ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Dan Alexa, ca un leu în cușcă în Ghencea: „Bucuria de la final a fost de nedescris“

29 November 2022 at 06:18
By: M.Ex.
FOTO: Ovidiu Ionescu - Football & Travel / Dragoș Badicu

Antrenorul lui FC Brașov, Dan Alexa, nu a putut sta pe banca tehnică la partida cu Steaua, pentru că a fost suspendat, după cartonașul roșu primit în meciul cu Poli Iași, încheiat 2-2.

La intensitate maximă

În timpul jocului indicații au dat antrenorii secunzi Ștefan Grigorie și Rareș Forika.Alexa a urmărit meciul din loja repartizată oaspeților, a suportat cu stoicism ironiile fanilor Stelei, iar după golul marcat de Adi Chică Roșă s-a comportat ca un leu în cușcă. „Am trăit meciul la intensitate maximă, dar bucuria de la final a fost de nedescris. Știam ce mă așteaptă în Ghencea, dar chiar nu am avut nicio problemă. Să bați liderul, chiar în Ghencea, chiar e plăcut“, a spus Alexa.

Secretul victoriei: Motivație maximă

Antrenorul lui FC Brașov spune că motivația jucătorilor a fost maximă, acesta fiind secretul victoriei din Ghencea. „Toți jucătorii au fost extrem de determinați și motivați. Am avut o organizare foarte bună în fața unei echipe care nu întâmplător este pe primul loc în Liga a 2-a“, a spus Alexa.

Victorie cu Dinamo pentru o vacanță liniștită

În runda a 16-a, ultima din 2022, FC Brașov va întâlni Dinamo. Chirurgul vrea continuitate în rezultate, iar o victorie contra „câinilor roșii“ ar aduce o vacanța liniștită. „Meciul cu Dinamo este foarte important. Se întâlnesc două echipe care au ratat startul, dar care au recuperat pe parcurs. Dinamo este o echipă foarte bună, organizată și sunt convins că va fi un meci dificil. Avem nevoie de victorie, am continua lupta pentru un loc în play-off, dar și am intra în vacanță liniștiți“, a spus antrenorul brașovenilor. FC Brașov, cu 23 de puncte, a urcat pe locul 8 în Liga a 2-a. În etapa a 16-a, ultima programată în 2022, FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 13:15, pe Tineretului, cu Dinamo (locul 10, 21 puncte). În primăvară, FC Brașov va mai juca cu Gloria Buzău (d), Unirea Constanța (a) și Unirea Slobozia (d).

articolul original.

Steaua – FC Brașov 0-1. Adi Chică-Roșă, decisiv în Ghencea: „Nu e un gol special!”. Ștefan Grigorie: „Este o descătușare”

28 November 2022 at 06:17
By: M.Ex.

FC Brașov a dat lovitura în Ghencea. Echipa lui Dan Alexa, suspendat la acest joc și aflat în tribună, a câștigat cu scorul de 1-0 meciul cu Steaua, grație unui gol fabulos reușit de Adi Chică-Roșă în minutul 67. Cu acest succes, FC Brașov reintră serios în lupta pentru accederea în play-off. . După un sezon mai degrabă dezamăgitor, Chică-Roșă are parte de un final de an bun în tricoul lui FC Brașov.

„Mi-am încercat șansa și mi-a ieșit”

În runda a 14-a, Chică-Roșă a adus un punct Brașovului în remiza spectaculoasă, 2-2 cu Poli Iași, iar acum a marcat golul victoriei în meciul cu Steaua. „Am fost hotărât să dau la poartă! Si etapa trecută am marcat cu o execuție asemănătoare si am zis să încerc dn nou! Mi-am încercat sansa și mi-a ieșit! Nu e un gol special că am marcat in Ghencea, mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa să câștigăm”, a explicat execuția golului atacantul brașovean.
„A fost greu fără Dan Alexa pe bancă, dar ne-am mobilizat și am demonstrat că avem un grup frumos”, a. mai spus Chică-Roșă, care crede cu tarie în șansele echipei de a prinde play-off-ul. „Noi ne jucăm șansa până la capăt să prindem un loc în play-off. Mai sunt patru etape și suntem la mâna noastră. Acum totul depinde doar de noi. Cel mai important este meciul cu Dinamo pentru că este primul. O victorie cu Dinamo ne-ar face Sărbătorile fericite ! „, a mai spus Chică-Roșă.

Grigorie: „Știam ce avem de făcut”

Cum Dan Alexa a fost suspendat la acest meci, în timpul jocului indicații au dat antrenorii secunzi Ștefan Grigorie și Rareș Forika. Declarații la finalul partidei a oferit Grigorie.
”Știam că ne așteaptă un meci greu în Ghencea, dar ne-am făcut bine temele! Știam că împotriva liderului trebuie să fim agresivi, să fim o echipă scurtă și să punem probleme în atac. Un joc foarte bun. Au fost și unele momente în care ei au pus presiune, mai ales la fazele fixe. Acolo au fost câteva nesincronizări.
Știam ce avem de făcut, știam ce am lucrat și cred că s-a văzut și pe teren că am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am știut ce vrem de la început până la sfârșit. E normal, atâta timp cât lipsește antrenorul principal, să se simtă, dar, cu atât mai mult ne bucură victoria.
Nu e sărbătoare. E normal să fie o descătușare, pentru că veneam după meciuri bune, echipa era în creștere. Nu e ușor să formezi o echipă după ce schimbi atâția jucători, să aduci jucători noi, să aduci jucători de atâtea naționalități, să-i integrezi. Echipa era în creștere și chiar ne așteptam să facem un meci bun. Chiar dacă pierdeam sau făceam doar un egal, știam că vom face un meci bun, pentru că avem încredere în acești jucători, avem un lot bun și, ușor-ușor, s-a văzut că echipa începe să crească de la meci la meci. Pentru noi chiar nu a fost o surpriză jocul bun, pentru că eu consider că am făcut un joc bun. Normal, am spus că au fost și mici nesincronizări, pentru că adversarul îți pune probleme. Am întâlnit echipa de pe primul loc, știam ce presiune o să pună. Cu atât mai mult îi felicit pe băieți”, a spus Grigorie la microfonul DigiSport.

articolul original.

