ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

După ce Guvernul României a anunțat majorarea salariului minim la 3.000 de lei, George Simion cere reducerea impozitării muncii

18 November 2022 at 12:37
image

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, solicită, într-un video pe Facebook, reducerea impozitării muncii.

Liderul AUR susține că aceasta este singura soluție pentru ca salariul minim să ajungă la 3.000 de lei.

„Reduceți impozitarea pe muncă! E singura soluție să avem salariul minim de 3000 de lei”, a afirmat George Simion, într-o filmare publicată pe Facebook.

articolul original.

Dumitru Dragomir a izbucnit: ‘Suntem o țară cu conducători cu idei de slugi, de ani de zile fac ăștia din Europa ce vor cu noi, ne-au luat petrolul, acuma ne forțează să dăm porturile și altceva ca să intrăm în Schengen’

8 November 2022 at 21:15
image

După ce a văzut imagini de la scandalul izbucnit, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, între deputatul AUR George Simion și preşedintele de şedinţă, social-democratul Ciprian-Constantin Şerban, Mitică Dragomir a spus că îi este dor de Parlament.

„Opoziția trebuie să facă scandal (n.r. despre George Simion). Înafară de el nu mai e nimeni în opoziție. (…) Suntem, e prea dur să spun, suntem o țară cu conducători cu idei de slugi, de ani de zile fac ăștia din Europa ce vor cu noi, ne-au luat petrolul, ne-au forțat să ne ia petrolul să ne bage în comunitatea europeană, acuma ne forțează să dăm porturile și altceva ca să intrăm în Schengen.

Domnule, noi suntem proștii Europei? (…) De la Ceaușescu încoace, poate Iliescu a mai avut sânge în instalație că n-a lăsat rușii să vnă să ne ajute.

Pe Năstase l-au băgat în pușcărie, era unul dintre cei mai inteligenți oameni, am crezut în Băsescu, am ținut cu Băsescu și l-am votat numai pe Băsescu, până i-a băgat la pușcărie pe ăștia din lotul de la fotbal, l-am votat pe Iohannis, cum să-l votez pe Ponta, Ponta mă dăduse afară dar acum nu mai sunt supărat nici pe Ponta.

Sunt supărat pe el că nu m-a dat afară mai devreme, cu zece ani mai devreme, că dacă mă dădea afară mi repede acuma aveam 100 de blocuri.”

Dumitru Dragomir este un fost fotbalist, patron de club de fotbal și om politic român, care a ocupat funcția de președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal în perioada 1996-2013. De asemenea acesta a ocupat funcția de deputat din partea PRM în legislaturile 2000-2004 și 2004-2008, conform b1tv.ro

articolul original.

Un nou scandal din partea liderului AUR! George Simion: „Băi, ministrule! Tu stai pe banii românilor din diaspora”

8 November 2022 at 17:55
image

George Simion a fost implicat într-o nouă dispută, chiar în plen! „Băi, ministrule! Tu stai pe banii românilor din diaspora. Ce merite ai tu, mă? Erai pește, nu?”, striga liderul AUR în timp ce era live pe Facebook.

Un alt scandal a izbucnit, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce liderul partidului AUR, George Simion, a început să vorbească alte lucruri față de cele discutate la momentul respectiv, iar președintele de ședință i-a tăiat microfonul.

Simion a protestat, iar secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a intervenit şi i-a zis deputatului AUR să-şi încheie declaraţia.

În acel moment, Simion nu a stat prea mult pe gânduri și și-a spus părerea.

„Ce merite ai tu, băi, ministrule?”

„Tu ești ministru pentru românii de pretutindeni, mă, și îmi zici mie că n-am voie să vorbesc. Păi da cum, adică? Lasă-mă să vorbesc. Cum adică? Stai pe banii românilor din diaspora. Ce merite ai tu, mă? Băi, ministrule! Băi, ministrule! Băi, ministrule!”, a spus liderul AUR.

În apărarea lui Simion a sărit deputatul AUR Dan Tănasă, iar pe transmisia făcută live pe Facebook de George Simion se mai aud replici, cum ar fi: „Dispari, mă! Dispari de aici!”’

„Tu ești ministrul românilor de pretutindeni, mă? Tu ești ministrul Diasporei? De ce? Erai pește, nu?”

Scandalul s-a încheiat doar după ce i s-a acordat din nou cuvântul lui George Simion.

Ciprian-Constantin Şerban din PSD, i-a tăiat inițial microfonul liderului AUR, reproșându-i că nu vorbește în legătură cu punctul din ordinea de zi care se discuta în momentul acela, potrivit G4media.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

George Simion, implicat într-un nou scandal! Parlamentarii i-au tăiat microfonul (VIDEO)

8 November 2022 at 14:55
image

Un scandal a izbucnit, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, după ce deputatul AUR George Simion a luat cuvântul cu privire la un proiect adoptat care vizează înfiinţarea centrelor comunitare româneşti în străinătate, referindu-se şi la un alt act normativ adoptat anterior, iar preşedintele de şedinţă, social-democratul Ciprian-Constantin Şerban, a cerut să i se taie microfonul, informează agerpres.

Altercație între George Simion și Gheorghe Cârciu

„De ce mi-aţi tăiat microfonul, pentru ce? Nu am vorbit la acest proiect. Ce faceţi? Ce e asta?”, a spus Simion cu voce ridicată, în timp ce a filmat tot incidentul şi l-a transmis pe pagina sa de Facebook. El a fost susţinut şi de deputatul AUR Dan Tanasă.

Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a intervenit şi i-a spus lui George Simion să-şi încheie declaraţia, iar acest lucru a dus la o altercaţie între cei doi.

