ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Rezervă un stand în expoziția EXPO DIY 2023 – Smart Green Home, ce va avea loc la Universitatea Politehnica din București, în perioada 28 – 29 iunie

Rezervă un stand în expoziția EXPO DIY 2023 – Smart Green Home, ce va avea loc la Universitatea Politehnica din București, în perioada 28 – 29 iunie

Cea de-a doua ediție a EXPO DIY – Smart Green Home, singura expoziție B2B din România dedicată produselor din categoriile bricolaj, DIY, materiale de construcții, îmbunătățirea locuinței și grădină, cu focus pe soluții și produse „verzi”, va avea loc în perioada 28 – 29 iunie 2023, la Universitatea Politehnica din București, cea mai mare și prestigioasă universitate tehnică din țară.

Expoziția adună, în cele două zile, în același loc, expozanți din România și din alte țări și specialiști în achiziție și alți profesioniști din industrie. Primii parteneri si expozanți care au confirmat participarea. Evenimentul EXPO DIY 2023 – Smart Green Home este organizat de BricoRetail.ro, publicația B2B dedicată sectoarelor DIY, Home Improvement & Gardening.

Rezervă un stand aici: www.expo-diy.com/expozanti/ sau achiziționează un pachet de partener! Mai multe detalii și oferte personalizate pentru parteneri la contact@expo-diy.com sau tel. 0720.120.456.

Lansat în 2022, evenimentul EXPO DIY 2023 asigură continuitatea conceptului său Smart Green Home și în a doua ediție, concept prin care își propune să promoveze și să expună în cadrul expoziției cât mai multe produse și soluții ecologice/ verzi, care contribuie deja la un viitor mult mai sustenabil.
De asemenea, expoziția EXPO DIY 2023 – Smart Green Home își păstrează șî în a doua sa ediție caracterul B2B: un eveniment închis disponibil doar profesioniștilor din sectoarele: bricolaj, DIY, construcții, îmbunătățirea locuinței și grădină.

De ce să fii expozant EXPO DIY 2023 – Smart Green Home?

 • este singura expoziție din România care adună toate categoriile de produse: bricolaj, DIY, materiale de construcții, instalații, îmbunătățirea locuinței și grădină, cu focus pe produse și soluții „green”, dar și sisteme și soluții Smart Home
 • este o expoziție B2B care pune față în față, foarte pragmatic, cererea cu oferta
 • beneficiezi doar de vizitatori profesioniști în achiziții din retail, centre comerciale, eCommerce, companii de import și distribuție
 • beneficiezi doar de vizitatori manageri din companii de construcții, dezvoltatori de proiecte mobiliare, office și industriale, dar și arhitecți și designeri
 • beneficiezi de prezența unor buyeri din străinătate, deci expoziția reprezintă o bună oportunitate de extindere în alte piețe
 • expoziția reprezintă o excelentă oportunitate pentru new business dar și pentru întreținerea și imbunătățirea relației cu actualii clienți
 • participi, astfel, la cel mai mare hub de business din România de pe nișa de bricolaj, materiale de construcții, îmbunătățirea locuinței, DIY și grădină

Cine sunt vizitatorii EXPO DIY 2023 – Smart Green Home?

EXPO DIY 2023 – Smart Green Home ramâne un eveniment închis, în sensul în care vizitatorii sunt doar profesioniști din industrie, care participă în cele două zile de expoziție doar pe bază de invitație din partea organizatorilor sau se înregistrează pe site, dar se încadrează în urmatorul profil:

 • buyeri/ category managers din retail (rețele de magazine și magazine online)
 • directori de achiziții din companii de import și distribuție
 • proprietari de business
 • manageri din companii de construcții, dezvoltatori de proiecte mobiliare, office și industriale
 • arhitecți și designeri

Dacă te încadrezi în profilul de mai sus, înregistrează-te ca vizitator, aici: www.expo-diy.com/vizitatori

Primii parteneri si expozanți care au confirmat participarea la EXPO DIY 2023 – Smart Green Home

Green Project este primul partener HOME, Dolinex, Agrocosm și Riviera Works, cu brandurile TOTAL și Wolfson, sunt primii parteneri SMART, DAXI, Somfy și Recicleta (un program Viitor Plus) sunt primii parteneri GREEN, iar Einhell; Villager; NOVALIA SA – cu brandurile IUS, Mob, Leborgne și Mondelin; Klintensiv; Temad; Ergo Solar (Polonia); Golden Fish - cu brandul Micul Fermier; SCS Sentinel (Franța); DEDRA (Polonia) și Ruris sunt primii expozanți.

EXPO DIY 2023 – Smart Green Home este un eveniment expozițional B2B organizat anual de BricoRetail.ro, publicația de business care acoperă toate categoriile de produse din sectoarele DIY, Home Improvement & Gardening, parte din Retail FMCG Media, din care mai fac parte publicațiile de business retail-FMCG.ro și ElectroRetail.ro.

articolul original.

Proprietarul eMAG și OLX anunță că va concedia până la 30% dintre angajați

Proprietarul eMAG și OLX anunță că va concedia până la 30% dintre angajați

Grupul olandez Prosus şi acţionarul său majoritar Naspers din Africa de Sud, acționar majoritar al eMAG și OLX, au anunţat că vor concedia până la 30% dintre angajaţii de la birourile lor corporative, transmite Reuters.

Sunt cele mai recente concedieri în rândul firmelor tehnologice, după cele anunţate de Alphabet, firma mamă a Google, SAP şi IBM, conform Agerpres.ro.

