ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 26 September 2022Ultimele Stiri

S-a aflat cum își gestionează finanțele Naomi Hedman și prezentatorul de la „Neatza”. Florin Ristei: „Banii ei sunt și banii mei!”

26 September 2022 at 15:03

Scurt istoric pentru cuplul format din Florin Ristei și Naomi Hedman – cei doi s-au cunoscut la „X Factor”, unde juratul competiției, de profesie muzician și entertainer la „Neatza”, a pus ochii pe aleasa lui, venită tocmai din Londra pentru a cuceri audiența românească. După ce au devenit cât se poate de oficiali și transparenți, cei doi artiști sunt inseparabili, iar lucrurile par să meargă de minune, chiar și-atunci când vine vorba despre aspecte mai intime ale vieții de familie. A ieșit totul la iveală în cel mai sincer și jovial interviu, marcă înregistrată CANCAN.RO!

Amorezii se înțeleg din priviri și se distrează de minune unul în compania celuilalt, lucru vizibil și în fața camerelor de filmat. Naomi a deprins binișor tainele limbii române, destul de complicată, adesea, în viziunea celor din exterior.

Modelul se descurcă de minune însă i-a impus lui Florin să nu mai vorbească în română în prezența ei, nu de alta, dar pot rămâne unele pasaje neînțelese.

În rest, numai de bine, cuplul trăiește pe picior mare și ajunge chiar să pună banii la comun, finanțele lui Naomi fiind încredințate și artistului.

Florin Ristei și Naomi Hedman au acordat cel mai sincer interviu, la Romanian Music Awards 2022 (Foto: CANCAN.RO)

„Nu mai am voie să vorbesc în română…”

CANCAN.RO: Ce faceți, domnul Florin?

Florin Ristei: Nu mai am voie să vorbesc în română, unu la mână, că nu știe ce zic, adică va înțelege. Că înțelege mai mult decât crezi și a zis că nu vrea să vorbească cu tine, dar uite că vorbesc! 

CANCAN.RO: Cât timp ți-a luat să înveți să vorbești româna?

Naomi Hedman: Nu știu, puțin!

CANCAN.RO: Și care sunt cuvintele tale favorite?

Florin Ristei: Nu, nu le spune pe toate! 

Naomi Hedman: Îmi place „pa”, gen „pa pa!”. Sau „Taci, taci din gură!”

Naomi Hedman face dezvăluiri intime din interiorul relației cu Florin Ristei (Foto: Captură video)

CANCAN.RO: Așa îți zice prin casă, Florin! Dar care e cel mai rău lucru pe care îl face Florin, cu care te enervează cel mai tare?

Naomi Hedman: Nimic, de asta ne aflăm încă aici! 

CANCAN.RO: Cum, Florin, nu arunci și tu o șosetă?

Florin Ristei: Pune titlul mare, așa: „Florin e bărbatul ideal!”. Nu fac nimic rău, doar cânt prin casă! 

CANCAN.RO: Naomi, te trezește cântând?

Naomi Hedman: Nu!

Florin Ristei: O trezesc pupând-o!

Naomi Hedman: Taci! 

CANCAN.RO: A zis „taci”, că doar pe ăsta îl știe?

Florin Ristei: Știe mai mult și înțelege totul! 

„Aș renunța la TV pentru muzică!”

CANCAN.RO: Spune, Florin, cânți prin casă dimineața?

Florin Ristei: Plec de acasă, plec când mă trezesc foarte repede, după aia vin acasă, mai stau un pic, plec iar la studio, ar fi și culmea să cânt prin casă. Lasă, cântă pisicile destul! Și dup-aia, mai cânt când mă îmbăt! 

CANCAN.RO: Dormi ziua?

Florin Ristei: Nu, cum să dorm ziua, după emisiune mă duc la studio, la 7:30 mă trezesc, mă întorc la 12:00, plec la 12:30 la studio și mă întorc la 19:00 acasă!

CANCAN.RO: Dar care crezi că e explicația cu muzicienii care au devenit și niște entertaineri foarte buni?