Disputa s-a încheiat după ce lui George Simion i s-a acordat din nou cuvântul.

George Simion, declarații scandaloase în Parlament

După şedinţă, George Simion a explicat că secretarul de stat nu avea nicio calitate să intervină asupra vorbitorilor din plen.

„PSD m-a acuzat că nu ştiu ce vorbesc, că minele se închid în 2032, când noi ştim că majoritatea facilităţilor energetice se închid în 2035. (…) A intervenit secretarul de stat – nici nu ştiau românii din diaspora că au secretar de stat pentru românii din diaspora – şi a intervenit să mă îndepărteze de la microfon.

Nu avea nicio calitate. Mi-a făcut semne: gata, gata, să termin. Nu avea nicio calitate, e un secretar de stat, nu este cunoscut în diaspora. (…) Nu poate să intervină un secretar de stat asupra vorbitorilor în plen. E incredibil! Doar mi-a făcut semne să părăsesc microfonul”, a afirmat Simion.

articolul original.

Scandal în plenul Camerei Deputaților: ”Prin votul de azi vă faceți vinovați de asasinarea economiei naționale”

8 November 2022 at 14:03
image

Reprezentanții grupurilor parlamentare din Camera Deputaților s-au certat, marți, în ședința de plen, pe tema decarbonizării sectorului energetic, opoziția fiind de părere că guvernanții „asasinează” economia națională. Deputatul PSD Hunedoara Natalia Intotero, care a vorbit în nume personal, a afirmat că se simte “revoltată şi umilită” de ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Liderul AUR, deputatul George Simion, a afirmat că “o lege atât de importantă nu poate fi dezbătută în 10 minute şi votată pe repede înainte”, el argumentând că în Germania se redeschid facilităţi energetice, în timp ce la noi se închid.

“În momentul ăsta trecem printr-o criză energetică. Dacă vorbim de închiderea Işalniţei, Rovinariului, Turceniului, dacă vorbim de colegii dumneavoastră din Hunedoara şi Gorj, care au susţinut în comisii că nu trebuie să ne atingem de CO Oltenia, şi nu trebuie să ne atingem de Valea Jiului şi nu trebuie să ne atingem de Centrala de la Paroşeni, vă întreb care este rostul dumneavoastră ca parlamentari în această Cameră, de ce v-au trimis românii aici, dacă spuneţi ‘nu este vina noastră, este jalon din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)’ ?'”, a declarat George Simion.

El a pledat pentru încălzirea pe cărbune, ca variantă sustenabilă, şi a susţinut că “închiderea termocentralelor, închiderea minelor şi închiderea carierelor, care nici măcar nu este prevăzută în PNRR, nu este nimic altceva decât un asasinat economic”.

“Şi vă faceţi părtaşi după multe alte guverne care au închis activitatea în Valea Jiului, care au închis încălzirea noastră pe cărbune, vă faceţi vinovaţi prin votul de astăzi, pe repede înainte, de asasinarea economiei naţionale. Nu votaţi această lege, nu votaţi cum vă spune Virgil Popescu. (…) Nu votaţi cu gândul că premierul Ciucă a spus ‘Gata, noi am primit banii şi trebuie să închidem’. Este soarta României pe mulţi ani de acum înainte. N-o să mai avem energie produsă în România şi o să cumpărăm de la vecini, o să cumpărăm din Ungaria – nu întâmplător sunt unii susţinători atât de fervenţi ai închiderii minelor pe cărbune aici, în Parlamentul României”, a adăugat Simon.

Deputatul PSD Hunedoara Natalia Intotero, care a precizat că vorbeşte în nume personal, a declarat că simte “revoltă, umilire” faţă de ministrul Energiei, Virgil Popescu.

“Din păcate, nu este un moment bun pentru judeţul pe care îl reprezint în Parlamentul României şi putem să consideraţi că vorbesc în nume propriu. Sunt cinci secretari de stat la Ministerul Energiei, nu este prezent niciunul în sală sau domnul ministru. Acesta este respectul acestui minister pentru cetăţenii României, acesta este respectul acestui ministru pentru judeţul Hunedoara, care nu a venit niciodată să stea la discuţii cu oamenii din judeţ. Regret faptul că nu s-a putut discuta cu domnia sa. (…) Revoltă, umilire, cam acestea sunt sentimentele pe care eu le simt astăzi, din păcate. pentru acest ministru”, a afirmat Natalia Intotero.

Deputatul neafiliat Dumitru Coarnă a criticat şi el proiectul de lege, asupra căruia a votat împotrivă, el argumentând că “România astăzi produce 6.031 MWh şi consumă 6.767, ceea ce înseamnă că suntem pe un deficit”, într-o perioadă de criză.

“Avem import din Ungaria, Bulgaria. (…) Iar noi astăzi votăm închiderea capacităţilor de energie care are un dublu efect – odată lipsa de energie şi aspectul social pe care PSD, din păcate, îl susţine. Noi astăzi votăm împotriva interesului poporului român. Nicio ţară din Europa nu procedează aşa cum procedează România”, a afirmat deputatul Dumitru Coarnă.

Şi deputatul USR Radu Miruţă a afirmat, la microfonul dezbaterii din şedinţa de plen, că pentru “cei de la PNL nu este o noutate, pentru că, alături de ministrul Virgil Popescu, şi-au asumat să pună pe butuci sistemul energetic naţional românesc”.

