ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Miliardarul Elon Musk, momente de coșmar după administrarea vaccinului împotriva COVID 19: „Câteva zile am simțit că mor”

24 January 2023 at 19:22
image

Elon Musk a mărturisit că a avut parte de efecte secundare majore după doza booster la vaccinul împotriva COVID 19. La nivel mondial tot mai multe persoane printre care şi oameni celebri acuză că au avut reacții adverse după vaccinare.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și până la sfârșitul anului 2021, în România au fost clasificate 19.716 cazuri ca reacții adverse post vaccinare (RAPI) dintre care 17.567 (89.1%) au avut manifestări generale.

Din rândul cazurilor RAPI cu manifestări generale în baza documentelor medicale și a investigațiilor efectuate, cele mai importate cazuri au fost diagnosticate cu raport:

manifestări aparat cardio-vascular: 10 cazuri cu miocardită, 4 cazuri cu pericardită și un caz cu mio-peridardită;

tulburări hematologice: 16 cazuri cu manifestări trombotice, 1 caz citoliză hepatică, 1 caz purpură trombocitopenică;

sistem nervos: 16 cazuri paralizie facială, 2 cazuri neuropatie senzitivă, 1 caz paraplegie flască si 1 caz sindrom Guillain Barre;

sistem imunologic: 424 cazuri cu reacții alergice și 12 cazuri cu șoc anafilactic.

Ce a mărturisit Elon Musk

Un caz asemănător a raportat şi miliardarul Elon Musk are a mărturisit pe Twitter prin ce a trecut.

„Câteva zile am simțit că mor. Sper că nu există daune permanente, dar nu știu”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Acesta a mai spus că și vărul său mai tânăr, aflat într-o stare bună de sănătate, a trebuit să fie internat cu miocardită după administrarea vaccinului anti-Covid 19.

Întrebat de un utilizator de ce s-a imunizat și cu a doza cu doza a doua, Elon Musk a scris că a fost nevoit să o facă, deoarece era o cerință pentru a putea zbura spre Germania.

How do we interpret this? https://t.co/QtLFpactc2

— Scott Adams (@ScottAdamsSays) January 20, 2023

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.

Forumul Economic Mondial de la Davos este ca un guvern mondial neales, pe care lumea nu și-l dorește, susţine Elon Musk

20 January 2023 at 09:52

Miliardarul american Elon Musk a criticat Forumul Economic Mondial de la Davos (WEF), despre care a spus că devine din ce în ce mai mult ca un guvern mondial neales, pe care lumea nu și-l dorește.

Astfel, „Forumul Economic Mondial devine din ce în ce mai mult un guvern mondial neales, pe care oamenii nu l-au cerut niciodată și pe care nu-l doresc”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Postarea este un răspuns la un filmuleț în care apare Klaus Schwab, fondatorul și președintele WEF, discutând despre modul în care se poate avea încredere în noul „Global Collaboration Village” al WEF din Metaverse, în contextul în care încrederea în instituțiile politice la nivel mondial este la cel mai scăzut nivel din totdeauna. Schwab a spus că se poate avea încredere deoarece Interpolul, o organizație internațională care coordonează răspunsul poliției la infracțiuni, este implicată în proiect.

Despre Forumul Economic Mondial de la Davos

Forumul Economic Mondial are loc anual în luxosul oraș montan Davos din Elveția și durează patru zile. La acest eveniment iau parte șefi de stat, directori de afaceri, creatori de tendințe culturale și reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

Chiar dacă nu este clar câte măsuri se vor pune în practică, în cadrul reuniunii se abordează teme importante la nivel global, precum schimbările climatice, incertitudinea economică, instabilitatea geopolitică sau sănătatea publică.

Se planifică sute de sesiuni publice, însă conferința este renumită pentru întâlnirile secrete din culise și pentru acordurile încheiate între liderii de afaceri.

Elon Musk a criticat de mai multe ori Forumul de la Davos

Elon Musk și-a exprimat în repetate rânduri disprețul pentru acest eveniment pe Twitter.

„Cum de există WEF/ Davos? Încearcă să fie șefii Pământului?” a postat acesta pe rețeaua de socializare.

Miliardarul american nu s-a oprit însă aici. Acesta a făcut un sondaj în care își întreba milioanele de urmăritori dacă WEF ar trebui să controleze lumea, scrie site-ul indiatoday.in

Anul trecut, omul de afaceri a susținut că a fost invitat să participe la Forumul Economic Mondial de la Davos, însă a refuzat deoarece i se părea plictisitor.

„Nu am refuzat invitația la Davos pentru că am crezut ar fi implicați în scheme diabolice, ci pentru că suna extrem de plictisitor”, a scris Elon Musk pe Twitter anul trecut.

Însă, Yan Zopf, organizatorul evenimentului a spus însă despre declarațiile miliardarului că sunt false, susținând că ultima dată a fost invitat în anul 2015.

articolul original.

Elon Musk a pierdut trei lucruri importante și chiar a reușit să doboare un record

16 January 2023 at 12:00
Foto: news.ro

În toamna anului trecut, după luni de drame și dispute juridice, Elon Musk a finalizat achiziția companiei Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Apoi, nu a durat prea mult până când miliardarul a trecut la restructurarea companiei, prin concedieri pe bandă rulantă. Nu doar Twitter ar trecut printr-o schimbare majoră.

În contextul schimbătilor, în ultimele luni, Elon Musk a pierdut trei lucruri importante și chiar a reușit să doboare un record.

Iar principalele lucruri pe care miliardarul le-a pierdut în ultima perioadă.

-Musk nu mai este cel mai bogat om din lume

În primul rând, acestaa pierdut o avere. Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, averea sa fiind în declin începând cu noiembrie 2021. Fondatorul Tesla a pierdut 200 de miliarde de dolari după ce a cumpărat Twitter. În al doilea rând, și-a pierdut o mare parte din aura pe care o căpătase cu ajutorul Tesla.

În plus, şi compania auto Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei în eforturile de a face Twitter profitabil, dar, până acum, nu sunt semne că a reușit, scrie Inc.com.

-Și-a pierdut dreptul de a greși

În al treilea rând,  poate cel mai important din punct de vedere uman, Musk și-a pierdut dreptul de a greși, notează Inc.com.  Pe lângă o serie de declarații controversate care i-au atras critici în ultimele luni, Musk a devenit acum ținta bășcăliei.

