ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 8 December 2022Ultimele Stiri

INFOMANIA • 8 decembrie în istoria muzicii | PODCAST

8 December 2022 at 05:00
image

1925: Se năștea Sammy Davis Jr, cântăreț și actor american (d. 1990)

1942: Se năștea cântărețul jamaican Frederick Nathaniel “Toots” Hibbert, pionier al muzicii reggae (d. 2020)

1943: Se năștea muzicianul american Jim Morrison, solistul legendarei trupe The Doors (d. 1971)

1957: Se năștea cântărețul Ștefan Hrușcă, care şi-a început cariera muzicală la Cenaclul Flacăra

1957: Se năștea Philip Kenneth “Phil” Collen, chitarist al trupei engleze Def Leppard

1961: Trupa The Beach Boys lansa melodia Surfin’, cu ajutorul unei mici case de producţie din Los Angeles, cel dintâi hit al band-ului masculin

1973: Trupa engleză Roxy Music reuşea prima clasare în fruntea vânzărilor din Marea Britanie cu albumul Stranded

1979: Formația americană Styx domina clasamentul Billboard cu Babe, de altfel singurul No 1 reușit în SUA

1980: John Lennon, unul dintre fondatorii The Beatles, era asasinat cu 5 focuri de armă de Mark Chapman, un simplatizant fanatic

1982: Se năștea cântăreața americană Nicki Minaj

1984: Frankie Goes To Hollywood cucerea clasamentul din Regatul Unit cu The Power Of Love, ultimul No. 1 reuşit de formaţia engleză

2013: După un recital susţinut într-o bază argentiniană de cercetare din Antarctica, Metallica devenea prima trupă care concerta pe toate cele 7 continente

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2021/12/8-decembrie-iam.mp3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Andrei Paleu
articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Povestea primului român ajuns star al cinematografiei de la Hollywood! A fost prieten cu Charlie Chaplin și a jucat în zeci de westernuri

2 December 2022 at 09:03

Cu mult înainte de Marcel Iureș și Maia Morgenstern să aibă șansă să joace în filme hollywoodiene, un brașovean a fost o reală vedetă în ”cetatea filmului”.Puțini știu că numele real al actorului Bob Curwood, icon al filmelor western din perioada interbelică, a fost Ioan Balaș.

După multe roluri secundare, Bob Curwood, care s-a născut lângă Brașov și s-a stins din viață în 1980, în Mexic, la 81 de ani, a primit primul rol principal în 1925, într-un western produs de Universal Picture Corporation. A jucat în 30 de producții cinematografice mute, apariția filmelor cu sonor știrbindu-i popularitatea. Asta din cauza accentului său românesc ce s-a dovedit un handicap de netrecut.

Ulterior, Bob Curwood s-a specializat în acrobații hipice de film, regie film și a debutat ca scenarist. În ultimii ani de viață a fost vizitat chiar de ziaristul Florea Ceaușescu de la revista ”Cinema”, fratele lui Nicolae Ceaușescu.

Bob Curwood a fost primul român ajuns star al cinematografiei de la Hollywood!

„Numele meu adevărat este Ioan Bălaş, născut într-un sătişor de lângă Braşov, şi-am plecat în lume cu dorul de a face ceva, şi-am făcut. Aş avea mare bucurie ştiind că fraţii mei din ţara mea mă ştiu şi nu mă privesc la fel ca pe ceilalţi străini”, scria Bob în revista românilor-americani, ”Realitatea ilustrată”.

Bob Curwood (FOTO) a fost primul român ajuns star al cinematografiei de la Hollywood!

Ioan Balaș alias Bob Curwood a absolvit șase clase și, în timpul Primului Război Mondial s-a îmbarcat în Constanța pe un vapor de marfă. A fost hamal în port, în Marsilia, apoi călăreț acrobatic la un circ ambulant. Aventura l-a mânat peste ocean, unde s-a angajat la ”Universal Pictures Corporation” și unde a avut o carieră scurtă dar de mare succes. În anii 50, Ioan Balaș a încercat să strângă bani pentru a realiza filme cu români de succes în Statele Unite ale Americii.Printre producțiile în care a jucat s-au numărat: ”The Dangerous Double” (1927), ”The Death’s Head”(1928), ”Ridin’Leather” (1929) sau ”Cowboy Pluck”(1929).

A făcut o avere considerabilă pe care a pierdut-o într-o mare criză financiară din 1929-1933. În 1931 și-a finanțat un film, ”Mexicanul”, unde a fost regizor și protagonist. După 1936 s-a stabilit în Mexic unde a realizat mai multer filme. Sub numele de Roberto Curwood.

articolul original.

Primul român care investește la Hollywood! Este producător executiv al unui film cu Armand Assante

30 November 2022 at 10:12

Un român investește la Hollywood! Afaceristul Dragoș Sprînceană, unul dintre românii de succes peste ocean, este producător executiv al viitorului film ce-l are în distribuție pe celebrul Armand Assante.

”Don Q” este regizat de Caudio Bellante și va avea premiera anul viitor, conform imdb.com, unde găsim numele investitorului român.

Deși Sprînceană (43 de ani) și Assante (73 de ani) s-au cunoscut în Statele Unite ale Americii și îi leagă o frumoasă prietenie, iconul cinematografiei are o strânsă legătură cu România unde a petrecut ceva timp. În lunga sa filmografie (amintim superproducții precum: ”Hoffa”, ”Gotti”, ”Judge Dredd”, ”Mambo Kings”, ”American Gangster”) se află două pelicule cinematografice filmate aici, ”The Wanderers: The Quest of the Demon Hunter” și ”California Dreamin’ (Nesfârșit)”. Film distins cu Premiul ”Un certain regard ”la a 60-a ediție a Festivalului de la Cannes. Assante a fost nominalizat de trei ori la Globul de Aur și a primit un Emmy (”cel mai bun actor”- Gotti, 1996).

Dragoș Sprînceană la reședința de vară a lui Donald Trump

Dragoș Sprînceană, primul român care investește la Hollywood. Este producător executiv al unui film cu Armand Assante

Afacerist influent peste ocean, românul ce a ajuns să aibă cea mai mare companie de TIR-uri de marfă din Statele Unite, însăși viața lui Dragoș Sprînceană este un savuros scenariu de film.

Ba chiar are în plan propriul film biografic, o producție care să inspire și să-i motiveze pe cei care caută să reușească imposibilul în viață. Dragoș Sprînceană a început ca model în prezentări vestimentare, animator în show-uri de televiziune estivale ale Pro TV, barman, apoi în Statele Unite salvamar și agent imobiliar.

Povestea sccesului afaceristului român va face subiectul unui viitor film

Afacerist discret și influent în sferele politicii, departe de activitățile sociale din comunitățile românești din SUA, în două decenii de muncă peste ocean, Dragoș Sprînceană a reușit mai mult decât a visat. Conform tribuna.us, astăzi, cele 1500 de camioane ale sale sunt de întâlnit pe toate autostrăzile din SUA, are peste 1000 de angajați în Illinois, Florida și Arizona, iar terminalul principal al companiei – rodul unei investiții de 20 milioane de dolari-, a fost recent inaugurat la Elgin.

Pe lângă afacerile sale, este membru în Comitetul Executiv al Partidului Republican din Palm Bech, Florida, organizație unde are dese întâlniri cu oameni din Camera Reprezentanților și Senat, local și național.

articolul original.

Salvatore Ferragamo, drumul de la demisol la casa de modă cu 4000 de angajați

26 November 2022 at 12:30
image

Salvatore Ferragamo a fost unul dintre cei mai pasionați și mai ambițioși designeri, creator de pantofi, apoi de genți, ceasuri, obiecte și accesorii vestimentare de lux, ochelari și parfumuri.

A fost omul care a știut să se ridice și să meargă mai departe atunci când a dat faliment și care a construit, într-un final, un imperiu al modei pentru care lucrează, în momentul de față, 4000 de oameni în toată lumea.

Salvatore Ferragamo (1898 – 1960) s-a născut în Italia, la Bonito, fiind al 11-lea din cei 14 copii ai familiei Ferragamo. În timp ce unii oameni se luptă în viață pentru a-și descoperi calea și a urma o carieră potrivită, alții află toate acestea încă de mici.

A descoperit moda la 9 ani

A fost cazul lui Salvatore, care a știut din copilărie că pasiunea lui este moda și că pe acest drum vrea să meargă mai departe.

Deloc încântat de aspirațiile fiului, nu l-a împiedicat totuși pe designer-ul în devenire să muncească pentru visul său. A început ca cizmar, iar prima pereche de pantofi a creat-o la doar 9 ani, pentru una dintre surori.