Florin Ristei: Că faci mai mulți bani din două locuri, faci bani și din muzică, faci bani și din entertainment. Trebuie să îți placă și una și alta, îmi place și TV-ul, îmi place și muzica! Dar aș renunța la TV pentru muzică! 

Florin Ristei explică modul în care cuplul își gestionează finanțele (Foto: Instagram)

CANCAN.RO: Dar salariul de la Neatza echivalent cu câte concerte e?

Florin Ristei: E echivalent cu câtă muncă fac în fiecare zi! 

CANCAN.RO: Banii tăi sunt și banii ei, sau cum funcționează? 

Naomi Hedman: Da, sunt banii noștri! 

Florin Ristei: Îi denumim banii casei! Dar banii ei sunt și banii mei, totodată!

CANCAN.RO: Se întâmplă să îți mai iei adidași din banii ei?

Florin Ristei: Da, jur!

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Martin Rees, un astronom regal, a prezis viitorul planetei. La ce ar trebui să se aștepte omenirea

24 September 2022 at 11:03
image

Astronomul regal Martin Rees, unul dintre cei mai cunoscuți astrofizicieni ai Londrei, a prezis un viitor negru pentru omenire. Secolul actual, spune acesta, „este unul special”, deoarece ar putea fi și cel în care noi, oamenii, am putea distruge tot ce ne înconjoară.

Martin Rees susține că există atât de multe amenințări, de la schimbările climatice până la dependența excesivă de tehnologie, încât este dificil de prevestit cum va fi în continuare Planeta Terra.

Alte persoane care gândesc la fel ca bărbatul în vârstă de 80 de ani, care a fost ridicat la rangul de nobil pe viață în 1995 și care face parte din Camera Lorzilor, consideră că încărcarea noastră în corpuri de roboți nemuritori ar putea fi răspunsul la problemele noastre pe termen lung.

Lordul Rees este de acord cu cei care văd un viitor post-uman în care umanitatea se va contopi cu inteligența artificială, declarând la Festivalul de știință de la Cheltenham, la începutul acestui an, că omenirea va fi aproape sigurdepășită” de super-roboți inteligenți artificial în următorul mileniu.

Lordul a pus, de asemenea, o întrebare marcantă: „Această evoluție va aduce cu sine o întrebare filosofică serioasă: „În ce măsură vei fi tot tu?”

Pentru că suntem legați de corpurile noastre și ar putea face mai multe clone ale acestui lucru electronic, deci care dintre ele va fi tu?”,  a spus Rees.

Prezicând că, atunci când vom întâlni o inteligență extraterestră, este mai probabil ca aceasta să ia forma unui robot cu inteligență artificială decât a unei creaturi în carne și oase, el spune că postumanii din viitorul îndepărtat, dacă va exista unul, abia dacă ne vor recunoaște.

Inteligența artificială de azi, îngrijorarea de mâine

Oamenii par foarte probabil să treacă de la carne și oase spre entități electronice”, a scris el în cartea sa din 2018, On The Future, dar a spus că are zero încredere” că oamenii mult modificați de mâine sau companionii lor de inteligență artificială vor avea vreo rezonanță emoțională cu noi”.

Deși suntem la aproximativ patruzeci și cinci de milioane de secole de istorie a Pământului”, a spus acesta, dacă omenirea reușește să supraviețuiască provocărilor actuale, viitorul nostru ar putea fi cel puțin la fel de lung ca trecutul”.

„S-ar putea să nu ne aflăm nici măcar la jumătatea drumului în apariția complexității, iar atunci când soarele va muri, entitățile care vor urmări acest lucru vor fi la fel de diferite de noi cum suntem noi de un gândac”.

Pe lângă faptul că se gândește la probleme la scară cosmică, Lord Rees este, de asemenea, foarte dezamăgit de lumea de astăzi.

El spune că guvernul lui Boris Johnson a fost „cel mai rău” din timpul vieții sale.

