ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Astazi — 30 September 2022Ultimele Stiri

Elicopter chemat pentru un bărbat în stare gravă (video)

30 September 2022 at 05:36

Elicopterul SMURD a fost solicitat de urgență la Botoșani, vineri dimineaţă, pentru a prelua un bărbat în stare gravă.

În vârstă de 77 de ani, acesta a fost diagnosticat de medici cu infarct miocardic acut. Pacientul va fi preluat de un echipaj medical de pe secția de cardiologie a Spitalului Județean. Ulterior, acesta va transportat pe terenul UM 01189.

Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a unei situații la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD, pe terenul UM 01189.

articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Accident la Jucu cu două mașini, trei tineri răniți, a intervenit elicopterul SMURD, circulația blocată – VIDEO

27 September 2022 at 10:58

Două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe șoseaua Gherla-Cluj-Napoca, în zona localității Jucu.

Accidentul s-a produs marți, 27 septembrie, în jurul orei 13. Din primele informații, este vorba despre o coliziune frontală.

accident jucu

Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca cu două autospeciale, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă și două Ambulanțe.

Într-un autoturism se afla încarcerat un bărbat de 40 de ani. Folosind echipamentele speciale, pompierii l-au extras din mașina puternic avariată și l-au predat echipajelor medicale, acesta fiind conștient și cooperant.

Trei tineri de 18, 19 și 20 de ani au primit îngrijiri medicale, având la o primă evaluare leziuni minore.

accident jucu

În sprijin a fost chemat și elicopterul SMURD de la Jibou, însă nu a mai fost necesară intervenția acestuia. La misiune iau parte două autospeciale, un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă și două ambulanțe SAJ.

accident jucu

foto primită de la Rodica

Din cercetările polițiștilor  a rezultat că un bărbat în vârstă de 40 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, care se deplasa cu autoturismul pe direcția Gherla spre Cluj-Napoca, ajuns la km 21+646m, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus de un tânăr de 19 ani, din municipiul Dej.

În urma impactului, atât cei doi conducători auto, cât și alți doi pasageri din autoturismul condus de tânărul de 19 ani, au avut nevoie de îngrijiri de specialitate, fiind transportați la o unitate medicală.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.

Traficul rutier a fost blocat timp de aproximativ o oră.

video gherla info

articolul original.

Incendiu uriaș într-o stațiune populară din Turcia. 2 morți după ce un elicopter s-a prăbușit în timpul intervenției (Foto & Video)

21 September 2022 at 18:12
By: -

Un incendiu de vegetație a izbucnit miercuri în stațiunea Marmaris din sud-vestul Turciei. Doi oameni au murit și 5 au fost răniți după ce un elicopter al pompierilor turci s-a prăbușit în timpul intervenției.

citizencitizen

Biroul guvernatorului local din Mugla a declarat că incendiul a izbucnit în pădurile din jurul zonei Yalancibogaz. Un fum gros s-a ridicat din munții care se învecinează cu marea, potrivit Reuters.

Vântul a alimentat incendiul, au mai spus autoritățile. 15 elicoptere și opt avioane au aruncat apă asupra flăcărilor, în timp ce sute de persoane și zeci de camioane cu apă și tunuri cu apă ale poliției lucrau la sol pentru a stinge incendiul.

citizencitizen

Incendiile de vara trecută, majoritatea produse tot în apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate vreodată în Turcia, a declarat atunci un specialist al Uniunii Europene, adăugând că Marea Mediterană a devenit un punct fierbinte al incendiilor de vegetație.

Guvernul turc a fost criticat pentru reacția lentă și slaba pregătire în lupta împotriva incendiilor de vegetație la scară largă, inclusiv pentru lipsa unor avioane moderne de stingere a incendiilor.

citizencitizen
articolul original.

Elicopter chemat în judeţ cu repetiţie, la interval de două ore (video)

20 September 2022 at 15:32

Elicopterul SMURD a fost solicitat, din nou, de urgență la Botoșani, marţi, pentru a prelua o femeie în stare gravă.

În vârstă de 59 de ani, aceasta a fost diagnosticată de medici cu infarct miocardic acut. Femeia a fost preluată de un echipaj de la Ambulanță și transportată pe terenul UM 01189 pentru a fi dusă la Iași pe calea aerului.

Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire a unei situații la aterizarea/decolarea elicopterului SMURD, pe terenul UM 01189.

Cu doar două ore înainte aeronava medicală a fost solicitată la Dorohoi, tot pentru o femeie diagnosticată cu infarct.

articolul original.

Poliția Rutieră cumpără elicoptere cu senzori electrono-optici, sute de autospeciale și etiloteste

20 September 2022 at 10:23
By: -
image

Poliția Rutieră va cumpăra două elicoptere de patrulare prevăzute cu senzori electrono-optici, 300 de autospeciale, 800 de etiloteste, 200 de kit-uri de depistare a drogurilor în salivă și o platformă IT care să permită transmiterea și procesarea în timp real a informațiilor culese din teren.

Publicitate

Este vorba despre proiectul „Horus”, a cărui notă de fundamentare a fost aprobată de Guvern și care necesită investiții de 216 milioane de lei, derulate în următorii doi ani, potrivit Economedia.

Finanțarea este asigurată din bugetul propriu (15%) și din surse externe (85%).

Poliția a precizat că România are un număr exagerat de accidente soldate cu decese și ar trebui să fie dotată mai bine, ca să poată împiedica producerea a cât mai multe dintre ele.

