ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Avertisment sumbru de la un europarlamentar: „Bulgaria, România şi Croaţia nu vor fi primite în Schengen”

23 November 2022 at 18:21
image

Europarlamentarul bulgar Petăr Vitanov (Partidul Socialist Bulgar/ S&D) le-a declarat jurnaliştilor de la Strasbourg că, în opinia sa, „Bulgaria, România şi Croaţia nu vor fi primite în Schengen”.

Vitanov a explicat că se vorbeşte despre pregătirea separării Bulgariei de România, inclusiv de Croaţia. Unele ţări încearcă să speculeze acest lucru, iar multe altele nu doresc o astfel de separare, deoarece nu există niciun temei.

„Aceasta ar fi o variantă extrem de negativă pentru noi şi o umilinţă politică pentru ţara noastră. Cred că obiectivul numărul unu este să dejucăm aşa ceva. Nu există motive legale, tehnice sau politice, pentru care ar putea exista vreo separare între noi şi celelalte două ţări care sunt candidate la Schengen”, a subliniat europarlamentarul, informează Rador.

Bulgaria „atârnă ca o piatră de moară pentru celelalte două ţări”

Potrivit acestuia, Bulgaria „atârnă ca o piatră de moară pentru celelalte două ţări”, iar motivul este că nu au un guvern care să își asume o responsabilitate termen mediu şi lung. De aceea, consideră el, că statele membre „ne ignoră și ne umilesc”

„Motivul este că nu avem guvern, nu are cine să-şi asume angajamente pe termen mediu şi lung. Este foarte convenabil ca statele membre să ne ignore şi să ne umilească”, a subliniat Vitanov, adăugând că partidele din Bulgaria trebuie să fie mult mai active.

Petăr Vitanov: „Aceasta include o societate care trebuie să ştie că ne umilesc”

În opinia sa, doar prin mobilizare generală se poate spera la un rezultat mai bun. Acesta susține că

„Aceasta include o societate care trebuie să ştie că ne umilesc, partide politice care să folosească întregul set de instrumente pentru discuţiile interparlamentare, precum şi un guvern care dispune de multe pârghii de influenţă”, a remarcat europarlamentarul bulgar.

Potrivit acestuia, „reprezentanţele diplomatice ale Bulgariei trebuie să fie, de asemenea, mai activ implicate. Este necesară o analiză juridică pentru a stabili dacă o separare ar putea avea loc în mod pur legal. Motivul este că în Parlamentul European şi în Comisia Europeană a fost luată decizia privind admiterea Bulgariei şi României în Schengen”, transmite bulgarul.

articolul original.

Europarlamentarul Victor Negrescu susţine că „sunt şanse tot mai mari ca Olanda să susţină aderarea României la spaţiul Schengen”

6 November 2022 at 13:25
image

Europarlamentarul Victor Negrescu susţine că „sunt şanse tot mai mari ca Olanda să susţină aderarea României la spaţiul Schengen”.

„Informaţiile pe care le am provin de la parlamentari olandezi, ca urmare a discuţiilor purtate recent, la nivel informal, între formaţiunile politice parlamentare”, scrie Negrescu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în prezent se discută despre trei scenarii.

„Scenariul 1: Votul pentru aderarea României la spaţiul Schengen va avea loc în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne din 8 – 9 decembrie. În acest caz, Olanda, dacă va rămâne ultimul stat care nu are o poziţie clară, va vota în favoarea aderării, dar prin impunerea unor condiţionalităţi, susţinute poate şi de alte state europene, prin care se solicită Comisiei Europene să elaboreze un mecanism de monitorizare special, în baza căruia ar putea fi suspendate o parte din drepturile specifice spaţiului Schengen dacă anumite prevederi ar fi încălcate. Scenariul abţinerii este în continuare evaluat, dar guvernul olandez percepe abţinerea ca o înfrângere pe care nu şi-o permit în contextul actual”, arată eurodeputatul.

El spune că scenariul 2 vizează că „votul urmează a fi reprogramat pentru o sesiune extraordinară, care poate avea loc chiar în cursul acestui an, pentru a aştepta concluziile ultimului raport MCV şi avizul Comisiei de la Veneţia pe Legile Justiţiei”. „În acest caz, intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen este în continuare condiţionată de criterii cu care nu au nicio legătură dispoziţiile acquis-ului Schengen. Se evaluează inclusiv decuplarea Bulgariei de România”, scrie el.

Europarlamentarul Victor Negrescu susţine că „sunt şanse tot mai mari ca Olanda să susţină aderarea României la spaţiul Schengen”

Al treilea scenariu presupune că „o decizie privind intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen ar putea fi reprogramată pentru anul viitor, după finalizarea alegerilor provinciale din Regatul Ţărilor de Jos din martie 2023”. „Un scenariu nesigur, care ridică multe semne de întrebare, mai ales că o decizie privind intrarea Croaţiei în spaţiul Schengen urmează să fie luată până la finalul acestui an. Mai mult, cele mai recente sondaje arată o scădere a popularităţii partidelor aflate la putere în Olanda iar o eventuală înfrângere ar putea precipita căderea guvernului”.

„Evident aceste scenarii de lucru pot suferi modificări în funcţie de evoluţiile politice şi electorale din Olanda. De aceea, în ultimele săptămâni am intensificat contactele cu parlamentari şi decidenţi olandezi, cu scopul de a-i convinge să susţină România şi, eventual, să iniţieze o nouă rezoluţie în Parlamentul olandez pentru sprijinirea ţării noastre. Reiterez apelul meu la unitate şi responsabilitate către toate forţele politice din România în vederea atingerii acestui obiectiv important pentru ţara noastră şi le invit să se implice mai mult în acest sens, pentru că non-combatul aduce deservicii României”, subliniază Victor Negrescu. AGERPRES

articolul original.

