ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

190.000 de copii vor primi voucherele pentru rechizite și îmbrăcăminte până în prima săptămână din decembrie. Restul de 55.000, până în februarie 2023

26 November 2022 at 19:37

190.000 de copii vor primi voucherele pentru rechizite și îmbrăcăminte până în prima săptămână din decembrie. Restul de 55.000, până în februarie 2023.

Aproximativ 190.000 de copii vor primi voucherele educaţionale pentru rechizite și îmbrăcăminte până în prima săptămână din decembrie, a anunţat ministrul Marcel Boloș.

„Sigur le vor intra banii până cel târziu în prima săptămână din decembrie”, a declarat ministrul Fondurilor europene, Marcel Boloș.

Restul de 55.000 de elevi vor primi banii până în februarie 2023. Pentru cei 55.000 de copii nu au fost încă emise cardurile și „urmează procedura legală pentru atribuire, astfel încât să putem emite cardurile și să le încărcăm”.

Ministerulul Investițiilor și Fondurilor Europene a informat că până acum au primit banii 160.000 de copii din medii defavorizate.

În anul școlar 2022-2023, sunt 405.000 de beneficiari, după cum apare în informare. În anul școlar 2022-2023 sunt 405.000 de beneficiari.

Suma de 500 de lei primită pe card de părinții elevilor defavorizați care îndeplinesc anumite condiții poate fi folosită pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală, însă cursurile anului școlar 2022-2023 au început pe 5 septembrie.

Banii au întârziat pentru că a fost nevoie de o aprobare de la Comisia Europeană, fiind mai mulți beneficiari anul acesta față de anul trecut, motiva Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

articolul original.

Vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite: Au fost emise peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari. Condiții de acordare

25 November 2022 at 15:57

Aproape 160.000 de persoane eligibile, care dețineau carduri, au primit deja sprijinul de 500 de lei, în această toamnă. Au fost emise peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari, urmând să fie livrate inspectoratelor școlare județene.

După ce în cursul lunii septembrie Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru 97.888 de beneficiari, preșcolari și elevi din familii defavorizate, în cursul zilei de ieri au fost încărcate restul cardurilor existente. Astfel, au fost încărcate în total, în această toamnă, ajutoarele pentru aproximativ 160.000 elevi.

– Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

„Continuăm să acționăm concret pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populației celei mai expuse riscului de sărăcie.
Am reușit ieri alimentarea tuturor cardurilor existente pentru beneficiarii ajutoarelor de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

160.000 de preșcolari și elevi au, în acest moment, cardurile încărcate. Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Ea asigură accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Anul acesta, prin Schema naționale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați prevăzută de OUG nr. 133/2020 vor primi ajutor pentru rechizite și îmbrăcăminte 405.000 preșcolari și elevi, față de 245.000 beneficiari în anul școlar precedent.

Pentru copiii deveniți eligibili anul acesta au fost emise deja peste 200.000 de carduri, care vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele școlare județene.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere.

articolul original.

Românii plătesc mai mult pentru îmbrăcăminte și încălțăminte față de anul trecut, pe fondul creșterii prețurilor la materiile prime

11 November 2022 at 15:27
image

Față de toamna anului trecut, românii plătesc mai mult și pentru încălțăminte și îmbrăcăminte. În medie, prețurile au crescut cu aproape 8 procente, arată datele Institutului Național de Statistică.

Dacă alimentele s-au scumpit cu peste 20% în medie față de octombrie 2021, marfurile nealimentare au înregistrat creșteri de aproximativ 14% comparativ cu toamna anului trecut.

Se remarcă scumpiri de 6-7% în cazul materiilor prime, care influențează la rândul lor prețurile produselor finale: îmbrăcăminte și încălțăminte.

În cazul hainelor se înregistrează prețuri și cu 7% mai mari, conform datelor Institutului Național de Statistică. Și încălțămintea e mai scumpă, cu aproape 8%.

Prețurile tricotajelor au crescut, de asemenea, cu 8 procente.

Cu aproape 10% au fost majorate prețurile serviciilor de reparat îmbrăcăminte și încălțăminte.

De menționat că hainele și articolele de încălțăminte se numără printre produsele reduse în această perioadă, când magazinele au oferte de Black Friday.

Reducerile pornesc de la câteva zeci de lei și pot ajunge la câteva sute în unele cazuri.

Rata inflației a ajuns la 15,3% în octombrie, într-o ușoară scădere față de luna septembrie.

Foto: Shutterstock

Citește și: Salariul mediu net a fost, în septembrie, de 4.000 de lei, în creștere față de august

articolul original.

Începe TINIMTEX – Târgul Național de Blănuri – Pielărie – Încălțăminte – Îmbrăcăminte, ediția de toamnă 2022

10 November 2022 at 21:40
image

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a anunțat desfășurarea ediției de toamnă a TINIMTEX – Târgul Național de Blănuri – Pielărie – Încălțăminte – Îmbrăcăminte, în perioada 16 – 20 noiembrie 2022, în Pavilionul Expozițional Mamaia.

