ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

CJAS Buzău demarează o nouă sesiune de contractări de servicii medicale cu noi furnizori

28 November 2022 at 05:00

Pe parcursul lunii decembrie, Casa de Asigurări de Sănătate a județului Buzău oferă furnizorilor de servicii medicale, farmaceutice și dispozitive medicale care doresc să intre în relație contractuală cu sistemul public de asigurări sociale de sănătate, posibilitatea de a încheia contracte. 

Casa Județeană de Asigurări Sociale de Sănătate (CJAS) Buzău anunță că furnizorii noi de asistență medicală primară, asistență medicală de specialitate clinică, furnizori de medicamente (farmacii) și de dispozitive medicale, vor putea solicita intrarea în relații contractuale cu institutuția care gestionează bugetul destinat serviciilor medicale acordate la nivelul județului, din Fondul Unic Național de Servicii de Sănătate.

Asfel, în zilele de 7 și 8 decembrie până la ora 15.00, cererile și documentele necesare a figura în dosarele de contractare, conținând semnătura electronică extinsă pe fiecare filă, vor fi depuse la CJAS Buzău, în format electronic.

Până pe 8 decembrie la ora 17.00 vor fi verificate dosarele, iar la sediul CJAS și pe site-ul oficial al instituției va fi afișată lista cu furnizorii/ medicii ale căror dosare au fost respinse la contractare și motivele refuzului cu detalii exacte.

Eventualele contestații pot fi depuse, de cei nemulțumiți de respingerea dosarelor, până pe 9 decembrie, la ora 14.00, iar acestea vor fi soluționate până pe 12 decembrie, ora 14.00, când se vor afișa rezultatele.

Negocierea și semnarea documentelor de intrare în relație contractuală cu CJAS Buzău vor fi semnate în zilele de 12 și 13 decembrie până la ora 16.00.


articolul original.

Daniela Dărăban (ACUE): ‘Consumatorii de energie sprijiniți pe criterii sociale ar trebui să primească ajutoare directe’

28 November 2022 at 19:04
image

Daniela Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE), a declarat despre consumatorii care sunt sprijiniţi pe criterii sociale, precum familiile monoparentale şi cele cu trei copii, că ar trebui ajutaţi direct de către stat, nu să plătească tarife plafonate în baza unei declaraţii pe propria răspundere către furnizor.

În ceea ce priveşte selecţia beneficiarilor, dacă nu se poate face o revenire, pentru că avem această schemă de ajutor direct, promovată de Ministerul Fondurilor Europene, selecţia pe declaraţii pe propria răspundere va introduce o mare problemă. Nu contestăm, pentru că nu ai cum să identifici un beneficiar la nivel furnizorului, dar declaraţia pe propria răspundere este o declaraţie pe care furnizorul o depozitează cel mult. Dar răspunderea pentru veridicitatea informaţiei trebuie să fie a statului român, iar dacă se găsesc situaţii neconforme, statul are legi în vigoare care îi oferă instrumentele necesare pentru a recupera acel beneficiu. Nu poate furnizorul să îndeplinească aceste activităţi. Fiind vorba de bani publici, acestea trebuie îndeplinite de statul român prin instituţiile de resort„, a susţinut Dărăban.

În opinia sa, beneficiarii precum familiile cu trei copii, familiile monoparentale, bolnavii dependenţi de aparate de oxigen trebuie să primească ajutoare directe.

Pe aceste criterii care vor intra în vigoare în 2023, ne dorim ca aceşti beneficiari să fie identificaţi prin instituţiile de resort, Ministerul Muncii, asistenţa socială, şi să li se ofere un ajutor direct. Noi am văzut şi pe Ordonanţa 118 situaţii destul de complicate cu aceste declaraţii pe propria răspundere. Unii le vor face, alţii nu, unele vor fi corecte, altele nu. Şi nu vom reuşi să-i ajutăm pe toţi cei care au nevoie, vor depinde de aceste declaraţii. Dacă tot dorim să îi ajutăm pe aceşti oameni, să o facem în mod direct, prin instituţiile abilitate„, a spus Dărăban.

Potrivit acesteia, autorităţile ar trebui să clarifice sursa de finanţare a acestor scheme.

Din înţelegerea noastră, schema de sprijin în perioada 2023-2025 se finanţează din Fondul de Tranziţie, care are drept sursă de finanţare doar taxele obţinute din sectorul de energie electrică, de la producătorii de energie electrică. Întrebarea noastră este de ce, dacă schema are în vedere şi plafonarea preţului la gaz pentru consumatori, nu se alocă şi fondurile din suprataxa plătită de producătorii de gaze„, a completat reprezentanta ACUE.

Pachetul de sprijin pe care îl oferă Guvernul este consistent, nu va rămâne niciun consumator fără sprijin, a mai spus ea.

Furnizorii încă au probleme de lichiditate, există o diferenţă între data la care furnizorii prefinanţează schema şi data când statul decontează. Suntem în momentul de faţă cu plăţile la luna august. La ANRE sunt acum undeva la 260 de cereri spre decontare. Ne dorim ca plăţile să se facă până la finalul anului cel puţin cu ritmicitatea pe care am văzut-o în ultimele două-trei luni, pentru că orice întârziere creează un risc suplimentare pe sumele disponibile la nivelul furnizorilor şi nu ne dorim să intrăm cu vulnerabilităţi în sezonul rece„, a arătat Dărăban, potrivit agerpres.ro.

articolul original.