Victor Negrescu spune că Olanda ar putea să susțină aderarea României la Schengen: ”Sunt șanse tot mai mari”

6 November 2022 at 15:56
image

Sunt șanse tot mai mari ca Olanda să susțină aderarea României la spațiul Schengen, afirmă europarlamentarul român Victor Negrescu, avertizând însă că ”nu avem în prezent nicio garanție”.

Victor Negrescu spune că are aceste informații de la parlamentari olandezi în urma unor discuții informale purtate recent între formațiunile politice parlamentare.

Acesta susține că în prezent se discută despre trei scenarii.

”Scenariul 1: Votul pentru aderarea României la spațiul Schengen va avea loc în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8-9 decembrie. În acest caz, Olanda, dacă va rămâne ultimul stat care nu are o poziție clară, va vota în favoarea aderării, dar prin impunerea unor condiționalități, susținute poate și de alte state europene, prin care se solicită Comisiei Europene să elaboreze un mecanism de monitorizare special, în baza căruia ar putea fi suspendate o parte din drepturile specifice spațiului Schengen dacă anumite prevederi ar fi încălcate. Scenariul abținerii este în continuare evaluat, dar guvernul olandez percepe abținerea ca o înfrângere pe care nu și-o permit în contextul actual.

Scenariul 2: Votul urmează a fi reprogramat pentru o sesiune extraordinară, care poate avea loc chiar în cursul acestui an, pentru a aștepta concluziile ultimului raport MCV și avizul Comisiei de la Veneția pe Legile Justiției. În acest caz, intrarea țării noastre în spațiul Schengen este în continuare condiționată de criterii cu care nu au nicio legătură dispozițiile acquis-ului Schengen. Se evaluează inclusiv decuplarea Bulgariei de România.

Scenariul 3: O decizie privind intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen ar putea fi reprogramată pentru anul viitor, după finalizarea alegerilor provinciale din Regatul Țărilor de Jos din martie 2023. Un scenariu nesigur, care ridică multe semne de întrebare, mai ales că o decizie privind intrarea Croației în spațiul Schengen urmează să fie luată până la finalul acestui an. Mai mult, cele mai recente sondaje arată o scădere a popularității partidelor aflate la putere în Olanda iar, o eventuală înfrângere, ar putea precipita căderea guvernului.

Evident aceste scenarii de lucru pot suferi modificări în funcție de evoluțiile politice și electorale din Olanda”, scrie Victor Negrescu pe Facebook.

Europarlamentarul român mai spune că în ultimele săptămâni a intensificat contactele cu parlamentari și decidenți olandezi, cu scopul de a-i convinge să susțină România și, eventual, să inițieze o nouă rezoluție în Parlamentul olandez pentru sprijinirea țării noastre.

Negrescu face și un apel la politicienii români să se implice mai mult în acest subiect. ”Reiterez apelul meu la unitate și responsabilitate către toate forțele politice din România în vederea atingerii acestui obiectiv important pentru țara noastră și le invit să se implice mai mult în acest sens, pentru că non-combatul aduce deservicii României”, încheie Victor Negrescu.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Marian-Jean Marinescu, europarlamentar PNL: Uciderea motorului cu combustie internă nu este soluția! Ambițiile Parlamentului în materie de climă sunt nerealiste

31 October 2022 at 10:55

Europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu sustine ca ambițiile Parlamentului în materie de climă sunt nerealiste, iar Uciderea motorului cu combustie internă nu este soluția. De asemenea, europarlamentarul liberal considera ac planurile pentru aplicarea țintelor de decarbonizare impuse de Fit for 55 trebuie amânate în cazul camioanelor.

”Uciderea motorului cu combustie internă nu este soluția. Fără combustibillii alternativi nu vom putea atinge țintele din #FitFor55.

Comisia Europeană vrea să propună la începutul anului 2023 noi reguli privind standardele de emisii de #CO2 pentru #camioane. În timp ce colegi de-ai mei (mai ales de la Verzi) vor ca impunerea acestor ținte să respecte același calendar cu cel pentru mașini, eu consider că vehiculele de mare tonaj au nevoie de mai mult timp.

Ambițiile Parlamentului în materie de climă sunt nerealiste. Trebuie să fii ambițios, dar trebuie să ai și simțul realității. Și eu aș vrea să merg pe Lună dar nu voi ajunge niciodată acolo, pentru că nu pot. Planurile pentru aplicarea țintelor de decarbonizare impuse de Fit for 55 trebuie amânate în cazul camioanelor, având în vedere că am adoptat Fit for 55 înainte de pandemie și războiului din Ucraina, iar acum ne confruntăm cu consecințele acestor crize.

(Intervenție în cadrul dezbaterii organizată de European Clean Trucking Alliance (#ECTA) și The Brussels Times, Bruxelles, Octombrie 2022)”, a scris europarlamentarul, pe pagina de Facebook.

articolul original.

Partidul lui Traian Băsescu, către Guvern: Nu ați priceput nimic din sfârșitul grotesc al împușcatului Ceaușescu. Feriți-vă de foamea celor mulți, exploatați nedrept, batjocoriți, obidiți și necăjiți

23 October 2022 at 13:13
image

Prim-vicepreședintele Partidului Mișcare Populară, Marius Pașcan, lansează un avertisment dur către cei care dețin frâiele țării.

Prim-vicepreședintele partidului fondat de Traian Băsescu le transmite celor care ne conduc că nu au învățat nimic din sfârșitului fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Marius Pașcan îi previne pe guvernanți și parlamentari să se ferească de foamea celor mulți, exploatați nedrept, batjocoriți, obidiți și necăjiți.

