ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Trei tineri arestați după ce au furat sute de litri de motorină din vagoane cisternă

7 November 2022 at 06:06
image

Trei bărbați bănuiți că ar fi furat de mai multe ori din trenurile care se aflau în Gara CFR Saligny au fost reținuți, potrivit Rador preluată de G4Media.ro.

Polițiștii de la Secția Regională de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au efectuat o acțiune într-un dosar penal de furt calificat.

Potrivit cercetărilor, persoanele în cauză ar fi sustras, în repetate rânduri, motorină de la vagoanele cisternă care staționau într-o stație de cale ferată.

Trei tineri arestați după ce au furat sute de litri de motorină

Pe 28 octombrie, polițiștii de la Transporturi Constanța au efectuat o acțiune în urma căreia au fost prinși, în delict flagrant, trei bărbați – cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani – în timp ce sustrăgeau 880 de litri de motorină din vagoanele unui tren de marfă staționat, iar ulterior au valorificat-o, către un alt bărbat, contra sumei de 4.200 de lei.

Motorina a fost recuperată și predată persoanei vătămate. Autoturismul utilizat la săvârșirea infracțiunii a fost ridicat, pentru continuarea cercetărilor.

Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, iar apoi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea arestării preventive.

Propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a fost admisă de instanța de judecată.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

articolul original.

(VIDEO) Craiovean bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

7 October 2022 at 12:23
image

Polițiștii Secției 1 Craiova au reținut pentru 24 de ore, un bărbat de 31 de ani, din Craiova, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Craiova au fost sesizați de o femeie de 37 ani, din municipiu, administrator al unui restaurant din localitate, cu privire la faptul că, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta societăţii, de unde ar fi sustras suma de aproximativ 2200 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea identificării persoanei bănuite de comiterea faptei și recuperării prejudiciului.

În urma activităților specifice desfășurate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Dolj, polițiștii au identificat un bărbat de 31 de ani, din Craiova, din cercetări, stabilindu-se că, în noaptea de 2 spre 3 octombrie a.c., cel în cauză ar fi pătruns incinta restaurantului, pe uşa secundară de acces, lăsată neasigurată, de unde ar fi sustras suma de aproximativ 2200 lei.

În cursul zilei de ieri, bărbatul a fost depistat pe raza Municipiului Craiova, în zona autogării, de către polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova și condus la sediul Secției 1 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Dolj.

Astăzi, cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă.

articolul original.

Hoț prins de polițiștii din Vaslui: prejudiciul a fost recuperat în totalitate!

9 September 2022 at 12:36
image

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Vaslui, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, din Vaslui, bănuit de comiterea unui furt, săvârșit în luna martie 2022, în municipiul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în martie 2022, persoana bănuită de comiterea infracțiunii, ar fi pătruns fără drept în curtea unei locuințe situate pe strada Bârladului, din municipiul Vaslui, și ar fi sustras componente de la un autoturism parcat în curtea locuinței. Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracțiunii a fost estimat la 3.000 de lei, fiiind recuperat integral.

În data de 7 septembrie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbatul cercetat a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

articolul original.

Persoane reținute de Serviciul de Investigații Criminale Sălaj

8 September 2022 at 11:23
By: Regie
image

Marți, 7 septembrie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sălaj au reținut, pentru 24 de ore, două persoane bănuite că au spart 10 autoturisme în municipiul Zalău, în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c.

Sâmbătă, 3 septembrie a.c., 10 persoane au sesizat polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj cu privire la faptul că, în noaptea de 2 spre 3 septembrie a.c., persoane necunoscute le-au spart geamurile autoturismelor de unde au sustras diverse sume de bani și bunuri. Prejudiciul total cauzat a fost de aproximativ 9.000 de lei.

În urma investigațiiilor de specialitate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au identificat persoanele bănuite de comiterea faptelor.

Este vorba de trei tineri, doi de 16 ani (un băiat și o fată) și unul de 20 de ani, toți din municipiul Zalău. Dintr-un autoturism au fost sustrase mai multe scule, care au fost recuperate și predate persoanei prejudiciate.

În baza probatoriului administrat polițiștii au dispus marți, 7 septembrie 2022, reținerea,pentru 24 de ore, față de cele două persoane de sex masculin, care au fost introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Sălaj, urmând ca, în cursul zilei de miercuri, să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vederea administrării întregului probatoriu și dispunerii măsurilor legale. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Au vrut să-l tâlhărească pe un tânăr de bicicletă! Riscă să ajungă după gratii

1 September 2022 at 09:57

Doi tineri, unul din Bistrița și un altul din Petroșani, au fost reținuți miercuri de polițiști, după ce ar fi încercat să fure prin violență o bicicletă ce aparține unui alt tânăr. Cei doi riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut pentru 24 de ore doi tineri de 19 și 18 ani din Petroșani și Bistrița, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă la tâlhărie.

„În fapt, cei doi, la data de 20 august, i-ar fi solicitat unui alt tânăr o sumă de bani și ar fi încercat să-i sustragă bicicleta care o avea asupra sa, folosindu-se de acte de violență.

Cei doi tineri au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud și urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventiva.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Bistrița în cadrul dosarului penal întocmit”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

articolul original.

Hoț din Crainimăt, călcat de mascați! Unde a dat lovitura

29 August 2022 at 16:30

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale în continuarea cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de furt calificat, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat din Crainimăt.

În fapt, polițiștii au constatat faptul că tânărul de 28 de ani ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale de pe raza municipiului Bistrița, de unde ar fi sustras două motodebitatoare, cauzând astfel un prejudiciu de aproximativ 11.400 de lei.

În continuarea cercetărilor polițiștii au reușit identificarea celor două unelte fiind astfel recuperat prejudiciul.

