ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 9 December 2022Ultimele Stiri

Românii au lăsat sute de comentarii pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei, după votul de joi

8 December 2022 at 21:11
By: -
image

Românii au postat sute de comentarii pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei la București, după ce această țară s-a opus aderării României la spațiul Schengen.

„Mă pregătesc să anulez un citybreak la Viena în favoarea Oslo sau Stockholm. Zborul Austrian airlines, hotel, concert, muzee, cafenele și restaurante pentru patru persoane = câteva mii de euro. Austria, a fost frumos cât ne-am respectat reciproc. Și recomand Tirolul de Sud celor care nu au încercat schiul în Italia, mâncarea e fantastică”, a comentat pe Facebook un român care a anunțat că își va închide contul la una dintre băncile cu acționar austriac. „Să vedem dacă niște transfer de capital pt lipsa de lichidități pune ceva presiune la Viena. O fi simbolică, dar na, banii mei nu sunt simbolici și stau mai bine într-o bancă românească”, a adăugat acesta.

„E timpul să schimbăm destinația vacanțelor, mulțumim pentru oportunitatea de a descoperi alte locații. Poate nu sunt turistul cel mai important, dar sigur sunt una dintre picăturile care vă vor goli paharul!”, a postat un alt român.

„Să vă fie rușine! Ați ales să faceți jocurile lui Putin și ale Rusiei în detrimentul partenerilor din Uniunea Europeană!”, spune un alt internaut.

„Prin blocarea intrării României în Schengen, politicienii austrieci demonstrează că sunt marionete ale Rusiei lui Putin. Aceasta să fie moștenirea Austriei în istorie?”, se întreabă un alt utilizator.

„Vreau ca autoritățile române doar să respecte legislația și să facă niște verificări și controale absolut legale firmelor austriece și să aplice eventualele sancțiuni la limita maximă”, a scris un român.

Peste 1.300 de comentarii erau joi seara postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei la București.

Joi, România și Bulgaria nu au primit votul în Consiliul JAI pentru aderarea la spațiul Schengen. Singura unanimitate a fost în cazul aderării Croației, însă pentru România și Bulgaria au fost două voturi negative.

Unul a fost al Austriei, care a refuzat în ciuda tuturor datelor și argumentelor oficiale de la nivelul UE să susțină România, pe motiv că nu are suficient de protejate frontierele, ceea ce ar oferi cale liberă migranților ilegali.

În ce privește Olanda, aceasta a ținut să menționeze că susține aderarea României, însă nu și pe a Bulgariei. Dar, cum votul s-a dat la pachet, Olanda a respins de la aderare Bulgaria și România.

articolul original.
Ieri — 8 December 2022Ultimele Stiri

Kelemen Hunor: „Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, arătând un joc politic mizerabil. Este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român”

8 December 2022 at 15:25
image

Veto-ul Austriei faţă de aderarea României la spaţiul Schengen reprezintă o atitudine „incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil”, a afirmat vicepremierul Kelemen Hunor, lider al UDMR.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, printr-o postare pe Facebook, că veto-ul Austriei împotriva aderării României la spațiul Schengen „este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil”.

„O decizie mizerabilă! Astăzi, Consiliul miniștrilor europeni de Justiție și Afaceri Interne (JAI) a respins aderarea României la spațiul Schengen. Veto-ul Austriei este o atitudine incorectă, imorală, lipsită de argumente solide, arătând un joc politic mizerabil.

Da, este o decizie mizerabilă împotriva fiecărui cetățean român, împotriva tuturor comunităților din România, împotriva bunului simț, împotriva legilor care guvernează libertatea de mișcare în interiorul Uniunii Europene”, afirmă Kelemen Hunor într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”România va continua să lupte pentru acest drept”

Liderul UDMR mai spune că România, de 11 ani, îndeplinește toate criteriile de aderare la spațiul Schengen și are susținerea tuturor statelor membre, „iar Austria, prin această decizie ipocrită, arată încă o dată că regulile și valorile comune pot fi încălcate în picioare”.

„România va continua să lupte pentru acest drept, trebuie să facă acest lucru demn, curajos, fără niciun compromis şi fără a ceda la şantajul mizerabil din partea Austriei.

În aceste vremuri grele şi complicate trebuie întărită solidaritatea europeană şi nu excluderea. Nu numai România are nevoie de această solidaritate, ci întreaga Uniune Europeană”, a mai transmis vicepremierul Kelemen Hunor.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Sexualitatea ca marfă și lumea de mâine

8 December 2022 at 06:55

Documentele scrise pe care se bazează istoricii nu relatează despre comercializarea sexului înainte de epoca anticului Babilon, iar Apocalipsa” reține acest fapt ca viciu mai semnificativ decât li se pare istoricilor. Revelația din Noul Testament reține viciile vechiului Babilon ca metaforă despre lumea omenească din preajma sfârșitului de eon. Noului Babilon îi corespunde, acolo, ivirea Noului Ierusalim, care, de astă dată, este o cetate supraistorică pur spirituală.

Nu voi da nume precise de firme actuale care se bazează pe sexualitatea devenită marfă. Mă tem de posibila răzbunare a patronilor acestora. Dar voi descrie una dintre aceste afaceri în logica lor escrocheresc-comercială.

Mai întâi, trebuie să te asiguri că sistemul bancar recunoaște legalitatea firmei. Avocații te vor ajuta să o prezinți ca o agenție de anunțuri matrimoniale. Dar dacă vrei să te documentezi (ori să-ți satisfaci viciile), vei descoperi că în derularea lor reală activitățile acestei afaceri au prea puține legături cu căutarea unui partener matrimonial. Ele sunt, în covârșitoarea lor majoritate, căutări ale unui partener de sex.

Ce te uimește de la bun începutul intrării tale în zona aceasta? Faptul că nicio ofertă de sex asta propun angajatele firmei nu poate fi scoasă din păienjenișul relațiilor virtuale de firmă spre a se înfăptui în lumea datelor tale individuale: număr personal de telefon, adresă personală de e-mail… Oare de ce? Pentru că, în afara păienjenișului de firmă, patronii nu au ce câștiga din intermedierea unor întâlniri cu scop sexual. Doar acolo, în păienjeniș, fiecare mesaj electronic costă clientul atât sau atât și doar acolo se adună munții de bănet pe care viciul nostru îi pune în mișcare. Drept care angajatele par bine instruite să stoarcă de la client cât mai multe mesaje până ce se va ajunge la o eventuală finalizare (dacă se ajunge), dar orice finalizare (chiar și o simplă întâlnire de tatonare) prezintă riscul ieșirii din păienjeniș.

În cele din urmă, în baza ofertelor năvalnice, ispitiții acestora trăiesc experiențe de sex în imaginație cu costuri grele în contul bancar. Din costurile acelea pot fi plătite, desigur, angajatele, proporțional cu cantitatea de mesaje pe care fiecare dintre ele le-a produs” prin talentul personal de a ispiti.