Primul atelier de confecționat pantofi

La 11 ani, a plecat la Napoli iar timp de un an de zile a studiat arta creării pantofilor, după care a revenit în orașul natal, unde și-a deschis primul atelier de pantofi, instalat la demisolul casei în care locuia cu familia.

Acest pas a marcat începutul a ceea ce, mai târziu, devenea povestea apariției uneia dintre cele mai luxoase case de modă din lume.

Drumul către America și succesul de la Hollywood

În 1915, Ferragamo a emigrat în Statele Unite ale Americii alăturându-se a trei dintre frații săi, iar în 1926 a devenit cetățean american cu acte în regulă.

Primul loc de muncă al lui Ferragamo a fost într-o fabrică în care unul dintre frații săi lucra deja și unde se realizau cizme de cowboy. După un timp, s-a mutat în California, ajungând din Santa Barbara , iar de aici până la a atinge succesul cu mâna nu a mai fost decât un pas.

Deși a pornit de jos, începând prin a repara pantofi, a trecut, mai apoi, la o etapă superioară, creând pantofi pentru starurile de la Hollywood, după care în 1923 și-a deschis magazinul Hollywwod Boot Shop, printre clientele sale fidele numărându-se actrițe celebre precum Dolores del Rio, Barbara La Marr, Lottie și Mary Pickford și surorile Costello.

A studiat anatomia pentru a înțelege structura piciorului

Ferragamo s-a înscris la facultate, urmând cursurile Universității Carolina de Sud din Los Angeles, unde a studiat anatomia, știință care îi era de folos în meseria de designer de pantofi pe care intenționa să o dezvolte tot mai mult în SUA.

Pentru el, pantoful trebuia să fie nu doar atrăgător ochiului, dar și foarte comod, astfel a considerat că studiile de specialitate îl vor ajuta și perfecționa în ceea ce dorea să facă. La facultate, de exemplu, a aflat că arcul piciorului susține greutatea corpului, încălțămintea tradițională era în așa fel făcută încât susținea bombeul și călcâiul, ceea ce nu conferea suficient confort.

Prin urmare, nu ar însemna asta, a presupus Salvatore, că arcada piciorului era, de fapt cea care trebuia susținută?

Natura a creat piciorul uman cu această formă arcuită, astfel încât să poată, la fel ca în arhitectură, să suporte mai multă greutate decât o suprafață plană. Cu toate acestea, arcul plantar a mers și mai departe, susținând greutatea în mișcare. În crearea pantofilor săi, Salvatore a introdus o tijă de oțel pentru a susține arcul, permițând piciorului să se miște ca un pendul. Aceasta a fost descoperirea care a deschis calea către succesul său.

Designerul vedetelor

A continuat să lucreze, implicându-se în proiecte care necesitau crearea de încălțăminte pentru o serie de filme produse la Hollywood, s-a împrietenit cu mai mulți regizori și actori, iar în februarie 1925, a deschis un nou magazin pe Hollywood Boulevard.

Cea mai extravagantă pereche de pantofi pe care a creat-o în acea perioadă a fost pentru o prințesă indiană, pantofi decorați cu pene de colibri, pentru care prințesa plătise 500 de dolari, o mică avere la acea vreme.

De ce a plecat din America?

Salvatore Ferragamo își făcuse deja un nume pe piața din industria cinematografiei americane, dar voia mai mult. Voia să creeze pantofi pe comandă pentru un număr redus de clienți bogați, extinzându-și producția, dar păstrând aceeași calitate și același stil. În februarie 1926, cu finanțare primită din partea unor investitori, a pus bazele Ferra-Gamo Incorporated, al cărei președinte era. A avut ideea de a fabrica pantofi în Italia și de a-i vinde la Hollywood clienților americani – și, poate, europeni.

Astfel, în 1927, revine în Italia, stabilindu-se la Florența, acolo unde a început să-și dezvolte afacerea, producând pantofi pentru celebrități sau Eva Peron, soția președintelui Argentinian Juan Peron.

În Florența, magazinul său Via Mannelli devenise căutat și apreciat, însă, în 1933, din cauza Marii Crize Economice, care se instalase în 1929 (ținând până în 1937), dar și din cauza unui management defectuos, business-ul lui Salvatore Ferragamo a dat faliment. Totuși, creatorul a reușit să se repună pe picioare odată cu terminarea celui De-al Doilea Război Mondial, când afacerile sale au început din nou să crească, ajungând, cu ajutorul a 700 de meșteri artizani, să creeze zilnic 350 de perechi de pantofi.

Ferragamo a murit în 1960, la vârsta de 62 de ani, lăsând moştenire marele imperiul al modei soției sale, Wanda, și celor șase copii. În 2013 a fost înființată la Florența fundația Ferragamo cu scopul de a-i ajuta pe tinerii designeri. În 2000, Salvatore Ferragamo S.p.A (società per azioni – societate pe acţiuni) înregistra venituri de peste 900 de milioane de dolari.  Printre clienții faimoși ai brandului Salvatore Ferragamo s-au numărat, de-a lungul timpului, Audrey Hepburn, Sophia Loren, Greta Garbo, Diana, Prinţesa de Wales şi Margaret Thatcher.

Surse:

https://www.instyle.com/fashion/who-is-salvatore-ferragamo

https://www.ferragamo.com/shop/us/en/sf/stories/timeline#group1920s_1926

articolul original.

Un nou cuplu celebru la Hollywood. Liam Payne, fostul membru ”One Direction”, apariție de senzație alături de noua iubită, Kate Cassidy

24 November 2022 at 12:36

Imagini de colecție cu Liam Payne (29 de ani) și noua sa iubită, Kate Cassidy. Starul trupei ”One Direction” pare mai fericit la niciodată după despărțirea de fosta logodnică. 

Fostul component al trupei ”One Direction” nu s-a mai ferit și a apărut la brațul iubitei sale. Liam și Kate și-au petrecut noaptea în barul-restaurant Chiltern Firehouse din Marylebone – unde se pare că au stat până la 1.45 dimineața.

Fostul membru al trupei ”One Direction”, apariție de senzație alături de Kate Cassidy

De această dată Liam s-a afișat într-un costum elegantă, un top negru cu guler înalt, în timp ce Kate a îmbrăcat un costum de piele bej, un corset negru și pantofi negri.

Aceasta nu este prima apariție a celor doi. În urmă cu o lună cuplul fusese văzut ținându-se de mână în Londra, în timp ce se îndreptau împreună spre o petrecere de Halloween, îmbrăcați ca Pamela Anderson și Tommy Lee.

Liam Payne alături Kate Cassidy (Sursa foto: You Tube)

O sursă a declarat la vremea respectivă pentru The UK Sun: „Sunt nebuni unul după celălalt. Kate este o fată haioasă, așa că pe Liam îl așteaptă cu siguranță o plimbare distractivă. Ea iese mereu în cluburi de noapte și pare să iubească Londra”.

Noua relație a fostului membru ”One Direction” vine la câteva luni după ce acesta a confirmat despărțirea de logodnica sa, Maya Henry.

Liam, în vârstă de 29 de ani, și Maya, în vârstă de 22 de ani, au fost văzuți împreună pentru prima dată în 2018, la scurt timp după ce el s-a despărțit de Cheryl Cole, cu care are un fiu în vârstă de 5 ani pe nume Bear.

Fostul star a cerut-o ulterior de soție pe celebrul model în august 2020, cu un inel estimat la peste 4 milioane de dolari.

articolul original.

Harry Styles și Olivia Wilde s-au despărțit după 2 ani de relație. Motivul care a dus la ruptura dintre cei doi

21 November 2022 at 11:08

Harry Styles (28 de ani) și Olivia Wilde (38 de ani) au decis să ia o pauză de la relația pe care o formează de doi ani de zile. Cei doi au căzut de acord că ar fi momentul potrivit să stea o perioadă singuri și să își acorde timp unul altuia, din cauza problemelor pe care le-au întâmpinat în ultimele luni.

Harry Styles și Olivia Wilde, pe drumuri separate

Suferința și-a făcut simțită prezența în cuplul format de Harry Styles și Olivia Wilde, încă de la începutul acestui an. Relația lor s-ar fi zguduit din temelii, la scurt timp după ce Harry a jucat în filmul regizat de iubita sa. Surse din anturajul lor spun că de vină ar fi fost presiunea publică. Din acest motiv, au decis să meargă pe drumuri separate.

Harry și Olivia au decis să ia o pauză de la relație. Sursă foto: social media

,,Presiunea publică asupra lor a fost dificilă”, a declarat o sursă, potrivit People Magazine.

„El încă face turnee și acum pleacă în străinătate. Ea se concentrează pe copiii ei și pe munca ei din LA. Este o decizie amiabilă”, a spus o altă persoană, potrivit sursei menționate mai sus.

Un alt prieten de-al cuplului a adăugat că cei doi au alte priorități în momentul de față, priorități care îi țin departe unul de celălalt.

