ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Antrenorul de fitness din Vâlcea, care a adus prăjituri cu cannabis la o petrecere, a fost arestat

31 January 2023 at 20:05
image

Magistrații din Argeș au decis ca arestul la domiciliu să fie transformat în arest preventiv pentru bărbatul care ar fi dus prăjituri cu droguri la o petrecere organizată la restaurantul Hotelului Ramada din Râmnicu Vâlcea, în urmă cu două weekend-uri.

Antrenorul de fitness, Dumitru Cojocari, va sta în arest preventiv pentru următoarele 21 de zile. Decizia este definitivă şi contrazice soluţia pronunţată iniţial de Tribunalul Vâlcea, care dispusese în cazul suspectului arestul la domiciliu.

Din cercetări a reieșit că, la data de 21 ianuarie 2023, bănuitul ar fi oferit, la o petrecere privată, o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit aproximativ 15 grame de cannabis.

În urma consumului, 15 dintre invitați ar fi acuzat stări de rău, palpitații și atacuri de panică și s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Județean Vâlcea.

În urma percheziției efectuate la data de 22 ianuarie 2023, în locuința bărbatului au fost descoperite resturi de cannabis și un grinder.

Bărbatul a fost însă reținut după care s-a luat decizia controlului judiciar, însă, astăzi, magistrații Curții de apel Argeș au decis să admită recursul făcut de procurorii DIICOT și să-l aresteze.

articolul original.

Angajatorii vor putea să deducă abonamente la sală pentru angajați, în limita a 400 de euro

30 January 2023 at 10:18
By: -
image

Legea 34/2023, publicată în Monitorul Oficial din 12 ianuarie 2023, va permite angajaţilor şi angajatorilor să deducă în limita a 400 de euro/persoană abonamentele la sală, indiferent dacă este vorba de cluburi sportive sau centre de fitness. Facilităţile se aplică începând cu veniturile aferente lunii februarie 2023.

Există astfel posibilitatea deducerii contravalorii abonamentelor sportive la stabilirea venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real. De asemenea, aceste costuri se pot deduce atunci când sunt suportate de angajați, din veniturile salariale brute la determinarea bazei impozabile.

Totodată, contravaloarea abonamentelor sportive, suportate de angajatori pentru angajații proprii, poate fi luată în considerare la stabilirea pachetului de beneficii extra salariale acordate angajatului, care nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale, și care cumulat, nu trebuie să depășească 33% din salariul de baza. Abonamentele trebuie făcute doar la operatori cu următoarele coduri CAEN: CAEN 9311- Activități ale bazelor sportive; CAEN 9312 – Activități ale cluburilor sportive; CAEN 9313 – Activități ale centrelor de fitness.

articolul original.

Mario Fresh, ce apariție! Iubitul Alexiei Eram face furori! A tras de fiare, apoi…

26 January 2023 at 21:40

E necesar să ai o condiție fizică generală optimă. Mario Fresh o știe. Și a demonstrat, zilele trecute, că ține mult la aspectul său. Iar asta pentru că paparazzii CANCAN.RO au dat nas în nas cu iubitul Alexiei Eram la sala de fitness Fit4You Le Club, în zona de nord a Capitalei. Iar Mario nu și-a făcut apariția oricum, ci la volanul bolidului său, un BMW X5, pentru care a „marcat” în jur de 70.000 de euro, în ultimele luni ale anului 2022. Avem imaginile exclusive! 

În pași mici, dar siguri, Mario Fresh a ajuns, zilele trecute, la sala de fitness. Pentru a se păstra în formă. Și cu siguranță iubita lui, Alexia Eram, e mândră de bărbatul cu care se iubește și care face domnișoarele să ofteze la fiecare apariție a lui.

Căci Mario e băiat simpatic. Și se îngrijește de aspectul său fizic la fel cum o face și în cazul carierei sale muzicale. Căci lansează hit după hit. Iar fiecare piesă a lui însumează milioane de vizualizări.

