ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 5 December 2022Ultimele Stiri

Cum să creezi o poveste pentru copilul tău cu ajutorul inteligenței artificiale

5 December 2022 at 09:09

ILike iT acum. Ne întâlnim cu Iulia Ionescu. Care ne arată astăzi cum putem crea povești cu ajutorul inteligenței artificiale.

În noaptea aceasta vine Moș Nicolae și poate părinții care ne urmăresc se gândesc la un mod special de a petrece această zi cu copiii lor.

Am găsit această platformă- storiesforkids.ai – pe care putem crea povești ilustrate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Am creat deja trei povești, ca să vedeți cum arată, oricum ele sunt generate în doar câteva secunde. Prima poveste este Magic House- trebuie doar să-i spun AI-ului ce fel de personaje vreau să văd în poveste, cum aș vrea să arate și, din câte vedeți, am și texte, adică este creată automat o poveste care ne descrie și imaginile.

Citește și

Pe ce site-uri poți realiza imagini cu ajutorul AI

Vreau să vă mai arăt și alte câteva platforme de AI, pe care le puteți accesa și voi. Deși în urmă cu 2-3 ani vorbeam de felul în care se va schimba lumea, niciodată nu cred că ne-am fi gândit că partea această creativă poate fi înlocuită de AI, de un sistem bazat pe inteligență artificială.  

Pentru a putea realiza astfel de imagini puteți accesa trei platforme care sunt foarte populare acum. Una dintre ele este Stable Diffusion, a doua este Midjourney, iar cea mai populară dintre ele este cea creată de Open AI.

Până și cei de la Shutterstock au anunțat că în curând vor avea și conținut generat doar cu ajutorul inteligenței artificiale.

Informațiile complete le puteți afla din video-ul atașat. 

Sursa: Pro TV

Etichete: copii, inteligenta artificiala, povesti,

Dată publicare: 05-12-2022 11:09

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cadre medicale din țară, pregătite pentru situații de urgență cu ajutorul realității virtuale

25 November 2022 at 09:15

Medici, asistenți și paramedici s-au pregătit anul acesta pentru diferite situații de urgență cu ajutorul realității virtuale.

S-a întâmplat la Centrul Național de Simulare pentru Situații de Urgență din Târgu Mureș.

Bogdan Macedon, medic rezident Medicină de Urgență: „După ce ne-au pregătit pe noi, iar la rândul nostru am început să pregătit tot personalul din cadrul UPU SMURD, la centrul de pregătire din Târgu Mureș, pentru diferite situații în funcție de ceea ce avea nevoie fiecare. În realitate ne-a fost mult mai simplu în anumite cazuri, având experiența unui mediu virtual”.

Dmitri Bello, voluntar SMURD, student la Medicină: „Aceste simulări, practic, oferă o bază prin care se poate aplica și în realitate tot ceea ce se poate învăța din ele”.

Mai multe detalii despre pregătirea în situații de urgență cu ajutorul realității virtuale puteți afla în cele două clipuri video de mai sus.

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Etichete: medici, ilikeit, smurd,

Dată publicare: 25-11-2022 11:15

articolul original.

Patru liceeni din Cluj au creat o aplicație pentru biciclete electrice de închiriat. ”Dorim să aducem bicicleta pe străzi”

22 November 2022 at 08:23

Câţiva tineri ambiţioşi din Cluj şi-au propus să ne convingă să lăsăm maşinile acasă şi să folosim biciclete.  

Dar nu orice fel de biciclete, ci unele electrice. Au venit cu prototipul lor în platou. Îi cunoaştem, chiar acum.

Este vorba despre Mihai Deaconu și Darius Timar, de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, alături de Marca Vana și Andrei Cherecheș, de la Colegiul Național ”Emil Racoviță”.

Citește și

”V-ați întâlnit la un eveniment, în cadrul căruia avut ocazia să creați această bicicletă. Și nu este doar o bicicletă, este un sistem pe care voi îl propuneți pentru mobilitatea urbană”, explică Iulia Ionescu.

”Avem o viziune orecum mai vestică”

”Am compus un network de bikesharing, competitiv pentru trotinetele de acum, avem o viziune oarecum mai vestică, dorim să aducem bicicleta pe străzile din România”, spune Mihai.

