ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Gloria Buzău a mai făcut o achiziție înaintea plecării în Bulgaria. Adrian Mihalcea a primit un atacant care a evoluat la FC Voluntari și a stabilit amicalele și lotul care va fi deplasat în cantonament

28 January 2023 at 15:48

Gloria Buzău va pleca luni, 30 ianuarie, în cantonamentul din Bulgaria, de la Nisipurile de Aur, unde va sta până pe 19 februarie. Adrian Mihalcea a stabilit meciurile amicale pe care le va disputa acolo, dar și lotul de jucători care va fi deplasat.

Printre cei 25 de fotbaliști se numără și un nou atacant, un neamț cu cetățenie a Macedoniei de Nord, Viktor Angelov, în vârstă de 28 de ani.

Gloria Buzău a adus un atacant înaintea plecării în Bulgaria, pe Viktor Angelov

Născut în orașul german Dortmund, Angelov a ajuns la Gloria Buzău după o experiență avută în prima ligă din Macedonia de Nord, la Akademija Pandev. A marcat doar un gol în acest sezon, în 11 meciuri.

Angelov a mai evoluat în România, în perioada ianuarie 2021-ianuarie 2022, la FC Voluntari, pentru care a marcat o singură dată în 27 de meciuri. Referitor la experiențele din trecut, Viktor Angelov a mai fost legitimat, la nivel de seniori, la Rabotnicki, Metalurg Skopje, FC Shkupi (toate din Macedonia de Nord), Ujpest FC (Ungaria) sau Siroki Brijeg (Bosnia).

 • În această campanie de transferuri de iarnă, la Gloria Buzău au mai ajuns șase jucători, portarul Denis Rusu, fundașul Alexandru Șuteu, mijlocașii Răzvan Greu, Istvan Fulop și Andrei Pandele și atacantul Joseph Godwin

Gloria Buzău s-ar putea despărți de Wynney Boison, Alexandru Munteanu şi Dorin Burlacu

Gloria Buzău a anunțat că atacantul a semnat pe doi ani, până la începutul anului 2025, dar și care e situația plecaților. Au reziliat, deja, Albert Popa, Mihai Neicuţescu, Cristian Ciobanu, Răzvan Matiş, Georgian Honciu, Sergiu Pîrvulescu şi Alin Manea.

În plus, cu trei jucători, Wynney Boison, Alexandru Munteanu şi Dorin Burlacu, sunt discuții în privința viitorului lor.

Viktor Angelov este noul jucător al Gloriei Buzău

Acesta a semnat un contract valabil cu echipa noastră pe o perioadă de doi ani și va face parte din lotul de 25 de jucători, care va pleca luni în stagiul de pregătire din Bulgaria.

În vârstă de 28 de ani, Viktor Angelov şi-a făcut junioratul la Borussia Dortmund, apoi a evoluat la echipele de seniori ale celor de la Rabotnicki, Metalurg Skopje şi Shkupi din Macedonia de Nord, Ujpest din Ungaria şi Siroki Brijeg din Bosnia-Herţegovina, dar şi pentru FC Voluntari, în 2021, pentru care a marcat un gol în 14 partide. Akademija Pandev din primul eşalon al Macedoniei de Nord este ultima echipă pentru care a evoluat noul atacant al Gloriei Buzău.

Viktor Angelov completează lista noutăţilor din această iarnă, din lotul lui Adrian Mihalcea. Vă reamintim că în prima parte a pregătirii de iarnă au mai semnat cu formaţia noastră portarii Denis Rusu (CSU Craiova) şi Dragoş Horeboiu (revenit după împrumutul la ACS Câmpulung Muscel Elite), fundaşul Alexandru Şuteu (U. Constanţa), mijlocaşii Răzvan Greu (Unirea Dej), Istvan Fulop (Bekescsaba/Ungaria), Andrei Pandele (U. Constanţa) şi atacantul nigerian Joseph Godwin (UTA Arad). În plus, internaţionalul de tineret U20, Robert Sălceanu şi-a prelungit angajamentul cu formaţia noastră până în 2026.

La capitolul plecări…

Cu cinci jucători s-au reziliat contractele (acordul ambelor părţi). Este vorba despre Albert Popa, Mihai Neicuţescu, Cristian Ciobanu, Răzvan Matiş, Georgian Honciu. Sergiu Pârvulescu şi Alin Manea au semnat cu Kids Tâmpa Braşov şi respectiv Metalul Buzău, iar Wynney Boison, Alexandru Munteanu şi Dorin Burlacu sunt în discuţii privind situaţia contractuală”, a anunțat Gloria Buzău pe pagina de Facebook.

Gloria Buzău, patru amicale în cantonamentul din Bulgaria

În privința amicalelor pe care le va disputa formația din Buzău în Bulgaria, patru la număr, va întâlni doar echipe locale, două din prima ligă, Spartak Varna şi Cherno More Varna, una din liga secundă, FC Dobrogea, şi una din eşalonul trei, Chernomorets Balchik.

S-a stabilit lotul pentru cantonamentul din Bulgaria

Gloria Buzău urmează să efectueze, în perioada 30 ianuarie-10 februarie, un stagiu de pregătire în Bulgaria, la Nisipurile de Aur. Tot aici, echipa pregătită de Adrian Mihalcea va disputa şi patru partide de verificare, toate adversarele fiind din Bulgaria. Două dintre acestea cu echipe din primul eşalon (Spartak Varna şi Cherno More Varna), una din liga secundă (FC Dobrogea) şi una din eşalonul trei (Chernomorets Balchik).

Programul meciurilor de verificare:

01 februarie: Gloria Buzău – FC Dobrudzha Dobrich
05 februarie: Gloria Buzău – Spartak 1918 Varna
08 februarie: Gloria Buzău – Chernomorets Balchik
10 februarie: Gloria Buzău – Cherno More Varna

25 de jucători, la dispoziţia lui Adrian Mihalcea

Tehnicianul formaţiei noastre a definitivat lotul cu care va efectua stagiul de pregătire din Bulgaria. Încă nerefăcut după accidentarea suferită în toamnă, Alin Cârstocea este singurul absent din delegaţia buzoiană”, notează Gloria Buzău.

Lotul care va fi deplasat în Bulgaria:

Portari: Relu Stoian, Denis Rusu, Dragoş Horeboiu;
Fundaşi: Kamil Wiktorski, Daniel Vîrtej, Rareş Uţiu, Robert Sălceanu, Bogdan Oteliţă, Kristi Marcu, Alexandru Şuteu, Ariel Lopez;
Mijlocaşi: Răzvan Greu, Andrei Pandele, Bogdan Brîncoveanu, Dinko Trebotic, Valentin Munteanu, Pablo Gaitan, Andrei Blejdea, Dragoş Lazăr, Eduardo Feitoza Sampaio, Istvan Fulop;
Atacanţi: Valentin Alexandru, Alexandru Boiciuc, Viktor Angelov, Joseph Godwin.

Auraș Brașoveanu, despre ultimele evenimente din cadrul echipei Gloria Buzău

Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Gloriei Buzău, a vorbit despre cantonamentul din Bulgaria, despre veniri, plecări și despre schimbările de lot care mai pot apărea până la reluarea Ligii 2, dar și despre gândurile față de ultimele trei runde ale sezonului regular:

Plecăm de la ideea că trebuie să asigurăm publicul spectator că se putea mai mult în prima parte a sezonului. Plecând de la acest fapt, în urma analizei făcute de staff pentru a realiza obiectivul din vară, am hotărât de comun acord, conducerea și stafful, că lotul trebuie să sufere modificări, în special în atac.

Fapt pentru care, în această perioadă au fost aduși patru jucători cu valențe ofensive, un portar care să facă concurență pe post și doi tineri jucători care să completeze lotul de fotbaliști cu limită de vârstă.

(N.r. – Despre ultimele meciuri din sezonul regular) Ne așteaptă trei examene de licență, metaforic vorbind. Fiecare examen ne va promova în următorul, pentru că trebuie să gândim că avem nevoie de cele nouă puncte, care ne vor duce unde ne-am propus. Nu putem calcula ce s-ar întâmpla dacă vom lua șase sau șapte puncte.

Dacă pornim de la ideea că ne ajunge un anumit număr de puncte, mai puțin de nouă, vom face o greșeală! Fapt pentru care nu luăm în calcul decât cele nouă puncte”.

Foto: Gloria Buzău
Video: Buzăul Sportiv

articolul original.

Gloria Buzău nu se pune nici ea cu vremea. A anulat amicalul cu CSM Râmnicu Sărat și va pleca în cantonamentul din Bulgaria cu un singur test disputat

27 January 2023 at 13:54

Gloria Buzău va pleca în cantonamentul din Bulgaria fără a mai juca al doilea meci amical din România, cu CSM Râmnicu Sărat, pe care îl avea programat sâmbătă, 28 ianuarie. Din cauza condițiilor meteo, echipa antrenată de Adrian Mihalcea a confirmat anularea partidei.

Gloria Buzău a anulat amicalul cu CSM Râmnicu Sărat

Confruntarea trebuia să aibă loc, la fel ca precedenta, de săptămâna trecută, în care Gloria Buzău s-a impus cu 2-0, tot la Râmnicu Sărat, însă căderile masive de zăpadă au dus la anularea confruntării și, probabil, disputarea la o altă dată, poate chiar după revenirea din cantonamentul din Bulgaria.

Oricum, Adrian Mihalcea a programat o perioadă de pregătire aglomerată, iar deplasarea în stagiul de pregătire se va face devreme, luni, 30 ianuarie.

Gloria Buzău va pleca luni în cantonamentul din Bulgaria

Terenul pe care trebuia să se joace amicalul de sâmbătă a fost acoperit de zăpadă, dar poate Gloria Buzău va avea condiții mai bune, prielnice pregătirilor, amicalelor și antrenamentelor în Bulgaria, acolo unde va sta 12 zile.

”Gloria Buzău ar fi trebuit să dispute mâine, 28 ianuarie, al doilea joc de verificare din această perioadă precompetiţională. Din cauza căderilor masive de zăpadă terenurile au devenit inutilizabile. În consecinţă, echipa se va pregăti pe un teren sintetic acoperit, iar luni dimineaţă se va pleca în Bulgaria pentru un stagiu de pregătire de 12 zile”, a anunțat Gloria Buzău vineri, cu o zi înaintea amicalului cu CSM Râmnicu Sărat, pe pagina de Facebook.

Gloria Buzău, cel puțin trei amicale în Bulgaria

Deocamdată, Gloria Buzău nu a anunțat numele adversarelor pe care le va întâlni în Bulgaria, la Nisipurile de Aur, unde se va afla în perioada 30 ianuarie – 10 februarie, precizând doar că va disputa trei-patru, trei în datele de 1, 4 și 8 februarie.

Ce spunea în momentul reunirii Adrian Mihalcea despre perioada de pregătire:

”Avem perioada centralizată, unde vom avea posibilitatea de a juca cel puțin trei meciuri amicale, după care ne vom pregăti la Buzău, ultimele pregătiri înainte de începerea campionatului. Avem nevoie de o pregătire bună, de omogenitate cât mai mare în cadrul lotului și gândire pozitivă, pentru a ne atinge obiectivul.

Un stagiu de pregătire în care vom avea și trei meciuri amicale, cu două echipe de liga a doua și o echipă din prima ligă.”

O parte dintre jucătorii plecați de la Gloria Buzău au semnat cu noi echipe

Dacă la privința noutăților au fost prezentați portarul Denis Rusu, fundașul Alexandru Șuteu, mijlocașii Răzvan Greu, Istvan Fulop și Andrei Pandele și atacantul Joseph Godwin, la capitolul rezilieri clubul încă nu a comunicat nimic oficial.

Față de lotul cu care s-a încheiat anul 2022, de la Gloria lipsesc acum destul de mulți jucători: Albert Popa, Sergiu Pîrvulescu, Dorin Burlacu, Cristian Ciobanu, Georgian Honciu, Alin Manea, Răzvan Matiș, Alexandru Munteanu și Mihai Neicuțescu.

Unii dintre aceștia și-au găsit deja noi echipe. Popa a mers la SR Brașov, Pîrvulescu a fost direcționat de Kids Tâmpa la FC Brașov, Matiș a ajuns la Unirea Dej, Honciu a semnat cu Metaloglobus, în timp ce Manea a fost împrumutat la Metalul Buzău.

Gloria Buzău, parcurs bun după numirea lui Adrian Mihalcea și speră la play-off

Adrian Mihalcea a avut un parcurs destul de bun cu Gloria Buzău. Numit la începutul lunii octombrie în poziția de antrenor principal, a condus 11 partide în toate competițiile și a înregistrat patru victorii, trei remize și trei eșecuri. Însă, o singură înfrângere a fost consemnată în Liga 2.

În rest, Mihalcea a obținut rezultate pozitive cu Gloria Buzău în campionat, singurul eșec fiind cel cu Concordia Chiajna, scor 0-1. Astfel, ultimele meciuri de sezon regular vor fi abordate de Gloria Buzău de pe locul 6, cu 26 de puncte, la un punct de locul 5, Unirea Dej, și cu un punct peste locul 7, FK Miercurea Ciuc.

Foto: Gloria Buzău

articolul original.

Antrenorul echipei UTA a explicat de ce a fost de acord cu cedarea lui Joseph Godwin la Gloria Buzău

23 January 2023 at 10:30

UTA și Gloria Buzău s-au înțeles pentru împrumutul lui Joseph Godwin la formația din Crâng.

Atacantul nigerian de 2.03 metri a ajuns de vineri, 20 ianuarie, sub comanda lui Adrian Mihalcea, iar luni, 23 ianuarie, se vor semna actele.

Liga2.ro a anunțat despre această mutare din data de 17 ianuarie.