“Dar pentru PSD este o situaţie stânjenitoare ca, după ce propagă de ani de zile interesul pentru sistemul energetic românesc, astăzi, la momentul adevărului, să voteze împotrivă. Coaliţia anunţă astăzi că închide minele de cărbune din România, că închide termocentralele care funcţionează pe bază de cărbune, contrar a ceea ce propagă pe la televiziuni, pe la interviuri, în Parlament, cei de la PSD. Închid aceste lucruri, în condiţiile în care nu există nicio obligaţie în PNRR. (…) PNRR-ul nu interzice să pui ceva în loc înainte să închizi! (…) În PNRR există 1,4 miliarde de euro primite de România pentru capacităţi noi de producţie. Adevărul este că nu aţi fost niciodată în stare să construiţi ceva nou, pentru miile de oameni pe care acum îi lăsaţi pe drumuri şi puneţi pe butuci sistemul energetic naţional, ascultând umiliţi de Virgil Popescu”, a continuat deputatul Radu Miruţă.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, i-a replicat parlamentarului USR că “s-a atins culmea tupeului”. “Chiar aveţi atât de mult tupeu? Aţi uitat de domnul Ghinea? Aţi uitat de porcăriile care au fost înscrise acolo? Aşa ceva este greu de înghiţit şi greu de crezut, că aţi reuşit să depăşiţi o culme a tupeului pe care am crezut că nu o puteţi atinge”, a adăugat reprezentantul grupului deputaţilor liberali.

“Mi-l şi imaginez pe domnul Ghinea stând într-un fotoliu de piele, masiv aşa, luat din banii de consultanţă, mulţi bani puşi în PNRR, uitându-se la noi, cum trebuie să încercăm să reparăm toate nenorocirile pe care domnia sa şi partidul din care face parte le-au introdus în PNRR, pentru că, dacă vreţi să vorbim despre adevăr, şi dacă vrem să spunem adevărul, trebuie spus faptul că USR a băgat în PNRR închiderea tuturor acestor mine în 2024 şi 2025. Astăzi nu putem trage o tranşă de 2,8 miliarde de euro dacă nu votăm această lege”, a afirmat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, care a argumentat că “banii din PNRR trebuie luaţi, obligatoriu”.

Deputaţii au adoptat, marţi, în plen, proiectul de Lege care are ca obiect de reglementare aprobarea OUG nr.108/2022 privind decarbonizarea sectorului energetic care reglementează închiderea şi conservarea grupurilor energetice pe bază de lignit şi huilă, închiderea carierelor de lignit şi minelor de huilă precum şi măsuri de sprijin pentru închiderea şi conservarea capacităţilor de producere a energiei electrice pe bază de lignit şi huilă.

S-au înregistrat 155 de voturi “pentru”, 44 de voturi contra şi 37 de abţineri.

articolul original.

Liderul AUR, George Simion: Noi facem conturi bancare pentru bănci antiromânești, care exportă banii românilor munciți din greu

7 November 2022 at 06:15
image

Liderul AUR, George Simion, a transmis duminică seara, la postul de televiziune România TV, că băncile străine au dublat ratele românilor, precizând faptul că toți acești bani plătiți de români merg în afara țării.

„Consiliul Concurenței a spus acest lucru. Avem companii străine aici, care nici măcar nu au sediu în țara asta, care doar își desfășoară activitatea aici. E cazul ING Bank, a dublat ratele românilor. Toți acești bani plătiți de români merg afară.

Trebuie să vă conformați altfel sunteți executat, așa a dictat Parlamentul. Avem multe instituții de control care nu îndrăznesc să intervină (…)

BNR are o dobândă de referință, după care băncile ar trebui să se ia (n. r. – pentru ROBOR). Ar trebui să fie un prag suportabil pentru populație. Dacă nu-ți convine un operator bancar, te muți la altul, pentru că ești în capitalism. Dar dacă s-au înțeles toți între ei, devii sclavul lor. Statul trebuie să intervină! „, a declarat George Simion, la România TV.

În plus, deputatul român a vorbit și despre noua tendință pornită din Occident, reducerea forțată a tranzacțiilor cu numerar.

„E un plan al globaliștilor, de a ne controla și a introduce o monedă digitală. Parlamentari de la PSD, precum Ștefan Radu Oprea și Tuță, de la PNL, au un proiect care va trece repede prin Parlament, spun ei. Fiecărui român i se va aloca un cont bancar. Se va limita numărul tranzacțiilor cu numerar. Până acum, în Italia era 1.000 euro. Noul guvern conservator, al Giorgiei Meloni, va interveni. Va fi ridicată limita la 5.000 – 10.000 de euro.

Noi facem conturi bancare pentru bănci antiromânești, care exportă banii românilor munciți din greu”, a mai comentat liderul AUR, conform romaniatv.ro

articolul original.

George Simion îl contrazice pe Marcel Ciolacu: Nici PSD, nici PNL, nici un alt partid care a existat până acum în România nu poate să ofere un astfel de candidat

5 November 2022 at 18:26
image

După ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că alegerile prezidențiale din 2024 vor fi câștigate de un candidat de stânga, George Simion, liderul AUR, l-a contrazis.

Președintele AUR susține că nici PSD, nici PNL, nici un alt partid care a existat până acum în România nu poate să ofere un astfel de candidat câștigător.

Țara noastră are nevoie de un președinte capabil de sacrificiu şi de oameni care să depună tot efortul pentru binele națiunii. Nici PSD, nici PNL, nici un alt partid care a existat până acum în România nu poate să ofere un astfel de candidat”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Ceea ce au reușit vechile partide a fost doar să transforme populația României, o ţară bogată, în cea mai sărăcită din Europa. Am ajuns aici pentru că nu am avut conducători care să pună interesul naţiunii române deasupra propriei lor persoane. România, mai mult decât oricând, are nevoie de un președinte patriot, nu de o slugă”, a mai spus el.

articolul original.