Miliardarul a fost ironizat pe Twitter după ce a scris că tancurile folosite în războiul din Ucraina arată precum cele din Primul Război Mondial. Musk le-a numit „o capcană mortală”. „Tancurile sunt acum o capcană mortală. Dacă niciuna din tabere nu are superioritate aeriană, nu le rămâne decât infanteria și artileria: adică Primul Război Mondial”, a scris Elon Musk pe Twitter.

-Luat peste picior de internauți

Mesajul lui Musk a atras mai multe reacții critice și comentarii usturătoare. „BREAKING: Forțele Armate ale Ucrainei au semnat un contract pentru tancuri cu Tesla Motors, în valoare de 8 miliarde de dolari”, a postat contul Reuters Pitchbot, care nu are nicio legătură cu agenția de presă.

Un utilizator de Twitter, designerul britanic de jocuri video Richard Garriott, care se numără printre cele 164 de persoane pe care Musk le urmărește pe rețeaua de socializare, s-a întrebat, retoric, ce rol au tancurile militare în războaiele moderne, în vreme ce generalul-locotenent în retragere Mark Hertling, un critic al lui Musk, a scris:

”Nu azi, Satana. … Rezoluția mea de Anul Nou este să nu mă angajez în polemici cu cei care își dau cu părerea atunci când nu au nicio experiență și mai puțină experiență pe această temă”.

-A doborât totuși un record

Elon Musk a doborât recordul mondial pentru cea mai mare pierdere de avere personală înregistrată în istorie. În ultimele două luni ale anului 2022, el a pierdut aproximativ 165 de miliarde de dolari, potrivit Guinness World Records.

Aceste cifre sunt urmare a unei scăderi a valorii acțiunilor Tesla deținută de Musk, după ce acesta a cumpărat Twitter anul trecut.

Preluarea platformei de socializare, evaluată la 44 de miliarde de dolari, a stârnit îngrijorări în rândul investitorilor cu privire la faptul că miliardarul nu mai acordă suficientă atenție companiei Tesla.

Aşadar, o altă consecință a declinului abrupt al averii o reprezintă pierderea poziției de cel mai bogat om din lume în favoarea lui Bernard Arnault, deținătorul brandului de lux, Louis Vuitton.

articolul original.

Elon Musk a intrat în Cartea Recordurilor pentru cei mai mulți bani pierduți vreodată

14 January 2023 at 23:00
image

Elon Musk este oficial deținătorul recordului Guinness pentru cea mai mare sumă de bani pe care a pierdut-o vreodată un om.

Prăbușirea averii sale nete la 182 de miliarde de dolari din noiembrie 2022 l-a transformat pe controversatul magnat într-un deținător al recordului pentru „cea mai mare pierdere de avere personală din istorie”.

Această cifră provine din estimarea Forbes, de fapt, la limita inferioară, deoarece Bloomberg a estimat averea pierdută de Musk la 200 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o scădere de 57%, de la 320 de miliarde de dolari în noiembrie, la „doar” 138 de miliarde de dolari la începutul aceste luni, potrivit Futurism.

Pierderea lui Musk depășește recordul anterior al unui miliardar coreeano-japonez

Guinness admite într-un comunicat de presă că „cifra exactă este aproape imposibil de stabilit”.

Dar, chiar dacă se scad ori se adaugă câteva miliarde de dolari, pierderile uriașe ale lui Musk depășesc cu ușurință recordul anterior deținut de investitorul coreeano-japonez și CEO-ul Softbank, Masoyishi Son, de 58,6 miliarde de dolari.

Ce ar putea să cauzeze o scădere atât de drastică?

Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de acțiunile companiei sale de vehicule electrice, Tesla, din toamna trecută și care au înregistrat o nouă cădere recent.

Musk a încercat să își atenueze pierderile prin vânzarea acțiunilor sale Tesla în valoare de miliarde de dolari, dar, în mod evident, acest lucru nu a fost suficient pentru a-l împiedica să ajungă .

Acțiunile Tesla aveau deja o tendință descendentă pe fondul unei examinări mai ample din partea publicului și a guvernelor deopotrivă cu privire la siguranța vehiculelor sale atunci când Musk a cumpărat platforma Twitter, o decizie care a venit cu propriile sale controverse, iar Tesla nu a făcut decât să continue să se prăbușească.

Averea miliardarilor din întreaga lume a scăzut cu aproape 2.000 de miliarde de dolari în 2022

În general, 2022 s-a dovedit a fi cel mai prost an din istoria acțiunilor Tesla, cu un declin anual de 65%, ajungând la un total de aproximativ 700 de miliarde de dolari.

De asemenea, anul trecut a fost unul destul de prost pentru mai mulți, cum ar fi Sam Bankman-Fried și Mark Zuckerberg. Averea miliardarilor din întreaga lume a scăzut cu aproape 2.000 de miliarde de dolari în 2022.

În ciuda pierderilor recente, Musk se poate consola cu gândul că este încă a doua cea mai bogată persoană din lume.

articolul original.

Avionul privat al lui Elon Musk a efectuat 134 de zboruri în 2022. Cea mai scurtă călătorie a durat doar 6 minute

9 January 2023 at 20:27
image

Avionul privat al lui Elon Musk a efectuat 134 de zboruri în 2022 – cu cea mai scurtă călătorie care a durat doar 6 minute.

Costurile de operare ale avionului s-au ridicat la 2,6 milioane de dolari și a produs 1.800 de tone de CO2

Sweeney, studentul care a început să urmărească avionul în 2020, a compilat cifrele pentru Gulfstream G650ER al miliardarului, al cărui indicativ de apel este N628TS. Datele nu arată însă dacă Musk se afla la bord.

Este probabil ca Musk să fi folosit avionul său privat pentru a zbura în Qatar pentru a asista la finala Cupei Mondiale de fotbal din decembrie, au arătat datele.

De asemenea, avionul a efectuat călătorii în Brazilia, Franța, Italia, Grecia, Norvegia, Germania și Regatul Unit.

Cel mai lung zbor al său, înregistrat la 18 iulie, a fost de la Mykonos, Grecia, la Austin, Texas. Este probabil ca Musk să se fi aflat la bord, deoarece a fost fotografiat în Grecia cu două zile mai devreme.

Cel mai scurt zbor al avionului a durat aproximativ șase minute, iar datele arată că acesta a rămas pe aeroportul Long Beach. Mișcarea ar fi putut reprezenta repoziționarea avionului de către pilot.

Potrivit statisticilor, printre cele mai frecvente destinații s-au numărat Los Angeles, precum și Austin și Brownsville din Texas.

În decembrie, Musk a amenințat că îl va da în judecată pe Sweeney pentru că a postat locația sa, spunând că acesta l-a pus în pericol pe fiul său de doi ani. Sweeney a declarat pentru Insider că amenințarea lui Musk nu l-a îngrijorat.