Potrivit Poliției, cele două elicoptere de care are nevoie vor contribui la întărirea capacității de monitorizare și gestionare a traficului rutier, căutare-salvare atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, misiuni aeriene de patrulare, supraveghere și recunoaștere.

Publicitate

Cele 300 de autospeciale vor întări capacitatea operativă a Poliției și vor fi distribuite în locurile cele mai pretabile la accidente.

Totodată, subliniază Poliția, cumpărarea a 200 de dispozitive mobile de depistare a persoanelor ce au consumat droguri și s-au urcat la volan este necesară pentru că acest consum a crescut drastic, în ultimii ani, sau, cel puțin, a început să fie depistat tot mai mult.

Poliția Rutieră și-a stabilit ca obiectiv ca, în intervalul 2021 – 2030, să reducă gradual numărul de decese provenit din accidente pe drumurile publice cu 50%, față de etalonul 2020.

articolul original.

Elicopterul inarmat usor sud-coreean (LAH) intra in productie

20 September 2022 at 03:00

Noul elicopter din clasa LAH (Light Armed Helicopter) de 5 tone al Korea Aerospace Industries se afla in ultima etapa de testare inaintea certificarii de la sfarsitul acestui an.

LAH va inlocui vechile modele AH-1J/S Cobra si MD-500 Defender din dotarea fortelor armate sud-coreene.

Proiectul LAH (Light Armed Helicopter) a inceput in 2015, in comun cu proiectul civil LCH (Light Civil Helicopter), pentru a reduce costurile de dezvoltare si exploatare prin procentajul ridicat de piese si componente comune. Platforma comuna celor 2 proiecte este o varianta a Airbus H-155 (fost Eurocopter EC-155, evolutie a AS365 Dauphin/AS565 Panther – din care deriva si Harbin Z-9 chinezesc), adaptata cerintelor sud-coreene, cu principalele diferente: designul cabinei, transmisia si palele rotorului principal.

H-155 adauga la randul sau o cabina mai mare cu 30% si un spatiu de bagaje cu 130% mai mare fata de variantele anterioare de AS-365 Dauphin, precum si un nou rotor Spheriflex compozit cu 5 pale cu incastrare flexibila, cuplat cu un fenestron anticuplu imbunatatit si motoare mai puternice (935 Cp fata de doar 852 Cp ale Dauphin) Turbomeca Arriel 2C2.

Greutatea maxima la decolare a LAH este de 4,92 tone iar cea gol de doar 2,62 tone, fiind fabricat din materiale compozite si aliaje ușoare. Propulsia este asigurata de doua motoare Safran Arriel 2L2 cu o putere maxima de 1032 Cp (770 KW) fiecare, ele fiind controlate prin intermediul unui sistem electronic digital (FADEC). Motoarele sunt dezvoltate si fabricate in Coreea printr-un acord intre Safran si Hanwha Techwin.

Echipamentul cabinei este „full-glass”, toti parametrii tehnici, tactici si de navigatie fiind afisati pe ecrane LCD de mari dimensiuni. In bot se afla un cap optoelectronic dotat cu camera de vedere pe timp de zi si infrarosu.

LAH integreaza ca armament principal un tun rotativ M197 cu 3 tevi de calibrul 20 mm montat sub bot, iar pe pilonii laterali poate agata containere de rachete nedirijate calibrul 70 mm si rachete antitanc , in curs de testare fiind si solutii de lansare a munitiilor ratacitoare si colaborarea cu drone (MUM-T), solutii dezvoltate in parteneriat cu Israel Aircraft Industries .

Noul elicopter este multirol, putand sa lupte cu tancurile si vehiculele blindate inamice, sa efectueze misiuni de recunoastere sau de sprijin pentru fortele terestre, si sa transporte trupe ale fortelor terestre.

In martie 2015 KAI și Airbus au semnat un memorandum de cooperare pentru vanzarea și sprijinul tehnic al ambelor elicoptere aflate în dezvoltare iar 3 luni mai tarziu,  s-a inceput proiectarea, care a durat pana in luna august 2016. Primul prototip, finalizat in decembrie 2018, a avut zborul inaugural pe 4 iulie 2019.

Daca cei de la KAI reusesc sa finalizeze faza de testare a LAH pana la sfarsitul lui noiembrie si se obtine certificatul, chiar de anul viitor ar putea fi livrate primele elicoptere catre armata sud-coreeana.

Previziunile de productie, includ pe langa cele 170 elicoptere LAH si aproximativ 100 de exemplare LCH, precum si un potential de export de 300-400 unitati. Deja oficialitatile din Emiratele Arabe Unite si-au exprimat interesul pentru elicopterul coreean in luna martie.

LAH/LCH este probabil ultimul descendent direct al familiei AS-365Dauphin/H155M, familie care va fi inlocuita in inventarul militar francez de H-160M.