Laszlo Balint, despre împrumutul lui Joseph Godwin la Gloria Buzău: ”Pentru el este oportun să meargă și să confirme”

Fotbalistul african de 19 ani va încerca să pună umărul la promovarea buzoienilor în SuperLigă, însă, înainte de toate, Gloria trebuie să țină cu dinții măcar de locul 6 (ultimul ce duce în play-off) în ultimele trei etapee ale sezonului regular al Ligii 2. În primele etape ale anului, la Buzău ajung FC Brașov și Unirea Slobozia, iar în ultima rundă elevii lui Adrian Mihalcea merg la Baia Mare.

Ca și la Arad, Joseph Godwin va avea de luptat pentru un tricou de titular cu un tânăr fotbalist basarabean, dar și cu un ”vârf” experimentat. După Postolachi și Keseru, nigerianul se va duela cu Alexandru Boiciuc și Valentin Alexandru pentru a bifa mai multe minute oficiale la echipa la care va fi împrumutat până la data de 30 iunie.

A apărut o ofertă de împrumut de la Gloria Buzău, iar, din punctul meu de vedere, pentru el este oportun să meargă și să confirme și la nivel oficial. Va juca într-o echipă foarte bună, care își propune accederea în play-off-ul Ligii 2, o echipă cu un antrenor bun, ce are în componență jucători cu experiența Ligii 1. Eu cred că aceste 4 luni pe care el le va petrece la Buzău o să-l ajute să se dezvolte. Chiar astăzi dimineață (n.r. – vineri) am avut o discuție cu el, sunt foarte încrezător că el va face pași către dezvoltare și se va întoarce la UTA mult mai puternic și cu mult mai multă experiență în perspectiva sezonului următor”, a spus Laszlo Balint despre fotbalistul nigerian.

Sâmbătă, după amicalul cu CSM Râmnicu Sărat, câștigat cu scorul de 2-0, echipa din Crâng și-a anunțat primele achiziții oficiale din acest an: Istvan Fulop, Denis Rusu, Răzvan Greu, Andrei Pandele şi Alexandru Şuteu. Despre prezența lui Joseph Godwin, clubul buzoian nu a precizat nimic, conform informațiilor prezentate, acesta nefiind utilizat în jocul cu echipa din Liga 3.

Godwin a jucat în două meciuri pentru UTA

Transferat în luna septembrie a anului 2022 la UTA, Joseph Godwin a debutat în SuperLigă în meciul de la Arad cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la scorul de 3-1 pentru trupa lui Bergodi, dar a jucat și pe finalul disputei de Cupa României, de la Mioveni.

În total a strâns doar 32 de minute oficiale în tricoul echipei UTA.

În schimb, în amicale a jucat mai mult și a dat și randament foarte bun. Nigerianul a marcat un gol cu Vojvodina Novi Sad și a obținut un penalty, a reușit ”dubla” cu OFK Vrsac și a înscris și în urmă cu două săptămâni împotriva celor de la TSV 1860 Munchen. Practic, arădenii au câștigat toate cele trei teste pe mâna lui Godwin.

articolul original.

Primul test, prima victorie pentru Gloria Buzău. Adrian Mihalcea a rulat tot lotul, mai puțin ultima achiziție, un mijlocaș român care s-a remarcat în prima divizie. Negociază și aducerea a doi jucători de atac

21 January 2023 at 14:36

Gloria Buzău, una dintre pretendentele la accederea în play-off-ul Ligii 2, a jucat sâmbătă, 21 ianuarie, prima partidă de verificare din actuala pauză de iarnă.

Echipa pregătită de Adrian Mihalcea a întâlnit CSM Râmnicu Sărat, formație situată în fruntea Seriei 2 a Ligii 3.

A fost 2-0 pentru Gloria Buzău în testul disputat la Râmnicu Sărat, ambele reușite fiind consemnate după pauză.

Gloria Buzău, 2-0 în amicalul cu CSM Râmnicu Sărat

Adrian Mihalcea a mizat pe aproape toți jucătorii pe care i-a adus în această iarnă, în pauza de la mijlocul sezonului, Denis Rusu, Istfan Fulop, Alexandru Șuteu, Andrei Pandele și Răzvan Greu. Pandele chiar s-a numărat printre jucătorii care și-au trecut numele pe lista marcatorilor, el reușind să deschidă scorul în repriza a doua, în minutul 53, din lovitură liberă de la 25 de metri.

Scorul final, 2-0 pentru Gloria Buzău, a fost stabilit de tânărul Nicuşor Brîncoveanu, chemat de Adrian Mihalcea la echipa mare, după ce în prima parte a sezonului a jucat la nivel de juniori pentru trupa buzoiană.

Confruntarea nu a fost una fără emoții pentru Gloria Buzău, pentru că Andrei Blejdea a fost înlocuit din pricina unor probleme medicale, dar clubul a anunțat pe pagina de Facebook că e una minoră, iar absența acestuia va fi de scurtă durată.

Istfan Fulop, cea mai recentă achiziție a echipei Gloria Buzău, ușor accidentat

Referitor la situațiile medicale, pe teren nu și-a făcut apariția Istfan Fulop, dar problemele sale nu sunt unele grave, ci unele minore.

De altfel, Fulop este cea mai recentă achiziție a Gloriei Buzău, revenind în România după experiența din Ungaria, de la Bekescsaba, după cum Liga2.ro a anunțat încă de zilele trecute.

”Bine aţi venit şi mult succes, Istvan Fulop, Denis Rusu, Răzvan Greu, Andrei Pandele şi Alexandru Şuteu

Gloria Buzău a făcut primele achiziţii din această iarnă, ajungând la un acord cu portarul Denis Rusu (CSU Craiova), fundaşul Alexandru Şuteu (Unirea Constanţa), mijlocaşii Andrei Pandele (Unirea Constanţa), Răzvan Greu (Unirea Dej) şi Istvan Fulop (Bekescsaba / Ungaria).

Conducerea clubului Gloria Buzău le transmite celor cinci jucători tradiţionalul «Bine aţi venit şi mult succes!»”, a transmis Gloria Buzău.

 • Gloria Buzău a început partida în formula: Stoian – Oteliţă, Wiktorski, Marku, Sălceanu, Lopez, Gaitan, Blejdea (Greu 25), Dudu, Val. Munteanu, Val. Alexandru.
  Au mai intrat în repriza a doua: D. Rusu – Uţiu, Vîrtej, Şuteu, Trebotic, Pandele, R. Lazăr, M. Ivan.

Adrian Mihalcea a anunțat că la Gloria Buzău vor mai ajunge doi jucători de atac

Reacția lui Adrian Mihalcea, după amicalul cu CSM Râmnicu Sărat. El a vorbit atât de perioada de pregătire, precizând că a programat cantonamentul iernii în Bulgaria, dar și că vor mai veni doi jucători la Gloria Buzău, de atac.

Trupa din Crâng era în negocieri cu UTA pentru împrumutul lui Joseph Godwin (19 ani).

”O primă partidă de verificare, după o săptămână de pregătire. Am vrut să facem un antrenament bun, pe un teren bun. Îmi pare bine că nu am avut accidentare, vom continua pregătirile și sper să îmbunătățim ce ne-am propus.

Vom avea încă o săptămână de pregătire locală, pe care o vom termina cu un meci amical tot aici, la Râmnicu Sărat, după care vom pleca într-un cantonament în Bulgaria, un stagiu de pregătire în care vom avea și trei meciuri amicale, cu două echipe de liga a doua și o echipă din prima ligă.

Apoi, ne vom întoarce la Buzău pentru partea a doua a pregătirilor, ultimele două săptămâni înainte de reluarea Ligii 2.

(N.r. – Despre achiziții) A venit o serie de jucători, dar nu am închis lista de achiziții. Vor mai veni cel puțin doi jucători de atac, cu experiență și calitate”, a afirmat Adrian Mihalcea.


Așadar, următorul meci amical al Gloriei Buzău va avea loc tot la Râmnicu Sărat, tot cu CSM Râmnicu Sărat, sâmbăta care vine, pe 28 ianuarie.

Foto și video: FC Buzău

articolul original.

Răzvan Matiș continuă lupta pentru play-off și după despărțirea de Gloria Buzău. A semnat cu o echipă și mai bine poziționată în Liga 2. ”Ar fi un dezastru să nu-l prindem”

20 January 2023 at 22:13

După trei anunțuri de despărțire, Unirea Dej are și o primă veste bună pentru fanii săi. Clasata pe locul 5 în Liga 2 după 16 etape a perfectat prima achiziție din această campanie de transferuri de iarnă.

Răzvan Matiș, mijlocaș plecat în această pauză de campionat de la Gloria Buzău, s-a întors mai aproape de casă și va încerca de la Dej, de la o echipă care nu are nimic de pierdut și nu are presiune, să se remarce și să ridice capul mai mult în fotbalul românesc, după ce așteptările pe care fostele sale cluburi le-au avut de la el nu au fost mult răsplătite.

Răzvan Matiș va încerca la Unirea Dej să-și demonstreze calitățile și să confirme așteptările pe care Hagi le-a avut odată în el

Originar din Cluj-Napoca, Răzvan Matiș va împlini 22 de ani în data de 25 ianuarie, însă, în ciuda vârstei destul de fragede, a bifat deja destul de multe echipe în cariera sa, acum fiind la al șaptelea!

Dezvoltat la Academia lui Gheorghe Hagi, campion U19 în 2019 cu Viitorul Constanța, Matiș nu a reușit să facă pasul la prima echipă a clubului ”Regelui”, ci a fost împrumutat la FC Argeș și mai apoi la Petrolul, echipe cu nume în fotbalul românesc.

Doar la piteșteni a reușit în primul an să fie un jucător de bază. În ediția 2019-2020 a Ligii 2 a evoluat în 21 de jocuri (16 ca titular, 1474 minute în total) și a înscris 5 goluri. Atunci a reușit și promovarea, însă în prima ligă a evoluat la alb-violeți în 2 jocuri (92 minute), fiind împrumutat la scurt timp din nou în liga secundă, la Ploiești, unde a prins doar 90 de minute pe teren în 4 jocuri. În pauza de iarnă a sezonului 2020-2021 s-a întors la clubul de care aparținea, Viitorul (acum Farul Constanța), pentru care evolua 145 de minute în 3 jocuri de primă ligă. Nu l-a convins pe Hagi, dar Chindia Târgoviște i-a întins o mână și Matiș s-a văzut din nou în lotul unei echipe din prima ligă. Nici aici talentatul mijlocaș nu avea însă să se impună, fiindcă în cele 13 meciuri în care a fost utilizat a evoluat doar 406 minute, fără să înscrie. În partea a doua a sezonului 2021-2023 s-a întors în Liga 2, la Concordia Chiajna, unde a prins 12 meciuri și a totalizat 945 de minute pe teren.

După alte șase luni a schimbat din nou echipa. În vară anului 2022 a ajuns la Gloria Buzău, unde din totalul de 16 jocuri a fost utilizat în 11, de șapte ori ca titular, însă în toate a fost înlocuit. A prins 537 de minute pe teren și a reușit să înscrie 2 goluri, în 2-3 cu FK Miercurea Ciuc și 1-3 cu Unirea Constanța.

Adrian Mihalcea nu l-a mai dorit în lot și după încă șase luni s-a văzut din nou în situația de a-și căuta o nouă echipă, astfel că a ajuns la Unirea Dej, o formație clasată în acest moment mai sus decât Gloria Buzău sau Concordia Chiajna, însă care nu are aceleași condiții de pregătire și presiune ca cele două.

Matiș, până la finalul sezonului la Unirea Dej

Pentru Unirea Dej, Răzvan Matiș este primul jucător cu care semnează în această campanie de transferuri de iarnă.

Până acum a bifat numai despărțiri, de mijlocașii Răzvan Greu, ajuns la Gloria Buzău (L2), Eduard Meszaroș, împrumutat la Someșul Ocna Dej (L3), și fundașul Tudor Vomir, plecat la Unirea Ungheni (L3).

Interesant este că Gloria Buzău a renunțat la Matiș, însă l-a luat pe Greu, tot un mijlocaș, însă mult mai în vârstă și care la Dej, în prima parte a sezonului actual, a prins doar 292 în 14 meciuri!

”Fotbalistul de profil ofensiv este crescut și format la Academia Gheorghe Hagi, fiind campion cu echipele de juniori U19 și U17 ale clubului de la malul mării.
Matiș a evoluat în Liga 1 pentru FC Argeș, Viitorul Constanța și Chindia Târgoviște, iar în Liga 2 a îmbrăcat tricoul echipelor FC Argeș, Petrolul Ploiești, Concordia Chiajna și, în acest sezon, Gloria Buzău.
Contractul clujeanului în vârstă de 21 de ani este valabil până la finalul acestui sezon.
Bine ai venit și mult succes, Răzvan!”, a transmis Unirea Dej pe site-ul oficial.

Răzvan Matiș: ”Ar fi un dezastru să nu prindem acest play-off. Eu de asta am venit”

Ajuns de câteva zile la Unirea Dej, Răzvan Matiș spune că a găsit ”cel mai frumos grup din Liga a 2-a”. Acesta a vorbit și despre cine l-a convins să accepte oferta echipei ardelene.

”M-a convins în primul rând domnul președinte (n.r. – Gabriel Magdaș), Mister (n.r. – antrenorul Dragoș Militaru), care a vorbit foarte frumos și știam foarte multe lucruri bune despre această echipă, despre acest grup, din câte am auzit și după cum am observat în ultimele zile. Sunt primele mele zile aici și e cel mai frumos grup din Liga a 2-a. Mă bucur că am ajuns în sfârșit aici. Băieții m-au primit foarte bine și le mulțumesc pe această cale, îi știam pe majoritatea, mai ales că suntem de aici din județ toți, din Cluj. Cu câțiva am avut contact și la Viitorul, la Constanța. În mare, mă cunosc cu majoritatea”, a spus mijlocașul clujean în interviul acordat noii sale echipe.

