ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 4 October 2022Ultimele Stiri

La cine se referă șeful SRI? „Am văzut mulți prieteni din facultate care au renunțat la ideile generoase pe care le susțineam când eram studenți, de dragul unor compromisuri pentru putere. Așa ceva trebuie evitat!”

4 October 2022 at 16:24
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Eu, din păcate, am văzut mulți prieteni din facultate care au renunțat la ideile generoase pe care le susțineam când eram studenți, de dragul unor compromisuri pentru putere. Așa ceva trebuie evitat! Pentru că politica adevărată înseamnă susținerea unor valori și a unor principii, nu doar câștigarea puterii, a afirmat directorul Serviciului Român de Informaţii […]

The post La cine se referă șeful SRI? „Am văzut mulți prieteni din facultate care au renunțat la ideile generoase pe care le susțineam când eram studenți, de dragul unor compromisuri pentru putere. Așa ceva trebuie evitat!” appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

Șeful Comitetului militar al UE: Dacă Rusia folosește arme nucleare limitat la Ucraina, NU vom răspunde militar

4 October 2022 at 00:19
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Rusia nu va folosi arme nucleare, consideră fostul șef al armatei austriece. Dar dacă ar folosi astfel de arme, dacă lovitura va fi limitată la teritoriul Ucrainei, Europa nu va răspunde militar, susține generalul Rober Brieger, în prezent șeful Comitetului militar al UE, conform Ziarului Românesc din Austria. Rusia nu va folosi arme nucleare, consideră fostul șef […]

The post Șeful Comitetului militar al UE: Dacă Rusia folosește arme nucleare limitat la Ucraina, NU vom răspunde militar appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

Le Monde: Războiul duce la marea dezindustrializare europeană

4 October 2022 at 00:18
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Creșterea prețurilor la gaz impinge tot mai multe sectoare industriale să își închidă uzinele în Europa.Temporar? – se întreabă publicația franceză Le Monde, care, ia în calcul și că am putea asista la marea dezindustrializare europeană, transmite Radio France Internaționale. De la finele lui august, patronul societății norvegiene de îngrășământ și produse chimice, Yara și-a redus cu două […]

The post Le Monde: Războiul duce la marea dezindustrializare europeană appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

Elon Musk i-a scos din minți pe liderii Ucrainei

4 October 2022 at 00:16
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Miliardarul american Elon Musk a provocat luni furia publică a oficialilor de rang înalt ai Ucrainei, după ce a postat pe Twitter ceea ce el a afirmat că este cel mai probabil rezultat al invaziei brutale a Rusiei în Ucraina, transmite CNBC conform news.ro. Directorul general al producătoruluji de automobile electrice Tesla a postat un […]

The post Elon Musk i-a scos din minți pe liderii Ucrainei appeared first on Flux24.ro.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

EDITORIAL Ion Cristoiu: Adevărata țintă în scandalul Cîmpeanu și cum a dispărut afacerea BMW

2 October 2022 at 21:53
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

de Ion Cristoiu, preluare Cristoiublog Joi, 29 septembrie 2022, seara, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a anunțat demisia pe Facebook. La scurt timp după asta, tot pe facebook, premierul Nicolae Ciucă a scris că i-a acceptat lui Sorin Cîmpeanu cererea. De a doua zi, s-au pus în mișcare mecanismele constituționale prevăzute pentru asemenea situații. Premierul a […]

The post EDITORIAL Ion Cristoiu: Adevărata țintă în scandalul Cîmpeanu și cum a dispărut afacerea BMW appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

S-a stricat șampania Moet/Veuve Clicquot la Casa del Mar: Se cere insolvența

2 October 2022 at 15:19
By: FLUX 24
image

De Silva Intermed SRL distribuie în România băuturi first class – Moet/Veuve Clicquot -, dar firma controlată de omul de afaceri Virgil Călina este, totodată, și un dezvoltator imobiliar cu proiecte importante.

Proiectele imobiliare sunt localizate în Constanța (Mamaia) și București:

  • Casa del Mar – Mamaia
  • First Residence – Mamaia
  • Park Residence 6 – BucureȘti

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, firma De Silva Intermed SRL întâmpină probleme în relația cu cumpărătorii, motivul fiind calitatea scăzută a apartamentelor livrate și ”gravele probleme de funcționalitate”.

Sursele Gândul afirmă că – în pofida prețului de 1.500 euro/ metru pătrat – clienții De Silva Intermed SRL care au cumpărat sau închiriat apartamente în ansamblul Casa del Mar ”sunt obligați să trăiască pe litoral ca în Evul Mediu, neexistând utilitățile necesare”.

Aceleași surse mai transmit că problemele semnalate la Constanța s-ar regăsi și în București.

Ansamblul Casa del Mar – conform informațiilor prezentate pe site – se află în ”cea mai dorită zonă din Mamaia Nord” și este (sau ar trebui să fie) ”un vis împlinit pentru cei ce își doresc să asculte cântecul valurilor care ajung la țărm”, însă au apărut, iată, întrebări care încă nu și-au primit răspunsul.

Unul dintre aceste răspunsuri poate fi dat, după declanșarea procedurii de insolvență a De Silva Intermed SRL, chiar de judecătorii Tribunalului București.

articolul original.

HD Hartmann: China se poate lăuda cu ceea nimeni, de la începuturile capitalismului animalic și cruzimii imperiale europene/americane nu a făcut. 600 de milioane de chinezi au fost scoși din sărăcia reală

2 October 2022 at 15:11
By: FLUX 24
image

Am așteptat special să scriu acest articol. Nu pentru că scriu zilnic despre zilele naționale ale națiunilor lumii. Am așteptat pentru că am vrut să văd cât de civilizați suntem, noi românii, de decenii membrii unei arogante adunături de națiuni care se vrea simbolul valorilor europene. În presa romînească atât de preocupată de vorbele unei femei care acționează ca un faraon al continentului european fără a fi votată de europeni, sau atât de subordonată propagandei mincinoase care rescrie istoria națională după cum doresc tot felul de activiști fără bacalaureat, ziua națională a Republicii Populare Chineze a trecut neobservată. 

