ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Cât costă funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Mobilizare fără precedent pentru securitatea evenimentului

19 September 2022 at 10:16
Foto: digi24.ro

În prezent, funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor fi unele dintre cele mai costisitoare. Astfel, este greu de spus în acest moment cât vor costa, neexistând un precedent recent.

În contextul istoric al Marii Britanii, aceasta și-a îngropat un suveran în urmă cu 70 de ani, iar funeralii de stat au mai fost organizate în anul 1965, la moartea lui Winston Churchill.

În acest sens, înmormântarea ceremonială a Reginei Mame, în anul 2002, a costat în jur de 5,1 milioane de lire sterline, din care 4,3 milioane pentru securitate, potrivit datelor oficiale.

Totodată, se estimează că înmormântarea Prințesei Diana a costat între 3 și 5 milioane de lire sterline. Este de așteptat ca la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a suma să fie mai mare.

Un fost ofițer care s-a ocupat de securitatea regală a estimat că 7,5 milioane de lire sterline ar costa doar serviciile de protecție.

Astfel, Mi5 and Mi6 și Poliția Metropolitană vor colabora cu birourile serviciilor secrete din întreaga lume pentru a asigura protecția liderilor mondiali care și-au anunțat participarea la funeraliile Reginei într-un număr fără precedent.

În opinia sa, „Aceasta este cea mai mare operațiune de poliție pe care poliția din Regatul Unit a întreprins-o vreodată”, a spus Simon Morgan, care a petrecut ani de zile protejând familia regală britanică. „Când te uiți la celelalte evenimente, au fost mari – nunta Prințului și Prințesei de Wales din 2011 a fost cea mai mare – dar nu le poți compara cu acesta”, a spus el. Costurile de securitate la nunta lui William și a lui Kate Middleton s-au ridicat la 6,3 milioane de lire sterline.

Înmormântarea va fi adăugată la costurile anuale pentru familia regală. 86,3 milioane de lire sterline au fost în 2020-2021 pentru Grantul suveran finanțat de contribuabili, 63,9 milioane de lire sterline pentru întreținerea proprietății și 4,5 milioane de lire sterline pentru călătoriile oficiale regale, printre altele.

Regina Elisabeta a Marii Britanii este înmormântată luni, 19 septembrie 2022.

articolul original.

Custodele Coroanei, Margareta, şi principele consort Radu vor participa la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

13 September 2022 at 09:38
Sursa foto: Stirile ProTV

Palatul Buckingham a anunțat că funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a vor avea loc pe 19 septembrie la ora locală 11:00 (10:00 GMT) la Westminster Abbey din Londra, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham.

Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat sâmbătă noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a, care a murit joi la Castelul Balmoral din Scoţia, la vârsta de 96 de ani.

articolul original.
  • There are no more articles
❌