Compania Facebook și-a schimbat numele. Acum își zice Meta. Ceva, adică, ce nu e realitate reală, ci una după cea reală. Meta, în greacă, înseamnă după” ori dincolo de”. Iată că și vechiul bordel a devenit meta. Într-un fel, multe lucruri vechi sunt deja meta. Cel mai grav, în opinia mea, este că evenimentele electorale sunt pe cale de a deveni meta. Nu mai putem alege decât prin intermediul educației pe care ne-o face media. Care e tot mai meta în raport cu realitatea reală. Care, de fapt, produce o realitate virtuală ce trece drept reală.

Mai rău este că nu mai vede nimeni ce poate fi pus în locul media. Vechea educație școlară nu mai există. Așa că ea nu poate diminua efectele actualei media. Doar o reformă contrară actualei paradigme educaționale ar fi o speranță. Ea nu ar fi o contrarevoluție, ci un contrariu al spiritului revoluționar, așa cum nordul e contrariul sudului. Desigur, doar împreună nordul și sudul înseamnă ceva.

Lumea de azi se crede multipolară din punct de vedere al puterilor economice, când, iată, în fapt, ea devine din punct de vedere spiritual un straniu monopol: nord fără sud. Cât despre sexualitate, pare a fi deja monopolizată de economic.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Totalitarism și tâlhărie digitală (III)

7 December 2022 at 04:01
calculatoare-internet-monitorizare

Ștergerea conținutului, înghețarea contului, ocultarea intenționată (shadow banning), marcarea postării sau autorului ca periculos etc. reprezintă un rapt în formă continuată și, mult mai grav, un grav atac la democrație și la principiile constituționale privitoare la libertatea conștiinței.

Sigur, s-ar putea obiecta că utilizatorul rețelelor de socializare este liber să își publice opiniile pe alți suporți, materiali sau digitali. Dar este o obiecție simplistă, întrucât rețelele de socializare nu doar că au monopolizat distribuția informației și a opiniei, dar au la dispoziție și instrumentele și mecanismele automate de stigmatizare digitală a dizidenților și a „delincvenților” care încalcă așa-zisele standarde ale comunității (niciodată clare, niciodată stabile). Cu ocazia unei sancțiuni pentru astfel de „fapte”, împricinatul capătă un adevărat cazier digital, o decădere din dreptul la opinie care îl urmează nu numai în interiorul rețelei de socializare, ci și în toate mediile digitale cu care se înrudește sau cu care se aliază acea rețea pentru așa-zisa luptă contra „știrilor false”. Dacă cineva este sancționat pe Facebook, va fi sanționat și pe google, youtube, amazon, twitter etc., precum și în toate publicațiile main-stream pe care patronii acestor platforme le dețin – CNN, New York Times, Washington Post, The Guardian etc. Nu există amnistie, precripție sau reabilitare pentru „fapta” unui astfel de împricinat. Ca într-o exagerare distopică a unui romancier nu foarte priceput, vinovăția individuală a dizidentului (pe care nu o stabilește vreun judecător, ci o impune cenzorul sistemului) se extinde, incremental, la persoanele cu care dizidentul se află în legături strânse, juridice, vizibile pe internet. De exemplu, o persoană poate avea o prezență personală, de consumator, într-o rețea de socializare, dar și de membru al unuia sau mai multor grupuri, de titular al unei afaceri pentru care este nevoit să fie în rețea ca să aibă o minimă vizibilitate sau de coordonator al unor entități sau acțiuni non-profit (de exemplu, pentru protecția consumatorilor sau a drepturilor omului). Odată cu stigmatul personal, acea persoană capătă și un stigmat profesional sau filantropic, iar asociații, aliații sau colaboratorii săi vor fi „atinși” și ei de acest stigmat personal. Este o terifiantă vinovăție prin asociere, de tip nazist sau comunist, pe care o consideram cu toții revolută și imposibilă în trecutul recent.

O probă clară a acestui tip de sancțiune o reprezintă noile „condiții generale de afaceri” ale Facebook, care intră în vigoare din data de 3 ianuarie 2023 și care vor fi obligatorii tuturor celor cu proasta inspirație de a-și face reclamă pe această platformă cu 2,8 miliarde de utilizatori.

Cu titlu prealabil, trebuie remarcat tonul de-a dreptul dictatorial în care este redactat acest document. Iată câteva mostre: „ne veți transmite”, „veți respecta”, „putem respinge sau șterge orice reclamă, din orice motiv”, „veți plăti … toate sumele … precum și orice taxe aplicabile”, „suma pe care o datorați pentru orice comandă va fi calculată pe baza mecanismelor noastre de urmărire” (nota bene – Facebook nu doar că recunoaște, dar ține neapărat să facă opozabil tuturor spionajul permanent pe care îl derulează contra utilizatorilor și non-utilizatorilor), „sunteți responsabili de menținerea securității contului dvs.”, „ne veți despăgubi și nu ne veți considera responsabili”, „sumele scadente vor acumula o dobândă de 1% pe lună” etc. În contradicție cu art. 1203 Cciv, Facebook ne impune să îl scutim de garanția că reclama va ajunge la ținta stabilită și că va obține rezultatul selectat. În contradicție cu art. 10 din Legea nr.240/2004 privind răspunderea pentru produsele cu defecte, Facebook ne impune clauze de nerăspundere printr-un document imposibil de negociat/rejectat.

Documentul cu pricina este, aparent, unul destinat comercianților sau utilizatorilor care au și activități comerciale ocazionale. În realitate, documentul țintește mult mai sus și are incidență infinit mai mare, întrucât:

-reclamele, odată publicate pe platformă, devin informații publice, fiind (re)distribuite de Facebook, potrivit propiilor interese, oricăror alte persoane aflate în afara audienței țintă;

-dacă reclama se referă la teme sociale, politice sau electorale, Facebook va putea da oricui consideră necesar/util și conform (exclusiv) intereselor sale, acces la datele colectate cu ocazia publicării reclamei, timp de 7 (șapte) ani, indiferent dacă reclama mai este sau nu de actualitate;

-tot ce conține reclama sau materialele pregătitoare/ulterioare poate fi pus la dispoziția autorităților, dacă Facebook va considera de cuviință să o facă;

-ceea ce spuneți, postați, comentați în reclamă sau în legătură cu aceasta este colectat, împachetat și livrat (în funcție de interesele Facebook) utilizatorilor sau terților.

Așa cum rezultă din secțiunea „centrul de ajutor”, Meta Platforms Ireland Limited („Meta”, „noi”, „al nostru/a noastră” sau „pe noi”) prelucrează informațiile pe care le colectează de pe platformă „chiar dacă nu sunteți utilizator Faceebook, Messenger sau Instagram și/sau nu aveți cont la noi (sunteți non-utilizator)”.