Rușine tuturor acelora care au uitat că mândria ariană a Europei, definită superior de tot felul de lipsiți de educație, este la fel de distructivă ca orice filosofie  de tip imperial. Cum eu nu sunt cetățean al imperiului european de la Bruxelles, cel care se construiește astăzi sub ochii noștri, ci al unei țări, civilizații și culturi care este suverană, am să anunț că s-au împlinit 73 de ani de la crearea Republicii Populare China. Nefiind subiect imperial al noii elite ilegale și ilegitime de la Bruxelles, îi voi ura acestei republici, cu mare plăcere, La Multi Ani! Și voi mai declara sus și tare că față de șubredele alianțe ideologice din Europa la care țara mea a aderat fără să știe că își pierde suveranitatea și dreptul la deciziei proprie, China este o țară stabilă, puternică și perfect teritorială. Adică o republică legitimă, legală și profund istorică. 

Cine știe istoria lumii (cei cu diplomele false obținute la școala populară de artă  a minciunii finanțată de către Șoros, sigur nu o cunosc) înțelege faptul că doar structurile statale produse de războaie fondatoare sunt cele mai viabile forme de guvernare ale unei națiuni. China de astăzi face parte exact din acel număr mic, dar puternic, de națiuni care și-a construit destinul său modern având la bază un război fondator, eliberator și profund național. 

Nefiind produsul politic al jocului imoral dintre imperiile momentului (american sau europene) care au împărțit continentul Asia ca pe o plăcintă, fiecare putere colonială dorind să jefuiască căt mai mult din bogățiile imense ale națiunilor subjugate, Republica Populară Chineză are marele avantaj de a avea un teritoriu național egal ca mărime cu cel al continentului european sau aproximativ la fel de mare ca cel al SUA. Populația sa reprezintă aproape un sfert din populația lumii, iar puterea sa economică a depășit pe cea a vechilor imperii europene, fiind plasată imediat după puterea economică americană. O realizare fundamentală pentru orice republică sau regat, China dovedind lumii că nu a fost nevoie să jefuiască pe alții ca să ajungă astăzi a doua civilizație din lume.

De la Confucius la Mao, de la peisajele deșertice ale Marelui Zid până la luxul opulent al Orașului Interzis, de la intrigile curții până la ororile marilor foamete, de la sosirea lui Marco Polo la Beijing până la vizita lui Richard Nixon, dintr-o pace liniștită la un sângeros război civil, de la marii împărați „Fii ai Cerului” la teroarea indescriptibilă a Revoluției Culturale, de la îndoctrinarea Partidului Comunist la revolta studenților din Piața Tiananmen, iată istoria vie a uneia dintre cele mai vechi civilizații de pe această planetă. China de astăzi, este produsul total și complicat, complex și nealterat al marilor sale victorii cât și al marilor sale greșeli. 

A ignora, a minimaliza, a descrie mincinos sau simplu a insulta prin fals propagandistic o astfel de civilizație, ne descalifică pe noi, toți ceilalți. Am fi părtași ai unui genocid cultural de neiertat, de tipul arderii cărților din Alexandria, din Germania lui Hitler sau din Rusia lui Lenin, dacă vom continua asemenea atitudine față de China. Ne insultăm inteligența singuri când scriem enormitățile absolute inventate de acei cowboys fără prea multă gramatică la activ, dar mari adulatori ai războiul de cuceriri teritoriale și de furt de resurse energetice. 

Ca atare, eu nu doresc să insult civilizația și cultura română prin a ignora ziua națională a Chinei, pentru că niște ăia, copy-paste, biologice sau culturale ale maoiștilor demenți din Parisul anarhist al lui ’68 sau, mai recent, ale nebuniei cultural genocidare  ”woke”, se cred superior rasial și aleg să nu recunoască o civilizație mai veche decât propriile lor țări. Eu nu doresc să ignor China, istoria ei, puterea ei, experiența ei. Ar fi o sinucidere culturală și morală pe care nu doresc să mi-o asum.

Atunci când, numai acum zece ani, Europa rasial superioară și arogant capitalistă acoperea prin imagini false crimele de extremă dreaptă identitare și neo-naziste din Ucraina, atunci când, numai acum două decenii, lumea asista neputincioasă la invazia ilegală a unei națiuni suverane ca Irak de către SUA – autoinventata regină a democrației (în baza unei minciuni aberante și pentru care nici un conducător american nu a răspuns legal în fața unui Tribunal Internațional) sau atunci când un lipsit de fundament intelectual, un ne-avenit din preerile americane ca Bill Clinton ataca o națiune suverană ca Iugoslavia, în tot acest timp al disoluției morale occidentale, în China aveau loc transformări uluitoare, care pregăteau succesul său de astăzi. 

Astăzi, când scriu aceste rânduri, China se poate lăuda cu ceea nimeni, de la începuturile capitalismului animalic și cruzimii imperiale europene/americane nu a făcut. 600 de milioane de chinezi au fost scoși din sărăcia reală. Un proiect social la scară istorică inimaginabilă, care aduce pâine pe masa oamenilor săraci, are și o umbră întunecată prin crearea  unui sistem de urmărire individuală fondat pe puncte. Pentru ca să se înțeleagă cifra, vă pot spune că 600 de milioane de oameni reprezintă populația totală a SUA și Uniunea Europeană adunate la un loc. 

Iată de ce, voi ura poporului chinez prosperitate și multă bucurie în sărbătorirea acestei borne istorice. La 73 de ani, un om începe să își spună că a îmbătrânit biologic. Ca popor, națiune și stat, la 73 de ani China declară sus și tare că este abia la începutul tinereții sale istorice.  