George Simion: Dosarele mele „penale” au fost clasate

4 November 2022 at 09:29

George Simion a venit cu detalii în privința dosarelor sale „penale”. Într-o postare pe contul său de socializare, liderul AUR a transmis că acestea au fost clasate. El a punctat că, de fapt, acestea au fost făcute „pentru a distruge protestul”.

Liderul AUR, George Simion a anunțat că dosarul său a fost clasat. Este vorba despre dosarul în care politicianul ar fi condus fără permis valabil. Potrivit lui Simion, acest dosar a fost „orchestrat pentru a distruge protestul”.

În mesajul său, „Vești bune: Dosarele mele „penale” au fost clasate. Conduceam mașina cu carnet valabil, scrie negru pe alb. Totul a fost orchestrat pentru a distruge protestul”, a transmis George Simion într-o postare pe Facebook.

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să redeschidă un dosar în care era implicat liderul AUR. Este vorba despre dosarul privind accidentul în care președintele AUR a fost implicat în luna aprilie a acestui an, în județul Buzău.

Simion a fost implicat într-un accident de tamponare ușoară

Atunci, poliția susținea că i-a suspendat permisul de conducere. Cu toate acestea, George Simion spunea că nu a fost înștiințat despre această suspendare.

Astfel, „Am fost dus cu forța la Poliția Rutieră, cu mascații pentru că am produs o tamponare ușoară pentru care am semnat amiabilă, pe 22 aprilie, în sâmbătă paștelui. N-a depus plângere respectivul domn pentru că nu a pățit nimic.

Dar poliția, din câte înțelegem, mai avea informații de la SRI și erau foarte mulți generali, așa au hotărât, cum se urcă Simion la volan, îl luăm că conduce fără permis. Acum am două dosare penale”, a declarat atunci George Simion.

Celălalt șofer nu a depus plângere la Poliție

Totodată, George Simion mai spunea că nu a dat nicio declarație în acest dosar.

În precizările sale, „Am aflat din anumită presă că mi s-a redeschis acest dosar. Am dat declarații la Poliția Rutieră, la Udriște, pentru o chestie fără victime. S-au luat multe măsuri, multe dezinformări. Îi rog pe telespectatori tot ce aud despre noi, să nu creadă nimic. Sunt tot felul de tertipuri ale sistemului, să vedem. (…)

După ce am pățit în ultima luna, cred că e ultimul telefon în care pot să va povestesc și dumneavoastră, noi o să ne luptăm. Am fost la IPJ Buzău, inspectorul a fugit și l-a lăsat pe adjunct, care tremură în față noastră. I-am cerut să-mi arate că m-au anunțat că mi s-a suspendat carnetul”, a mai declarat George Simion.

De asemenea, liderul AUR a mai menționat că atât el, cât și celălalt şofer implicat în accident nu a suferit leziuni şi nici nu a depus plângere la poliţie.

articolul original.

George Simion anunță proteste în fiecare județ, la câteva ore după ce partidul extremist AUR a strâns doar 4000 de oameni la manifestația din București

11 October 2022 at 11:47
image

George Simion anunță, printr-un mesaj publicat duminică seară, pe Facebook, că va organiza proteste în fiecare județ. Anunțul liderului partidului extremist AUR vine la câteva ore după ce formațiunea politică a reușit să strângă doar 4000 de oameni la manifestația de duminică.

Simion a mediatizat intens protestul de duminică, inclusiv printr-o postare sponsorizată pe Facebook, fapt neobișnuit la liderul AUR care se bucură de impact pe rețelele de socializare, cu două zile înainte de protest și cu impact la o audiență de 1 milion de persoane, conform jurnalistei Oana Despa de la Buletin de București.

Mai mult, Simion a început protestul cu trei zile înainte și a iscat un scandal în toiul dimineții de vineri, când, la ora 03:00 a folosit un sistem de sonorizare în Piața Victoriei, conform jandarmilor. Forțele de ordine au intervenit, iar Simion a ajuns la Poliție după ce oamenii legii au constatat că ar avea permisul suspendat în urma unui accident cu o victimă rănită. Simion susține că nu i-a fost adusă la cunoștință suspendarea permisului de conducere și că a primit o clasare privind accidentul.

Protestul de duminică s-a transformat într-un scandal uriaș între liderul AUR și fosta sa colegă Diana Șoșoacă, care a organizat la rândul său un protest, în aceeași zi. George Simion a venit cu manifestanții din Piața Universității în Piața Victoriei unde a întâlnit-o pe senatoare cu susținătorii săi.

Cei doi s-au acuzat reciproc de confiscarea protestului, protestatarii din cele două tabere s-au huiduit, iar la un moment dat Șoșoacă a cerut intervenția jandarmilor. Senatoarea ex-AUR l-a numit pe Simion trădător și l-a acuzat de dezbinare, în timp ce Simion a acuzat că este o diversiune PSD comandată de Marcel Ciolacu.

La câteva ore de la eveniment, Simion a anunțat că va organiza un protest în fiecare municipiu reședință de județ, începând cu ora 14:00:

  • ”Duminică, ora 14:00, protest în fiecare municipiu reședință de județ. Fiți acolo!”, a transmis George Simion.

Sursă: g4media.ro

articolul original.

Uniforma școlară ar putea redeveni obligatorie dacă proiectul de lege propus de George Simion este aprobat

5 October 2022 at 11:20
image

George Simion a propus un proiect de lege prin care uniforma școlară ar putea redeveni obligatorie în unităţile de învăţământ preuniversitar. Proiectul arată că prin această lege s-ar reduce diferențele de statut economic.