Facturile întârziate vor putea fi plătite eșalonat: Furnizorii, obligați să soluționeze plângerile înainte de plata facturii

28 November 2022 at 04:45

Facturile întârziate vor putea fi plătite eșalonat: Furnizorii, obligați să soluționeze plângerile înainte de plata facturii

Proiectul de Regulament supus consultării publice de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) propune actualizarea și completarea unor prevederi deja existente în reglementări, dar și introducerea unor prevederi noi, dintre acestea sunt menționate următoarele:

– introducerea noțiunii de client activ cu detalierea drepturilor, obligațiilor, modului de certificare și de vânzare a energiei electrice produse, regulilor de comercializare a energiei electrice pentru acești clienți etc.;

– în cazul clienților casnici, precum și în cazul clienților preluați de către furnizorul de ultimă instanță, perioada de facturare să fie lunară;

– în cazul în care furnizorul emite factura pentru o perioadă de facturare mai mare decât cea prevăzută în contract sau stabilită conform reglementărilor în vigoare, acesta, la cererea clientului, este obligat să eșaloneze la plată sumele datorate de clientul final, pe o perioadă cel puțin egală cu perioada de facturare pentru care a fost emisă factura;

– formula de calcul al prețului de furnizare a energiei electrice, cu defalcarea componentelor; pentru clienții vulnerabili, eșalonarea la plată a facturii, la cererea acestora, pe o perioadă de minim 3 luni sau convenită de părți;

– actualizarea elementelor obligatorii care trebuie conținute într-un contract de furnizare încheiat de un furnizor cu un client final;

– introducerea și actualizarea conținutului minim al tuturor facturilor de energie electrică, respectiv informațiile obligatorii a fi incluse de furnizori în acestea;

– detalierea și actualizarea modalităților de soluționare de către furnizor a plângerilor privind facturarea, astfel clientul nu este obligat să achite factura pentru care a înaintat o plângere furnizorului până la soluționarea plângerii, iar furnizorul este obligat să analizeze plângerea clientului referitoare la factura emisă indiferent dacă factura a fost sau nu achitată și să transmită acestuia rezultatul analizei efectuate, în termenele prevăzute în Standardul de performanță pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, în vigoare.

articolul original.

ANRE vine în sprijinul consumatorilor! Autoritatea propune ca perioada de facturare să fie lunară pentru clienţii casnici

25 November 2022 at 20:45
image

Un proiect de Regulament de furnizare a energiei electrice la clienţii finali a fost publicat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie(ANRE), ce prevede o perioadă de facturare lunară pentru clienţi casnici şi pentru cei preluaţi de către furnizorul de ultimă instanţă.

Alte prevederi care sunt stabilite prin acest regulament vizează formula de calcul al preţului de furnizare a energiei electrice, cu defalcarea componentelor, iar în cazul clienţilor vulnerabili, eşalonarea la plată a facturii, la cererea acestora, pe o perioadă de minimum 3 luni sau convenită de părţi.

Proiectul de Regulament propune, de asemenea, introducerea noţiunii de client activ cu detalierea drepturilor, obligaţiilor, modului de certificare şi de vânzare a energiei electrice produse, regulilor de comercializare a energiei electrice pentru aceşti clienţi.

Potrivit documentului citat, în cazul în care furnizorul emite factura pentru o perioadă de facturare mai mare decât cea prevăzută în contract sau stabilită conform reglementărilor în vigoare, acesta, la cererea clientului, este obligat să eşaloneze la plată sumele datorate de clientul final, pe o perioadă cel puţin egală cu perioada de facturare pentru care a fost emisă factura.

Proiectul prevede şi actualizarea elementelor obligatorii care trebuie conţinute într-un contract de furnizare încheiat de un furnizor cu un client final, introducerea şi actualizarea conţinutului minim al tuturor facturilor de energie electrică, respectiv informaţiile obligatorii a fi incluse de furnizori în acestea precum şi detalierea şi actualizarea modalităţilor de soluţionare de către furnizor a plângerilor privind facturarea.

„Clientul nu este obligat să achite factura pentru care a înaintat o plângere furnizorului până la soluţionarea plângerii, iar furnizorul este obligat să analizeze plângerea clientului referitoare la factura emisă indiferent dacă factura a fost sau nu achitată şi să transmită acestuia rezultatul analizei efectuate, în termenele prevăzute în Standardul de performanţă pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, în vigoare”, subliniază ANRE.

Potrivit Autorităţii, proiectul de Ordin pentru aprobarea Regulamentului de furnizare a energiei electrice la clienţii finali (Proiect de Regulament), supus consultării publice, stabileşte cadrul de reglementare pentru desfăşurarea activităţii de furnizare a energiei electrice la locurile de consum ale clienţilor finali. Prevederile regulamentului se aplică atât clienţilor finali, cât şi furnizorilor de energie electrică, operatorilor de distribuţie a energiei electrice şi operatorului de transport şi de sistem, transmite AGERPRES

articolul original.

Furnizorii de energie își primesc banii de la stat! ANRE a aprobat decontarea sumei de  6,7 miliarde de lei

24 November 2022 at 16:45
image

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a transmis joi printr-un comunicat de presă că a aprobat decontarea sumei de 6,7 miliarde de lei către furnizorii de energie.

Potrivit unui comunicat al ANRE, remis, joi, AGERPRES, un număr de 83 de companii au depus 729 de solicitări, din care au fost aprobate 192 de cereri pentru clienţii casnici şi 302 pentru cei noncasnici.

Suma trimisă pentru decontare către Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), pentru consumatorii casnici, este 2,65 miliarde de lei, iar către Ministerul Energiei, pentru consumatorii noncasnici, de 4,09 miliarde de lei.

„Suma totală transmisă spre decontare în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.27/2022 a crescut cu 495.255.412,44 lei faţă de suma din informarea de presă din data de 17.11.2022”, precizează ANRE.