La mulți ani, China! Fie ca drumul tău să fie pașnic și plin de lumină. Dar să nu uiți că suveranitatea și civilizația ta stau libere numai prin sabia de oțel a propriului tău popor. Istoria ta trebuie scrisă numai de către tine, în doar interesul tău exclusiv și unic. Pentru că au fost prădate de această sabie, multe popoare și națiuni au devenit doar chilipir la masa bogaților imorali ai contemporaneității. Adevărul tău China, trebuie spus lumii.

articolul original.

Murdara afacere cu vaccinuri a lui von Der Leyen: Șeful Pfizer fuge din fața Parlamentului European

1 October 2022 at 21:41
By: FLUX 24

[unable to retrieve full-text content]

Directorul executiv al Pfizer, Albert Bourla, a decis brusc să nu se mai prezinte la audierea programată în octombrie în fața comisiei speciale a Parlamentului European pentru afacerea vaccinurilor COVID-19, la care era de așteptat să se confrunte cu întrebări dificile cu privire la modul în care au fost încheiate contractele secrete privind vaccinurile, scrie Politico.eu. În […]

The post Murdara afacere cu vaccinuri a lui von Der Leyen: Șeful Pfizer fuge din fața Parlamentului European appeared first on Flux24.ro.

articolul original.

Gazprom: Putem oricând rezilia contractul cu Moldova

1 October 2022 at 20:47
By: FLUX 24
image

„Gazprom a confirmat livrări de gaze către Moldova în octombrie 2022 în volum de 5,7 mln metri cubi zilnic. Volumul este determinat de o respingere unilaterală a părții ucrainene de a primi gaz rusesc la stația de contorizare a gazelor Sokhranovka. De asemenea, menționăm că Republica Moldova partea încalcă în mod regulat prevederile contractului în ceea ce privește termenele de plată pentru gazul livrat”, se arată în comunicat.

Acestea fiind spuse, din cauza eșecului Moldovei, nu a fost încă încheiat un acord privind stingerea datoriilor acumulate de-a lungul anilor. „Din acest motiv, Gazprom are dreptul să rezilieze actualul acord în orice moment”, a subliniat compania.

Anterior, CEO-ul Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat că livrările de gaze rusești au continuat, în ciuda faptului că Chișinăul nu a respectat acordurile privind semnarea contractului de decontare a plăților.

articolul original.

Judecătoarea Dana Gârbovan acuză că Serviciile vor controla Justiția

1 October 2022 at 16:11
By: FLUX 24
image

Potrivit magistratului clujean, noile proiecte legislative aflate în Parlament lasă deschisă posibilitatea încheierii de protocoale secrete. Spre exemplu, una dintre ”portițele” prin care viitoarele înțelegeri își pot face loc este proiectul de lege privind organizarea judiciară. În linii generale, proiectul face referire la cooperarea instituţională între instanţele judecătoreşti şi parchete, pe de o parte, precum şi între instanţele judecătoreşti sau parchete şi orice altă autoritate publică, pe de altă parte.

Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor în vigoare incriminează tentativa serviciilor de informaţii de a racola personal din rândul judecătorilor şi procurorilor. Proiectul propus de Guvern nu mai conține astfel de prevederi, fiind eliminate atât interdicţia racolării, cât şi tentativa.

„A fost abrogată fără nici un fel de explicaţie şi această infracţiune, iar semnalul pe care eu îl percep citind aceste modificări este acela de reîntoarcere tăcută şi pe furiş la o situaţie de facto care a fost foarte bine expusă […] din publicarea acestor protocoale şi a tuturor efectelor absolut nocive pe care acestea le-au avut asupra justiţiei ca serviciu public. E nevoie să fim vigilenţi de fiecare dată când se modifică legislaţia”, a spus Dana Gîrbovan. La finalul lunii august, proiectele de legi ale justiţiei au fost aprobate de Guvern, iar acestea au fost trimise în Parlament pentru dezabatere și adoptare. În acest sens a fost înființată o comisie parlamentară specială. Dintre cele trei proiecte de legi care vizează Justiția ajunse în parlament – statutul judecătorilor şi procurorilor, legea de organizare judiciară și legea Consiliului Superior al Magistraturii, ultimele două au primit raport favorabil şi au fost trimise la vot în Camera Deputaților. De mențioant că Senatul este for decizional în acest caz.

articolul original.

EDITORIAL Ion Cristoiu: Zelenski a pierdut o treime din teritoriu, 60% din PIB și ieșirea la mare

1 October 2022 at 01:27
By: FLUX 24
image

Nu pentru a mă fuduli, ci pentru a semnala un fapt straniu, am arătat în comentariile dedicate Referendumurilor din teritoriile ocupate de Armata Rusă că sînt singurul publicist din România, și poate nu doar din România, care-și exprimă stupoarea că în anul de grație 2022, și nu în 1601, nu în 1700, o putere militară răpește unei țări independente, membre ONU, 15 la sută din teritoriu. Adăugat celui anexat în 2014, acest teritoriu ridică la procentajul de 20% din Ucraina mărimea teritoriului ucrainean care devine rusesc.
Rusesc pur și simplu.

O dată transpuse în practică rezultatele Referendumurilor – scriam în comentariile anterioare de pe cristoiublog.ro – harta Europei și a lumii se schimbă. Federația Rusă sporește cu 20% din teritoriul ucrainean, în timp ce Ucraina se reduce cu 20%. Teritoriul care va face parte din Federația Rusă e un teritoriu vital pentru supraviețuirea Ucrainei. Realizează 60 % din PIB-ul Ucrainei, cuprinde ieșirea la mare a Ucrainei și, mai ales, porturile prin care Kievul respira economic.