"Ne adaptăm la schimbarea mediului macroeconomic şi lucrăm de o perioadă de timp la întărirea structurilor noastre de cost", a declarat un purtător de cuvânt al Prosus, unul dintre cei mai mari investitori în tehnologie din lume.

Pe plan global, Prosus şi Naspers au aproximativ 15 birouri corporative, cele mai mari fiind în Johannesburg şi Amsterdam.

Prosus/Naspers au aproximativ 30.000 angajaţi dar cei mai mulţi lucrează la companiile din portofoliul lor de investiţii. Nu există date disponibile privind numărul angajaţilor din birourile corporative pe plan global, a precizat purtătorul de cuvânt.

Prosus deţine şi operează unele dintre companiile în care investeşte, inclusiv gigantul brazilian de livrare de mâncare iFood şi platforma de comerţ online OLX. De asemenea, deţine participaţii minoritare în numeroase companii, cum ar fi Delivery Hero.

Acele companii iau propriile decizii privind angajaţii, a precizat purtătorul de cuvânt.

Nu există un calendar privind concedierile la birourile corporative.

Reprezentanții eMAG au transmis, la solicitarea wall-street.ro, o reacție cu privire la anunțul de mai sus:

“Grupul eMAG a investit foarte mult în ultimii doi ani în servicii și verticale noi de business pentru a răspunde obiceiurilor pe care oamenii le-au adoptat în timpul pandemiei. Suntem acum într-o etapă în care ne-am propus să consolidăm aceste investiții și să ne concentrăm asupra zonelor care reprezintă motoarele noastre de creștere în perioada următoare.

După investițiile mari în infrastructură în România, unde doar anul trecut s-au ridicat la peste 43 de mil de eur la Joița, județul Giurgiu, suntem aproape de a finaliza o altă investiție de aproape 100 de mil eur în Ungaria, ceea ce ne va ajuta să suținem și mai mulți antreprenori să vândă în afara țării prin programul cross-border dedicat sellerilor din Marketplace.

De altfel eMAG Marketplace este unul dintre aceste motoare de creștere, care în acest moment numără peste 42.000 de antreprenori care fac afaceri online. Serviciul Genius este o altă investiție strategică, iar aici am lansat recent opțiunea unui plan lunar, tocmai pentru a oferi clienților posibilitatea de a economisi timp și bani, după integrarea în 4 aplicații de shopping online, menținând costul abonamentului neschimbat.

Echipele noastre se vor focusa și ele pe aceste proiecte în dezvoltare, iar pentru a susține planul nostru de creștere am consolidat echipa de top management cu oameni cu experiență vastă în companii multinaționale de succes, care vin cu perspective care să susțină acest plan.

În România, 2023 a început peste așteptări și, fără alți factori externi care să perturbe mediul de business, ne ținem de planurile anunțate care ne vor permite să oferim oamenilor experiențe bune în online și servicii care să îi ajute cât mai bine să își gestioneze bugetele”, au precizat reprezentanții eMAG pentru wall-street.ro.

De asmenea, pe fondul dezvoltării accelerate a unor noi verticale de business, Grupul eMAG își consolidează echipa de management și îl numește pe Tudor Mihăilescu în poziția de Chief Operating Officer (COO). Din acest rol, Tudor Mihăilescu va lucra alături de echipele de leadership din fiecare companie în vederea implementării strategiei pe termen lung a grupului și a execuției planului de investiții care se ridică la peste 2,2 miliarde de lei în următorii doi ani.

articolul original.

Parteneriat între Mokka și F64: rate egale de la 6 la 24 de luni

image

Retailer specializat în produse și accesorii foto, video, audio, camere de acțiune, drone și echipamente de studio, la care se adaugă produse din gama Home & entertainment, precum și consultanță de specialitate, F64 a introdus metoda alternativă de plată Mokka de la finalul anului trecut, în magazinul online, pentru a oferi o facilitate în plus clienților săi.

„Am implementat modalitatea de plată Mokka exact când s-a dat startul cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă, în luna decembrie a anului trecut(...) Prin intermediul Mokka le oferim clienților noștri o metodă de plată alternativă, flexibilă, care permite finanțarea cumpărăturilor în rate egale, alese în funcție de preferințe, de la 6 la 24 de luni.”, spune Claudia Tudor, Deputy General Manager F64, companie cu o istorie de 22 de ani pe piața de profil.

„Tot mai mulți retaileri devin interesați de soluțiile de creștere bazate pe tehnologii financiare performante datorită avantajelor lor evidente atât pentru business-uri online, cât și offline. Menționez doar câteva dintre acestea: creșterea traficului, reducea numărului celor care renunță la coșul de cumpărături și sporirea valorii medii a tranzacțiilor. Iar pentru clienți posibilitatea de a cumpăra acum și de a plăti mai târziu produsele sau serviciile achiziționate transformă radical experiența de shopping și o aduce în secolul 21”, spune Marius Costin, CEO regional Mokka.

Mokka este compania fintech care a introdus în România serviciul Buy Now Pay Later, în urmă cu doi ani. Operând deja în Polonia și din acest an și în Bulgaria, Mokka este deja partenerul unor retaileri importanți de pe piață, între care se numără CCC, Reserved, Cropp, Mohito, House şi Sinsay, Lensa, MegaDepot, lanțul de service-uri Rădăcini, BMall, Humanic și altele.