Mario Fresh a ieșit din incinta sălii de fitness / (Sursa: CANCAN.RO)

Mario Fresh și-o arde dandy, relaxat

Cu o ținută „all black”, cu ochelari la ochi, dar și cu o geantă în care avea, cel mai probabil, haine de schimb adecvate pentru a trage de fiare, Mario Fresh, după ce a zăbovit zeci de minute în sala de fitness, a fost zărit de paparazzii CANCAN.RO fix când era pe picior de plecare.

În timp ce a golit și ultimul strop de apă pe care-l mai avea în sticlă, Mario Fresh s-a îndreptat către autoturismul său, un BMW X5, pentru care a scos din buzunare în jur de 70.000 de euro.

S-a urcat la volan, iar iubitul Alexei Eram s-a îndreptat imediat, cel mai probabil, către casă.

Iubitul Alexiei Eram deține un BMW X5 pentru care a achitat aproximativ 70.000 de euro / (Sursa: CANCAN.RO)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Iată ce se întâmplă cu organismul nostru după o plimbare de doar 10 minute

25 January 2023 at 12:30
image

Cei care au un ritm de viață mai agitat și care au puțin timp la dispoziție pot fi intimidați de responsabilitatea respectării unui program de fitness, mai ales dacă este vorba despre un plan complex care să răspundă nevoilor.

Specialiștii de la Centrul de Control și Prevenție a Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii recomandă efort fizic moderat de 150 de minute în fiecare săptămână pentru un organism mai sănătos – de exemplu, se poate face mișcare 5 zile pe săptămână timp de jumătate de oră.

Însă ce este cu adevărat interesant este faptul că mersul, în special cel alert, poate întruni aceste cerințe. Iar suplimentar, mai sunt recomandate și două zile de exerciții de forță.

Plimbările scurte și dese fac diferența

În vreme ce o singură repriză de exerciții scurte – în acest caz, o plimbare de 10 minute – nu răspunde nevoilor organismului, vestea bună este că țelul poate fi atins doar prin efectuarea acestui tip de efort fizic de trei ori pe zi. Iar cei care nu pot face nici asta, pot începe cu plimbări și mai scurte, fiind în continuare menținut un ritm de viață echilibrat, notează HuffPost.

„Datele arată că unul dintre cele mai dăunătoare lucruri pe care i le provocăm sănătății nostre este sedentarismul”, a spus dr. Samantha Smith, specializat în medicina sportivă, la Universitatea Yale.

Medicul a mai subliniat că un ritm de viață sedentar ne expune risculuicare pot provoca atacuri de cord, dar pot produce și alte afecțiuni.

Câteva minute de mișcare, mai bune decât sedentarismul

Saltul de la zero minute de mișcare la 150 de minute pe săptămână poate reprezenta un pas mare și o răspundere pe măsură. Or, acest lucru înseamnă că este ușor de înțeles dacă unii vor avea un start mai timid. Experții spun că oricât de puține sunt benefice, în comparație cu absența în totalitate a mișcării.

„Atunci când suntem așezați, sângele nostru se poate aduna în picioare. Însă pe măsură ce mergem, mușchii noștri se contractă, ceea ce îmbunătățește circulația sângelui în organism”, a mai spus dr. Smith. Iar o bună circulație a sângelui în corp este importantă pentru multe funcții: asigură sănătatea țesuturilor, ajută la detoxifiere și reduce riscul formării cheagurilor de sânge.

„Doar prin simpla ridicare în picioare se activează întregul sistem. Deci vom simți mai multă energie, chiar dacă vine de la ridicarea de pe scaunul de la birou, din pat sau de pe canapea”, a explicat aici Jamie Shapiro, profesor la Universitatea din Denver.

Iar plimbările cresc și bătăile inimii, care înseamnă o inimă mai puternică.

Poate părea surprinzător, poate ascuți și puterea de concentrare, ceea ce aduce o productivitate ridicată, fie că vorbim despre munca de la birou sau de la școală, în cazul elevilor.

Explicația este aceea că odată cu îmbunătățirea circulației, sângele ajunge la creier, ceea ce ajută la concentrare, identificarea soluțiilor și așa mai departe.

articolul original.

Abonamente la săli de fitness de la locul de muncă pentru angajații români. Vacanțele angajaților și masa de prânz pot fi plătite de angajatori fără taxe. Cum se aplică facilitățile

15 January 2023 at 15:33

Angajații români vor putea beneficia de abonamente la sălile de sport și de programe de recuperare medicală din partea firmelor la care lucrează.