Pentru a fi mai exact, eu n-am vorbit de anexarea teritoriilor. Am vorbit de modificarea prin forță a hărții stabilite de Dreptul internațional, dar mai ales de crearea unei realități care, după cîteva luni, dacă Ucraina, ajutată de Occident, nu-i va arunca pe ruși în Mare, eliberînd teritoriile din Sud mai ceva decît Armata Roșie în 1944 teritoriile rusești din Vest, va deveni greu de desființat chiar dacă Rusia ar vrea. Cîtă vreme teritoriile respective erau doar cucerite militar sau chiar și cîtă vreme erau sub forma unor republici independente, un Tratat de pace, sub semnul lui Teritorii contra păcii (renunțarea de către Rusia la Donbas în schimbul Crimeii) se mai putea ajunge la o înțelegere. O dată intrate în componența Federației Ruse teritoriile respective vor deveni o realitate rusească, asemănătoare celei din Basarabia de după 1812. În cazul teritoriilor ucrainene din 2022, intrarea în componența Rusiei înseamnă infinit mai mult decît cucerirea militară. Pe teritoriul respectiv se vor aplica toate legile din Federația Rusă. De la administrația locală pînă la școli, instituții cultural artistice și limbă de stat, totul va deveni rusesc. Mult mai important, bogățiile teritoriului vor deveni bogății ale Rusiei. Deja liderii din Donbas au confiscat toate bunurile oligarhilor ucraineni din zonă, inclusiv ale celebrului proprietar al echipei Șahtior Doneț. Oameni de afaceri din Rusia, dar și oameni de afaceri ucraineni colaboratori ai rușilor vor pune mîna pe contracte bănoase. Vladimir Putin a anunțat că în aceste teritorii se va trece la reconstrucție masivă. Firește, asta va costa Rusia, dar reconstrucția sau chiar construcția, nu numai că va modifica realitatea de pînă acum din temelii, dar, mai mult, va obliga Rusia să apere cu orice preț aceste teritorii. În scurt timp se va crea o realitate social-economică și politică rusească (la asta Rusia țaristă a fost măiastră) încît dacă la Kremlin ar veni un Navalnîi, să-i spunem, acestuia i-ar fi imposibil să restituie de bună voie teritoriile deja rusificate. Noua realitate va face sute de mii de oameni interesați vital în păstrarea Sudului în componența Rusiei. Ca să nu mai spunem că nimeni din Rusia n-ar fi de acord cu asta. Putem presupune că dacă Ucraina nu-și recapătă teritoriile în cîteva luni, împotriva unei ofensive a Kievului se va ridica întreaga populație din aceste teritorii.

În editorialul din 27 septembrie 2022, scris imediat după încheierea Referendumurilor, notam că rezultatele nu înseamnă automat intrarea teritoriilor în componența Rusiei:

„Deocamdată nu știm dacă decizia privind alipirea nu se va amîna. E o șansă infimă să se întîmple asta (Vladimir Putin a anunțat din 21 decembrie alipirea) dar ea trebuie luată în calcul.

Dacă ea va avea loc vom descoperi că acest fapt împlinit ar fi fost imposibil dacă Referendumurile nu s-ar fi desfășurat. Altfel spus dacă ele ar fi fost amînate sau suspendate pe motivul real că nu se pot desfășura în condiții de minimă securitate.”

Ziua de 30 septembrie 2022 ne-a dovedit că sansa infimă n-a avut loc. Practic, teritoriile cucerite după 24 februarie 2022 au devenit ale Rusiei. Chiar și regiunile Herson și Zaporojie, declarate doar independente, nu din alte motive, dar ele mai trebuie mărite înainte de a fi anexate, au devenit ale Rusiei.

Scriam așadar că Referendumurile s-au desfășurat netulburate.
Dacă ele ar fi fost amînate sau suspendate sine die pe motiv că atacurile partizanilor ucraineni pun în pericol securitatea desfășurării, atunci momentul 30 septembrie n-ar fi avut loc. Spre surprinderea mea atît de mult invocații patrioți ucraineni, gata să-și dea viața pentru pămîntul sfînt al Ucrainei, n-au mișcat un deget. Tot spre stupoarea mea, presa mondială, pe deplin mincinoasă în Războiul Ucrainei, n-a încercat nici măcar să născocească un caz de acțiune individuală împotriva desfășurării Referendumurilor.

Celor scrise în septembrie trebuie să le adaug următoarele.
30 septembrie n-ar fi avut loc dacă rușii ar fi fost și acum, după șapte luni de război, doar la cîțiva kilometri cuceriți în Sud. Volodîmîr Zelenski și Occidentul ne-au pisat zi de zi cu eroismul ucrainenilor în apărararea patriei. Pentru fiecare metru din pămîntul sfînt al patriei ucrainenii sînt gata să-și dea viața. Și nu e vorba doar de militari, ci și de civili.

Cuba a fost timp de decenii insula dușman a Americii sau a Imperiului, cum zicea Fidel Castro. Și cu toate acestea, excepție făcînd dezastruoasa debarcare din Golful Porcilor, America n-a încercat niciodată o intervenție militară în Cuba. Și asta s-a petrecut și după ce Uniunea Sovietică s-a destrămat.

De ce ?
Americanii știau bine că o intervenție militară în genul celei întreprinse acum de Rusia în Ucraina i-ar fi costat enorm. Cuba era pregătită să se apere după principiul ridicării la luptă a întregului popor. Din toate punctele de vedere, Ucraina lui Zelenski a fost din 24 februarie, în raport cu Federația Rusă precum Cuba lui Castro față de SUA. Dacă ar fi să dăm crezare talk-show-urilor zilnice ale lui Volodîmîr Zelenski, poporul ucrainean s-a ridicat ca un singur om împotriva agresorului. În această luptă, spre deosebire de Cuba lui Castro, Ucraina lui Zelenski n-a fost singură. A avut de partea sa America, Occidentul, Serviciile secrete occidentale și mai ales întreaga presă occidentală.