ANRE precizează, în context, că a finalizat platforma informatică privind decontarea sumelor aferente schemei de sprijin conform OUG 119/2022 (care modifică Ordonanţa 27/2022 privind măsurile aplicabile clienţilor finali din piaţa de energie electrică şi gaze naturale în perioada 1 aprilie 2022-31 martie 2023) iar operatorii pot încărca datele şi documentele justificative în vederea verificării acestora cu maximă operativitate, transmite AGERPRES

articolul original.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre prețurile la energie electrică: ‘Nimeni nu va plăti mai mult de 1,3 lei. Eu sunt client Hidroelectrica în Turnu-Severin. Plătesc pe kilowatt 72 de bani’

21 November 2022 at 20:15
image

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că preţurile finale pentru români la energie nu au fost modificate, indiferent câte modificări legislative au fost în acest an, precizând că nimeni nu va plăti în ţara noastră mai mult de 1,3 lei pentru energia electrică.

Virgil Popescu a fost întrebat în cadrul unei emisiuni TV ce trebuie să ştie românii despre facturile lor la energie din această iarnă.

Preţurile finale pentru români nu au fost modificate, indiferent câte modificări legislative au suferit ordonanţele de la începutul anului până acum. Au fost patru ordonanţe de urgenţă, cu modificări în Parlament. Evident, Parlamentul şi-a pus şi el amprenta asupra acestor ordonanţe, dar preţurile sunt foarte clare. Avem trei tranşe de consum: până în 100 de kilowaţi, vorbim de acel tarif social de 68 de bani, între 100 şi 300 de kilowaţi, primii 255 de kilowaţi sunt 80 de bani, următorii până în 300 de kilowaţi vor fi, cu modificările în Parlament pe care le vom face, 1,3 lei. S-a luat această decizie în coaliţie. Peste 300 de kilowaţi, toată cantitatea, 1,3 lei. Modificarea pe care o vom face în Parlament va fi că înlocuim preţul din contract cu 1,3 lei. Practic nimeni nu va plăti mai mult în România de 1,3 lei”, a afirmat ministrul Energiei.

El a precizat că oferta Hidroeletrica este sub tariful de 80 de bani.  

Dacă vă aduceţi aminte, Ordonanţa 118 pentru clienţii casnici statua că nimeni în România nu plătea mai mult de un leu. Asta a fost prima ordonanţă dată de Guvernul PNL condus de Cîţu în octombrie 2021. Ne-am întors la un plafon maximal. Nimeni în România în momentul de faţă, nici companiile, deci acest plafon va fi la fel şi pentru companii. 1,3 lei va fi plafonul maximal pentru companii. În plus, există o ofertă în piaţă în continuare şi va exista o ofertă în piaţă din ce ştiu eu, pentru români, pentru casnici, indiferent de cât consumă, să fie chiar sub tariful de 0,80. Este oferta companiei de stat Hidroelectrica.

Cred că este o pagină de web, dacă nu mă înşel, client.hidroelectrica.ro şi acolo vă încărcaţi toate datele, inclusiv uploadaţi în sistem buletinul de identitate, cu dovada spaţiului şi automat în câteva minute aveţi şi contractul semnat primit pe e-mail. Eu sunt client Hidroelectrica în Turnu-Severin. Plătesc pe kilowatt 72 de bani. În Turnu Severin, fiind distribuţia un pic mai scumpă, este preţul mai mare decât în Bucureşti, cu cât ar vinde în Bucureşti Hidroelectrica. Contează foarte mult de zonele de distribuţie, pentru că tariful de distribuţie este diferit în funcţie de fiecare distribuitor în parte”, a explicat ministrul Energiei.

El a explicat şi care va fi tariful achitat de către IMM-uri.

Pentru industrie, vorbim de întreprinderile mici şi mijlocii şi vorbim de un leu pentru 85% din consum. De ce 85%?  Ca să stimulăm, să avem o reducere de consum şi pentru restul de 15%, după modificările în Parlament, preţul va fi 1,30 lei. Instituţiile publice, la fel, primăriile, la fel, spitalele, la fel. practic, pe aceste tarife vor intra majoritatea instituţiilor publice şi vor intra IMM-urile.

În afara acestora,  pe modificările în Parlament, vorbim de companiile de utilităţi publice, aeroporturi, instituţiile subordonate autorităţilor publice locale, indiferent de forma de organizare şi mai avem tariful de 1, 30 pentru marea industrie. Acestea vor fi tarifele de după modificările care vor fi luate în Parlament, probabil cu promulgare cu tot de la 1 ianuarie 2023”, a mai subliniat Virgil Popescu.

Întrebat dacă prin această plafonare România nu riscă o penurie la energie, aşa cum s-a întâmplat cu lemnele de foc, ministrul Energiei a răspuns: Nu, nu are absolut nicio legătură. Plafonarea nu este la un preţ şi furnizorul nu este despăgubit.

Deci furnizorul, chiar dacă vinde de la un moment dat sub costuri, el este despăgubit din altă sursă, de la bugetul statului, dintr-un mecanism pe care l-am creat, Fondul de Tranziţie Energetică. După ce l-am creat noi, l-au creat colegii greci, a apărut şi în regulamentul european în 6 octombrie. Se creează un fond printr-o contribuţie a tuturor producătorilor, traderilor, furnizorilor şi de acolo sunt despăgubiţi cei care vând sub cost”.

Virgil Popescu a mai fost întrebat care a fost contribuţia PSD şi care a fost cea a PNL pe ordonanţa de energie.

V-am făcut o explicaţie un pic a procesului legislativ. Prima ordonanţă 118 cu acele preţuri. Următoarea ordonanţă 27…Prima a fost a Guvernului PNL cu USR, a fost eminamente PNL, a doua a fost PNL plus PSD, a treia a PNL plus PSD şi aceasta este tot PNL plus PSD. Eu nu am ieşit public să spun că premierul mi-a spus să gândim o modalitate, o nouă schemă cu privire la preţurile la energie. Mi-a spus acest lucru.