Aplicația se numește dash, iar toate informațiile despre cum funcționează acest sistem pot fi aflate din video-ul atașat.

Sursa: Pro TV

Etichete: ilike it, aplicatie, biciclete, biciclete electrice,

Dată publicare: 22-11-2022 10:23

articolul original.

TikTok a picat în mai multe zone de pe glob. Este al doilea incident de la începutul lunii

16 November 2022 at 15:47

TikTok a picat în mai multe zone ale lumii, afectând milioane de utilizatori. Este a doua problemă tehnică a aplicației chinezești, în decurs de numai o lună.

Aplicația TikTok avea probleme tehnice în jurul orei 17 - ora locală a României -, care s-au manifestat în Marea Britanie și în alte zone ale lumii, potrivit site-ului Down Detector, relatează publicația Daily Mail.

Cu toate acestea, la ora redactării acestei știri, aplicația funcționa în România, aparent fără probleme tehnice.

Aplicația TikTok, deținută de firma chineză ByteDance, a suferit o întrerupere de o oră, care a afectat utilizatorii din Marea Britanie, la începutul acestei luni.

DownDetector centralizează rapoarte de întreruperi din mai multe surse, inclusiv rețelele sociale și aplicațiile mobile.

Citește și

Până acum, au fost înregistrate peste 4.000 de probleme pe DownDetector, 51% dintre oameni raportând probleme cu aplicația și 44% cu conexiunea la server.

Problemele TikTok de miercuri au fost semnalate și comentate de mulți utilizatori pe Twitter, arată sursa citată. Până acum, compania chineză nu a comentat incidentul.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: tiktok, retele sociale,

Dată publicare: 16-11-2022 17:47

articolul original.

iLikeIT. Misiunea spațială Artemis 1, lansată astăzi. Detalii despre zbor și traseu

16 November 2022 at 07:59
image

NASA pregătește lansarea misiunii Artemis 1, care va orbita în jurul satelitului natural al Pământului. Marian Andrei explică ce înseamnă acest proiect pentru omenire în ilLikeIT.

Misiunea Artemis este una dintre cele mai importante misiuni spațiale din ultimii zeci de ani. Au trecut fix 50 de ani de la ultima misiune care a dus un om pe Lună, Apollo 17, 1972 și Artemis 1 este practic primul pas către o nouă misiune care ar putea să trimită oameni în spațiu.

Nu este o misiune ușoară. Chiar dacă noi am mai fost înainte pe Lună sunt folosite noi tehnologii. Bugetul cu care omenirea încearcă să ajungă din nou pe Lună este mult mai mic, iar de data aceasta avem și o colaborare internațională. Nu mai este doar NASA în spate, ci și Agenția Spațială Europeană și Agenția Spațială Japoneză.

Zborul de astăzi este un zbor de testare mai degrabă pentru capsula Orion. Sunt testate atât lansarea cât și injecția translunară care va lăsa acolo zece sateliți.

De îndată ce capsula va ajunge spre orbită, va pleca spre Lună, va ajunge în jurul satelitului natural, va marge pe partea îndepăratată a Lunii, undeva la 45.000 de kilometri pe Lună, acolo va lăsa și acei sateliți, apoi va încerca să se întoarcă, să reintre în atmosferă, capsula să aterizeze pe Ocean și să poată fi folosită. Artemis 2, următorul pas în această misiune, va trimite un echipaj uman pe aceeași traiectorie, fără să ajungă pe lună, iar Artemis 3, care ar trebui să se întâmple în 2025 va avea prima femeie care va ajunge pe Lună, dar și prima persoană de culoare, iar apoi, în această misiune ar trebui ză avem și o bază spațială permanentă pe Lună.

Mai multe informații puteți afla din materialul video.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: nava spatiala, artemis,

Dată publicare: 16-11-2022 09:59

articolul original.

iLikeIT. Emisiunea integrală din 12 noiembrie 2022

12 November 2022 at 08:56

[unable to retrieve full-text content]iLikeIT. Emisiunea integrală din 12 noiembrie 2022  

articolul original.

iLikeIT, jocul săptămânii. Un nou an, un nou Call of Duty. De data aceasta avem Modern Warfare 2, varianta 2022

12 November 2022 at 08:56

Call of Duty Modern Warfare 2. Atenție, varianta din 2022... pentru că mai avem una de prin 2009. Activision a învățat din experiențele anterioare și ne aduc un joc fantastic cu ceea ce ne dorim: un multiplayer foarte bun.  