Oricât de șocantă, aceasta informație este reluată și agravată de aceste afirmații de pe paginile imediat următoare:

(i) „în cele din urmă, vom utiliza agenda încărcată (contactele din telefon și adresele de e-mail, n.n., Gh. P.) și pentru a investiga activitatea suspectă din cadrul produselor meta, precum și pentru a ne menține platforma sigură și securizată; de asemenea, desfășurăm activități de business intelligence și de analiză folosind agendele încărcate… ;

(ii) „partajăm datele non-utilizatorilor (adică, ale persoanelor care nu au absolut nicio legătură cu Facebook, Instagram, Messenger etc. – n.n., Gh. P.) pentru a putea furniza funcția Încărcarea contactelor și în scopurile descrise mai sus;

(iii) „păstrăm informațiile cu caracter personal ale non-utilizatorilor atât timp cât este necesar”;

(iv) „… vă păstrăm datele de contact … inclusiv după ce ne-ați solicitat ștergerea acestora” (???!);

(v) „transferăm informațiile non-utilizatorilor din Spațiul Economic European în Argentina, Israel, Noua Zeeleandă, Elveția și Canada”;

(vi) „bazându-ne pe derogări de la UE sau pe clauze contractuale, transferăm datele (non)utilizatorilor europeni și în SUA, chiar dacă nu există nicio decizie privind caracterul adecvat al nivelului de protecție cu privire la SUA” (??!!);

(vii) temeiul legal în baza căruia prelucrăm datele îl reprezintă „interesele noastre de a opera și de a le furniza utilizatorilor noștri funcțiile noastre … pentru ca utilizatorii noștri să se conecteze mai eficient cu contactele lor”.

Așadar, pentru Facebook, temeiul legal al unui asemenea comportament discreționar și intruziv îl reprezintă … „interesele legitime” ale Facebook! Un asemenea comportament ar fi determinat excluderea definitivă de pe platoformă a oricărei persoane fizice sau juridice care ar fi îndrăznit să spună așa ceva, dar regulile, valorile comunității, standardele Facebook nu sunt aplicabile Facebook, desigur.

A avea cont la una dintre rețelele de socializare sau de comunicare instant deținute de Meta înseamnă a intra într-o matrice submisivă din care nu există scăpare, chiar și în condițiile în care supusul ar solicita ștergerea contului. Greșeala de a utiliza pentru reclame aceste platforme este sancționată cu legarea de „glia” digitală timp de cel puțin 7 (șapte) ani. In plus, intrând în matrice, supusul determină, fără voia sa, intruziunea agresivă în viața privată a non-utilizatorilor care au nimerit în agenda sa de „contacte”. Toți cei care au fost capturați digital sau măcar atinși, direct sau indirect, de Meta, sunt spionați permanent, în intenția aparent benefică de a depista la timp activități suspecte sau periculoase pe platformă. Nu mai este doar despre faptul de a fi, în fața autorităților statului profund, suspecți toți de spălare de bani și finanțare a terorismului. Acum este mai ales despre faptul de a fi, în fața unei corporații multinaționale intruzive care își scrie și își impune propriile legi draconice, suspecți toți pentru orice nu concordă cu interesele „lgitime” al zisei corporații.

Acest sistem este, pur și simplu, expresia ultimă a totalitarismului inchizitorial. Ca orice totalitarism, ca orice construcție artificială contra naturii umane. Și acest sistem va eșua.

Totalitarism și tâlhărie digitală (I)

Totalitarism și tâlhărie digitală (II)

articolul original.

Falși preoți săltați de mascați, după ce au câștigat o mulțime de bani prin înșelăciune

6 December 2022 at 09:21
By: -
image

Mai mulți falși preoți au păcălit sute de români pe rețelele de socializare și au strâns peste 80.000 de lei în urma înșelăciunilor. Printre ei s-ar afla şi fratele celebrului manelist Tzanca Uraganu.

Poliţiştii din Turceni fac, marţi dimineaţa, trei percheziţii în Ploieşti la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune, informează IPJ Gorj.

Percheziţiile au loc sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Suspecţii au utilizat o reţea de socializare, prin intermediul căreia au pretins că ar fi preoţi şi ar putea rezolva diverse probleme.

Aceştia erau contactaţi de persoanele vătămate, cărora le promiteau că pot rezolva orice problemă, determinându-le să plătească diferite sume de bani, pentru aceste servicii.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La acţiune participă şi luptători din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Gorj şi Prahova, dar şi poliţişti ai serviciilor criminalistice Gorj şi Prahova.

Unul dintre bărbații care se dădeau drept preoți ar fi chiar fratele lui Tzanca Uraganu, relatează Antena3.

articolul original.

VIDEO | George Simion, circ la conferința de presă a lui Virgil Popescu. „Domnule ministru, nu mai blocați ușa!”

5 December 2022 at 13:02
image

A fost circ, astăzi, la conferința de presă care urma să fie susținută de ministrul Energiei, referitor la așa-zisa „taxă pe soare”. George Simion a intrat în clădire și s-a așezat pe locurile destinate presei, iar ulterior chiar a vorbit de la pupitru. La fața locului au venit și jandarmii, care i-au cerut lui Simion să plece. Un secretar de stat a anunțat amânarea conferinței deoarece în sală sunt persoane care nu au fost acreditate la eveniment.

Conferința pe care ministrul Energiei trebuia să o susțină a fost amânată din cauza prezenței liderului AUR.

Virgil Popescu urma să lămurească „taxa pe soare„, care, potrivit USR, vizează cetăţenii şi firmele care au investit în panouri fotovoltaice, produc curent şi îl consumă în propria gospodărie sau firmă.

Uniunea Salvaţi România a cerut stoparea publicării în Monitorul Oficial şi refacerea ordonanţei de urgenţă pentru completarea cadrului legal de promovare a utilizării energiei din surse regenerabile, acuzând faptul că Guvernul PSD-PNL a emis în seara de dinaintea vacanţei de Ziua Naţională o ordonanţă care „inventează o nouă taxă în plină criză energetică: taxa pe soare”.

„Stau până la finalizarea programului, să speram că va ieși”

George Simion a transmis live toată incursiunea lui prin Ministerul Energiei, reușind să ajungă la etajul 4, în timp ce vorbea cu susținătorii săi și le explica cum vor fi românii furați.

Inițial, lui George Simion nu i s-a permis să intre în clădire, iar el l-a caracterizat pe ministru drept „fricos”.

„Pe ușă am intrat. Mi s-a spus că nu aș avea dreptul să particip la această conferință de presă. Am venit, am urcat. Dacă am încărcat vreo lege, să-mi spună instituțiile statului.

Așteptăm să vedem cum ne vor escorta afară până ne vor explica cum e cu taxa pe soare. Mi s-a spus că nu am dreptul să particip și totuși am venit. Dacă încalc o lege, să vină un organ al statului să îmi spună”, transmitea liderul AUR tuturor celor ce îl ascultau, în special urmăritorilor săi de pe Facebook.

În lipsa lui Virgil Popescu, liderul AUR s-a urcat la pupitrul ministerial și a început să acuze guvernarea PSD-PNL, cu sigla ministerului în spate.