TINIMTEX este cel mai mare eveniment de profil din ţară în domeniul industriei ușoare pe care CCINA Constanţa îl organizează, începând cu anul 2000. Devenit deja o tradiţie pentru zona Dobrogea, Tinimtex atrage la fiecare ediţie a sa sute de firme din intreaga țară.

Program de vizitare:
16 – 19 noiembrie 10.00 – 19.00;
20 noiembrie 10.00 – 16.00

articolul original.

Parfumuri şi îmbrăcăminte în valoare de 85.000 de lei, confiscate de poliţişti

30 October 2022 at 09:04

Polițistii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Dolj au confiscat articole de îmbrăcăminte și cosmetice, în valoare de peste 85.000 de lei, în urma unei acţiuni pentru combaterea activităților economice ilicite. În plus, au fost date amenzi în valoare totală de 11.000 de lei.

Potrivit oamenilor legii, acţiunea a avut loc în cursul zilei de 28 octombrie.

„La data de 28 octombrie, polițistii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat o acțiune în municipiul Craiova, pentru prevenirea și combaterea activităților economice ilicite în domeniul drepturilor de proprietate industrială.

În cadrul acțiunii au fost constatate 3 infracțiuni prevăzute de Legea nr.84 din 1998 privind mărcile și indicațiile geografice și aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.000 de lei. De asemenea, polițiștii au indisponibilizat 323 de articole de îmbrăcăminte și cosmetice, în valoare de peste 85.000 de lei și suma de 1.250 de lei”, au explicat poliţiştii doljeni.

Aceştia din urmă au dat drept exemplu un agent economic din Craiova, la care au fost identificate 204 articole de îmbrăcăminte purtând însemnele și inscripțiile unor mărci înregistrate, pentru care nu s-au prezentat documente de originalitate sau autenticitate. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

articolul original.

Coco Chanel, Regina Modei

29 October 2022 at 09:00
image

Cine a fost și ce a făcut legendara Coco Chanel (n.1883 Saumur, Franța – d.1971 Paris). Deși este cunoscută peste tot în lume drept Coco Chanel, numele ei real a fost Gabrielle Chanel, Coco fiind o poreclă primită de la soldații din public în fața cărora performa ca și cântăreață (pentru o perioadă de timp, Chanel și-a câștigat existența ca animatoare într-un cabaret, cântând și dansând între numerele starletelor care aveau spectacol acolo.

Repertoriul ei era format din două melodii, Qui qua vu Coco și Ko Ko Ri Ko, astfel că nu este greu de dedus cum au ajuns bărbații în uniforme militare să o strige Coco).

Deși a fost foarte bogată (avea o avere estimată la 100 de milioane de dolari) și după vârsta de 32 de ani devenise faimoasă în toată lumea, Chanel și-a trăit copilăria și adolescența în condiții mai mult decât modeste.

A învățat croitoria la orfelinat

După moartea mamei, împreună cu cele două surori ale ei, Coco Chanel a fost abandonată de tată, la vârsta de 12 ani, într-un orfelinat administrat de călugărițe catolice, iar cei doi frați au ajuns în grija unei familii de țărani. Chanel a stat la orfelinat până la vârsta de 18 ani, acolo învățând bunele maniere și, de asemenea, să calce și să coasă. A fost o perioadă care a marcat-o atât de profund, încât a încercat să o șteargă pentru totdeauna din memorie, reinventându-și, în relatările ei, propria viață.

A devenit cunoscută făcând pălării

Și-a început cariera în domeniul modei creând pălării. Cu ajutorul protectorului ei Étienne Balsan, un înstărit crescător de cai de curse, în 1913 și-a deschis primul magazin în Paris, pe Rue Cambon nr 21.

Afacerea a avut mare succes. Chanel cumpăra pălării simple, pe care le transforma apoi cu talent și bun gust în pălării unicat. La scurt timp, Chanel și-a extins activitatea începând să creeze și îmbrăcăminte.

Micuța Rochie Neagră

În 1920, a realizat celebra rochie , o creație pe care și-a dorit-o accesibilă ca preț și ușor de purtat. „Micuța rochie neagră” cucerise femeile din toată lume și ajunsese inclusiv în garderoba Reginei Victoria care a purtat-o timp de 40 de ani după moartea soțului ei, Prințul Albert. Devenise, în anii 1920, un simbol al a eliberării și modernizării, redefinind felul în care se îmbrăcau femeile în acea perioadă, poziționându-se în afara limitelor claselor sociale și ale statutului social.

Era o rochie pe care și-o permitea orice femeie însă, mai mult decât atât, pe care și-o dorea orice femeie indiferent de rangul său social. Rochița era fermecătoare, avea o eleganță aparte, era chic, avangardistă și de o simplitate rafinată. „Luxul trebuie să fie confortabil”, spunea ea.

A încurajat femeile să se tundă scurt

Coco Chanel nu doar că a revoluționat moda, dar a fost cea care a dat promovat cu încredere și eleganță părul scurt, în momentul în care și-a făcut apariția, într-o seară, la operă, tunsă foarte scurt, dar stylish, inspirându-le astfel pe tot mai multe femei să adopte stilul „garcon”. „Dacă vrei să fii unică, trebuie să fii diferită”, era de părere. Apogeul lui Coco Chanel a fost atins între anii 1920 – 1939.