Și până la urmă este un shooter dezvoltat pentru consolele ”next gen”.


Numele Modern Warfare 2 a mai fost folosit și-n 2009. Doar că acum se scrie cu cifre romane. E o continuare a lui Modern Warfare lansat în 2019. Deci, acțiunea se petrece în prezent și este bazată pe teme curente. Avem arme reale folosite acum și-n zonele de conflict, nimic sci-fi, nimic din viitor.

Este construit pe un engine nou, adică pe o nouă arhitectură care permite multiplayer între toate platformele, fie că vorbim de console sau PC.

Iar grafica... cum poate să arate. Prima dată m-am jucat modul single player. Tu faci parte din Task Force 141... care trebuie să ducă la bun sfârșit câteva misiuni speciale. Fiecare acțiune este scrisă bine, nu ai momente de respiro și chiar trebuie să fii atent cu fiecare mișcare în parte.

Citește și

Ce-mi place e că niciodată nu vei fi singur în aceste misiuni. Restul soldaților din echipă sunt controlați de așa zisa inteligență artificială. Chiar se descurcă. Iar sistemul de joc nu e chiar atât de rigid, adică poți improviza în diferitele scenarii. Echipa va asculta și de acest lucru. Așadar, jocul merită și pentru poveste.

Multiplayer? Aici e partea la care COD excelează... Armele se simt bine, ca-n oricare alt Call of Duty. Avem o mulțime de hărți și de moduri de joc, posibilități de personalizare... Și curând o să vedem și Warzone 2.0 construit pe noua platformă. 370 de lei costă jocul acesta, disponibil pentru PC, Playstation 4 și 5 și Xbox One sau Series.

Sursa: Pro TV

Etichete:

Dată publicare: 12-11-2022 10:56

articolul original.

Cum a fost la Robofest 2022, cel mai mare eveniment din Europa dedicat tehnologiei, organizat la Universitatea Politehnica

12 November 2022 at 08:54

12-11-2022 | 10:55

Invitatți în studioul iLikeIT sunt Adrian și Cătălin, care vorbesc despre roboți și ... tehnologie. Cătălin a adus o rachetă în platou, iar Adrian a adus roboți de sumo.    

autor

Marian Andrei

De curând, ei au participat la un eveniment foarte mare în București.

RoboFest a fost un eveniment organizat de Universitatea Politehnică București. Timp de 4 zile, campusul universității a devenit locul de joacă pentru sute de roboți și pentru cele mai noi tehnologii.

”Robochallenge” a fost cel mai mare concurs de robotică din Europa, aflat la cea de-a XIII – a ediție. Peste 600 de participanți din 15 țări de pe 5 continente au acceptat această provocare.

Peste 500 de roboți au luptat pentru premiile oferite.

Citește și

Sursa: Pro TV

Etichete: roboti, ilikeit,

Dată publicare: 12-11-2022 10:55

Citește și...

Recomandări

Stiri externe

Analiză The Washington Post. Ce înseamnă pentru Putin retragerea militară din Herson

Forțele ucrainene și-au înălțat steagul în orașul Herson, vineri, în urma celei mai mari înfrângeri politice și militare a președintelui rus, Vladimir Putin, de la începutul războiului.

Stiri externe

Presa din Ucraina: Rușii au postat un videoclip cu momentul în care au aruncat în aer podul de la hidrocentrala Kakhovka

În timpul contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei în regiunea Herson, armata rusă a aruncat în aer mai multe poduri de peste râul Nipru, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Stiri Sport

Victorie în ultimele secunde. România a învins Spania la Campionatul European de handbal

Naţionala de handbal feminin a României a învins, vineri, la Skopje, reprezentativa Spaniei, scor 28-27 (12-11), în primul meci din grupa principală II a competiţiei.

articolul original.

Aproape opt milioane de români se joacă cel puțin o dată pe lună pe console, laptop-uri sau telefoane. Surpriza unui studiu

10 November 2022 at 07:11

Aproape opt milioane de români se joacă cel puțin o dată pe lună pe console, laptop-uri sau telefoanele mobile. În plus, se pare că femeile și bărbații din țara noastră sunt în egală măsură pasionați de jocuri video.