Sweeney a declarat pentru Insider că Musk ar fi putut evita expunerea publică pe care a generat-o contul său dacă Musk i-ar fi plătit cei 50.000 de dolari pe care i-a cerut pentru a-l închide – o sumă mică în comparație cu factura anuală estimată la 2,6 milioane de dolari pentru operarea avionului. „Încă 50.000 de dolari pentru confidențialitate nu ar fi fost nimic”, a spus Sweeney.

Deși contul @ElonJet al lui Sweeney a fost interzis definitiv de pe Twitter în urma unei modificări a politicii de doxxing, el a creat un alt cont numit @ElonJetNext care postează aceleași date cu o întârziere de 24 de ore.

Cele 134 de zboruri au produs 1.895 de tone de CO2, iar costul de operare, inclusiv cheltuielile cu combustibilul, a fost de puțin peste 1,1 milioane de dolari.

articolul original.

Care este mesajul lui Elon Musk, despre războiul din Ucraina?

9 January 2023 at 09:35
Foto: news.ro

Fondatorul Tesla și Space X, actual CEO al Twitter, a publicat recent pe platforma de socială, pe care o deține un comentariu, despre tancurile pe care Ucraina le folosește în războiul cu Rusia. Așa cum era de așteptat, comentariile sale nu au fost trecute cu vederea de către internauți, printre care și un fost general american.

Astfel, CEO-ul Twitter, Elon Musk, a provocat sâmbătă o replică dură din partea unui fost general al armatei americane, după ce a făcut o observație despre armata ucraineană.

Comentariul inițial al lui Musk a venit ca răspuns la un tweet al designerului de jocuri video Richard Garriott, care s-a întrebat despre eficacitatea tancurilor în luptele moderne, în condițiile în care Ucraina urmează să primească un aflux de vehicule blindate ca parte a noilor transporturi de ajutor militar. Garriott a întrebat, de asemenea, dacă nu cumva există ceva la ele care îi scapă.

În propriul său răspuns, Musk a calificat tancurile drept „o capcană mortală”, ceea ce mulți au interpretat ca o sugestie că Ucraina ar trebui să înceteze să le mai folosească împotriva invadatorilor ruși.

Concret, „Tancurile sunt o capcană mortală acum”, a scris miliardarul pe Twitter. „Cum niciuna dintre părți nu are superioritate aeriană, rămâne doar infanteria și artileria – în esență, Primul Război Mondial”.

Declarațiile lui Elon Musk au provocat dezbateri considerabile

Tweetul lui Musk, la fel ca multe altele ale sale, a generat reacții și dezbateri considerabile. Mulți dintre cei care au reacționat au fost critici la adresa directorului general al Twitter, acuzându-l că intervine într-un subiect serios cu care nu are experiență.

Printre cei care l-au atacat s-a numărat Mark Hertling, un general-locotenent în retragere din armata americană și expert în afaceri militare europene, care a sugerat că poziția lui Musk a fost atât de prost informată încât nu ar merita să fie îmbrăcată în mod special.

Astfel, „Nu astăzi, Satana”, a scris Hertling pe Twitter. „Rezoluția mea de Anul Nou este să nu mă implic cu cei care oferă opinii neinformate atunci când au zero expertiză și chiar mai puțină experiență pe subiect.”

În contextul profesoinal, Hertling a servit în armată din 1975 până în 2013, ajungând până la poziția de general comandant al Armatei SUA în Europa, înainte de a trece în domeniul politic, fiind numit consilier la Casa Albă sub conducerea fostului președinte Barack Obama până în 2017. În prezent, el are apariții frecvente ca analist militar în cadrul programelor de știri prin cablu și a intervenit adesea în legătură cu invazia Ucrainei.

În ciuda faptului că s-a angajat să evite să intervină în legătură cu aceste remarci, Hertling a răspuns ulterior unui alt utilizator Twitter într-o serie de tweet-uri, explicând că tancurile pot fi considerate „capcane mortale” doar dacă sunt prost întreținute și conduse, printre alți factori.

În explicaţiile sale, „Dacă aveți tancuri proaste, echipaje neinstruite, coordonare slabă cu ceilalți membri ai echipei, conducere proastă, atunci da… tancurile pot deveni o „capcană mortală””, a scris Hertling.

„Dacă ai echipaje antrenate, un blindaj excelent, o putere de foc superbă & de rază lungă de acțiune, iar toți membrii echipei s-au antrenat împreună în războiul cu arme combinate, tancurile oferă supraviețuire pentru echipajul lor și un avantaj uriaș pe câmpul de luptă. Așa că faptul că Musk spune că „tancurile sunt o capcană mortală” și că „este nevoie de infanterie și artilerie” este un indicator a cât de multe nu știe”.”

Nu sunt primele comentarii ale lui Musk cu privire la tancuri

Însă, comentariile lui Musk referitoare la război nu au fost prima dată când acesta a luat poziție cu privire la invazia din Ucraina și nici nu a fost prima dată când astfel de comentarii au generat controverse.

În luna octombrie anul trecut, înainte de preluarea platformei de socializare, Musk a postat pe Twitter un sondaj în care întreba dacă Ucraina ar trebui să cedeze oficial Rusiei controlul asupra peninsulei Crimeea, după ce aceasta a fost anexată în 2014, scrie Newsweek.

articolul original.

Peste 200 de milioane de utilizatori Twitter, vizați de hackeri

9 January 2023 at 01:00
image

Hackerii au furat adresele de e-mail a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter și le-au postat pe un forum online de hacking.

Breșa „va duce, din păcate, la o mulțime de atacuri, phishing țintit și doxxing”, a scris Alon Gal, cofondator al firmei israeliene de monitorizare a securității cibernetice Hudson Rock, pe LinkedIn. El a numit-o „una dintre cele mai semnificative scurgeri de informații” pe care le-a văzut.

Twitter nu a comentat informația, despre care Gal a postat pentru prima dată pe rețelele de socializare la 24 decembrie, și nici nu a răspuns la întrebările despre acest suspect de la acea dată. Nu e clar , dacă a luat vreuna, pentru a investiga sau remedia problema, relatează The Guardian.

Datele erau autentice și proveneau de la Twitter

Reuters nu a putut verifica în mod independent dacă datele de pe forum erau autentice și proveneau de la Twitter. Capturi de ecran ale forumului hackerilor, unde au apărut datele, au circulat online.