Iata si un tabel cu  cateva date comparative intre acesta si alte cateva elicoptere de pe aceeasi nisa (am pastrat H145 ca si referinta pentru multirolul care ne este oferit si noua, H135 nefiind nici el departe, dar amandoua situate in liga inferioara fata de familia Dauphin):

Model AS365 Panther LCH/LAH H145/ BK117 AW159 H160 AW169
Pasageri 10 10 9 8 12 10
Lungime (m) 13,68 14,6 13,03 15,24 13,96 14,64
D. rotor (m) 11,94 12,6 11 12,8 13,4 12,12
Inaltime (m) 4,06 4,35 3,45 3,73 4,91 4,5
S. disc rotor (mp) 111,98 124,7 95 128,7
Masa gol, (kg) 2389 2620 1792 3300 4240 2850
Masa utila (kg) 1600 1793 1361 1760 1800
Masa maxima (kg) 4077 4756 3585 5330 5670 4600
Masa sarcina max.(kg) 4300 4920 3350 6000 6050 4800
Viteza croaziera (km/h) 243 243 246 256 296 268
Viteza max (km/h) 324 325 268 324 337 306
Raza actiune (km) 827 857 680 528 850 820
Plafon de serviciu (m) 5865 4572 5240 5900 4500
Viteza de urcare (m/s) 8,9 8,9 8,1 11 8,9
Motoare: 2 × Turbomeca Arriel C2 852 Cp 2 × Safran Arriel 2L2
1032 Cp
2 × Turbomeca Arriel 1E2 740 Cp 2 × LHTEC CTS800-4N 1361 Cp 2x Turbomeca Arrano 1A 1280 Cp 2× Pratt & Whitney PW210A 1000 Cp

Ideea de elicopter inarmat usor se regaseste si in familiile H135M/H145M, OH-58 Kiowa si MD/OH-6/AH-6, acestea putand desfasura misiuni de recunoastere si acompaniere a elicopterelor de atac dedicate, dupa cum se vede mai jos:

Inca asteptam cu sufletul la gura ce va rezulta din competitia americana pentru elicopterul de recunoastere si atac usor…

Marius Zgureanu

Surse:

https://www-altair-com-pl/news/view?news_id=37891

.

articolul original.

Polonia calca apasat

15 September 2022 at 03:00

Si continua cu programele de dotare cu tehnica de lupta, de multe ori, luand pe toata lumea prin surprindere.

Prima stire are legatura cu marina poloneza, compania britanica Babcock a anuntat ca a fost semnat contractul pentru proiectarea fregatelor Arrowhead-140PL (la baza clasa Type 31), nave alese de Polonia in cadrul programului de dotare cu trei fregate multirol, ca si contractul pentru transferul de tehnologie necesar construirii celor trei nave.

Bugetul alocat este de 1,83 miliarde de euro si are legatura, cel mai probabil, doar cu finalizarea constructiei celor trei nave, nu si cu armamantul.

Referitor la dotare, fregatele din clasa Arrowhead-140PL vor avea un deplasament de 7000 de tone si vor dispune de rachete anti-nava Saab/Diehl RBS Mk III/IV, 32 de celule verticale pentru rachete CAMM/CAMM-ER. Si cum intr-o singura celula incap patru astfel de rachete, o singur fregata poloneza va avea “un plin” de 128 de rachete. Lipsesc insa rachetele anti-aeriene cu raza lunga, Aster 30 de exemplu.

Tunul principal va fi unul rapid de 76mm, plus doua CIWS de 35mm, sonar in chila, sonar tractat, elicopter mediu, torpile calibrul 324mm MU-90.

Constructia primei nave ar trebui sa inceapa in in august 2023, iar intrarea in dotare in 2028, 2029 si 2031. Acest program este in grafic, nimic deosebit aici.

Polonia cumpara 96 de elicoptere AH-64E Guardian

Dar vestea cu adevarat surprinzatoare vine de la ministrul apararii de la Varsovia, Mariusz Blaszczak, care a anuntat ca Polonia a cerut Statelor Unite acordul pentru achizitia a numai putin de 96 de elicoptere de atac Boeing AH-64 Ev6 Guardian, varianta care a zburat pentru prima oara in 2020.

De asemenea Apacheul polonez va fi dotat si cu radarul LongBow. Varsovia se asteapta ca in cadrul acestui contract sa aiba loc si un transfer de tehnologie. Nu se stie deocamdata despre ce este vorba, greu de presupus ca polonezii au de gand sa fabrice AH-64E la ei acasa si ramane de vazut despre ce transfer de tehnologie poate fi vorba in conditiile in care compania PGZ, constructoarea elicopterelor Sikorsky S-70i Black Hawk, apartine Lockheed Martin.

De amintit ca planurile initiale prevedeau achizitia a 32 de elicoptere de atac, in cadrul programului “Kruk”.

Asa cum am scris si in trecut, planurile de dotare ale Poloniei par facute la nervi si sunt pur si simplu monstruoase: vorbim de achizitii rapide de tancuri Abrams, K 2 Black Panther, obuziere autopropulsate K 9 Thunder, avioane de lupta FA-50, F 35A, HIMARS. Ori toate acestea duc spre zeci de miliarde de euro la achizitie si alte multe miliarde de euro pentru intretinerea si operarea lor si oricum as numara, oricat m-as uita la bugetul general al Poloniei si la cel militar in particular tot nu-mi da bine…

Cat va plati Varsovia pentru 96 de elicoptere Apache ramane de vazut, cat va costa operarea si intretinerea lor nici nu ma pot gandi, insa cateodata “foarte bine” este cel mai mare dusman al “Bine” si o armata dotata excesiv de mult si excesiv de scump va avea o capacitate de lupta mai redusa decat o forta militara dotata echilibrat, acolo unde ai suficiente fonduri pentru antrenament, intretinere, confortul personalului, necesarul de personal etc.