George Simion a început apoi să umble prin instituție, căutând biroul ministrului și bătând la uși în timp ce se filma singur cu telefonul.

La un moment dat, Simion bate în ușa biroului în care presupunea că se află Virgil Popescu, spunând: „Domnule Virgil Popescu, nu mai blocați ușa!”, în speranța că ministrul va accepta să iasă.

La întrebarea adresată de către un jurnalist:„Domnul Virgil Popescu este parlamentar, de ce nu îl așteptați la Parlament?”,  liderul AUR a răspuns: „Domnul ministru nu vine la Parlament, nu dă ochii cu colegii parlamentari și pentru că se teme de întrebările românilor”.

Liderul AUR a stat peste o ora în live pe Facebook și a așteptat ca ministrul să își facă apariția.

Reprezentanții Ministerului Energiei au transmis că Virgil Popescu își cere scuze că nu poate participa, motivul fiind că în sala de conferințe se află persoane neacreditate.

Liderul AUR, George Simion, a susținut că vrea să discute cu ministrul referitor la „taxa pe soare”, nimic altceva, însă nu a fost posibil.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

Soluțiile românilor pentru a evita să plătească bagajul la cală: „Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez”

4 December 2022 at 14:11
image

Românii obișnuiesc să călătorească cu avionul destul de des, din diferite motive, fie pentru a vizita alte țări sau destinații, fie pentru a pleca din străinătate pentru a petrece sărbătorile aici. 

Astfel încât, bagajul de cală ajunge să reprezinte o adevărată problemă, mai ales dacă acesta include cadouri.

Este discuția purtată de o româncă pe internet, care întreabă dacă ar fi o soluție mai puțin costisitoare să trimită bagajele prin curier la Barcelona.

„Ca să evit costurile pentru bagaj de cală, la avion și eventuala pierdere a acestui bagaj, l-aș trimite cu o firmă de autocare, care are și servicii de curierat. Din București, la Barcelona.

Ce părere aveți? Dacă aveți cunoștință de astfel de firme, vă rog să-mi spuneți”, a scris femeia pe Facebook, pe un grup numit Vacanțe sub 500 de euro.

Ce sfaturi a primit din partea celorlalți internauți

Soluția a mai fost gândită de câțiva membri și unii precizează în comentarii că au mai folosit-o.

„Am trimis de cel puțin 20 de ori. Spun ziua când ajung, au grijă de pachete și sunt foarte respectuoși”, i-a spus răspuns cineva la întrebare.

„Să trimiteți cu cel puțin 5 zile înainte! În perioada sărbătorilor sunt destul de aglomerați!”, a scris altcineva.

„Să faceți o comparație de preț între cala versus curier. Uneori este mai ieftin la cală! Am mers destul de des la Barcelona, dar niciodată nu am avut probleme cu bagajul, doar zborurile au avut câteodată întârziere”, a mai scris o altă persoană.

„Vă explic cum fac eu, probabil povestea e similară. Îmi voi petrece Crăciunul în România. Deoarece costurile pentru bagajul de cală sunt destul de ridicate, îmi împachetez frumos hainele și le trimit prin curier în România. Astfel, plătesc 30£ în loc de 70£ și nu mai trebuie să târâi bagajul după mine, decât în momentul în care ajung în țară. Nu mai aștept nici la coadă la check in și ulterior după zbor să îl colectez. Cred că este și mai sigur, am mai multă încredere că bagajul va ajunge la destinație”, a detaliat cineva.

„Îl trimit înainte cu câteva zile de plecarea mea. Zbor cu escală. Prietenă mea a pățit, acum 3 săptămâni, pe Spania”, a răspuns autoarea postării.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult
articolul original.

O vicoveancă miloasă i-a trimis 22.760 de euro unui ”general” plângăcios aflat prin Orientul Mijlociu. Femeia primise banii de la copiii ei, plecați la muncă în străinătate

4 December 2022 at 14:15

O femeie din Vicovu de Sus a făcut plângere la Poliție după ce a fost înșelată de o persoană necunoscută prin intermediul unei rețele de socializare. Pretinzând că este general în război pe front în Orientul Mijlociu, persoana care a intrat în legătură cu femeia i-a spus că are nevoie de o sumă importantă de bani pentru a ajunge în România, urmând ulterior să-i restituie banii.

Din verificările efectuate de polițiștii din Vicovu de Sus a rezultat faptul că, din luna iunie a anului 2022 până în prezent, femeia a luat legătura prin intermediul rețelei de socializare cu o persoană necunoscută care i-ar fi povestit că este general, fiind în misiune de război și are nevoie urgentă de bani întrucât nu vrea să moară acolo, dorind să vină în România. Vicoveanca a acceptat să-l ajute pe ”general”, ea spune că doar din  milă, efectuând de bunăvoie mai multe tranzacții de transfer numerar de la diferite sucursale din municipiul Rădăuți, județul Suceava către diverse conturi bancare pe care persoana necunoscută i le-a indicat.

În total, femeia din Vicovu de Sus i-a transferat persoanei necunoscute suma de 22.760 de euro.

În urmă cu câteva zile, persoana vătămată a relatat cele întâmplate membrilor familiei sale, ocazie cu care aceasta și-a dat seama că a fost indusă în eroare. Banii pe care femeia i-a virat în diferite conturi erau bani primiți de la copiii săi, aflați, probabil, la muncă în străinătate.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „înșelăciune.

Polițiștii atrag atenția cu privire la acest mod de înșelăciune și recomandă să nu dați curs unor astfel de relaționări păguboase și să nu virați sume de bani în conturile solicitate de persoane necunoscute.

Metoda se bazează pe încrederea celor care se lasă abordaţi, de obicei oameni fără prea multă experienţă pe internet, de către o femeie sau un bărbat, care le devine iubit(ă) şi care aleg să trimită o sumă de bani către iubit(ă), pentru a crea/păstra legătura amoroasă.

Pe baza avansului tehnologic şi aplicaţiilor de ultimă generaţie accesibile gratuit de pe internet, direct pe telefon sau calculator, în ultima perioadă, această metodă a devenit tot mai sofisticată deoarece infractorii folosesc limba de origine a victimei şi comunică prin intermediul unor aplicaţii criptate, ceea ce îngreunează mult atât identificarea infractorilor, cât şi dovedirea faptelor lor.

Sumele de bani obţinute de la victimele credule nu sunt însuşite, de obicei, direct de către destinatarul lor final, ci parcurg circuite financiare complicate, fiind transferate de la o persoană la alta, de pe un cont pe altul, prin diverse medii financiare bancare şi nebancare (aşa-numitele „conducte”), folosindu-se de diferite persoane şi justificări, scopul fiind acela de a se crea o mai mare aparenţă de legalitate a încasării finale şi o credibilitate sporită a provenienţei sumei de bani dintr-o operaţiune reală de către dobânditorii subsecvenţi până la beneficiarul final. (O.S.)

articolul original.