Troy Hunt, creatorul site-ului de notificare a breșelor informatice Have I Been Pwned, a vizualizat datele și a declarat pe Twitter că acestea păreau „destul de asemănătoare cu ceea ce a fost descris”.

Detaliile despre hackeri sunt deocamdată necunoscute

Nu a existat niciun indiciu cu privire la identitatea sau locația hackerului sau din spatele breșei. Este posibil să fi avut loc încă din 2021, adică înainte ca Elon Musk să preia proprietatea companiei anul trecut.

Afirmațiile privind dimensiunea și amploarea breșei au variat inițial, primele relatări din decembrie spunând că au fost furate 400 de milioane de adrese de e-mail și numere de telefon.

articolul original.

Cercetătorii se tem că miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori și se vor îmbogăți încontinuu

7 January 2023 at 23:00
image

Știința a adus multe progrese pentru sănătate. Oamenii trăiesc mai mult și au o calitate mai bună a vieții decât în oricare alt moment din istorie. Dar ce se va întâmpla dacă miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori?

Există o mulțime de oameni bogați care nu vor doar să trăiască mai mult. Ei vor să trăiască veșnic și își folosesc averile pentru a face acest lucru posibil. Cercetările anti-îmbătrânire din 2023 ar putea „declanșa cea mai mare revoluție în medicină de la descoperirea antibioticelor încoace”, scrie Wired.

Este posibil ca tot acest entuziasm să fie degeaba? Sigur; și probabil va fi. Dar este, de asemenea, posibil ca această căutare a nemuririi să marcheze un nou punct de cotitură în istoria bogăției; unul sumbru, notează Futurism.

Miliardarii bătrâni vor deveni nemuritori, iar acesta nu este un lucru bun

O astfel de tehnologie ar putea însemna că oameni ca , ai cărui bani echivalează cu foarte multă putere, ar fi capabili să continue să adune bogăție și putere pentru totdeauna.

„Să presupunem, de exemplu, că avem un fel de vaccin pentru pandemia vârstei. Acest lucru va exacerba potențial toate tipurile de inegalități existente… Cu cât trăiești mai mult, cu atât aduni mai multă avere și influență politică”, a declarat Christopher Wareham, bioetician la Universitatea din Utrecht, din Țările de Jos, care studiază etica îmbătrânirii.

Este o ipoteză înfiorătoare. Timpul, desigur, este motivul central pentru care lucrurile se schimbă cu adevărat, inclusiv politica. Vechi lideri și sisteme de credințe mor, se nasc noi cetățeni cu idei proaspete; în teoria distopică a lui Wareham, dictatorii și autocrații, precum și donatorii lor, ar face coadă la fântâna tehnologică încă mitică a tinereții veșnice.

Și având în vedere că nici bogăția, nici puterea, politică sau de altă natură, nu sunt din punct de vedere istoric un lucru pe care oamenii sunt dornici să-l împartă, nu este deplasat să presupunem că producătorii deja bogați ai unui astfel de medicament sau dispozitiv minune ar putea angaja niște eforturi uriașe de control.

În mod curios, fondatorul miliardar al SpaceX și, speră el, colonizatorul planetei Marte, , se opune foarte mult tehnologiei nemuririi, pe motiv că liderii ar trebui cu siguranță să moară la un moment dat.

Entități care lucrează la „serul tinereții”

Acestea fiind spuse, unii cercetători din domeniu se tem că , cel puțin în principiu. Mehmood Khan, directorul executiv al Fundației nonprofit pentru longevitate Hevolution, a declarat că organizația sa finanțează doar produse care pot fi „democratizate”.

„Dacă acesta va fi un tratament în valoare de un catralion de dolari pentru o mână de oameni, atunci nu ne interesează”, a spus el.

Altos Labs, companie finanțată de Bezos, înființată cu intenția de a materializa „programarea întineririi celulare” pentru a „inversa” bolile și rănile, spune că se angajează să ajute cât mai mulți oameni.

Dar, bineînțeles, deoarece niciuna dintre aceste organizații nu a descifrat încă codul privind nemurirea, sau măcar pe cel pentru adăugarea de ani în plus la viață, acestea sunt doar promisiuni. Însă o astfel de descoperire ar fi un jackpot financiar, iar, în general, atunci când sunt implicați atât de mulți bani și atât de multă putere, promisiunile devin ușor de încălcat.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

Sateliții, inclusiv cei ai lui Elon Musk, au devenit o amenințare existențială pentru astronomie

7 January 2023 at 08:00
image

Există un moment în care poluarea luminoasă face ca observațiile astronomice să fie imposibile, iar noi ne apropiem cu pași repezi, mulțumită în mare parte lui Elon Musk.

Peste 3.000 din cei 5.000 sateliți activi care orbitează Pământul aparțin companiei SpaceX, deținută de Elon Musk, inclusiv flota Starlink. Alte 12.000 de lansări Starlink au fost aprobate, iar SpaceX intenționează să lanseze încă o generație de 30.000 de sateliți, care să acopere tot globul.

China și Rusia aspiră, de asemenea, la dominația globală prin sateliți.

Problema este că aceste continuă să perturbe observațiile astronomilor cu cerul nopții, distrugând imagini și punând în pericol noile descoperiri.

Sateliții vor afecta astronomia „chiar și în cele mai izolate și întunecate locuri”

Mai mult, sateliții din orbita joasă a Pământului, inclusiv Starlink, provoacă interferențe radio pentru instrumentele astronomice sensibile.

Însă, contribuția sateliților la strălucirea artificială a cerului nopții („strălucirea cerului” sau skyglow), alături de poluarea luminoasă de la iluminatul orașelor din lume, îi îngrijorează profund pe astronomi.

Atunci când SpaceX a lansat primii săi 60 în 2019, astronomii au fost surprinși de luminozitatea acestora și au avertizat că vor începe să afecteze astronomia „chiar și în cele mai izolate și întunecate locuri”. În 2020, atunci când au fost lansate alte câteva sute, arheologul spațial Alice Gorman de la Universitatea Flinders din Australia a avertizat că va avea loc o „schimbare radicală”.

„Nu-și va mai aminti nimeni cum arata cerul nopții fără acești sateliți”

„Peste câteva generații nu-și va mai aminti nimeni cum arata cerul nopții fără acești sateliți”, a spus Gorman.

Karlie Noon, astronom la Universitatea Națională Australiană, este unul dintre autorii unui studiu care va fi publicat anul viitor, despre poluarea luminoasă și „strălucirea cerului” în contextul moștenirii științifice, ecologice și culturale. Noon a spus pentru The Guardian că poluarea luminoasă devine rapid o amenințare pentru observațiile care depind de mașinării extrem de scumpe.