Matiș vrea să joace cât mai mult la noua sa echipă și consideră că ratarea accederii în play-off ar fi un dezastru pentru Unirea, având în vedere că tot sezonul s-a aflat în partea superioară a clasamentului Ligii 2.

”Vreau să joc cât mai mult și să-mi ajut echipa, în primul rând. Obiectivul colectiv e accederea în play-off, mai sunt trei meciuri, trei finale, apoi, dacă intrăm în play-off, sunt sigur că nu o să ne dăm la o parte și o să încercăm să facem o figură cât mai frumoasă.

Sunt trei meciuri extrem de importante (n.r. – la Ripensia, acasă cu Metaloglobus și la Slatina), pentru că după se stabilește play-off, play-out. Pentru noi, și pentru grup, mă gândesc că ar fi un dezastru să nu prindem acest play-off, mai ales că în acest campionat a stat acolo sus, în clasament. Eu de asta am venit în primul rând, să intrăm în play-off”, a mai declarat Matiș.

Unirea Dej ocupă locul 5 în clasamentul Ligii 2 după 16 etape și are 27 de puncte acumulate, cu unul mai mult decât Gloria Buzău, fosta echipă a lui Matiș, care se află pe ultima poziție care duce în play-off.

Video: Unirea Dej

articolul original.

Sergiu Pîrvulescu continuă în Liga 2 după despărțirea de Gloria Buzău. A ajuns la o echipă care l-a dorit și la începutul sezonului

18 January 2023 at 14:54

FC Brașov a ajuns la un acord cu Kids Tâmpa Brașov pentru împrumutul jucătorului Sergiu Pîrvulescu (19 ani).

Fundașul dreapta și-a reziliat zilele trecute contractul cu Gloria Buzău, iar astăzi, 18 ianuarie 2023, s-a antrenat sub comanda lui Dan Alexa la FC Brașov.

Sergiu Pîrvulescu s-a despărțit de Gloria Buzău și a ajuns la FC Brașov

Pîrvulescu a jucat în ultimele trei sezoane în Liga 2 la Petrolul și Gloria Buzău și este internațional U19 al României.

Trecerea lui Sergiu Pîrvulescu la FC Brașov a fost confirmată de Ciprian Anghel, antrenorul echipei brașovene din Liga 3 Kids Tâmpa.

”Avem un acord pentru un an și jumătate cu FC Brașov pentru transferul lui Pîrvulescu. Dan Alexa l-a dorit, jucătorul a fost de acord să vină acasă, iar de azi a început antrenamentele cu FC Brașov”, a spus Anghel.

În acest sezon a avut 8 apariții în Liga 2, din 16 posibile, la Gloria Buzău. În campionatul trecut evolua în 27 de meciuri pentru Petrolul, 26 ca titular, reușea promovarea în prima ligă, însă nu rămânea la echipa prahoveană fiindcă aceasta nu a putut îndeplini cerințele financiare ale clubului de care aparținea contractual.

Are concurență acerbă

La FC Brașov, Pîrvulescu are o concurență acerbă pentru postul de fundaș dreapta, unde în prima parte a sezonului ”Chirurgul” i-a folosit pe Tomislav Sorsa (33 de ani – 3 meciuri), Marius Burlacu (37 ani – 12 meciuri) sau Andrei Lascu (22 ani – 7 meciuri).

În fața acestora, noua achiziție a echipei din Brașov are marele avantaj că încă este jucător ”under”, astfel că aproape că are postul de titular asigurat.

Pîrvulescu a fost dorit și în vara trecută de Dan Alexa la Brașov, însă atunci cei de la Gloria Buzău s-au mișcat mai repede. Nu a mai avut însă aceleași evoluții în Crâng ca în sezonul 2020-2021, când avea 22 de meciuri, 21 ca titular, și înscria un gol.

Debut contra Gloriei Buzău?

Interesant este este că Sergiu Pîrvulescu ar putea debuta oficial la FC Brașov chiar în Crâng, într-un meci de totul sau nimic contra Gloriei.

”Suntem la trei puncte de locul 6 și avem meciul direct în prima etapă din 2023 la Buzău, un joc care pe care. Cu o victorie la Buzău îți crești șansele de a prinde play-off-ul. Va fi un meci de șase puncte”, declara Dan Alexa despre primul joc oficial pe care FC Brașov îl va avea în 2023, primul din seria de trei până la finalul sezonului regular.

La nivel de seniori, Pîrvulescu a mai jucat în Liga 3, la SR Brașov și Kids Tâmpa, iar în Liga 2 a evoluat pentru Petrolul și Gloria Buzău.

Momentan, FC Brașov are o singură achiziție în această iarnă, cea a atacantului Ștefan Blănaru, ultima dată la CS Mioveni și are un acord cu fundașul francez Bradley Diallo.

Până acum, FC Brașov s-a despărțit de Joao Amorim, Zvonimir Mikulic, Alexandru Negrean și Vadim Covalciuc. Fundașul Igor Jovanovic este și el aproape de plecare, iar atacantul Yanis Mbombo nu mai e dorit, dar nu acceptă rezilierea amiabilă.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și FC Buzău

articolul original.

Gloria Buzău, în discuții cu UTA pentru împrumutul unui jucător: ”Ne-a spus că sunt interesați de fotbalist.” Sub comanda lui Adrian Mihalcea a ajuns și un mijlocaș cu mare experiență în prima ligă

17 January 2023 at 20:02

După transferul lui Stefan Milosevic (26 de ani), numărul atacanților de careu la UTA a crescut la patru.

Muntenegreanul își juca un post de titular pentru partea a doua a sezonului cu Claudiu Keseru (36 de ani), Virgiliu Postolachi (22 de ani) și Joseph Godwin (19 ani). Acesta din urmă a confirmat în meciurile amicale, în care a înscris de patru ori, din totalul de patru apariții și a obținut și un penalty.

Joseph Godwin are șanse să fie împrumutat de UTA la Gloria Buzău

Totuși, Laszlo Balint nu-l ia în calcule pe masivul atacant nigerian pentru stagiunea de primăvară, dar asta și pentru că ar dori ca elevul său să primească mai multe minute oficiale – eventual – în Liga 2.

În acest sens, în această dimineață, s-au deschis discuții pentru un împrumut al lui Godwin la Gloria Buzău, formație pregătită de Adrian Mihalcea, unde i-ar avea concurenți pe post pe Valentin Alexandru și Alexandru Boiciuc.

”Am luat act de dorința UTA-ei de a-l împrumuta pe Joseph până în vară la o altă formație și există șanse bune să dăm curs cererii celor de la Buzău pentru el. Am fost sunat chiar în această dimineață de domnul Auraș Brașoveanu, ne-a spus că sunt interesați de fotbalist. Rămâne să deliberăm, căci mai sunt două oferte de împrumut pe adresa lui Joseph, una din liga a treia spaniolă și cealaltă din liga a doua belgiană, aceasta din urmă cu opțiune de cumpărare”, ne-a mărturisit Cristian Hossu, impresarul nigerianului de 2,03 metri.

Godwin a jucat puțin în campionat și Cupă pentru UTA, dar a excelat în amicalele din această iarnă

Transferat în luna septembrie la UTA, Joseph Godwin a debutat în SuperLigă în meciul de la Arad cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, la scorul de 3-1 pentru trupa lui Bergodi, dar a jucat și pe finalul disputei de Cupa României, de la Mioveni. În total a strâns doar 32 de minute oficiale.

În schimb, în amicale a jucat mai mult și a dat și randament foarte bun. Nigerianul a marcat un gol cu Vojvodina Novi Sad și a obținut un penalty, a reușit ”dubla” cu OFK Vrsac și a înscris și în urmă cu 9 zile împotriva celor de la TSV 1860 Munchen. Practic, arădenii au câștigat toate cele trei teste pe mâna lui Godwin.

La un moment dat, se vorbea și despre un împrumut al masivului vârf african la Progresul Pecica, în Liga 3, dar Balint dorește o echipă și un eșalon de un nivel superior pentru jucătorul său.

Contractul lui Godwin cu UTA expiră în 2025.

Istfan Fulop, ultima noutate din lotul lui Adrian Mihalcea

Gloria Buzău s-a reunit luni, 16 ianuarie, iar la prima ședință de pregătire din 2023 a avut 25 de jucători.

Printre aceștia au fost și șapte nume noi, doi dintre ei fiind juniori din cadrul clubului chemați la prima echipă, Marian Ivan și Brâncoveanu. Denis Rusu (portar, 32 de ani, U Craiova), Dragoș Horeboiu (portar, 20 de ani, revenit după împrumutul la ACS Câmpulung Muscel Elite), Alexandru Șuteu (fundaș, 18 ani, Unirea Constanța), Andrei Pandele (mijlocaș, 19 ani, Unirea Constanța) și Răzvan Greu (mijlocaș, 27 ani, Unirea Dej) sunt celelalte noutăți de la reunirea echipei din Crâng.

Din informațiile Liga2.ro, de astăzi, 17 ianuarie, sub comanda lui Adrian Mihalcea se află și Istfan Fulop (32 de ani), mijlocaș care în prima parte a sezonului a evoluat doar 92 de minute în două meciuri pentru ungurii din liga secundă Bekescsaba.

Jucătorul originar din Târgu Mureș a mai evoluat în cariera sa la FC Botoșani, Diosgyor (Ungaria) și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.

Istvan Fulop are 175 de meciuri disputate în prima ligă din România, 88 la FC Botoșani și 87 la Sepsi OSK, și a marcat 38 de goluri, 22 la moldoveni și 16 la ardeleni.

articolul original.

Albert Popa s-a despărțit de Gloria Buzău și va juca la echipa suporterilor stegari: ”Trebuie să prindem play-off-ul”

17 January 2023 at 18:49

Lotul echipei SR Brașov s-a reunit luni, la Râșnov. Noul antrenor al formației susținută de suporterii stegari, fostul fotbalist Ionuț Pîrvu, a avut la prima ședință de pregătire 19 jucători.

La reunire a fost prezent și portarul Albert Popa (23 de ani), fotbalist care a mai îmbrăcat cu succes tricoul galben-negru.

Albert Popa s-a întors la SR Brașov

Cum Bogdan Căucă s-a despărțit de gruparea brașoveană la finalul anului trecut, postul de portar a rămas descoperit. Soluția găsită de oficialii clubului este Albert Popa, iar marți portarul brașovean a semnat contractul cu SR.

”Îmi doresc să avem o perioadă de pregătire foarte bună, să formăm un grup competitiv și să fim 100 la sută pregătiți când se reia campionatul. Trebuie să prindem play-off-ul și apoi să începem urmărirea primelor două locuri”, spune Albert Popa.

Popa a fost legitimat ultima dată la Gloria Buzău, unde nu a jucat în niciun meci din Liga 2

Popa a început fotbalul la FC Brașov, iar la nivel de juniori a mai jucat la CSS Brașovia, FC Bența, Forex și Ardealul Cluj. La seniori a jucat la Dacia Unirea Brăila, Unirea Slobozia, SR Brașov, Gaz Metan Mediaș, unde a și debutat în Liga 1, Dunărea Călărași, iar în sezonul trecut a fost titular în poarta celor de la AFC Odorheiu Secuiesc. În acest sezon, Popa a fost în lotul celor de la Gloria Buzău, unde însă nu a primit șansa să-și demonstreze valoarea, astfel că și-a reziliat contractul cu gruparea din Crâng.

”Portarul Albert Popa a revenit la Steagu’ după doi ani și jumătate, acesta semnând în dimineața acestei zile, 17 ianuarie 2023, un contract valabil până la finalul campionatului cu echipa suporterilor stegari. Abi Popa (va împlini 24 de ani pe 5 aprilie) a fost om de bază în echipa care a reușit la sfârșitul sezonului 2017/18 promovarea în Liga a 3-a (11 apariții), apoi titular în primul nostru sezon la acest nivel (24). Evoluțiile de la acea vreme ale tânărului portar brașovean, când a reușit și o serie de cinci meciuri la rând fără gol primit, nu au rămas neobservate, iar vara anului 2019 a adus pentru Popa transferul la Gaz Metan Mediaș, pe atunci în prima ligă. Chiar dacă pentru medieșeni Abi Popa a bifat o singură apariție în elită, experiența acumulată în colectivul unei echipe prim-divizionare nu poate fi trecută cu vederea. Portarul brașovean a împărțit sezonul trecut între Dunărea Călărași (Liga a 2-a, 7 apariții) și FC Odorheiu Secuiesc, cu harghitenii fiind fost aproape de a reuși promovarea în liga secundă. În toamna anului 2022 Albert Popa a făcut parte din lotul divizionarei secunde Gloria Buzău, contribuind la victoria cu 4-2 (după prelungiri) contra echipei Șoimii Lipova, din play-off-ului Cupei României. Bine ai revenit, Abi!”, este comunicatul clubului brașovean.

SR Brașov ocupă locul 4 în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 23 puncte. Campionatul se va relua la începutul lunii martie, iar brașovenii mai au trei meciuri în sezonul regular, cu CS Păulești (deplasare), KSE Târgu Secuiesc (acasă) și CSO Plopeni (deplasare).

Foto: SR Brașov

articolul original.

Start de pregătire la Gloria Buzău cu 25 de jucători, dintre care șapte nume noi, doi veniți de la ultima clasată. Pe lista absenților se află și primii doi căpitani

16 January 2023 at 19:37

Gloria Buzău este una dintre echipele din Liga 2 mai leneșe în acest start de an 2023.