Spre Ucraina au curs arme, bani (miliarde de dolari), informații obținute de Serviciile secrete occidentale, specialiști în armament sofisticat, mercenari.
De dragul Ucrainei presa occidentală s-a transformat într-o Pravda bolșevică.
Slăbiciunile regimului Zelenski, inclusiv plecarea peste graniță a oligarhilor din camarila președintelui, cu bani cu tot, fără a contribui cu o grivnă la apărarea țării, au fost trecute sub tăcere.
Corespondenții străini din Ucraiana s-au încolonat cuminți sub comanda lui Zelenski.
Și cu toate acestea nu după cinci ani, nu după un an, ci doar după cîteva luni, Armata Rusă a cucerit 15% din teritoriul ucrainean fără să întîmpine o rezistență înverșunată.

Acum, după ceremoniile Anexări, i ne dăm seama că acesta a fost de la început obiectivul lui Putin. Pe parcursul Războiului am fost asigurați că serviciile secrete occidentale știu tot ce gîndește Putin, că pot prevedea și cînd merge Putin la pisoar. Punînd la cale Maskirovka așa zisei cuceriri a Kievului, rușii s-au concentrat în Sud. Cum de nu s-au aflat că adevăratul obiectiv al lui Putin era Anexarea din aceste zile? Pînă să se prindă ucrainenii că obiectivul adevărat al rușilor era cucerirea Sudului, un mare teritoriu ucrainean era în mîna agresorului. Dar chiar și în aceste condiții, fiind vorba de apărarea pămîntului sfînt al patriei, te-ai fi așteptat ca împotriva cotropitorului să se ridice întregul popor.

În Primul Război Mondial, în timp ce bărbații erau pe front, franțuzoaicele lucrau în locul bărbaților în uzine. Femeile și copii din Rusia lui Stalin au trudit zi și noapte în frigul Siberiei pentru a pune pe picioare industria militară în Războiul cu nemții.

Unde e întregul popor ucrainean care se ridică la luptă? În timp ce militarii se băteau în Sud Kievul, Lvovul își vedeau de treburile zilnice. Ce fel de apărare de către întregul popor putem vorbi cînd din Ucraina au plecat în Europa milioane de refugiați? Dacă ar fi fost atacată Cuba, Castro ar fi plecat din țară femeile și copii? De ce nu s-ar lupta cu agresorul și femeile, ba chiar și copii? E o întrebare pe care ne-o punem luînd în serios propaganda ucraineană și cea occidentală care au insistat pe eroismul poporului ucrainean în lupta cu Imperiul.

Momentul 30 septembrie 2022 a creat o nouă realitate.
Volodîmîr Zelenski jură că va porni o ofensivă de proporții și în cîteva luni îi va arunca pe ruși în mare. Și că pentru aceasta, poporul ucrainean va face un efort uriaș. Lăsînd la o parte că în ofensivă e mai greu decît în defensivă, avem dreptul să ne întrebăm:
De ce nu s-a făcut acest efort în apărarea teritoriului ucrainean?
Dacă s-a fi făcut acest efort, nu s-ar fi ajuns la Referendumuri și la Anexare.
Altfel spus, la o fază a Războiului mult mai periculoasă pentru pacea lumii decît cea din prima fază.

Nu excludem ipoteza unei geniale viclenii strategice.
Și anume că Rușii au fost lăsați să cucerească și chiar să alipească 20% din Ucraina, pentru ca ucrainenii, cu un potențial uman și militar păstrat în rezervă, ascuns rușilor, să declanșeze o ofensivă pe întregul front de o mie de kilometri, și, ca un tăvălug de neoprit, într-o lună să elibereze cei 25 000 de kilometri pătrați, să-i spînuzre în trecere pe colaboraționiști și să-i ia prizonieri pe toți rușii din teritoriile eliberate. Sau măcar să creeze pentru ruși un nou Dunkeque din al doilea Război mondial.

Trebuie să luăm în calcul și această ipoteză.
Ea ar explica multe ciudățenii.
Și faptul că ucrainenii s-au retras pînă la granița Donbasului fără să opună o rezistență eroică.
Și faptul că presa lumii nu dă amănunte despre Armata Ucraineană.
Și faptul că Referendumurile s-au desfășurat netulburat.
Și faptul că la provocarea rusească a Anexării Occidentul a răspuns pînă acum slab.

Mai mult ca sigur Volodîmîr Zelenski are un asemenea plan și l-a împărtășit aliaților occidentali.
Dacă n-ar fi așa Volodîmîr Zelenski ar trebui să-și dea demisia de onoare.
Nu de alta, dar sub conducerea sa Ucraina a pierdut o treime din teritoriu!

articolul original.

Plagiatoarea Eroină a Neamului CONTROVERSA ZILEI DE ANDREI BĂDIN

30 September 2022 at 05:02
By: FLUX 24
image

Am cunoscut-o în 2005 la Evenimentul Zilei, În redacție era supranumită „Copypaste” din cauză că singura sursă a ei în media era celebrul Goagăl. Ținta predilectă a „dezvăluirilor” era Sorin Ovidiu Vîntu, care era subiectul anchetelor României Libere de unde „Eroina” se „inspira” voluptuos.

Mai apoi am aflat că a plâns după ce a prestat la celebrul SOV unde nu a produs nici un material jurnalistic care poate fi găsit pe Goagăl, dar a încasat 8000 de euro lunar, conform relatărilor din media. Dar a plâns la tv…

După am aflat că este absolventa unei „celebre” facultăți de jurnalistică din Sibiu, unde ar fi finalizat studiile cu un plagiat.

De fotografiile penibile care cică sunt „kompromat” îmi e rușine de rușinea ei.

Dar Plagiatoarea demască plagiatorii. Superb! Țară mică, mese puține…

Au mai fost cazuri în societatea recentă românească când unor personaje li s-a creat o legendă ca mai apoi să fie propulsate în diferite funcții.

Acum plagiatoarea e și eroină a Nației. Undeva e o defecțiune în nația asta. Noapte bună, România, oriunde te ai afla!

articolul original.