Drosophila de Facebook…

26 November 2022 at 16:20
image

Suntem într-o criză de personalități, de oameni providențiali, de lideri cu chemare, cu instinct, detașați de firescul amăgitor în care ne bălăbănim existența. Tot observăm că, de ceva vreme, în România bombardată de problemele pe care ni le-au făcut alții (că așa suntem noi de o istorie, buni de luat pe cârcă!), se caută un președinte.

Fel de fel de nume sunt scoase în față, într-un gest firesc al testării sensibilității alergice a alegătorului la pronunțarea identității vreunui individ adus de pe vreun soclu sau de prin cine știe ce instituție cu protecție specială, internă și internațională. Până acum, nu a ieșit nimic. Mi se pare că partidele politice ori nu mai au niciun rost în selectarea celui care trebuie să devină viitorul președinte al României, fiindcă lozul câștigător este tipărit în alte locații, ori nu au cu cine să iasă în față. Se așteaptă prea mult.

Un candidat pentru funcția supremă în stat nu îl scoți de la naftalină peste noapte. Nu așa se face în politica adevărată. Nu așa arată, cel puțin teoretic, izvorul democrației. Omul trebuia știut. Rutinat. Antrenat în spațiul public. Îmbrăcat deja în haina de posibil șef de stat. Să dea din el. Să îi cunoaștem ambițiile. Aplecarea. Devotamentul față de popor. Nu. La noi nu se știe nimic. Se fac doar experimente de imagine într-un moment anihilat total de crizele economice frumos asortate cu războiul din Ucraina. Se așteaptă ordinul sau revelația.

Ni s-a dat așa, pe la ochi și urechi, cu Mircea Geoană. Când s-a vehiculat și mai mult informația că își încheie mandatul la NATO și că înaltele porți vor să ni-l propună de fapt în fruntea țării, că, deh, nu trebuie scos pe tușă, jocul de-a lansarea a fost încetinit. La maxim! Acum, se caută din nou președinte. Și nu se găsește! Partidele politice de la guvernare, așa numita coaliție, deocamdată, parcă la înțelegere sau fiindcă nu au primit liber la linia de tranzit prezidențial, nu au venit cu nimic. Nici nu prea au prin grădinile lor ceva de soi. Varză multă!

Liberalii vehiculează așa, în surdină, numele lui Nicolae Ciucă. Dar, nu prea are rezonanță și nici consistență de lider de țară. De fapt, blajinul general parcă nici nu prea ar vrea. Depinde de ordin. Altceva pe la liberali care să emane emoție politică nu există. Iar în laborator nu se lucrează la nimic.

La PSD, partid mai aranjat un pic, se fac experimente în câmpul imaginii. Există o rezervă de cadre care ar putea fi mobilizată, pusă pe scenă să defileze în vederea selecției pentru poziția de președinte al României. Nu sunt în ton cu nevoile țării, cu fotografia de prima pagină, cu discursul, gestica și alte componente ce țin de o astfel de sarcină, dar merg. Sunt rodați în crize pandemice și economice.

S-a aruncat în arena experimentală numele lui Alexandru Rafila, apoi, de nevoie, și Marcel Ciolacu. Este doar liderul partidului. Dar, stai. A spus că nu vrea. Oricum, nu este după el. Unii vin, așa, mai prin umbră, cu ministrul Agriculturii – Petre Daea. Stă bine la imagine. Peste tot este aplaudat iar discursul său sacadat, împănat cu multe formule retorice, seamănă un pic cu al lui Iliescu. Patriotard. S-a mai vorbit și de Gabriela Firea, dar deocamdată drumul spre Cotroceni i-a fost barat cu candidatura pentru Primăria Capitalei. Grindeanu a fost și el folosit ca vehicul pe acest posibil traseu. Și ajungem din nou la Mircea Geoană. Partidul l-ar vrea, dar nu prea sunt de acord social-democrații! Tare, nu?!

Pe la alte partide care alcătuiesc praful de opoziție, iar nu este nimic. Nici ca nume, nici ca imagine și competență. Drulă? Cioloș? Simion? Nu. Sub platoșa lor de integri, au dovedit că, de fapt, se ascunde altceva. Nedefinit ca substanță.

De ce oare nu avem candidați? Oameni de treabă, să țină cu poporul. Să simți acest lucru și pe ecranul ledului din sufragerie. De frumuseți, împănați, vopsiți și navetiști la săptămâna, ni s-a cam luat. Așa, pas cu pas…

O fi prin societatea civilă ceva? Au mai fost încercări și pe aici cu protagoniști din „Mere roșii”, dar nu a ținut. Prea mult teatru. Lipsea concretețea. Totul se pierdea în mesaj. Se auzise un ecou cu numele filozofului Andrei Marga. Jos pălăria pentru gândirea sa, pentru sistemul de valori promovat, pentru sinceritatea debordantă și bine pusă în discurs, dar parcă nu este pentru toată lumea. România nu este încă, din păcate, pregătită să fie condusă de un filozof boem. Chiar dacă spune lucrurilor pe nume! Noi nu am trecut de faza freneziei, a emoțiilor pe stadioane, a personajelor care să țină într-o mână ardeiul iute și în cealaltă pâinea caldă. Nu mai suntem amatori de lozinci, dar nici nu ne putem lipsi de ele. La noi, în alegeri, dacă este după voia poporului, va învinge unul simplu, simpatic, deschis, care să știe să gesticuleze în cadență cu discursul. Să se prindă de mână cu omul simplu. Să-l scoată din letargia în care a căzut. De împănați la costum, frezură și zâmbet german ni s-a cam luat. S-a dovedit că ambalajul nu înseamnă totul. Dacă partidele au liber la candidați, așa va fi. Dacă se lucrează la impuse, ne vom alege tot cu un actor. Rămâne să vedem. În ultimii ani, candidații sunt creați de conjuncturi.

articolul original.

Gabriela Firea, mesaj de Ziua Luptei împotriva Violenței asupra femeilor: ”Fac un apel către toate tinerele și doamnele spunând STOP VIOLENȚEI!”

25 November 2022 at 09:21
image

Ministrul Familiei Gabriela Firea a transmis un mesaj, astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă împotriva Violenței asupra femeilor prin care le îndeamnă pe toate doamnele și domnișoarele care au trecut sau trec printr-o astfel de situație să nu rămână tăcute și să ceară ajutorul autorităților.

”Astăzi este ziua culorii portocaliu – declarată de Organizația Națiunilor Unite drept un simbol al luptei împotriva violenței asupra femeilor! Vă îndemn și pe dumneavoastră să purtați această culoare, ca un mic semn de unitate în fața acestui cumplit adevăr din societate: violența! Victimele au nevoie să știe că nu sunt singure, că pot cere ajutor, că există soluții pentru ieșirea dintr-un infern pe care nimeni nu trebuie să-l îndure.

Numai în primele 9 luni ale acestui an, au fost înregistrate peste 66.000 de victime ale violenței domestice, jumătate dintre cazuri în mediul rural. Din păcate, multe dintre aceste cazuri sunt fapte penale!