„În acest moment, au priorități diferite care îi țin deoparte”, a adăugat un alt apropiat, potrivit sursei amintite mai sus.

articolul original.

Grace Kelly, de la Hollywood la castel. „Am ajuns la succes foarte repede. Poate prea repede pentru a-i aprecia importanța”

17 November 2022 at 12:00

Grace Kelly (12 Noiembrie 1929, Pennsylvania, SUA – 14 Septembrie 1982, La Colle, Monaco) a fost personalitatea care a avut parte de atâtea superlative încât s-ar spune că era prea frumos ca să fie adevărat.

Grație, frumusețe, talent, bogăție, delicatețe, eleganță. Grace Kelly le-a avut pe toate și altele în plus, în relativa scurtă viață a ei (a murit la 52 de ani), viață cu un final neașteptat.

, al treilea din cei patru copii, provenea dintr-o familie bogată și educată. Tatăl, John Brendan, un bun prieten al familiei Kennedy, fusese multiplu campion olimpic cu echipa de canotaj a Statelor Unite ale Americii. Era multimilionar și un foarte cunoscut afacerist în construcții.

Grace Kelly provenea dintr-o familie de elite

Mama, Margaret Katherine Majer, fusese prima femeie antrenor al echipei de atletism feminin a Universității din Pennsylvania.

Deși înconjurată de membri ai familiei dedicați sportului, Grace nu a fost atrasă de această latură, în schimb, la îndemnul unchiului său, dramaturgul și actorul Walter C. Kelly (câștigător al unui premiu Pulitzer), Grace și-a îndreptat atenția către actorie, stârnind cumva mici controverse și discuții în familia care nu aproba decizia tinerei Grace.

Nepotrivită pentru Broadway

La 19 ani, Grace Kelly a absolvit Academia Americană de Artă Dramatică, în perioada imediat următoare lucrând ca fotomodel și apărând în diferite reclame și pe copertele revistelor aflate în vogă în acel timp.

Primele sale tentative actoricești au fost legate de dorința de a juca pe Broadway, unde nu a fost acceptată. Motivele invocate: prea înaltă, picioare prea lungi și sexi și o voce prea slabă pentru a putea fi auzită de toată lumea din sală.

Muza lui Hitchcock

Așadar, respinsă de Broadway, Grace Kelly țintește, cu succes, către Hollywood. Cariera ei de actriță a însemnat rolurile din 11 filme artistice și zeci de producții TV, producții americane în care a jucat alături de actori precum Gary Cooper, Clark Gable, Ava Gardner, Frank Sinatra și Bing Crosby.

De asemenea, a avut colaborări reușite cu maestrul suspansului, care o adora de-a dreptul pe Grace (o considera muza lui) și pe care a distribuit-o în trei dintre filmele sale (To Catch a Thief, Rear Window și Dial M for Murder).

Domnul Hitchcock este cel care m-a învățat totul despre cinema. – Grace Kelly

Actriță de Oscar

În 1954, Grace Kelly a fost recompensată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolul din The country girl, în regia lui George Seaton, film care a primit, la rândul lui, Oscarul pentru cel mai bun scenariu (George Seaton) și a avut încă cinci nominalizări.

Grace Kelly și Alfred Hitchcock pe platourile de filmare. Sursa foto: Profimedia

Devenise una dintre cele mai respectate și mai bine plătite actrițe de la Hollywood, dar și un etalon al frumuseții și al eleganței. În viziunea lui Edith Head, creatoarea costumațiilor din filmele americane, premiată cu 8 Oscaruri pentru activitatea avută în cariera ei de peste 50 de ani dedicată Hollywood-ului, Grace Kelly era o zeiță absolută și nimeni nu putea rivaliza cu frumusețea și cu stilul ei.

Cum a devenit prințesă Grace Kelly?

Anul 1956 a marcat sfârșitul carierei cinematografice a lui Grace Kelly, în ciuda faptului că frumoasa actriță avea doar 27 de ani. În același an, viața lui Grace s-a schimbat radical, Kelly devenind Prințesa de Monaco, prin căsătoria cu prințul Raonier al III-lea de Monaco. Dar cum au ajuns cei doi să se cunoască?

În 1955, actrița a însoțit delegația americană la Festivalul de Film de la Cannes, acolo unde, în timpul unei sesiuni foto, l-a cunoscut pe cel care avea să-i devină soț: prințul Rainier al III-lea de Monaco. Au existat speculații pe tema iubirii dintre cei doi, mulți considerând că actrița nu l-ar fi iubit pe prinț, dar oare cine este în măsură să decidă acest lucru? Nunta lor a fost ca în basme, impresionând o lume întreagă.

Grace a fost îmbrăcată într-o rochie de mireasă din mătase și organza creată de Helen Rose. Rochia costase 65.000 de dolari, fusese cusută manual și avea aplicate pe ea 800.000 de paiete și 1500 de cristale și perle. Exclusivitatea asupra evenimentului nunții (care a strâns pe străzi peste 20.000 de curioși) a aparținut studiourilor MGM.

Prințesa de Monaco și-a luat în serios îndatoririle regale

Rolul din viața reală bătea orice rol avut în filmele sale de succes, dar acesta a venit la pachet și cu faptul că n-a mai putut fi, din acel moment, actriță la Hollywood, filmele în care jucase fiind interzise în principat și, de asemenea, a fost nevoită să renunțe la cele 2 milioane de dolari câștigate din film (astăzi, suma ar fi echivalat cu 20 de milioane de dolari) cedându-și averea casei Grimaldi. În plus, odată cu noul statut, Grace Kelly și-a pierdut și cetățenia americană.

Oricum, și-a luat în serios îndatoririle regale și a fost iubită de mulți. Grace și Prințul Rainer au avut împreună trei copii, Prințesa Caroline, Prințul Albert și Prințesa Stephanie.

Moartea prințesei

Pe 14 septembrie 1982, Grace Kelly avea să sufere un accident vascular cerebral în timp ce se afla în mașină alături de fiica ei mai mica, Stephanie (aceasta avea, la data respectivă 17 ani). Grace a pierdut controlul volanului și s-a prăbușit în gol cu mașina. Din fericire, fiica ei a scăpat cu răni ușoare, dar Grace Kelly a intrat în comă profundă și a murit la o zi după accident, vestea șocând o lume întreagă.

Mi-ar plăcea să rămân în memoria oamenilor ca fiind cineva care a realizat fapte utile în viață și care a fost percepută ca fiind o persoană bună și iubitoare. Aș vrea să las amintirea unui om cu o atitudine corectă și care a făcut tot posibilul pentru a-i ajuta pe ceilalți.” (Grace Kelly)

Surse:

https://www.vanityfair.com/news/2010/05/grace-kelly-201005

https://www.vogue.fr/fashion-culture/fashion-exhibitions/diaporama/how-grace-kelly-became-a-hollywood-icon-in-just-five-years/53678

https://www.discoverwalks.com/blog/united-states/top-10-surprising-facts-about-grace-kelly/

https://www.insider.com/grace-kelly-lost-her-hollywood-millions-married-prince-monaco-2021-3

https://www.bbc.com/culture/article/20171220-grace-kelly-was-the-family-failure

articolul original.

Kevin Spacey este acuzat de și mai multe infracțiuni sexuale

16 November 2022 at 23:00
image

Actorul hollywoodian Kevin Spacey va fi acuzat de alte 7 infracțiuni sexuale comise împotriva unui bărbat între 2001 și 2004, a anunțat Procuratura Coroanei britanice (Crown Prosecution Service – CPS).

Procuratura Coroanei britanice a autorizat alte 7 acuzații suplimentare de agresiune sexuală împotriva lui Kevin Spacey. CPS a declarat că acestea se referă la o serie de agresiuni sexuale între 2001 și 2004.

Acuzațiile vin ca urmare a probelor adunate de Poliția Metropolitană, a declarat șeful diviziei de infracțiuni speciale a CPS, anunță Sky News.

Kevin Spacey este acuzat din nou

Spacey, în vârstă de 63 de ani, a pledat deja nevinovat la acuzațiile din , care datează de 17 ani.

Acestea includ 4 acuzații de agresiune sexuală și una de provocare a unei persoane să se angajeze într-o activitate sexuală fără consimțământ, care se referă la presupuse incidente din Londra și Gloucestershire, în care au fost implicați trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani.

Cariera lui Spacey a fost afectată

Luna trecută, actorul hollywoodian a fost găsit nevinovat de abuz sexual asupra unui băiat de 14 ani în anii 1980 într-un proces civil din SUA.

Valul de acuzaţii, atât în SUA, cât și în Marea Britanie, a avut consecinţe grave asupra carierei şi reputaţiei starului de două ori câştigător al premiului Oscar (pentru „American Beauty” şi „Usual Suspects”).
articolul original.