Oricum am privi aceste achizitii enorme (atat ca fonduri implicate cat si ca numere) lucrurile nu-mi par deloc echilibrate ci mai mult pompieristice. Un fel de “lista de dorinte de Craciun” pusa in practica de un Mos nebun.

GeorgeGMT

P.S.

Pe plaiurile mioritice se exceleaza in schimb la polul opus, adica nici un interes macar pentru un minim de echipamente si munitii care ar fi urgente, ca sa nu mai vorbim de absenta resursei umane. Programele care au fost deja angajate acum niste ani, merg inainte, si cam atat. Pe partea de reparatii si modernizari, MApN nu prea face nimic, Automecanica Moreni functionand spre exemplu sub 30% din capacitate, la un nivel inferior si fata de anii anteriori, cand era pace.

La capitolul fabricare de munitii, probabil situatia e similara, nici o achizitie majora de munitie nefiind vizibila in sistemul de licitatii. Ultima achizitie de munitii din aprilie viza grenade si proiectile calibrul 20mm… Se pare ca nu e nevoie de nimic, depozitele sunt pe prea-plin (ma intreb ce le-am livrat la ucraineni atunci)…

Ucrainenii sunt in ofensiva, asa ca ce sa mai cheltuim noi pentru aparare!

articolul original.

Președinta Taiwanului: China folosește „războiul cognitiv” pentru a ne intimida

9 September 2022 at 06:00
image

Președinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, spune că, pe lângă intruziunile dronelor și avioanelor, Beijingul se folosește și de războiul cognitiv, adică „informații false pentru a crea tulburări în mintea oamenilor”.

Armata Chinei folosește din ce în ce mai mult drone pentru a pune presiune asupra Taiwanului, a spus președinta insulei; China a adăugat la arsenalul său de strategii intimidatoare „” și incursiuni ale avioanelor și navelor de război.

Tsai Ing-wen a declarat că amenințarea din partea guvernului Chinei, care susține că Taiwanul este o provincie pe care o va recăpăta într-o bună zi, rămâne neîntreruptă.

Războiul cognitiv, cea mai recentă armă din arsenalul Chinei

„Pe lângă intruziunile frecvente ale aeronavelor și navelor Chinei, China a condus și un război cognitiv, folosind informații false pentru a crea tulburări în mintea oamenilor, precum și drone”, a spus Tsai, potrivit The Guardian.

Discursul, rostit către soldați în timpul exercițiilor cu muniție reală de marți, 6 septembrie, a venit la o zi după prima includere a traiectoriei de zbor ale unei drone militare chineze în raportul Ministerului Apărării din Taiwan privind incursiunile zilnice ale PLA.

În august, Armata de Eliberare a Poporului (PLA) și-a intensificat intimidarea față de Taiwan, încercuind insula cu exerciții militare cu muniție reală. De atunci, a traversat aproape zilnic linia mediană, o acțiune rară în trecut, forțând granița neoficială din Strâmtoarea Taiwan.

Luni, 5 septembrie, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că nouă avioane PLA au intrat în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a Taiwanului, dar și o dronă de recunoaștere BZK-007. Era pentru prima dată când ministerul a dezvăluit traseul de zbor al unei drone.

Taiwan își crește bugetul de apărare pentru anul viitor

În ultimele luni, din estul Taiwanului au fost detectate și raportate public de către ministerul japonez al apărării. Acestea nu au fost raportate inițial de către guvernul din Taiwan, ceea ce a declanșat unele speculații că fie nu au fost detectate, fie că ministerul nu a dat publicității informațiile.

Cu o săptămână mai devreme, Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că soldații au doborât o dronă civilă chineză după câteva zile în care dronele au zburat deasupra posturilor militare de pe insula Kinmen. Doborârea a avut loc la scurt timp după ce Tsai i-a ordonat armatei să ia „contramăsuri puternice” împotriva a ceea ce ea a numit provocări chineze.

Apărările anti-drone au fost incluse în bugetul de apărare pentru anul viitor. Taiwanul urmează să-și mărească bugetul de apărare cu 12,9%, aduncându-l la aproximativ 2,4% din PIB, deoarece își crește gradul de pregătire pentru un atac sau o invazie chineză.

Taiwan ar putea cumpăra arme din SUA

Tot cu o săptămână în urmă, administrația americană Biden a anunțat o în valoare de 1,1 miliarde de dolari către Taiwan, incluzând un pachet de sprijin logistic de 655 de milioane de dolari pentru programul radar de supraveghere din Taiwan, care oferă avertismente de apărare aeriană.

Alte 355 de milioane de dolari au fost pentru rachetele aer-mare Harpoon și 85 de milioane de dolari pentru rachetele aer-aer Sidewinder, a spus departamentul de stat.

Ca răspuns, Ministerul Apărării al Chinei a acuzat Washingtonul că „creează probleme” și i-a cerut să retragă vânzarea, care probabil va primi aprobarea necesară din partea Congresului.

Având în vedere războiul cognitiv dus de China, Taiwanul se antrenează din greu

Taiwanul a lansat marți exerciții militare în Peninsula Hengchun, în sudul extrem al insulei, simulând un război la sol împotriva unui inamic invadator ajutat de elicoptere de atac Apache.

„Vom continua să ne menținem atitudinea de a fi pregătiți pentru război. Nu ne vom sfii de război, dar nu îl vom căuta”, a declarat locotenent-colonelul Jing Feng-huang pentru reporterii de la locul exercițiilor.