 

Sunt date centralizate de Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România. Detalii, la „iLikeIT”.

De ce preferă românii jocurile video?

Surpriza unui amplu studiu realizat până acum asupra industriei a utilizatorilor de gaming din România arată că există un procent mai mare de femei decât de bărbați care se joacă. Studiul a fost realizat la cererea Asociației Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România.

Pentru relaxare, atunci când au o zi grea, pentru unii este doar un hobby, atenuarea plictiselii, pentru că se întâmplă destul de des să punem mâna pe telefon și să ne jucăm, și socializare.

Tudor Dăescu, coorganizator Bucharest Gaming Week:Nevoia de a te confrunta cu alții, de a fi în legătură, de a creea conversații plecând din zona jocului. Ce este interesant este că acest studiu cuprinde vârste plecând de la 15 ani, dar noi mai avem o zonă care nu a fost luată în considerare din diverse motive, de copii de la cinci la zece ani care se joacă. Acolo vorbim de două milioane de copii, astfel încât am putea spune că sunt zece milioane de români care se joacă video games”.

Citește și

Mai multe detalii, aflați în VIDEO.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: ilikeit, romania, video, jocuri,

Dată publicare: 10-11-2022 09:11

articolul original.

iLikeIT. Emisiunea integrală din 5 noiembrie 2022

6 November 2022 at 17:55

[unable to retrieve full-text content]iLikeIT. Emisiunea integrală din 5 noiembrie 2022

articolul original.

Jocul săptămânii este produs în România. Bus Driving Sim 22, sau cum să conduci un autobuz într-un oraș aglomerat

5 November 2022 at 09:25

Jocul săptămânii este tot Made în Romania, Bus Driving Sim. Un simulator pentru cei care vor să lucreze ca șoferi de autobuz.

Bus Driving Sim 22 este un simulator în care conducem autobuze. Pare banal, dar astfel de jocuri adună o comunitate mare. E un produs marca Ovilex, de altfel foarte cunoscuți pentru titlurile de pe mobil, care vin cu primul joc pe Steam.


Bus Driving Sim este un joc încă nelansat oficial, dar este disponibil într-o variantă Early Acces. Primim acces la câteva autobuze și orașe în care conducem.

Și nu conducem fără scop.

Momentan avem trei țări disponibile, Brazilia, Germania și Statele Unite ale Americii. Fiecare cu două zone - urbie sau suburbie. La rândul lor, fiecare zonă are șapte linii pe care putem merge.

Citește și

În modul carieră, deblocăm rutele după ce terminăm pe precedenta. Și-n funcție de cât de bine mergem și primim și niște Xperience, cu care putem debloca noi autobuze, mai performante.

Disciplina este și ea punctată extra. Trebuie să fim atenți să nu întârziem. Avem un cronometru care trebuie respectat. Să folosim corect semnalizarea, să respectăm semnele de circulație și limita de viteză. Și trebuie să respectăm și pasagerii. Adică să nu-i plimbăm ca pe niște saci de cartofi, scuzați expresia.

Jocul costă 20 de dolari prin Steam și funcționează bine pe Windows și MacOS.

Grafica este ok. Îmi place atenția la detalii pentru autobuze. Adică e la nivelul Euro Truck Simulator. Orașele arată ok, doar oamenii sunt puși cu copy paste...

Ce-mi displace, parțial e cum se simt autobuzele... Îmi e greu să le controlez la viteză mare din tastatură. Ajung să mă plimb dintr-o parte în alta ca și cum aș fi amețit. După un timp m-am obișnuit... și cu siguranță în versiunea finală a jocului acest aspect va fi rezolvat. Plus că Bus Driving Sim22 poate fi jucat și cu un controller de consolă ori volan.

De-ndată ce iese din Early Access, jocul va primi noi autobuze, electrice, moduri de vreme ori rute speciale, grafică îmbunătățită și posibilitatea ca cei din comunitate să aducă moduri de joc. Oh, și merge și multiplayer...

Sursa: StirilePROTV

Etichete: autobuz, soferi, jocuri,

Dată publicare: 05-11-2022 11:25

articolul original.