„Trăim vremuri de prăbușiri mărețe…

A ajuns omul de rând, cu un venit mediu, să muncească în fiecare lună pentru a plăti jumătate din salariu taxe și impozite către stat, restul TVA și accize, apoi din ce-i mai rămâne achită facturi imense, nesimțite, nejustificate, pur speculative, la utilități, gaz, curent electric, apă și canalizare, plus combustibil.

Chiar nu știu, nu mă hazardez să speculez prin ce miracol o familie mai reușește să mănânce, să-și cumpere medicamentele necesare, să-și achite ratele la posibilele credite și să supraviețuiască pur și simplu.

Mulțumim din inimă partidelor, guvernului, celor mai iubiți și votați fii ai poporului, care cu orbire ne conduc. Îi previn doar, dacă nu au priceput nimic din sfârșitul grotesc al împușcatului Ceaușescu. Feriți-vă de foamea celor mulți, exploatați nedrept, batjocoriți, obidiți și necăjiți. Parafrazez după Coșbuc: ,,Când foamea îi va răscula,/ Hristoşi să fiţi, nu veţi scăpa/ Nici în mormânt!”, avertizează Marius Pașcan, într-o postare pe Facebook.

articolul original.

Rezultatele vizitei lui Mark Rutte în România: Toți europarlamentarii Olandei s-au abținut la votul pentru aderarea României la Schengen

18 October 2022 at 14:00
image

Vizita premierului Olandei, Mark Rutte în România de săptămâna trecută nu a adus beneficiile scontate. Se pare că toți cei cinci europarlamentari olandezi s-au abținut marți, 18 octombrie, în Parlamentul European la votul rezoluției prin care eurodeputații au cerut, cu un vot larg, aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Lista de vot a fost deja publicată de Parlamentul European  și arată, negru pe alb, că europarlamentarii Malik Azmani, Bart Groothuis, Jan Huitema, Caroline Nagtegaal, Catharina Rinzema s-au abținut la vot. Cei cinci fac parte din grupul Renew și sunt membri ai partidului olandez de guvernământ Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Europarlamentarii Olandei s-au abținut la votul pentru aderarea României la Schengen

Cu toate că era de așteptat ca vizita lui Mark Rutte în România să nu aducă rezultatele dorite, cei cinci europarlamentari ai Olandei au demonstrat ceea ce era preconizat. Cu atât mai mult, europarlamentarul olandez Peter van Dalen a votat împotriva rezoluției care cere aderarea României la Schengen. Menționăm că Van Dalen este membru al partidului ChristenUnie, parte a coaliției de guvernare din Olanda alături de partidul lui Mark Rutte.

De altfel, împotrivă a votat și europarlamentarul german Guido Reil (Grupul Identitate și Democrație – ID, eurosceptici), care a lansat la începtul lunii octombrie un atac la adresa României, spunând că nu ar fi trebuit primită în UE.

Așadar, într-o rezoluție adoptată marți, 18 octombrie, eurodeputații afirmă că, până la sfârșitul anului 2022, Consiliul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație. Acest lucru ar trebui să asigure de altfel și eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023.

Rezoluția a fost marți, 18 octombrie, adoptată cu 547 voturi pentru, 49 împotrivă și 43 abțineri.

Constatând că spațiul Schengen este „una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene”, eurodeputații critică faptul că statele membre nu au luat încă o decizie privind admiterea Bulgariei și României, deși cele două țări îndeplinesc de mult timp condițiile necesare aderării. Potrivit deputaților, menținerea controalelor la frontierele interne este discriminatorie și are un impact negativ asupra vieții lucrătorilor mobili și a cetățenilor. De asemenea, obstrucționarea importurilor, a exporturilor și a liberei circulații a mărfurilor din porturi dăunează, pieței unice a UE, se arată în comunicatul Parlamentului European.

Principalele beneficii ale aderării în spațiul Schengen

Reiterăm faptul că spațiul Schengen este o politică a Uniunii Europene prin care țările acceptate în această zonă sunt de acord să elimine toate tipurile de control la frontierele reciproce. Zona este denumită după Acordul Schengen din 1985 și Convenția Schengen din 1990, ambele fiind semnate în mica localitate vinicolă cu același nume din Luxemburg, așezare aflată foarte aproape de granițele Germaniei și Franței.

În prezent, toate statele membre ale Uniunii Europene, cu excepția Bulgariei, Croației, Ciprului, Irlandei și României, fac parte din spațiul Schengen. În total, spațiul Schengen include până acum 26 de țări: 22 din Uniunea Europeană și patru din afara acesteia (Islanda, Norvegia, Elveția și Liechtenstein).

Principalele beneficii ale aderării la spaţiul Schengen sunt eliminarea controalelor la trecerea frontierei şi reducerea considerabilă a timpilor de aşteptare, atât pentru cei care călătoresc individual, cît şi pentru transportatori. Eurodeputații au solicitat de altfel ca Bulgaria și România să fie pe deplin admise în spațiul Schengen în mai multe rânduri, de exemplu în rezoluția din 2018 pe această temă, în rezoluția din 2020 referitoare la situația spațiului Schengen în contextul pandemiei și în raportul din 2021 privind funcționarea spațiului de călătorie fără frontiere.

Cu toate acestea, europarlamentarii Olandei s-au abținut la votul pentru aderarea României la Schengen.

articolul original.

Europarlamentarul Rareș Bogdan pune ‘presiune’ pe companiile de pe piața energiei: Rezolvați problema, nu vă bateți joc!

14 October 2022 at 20:45
image

Prim-vicepreşedintele și europarlamentarul PNL Rareş Bogdan, a transmis vineri seara la Realitatea Plus că firmele care furnizează energie electrică ar trebui să trimită facturile la timp consumatorilor, precizând că nu se află într-un stat fără câini, fie că sunt multinaţionale, fie că sunt companii românești. Liderul PNL le spune clar și răspicat, să rezolve problema, fără să își bată joc.