„Atunci când un satelit intră în cadru, noi trebuie să ștergem imaginea și să sperăm că avem un alt interval de timp sau altă oportunitatea de a obține acea informație”, a explicat astronomul.

„O amenințare existențială pentru astronomia [desfășurată] la sol”

„Există o limită de poluare luminoasă pe care observațiile astronomice le pot accepta la orice moment iar asta reprezintă în jur de 10%, adică o creștere de 10% a luminii sau strălucirii cerului. Odată ce depășim acel punct, devine aproape imposibil să efectuăm observații științifice. Aceasta este limita la care au fost construite instrumentele și observatoarele de miliarde de dolari”, a mai precizat Noon.

că numărul tot mai mare de sateliți nu înseamnă doar șanse crescute de coliziuni pe orbită, ci și faptul că lumina ar putea perturba sateliții științifici ai agenției americane, ar putea cauza defecte în imaginile Telescopului Spațial Hubble și ar putea pune în pericol șansele detectării un asteroid care se îndreaptă spre Pământ.

Astronomul Jonathan McDowell, de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică, a spus că flotele de sateliți sunt „o amenințare existențială pentru astronomia [desfășurată] la sol”.

De asemenea, odată cu globalizarea astronomiei, academicienii folosind date de la observatoare din toate colțurile planetei, toată lumea va fi afectată. Cercetătorii au atras atenția că sateliții amenință posibile descoperiri și vor pune în pericol „principala misiune, acea de a descoperi neașteptatul”.

articolul original.

Berlinul l-a informat pe Musk ce vrea de la Twitter

6 January 2023 at 21:09
By: -
image

Ministrul german pentru mediul digital şi transporturi, Volker Wissing, s-a întâlnit recent cu Elon Musk pentru a clarifica ce aşteaptă Berlinul de la Twitter, în special în combaterea dezinformării, de când fondatorul Tesla a preluat reţeaua de socializare

Anunțul a fost făcut vineri de Berlin, informează Reuters.

Wissing, care s-a aflat în California la începutul anului, i-a spus lui Musk că Germania să aşteaptă ca Twitter să respecte voluntar angajamentele de luptă împotriva dezinformării, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului pentru Mediul Digital şi Transporturi.

Ministrul german i-a mai spus patronului Twitter că se aşteaptă ca reţeaua de socializare să adere la Regulamentul privind serviciile digitale, convenit de cele 27 de state membre ale UE şi de eurodeputaţi în aprilie 2022, care le cere platformelor online să depună mai multe eforturi pentru a contracara conţinutul ilegal pe internet.

"A fost o discuţie foarte deschisă şi lungă", a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat, adăugând că Musk i-a oferit garanţii lui Wissing.

Guvernul german va continua să observe în mod critic situaţia de la Twitter, a adăugat purtătorul de cuvânt, care nu a comentat în detaliu declaraţiile individuale ale lui Musk.

Twitter nu a răspuns deocamdată unei solicitări de a comenta.

articolul original.

Alertă. 200 de milioane de adrese de mail ale conturilor de pe Twitter au fost furate

6 January 2023 at 08:56
image

Twitter se confruntă cu o nouă spargere a bazei de date. De data aceasta 200 de milioane de adrese de email și datele de contact ale persoanelor, inclusiv numerele de telefon au fost postate pe internet. Adresele de mail au fost postate spre vânzare pe un forum de hacking.

Alon Gal, co-fondatorul companiei israeliene de monitorizare a securității cibernetice Hudson Rock, a scris pe LinkedIn că încălcarea „va duce, din păcate, la multe acțiuni de hacking, phishing și doxxing ”. El a numit-o „una dintre cele mai semnificative scurgeri de adrese de mail pe care le-am văzut”.

Până acum, compania de socializare nu a comentat raportul, despre care Gal a postat prima dată pe rețelele de socializare pe 24 decembrie, și nici nu a răspuns la întrebările despre încălcare de la acea dată. Nu este clar ce acțiune, dacă este cazul, a luat Twitter pentru a investiga sau a remedia problema.

Nu a fost încă verificat independent dacă datele de pe forum erau autentice și proveneau de pe Twitter. Capturi de ecran ale forumului hackerilor au circulat online începând de miercuri. Iar printre aceste date se numără și adresa de mail a fostului președinte american Donald Trump, dar și conturile șefilor Google, Amazon și alții.

Nu se cunoaște însă când a putut avea loc această scurgere de informații din cadrul twitter, dar datele ar putea fi din perioada 2021, înainte ca Elon Musk să preia compania.

Elon Musk a cumpărat twitter în octombrie 2022, pentru suma de 44 de miliarde de dolari. Urmare a acestei achiziții și-a impus stilul său propriu de a conduce compania și a concediat mai mulți foști ingineri.

articolul original.

Elon Musk nu mai e cel mai bogat om din lume, după ce a pierdut 200 de miliarde de dolari

3 January 2023 at 10:29
Foto: news.ro

Nimeni nu a făcut, sau a pierdut, mai mulţi bani ca Elon Musk, averea antreprenorului în vârstă de 51 de ani înregistrând o pierdere fără precedent de 200 de miliarde de dolari din noiembrie 2021.

În contextul financiar, se pare că averea acestuia era de 340 de miliarde de dolari în urmă cu 14 luni. Ea este evaluată acum la 137 de miliarde de dolari, ceea ce l-a costat distincţia de cel mai bogat om din lume.

Acest titlu îi revine acum preşedintelui brandului francez de lifestyle LVMH, Bernard Arnault, care are o avere de 162 de miliarde de dolari.

În prezent, Forbes l-a detronat pe Elon Musk de pe primul loc în clasamentul miliardarilor în luna decembrie.

În contextul activităţilor, Elon Musk, care deţine compania de maşini electrice Tesla şi compania de aeronautică SpaceX, a achiziţionat în octombrie platforma de socializare Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, moment care a coincis cu o depreciere continuă a valorii acţiunilor Tesla, despre care unii acţionari nu cred că este o coincidenţă.

În luna noiembrie, Elon Musk a glumit despre pierderea de bani pe Twitter.”Cum să faci o mică avere pe reţelele sociale? Începe cu una mare”, a scris el pe Twitter.

În acest sens, omul de afaceri miliardar a folosit platforma Twitter pentru a-şi promova politica, ceea ce l-a făcut în mare măsură nepopular în rândul progresiştilor care tind să susţină afaceri precum Tesla, care promovează energia alternativă.

Compania auto Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei în eforturile de a face Twitter profitabil.