Noi am făcut-o, am discutat-o, a ieşit o variantă mixtă, evident, cum este într-o coaliţie care zic că este o variantă foarte bună. Dacă mai există anumite dubii vizavi de asigurări, discutăm cu DG Competition,  Comisia Europeană, dacă sunt lucruri de îndreptat, le vom îndrepta. Deci nu este  absolut nicio problemă. Am văzut inclusiv colegi din media ai dumneavoastră, care au întrebat Comisia Europeană, au spus că o să se uite, nu s-a pronunţat Comisia.

Singurul lucru pe care l-au spus a fost ca să nu se vândă sub costul la producător. Or, acest lucru nu se întâmplă. Nu vorbim de costuri. Este o diferenţă foarte mare între toxica ordonanţă 114 de pe vremea lui Dragnea, acolo unde producătorii practic vindeau  la un preţ foarte, foarte mic şi se transfera profitul la furnizori. Cu această ordonanţă, unde producătorilor, prin acest preţ de 450 de lei pe care îl obţin, li se asigură un profit suficient şi suficient de mare să îşi poată continua investiţiile”, a mai transmis Virgil Popescu, conform news.ro.

articolul original.

Adrian Câciu: „Decontările către furnizorii de energie se fac dintr-un cont special și nu mai este nevoie de rectificare bugetară”

16 November 2022 at 13:39
image

Ministerul Energiei şi cel al Muncii nu mai trebuie să primească bani la rectificarea bugetară pentru decontarea plăţilor către furnizori de energiei, deoarece aceste plăţi se fac dintr-un cont special unde se strâng impozitele plătite de producătorii şi traderii de energie, a afirmat, miercuri, ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, în briefingul de la finalul şedinţei de Guvern.

„Furnizorii şi-au primit banii pentru deconturile care au ajuns la plată la Ministerul Energiei şi la cel al Muncii. Prin OUG 119, mecanismul acesta s-a schimbat, adică traderii, producătorii şi alţi jucători de pe piaţa energiei plătesc un impozit care se strânge în Fondul de Tranziţie Energetică, iar din acel cont de disponibil cele două ministere solicită şi trag banii necesari pentru deconturile avizate de ANRE pentru aceste două ministere. Nu mai era necesar ca din bugetul de stat să acorzi credite bugetare către cele două ministere pe această componentă, pentru că ea se autofinanţează”, a susținut Câciu.

„Furnizorii să stea liniștiți că își vor primi banii”

Nu mai era necesar ca din bugetul de stat să acorzi credite bugetare către cele două ministere pe această componentă, pentru că ea se autofinanţează”, a spus Câciu.

Potrivit acestuia, la finalul lunii trecute s-au strâns 1,2 miliarde de lei în acest cont, iar suma care trebuie plătită este de un miliard de lei.

„Furnizorii să stea liniştiţi că îşi vor primi banii. Pe de altă parte, am stat de vorbă cu furnizorii după acea rectificare şi emoţie colectivă cu nişte cifre care să ştiţi că ne-au făcut rău.

Dacă vă uitaţi la dobânzile României, în momentul în care unii joacă pe piaţă cifre, şi costurile de finanţare cresc. Nu vreau să întreb dacă a fost intenţionat acel joc al cifrelor sau nu, dar ne-a costat ca ţară. Vreau să-i asigur pe furnizori că banii şi-i primesc, iar mecanismul actual funcţionează mult mai bine”, a adăugat oficialul guvernamental.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Premierul Nicolae Ciucă, despre românii care primesc facturile la energie cu întârziere: ‘Am solicitat ca acea sumă să fie eșalonată, astfel încât cetățenii să poată să își plătească factura’

14 November 2022 at 21:30
image

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat despre cei care primesc facturile de curent cu întârziere, că a solicitat ca acea sumă să fie eşalonată, astfel încât cetăţenii să poată să îşi plătească factura.

Premierul a fost întrebat despre reglementarea preţului la energie pentru doi ani, aşa cum apare în forma ordonanţei adoptate de Executiv, deşi în declaraţiile sale afirmase că măsurile vor fi pe un an de zile. Şeful Executivului a arătat că ”este o decizie pe care au convenit-o cu toţii, să avem asigurată această predicţie pentru doi ani de zile”.

Iniţial am afirmat că ne dorim pentru un an, pentru că aşa a fost stabilit în ordonanţele pe care le produsese săptămânile trecute”, a mai spus el.

Nicolae Ciucă s-a referit şi la situaţiile în care facturile vin cu întârziere de câteva luni. ”Pentru furnizorii care nu au fost în măsură să trimită, să transmită facturile la timp, este absolut anormal ca orice consumator final să primească factura după cinci luni sau şase luni şi să plătească întreaga sumă. Ca atare, am solicitat ca acea sumă să fie eşalonată, astfel încât cetăţenii să poată să îşi plătească factura”, a spus el, conform news.ro.

Întrebat dacă o factură întârzie 5 lui ea poate să fie eşalonată pe 5 luni, premierul a răspuns:”Total de acord, de altfel mi se pare normal”.

Vezi și:

Premierul Nicolae Ciucă pune punctul pe ‘i’: ‘Este neconstituțional să mărim eșalonat punctul de pensie. Nu putem să avem creșteri diferențiate pe pensii’

articolul original.

Șapte companii, amendate de ANRE pentru că au emis facturi la energie cu întârziere

9 November 2022 at 16:00
By: M.Ex.

ANRE a amendat șapte companii pentru întârzierea emiterii facturilor de energie. În urma controalelor la principalii furnizori de energie electrică, sancțiunile s-au ridicat la 380.000 de lei.
Inspectorii ANRE au verificat modul în care, între 1 aprilie si 30 septembrie, furnizorii și-au respectat obligația de a emite facturi conform perioadei de facturare convenită cu clienții finali.
S-a descoperit însă că aceștia au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare.
Cea mai mare amendă a primit-o Electrica Furnizare – 120.000 lei, urmată de Hidroelectrica – 70.000 lei și CEZ Vânzare – 60.000 lei. E.ON Energie România și Enel Energie au primit câte 50.000 lei amendă iar Enel Energie Muntenia – 30.000 lei.
ANRE spune că va continua să monitorizeze respectarea prevederilor legale și să sancționeze companiile care afectează drepturile consumatorilor de energie electrică și gaze naturale.

articolul original.

