ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Festivalul Analogue, un succes care obligă Mioveniul să continue cu ediții și mai mari!

17 September 2022 at 15:36

În ședința Consiliului Local Mioveni de joi, 15 septembrie, s-a votat pentru organizarea ediției a doua a Festivalului Analogue. Data de desfășurare a ediției a doua va fi anunțată în curând, dar nu va mai fi în septembrie.

Festivalul Analogue a creat noi standarde pentru evenimentele de gen din Argeș și sperăm că va aduce o schimbare de care Argeșul are nevoie, după zeci de ani în care publicului votant i s-au servit  în principal ”lai, lai-uri” și show-uri cu pseudo-vedete, croite după gusturile îndoielnice ale decidenților cârmuitori.

Mioveniul a dat, din nou, dovadă de curaj, așa cum a făcut și când a decis să construiască un spital nou, deși toată lumea bună trăgea de sforile clopotelor anunțând un dezastru de proporții.

La fel, am văzut mulți cetățeni responsabili -nevoie mare, care nu erau de acord cu organizarea Analogue. Își făceau cruci cu două mâini de frica festivalului ”drăcesc”, spunându-i  ”urlătoare”și anticipând că publicul se va droga și se va sminti la cap. O mentalitate de Ev Mediu, foarte răspândită, care poate explica de ce Argeșul a pierdut mereu viteză la toate capitolele, comparativ cu alte județe ale țării, care s-au organizat și s-au dezvoltat după concepte moderne.

De la prima ediție, Analogue a depășit festivaluri cu tradiție, care s-au desfășurat în aceeași perioadă, Flight – Timișoara, Jazz in the Park – Cluj, Fall In Love – București. Vremea ploioasă i-a descurajat pe mulți să participe, dar iubitorii de festivaluri nu au ținut cont de ploaie și noroi, distrându-se pe cinste, așa cum o fac de obicei. Au fost oameni frumoși, care știu să aprecieze lucrurile de calitate, bucuroși să fie cu artiștii favoriți în mijlocul naturii.

Publicul Analogue nu a lăsat mizerie în urma lui, așa cum lasă amatorii de paranghelii publice cu lăutari și pop-manele.

De ce e bun Festivalul Analogue?

Festivalul Analogue aduce și va aduce  beneficii directe și indirecte comunității locale din Mioveni și din Argeș, așa cum s-a dovedit că face Untold pentru Cluj și cum o fac alte festivaluri de succes din România și din străinătate.

Analogue devine un brand important, la pachet cu Mioveniul și Argeșul.

Dincolo de notorietate pentru Mioveni și pentru Argeș, publicul venit din toată țara a cheltuit și va cheltui bani ce vor stimula firmele locale, iar banii se vor regăsi în impozite și taxe locale. Clujul încasează zeci de milioane de euro anual, pe ritmuri de ”bumți-bumți”, cum spuneau și acolo cei care nu agreează conceptul Untold. Puțini dintre cei care fac astfel de observații înțeleg beneficiile de natură economică pe termen scurt, mediu și lung ale unui festival de așa amploare și notorietate, desfășurat în orașul lor.

Analogue a atras sponsorizări de la 21 de firme private de referință, încă de la prima ediție.

Analogue va contribui la dezvoltarea turismului prin numărul mare de participanți care ajung în Argeș, pentru că în general publicul vrea să viziteze și alte locuri din zonă în cele trei zile de festival.

Deja, de la prima ediție nu s-au mai găsit locuri în hoteluri, pensiuni și apartamente în regim hotelier în Mioveni, Pitești și zonele limitrofe.

Nevoia de desfășurare în condiții optime a Festivalului a determinat administrația locală să facă noi investiții  în zona de picnic Făget, care acum are noi facilități și e mai atractivă.

Pentru ediția viitoare, se ia în calcul pavarea zonei destinată parcării.

Publicul vine și pleacă, infrastructura rămâne pentru toți locuitorii orașului.

Pe platoul Făget se vor putea desfășura și alt tip de evenimente.

Creșterea turismului și infrastructura mai bună sunt catalizatoare pentru economia orașului, unde vor circula mai mulți bani în și mai multe domenii. Dezvoltarea afacerilor locale determină implicit apariția unor noi investiții, cel mai probabil din banii și în beneficiul antreprenorilor din zonă. Unele pot fi afaceri sezoniere, cu piață și clienți exclusiv în perioada evenimentelor. Altele, în schimb, se pot dovedi afaceri permanente. Deja se vorbește despre iminenta demarare a unor investiții de amploare în hoteluri și alte facilități de cazare.

Apariția unor afaceri noi crește numărul de locuri de muncă disponibile la nivel local.

Și, nu în ultimul rând, Festivalul Analogue e bun pentru că ne oferă posibilitatea de a vedea la Mioveni artiști de talie internațională. Nu e puțin lucru să o auzi pe Jessie Ware spunând, ”Bună seara, Mioveni!”

Festivalul Analogue are însă o mare sarcină: trebuie să crească de la an , la an!

Citește și

articolul original.