”Ar trebui în primul rând ca ANRE împreună cu Ministerul Energiei să pună presiune pe furnizori, distribuitori, ca aceştia să angajeze, dacă e cazul, oameni mai mulţi şi să rezolve această problemă (a emiterii facturilor la timp – n.r.)”, a afirmat Rareş Bogdan, vineri seară, la Realitatea Plus.

El a dat exemplul companiei Hidroelectrica, în cazul căreia s-a înregistrat o majorare a portofoliului de clienţi, dar care nu reuşeşte să emită facturi la zi, clienţii aşteptând luni pentru a le primi.

”Hidroelectrica să treacă imediat la angajarea de oameni pentru a procesa aceste date şi pentru ca oamenii să primească lunar facturile! Dar aici, vedeţi… eu nu vreau să vin să pun presiune suplimentară. În cazul în care nu reuşim nici măcar atâta să rezolvăm, înseamnă că statul român este un stat slab. Când ai o majoritate de 70%, când ai preşedinte, premier, când ai Parlament şi când ai Guvern şi ai toată forţa politică şi determinarea necesară să faci lucruri, pui presiune pe jucătorii din piaţă şi le explici foarte clar: nu sunteţi într-un stat fără câini, băieţi, fie că sunteţi multinaţionale, fie că sunteţi companie românească! Rezolvaţi problema, nu vă bateţi joc!”, a spus politicianul.

”În România, funcţionarii publici şi cei cimentaţi în companiile de stat sunt uneori mai puternici decât cei din politic. Iar cei din politic de foarte mule ori nu înţeleg că puterea e la noi. De foarte multe ori, oamenii nu pricep o chestiune – eu le tot explic, şi culmea că mă înţeleg şi unii din PNL şi unii din PSD, şi unii din UDMR de multe ori, alteori sunt mai puţini care mă înţeleg – dom-le, puterea e la noi, orice nu va ieşi în România sau orice va merge prost, noi vom deconta. Nu va deconta şeful de la Romgaz, nu va deconta şeful de la ANRE, de la ANRM, şeful de la Hidroelectrica sau de la Nuclearelectrica sau de la Transgaz, cei care vor deconta sunt oamenii politici”, a mărturisit eurodeputatul, conform news.ro

articolul original.

Corina Crețu, diagnosticată cu cancer la sân: ”Am ales să scriu această postare nu pentru a dramatiza, ci pentru a putea să ajut”

9 October 2022 at 14:25
image

Europarlamentarul Corina Crețu a dezvăluit într-o postare pe Facebook că a fost diagnosticată cu cancer la sân, pentru care a fost operată, iar acum face ultimele ședințe de radioterapie.

Corina Crețu a spus că a ales să vorbească despre experiența prin care a trecut după ce a fost diagnosticată cu cancer la sân nu pentru a dramatiza, ci pentru a atrage atenția femeilor asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importanţei controalelor de rutină.

”Am decis în final să vorbesc. Nu vreau să dramatizez pentru că nu e cazul. Dar articolul de mai jos mi-a dat curaj să transmit un mesaj pe care îl aveam în suflet încă din vară şi nu ştiam cum să procedez.

Am ales să scriu această postare pentru a putea să ajut, să îmi folosesc experiențele de viața pentru a atrage atenția asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importanţei controalelor de rutină.

Eram la final de iulie și aşteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion să merg la Oradea, să particip la ședința Biroului Executiv al PRO România Bihor.

Între timp, câteva analize, mai ales că trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute.
“Operație de urgenţă, nu are sens să facem biopsie, e o mică tumoare care se vede, după forma, că e cancer”.
Un cuvânt ca oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine până atunci.

Am început o nouă călătorie.
Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul că Dumnezeu m-a trimis la medic în timp. Faza incipientă. Deja după operație chirurgul mi-a spus sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranţa și pentru a evita reapariția, va trebui să fac și radioterapie.
Ca toate accidentele din viața mea, le-am luat așa cum erau, probleme pe care trebuie să le rezolv pentru a putea merge mai departe.
Am continuat toate planurile mele, cu excepția concediului.
Mai am cinci ședințe de radioterapie.
Le mulțumesc tuturor care mi-au fost aproape: familie, prieteni, medici, personal medical.
Le mulțumesc tuturor organizațiilor civice care militează și lupta împotriva cancerului, mai ales împotriva descoperirii precoce a cancerului la sân.

Abia acum îmi dau seama de importanţă acestor acțiuni şi vreau să mă implic în orice demers care le pot face pe femei să conștientizeze că fiecare zi contează.

Ştiu, mereu avem ceva mai important de făcut, suntem stresate şi obosite, de cele mai multe ori tot amânăm.
Vă rog din suflet pe toate să aveți grijă de voi.

Eu voi continua să îmi îndeplinesc responsabilitățile pe care le am în Parlamentul României şi ca Prim-Vicepreşedinte al PRO România. Mai determinată ca niciodată. Vreau să fac bine, să îmi ajut tara, să folosesc tot ce am acumulat pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Îmi pare rău ca în această vară i-am dezamăgit pe mulți cărora le promisesem că îi vizitez.

Dar există întotdeauna un nou început.
Cu o experiența de viața în plus, cu încredere, curaj și credința.

Și dacă în urma acestei postări măcar o singură persoană nu mai amâna controalele medicale, mă simt cu conștiința împăcată.

Mulțumesc tuturor, multă sănătate!”, a scris pe Facebook, Corina Crețu.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
articolul original.

Jurnalistul H.D. Hartmann, la BZI LIVE: „Vestul Sălbatic este la acest nemțălău acasă, la m.-.a! Cine insultă România trebuie luat la palme!” – VIDEO

7 October 2022 at 13:19
image

Un alt subiect dezbătut de jurnalistul H.D.Hartmann în ediţia BZI LIVE programată vineri, 7 octombrie 2022, a fost cel în care Guido Reil, un eurodeputat german, ataca România.