Edi Iordănescu, înaintea meciurilor cu Slovenia și Moldova: „Contează rezultatele“

17 November 2022 at 06:31
By: M.Ex.

Naționala de fotbal a României se pregătește pentru ultimele două partide internaționalele ale anului. Tricolorii lui Edi Iordănescu vor juca joi, de la ora 18.30, pe „Cluj Arena”, cu Slovenia, iar duminică, la Chișinău, contra Moldovei. În lotul convocat de Iordănescu se află și atacantul Daniel Paraschiv, golgheterului lui FC Hermannstadt. „Vrem să facem un joc bun și un rezultat care să bucure publicul de la Cluj. Este un moment special, pentru că am trăit aici momente unice profesional, dar și alături de familie. Neavând posibilitatea de a apela la nucleul principal al echipei naționale, am adus jucători cu anumită experiență și ne-am completat lotul cu jucători tineri și foarte tineri. Contează rezultatele, acesta este mesajul care contează pentru jucătorii noștri. Putem reînvia spiritul, mândria, onoarea, marea responsabilitate că reprezentăm România. Dorim să ne bucurăm de fotbal și să obținem un rezultat pozitiv. Trebuie să ne obișnuim să luptăm pentru rezultate, să ținem de rezultat, să continuăm impresia bună lăsată în septembrie ”, a declarat Edi Iordănescu, care a precizat că va răspunde cu funcția dacă prima reprezentativă nu se va califica la EURO. Obiectivul nostru este calificarea la Euro, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla eu voi răspunde cu funcția. Sunt pregătit pentru drumul greu pe care îl avem în față. Este o grupă echilibrată, o grupă care ne dă speranță. Obiectivul este să atacăm primul loc. Avem speranță dar pentru asta trebuie să facem front comun, să venim în sprijinul naționalei, să lăsăm contestările în ceea ce îi privește pe jucători“.

articolul original.

World Cup 2022, Qatar: Programul complet al Campionatului Mondial 2022!

17 November 2022 at 06:22
By: M.Ex.

Campionatul Mondial de fotbal este principalul eveniment sportiv al anului, iar Monitorul Expres vă prezintă programul complet al competiției care va avea loc în Qatar. Turneul final va debuta duminică, 20 noiembrie, cu meciul dintre Qatar și Ecuador și se va încheia pe 18 decembrie, cu finala mare care va fi găzduită de Lusail Stadium. Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar va fi difuzat în exclusivitate de TVR 1.

Programul Grupei A de la Campionatul Mondial

Qatar – Ecuador (20 noiembrie, ora 18:00)
Senegal – Olanda (21 noiembrie, ora 18:00)
Qatar – Senegal (25 noiembrie, ora 15:00)
Olanda – Ecuador (25 noiembrie, ora 18:00)
Olanda – Qatar (29 noiembrie, ora 17:00)
Ecuador – Senegal (29 noiembrie, ora 17:00)

Programul Grupei B de la Campionatul Mondial

Anglia – Iran (21 noiembrie, ora 15:00)
SUA – Țara Galilor (21 noiembrie, ora 21:00)
Țara Galilor – Iran (25 noiembrie, ora 12:00)
Anglia – SUA (25 noiembrie, ora 21:00)
Țara Galilor – Anglia (29 noiembrie, ora 21:00)
Iran – SUA (29 noiembrie, ora 21:00)

Programul Grupei C de la Campionatul Mondial

Argentina – Arabia Saudită (22 noiembrie, ora 12:00)
Mexic – Polonia (22 noiembrie, ora 18:00)
Polonia – Arabia Saudită (26 noiembrie, ora 15:00)
Argentina – Mexic (26 noiembrie, ora 21:00)
Polonia – Argentina (30 noiembrie, ora 21:00)
Arabia Saudită – Mexic (30 noiembrie, ora 21:00)

Programul Grupei D de la Campionatul Mondial

Danemarca – Tunisia (22 noiembrie, ora 15:00)
Franța – Australia (22 noiembrie, ora 21:00)
Tunisia – Australia (26 noiembrie, ora 12:00)
Franța – Danemarca (26 noiembrie, ora 18:00)
Tunisia – Franța (30 noiembrie, ora 17:00)
Australia – Danemarca (30 noiembrie, ora 17:00)

Programul Grupei E de la Campionatul Mondial

Germania – Japonia (23 noiembrie, ora 15:00)
Spania – Costa Rica (23 noiembrie, ora 18:00)
Japonia – Costa Rica (27 noiembrie, ora 12:00)
Spania – Germania (27 noiembrie, ora 21:00)
Japonia – Spania (1 decembrie, ora 21:00)
Costa Rica – Germania (1 decembrie, ora 21:00)

Programul Grupei F de la Campionatul Mondial

Maroc – Croația (23 noiembrie, ora 12:00)
Belgia – Canada (23 noiembrie, ora 21:00)
Belgia – Maroc (27 noiembrie, ora 15:00)
Croația – Canada (27 noiembrie, ora 18:00)
Croația – Belgia (1 decembrie, ora 17:00)
Canada – Maroc (1 decembrie, ora 17:00)

Programul Grupei G de la Campionatul Mondial

Elveția – Camerun (25 noiembrie, ora 12:00)
Brazilia – Serbia (25 noiembrie, ora 21:00)
Camerun – Serbia (28 noiembrie, ora 12:00)
Brazilia – Elveția (28 noiembrie, ora 18:00)
Camerun – Brazilia (2 decembrie, ora 21:00)
Serbia – Elveția (2 decembrie, ora 21:00)

Programul Grupei H de la Campionatul Mondial

Uruguay – Coreea de Sud (24 noiembrie, ora 15:00)
Portugalia – Ghana (24 noiembrie, ora 18:00)
Coreea de Sud – Ghana (28 noiembrie, ora 15:00)
Portugalia – Uruguay (28 noiembrie, ora 21:00)
Coreea de Sud – Portugalia (2 decembrie, ora 17:00)
Ghana – Uruguay (2 decembrie, ora 17:00)

Programul optimilor de finală de la Campionatul Mondial

A1 – B2 (3 decembrie, ora 17:00)
C1 – D2 (3 decembrie, ora 21:00)
D1 – C2 (4 decembrie, ora 17:00)
B1 – A2 (4 decembrie, ora 21:00)
E1 – F2 (5 decembrie, ora 17:00)
G1 – H2 (5 decembrie, ora 21:00)
F1 – E2 (5 decembrie, ora 17:00)
H1 – G2 (5 decembrie, ora 21:00)

Programul sferturilor de finală de la Campionatul Mondial

Câștigător meci 53 – Câștigător Meci 54 (9 decembrie, ora 17:00)
Câștigător meci 49 – Câștigător meci 50 (9 decembrie, ora 21:00)
Câștigător meci 55 – Câștigător meci 56 (10 decembrie, ora 17:00)
Câștigător meci 51 – Câștigător meci 52 (10 decembrie, ora 21:00)

Semifinalele Campionatul Mondial

Câștigător sfert de finală 1 – Câștigător sfert de finală 2 (13 decembrie, ora 21:00)
Câștigător sfert de finală 3 – Câștigător sfert de finală 4 (14 decembrie, ora 21:00)

Finala mică de la Campionatul Mondial

Pierzătoare semifinală 1 – Pierzătoare semifinală 2 (17 decembrie, ora 17:00)

Finala mare de la Campionatul Mondial

Câștigătoare semifinală 1 – Câștigătoare semifinală 2 (18 decembrie, ora 17:00)

articolul original.