Angajații pot avea anumite facilități, de la 1 ianuarie 2023, dacă angajatorii doresc asta, opțiunea nefiind obligatorie. Practic, dacă un angajator vrea să dea un soi de creștere salarială, poate aplica lejer noile prevederi fiscale. Aici este vorba despre vacanțele angajaților, masa de prânz a acestora și, mai nou, abonamentele la sala de fitness.

În principiu este vorba despre bani care nu sunt taxați, într-o limită de 33% din salariul de bază al angajatului. Este vorba despre modificările introduse prin OG 16/2022 și noua lege promulgată de președinte (în privința abonamentelor la sala de fitness)

Cea legata de fitness se va aplica din februarie. angajatorii pot să ofere, pe lângă salariul de bază, o serie de facilități la care nu se vor plăti CAS, CASS și nici impozit.

Ele sunt grupate în 8 categorii și se aplică în limita unui plafon lunar de 33% din salariul de bază al omului.

Exemplu: salariul minim este 3.000 de lei, deci 33% este 990 lei. El mai poate primi 990 lei fără impozit pe venit, fără CAS, fără CASS din cele 8 categorii pe care le vom detalia mai jos.

1. Clauza de mobilitate, adică acele activități unde locul de muncă nu este fix, deci se află undeva în deplasare: șoferi, agenți de vânzări care sunt plecați

Această clauză este limitată la 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru indemnizația de delegare. Dacă se deplasează în străinătate șoferul respectiv, clauza de mobilitate este 2,5 înmulțit cu 35 de euro pe spațiul UE. Ar fi undeva la 87 de euro, deci cam 400 lei. Așadar, din 990 lei avem deja peste 400 lei.

Restul mai pot fi dați și pentru alte facilități.

2. Contravaloarea hranei dată de angajator pentru angajații proprii

Până acum era cu avantaj salarial, adică CAS, impozit, CASS. Acum a fost introdusă și este limitată la nivelul unui tichet de masă pe zi. Deci e vorba de maxim 30 de lei. Deci aici trebuie să se încadreze cu această masă.

Cum o poate acorda?

Ori prin unitățile proprii, adică dacă are cantină, sau prin unități specializate: adică restaurante, catering.

Valoarea pentru un angajat nu poate depăși 30 lei/zi.

De exemplu, salariatul poate să meargă la “împinge tava”. Meniul zilei să spunem că e 30 de lei, vine cu bonul de-acolo ca justificare pentru sumele pe care le va primi de la angajator. Adică angajatorul îi decontează masa pentru ziua respectivă.

3. Contravaloarea chiriei pentru spații de cazare puse de angajatori la dispoziția angajaților proprii.

Până acum și asta reprezenta avantaj salarial. Era impozitat cu 10%, plus CAS și CASS. Acum angajatul poate primi niște bani de la angajatori prin care el își plătește chiria dacă a închiriat pe numele lui sau a închiriat pe numele firmei. În cel de-al doilea caz angajatorul poate să își deducă cheltuiala respectivă.

Aici este un plafon de până la 20% din salariul minim de bază brut.

Adică din chiria respectivă reste vorba despre 600 lei. Atât poate primi angajatul.

Condiția este ca angajatul (soțul, soția) să nu dețină o locuință în proprietate personală în localitatea în care își desfășoară activitatea.

4. Vacanțele: concediul de odihnă al salariatului

Este vorba despre contravaloarea serviciilor turistice sau tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului pentru angajații proprii și membrii de familie ai acestora. Concediul poate să fie atât în țară, cât și în străinătate.

E o limită, adică un plafon anual pentru fiecare angajat la un câștig salarial mediu brut.

Adică salariul minim brut luat în calcul pentru acest an e 6.095 lei. Deci atât poate primi angajatul, bani fără impozit, CAS și CASS, dar cu limita de 33%/lună.

Legat de exemplul de la început, adică în limita a 990 lei (cei cu salarii mai mari au altă limită, aici este doar un exemplu pentru a fi mai ușor de înțeles pentru toată lumea).