Europarlamentarul german a transmis faptul că statul roman nu are dreptul să existe în Uniunea Europeană. La auzirea acestei declaraţii, analistul politic a răbufnit.

„Nemțălăul este neomarxist. Individul este cunoscut pentru poziţiile lui extreme, dar el da glas a ceea ce a zis şi Klaus Iohannis. Ajunge cu bătaia de joc a Olandei. Această linie este exprimată de nemtalau. Nu eu am privatizat forţat de Occident şi mi-am industrializat tot. Pe mine m-a dezamăgit Klaus Iohannis. Să ai tu grijă de ce val vine, că dacă nu ştii bine să vorbeşti româneşte la Bruxelles şi fugi în Germania că părinţii tăi într-un pod. Ăluia trebuia să i se deschidă dosar penal că nu avea voie să încalce legile. Cum să ne spună că nu merităm nici să fim în UE”, a transmis jurnalistul H.D.Hartmann, la BZI LIVE.

Ce spune analistul H.D.Hartmann despre atacul europarlamentarului german la adresa României

Analistul politic H.D.Hartmann a afirmat că este revoltător cum Klaus Iohannis nu i-a oferit o replică europarlamentarului Guido Reil, după ce a insultat România. Jurnalistul a menţionat că absolut oricine insultă ţara noastră trebuie luat la palme şi să nu se mai permită nimănui acest lucru.

„Klaus Iohannis trebuia să şteargă cu el pe jos. Dacă continuă aceşti indivizi să insulte România trebuie luaţi la palme. Cereţi expulzarea ambasadorului Olandei, această ţară ne jigneşte de 11 ani. Turcia după 5 ani de sancţiuni a deschis din nou ambasada. Cum să permitem noi unor din ăştia să ne spună că nu suntem europeni. M.-.a nu e europeană. Eu sunt european de la Roma. Trebuia să i se dea două palme după ceafă. Demnitatea naţională şi o ţară europeană aşa se ţin. Nu cu vorbe d-alea. Să mă ierte Dumnezeu, dar m-am săturat să vina toţi nespălaţii şi să-mi spună că este Vestul Sălbatic la noi. Bineînţeles că nu avem niciun răspuns că Iohannis vorbeşte mai mult germana decât romană. Iohannis nu este produs natural a unui proces politic natural, a fost pus anume. Aştept că van der Leyen să iasă cu cătuşe că este anchetata că şi-a umplut buzunarele pe timpul pandemiei”, a menţionat analistul politic.

De asemenea, profilerul H.D.Hartmann afirma că dacă cineva din conducerea României nu ia poziţie, statul nostru va fi insultat mereu şi vom deveni nişte slugi.

„Altfel suntem insultaţi în fiecare zi, nu trebuie să ne mai lăsăm insultaţi. Iohannis aştept ca atunci când cineva se mai ia de ţară pe care o conduci şi o atacă de Guido Reil, aştept să ştergi pe jos cu ei. Să-ţi aperi ţară. La Schengen avem o şansă din 10, Olanda se va opune. Este o ţară mică, dar banul american i-a făcut puternici. Este o ţară nesimţita. Dar noi trebuie să mergem la şefi şi să întrebăm dacă sunt trădători sau mincinoşi. Slugile din Olanda au primit ordin să se opună intrării României. Noi trebuie să discutăm cu stăpânii Olandei. Olanda a fost între Franţa, Spania, nu a fost niciodată independenta. Face jocul SUA astăzi. Din nefericire pentru Iohannis, dacă nu discutăm cu stăpânii şi noi suntem slugi. Să vă iasă din minte vreodată că noi trebuie să discutăm cu slugile.

De când judeca el cine are voie şi cine nu să intre în UE. Iohannis, laşi cărţile de limba germană şi iei dicţionarul roman. Nu ai nevoie de altă limbă şi ştergi pe jos cu nemernicii din UE care insultă România în fiecare zi, ca de la Ciucă m-am lămurit”, a conchis incisivul invitat.

H.D.Hartmann s-a arătat revoltat de faptul că un europarlamentar german a atacat România. De asemenea, analistul a discutat şi despre atacul la adresa BOR.

articolul original.

PUSL: Campanie de strângere de semnături pentru recuperarea marilor averi nejustificate

7 October 2022 at 07:00
image

Partidul Umanist Social Liberal a demarat o campanie de strângere de semnături pentru susținerea unei inițiative legislative prin care se dorește recuperarea marilor averi care nu pot fi justificate. Acestea ar uram să fie confiscate la bugetul de stat și transformate în bani pentru proiectele naționale importante.

În județul Neamț campania se va lansa pe 7 octombrie, odată cu ședința Biroului Executiv al Organizației Județene PUSL Neamț.

„Proiectul de lege este răspunsul PUSL pentru românii cinstiți care mereu și-au respectat obligațiile fiscale, în timp ce asistau neputincioși la îmbogățirea nejustificată a unora, fără ca vreodată aceștia din urmă să răspundă în fața legii”, spune Laurențiu Dulamă, președintele interimar al PUSL Neamț.

PUSL a strâns în jurul acestei campanii oameni de bine din mediul de afaceri, oameni politici cu putere de decizie, precum europarlamentarul Maria Grapini, ONG-uri, reprezentanți ai societății civile și numeroși cetățeni, iar în cadrul acesteia se dorește și lnasarea unor dezbateri pe tema problemelor presante pentru toate categoriile sociale și cum pot fi acestea rezolvate.