Control antidoping după meciul FC Brașov – Poli Iași. Șase jucători au fost testați

14 November 2022 at 06:18
By: M.Ex.

FC Brașov si Poli Iași au terminat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat sâmbătă în cadrul etapei a 14-a din Liga a 2-a. Pentru câţiva jucători de la FC Brașov și Poli Iași, ziua nu s-a terminat după fluierul de final al centralului. La finalul meciului, trei jucători de la fiecare echipă au fost supuși controlului antidoping. Ofițerii Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD) i-au testat, de la FC Brașov pe Marius Burlacu (37 de ani), Tudor Oltean (19 de ani) și Milcho Angelov (27 de ani). Cei trei jucători brașoveni au fost titulari, însă doar Angelov a fost integralist. Burlacu a fost înlocuit în minutul 89 al meciului cu Tudor Saim, iar Tudor Oltean a fost schimbat în minutul 80 cu Mitrov.

Doar un titular de la Poli Iași

De la Poli Iași au dat probe Florin Plămadă (30 de ani), Francisc Cristea (21 de ani) și Enrichi Finica (20 de ani). Plămadă, căpitanul lui Poli Iași, a fost integralist, iar Francisc Cristea și Enrichi Finica au fost rezerve neutilizate.

FC Brașov – Poli Iași

Au marcat: Rareș Lazăr 55′, Adi Chică-Roșă 90+4′ / Gabriel Vașvari 28′ – penalty, 74′ Brașov: Micu – M. Burlacu (Saim Tudor 89′), Fustar (cpt.), Tud. Oltean (Mitrov 80′) – Lascu (Mbombo 80′), Spătaru (Lambrinoc 89′), R. Lazăr, Diogo Izata, Dumbravă – Chică-Roșă, Angelov Rezerve neutilizate: Mikulic – Kirilenko, Jovanovic, Vas. Constantin, Joao Amorim
Antrenor: Dan Alexa
Poli Iași: Jankov – Martac, V. Lică, Fl. Plămadă (cpt.), Ștefanovici – Vașvari, Marchioni (Fosu-Mensah 69′, Tincu 89′) – Ant. Dumitru, A. Roman, Hlistei (Kouadio 89′) – Harrison (Tomczyk 69′) Rezerve neutilizate: Brînză – Finica, Fr. Cristea, Del Priore, Al. Anton Antrenor: Leo Grozavu
Eliminat: Ștefan Ștefanovici 85 (cumul de cartonașe galbene)
Arbitru central: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba). Arbitri asistenți: Erchian Ionus (Medgidia) și Gabriel Neagu (Călăraşi). Arbitru de rezervă: Constantin Adrian Diaconu

articolul original.

Premieră pentru FC Brașov. Elevii lui Dan Alexa au intrat în top 10

10 November 2022 at 06:19
By: M.Ex.

Cele două victorii consecutive din campionat, 4-0 cu CSC Dumbrăvița și 1-0 cu Concordia Chiajna, au dus echipa brașoveană pe locul 9 în Liga a 2-a. O premieră pentru FC Brașov în acest campionat. FC Brașov a început sezonul pe locul 11 după eșecul din prima etapă cu CSC Șelimbăr, scor 1-0. După etapa a 2-a, 2-2 cu Minaur Baia Mare, trupa lui Dan Alexa ocupa locul 14, iar după runda a 3-a, 0-0, în deplasare cu Poli Timișoara, Brașovul cădea pe locul 16, cea mai slabă clasare din acest sezon. După victoria din runda a 13-a, 1-0 cu Concordia Chiajna, FC Brașov a urcat pentru prima oară în top 10, locul 9 cu 19 puncte.

Trei runde de foc până la finalul anului

După 13 etape, FC Brașov s-a apropiat la trei puncte locul 6, ultima poziție ce asigură prezența în play-off. Programul echipei până la finalul lui 2022 este unul infernal. Astfel, FC Brașov mai are de jucat trei meciuri în acest an, cu Poli Iași (a), Steaua (d) și Dinamo (a). Până la finalul sezonului regular vor mai fi apoi trei etape, programate în primăvara anului 2023, iar FC Brașov va mai întâlni Gloria Buzău (d), Unirea Constanța (a) și Unirea Slobozia (d). „Trebuie să o luăm treptat,. Important este să legăm victoriile, să creștem în joc și să avem continuitate. Lupta e foarte strânsă pentru play-off, iar mici amănunte decid un joc. Urmează un program foarte greu, orice se poate întâmpla pentru că toate meciurile sunt echilibrate”, spunea Alexa. În etapa următoare, a 14-a, FC Brașov joacă pe teren propriu cu Poli Iași (locul 4, 24 puncte), sâmbătă, de la ora 12:00.

Gabi Tamaș, 39!

Gabi Tamaș a împlinit miercuri, 9 noiembrie, 39 de ani. „Nu fac nimic special de ziua mea, o să iau masa împreună cu familia, nimic mai mult“, a spus Tamaș. Referitor la șansele lui FC Brașov să prindă play-off-ul, Tamaș spune că totul depinde de jucători. „Totul este posibil în Liga a 2-a. Din ce am văzut, la FC Brașov sunt jucători talentați. Depinde doar de jucători să păstreze șanse pentru un loc în play-off. Mai sunt trei meciuri dificile, cu Poli Iași, Steaua și Dinamo și la finalul acestei serii se vor clarifica mult lucrurile“, a spus Tamaș. Gabriel Tamaș se antrenează de luna trecută c FC Brașov. Antrenorul Dan Alexa spune că l-a simțit pe experimentatul fundaș „motivat”. ”Gabi Tamaș, este un exemplu pentru ceilalți jucători, știe mult fotbal. Îl cunosc foarte bine, avem o relație de prietenie, am fost colegi la Dinamo și l-am antrenat la Astra. Chiar dacă el doar se antrenează cu noi, pentru jucătorii tineri și cei care nu au jucat la un nivel înalt, este benefic și au doar de învățat de la un astfel de fotbalist. Tamaș mai poate juca cel puțin 2 ani la un nivel foarte bun în România”, spunea Dan Alexa.

articolul original.