Dacă CSM Slatina a fost cea mai rapidă și și-a reluat antrenamentele încă din 4 ianuarie, odată cu multe formații din SuperLigă, iar majoritatea formațiilor din Liga 2 au început pregătirea din data de 9 ianuarie, au fost și unele care și-au stabilit reunirea în data de 16 ianuarie. Printre acestea se numără și Gloria Buzău, și este unica dintre cele situate acum pe locurile care duc în play-off.

Șapte nume noi la reunirea Gloriei Buzău, dintre care doar patru sunt străini de club. Doi vin de la Unirea Constanța

25 de jucători a avut Adrian Mihalcea la primul antrenament al Gloriei Buzău în 2023, susținut pe stadionul de Atletism din Buzău. Printre aceștia au fost și șapte nume noi, doi dintre ei fiind juniori din cadrul clubului chemați la prima echipă, Marian Ivan și Brâncoveanu.

Denis Rusu (portar, 32 de ani, U Craiova), Dragoș Horeboiu (portar, 20 de ani, revenit după împrumutul la ACS Câmpulung Muscel Elite), Alexandru Șuteu (fundaș, 18 ani, Unirea Constanța), Andrei Pandele (mijlocaș, 19 ani, Unirea Constanța) și Răzvan Greu (mijlocaș, 27 ani, Unirea Dej) sunt noutățile de la reunirea echipei din Crâng.

Rusu are 0 meciuri în prima ligă la U Craiova, Horeboiu se întoarce din Liga 3, Greu a prins doar 292 de minute în 14 jocuri la Unirea Dej, în timp ce Șuteu și Pandele au fost singurii oameni de bază de echipa lor în prima parte a sezonului, însă vin, totuși, de la ultima clasată Unirea Constanța. Șuteu a evoluat în 15 partide (1350 minute), iar Pandele a prins tot atâtea jocuri, dar a acumulat 1246 de minute și a înscris 3 goluri. Amândoi aparțin, de fapt, de FCSB.

Opt jucători absenți de la reunire, printre care căpitanii Honciu și Ciobanu

La capitolul despărțiri, echipa din Crâng nu anunță nimic. La începutul anului, contactat de Liga2.ro, Adrian Mihalcea spunea că nu are să spună nicio noutate nici în privința venirilor și nici în cea a despărțirilor. Nici la reunire antrenorul nu a vrut să dea nume la cele două capitole!

Analizând lotul cu care s-a încheiat anul 2022 și cel prezent acum la reunire, putem constata o mulțime de absențe. Nu mai puțin de opt jucători, după cum urmează: Sergiu Pîrvulescu, Dorin Burlacu, Cristian Ciobanu, Georgian Honciu, Alin Manea, Răzvan Matiș, Alexandru Munteanu și Mihai Neicuțescu.

Mulți dintre aceștia au fost jucători de bază în prima parte a sezonului (16 etape), ca Honciu (15 meciuri), Ciobanu (15 meciuri și 3 goluri), Matiș (11 meciuri și 2 goluri), Munteanu (11 meciuri), iar Neicuțescu (9 meciuri) și Pîrvulescu (8 meciuri) au fost și ei utilizați des. Burlacu și Manea au prins amândoi câte 3 jocuri.

Gloria Buzău, reunire cu 25 de jucători

Clubul buzoian este total dezorganizat în această iarnă. Nici măcar în ziua reunirii nu și-a anunțat programul de pregătire pentru partea secundă a sezonului. A transmis doar că până la finalul lunii se va antrena pe plan local, iar primul amical are loc sâmbătă, de la ora 12:00, la CSM Râmnicu Sărat.

”Adrian Mihalcea a sunat adunarea la Gloria. 25 de jucători la primul antrenament din acest an
Gata cu vacanţa pentru Gloria Buzău. Echipa noastră s-a reunit astăzi, Adrian Mihalcea şi staff-ul tehnic, având la dispoziţie un lot de 25 de jucători, care au făcut primul antrenament pe stadionul de Atletism:
Stoian, Boison, Rusu (CSU. Craiova), Horeboiu (revenit de la ACS Muscelul Câmpulung) – (portari) – Oteliţă, Wiktorski, Vîrtej, Uţiu, Sălceanu, Marku, Şuteu (Unirea Constanţa / FCSB) (fundaşi) – Lopez, Cârstocea, Trebotic, V. Munteanu, Gaitan, Blejdea, Lazăr, Eduardo, Pandele (Unirea Constanţa – FCSB), Greu (Unirea Dej), Brâncoveanu (junior – AS FC Buzău), Ivan (junior – AS FC Buzău) – (mijlocaşi), V. Alexandru, Boiciuc (atacanţi).
Până la finalul acestei luni, Gloria se va pregăti pe plan local, sâmbătă urmând să dispute şi primul meci de pregătire, de la ora 12.00, în deplasare, la CSM Râmnicu Sărat”, sună comunicatul echipei din Buzău.

Gloria Buzău ocupă locul 6 în Liga 2 după primele 16 etape, ultimul care duce în play-off, cu 26 de puncte acumulate.

Foto: FC Buzău

articolul original.

”Nu vă fie frică, Mioveniul se ridică!” – Dacia i-a răpit Gloria Buzăului în Liga Florilor

15 January 2023 at 21:09

La primul meci acasă din 2023, publicul din Buzău, iubitor și cunoscător de handbal, a umplut Sala Romeo Iamandi, pregătit să se bucure de o nouă victorie a echipei locale, aflată, bine-merci, pe locul doi în clasament, considerând ”floare la ureche” meciul cu micuța Dacie din Mioveni.

Buzoienii, la fel ca susținătorii veniți de la Mioveni, au tremurat pentru rezultat, într-un joc în care fazele de joc au dat năvală la ambele porți, săpând adânc emoții în cordul deschis spre susținerea echipei favorite. Sfârșitul de meci i-a găsit pe toți în picioare…

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

În Sala Romeo Iamandi, Gloria și Dacia au oferit un minunat spectacol de handbal, cu ritm nebun și faze spectaculoase, pe tot parcursul întâlnirii. Dacia a pierdut prima repriză la două goluri, dar a câștigat-o pe a doua, tot cu două, pentru un egal cu 66 de goluri, împărțite la cele două echipe.

Echipa antrenată de Robert Licu și Alin Oprescu avea să arate că este pe drumul cel bun, că acumulează forță de grup, atunci când la club toată lumea trage la aceeași căruță, oricât ar fi de greu, când atmosfera este bună, se lucrează transparent și coerent, în respect reciproc.

Defășurarea jocului:

Dacia a început mai slab, fiind condusă cu 4-1 în minutul 4, dar și-a revenit, pas cu pas, trecând chiar în avantaj în minutul 18. Cu golurile înscrise de Constantinescu (4), Vizuete, Sărățeanu și Cîrjan a venit prima egalare, (7-7) în minutul 9,55.

kissfm

SPAȚIU PUBLICITAR

Ș. Lazăr e eliminată 2 min după ce Zamfirescu face 8-7. Vizuete egalează, dar Iuganu, liberă în etxrema stângă, menține avansul de un gol. 9-8 ,min 13,12. O forțare în atac devine lovitură de la 9m pentru Buzău. Zamfirescu găsește din nou zonă liberă pe extremă și înscrie. Constantinescu aruncă de la 9m și înscrie. 7 m și, pentru siguranță, Ștefania Lazăr e eliminată 2 min. Iuganu face 11-9.

O combinație superbă în atac, o pune pe Cîrjan în poziție de gol, 11-10. Time out, min 18, Gloria.

La reluare, Mîrcă apără, Raluca Nicolae, atentă, înscrie din postul ei și Dacia trece în avantaj, 11-12. Meciul are un ritm nebun, fazele se succed cu rapiditate de la o poartă la alta. 13-13, min 20,23 și Constantinescu scapă singură, dar nu poate învinge portarul buzoian. Tot din extrema stângă vine golul de 14-13. Lazăr obține o eliminare la Iuganu. Ratează aruncarea la poartă în faza următoare, dar și Buzăul ratează. Mîrcă dă o pasă excelentă la Marina Ilie care egalează. 14-14 min 23,35.

Cofetaria Picadilly

SPAȚIU PUBLICITAR

Ilyina aruncă superb peste apărarea Mioveniului, 15-14. Cele două galerii se înfruntă în urale, dând și mai mult farmec întâlnirii. Constantinescu aruncă și ea peste apărare. Golurile curg mai departe.

Luptându-se admirabil, Cîrjan obține un nou 7m pentru Dacia, dar Sărățeanu nu o păcălește pe Nenezic, în schimb se luptă la recuperare și mingea rămâne la Dacia. Se dă forțare în atac la Krsnik, corect…

Burlachenko face 17-15, scorul primei reprize.

La reluare ambele echipe ratează atacurile, până când Constantinescu prinde spațiu pe contrăși face 17-16. Angajată de Lazăr, Nicolae egalează, 17-17, min 32,52.

Se dă 7m pentru Gloria, min 34, 18-17. Cîrjan o angajează pe Constantinescu, cu o schemă surprinzătoare, 18-18. Vizuete face 18-19! Gloria egalează prin Iuganu, min 35,33. Aceeași Iuganu prinde spațiu generos la semicerc și face 20-19. Constantinescu fentează apărarea și portarul, 20-20. Imediat, Burlachenko înscrie, 21-20. Krsnik o ”elimină” 2 minute pe Burlachenko. C Constantinescu, 21-21 din 7m. Moroianu înscrie cu noroc, 22-21, min 39,00.

Dacia rulează inspirat și egalează din nou, prin Dora Krsnik. 22-22. Petrovic face 23-22 și se dă eliminare la Prkacin.

Krsnik finalizează cu gol o combinație frumoasă, 23-23, min 40.

Sala își încurajează favoritele, dar Mîrcă apără, repune rapid și Milic aruncă în poarta goală, 23-24, min 41!!!

Cîrjan își arată forța și obține o nouă eliminare cu 7m. Constantinescu rupe ațele porții, 23-25!

Robert Licu își încurajează frenetic elevele. Pentru compensație, arbitrii o elimină pe Milic după golul de 24-25, marcat de Petrovic. Cîrjan e ținută strict, dar tot crează derută în apărarea buxoiană. Claudia aruncă în risc de pasiv, portarul respinge, Cîrjan recuperează la semicerc și înscrie 24-26, min 44,09.

Petrovic, 25-26. O bâlbă în atac pune Buzăul în posibilitate de recuperare, dar Mîrcă apără. Puriii Veseli se luptă și ei cu toată sala. Iuganu egalează, Cîrjan înscrie 26-27. Imediat, Ilyina face egal. Cîrjan obține un nou 7m. Constantinescu 27-28, min 48,06.

Mîrcă apără!!

Tensiunea crește în Sala Romeo Iamandi. Krsnik o ”elimină” pe Prkacin, min 48,48. Puriii exultă!

Beșleagă pierde atacul, Mîrcă apără, Beșleagă scapă pe contră și înscrie, 27-29! Time out Buzău, min 50,51.

Mîrcă apără la reluare, dar se dă 7m. Iuganu 28-29. Handbalistele Mioveniului joacă cu zâmbetul pe buze, în ciuda oboselii și a efortului exemplar pe care le dau. Constantinescu înscrie cu o deviere fericită, 28-30. Mîrcă apără!!!, min  53,15. Moroianu pe contraatac, 29-30. Sala explodează de urale. Constantinescu obține 7m, min 54,36. Krsnik înscrie 29-31!

Raluca Nicolae e vârful apărării avansate. Judith Vizuete e elimnată 2 min. 30-31. Cu rsic de pasiv, Constantinescu aruncă și ratează. 31-31, min 56,23, gol Iuganu. Sala face o presiune uriașă. Aruncarea Claudiei e blocată și, pe contraatac, Iuganu face 32-31, min 57,37.

Robert Licu joacă 7-6 în atac. Se dau lupte grele la semicerc. Marina Ilie egalează, 32-32. Mîrcă apără! Din nou, Marina înscrie, min 59,09 scor 32-33. Time out Gloria! Ilyna egalează, min 52,15.

Cu perspectiva victoriei, dar și cu grija de a nu pierde mingea, handbalistele Daciei termină meciul în atac, cu o aruncare de la 9 metri care nu intră în poartă.

33-33, scor final, după un meci pentru care publicul a aplaudat încântat!

Handbalistele Mioveniului și-au trăit bucuria, sub uralele galeriei venită de la Mioveni.

”Nu vă fie frică, Dacia se ridică!” a fost anunțul făcut de Puriii Veseli în scandările de final.

Șeful galeriei, Sorin Moga, plângea de bucurie, lăsând pentru prima dată deoparte portavocea cu care a dus greul scandărilor pe parcursul meciului.

Handbalistele i-au cântat ”La mulți ani!” celui mai mic membru al galeriei, deloc puriul Ianis Petre, care a împlinit astăzi venerabila vârstă de 13 ani…

Profesorul Ioan Mihăilă, principalul Robert Licu și secundul Alin Oprescu și-au strâns mâna și s-au îmbrățișat, ca pentru o treabă bine făcută.

Claudia Constantinescu a speriat publicul gazdă, marcând de 13 ori (4 din 7m). De la Buzău Iuganu a marcat cel mai mult, de 12 ori. Roxana Cîrjan este al doilea marcator al Daciei cu 5 goluri, dar Roxy a obținut mai multe aruncări de osândă (5) pentru echipă și câteva asisturi spectaculoase. A fost unul dintre cele mai bune jocuri ale ei, la care a adăugat, ca de obicei, îndemnul ei inconfundabil la luptă. Dora Krsnik a marcat de 4 ori, Judith Vizuete 3g, Marina Ilie 3g, Raluca Nicolae 2g, Roxana Beșleagă 1g, Bojana Milic 1g, Bianca Sărățeanu 1g.