Era admirată, copiată, respectată, invidiată, căutată. Hainele ei deveniseră un accesoriu must have în toată lumea, creațiile designerului, în culorile ei preferate – negru, alb, albastru închis, gri și bej – fiind definite de eleganță, rafinament, modernitate și confort. Modelele, croiurile revoluționare erau elegante dar, în același timp, confortabile și practice, deoarece eliberau siluetele femeilor din strâmtoarea corsetelor.

Cel mai cunoscut parfum din lume

Primul parfum marca Chanel a fost creat în 1921. Iconicul Chanel No 5 era primul parfum care se lansase pe piața cosmeticelor purtând numele unui designer. Numărul 5 i-l sugerase, la un moment dat, o ghicitoare, care i-a spus creatoarei că acesta este numărul ei norocos. Formula parfumului fusese creată de chimistul și parfumierul Ernest Beaux. Era inspirată de stilul și personalitatea lui Coco Chanel și reflecta, așa cum își dorise Chanel, senzualitatea și complexitatea femeii moderne. Cei doi au ales pentru acest parfum nu mai puțin de 80 de miresme. Chiar și atunci când Parisul a fost eliberat de Aliați, după patru ani de ocupație germană, șiruri nesfârșite de soldați americani așteptau să obțină parfumul lui Coco Chanel pentru a-l duce acasă, în SUA, soțiilor lor.

Casa Chanel are nu mai puțin de 135 de parfumuri. Primul a fost lansat în 1921, iar cel mai recent, anul acesta. Chanel No. 5 Grand Extrait este unul dintre parfumurile de top ale celebrei firme, o sticlă de 30 ml costând aproape 4500 de dolari. Grand Extrait este un parfum de lux creat în ediție limitată. Astăzi, Chanel No. 5 se vinde peste tot în lume la fiecare 30 de secunde, fiind unul dintre parfumurile preferate de vedete precum Victoria Beckham, Rosie-Huntington Whiteley, Eva Mendes, Nicole Kidman, Jessica Alba, Claudia Schiffer și Celine Dion. Chanel No 5 este cel mai profitabil produs al firmei.

O femeie care nu poartă parfum nu are viitor

Admirată chiar și de Christian Dior

În 1939, odată cu debutul celui de-al doilea război mondial, și-a închis casa de modă considerând că perioada nu era prielnică pentru o asemenea afacere și s-a mutat pe malul lacului Geneva. După 15 ani redeschide însă buticul din Paris, acolo unde domina deja piața modei Christian Dior. Chanel reușește, din nou, să impresioneze femeile cu stilul ei. Însuși Dior spunea despre ea „Cu un pulover negru şi câteva şiraguri de perle a revoluţionat moda”. La vârsta de 70 de ani, reușește să fie un reper și în Statele Unite, spunând tare și răspicat că „O femeie trebuie să fie înzestrată cu două calități: sa aibă clasă și să fie fabuloasă!’

Coco Chanel este și va fi o legendă universală. Femeia care a ajutat la emanciparea altor femei, a dominat și a revoluționat scena modei, punând pe picioare patru afaceri: o casă de modă, un business cu textile, un laborator de parfumuri şi un atelier pentru bijuterii accesorizate.

Succesul din afaceri nu i-a surâs, însă, și în dragoste. Chanel nu s-a căsătorit niciodată și nu a avut copii.

Coco Gabrielle Chanel a murit pe 10 ianuarie 1971, la vârsta de 87 de ani, în apartamentul ei din Hotel Ritz, Paris. Era în pline pregătiri pentru o nouă colecție vestimentară. Chanel a fost înmormântată la Lausanne, Elveția, acolo unde locuise după război.

Surse:

https://www.britannica.com/biography/Coco-Chanel

https://www.theguardian.com/childrens-books-site/2016/feb/24/top-10-amazing-facts-you-didnt-know-about-coco-chanel

articolul original.

Mioveni: S-a deschis ”Andra Ramiss”, un magazin select, pentru evenimentele speciale din viața ta!

14 October 2022 at 19:43

Astăzi, peisajul comercial al Mioveniului s-a îmbogățit prin deschiderea unui nou magazin, care iese din tiparele locale, propunând un concept stilat de ambianță și interacțiune cu clienții.

Magazinul ”Andra Ramiss”, administrat de Ramona Petrescu, încununează o experiență  de 18 ani în comerțul  local de eveniment, oferind soluții inspirate și elegante pentru a marca momentele speciale din viața noastră.

La deschiderea magazinului au fost invitați, alături de prieteni, primarul și viceprimarul Mioveniului, care au tăiat panglica inaugurală și au urat succes întreprizătorilor, declarându-și susținerea pentru orice inițiativă care animă și dezvoltă activitatea economică locală.

