ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Bărbat urmărit internațional, depistat în cadrul unui filtru rutier, la Slobozia.

27 August 2022 at 10:29
image

ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI DE ALCOOL ȘI DROGURI LA VOLAN, DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII IALOMIȚENI

La data de 26 august, polițiștii rutieri au acționat, în scop preventiv, pe principalele artere rutiere din județul Ialomița, în vederea combaterii cauzelor generatoare de accidente de circulaţie. Un bărbat urmărit internațional a fost depistat în cadrul unui filtru rutier.

Activitățile au avut ca principal obiectiv depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, în vederea scăderii numărului de accidente rutiere.

La activități au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

În acest context, participanții la trafic au fost informații cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de droguri, au primit anumite informații cu privire la sancțiunile legislative aplicabile, precum și o serie de recomandări și mesaje, menite să conducă la prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, fiind totodată reținute 4 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

În cadrul unui filtru rutier pe raza municipiului Slobozia, polițiștii au depistat în flagrant, un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice având permisul suspendat.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul figurează urmărit internațional, în baza unui mandat european de arestare, sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra proprietății, pe teritoriul statului italian.

Persoana sus-menționată a fost preluată de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița.

Acțiunile preventive și combative privind consumul de alcool și substanțe psihoactive la volan vor continua și în perioada următoare, poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene, în scopul prevenirii accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, a fluidizării circulaţiei, a combaterii vitezei excesive, precum și a consumului de băuturi alcoolice sau substanțe interzise.

sursa: IPJ Ialomița

articolul original.

Ialomița: Peste 3 tone de tutun, transportat ilegal, indisponibilizat de polițiști în urma unui filtru rutier

14 July 2022 at 08:45
image

Peste 3 tone de tutun mărunțit și tutun foi, ambalat în cutii de carton și saci de plastic, transportat ilegal, a fost indisponibilizat de polițiștii ialomițeni în urma unui filtru rutier.

La data de 13 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coșereni, în cadrul unei acțiuni rutiere au oprit, pentru control, pe DJ 313, în localitatea Horia, două autoutilitare conduse de doi bărbați, în vârstă de 33 și 29 de ani, din județul Călărași.

În urma verificării autovehiculelor, polițiștii au constatat că în habitaclu sunt mai multe cutii de carton și saci menajeri, ce conțineau cantități de tutun mărunțit precum și tutun foi, 5 butoaie metalice, 5 arzătoare și site confecționate artizanal pentru uscarea tutunului.

În total au fost ridicate peste 3 tone de tutun, precum și cele 2 autoutilitare în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii au întocmit un dosar penal ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, pentru ,,deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 1 kg tutun de fumat”.

articolul original.
  • There are no more articles
❌