Suma fabuloasă generată de companiile de jocuri din România. S-au produs cel puțin 25 anul trecut

5 November 2022 at 09:20

312 milioane de dolari. Atât au generat cele peste 200 de companii din România care fac jocuri video.

Această industrie devine tot mai profitabilă și angajează peste 7000 de specialiști, ca programatori, artiști sau scriitori. Avem și investitori, care au venit cu zeci de milioane de dolari, în speranța că vor da lovitura cu un titlu produs la noi.

Marian Andrei: „Peste 25 de jocuri produse în România au fost lansate anul trecut. Ele adună zilnic milioane de jucători din întreaga lume. Cel mai nou se numește Bear&Breakfast și spune povestea unui urs care dezvoltă o afacere hotelieră în pădurile din Transilvania."

„Ursul antreprenor” a adunat peste 100.000 de jucători de la lansarea din septembrie „Bear & Breakfast” costă 20 de dolari, iar la acest proiect au lucrat 40 de oameni.

Rareș Cinteză: „Bear & Breakfast”: „Tu joci ca ursul care aduce oameni în pensiunea respectivă, are grijă de ei, ca să poată să facă mai mulți bani să-și crească pensiunea. Am lucrat aproximativ 3 ani din momentul în care am avut ideea până când am ajuns să-l lansăm... Este o investiție, cred că aș putea să spun de peste jumătate de milion de euro. Jocul în sine devine un job full-time în care investim trei ani din viață și poate întotdeauna să nu iasă la final.”

Citește și

Industria jocurilor este estimată la 312 milioane 

În țară mai sunt alte 200 de studiouri de jocuri video care speră să atingă același succes. România a ajuns hub de creație, cu aproape 7.000 de oameni care activează în această industrie estimată la 312 milioane de dolari. Printre cele mai cunoscute jocuri produse la noi sunt „Fifa” sau „Assasins Creed”. Pe lângă programatori, e nevoie de artiști, scenariști sau compozitori. Chiar și un lanț hotelier din Las Vegas investește la noi.

Shawn Foust – investitor: „Suntem o subsidiară a Sands din Las Vegas, Statele Unite ale Americii. Avem susținerea lor și este suficient de mare ca să avem succes. Vrem să lansăm un joc, două în fiecare an. Avem șase în dezvoltare în acest moment.”

Pentru că văd potențialul, alte țări oferă granturi ori reduceri fiscale companiilor locale care activează în industrie. La noi nu se întâmplă așa. Până de curând, cea mai valoroasă companie din Polonia a fost una care producea jocuri.

Cătălin Butnariu - președinte RGDA: „Este un domeniu care continuă să crească de la an la an, chiar și-n pandemie a mers foarte bine. Ne așteptăm ca acest lucru să se mențină o perioadă lungă de timp. Este un domeniu de divertisment, accesibil pentru toate vârstele. Vârsta medie a unui jucător e de peste 30 de ani.”

Conform unui studiu al asociației dezvoltatorilor de jocuri în România, sunt 8 milioane de jucători.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: investitori, jocuri, industria jocurilor video,

Dată publicare: 05-11-2022 11:20

articolul original.

Fonduri prin PNRR pentru digitalizarea activității companiilor. Valoarea totală se ridică la 350 de milioane de euro

2 November 2022 at 18:46
image

Firmele vor putea accesa fonduri în valoare totală de 350 de milioane de euro, prin PNRR, ca să își digitalizeze activitatea.

În felul acesta pot face economii considerabile și pot crește productivitatea afacerii cu până la 40%.

În plus, unele aplicații înlocuiesc cu totul angajații care, și așa, se găsesc cu greu pe piața muncii.

Alexandru Pop produce încălțăminte personalizată în Timișoara. Clienții își pot alege fiecare detaliu al pantofului printr-o aplicație, direct pe telefon. Asta după ce proprietarul a investit în ultimii trei ani 100.000 de euro din fonduri proprii în acest sistem.

Din aplicație, comanda online ajunge direct în producție, astfel că ies din calcul agentul de vânzări sau designerul. Următorul pas al firmei este să investească într-o aplicație care poate măsura talpa piciorului.

Alexandru Pop, producător de încălțăminte: „Înjumătățim cumva personalul, clienții nu mai pierd timp, totul se poate face din orice loc al lumii".