Rezultatele unui studiu realizat de Research and Marketers arată că industria BNPL a înregistrat o ascensiune puternică în ultimele patru trimestre la nivel global datorită creșterii gradului de penetrare a comerțului electronic și a diminuării impactului măsurilor cauzate de epidemia de Covid-19. Prognozele vizând rata de adoptare a BNPL pe termen mediu și lung sunt, potrivit aceleiași surse, la fel de optimiste. Se preconizează că adoptarea plăților utilizând soluția Buy Now Pay Later se va aprecia constant, înregistrând o rată de creștere anuală compusă (CAGR) de 25% în perioada 2022-2028. Valoarea brută a mărfurilor BNPL la nivel global va crește de la 426,2 miliarde de dolari în 2021 până la 2,3 triliarde de dolari în 2028.

„În perioada următoare, vizăm intensificarea prezenței noastre în peisajul retailului românesc. Promitem să surprindem comercianții și clienții magazinelor prin noile funcționalități și inovații pe care le va aduce Mokka în curând pe piață”, mai spune Marius Costin.

articolul original.

Inflația a afectat cumpărăturile de sărbători - câți bani au cheltuit românii de Crăciun și de Anul Nou în magazinele online

Inflația a afectat cumpărăturile de sărbători - câți bani au cheltui românii de Crăciun și de Anul Nou în magazinele online

Finalul de an a arătat că potențialul de creștere a comerțului electronic a fost afectat de condițiile economice care au redus apetitul și bugetele românilor în perioada sărbătorilor de iarnă, se arată într-o analiză realizată de compania de marketing digital Limitless Agency.

Anul 2022 a fost unul atipic pentru piața de ecommerce, care, deși s-a păstrat pe un trend de creștere, ritmul este mult mai lent decât în alți ani, consumatorii români făcând mai puține cumpărături din impuls, ceea ce s-a văzut în perioada de Crăciunului și Anului Nou.

Potrivit reprezentanților Limitless Agency, printre motivele creșterilor relativ mici din ecommerce în 2022 se află inflația ridicată, care i-a determinat pe consumatori să fie mai chibzuiți, și creșterea numărului de reclame și advertiseri, care targetează aceleași audiențe.

Inflația și-a spus cuvântul în 2022, în numeroase industrii, dar în special în ecommerce, care deși are un potențial enorm de creștere a crescut cu doar 10%-15%. Prin comparație, în 2020 piața de ecommerce a crescut cu 30%. Desigur, ecommerce-ul românesc va continua să crească, având în vedere că doar jumătate dintre români cu acces la Internet obișnuiesc să comande online, însă procesul de creștere va fi mai lent, mai ales în eventualitatea unei crize economice.

Pe lângă situația actuală, cu prețuri majorate, care îi determină pe români să cumpere doar produse de care au nevoie, concurența pe piață este din ce în ce mai strânsă, fiind înființate tot mai multe magazine online”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Daniel Slăvenie, CEO & Partner Limitless Agency.

Astfel, pe fondul unei concurențe puternice în ecommerce, a crescut numărul de reclame, ceea ce a dus automat la creșterea CPC (cost per click) la 17,2% în medie, chiar până la 30% în unele domenii, pentru generarea aceluiași număr de comenzi ca în 2021. Per total, bugetul magazinelor online pentru promovare în 2022 a fost cu aproape 20%-30% mai mare decât anul anterior, însă, prin tool-uri performante, Limitless Agency se ocupă de optimizarea costurilor astfel încât magazinele online să obțină maximul de vânzări prin investiția făcută.

În 2022, lunile noiembrie și decembrie au fost printre cele mai bune perioade din an, fiind marcate de evenimente importante pentru vânzări, Black Friday și sărbătorile de Crăciun. Astfel, în decembrie, potrivit unei analize realizate pe 3.340 de magazine online, comanda medie de a fost de 402 lei, în scădere de la 605 lei în noiembrie, cu ocazia Black Friday, fiind înregistrate venituri totale de peste 88 milioane de euro la peste 1 milion de tranzacții.

Dacă în primele zile din decembrie vânzările în online au fost mai jos, între 5 și 9 decembrie românii au început să cumpere mai mult. Vârful vânzărilor a fost în data de 12 decembrie, când au fost înregistrate 46.762 de tranzacții și vânzări de aproape 4 milioane de euro. Un al doilea vârf al vânzărilor a fost înregistrat pe 19 decembrie, cu 44.191 de tranzacții și vânzări de aproape 3,6 milioane de euro.

Cumpărături de 1,3 milioane euro în ziua de Crăciun

Potrivit reprezentanților Limitless Agency, totalul cumpărăturilor realizate în intervalul 24 decembrie 26 decembrie a fost de 4,1 milioane de euro prin intermediul magazinelor online, iar în zilele de 30 și 31 decembrie au mai comandat de încă 3,1 milioane de euro.

Cumpărăturile online nu s-au oprit nici măcar în zilele de Crăciun sau înainte de Revelion, finalul de an aducând milioane de euro magazinelor online. Astfel, au fost înregistrate unele dintre cele mai bune vânzări din luna decembrie – aproape 1,2 milioane euro pe 24 decembrie, aproape 1,3 milioane euro pe 25 decembrie și aproape 1,7 milioane euro a doua zi de Crăciun, respectiv aproximativ 2 milioane de euro pe 30 decembrie și 1,1 milioane euro în ultima zi din an”, spune Daniel Slăvenie, CEO & Partner Limitless Agency.

Cea mai mare comandă înregistrată a fost în domeniul IT&C, de aproape 14.500 euro, pentru invertoare solare, urmată de o comandă în valoare de peste 12.000 euro pentru laptopuri și telefoane Apple.

Categoriile din IT&C cu cele mai mari vânzări în decembrie au fost telefoane (22%), plăci video (10%), TV/audio video (7%), mașini de spălat rufe (5%), aparate frigorifice (3%), laptopuri (2,2%) și console (2,2%). La final de an, a fost observat un interes crescut pentru echipamente VR/Gaming.