Condițiile pentru omul de rând s-au înrăutățit în ultimii 20 de ani. Am mers în direcția greșită. Este clar că Serviciul Național de Sănătate este mai rău decât era înainte”, a mai declarat Rees, potrivit Newstatesman.com.

articolul original.

Lavinia de la „X Factor” s-a măritat cu Tzancă! S-a aflat la o petrecere, unde manelistul a fost naș de botez

18 September 2022 at 20:40

Tzancă Uraganu’ a avut mare eveniment la începutul săptămânii trecute. Nu a cântat, așa cum poate ați crezut, a fost naș și a ”marcat” cash-ul pe dedicații. Laviniei de la „X Factor” i-a ”pasat” teancul, pentru că ea a încins, în acea seară, atmosfera. Distracție cât cuprinde, până când manelistul și-a văzut… sosia! Bărbatul, alături de care avea să se și pozeze, amuzat fiind de asemănare, era chiar soțul Laviniei. CANCAN.RO are detalii și imagini savuroase și vi le prezintă, în exclusivitate.

Tzancă Uraganu’ și-a întâlnit sosia! Doar că e varianta fără barbă! S-a întâmplat la o petrecere, unde atmosfera era întreținută chiar de soția lui Tzancă, pardon, soția sosiei lui Tzancă! Manelistul, care a ajuns la eveniment alături de iubită, Marymar, a dat chiar dedicații, iar ”mireasa” lui avea să fie ridicată în slăvi, pentru frumusețea ei.

Dedicațiile au curs, iar Tzancă s-a băgat, pentru că musai a vrut un cântecel, că, deh, postura de naș obligă.

Tzancă Uraganu, alături de „sosia” lui, Bogdan, soțul Laviniei Ioana (Foto: Arhiva personală)

Tzancă Uraganu’ cu barbă vs Tzancă fără barbă

Petrecerea s-a întins frumos, dar, la un moment dat, Tzancă a fost ”furat”! Lavinia de la „X Factor” nu a rezistat tentației de a-i face manelistului o poză, dar alături de Bogdan, bărbatul ei, sosia lui Tzancă, fără barbă.

Cântăreața avea să dezvăluie, pentru CANCAN.RO, cum a aflat că s-a măritat cu Tzancă. Tzancă al ei.

”Eram la niște prieteni, iar unul dinte ei mi-a spus că Bogdan seamănă cu Tzancă. Și a editat pozele cu Bogdan și cu Tzancă pe loc, le-a pus una lângă alta și … am căzut pe jos de râs toți cei care eram la masă, chiar semănau foarte bine!

Iar lunea trecută, la evenimentul unde am cântat, le-am făcut poză împreună, a fost un moment epic”, a povestit, amuzată, Lavinia.

Lavina Ioana Lăcătuș, alături de ”originalul” Tzancă, la petrecerea unde manelistul a fost naș (Foto: Arhiva personală)

Cum a fost ”agățată” Lavinia de „sosia” lui Tzancă

În urmă cu trei ani își intersectau Bogdan și Lavinia privirile. La un eveniment unde, firește, ea cânta.

”Eu și Bogdan ne-am cunoscut pe 3 martie 2019 la un eveniment, unde am fost invitată să cânt. Era nunta vărului lui Bogdan. Am văzut că era cu ochii pe mine încă de la început. Bineînțeles că nici prin cap nu mi-a trecut că voi fi cu el, pentru mine era ceva normal să fiu curtată, doar că, între timp, s-a dovedit că avea ceva aparte.

În pauzele dintre seturi, eu mai ieșeam la aer cu DJ-ul, care ne-a devenit și naș la logodnă. La un moment dat, văd că iese și Bogdan, iar eu, în momentul acela, căutam o brichetă. Imediat s-a oferit să mă ajute, desigur, el profitând de situație, a intrat în vorbă cu mine. Atunci am început prima noastră conversație, mi-a spus că lucrează la ANAF, doar că pe mine prea puțin m-a interesat aspectul acesta.