Gloria Buzău coboară două locuri, de pe 2 pe 4 (27p), după ce Rapid și Bistrița au luat câte 3 puncte ajungând la 28p.

Dacia stă cu 10 puncte peste Zalău 9p, Slatina 6p și Galați 0p.

În etapa următoare, Dacia joacă acasă cu Rapid București, joi 19 ianuarie, de la ora 19,00. Intrare 20 lei. Copiii până în 14 ani au intrare gratuită.

Foto credit Florin Mușetoiu

articolul original.

Adrian Mihalcea pregătește șapte amicale pentru pauza de iarnă, iar primele adversare au fost deja stabilite. Situația plecărilor și venirilor la Gloria Buzău

4 January 2023 at 12:26

Gloria Buzău încă nu a stabilit cantonamentul de iarnă, unde se va pregăti până la reluarea Ligii 2, însă la finalul acestei săptămâni Adrian Mihalcea va pune lucrurile la punct. A reușit să programeze primele meciuri amicale, cu o echipă din Liga 3 și una din Liga 2. Reunirea va avea loc pe 16 ianuarie.

Adrian Mihalcea vrea șapte meciuri amicale pentru Gloria Buzău

Adrian Mihalcea nu își va menaja jucătorii și vrea să programeze șapte partide de verificare, iar până acum a reușit să treacă în agendă ca sigure două dintre ele, cu CSM Râmnicu Sărat, liderul Seriei 2 din Liga 3, și colega de campionat Metaloglobus.

Deocamdată, la capitolul achiziții și plecări încă se poartă negocieri, iar câțiva dintre jucătorii care pot ajunge la Gloria Buzău în această iarnă au trecut chiar și prin prima ligă, după cum declara Adrian Mihalcea într-un dialog cu Liga2.ro la finalul anului trecut.

Gloria Buzău nu a schimbat la nivelul lotului. Adrian Mihalcea: ”Nu a venit nimeni, nu a plecat nimeni”

Sunt discuții și în privința anumitor rezilieri contractuale, plecările fotbaliștilor pe care antrenorul consideră că nu se poate baza în ultimele etape de sezon regular și, eventual, în play-off-ul pentru promovare.

Deocamdată, nu a plecat nimeni, nu a venit nimeni, iar cantonamentul îl vom stabili spre sfârșitul acestei săptămâni. Am în plan să organizez în jur de șapte meciuri amicale, iar pe două le-am stabilit, cu CSM Râmnicu Sărat și Metaloglobus.

Vedem ce amicale mai putem lua, e posibil să jucăm și cu anumite echipe din Liga 1. Chiar dacă acolo începe mai repede campionatul, echipele pot juca cu fotbaliștii care nu intră în planurile pentru Liga 1”, a apus Adrian Mihalcea pentru Liga2.ro. Gloria Buzău va decide în weekendul care vine unde va organiza stagiul de pregătire și va mai programa alte amicale.

Adrian Mihalcea, despre interesul lui ”U” Cluj: ”N-am vorbit cu nimeni și nu cred că aș fi acceptat să plec de la Gloria Buzău”

Adrian Mihalcea a avut un parcurs destul de bun cu Gloria Buzău. Numit la începutul lunii octombrie în poziția de antrenor principal, a condus 11 partide în toate competițiile și a înregistrat patru victorii, trei remize și trei eșecuri. Însă, o singură înfrângere a fost consemnată în Liga 2.

În rest, Mihalcea a obținut rezultate pozitive cu Gloria Buzău în campionat, singurul eșec fiind cel cu Concordia Chiajna, scor 0-1. Astfel, ultimele meciuri de sezon regular vor fi abordate de Gloria Buzău de pe locul 6, cu 26 de puncte, la un punct de locul 5, Unirea Dej, și cu un punct peste locul 7, FK Miercurea Ciuc.

Deși în această iarnă s-a speculat pe seama posibilității de a ajunge la Universitatea Cluj, în locul lui Eugen Neagoe, care a fost înlocuit, în cele din urmă, cu Ioan Ovidiu Sabău, Adrian Mihalcea a afirmat pentru Liga2.ro că nu s-a pus problema să meargă la formația clujeană.

Conform antrenorului, nu numai că nu a fost contactat de cineva de la Universitatea Cluj, dar nici nu era tentat să plece de la Gloria Buzău și să revină în SuperLiga României, deși existau informații că a vorbit cu conducătorii ardelenilor.

Nu am discutat cu nimeni de la Universitatea. Nu m-a sunat nimeni de acolo, dar nici nu știu dacă aș fi plecat de aici, de la Buzău”, a comentat Adrian Mihalcea pentru Liga2.ro.

Foto: Gheorghe Flușter și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.

Gloriei Buzău riscă să rămână fără antrenor! Adrian Mihalcea, contactat pentru a reveni în SuperLigă

26 December 2022 at 11:23
image

0-0 cu UTA este ultimul rezultat pe care Universitatea Cluj l-a obținut pe teren propriu cu Eugen Neagoe pe margine. Antrenorul a anunțat că optează pentru banca Universității Craiova, renunțând la contractul pe care-l avea cu gruparea de pe Someș.

Totuși, lucrurile nu par foarte simple atâta timp cât ”Geană” ar trebui să restituie o parte din banii câștigați până acum la ardeleni, însă situația pare – oricum – tranșată.

Ioan Ovidiu Sabău, primul pe lista celor de la ”U” Cluj pentru a-l înlocui pe Eugen Neagoe

Universitatea Cluj trebuie să se gândească la un înlocuitor pentru Neagoe, iar primul nume apărut în spațiul public este cel al lui Ioan Ovidiu Sabău. Fostul internațional n-a mai antrenat de 8 ani, după ce în 2014 a luat decizia de a se retrage din această meserie, dar recent și-a manifestat dorința de a reveni pe banca tehnică.

”Mi-ar plăcea să revin în antrenorat, dacă aș găsi un proiect serios”, a spus Ioan Ovidiu Sabău în urmă cu câteva săptămâni, la PrimaSport, unde este analist.

Adrian Mihalcea, sunat de Radu Constantea

Însă, chiar în Ajunul Crăciunului, președintele Radu Constantea a mai format un număr de telefon și acesta este cel al lui Adrian Mihalcea (46 de ani).

Fostul atacant al lui Dinamo a început sezonul pe banca Chindiei Târgoviște, dar acum o pregătește pe Gloria Buzău, în Liga 2. Formația din Crâng este pe loc de play-off (6) cu trei etape înainte de finele sezonului regular, iar Mihalcea nu ar dori să lase lucrurile terminate.

Pe de altă, mirajul revenirii mai repede pe banca unei echipe de SuperLigă e mare, așa că – probabil – discuțiile vor continua.

Nou-promovata ”U” Cluj ocupă locul 14 în SuperLigă, cu 19 puncte acumulate în 21 de jocuri, fiind la egalitate cu UTA, penultima clasată. Ardelenii au fost antrenați până acum în acest sezon de Erik Lincar și Eugen Neagoe.

Foto: FC Buzău

articolul original.

Sud-americanul Gloriei Buzău va petrecere Crăciunul cu porumb fiert și sarmale cu orez, în Tenerife! Basarabeanul Boiciuc rămâne în țară cu soția sa ucraineană, iar antrenorul Mihalcea are și frici în această perioadă de sărbători

23 December 2022 at 17:21

Ariel Lopez (27 de ani), fundașul echipei Gloria Buzău, va petrece sărbătorile la căldură, în Tenerife, insulă din arhipelagul Canare din Oceanul Atlantic, aparținând Spaniei. Fotbalistul uruguayan e vegetarian și va fi bucătar pentru familia sa, urmând a găti ce a învățat în România: sarmale cu orez.

Născut în Uruguay, Ariel Ignacio Lopez Varela, pe numele său complet, are familia în Spania și de un an și jumătate joacă la Buzău, după ce în România a ajuns în vara anului 2019, la Dunărea Călărași. Sud-americanul așteaptă cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, pe care le va petrece în Tenerife.

”Acolo și iarna și vara este cald. Acum sunt 18 grade, aștept să scap de frigul din România”, a spus Ariel Lopez, aflat la al doilea sezon la Buzău.

Ariel Lopez va petrecere Crăciunul în Tenerife!

Ariel Lopez iubește la nebunie animalele și, din dragoste pentru ele, de doi ani e vegetarian. De Crăciun el se va delecta cu legume, fructe și sarmale de post.

”Îmi plac la nebunie sarmalele cu orez. Am învățat să le pregătesc în România. Voi mânca porumb, cartofi, orez și toate legumele pe care le găsesc”, a anunțat Ariel Lopez.

El a dezvăluit și cum sunt sărbătorile în Uruguay: ”De Crăciun și Anul Nou sunt niște focuri de artificii incredibile. Eu nu sunt de acord cu asta și nu îmi plac pentru nu fac bine animalelor.”

 • Uruguayanul a evoluat în 13 din cele 16 meciuri trecute din acest sezon de Liga 2, de 11 ori a fost titular și a marcat un gol, în succesul cu 2-1 cu Dinamo. În sezonul trecut a avut 23 de apariții și tot un gol pentru trupa din Crâng.

Adrian Mihalcea se și teme de perioada de sărbători: ”Sunt gurmand și mi-e frică de kilogramele în plus”

Adrian Mihalcea are grijă ce mănâncă de sărbători. Pentru antrenorul Gloriei Buzău, sărbătorile de iarnă vin cu bucurie, dar și cu teamă: ”Sunt gurmand și mi-e frică de kilogramele în plus care apar în această perioadă. De fiecare dată am reușit să mă mențin într-o limită acceptabilă și dacă am exagerat o zi, două, am avut grijă să revin la dieta mea.”

Fostul secund al lui Cosmin Contra de la națională și-a amintit cât de frumoase erau sărbătorile în vremea copilăriei sale: ”Noi le simțeam altfel. Știam ce avem de făcut cu Moș Nicolae, apoi mergeam la colindat. Aveam zăpadă, nu exista iarnă fără zăpadă.”

Pentru că atunci când era fotbalist nu putea să o facă, de câțiva ani, Adi și-a descoperit o nouă pasiune: ”Îmi place să schiez, am câțiva ani buni de când practic acest sport.”

Alexandru Boiciuc rămâne la Buzău cu soția sa ucraineană

În schim, atacantul basarabean Alexandru Boiciuc și soția sa, originară din Ucraina, vor rămâne de Crăciun la Buzău. Din cauza războiului nu pot merge în Ucraina.

Vârful celor de la Buzău povestește dramele pe care le trăiesc locuitorii de acolo: ”Sincer, Ucraina trece acum printr-o perioadă foarte grea, mult mai grea decât a fost la început. Au probleme cu electricitatea din cauza bombardamentelor. Au lumină și căldură doar câteva ore pe zi.”

 • Boiciuc a semnat după începerea actualului sezon cu Gloria Buzău și are 11 meciuri disputate și 5 goluri. Basarabeanul este golgheterul echipei.

Mihalcea se simțe mai liniștit acum

După victoria din Cupa România, 2-0 la SC Oțelul Galați, jucătorii de la Gloria Buzău au intrat în vacanță până pe 11 ianuarie, urmând ca pe 12 să aibă loc reunirea echipei.

Venit de două luni la echipă, Adrian Mihalcea recunoaște că a avut o perioadă solicitantă: ”A fost destul de aglomerat, acum sunt puțin mai liniștit, am reușit să ne atingem obiectivul intermediar în momentul de față, acela de a fi în play-off. A fost o muncă dificilă și în același timp plăcută, competiția m-a solicitat și ne-a solicitat zi de zi și sunt bucuros că am reușit să menținem echipa în primele șase.”

 • Gloria Buzău a terminat anul cu noroc pe locul 6, ultimul care duce în play-off, cu 26 de puncte acumulate în 16 jocuri.

”Îmi doresc promovarea cu Gloria Buzău. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru asta. Și pe plan personal, sănătate pentru cei dragi și liniște”
Adrian Mihalcea, antrenor Gloria Buzău

Din sezonul regular, jucătorii de la Gloria Buzău vor avea trei meciuri de foc, cu FC Brașovul, Unirea Slobozia și Minaur Baia Mare: ”Încă nu s-a terminat campionatul regular, dar depindem numai și numai de noi. Mai avem 3 meciuri din returul din primăvară, vom avea o altă strategie, o altă abordare și sper să reușim să rămânem în primele șase echipe.”

articolul original.

Adrian Mihalcea, totul despre proiectul de la Gloria Buzău. Cum au decurs primele 11 meciuri, lupta finală pentru play-off și un exercițiu de imaginație: ”Ar fi lucruri de schimbat”

16 December 2022 at 13:40

Adrian Mihalcea a avut un parcurs destul de bun cu Gloria Buzău. Numit la începutul lunii octombrie în poziția de antrenor principal, a condus 11 partide în toate competițiile și a înregistrat patru victorii, trei remize și trei eșecuri. Însă, o singură înfrângere a fost consemnată în Liga 2.

Adrian Mihalcea și proiectul de la Gloria Buzău. Cum au mers lucrurile până acum și ce urmează

În rest, Mihalcea a obținut rezultate pozitive cu Gloria Buzău în campionat, singurul eșec fiind cel cu Concordia Chiajna, scor 0-1. Dat fiind faptul că echipa sa termină anul în rândul echipelor de play-off, Adrian Mihalcea este încântat de cum a decurs până acum toată situația, făcând o analiză, într-un interviu pentru FRF, retrospectiva partidelor jucare, dar și a celor care urmează, a rundelor rămase de disputat în 2023.

Adrian Mihalcea a făcut și un exercițiu de imaginație cu privire la cum va arăta Gloria Buzău în SuperLiga României, dar și cum va pregăti perioada de transferuri din această iarnă.