Exercițiile au început cu lunetiști care trăgeau în ținte, urmați de două elicoptere care trăgeau în țintele de pe deal. Trupele au tras, de asemenea, cartușe din obuziere M109 și tunuri de asalt pentru vehicule blindate de 105 mm, precum și cu arme antitanc Javelin care s-au dovedit extrem de eficiente împotriva blindajelor rusești în conflictul din Ucraina, pe care unii l-au comparat cu un potențial atac chinez asupra Taiwanului.

Exercițiile au inclus, de asemenea, exerciții comune cu forțele aeriene din Taiwan în ziua următoare.

Vă recomandăm să citiți și:

articolul original.

VIDEO | Imagini cu primul elicopter Black Hawk S-70M destinat României. Aparatul de zbor va intra anul viitor în flota SMURD

8 September 2022 at 15:39
image

Producătorul polonez de aeronave PZL Mielec, parte a concernului american Lockheed Martin, a prezentat publicului primul elicopter Black Hawk S-70M care va fi livrat Ministerului Afacerilor Interne român.

Producătorul polonez de aeronave PZL Mielec, parte a concernului american Lockheed Martin, a prezentat publicului în cadrul expoziției internaționale MSPO 22 din Kielce primul elicopter Black Hawk S-70M care va fi livrat Ministerului Afacerilor Interne din România.

Denumit de jurnaliștii polonezi drept „Șoimul roșu” , elicopterul urmează să fie livrat anul viitor, arată mspo.defence24.pl.

Aparatul este roșu, o culoare mai neobișniută pentru Black Hawk, și va ajunge în exploatarea SMURD. În variante terestră și marimă, primele 6 elicoptere americane destinate SMURD vor fi dotate cu o trusă medicală furnizată de integratorul experimentat de vehicule de salvare Deltamed.

România ca achiziționa până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M

Reamintim că la finalul anului trecut, PZL Mielec a primit o comandă pentru șase elicoptere utilitare Black Hawk S-70M de nouă generație de la Ministerul Afacerilor Interne din România. Această primă comandă vine în urma semnării recente a unui acord-cadru pe patru ani prin care până la 12 elicoptere Black Hawk S-70M de fabricație poloneză vor fi furnizate României în următorii patru ani.

Primele șase aeronave, trei configurate pentru a sprijini operațiuni maritime și trei pentru a sprijini operațiuni terestre, vor fi livrate în cooperare cu Romaero și Deltamed în cursul anului 2023. România devine a 11-a țară și al 18-lea client pentru elicopterele Black Hawk construite de PZL Mielec, cel mai mare exportator polonez de echipamente de apărare și aerospațiale.

Cabina elicopterelor Black Hawk S-70 pentru misiuni terestre și maritime va include o unitate medicală echipată de Deltamed, cu sediul la Cluj-Napoca, un integrator experimentat de vehicule de urgență concepute pentru îngrijirea pacienților și operațiuni de salvare.

articolul original.

Elicopter solicitat pentru o fetiță în comă dintr-un centru de plasament (video)

6 September 2022 at 04:31

Aeronava medicală a fost solicitată, marți dimineață, pentru a prelua un copil în stare critică.

O fetiță de 11 ani, de la un centru de plasament din zona Darabani, a ajuns la Secția de Pediatrie în cursul nopții. Copila avea convulsii, iar după ce a ajuns la Botoșani a fost supusă la mai multe investigații. Medicii botoșăneni au diagnosticat-o cu infarct cerebral și accident vascular, pe fondul unor afecțiuni medicale mai vechi. Din acest motiv a fost solicitat transferul la Iași pe calea aerului.

Aeronava medicală a aterizat pe terenul UM01189, unde o ambulanță SMURD a adus fetița în comă de gradul I.

articolul original.

Viaţă pierdută înainte de zborul salvator (video)

5 September 2022 at 18:01

Sfârşit tragic în drum spre a fi salvat. Bărbatul de 64 de ani, după care a venit elicopterul SMURD, a murit în braţele cadrelor medicale.

Bărbatul, din Vlădeni, a acuzat dureri toracice de dimineaţă, iar familia a solicitat intervenţia unei ambulanţe. Acesta a fost luat de la domiciliu, şi transportat la Urgențe, unde a fost supus mai multor investigaţii. Medicii l-au diagnosticat cu un infarct masiv, motiv pentru care a fost solicitat transferul lui de urgenţă pe calea aerului.

Elicopterul SMURD a fost solicitat pentru a prelua bărbatul aflat în stare gravă de pe terenul UM 01189. Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD cu medic și transportat la locul aterizării elicopterului. Acesta trebuia transportat la Iaşi, unde avea nevoie de o intervenţie urgenţă pe cord, pentru a putea fi stabilizat. „În momentul transferului în aparatul de zbor, pacientul a intrat în stop cardiac. Au fost imediat începute manevrele de resuscitare, de către echipajele aflate la faţa locului. Din păcate, pacientul nu a răspuns la manevre, fiind declarat decesul”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD. Astfel, elicopterul nu a mai putut decola cu pacientul, pentru că protocolul arată că pe timpul transportului aerian acesta trebuie să fie stabil.

articolul original.