În modul său caracteristic, Elon Musk a salutat duminică, noul an, pe Twitter cu următoarea predicţie:”Un lucru este sigur. Nu va fi plictisitor”.

articolul original.

Dezastrul continuă pentru miliadarul Elon Musk! A intrat în istorie după ce a pierdut o avere mai mare decât oricine altcineva

3 January 2023 at 06:15
image

Directorul general al Tesla, SpaceX și Twitter, Elon Musk, a intrat în istorie după ce a devenit prima persoană care a pierdut vreodată 200 de miliarde de dolari.

CEO-ul Tesla (TSLA), SpaceX și Twitter are o avere de 137 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index, suficient de bun pentru locul doi pe lista celor mai bogați din lume, după președintele LVMH (LVMHF), Bernard Arnault. Dar la apogeul său în noiembrie 2021, averea netă a lui Musk era de 340 de miliarde de dolari. Asta face ca Musk să fie prima persoană care a pierdut vreodată 200 de miliarde de dolari, a raportat Bloomberg săptămâna trecută, scrie CNN.

Cea mai mare parte a averii lui Musk este legată de Tesla (TSLA), al cărei stoc a scăzut cu 65% în 2022. Cererea de Tesla (TSLA) a scăzut pe măsură ce concurența în vehiculele electrice de la producătorii auto consacrați a crescut anul trecut. Compania și-a ratat obiectivele de creștere și a redus producția în China. Livrările sale din trimestrul al patrulea, anunțate luni, au ratat estimările Wall Street.

Dovezile privind scăderea interesului cumpărătorilor de mașini pentru Tesla au devenit evidente luna trecută, după ce compania a anunțat o vânzare rară, în încercarea de a goli stocurile. Tesla a oferit două reduceri pentru cumpărătorii care iau în primire un vehicul înainte de sfârșitul anului, oferind inițial o reducere de 3.750 de dolari, apoi dublând reducerea la 7.500 de dolari cu două săptămâni înainte de sfârșitul anului 2022.

Investitorii au fost zguduiți de reduceri, ducând acțiunile să scadă cu 37% în decembrie.

Criticii s-au întrebat de mult timp dacă Tesla a meritat vreodată evaluarea de un trilion de dolari pe care o avea la începutul anului 2022.

La apogeul său, Tesla valora mai mult decât cei mai mari 12 producători de automobile de pe planetă la un loc, în ciuda faptului că avea o fracțiune din vânzările lor.

Tesla a încheiat anul în valoare de 386 de miliarde de dolari – încă mult mai mare decât rivalii săi producători de automobile, dar mult mai mică decât titanii tehnologiei – Apple (AAPL), Microsoft, (MSFT) Google (GOOGL) și Amazon (AMZN) – cu care era comparată. cu un an în urmă.

Achiziția Twitter de 44 de miliarde de dolari de către Elon Musk nu a ajutat nici acțiunile Tesla, nici averea personală a lui Musk. Musk, cel mai mare acționar al Tesla, a vândut acțiuni Tesla în valoare de 23 de miliarde de dolari de când interesul său pentru Twitter a devenit public în aprilie.

Twittarea lui constantă și comportamentul din ce în ce mai neregulat, în special după ce a preluat funcția de CEO la Twitter, i-a înfuriat pe investitorii Tesla care doresc ca Musk să acorde mai multă atenție companiei sale semnificativ mai mari și mai valoroase. Musk s-a apărat împotriva criticilor, spunând că nu a ratat o întâlnire majoră Tesla de când și-a asumat responsabilitatea pentru Twitter.

Acțiunile Tesla ar putea reveni, iar Musk ar putea deveni din nou cea mai bogată persoană din lume. Dar reputația lui Musk de geniu a suferit unele daune serioase în 2022 – aproape la fel de mult ca și averea lui personală, scrie dcnews.ro

articolul original.

Câți bani au pierdut cei mai bogaţi 500 de miliardari din lume în 2022?

3 January 2023 at 01:00
image

An de coşmar pentru magnaţii lumii. Elon Musk şi cei mai bogaţi 500 de miliardari din lume au pierdut 1,4 trilioane de dolari în 2022, potrivit unei analize prezentate de Ziarul Financiar.

Cei mai bogaţi 500 de oameni din lume au pierdut în 2022 aproape 1.400 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Combinat cu inflaţia generalizată şi înăsprirea agresivă a politicilor băncilor centrale, anul a fost marcat de o serie dramatică de pierderi pentru un grup de miliardari ale căror averi au atins culmi inimaginabile în timpul erei COVID. În cele mai multe cazuri, cu cât creşterea este mai mare, cu atât căderea este mai dramatică: Jeff Bezos, Changpeng Zhao şi Mark Zuckerberg au pierdut în total aproximativ 392 de miliarde de dolari din averile lor combinate.

Există și veşti bune pentru unii miliardari

Există, totuşi, veşti bune pentru unii miliardari. Gautam Adani din India i-a depăşit pe Bill Gates şi Warren Buffett în indicele de avere, în timp ce unele dintre cele mai bogate familii din lume, cum ar fi familia Koch şi clanul Mars, şi-au mărit, de asemenea, averile în mod considerabil. Francizele sportive au devenit la rândul lor din ce în ce mai valoroase, devenind tot mai inaccesibile, cu excepţia celor 0,0001% dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii.

Musk, cel mai bogat om din lume la acel moment, a pierdut 25,8 miliarde de dolari pe 27 ianuarie, după ce Tesla Inc. a avertizat asupra problemelor de aprovizionare. Este a patra cea mai mare scădere înregistrată într-o zi din istoria Bloomberg Wealth Index.

Cât au pierdut cei mai bogaţi oameni din Rusia?

din Rusia au pierdut în mod colectiv 46,6 miliarde de dolari pe 24 februarie, ziua invaziei Ucrainei. La scurt timp, autorităţile din Uniunea Europeană, Marea Britanie şi Statele Unite au impus o serie de sancţiuni împotriva „oligarhilor” ruşi şi a companiilor lor, făcând aproape imposibil pentru magnaţii din domeniul afacerilor să îşi controleze activele în Occident.

Pieţele chinezeşti suferă la rândul lor, cu 64,6 miliarde de dolari scurşi din averile celor mai bogaţi oameni din ţară la 14 martie. Aceştia au pierdut alte 164 de miliarde de dolari în 2022 din cauza eforturilor susţinute de a limita răspândirea COVID-19, a unei pieţe imobiliare în scădere şi a concentrării sporite asupra industriei tehnologice, în timp ce tensiunile comerciale cu SUA au continuat să aibă un impact negativ asupra celei de-a doua economii mondiale.

articolul original.