2 țări câștigă din exploziile Nord Stream

28 September 2022 at 17:49
By: FLUX 24
image

După cum a explicat senatorul pe canalul său Telegram, ruptura conductelor de gaz a fost benefică „doar pentru două țări”.

„Una este Ucraina, care devine un monopol care tranzitează gazul rusesc către Europa. Iar cealaltă este Statele Unite, care alunga din Europa o parte semnificativă a gazului rusesc – concurenta US LNG”, a spus Kosachev.

„Europa se confruntă cu o alegere dură între a cumpăra minciuni, demonstrând astfel solidaritatea euro-atlantică notorie (loialitatea lașă este un termen mult mai bun, totuși) sau a-și aduna curajul și a desfășura o investigație reală și sinceră. Apropo, Rusia este absolut gata pentru asta”, a spus Kosachev.

articolul original.

MARELE JOC STRATEGIC: Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

28 September 2022 at 16:00
By: FLUX 24
image

CE SUSȚINE ARTICOLUL:

Diferența dintre Franța și restul Europei

Întreaga epopee a gazelor a efectat Franța în cea mai mică măsură. Cândva, foarte de demult, marele lider francez Charles de Gaulle nu s-a plecat în fața americanilor și a lăsat în urma lui o țară cu rachete nucleare și o grămadă de centrale nucleare. Astfel că, astăzi, Franța nu suferă atât de mult ca restul Europei din cauza crizei energetice.

La producția de energie atomică, în fruntea tuturor se află Statele Unite, care nu sunt idioate să-și distrugă propria industrie energetică. Americanii îi pot învăța pe alții, care nu au nici creier, nici suveranitate, să facă acest lucru, dar singuri, ei nu se grăbesc să-și demonteze centralele nucleare.

Iar Franța s-a dovedit mai deșteaptă decât colegii ei din Uniunea Europeană. Dacă din acest tabel vom selecta țările nu după producția de energie electrică, ci după ponderea energiei nucleare, pe primul lor nu vor fi SUA, ci Franța.

În Franța, 70% din energie este produsă de centralele nucleare. Motiv pentru care criza gazelor i-a afectat mai puțini pe francezi. Iar după rata inflației, Franța s-a situat pe locul trei din coadă printre țările europene. Adică aproape cea mai mică.

Numărul mare de centrale nucleare face ca Franța să fie mai puțin vulnerabilă la situația cu gazul natural din Europa. Ce este mai rău este faptul că Franța dispune de posibilitatea de a împărți energia produsă de centralele sale nucleare cu alte statele ale Uniunii Europene, în special cu Germania. Germania ne interesează mai mult decât alte țări europene, pentru că ea ține, practic, Uniunea Europeană.

Germania plătește cele mai mari contribuții la bugetul Uniunii Europene și, prin subvențiile sale, are putere de influență asurpa multor țări europene. Atrăgând de partea noastră Germania, noi automat atragem peste 10 țări ale UE, care se bucură de subvenții din partea UE și depind de Germania.

Cu centralele sale nucleare și cu livrările de electricitate în Germania, Franța ne împiedică să obținem, prin criza energetică, plecarea marionetei americane Scholz din funcția și venirea unui pro-rus, cu anularea ulterioară a sancțiunilor și lansarea gazoductului Nord Stream-2. Dar de ce să fie lansat din moment ce aceeași energie, dar obținută nu din gaze, ci de la centrale nucleare, poate fi primită din Franța?

În plus, pe fondul deficitului de gaz, cererea pentru centrale nucleare a crescut, iar francezii sunt concurenți direcți ai companiei ruse Rosatom. O centrală nucleară este un atu mai puternic decât gazul. Deoarece gazul poate fi cumpărat și din altă parte, dar o centrală nucleară trebuie să fie deservită de acea țara care a construit-o. Dacă Rosatom construiește undeva o centrală nucleară, acea țară rămâne pentru multe decenii legată de Rusia prin activități de întreținere și furnizare de combustibil nuclear. Proiectele atomice leagă țările între ele.

Trebuie să câștigăm influență în Europa prin reglementarea livrărilor de gaze și combustibil nuclear. Pentru ca Europa să îndeplinească dorințele noastre prin reglementarea furnizării de energie. Și a trebuit să ne gândim cum să scoatem Franța din ecuație, deoarece francezii ne împiedică.

Nord Stream-2 versus centralele nucleare franceze

Poate ați auzit că activitatea centralelor nucleare din Franța a fost negativ influențată anul acesta de temperaturile ridicate și de defecțiuni tehnice. A fost nevoie să fie oprite cam jumătate din blocurile energetice. Iar prețul energiei electrice în Franța a sărit de la 85 de euro/megawatt/oră, la aproape 1000 de euro.

Peste câteva zile însă vine toamna, canicula se va topi curând, iar defecțiunile tehnice pot fi, în general, rezolvate. De aceea, Franța ar putea începe curând să furnizeze electricitate în UE. O oportunitate de care se vor folosi cu mare plăcere germanii, pentru a amâna lansarea conductei Nord Stream-2.

Dar sunt probleme a căror rezolvare îi depășește pe francezi. Centralele nucleare franceze nu funcționează cu spiritul sfânt al lui De Gaulle. Pentru a produce energie, ele au nevoie de tone de uraniu. Dar Franța nu are uraniu. Îl cumpără din alte țări. Iată de unde.

De unde poate lua Franța uraniu?

Unde se află, pe planeta noastră, zăcăminte de uraniu:

În același timp, vom răspunde imediat la întrebarea care ni s-a pus în comentarii: de ce Rusia livrează uraniu americanilor? Trebuie interzis imediat! Privind la tabel, vă veți putea convinge că nu are sens. Ne-am priva de o sursă de venit și nu vom obține nimic în schimb.