O nouă ruptură la Hollywood. Demi Moore și celebrul chef Daniel Humm s-au despărțit după 9 luni de relație

16 November 2022 at 08:41

Demi Moore și iubitul ei, Daniel Humm, s-au despărțit după aproape un an de relație. Citește în următorul articol motivul pentru care vedeta de la Hollywood și celebrul bucătar au decis să meargă pe drumuri diferite.

Demi Moore și Daniel și-au început relația de iubire în luna martie a acestui an, atunci când au fost surprinși împreună la Săptămâna modei din Paris. La doar 9 luni distanță cei doi au decis să se despartă.

„Demi l-a întâlnit pe Daniel prin intermediul unor prieteni comuni și s-au înțeles imediat. Este foarte fermecător, iubește lucrurile bune din viață și este extrem de cultivat, în plus, împărtășesc același simț al umorului diabolic și simțul aventurii”. a declarat o sursă apropiată cuplului, potrivit Us Weekly.

Încă din primele lunii de relație, Demi Moore și Daniel Humm s-au afișat fără rețineri, iar apropiații cuplului chiar credeau în viitorul lor.

„Demi și Daniel au devenit mult mai serioși și petrec mult mai mult timp împreună”, a mai declarat aceeași sursă. Cu toate astea se pare că cei doi nu au fost meniți să rămână împreună.

Demi Moore și Daniel Hamm: (Sursa foto: Facebook)

Până în acest moment nu se cunoaște adevăratul motiv pentru care cei doi au decis să se despartă.

Când vorbim despre viața personală a actriței Hollywoodiene Demi Moore, aceasta a fost ghinionistă în dragoste. De-a lungul vieții sale, vedeta din Rough Night a mers la altar nu o dată sau de două ori, ci de trei ori.

Demi Moore s-a căsătorit cu muzicianul Freddy Moore în anul 1981. Cei doi s-au despărțit în 1983, iar ea a intentat divorț în septembrie 1984. Divorțul lor s-a finalizat la 7 august 1985. Freddy, care era cu 12 ani mai în vârstă decât Moore, a decedat anul acesta pe data de 25 august 2022.

La scurt timp după aceea, Moore s-a căsătorit cu Bruce Willis, starul din Moonlighting, la 21 noiembrie 1987. Cei doi au  trei fiice: Rumer Glenn Willis, Scout LaRue Willis și Tallulah Belle Willis. Apoi, Demi s-a căsătorit cu Ashton Kutcher în 2005. S-au despărțit în noiembrie 2011, iar divorțul lor s-a finalizat doi ani mai târziu.

articolul original.

Cary Grant, fermecătorul de la Hollywood

14 November 2022 at 13:00
image

Chiar dacă numele Archibald Leach nu vă sună familiar, cu siguranță figura lui vă este foarte cunoscută. Cary Grant a fost numele de scenă, iar în spatele acestui nume s-a aflat o personalitate de top a Hollywood-ului.

Cary Grant este una dintre cele mai mari stele de cinema ale secolului 20, jocul său actoricesc făcându-se remarcat într-o varietate de genuri artistice, de la filme de comedie (The Awful Truth ar fi de menționat, din 1937 și Bringing Up Baby, din 1938), la filme thriller cum ar fi Suspicion (1941) și North by Northwest (1959), în regia nu mai puțin cunoscutului Alfred Hitchcock, regizor care îl simpatiza foarte mult pe Cary Grant.

Născut în Bristol, Marea Britanie, pe 19 Ianuarie 1904, a fost al doilea fiu al părinților săi. Copilăria pe care a trăit-o a fost de departe una idilică.

A fost jongler

Tatăl își părăsise familia după ce a intrat într-o relație cu o altă femeie, iar când Grant avea 10 ani i s-a spus că i-a murit mama, adevărul fiind că aceasta, în urma unei căderi nervoase, a fost internată într-un spital de boli mintale de unde nu a mai ieșit decât după 20 de ani, în tot acest timp Grant fiind nevoit să învețe să trăiască fără prezența și afecțiunea mamei.

Disperat să evadeze din propria viață tumultuoasă și fără perspective, Grant s-a alăturat în adolescență unei trupe de comedianți, devenind jongler. De mic manifesta pasiunea pentru actorie, ignorând școala, așa că alăturarea lui acestui grup de circari a fost primul pas spre ceea ce avea să devină cariera sa de-o viață, puțin mai târziu.

Șansa vieții pentru Cary Grant

În 1920, cu trupa de comedianți, a ajuns pe Pământul Făgăduinței, mai exact la New York. Avea doar 16 ani, însă era motivat și hotărât să intre cumva în showbiz-ul american. De la New York, următoarea sa destinație a fost Los Angeles, unde a plecat cu gândul de a-și încerca norocul în industria filmului. B.P. Schulberg, managerul Paramount, una dintre cele mai mari și mai vechi companii de producție și distribuție de film și televiziune, l-a întâlnit pe tânăr – atunci încă se prezenta cu numele real – Archi Leach – la o petrecere unde, făcându-i o impresie bună, l-a invitat să dea un test în fața camerelor de filmat. Aceasta a fost șansa vieții lui Grant care a trecut peste test fluierând și cu mâinile în buzunare, metaforic vorbind.

Prezența lui în fața camerelor de filmat a fost relaxată, iar toți cei care au participat la sesiunea de filmare au fost atunci de acord că tânărul posedă un incontestabil șarm și un fizic atrăgător care s-ar potrivi minunat pe ecran. Astfel, a sărit din sertarul lui Schulberg primul contract pe care l-a semnat cu proaspătul viitor actor.

Totuși, producătorii nu erau prea încântați de numele lui, așă au trecut în revistă mai multe posibile nume. Fay Wray, starul din King Kong, sugerase varianta Cary Lockwood. Executivilor de la Paramount le-a plăcut Cary, dar au considerat că Lockwood este prea lung și au continuat dezbaterea pe această temă până au ales, în final, Grant, astfel că, de la sfârșitul anilor 30, noul angajat Paramount Pictures a fost cunoscut publicului format din milioane de cinefili cu numele de Cary Grant.

Ar fi putut fi James Bond

Deși era britanic, în 1942, Grant a devenit cetățean american cu acte în regulă. Originile sale au fost un motiv suficient de bun pentru ca producătorii de film să se gândească la el în rolul spionului englez James Bond, atunci când, în 1962, făceau castingul pentru filmul Dr. No, una dintre cele mai mari adaptări pentru ecran a romanului lui Ian Fleming. Grant era prieten cu Albert Cubby Broccoli, unul dintre producătorii acestui film. Fusese, de altfel, cavaler de onoare la nunta lui Broccoli, iar apropierea dintre ei l-a determinat să îi ofere, cu prioritate, rolul principal în film. Însă au existat două probleme.

Prima, Grant nu era încântat de tipul de contract oferit, iar în același timp se considera și prea „trecut” ca vârstă pentru un astfel de rol. La acea vreme, avea deja 58 de ani. Prin urmare, faimosul personaj Bond i-a revenit lui Shan Connery.

Într-o epocă în care multe dintre erau destul de prudente cu expunerea vieții lor private, iar reprezentanții caselor de film încercau să protejeze cât mai bine imaginea numelor de top ale celor pe care-i manageriau, Grant pare că nu prea avea rețineri în a-și mărturisi dragostea pentru drogurile psihedelice pe care le consuma pe post de pseudo tratament din cauza problemelor și rănilor încă nevindecate cu privire la mama sa.

Sarcastic

Tot în categoria curiozități despre Grant intră și faptul că adesea profilul personajelor pe care le interpreta era marcat de un soi de umor ironic, dar adevărul era că această atitudine o afișa și în realitate, nu doar pe marele ecran. Când un redactor a vrut să scrie un articol despre povestea de viață a lui Grant, dar nu era sigur de vârsta pe care o are, i-a trimis o telegramă – „Câți ani Cari Grant?”. A venit și răspunsul lui:  „Ani Cary Grant bine. Tu cum?”
Cu altă ocazie, a fost uimit să constate că o persoană care obișnuia să lucreze pentru el declarase într-un articol că actorul avea obiceiul de a-și tăia nasturii de la cămășile pe care nu le mai purta, caracterizându-l ca fiind „o personalitate ciudată”.

Actorul avea să confirme că acest gest era ceva perfect normal. „O fac din două motive bine întemeiate”, spusese el publicației The New York Times, în 1977. „În primul rând, cămășile mele au fost făcute cu un anumit tip de nasturi și am vrut să le salvez pe cele ale căror nasturi căzuseră. În al doilea rând, persoanei care se ocupa de menaj la mine acasă i-au plăcut cămășile mele și le folosea pe post de cârpe de șters praful, iar dacă aș fi păstrat nasturii, cu siguranță ar fi zgâriat mobila”. Simplu și la obiect.