„Mă bucur că, astăzi, debutează, și la Neamț, campania inițiată de Partidul Umanist Social Liberal (PUSL) de strângere de semnături pentru susținerea inițiativei legislative de recuperare a marilor averi care nu pot fi justificate!

Încă o dată, prietenul meu, domnul Laurențiu Dulamă, președintele filialei, dovedește că este un bun organizator, care se implică, trup și suflet, pentru reușita proiectelor noastre și îl felicit!

Este un proiect pe care nu doar noi, umaniștii, îl susținem, ci toți cei care, într-un fel sau altul, în ultimii 30 de ani au dorit legalitate și normalitate în mediul economic al României.

Liberalizarea pieței nu înseamnă jungla pieței! În care unii sunt ”șmecheri”, se îmbogățesc peste noapte, își pun averile la adăpost și apoi, chiar și din sala tribunalului, îi sfidează pe ”fraieri”.

Un mediu economic corect și normal presupune concurență loială, echilibru, transparență și justă măsură în toate!

Cei care nu pot dovedi că și-au dobândit marile averi astfel trebuie să le returneze!

Iar acestea nu vor trebui să se piardă prin sacul fără fund al bugetului, ci trebuie  să ajungă direct la membrii societății de la care le-au obținut prin fraudă, prin realizarea de investiții în creșe, grădinițe, școli și spitale.

Am încredere că, și în Neamț, românii își vor dori acest lucru și că PUSL va strânge, rapid, numărul necesar de semnături pentru promovarea acestei inițiative legislative!”, declară deputatul Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială PUSL.

Filiala Neamț a PUSL se află în plin proces de  organizare, încearcând să devină o prezență politică foarte atractivă pentru cât mai mulți cetățeni din județul Neamț. În alianță politică cu PSD, atât la nivel național cât și la nivel de județ și la nivelul municipiilor Piatra-Neamț și Roman, dar și în Târgu Neamț. În prezent, Organizația Județeană PUSL Neamț are peste 400 de membri activi, cu adeziuni, care acoperă, municipiile Piatra-Neamț și Roman, dar și cele trei orașe Târgu-Neamț, Bicaz și Roznov. Există organizații în peste 21 de comune, sunt înscriși în liste peste 580 de simpatizanți umaniști din județul Neamț care au subscris strategiilor de dezvoltare și consolidare ale Partidului Umanist Social Liberal.

Laurențiu Dulamă declară că partidul pe care-l conduce are ca prim principiu promovarea în funcții de conducere în instituțiile de stat a celor care au performat, au integritate morală și au obținut rezultate în activitatea desfășurată: “După cum știți, în Neamț, avem doi consilieri județeni, domnul Sorin Vacariu împreună cu mine, avem consilieri locali la Târgu Neamț și la Roman. Împreună cu PSD, cu care suntem în alianță, discutăm proiectele de dezvoltare județene, făcând, bineînțeles, doar politica cetățenilor din Neamț pe care îi reprezentăm cu cinste și care ne-au votat să facem acest lucru”.  

Președintele PUSL Neamț consideră că în situația grea din țară, în care conflictul între generații, între tineri și seniori se simte din ce în ce mai profund, iar blazarea populației care nu mai crede în nimic, nici chiar în Dumnezeu, se aprofundează, umaniștii sunt cei care și-au propus să-i readucă pe oameni la credință și să le redea puterea și încrederea într-un viitor mai bun. Laurențiu Dulamă afirmă că PUSL și-a propus să fie un exemplu în politică, atât la nivel local, cât și la nivel județean și național.

articolul original.

Eurodeputat german, declarație scandaloasă: România este Vestul Sălbatic al Europei

6 October 2022 at 13:31

Eurodeputat german, declarație scandaloasă: România este Vestul Sălbatic al Europei

În timpul dezbaterilor privind aderarea României şi a Bulgariei la Schengen, eurodeputatul german, Guido Reil, din grupul Identitate şi Democraţie (ID), a lansat miercuri un atac virulent la adresa țării noastre.

”În ultimul an am fost de multe ori în România şi vreau să fiu prietenos când spun că România este Wild West-ul Europei. În Ucraina am văzut o infrastructură mult mai bună decât în România. Nu avem nevoie de România şi de Bulgaria nici în Uniunea Europeană, nici în Schengen”, a afirmat Reil.

Preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului german pentru tonul jignitor folosit şi a anunţat că o va informa pe preşedinta PE, Roberta Metsola, în vederea sancţionării lui Guido Reil.

Eurodeputatul german Gunnar Beck (grupul ID) a apreciat că este nevoie mai degrabă de o reformă a spaţiului Schengen, nu de extinderea sa prin ”admiterea a trei state corupte” (Bulgaria, Croaţia şi România, n.red.), el invocând ca argument indicele Transparency International. În opinia sa, aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va duce la o migraţie în masă.

Și eurodeputaţii români, care au susţinut miercuri în plenul Parlamentului European aderarea cât mai rapidă a României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen, au reacționat la aceste declarații.

”Nu pot să îmi ascund stupoarea şi şocul faţă de ce am auzit. Acum 11 ani s-a ajuns la concluzia că România şi Bulgaria sunt pregătite pentru Schengen, dar în 2022 încă avem această discuţie”, a spus Cristian Terheş (grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni).

Şi Dacian Cioloş (grupul Renew) a ţinut să îi răspundă lui Guido Reil, spunând că dacă România nu ar fi gestionat ireproşabil situaţia refugiaţilor ucraineni ajunşi la frontieră atunci eurodeputatul german ar fi văzut cu adevărat ”ce înseamnă Far West”. Potrivit fostului premier, prin aderarea României la spaţiul Schengen întreaga Uniune Europeană va deveni mai puternică.

Supunerea la vot a unei rezoluţii a Parlamentului European privind aderărarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen de liberă circulaţie este prevăzută pentru sesiunea plenară din 17-20 octombrie.

articolul original.