Față de tânărul de 28 de ani, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de astăzi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița în vederea luării unei măsuri preventive. Procurorii au decis aplicarea controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și al specialiștilor Serviciul Criminalistic.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale în vederea documentării întregii activități infracționale.

articolul original.

Bărbat bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

19 August 2022 at 07:26

Joi, 18 august, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de furt calificat.
În cursul zilei de joi, 18 august, un bărbat, din Zalău a sesizat poliția despre faptul că, în noaptea de 17 spre 18 august, persoane necunoscute au pătruns, prin efracție și prin scoaterea din funcțiune sistemul video, în incinta societății sale comerciale, situată în Zalău, de unde au sustras două televizoare LCD, cauzându-i un prejudiciu de 3.500 de lei.

În urma investigațiilor de specialitate, în scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba de un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Pitești.
Bunurile sustrase au fost recuperate și predate persoanei prejudiciate.

Față de bărbat polițiștii au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca un cursul zilei de astăzi, 19 august, acesta să fie prezentat în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru furt calificat, sub supravegherea unității de parchet competente.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

articolul original.

Un bărbat din Dipșa și unul din Bistrița prinși la furat

10 August 2022 at 11:02

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud au surprins în flagrant delict, noaptea trecută, doi bărbați de 40, respectiv 24 de ani, din Dipșa și Bistrița, persoane bănuite de comiterea unui furt calificat.

„Din primele date, cei doi ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor pe un teren unde erau parcate mai multe capuri tractoare nefuncționale, fiind văzuți de unul dintre vecinii parcelei. De aici ar fi reușit să sustragă până la sosirea polițiștilor și jandarmilor, doi acumulatori și o scară metalică”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și returnat persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de furt calificat, urmând documentarea faptei și stabilirea participației penale.

articolul original.

A furat 1000 lei dintr-un magazin, însă nu a avut timp să-i cheltuie

25 July 2022 at 18:24
image

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Vaslui, bănuit de comiterea unui furt calificat, în municipiul Vaslui, în noaptea de 15/16 iulie 2022.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Vaslui au stabilit că, în data de 16 iulie 2022, ora 04.00, bărbatul cercetat ar fi pătruns, prin efracție, în incinta unui agent economic din strada Enăchiță Văcărescu, din suburbia Brodoc a municipiului Vaslui, de unde a sustras suma de 1.000 lei.

Prejudiciul creat în urma săvârșirii infracțiunilor a fost recuperat integral.

În data de 23 iulie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii vasluieni au luat față de bărbatul măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Ieri, 24 iulie 2022, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.  

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.      

articolul original.

Trei tineri din Scânteia s-au trezit cu mascații în casă: aceștia au băgat spaima în bătrânii din Tăcuta!

15 July 2022 at 07:02

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au documentat și probat activitatea infracțională a trei bărbați, din localitatea Tufeștii de Sus, comuna Scânteia, județul Iași, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, a unei tentative la infracțiunea de furt calificat și a unei infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ieri, 14 iulie 2022, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, la adrese din localitatea Tufeștii de Sus, comuna Scânteia, județul Iași.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au continuat documentarea și probarea activității infracționale a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 28 de ani, din localitatea Tufeștii de Sus, comuna Scânteia, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, a unei tentative la infracțiunea de furt calificat și a unei infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, în noaptea de 6/7 iulie 2022, doi dintre bărbații cercetați ar fi pătruns, fără drept, prin escaladarea gardului, în curtea unei gospodării deținute de o familie de persoane în vârstă, din localitatea Mircești, comuna Tăcuta, județul Vaslui, de unde ar fi încercat să sustragă bunuri de valoare. Bărbații cercetați ar fi fost surprinși de proprietari, motiv pentru care și-au asigurat scăparea, prin fugă, fiind preluați de al treilea bărbat, în vârstă de 22 de ani, care îi aștepta cu un autoturism.

Ulterior, în data de 7/8 iulie 2022, bărbații de 21, respectiv 28 de ani, au pătruns într-o altă locuință din aceeași localitate, de unde au sustras, fără drept, bunuri de valoare găsite în gospodărie. Aceștia au fost surprinși, din nou, de persoanele vătămate, motiv pentru care au abandonat bunurile sustrase și au încercat să fugă, bărbatul de 28 de ani rămânând agațat în gardul locuinței persoanei vătămate. Ceilalți doi și-au asigurat scăparea cu ajutorul autoturismului folosit în derularea activității infracționale.

Prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii este estimat la 5.000 lei și a fost recuperat în totalitate.

Urmare a cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoana care a condus autoturismul, tânărul de 22 de ani, din comuna Scânteia, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cursul zilei de astăzi, 14 iulie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii vasluieni au luat față de cei trei bărbați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.   

Acțiunea derulată astăzi a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, experților criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Vaslui și al luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Vaslui și Iași.

articolul original.

Percheziție domiciliară la persoane bănuite de furt calificat

8 July 2022 at 10:36
By: Regie
image

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Cei doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei, reţinuţi, miercuri, 6 iulie a.c., de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au fost arestaţi preventiv. Instanţa a emis ieri pe numele acestora mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Reamintim că, la data de 6 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în oraşul Şimleu Silvaniei, la locuinţa a două persoane bănuite de furt calificat.

Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., doi bărbaţi, de 31, respectiv 42 de ani, ambii din Şimleu Silvaniei ar fi pătruns în locuinţa unei femei, din comuna Crasna, de unde ar fi sustras bani, cabluri electrice, o drujbă, un motofierăstrău, îmbrăcăminte, încălţăminte etc.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 18000 de lei.

În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

Bărbaţii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru probarea şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

articolul original.
  • There are no more articles
❌