Facturile clienților, preluate de roboți

O altă firmă folosește un software care preia digital toate facturile clienților și le introduce direct în programul de contabilitate.

În numai două ore, robotul prelucrează câteva mii de facturi. În trecut, aceeași activitate era făcută de doi oameni, în câteva zile.

Radu Nicolcioiu, director firmă de contabilitate: „Câștigăm timp. E imposibil să introducem manual 2-3.000 de facturi".

Bani prin PNRR

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a pus în dezbatere publică un proiect prin care companiile mici și mijlocii au la dispoziție 350 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru a-și digitaliza activitatea. Firmele pot primi de la 20.000 până la 100.000 de euro.

Robert Kristof, administratorul unei companii de automatizare software: „Pentru a accesa fonduri de digitalizare, interesul a explodat și am primit din ce în ce mai multe solicitări".

Un studiu al unei companii care produce aplicații pentru digitalizarea firmelor arată că interesul pentru automatizare a crescut cu 30% în primele nouă luni, față de aceeași perioadă a anului trecut. 

Roxana Epure, managing partner al unei firme de soluții software: „Unii dintre antreprenorii români au tot așteptat acele fonduri. Productivitatea în firmele lor are șanse maxime să crească cu 40% odată cu instalarea unui soft potrivit pentru afacerea lor".

Banii europeni pot fi folosiți inclusiv pentru instruirea angajaților.

Florin Drăgan, rector Universitatea Politehnică Timișoara: „Dincolo de achiziția unui software o să ai nevoie și de traininguri pentru resursa umană care va lucra cu acel software pentru că altfel s-ar putea să nu îți crească viteza".

După dezbaterea publică, ministerul va anunța criteriile pe baza cărora firmele vor fi punctate, iar primele clasate vor putea încasa banii pentru digitalizare.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: PNRR, fonduri europene, digitalizare,

Dată publicare: 02-11-2022 20:46

articolul original.

ILikeIT. Harta semnalului telefonului mobil, pentru toate rețelele din România. Cum se utilizează

2 November 2022 at 05:16

Utilizatorii de telefonie mobila au la dispoziție online o hartă pe care pot vedea cât de bun este semnalul operatorului. C

Pe acest site -  aisemnal.ro - puteți consulta harta de acoperire cu semnal mobil a localităților, drumurilor naționale și județene din România, realizată integral de către Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) în urma unor campanii de monitorizare desfășurate în anii 2019 și 2020, utilizatorii putând urmări evoluția acoperirii de la un an la altul.

Platforma reflectă acoperirea cu semnal mobil pentru toate tehnologiile disponibile la momentul efectuării măsurătorilor (2G/3G/4G) pentru fiecare dintre operatorii mobili activi pe piața din România, nivelul semnalului agregat la nivelul întregii țări, nivelul maxim măsurat pentru semnalele provenite de la operatorii din țările vecine, precum și harta de acoperire cu semnal de voce mobilă a rețelei de metrou din București.

Astfel, ANCOM informează și răspunde la întrebările utilizatorilor:

Unde este cel mai bun semnal?
Există semnal în interior?
Există semnal exterior?
Unde este semnal slab?
Care sunt zonele fără semnal?
Unde este semnal din țările vecine și există probabilitatea de a intra în ROAMING?
Unde există semnal?

Citește și

Sursa: StirilePROTV

Etichete: ancom, telefon mobil, semnale radio,

Dată publicare: 02-11-2022 07:16

articolul original.

Motorola aduce în România cel mai nou telefon pliabil, Razer 2022. Ecran OLED de 6,7 și procesor Snapdragon 8 Plus

31 October 2022 at 08:55

Motorola aduce în România cel mai nou telefon pliabil. Acesta este o "reinterpretare" a vechilor modele cu clapetă de acum 17 ani.  

Dacă vă doriți foarte tare un telefon pliabil, suntem la a treia, a patra generație, deja, de modele lansate și sunt tot mai mature, aș putea să le spun.

Tehnologia a ajuns, aș spune, aproape perfectă, în ideea în care nu prea să mai fac compromisuri pentru design-uri de genul acesta.

Motorala Razer 2022 este a treia generație de telefon pliabil cu numele Razer, folosit de Motorula și prin 2004-2005 pentru acele telefoane cu clapetă. De data aceasta, însă, avem un ecran de 6.7 inci, tehnologie OLED, pentru că doar aceasta poate fi îndoit. Are un ecran care se vede foarte bine.