SUA pot cumpăra uraniu din Canada sau Australia. În SUA, ponderea energiei nucleare este de doar 19,7%, spre deosebire de Franța, unde ea este de 70%. Cu alte cuvinte, America nu este chiar atât de vulnerabilă la livrările de uraniu și poate cumpăra uraniu din alte țări, care o ascultă și fac tot ce spun SUA.

Să revenim însă la Franța. În tabel pot fi observate o serie de țări africane. Nu cred că întâmplător a devenit celebră în Africa renumita orchestră Wagner, care a adunat acolo mii de fani africani cu steaguri rusești și portretele lui Putin. Africanii le cer acum colonialiștilor europeni să plece de pe continentul lor. Ceea ce înseamnă că Franța ar putea pierde curând livrările de uraniu din Africa, dacă Rusia va dori așa ceva.

Urmează China, care nu are însă nevoie de uraniu. Dacă privim cifra 0,1% din dreptul Statelor Unite, înțelegem că americanii și-au epuizat vertiginos rezervele și vor depinde și mai mult de canadieni și australieni din punctul de vedere al livrărilor de uraniu, ceea ce înseamnă că Macron nu are ce căuta acolo. De altfel, Australia și-a demonstrat poziția față de Franța, când a rupt contractul cu Parisul pentru submarine, încheind altul cu SUA.

Prin eliminare, rămâne Kazahstanul, cu cele mai mari rezerve dovedite de uraniu de pe planetă. Iar din această perspectivă devine brusc foarte clar de ce Occidentul a demonstrat o atât de activă implicare în protestele din Kazahstan. Și de ce noi am introdus atât de repede acolo trupe ODKB (Organizația Tratatului de Securitate Colectivă – n.r.).

Petrol, uraniu și Kazahstan

La acel moment era important pentru noi să nu pierdem Kazahstanul și uriașele lui rezerve de uraniu din sfera noastră de influență. Dacă am pierde Kazahstanul, ar putea eșua întreaga strategie de influență asupra Europei.

Dar pentru salvarea regimului său, Tokaev a răsplătit Rusia cu o neagră ingratitudine. Când Occidentul a introdus sancțiuni, Tokaev a decis să adere la ele, pentru a alunga Rusia de pe piața petrolului. Având în vedere că activele lui sunt păstrate în bănci din străinătate, el nu ar fi regretat nici uraniu pentru Franța. În general, s-a dovedit că nu este omul nostru.

De aceea au început, apoi, să apară nereguli stranii în funcționarea Conductei Caspice (KTK), prin care Kazahstanul își exportă petrolul în Europa. Iată cum apare pe hartă:

Cum se poate vedea, oleoductul kazah traversează teritoriile Rusiei. Ce ghinion. Nefericitul Tokaev s-a confruntat cu faptul că, drept răspuns la isprăvile lui, Kazahstanul a rămas fără principala sursă de livrare a petrolului. Ca să fim mai preciși, cu 87% din toate livrările prin conducte.

Exportul de petrol asigură 40% din bugetul Kazahstanului. În cazul în care KTK va fi oprit o perioadă mai lungă, evenimentele din Kazahstan s-ar putea repeta foarte ușor. Data trecută, revoltele au izbucnit pentru că Nazarbaev și clanul său au cheltuit pentru ei banii dobândiți din vânzările de petrol, fără să se gândească în mod deosebit la popor, dar de data aceasta livrările de petrol s-au oprit de tot.

O astfel de manevră poate asigura Rusiei demisia lui Tokaev. Pentru că Kazahstanul nu are variante, cum și unde și-ar putea transporta petrolul. Există, desigur, varianta creșterii exporturilor către China. Dar China se teme să susțină regimul lui Tokaev, pentru că politicianul pro-occidental este periculos pentru China. De ce? Să privim harta:

Occidentul încearcă să destabilizeze China din interior – prin uiguri (pătrățelul roșu de jos – n.r.). Iar Kazahstanul are graniță cu Regiunea Autonomă Uigură. Și China ar trăi mult mai liniștită dacă în Kazahstan s-ar afla la putere un pro-rus, nu un pro-occidental, pentru ca Occidentul să nu poată furniza uigurilor, pe la granița kazahă, arme și radicali și să încerce să aprindă China din interior. Prin urmare, chinezii nu vor spori achizițiile de petrol kazah pentru a nu susține la putere un politician pro-occidental.

Reiese că, oprind oleoductul kazah, Rusia ar putea priva Kazahstanul de venituri, obligându-l pe Tokaev să demisioneze. Dacă în Kazahstan va veni la putere un guvern pro-rus, Franța nu va avea șanse să obțină de acolo uraniu. Nici din Africa – acolo sunt companiile noastre militare private. De uraniu au nevoie și SUA, așa că Macron nu va obține nimic nici din alte țări.

În această situație, francezii nu vor putea furniza electricitate germanilor și nu vor putea concura cu Rosatom pentru contracte de construcție a unor noi centrale nucleare. Cine are nevoie de astfel de centrale fără livrări de combustibil nuclear?

Ceea ce înseamnă că germanii vor arunca în Scholz cu aceleași cârpe pe care el le propune compatrioților săi să se șteargă din cauza deficitului de hârtie igienică.

Și pentru scăderea drastică a nivelului de trai și pentru oprirea uzinelor unde oamenii lucrează și care au rămas fără energie. Germanilor nemulțumiți li se vor alătura oamenii de afaceri germani, care s-au cam săturat de Scholz. Ei trebuie să facă bani, iar Scholz nu observă în mod intenționat și la ordinul venit de la Departamentul de Stat gazoductul cu turbine funcționale de la picioarele sale.

Dar nu este vorba doar despre lansarea Nord Stream-2. Germania este o țară cheie a Europei, care plătește cele mai mari subvenții în UE, unde dictează politica sa. Cu excepția Poloniei și a țărilor Baltice, plătite, de asemenea, și de SUA.