Sancțiuni pentru furnizorii de energie electrică

9 November 2022 at 12:40
By: (R.C.)

Furnizorii de energie electrică au fost amendaţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) cu 380.000 de lei, pentru emiterea cu întârziere a facturilor.

„Aşa cum am anunţat public, ca urmare a numeroaselor sesizări privind neemiterea facturilor de energie electrică, am demarat acţiuni de control la principalii furnizori de energie electrică. Acţiunile de control au avut ca tematică verificarea modului în care, în perioada 01.04.2022 – 30.09.2022, furnizorii şi-au respectat obligaţia de a emite facturi conform perioadei de facturare convenite cu clienţii finali. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că furnizorii controlaţi nu şi-au respectat obligaţiile legale, respectiv au emis cu întârziere sau nu au emis facturi de energie electrică după fiecare perioadă de facturare, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 380.000 lei”, informează miercuri ANRE, într-un comunicat de presă.

Cea mai mare amendă a fost aplicată societăţii Electrica Furnizare – 120.000 de lei, urmată de Hidroelectrica – 70.000 de lei, CEZ Vânzare – 60.000 de lei, E.ON Energie România – 50.000 de lei, Enel Energie – 50.000 de lei şi Enel Energie Muntenia – 30.000 de lei.

„Vom continua să monitorizăm respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia acele încălcări care afectează consumatorii de energie electrică şi gaze naturale”, a avertizat ANRE.

articolul original.

Consolidarea sistemului național  de prevenire a consumului de droguri, adresat populației școlare și grupurilor vulnerabile din județ

21 October 2022 at 07:00

Săptămâna aceasta, Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj a organizat două sesiuni de informare adresate personalului medical din cadrul Serviciului Cabinete Medicale Școlare și Asistență Medicală Comunitară din cadrul Direcției de Asistență Socială Zalău, în vederea creării unei rețele-resursă de specialiști în domeniul drogurilor și a consolidării și dezvoltării intervențiilor şi serviciilor specializate de asistenţă medicală.

În cadrul acestor activități, la care au participat 35 de specialiști din toate unitățile școlare din municipiul Zalău, reprezentanții CPECA Sălaj au urmărit îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul asistenţei integrate a consumatorilor de droguri și inițierea unor programe socio-educative în ceea ce privește prevenirea și asistenţa în domeniul consumului de droguri.

Tematica abordată a constat în prezentarea unui sistem integrat de asistenţă a consumatorilor de droguri, care să includă furnizori de servicii, centre specializate, echipe terapeutice, dar și a rolului cadrelor medicale în sistemul de asistenţă a consumatorilor de droguri.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG SĂLAJ

articolul original.

Furnizorii de electricitate atacă din nou clienții. Dacă nu cresc tarifele pe kw, atunci scumpesc serviciile tehnice

18 October 2022 at 15:35

Furnizorii de electricitate se pregătesc de o nouă creștere a tarifelor. Nu este vorba de prețul per kilowatt oră, care a fost plafonat prin măsurile adoptate de guvern, ci de celelalte costuri privind asigurarea serviciului de distribuire a energiei.

Deja, clienții E.On au început să primească notificări prin care sunt atenționați că, începând cu data de 1 decembrie a.c. tarifele pentru serviciile de asistență tehnică vor crește. La fel, cei care dețin contracte în care prețul pe energia activă nu înglobează tariful de transport vor fi taxați conform unei noi scheme.

„Dată fiind evoluția crescătoare a prețurilor de achiziție a energiei electrice înregistrată în ultima perioadă pe piața energiei din România, cât şi creșterea costurilor legate de prestarea serviciilor de asistenţă tehnică generată de mărirea ratei inflației, te informăm că suntem nevoiți să actualizăm prețul de contract pentru furnizarea de energie electrică, precum și suma reprezentând abonamentul pentru serviciile de asistență tehnică. (…) Celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate, iar tarifele reglementate specifice pieţei de energie electrică vor fi în continuare aplicate conform legislaţiei în vigoare”, se arată în documentul trimis abonaților de reprezentanții E.On.

Notificări neclare din partea Enel Energie Muntenia

Inclusiv Enel Energie Muntenia a început să trimită notificări abonaților, însă modul în care sunt redactate acestea este extrem de ambiguu. Ba mai mult, poate da naștere la speculații. Asta în contextul în care cei cărora le expiră contractele li se menționează că nu vor mai primi oferte de preț.

„Având în vedere contextul menţionat anterior, vă comunicăm că momentan nu vă putem transmite o ofertă de preţ pentru prelungirea valabilității condițiilor economice. Astfel, în conformitate cu prevederile din contractul de furnizare a energiei electrice nr. …. vă notificăm încetarea contractului menţionat la data expirării condiţiilor economice, respectiv 30.11.2022”, se menționează în document.

Cei care citesc în fugă pot înțelege ușor că firma renunță la clienți, din cauza condițiilor de pe piața energiei. Iar confuzia devine și mai mare în paragrafele care urmează, clientul fiind atenționat că ar putea fi preluat de un furnizor de ultimă instanță(FUI).

„În situaţia în care până la data mai sus menţionată (n.r. – 30 noiembrie 2022) nu veți încheia un nou contract, prin alegerea uneia dintre ofertele tip ale furnizorilor disponibile şi pe www anre.ro la “Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice”, sau în baza unei oferte personalizate negociate, furnizarea energiei electrice la locurile de consum amintite va putea fi asigurată în continuare de către Furnizorul de Ultima Instanță (FUI) desemnat de către Autoritatea Națională de Reglementare în Energie”, se mai arată în notificare.