(AFLĂ AICI: ÎN IPOSTAZA ASTA NU L-AI VĂZUT! TZANCĂ URAGANU ȘI-A LUAT PRÂNZUL PE CAPOTA ROLLS ROYCE-ULUI! ARTISTUL S-A DELECTAT, PE ȘOSEA, CU SALAM, ROȘII ȘI IAURT)

Important este într-o relație să iubești și să comunici. Mi-a cerut numărul de telefon, spunând că poate are nevoie la vreun eveniment.

Nu era nicio problemă asta, pentru că la evenimente se întâmplă des să mi se ceară numărul de telefon strict pentru evenimente. Nu mă gândeam că el avea vreun plan.

Lavinia și soțul ei, Bogdan, „sosia” lui Tzancă Uraganu’ (Foto: arhiva personală)

Dedicații peste dedicații pentru a o cuceri!

În seara aceea a dat dedicații toată noaptea, numai ca să stau lângă el să-i… strategie frumoasă, avem și filmări de la prima noastră întâlnire, ceea ce mă bucură enorm.

Nici a doua zi nu am scăpat, m-a sunat, bineînțeles. Am vorbit la telefon, cert este că ne-am întâlnit să mâncăm în oraș. Mi-a povestit câte ceva despre viața lui, după care eu am plecat la studio cu treabă.

Timp de o lună ne-am tot văzut. De 8 Martie a venit cu un coș mare de flori, m-a așteptat o oră în fața restaurantului unde trebuia să ajung, pentru că veneam de la alt eveniment, iar eu am întârziat pentru că am dat niște autografe, inițial, bineînțeles că nu m-a crezut, dar a înțeles cum stă situația.

Nici în ruptul capului nu m-am gândit că vom fi împreună, nici de mână nu îl lăsam să mă țină, dar să mă sărute! Acum, amândoi ne amuzăm teribil.

Și, uite așa, după șase luni m-a cerut de soție, am spus da, iar în 2021 ne-am logodit, urmează și nunta, doar că momentan sunt prinsă cu mai multe proiecte, iar el vine cu mine la fiecare eveniment și nu avem timp să organizam.

Este mare lucru ca omul de lângă tine să înțeleagă meseria de artist și apreciez tot ce face pentru mine, ne ajutăm reciproc în orice situație, suntem foarte uniți”, a povestit Lavinia.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

De asta o vrea Ristei lângă el! Naomi a arătat pe plajă TOT ce are mai bun!

8 August 2022 at 20:40

El era jurat, ea, concurentă. O concurentă venită din Anglia, care-și încerca norocul la „X Factor”. Dar avea să câștige altceva, dragostea bărbatului din juriu! Florin Ristei și Naomi formează, acum, un cuplu, trecut deja prin logodnă. Povestea de iubire începută în urmă cu aproximativ doi ani curge frumos. Trece, acum, și pe la mare. Acolo i-a găsit CANCAN.RO, iar imaginile pe care vi le prezentăm dau, în mare măsură, răspunsul și la întrebarea: de ce o vrea Ristei lângă el?

Florin Ristei și Naomi Hedman au simțit fiorul acum doi ani. De atunci, se țin de mână și împart totul. Numai cuvinte la superlativ au ieșit din gura prezentatorului TV la adresa celei căreia i-a dăruit inelul de logodnă. Iar din partea ei vin aceleași vorbe dulci.

Despre mariaj… „Mariajul este o opțiune personală, la fel ca sprâncenele, și nu cred că niște acte pot ține doi oameni împreună dacă ei nu sunt compatibili.

Niciunul dintre noi nu a visat la o nuntă ideală și nu ne-am imaginat în situații de poveste, dar nici nu suntem împotriva ideii”, spunea, la un moment dat, Florin Ristei.