05 septembrie – Ziua SMURD Brasov- 14 ani de activitate, aproape 100.000 de intervenții

5 September 2022 at 14:55
By: M.Ex.

Au trecut 14 ani de la înființarea SMURD Brașov, dar misiunea unității a rămas aceeași : salvarea de vieți omenești, prin asigurarea asistenței medicale și a primului ajutor calificat în faza prespitalicească. Un pas foarte important pentru reducerea timpului de răspuns și eficientizarea misiunilor este acela că în curând se va operaționaliza elicopterul SMURD și punctul aeromedical si la Brasov.În acești 14 ani, SMURD Brașov a intervenit la peste 98.766 de cazuri. Au fost asistate medical 108.704 persoane (97.061 adulți și 11.643 copii).
In contextul sărbătoririi Zilei SMURD Brasov, duminică, 04.09.2022 în Piata Sfatului din municipiu Brasov, în intervalul orar 14.00 – 18.00 a fost prezentată tehnica de interventie, tehnica acordarii primului ajutor medical in diferite situații și a fost organizat un punct de informare preventivă.

2 ani de la operationalizarea punctului de lucru Coresi Brasov

În 05 septembrie 2020 a fost operationalizat punctual de lucru Coresi Brasov. În primii 2 ani de existență, Punctul de Lucru CORESI al Detașamentului 2 de Pompieri BRAȘOV a totalizat un număr de 3327 acțiuni, atingând o medie de 5 acțiuni zilnice. Pe timpul acțiunilor echipajului SMURD au fost asistate un număr de 5857 persoane (5445 adulți și 328 copii). Echipajele Punctului de lucru CORESI au totalizat de asemenea și un număr de 327 acțiuni cu specific de pompieri și protecție civilă.Pe timpul acțiunilor de intervenție cu specific de pompieri și protecție civilă au fost salvate un număr de 69 persoane.
O dată cu dezvoltarea imobiliară din zona fostei fabrici Tractorul, dar și din zonele limitrofe ei și a accesului deosebit de greu al echipajelor noastre aici, pentru creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor, dar și pentru reducerea timpilor de răspuns era necesara înființarea acestui punct de lucru. În situații de urgență fiecare secundă contează, iar prin înființarea acestui punct de lucru, timpii de răspuns s-au redus considerabil.

articolul original.

Elicopter chemat pentru un bărbat în stare gravă (video)

5 September 2022 at 10:42
articolul original.

Accident grav în județul Constanța. Cel puțin șapte persoane sunt rănite. A fost solicitat elicopterul SMURD

3 September 2022 at 17:40
image

Un accident grav s-a produs sâmbătă în județul Constanța. Cel puțin șapte persoane sunt rănite după ce două mașini s-au lovit violent.

Potrivit ISU Constanța, accidentul în care au fost implicate două mașini s-a produs pe DN3, la ieșirea din localitatea Băneasa spre Ostrov. Nouă persoane sunt implicate și, potrivit primelor informații, una dintre acestea este inconștientă.

Salvatorii îi fac persoanei manevre de resuscitare și, în paralel, acordă ajutor medical celor șase adulți care au suferit politraumatisme. În mașini se aflau și doi copii care sunt evaluați de cadrele medicale, notează presa locală.

La fața locului se află salvatori din Medgidia, Băneasa și Cernavodă cu mai multe ambulanțe și autospeciale ale pompierilor. În zonă a ajuns și elicopterul SMURD.

articolul original.

Județul Brașov a primit un elicopter SMURD pentru intervenții montane

2 September 2022 at 21:21
By: M.Ex.

Elicopterul SMURD pe care Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă l-a alocat județului Braşov, în urma discuţiilor purtate în primăvară de şeful DSU, Raed Arafat, cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, este de acum pregătit pentru intervenţiile în zonele montane. Aparatul de zbor a fost deja adus la Ghimbav şi personalul medical care îl va deservi a primit în această săptămână instrucţiunile necesare utilizării echipamentelor cu care este dotat.

CJ Brașov va construi un hangar pentru elicopterul SMURD

Elicopterul va fi operaţionalizat iniţial de la Aerodromul Ghimbav, până la finalizarea construcţiei hangarului şi a bazinului de alimentare, investiţii pe care administraţia judeţeană şi le-a asumat din punct de vedere financiar şi care au fost deja demarate la nivelul Consiliului Judeţean Braşov, fiind incluse în Masterplanul Aeroportului. Există toate şansele ca până la sfârşitul anului 2022, detaşamentul aeromedical Braşov încadrat cu medici şi asistenţi din cadrul unităţilor de primiri urgenţe Braşov şi Sibiu să fie funcţional.

12 medici vor asigura operarea elicopterului

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele CJ Braşov, i-a vizitat vineri pe participanţii la prima etapă a cursurilor de pregătire pentru salvarea montană cu elicopterul, organizate de Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) al Ministerului Afacerilor Interne cu sprijinul SMURD Bucureşti. El a fost însoţit de col. Lucian Marciu, inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, şi de dr. Cristina Vecerdi, membră a Camerei Deputaţilor, fostă coordonatoare UPU-SMURD de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Cursurile s-au desfăşurat la Aeroclubul Ghimbav, fiind prezenţi 16 medici din cadrul serviciilor SMURD din judeţele Braşov, Sibiu şi Mureş. Printre cursanţi s-au numărat cei 12 medici braşoveni şi sibieni care vor asigura operarea elicopterului SMURD. În cadrul cursurilor, participanţii s-au familiarizat cu aeronava, având în vedere că aceasta este destinată cu precădere intervenţiilor în zonele de munte, însă, dacă situaţia o va cere, ea va fi mobilizată inclusiv la intervenţii primare şi secundare. Ei vor continua instruirea prin participarea la două etape de pregătire pe teren, în zona montană Padina.