În acelaşi proiect de lege se arată faptul că fiecare unitate şcolară va avea uniforme distinctive și că însemnele de pe haine vor fi stabilite de fiecare unitate de învăţământ.

Uniforma școlară obligatorie, se arată în proiectul de lege propus de George Simion

George Simion arată că uniforma școlară ar putea deveni obligatorie în toate şcolile din învăţământul preuniversitar dacă proiectul de lege va trece de votul din Parlament. Deputatul AUR consideră că prin această metodă se va reduce diferențele economice dintre elevi. Proiectul mai prevede și mai multe criterii referitoare la posibilitatea de achiziţionare a echipamentului şcolar. Concret, dacă o familie nu are situaţia financiară care să îi permită o astfel de achiziție, statul va acorda o bursă, pe baza unei cereri. Bursa va urma să fie folosită doar pentru scopul acordării. Bursele vor fi acordate din bugetul de stat din fondurile strânse odată cu defalcarea din TVA.

” Specialiștii în pedagogie școlară consideră că uniforma școlară ar diminua diferențele de statut economic și social și ar contribui la eliminarea situațiilor penibile în care copiii se simt frustrați de modul în care se îmbracă. Prin implementarea unor norme care să reglementeze vestimentația elevilor pot fi evitate situații de un pericol deosebit, precum pătrunderea într-o anumită unitate școlară a unor persoane străine de aceasta, pentru a ajunge la un anumit elev și a-l supune unor rele tratamente. ” se arată în expunerea de motive din proiectul de lege.

Aceeași iniţiatori consideră că uniformele sunt elegante și că oferă copiilor un ajutor pentru viața profesională. Ba mai mult, codul vestimentar este foarte important în contextul în care sunt multe companii care impun o anumită ținută.

Sunt școli care au impusă uniforma școlară

La nivel național, dar și la nivel local sunt deja școli care impun în mod obligatoriu uniforma școlară. Nu sunt foarte multe unități de învăţământ care au această practică. Uniformele școlare îi costă pe părinți destul de mult. Datele arătau că o simplă uniformă care cuprinde un pantalon, o vestă, un sacou şi un tricou care nu are o calitate superioară costă și 400 de lei. În județul Iași, aproximativ unsprezece instituții de învățământ optează pentru purtarea uniformei

Lucrurile se complică în cazul unei familii cu mai mulţi copii și care are un venit minim. Părinţii scot destui de mulți bani pentru acest aspect. Cu toate aceste sacrificii, majoritatea părinţilor consideră că, pentru copii, este un lucru benefic purtarea unei uniforme pentru că în acest fel dispar unele diferențe social-economice. Așadar, în tot acest context, uniformele școlare ar putea deveni obligatorii dacă proiectul de lege propus de George Simion va trece de votul parlamentarilor.

articolul original.

AUR vrea reintroducerea uniformelor școlare în învățământul preuniversitar. De când ar putea intra în vigoare legea

5 October 2022 at 12:38
image

AUR vrea reintroducerea uniformelor școlare în învățământul preuniversitar. George Simion și Lilian Scripnic sunt inițiatorii acestui nou proiect. Legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2023.

Partidul AUR cere reintroducerea uniformelor școlare în învățământul preuniversitar, iar inițiatorii acestui nou proiect sunt George Simion și Lilian Scripnic, susținând că este o idee sănătoasă pentru cei mici, mai ales, că se vor putea considera toți egali din punct de vedere financiar.

„În învăţământul preuniversitar de stat şi privat, este obligatoriu portul uniformei şcolare de către elevi. Pentru fiecare unitate şcolară, modelele uniformelor şi ale semnelor distinctive, se stabilesc de către consiliul de administraţie împreună cu consiliile profesorale, cu consultarea reprezentanţilor elevilor, şi cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor”, potrivit proiectului de lege.

Iniţiatorii prevăd că, pentru procurarea uniformelor şcolare, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali, elevilor li se poate acorda, la cerere, bursă de ajutor social pentru achiziţionarea acestora, iar bursele se asigură anual de la bugetul de stat din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate cu această destinaţie, prin bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale.

De asemenea, acest proiect prevede și că modelele uniformelor și ale semnelor distinctive vor fi comunicate Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau inspectoratului de poliție județean și Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București ori inspectoratului de jandarmi județean.

Legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2023

Deputații AUR consideră că această inițiativă este sănătoasă pentru învățământul din România, mai ales, pentru că cei mici vor avea posibilitatea de a învăța la egalitate cu ceilalți.

Totodată, aceștia dau exemplul unui studiu american, potrivit căruia 83% dintre profesorii chestionaţi consideră că o uniformă şcolară bine aleasă poate preveni comportament ostil/de excludere şi de luare în derâdere a cuiva pe tema înfăţişării sau a situaţiei economice.

„Specialiştii în pedagogie şcolară consideră că uniforma şcolară ar diminua diferenţele de statut economic şi social şi ar contribui la eliminarea situaţiilor penibile în care copiii se simt frustraţi de modul în care se îmbracă. Prin implementarea unor norme care să reglementeze vestimentaţia elevilor pot fi evitate situaţii de un pericol deosebit, precum pătrunderea într-o anumită unitate şcolară a unor persoane străine de aceasta, pentru a ajunge la un anumit elev şi a-l supune unor rele tratamente.