Bunul gust și atenția pentru detalii reprezintă factorii comuni ai ofertei acestui magazin, de la flori și cadouri surprinzătoare, până la rochii de mireasă, ținute de ocazie, casual și bijuterii.

La Andra Ramiss veți găsi flori deosebite și, foarte important,  mereu ”proaspete”. Magazinul dispune de o vitrină specială, cu temperatură controlată pentru păstrarea în condiții optime a florilor.

Andra Ramiss vă așteaptă cu vinuri fine, ceaiuri englezești și o gamă largă de obiecte decorative.

Ramona Petrescu, administrator ”Andra Ramiss”

”Suntem pe piața din Mioveni, începând cu anul 2004. Ne-am dorit o locație nouă, un spațiu mai mare, în care să creăm o ambianță rafinată și să oferim produse de calitate. În magazinul nostru aducem flori din Kenia, Ecuador, Olanda și, desigur, de la producătorii din România. Selectăm florile cu dragoste și atenție, pentru că ne dorim să oferim calitate. Creăm aranjamente florale urmărind să fim în trend cu ultimele tendințe în domeniu.

Pentru că știm cât de greu e, de multe ori, să găsim cadouri potrivite pentru persoane dragi, am încercat să avem o ofertă variată în acest sens, care să satisfacă toate gusturile.

La Andra Ramiss veți găsi ținute pentru evenimente cu stil și rochii de mireasă.

Avem obiecte decorative pentru casă și grădină și, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, o gamă variată de decorațiuni pentru Crăciun.

Punem pasiune și bucurie în ceea ce facem. Suntem atenți la dorințele clienților și încercăm să le îndeplinim așteptările. Vă așteptăm în magazinul nostru!”

Magazinul Andra Ramiss este situat pe strada Str 1 decembrie nr 31, lângă Romstal.

Contact

ramiss03@yahoo.com

Facebook  Andra Ramiss

Tel 0745 48 29 51

articolul original.

Ce jachetă pentru femei să cumperi în această iarnă? Verifică ce va fi la modă în acest sezon (P)

27 September 2022 at 09:15
image

Când vine vorba de cumpărarea unei jachete pentru femei, există o gamă largă de modele de luat în considerare. O jachetă de iarnă ar trebui să fie capabilă să acopere întregul corp, să fie rezistentă la vânt și la ploaie și să aibă un strat superior de căldură. În plus, asigură-te că alegi un stil care să te prindă bine. O geacă de iarnă matlasată sau un palton clasic va arăta foarte bine pe majoritatea femeilor, în timp ce o jachetă amuzantă și elegantă va ieși în evidență.

Profită de versatilitatea gecilor de iarnă matlasate

O geacă de iarnă matlasată este o alegere populară pentru ținutele casual sau elegante. Gecile sunt o modalitate excelentă de a te menține călduroasă, păstrându-ți în același timp aspectul elegant. Poți opta pentru modele simple sau în culori mai aprinse, cu glugă sau fără, scurte sau lungi. Jachetele matlasate sunt perfecte pentru a le suprapune peste un pulover, un cardigan sau chiar o rochie tricotată. Poartă-le în lunile reci de toamnă și de iarnă pentru a rămâne confortabilă și sofisticată. Iar pentru un look șic, stratifică jacheta preferată cu un pulover cu guler înalt pe dedesubt și o pereche de botine cu toc.

Jacheta parka – practică și funcțională, pentru outfituri grozave

Jachetele parka au intrat de ceva timp în atenția modei, prin urmare apar din ce în ce mai multe modele, potrivite în orice context stilistic. Jachetele parka sunt croite din țesătură texturată, cu un confort deosebit și o senzație de lux. Blana și gluga reglabilă accentuează aspectul high-end, în timp ce un șnur modelează talia. Întocmai ca și gecile matlasate, parka sunt excelente pentru a fi suprapuse peste pulovere sau bluze. Încearcă să asortezi jacheta parka preferată cu o pereche de blugi skinny pentru un look elegant.

Gecile de iarnă sport – un model clasic și atemporal

Jachetele de iarnă sport sunt și vor rămâne piese de bază în garderoba de iarnă a unei femei. Indiferent că optezi pentru un model în nuanțe închise sau colorate, gecile de iarnă îți vor completa perfect ținutele casual-sportive. Sunt confortabile și oferă un plus de căldură. Asortează-le cu niște jambiere sau jeanși, dacă vrei să adaugi un plus de stil ținutei tale.

Ce fel de jachete pentru femei să alegi în această iarnă?

Acum că știi ce tipuri de jachete sunt la modă, indiferent ce model alegi, asigură-te că este elegantă și că ți se potrivește bine. Deoarece vremea mai rece se va face resimțită în curând, încălzește-ți stilul cu tonuri și texturi calde. Caută paltoane loden sau lână în culori bogate, cum ar fi burgundia sau roșu intens. Alternativ, optează pentru modele care prezintă tonuri pământii subtile, cum ar fi verde salvie sau verde măsliniu.