Ultima săptămână a fost una extrem de solicitantă pentru medicii SMURD din regiunea noastră, care au participat la prima etapă de pregătire în salvare cu elicopterul, în vederea operaţionalizării detaşamentului aeromedical Braşov destinat intervenţiilor în zona montană. Pentru zborurile obişnuite (intervenţii primare şi secundare), pregătirea s-a finalizat la Bucureşti, în urmă cu câteva săptămâni. În această etapă, mult mai solicitantă, s-a făcut pregătire specializată, de la salvări simple (de genul entorselor sau traumatismelor minore), până la salvări complexe ale pacienţilor politraumatizaţi, fiind parcurse tehnicile de troliere cu diverse echipamente de salvare. Cei 12 medici care vor opera elicopterul din Braşov, alături de colegii din Mureş veniţi la pregătire şi încurajati de colegii cu experienţă din Bucureşti, au făcut în medie 11 intervenţii fiecare. Fiecare a fost şi în rol de salvator, şi de victimă, tocmai pentru a conştientiza nevoile victimelor care urmează să fie salvate. La final, după patru zile de antrenamente a câte 12 ore fiecare, a rezultat o echipă sudată pe încredere, profesionalism şi curaj”, a spus dr. Cristina Vecerdi.

„La nivelul Consiliului Judeţean Braşov ne-am asumat construirea şi operaţionalizarea hangarului pentru elicopterul SMURD, în proximitatea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav. Hangarul va fi amplasat lângă aeroport, făcând pe viitor posibile şi zborurile pe timp de noapte. Aşteptăm soluţia tehnică din partea proiectantului şi ne vom mobiliza pentru a realiza în cel mai scurt timp această investiţie atât de necesară nu doar Braşovului şi judeţelor învecinate, ci sistemului medical românesc în ansamblul său”, a precizat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

articolul original.

Accident violent pe un drum din Banat, oameni raniti. A fost chemat elicopterul SMURD. Foto

2 September 2022 at 16:46
image

Un tir si o masina s-au izbit vineri dupa-amiaza intr-o localitate din Banat.

Accidentul a avut loc pe DN 6, sosea care traverseaza si comuna caraseana Armenis.

Soferul unui autoturism care circula catre Orsova, intr-o curba a pierdut controlul volanului, a intrat pe constrasens si s-a izbit de un tir.

Martorii au sunat la 112, iar la fata locului au ajuns o ambulanta SMURD, o autospeciala pentru descarcerare si una de interventie, ale pompierilor de la Detasamentul Carasebes, doua ambulante SAJ, dar si elicopterul SMURD.

Unul dintre raniti a fost preluat de aparatul de zbor, iar cel de-al doilea de o ambulanta si au fost dusi la spitalul din Caransebes.

Un barbat in varsta de 59 de ani a condus un autoturism pe DN6 din directia Caransebes catre Orsova, iar intr-o zona cu curbe deosebit de periculoase, a patruns pe contrasens si a lovit un autotir condus de un cetatean bulgar.

In urma impactului soferul autoturismului a fost ranit si transportat la spital. De asemenea, un barbat in varsta de 55 de ani, din judetul Mehedinti, pasager in autoturism a fost ranit usor. Conducatorul auto al tirului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Soferul autoturismului nu a putut fi testat la fata locului, urmand sa fie recoltate probe la spital. In cauza politistii fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa” a transmis pentru opiniatimisoarei.ro, comisarul sef Dinu Nicorici, sef al serviciului cabinet al IPJ Caras-Severin.

Circulatia in zona s-a desfasurat cu dificultate zeci de minute.

Acesta a fost al doilea accident in doar cateva ore petrecut pe DN6, in Caras-Severin,  dupa ce vineri dimineata un autoturism si o autoutilitara s-au ciocnit in apropiere de Ilova. Doi oameni au fost raniti si transportati la spital.

image
image
image
image
articolul original.

VIDEO: Un copil de 10 luni rănit într-un accident rutier este adus cu elicopterul SMURD la Iași.

1 September 2022 at 10:33

Un copil de 10 luni a fost rănit într-un accident rutier produs la Dorohoi.

O tânără, de 25 de ani, din municipiul Dorohoi, în timp ce se deplasa cu autoturismul  pe DJ 293, directia de deplasare dinspre Havârna, înspre Dorohoi, a pierdut controlul asupra direcției de mers, împrejurare în care a întrat în impact cu un copac de pe marginea părții carosabile. 

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a 3 persoane, respectiv, conducătoarea auto și doi pasageri, de 18 ani și 10 luni, toți fiind transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Bebelușul a fost preluat cu elicopterul SMURD de la Dorohoi, de pe stadionul „1 Mai”.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

Sursa: Dorohoinews

Forțe și mijloace de intervenție din cadrul inspectoratului intervin la un accident feroviar. A fost produs în orașul Tg Frumos, unde o persoană a fost surprinsă de tren. De la Secția de Pompieri Tg. Frumos acționează o autospecială de intervenție și stingere, o autospecială de descarcerare, un echipaj de prim ajutor calificat, și o autospecială de primă intervenție. Din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași se deplasează o autospecială de descarcerare grea.

articolul original.