Seiful cu amintiri

Din cauza bombardamentelor germane din Marea Britanie care avuseseră loc în , în urma cărora toate amintirile lui din copilărie fuseseră distruse, Grant a hotărât, mai târziu, că nimic neprevăzut nu va mai afecta arhivele familiei sale.

În 2011, fiica actorului, Jennifer Grant, declarase că tatăl ei adusese în casă un seif în care stocase toate fotografiile familiei, toate documentele importante și filmările lor private. În același an, Jennifer Grant a publicat, de altfel, volumul de memorii intitulat: Good Stuff – A Reminiscence of My Father, Cary Grant.

Ultimul film

Odată cu rolul din Walk, Don’t Run, în 1966, Grant a hotărât că era timpul să se retragă din cariera actoricească și să înceapă un nou capitol al vieții. A acceptat poziția de director executiv în cadrul companiei de cosmetice Faberge, decizie pe care a justificat-o, în stilul sarcastic care-l reprezenta, spunând că în cadrul companiei i s-a permis utilizarea nelimitată a avionului. De asemenea, în aceeași perioadă făcea parte și din consiliul de administrație al MGM (Metro Goldwyn Mayer Pictures).

Chiar dacă renunțase la meseria de actor, totuși nu a dorit să abandoneze definitiv domeniul, astfel că în ultimii ani de viață a plecat într-un turneu de promovare a documentarului „A conversation with Cary Grant” în cadrul căruia a prezentat secvențe din filmele în care a jucat și a răspuns sesiunilor de întrebări ale fanilor.

A fost nominalizat la Oscar de două ori. În 1942, pentru cel mai bun actor în rol principal pentru pelicula Penny Serenade  și în 1945, pentru cel mai bun actor în rol principal pentru None But the Lonely Heart, iar în 1970 a fost pentru întreaga activitate.

Cary Grant care a fost căsătorit de cinci ori, dar a avut un singur copil (pe Jennifer Grant, născută în 1966), a murit pe 29 noiembrie 1986 (la 82 de ani) în Davenport, Iowa.

Surse:

https://www.mentalfloss.com/article/609785/cary-grant-facts

https://www.britannica.com/facts/Cary-Grant

articolul original.

Alungați din fața vilei lui Brad Pitt! + Țeapă cu J Lo! Dan Negru și Florin Piersic au pățit-o cu Hollywood-ul

13 November 2022 at 21:40

S-a dat peste cap planul! Altfel, unul măreț, o vizită la Hollywood, alături de maestrul Florin Piersic. Celebrul Dan Negru a vrut un altfel de Crăciun, cu de marele actor lângă vedetele de cinema din America, doar că, pe ultima sută de metri, totul a picat. Motivul? CANCAN.RO are detaliile și vi le oferă, în exclusivitate.

Dan Negru și Florin Piersic au plănuit marea ”evadare”. America a țintit-o cel poreclit Regele audiențelor, alături de actorul pe care-l prețuiește și de care îl leagă o veche și strânsă prietenie. Cunoscuta emisiune de Crăciun a prezentatorului, mereu în format cu cel din ”Haiducii lui Șaptecai”, a bifat, anul trecut, Dubai-ul, acolo unde cei doi au făcut spectacol.

Dan Negru a vrut să-l ducă pe Florin Piersic printre vedetele de la Hollywood, dar autorizațiile necesare l-au făcut să amâne plecarea (Foto: Arhivă personală)

1.500 de dolari, filmările la vila lui Brad Pitt

Dan Negru își făcuse, acum, planul perfect. Și inedit: 10 zile pe tărâm american, dar nu oriunde, ci în ”inima” Hollywood-ului, timp în care avea de gând să filmeze, alături de Florin. Și căruia îi pregătise și câteva surprize, întâlnire cu diverși actori celebri, între care Michael Douglas (Vezi AICI detaliile). Mai mult, își propusese să viziteze vila lui Brad Pitt, a lui Jennifer Lopez și numele curgeau…

Dar totul a picat! Drumul cu mașina pe lângă toate proprietățile stelelor cinematografiei americane s-a amânat. ”L-au blocat autoritățile. Este vorba de securitatea vedetelor… De exemplu, în Carmel by the Sea, unde are vilă Brad Pitt, o zi de filmare costă cam 1.500 de dolari, nu era asta o problemă pentru Dan, doar că este vorba de niște autorizații, care nu s-au rezolvat”, a dezvăluit, pentru CANCAN.RO, un apropiat al prezentatorului de la Kanal D.

În fiecare an, Dan Negru face emisiune de Crăciun cu prietenul lui, maestrul Florin Piersic (Foto: CANCAN.RO)

Dan Negru rezolvase aproape totul, găsise mașina cu care avea să-l poarte pe Piersic în experiența vieții, cumpărase și biletele de avion, dus-întors, pentru cinci oameni, el, actorul, camaramanii și operatorii. 1.200 de euro de căciulă au costat și au fost luate cu câteva luni în urmă. Ofertă! Dar, iată, Dan Negru le va trece la ”pierderi”. Plecarea se amână, probabil, de ziua de naștere a lui Florin Piersic, în ianuarie.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Hollywood Vampires in concert la Romexpo

31 October 2022 at 10:57

Supergrupul din care fac parte Alice Cooper, Johnny Depp si Joe Perry revine la Bucuresti pe 8 iunie 2023 la Romexpo, in aer liber. Primele 200 de bilete din fiecare categorie au pret de earlybird! Biletele achizitionate (si pentru care nu s-a cerut refund) pentru evenimentul din 2021 raman valabile si organizatorii multumesc fanilor ca le-au pastrat. Biletele se pun in vanzare vineri pe 4 noiembrie la ora 10:00. Suplimentele VIP upgrade inclusiv cele meet & greet, se pot cumpara de aici. Fanii care au aplicatia iaBilet de Android si IOS instalata vor primi miercuri la ora 10:00 un cod cu care pot avea acces la bilete inaintea tuturor.

Hollywood Vampires este un supergrup a carui baze au fost puse de Alice Cooper, Johnny Depp si Joe Perry. Scopul formatiei era de a aduce un tribut tuturor artistilor din scena rock care au murit din cauza exceselor.

Numele formatiei este preluat de la clubul de bautori ‘The Hollywood Vampires’ a carui baze au fost puse de Cooper in anii ’70 si din care faceau parte diferiti artisti precum John Lennon, Ringo Starr, Keith Moon sau Micky Dolenz.Formatia a lansat doua albume pana acum, albume la care au colaborat cu artisti precum Paul McCartney, Dave Grohl, Joe Walsh sau Cristopher Lee.

In momentul de fata, celor trei membri fondatori li se adauga si Tommy Henriksen, bassistul lui Alice Cooper. De-a lungul timpului, The Hollywood Vampires au urcat pe scena alaturi de artisti precum Duff McKagan, Matt Sorum (ambii Guns n’ Roses), Brad Whitford (Aerosmith) sau Robert DeLeo (Stone Temple Pilots).

“Au trecut deja trei ani de cand Vampirii nu au mai fost in turneu. Abia astept sa revin pe scena cu baietii, imi place foarte mult sa fac parte din aceasta trupa. Trupa mea e minunata dar sa cant cu Vampirii e o cu totul alta poveste” – a zis Alice Cooper

Biletele se pun in vanzare la urmatoarele preturi:

– Earlybird: primele 200 din fiecare categorie:  Heroes (A): 429 lei,  Boogiemen (B): 349 lei, Drunk Friends (C): 269 lei

– Presale: Heroes (A): 449 lei,  Boogiemen (B): 369 lei, Drunk Friends (C): 289 lei

– La intrare: Heroes (A): 480 lei,  Boogiemen (B): 400 lei, Drunk Friends (C): 350 lei

Se pun in vanzare si doar 500 de bilete VIP in tribuna la inaltime, aproape de scena, cu bar separat si alte facilitati la pretul de 699 lei.

La pretul tuturor biletelor se adauga comisionul de procesare de 15 lei.

Un eveniment BestMusic Live & METALHEAD powered by ROCK FM.

Acestea fiind spuse, vă invit cu drag, apoi vă aștept cu impresii!

articolul original.

Staruri de la Hollywood, petrecere de Halloween la un hotel din Brașov

30 October 2022 at 10:39

Party de Halloween cu miliardari din tech și celebrități de la Hollywood în acest weekend la Bran, eveniment la care, potrivit informațiilor Mediaflux, va fi prezent și Elon Musk. Adrian Grenier din Entourage, Jordan Roemmele și Gillian Jacobs din Walk of Shame, machiați de Halloween au început distracția de aseară.