Accesorizează-te cu căciuli și mănuși pentru a-ți păstra mâinile calde și stilizate în același timp. Pentru o protecție suplimentară împotriva vântului, ia în considerare și achiziționarea unei haine impermeabile. Piesele impermeabile sunt din ce în ce mai populare în ultimii ani datorită versatilității lor. Le poți purta chiar și pe timp de vreme mai caldă.

În cele din urmă, asigură-te că jacheta ta este confortabilă și măgulitoare. Nu toate femeile aleg să poarte o parka supradimensionată sau o geacă de iarnă scurtă.

Gândește-te bine înainte de a face orice achiziție, astfel încât să ai garanția că vei obține un articol care să se potrivească perfect, dar care să te mențină confortabilă. Dacă simți că inspirația te-a părăsit, vizitează magazinul online Bolf și răsfoiește colecția de jachete de iarnă pentru femei. Colecția extrem de versatilă te va ajuta să îți alegi piesa potrivită sezonului ce își face resimțită deja prezența.

articolul original.

7 REGULI ESENȚIALE PENTRU ASORTAREA ACCESORIILOR MASCULINE DE LA TRENDHIM.RO

20 September 2022 at 08:24
By: Geo

Iată-te, stând în fața dulapului, complet bulversat de gândul că trebuie să te îmbraci. Nu e vorba că nu știi cum să îți pui pantalonii și o cămașă … este ideea de a alcătui o ținută completă, cu accesorii, cea care te lasă complet blocat.

Înainte să te dai bătut și să îmbraci aceeași blugi și același tricou, îți oferim o portiță de scăpare- 7 reguli esențiale pentru asortarea accesoriilor masculine.

Nu lăsa ideea de o mulțime de reguli să te descurajeze. Conceptul este relativ ușor de stăpânit și necesită, de fapt, mai multă încredere decât pricepere.

Încrederea vine după ce înveți să ai încredere în intuiția ta și să ieși din casă, știind că ținuta ta este grozavă. Te putem învăța partea teoretică.

Ideea din spatele acestor 7 reguli este de a te împiedica să fii nepăsător atunci când adaugi tușele finale ținutei tale. Sunt reguli, da, dar ele sunt menite pentru a exeprimenta cu ele și a le adapta pentru a se potrivi cu personalitatea ta și cu povestea pe care vrei să o spui.

Douglas MacArthur a spus cel mai bine, „Vei fi cunoscut pentru regulile pe care le încalci”. Iată … un prim impuls pentru încrederea în sine.

PENTRU ÎNCEPUT, SĂ NE ÎMBRĂCĂM

Am creat acest ghid pentru bărbații care cunosc deja elementele de bază ale alcătuirii unei ținute. În cazul în care nu ești încă 100% acolo, există câteva reguli care trebuie respectate înainte de a începe accesorizarea.

Poartă mereu 1 culoare neutră. Poartă cel puțin un articol de îmbrăcăminte neutră. Acest lucru poate însemna un costum de culoare neutră, cu o cămașă dungată. Imaginează-ți în contrast cu un sacou în carouri cu o cămașă florală.

Nu poti da greș cu nuanțe neutre + 1 culoare. Dacă nu știi ce să alegi, rămâi la nuanțele neutre și folosește 1 culoare ca accent. Nuanțele neutre includ negru, alb, gri, bleumarin și maro.

Asortează accesoriile cu îmbrăcămintea – nu îmbrăcămintea cu accesoriile Cumpără întotdeauna întăi cămașa, costumul sau blugii și alege apoi accesoriile ce se asortează cu acestea. Este mult mai ușor decât să cumperi o batistă de buzunar superbă și se te chinui să găsești o cămașă cu care să se potrivească.

Acum că ai niște noțiuni de bază, este timpul să adaugi tușele finale, care îți vor eleva ținuta.

1. ACCESORIILE DIN PIELE TREBUIE SĂ SE ASORTEZE

Prima regulă este că accesoriile din piele trebuie să se asorteze între ele. Aceasta înseamnă că trebuie să porți pantofi maro dacă ai o curea maro. Păstrând o singură nuanță a accesoriilor din piele, ținuta ta va arăta închegată.

Când spunem că accesoriile din piele trebuie să se asorteze între ele, nu înseamnă că trebuie să îți petreci ore pentru a căuta culoarea exactă a pantofilor la magazinul de curele. Dacă rămâi în aceeași familie de culori este suficient.

Pantofii determină culoarea accesoriilor din piele.

2. ASORTEAZĂ-ȚI ACCESORIILE DIN METAL

CEASURILE

Ceasul tău este din metal sau are o curea din piele? Dacă are curea din piele – și ai citit secțiunea de mai sus – carcasa ceasului trebuie să se potrivească cu catarama curelei. Dacă ai o cataramă arginte la curea, poartă un ceas argintiu.

Este mai ușor dacă ceasul tău este în întregime din metal. Un ceas auriu se potrivește cu o cataramă aurie. Să nimerești nuanța exactă nu este necesar – o cataramă din oțel mat merge foarte bine cu un ceas argintiu lucios.

Ceasul este cel în funcție de care trebuie să îți alegi restul accesoriior. Totul începe cu ceasul. Preia ștafeta de la cataramă. Cureaua se potrivește cu pantofii. De la pantofi începe totul!