Adrian Mihalcea, despre planurile cu Gloria Buzău

Pentru antrenor urmează, în 2023, și o partidă sentimentală pentru el, cu Unirea Slobozia, pe care a pregătit-o nu în urmă cu foarte mult timp, înainte de experiența din SuperLiga României, cu Chindia Târgoviște.

Trei victorii și patru remize în șapte partide, ce ați schimbat la Gloria Buzău prin venirea ca antrenor?

Am încercat să imprim stilul meu, caracterizat printr-o intensitate mai ridicată a antrenamentelor și, implicit, în meciuri. Plus disciplină la cel mai înalt nivel. Nu spun că am găsit o echipă indisciplinată sau fără ritm, dar am schimbat parametrii pentru aceste două capitole foarte importante, în viziunea mea. Poate prin modul în care am transmis și transmit, am accentuat. Cunosc foarte bine Liga 2 și cerințele specifice acestei competiții, de aici și acest parcurs.

Cum simțiți comunitatea și spectatorii în raport cu evoluția recentă a echipei?

Dorința de promovare e enormă la Buzău, atât în ce privește managementul clubului, cât și tot publicul, spectatorii. Există o oportunitate bună în acest sezon, pentru că lipsesc lideri autoritari în serie, deci credința că putem e întărită de acest fapt. Primul obiectiv, clar, e să ajungem în play-off. Dar avem speranțe și încredere și pentru mai mult. Încă nu avem o constanță în joc, dacă transformam două-trei dintre remize în victorii eram și mai bine poziționați în cursa spre obiectivul nostru.

Adrian Mihalcea: ”Cred că primele opt-nouă echipe din clasament se vor întări”

Cum vedeți ultimele trei etape din sezonul regular, de anul viitor, cu Brașov, Slobozia și Minaur?

Pentru iubitorii fotbalului vor fi extrem de atractive aceste trei runde din Liga 2, și mă refer la toate partidele programate, nu doar ale noastre. Cred că primele opt-nouă echipe din clasament se vor întări în această iarnă. Șanse la play-off cred că au chiar mai multe formații de atât! Meciurile între concurentele pentru play-off, așa cum vor fi cele ale Gloriei cu Brașov și Slobozia, vor crește mult atractivitatea competiției.

Cum credeți că vă veți simți în duelul cu Unirea Slobozia, formație pe care ați pregătit-o aproape 2 ani, până în această vară?

Să știi că m-am gândit mult la asta! E pentru prima oară în cariera mea de antrenor când joc împotriva unei echipe pe care o am în suflet. Și n-am prea multe în suflet, să știi! Cu Dinamo încă n-am jucat, ca antrenor advers. Acum, va fi Unirea Slobozia. Voi fi emoționat, nu va fi ca orice meci pentru mine, dar sunt sigur că avem toate resursele pentru a învinge. Nu e exclus să ne reîntâlnim cu ei și în play-off!

Ce fel de echipă e Gloria Buzău acum și ce fel de fotbal ar putea propune în SuperLigă?

Îți spun cum mi-aș dori să arătăm foarte curând! După perioada de pregătire din iarnă și după transferurile pe care le vom face, mi-aș dori să văd o echipă organizată și mai bine. Care să domine meciurile într-un mod mult mai clar. Vizibil. Cel puțin pentru mine nu au fost suficient de multe partide în care să văd acest mod de abordare, de dominare autoritară. Cât despre SuperLigă, mi-e greu să mă gândesc acum. E o diferență clară între eșaloane, de valoare, așadar sigur ar fi lucruri de schimbat ca să ne adaptăm la SuperLigă.

Adrian Mihalcea, comparație între sezonul trecut de Liga 2 și actualul

Cum ar arăta o privire comparativă între sezonul actual de Liga 2 și cel precedent?

Au fost multe meciuri în care echipe din partea de jos a clasamentului au obținut puncte cu formațiile din fruntea ierarhiei. Asta ne arată clar că avem o competiție mult mai echilibrată. Au dispărut, în mod evident, cele trei-patru echipe care dominau seria, cum a fost sezonul trecut. Acum sunt distanțe mai mici între cluburile din prima jumătate, un echilibru și mai accentuat spre mijlocul clasamentului.

Dar față de nivelul SuperLigii, după experiența pe care ați avut-o la Chindia, în acest start de sezon?

E o diferență certă de ritm și de intensitate a jocului. Liga 2 are caracteristice organizarea jocului și agresivitatea. La primul eșalon e mai multă valoare tehnică individuală.

Adrian Mihalcea, experiențe la Chindia Târgoviște și Unirea Slobozia înainte de venirea la Gloria Buzău

Adrian Mihalcea a condus Unirea Slobozia înainte de scurta experiență de la Chindia Târgoviște, din decembrie 2020 până în iunie acest an. În urmă cu două sezoane a salvat-o de la retrogradarea în Liga 3 în urma unui baraj de menținere cu Fotbal Comunal Recea, iar în campionatul precedent a dus formația ialomițeană în play-off-ul Ligii 2, unde s-a clasat pe locul 6, aproape de barajul de promovare în Liga 1.

După finalul sezonului anterior de Liga 2, Mihalcea își dădea acordul să semneze prelungirea cu Unirea Slobozia, însă șansa de a antrena în SuperLiga României nu a putut fi refuzată. A plecat de la Slobozia tocmai în urma unei propuneri de la Chindia Târgoviște, dar a rezistat doar 10 meciuri acolo, timp în care nu a câștigat și a înregistrat trei remize și șapte înfrângeri.

Anterior, Mihalcea le-a mai pregătit pe ACS Berceni, Dunărea Călărași, UTA Arad, CS Mioveni și Dinamo, debutând ca principal tot în Slobozia natală, în 2013. A fost și antrenor secund la naționala României în mandatul lui Cosmin Contra.

articolul original.

Gloria Buzău, planul de pregătire pentru 2023. Reunire la jumătatea lunii ianuarie și cantonament de două săptămâni

12 December 2022 at 13:35

Gloria Buzău va lupta pentru calificarea în play-off în ultimele meciuri din sezonul regular, confruntări care vor avea loc anul care vine, iar ulterior, dacă situația îi va permite, pentru promovare. Acesta e obiectivul declarat al formației buzoiene, motiv pentru care a fost conturată perioada de pregătire.

Gloria Buzău se reunește la 16 ianuarie

În mare parte, Adrian Mihalcea a decis cum va proceda înaintea reluării Ligii 2, în primă fază urmând să aibă loc o perioadă de pregătire pe plan local, după care se va merge în cantonament. Gloria Buzău se va reuni la 16 ianuarie, iar la finalul lunii va merge într-un stagiu de pregătire centralizat.

În jur de două săptămâni va dura cantonamentul, unde Adrian Mihalcea va testa nivelul fotbaliștilor și va încerca să îmbunătățească jocul echipei în câteva confruntări amicale.

Gloria Buzău merge în cantonament după reunire

Oricum, Gloria Buzău are de reglat până peste aproximativ o lună și situația accidentaților, pentru că sunt câțiva fotbaliști care au acuzat probleme medicale în ultima parte din 2022.

Informațiile au fost oferite de președintele executiv al Gloriei Buzău, Auraș Brașoveanu.

Reunirea va avea loc la 16 ianuarie, vom avea o vizită medicală care să ne dea un răspuns exact în ce stare fizică și de sănătate sunt jucătorii, pentru că pe final de primă parte am avut ceva probleme cu privire la accidentați. Apoi, vom efectua o primă parte a pregătirii pe plan local.

Începând cu 30 ianuarie și până la 10-11 februarie, vrem să mergem într-un stagiu centralizat și trebuie să vedem cele mai bune oferte (n.r. – referitor la localitatea unde va avea loc cantonamentul). Apoi, vom lua trei-patru jocuri amicale și va urma prima etapă”, a spus Auraș Brașoveanu pentru Metropola TV.

Valentin Alexandru, printre jucătorii cu care Gloria Buzău trebuie să rezolve problemele

Valentin Alexandru se numără printre jucătorii care nu au putut ajuta Gloria Buzău în ultimele meciuri, din cauza unei accidentări serioase. El s-a accidentat în prima repriză a partidei cu SC Oțelul, de la începutul lunii noiembrie, duel care a avut loc în etapa a 12-a a Ligii 2.

S-a lovit la nas, motiv pentru care nu a putut evolua în ultimele patru meciuri din campionat. A urmat un tratament medical, dar este de așteptat să revină în 2023, să facă parte din lotul valid al lui Adrian Mihalcea încă de la startul reluării pregătirilor.

Foto principal: Gloria Buzău și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

articolul original.

Gloria Buzău, planuri mari pentru perioada de transferuri! Sub comanda lui Adrian Mihalcea pot ajunge atacanți din SuperLigă. Auraș Brașoveanu: ”Decizia îi aparține antrenorului. Vrem să promovăm”

11 December 2022 at 15:01

Gloria Buzău se pregătește să mute pe piața transferurilor, în special în atac, pentru că Adrian Mihalcea și conducerea sunt nemulțumiți de randamentul dat în special în ultimele runde de Liga 2. Președintele executiv Auraș Brașoveanu a explicat cum se va face strategia achizițiilor.

Gloria Buzău începe să facă planul de achiziții. Posibil să aducă jucători din SuperLigă

Gloria Buzău ar putea aduce chiar și jucători din SuperLigă, dar asta ține de o analiză atentă pe care o vor face oamenii din club. Auraș Brașoveanu a explicat un detaliu remarcat la Gloria Buzău, cât și la fostul club pe care l-a condus, Concordia Chiajna, faptul că jucătorii veniți din prima ligă au, de cele mai multe ori, probleme când ajung în Liga 2, stilul fiind unul diferit.

Deși nu a negat faptul că ar putea ajunge la Buzău fotbaliști care în prima parte a stagiunii au evoluat în SuperLigă, Brașoveanu a punctat că în final Adrian Mihalcea decide de ce jucători are nevoie, totul fiind la mâna lui, așa cum a fost și în mandatul precedentului antrenor, Cristian Pustai.

În această perioadă de pauză vom face pe plac noului staff tehnic. În atac vom muta, în urma analizei pe care am făcut-o cu stafful tehnic, cu Adi Mihalcea, am ajuns la concluzia că am avut probleme în atac. Avem o problemă, atât ca organizare a fazei de atac și finalizare a ei, cât și la organizarea fazei de apărare, unde ar trebui să își aducă contribuția și nu prea a fost cum ne-am dorit.

(N.r. – Dacă atacanții sunt din SuperLigă) Nu aș putea să fiu atât de precis, pentru că am avut și experiențe neplăcute cu aducerea unor jucători din prima ligă, dar nu numai la Buzău, și la Chiajna am avut această problemă. Am adus nume și nu au reușit să se plieze pe specificul Ligii 2. E o diferență colosală între Liga 1 și Liga 2”, a declarat Auraș Brașoveanu pentru Sport Total FM.

Clasamentul din Liga 2 arată că Gloria Buzău stă mai rău în apărare decât în atac

În ciuda detaliilor remarcate de Auraș Brașoveanu, Gloria Buzău are unul dintre cele mai bune atacuri din Liga 2, marcând 22 de goluri până acum, în 16 etape, capitol la care stau mai bine doar Steaua, Unirea Slobozia și Unirea Dej.

Din contră, în apărare a stat mai rău formația lui Adrian Mihalcea, dacă ne raportăm la golurile încasate. Gloria Buzău are a doua cea mai slabă apărare din Liga 2 din primele 12 echipe, cu 18 goluri încasate, capitol la care e devansată doar de Unirea Dej.

Auraș Brașoveanu, despre parcursul echipei Gloria Buzău: ”Nu am avut constanță”

Gloria Buzău a terminat anul chiar pe ultimul loc al pozițiilor de play-off, 6, cu 26 de puncte, la un punct de poziția a 5-a, Unirea Dej, și la un punct peste locul 7, FK Miercurea Ciuc. În ultimele două runde din 2022, formația lui Mihalcea nu a reușit să câștige, înregistrând un 0-1 cu Concordia Chiajna și un 1-1 cu Steaua.

Cum a comentat Auraș Brașoveanu prestațiile echipei din prima parte a stagiunii:

Am rămas cu un gust amar, pentru că nu am avut constanță, am alternat meciurile bune cu cele mai puțin bune. Nu aș putea spune că suntem mulțumiți cu numărul de puncte acumulat, dar ținând cont de faptul că suntem în primele șase echipe, am putea spune că suntem pe o poziție care ne mulțumește și ne obligă.

Noi avem în continuare același obiectiv, promovarea în Liga 1, accederea directă. Nu putem spune că ne aventurăm, cât timp am ținut cont de dorințele antrenorilor”.

Foto: Gheorghe Flușter (Sport Pictures) și Gloria Buzău

articolul original.

Punct final în faza grupelor Cupei României | Gloria Buzău câștigă la Galați cu SC Oțelul, dar ambele echipe sunt eliminate. UTA și CS Mioveni merg mai departe

8 December 2022 at 19:59
image

Ultimele trei meciuri din etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României au loc astăzi, de la ora 20:00, la Galați, Botoșani și Mioveni. Toate au făcut parte din Grupa B.

Etapa a 3-a, ultima, din faza grupelor Cupei României se încheie după meciurile de la Galați, Botoșani și Mioveni

La Galați s-au întâlnit două dintre cele șase echipe din Liga 2 calificate în această fază a competiției. SC Oțelul, care mai păstra șanse de calificare, chiar dacă mici, a pierdut acasă în fața Gloriei Buzău, echipă eliminată deja dinaintea partidei. Cu 2-0 s-a impus trupa lui Adrian Mihalcea, care, astfel, a încheiat Grupa B pe locul 4. SC Oțelul a terminat pe locul 6, ultimul.