Marcăm astăzi Ziua Internațională de Luptă Împotriva Violenței asupra femeilor și fac un apel către toate tinerele și doamnele spunând STOP VIOLENȚEI!

Orice ocazie este importantă pentru a atrage atenția asupra acestui fenomen. Vreau să reamintesc telefonul de urgență 0800.500.333 – Helpline dedicat victimelor violenței domestice, discriminări de gen și traficului de persoane. Peste 4.000 de persoane au sunat aici de la începutul anului”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

De astăzi, până în 10 Decembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Omului, în toată lumea sunt 16 zile de activism împotriva violenței domestice. Nu doar în România există acest fenomen, iar în ultimii ani el s-a dezvoltat și mai mult, ca un efect al pandemiei.

”Le-am spus mereu băieților mei că fetele trebuie respectate. I-am învățat să le protejeze, să le vorbească frumos și să le ajute dacă au nevoie. Cred cu tărie că aceste învățături trebuie să plece din familie, apoi să fie consolidate în școală. Pentru a avea o societate sănătoasă și puternică, cu membri care se respectă în egală măsură.

Eliminarea violenței împotriva femeilor înseamnă responsabilitate din partea instituțiilor abilitate să prevină și să sancționeze comportamentele abuzive.

Ca ministru al Familiei, Tineretului şi Egalității de șanse, reafirm încă o dată faptul că eradicarea violenței împotriva femeilor și a fetelor nu este un efort pe termen scurt. Ea necesită eforturi coordonate și susținute de către noi toți”, mai transmite Firea.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, prin Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între femei şi bărbați, a dezvoltat proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”. Peste 5.000 de victime ale violenței domestice au primit, până acum, găzduire, consiliere vocațională și terapie prin grupuri de suport, în cele 42 de locuințe protejate din toate județele țării.

”Statisticile UNICEF arată că mai mult de o treime dintre femeile din întreaga lume au trecut prin violența fizică sau sexuală la un moment dat în viața lor, iar în unele țări 7 din 10 femei se confruntă cu o formă de abuz în timpul vieții lor. Femeile care au fost abuzate sexual sau fizic de către parteneri sunt de două ori mai predispuse să sufere avorturi, depresii. La nivel mondial, violența domestică este principala cauză a mortalității la femeile între 19 şi 44 de ani, înaintea războiului, a cancerului sau a accidentelor rutiere.

Femeia este mamă, soră, bunică, iubită, soție. Femeia este cea care dă viață, iar siguranța ei înseamnă siguranța copiilor, a părinților, a familiilor noastre. Pentru o societate corectă și dreaptă, care înseamnă viitorul omenirii”, își încheie Firea postarea.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Cum sunt controlați românii pe rețelele sociale, de ANAF. Lucian Heiuș: „Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat”

23 November 2022 at 13:55

Cum sunt controlați românii pe rețelele sociale, de ANAF. Lucian Heiuș: „Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat”

Care este metoda prin care sunt controlați de Fisc românii pe rețelele sociale a fost explicată de către Lucian Heiuș, preşedintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

”Noi facem controale de acest gen de mai mult timp. Începând din vară, am intensificat aceste controale a veniturilor pe care le obțin persoanele fizice și pe care nu le declară. Pornind de la un fenomen care s-a simțit foarte mult în societate, chiar o frustrare pentru că existau multe persoane care, prin averea pe care o afișau, sfidau oamenii care își achită impozitele și taxele.

Pot să vă spun că în luna octombrie am identificat o persoană fizică la care diferența dintre venitul pe care l-a declarat în ultimii cinci ani și averea pe care a acumulat-o a fost de peste 20 de milioane de lei. Este vorba despre o persoană din Satu Mare. Iar impozitul pe care l-am calculat și pe care trebuie să îl recuperăm este de 2,6 milioane de lei”, a spus președintele ANAF.

”Legat de rețelele sociale, poate discutăm despre alt gen de controale. În ultima perioadă au apărut profesii noi, prin care anumite persoane obțin venituri prin activitatea pe care o desfășoară pe aceste rețele sociale. Venit care trebuie să fie declarat și care trebuie să fie impozitat. Și aici vorbim despre o sferă foarte largă. De la influenceri până la diverse alte activități pe care le prestează diverse persoane pe toate aceste platforme sociale.

Avem un soft care ne pune la dispoziție care cont, al cărei persoane, este mai accesat, pentru că în funcție de numărul de accesări atât îți vin și veniturile din partea acestor platforme. În funcție de accesările pe care le are o persoană care are deschis un cont acolo primește și o anumită sumă de bani”, a mai spus Lucian Heiuș, conform antena3.ro.

articolul original.

Facebook aduce schimbări majore începând cu 1 decembrie

23 November 2022 at 05:30
image

Platforma de socializare Facebook începe să trimită notificări utilizatorilor pentru a-i avertiza că în curând nu vor mai fi afișate date privind opiniile politice, orientarea religioasă, orientarea sexuală („interesat de”) și adresa privată. Facebook va elimina cele patru câmpuri de informații din profilurile utilizatorilor începând cu 1 decembrie, porivit www.businessinsider.com.

În lipsa unui comunicat oficial din partea Meta, site-ul Techcrunch a obținut o declarație din partea purtătorului de cuvânt al gigantului american: „Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil: interesat de, opinii religioase, opinii politice și adresă. Trimitem notificări persoanelor care au completat aceste câmpuri, informându-le că vor fi eliminate. Această modificare nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăși informații despre sine în altă parte sau pe Facebook”.

Schimbarea a fost observată pentru prima dată de consultantul Matt Navarra, care a postat pe Twitter o captură de ecran a notificării pe care a primit-o. Datele care vor fi eliminate nu sunt prezente pe platformele concurente, cum ar fi Twitter sau TikTok, care se concentrează în schimb pe biografii mai simple, lipsite de detalii specifice.

articolul original.

Schimbări majore la profilurile de utilizator pe platforma Facebook

23 November 2022 at 00:00
image

Facebook începe să trimită notificări utilizatorilor pentru a-i avertiza că în curând nu vor mai fi afișate date privind opiniile politice, orientarea religioasă, orientarea sexuală („interesat de”) și adresa privată.

Facebook va elimina cele patru câmpuri de informații din începând cu 1 decembrie.

Facebook a inclus aceste secțiuni încă de la lansarea platformei, dar se pare că preocupările legate de confidențialitate au determinat compania să reducă numărul de identificatori de browser.

„Trimitem notificări persoanelor care au completat aceste câmpuri”

În lipsa unui comunicat oficial din partea Meta, site-ul Techcrunch a obținut o declarație din partea purtătorului de cuvânt al gigantului american: „Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil: interesat de, opinii religioase, opinii politice și adresă. Trimitem notificări persoanelor care au completat aceste câmpuri, informându-le că vor fi eliminate. Această modificare nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăși informații despre sine în altă parte sau ”.

Schimbarea a fost observată pentru prima dată de consultantul Matt Navarra, care a postat pe Twitter o captură de ecran a notificării pe care a primit-o.