BUTONII

Butonii stau în apropierea ceasului și arată cel mai bine când se asortează cu acesta. De asemenea, este important din punct de vedere vizual ca butonii să se potrivească și cu acul de cravată.

Ai butoni din material textil? Atunci asortează-i cu restul culorilor din ținuta ta.

ACELE ȘI CLEMELE DE CRAVATĂ

Acele de cravată și clemele ar trebui să se asorteze cu acul de rever deoarece sunt purtate pe aceeași linie. Deși nu este obligatoriu ca acestea să fie identice cu ceasul, este recomandat pentru coeziune și uniformitate.

INELELE ȘI COLIERELE

Inele stau lângă ceas și materialele metalice din acre sunt confecționate ar trebui să se asorteze. Este OK să combini materialele metalice în acest caz într-o oarecare măsură – nu trebuie să îți dai jos verigheta doar fiindcă porți un ceas de culoare diferită.

Orice colier metalic ar trebui să fie același nuanță ca și celelalte accesorii metalice. Excepția de la această regulă este dacă ai o legătură personală sau religioasă cu colierul.

3. ALEGE CULORILE CU ATENȚIE

Înțelegerea regulilor referitoare la accesoriile metalice și din piele este destul de ușoară – învățarea subtilităților culorilor este un cu totul alt nivel. Și cu atât de multe accesorii în atât de multe culori diferite, nu putem să facem o regulă generală. Cu toate acestea, îți putem oferi niște informații de bază pentru a înțelege cum să faci acest lucru singur.

Mai ții minte cutia de creioane cu care te jucai când erai copil? E pe cale să devină folositoare din nou. Cercul cromatic stă la baza tuturor culorilor din lume.

Există 4 tipuri de combinații de culori pe care trebuie să le cunoști. Înțelegerea modului de utilizare a acestora te va ajuta cu totul, de la batiste de buzunar și cravate până la bretele și papioane.

Reține că nu fiecare combinație trebuie să atragă atenția. Aruncă o privire la fotografiile de mai jos si vezi cum de diferite nuanțe de culori sunt folosite în cadrul fiecarei combinații.

Monocromatic. Culorile monocromatice provin din aceeași familie de culori. Poate fi o nuanță diferită mai deschisă (culoare + alb) sau mai închisă (culoare + negru), dar ele sunt în esență aceleași.

Adiacente. Culorile adiacente sunt trei culori care se află una lângă cealaltă și au o culoare dominantă în mijloc. Accesoriile din această schemă de culori necesită un pic de aventură fără să o iei complet razna.

Triadice. Culorile triadice sunt de 3 culori care se află la o distanță egală una față de cealaltă pe roata cromatică. Ele duc la o combinație echilibrată, elegantă cu mai multe culori.

Complementare. Culorile complementare sunt situate diametral opus una față de cealaltă pe roata cromatică. Ele pot fi îndrăznețe și vor atrage privirile sau, dacă porți versiuni mai pale ale acestora, pot fi subtile.

4. NU TE TEME DE IMPRIMEURI

Asortarea imprimeurilor poate să îți pară mai dificilă la început. Secretul din spatele acesteia este însă tot înțelegerea culorilor … nu ești fericit că ai fost atent la secțiunea cu roate cromatică?

Înainte de a începe, vrem să consolidăm ce am spus pentru accesorii. Purtarea unui tricou sau costum cu model este însă cu totul alt lucru.

O regulă generală pentru începători este următoarea: dacă cămașa ta are carouri, dungi sau alt tip de imprimeu, orice altceva porți, inclusiv accesoriile, ar trebui să fie într-o culoare uni.

Primul pas este identificarea unei culori din imprimeu pe care dorești să o privești. Poți merge pe varianta sigură alegând culoarea dominantă.

REGULUI PENTRU ASORTAREA IMPRIMEURILOR: ACCESORIILE

  • Dacă porți mai mult de un imprimeu: alege 1 mic, 1 mediu și 1 îndrăzneț.
  • Joacă-te cu proporțiile – batistă de buzunar cu dungi subțiri, împreună cu o cravată cu dungi late.
  • Păstrează mai multe imprimeuri în aceeași familie de culori – gândește-te la monocrom sau analog.

5. NU UITA DE TEXTURĂ

Textura este importantă în asortarea accesoriilor. În timp ce majoritatea accesoriilor masculine nu sunt prea texturate sau complicate, există câteva pe care le întâlnim zilnic. Acestea pot fi folosite pentru a adăuga interes vizual.

Gândește-te la o cravată tricotată așezată lângă o cravată din mătase. Textura tricotată contrastează cu mătasea fină, nu? Scopul este să obții un contrast calculat între piese. Acest lucru este foarte important când vine vorba de ce porți la gât și batistele de buzunar.

Fii precaut pentru a nu amesteca prea multe texturi. Limitează-te la o textură care este diferită de celelalte. Dacă porți o cravată fină, alege o batistă de buzunar din bumbac sau lână. Iar dacă cravata ta este destul de texturată, alege o batistă de buzunar din mătase.