Liga 3. Infirmerie plină la Cetate Râșnov: Petre Lucian: „Ghinion fantastic“

9 November 2022 at 06:16
By: M.Ex.

Cetate Râșnov a pierdut cu 3-1 meciul disputat în runda a 11- a ligii a 3-a, în deplasare, cu liderul CS Blejoi. Pe lângă acest eșec, râșnovenii s-au ales și cu câțiva jucători accidentați. Lupan a fost diagnosticat cu fractură de claviculă, Stăncuțu acuză dureri în zona lombară, iar Babei s-a ales cu o entorsă la genunchi! Alți doi jucători de bază, Alupoaie și David nu sunt încă refăcuți după accidentările suferite în startul returului. „Nu a fost un meci dur la Blejoi, pur și simplu este vorba de un ghinion fantastic“, a spus antrenorul Petre Lucian. În runda a 12-a din C5, Cetate Râșnov va juca sâmbătă, pe teren propriu, cu AFC Odorheiu Secuiesc. „Nu avem ce face. Capul sus, iar jucătorii care vor intra pe teren să-și facă treaba“, a încheiat antrenorul râșnovenilor. După 11 etape, Cetate Râșnov se află pe locul 5 în C5 cu 15 puncte, iar AFC Odorheiu Secuiesc se află pe locul 4 c 16 puncte.

articolul original.

FC Brașov. Fără Andrei Marc cu Poli Iași. Revin Tomislav Sorsa, Vasile Constantin și Igor Jovanovici

8 November 2022 at 06:20
By: M.Ex.

Andrei Marc, unul dintre fundașii de bază în echipa lui Dan Alexa va rata meciul de sâmbătă cu Poli Iași. Fundașul central de 29 de ani a încasat în meciul cu Concordia Chiajna al patrulea cartonaș galben din acest sezon, astfel că Marc va rata meciul cu Poli Iași.

Sorsa încearcă să revină

În schimb, Chirurgul are parte și de vești bune. Tomislav Sorsa, fotbalistul de bandă dreaptă a revenit la antrenamente după o accidentare care l-a ținut departe de gazon aproape trei luni! Sorsa s-a accidentat la genunchi în meciul din etapa a 3-a cu Poli Timișoara. A încercat să revină pe gazon la finalul lunii septembrie, dar accidentarea i-a recidivat. A plecat apoi în Croația pentru a face recuperarea, iar de săptămâna trecută a revenit la Brașov. Până la accidentare, Sorsa a fost integralist în cele trei meciuri din startul sezonului.

Vasile Constantin și-a ispășit suspendarea

Vasile Constantin a fost suspendat trei etape de către Comisia de Disciplină a FRF, după cartonașul roșu încasat în meciul cu FK Miercurea Ciuc după o intrare dură asupra lui Panos. Constantin a ratat meciurile cu Unirea Dej ,CSC Dumbrăvița și Concordia Chiajna, dar va putea juca în meciul cu ieșenii lui Leo Grozavu.

Jovanovici a revenit la antrenamente

Un alt fotbalist cu probleme medicale în ultima perioadă a fost fundașul Igor Jovanovici. Jovanovici (33 de ani) a acuzat probleme la spate și nu a mai prins lotul în ultimele trei jocuri din campionat. Fundașul central a revenit zilele trecute la antrenamente și ar putea fi apt de joc pentru duelul cu Poli Iași. În etapa următoare, a 14-a, FC Brașov (locul 9 cu 19 puncte) joacă pe teren propriu cu Poli Iași (locul 4, 24 puncte), sâmbătă, de la ora 12:00.

articolul original.

Liga 2, etapa 13. Dan Alexa, după victoria de la Chiajna: ”Determinarea a făcut diferența”

7 November 2022 at 06:18
By: M.Ex.

Dan Alexa a radiat de fericire la finalul partidei în care s-a impus în fața unei dintre echipele care le-a antrenat în cariera sa, mai ales că FC Brașov a reușit al doilea succes consecutiv în campionat, realizare în premieră în acest sezon.”Am întâlnit o echipă bună, o echipă care își revenise după ultimele rezultate. A fost un meci de luptă, pentru că meciul s-a disputat pe un teren foarte prost, pe care a fost greu să joci fotbal. Felicit jucătorii pentru că s-au adaptat repede la starea gazonului și nu au făcut greșeli. E o victorie meritată și importantă, care ne dă încredere pentru următoarele jocuri. Am legat două victorii consecutive și sper să o ținem tot așa. Mă bucură determinarea echipei și cred că aici s-a făcut diferența. Arbitrajul a fost foarte bun, penalty-ul nostru a fost evident”, a spus Alexa. Despre șansele la play-off, ”Chirurgul” a spus: ”Trebuie să o luăm treptat, noi am pierdut multe puncte și este greu să prindem play-off-ul. Important este să legăm victoriile, să creștem în joc și să avem continuitate.”

FC Brașov în meciul de la Chiajna: Micu – Marc, Fustar , Tud. Oltean (Mitrov 69′) – M. Burlacu (Lascu 69′), Spătaru (Lambrinoc 76′), R. Lazăr, Diogo Izata, Dumbravă – Chică-Roșă (Saim Tudor 58′), Angelov
FC Brașov a acumulat 19 puncte și a urcat pe locul 9. În etapa următoare, a 14-a, FC Brașov joacă pe teren propriu cu Poli Iași (locul 4, 24 puncte), sâmbătă, de la ora 12:00.

articolul original.

Marlena Balcu se alătură echipei Axis Communications din România

1 November 2022 at 18:31

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, anunță extinderea echipei din România prin alăturarea Marlenei Balcu în poziția de Inside Sales Account Manager. Cu o vastă experiență în domeniul vânzărilor și cel al suportului pentru clienți, Marlena va contribui cu experiența sa la susținerea partenerilor companiei.

De-a lungul celor circa 20 de ani de activitate în industrie, Marlena Balcu deține un set de abilități profesionale ce se integrează perfect cu colegii săi din echipa locală a Axis Communications.

Pe parcursul celor aproape 40 de ani de experiență în dezvoltarea, producerea și comercializarea de echipamente de rețea, Axis Communications și-a câștigat un loc aparte în memoria clienților săi prin calitatea și inovația încorporată în produsele și soluțiile sale.

Marlena Balcu  Axis Communications România

În același timp, suportul oferit atât partenerilor săi de integrare, cât și clienților săi prin identificarea cu acuratețe a nevoilor specifice și proiectarea unor arhitecturi complexe ce rezolvă probleme stringente de securitate plasează Axis Communications ca primă opțiune atunci când se dorește implementarea unor sisteme ce au ca numitor comun standarde deschise, tehnologie de top și investiții cu eficiență pe termen îndelungat.

“Angajamentul față de piața locală, de partenerii și de clienții noștri ne conferă o poziție aparte, onorantă. Bineînțeles, recunoașterea primită se datorează în mare măsură produselor dezvoltate și perfecționate de echipa de cercetare-dezvoltare a Axis Communications, dar succesul din fiecare piață în care activăm se datorează echipelor locale.