Un nou record pentru Ingenuity! Elicopterul a efectuat al 30-lea zbor pe Marte

30 August 2022 at 14:00
image

Ingenuity, care cântărește 1,8 kilograme, a zburat pentru prima dată după mai bine de două luni, reușind un salt scurt, care a reprezentat cea de-a 30-a ieșire pe Planeta Roșie. Ingenuity era la sol din 11 iunie, fără ca micuțul elicopter să prezinte probleme.

Este iarnă în locul unde se află elicopterul, craterul Jezero, cu o lățime de 45 de kilometri, iar Ingenuity, care funcționează cu energie solară, nu primește suficientă lumină de la Soare pentru a-și menține bateriile încărcate atât ziua, cât și noaptea, au scris membrii echipei misiunii într-o postare recentă pe blog.

Această problemă, care este agravată de acumularea de praf pe panoul solar al Ingenuity, exclude zborurile lungi și ambițioase, dar pentru moment sunt încă posibile salturi scurte.

Ingenuity s-a confruntat cu iarna cruntă de pe Marte

În aceste condiții, echipa Ingenuity a decis să scoată micul aparat de zbor pentru o scurtă tură, pentru a se asigura că încă se descurcă bine după ce a experimentat mai mult de 100 de nopți de iarnă marțiană, geroase și înghețate.

Zborul a fost proiectat să dureze 33 de secunde și să acopere doar 2 metri pe distanță orizontală, potrivit postării de pe blog. Și se pare că Ingenuity a atins aceste obiective.

,,Ingenuity zboară din nou! După o pauză de două luni, aparatul de zbor cu rotoare a făcut un scurt salt, astfel încât echipa să îi poată verifica semnele vitale și să îndepărteze puțin praf de pe panoul solar”, a declarat, prin intermediul Twitter, Jet Propulsion Laboratory (JPL) al NASA din sudul Californiei, care gestionează

Elicopterul a experimentat peste 100 de nopți de iarnă marțiană

mpreună cu roverul Perseverance al NASA în februarie 2021 pe fundul craterului Jezero, care a găzduit un lac și o deltă fluvială cu miliarde de ani în urmă. Perseverance caută semne ale vieții antice pe Marte și colectează zeci de mostre pentru o viitoare întoarcere pe Pământ.

Ingenuity a fost însărcinat inițial cu o campanie de cinci zboruri, menită să demonstreze că elicopterele pot explora Marte.

Micul elicopter a reușit această demonstrație tehnologică în urmă cu mai bine de un an, iar acum servește ca cercetaș pentru Perseverance.

Perseverance a ajuns la delta râului antic, iar Ingenuity ar trebui să se alăture roverului acolo în curând, după ce vremea se va îmbunătăți puțin. Aeronava cu rotoare nu a putut să-l urmărească îndeaproape pe Perseverance în timpul perioadei de iarnă.

Ingenuity va avea noi capacități de navigație

,,Intenționăm să ne continuăm traiectoria de zbor spre delta râului în următoarele săptămâni, în timp ce mediul înconjurător (și, prin urmare, încărcătura zilnică recuperabilă a bateriei) continuă să se îmbunătățească”, a scris Teddy Tzanetos, șeful echipei Ingenuity de la JPL, potrivit Space.

,,Odată cu o stare de încărcare mai mare a bateriei vor veni zboruri mai lungi și, în cele din urmă, Ingenuity va putea să își alimenteze încălzitoarele interne pe timp de noapte, ceea ce va face ca electronicele sale să nu înghețe în frigul marțian în fiecare seară”, a adăugat el.

,,De asemenea, pentru luna septembrie este planificată o actualizare a software-ului de zbor care va permite noi capacități de navigație, astfel încât mai bine pe terenul dificil al deltei fluviale în lunile următoare”.

Vă recomandăm să mai citiți și:

articolul original.

HH-60W contra Mi-24

30 August 2022 at 02:47

Exercitii prin Texas…

Acum le puteti vedea la harjoneala, dupa ce nu demult am asistat la vizita virtuala a celor 2 modele (aici).

Da’ SOCATu‘, unde-i SOCATu’?

P.S.

Pentru eficacitate maxima in lupta aer-aer, ar fi nevoie de rachete aer-aer, din acelea care nu s-au mai integrat pe SOCAT (desi initial era propus si sistemul celor de la ELBIT are probabil deja integrarea facuta, avionica fiind disponibila si pentru S-70 Battlehawk) sau care sunt integrate pe AH-1W (Z?).

Nu ca lupta cu tunul sau cu rachete ghidate LASER nu ar fi amuzanta…

Citeste si:

. Vizita in jurul unui Mi-24 si a unui HH-60G 

. MI-24 Hind, tancul zburator 

. AH-1Z si concurenta… protectie si costuri 

. Kazan Ansat 2RC 

. SOCAT: SISTEM OPTO-ELECTRONIC DE CERCETARE SI ANTI-TANC

. Spike NLOS bate la 52km?! 

. HH-60W Jolly Green II in serviciu… si alte variante Black Hawk 

. Sprijin la sol si antidrona… 

. Sikorsky S-70 Battlehawk (soimul de lupta) 

. Tun cal.20mm suficient pe elicopterele de atac? 

. APKWS… vs STAR-80L 

. Black-Hawk, Venom sau Super-Puma?

. Cougar H215M versus HC MK2 

articolul original.
❌