6. FII ATENT LA ANOTIMP

Aceasta poate părea o regulă inutilă, dar ascultă-ne totuși. Alegerea accesoriilor sezoniere în funcție de culoare și model nu este la fel de importantă ca și alegerea lor după funcționalitate. Nu purta un fular și o căciulă beanie doar fiindcă se potrivesc cu ținuta ta. Dacă soarele strălucește, protejează-ți ochii cu o pereche de ochelari de soare chiar dacă acestea nu se asortează cu cureaua de ceas.

Cât de călduroase sunt aceste mănuși? Aceasta ar trebui să fie singura întrebare pe care să ți-o pui când vrei să le porți. Asortarea lor cu cureaua ta ar fi fantastică … asta-i adevărat. Dar nu este atât de necesară precum sunt degetele fără degerături.

7. ȚINE SEAMA DE EVENIMET

Ceea ce porți se bazează pe locul în care mergi. Dacă nu intenționezi să furi atenția de la cuplul fericit, nu purta bretelele tale neon și o brățară din piele neagră cu ține, la o nuntă.

Culorile strălucitoare, îndrăznețe și imprimeurile intense sunt mai potrivite pentru evenimentele casual, în timp ce piesele mai liniștite merg bine pentru întâlniri de afaceri și evenimente formale.

Majoritatea regulilor noastre sunt pentru bărbații care vor să își accesorizeze costumul sau sacoul, dar ținutele casual pot beneficia și ele de aceleași reguli.

O vom spune din nou – regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Poți să îți combini accesoriile metalice dacă dorești. Poți purta 8 imprimeuri diferite, dacă dorești. Gândește-te la reguli ca la un traseu sugerat de GPS … nu este obligatoriu să îl urmezi, dar îți va face călătoria mult mai ușoară.

Ți-am promis că îți vom îmărtăși din cunoștinele noastre și asta am făcut. Tot ce trebuie să faci acum este să le pui în practică cu răbdare și încredere. Suntem siguri că te vei descurca minunat. Noroc baieti!

articolul original.

Percheziție domiciliară la persoane bănuite de furt calificat

8 July 2022 at 10:36
By: Regie
image

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Cei doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei, reţinuţi, miercuri, 6 iulie a.c., de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au fost arestaţi preventiv. Instanţa a emis ieri pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Reamintim că, la data de 6 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei ar fi pătruns în locuinţa unei femei, din comuna Crasna, de unde ar fi sustras bani, cabluri electrice, o drujbă, un motofierăstrău, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 18000 de lei.

În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Bărbaţii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

articolul original.

Poliția Locală a municipiului se îmbracă cu 170.000 de lei

4 July 2022 at 04:30

Poliția Locală a municipiului Bistrița pare să fie sacul fără fund al instituției. În plină vară, Poliția Locală se pregătește să spargă încă 170.000 de lei pentru îmbrăcăminte. Ultima licitație organizată de instituție include de la epoleți la haine de iarnă și încălțăminte.

Polițiștii locali își reînnoiesc garderoba cu 170.000 de lei. Instituția a organizat o licitație publică pentru achiziționarea elementelor de uniformă. Astfel, instituția cumpără aproape 200 de șepci, caschete, pălării și căciuli.

La acestea se adaugă și 72 de cravate, 70 de fulare, 146 de cămăși cu mânecă lungă, 45 de cămăși cu mânecă scurtă , 71 de costume de vară pentru bărbați și femei, dar și 10 costume de iarnă, 10 geci pentru vânt, 67 de pulovere, 71 de veste împotriva frigului.

În caietul de sarcini apar și 10 costume de intervenție pentru vară și 71 pentru iarnă, 30 de pelerine de ploaie, aproape 50 de scurte îmblănite, 60 de perechi de mănuși, 55 de perechi de pantofi de vară și 54 de perechi de pantofi de iarnă, 50 de perechi de ghete, 378 de ecusoane pentru mânecă, 198 de embleme coifură, 70 de seturi de epoleți, 146 de tricouri, 71 de fesuri, 39 de centuri și 45 de curele.

„La solicitarea autorității contractante, furnizorul va asigura o echipă tehnică pentru a efectua măsurile antropometrice individuale, necesare realizării contractului, direct la sediul Poliției Locale a municipiului Bistrița. În situația în care forma finală a produsului furnizat nu corespunde cu dimensiunile persoanei pentru care a fost realizat, după caz, furnizorul efectuează modificările necesare sau înlocuiește produsul fără alte costuri suplimentare”, se mai arată în caietul de sarcini a licitației.

Termenul de garanție pentru articolele uniformelor de poliție este de 12 luni de la data livrării. În perioada de garanție, furnizorul suportă cheltuielile pentru înlocuirea produselor cu defect și daune, dacă se datorează calității necorespunzătoare.

În 2022, hainele costă de două ori mai mult…

Și în 2020, Poliția Locală aloca bani pentru garderoba polițiștilor locali, însă suma era la jumătate. 70.000 de lei costau hainele polițiștilor acum doi ani.