Ne bucurăm că în România am reușit să construim o echipă de specialiști ce contribuie la consolidarea reputației noastre, iar extinderea acesteia cu un profesionist precum Marlena Balcu va contribui la consolidarea statutului de lider local în furnizarea de soluții de securitate”, a declarat Pavel Marek, Sales Manager CE and SEE, Axis Communications.

Pe lângă dezvoltarea unor tehnologii avansate și proiectarea unor echipamente de top, Axis Communications promovează și un model de afaceri sustenabil. Astfel, valori precum spiritul de lucru în echipă, creativitatea și receptivitatea la nou sunt promovate și cultivate, fiind calități definitorii pentru toți angajații companiei. Acest aspect este cu atât mai important cu cât compania are un model de afaceri bazat pe vânzare indirectă, prin intermediul distribuitorilor.

Prin urmare, relația cu partenerii este deosebit de importantă, iar mesajul către ei este transmis de oameni care împărtășesc același set de valori. Această misiune îi revine Marlenei Balcu, care, din noua sa calitate de Inside Sales Account Manager la Axis Communications, se va ocupa de gestionarea conturilor mici și mijlocii.

Despre Axis Communications

Axis contribuie la construirea unei lumi mai inteligente și mai sigure prin crearea de soluții care îmbunătățesc securitatea și performanța afacerii. Ca producător de tehnologie de rețea și lider în industria de profil, Axis oferă soluții în domeniul supravegherii video, controlului de acces, interfoanelor și sistemelor audio.

Aceste soluții sunt puse in valoare prin adăugarea aplicații inteligente de analiză și sunt susținute prin cursuri de instruire de înaltă calitate. Compania Axis are în jur de 4000 de angajați dedicați, în mai mult de 50 de țări și colaborează cu parteneri din domeniul tehnologiei și integrării de sistem din întreaga lume pentru a le furniza clienților soluții de cea mai bună calitate. Compania Axis a fost fondată în anul 1984 și are sediul în Suedia, în orașul Lund.

articolul original.

FC Brașov nu renunță la play-off. Dan Alexa: „E greu să emitem pretenții, dar ne vom lupta“

1 November 2022 at 06:13
By: M.Ex.

FC Brașov a bifat o victorie categorică în runda a 12-a din Liga a 2-a, 4-0 cu CSC Dumbrăvița, iar elevii lui Dan Alexa sunt la 5 puncte de locul 6, poziție care asigură prezența în play-off. Dan Alexa regretă punctele pierdute „prostește“ în acest sezon. „Noi am pierdut multe puncte prostește în acest sezon. Dacă nu am fi câștigat cu Dumbrăvița, eram mai mult la retrogradare. Sper ca victoria cu Dumbrăvița să fie una de moral. E greu să emitem pretenții la play-off, dar ne vom lupta. Vom juca fiecare meci la victorie, important este ca echipa să crească în evoluții“, a spus Dan Alexa.

„Lupta e foarte strânsă“

Programul echipei până la finalul lui 2022 este unul infernal. Astfel, FC Brașov mai are de jucat patru meciuri, cu Concordia Chiajna (d), Poli Iași (a), CSA Steaua (d) și Dinamo (a). „E greu să construiești o echipă atunci când aduci 14-15 jucători, dar eu spun că acum am început să legăm jocul. Lupta e foarte strânsă pentru play-off, iar mici amănunte decid un joc. E clar că avem nevoie și de șansă, pentru că fără șansă e greu să reușești. Sunt echipe cu antrenori foarte buni, cu multe meciuri în Liga 1 și care își organizează foarte bine echipele. Urmează un program foarte greu, orice se poate întâmpla pentru că toate meciurile sunt echilibrate. Suntem la 5 puncte de play-off și sunt optimist pentru că avem jucători de calitate, care pot face diferența“, a încheiat Alexa. În etapa a 13-a, FC Brașov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Concordia Chiajna.

articolul original.

Dinamo București – Paris Saint Germain

26 October 2022 at 06:26
image

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, joacă împotriva celei mai bogate echipe de handbal din lume, Paris Saint-Germain, care este campioana Franței.

Dinamo București joacă împotriva lui PSG, cea mai bogată echipă din handbal. Parizienii au un buget cumulat cât FCSB și CFR Cluj la un loc. Aproximativ 5.000 de spectatori promit o atmosferă incendiară  în tribune, în cea mai grea partidă pe care dinamoviștii  o au de jucat în acest final de an.

Paris Saint-Germain este cea mai bogată echipă din handbal. Deși  bugetul lor a fost diminuat în acest sezon competițional, parizienii beneficiază, în continuare, un buget care se apropie de 17 milioane de euro, adică cât bugetul cumulate care este alocat echipelor FCSB și CFR Cluj. În lumea handbalului, bugetul celor de la Paris Saint-Germain este fără egal. Deținătoarea Ligii Campionilor, Barcelona are un buget cifrat la 12 milioane de euro, mult inferior parizienilor care nu reușesc să câștige trofeul suprem, în ciuda faptului că sunt campioni la bani. Paris Saint-Germain  nu a câștigat niciodată EHF Champions League. Au încheiat pe locul doi în 2017, iar în 2018, 2020 și 2021 au luat medaliile de bronz. Niciodată aurul.

Dinamo București  nu se compară ca buget cu Paris Saint-Germain. Dinamoviștii se apropie de 4 milioane de euro, unul dintre cele mai mici din Champions League, însă obiectivul este calificarea în faza play-off-ului, după ce anul trecut au ratat această fază.

Dinamo a câștigat etapa trecută împotriva celor de la Porto și abordează cu încredere meciul împotriva bogaților de la PSG. Sala Polivalentă este sold out pentru acest eveniment, pentru prima dată după izbucnirea pandemiei. Confruntarea are loc miercuri, de la 19:45.

Xavier Pascual a declarat că echipa sa poate câștiga dacă va evolua la capacitate maximă:

”Vom întâlni una dintre cele mai bune echipe din lume. O echipă cu jucători incredibili, care are cea mai bună defensivă din EHF Champions League. Îi respectăm, dar vom încerca să dăm tot ce este mai bun. Suntem pregătiți! Cu ajutorul fanilor vom încerca să stăm lângă ei și vom vedea ce va fi. Dacă jucăm 100%, avem opțiunea de a câștiga. Pentru noi nu sunt importante milioanele lui PSG, milioanele Barcelonei, contează ce se întâmplă pe teren”.