Actorii de la Hollwood au avut parte de o petrecere tematică la hotelul Schuster din Brașov.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, invitații au fost transportați cu elicopterul de la București la Bran, acolo unde diseară, în cadrul unui eveniment minuțios organizat, beneficiind de mâna unui regizor, aproape 150 de persoane vor petrece la celebrul castel asociat cu sângerosul vampir Dracula.

Cu elicopterul a ajuns, în cursul zilei de ieri, la Bran, și actrița Julia Sandstrom din Chick Fight. Dar nu este singura vedetă de la Hollywood care participă la petrecere. Un grup de acori celebri este cazat la Schuster Hotel, un hotel boutique elegat din Brașov, care a fost de asemenea decorat în spiritul sărbătorii din această noapte.

Adrian Grenier – Vincent Chase din cunoscutul serial Entourage,a venit în România alături de soția sa, actrița Jordan Roemmele. Atât Grenier, cât și soția sa sunt extrem de binedispuși și ambii au ales să se machieze în modele specifice sărbătorii, respectiv în vampiri.

articolul original.

Dean Martin, omul-spectacol

24 October 2022 at 10:00
image

Cântăreț, actor, comedian și om de televiziune, Dean Martin (1917 – 1995) s-a născut în Ohio, SUA, din părinți de origine italiană. O vedetă multi-talent, l-ar putea descrie unii, și nu ar greși având în vedere faptul că Martin reușea să impresioneze publicul indiferent în ce postură de afla.

Avea o voce captivantă, era un actor fermecător și un entertainer care știa ce să ofere publicului. Timp de zece ani a format alături de actorul Jerry Lewis o pereche de succes.

De la radio, televiziune, la cluburi de noapte și săli de spectacole, cei doi au cântat și au glumit împreună pe scenă bătând recordul de audiențe timp de 10 ani, succesul lor datorându-se în mare parte faptului că jocul pe scenă era unul foarte spontan, artiștii interacționând ca și cum publicul era inexistent.

Pe cont propriu

Dar, așa cum se întâmplă în showbiz uneori, nu tot ce este frumos este durabil. Între Marin și Lewis au apărut, de la un moment dat, divergențe de opinie care au dus la destrămarea echipei de șoc. Se spunea că Lewis era mult mai dedicat și mai implicat în spectacole decât Marin, iar stilul ușor prea strict al lui Lewis l-ar fi deranjat pe Martin care nu accepta cu ușurință atitudini superioare, chiar dacă erau subtil manifestate.

Astfel că, după un deceniu de prietenie și parteneriat în, și după 16 filme în care au jucat împreună, Martin nu mai vrea să fie privit doar ca partenerul de scenă al lui Jerry Lewis și pleacă din echipă dedicându-se carierei de actor, interpret și vedetă de televiziune.

Succes pe toate planurile

Ruptura nu a fost primită bine de public care se obișnuise cu prezența atât de tonică a celor doi  și nici de criticii din industria de la Hollywood care au privit cu neîncredere pasul făcut de Dean căruia nu-i dădeau prea multe șanse într-o carieră solo. Dar s-au înșelat, luase un avânt răsunător atât ca actor cât și ca muzician.

Piesele sale „That’s amore”, „Memories are made of this”, „Everybody loves somebody”, „Volare” au făcut furori, fiind remarcat, de asemenea, și ca actor, jucânt în numeroase filme care l-au făcut să strălucească. „The young lions”, în care a performat alături de Marlon Brando și Montgomery Clift, „Some came running”, o producție care l-a adus alături de Frank Sinatra, omul care avea să-i devină cel mai bun prieten timp de 40 de ani din acel moment, „Rio Bravo”, „Bells are ringing”, „Toys in the Attic”, „Airport”, „Ocean’s 11”, „Sergeants 3” și multe altele, în palmaresul actorului numărându-se roluri în peste 60 de filme.

În paralel, vedeta se ocupa și de televiziune, fiind gazda a două show-uri „The Dean martin Show” (pentru care a primit un premiu Globul de Aur) și „The Dean Martin Comedy Hour” care au durat până în 1974.

Tratamentul Bahic dinaintea spectacolelor

Uneori, Dean Martin era suspectat de faptul că în spectacolele sale era puțin cam turmentat. Era. Puțin. Se știa că lui Marin îi plăcea alcoolul și obișnuia să se trateze cu câteva guri înaintea reprezentațiilor sale, dar nu erau cantități care să-l tulbure definitiv. „Nu eşti beat atâta timp cât poţi sta întins pe podea fără să te ţii de nimic” spunea el.

Și-a încheiat cariera din fața reflectoarelor în 1988, odată cu turneul în care a concertat și Sammy Davis Jr, turneu pe care nu l-a putut duce până la final, din cauza problemelor de sănătate, prezența sa fiind înlocuită cu a artistei Liza Minnelli.

Trei neveste și mulți copii

Dean Martin a fost căsătorit de trei ori și a avut opt copii, din nefericire, unul dintre ei decedând într-un accident aviatic, la 35 de ani, în timpul unui exercițiu de antrenament militar. Se întâmpla în 1987, iar  tragedia avea să-l afecteze profund pe Martin, actorul căzând de atunci într-un sever declin fizic și mintal, potrivit Britannica.

Dean Martin a murit la 78 de ani, în urma unei insuficiențe respiratorii acute, în 1995, chiar în dimineața Crăciunului. A fost una dintre cele mai mari personalități ale showbiz-ului american. A înregistrat peste 600 de cântece (se spune că Elvis Presley ar fi fost influențat de Dean Martin și a interpretat melodia „Love me tender” după stilul lui.) Muzica lui Martin a fost folosită în peste 100 de filme și a primit trei stele pe Hollywood Walk of fame. Una pentru film, una pentru înregistrări și una pentru televiziune.

Până să intre în lumea divertismentului, Dean Martin a fost crupier, barman și boxer. A renunțat la școală, când era în clasa a zecea, considererând că este mai deștept decât profesorii. Dean Martin a făcut parte din vestitul „The Rat Pack”, un grup iconic de cântăreți și actori care au definit cuvântul „cool” în anii 1960.

Format din Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford și Joey Bishop, Rat Pack devenise reprezentativ pentru un stil de viață aparte. Distracție, femei, amuzament, eleganță, băutură și o doză mare de indiferență față de orice urmă de critică venită la adresa grupului.

articolul original.

Alfred Hitchcock: „Fac filme ca să scap de propriile frici”

15 October 2022 at 16:00
image

Nu-i așa că atunci când auziți „Hitchcock” vă gândiți automat la filmul „Păsările” și, invers, atunci când auziți „Păsările” vă apare automat în minte numele „Hitchcock?”

Maestrul suspansului, Alfred Hitchcock (n.1899 UK – d.1980 SUA) a fost un om dispus să se joace și să reinventeze clișeele din filmele horror ale vremii pentru a crea ceva cu totul nou și șocant.

„Groaza” din filmele zilelor noastre se datorează în mare parte domnului Hitchcock, tocmai pentru refuzul său de a se conforma regulilor comune din producțiile cinematografice realizate în perioada în care a trăit și s-a format ca regizor.

Despre „Psycho”

care a schimbat soarta filmului de groază pentru totdeauna, odată cu producțiile asupra cărora și-a pus amprenta printr-un stil propriu, inovator și unic. Hitchcock este sinonim cu istoria cinematografică. Deși mare parte a filmelor sale a intrat adesea în categoria thriller, Hitchcock a mizat pe îndrăzneală și împins lucrurile mult mai departe creând o serie excelentă de filme care se pot numi „de groază”.

„Psycho”, capodopera cinematografică pe care Hitchcock a realizat-o în 1960, despre un obsedat care ucide femei, este poate cel mai faimos film al său, unul dintre marile lui succese. În multe privințe, „Psycho” a revoluționat modul în care au fost realizate mai apoi filmele și a avut un impact și o influență deosebit de semnificative asupra genului filmelor de groază. Este filmul care a șocat și încă mai șochează publicul aflat la prima vizionare.

Interesant este cum a lucrat Hitchcock la realizarea lui. A cumpărat întâi, cu 9000 de dolari, drepturile asupra cărții care i-a inspirat scenariul, după care a încercat să ia de pe piață cât mai multe dintre exemplarele romanului pentru a-i împiedica pe cititori – posibili spectatori ai viitorului film al său – să afle ce se întâmplă în carte și care este deznodământul.

Odată cu Hitchock a fost reinventată și redefinită . Dacă până la el, filmele de groază erau reprezentate de personaje ce întruchipau bestii sau monștri veniți din alte lumi, odată cu el groaza va însemna ororile de care este capabil omul.

„După mine, Psycho trebuia să fie o comedie. Sinistră. Dacă vreți un film terifiant de-al meu, acela este Păsările!”, spunea Hitchcock.