Naomi, iubita lui Florin Ristei, a bulversat piscina cu poziția pe care și-a ales-o pe șezlong (Foto: CANCAN.RO)

La mare au plecat Naomi și Florin, iar acolo, spectacol la piscină aveau să facă. În special ea, atunci când a scos la iveală trupul apetisant. Și când s-a lungit pe șezlong… Ce imagine! A arătat tot! Florin nu a mai rezistat și a luat-o la ”întrebări”.

A început joaca! A prins-o în brațe și a sărutat-o. Repetat. Apoi, a vrut s-o arunce în apă, dar nu a reușit. S-a chinuit, dar tot pe șezlonguri au ajuns cei doi. Și-au spus și vorbe dulci, după care și-a găsit fiecare locul, sub umbreluță. Destindere, într-o oază a fericirii, pe litoral.

Naomi: ”A devenit ființa mea preferată!”

Florin Ristei și Naomi s-au logodit în decembrie 2020. Locuiesc împreună și nu ezită să-și mărturisească dragostea pe rețelele de socializare. Prezentatorul avea să facă și confesiuni emoționante despre jumătatea lui.

„Viaţa mea s-a schimbat în bine, pe toate planurile. Trebuie să recunosc că am mai învăţat puţin la capitolul empatie. Am experimentat nişte sentimente noi şi ceva accent englezesc”, spunea Ristei.

Florin Ristei a vrut s-o arunce pe Naomi în apă, dar nu a reușit (Foto: CANCAN.RO)

Avea să fie completat de Naomi: ”Fii cu cineva care face iubirea ușoară. Chiar și în timpul unei pandemii! Mi-am dat seama din prima că e foarte natural, amuzant, pasionat și profesionist în ceea ce face. Iar apoi a devenit ființa mea preferată.”

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Paula Seling: “Mi se spunea să mă apuc de o meserie serioasă!” Artista, șocant de sinceră în alcătuirea portretului personal

2 August 2022 at 20:40

Paula Seling este prima antrenoare de la „X Factor România” și una dintre cele mai titrate voci autohtone. Dominată de o sinceritate debordantă, artista își întocmește autoportretul. În interviul acordat în exclusivitate pentru CANCAN.RO, Paula Seling vorbește despre insecuritățile personale, precum și despre relația pe care a avut-o cu familia în adolescență. Părinții au susținut-o în artă, chiar dacă au îndrumat-o să practice și o meserie „serioasă”, recunoaște însăși artista!

Paula Seling și-a început dezvoltarea pe plan muzical la o vârstă fragedă și se pare că unul dintre factorii motivanți a fost însuși tatăl artistei, care nu a acordat credit integral fiicei sale.

Prin urmare, pe lângă pian, cantautoarea a început să cocheteze și cu reprezentațiile vocale, în adolescență, fapt ce nu a fost tocmai încurajat de către modelul patern al artistei.

În continuare, deși este o prezență atestată a scenei, Paula Seling declară că există momente în care nu se simte tocmai sigură pe propriile „caracteristici”.

Paula Seling își conturează autoportretul / (Foto: CANCAN.RO)

„S-a întâmplat să mut un munte cu lopata!”

Paula Seling oferă o lecție de transparență și își întocmește autoportetul, dezvăluind cine este omul din spatele artistului.

„Cu multe nesiguranțe, cu multe temeri, cu multe întrebări, în căutare de multe răspunsuri, cu foarte multă dorință de a face lucruri notabile.

Cu mare bucurie atunci când oamenii vin și îmi spun că muzica mea a fost coloană sonoră pentru momente importante din viețile lor.

Paula Seling:
Paula Seling se descrie drept o persoană extrem de încăpățânată, dar ambițioasă / (Foto: CANCAN.RO)

Încăpățânată, foarte ambițioasă. Eu sper că e ambiție din aia bună, care își pune în cap: «Băi, dărâm muntele ăla, îl iau pe tot la lopată!». Și de multe ori așa s-a întâmplat, să mut un munte cu lopata, metaforic vorbind, evident.

Cumva să schimb lucrurile în așa fel încât mesajul pe care voiam să îl transmit, chiar dacă trecea printr-o pădure de altfel de mesaje, mesajul meu să meargă mai departe. Deci nu îmi lipsește speranța!”, ne-a declarat Paula Seling, cu multă sinceritate.