Dinamo București  esteclasat în acest moment  pe locul cinci în grupă, cu 3 puncte. Paris Saint-Germain este pe locul doi, cu trei victorii și o înfrângere, suferită în fața celor de la Veszprem. Pentru dinamoviști  este al treilea meci acasă, după cele cu Magdeburg , care a fost pierdut şi Porto care a fost adjudecat de campionii României. Așa cum era de așteptat, liderul grupei este Veszprem, cu 8 puncte acumulate. Maghiarii nu au cum să rateze, credem noi,  prezența în Final Four-ul de la Koln. În acest sezon european, Dinamo își propune să depășească faza grupelor, iar un succes în fața francezilor ar însemna că obiectivul este aproape de realizare, în condițiile în care Porto are șanse mari să încheie pe ultimul loc.

articolul original.

Abonament nelimitat la comisiile FRF. FC Brașov se judecă și cu fostul antrenor!

26 October 2022 at 05:12
By: M.Ex.

Litigiile se țin lanț la FC Brașov, iar gruparea brașoveană are abonament nelimitat la comisiile FRF unde sunt pe rol numeroase litigii. Ultimul caz ajuns pe masa  Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF este cel al lui Călin Moldovan, antrenorul care a salvat sezonul trecut echipa de la retrogradare. Deși și-a îndeplinit obiectivul, Moldovan nu a fost luat în calcul penru postul de antrenor la FC Brașov. Marin Mitran, alesul lui Coliban și Bădulescu pentru postul de președinte rămas vacant după plecarea lui „Limoniu“ Mărginean, a ales varianta Dan Alexa. Între timp, Călin Moldovan a ajuns la Inter Star Sibiu, echipa de Liga a 4-a, care în vară a pierdut barajul pentru promovarea în liga a 3-a cu Olimpic Zărnești.

„Ce să mai vorbim?“

Moldovan își cere la FRF bonurile stipulate în contractul pe care l-a avut cu FC Brașov. „De la terminarea campionatului trecut nu am primit niciun telefon de la FC Brașov. Eu îmi caut dreptatea și atât, ce să mai vorbim?“, a recaționat Călin Moldovan. Întrebat despre parcursul echipei din acest sezon, Moldovan a evitat să se pronunțe. „Nu comentez rezultatele echipei din acest campionat. E problema lor și ei știu mai bine ce au de făcut“, a încheiat Moldovan.  După 11 etape, FC Brașov ocupă locul 12 cu 13 puncte și golaveraj negativ (10-11). În runda a 12-a, echipa antrenată de Dan Alexa va juca duminică, de la ora 11.00, pe stadionul Tineretului, cu CSC Dumbrăvița, locul 13 cu 13 puncte.

articolul original.

Gabi Tamaș, la primul antrenament cu FC Brașov!

20 October 2022 at 07:50
By: M.Ex.

Gabi Tamaș a făcut azi primul antrenament la FC Brașov sub comanda lui Dan Alexa. Chiar dacă actele de reziliere a contractului cu Petrolul nu au fost înregistrate încă la FRF, Tamaș (38 de ani) are o hârtie semnată cu șefii clubului ploieștean, iar fundașul brașovean se poate pregăti cu orice echipă. Tamaș a discutat ieri după-amiază cu șefii lui FC Brașov si cu antrenorul Dan Alexa, iar în această dimineață s-a prezentat la antrenamentul echipei brașovene. Tamaș a fost printre primii jucători care s-au prezentat la antrenament, iar când a intrat pe teren a șutat puternic în minge. Până să înceapă antrenamentul, Gabi Tamaș a ținut sa-i amintească lui Dan Alexa că are de onorat un pariu din perioada in care cei doi au lucrat la Astra. „Mai bine le dai o masă la băieți” i-a spus Tamaș antrenorului brașovean. Din actualul lot de jucători de la FC Brașov, doar Alex Negrean a fost coechipier cu Tamas la Universitatea Cluj. Dan Alexa spune că are o relație excelentă cu Gabi Tamaș.
„Am fost colegi și ne înțelegem foarte bine! Noi avem o relație specială și sub nicio formă nu cred că aș putea avea probleme cu el la FC Brașov. Îl cunosc atât de bine! L-aș lua mâine pe Gabi Tamaș! Am vorbit cu el și recunosc că mi l-aș dori foarte mult la FC Brașov. Este un jucător foarte valoros”, spunea, zilele trecute, Dan Alexa, pentru ProSport. În sezonul 2002-2003, Gabi Tamaș și Dan Alexa au făcut parte din echipa lui Dinamo care a câștigat Cupa României.

articolul original.

Portarul Sebastian Micu, noua senzație a Brașovului

20 October 2022 at 05:16
By: M.Ex.

Autor: Adi MARICA

l La doar 21 de ani, Micu s-a impus ca titular la FC Brașov
l „Este în primii doi portari din Liga a 2-a“, spune Andrei Șanta, antrenorul cu portarii la gruparea brașoveană

Portarul Sebastian Micu (21 de ani) s-a impus ca titular în trupa lui Dan Alexa, prin constanță și evoluții apreciate. Aflat la prima experiență în Liga a 2-a, Micu a fost supriza plăcută din lotul brașovenilor în primele 10 etape.

Plecare lui Popescu la Craiova, șansa lui Micu

Venirea lui Micu la Brașov a depins, în mare măsură, de plecarea lui Laurențiu Popescu la U Craiova. Clubul din Bănie îl cedase, în vară, pe Marko Pigliacelli în Italia, David Lazar era accidentat, astfel că oltenii l-au rechemat pe Laurențiu Popescu, portar care fusese împrumutat sezonul trecut la Brașov, după un tur la Poli Iași. Dan Alexa s-a reorientat rapid și l-a adus la Brașov pe Sebastian Micu. Atât Alexa, cât și Ștefan Grigorie îl cunoșteau bine pe Micu de la Reșița și Rapid. „Chirurgul“ a luat legătura cu Daniel Nicolae, președintele Rapidului, iar Micu a ajuns la Brașov, tânărul portar fiind deținut în coproprietate de cele două cluburi.

Șanta: „Micu este în primii doi portari din Liga a 2-a“

Deși are doar 21 de ani, Micu s-a impus ca titular în fața mult mai experimentaților Zvonimir Mikulic (32 de ani) și Daniel Mutu (35 de ani). Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor la FC Brașov, consideră că Micu este în primii doi portari din Liga a 2-a! „Micu are calități de mare portar. Are forță nativă, are joc bun de picior, are anticipație, este curajos și iese bine pe centrări. Are nebunia specifică portarilor, dar este receptiv în antrenamente și muncește enorm. Părearea mea, este în primii doi portari din Liga a 2-a. Are ce să învețe și de la mine, dar și de la Dani Mutu și Mikolic, doi portari cu mare experiență“, a spus Șanta.