În ceea ce privește zona de fashion, cea mai mare comandă a fost de aproape 5.000 euro, pentru ochelari de soare, urmată de o comandă în valoare de aproape 2.700 euro, pentru încălțăminte. Categoriile lentile de contact, rame de ochelari, treninguri damă, geci, rochii de seară, paltoane, ghete damă (34%), cizme damă (26%), botine dama (8%) și ghete bărbați (8%) au generat cele mai mari vânzări.

Pentru 2023, reprezentanții Limitless Agency estimează o creștere în ecommerce în jur de 15%, punctând că este loc de o creștere dublă în domeniu. Potrivit acestora, costurile de marketing vor crește având în vedere concurența tot mai mare, recomandându-le magazinelor online să își fidelizeze clienții actuali pentru a-și optimiza costurile și a-și crește vânzările.

articolul original.

About You vrea să renunțe la livrarea gratuită pentru toate produsele: compania vrea să își optimizeze costurile pe care le are cu logistica

image

Schimbarea ar urma să fie implementată de About You anul acesta pe toate piețele în care retailerul online de fashion activează, fiind deja în derulare teste în anumite țări. În România, la momentul publicării acestei știri, compania precizează că „ preia costurile pentru expedierea și returul articolelor, precum și costurile de ambalare”.

Compania germană ar urma să introducă o sumă minimă pe care comanda ta trebuie să o atingă pentru a putea beneficia în continuare de livrarea gratuită, motivând că această mutare face parte din procesul de optimizare a costurilor logistice, scrie ecommercenews.eu, care citează Neuhandeln.de.

About You nu a menționat data exactă în care va implementa această nouă politică în piețele în care este prezentă.

În România, compania, cu peste 45 de milioane de clienți unici prezenți în 26 de piețe europene la acel moment, a anunțat la finalul anului trecut că angajează specialiști IT pentru centrul de dezvoltare software deschis recent la Cluj.

articolul original.

Abonamentul Genius: eMAG lansează și posibilitatea de a ți-l face pe o perioadă mai mică

Abonamentul Genius: eMAG lansează și posibilitatea de a ți-l face pe o perioadă mai mică

Abonamentul Genius, lansat de către eMag pentru cele patru platforme din portofoliul grupului, în baza căruia beneficiezi de anumite oferte și transport gratuit în unele cazuri, va fi dinsponibil și lunar.

Abonamentul anual își menține prețul de 99 de lei, iar cel lunar vine la preț de 19,90 de lei. Pentru oricare dintre variante ar opta, clienții Genius beneficiază de o perioadă de testare gratuită de o lună.

„Odată cu introducerea abonamentului lunar, Genius devine mai flexibil și mai accesibil și vine în sprijinul celor care poate au planuri de cumpărături pe termen mai scurt, dar liste de cumpărături lungi, iar timpul nu le permite să stea blocați în trafic. Totodată, fie că e vorba de alimente, produse pentru casă sau mâncare de la restaurant, clienții au acum posibilitatea de a beneficia de livrare gratuită și nenumărate avantaje în eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful și astfel să facă economii la bugetul personal. După această lună, clienții pot să reînnoiască abonamentul lunar în orice altă lună își doresc,” a declarat Andrei Șercanean, VP ecommerce services eMAG.

Pe parcursul perioadei de încercare de 30 de zile, un client Genius care plasează comenzi în toate cele patru aplicații efectuează, în medie, nouă comenzi, reușind să economisească 110 lei. Astfel costul abonamentului anual de 99 de lei este amortizat încă din perioada de testare. Un client activ eMAG plasează, în medie, mai bine de două comenzi pe parcursul perioadei de încercare a abonamentului Genius de 30 de zile, asemănător unui client Fashion Days sau Freshful. La rândul său, un client Tazz plasează, în medie, aproape 4 comenzi pe lună, conform precizărilor eMAG.

Pe eMAG, abonații Genius beneficiază de livrare gratuită, inclusiv în weekend, și retur gratuit pentru mai mult de 5 milioane de produse, iar pe Tazz au livrare gratuită pentru comenzi de la peste 9.000 de restaurante sau magazine marcate Genius. De asemenea pe Fashion Days, utilizatorii Genius beneficiază de livrare gratuită și prioritară pentru peste 155.000 de articole de la branduri premium. În Freshful, oferta Genius numără asemenea unui hypermarket online peste 20.000 de produse pentru care utilizatorii beneficiază de livrare gratuită a tuturor comenzilor de peste 150 lei și, săptămânal, de oferte exclusive pentru membrii Genius în aplicația Freshful.

La finalul anului trecut, în urma unei decizii a eMAG, abonamentul Genius nu mai oferă livrarea gratuită la easybox indiferent de valoarea produselor din categoriea Genius, ci a fost impusă o limită. Mai multe detalii AICI.

articolul original.

Poșta Română vrea să cumpere 8.600 de imprimante mobile și 7.000 de PDA-uri

Poșta Română vrea să cumpere 8.600 de imprimante mobile și 7.000 de PDA-uri

Poşta Română a demarat procedurile pentru achiziţia a 7.000 de PDA-uri, 7.000 de abonamente de date mobile şi 8.600 de imprimante mobile, toate acestea urmând să ajungă la angajaţii poştali din toată ţara.

Memorandumul aprobat de Guvern în luna aprilie a anului 2022 privind implementarea strategiei de dezvoltare şi diversificare economică a Companiei Naţionale "Poşta Română" prevede modernizarea Poştei prin digitalizarea, automatizarea, robotizarea şi tehnologizarea (D.A.R.T.) infrastructurii Companiei, dotând reţeaua poştală cu terminale, imprimante, mijloace de transport cu emisii reduse şi cutii poştale digitale.