Elon Musk, ironie la adresa lui Andrew Tate, după ce a fost reținut: „E mai bine să faci acasă”

31 December 2022 at 19:10

Elon Musk a scris un mesaj cu subînțeles ce îl privea strict pe Andrew Tate, la câteva ore după ce acesta a fost reținut. Magnatul companiei Tesla nu a ratat ocazia de a-i face pe cei care îl urmăresc pe Twitter să râdă cu lacrimi.

Dacă până în prezent Greta Thunberg a fost cea care l-a ironizat pe unul dintre frații Tate, iată că acum a venit rândul lui Elon Musk să vorbească despre ultimele evenimente care au avut loc în România. Așa cum ne-a obișnuit de-a lungul anilor, miliardarul a postat un mesaj cu subînțeles în care face referire, de această dată, la Andrew Tate.

Elon Musk, ironie fără margini la adresa lui Andrew Tate

Totul a pornit în momentul în care Andrew Tate și Greta Thunberg s-au întrecut în declarații pe Twitter. La un moment dat, bărbatul s-a filmat în timp ce le cerea oamenilor mai multe cutii de pizza și îi îndemna pe urmăritorii săi să nu cumva să le recicleze. Imediat după, polițiștii au dat buzna în casa fraților Tate și i-au reținut.

Pe contul de Twitter al lui Elon Musk a apărut în urmă cu puțin timp un mesaj amuzant, fiind urmat de o serie de reacții neașteptate.

„Uneori e mai bine să faci pizza acasă”, a scris magnatul companiei Tesla pe Twitter.

Așa cum era de așteptat, o mulțime de persoane au reacționat la spusele miliardarului, însă, unul dintre cele mai apreciate lanțuri de magazine care comercializează pizza a luat atitudine. Jerry’s Pizza este brandul care a apărut pe cutiile din videoclipul lui Andrew Tate, făcându-i astfel de oficiali să îi răspundă magnatului.

„Nu este întotdeauna adevărat! Când ai 10 copii trebuie să faci multe bucăți! Sau dacă ești blocat la muncă pentru că șeful tău a transformat biroul într-un dormitor, e posibil să nu ai altă variantă. Lasă Jerry’s Pizza să gătească pentru tine!”, a fost mesajul transmis de oficialii Jerry’s Pizza.

articolul original.

Previziunea-șoc a „noului Nostradamus” pentru 2023. Ce susține clarvăzătorul Athos Salomé că se va întâmpla anul acesta

31 December 2022 at 07:24

Athos Salomé, supranumit „Noul Nostradamus”, a dezvăluit, recent, în cadrul unui interviu, ce s-ar putea întâmpla în anul 2023. Clarvăzătorul are o teorie de-a dreptul șocantă cu privire la Zona 51, un loc top-secret al Armatei Americane, în jurul căruia s-a format o adevărată mitologie cinematografică. Dacă previziunea se va adeveri, ar putea însemna schimbarea lumii pe care o cunoaștem. 

Ca urmare a previziunilor sale care, de altfel, s-au adeverit, Athos Salomé, un brazilian de etnie romă, a ajuns cunoscut în întreaga lume. Încă din anul 2012, a prevăzut pandemia, iar când totul s-a adeverit, oamenii au început să-l asculte.

De această dată, Noul Nostradamus a acordat un interviu în care a dezvăluit că Elon Musk știe ce se ascunde, de fapt, în Zona 51, cea mai controversată bază militară a americii. Previziunea sa este cu totul șocantă.

Athos Salomé, supranumit „Noul Nostradamus”. Sursă foto: Instagram

Previziunea Noului Nostradamus pentru 2023

Potrivit spuselor brazilianului, în anul 2023, un tunel de sub pământ, localizat în Zona 51, ar putea transporta oamenii în timp, spațiu sau în alte dimensiuni, așa cum doar în producțiile cinematografice pare posibil.

„Există un tunel sub pământ în acea zonă care duce la un portal tridimensional, care urmează să fie deschis în 2023. Acest portal ar putea transporta oameni în timp și spațiu, chiar în alte dimensiuni. Există un tunel care duce în alt loc și acest acces este ceea ce toată lumea își dorește, să se joace de-a zeii. 

Poate părea o realitate imposibilă, dar este folosită și utilizată în științele oculte. În același mod, acest lucru se întâmplă în Antarctica, ca și cum toate acestea ar fi conectate”, a spus Noul Nostradamus pentru Daily Star.

(CITEȘTEȘI: Nostradamus, profeții îngrijorătoare pentru 2023. Ce se va întâmpla în Marea Neagră)

articolul original.

Tesla pierde clienți din cauza scandalurilor în care este implicat CEO-ul Elon Musk

24 December 2022 at 23:00
image

Nu doar investitorii Tesla au ajuns la capătul răbdării cu CEO-ul companiei, Elon Musk, care a generat haos după preluarea Twitter. Chiar și clienții companiei devin precauți față de asocierea cu miliardarul controversat. Aceștia fie aleg o companie concurentă, fie anulează comenzile.

„Personalitatea lui distruge complet marca Tesla. Aștept cu nerăbdare să am o existență fără Elon”, a declarat un director de biotehnologie al cărui contract de închiriere pentru Model S este aproape de final, conform Futurism.

Raportul subliniază măsura în care scandalurile în care s-a , de la comentarii vădit transfobice, și până răspândirea dezinformărilor și interzicerea jurnaliștilor pentru că au încălcat noi politici vagi și rapid inversate, are un efect real asupra reputației Tesla.

Clienții Tesla se distanțează de companie din cauza lui Elon Musk

„Nu vreau să sprijin o companie sau pe nimeni altcineva care se comportă în felul acesta”, a declarat un alt client, care și-a anulat comanda pentru o nouă mașină Tesla.

Rămâne de văzut unde va ajunge compania în urma acestui tip de mânjire a unui brand cândva respectat. Musk are multe de rezolvat în următoarele săptămâni sau luni, în timp ce caută un director general care să preia .

Tesla rămâne în coontinuare lider pe piața vehiculelor electrice

Acțiunile Tesla sunt în picaj, după ce au scăzut cu mult peste 60 de procente de la începutul anului. Investitorii sunt furioși pe Musk pentru că a abandonat compania într-o perioadă de criză.

Înăs, probabil că acesta este departe de a fi . Compania are în continuare un avans sănătos față de concurența sa în domeniul vehiculelor electrice.