„Practic, trebuie să renegociați contractul”

Doar că modul ambiguu putea fi evitat dacă reprezentanții Enel ar fi folosit un stil de comunicare mai simplu și mai direct. Asta pentru că, în traducere, cei de la Enel nu au dorit decât să anunțe că prevederile contractului existent expiră și că este nevoie de o nouă negociere. Însă nu baza unei oferte, ci în urma unei negocieri directe cu reprezentantul Enel. Abia în situația în care nu se ajunge la un consens, clientul va trebui să caute un alt furnizor pe platforma www.anre.ro sau va fi preluat de acel FUI.

De altfel, contactați de reporterii „Monitorul”, cei de la Enel au confirmat că așa stau lucrurile. „La data respectivă probabil expiră contractul, iar acum trebuie să solicitați o nouă ofertă contractuală. Practic, trebuie să renegociați contractul”, a spus Irina Pătruț, operator de comunicare cu clienții din partea Enel Energie Muntenia.

Aceste comunicări în scris extrem de alambicate pot avea urmări nebănuite. În luna septembrie, de exemplu, au apărut o serie de informații – negate ulterior – potrivit cărora furnizorul de curent electric și de gaze naturale Tinmar și-ar fi anunțat o parte dintre clienți că le va opri furnizarea de energie și îi trimite la furnizorul de ultimă instanță, din cauza plafonărilor stabilite de Guvern.

Când tăvălugul a luat amploare, reprezentanții companiei Tinmar au venit cu o serie de precizări prin care au negat renunțarea la clienți și au apreciat că totul a fost o dezinformare. Doar că nu este exclus ca informațiile să fi plecat tot de la o notificare de acest gen, la fel de alambicată ca facturile de la energie.

articolul original.

Acțiune de control la toți cei șase mari furnizori de energie. Vicepreședintele ANRE: „Au venit peste 32 de mii de reclamații, de petiții”

18 October 2022 at 17:45
image

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy, a declarat la un post de televiziune că în acest an instituția a primit peste 32.000 de reclamații privind furnizarea de energie electrică și gaze naturale și, în urma controalelor, au fost date în total amenzi de peste 4,7 milioane de lei furnizorilor, pentru nereguli, anunță Mediafax.

Vicepreședintele ANRE a vorbit despre întârzierea facturilor la energie și a anunțat că la începutul acestei săptămâni instituția „a demarat o acțiune de control la toți furnizorii mari, la cei șase mari”.

Zoltan Nagy: „Suntem la toți într-o acțiune de control”

Zoltan Nagy susține că se desfășoară activitățile de control la cele două de companii de furnizare ale ENEL, CEZ Vânzare, E.ON România, Electrica Furnizare și Hidroelectrica.

„Pot să vă dau companiile la care, în acest moment, desfășurăm activitățile de control: cele două de companii de furnizare ale ENEL, CEZ Vânzare, E.ON România, Electrica Furnizare și Hidroelectrica. Suntem în control la ei. Aceste șase companii au peste 90 la sută din clienții casnici din România. Suntem la toți într-o acțiune de control și, în momentul în care vom finaliza, vom și publica rezultatele”, a declarat Zoltan Nagy.

Vicepreședintele ANRE: „Au venit peste 32 de mii de reclamații, de petiții”

Vicepreședintele ANRE a mai transmis că în funcție de sesizări, au fost efectuate acțiuni de control, verificări, chiar amenzi. Acesta a spus că la ANRE au venit peste 32 de mii de reclamații, de petiții, în comparație cu anul trecut, când au avut 23 de mii, iar în urmă cu 2 ani, puțin peste 10 mii.

„La furnizori, în cursul acestui an am avut, în funcție de sesizările care au venit la noi, destul de multe acțiuni de control, verificări, chiar amenzi. Au venit la ANRE peste 32 de mii de reclamații, de petiții. Ca să aveți un termen de comparație, anul trecut am avut 23 de mii, în urmă cu 2 ani, puțin peste zece mii. Deci, numărul crește, categoric, și încă n-am ajuns la finalul anului. Din cele 32 de mii de sesizări, peste 10 mii au fost pe furnizare de energie electrică.

Multe dintre aceste petiții, odată ce am intrat noi și am început să verificăm, s-au rezolvat fără să se finalizeze cu acțiuni de control sau cu amenzi. Totuși, în cursul acestui an, doar pe energie electrică am aplicat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei, pentru diverse nereguli. Neregulile sunt, în primul rând, de facturare, în respectarea termenilor de emitere a facturilor, netransmiterea contractelor l timp sau netransmiterea notificărilor. Iar pe partea de gaze naturale, tot pe furnizare, suma se ridică undeva a 2,7 milioane de lei”, a explicat Zoltan Nagy.

articolul original.

Facturile vor veni cu întârziere. Costul total va bubui în apartamente

5 October 2022 at 08:44
image

Facturile vor veni cu întârziere. Costul total va bubui în apartamente.

Facturile la electricitate şi gaze vor veni cu întârziere, a afirmat preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliţă. Aceasta ar putea duce la situaţia în care oamenii vor trebui să plătească dintr-o singură dată consumul pe două-trei luni.

Principalul motiv al întârzierilor îl constituie neadoptarea unei forme finale a ordonanţei de urgenţă care să reglementeze măsurile de reducere a impactului crizei energetice.

Şi directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie, Dana Dărăban, a confirmat că, pe lângă incertitudinea formei finale a respectivei ordonanţe, furnizorii nu au avut nici timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor.

Ea sfătuieşte clienţii care vor primi o factură pe două-trei luni, şi pe care nu o pot plăti dintr-o singură dată, să discute cu furnizorul pentru eşalonarea plăţilor

articolul original.