Angajatorul ce poate să zică: Pentru concediul de la vară care, poate, te costă 5.000 de lei, luna asta îți dau 800 lei, luna următoare încă 800 și tot așa. Asta ca să mă încadrez în cei 990 lei.

Angajatul vine cu factura de cazare. De la agenția de turism poate să vină și cu factura de avans, ca să justifice angajatorul acele sume pe care i le va da salariatului.

5. Contribuția la un fond de pensii facultatie, în limita a 400 euro/an

Asta era și înainte, dar acum este inclusă în acest plafon de 33%, deci în cei 990 din exemplul nostru.

6. Prime de asigurare de sănătate și servicii medicale sub formă de abonament, tot în limită de 400 euro de angajat/an.

7. Sumele acordate angajaților care defășoară activități în regim de telemuncă

A fost introdusă mai demult această măsură. Poate primi 400 lei/lună dacă își desfășoară activitatea acasă, nu la sediu.

8. Contravaloarea abonamentului la sala de fitness limitată la 400 euro/an.

Angajatul poate să meargă la sală, să își facă abonament, iar apoi să meargă cu factura la angajator. El îmi plătește mie, dar nu mai mult de 990 lei/lună. Apoi încă 990 lei. Poate da și 300 lei din factura asta, și tot așa până ajung la valoarea de maxim 400 euro.

*Diurna nu intră în toate cele menționate mai sus, ea fiind separată

„Toate acestea 8 trebuiesc drămuite pentru a ne încadra în cei 33%”, a precizat Cornel Grama. Fiecare angajator poate să decidă ce facilități aplică din toate cele de mai sus. Cum spunea și Cornel Grama: E ca și cum angajatorul ar mări salariul fără să plătească taxe și impozite.

FOTO: Getty Images

articolul original.

Detoxifierea după sărbători

2 January 2023 at 15:31

Procesul de detoxifiere a corpului poate fi stimulat de consumul câtorva alimente: grapefruit, sfeclă, avocado, semințe de chia, legume verzi, precum și de apă, care ajută sistemul limfatic. Copiii și femeile însărcinate nu ar trebui să recurgă la cure de detox, iar persoanele care urmează un tratament medicamentos sau cele care au încercat în repetate rânduri să slăbească, fără succes, sau care s-au îngrășat la loc trebuie să consulte nutriționistul. (sursa:https://360medical.ro)

Ce tip de alimente/preparate sunt recomandate în dieta de după sărbători (pentru detoxifiere)?

Deși organismul uman are capacitatea de a se detoxifia singur, după perioada sarbatorilor, când aportul de zaharuri, grăsimi și alimente procesate și ultra procesate a fost mai ridicat, este necesar să venim în ajutor cu o dietă de detoxifiere. Începeți prin a elimina din alimentație zaharurile sub orice formă: alimente sau băuturi, mâncărurile procesate, prăjelile, eliminați sau reduceți alcoolul, reduceți cantitatea de sare folosită. În schimb, mizați pe alimentele ce ajută procesul de detox:

1. Grapefruit. Crește nivelul enzimelor din ficat, ce contribuie la procesul de detox. Un grapefruit adăugat în smoothie-ul de dimineață ajută în mod natural ficatul în detoxifiere.

2. Sfecla. Studiile recomandă sfecla nu numai pentru cantitatea ridicată de vitamine și minerale conținute, ci și pentru faptul că un consum regulat al acestei legume scade cu 38% peroxidarea lipidică, una dintre cauzele deteriorării celulare. Mai mult, sucul de sfeclă, consumat zilnic, pe o perioadă de 7 zile, crește nivelul unor enzime cheie în procesul de detox.

3. Avocado. Antioxidantul conținut, glutationul, contribuie la eliminarea grăsimii din ficat înainte să fie secretată bila, fapt ce te ajută să scapi de toxinele nedorite.

4. Semințele de chia. Considerate a fi un superaliment, semințele de chia susțin digestia, mențin glicemia constantă în sânge și ajută procesul de detox. Cantitatea ridicată de antioxidanți protejează de acțiunea radicalilor liberi.

5. Legumele verzi. Sunt o sursă de antioxidanți și enzime ce susțin digestia. Conținutul ridicat de clorofilă ajută în procesul de curățare al colonului de toxinele acumulate.

articolul original.