Europarlamentarii PNL cer aderarea României la Schengen, în plenul Parlamentului European:

6 October 2022 at 10:48
rares bogdan

Europarlamentarii PNL cer aderarea României la Schengen, în plenul Parlamentului European:

Siegfried Muresan: „Munca efectuată în acest an de polițiștii de frontieră din România, de autoritățile din România, implicarea cetățenilor români, toate acestea au ajutat la stabilizarea situației la frontiera de est a UE. Cerem ca România și Bulgaria să fie incluse în zona Schengen. Vor avea de câștigat cetățenii din România și Bulgaria, companiile din România și Bulgaria, dar vor avea de câștigat și oamenii și întreprinderile din toată UE pentru că toți cetățenii europeni vor putea călători mai repede, mai simplu, mai sigur. Toate companiile europene se vor putea mișca mai rapid fără întârzierile de la frontieră”.

Rares Bogdan: „Mereu, România și-a tratat partenerii cu respect. […] Nu suntem mai puțin europeni decât cei Vest. Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european. Pentru a anula orice demers antieuropean și pentru a anula discursul eurosceptic în interiorul granițelor României, țara mea trebuie să fie obligatoriu in Schengen!”.

articolul original.

Codrin Ștefănescu la BZI LIVE, despre europarlamentarii României care „aprobă” mâncarea artificială și gândacii

13 September 2022 at 15:00
image

Codrin Ștefănescu a fost invitatul emisiunii BZI LIVE de marți, 13 septembrie. Secretarul general al Alianței Pentru Patrie a vorbit alături de moderatorul emisiunii Valentin Huțanu despre cum europarlamentarii votați de români, sunt simple marionete la Bruxelles și aprobă legi ce nu sunt deloc în interesul cetățeanului României.

„Este unic pe glob ceea ce au făcut ei”, a spus secretarul general al APP, Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu la BZI LIVE

Fiind invitat în noua ediție a BZI LIVE, Codrin Ștefănescu a vorbit alături de moderatorul Valentin Huțanu, despre cum se lasă conduși europarlamentarii români de interesele marilor puteri, uitând că de fapt, funcția lor din Parlamentul European a fost garantat de votul și banii românilor.

„Nu poţi să-mi ţii tu copilul în frig, nu mă poţi obliga să îmi ţin familia în frig. Nu ne putem întoarce în urmă cu 30 de ani, să învăţ la lumina opaiţului. Nu pot să îmi pun copilul să mănânce salată de lăcuste şi greier, că aşa vrea unul din Europa.

Noi, ca țară, în contextul în care putem produce alimente, de la alune, nuci, ulei, vin, carne, ș.a.m.d. pentru întreaga Europă, vii tu şi ne spui să tăiem din consum, şi că nu putem trăim altfel?

Este inimaginabil ce se întâmplă acum.

Pentru micile avantaje, vă vindeţi propriul vot. Pentru că aveţi rude ce au fost angajate recent la stat, vă spun eu de ce o faceți. Ca să ne lămurim.

Este inadmisibil, şi precizez că noi, cei de la APP avem uşile deschise pentru orice român, indiferent de formaţiune.

Este unic pe glob ceea ce au făcut ei. Legile justiţiei nu sunt pentru amninistie şi graţie.

Prin reglementarea făcută de Bruxelles, noi nu mai avem voie să creştem porci şi nu mai avem voie de lemne de foc. Că așa ne spune Șefa Comisiei Europene. Ei ne fac acum nişte reglementări care ne distrug stilul de viaţă. Păi ei ar trebui să știe, că noi, ca popor, știm să ne gestionăm în vremuri de criză.

O să vedem în 2024 ce va fi. De asta şi tot repet şi îndemn populația să iasă la vot!

Codrin Ștefănescu: „Gândaci de bucătărie… tu îţi dai seama?”

Secretarul general al Alianței Pentru Patrie s-a arătat extrem de revoltat de reacția europarlamentarilor români, care nu luptă pentru interesele României și aprobă legi, care nu au legătură de fel cu prerogativele țării din care provin.

„Eu nu vreau să închid ideea de tradiţie şi de biserică în România. Păi vii tu, birocrat de la Bruxelles şi îmi spui că nu există biserică?! Că să mă duc să fac duş câte doi?!Vin ăştia şi ne spun să stăm la comun cu toţii, să stăm câte 60 în cameră?

Cum să aplaudaţi voi detalierea tabelelor pentru noul tip de hrană?

Cum să mă duc eu în ţara mea şi să le spun că o să avem implementată o nouă structură alimentară? Tot felul de alimente sintetice… de la carne sintetică, orez sintetic, lapte, sintetic, ouă sintetice… acum și alimente din rumeguş?

Românul e învăţat să trăiască din ce creşte în curtea lui. Şi tu vrei să ne impui să nu mai facem asta? Şi tu, europarlamentar român, aplauzi chestia asta? Tu, cel pus acolo din banii mei?!

Păi cei din Ungaria i-au huiduit și tu, parlamentar român, îi aplauzi și aprobi?!

Gândaci de bucătărie… tu îţi dai seama?

Şi ăştia ne spun să facem economie ca să trăiască bine Europa, că aşa oprim războiul din Ucraina. Nu mai mâncaţi, nu mai beţi, nu mai faceţi baie… Băi, da stai aşa…”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Codrin Ștefănescu poate fi urmărit în ediția de marți a emisiunii BZI LIVE, moderată de Valentin Huțanu.

articolul original.