Furnizorii de gaze şi electricitate vor emite cu întârziere facturile pe luna septembrie. Vom plăti mai mult o singură dată

4 October 2022 at 14:26
By: M.Ex.

Furnizorii vor întârzia emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie, întrucât nu au avut timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor, a afirmat, marţi, Dana Dărăban, director executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie (ACUE).
Ea a explicat că OUG 119/2022 a fost emisă la 1 septembrie, cu aplicabilitate tot de la 1 septembrie, iar furnizorii au nevoie de cel puţin 30 de zile pentru modificarea softurilor.
„Cred că toţi furnizorii vor întâmpina probleme în implementarea noilor criterii de selecţie a beneficiarilor, de aplicare a plafonului la anumite marje de consum, ceea ce este foarte posibil să ducă, în anumite situaţii, la întârzieri. Noi am văzut legea adoptată la 1 septembrie, cu aplicabilitate la 1 septembrie. Este o chestiune pe care am spus-o de mai multe ori: avem nevoie de o perioadă de 30 de zile pentru a opera schimbările”, a spus Dărăban.
Furnizorii nu vor întrerupe activitatea de furnizare, a arătat ea.
„Va depinde de la caz la caz. Fiecare furnizor va încerca să fie cât mai puţin afectat, pentru că emiterea cu întârziere a facturii înseamnă o întârziere şi pentru ei în încasări, ceea ce se adaugă la riscurile şi la problemele de acces la lichiditate ale furnizorilor”, a precizat reprezentanta ACUE.
Dărăban a sfătuit clienţii care primesc o factură pe două-trei luni, pe care nu o pot plăti dintr-o singură dată, să discute cu furnizorul pentru eşalonarea plăţilor.
„Atunci când vor veni trei facturi, dacă este nevoie, furnizorii vor oferi şi eşalonare”, a completat Dărăban.

,,Oamenii să se aştepte la întârzierea facturilor şi la plata dintr-o singură dată a consumului pe două-trei luni” a avertizat Dumitru Chisăliţă, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă.

Practic, facturile la energie şi gaze vor veni cu întârziere, iar oamenii vor trebui să plătească dintr-o singură dată consumul pe două-trei luni. Cisăliță a arătat că furnizorii de energie nu au avut timp să modifice softurile de emitere a facturilor. Mai exact, OUG 119/2022 a fost adoptată pe 1 septembrie, cu aplicabilitate din aceeaşi zi.
„A modifica un soft presupune timp. Din experienţa modificărilor trecute, înseamnă între două şi trei luni. Deci din păcate consumatorii să se aştepte să primească facturi abia peste două sau trei luni, bineînţeles facturile vor fi mari, pentru că vor cumula cantităţi pe o perioadă mai lungă de timp”, a spus Chisăliţă.
El a amintit că la fel s-a întâmplat şi în toamna anului trecut, când legislaţia a fost modificată peste noapte. Atunci, unii furnizori au decis să factureze în continuare şi să-şi adapteze softul din mers, dar au fost amendaţi că nu au aplicat din prima noua legislaţie.
„Ei au zis trimitem facturile pe vechile softuri şi în momentul în care softul va fi finalizat vom trimite regularizări. Atunci au fost acuzaţi că nu respectă legea şi că sunt hoţi. Atunci, dacă asta a fost reacţia societăţii, companiile nu vin cu alte facturi până nu este gata softul”, a arătat reprezentantul AEI.
Din păcate, cei care suferă sunt consumatorii finali, care vor trebui să plătească dintr-o singură dată facturi mari pentru două-trei luni. „Cel mai probabil, vorbim de toţi clienţii, de milioane de clienţi. Furnizorii nu sunt obligaţi să eşaloneze aceste plăţi”, a adăugat specialistul AEI.

articolul original.

Facturile pentru energie se calculează diferit

30 September 2022 at 05:54
By: Regie
image

Facturile la energie electrică din această iarnă ar urma să fie calculate pe baza consumului raportat în fiecare lună, nu cel de anul trecut, cum era inițial prevăzut în ordonanța care plafonează prețurile la energie.

Se schimbă modul în care sunt calculate facturile la energie. Nu se va mai ține cont de consumul de anul trecut Senatorii au votat mai multe modificări, astfel că cei care anul trecut au avut consum mai mare de 300 de kwh, dar vor să economisească acum, să fie încurajați prin preț plafonat. De asemenea, familiile care au trei copii la școală vor plăti la prețul plafonat indiferent cât consumă. Actul normativ va intra în vigoare însă, abia după votul deputaților.

Noutatea este că facturile vor fi calculate pe baza consumului raportat în fiecare lună. Așadar, cei care au un consum mai mic de 100 de kwh, vor plăti 0,68 de lei pe kwh, cei care au până în 255 de kwh, vor plăti 80 de bani, iar cei care au între 255 și 300 de kwh vor plăti primii 255 la preț plafonat, iar diferența la prețul din contract. Cei care depășesc pragul de 300 de kwh plătesc tot consumul la prețul din contract. A apărut însă și o excepție: în cazul depășirii acestui prag, furnizorii vor lua în calcul și consumul mediu de anul trecut și vor factura primii 255 de kwh la
preț plafonat, dacă anul trecut consumul a fost mai mic de 300 de kwh.

Prin noua modificare, adică facturarea la consumul actual, oamenii sunt încurajați să economisească acum, pentru a se încadra în plafon. Parlamentarii au introdus și alte excepții. Vor plăti 0,68 de lei pe kwh pentru tot consumul și familiile cu trei copii care urmează o formă de învățământ, dar și cei care au în casă echipamente medicale.

Pe lângă sprijinul acordat pentru consumatorii casnici, vor avea parte de preț plafonat la 1 leu pe kwh, pentru 85% din consumul lunar IMM-urile, bisericile, spitalele, firmele din industria alimentară sau farmaciile, conform propunerilor parlamentarilor.
Actul normativ a fost adoptat în Senat, dar pentru a intra în vigoare trebuie să treacă și de votul deputaților, care este camera decizională.

articolul original.