Este un telefon foarte performant, vine cu cel mai nou procesor de la Snapddragon generația 8 Plus, adică este ceva mai eficient și mai puternic decât vechea generație 8, care a fost lansată tot anul acesta.

Citește și

Au avut mici probleme de performanță cu ele și au venit cu actualizare pe la jumătatea anului. Avem și 2 camere, care pot fi folosite pentru selfie-uri. Avem un ceas drăguț pe clapetă și de fiecare dată când secundar-ul se mișcă, telefonul vibrează foarte subtil. E un detaliu interesant și pot să folosesc camerele wide și ultra-wide pentru selfie-uri, mai ales pentru selfie-ul de group, dacă am mai mulți prieteni în jurul meu, să încăpem cu toții în fotografie.

Când este pliat, avem un ecran de 2.7 inch și el OLED, care este foarte luminos și practic putem să folosim telefonul și așa fără să îl mai deblocăm. Inclusiv clipuri pe Youtube putem vedea de pe acest ecran micuț.

Are și funcție de calculator, de vreme, de calendar, ca să nu mai stăm să să deblocăm telefonul de fiecare dată când îl deschidem.

Cum spuneam, avem un ecran mare, baterie de 3500 de miliamperi/oră, o baterie destul de mică, dacă ne uităm și la alte telefoane, care se duc deja spre 4500-5000 de miliamperi, într-un format de genul acesta. Însă aceasta este o baterie într-un telefon pliabil, ceva mai dificil de făcut, pentru că trebuie împărțită în 2 este și mai subțire. Telefonul poate fi închis și deschis de sute, mii de ori.

Vine și cu o husă, ca să protejeze telefonul în caz de impact. Husa este împărțită în 2 pentru fiecare jumătate.

iPhone 14 Plus este un telefon destul de controversat, pentru că costă 5600 de lei și este cu 300 de lei mai ieftin decât Motorala Razer pe care l-am prezentat mai sus. Și, la aceeași bani, încă, se mai găsește iPhone 13 Pro, care vine și cu o cameră în plus, același procesor și cu ecran cu rată mai mare de refresh.

Pe iPhone 14, de exemplu, sau iPhone 13 Pro, animațiile, atunci când folosesc ecranul, se văd mult mai bine, pe când pe iPhone 14 Plus, pentru că avem în continuare rată de refresh de 60 de hertz, se simte un pic mai lent. Nu e neapărat o tragedie.

Avantajul unui astfel de telefon ar fi într-adevăr prețul, dacă nu s-ar fi scumpit din cauza inflației.

Cei de la Apple au au crescut prețurile produselor, dar pe un telefon care are o rată de refresh mică, un ecran care consumă puțină energie și o baterie destul de mare, pentru că este un telefon generos în dimensiuni, atunci ar trebuie să avem un telefon care poate fi folosit cel puțin o zi datorită baterii foarte bune.

Despre Sony Xperia 5 IV am mai vorbit. Un telefon flagship cu procesor puternic, camere foarte bune, preț sub 1000 de euro, ceea ce nu prea se găsește în acest moment.

Sursa: Pro TV

Etichete: ilikeit, apple, iphone, telefon, smartphone, Motorola,

Dată publicare: 31-10-2022 10:55

articolul original.

iLikeIT. Emisiunea integrală din 29 octombrie 2022

29 October 2022 at 08:01

[unable to retrieve full-text content]iLikeIT. Emisiunea integrală din 29 octombrie 2022

articolul original.

Jocul săptămânii e NHL 23. Ce aduce nou față de varianta anterioară

29 October 2022 at 08:00

Jocul săptămânii e cu hochei. NHL 23 aduce în virtual cei mai buni jucători și cele mai bune echipe din lume. Tot Electronic Arts e și-n spatele acestui titlu, așa că dacă te-ai mai jucat FIFA, o să găsești multe lucruri în comun. Mai puțin sportul, că ar

Așa cum fotbalul are FIFA, hochei are NHL. Primul NHL a fost lansat în 1991, cu doi ani mai devreme decât FIFA.