Ce magii a făcut Hitchcock?

„Psycho” a fost unic pentru timpul său, a depășit niște limite a ceea ce se putea afișa pe ecran, la acea vreme. A fost primul film în care o femeie a apărut aproape dezbrăcată. Uciderea în film a personajului Marion Crane (rol interpretat de Janet Leigh), în timp ce ea se răsfăța la duș, a fost considerată aproape o blasfemie, încât publicul și criticii s-au dat un pas înapoi și și-au pus mâinile la ochi uimiți, înspăimântați de îndrăzneala lui Hitchcock. Iar scena dușului a fost atât de credibilă pentru unii, încât au fost siguri că au văzut mai mult din corpul lui Janet Leigh decât a fost vizibil în film, de fapt.

Depășind limitele a ceea ce era considerat atunci potrivit pentru a fi afișat în fața camerei, Hitchcock și-a șocat publicul ale cărui așteptări erau comune și tradiționale. „Psycho” i-a încântat și deranjat, în același timp, pe mulți dintre spectatorii săi, dar cu toate acestea a continuat să fie cel mai de succes film al lui. Iar oamenii au fost atât de atrași de controversele pe care le-a iscat această producție hollywoodiană, încât au luat cu asalt sălile de cinema pentru a trăi și ei experiența numită „Psycho”.

Pasionat de trenurile cu aburi

Dar Alfred Hitchcock nu a fost doar un excelent regizor, ci și un vizionar și un bun cunoscător al naturii umane și al nevoilor spectatorului său. El a înțeles foarte bine faptul că publicul dorea ca din confortul scaunelor de la cinema să experimenteze violență și șoc. Așa că le-o oferit oamenilor exact ceea ce voiau și aveau nevoie să vadă.

Sir Alfred Joseph Hitchcock (n.1899 Leytonstone, Londra – d.1980 Bel Air, California), a fost unul dintre adevărații maeștri ai cinematografiei. Regizor și producător de film, a făcut mai bine de 50 de filme, șase dintre producțiile sale fiind nominalizate la Oscar, potrivit Britannica.

În copilărie, era fascinat de locomotivele cu aburi și de călătorii, dar cum părinții nu aveau o situație materială bună, nu i-au putut satisface plăcerea de a călători cu trenul, astfel că Hitchcok își făcuse obiceiul de a citi mersul trenurilor și, memorând orele la care acestea aveau să treacă prin gară, mergea să le admire și să le audă șuierând odată ce veneau sau plecau spre destinații necunoscute lui. Frecvent prezente în filmele sale, trenurile și căile ferate au reflectat, cu siguranță, esența amintirilor sale.

Filme de box office, niciun Oscar

Primele sale experiențe legate de cinematografie au avut loc în 1920, când Hitchcock făcea, ocazional, afișele companiei Famous Players Lasky. Încet, dar sigur, pătrundea în industria filmului, ajungând să lucreze ca monteur, regizor artistic și scenarist în producțiile lui Donald Crisp și Hugh Ford. Și-a început cariera în Statele Unite ale Americii în anul 1940, odată cu adaptarea romanului „Rebecca”, al scriitoarei Daphne Du Maurier.

Filmul lui Hitchcock a fost o senzație a marelui ecran, obținând 11 nominalizări la Oscar. Deși aportul lui Hitchcock în cinematografia universală a fost unul revoluționar, având o carieră bogată în filme de o valoare artistică deosebită, niciun film al lui Hitchcock nu a fost premiat vreodată cu un Oscar. Totuși, în 1967 a fost distins cu marele premiu al Academiei de Film, primind un Oscar Onorific pentru întreaga sa carieră, ocazie pe care Hitchcock a marcat-o prin ceea ce avea să devină unul dintre cele mai scurte discursuri din istoria premiilor Oscar. A spus doar: „Mulțumesc. Foarte mult, într-adevăr”.

Soția, colaboratorul său cel mai apropiat

Deși a lucrat cu multe din numele de top , cu profesioniști, cea mai de încredere persoană, consilierul lui de bază a fost soția lui Hitchcock, Alma Reville. Cei doi s-au căsătorit în 1926, după ce s-au cunoscut și au lucrat împreună la Famous Players-Lasky, ulterior Alma devenind scriitoare, asistent de scenarist, regizor și editor în zeci de filme semnate de Hitchcock.

Cenzura îi crea probleme

A intrat deseori în conflict cu direcția de cenzură de la Hollywood, având chiar o strategie de a-i distrage pe reprezentanții acestui departament de la scenele pe care Hitchcock dorea să le păstreze în mod deosebit. Prin urmare, introducea în filmele sale, în mod intenționat, scene foarte brutale sau cu un grad crescut de nuditate, știind că acestea vor fi atrage imediat cenzorilor.

„Păsările” (1963), unul dintre cele mai populare filme ale lui Hitchcock, reprezintă cel de-al 48-lea lungmetraj al regizorului și a fost inspirat de povestea omonimă a romancierei britanice Daphne du Maurier, dar și după o experiență personală a regizorului. Într-o seară, pe când se afla la casa lui din Scotts Valley, o mulțime de păsări cu un comportament ciudat au invadat întreaga zonă. Au fost necesari trei ani de pregătiri pentru acest film, fiind antrenate mii de păsări, printre care corbi, pescăruși, porumbei și vulturi. „Păsările” a fost realizat în colaborare cu MGM, Disney și Universal.

Una dintre capodoperele lui Hitchcock

„Am folosit toate facilitățile fiecărui studio din Hollywood. Am colaborat cu oameni geniali, printre care și Ub Iweks, specialist în efecte speciale. Dar atunci, Academia Americană de Film a dat premiul lui Cleopatra”, declara Hitchcock. 371 de efecte speciale au fost prezente în film, producția americană a fost considerată una dintre capodoperele lui Hitchcock și a avut încasări de aproape 12 milioane de dolari.

Alfred Hitchcock a murit la 29 aprilie 1980, la vârsta de 80 de ani, în urma unei insuficiențe renale.

articolul original.

A murit actrița Angela Lansbury, starul serialului „Verdict crimă”

12 October 2022 at 06:33
By: -

[unable to retrieve full-text content]Angela Lansbury, actrița de origine britanică a cărei carieră a durat opt ​​decenii și a interpretat roluri de neuitat în seriale precum „Verdict crimă”, a...

articolul original.

Hollywoodul a ajuns la Filarmonica din Arad | Galerie foto

30 September 2022 at 08:05
image

Încă un spectacol de succes, înainte de deschiderea oficială a noii stagiuni de la Filarmonica Arad. De această dată, tema aleasă a fost atât de atractivă încât au fost vândute toate biletele în avans. Într-un fel, nu e de mirare, dacă ne amintim de un vechi sondaj local care arăta că arădenii sunt mari iubitori de filme!

Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii Arad, joi seara, ne-a amintit de unele dintre cele mai îndrăgite filme produse de Hollywood, iar pe lângă coloana lor sonoră, publicul a putut să revadă și scurte secvențe video, pe ecranul montat sub orga de pe peretele din spatele scenei.

Sub bagheta unui dirijor invitat special din Marea Britanie (Christopher Petrie), orchestra a interpretat muzica din 15 filme arhicunoscute: The Phantom of the Opera („Fantoma de la Operă”, 2004, compozitor: Andrew Lloyd Webber), Superman (1978, compozitor: John Williams), Romeo & Juliet („Romeo și Julieta”, 1968, compozitor: Nino Rota), Pirates of the Carrabian („Pirații din Caraibe”, 2006, compozitor: Klaus Badelt), Chariots of Fire („Carele de Foc”, 1981, compozitor: Vangelis), 007 (un potpuriu din filmele cu James Bond din anii ’60, compozitor: Monty Norman), iar ultima compoziție înainte de pauză a fost Pink Panter („Pantera Roz”, 1963, de Henry Mancini).

A urmat un scurt moment de respiro, în care publicul a putut să se „dezmorțească” și să socializeze, după care partea a doua din program a început cu secvența zborului micuț extraterestru pe bicicletă, din E.T. Extra-Terrestrial (1982, compozitor: John Williams), urmată de The Godfather („Nașul”, 1972, compozitor: Nino Rota), The Gladiator („Gladiatorul”, 2000, compozitor: Hans Zimmer), melodia „My Heart Will Go On” din Titanic (1997, compozitor: James Horner), The Sound of Music („Sunetul Muzicii”, 1965, compozitor: Richard Rogers), Schindler’s List („Lista lui Schindler”, 1993, compozitor: John Williams), secvența tangoului din Scent of a Woman („Parfum de Femeie”, 1992, compozitor: John Williams), iar încheierea a fost în mare forță, sub notele coloanei sonore din Star Wars – Episodul IV: „A New Hope” („Războiul Stelelor”, 1977, compozitor: John Williams), care a primit aplauze intense, încât s-a optat și pentru un bis, tot din Star Wars, de data aceasta „Marșul Imperial” din Episodul V: „Empire Strikes Back” („Imperiul Contraatacă”, 1980, c. John Williams), în a cărei încheiere publicul a aplaudat din picioare.