„Micu are și un caracter frumos“

Dan Alexa se felicită acum pentru aducerea lui Micu la FC Brașov. „În vară am rămas fără Laurențiu Popescu plecat la Craiova. L-am adus pe Micu, îl știam bine de la Reșița. Popescu ar fi fost numărul 1 la startul sezonului, dar așa a venit șansa lui Micu. Pe lângă calitățile pe care le are, Micu are și un caracter frumos. După primele trei antrenamente la Brașov, Andrei Șanta mi-a spus că sezonul viitor Micu va juca în Liga 1. Este jucătorul nostru, dar Rapid păstrează 50 % din drepturile jucătorului. L-am adus la Brașov grație relației bune cu Daniel Niculae. E foarte serios și chiar a avut intervenții providențiale în acest start de sezon“, a spus Alexa.

A revenit pe teren după o accidentare gravă

Drumul către Liga a 2-a a fost unul anevoios pentru Micu. O accidentare gravă la genunchi l-a scos din circuit mai bine de doi ani. „Am trecut prin momente grele până să ajung aici. La Rapid am ajucat la echipa U 19 și la seniori în Liga a 4-a. Am suferit o accidentare urâtă la un meci. Mi-am rupt meniscul și ligamentele la genuchiul piciorul drept. Am făcut o recuperare de aproape doi, aveam tijă care să-mi țină rotula, iar după mai bine de un an am fost operat din nou să-mi scoată tija. Îmi ieșise un șurub de la recuperare! M-am recuperat, apoi am ajuns la Reșița unde am apărat, iar în vară am făcut pasul în Liga a 2-a, la Brașov. Sincer, în vară, când am ajuns la Brașov, nu mă așteptam să fiu titular. Secretul meu este muncă, multă muncă. Andrei Șanta și colegii mei sunt mereu lângă mine și îmi dau multă încredere. Este o diferență foarte mare între Liga a 2-a și Liga 3-a, în primul rând la capitolul forță. Dan Alexa și Ștefan Grigorie au crezut în mine, și la Reșița și acum la Brașov. Le mulțumesc!“, spune Micu. Portarul lui FC Brașov crede că echipa poate obține calificarea în play-off. „Avem un lot bun. Este adevărat că trebuia să avem mai multe puncte, dar cred că putem ajunge în play-off. Cîrjan de la Oțelul mi-a pus mari probleme în acest sezon. După meciul pierdut cu Oțelul nu am putut să dorm de supărare. Mă consum mult după un meci pierdut, mă gândesc că puteam face mai mult“. Micu este poreclit „Moro“ de colegi pentru o cicatrice la nas. O amintire din copilărie. „Am o cicatrice la nas de la vârsta de patru ani când am căzut. Colegii îmi spun „Moro“ , după cicatricea la nas asemănătoare cu cea a lui Cătălin Moroșanu“.

„Visul meu este să ajung la echipa națională a României și într-un campionat de top din Europa. Important este să joc din ce în ce mai bine și să mă pregătesc în continuare. Din străinătate, îmi place Manuel Neuer de la Bayern, un portar complet, iar din România îl apreciez mult pe Florin Iacob de la UTA“. Sebastian Micu, portar FC Brașov

articolul original.

Modelul Unirea Dej în Liga 2. Bani puțini, rezultate excelente

19 October 2022 at 05:09
By: M.Ex.

Unirea Dej face senzație și în acest sezon de Liga 2. Unirea Dej dovedește și în acest sezon că atunci când lucrurile se fac în mod profesionist, apar rezultatele. Clubul dejean dispune de un buget de play-out, însă în clasament echipa antrenată de Dragoș Militaru se află pe locul doi! În schimb, FC Brașov are aprobat un buget de play-off, însă în realitate fotbaliștii nu au încasat niciun ban în acest sezon! Și rezultate sunt pe măsură, doar 13 puncte în 10 etape!

Sâmbătă, FC Brașov va juca la Dej, iar echipa clujeană pornește clar cu prima șansă. „Unirea Dej nu mai este o surpriză în Liga 2. Au un lot omogen, cu jucători tineri și un antrenor care știe să îi pună în valoare. Un alt aspect important este că sunt cu banii la zi! Degeaba ai salarii mari în Liga 2 dacă nu primești banii cu lunile! La Unirea sunt salarii mici, dar care se plătesc la timp”, a spus Marin Mitran, președinte lui FC Brașov. Legat de problemele financiare cunoscute de la Brașov, Mitran rămâne optimist că acestea se vor rezolva în această săptămână. „Avem jucători de mare caracter, iar problemele financiare au unit și mai mult grupul. Trebuie să continuăm să legăm rezultatele bune, iar prima ocazie este meciul de la Dej unde vrem să câștigăm”, a mai spus oficialul.

Vine Gabi Tamaș la FC Brașov?

Gabriel Tamaș se desparte de Petrolul după doar patru luni. Cele două părți încă nu au semnat rezilierea contractului, dar totul pare o simplă formalitate.Până la începutul anului viitor, Tamaș nu se va putea transfera la o altă echipă, astfel ca până atunci fundașul care la 9 noiembrie împlinește 39 de ani doar se va putea pregăti cu o altă echipă.mediat după scandalul de la Petrolul, Tamaș a primit mai multe oferte de la echipe de prima ligă. ”Tamaș are patru oferte din Liga 1!”, spun apropiații fotbalistului originar din Brașov.Și FC Brașov l-ar vrea pe Tamaș, însă oficialii clubului sunt convinși că fotbalistul va continua în prima ligă, mai ales că la Petrolul a demonstrat că poate face ușor fotbalului din SuperLigă, în ciuda vârstei înaintate. ”În vară am discutat, prietenește, cu Gabi. Cândva va reveni la Brașov, dar nu acum. Sunt convins că va continua în Liga 1. În ciuda tuturor problemelor, Gabi rămâne un fotbalist important pentru prima ligă”, spune președintele Marin Mitran. Și Dan Alexa și l-ar dori pe Tamaș la Brașov.”Am fost colegi și ne înțelegem foarte bine! Noi avem o relație specială și sub nicio formă nu cred că aș putea avea probleme cu el la FC Brașov. Îl cunosc atât de bine! L-aș lua mâine pe Gabi Tamaș! Am vorbit cu el și recunosc că mi l-aș dori foarte mult la FC Brașov. Este un jucător foarte valoros”, a spus Dan Alexa pentru ProSport.

articolul original.

Oficial! Brașoveanul Ciprian Anghel, noul referent zonal al FRF: „A fost o surpriză plăcută pentru mine“

17 October 2022 at 05:15
By: M.Ex.

Departamentul Scouting al FRF, condus de Ion Geolgău,  l-a ales pe Ciprian Anghel ca referent zonal. Tehnicianul brașovean este responsabil de Zona 7, ce conține județele Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna. Ciprian Anghel (44 DE ani) deține licența A UEFA din 2015. A început ca antrenor la copii și juniori la Tâmpa Brașov și a mai activat în fotbalul juvenil brașovean la FC Brașov unde a fost și șeful Centrului de Copii și Juniori, Corona Brașov și ACS Kids Tâmpa Brașov. De trei sezoane a făcut pasaul la seniori și antrenează, alături de Vasile Tatarciuc, echipa de liga a 3-a, ACS Kids Tâmpa Brașov.