„Mi se spunea să mă apuc de o meserie serioasă!”

Deși preferințele publicului o situează pe Paula Seling printre artistele favorite, părinții cantautoarei au avut alte planuri pentru fiica lor. Au susținut-o să facă muzică, dar au îndrumat-o și către alte căi, catalogate drept „sigure”.

„E important să nu ți-o iei în cap, e foarte important să rămâi cu picioarele pe pământ și anumite nesiguranțe pe care cu toții le avem cumva ne ajută să fim autocritici și să muncim mai mult.

Paula Seling vorbește despre relația cu părinții / (Foto: Instagram)

Deși mi se spunea să mă apuc de o meserie serioasă, ei (n.r. – părinții) m-au susținut foarte mult, dar au și susținut să fac o facultate. Și am făcut Facultatea de Jurnalism și practic nu regret deloc anii petrecuți pe băncile școlii, studiind.

M-a disciplinat, mi-a dezvoltat limbajul, am învățat limba română mai bine decât majoritatea. A fost un bonus pentru mine, a fost un bine!”, a mai completat Paula Seling.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

articolul original.

Mountain bike – Cupa Mondială. Suceveanul Vlad Dascălu, din nou pe podiumul de premiere, de această dată în SUA

1 August 2022 at 11:54
image

Sportivul fălticenean Vlad Dascălu s-a clasat pe locul al doilea în cursa scurtă (XCC) din cadrul etapei de Cupă Mondială la mountain bike de la Snowshoe (SUA).

Dascălu (Trek Factory Racing XC) a fost cronometrat cu timpul de 21 min 55 sec, fiind devansat cu două secunde de americanul Christopher Blevins (Specialized Factory). Al treilea s-a clasat italianul Luca Braidot (Santa Cruz FSA MTB Pro Team), la patru secunde de învingător.

În clasamentul general al Cupei Mondiale la moutain bike, pe primul loc se află elveţianul Nino Schurter, cu 1.342 puncte, urmat de suceveanul Dascălu, cu 1.147 puncte, şi de sud-africanul Alan Hatherly, cu 1.100 puncte.

În ierarhia generală a cursei scurte, Hatherly este lider, cu 1.002 puncte, urmat de elveţienii Mathias Flueckinger, 988 puncte, Filippo Colombo, 830 puncte, germanul Luca Schwarzbauer, 820 puncte, Vlad Dascălu, 820 puncte, etc.

articolul original.

Fiţi preventivi! Evitaţi zonele neiluminate!

18 July 2022 at 06:29
By: Regie
image

Comportamentul neadecvat, caracterizat prin neglijenţă sau ignoranţă este un factor care favorizează comiterea faptelor ilegale ale căror consecinţe se răsfrâng atât asupra autorului infracţiunii cât şi asupra victimei.

Pentu a vă feri de posibili infractori nu trebuie să neglijaţi niciun amănunt şi să acordaţi atenţie sporită unor reguli care vor contribui la sporirea vigilenţei şi la construirea “barierei” împotriva infractorilor:

  • Nu vă lăsaţi niciodată geanta, bagajele sau alte bunuri nesupravegheate în locuri publice.
  • Evitaţi zonele neiluminate sau izolate, mai ales după lăsarea întunericului.
  • Nu ţineţi la vedere bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dvs. Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, tabletele sau camerele video/foto pot atrage o atenţie nedorită.
  • Manifestaţi atenţie la cine se află în preajma dumneavoastră şi ţineţi pe cât posibil bagajul aşezat în partea din faţă.
  • Când sunteţi la cumpărături şi folosiţi un cărucior, nu aşezaţi niciodată portofelul sau geanta deasupra cumpărăturilor.
  • Ţineţi cheile de la casă sau maşină la îndemână – mai ales noaptea – pentru a putea intra rapid în locuinţă/autoturism.
  • Când vă aflaţi la ghişeul unei unităţi bancare pentru a ridica o sumă de bani este bine să observaţi comportamentul persoanelor din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situaţie şi urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor.
  • Acordaţi atenţie sporită locului unde păstraţi telefonul mobil, mai ales în zonele aglomerate sau în mijloacele de transport în comun. Nu împrumutaţi telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute care sub pretextul apelării unor prieteni dispar cu telefoane cu tot.
  • Dacă sunteţi victima sau martorul unei infracţiuni, sesizaţi poliţia prin apelul de urgenţă  112.