Amintim că spectacolul nu a fost ultimul înainte de începerea stagiunii, sâmbătă fiind programată să poposeasă la Arad – de Ziua Internațională a Muzicii – ediția a VI-a a turneului ansamblului Violoncellissimo, un recital al celor mai performanți violonceliști ai României. Concertul va începe de la ora 19:00.

articolul original.

Wolfgang Petersen, regizorul filmelor „Air Force One” și „Troia”, a murit la 81 de ani

17 August 2022 at 08:37
image

Wolfgang Petersen, regizorul nominalizat la Oscar pentru „Das Boot”, a murit la 81 de ani

Regizorul german Wolfgang Petersen a murit vineri, la locuința sa din Los Angeles, după o luptă cu cancerul pancreatic, a declarat reprezentantul său, Michelle Bega. Petersen a decedat în brațele soției sale, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Regizorul „Das Boot”, unul dintre cele mai bune filme de război din toate timpurile, a murit la vârsta de 81 de ani, scrie standard.co.uk.

Wolfgang Petersen a primit, în 1983, șase nominalizări la Oscar pentru „Das Boot”, un film epic despre submarine din Al Doilea Război Mondial.

A devenit rapid unul dintre cei mai solicitați regizori de filme de acțiune de studio, complexe din punct de vedere tehnic și cu vedete – o serie de filme care a inclus The Perfect Storm (2000), Air Force One (1997), Outbreak (1995), In the Line of Fire (1993), Shattered (1991) – pe care l-a și scris – Troy (2004) și Poseidon (2006), scriu cei de la deadline.com.

De asemenea, Petersen a regizat filmul SF din 1985, „Enemy Mine”, cu decor spațial, și a regizat și co-scris filmul fantastic „The NeverEnding Story” din 1984.

Director Wolfgang Petersen (DAS BOOT, THE NEVERENDING STORY, IN THE LINE OF FIRE, AIR FORCE ONE, THE PERFECT STORM), has died at 81.@DEADLINE — https://t.co/aleygiAK0o pic.twitter.com/TO341dTzl2

— The Daily (@CriterionDaily) August 16, 2022

Ce mesaje au transmis colegii lui Wolgang Petersen

Wolgang Petersen a fost apreciat de colegii săi și admirat de majoritatea actorilor cu care a lucrat, printre care Clint Eastwood, Harrison Ford, George Clooney, Brad Pitt, Rene Russo, Glenn Close, Mark Wahlberg, Dustin Hoffman, Morgan Freeman și Diane Lane.

Faptul că am lucrat alături de Wolfgang la „Air Force One” rămâne o amintire specială„, a declarat Glenn Close într-un comunicat transmis marți. „Chiar dacă scenariul a fost palpitant și incredibil de intens, îmi amintesc multe râsete. (…) Îmi amintesc de un om plin de joie de vivre, care făcea ceea ce îi plăcea cel mai mult să facă.„, a continuat actrița.

Petersen a fost căsătorit prima dată cu actrița germană Ursula Sieg. Când au divorțat în 1978, acesta s-a recăsătorit cu Maria-Antoinette Borgel, o supervizoare de scenarii și asistentă de regie germană. În urma sa rămân soția Borgel, fiul Daniel Petersen și doi nepoți.

Sursa foto: Hepta

articolul original.

Războiul marketingului: Cum a doborât pilotul Tom Cruise „Fantoma de la Kiev”

16 July 2022 at 16:03

La finele lunii aprilie, omenirea se confrunta cu o informație-șoc sau cel puțin incomodă în contextul imensei campanii publicitare de preamărire a eroilor ucraineni, cei care ridiculizează forțele rusești: celebrul pilot de vânătoare supranumit „Fantoma de la Kiev” nu a existat niciodată, recunoștea oficial statul ucrainean, fiind doar un mit creat artificial în numele propagandei.

De ce l-au „ucis” ucrainenii pe marele erou de război în condițiile în care bătăliile erau în toi, ca și acum, de altfel, și încă ar fi avut nevoie de legenda lui? O explicație simplă ar fi că nu Zelenski, ci Tom Cruise a fost cel care l-a lichidat.

Reamintim pe scurt: imediat după invazia rusă, în Ucraina a bubuit povestea unui pilot viteaz care face ravagii în rândul piloților ruși. În prima zi de război, doborâse singur șase avioane de luptă rusești. Ulterior, numărul lor crescuse între 40-60. Presa occidentală, în special cea americană, îi acorda spații uriașe, mergând până la publicarea unui interviu cu părinții eroului, care povesteau cu lux de amănunte cum vine pilotul seara de la război, ostenit, dar fericit că mai doborâse cîteva avioane rusești.

Povestea pilotului ucrainean care a fost numit „Fantoma din Kiev” după ce a doborât zeci de avioane rusești a fost dezvăluită prima dată de jurnaliștii de la The Times of London.

„Oamenii îl numesc Fantoma din Kiev. Și pe bună dreptate – acest as al UAF (Forțele Aeriene Ucrainene) domină cerurile capitalei și țării noastre și a devenit deja un coșmar pentru aeronavele rusești invadatoare”, spunea guvernul ucrainean. Ulterior, Statul Major al armatei Ucrainei a postat pe Twitter o fotografie a pilotului în cabina aeronavei sale MiG-29, având fața acoperită, cu mesajul: „Invadatorule, vin după sufletul tău!”.

Pe 30 aprilie a venit bomba: Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina a recunoscut public că Fantoma de la Kiev nu a existat, că fusese creat artificial și că el întruchipa „spiritul colectiv al piloților cu înaltă calificare”. S-a recunoscut că el a fost doar o unealtă propagandistică făcută pentru a „ridica moralul oamenilor într-un moment în care ei aveau nevoie de povești simple”.

Nostim a fost că, în același timp, Comandamentul sfătuia oamenii „să nu neglijeze regulile de bază ale igienei informaționale” și să „verifice sursele de informații, înainte de a le răspândi”.

Mai pe scurt, ucrainenii au împins baba pe scări și apoi tot ei au criticat-o că se grăbește.

Și totuși, cine și de ce a eliminat bravul pilot imaginar din ecuația propagandei ucrainene într-un moment când era nevoie maximă de el, iar decizia a reprezentat, totodată, a doua mare lovitură încasată de propaganda ucraineană, după povestea cu grănicerii-martiri din Insula Șerpilor?

În umila noastră opinie, analizând derularea unor evenimente, marele suspect e Tom Cruise.

Desființarea legendei de la Kiev s-a produs la 2-3 zile după ce a avut loc premiera mondială a celui mai așteptat blockbuster al anului, Top Gun: Maverick, pe 27 aprilie, la CinemaCon, în Las Vegas.

După premiera menită să frăgezească publicul, pentru o publicitate maximă, filmul a fost lansat pe piață pe 27 mai, iar zilele trecute s-a anunțat că a bătut, pentru Paramount, recordul de încasări în SUA ale Titanicului și a sărit de 1,2 miliarde de dolari la nivel mondial în cîteva săptămâni. Și continuă să încaseze.

Top Gun 2 reia povestea care a făcut furori în anii 80 a unui super-pilot american, jucat de Tom Cruise, care doboară de unul singur, într-o bătălie, cinci avioane rusești de luptă și bate recordul tururor timpurilor pentru armata SUA. Cifra era efectiv aberantă, dar la Hollywood se poate orice și de aia îl iubim.

Lansarea continuării filmului a inclus, cum spuneam, o publicitate deșănțată, dar a apărut pe tapet o problemă gravă de marketing.

Cum să mai împachetezi legenda unui pilot cu cinci avioane amărîte doborâte pe ecran cât timp în Ucraina e în derulare un ultra-mediatizat război și au un pilot real care a doborât șase avioane doar în prima zi de luptă?

Prin comparație, Maverick ar fi devenit o glumă proastă, un amator, un învățăcel, un neica-nimeni, ce să mai spunem.

Presa mondială ar fi declanșat în mod cert o campanie despre cum imaginarul Maverick e bătut la fund, cu efectele speciale computerizate cu tot, de un erou autentic, ucrainean. Deloc bine pentru marketingul hollywoodian.

În consecință, s-au luat măsuri și supereroul ucrainean a fost dat de rușine la timp. Până să vină marea lansare a Top gun 2. Maverick a fost salvat. Rămâne campionul absolut în lupta cu rușii.

Miliardele curg la box-office. PR-ul hollywoodian l-a bătut pe cel ucrainean.

articolul original.
❌