Acestea se întâmplă din cauză că mare parte dintre aceste unităţi nu legitimează toate persoanele care intră în incintă. În şcolile din România care au adoptat uniforma şcolară astfel de evenimente lipsesc. Uniforma şcolară înseamnă totodată şi o pregătire pentru viaţa profesională, aceasta îi învaţă pe elevi să se îmbrace elegant şi potrivit împrejurărilor. Majoritatea uniformelor au o eleganţă sobră, ceea ce îi pregăteşte pe copii şi pentru viaţa profesională. Există meserii la care este obligatoriu să porţi uniformă, iar la majoritatea locurilor de muncă trebuie să respecţi un anumit cod vestimentar”, arată iniţiatorii în expunerea de motive, potrivit News.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Manifestație AUR în Capitală: Circulaţia rutieră, blocată în zona Pieţei Universităţii

2 October 2022 at 11:29
image

Circulaţia rutieră a fost blocată duminică, în centrul Capitalei, de cele câteva mii de persoane care iau parte la un protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor.

Cei prezenți au plecat într-un marş de la Piața Universității până la Piaţa Victoriei, notează Agerpres.

Potrivit AUR, protestul din fața sediului Guvernului este autorizat de autorităţile municipale.

Jandarmerica Capitalei a transmis că manifestația trebuie să se încheie la ora 23:00.

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor a declarat, joi, că nu doreşte politizarea “într-un fel sau altul” a mitingului, făcând apel la participanţi să nu se lase provocaţi şi să se delimiteze atunci când există “un semn de violenţă”.

Potrivit lui George Simion, protestele vor continua şi în zilele următoare “dacă e nevoie”, ca ultimă formă prin care Guvernul va lua măsurile necesare ca “să oprească nivelul dobânzii care, odată cu creşterea ROBOR, a devenit foarte mare, să revină la o piaţă reglementată, să demită o parte din miniştri, care s-au dovedit absolut incompetenţi şi, desigur, premierul Ciucă să plece acasă”.

Vineri dimineaţă, Poliția Capitalei a anunțat că, pe parcursul nopţii de joi spre vineri,”mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei”.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a ajuns, în noaptea de joi spre vineri, la secţia de Poliţie.

Agenții rutieri bucureșteni susţin că George Simion a condus cu permisul suspendat. Politicianul se apără și spune că nu i s-ar fi adus la cunoştiinţă, în prealabil, situația carnetului său auto.

Inițial, parlamentarul a refuzat să meargă la audieri, iar de aceea echipajul a fost nevoit să cheme întăriri.

Testele pentru consum de alcool și droguri au ieșit negative.

Politicianul a fost lăsat să plece ulterior.

George Simion ajunsese la Piața Victoriei, unde AUR pregătește un miting în acest weekend.

Tot în Piața Victoriei, polițiștii au depistat un șofer care a condus și oprit un autocar al AUR într-o zonă interzisă. Agenții susțin că un polițist a fost agresat, iar șoferul a refuzat să mute vehiculul.

Autocarul a ajuns în custodia Poliției. George Simion a descris acţiunea ca fiind “ilegală şi abuzivă”.

Potrivit Brigăzii Rutiere, politicianului i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

George Simion a fost protagonist în câteva scandaluri.

În februarie, la dezbaterea unei moțiuni pe tema energiei, liderul AUR l-a bruscat pe ministrul Virgil Popescu la tribuna legislativului. Ulterior, liberalul l-a denunțat pe agresor la Parchet.

Momentul a determinat înăsprirea regulamentului pentru sancționarea acestor acte.

În luna mai, preşedintele Alianței pentru Unirea Românilor a încercat să intre cu forța în sediul unei televiziuni. Paznicii clădirii i-au blocat accesul lui George Simion, apăsând butonul de panică.

articolul original.

Câteva mii de persoane s-au strâns la mitingul organizat de AUR în Piața Universității

2 October 2022 at 12:26
image

Câteva mii de manifestanţi s-au adunat duminică în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR.

Liderul formaţiunii George Simion, aflat printre protestatari, a anunţat că nu va rosti niciun discurs, a cerut oamenilor să vină la Piaţa Universităţii, acuzând că autocare venind din judeţe au fost oprite pe drum.

Jandarmii estimează că numărul manifestanților trece de 5.000.

 Manifestanții au plecat spre Piața Victoriei, iar traficul rutier pe bulevardul Magheru este blocat.

Participanţii la protest au drapele tricolore, iar unii dintre ei sunt îmbrăcaţi în costume populare.

AUR a precizat că protestul se va încheia la miezul nopţii.

articolul original.

A început mitingul AUR la București: „LIBERTATEA FAMILIA NAȚIUNEA CREDINȚA”

2 October 2022 at 11:20
image

Primii manifestanți s-au strâns duminică, la prânz, în Piața Universității pentru a participa la protestul organizat de AUR. George Simion, liderul AUR, le-a cerut oamenilor să fie pașnici și să vină în număr cât mai mare la manifestație. Potrivit programului, mitingul a început la ora 14.00 cu intonarea imnului național, după care se va pleca în marș spre Piața Victoriei.
La această oră în Piața Universității s-au strâns în jur de 300 de persoane. Unii oameni au venit la protest cu autocarele. Din Galați au ajuns până la această oră 80 de persoane, iar din Brăila cel puțin 30.

Oamenii au steaguri tricolore pe care scrie „LIBERTATEA FAMILIA NAȚIUNEA CREDINȚA” și primesc vuvuzele. De la Unirii la Elisabeta, zona este împanzită de jandarmi.

UPDATE ora 14.25: În coloană sunt deja mii de oameni care au în mâini steaguri ale României.  Liderul AUR, George Simion, susține că ”vom forma cea mai mare coloană care a plecat vreodată spre Piața Victoriei”.

Conform organizatorilor, după ce se vor strânge oamenii în Piața Universității se va pleca în marș spre Piața Victoriei, asta deși nu există aprobare din partea autorităților. Mitingul este autorizat doar pentru Piața Victoriei, până la ora 23.00.

articolul original.