Cum să utilizezi cu succes o bandă de alergat acasă?!

28 November 2022 at 09:54

Pentru cei mai multi dintre noi, alergatul pe banda reprezinta metoda ideala de a ne relaxa si de a face exercitiile fizice de zi cu zi. Chiar daca motivatia necesara desfasurarii acestor tipuri de exercitii este greu de gasit, atunci cand avem putin timp la dispozitie si vrem sa facem efort, o banda de alergat instalata chiar la noi acasa poate face minuni.

Cu toate acestea, problema apare atunci cand aceasta nu este folosita in mod corespunzator, motiv pentru care activitatea de fitness nu este neaparat optima. Cu scopul de a veni in ajutorul tau, am pus la punct cateva recomandari de care sa tii cont atunci cand vrei sa utilizezi banda de alergat corect acasa!

1. Asigura-te ca banda de alergat pe care o ai este corespunzatoare cu nevoile tale

La ora actuala, cei mai multi dintre noi fac cautari indelungate pana in momentul in care reusesc sa gaseasca banda de alergare optima pentru ei. Nici nu este de mirare, intrucat producatorii sunt variati, iar modelele existente pe piata sunt extrem de diferite, astfel incat sa vina in intampinarea oricaror necesitati. De aceea, se impune ca procesul de achizitionare sa fie facut in conformitate cu nevoile tale. Doar asa vei putea sa te asiguri de faptul ca investitia pe care ai facut-o se va reflecta pe viitor ca o alegere optima pentru tine.

2. Intreaba-te ce anume iti doresti de la banda de alergare

Fie ca vrei sa arzi grasimi, sa iti tonifiezi musculatura sau sa imbunatatesti circulatia sangvina, atunci cand ai o banda de alergat poti sa o setezi in functie de dorintele tale. Cu toate acestea, inainte de toate este indicat sa intelegi care sunt asteptarile pe care le ai de la ea. Ulterior, poti selecta optiunile implicite din cadrul diferitelor programe instalate deja in banda de alergare sau, dupa caz, sa le setezi manual.

3. Alege un interval realist in ceea ce priveste exercitiile tale

Mai ales la inceputul antrenamentelor, cei mai multi dintre noi suntem foarte optimisti cu privire la efortul pe care il putem depune. Chiar si asa, in lipsa exercitiilor si antrenamentelor zilnice, limitele pe care ti le setezi pot fi net superioare posibilitatilor tale. De aceea, pentru a evita situatiile in care motivatia ta ar putea fi afectata, iti recomandam sa optezi pentru un interval de timp realist, respectiv sa iti setezi un numar mai mic de minute. Ulterior, vei putea sa adaugi cateva in plus la finalul exercitiului, astfel incat sa fii mult mai mandru de tine.

4. Seteaza intensitatea potrivita exercitiilor tale

Atunci cand vrei sa arzi grasimile este important sa optezi pentru o intensitate moderata. Doar asa vei putea reusi sa realizezi exercitii de tip cardio, in care grasimea in exces va fi eliminata cu succes.

Pentru cei care vor sa aiba un ritm cardiovascular imbunatatit si, implicit, o rezistenta optima, pot sa deruleze exercitii de intensitate mare si intensitate mica, pe parcursul intregii zile.

5. Evalueaza constant progresul pe care il faci

La ora actuala, cele mai multe benzi de alergat dispun de o optiune numita Testare Fitness. La randul ei, aceasta te ajuta sa masori constant bataile inimii, alaturi de alte elemente care vor constitui un anumit punctaj. Ulterior, vei putea sa descoperi care sunt rezultatele optime pentru tine, astfel incat sa ai parte de motivatia necesara pe tot parcursul desfasurarii exercitiilor tale.

Descopera avantajele utilizarii benzilor de alergat la tine acasa in mod corect, astfel incat sa ai parte de corpul la care ai visat dintotdeauna!

articolul original.

Tragedie într-o sală de fitness din Alba Iulia

19 November 2022 at 18:05

O adolescentă din Alba Iulia a murit, sâmbătă, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla la o sală de fitness din municipiu.