"Această achiziţie este esenţială modernizării Poştei Române. Fiecare curier poştal va putea oferi servicii de care clienţii anului 2023 au nevoie şi va utiliza dispozitive inteligente şi rapide, pentru a diminua timpul petrecut cu activităţi repetitive. Pentru transparenţă deplină, comunicăm toate specificaţiile tehnice inclusiv în acest comunicat de presă, dar şi pe website-ul companiei. Cu fiecare proiect suntem cu un pas mai aproape de Poşta viitorului şi suntem determinaţi să transformăm această Companie într-un partener de încredere pentru toţi românii", a declarat Valentin Ştefan, Directorul General al Companiei Naţionale Poşta Română.

Poşta Română va demara achiziţia acestor dispozitive care au costuri mici de operare, sunt versatile, simplu de folosit şi au durată lungă de viaţă, în următoarele zile. Astfel, luni, 16 ianuarie 2023, după ora 14:00, Compania va publica pe website-ul Companiei documentaţia descriptivă cu privire la achiziţia noii tehnologii şi va evalua ofertele primite până la data de 19 ianuarie 2023.

Operatorii economici vor putea descărca toată documentaţia necesară participării la licitaţie accesând secţiunea "Anunţuri şi licitaţii publice - Proceduri în desfăşurare" de pe website-ul Poştei Române, prin următorul link: https://www.posta-romana.ro/a909/anunturi-si-licitatii-publice/proceduri-in-desfasurare.html

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (93,52% din pachetul de acţiuni) şi Fondul Proprietatea (6,48%).

articolul original.

A apărut primul start-up românesc care oferă asistente personale virtuale

A apărut primul start-up românesc care oferă asistente personale virtuale

Office Sky, un start-up românesc lansat în 2022, oferă, în premieră pe piaţa din România, asistente personale virtuale, conform unui comunicat al companiei, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, chiar dacă denumirea de "asistent virtual" poate induce ideea de robot, toţi angajaţii Office Sky sunt persoane reale, cu experienţă de executive sau personal assistant şi care realizează diverse tipuri de activităţi care pot fi utile unei persoane preocupate de creşterea afacerii sale (de exemplu, social media management sau contabilitate primară, time management sau data entry).

Procesul de recrutare este unul extrem de riguros, incluzând testări pentru toate competenţele candidatului, de la cele digitale, la cele lingvistice sau de organizare şi eficienţă, susţin reprezentanţii companiei.

"Proiectul s-a născut în era digitală, ca o nevoie tot mai mare a companiilor, a profesioniştilor şi chiar a persoanelor private de a avea un ajutor, o asistentă, care să se ocupe de sarcinile zilnice, repetitive, dar fără a avea grija unui angajat. Office Sky oferă servicii de asistenţă remote, însă noi am mers dincolo de definiţia clasică a unui astfel de rol, pregătind şi instruind o "dublură virtuală", un Doppelganger, pe care clienţii noştri se pot baza pe deplin", a spus Adriana Cazacu, Fondator Office Sky.

Un prim avantaj al soluţiei Office Sky îl reprezintă costurile reduse în raport cu angajarea in-house a unei asistente. Cei care solicită serviciile pot contracta exact numărul de ore de care au nevoie, care poate fi mai mic decât orele lucrate de un angajat full-time, şi pot solicita serviciile asistenţilor doar atunci când au nevoie de ele.

Un alt avantaj pe care îl au clienţii Office Sky este că beneficiază de o gamă largă de competenţe şi abilităţi, deoarece, în funcţie de nevoile şi proiectele lor, le sunt alocate mai multe "dubluri", combinând competenţele mai multor asistente pentru a atinge rezultatele dorite.

Office Sky oferă o gamă largă de servicii, de la simple la complexe, de la o rezervare la restaurant sau preluare de apeluri, la raportări de business sau contabilitate primară. Serviciul este 100% personalizabil, deoarece fiecare client este unic, iar nevoile sale pot fi diferite de ale altora.

Clienţii vor colabora cu asistenta lor prin intermediul aplicaţiei Office Sky, disponibilă pentru Android şi IOS, prin care pot trimite sarcini către asistentă, pot urmări statusul cererilor sau vizualiza facturile emise şi statusul plăţilor.

articolul original.

Amazon începe procesul de închidere a mai multor depozite din Europa

image

Amazon ar putea închide depozitele din Hemel Hempstead, Doncaster și Gourock, ca parte a unei evaluări privind rețeaua sa logistică, evaluări în urma cărora gigantul de e-commerce vrea să se asigure că rețeaua actuală ”se potrivește nevoilor sale și că poate imbunătăți experiența clienților și a angajaților”, conform unei declarații date publicației CNBC de un reprezentant al companiei.

”Toți angajații afectați de către această închidere a depozitelor în cadrul consultării vor avea posibilitatea de a se transfera către alte depozite”, adaugă reprezentantul companiei.

De partea cealaltă, planul Amazon pentru Regatul Unit al Marii Britanii include și deschiderea a două noi centre de fulfillment în următorii trei ani, în Peddimore și Stockton-on-Tees, care vor crea 2.500 de locuri de muncă.

Reprezentantul companiei a mai menționat că închiderea depozitelor din Regatul Unit al Marii Britanii nu face parte din planul de concediere a 18.000 de persoane din cadrul Amazon, anunțat recent.

În Regatul Unit al Marii Britanii, Amazon are în jur de 75.000 de angajați.