PSD, nou atac la ministrul Energiei: Să nu se mai mire că prețurile furnizorilor sunt mari

20 September 2022 at 09:15
Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu

PSD îl atacă din nou pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, în legătură cu criza energetică din țară.

Social-democrații transmit, prin vocea purtătorului de cuvânt Ștefan Radu Oprea, că ordonanța pe energie aduce mai multe elemente de noutate, importantă fiind prevederea care obligă companiile producătoare de energie (Hidroelectrica, Nuclearelectrica, CEO etc.) să încheie contracte bilaterale cu furnizorii de energie și cu companiile mari.

„Asta înseamnă mutarea volumelor de energie tranzacționate de pe piața zilei următoare PZU, acolo unde se înregistrează acele valori extrem de mari (speculative), pe piața contractelor bilaterale unde prețurile ar trebui să reflecte costurile de producție și un profit decent. Volumul tranzacționat pe PZU ajunsese la 50%, adică jumătate din cantitatea de energie consumată în România”, scrie Ștefan Radu Oprea, într-o postare pe Facebook.

El explică cum se încheie aceste contracte bilaterale, respectiv prin mandatarea de către ministrul energiei a reprezentanților statului în AGA companiilor  menționate, pentru a realiza planurile de vânzare pe 5 ani și a semna contracte bilaterale cu furnizorii de energie și cu companiile din România. „Deci, Virgil Popescu are foarte mult de lucru, trebuie să mandateze reprezentanții statului în regim de urgență.

Astăzi, pe piața energiei lipsește marfa, nu se încheie contracte. Să nu se mai mire ministrul Popescu că prețurile furnizorilor sunt mari. Legile pieței libere (sau liberalizată, care îi place atât de mult ministrului Popescu) spun că în lipsa ofertei prețurile cresc. Încheierea rapidă a contractelor bilaterale, la prețuri corecte, este soluția care ar tempera creșterea prețurilor la energie prin recâștigarea încrederii furnizorilor, companiilor și clienților casnici. Deci, la muncă, dle. Virgil Popescu!”, este mesajul purtătorului de cuvânt al PSD, scrie Digi24.ro.

Citește și: FOTO: Chioșcuri alimentare din incinta a două licee din Bistrița, amendate cu câte 30.000 lei de comisarii de la Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud! Unul a fost închis temporar

articolul original.

Măsuri UE pentru reducerea consumului electric

14 September 2022 at 06:20
image

Măsuri UE pentru reducerea consumului electric.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, consideră că se impun măsuri pentru ca statele membre UE să-și reducă consumul net de electricitate cu cel puțin 10% în general, respectiv cu 5% la orele de vârf.

Informația a fost făcută publică de Bloomberg, care a intrat în posesia unor documente de lucru.

Totodată, se dorește plafonarea prețurilor pentru producătorii de energie din surse regenerabile și nucleară, la 180 euro / mWh.

O altă propunerea vizează taxarea cu cel puțin 33% a profiturilor exclusivilor ale companiilor din industria combustibilor fosili.

Nu a fost prevăzut, momentan, un plafon pentru prețul gazelor naturale.

Măsurile ar urma să fie aplicate pe o perioadă limitată de timp. Nu se rezumă la cele anunțate și pot suferi modificări după ședința care va avea loc în cursul zilei de azi.

Foto descriptiv

articolul original.

Furnizorii de gaze și curent încep să renunțe la contracte!

12 September 2022 at 16:04
Prețul energiei electrice

Mai multi furnizori de energie electrică și gaze au început să notifice firmele că renunță la contractele de gaze și curent în cazul companiilor care beneficiază de prețuri plafonate. Asta pentru că guvernul le va deconta furnizorilor doar 1.300 de lei/MWh pentru curent și, spun ei, prețurile sunt mult mai mari de atât, informează Antena3.

„Au existat astfel de situații în care un furnizor a comunicat clientului că nu va mai continua contractul. Discutăm despre situații în care un contract încheiat între un consumator, în general industrial, și un furnizor, a ajuns la scadență, iar mai departe furnizorul nu a mai dorit să mai continue această relație comercială. Deci nu discutăm de o reziliere a contractelor, ci de o situație în care acest contract a ajuns la scadență și unii furnizori nu au mai dorit să continue această relație comercială.

Din acest punct de vedere, chiar dacă majoritatea consumatorilor care s-au regăsit în această situație au fost consumatori industrial, am primit semnale la Asociație că au existat și consumatori casnici, în relație cu furnizori mici de energie, care la scadență li s-a comunicat că nu se va mai prelungi contractul.

Din păcate, această situație o putem regăsi în mai multe cazuri, în special la furnizorii de energie și gaze naturale mici, care se găsesc în situația în care nu mai au lichidități, ca urmare că nu li s-a plătit acea compensare stabilită prin lege și atunci ei se văd nevoiți să se retragă pur și simplu de pe piață”, a declarat Dumitru Chisăliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă.

Potrivit noii OUG, prețurile la majoritatea clienților casnici și la unii clienți industriali sunt plafonate în continuare, până în august 2023. Furnizorii cumpără energia din piață la prețul pieței, vând la prețurile de plafon, mult mai mici, iar statul acoperă diferența. Dacă pe vechea OUG 27 statul recunoștea toate costurile de achiziție și, pe lege, trebuia să plătească furnizorilor toată diferența, acum, pe noua OUG, nu mai recunoaște decât un preț maxim de achiziție de 1.300 de lei/MWh, ca medie lunară, până la care rambursează diferențele.

„Valoarea maximă a prețului mediu ponderat al energiei electrice, la care ANRE calculează sumele de decontat de la bugetul de stat pentru furnizorii de energie electrică este de 1300 lei/MWh”, scrie la art. VI al noii OUG.

articolul original.
❌