Dar fisurile încep să se vadă, iar comportamentul de neînțeles al lui Musk nu trece neobservat de data aceasta.

articolul original.

Elon Musk a spus când va demisiona din funcția de CEO al Twitter

22 December 2022 at 01:00
image

Elon Musk a declarat că va demisiona din funcția de director executiv al Twitter atunci când va găsi pe cineva „suficient de nebun pentru a accepta postul”, scrie BBC.

Miliardarul a promis anterior că va respecta rezultatul unui sondaj de opinie realizat pe Twitter, în urma căruia 57,5% dintre utilizatori au votat „da” pentru ca el să renunțe la această funcție.

spune că va conduce în continuare echipele de software și servere după ce înlocuitorul său va fi găsit.

Schimbările de pe platformă de la preluarea acesteia de către Musk au fost foarte criticate.

Musk a concediat aproximativ jumătate din personal

De când a cumpărat site-ul de socializare, în octombrie, Musk a concediat aproximativ jumătate din personal și a încercat să lanseze funcția de verificare plătită. Funcția a fost relansată săptămâna trecută.

De asemenea, grupurile de apărare a libertăților civile au criticat abordarea sa privind moderarea conținutului, acuzându-l că ia măsuri care vor spori discursul instigator la ură și dezinformarea.

Vineri, Musk a fost condamnat de Organizația Națiunilor Unite și de Uniunea Europeană pentru decizia Twitter de a suspenda unii jurnaliști care se ocupă de firma de socializare.

ONU a scris pe Twitter că libertatea presei „nu este o jucărie”, în timp ce UE cu sancțiuni.

Posibili înlocuitori ai lui Elon Musk la conducerea Twitter

Este pentru prima dată când multimiliardarul a răspuns la sondajul lansat recent în care întreba dacă ar trebui să demisioneze. Găsirea unei persoane care să preia platforma de socializare ar putea fi o provocare, potrivit lui Musk. Unele persoane speculează că și cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, ar putea reveni la conducerea companiei. El a demisionat din funcția de director general în noiembrie 2021.

Printre alte nume menționate ca posibili înlocuitori se numără Sheryl Sandberg, fostul director operațional al Facebook, Sriram Krishnan, inginer și apropiat al dlui Musk, și Jared Kushner, fost consilier prezidențial american și ginerele lui Donald Trump.

Musk a vândut acțiuni Tesla

În trecut, Musk s-a supus sondajelor de pe Twitter.

Timp de câteva săptămâni, investitorii i-au cerut domnului Musk să renunțe la conducerea platformei de socializare, spunând că a fost distras de la conducerea corespunzătoare a Tesla. Acțiunile companiei de automobile electrice s-au prăbușit cu peste 65% în ultimul an.

Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a finanța achiziția sa, ceea ce a contribuit la scăderea acțiunilor.

articolul original.

Elon Musk anunţă că va demisiona de la conducerea Twitter, după ce va găsi un înlocuitor: „De îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul”

21 December 2022 at 07:07
image

Elon Musk afirmă că va demisiona din funcţia de director executiv al Twitter. El spune că va face acest lucru după ce va găsi persoana potrivită pentru a-l înlocui.

„Voi demisiona din funcţia de CEO de îndată ce voi găsi pe cineva suficient de nebun pentru a accepta postul! După aceea, doar voi superviza echipele de la software şi servere”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Should I step down as head of Twitter? I will abide by the results of this poll.

— Elon Musk (@elonmusk) December 18, 2022

Este pentru prima dată când miliardarul declară public că părăseşte rolul de şef al platformei sociale recent achiziţionate, după ce utilizatorii Twitter au votat în acest sens într-un sondaj pe care însuşi Musk îl lansase duminică seară întrebându-i dacă ar trebui să demisioneze, relatează „The Guardian”, scrie News.ro.

Nu este prima dată, însă, când Elon Musk spune că nu va conduce compania pe termen lung. În noiembrie, Elon Musk declarase în faţa unui tribunal din Delaware că îşi va reduce timpul petrecut la Twitter şi că va găsi în cele din urmă pe cineva care să conducă afacerea în locul său.

Totuşi, duminică, el declarase că nu există un succesor şi că „nimeni nu vrea postul care să poată ţine Twitter în viaţă”.

Vă recomandăm să citiți și: Elon Musk a întrebat, utilizatorii au votat: 57,5% îl vor plecat de la șefia Twitter! Ce reacția a avut miliardarul

Sondajul prin care utilizatorii au confirmat că vor demisia lui Musk a urmat unei serii de decizii controversate ale noului proprietar al Twitter

Apelurile de pe Wall Street pentru ca Musk să demisioneze de la Twitter s-au înmulţit în ultimele săptămâni şi, recent, chiar şi investitorii Tesla s-au întrebat dacă nu cumva concentrarea sa asupra platformei sociale nu îl distrage atenţia prea mult de la conducerea afacerii cu vehicule electrice. Musk a recunoscut, de altfel, în audierea de la tribunalul din Delaware, că a avut prea multe pe cap.

Înainte de tweet-ul de marţi, singurul răspuns al lui Musk la sondajul lansat duminică  – în care 57,7 la sută dintre cei care au reacţionat au spus „da” demisiei –  a fost să transmită ideea potrivit căreia rezultatele au fost distorsionate de conturi false. De asemenea, el a răspuns la un tweet care sugera că doar utilizatorii care plătesc 8 sau 11 dolari (pentru abonaţii iOS) pentru un abonament Twitter Blue ar trebui să poată vota în sondaje, spunând că Twitter „va face această schimbare”.

Sondajul prin care utilizatorii au confirmat că vor demisia lui Musk a urmat unei serii de decizii controversate ale noului proprietar al Twitter. Acesta a interzis mai întâi un cont ce urmărea locaţia avionului său privat, apoi a urmat o suspendare în masă a jurnaliştilor critici care au relatat despre această interdicţie. După ce utilizatorii au reacţionat anunţând că vor pleca pe alte platforme, Musk a implementat o nouă politică prin care a interzis toate link-urile către alte reţele sociale, inclusiv Mastodon, Instagram şi Facebook. Schimbarea a fost făcută în timpul finalei Cupei Mondiale din Qatar, unde Musk a fost văzut în prezenţa ginerelui fostului preşedinte american Donald Trump, Jared Kushner. Până la sfârşitul zilei, însă, Musk a renunţat la această măsură afirmând că toate schimbările majore de politică din viitor vor fi decise prin vot.

Vă recomandăm să citiți și: Twitter a închis conturile unor jurnalişti care relatau despre Elon Musk

Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
articolul original.
❌