Fata, în vârstă de 17 ani, s-a simţit rău în timp ce efectua un exerciţiu, intrând în stop cardiorespirator. Potrivit Agerpres, echipajul medical deplasat la faţa locului nu a reuşit să o resusciteze, fiind declarat decesul acesteia.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au precizat, pentru AGERPRES, că în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă, urmând să se stabilească, după efectuarea necropsiei, din ce cauză a murit tânăra.

Tânăra era elevă în clasa a XI-a la un colegiu din Alba Iulia.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Sălile de fitness verificate de polițiștii de la SICE

12 October 2022 at 17:50
image

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui,  au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

 Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuate controale la agenți economici din județul Vaslui, ce au avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor negative din sfera comerțului, cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, în scopul diminuării impactului negativ asupra bugetului consolidat al statului, mecanismelor de funcționare ale pieței legale și eliminării concurenței neloiale. Totodată, s-a acționat și pentru combaterea contrafacerilor și a comerțului ilegal cu medicamente și hormoni de creștere.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 70 de agenți economici, dintre care 10 săli de fitness, și a fost constatată săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune, prevăzută de art. 244 din Codul Penal.

  În urma activităților derulate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22. 000 de lei. Dintre acestea, 11 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 8 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 5 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe, 5 sancțiuni prevăzute și sancționate de O.G. 99 din 2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Totodată, au fost confiscați peste 1.800 de lei și indisponibilizate bunuri pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

articolul original.

Târgoviște: Parc de fitness și recreere, deschis în Micro IX. Află aici ce urmează!

21 September 2022 at 08:56

Crearea unor spații verzi, a unor locuri de destindere, de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut și sănătos este una dintre preocupările de bază ale administrației municipiului Târgoviște. Se poate vedea cu ochiul liber cum în mai toate cartierele au apărut asemenea oaze de recreere, toate amenajate cu simți estetic, în ton cu civilizația și confortul european.

Cu câteva luni în urmă, ne aflam în Cartierul Mihai Viteazul (Micro IX), unde se deschidea, în prezența primarului Cristian Daniel Stan, a celor doi viceprimari Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și a administratorului public Gabriel Boriga, șantierul pentru amenajarea parcului de recreere și fitness. Edilul promitea atunci că lucrările se vor desfășura cu viteză, astfel încât, până în toamnă, târgoviștenii, în special locuitorii din zona străzii Matei Vlădescu, să beneficieze de acest obiectiv.

Iată că primarul Cristian Daniel Stan s-a ținut de cuvânt. Proiectul, realizat cu fonduri de la bugetul local, a fost definitivat. Astăzi – 21 septembrie 2022, parcul de fitness din micro IX a fost deschis publicului. La momentul inaugural, alături de edil s-au aflat, ca și la momentul demarării lucrărilor, ceilalți membri ai echipei de conducere a Primăriei Târgoviște.

„Este un spațiu de petrecere a timpului liber care a fost realizat prin amenajarea a aproximativ 1000 mp. Avem multă verdeață, avem instalate diferite aparate de fitness, avem un teren de minibaschet. Este un proiect care vine să se adauge celorlalte investiții importante pe zona de regenerare urbană, un proiect care va fi repetat și la nivelul altor cartiere. Mai avem în plină desfășurare în acest moment lucrările de execuție la parcul de lângă Complexul Turistic de Natație, o investiție de anvergură realizată pe fonduri europene. În câteva luni, sper să facem același lucru și acolo, adică să putem să îl deschidem publicului”, a precizat primarul municipiului Târgoviște.

A mai spus edilul că, în perioada următoare, pe Programul Operațional Regional, vor intra în linie dreaptă două proiecte cu impact major în ceea ce privește amenajarea spațiilor verzi, a locurilor de recreere și promenadă în municipiul Târgovişte. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea Parcului Chindia și punerea în valoare a șanțului și valului cetății. Valoarea celor două proiecte, care vor contribui și la sporirea zestrei turistice a Târgoviștei, este de 130 milioane de lei.

„Aceasta zonă va fi una cu impact major pe ceea ce înseamnă punerea în valoare a acestui monument istoric de natură să crească nivelul de atractivitate turistică pentru municipiul Târgoviște. Pe de altă parte, vrem ca tinerii să conștientizeze cât mai mult faptul că trăiesc într-un oraș care, mai bine de trei secole, a fost principalul centru politic, economic, cultural și militar al Țării Românești”, a mai adăugat primarul Cristian Daniel Stan.

articolul original.