Potrivit caietului de sarcini, atunci au fost achiziționate 25 de șepci de vară, 60 de șepcuțe cu cozoroc din bumbac, 6 fesuri, 5 cravate din mătase, 85 de ecusoane pentru mânecă cu însemnele Poliția Locală.

Au fost cumpărate și 85 de embleme pentru șepci, 80 de epoleți, dar și 146 de cămăși cu mânecă lungă, 145 de tricouri și 5 costume de vară cu sacou, pantalon sau fustă.

Pe listă regăsim și 5 costume de iarnă cu sacou și pantalon, 5 scurte de vânt, 60 de costume de intervenție pentru iarnă și vară, 5 pelerine, 5 scurte îmblănite, 5 veste multifuncționale, 60 de perechi de pantofi pentru vară, 60 de perechi de pantofi pentru iarnă, 55 de perechi de bocanci sau ghete.

70.000 de lei pentru vopsirea a 7 autospeciale

La început de 2022, Poliția Locală spărgea 70.000 de lei pentru a vopsi doar 7 autospeciale. Culmea e că inscripțiile au ținut până la prima ploaie, firma care a câștigat licitația fiind nevoită să le refacă.

Întrebat, la acea dată dacă prețul de vopsire nu este cam mare, având în vedere că vopsirea a 7 mașini înghite nu mai puțin de 70.000 de lei, Florin Frandeș, șeful Poliției Locale a dat cu stângul în dreptul, sugerând că acestea sunt prețurile de pe piață

„S-a făcut o licitație publică, nu le-am vopsit că așa am vrut noi…și acesta a fost prețul. Au fost mai mulți ofertanți. Nu le-am vopsit pe toate, două le-am lăsat nevopsite pentru că nu știu dacă o să mai reziste anul acesta, sunt mai vechi și am vopsit doar mașinile pe care ne putem baza”, a explicat Frandeș.

Acesta a mai spus că e posibil ca anul acesta să aducă mașini noi la parcul auto al Poliției Locale. Ar fi vorba despre o mașină electrică. Propunerea a venit de la primarul Ioan Turc, tot el va avea și ultimul cuvânt în această chestiune.

Nu sunt singurele cheltuieli pe care le are Poliția Locală anual cu autoturismele din dotare. Tot la jumătate de an merg pe întreținerea autoturismelor și mopedelor din dotarea Poliției Locale peste 37.000 de lei.

Serviciile includ întreținerea autovehiculelor și echipamentelor conexe, servicii ITP, repararea pneurilor, montarea și echilibrare, precum și furnizarea de piese și accesorii pentru autoturisme și mopede.

Poliția Locală, sacul fără fund al Primăriei Bistrița

Poliția Locală este subvenționată din bugetul local și are atribuții în siguranța circulației, ordine publică, disciplină în construcții, protecția mediului, evidența persoanelor sau parcări.

Nici nu e de mirare că Poliția Locală nu se uită la bani, dacă judecăm după bugetele îndestulătoare de care au parte an de an. Astfel, anul trecut Poliția Locală a avut pe mână 7,9 milioane de lei. În 2020, instituția avea un buget mai mare de 8,3 milioane de lei.

În 2017, Poliția Locală avea pe mână doar 6 milioane de lei. În 2019, suma ajungea la 8 milioane de lei, din care erau direcționați, de ochii lumii, 300.000 de lei către alte instituții subordonate ale Primăriei Bistrița.

Culmea, mai bine de 90% din această sumă merge pe salariile celor 85 de angajați ai instituției. Din cei 8 milioane, 7,8 milioane reprezintă cheltuieli de personal. Funcțiile de conducere, 8 la număr, „papă” câte 10.000 de lei lunar, fiecare.

Sume colosale înghite Poliția Locală nu doar pentru salarii, ci și pentru o serie de investiții, care, de multe ori, face ca instituția să fie mai bine dotată decât Inspectoratul de Poliție Județean.

Cu 85 de angajați, Primăria Bistrița dă bani grei pe servicii care ar fi putut fi asigurate de Poliția Locală, cum ar fi servicii de pază, transport valori sau monitorizare sistem de alarmă. Pentru toate acestea, în 2017, de exemplu, Primăria Bistrița dădea 700.000 de lei.

În 2019, instituția cheltuia 134.166 de lei pentru dotări tehnice, printre care dispozitive de înregistrare și redare video, aparate de semnalizare acustică sau optică sau camere video.

Poliția Locală a investit în trecut sume frumușele și în pregătirea angajaților săi. În 2017, pentru trei cursuri de calificare, instituția a alocat 61.000 de lei. Printre cursurile achiziționate se numără și unul de formare profesională și simulare în domeniul armelor de foc și munițiilor.

Soluția găsită de municipalitate a fost să renunțe la câțiva din angajații săi, care, cel mai probabil se vor întoarce în instituție, după ce au acționat în judecată Primăria Bistrița și au și câștigat. Nu s-a umblat însă la cheltuielile instituției, deși unele nu prea se justifică.

Andreea Moldovan

articolul original.
  • There are no more articles
❌