Notificarea indică faptul că alte informații vor rămâne pe profiluri, alături de datele, dacă sunt completate, ale adresei de e-mail și ale numărului de telefon, care pot fi în continuare etichetate cu opțiunea „doar eu” în câmpul de vizibilitate.

Vestea vine într-un moment greu pentru Meta, fostul Facebook

Datele care vor fi eliminate nu sunt prezente pe platformele concurente, cum ar fi Twitter sau TikTok, care se concentrează în schimb pe biografii mai simple, lipsite de detalii specifice.

Vestea vine într-un moment greu pentru toate marile companii de tehnologie din SUA și în special pentru Meta, care în ultimele zile a anunțat concedierea a aproximativ 11.000 de angajați, adică 13% din forța sa de muncă, cea mai mare reducere de personal din istoria rețelei de socializare.

articolul original.

O româncă s-a căsătorit cu un pakistanez pe care l-a cunoscut pe Facebook. Cum a început povestea de iubire

22 November 2022 at 18:28
image

O româncă, în vârstă de 50 de ani, s-a măritat cu un pakistanez, în vârstă de 36 de ani, pe care l-a cunoscut pe Facebook.

Povestea de iubire a început pe Facebook

Românca, mamă a doi copii, l-a cunoscut pe pakistanezul Azam Hanif pe Facebook. Povestea de iubire a început de la o pasiune comună. Azam Hanif este de profesie „na’at khawan”, o persoană care recită din Naat, poezii care îl slăvesc pe profetul islamic Mahomed, iar pe pagina sa personală de Facebook acesta obișnuia să posteze fragmente din Naat. Românca, impresionată de poeziile bărbatului, a început să îi distribuie postările, iar de aici totul a venit de la sine. Cei doi au vorbit pe rețeaua de socializare vreme de patru, înțelegându-se cu ajutorul aplicației Google Translat, iar dorința de a se cunoaște dincolo de ecranul calculatorului creștea de la zi la zi.

A plecat la 4.000 de km distanță pentru a-și întâlni iubirea

Dornică să își cunoască sufletul pereche, românca nu a mai stat pe gânduri și a plecat tocmai în Mian Channu, un oraș din districtul Khanewal din provincia pakistaneză Punjab. Însă cei 4.000 de kilometri pe care i-a parcurs nu au fost în zadar, cei doi îndrăgostindu-se iremediabil la prima vedere. La scurt timp, îndrăgostiții au hotărât că nu au de ce să mai stea pe gânduri și au făcut nunta la care românca a purtat o rochie specifică tradițiilor din provincia Punjab, iar pe mâini avea mai multe desene din Henna, potrivit Daily Pakistan.

articolul original.

Setări noi de confidențialitate pentru adolescenți pe Facebook și Instagram

21 November 2022 at 18:04
image

Meta transmite o serie de actualizări cu privire la siguranța copiilor pe Facebook și Instagram. Compania testează noi modalități de a proteja adolescenții atunci când aceștia ar intenționa să trimită mesaje către adulți potențial suspecți. În plus, toți utilizatorii cu vârste sub 16 ani vor avea de parcurs mai multe etape legate de confidențialitate, atunci când vor să-și facă un cont Facebook.

Actualizările pentru limitarea interacțiunilor nedorite

Compania testează noi modalități de a proteja adolescenții atunci când aceștia ar intenționa să trimită mesaje către adulți potențial suspecți cu care nu sunt conectați. Mai mult, profilul acestora nu va mai fi prezentat în secțiunea Poate îi cunoști. Pentru mai multă siguranță, este testată și eliminarea butonului pentru mesaj de pe conturile de Instagram ale adolescenților, atunci când profilurile acestora sunt vizionate de adulți suspecți, conform HotNews.ro.

Încurajarea adolescenților să utilizeze instrumentele de siguranță

Au fost dezvoltate o serie de instrumente, astfel încât adolescenții să ne poată informa dacă ceva îi face să se simtă inconfortabil în timpul utilizării aplicațiilor noastre și introducem noi notificări care îi încurajează să folosească aceste instrumente. De exemplu, le solicităm adolescenților să raporteze un cont pe care l-au blocat și le trimitem notificări de siguranță cu informații despre cum să gestioneze mesajele nepotrivite primite de la adulți.

Noile setări de confidențialitate pentru adolescenți pe Facebook

Începând de astăzi, toți utilizatorii cu vârste sub 16 ani (sau sub 18 ani în anumite țări) vor avea de parcurs mai multe etape legate de confidențialitate atunci când se alătură Facebook și îi vom încuraja pe adolescenții care au deja cont să aleagă aceste setări menite să le asigure un grad mai mare de intimitate.

articolul original.

Deputat amendat penal cu 40.000 lei pentru postări pe Facebook

21 November 2022 at 15:47
image

Daniel Gheorghe Rusu, deputat ales pe listele AUR, în prezent neafiliat, a fost condamnat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la plata unei amenzi penale de 40.000 de lei pentru săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei, după ce a postat pe Facebook informaţii dintr-o anchetă penală.

Deputat de Alba, Daniel Gheorghe Rusu a fost trimis în judecată de Parchetul General la începutul anului 2022, pentru săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei, prevăzută de articolul 277, alineatul (2) din Codul penal: „Dezvăluirea, fără drept, de mijloace de probă sau de înscrisuri oficiale dintr-o cauză penală, înainte de a se dispune o soluţie de netrimitere în judecată ori de soluţionare definitivă a cauzei, de către un funcţionar public, care a luat cunoştinţă de acestea în virtutea funcţiei, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”.

Conform presei locale, faptele de care este acuzat Daniel Gheorghe Rusu s-au petrecut în septembrie 2020, când era primar în comuna Şpring din judeţul Alba şi candida pentru un nou mandat de edil.

Pe 25 septembrie 2020, Daniel Gheorghe Rusu a făcut un „live” pe contul său de Facebook, unde a prezentat o ordonanţă dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, adresată Primăriei Şpring, în care apăreau numele unor persoane care făceau obiectul verificărilor organelor de cercetare penală.

Procurorii au explicat că, prin publicarea acelei ordonanţe, Daniel Rus ar fi putut pune în gardă persoanele vizate de ancheta penală.

Daniel Rusu recunoştea că a fost o neglijenţă să publice documentul venit de la Parchet, însă dorea să se disculpe în faţa alegătorilor, după ce a fost acuzat în timpul campaniei electorale că a adus cetăţeni moldoveni să-l voteze.

„Am fost acuzat că am adus 80 de moldoveni în comuna Şpring pentru a mă vota. S-a făcut o comisie şi s-a constatat că nu există fapta. Până s-a închis dosarul, am avut neglijenţa de a prezenta acel proces-verbal venit de la Procuratură pe Facebook, în ultima zi de campanie electorală. Prin acea foaie mă disculpam în faţa cetăţenilor. Riscam să îmi pierd din credibilitatea prietenilor mei. Toată lumea mă suna. Nu am ştiut că nu este încă închis dosarul. Ei au considerat că nu aveam voie să arăt acea hârtie. (…) Eu zic că e un dosar politic, nu e de corupţie sau de altceva. Nu a produs niciun prejudiciu. Nu s-a întâmplat ceva, adică au fugit moldovenii şi nu au mai venit la vot. Am încredere în Justiţie şi nu cred că se va merge atât de departe pentru a avea o condamnare”, susţinea Daniel Rusu pentru presa locală.