Seria este foarte populară în Statele Unite ale Americii și Canada și poartă numele campionatului de hochei din America de Nord (Naţional Hockey League). 32 de echipe, 25 din State, 7 din Canada. Apropo, este a cincea cea mai bogată ligă din lume după NFL, Major League Baseball, NBA și Premier League.

Deci, iată că public ar avea acest titlu care se regăsește într-un mic impas. Oamenii devin atât de familiari cu formatul, încât nu văd de ce ar mai da încă 60-70 de dolari și anul acesta.

Pe Metacritic.com, cel mai mare agregator de recenzii de la presa de specialitate și jucători, NHL 23 are nota 2.3 de la 18 utilizatori. Iar mulți se plâng că jocul, în afară de ceva mișcări noi ale sportivilor, ceva bug-uri rezolvate, nu vine cu nimic nou. Nici măcar cu mult lăudatul hypermotion de pe FIFA. Dar nu ne-am adunat aici să ne plângem.

Citește și

Pentru mine, e prima dată când deschid un joc NHL și după vreo oră am simțit mici momente de plictiseală. Am încercat doar să învăț jocul, hocheiul, nu doar NFL, și poate de-asta am și rezistat ceva mai mult în el. Mi-a plăcut... Grafică, control, online deși mi-am luat bătaie fantastică.

Avem modul clasic de joc, Franchise. Ultimate Team, ca la FIFA - unde poți să construiești propria echipă sau World of Chel, care practic te lasă să faci un upgrade jucătorilor care pot crește în nivel.

E un joc interesant dar nu știu câți potențiali clienți are în România. La aproape 400 de lei, cât costă, nu văd să aibă succes la noi.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: hochei, jocuri, nhl,

Dată publicare: 29-10-2022 11:00

articolul original.

Apple a lansat noi versiuni de iOS, iPadOS şi macOS

25 October 2022 at 06:06

Tabletele şi laptopurile Apple primesc, în sfârşit, un nou update major, în vreme noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone-uri introduce facilităţile care nu au apucat să fie implementate când a fost lansat iOS 16.

La puţin mai bine de o lună după iOS 16, Apple lansează iOS 16.1. Principalele noutăţi ale acestuia sunt Live Activities şi iCloud Shared Photo Library.

iCloud Shared Photo Library permite membrilor unei familii să gestioneze albume foto comune, în care să poată adăuga fiecare fotografii.

Citește și

Live Activities permite actualizarea în timp real a notificărilor afişate de aplicaţii pe Lock Screen. De această facilitate pot beneficia, spre exemplu, serviciile de livrări, care pot afişa aici timpul estimat pentru livrarea comenzilor.

De asemenea, serviciul Fitness+ poate fi folosit acum de utilizatorii de iPhone şi fără a fi necesar un Apple Watch, compania americană renunţând la această condiţie pentru a creşte numărul abonaţilor.

iPad OS 16.1 şi macOS Ventura sunt şi ele disponibile acum pentru tabletele respectiv laptopurile Apple. Acestea aduc un nou manager de task-uri, numit Stage Manager, care pare să funcţioneze bine pe laptopuri, însă, nu este la fel de apreciat pe tablete.

O altă noutate notabilă pentru iPad OS 16.1 şi macOS Ventura este suportul pentru Passkeys, care va permite utilizatorilor să se logheze în cadrul aplicaţiilor şi al serviciilor online folosind amprenta sau scanarea facială, în loc să mai introducă un nume şi o parolă.

Sursa: News.ro

Etichete: apple, update,

Dată publicare: 25-10-2022 09:06

articolul original.

iLikeIT. Apple a lansat produse noi. Cât va costa iPad-ul apărut peste noapte

19 October 2022 at 06:06

19-10-2022 | 09:08

Fără să mai organizeze un eveniment dedicat, Apple a lansat marți noapte câteva produse noi.

autor

Marian Andrei

A fost lansat noul iPad care va costa peste 400 de dolari. Prețul a crescut deoarece device-ul vine cu un nou design, ecranul ocupă aproape toată suprafața frontală, are procesor Apple Bionic A14 și are mufă de încărcare USB-C.

Mai multe detalii în video.

Sursa: StirilePROTV

Etichete: apple, ipad,

Dată publicare: 19-10-2022 09:06

articolul original.
  • There are no more articles
❌