Dacă lași Franța fără uraniu, noi înclinăm spre cooperarea cu Germania, iar după ea vor veni și multe alte țări europene. Iar restul poate fi atras prin construcția de centrale nucleare rusești. Inclusiv pe francezi, care vor fi nevoiți să se înțeleagă cu noi în privința livrărilor de uraniu, deoarece noi suntem și în Africa, și în Kazahstan, noi suntem acolo unde este uraniu.

Iată cum Rusia, jucând întregi partide de șah, nu lasă Uniunii Europene portițe de scăpare și o obligă să colaboreze în condiții avantajoase nouă.

 (Sursa: https://dzen.ru/media/kremlin_whisper/uranovyi-kozyr-v-rukave-putina-chto-proishodilo-poka-vse-byli-uvlecheny-cenami-na-gaz-v-evrope-630cc12fe746ad0acf708c94)

articolul original.

Liderul partidului de guvernământ din Polonia acuză căile ferate germane că au dat jos dintr-un tren europarlamentari polonezi

27 September 2022 at 16:06
By: FLUX 24
image

”Eurodeputaţi polonezi călătoresc într-un tren german, la clasa întâi. Urcă un german şi îşi dă seama că sunt polonezi. Cheamă conductorul pentru a-i da jos, pentru că cum pot să îndrăznească polonezii să stea la clasa întâi”, a declarat el.

La începutul lui septembrie, Polonia i-a cerut vecinului său din est să-i plătească reparaţii financiare pentru al Doilea Război Mondial.

articolul original.

Orbán: Țările europene plătesc o suprataxă pentru ţiţei, gaze naturale şi electricitate, în timp ce în SUA preţul gazului şi al electricităţii reprezintă doar o fracţiune faţă de preţurile din Europa

26 September 2022 at 18:44
By: FLUX 24
image

Premierul a luat cuvântul înaintea ordinii de zi, cu ocazia deschiderii sesiunii de toamnă a Parlamentului ungar. Legat de războiul care se desfăşoară în vecinătatea estică a Ungariei, acesta a afirmat că, pas cu pas, tot mai multe regiuni ale lumii devin victime ale războiului. Războiul dintre Ucraina şi Rusia ar putea fi doar un conflict local, însă sancţiunile economice impuse de Occident l-au transformat într-un război economic global, “aşa că ne confruntăm cu un război armat local şi cu un război economic global”, a explicat şeful Guvernului de la Budapesta.

Acesta a adăugat că trebuie să ne aşteptăm la un război prelungit. Ucraina este susţinută de America şi UE cu arme şi bani, iar rezervele Rusiei sunt nesfârşite atât în ce priveşte resursele umane, cât şi armamentul, a mai precizat premierul.

Războiul din vecinătatea Ungariei va persista în acest an şi în următorul an, iar economia mondială riscă să intre în colaps şi cea europeană să se prăbuşească.

Potrivit lui Viktor Orbán, în prezent, în urma sancţiunilor impuse, ţările europene plătesc o suprataxă pentru ţiţei, gaze naturale şi electricitate, în timp ce în SUA preţul gazului şi al electricităţii reprezintă doar o fracţiune faţă de preţurile din Europa.

Premierul ungar a afirmat că majorarea drastică a preţurilor la energie nu se datorează economiei, ci politicii, mai exact, este din vina deciziilor politice luate la Bruxelles.

Potrivit acestuia, Occidentul este de partea războiului, în timp ce Ungaria se află de partea păcii. “În loc să continuăm şi să adâncim războiul, noi solicităm încetarea imediată a focului şi negocieri de pace”, a subliniat Viktor Orbán.

Acesta a declarat că, în războiul economic care a devenit global, fiecare ţară are propriile interese, iar pentru Ungaria cele mai importante aspecte sunt să-şi protejeze securitatea, suveranitatea economică şi cea naţională.

articolul original.

În Serbia pensiile cresc cu 21%

26 September 2022 at 18:04
By: FLUX 24
image

Vorbind pentru Telejurnalul matinal al Radioteleviziunii Serbiei, Mali a spus că salariile în sectorul public vor fi mai mari de la 1 ianuarie cu 12,5 la sută și a amintit că salariul minim va crește cu 14,3 la sută, astfel că anul viitor, pentru prima dată va depăși 40.000 de dinari. 

El a menționat că în anul 2012 salariul mediu a fost de 311 euro, iar acum este de 633 de euro. În urmă cu 10 ani, venitul anual pe locuitor a fost de 4.700 de dolari, iar astăzi este peste 8.000 de dolari.

articolul original.

Dreapta italiană a câștigat alegerile

25 September 2022 at 21:08
By: FLUX 24
image

UPDATE: Exil pollul pentru ora 23 confirmă rezultatele și o majoritate pentru Alianța de dreapta.

Alianța de strânga ar fi obținut între 25,5 și 29.5%.Mișcarea 5 stele ar fi obținut în jur de 16%.

Alianța de dreapta ar fi obținut majoritatea conform exit-pollurilor difuzate de televiziunile italiene.

articolul original.

Poliția ucraineană a oprit Drumul Crucii credincioșilor români și l-a amendat pe Mitropolitul Longhin

25 September 2022 at 15:24
By: FLUX 24
image

De remarcat că sâmbătă dimineață, în jurul orelor 6.00, cu participarea și binecuvântarea mitropolitului, un grup de credincioși au pornit în „Drumul Crucii” pe jos, de la Mahala până la Mânăstirea din Boian.

Pe drum credincioșii au fost opriți de polițiști, iar pe numele organizatorului a fost deschisă o anchetă în temeiul art.185-1 din Codul Ucrainei privind contravențiile administrative (încălcarea normelor de organizare și desfășurare a adunărilor publice, mitingurilor, demonstrațiilor și procesiunilor stradale).

Potrivit unui comunicat al poliției, la procesiune au participat aproximativ 1.000 de persoane, iar Mitropolitul Longhin Jar va fi nevoit să achite o amendă.

articolul original.
❌