În final, Daniel Rusu a pierdut alegerile pentru un nou mandat de primar, însă a reuşit să fie ales deputat pe listele AUR, conform agerpres.ro.

articolul original.

Facebook va elimina mai multe informații din conturile utilizatorilor. Schimbarea intră în vigoare la 1 decembrie

18 November 2022 at 13:44
image

De la 1 decembrie, din conturile utilizatorilor de Facebook vor fi eliminate mai multe informații. Între acestea, date privind orientarea sexuală și religia celui care deține contul.

Facebook a anunțat discret că va elimina mai multe categorii de informații din profilurile utilizatorilor, inclusiv viziunea religioasă, politică, adresele și câmpul „Interesat de”, care indică preferințele sexuale, scrie site-ul gizmodo.com.

Schimbarea intră în vigoare la 1 decembrie.

„Eliminarea câtorva rubrici din profil nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăși acele informații despre sine în altă parte pe Facebook”, spune un purtător de cuvânt al Meta.

Compania a fost acuzată în ultimii ani că permis targetarea utilizatorilor săi cu reclame tocmai pe baza informațiilor sensibile din profilurile lor precum orientarea sexuală sau rasa.

Foto: Shutterstock

Citește și: Elon Musk face concedieri masive. Aproape jumătate din angajații Twitter vor fi dați afară printr-un mesaj

articolul original.

Detaliul sinistru observat de această femeie într-o poză cu ea din 2020, distribuită acum, în 2022, la „Amintiri” pe Facebook VIDEO

18 November 2022 at 14:29

Jennifer Pineirovigo, din Florida, a declarat că a observat o mică pată sub ochiul drept și și-a făcut o programare la un dermatolog. Ulterior, ea și-a anulat programarea când ceea ce credea că este doar un coș a început să se estompeze.

După ce a văzut o fotografie din 2020 din amintirile sale de pe Facebook, mama în vârstă de 40 de ani a observat aceeași pată pe fața ei și a decis să o consulte.

„Șase luni mai târziu, mi-a apărut o amintire pe Facebook”, a spus Pineirovigo. „Era o fotografie pe care o postasem cu aproximativ doi ani înainte, iar pata era foarte clară pe fața mea.

Mi-am dat seama că poate era ceva îngrijorător, așa că m-am programat pentru o altă programare”, a spus Jennifer.

În martie 2022, Jennifer a fost diagnosticată cu carcinom bazocelular (BCC) – un tip de cancer de piele care se dezvoltă cel mai adesea pe părțile de piele expuse la soare.

Ea și-a programat o intervenție chirurgicală numită chirurgie Mohs – o procedură folosită pentru tratarea cancerului de piele care presupune tăierea straturilor subțiri de piele pentru a căuta semne care ar putea descoperi cancerul.

Cât timp a durat procedura, Jennifer nu a fost anesteziată total, astfel a luat parte la propria operație.

„După ce mi-au luat primele trei straturi de piele, am început să mă îngrijorez puțin, deoarece puteam vedea pur și simplu daunele pe care le lăsase în urmă. Doctorul chiar a venit și mi-a spus că voi avea nevoie de o operație plastică pentru a o repara.

Au îndepărtat apoi alte două straturi, unde erau siguri că nu mai exista niciun cancer. Întregul proces a fost incredibil de noduroasă”, a mai povestit Jennifer.

După intervenția traumatizantă, femeia a fost programată pentru o altă procedură chirurgicală pentru a i se astupa golul rămas. Rana rămasă avea nevoie de aproximativ o lună pentru a se vindecaă, însă, la scurt timp, a aflat că este alergică la unguentul pe care îl folosea pentru estomparea rănii.

În cele din urmă, rana de pe chipul ei s-a vindecat, însă va rămâne cu o amintire neplăcută.

”Sunt tristă că acum trebuie să mă confrunt cu ușoare cicatrici pe față pentru tot restul vieții mele, dar voi fi veșnic recunoscătoare pentru faptul că mi-am ascultat instinctul și am mers la dermatolog, pentru că dacă nu aș fi făcut-o, aș fi putut fi moartă acum”, a concluzionat Jennifer.

Sursa foto: Facebook

articolul original.

Zuckerberg vrea bani și din mesajele WhatsApp. Mesajul transmis

18 November 2022 at 10:09
image
Directorul executiv al Meta Platforms Inc, Mark Zuckerberg, le-a transmis joi angajaților că WhatsApp și Messenger vor conduce la următorul val de creștere a vânzărilor companiei, în contextul în care a încercat să atenueze îngrijorările cu privire la finanțele Meta după primele concedieri în masă, anunță Reuters.

Adresându-se întrebărilor din cadrul unei întâlniri cu angajații, la o săptămână după ce Meta a spus că va concedia 11.000 lucrători, a descris perechea de aplicații de mesagerie ca fiind „foarte aproape de monetizare” în comparație cu jongleriile sale publicitare de pe Facebook și Instagram, potrivit unor informații obținute de Reuters.

„Vorbim foarte mult despre oportunitățile pe termen foarte lung, cum ar fi metaversul, dar realitatea este că mesageria de afaceri va fi probabil următorul pilon major al afacerii noastre pe măsură ce lucrăm pentru a monetiza WhatsApp și Messenger mai mult” a spus Zuckerberg citat de sursa amintită.

Brazilia, prima țară testată de instrumentele implementate în afara programelor-pilot

Serviciul de mesagerie WhatsApp va introduce un director comercial și va testa un instrument de plăți în Brazilia – una dintre cele mai mari piețe ale aplicației – deoarece pariază pe comunicarea de afaceri ca o potențială nouă sursă de venit.

And in Brazil, you can also search for small businesses near you. Like the neighborhood pizza place so you don’t show up empty-handed to movie night. pic.twitter.com/nekywVDFBL

— Will Cathcart (@wcathcart) November 17, 2022

„Scopul final aici este de a face astfel încât să puteți găsi, mesaj și cumpăra de la o afacere toate în același chat WhatsApp”, a declarat directorul executiv Mark Zuckerberg  la un summit WhatsApp în Sao Paolo.

Facilitățile noi introduse

Directorul comercial va permite utilizatorilor să contacteze companii cu conturi de mesagerie de afaceri pe WhatsApp, cu un acces mai ușor la chat-urile de servicii pentru clienți, a spus Meta într-o postare pe blog.

Anterior, utilizatorii erau nevoiți să adauge un număr de telefon la contactele lor sau să facă clic pe un link de pe o platformă separată pentru a deschide o conversație cu o companie.

articolul original.
❌