146 de proiecte s-au înscris în cursă pentru a XX-a ediție a Galei Societății Civile

19 August 2022 at 04:25

Evenimentul va avea loc la Ateneul Român din București, pe 28 septembrie, și va fi prezentat de Răzvan Exarhu, realizatorul emsiunii „Morning Glory” de la Rock FM.

Razvan Exarhu

Gala Societăţii Civile, ajunsă la cea de-a XX-a ediție, va premia cele mai bune proiecte ale sectorului asociativ din România înscrise în competiţie, în data de 28 septembrie 2022, de la 19:30, la Ateneul Român din București. Evenimentul va fi prezentat de Răzvan Exarhu, realizatorul emsiunii „Morning Glory” de la Rock FM.

Între cele 146 de iniţiative (respectiv 110 proiecte, 15 programe și 21 de campanii de comunicare) înscrise la cea de-a XX-a ediţie a Galei Societăţii Civile, cel mai amplu proiect care promovează și premiază activitatea sectorului asociativ din România.

Proiectele, împărțite pe 4 categorii (A,B,C,D) fiecare cuprinzând mai multe domenii, au fost jurizate de 55 de specialişti în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit, la care se adaugă reprezentanți ai sectorului privat.

16 proiecte din domeniul sănătății au fost admise în cursă: #MyBloodIsGoldo inițiativă a #RunningCulture, „Minute de zbor pentru ore de viață” – Asociația Blondie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” și TAROM, „Terapia sufletelor” – Asociația Mișcare de Tabără Yuppi, „Restart la Viata1 Grup suport psihologic pentru pacienti diagnosticati cu cancer” – Asociația pacienților cu Boli Cronice, „Programul național de susținere a sănătății copiilor” – Salvați Copiii România, „Aleea senzorială” – – Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul CasianÎmpreună pentru Sănătate” – Asociatia M.A.M.E., „#iCARE – program de educație comunitară pentru sănătatea copiilor și familiilor din medii vulnerabile” – Fundația Serviciilor Sociale Bethany, „Secția de Radiologie Copii Arad” – Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad, „TeenLine” – Asociația Zi de Bine, „Vaccinarea salveaza vieti!” – Asociatia Suport Mastocitoza Romania, Eu și copilul meu. Viață sănătoasă pentru copiii cu autism” – Asociatia Autism Voice, Respirăm împreună” – proiect inițiat de mezzosoprana Aura Twarowska, „Go Yoga 55+” – Asociația Răsăritul de Argint, „Voluntari pentru viață” – Translating for Humanity și „Cromoglicat pentru viațăAsociatia Suport Mastocitoză România. 

În aceeași seară vor fi decernate și Premiile pentru Impact Social, dezvoltate alături de Ashoka România, partener strategic, și acordate de un juriu special, format din 5 membri ai comunității Ashoka. Juriul a evaluat top 5 proiecte cel mai bine notate în urma primei etape de jurizare GSC, înscrise în categoria A, pe baza următoarelor criteriirelevanțărezultatedurabilitate și nou introdusul criteriu – Nivelul de impact și potențialul de impact.

În parteneriat cu Ashoka RomâniaGSC reia și anul acesta masterclass-ul Impact Academy dedicat câștigătorilor competiției. În cadrul acestui masterclass, organizațiile se vor concentra asupra modului în care pot urma în activitățile lor o abordare orientată spre impact sistemic.

Mai mult, câștigătorii Premiilor I din cadrul competiției vor fi premiați de către partenerul principal al GSC – Rompetrol cu vouchere de carburant în valoare totală de 72.000 lei, contribuind astfel la efoturile organizațiilor pentru a-și putea susține cauzele.

Pe lângă câștigătorii din secțiunile tradiționale ale competiției, pe 28 septembrie vom afla și câștigătorii din cadrul secțiunii Tineri de Bine  secțiune dedicată proiectelor gândite și implementate de tineri cu vârste între 15 și 25 de ani, susținută de ASAP România. Cele 10 proiecte înscrise în această secțiune au fost jurizate de o echipă de Tineri Jurați, cei 7 fiind selectați de GSC și ASAP în urma unui call public.

Festivitatea de premiere va încheia ediția a XX-a a competiției anuale și va celebra într-un mod inedit cei 20 de ani pe care Gala Societății Civile îi împlinește anul acesta.

Pentru participarea la festivitatea de premiere a Galei Societății Civile din acest an este necesară completarea formularului online care poate fi găsit aici.

De asemenea, festivitatea de premiere va fi transmisă și live pe pagina de Facebook a Galei Societății Civile.

Campania de comunicare a celei de-a XX-a ediţii Gala Societății Civile celebrează 20 de ani dedicați societății civile, prin care:

De 20 de ani Gala Societăţii Civile dă curaj spiritului civic şi celor care îl intruchipează.

De 20 de ani recunoaşte puterea societăţii civile şi îi premiază meritele.

De 20 de ani se implică pentru cei care se implică şi îi aduce în lumina reflectoarelor.

Anul acesta, Gala Societăţii Civile celebrează 20 de ani dedicaţi societăţii civile.

Pentru următorii 20 de ani.


articolul original.
  • There are no more articles
❌