M-am plictisit…

1 October 2022 at 09:58
image

În ultima vreme, am fost mai puțin activ pe blog și facebook.

Explicația ține de o anumită lipsa de entuziasm și de interes pentru subiectele „zilei”: accidente de mașini (breaking news – șoferul fratelui lui Tzancă a lovit patru automobile), zecile de anunturi despre cum vor crește pensiile, declarațiile lui Zelenski, capriciile vremii, condamnarea „fermă” de către NATO și UE a anexării celor patru provincii de către Rusia, mesajele cu diez ale lui Iohannis și către cine se îndreaptă gândurile lui, nemulțumirea lui George Simion că nu este lăsat să-și parcheze autobuzul în poarta guvernului, etc.

Mai sunt oare relevante ideologiile pentru partide? Nu cred. De aici competiția pentru mesaje relevante doar pentru viitoarele alegeri. Nicio discuție de fond despre numărul satelor și comunelor depopulate care ar trebui să fie regrupate sau despre numărul bugetarilor care ar trebui readus sub un milion.

M-am plictisit să repet nevoia de pregătire a tinerilor pentru politică în cadrul unor institute de genul „Ovidiu Șincai” sau la departamente de partid. Nu e mai simplu sa dai bani din subvențiile guvernamentale la stațiile de știri?

E adevărat, nu mai avem probleme să elaborăm propria noastră politică externă. Mergem disciplinați la ancora UE și NATO. Mesajele și declarațiile lui Putin vor adânci însă clivajele intra-europene. Ungaria, Serbia, Italia, Polonia, probabil Germania își vor căuta propriile exituri din crizele actuale.

În mod paradoxal, până de curând, NATO mergea spre Est, spre Rusia; acum Rusia merge spre Vest, spre NATO. Bufferul inițial dispare iar linia de demarcație devine explozivă. Ar trebui să fim îngrijorați pentru că ne aflăm în zona de contact. S-ar putea ca, în final, Ucraina să fie sacrificată. Dar după alte criterii decât cele sugerate de profesorul Marga. Alte țări se vor uita, în continuare, la spectacol și vor fi preocupate să vânda arme. Noi, deocamdată, stam bine cu „postura” și cu „reziliența”.

articolul original.

Lucian Bode, despre incidentul în care a fost implicat liderul AUR: Dacă cineva se face vinovat de ultraj, va suporta consecinţele

30 September 2022 at 12:25

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat că Poliția Română și Jandarmeria Română au aplicat legea și i-a felicitat pentru intervenția lor privind incidentul în care a fost implicat George Simion.

”Trebuie să înţelegem că respectarea ordinii şi liniştii publice nu este facultativă, indiferent că eşti membru al unei galerii de fotbal şi am văzut ce s-a întâmplat nu demult, indiferent că eşti membru al unei formaţiuni politice, cu toţii suntem obligaţi să respectăm legea în România”, a spus ministrul de Interne.

”Eu îi felicit pentru modul în care au acţionat şi trebuie să înţeleagă toată lumea că respectarea legii în România nu este facultativă. Dacă cineva se face vinovat de ultraj, aşa cum spuneţi aici, va suporta consecinţele şi rigorile legii”, a mai spus Bode,despre incidentul în care a fost implicat liderul AUR, George Simion.

Liderul AUR, George Simion, a fost implicat într-un scandal, în noaptea de joi spre vineri, în Piaţa Victoriei, la faţa locului sosind mai multe echipaje de Poliţie Rutieră, dar şi jandarmi.
El a fost amendat cu 1350 de lei de către poliţiştii rutieri şi a fost invitat la sediului Poliţiei Rutiere deoarece ar fi circulat cu permisul suspendat. Poliţiştii i-au făcut şi un drug-test, iar rezultatul a fost negativ.
La un moment dat, George Simion împreună cu colegii săi a urcat într-un autocar inscripţionat cu însemnele partidului, ei fiind dat jos de mascaţi, scrie News.ro.

Citește și: USR vrea limitarea sumelor de bani dați de partide la presă

articolul original.

AUR anunţă că liderul George Simion îi va însoţi, la sediul IML, pe protestatarii “agresaţi azi-noapte”

30 September 2022 at 07:33
image

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor va fi prezent vineri, la ora 11.00, la sediul Institutului de Medicină Legală, unde îi va însoţi pe “protestatarii agresaţi azi-noapte de forţele de ordine în Piaţa Victoriei”, potrivit formațiunii.

Într-un comunicat, AUR transmite că aceştia vor solicita certificat medico-legal “care să probeze urmele loviturilor şi intervenţiei brutale exercitate de jandarmi în timpul operaţiunii de evacuare forţată”.

Partidul susţine că o grupă de jandarmi şi mai mulţi poliţişti au intervenit în forţă după ce autocarul AUR a fost adus şi parcat în zona centrală din Piaţa Victoriei pentru promovarea protestului din 2 octombrie.

“După câteva ore de negocieri în care protestatarii au refuzat să mute autocarul, jandarmii au intrat cu forţa în maşină şi scos în mod brutal persoanele care se aflau în interior. Mai mulţi membri şi simpatizanţi AUR au fost bruscaţi de forţele de ordine în timp ce se aflau în scuarul central din Piaţa Victoriei, fără să blocheze sau să obstrucţioneze în niciun fel traficul rutier şi fără să tulbure liniştea publică”, potrivit comunicatului.

Vineri dimineaţă, Poliția Capitalei a anunțat că, pe parcursul nopţii de joi spre vineri,”mai multe persoane au tulburat liniştea şi ordinea publică, fapt pentru care organele de poliţie şi jandarmerie au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.200 lei”.