La Botoșani și Mioveni au loc meciuri între echipe din SuperLigă. FCSB a câștigat cu 2-0 degeaba la FC Botoșani, ambele formații părăsind și ele competiția.

În schimb, la Mioveni, UTA a obținut victoria de care avea nevoie, ba chiar a câștigat cu 3-0, le-a luat fața argeșenilor, dar ambele formații merg mai departe în Cupa României.

Clasament final Grupa B

1. UTA Arad 3 2 1 0 8-3 7 puncte
2. CS Mioveni 3 2 0 1 2-3 6 puncte
3. FCSB 3 1 2 0 4-2 5
4. Gloria Buzău 3 1 0 2 3-3 3
5. FC Botoşani 3 1 0 2 1-3 3
6. SC Oţelul Galaţi 3 0 1 2 0-3 1

Marți au avut loc primele trei jocuri și în urma lor s-au aflat cele două echipe calificate mai departe din Grupa A. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe și ”FC U” Craiova au terminat pe locul 1, respectiv 2.

Miercuri s-au desfășurat șase partide și, în urma rezultatelor, din Grupa C au obținut calificarea CFR Cluj și Universitatea Cluj, în timp ce din Grupa D merg mai departe în competiție FC Hermannstadt și Campionii FC Argeș.

Primele două echipe clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală. Câștigătoarele grupelor vor disputa meciurile din sferturile de finală pe teren propriu.

Meciurile programate joi în etapa a treia din faza grupelor Cupei României:

joi, 8 decembrie 2022, ora 20:00

SC OȚELUL GALAȚI – GLORIA BUZĂU 0-2

Stadion: Oţelul (Galaţi).
Arbitru central: Baban Vlad (Iaşi). Arbitri asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Erchian Ionus (Medgidia). Arbitru de rezervă: Sergiu Anton (Bucureşti). Observator de arbitri: Costin Ioan Toma (Piatra Neamţ). Delegat de joc: Mircea Brînduşă (Călăraşi).

SC Oțelul: R. Pop – Andr. Rus, Ghiocel (cpt.), Azinovic, D. Panait, V. Markovic (I. Neagu 33′), Cisotti (Mih. Adăscăliței 71′), Gorovei, Jardan (Berisha 74′), Bokhashvili (Cireș 33′), Mitoi (Laur. Maxim 46′)
Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă – Ilieș, Yabre, Sîrghi
Antrenor: Dorinel Munteanu

Gloria Buzău: Wynney – Sg. Pîrvulescu, Wiktorski, Vîrtej, Sălceanu – A. Lopez (Trebotic 67′), Gaitan – Dr. Lazăr (Blejdea 46′), Dudu (Cr. Ciobanu 81′), Val. Munteanu (Oteliţă 46′) – Boiciuc (D. Burlacu 76′)
Rezerve neutilizate: R. Stoian – Marku, Honciu, Uţiu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Gloria Buzău câștigă cu 2-0 la Galați, acumulează primele ei puncte în faza grupelor și cu golaveraj 3-3 termină pe locul 4. SC Oțelul, cu 1 punct, termină ultima, pe locul 6. Ambele echipe sunt eliminate din Cupa României
Min 90+2 Centrare din dreapta, Azinovic reia cu capul din 6 metri pe poartă, cu pământul, Wynney respinge și își menține echipa fără gol primit în acest meci
♦Min 90+1 Neagu centrează în careu dintr-o lovitură liberă din poziție centrază, mingea rămâne cu noroc la Berisha, care trage din 10 metri central, pe mijlocul porții, iar Wynney respinge
♦Min 89 Adăscăliței avansează din centru în dreapta, are un șut-centrare din colțul careului, defectuos, Berisha e pe direcție și trimite mult pe lângă poartă. Cere corner, însă arbitrul oferă aut de poartă
Min 88 Berisha preia pe piept, lasă mingea să pice și apoi trage din drop de la distanță, Wynney plonjează și reține
Min 85 Neagu centrează dintr-o lovitură din dreapta, aproape din colțul careului, Gorovei reia slab cu capul și Wynney prinde fără probleme
Min 83 Blejdea primește în stânga careului, fentează, nu are culoar să tragă, pasează înapoi pentru Trebotic, care șutează din prima din 18 metri, iar mingea trece puțin peste vinclul din dreapta
Min 82 Centrare din dreapta, din colțul careului, balonul e deviat cu capul pe spate de Berisha, Gorovei preia în 8 metri și trage din întoarcere. Balonul e deviat și se duce pe lângă poartă, în dreapta
Min 78 Adăscăliței recuperează aproape de mijlocul terenului, avansează, trage cu dreptul de la circa 25 de metri, mingea atinge pământul în fața lui Wynney, dar portarul plonjează în dreapta și respinge în lateral
Min 67 Neagu bate puțin pe lângă bara din stânga o lovitură liberă de la 25 de metri central
Min 61 Mingea e respinsă din careu, Panait avansează și șutează din prima, de la circa 23 de metri lateral, dar balonul, trimis puternic, trece pe lângă colțul lung
♦Min 59 Neagu primește la 18 metri, șutează cu exteriorul, pe jos, pe lângă bara din stânga, în dreapta lui Wynney
Min 56 Gaitan avansează cu mingea la picior și șutează puternic de la 25 de metri, puțin peste transversală
Min 50 0-2 Centrare din dreapta a lui Pîrvulescu, Alexandru Boiciuc e marcat larg de Azinovic, atacantul reia cu capul din colțul careului mic, din dreapta, și înscrie la bara a doua
Min 48 Ocazie mare pentru SC Oțelul. Cisotti primește mingea la 40 de metri, avansează cu Vîrtej în spatele său, pătrunde în careul, șutează pe lângă portar și balonul trece milimetric pe lângă bara din stânga
Min 37 Neagu interceptează la 30 de metri, avansează și șutează cu stângul de la circa 25 de metri, puternic, dar mingea trece peste vinclul din dreapta
Min 33 Dorinel Munteanu e nemulțumit de jocul echipei sale și mută de două ori. Ies Bokhashvili și Markovic și intră Cireș și Neagu
Min 33 Valentin Munteanu scapă pe contraatac în stâng, avansează până în careu, însă are o execuție greșită și trage direct în plasa laterală. Gol turcesc. În dreapta avea un coechipier care era singur
Min 32 Fază gândită excelent de jucătorii Gloriei, Lopez pasează pe culoar în careu, Dudu se demarcă bine și scapă singur cu portarul în dreapta, însă e destul de în unghi și mingea șutată de el este deviată de Pop în corner
Min 29 0-1 Buzoienii fac un presing sus, Pop pasează în față careului pentru Ghiocel, acesta nu are timp să gândească și trimite din prima către Markovic, însă sârbul e prins pe picior greșit și Dragoș Lazăr e mai rapid, interceptează, scapă singur în careu cu Rareș Pop și îl execută frumos, cu un lob sub transversală
Min 27 După un corner din stânga, mingea se lovește de Markovic și SC Oțelul e aproape de autogol, însă Pop e atent și respinge de pe linie în față. Boiciuc interceptează la 8 metri ușor lateral stânga și trage la prima bară, iar Pop intervine din nou salvator. Ulterior, Dudu primește la 20 de metri și trage la poartă, însă Pop prinde de această dată
Min 23 Dudu centrează dintr-un corner din dreapta, Boiciuc pune capul din 6 metri și trimite cu capul pe lângă poartă, în dreapta, chiar dacă era într-o poziție excelentă
Min 20 Fază de contraatac a buzoienilor, Boiciuc primește la 25 de metri, își face mingea pentru un șut cu stângul, trage pe jos și Pop reține fără probleme
Min 10 Dudu interceptează mingea în careu, în stânga, șutează puternic la prima bară, iar Rareș Pop prinde cu siguranță. De la margine se arată însă offside la poziția brazilianului
Min 10 Lazăr avansează din dreapta careului în fața sa, centrează spre bara a doua, Boiciuc se demarcă excelent și reia cu capul din 6 metri, iar Pop intervine salvator și respinge în față, la Azinovic
Min 7 Acțiune în flancul drept, mingea e trimisă în flancul opus, Gorovei preia și șutează cu dreptul din fața careului, balonul este deviat de Vîrtej și Wynney plonjează în stânga și respinge în lateral
Meciul de la Galați a fost ignorat de deținătorii de drepturi tv din prima ligă, a doua, cât și Cupa României. Nu este televizat. Partida este transmisă în direct de clubul Oțelul, pe YouTube, inclusiv cu comentariu, așa cum obișnuia atunci când evolua în Liga 3. Meciul poate fi urmărit AICI.

FC BOTOȘANI – FCSB 0-2

Stadion: Municipal (Botoşani).
Arbitru central: Marian Barbu (Făgăraş). Arbitri asistenți: Daniel Mitruţi (Craiova) și Stelian Slabu (Braşov). Arbitru VAR: Sorin Costreie (Buftea). Arbitru AVAR: Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova). Arbitru de rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş). Observator de arbitri: Marian Dorobanţu (Buzău). Delegat de joc: Daniel Miodrag Mihai (Bucureşti).

FC Botoșani: Ureche – Patache (S. Camara 75′), Dican (cpt.), M’Dahoma, Țigănașu – Zabou (Andr. Dragu 61′), Pinson (Petkovski 61′), Mailat, Sylla, Tîrcoveanu (Obedeanu 61′) – Mih. Al. Roman
Rezerve: Tomache – Brașoveanu, Gab. David, Cărăușu, Ivanov
Antrenor: Mihai Ciobanu

FCSB: Ducan – R. Boboc, M. Dulca, L. Ciobanu, S. Șerban – Pruteanu (Stancovici 75′), Musi (Mat. Tănasă 89′), Vl. Tudor (Dumiter 75′), Gogescu (Seb. Radu 89′) – I. Stoica, Bg. Rusu (Vlăsceanu 83′)
Rezerve neutilizate: Al. Maxim – Vl. Toma, Geană, Manolache
Antrenor: Leonard Strizu

FCSB câștigă cu 2-0 în deplasare la FC Botoșani, obține prima victorie în grupă, dar cu 5 puncte se clasează pe locul 3 și nu merge mai departe în competiție. Moldovenii, cu 3 puncte și golaveraj 1-3 termină pe locul 5
♦Min 90 0-2 Fază de contraatac a FCSB-ului, Stoica primește și avansează în dreapta, pătrunde în careu, trimite cu lob peste portarul ieșit la întâmpinare, la bara a doua, iar Matei Tănasă îndeplinește o simplă formalitate din 2 metri. Tănasă înscrie la câteva secunde după ce intră pe teren, la prima atingere, și merge la antrenor să-i mulțumească
♦Min 75
Roman II avansează și trage cu stâng, de pe linia de 16 metri, central, puțin pe lângă bara din stânga
♦Min 58
Ianis Stoica ratează o mare ocazie de gol după ce a trecut de portar, a trimis spre gol, însă Dican a respins de pe linie
♦Min 53 0-1 Pasă în marginea careului Botoșaniului, Rusu lasă mingea să treacă și aceasta ajunge la Alexandru Musi, care e nemarcat în stâng, preia și șutează aproape pe centru, iar Ureche scapă balonul printre mâini
♦Min 35
Mihai Roman II îl învinge pe Ducan cu o minge lobată, după ce a scăpat singur cu portarul, dar a fost evident în offside, iar reușita sa este anulată
♦Min 31
Ureche scoate de sub transverală în corner o minge trimisă cu efect din stânga careului de către Ianis Stoica
♦Min 21
Combinație de pase între jucătorii Botoșaniului, mingea e scoasă înapoi, la Tîrcoveanu, care trage pe jos din 17 metri, iar Răzvan Ducan plonjează în dreapta și respinge
♦Min 4
Centrare din stânga, Ducan iese prost, târziu, Roman ajunge primul și reia cu capul din 8-9 metri pe lângă poarta goală

CS MIOVENI – UTA ARAD 0-3

Stadion: Orăşenesc (Mioveni – Argeş).
Arbitru central: Andrei Antonie (Bucureşti). Arbitri asistenți: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti) și Ferencz Tunyogi (Zalău). Arbitru VAR: Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe). Arbitru AVAR: Alexandru Vodă (Alba Iulia). Arbitru de rezervă: Bogdan Dumitrache (Bucureşti). Observator de arbitri: Alexandru Deaconu (Bucureşti). Delegat de joc: Mihai Andrieş (Bucureşti).