Deloitte România a asistat holdingul African Industries Group în preluarea rețelei de fitness World Class România, tranzacție care tocmai a fost finalizată

15 July 2022 at 13:25

București, 15 iulie 2022 – Deloitte România a asistat holdingul African Industries Group (AIG), care este prezent în România prin investiţii în agricultură, distribuţie de echipamente agricole și în domeniul imobiliar, în preluarea rețelei de fitness World Class România de la fondul de investiții polonez Resource Partners. Tranzacția a fost semnată în aprilie 2022 și a fost finalizată în data de 15 iulie, după obținerea tuturor aprobărilor necesare. Preluarea rețelei de 41 de centre de fitness reprezintă intrarea AIG pe segmentul sănătate și wellness.

Echipa multidisciplinară a Deloitte implicată în proiect a fost formată din experți din România și Germania, care au asigurat servicii de due diligence comercial, financiar și fiscal, precum și asistență în negocierea contractului de vânzare-cumpărare. La București, echipa de consultanți financiari a fost alcătuită din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Ioana Boca, Director, Crina Ciudin, Senior Associate, Cristina Ifrim, Senior Associate, și Mădălina Tene, Senior Associate, iar echipa de experți fiscali a fost formată din Alexandra Smedoiu, Partener, Monica Țariuc, Director, Mihaela Iacob, Senior Manager, și Victoria Dobre, Senior Manager. Contribuția practicii Deloitte de consultanță financiară din Germania a fost asigurată prin Stefan Ludwig, Partener, și Steffen Gausselmann, Manager.

„Aceasta este a doua tranzacție pentru care colaborăm cu Deloitte, după cea în care am preluat fermele Agricom Borcea, Tudor 92, Concordia Agro și Alisa Farm Management, precum și Thames Farming Enterprises, compania ce deține cele patru ferme. De această data, proiectul s-a derulat în două faze, ambele necesitând demersuri de due diligence și de negociere, iar echipa internațională a Deloitte a fost alături de noi tot timpul, implicată în totalitate, și a dat dovadă de flexibilitate prin modul în care a răspuns numeroaselor schimbări care au apărut pe parcursului celor aproape opt luni de colaborare. Am apreciat în mod deosebit competența comercială a echipei Deloitte și profesionalismul analizei financiare”, a declarat Alexandru Rusu, Director financiar Europa Centrală și de Est, African Industries Group.

„Cred că succesul acestei tranzacții a fost asigurat de colaborarea extraordinară atât cu echipa de conducere a AIG, cât și cu ceilalți consultanți. Suntem onorați de faptul că am reușit să asistăm clientul nostru pe parcursul celor câteva luni, cât a durat proiectul, prin intermediul unei echipe internaționale, formate din experți din România și Germania. Această tranzacție reprezintă intrarea AIG pe o nouă piață și un nou pas către consolidarea poziției sale”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Cu o echipă de 50 de experți, Deloitte este unul dintre cei mai importanți furnizori din România de servicii de consultanță financiară pentru companii locale și multinaționale din mediul privat și din cel public. În 2021, echipa de consultanță financiară a Deloitte România a fost implicată în peste 100 de proiecte complexe prin intermediul tuturor liniilor de servicii.

În 2022, printre tranzacțiile și finanțările recente în care a fost implicată echipa Deloitte România se numără preluarea de către Knauf Insulation, unul dintre cei mai mari producători de soluții de izolare din lume, a fabricii de vată minerală de sticlă Gecsat, obținerea de către Romgaz a unui credit de 325 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru finanțarea parțială a preluării acțiunilor Exxon Mobile Exploration and Production Romania Limited, achiziționarea Capital Financial Services, care operează sub brandul Twispay, de către Elrond Network.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor peste 345.000 de profesioniști ai săi.

Deloitte România este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță în management și consultanță financiară, servicii de managementul riscului, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.600 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

© 2022. Pentru informații, contactați Deloitte România

articolul original.
  • There are no more articles
❌