Amazon a contractat recent un împrumut de 8 miliarde de dolari pentru a fi pregătită în eventualitatea în care economiile la nivel global vor fi lovite de scăderi în 2023. Veniturile companiei au scăzut pe finalul anului 2022, compania confruntându-se și cu un avans al comerțului electronic mai lent decât anticipase.

De asemenea, compania a făcut investiții masive de la startul pandemiei în rețeaua sa logistică pentru a profita cât mai mult de creșterea comenzilor online la nivel global, pe fondul restricțiilor impuse de autorități.

La toate acestea se adaugă și costurile ridicate la energie, care au majorat costurile de transport ale Amazon cu 10%, la 19,9 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2022.

articolul original.

Teama de recesiune împinge Amazon să ia un împrumut de 8 miliarde de dolari și să concedieze 10.000 de angajați

Teama de recesiune împinge Amazon să ia un împrumut de 8 miliarde de dolari și să concedieze 10.000 de angajați

Incertitudinea economică resimțită la nivel global împinge mai multe companii să reducă din costuri și să apeleze la diverse instrumente financiare pentru a-și susține activitatea. Astfel de măsuri sunt luate și de gigantul de e-commerce Amazon, care a contractat recent un împrumut semnificativ și plănuiește să concedieze mii de persoane la nivel global.

Compania de e-commerce Amazon a luat un împrumut de 8 miliarde de dolari pentru a fi pregătită în eventualitatea în care economiile la nivel global vor fi lovite de scăderi în 2023. Termenul de plată este de 364 de zile, cu posibilitatea de a prelungi perioada cu încă atât. Într-o declarație oferită publicației Techcrunch, un reprezentant Amazon a precizat că împrumutul se adaugă altor instrumente financiare la care compania a apelat în ultimele luni pentru a se proteja în fața incertitudinii economice.

Veniturile Amazon au scăzut pe finalul anului 2022, compania confruntându-se și cu o creștere a comerțului online mai mică decât anticipase. De asemenea, compania a făcut investiții masive de la startul pandemiei în rețeaua sa logistică pentru a profita cât mai mult de creșterea comenzilor online la nivel global, pe fondul restricțiilor impuse de autorități.

La toate acestea se adaugă și costurile ridicate la energie, care au majorat costurile de transport ale Amazon cu 10%, la 19,9 miliarde de dolari în trimestrul trei din 2022.

Pentru a reduce costurile, Amazon plănuiește să își reducă forța de muncă la începutul anului 2023, concediind în jur de 10.000 de persoane.

articolul original.

Adopția comerțului online în zonele rurale a crescut cu 22,8% în 2022 și a depășit creșterea de la oraș de 10%

image

Creșterea din ultimul an din zonele rurale a fost susținută atât de penetrarea extinsă a internetului mobil, cât și de extinderea rețelelor fixe și dezvoltarea infrastructurii de livrare care au dus beneficiile comerțului online la nivel național. În acest sens, cele mai recente date publicate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) arată că ritmul de creștere a numărului de conexiuni la internet din mediul rural este cu 3% mai mare față de cel din urban, pe care îl depășește cu un procent. Astfel, raportat la 100 de gospodării, rata de penetrare a internetului a ajuns la 75% la nivel național (81% în mediul urban și 66% în mediul rural). În egală măsură, extinderea la nivel național a rețelelor de puncte de livrare a contribuit la dezvoltarea sectorului ecommerce în zonele rurale apropiate de orașe.

„Tot mai mulți clienți din mediul rural au comandat online în 2022 și au evitat deplasările lungi și costisitoare pentru cumpărături, care cresc odată cu aglomerația de Sărbători. În această perioadă, pentru o sesiune obișnuită de cumpărături, un client din rural câștigă în medie peste 2 ore și economisește 80 de lei comandând online, comparativ cu achiziționarea din magazinele tradiționale, potrivit calculelor noastre. Clienții din zonele rurale comandă din toate categoriile, de la fashion, cosmetice, electronice, articole sportive și pentru îngrijirea casei, cadouri și chiar comandă de la restaurante (21,7%). Ba chiar, procentual, sunt peste cei din mediul urban când vine vorba de haine sau accesorii vestimentare și cărți. Ne așteptăm la un record de comenzi de sărbători în zonele rurale anul acesta, iar ca oamenii să aleagă fie livrarea în fața porții, fie la un punct de livrare”, a declarat Cristian Pelivan, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO).

Potrivit calculelor ARMO, pentru un client care locuiește într-o comună situată la 35 de km de cel mai apropiat oraș, o sesiune de cumpărături presupune, în medie, până la 3 ore petrecute în trafic și în magazin. Acest timp se traduce într-un buget suplimentar de peste 115 de lei, 40 lei reprezentând costul combustibilului dus-întors și 75 lei costul a trei ore pierdute pe drum, raportat la salariul mediu net lunar, cu un cost orar de 25 lei. În timp ce, pentru un client care va face aceleași cumpărături în online, costul va fi de 30 de lei, inclusiv taxa de livrare și timpul de 40 de minute petrecut, în medie, online pentru a găsi produsele preferate de Sărbători.

Deși ponderea celor din mediul rural care fac cumpărături online este mai mică, preferințele în ceea ce privește produsele coincid în mare măsură cu cele ale clienților din urban, potrivit INS. Astfel, topul produselor achiziționate în rural este format din fashion, încălțăminte sau accesorii (78,3%), produse cosmetice (24,9%), produse de curățare și de igienă personală (18,7%). În același timp, în zonele urbane, utilizatorii de internet au cumpărat îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii (76,6%), produselor cosmetice (27,1%) și a articolelor sportive (18,3%).

articolul original.