Peste 20 de permise de conducere reţinute de poliţiştii din Zalău

Timp de o săptămână, poliţiştii Biroului de Ordine Publică, împreună cu colegii lor de la Biroul Rutier, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, au fost prezenţi în teren pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru siguranţa traficului rutier. Peste 460 de sancţiuni au fost aplicate şi 21 de permise de conducere au fost reţinute.

În perioada 7-14 iulie a.c., poliţiştii din Zalău au continuat acţiunile pentru menţinerea unei atitudini prudente în trafic, dar şi pentru siguranţa cetăţenilor.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 465 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 354 au fost la regimul circulaţiei rutiere, alte 99 au fost aplicate la Legea 61/1991, opt la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar patru au făcut obiectul altor abateri.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 87166 lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 21 de permise de conducere, dintre care şapte pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, trei pentru depăşire neregulamentară, două pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar diferenţa au fost reţinute pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, au fost reţinute, până la remedierea deficienţelor şi şase certificate de înmatriculare.

Dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive

La data de 16 iulie a.c., ora 00.05, poliţiştii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 27 de ani, din judeţul Sălaj, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 108 A, prin localitatea Românaşi.

La testarea cu aparatul Drugtest s-a evidenţiat prezenţa unor substanţe psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la spital, pentru recoltare de probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţe psihoactive din organism.

O zi mai târziu (17 iulie a.c., ora 21.45), poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Comunal 28, prin localitatea Lemniu.

La volanul autoturismului se afla o femeie de 43 de ani, din judeţul Sălaj.

Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testatea cu alcooltestul, însă a refuzat, motiv pentru care a fost condusă la spital, pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt.

articolul original.

Piesele care transforma ziua de luni intr-un univers al posibilitatilor

27 June 2022 at 17:23
image

Zilele de luni sunt grele pentru toți. Cu bateriile descărcate după weekenduri pline de distracție, începuturile de săptămână par că se derulează în reluare. Totuși, muzica poate face ca totul să fie mai ușor de suportat, mai ales atunci când playlisturile noastre ne fac să ne mișcăm cu ușurință, involuntar.

În acest început de săptămână, energia este adusă de artiștii Kontor, care vin cu cinci piese care ne vor purta prin stări și ne vor da motivația de care avem nevoie pentru a duce la bun sfârșit tot ce ne propunem.

Fie că este vorba de variante noi ale unor piese deja consacrate, fie că este vorba de melodii care au prins viață abia acum, totul este despre poftă de viață și dorință de a face mai mult din mai puțin.

Daniel Steidtmann a lansat „Annecy”, o piesă vibrantă, care îți eliberează mintea și care te ajută să îți găsești echilibrul de care ai nevoie, într-o zi de luni.

KYANU și Marc Korn fac echipă și readuc în atenție „Summertime Sadness”, o piesă ca o alinare care trezește nostalgie, dar aduce și acel sentiment de noutate pe care îl căutăm toți.

Beachbag este despre energie, iar prin reinterpretarea oferită de Sound Factory totul este amplificat, pentru o senzație cât mai intensă.

Stockanotti strigă „Hands Up”, iar ca să se asigure că s-a auzit până în spate, Bäaam vine să îi susțină ideea.

În cele din urmă, Duvall și Sam Gray ne reintroduc în universul piesei „Good Feeling”, de această dată prin intermediul unui VIP Mix.

articolul original.
  • There are no more articles
❌