În ultimii ani, Brașovul i-a avut ca referenți zonali pe Vasi Suciu (Colțea Brașov), Adrian Szabo, Petre Lucian și Daniel Bona. „Mă bucură și mă onorează în același timp alegerea celor de la Federația Română de Fotbal și încrederea pe care mi-au acordat-o. A fost o surpriză pentru mine, dar una plăcută, pe care o văd ca pe o provocare în carieră. Este un post care presupune multe abilități, dar sunt sigur că mă voi descurca foarte bine. Voi încerca să continui munca colegilor care au avut acest job înaintea mea. Sper să fac o selectie bună și să pot recomanda pentru loturile naționale tinerii fotbaliști care într-adevăr sunt cei mai talentați și muncitori. M-aș bucura să pot recomanda cât mai mulți jucători de la cluburile din Brașov. Pentru că sunt mulți juniori de calitate în fotbalul brașovean”, a declarat Ciprian Anghel.
Ciprian Anghel va organiza periodic turnee de selecții pentru loturile națonale de juniori. Pe 26 octombrie va avea loc faza zonală de selecție pentru Alba, Brașov și Sibiu, după care vor urma o alta pentru Mureș Harghita și Covasna.„Îmi place mult să lucrez cu copiii și juniorii. Chiar dacă sunt implicat la echipa de seniori de la Kids Tâmpa, am și o grupă de juniori, cea de 2015, care îmi dă o energie și un vibe frumos. Sunt sigur că voi avea aceeași energie și când voi face selecțiile și că voi putea oferi soluții foarte bune pentru loturile naționale”, a mai adăugat Ciprian Anghel.

articolul original.

FCU Craiova 1948 fără antrenor! 4 nume pe „lista scurtă” a lui Adrian Mititelu

11 October 2022 at 18:43
image

Dezastrul de la FCU Craiova 1948 a erupt. Marius Croitoru a înțeles că trebuie să se retragă de la cârma echipei, care, cu excepția unor rezultate notabile cu „greii” din Superliga, a avut numai înfrângeri și câteva egaluri, fiind pe un neverosimil loc 10, cu două etape înainte de finalizarea turului.

Adrian Mititelu, patronul echipei a făcut o declarație surprinzătoare, dând de înțeles că ar ceda echipa gratis dacă ar veni un finanțator mai „priceput” care să continue munca lui cel puțin trei ani și care să nu „trântească” echipa așa cum s-a încercat în 2011, „precedentul Pițurcă”.

Iată ce a declarat Adrian Mititelu, acesta spunând că ar prefera să nu vină la echipă „un cal troian” al finanțatorului Rotaru, al rivalei concitadine CSU: „Cineva ar spune că s-a creat un scenariu pentru distrugerea clubului. Se aseamănă cu 2011, când s-a creat scandalul cu Pițurcă. S-au întors împotriva mea și prin atitudinea lor s-a ajuns la retrogradare. Și acum se încearcă o situație similară. Nu știu dacă cineva o regizează, dar scenariul pare identic. Croitoru a început bine, dar a terminat prost. O echipă joacă așa cum o pregătește antrenorul. El a fost comandantul și a decis tot. Am primit mii de mesaje și aberații. Știu că sunt prostul României la fotbal. Am cheltuit zeci de milioane și nu am reușit să fac performanța dorită. Am vrut să fac multe, dar nu am reușit. S-ar putea să existe unii mult mai pricepuți (…)Reafirm dorința de a ceda clubul, cu 0 lei. Pe cuvânt de onoare. Nu e cacealma. Să se facă un comitet la Peluza Sud, să găsească un investitor și cedez clubul cu 0 lei, fără datorii. Numai să fie garanție, să nu fie unul trimis de Rotaru. Garanția înseamnă că are posibilitatea să continue activitatea minim 3 ani””

Cât privește noul antrenor al echipei, pe lista scurtă a lui Adrian Mititelu se află Nicolo Napoli, Mircea Rednic, Leo Grozav, Erik Linkar.

articolul original.

FC Brașov, meciul premierelor cu Viitorul Pandurii. Dan Alexa: „Aveam mare nevoie de victorie“

11 October 2022 at 05:19
By: M.Ex.

FC Brașov a câștigat cu 3-2 meciul din etapa a 9-a a Ligii a 2-a cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu. Condusă în două rânduri de echipa antrenată de Florin Stîngă, FC Brașov a reușit să câștige cu scorul de 3-2. A fost cea de-a treia victorie din acest campionat pentru echipa antrenată de Dan Alexa.

Primul succes „afară“

Meciul de la Tg. Jiu a stabilit mai multe premiere pentru echipa brașoveană. Astfel, trupa lui Dan Alexa a bifat prima victorie în deplasare din acest campionat. În deplasare, până la meciul din etapa a 9-a, FC Brașov suferise trei eșecuri, 0-1 cu CSC Șelimbăr, 1-2 cu Progresul Spartac și 1-2 cu Oțelul, iar un meci îl terminase la egalitate, 0-0 cu Poli Timișoara.

Trei goluri cu marcatori diferiți

Pentru prima oară în acest campionat, FC Brașov a marcat trei goluri într-un meci, asta după ce în primele 8 runde echipa brașoveană nu reușise să marcheze mai mult de un gol pe meci! Toți cei trei marcatori, mijlocașul Diogo Izata, fundașul Andrei Marc și atacantul Adi Chică- Roșă sunt la primele goluri marcate pentru FC Brașov în acest campionat. „Aveam mare nevoie de victorie și mă bucur că am spart gheața în deplasare în fața unei echipe foarte bune. Obiectivul, din momentul în care am venit la Brașov, e play-off-ul “, a spus Dan Alexa, antrenorul brașovenilor.
FC Brașov a urcat pe locul 11, fiind la patru puncte de ultima clasată pe locurile de play-off, FK Miercurea Ciuc. Etapa viitoare, a 10-a, echipa lui Dan Alexa va juca pe teren propriu chiar cu ciucanii, vineri, de la ora 16:00.

FC Brașov în meciul cu Viitorul Pandurii: Micu – Marc, Fustar , Tud. Oltean – M. Burlacu (Chică-Roșă 69′), Vas. Constantin, R. Lazăr, Diogo Izata (Kirilenko 83′), Dumbravă – Cociș (Spătaru 69′), Angelov (Joao Amorim 83′).
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Lambrinoc, Mitrov, Negrean, Mbombo

articolul original.
❌