Comerțul online în zonele rurale a crescut cu 22,8% în 2022

20 December 2022 at 11:44
image

Comerțul online ia amploare tot mai mare în România atât la nivel urban, cât și la nivel rural, unde înregistrează o creștere în 2022 care a mai redus decalajul tradițional între sat și oraș. Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), numărul românilor cu reședința în zone rurale care comandă online a crescut cu 22,8% în ultimele 12 luni, peste creșterea de 10% înregistrată în rândul clienților din urban. Totuși, sub aspect general, ponderea persoanelor din mediul urban care fac cumpărături online rămâne în continuare crescută (71,5%), fiind cu 13,2 puncte procentuale mai mare decât a celor din mediul rural (58,3%).

Analiza ARMO

Creșterea din ultimul an din zonele rurale a fost susținută atât de penetrarea extinsă a internetului mobil, cât și de extinderea rețelelor fixe și dezvoltarea infrastructurii de livrare care au dus beneficiile comerțului online la nivel național. În acest sens, cele mai recente date publicate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) arată că ritmul de creștere a numărului de conexiuni la internet din mediul rural este cu 3% mai mare față de cel din urban, pe care îl depășește cu un procent. Astfel, raportat la 100 de gospodării, rata de penetrare a internetului a ajuns la 75% la nivel național (81% în mediul urban și 66% în mediul rural). În egală măsură, extinderea la nivel național a rețelelor de puncte de livrare a contribuit la dezvoltarea sectorului ecommerce în zonele rurale apropiate de orașe. 

„Tot mai mulți clienți din mediul rural au comandat online în 2022 și au evitat deplasările lungi și costisitoare pentru cumpărături, care cresc odată cu aglomerația de Sărbători. În această perioadă, pentru o sesiune obișnuită de cumpărături, un client din rural câștigă în medie peste 2 ore și economisește 80 de lei comandând online, comparativ cu achiziționarea din magazinele tradiționale, potrivit calculelor noastre. Clienții din zonele rurale comandă din toate categoriile, de la fashion, cosmetice, electronice, articole sportive și pentru îngrijirea casei, cadouri și chiar comandă de la restaurante (21,7%). Ba chiar, procentual, sunt peste cei din mediul urban când vine vorba de haine sau accesorii vestimentare și cărți. Ne așteptăm la un record de comenzi de sărbători în zonele rurale anul acesta, iar ca oamenii să aleagă fie livrarea în fața porții, fie la un punct de livrare”, a declarat Cristian Pelivan, director executiv al Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO).

Buget de cheltuieli

Potrivit calculelor ARMO, pentru un client care locuiește într-o comună situată la 35 de km de cel mai apropiat oraș, o sesiune de cumpărături presupune, în medie, până la 3 ore petrecute în trafic și în magazin. Acest timp se traduce într-un buget suplimentar de peste 115 de lei, 40 lei reprezentând costul combustibilului dus-întors și 75 lei costul a trei ore pierdute pe drum, raportat la salariul mediu net lunar, cu un cost orar de 25 lei. În timp ce, pentru un client care va face aceleași cumpărături în online, costul va fi de 30 de lei, inclusiv taxa de livrare și timpul de 40 de minute petrecut, în medie, online pentru a găsi produsele preferate de Sărbători.

Ce se cumpără online

Deși ponderea celor din mediul rural care fac cumpărături online este mai mică, preferințele în ceea ce privește produsele coincid în mare măsură cu cele ale clienților din urban, potrivit INS. Astfel, topul produselor achiziționate în rural este format din fashion, încălțăminte sau accesorii (78,3%), produse cosmetice (24,9%), produse de curățare și de igienă personală (18,7%). În același timp, în zonele urbane, utilizatorii de internet au cumpărat îmbrăcăminte, încălțăminte sau accesorii (76,6%), produselor cosmetice (27,1%) și a articolelor sportive (18,3%).

articolul original.

De la raft la algoritmi: 2 din 3 români au efectuat cel puțin o comandă pe internet în 2022

De la raft la algortmi: 2 din 3 români au efectuat cel puțin o comandă pe internet în 2022

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS), în 2022 un procent record de 66% dintre românii în vârstă de 16–74 ani care au folosit internetul au apelat la serviciile online pentru a comanda sau cumpăra produse și servicii, în creștere cu 8,7% față de anul 2021 (57,3%).

Din totalul persoanelor care au comandat online, 46,2% au efectuat comenzi și cumpărături online în ultimele 3 luni, 31,8% în perioada cuprinsă între 3 luni și 1 an și 22% cu mai mult de 1 an în urmă. Pe medii de rezidență față de anul precedent, datele INS arată că ponderea persoanelor care au comandat bunuri pe internet a crescut atât în mediul urban, cu 7%, cât și în mediul rural cu 10,8%.

Potrivit INS, printre produsele cele mai cumpărate prin intermediul internetului se află îmbrăcămintea (inclusiv cea sport), înregistrându-se o pondere de 77,2% din totalul persoanelor care au folosit comerțul electronic în ultimele 3 luni în interes personal. Pe locul al doilea în preferințe se situează livrările de la restaurante, lanțuri fast-food și servicii de catering, cu o pondere de 37,8%, urmate de produsele cosmetice, de înfrumusețare și relaxare, cu o pondere de 26,3%. Articolele sportive (exceptând îmbrăcămintea sportivă) dețin o pondere de 17,7% în categoriile de bunuri cumpărate pe internet în ultimele 3 luni.

