ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Raed Arafat, despre intrarea României într-un black-out: Mai degrabă vom avea probleme din cauza viscolului

24 November 2022 at 18:15
image

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă(DSU), Raed Arafat, a transmis joi la postul de televiziune Antena3 CNN, despre posibilitatea intrării României într-un black-out, că acest lucru este puțin probabil, precizând faptul că mai degrabă vom avea probleme din cauza viscolului.

“Dacă probabilitatea pentru România este una foarte mică, astfel de probabilitate pentru România este mult, mult mai redusă decât ce vedem, din păcate, că se întâmplă în Republica Moldova, unde există o dependenţă mai mare pe partea de curent care provine din Ucraina. Dar totuşi, dacă se întâmplă situaţii de întrerupere de curent, care nu trebuie să fie neaparat din cauza războiului, poate să fie şi din cauza unor furtuni mari, cum am avut în 2017, zone importante, dacă nu mă înşel, la sfârşitul lui 2017, în vestul ţării şi în sudul ţării”, a afirmat Arafat.

El a precizat că spitalele trebuie să aibă generatoare

“Toate infrastructurile critice esenţiale, cum ar fi spitale, diferite instituţii, trebuie să aibă deja generatoare care intră imediat când se întrerupe curentul. Deci toate spitalele au acest lucru în structura lor şi este obligatoriu să fie verificat, testat, funcţional, alimentat, ca să intre imediat în lucru. Partea cealaltă, la nivelul protecţiei civile, la nivelul DSU, noi ne-am dotat în ultimii ani cu un număr important de generatoare de capacitate foarte mare, de genul celor pe care le-am folosit în vestul ţării pentru câteva zile şi am dus zone destul de importante, alimentându-le cu curent, şi în sudul ţării, în zona Ialomiţa. Astea pot fi puse la dispoziţie imediat şi conectate la transformatoarele care alimentează anumite zone unde sunt instituţii de importanţă majoră”, a explicat şeful DSU.

El a susţinut că este puţin probabil ca România să intre, întreaga ţară, într-un black-out.
“Să intre o ţară întreagă cum e România într-un black-out deodată este ceva foarte puţin probabil. Mai degrabă, dacă o să avem probleme, o să fie din cauza furtunilor de zăpadă şi viscolului şi astfel de probleme decât din cauza situaţiilor care au generat problemele acum, în Moldova şi în Ucraina, adică din cauza războiului”, a transmis Arafat, conform news.ro

articolul original.

O poză cât o mie de cuvinte: Oamenii din Herson își încarcă telefoanele de la un generator

15 November 2022 at 12:30
image

Viaţa e crâncenă în Hersonul eliberat, iar o fotografie postată online face cât o mie de cuvinte, care ar putea descrie situaţia ucrainenilor din acest oraş care s-a aflat sub ocupaţie rusă timp de 8 luni.

„În loc de o mie de cuvinte.

Herson. Șase zile fără electricitate. Oamenii își încarcă telefoanele în piața principală de la un generator adus de un voluntar", este descrierea imaginii surprinse în oraşul eliberat.

Instead of a thousand words.

Kherson. Six days without electricity. People charge their phones on the main square from a generator brought by a volunteer.

📷: Kostiantyn Sova pic.twitter.com/BrM0L1oH1Q

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en)
November 15, 2022

Operatorul naţional ucrainean Ukrenergo acuză Rusia de distrugerea unei centrale electrice-cheie, la Herson, înainte de retragerea trupelor din oraş.

”Centrala care furniza electricitate întregului mal drept (al fluviului Nipru) în regiunea Herson şi unei părţi importante a regiunii Nîkolaiv a fost practic distrusă. Majoritatea părţii regiunii Herson eliberate nu are electricitate din 6 noiembrie”, a anunţat preşedintele Ukrenergo, Volodimir Kudriţki.

După retragerea ruşilor, soldații ucraineni au fost întâmpinați cu chiote de bucurie, urale și au fost ridicați pe sus de oameni când au intrat în oraş săptămâna trecută.

Ziua 265 de război: Putin a semnat un nou decret privind înrolarea. 100.000 de nord-coreeni sunt așteptați pe frontul din Ucraina

articolul original.
  • There are no more articles
❌