit la:
– comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
– comercializarea unor legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic, cu ambalaj deteriorat
– comercializarea unor produse care nu erau păstrate în condițiile precizate de producător, cu modificări organoleptice
– utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundență,
– folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar
– deficiențe de etichetare a produselor alimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română)
– utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, cu acumulări masive de gheață, rugină, impuritati si chedere deteriorate, lichid de scurgere congelat, resturi alimentare și mucegai
– comercializarea unor produse cu starea termică schimbată
– comercializarea unor produse cu aglomerări de gheață în ambalaj
– nerespectarea regimului promoțiilor
– neafișarea prețurilor unor produse
– existența pavimentului neigienizat și a unor rafturi murdare, în zona de comercializare
– nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători
– existența unor neconcordante între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat.

articolul original.

FOTO. Nereguli găsite la mai multe marketuri din Iași. Patru magazine au fost închise temporar! Ce alte măsuri au dispus inspectorii de la Protecția Consumatorului

22 August 2022 at 11:35
By: Geo

Inspectorii OPC au găsit mai multe nereguli la mai multe marketuri din Iași. După controalele efectuate. patru magazine au fost închise!

Acestea sunt Mega Image din cartierele Bularga, Dacia și Mircea cel Bătrân, precum și Penny Market din Tomești.

Iată anunțiul OPC:

La nivelul regiunii CRPC RNE IAȘI, în data de 19.08.2022 au fost derulate 10 acțiuni de control de către comisari ai CJPC Iași, CJPC Suceava, CJPC Neamț, CJPC Botoșani, CJPC Bacău, CJPC Vaslui.

Au fost întocmite:
– 7 procese verbale de constatare a contraventiei prin care s-au acordat 14 amenzi în valoare totala de 221.000 lei și 3 avertismente
– 3 invitatii urmând a se întocmi ulterior documente de control.

Au fost efectuate actiuni de control la 6 magazine Mega Image, 2 magazine Rewe România si 2 magazine Auchan România.

Principalele abateri constatate:
– Folosirea de practici comerciale inselatoare
– Vitrine si lazi frigorifice neigienizate corespunzator, cu stat de gheata considerabil.
– Comercializarea de produse alimentare in special fructe si legume care prezinta semne organoleptice de alterare, modificari ale aspectului, culorii, mirosului
– Comercializarea alimentelor care nu respeta conditiile prescrise sau declarate

Măsuri dispuse:
– S-au emis 4 decizii privind inchiderea temporara a unitatii pe o perioada de cel mult 6 luni
– 3 Opriri temporare a prestarii servicilor
– Opriri definitive de la comercializare si retragerea din circuitul consumului uman a produselor care prezinta semne organoleptice de alterare, modificari ale aspectului, culorii, mirosului precum si produse care prezinta.

Sursa: Oficiul pentru Protecția Consumatorului

articolul original.

Craiova: Parcurile si Gradina Botanica, inchise

4 July 2022 at 12:13

Parcurile si Gradina Botanica din Craiova raman inchise,  dupa ce ANM a emis, luni., o noua averizare meteo cod portocaliu de ploi torentiale si vijelii, valabila in Craiova si judetul Dolj, pana la ora 21.00.

„Având în vedere sutele de arbori care au fost doborâți în urma furtunii din data de 2 iulie 2022, iar alții prezintă în continuare pericol pentru cetățeni, RAADPFL Craiova informează că Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică Alexandru Buia, dar și celelalte parcuri din Craiova rămân închise. Echipe din cadrul Secției Zone Verzi, Toaletări Arbori, intervin în continuare în toate cartierele orașului, dar și în parcuri. Rugăm cetățenii să ne semnaleze problemele la Telefonul Cetățeanului 0251/984, pe pagina de facebook a instituției RAADPFL Craiova sau la numărul de telefon de la secretariatul regiei: 0251.411214”,  anunta RAADPFL Craiova.

articolul original.
  • There are no more articles
❌