Tinerii vor avea drept de vot de la 16 ani

7 September 2022 at 08:17
By: M.Ex.

Senatul a adoptat tacit, ieri, propunerea legislativă care vizează reducerea vârstei minime de la care tinerii pot vota la alegerile locale şi europarlamentare de la 18 ani la 16 ani, informează Agerpres.
Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere şi vot s-a împlinit pe 4 septembrie, a fost citită în plen de preşedintele interimar al Senatului Alina Gorghiu, care a condus şedinţa.
Proiectul va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.
Propunerea, iniţiată de către parlamentari PNL, USR, AUR, dar şi neafiliaţi, modifică Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, astfel încât „au dreptul de a alege cetăţenii români care au împlinit vârsta de 16 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor”, potrivit Agerpres.
Totodată, se propune modificarea art. 5 alin. (5) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, astfel încât „cetăţenii români care au vârsta de 16 ani, împliniţi până în ziua de referinţă inclusiv, au dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European”.

articolul original.

Fonduri nerambursabile în contextul crizei refugiaților din Ucraina. România primește 40 milioane euro

3 August 2022 at 11:22
image

România va primi bani de la Uniunea Europeană în vederea acoperirii unor cheltuieli generate de gestionarea consecințelor războiului din Ucraina, anunță europarlamentarul Victor Negrescu 

Este vorba despre suma de 39,1 milioane euro, din care 12,1 milioane euro aferente Fondului pentru Azil Migrație și Integrare (FAMI) și 27 milioane euro aferente Instrumentului de Sprijin pentru Managementul Frontierei și Politica de Vize (IMFV).

„România beneficiază de fonduri europene pentru eforturile gestionării consecințelor războiului din Ucraina. Țara noastră a semnat contractele de finanțare pentru suma de 39,1 milioane euro, fonduri ce urmează să fie virate la finalul acestei luni și care sunt menite să acopere cheltuielile bugetare rezultate din gestionarea consecințelor războiului din Ucraina. Aceste resurse sunt și rezultatul solicitărilor și amendamentelor mele din Comisia pentru Bugete și din Parlamentul European, prin care am solicitat ca statele membre de la frontiera cu Ucraina să beneficieze de sprijin suplimentar pentru a acoperi toate aceste cheltuieli. În acest sens, am integrat în poziția comună a Parlamentului European această propunere și am contribuit la modificarea bugetului european pentru a ne asigura că există suficienți bani pentru a face față provocărilor legate de acest conflict. Poziția mea pentru viitorul buget european este clară. Avem nevoie de un buget european adaptat nevoilor actuale ale statelor membre și care să protejeze, cu adevărat, populația”, a scris Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul român a fost primul care a menționat necesitatea acestor fonduri în plenul Parlamentului European după ce mai multe amendamente depuse de acesta în acest sens au fost integrate în poziția oficială a legislativului european privind bugetul european.

Alături de România, alte 4 state membre ale Uniunii Europene au primit fonduri externe nerambursabile în contextul crizei refugiaților din Ucraina, respectiv Ungaria, Polonia, Slovacia și Republica Cehă.

articolul original.

Senator USR: Nu știam că FURTUNA TAIE COPACII perfect drept, ca DRUJBA

13 July 2022 at 10:41
image

„România este oaia neagră a Europei” în privința furtului de lemn, pentru că „din păcate, toată această cantitate de lemn furată din pădurile din România nu se compară cu alte țări”, a declarat europarlamentarul austriac Thomas Waitz, aflat în vizită la Iași.

“Thomas Waitz a venit în România pentru a vedea, printre altele, cum dispar pădurile centenare ale Iașului sub nasul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, cel care se încăpățânează să susțină că în județ totul e minunat și legal, în ciuda dovezilor clare care arată cum zilnic dispar abuziv copaci din Codrii Iașilor, din pădurea Bârnova-Dobrovăț și de oriunde se fac că nu văd autoritățile puse să-i păzească pe hoți, nu lemnul”, a declarat Marius BODEA, senator USR de Iaşi.

Europarlamentarul a amintit că România a primit avertismente din partea UE şi are la dispoziţie trei luni pentru a rezolva problema defrişărilor ilegale, în caz contrar riscând să primească sancţiuni dure de la nivel european.

“Am avertizat, la rândul meu, de nenumărate ori despre ilegalitățile comise în pădurea Bârnova-Dobrovăț, un plămân ai Iașului care este ciopârțit sub protecția fostului ministru al Mediului, ajuns vremelnic președinte al Consiliului Județean.

Încă de la începutul anului 2020, am fost personal și am văzut dezastrul din pădurea Dobrovăț înainte de a cere public interzicerea oricărei forme de exploatare forestieră acolo. În același timp, Alexe ne acuza peste tot că împrăștiem informații false și că agenturi străine sponsorizează o campanie de compromitere, căci, de fapt, ar fi fost vorba despre niște „doborâturi” de furtună.

“Nu știam că furtuna taie copacii perfect drept, ca drujba”


Am cerut, de asemenea, transformarea de urgenţă a Pădurii Bârnova-Repedea în Parc Natural protejat, în condițiile în care din cele 12.000 de hectare ale sitului Pădurea Bârnova-Repedea, doar 1% sunt în protecţie strictă, iar peste 90% din fondul forestier este destinat tăierii pentru producţie.

Dar pe Costel Alexe nu-l interesează verdele din copaci, ci pe cel din hârtia de bancă, așa că nu doar că nu a făcut nimic pentru a proteja natura, dar, după cum vedem, continuă în mandatul său defrișarea și a ultimelor petice de pădure din județ.

Simțim cu toții, de ceva ani, ce înseamnă să distrugi natura, fără discernământ: iernile au devenit blânde și secetoase, verile au devenit arzătoare și mai secetoase. Pământul nu mai are răbdare cu noi, iar personaje precum actualul președinte al Consiliului Județean nu fac decât să contribuie din lăcomie și incompetență la dezastrul care se apropie”, a asăugat senatorul USR.

articolul original.
  • There are no more articles
❌