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a ajuns, în noaptea de joi spre vineri, la secţia de Poliţie.

Agenții rutieri bucureșteni susţin că George Simion a condus cu permisul suspendat. Politicianul se apără și spune că nu i s-ar fi adus la cunoştiinţă, în prealabil, situația carnetului său auto.

Inițial, parlamentarul a refuzat să meargă la audieri, iar de aceea echipajul a fost nevoit să cheme întăriri.

Testele pentru consum de alcool și droguri au ieșit negative.

Politicianul a fost lăsat să plece ulterior.

George Simion ajunsese la Piața Victoriei, unde AUR pregătește un miting în acest weekend.

Tot în Piața Victoriei, polițiștii au depistat un șofer care a condus și oprit un autocar al AUR într-o zonă interzisă. Agenții susțin că un polițist a fost agresat, iar șoferul a refuzat să mute vehiculul.

Autocarul se află în custodia Poliției. George Simion a descris acţiunea ca fiind “ilegală şi abuzivă”.

Actualizare: Potrivit Brigăzii Rutiere, politicianului i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

George Simion a fost protagonist în câteva scandaluri.

În februarie, la dezbaterea unei moțiuni pe tema energiei, liderul AUR l-a bruscat pe ministrul Virgil Popescu la tribuna legislativului. Ulterior, liberalul l-a denunțat pe agresor la Parchet.

Momentul a determinat înăsprirea regulamentului pentru sancționarea acestor acte.

În luna mai, preşedintele Alianței pentru Unirea Românilor a încercat să intre cu forța în sediul unei televiziuni. Paznicii clădirii i-au blocat accesul lui George Simion, apăsând butonul de panică.

articolul original.

George Simion are dosar penal după ce a condus cu permisul suspendat

30 September 2022 at 06:44

George Simion are dosar penal pentru că a condus cu permisul suspendat, a anunțat Poliția într-un comunicat. Liderul AUR a făcut accident, în luna aprilie a acestui an, în Buzău.

Comunicatul Poliției Române

În seara zilei de 29 septembrie 2022, polițiștii ce desfășurau activități de menținere a ordinii și liniștii publice și a fluenței traficului rutier în Piața Victoriei au depistat un conducător auto care a condus și oprit un autocar într-o zonă interzisă.

Acesta a refuzat să se supună dispoziției polițiștilor rutieri de mutare a autocarului din zona interzisă, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 1.450 de lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe timpul intervenției, unul dintre polițiști a fost agresat, în acest sens fiind sesizată unitatea de parchet competentă în vederea continuării cercetărilor pentru o posibilă faptă de ultraj.

Ulterior, polițiștii rutieri au dispus măsura ridicării autocarului, folosindu-se în acest scop o platformă de tractare.

Pe parcursul nopții, mai multe persoane au tulburat liniștea și ordinea publică, fapt pentru care organele de poliție și jandarmerie au aplicat 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.200 lei.

Totodată, în cursul aceleiași nopți, tot în Piața Victoriei, polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani care a condus un autoturism având permisul de conducere suspendat. Acesta a fost condus la sediul Brigăzii Rutiere, unde i-a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis, respectiv conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

articolul original.

George Simion, dus la secție de polițiști, după ce a condus cu permisul suspendat. El se afla la protest în Piața Victoriei, joi noapte

30 September 2022 at 05:40

Liderul AUR, George Simion, a fost dus la secţia de Poliţie, după ce poliţişti Brigăzii Rutiere din Bucureşti l-au legitimat și testat şi au constatat că acesta apărea în baza lor de date cu permisul suspendat. George Simion a precizat că nu i s-a adus vreodată la cunoştinţă faptul că ar avea permisul suspendat. Scandalul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în jur de ora 3.00, și a fost transmis de liderul AUR pe Facebook.

Liderul AUR a condus în zona Pieţei Victoriei din Bucureşti unde îşi promova protestul pe care formaţiunea sa politică îl organizează în acest weekend. Poliţiştii care l-au oprit au constatat că în baza lor de date acesta figura cu permisul suspendat.

El a fost invitat la secţia de poliţie, dar, după ce s-a consultat cu avocatul său, le-a trasmis poliţiştilor că va merge a doua zi şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice.

După mai multe minute de „negocieri eşuate”, politiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secţia de poliţie. Ulterior, autocarul formaţiunii politice ce se afla parcat în Piaţa Victoriei a fost ridicat de autorităţi.

George Simion a transmis interacţiunea cu poliţiştii pe pagina sa de socializare. El a precizat că nu i s-a adus vreodată la cunoştinţă faptul că avea permisul suspendat.

Polițiștii i-au amintit lui Simion că în luna aprilie a făcut un accident cu o victimă pe care a rănit-o, dar Simion neagă: ”Da, nu știu că a fost accident cu rănire, nu știu că mi s-a suspendat permisul”. Ulterior, Simion, vorbind cu avocatul prin telefon, spune că: ”Eu nu știu de asta decât că am o soluție de clasare de la parchetul din Buzău”. Simion își amintește ulterior despre ”o tamponare ușoară” de la Buzău, de Paște, și se contrazice, spunând că, de fapt, nu știe de niciun dosar.

Liderul AUR a fost testat de politişti atât pentru alcool cât şi pentru droguri, iar rezultatele au fost în ambele cazuri negative.

Într-o declaraţie ulterioară, politicianul a spus că a fost „eliberat” după doar 10 minute şi a descris acţiunea Poliţiei ca fiind ilegală şi abuzivă. (O.S.)

articolul original.
❌