CS Mioveni: Val. Sima – Șerbănică (Militaru 86′), Burnea, C. Ene, Lixandru – Rădescu, D. Toma (Andr. Burlacu 68′), Andr. Panait, Vl. Pop (Coșereanu 53′) – Liv. Antal (Gutea 86′), Krasniqi (Kabananga 68′)
Rezerve neutilizate: A. Bucur – Căprescu, Scarlatache, D. Oancea
Antrenor: Marius Stoica

UTA: Balauru – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu – Batha (Fl. Matei 73′), P. Anton (Cascini 63′) – Șteau, Ubbink (Jobello 73′), Otele (Godwin 78′) – Postolachi (Keșeru 63′)
Rezerve neutilizate: Mociu – Cr. Maxim, Bota, Stahl
Antrenor: Laszlo Balint

Min 90+3 UTA câștigă la Mioveni cu 3-0 și urcă pe locul 1 în Grupa B, ambele echipe fiind cele care se califică mai departe în competiție. Arădenii merg după 28 de ani în sferturile Cupei României
Min 88 Matei trage puternic cu stângul de la marginea careului, respinge Sima de lângă bară
Min 82 Keseru trage puternic dintr-o lovitură liberă de la 23 de metri, Sima respinge în lateral
Min 71 Ubbink trage puternic de la 30 de metri, Sima scapă mingea în față, dar Keșeru e semnalizat în offside
Min 64 0-3 Otele îl depășește ușor pe Ene în stânga careului, centrează în fața porții, Sima intervine slab și respinge în față, direct la Claudiu Keșeru, care marchează la prima atingere de balon, trimițând cu dreptul la semi-înălțime în plasa porții adverse
Min 52 0-2 Anton centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta careului, Erion Hoxhallari se demarcă bine și reia cu capul din 6 metri și înscrie pe lângă Sima. Ene a fost depășit ușor
♦Min 50 Otele centrează șutat din stânga, Sima respinge, Șteau recuperează și trimite la marginea careului, de un Anton trimite la firul ierbii, Sima respinge din nou
♦Min 49
Antal pasează din dreapta, Pop reia din 14 metri, slab, pe lângă
♦Min 42
Șerbănică centrează din stânga, Benga îl pierde pe Antal și fostul utist reia cu capul de puțin peste poartă
♦Min 25
Anton trage de la 25 de metri, de puțin pe lângă bara din stânga lui Sima
♦Min 24
Ubbink pasează în dreapta, unde învăluie Otele, acesta pasează în 8 metri, de unde Șteau reia cu latul peste poartă
♦Min 12 0-1 După un corner din dreapta, mingea îi revine lui Paul Anton în aceeași zonă și mijlocaș vrea să centreze din marginea careului, Șerbănică deviază ușor și balonul merge la colțul lung, bară-gol, cu Sima spectator


Clasament Grupa B

1. UTA Arad 3 2 1 0 8-3 7 puncte
2. CS Mioveni 3 2 0 1 2-3 6 puncte

3. FCSB 3 1 2 0 4-2 5
4. Gloria Buzău 3 1 0 2 3-3 3
5. FC Botoşani 3 1 0 2 1-3 3
6. SC Oţelul Galaţi 3 0 1 2 0-3 1

Rezultatele primei etape din faza grupelor Cupei României, Grupa B:

miercuri, 19 octombrie 2022, ora 15:30
Gloria Buzău – FC Botoșani 0-1
miercuri, 19 octombrie 2022, ora 21:00
UTA Arad – FCSB 2-2
Rareș Pop 8′, Virgiliu Postolachi 90+6′ / Risto Radunovic 22′ – penalty, Eduard Radaslavescu 48′
joi, 20 octombrie 2022, ora 15:00
SC Oțelul Galați – CS Mioveni 0-1
Nicolae Cârnaț 11′

Rezultatele etapei a doua din faza grupelor Cupei României, Grupa B:

marți, 8 noiembrie 2022, ora 16:00
CS Mioveni – FC Botoșani 1-0
Junior Kabananga 82′
miercuri, 9 noiembrie 2022, ora 14:00
Gloria Buzău – UTA Arad 1-3
Ariel Lopez 16′ / Claudiu Keșeru 1′, 25′, Wesley Jobello 66′ – penalty
joi, 10 noiembrie 2022, ora 21:00
SC Oțelul Galați – FCSB 0-0

articolul original.

Dorinel Munteanu visează la miracol, iar SC Oțelul să meargă mai departe în Cupa României: ”Jucătorii trebuie să trateze meciul serios. Dacă se întâmplă o nenorocire, nu intră în vacanță”. Analiza partidei cu Gloria Buzău

7 December 2022 at 19:31

SC Oțelul termină anul în Cupa României, în etapa a 3-a a fazei grupelor, când va întâlni o altă formație din Liga 2, pe Gloria Buzău. Partida este programată joi, de la ora 20:00, iar gălățenii mai pot merge mai departe doar în contextul unor rezultate favorabile în celelalte dueluri din grupă.

Dorinel Munteanu trimite cei mai buni jucători în SC Oțelul – Gloria Buzău. Vrea victorie 

Dorinel Munteanu a anunțat că va trimite pe teren cei mai buni jucători, așa cum a făcut și până acum, și nu va menaja pe nimeni. Va încerca să termine cu victorie 2022, mai ales că SC Oțelul va lua un bonus în cazul unui succes, dar și pentru că vrea să răsplătească fanii care vor veni în tribune, probabil tot într-un număr important.

La conferința de presă premergătoare partidei, Dorinel Munteanu i-a făcut atenți pe jucători și cu privire la partida cu Gloria Buzău din campionat, din etapa a 12-a, din 1 noiembrie, de la Galați, când scorul a fost egal, 1-1.

Vom trata meciul cu foarte multă seriozitate, așa cum am făcut în toate celelalte jocuri, atât în campionat, cât și în Cupa României. Chiar dacă e ultimul joc, ultima noastră apariție în acest an, unul foarte bun pentru noi. Îmi doresc să terminăm cu o victorie.

Jucăm contra Buzăului, o echipă pe care o știm foarte bine, este candidată și ea la play-off și la promovare. Am avut un meci cu ea acum o lună și am obținut un egal. Acum, trebuie să câștigăm!

Nu voi menaja jucători, voi apela la jucătorii care trebuie să fie în primul 11, iar după pauză vor intra cei care au făcut parte din lot până acum.

Sincer, mă aștept să fie la fel de multă lume ca la ultimul joc, dacă nu și mai multă. Prezența fanilor să aducă un plus pentru acest joc, pentru că împreună putem câștiga. E un joc important!”, a spus Dorinel Munteanu la conferința de presă.

Dorinel Munteanu și-a avertizat jucătorii înaintea partidei SC Oțelul – Gloria Buzău: ”Fac apel la jucători să trateze serios meciul. Dacă se va întâmpla o nenorocire nu intră în vacanță”

SC Oțelul mai are puține șanse la calificarea în fazele eliminatorii ale Cupei României, însă Dorinel Munteanu speră și a făcut apel la divinitate. În primul rând, e nevoie de o victorie pentru nou-promovată, dar și de rezultate favorabile ei în celelalte partide.

Clasamentul Grupei B înaintea etapei a 3-a, ultima:

 1. CS Mioveni – 6 puncte
 2. UTA – 4 puncte
 3. FC Botoșani – 3 puncte
 4. FCSB – 2 puncte
 5. SC Oțelul – 1 punct
 6. Gloria Buzău – 0 puncte

Celelalte confruntări vor fi CS Mioveni – UTA și FC Botoșani FCSB.

Sigur, nu depinde de noi să mergem mai departe, dar poate Dumnezeu e cu noi și se vor înregistra rezultatele care ne pot duce mai departe. E importat să câștigăm noi, iar apoi să ne gândim la celelalte jocuri, la Botoșani și la Mioveni.

Nu ne-ar încurca o calificare în faza următoare, așa cum nu ne-a încurcat nici până acum. Nu am menajat jucători. Îmi doresc să trecem mai departe. Am nevoie de implicarea jucătorilor, de atitudine. Fac apel la jucători să trateze serios jocul, pentru că ulterior intrăm în vacanță.

Dacă se va întâmpla o nenorocire din punct de vedere fotbalistic, mai pot să prelungesc perioada de pregătire, nu luăm vacanță”, a mai spus Dorinel Munteanu.

Foto și video: SC Oțelul

articolul original.

Adrian Mihalcea a considerat echitabil egalul cu Steaua, dar e dezamăgit: ”Nu știu când i-am putea prinde într-o astfel de situație din nou.” Antrenorul Gloriei Buzău și-a taxat din nou elevii: ”Avem nevoie de jucători cu calitate și determ

1 December 2022 at 17:31

Gloria Buzău și-a încheiat meciurile din campionatul Liga 2 programate în 2022 cu două rezultate pe care nu și le-ar fi dorit în situația în care se afla.

După înfrângerea de acasă cu Concordia Chiajna (scor 0-1), echipa din Crâng a obținut un egal la București contra liderului Steaua (scor 1-1) și are șanse mari să termine anul în afara locurilor de play-off, primul obiectiv pe care îl are în acest sezon.

Adrian Mihalcea a vorbit din nou, și după jocul din Ghencea, despre schimbări pe care și le dorește în lot, dacă șefii clubului vor accederea în play-off și promovarea în prima ligă.

Adrian Mihalcea consideră echitabil egalul dintre Steaua și Gloria Buzău

1-1 s-a terminat partida din Ghencea, din deschiderea etapei a 16-a a Ligii 2, după ce trupa din Crâng a deschis rapid scorul, încă din minutul 3, prin Alexandru Boiciuc, însă Steaua a egalat în partea secundă, prin căpitanul Valentin Bărbulescu, în minutul 52.

Adrian Mihalcea a considerat rezultatul drept unul echitabil.

”Sunt supărat pe faptul că am avut unele situații bune de contraatac pe final și nu am știut să le fructificăm. E o tensiune pe toată durata meciului și așa mă manifest eu, că pare câteodată că sunt mai supărat. Dar acum sunt liniștit.

Eu zic că e un rezultat echitabil. După ce am înscris am avut o teamă de a juca. Am fi putut, în repriza a doua, să fructificăm una dintre acțiunile periculoase, dar, în același timp, și ei puteau să ne prindă pe contraatac. Contra unei echipe bune, sau, mai bine zis, contra liderului, la el acasă, să reușești să ai mai multe oportunități și să nu reușești să câștigi e frustrant. Nu știu când i-am putea prinde într-o astfel de situație din nou, cu accidentările pe care le-au avut și fără suporteri. Pentru ei chiar a fost ultimul meci, noi mai avem un meci de Cupă”, a spus Adrian Mihalcea la microfonul DigiSport.

Gloria Buzău în meciul cu Steaua: R. Stoian – Oteliţă, Wiktorski, Marku, Sălceanu (Vîrtej 83′) – A. Lopez, Honciu (cpt.)(Trebotic 62′) – Dr. Lazăr, Dudu (Al. Munteanu 90+1′), Val. Munteanu (Cr. Ciobanu 46′) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: Wynney – D. Burlacu, Sg. Pîrvulescu, Blejdea, Uţiu.

”Iarăși lipsă de marcaj și de responsabilitate. Ne trec punctele prin mână”

Golul Stelei a venit în urma unei centrări din lovitură liberă a lui Adrian Popa, Mihăescu a câștigat duelul aeriant cu fundașii centrali Marku și Wiktorski, mingea a fost deviată la Valentin Bărbulescu, iar mijlocașul defensiv a înscris din 6 metri, din postura de singur cu portarul.

Mihalcea și-a spus nemulțumirea pe care o are față de jucătorii săi, care au greșit din nou nepermis.

”Mă deranjează, pentru că avem o echipă cu talie, cu jucători care au un marcaj și o responsabilitate și noi luăm gol din fază fixă. Cu Chiajna am pierdut dintr-un corner, iarăși lipsă totală de marcaj și de responsabilitate, acum, iarăși lipsă de marcaj și de responsabilitate. Pierdem, ne trec punctele prin mână pe niște faze pe care le putem rezolva extrem de ușor și suferim. Uitați-vă că ne pare rău!

Trebuie să lucrăm în continuare. Mai avem meciul acesta din Cupă și pe urmă vom vedea ce decizii se vor lua la nivelul conducerii (n.r. – decizii luate de conducere în privința jucătorilor). Pentru că, pentru a atinge play-off-ul, avem nevoie de jucători cu calitate și determinare. Mulți au rămas, iarăși, datori la acest capitol și, din păcate, sita cerne și când nu mai faci față unor cerințe există posibilitatea să te desparți de clubul respectiv”, e comentat Mihalcea.

Reporterul deținătorilor de drepturi tv care l-a intervievat pe Mihalcea imediat după finalul jocului le-a găsit și un alibi jucătorilor de la Buzău: faptul că ar fi fost emoționați la acest meci, deoarece li s-a cântat imnul înainte de fluierul de start și că nu sunt învățați cu acest lucru, având în vedere că au șanse mici să ajungă la națională!

”Posibil, nu știu asta, cel mai bine ar fi să răspundă ei dacă au fost emoționați sau nu. Eu voiam atitudinea multora dintre ei la toți jucătorii, cei care au intrat de la început și cei care au intrat de pe bancă. Așa, cu emoția, iarăși, nu reușești să faci mare lucru. Trebuie să treci peste. Sunt jocuri cu presiune și trebuie să faci față”, a spus antrenorul Gloriei Buzău.

”Va fi o primăvară extrem de agitată, cel puțin în primele trei meciuri”

Gloria Buzău, cu 26 de puncte, a urcat pentru moment pe locul 6, la egalitate cu Unirea Dej (locul 5), însă are șanse reduse să termine anul pe o poziție de play-off, riscând să fie depășită chiar de două echipe până la finalul etapei, de FK Miercurea Ciuc (25 puncte) și FC Brașov (23 puncte).

Campionatul va intra în pauză după disputarea etapei a 16-a și se va relua la finalul lunii februarie a anului viitor. Vor mai fi trei etape din sezonul regular, iar după aceea se intră în play-off, respectiv play-out.

”Numărul echipelor care se vor bate pentru play-off a crescut și va fi o primăvară extrem de agitată, cel puțin în primele trei meciuri. Vom vedea, vom avea a discuție și o să vedem ce măsuri se vor lua, dacă se consideră că e nevoie și vor și aduce. Va exista această ședință, această discuție, am lăsat-o pentru acest final de campionat. Mai avem un meci de Cupă, dar pentru noi a fost mult mai important ceea ce s-a întâmplat în campionat. Am două echipe de suflet care se bat pentru play-off. Una este Dinamo și cealaltă este Slobozia. Îmi sunt dragi și extrem de apropiate amândouă. Mi-ar plăcea să am duel cu ambele echipe în play-off”, a mai spus Mihalcea.

Trupa lui Adrian Mihalcea mai are de disputat un meci oficial în acest an, pe 8 decembrie, la Galați, cu SC Oțelul, de la ora 20:00, în etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures și Mediafax Foto

articolul original.
❌