„Comerțul electronic continuă să se dezvolte într-un ritm accelerat și tot mai mulți români încep să descopere avantajele pe care le oferă, cum ar fi ușurința de a comanda produsele dorite, confortul de a le primi acasă sau la un punct de proximitate fără a fi necesară deplasarea la magazin sau posibilitatea de a compara prețurile mai multor comercianți cu doar câteva click-uri. În acest context, tendința de creștere este una naturală și ne așteptăm să se mențină, deoarece online oamenilor le este mult mai simplu să găsească cel mai bun preț, mai ales într-o perioadă în care sunt mai înclinați către economii. Un calcul simplu ne arată că un drum dus-întors până la magazin cu autoturismul personal, într-un oraș aglomerat, costă la fel sau chiar mai mult decât costul unei livrări făcute de curier și, mai mult decât atât, necesită timp care se pierde în trafic. De ce ar alege cineva o activitate stresantă, când are la dispoziție un mod mult mai confortabil și mult mai rapid pentru a face exact același lucru? Plasarea unei comenzi online a devenit atât de simplă, încât aproape jumătate dintre românii cu vârsta de peste 55 de ani o fac”, a declarat Cristian Pelivan, director executiv al ARMO.

articolul original.

VTEX: Clienții au înregistrat o creștere de 30% la nivel global în noiembrie

image

Odată cu deschiderea sezonului de cumpărături de sărbători, clienții VTEX au înregistrat în noiembrie o creștere de 30% a comenzilor față de anul trecut, confirmând tendința cumpărătorilor care preferă canalul online pentru achiziționarea produselor de la brandurile și, mai ales, de la magazinele lor preferate, în perioadele cu reduceri substanțiale.

În noiembrie, VTEX a asistat la o creștere semnificativă a GMV în domenii precum electronice (+47% YoY), produse alimentare (+45% YoY), dar și îmbrăcăminte și accesorii (+40% YoY) în cele peste 38 de țări în care operează în prezent. Acesta este rezultatul creșterii penetrării comerțului digital, precum și al influenței Cupei Mondiale FIFA — care a dus la o creștere și mai mare în categorii precum sport și fitness (+55% YoY) și alimente și băuturi (+45% YoY).

„Retailerii și brandurile au trecut prin multe provocări în ultimii doi ani. Costurile de achiziție ale clienților au crescut foarte mult, provocările lanțurilor de aprovizionare au generat haos în managementul stocurilor, iar acum inflația taie și din marjele de profit ale comercianților.”, spune Mariano Gomide de Faria, fondator și co-CEO al VTEX.

„Prin implementarea modelelor B2C, B2B și Marketplace pe o singură platformă, clienții noștri pot gestiona inventarul în sistem omnichannel și folosi multiple puncte de fulfillment, în timp ce testează noi modalități de atragere și retenție a clienților. Platforma noastră flexibilă și cu un nivel de întreținere redus îi ajută pe clienți să optimizeze investițiile IT cu agilitate și, în cele din urmă, să-și crească profiturile”, adăugă Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

„Nu mai suntem în era creșterii cu orice preț – acum este important să ne alegem pe ce pariem și să testăm rapid. Când costul de achiziție al clienților este mare – trebuie să implementezi noi strategii atractive pentru a-ți face clienții existenți să revină – cum ar fi evenimentele de live shopping, de exemplu”, conchide Mariano Gomide de Faria. VTEX a înregistrat o creștere a adoptării soluțiilor de Live Shopping și Comerț conversațional înainte de Black Friday, deoarece comercianții și-au extins strategiile de implicare a clienților pe parcursul lunii noiembrie.

Rezultatele VTEX în noiembrie 2022

Vânzările din noiembrie au atins cel mai înalt vârf în data de 25, când a fost evenimentul de Black Friday internațional, la ora 20:27 ET clienții VTEX înregistrând 2,5 mii de comenzi pe minut.
VTEX a gestionat 1,5 milioane de comenzi la nivel global ale brandurilor și retailerilor preferați în timpul Black Friday 2022, reprezentând o creștere de 9% de la an la an.
Numărul total de comenzi în rândul clienților VTEX a crescut cu 30% de la an la an în noiembrie 2022, față de 25% în aceeași lună a anului trecut.
Primele cinci țări cu cea mai mare creștere de la an la an a volumului absolut de vânzări au fost Brazilia, Mexic, Argentina, Chile și Statele Unite.

Pe lângă creșterea vânzărilor globale, platforma VTEX a oferit, de asemenea, scalabilitate, fiabilitate și securitate, oferind siguranță și încredere clienților săi cu un timp de funcționare de 100% în timpul săptămânii de Black Friday și Cyber Monday.

articolul original.

Mic îndrumar în luna cadourilor: 8 sfaturi pentru cumpărături online în siguranță

Mic îndrumar în luna cadourilor: 8 sfaturi pentru cumpărături online în siguranță

În perioadele cu oferte și reduceri de preț crește interesul pentru cumpărături online, dar și riscul ca utilizatorii de carduri să cadă pradă unor tentative de fraudă. Iată câteva recomandări venite de la experții Alpha Banck pentru a te proteja de tentativele de fraudă cibernetică:

Folosește autentificarea biometrică (amprentă sau recunoaștere facială) pentru siguranța tranzacțiilor efectuate cu cardul pe website-urile comercianților;

Personalizează-ți limitele pentru tranzacțiile cu cardurile de debit și de credit în funcție de valoarea cumpărăturilor folosind aplicația de online banking. Tot de acolo poți să activezi/dezactivezi tranzacțiile contactelss, e-commerce sau numerar (ATM) pentru fiecare din cardurile tale și în situațiile de urgență poți bloca temporar cardul pentru orice fel de tranzacții;

Activează serviciul de notificări prin SMS, email sau mesajele push pe telefonul mobil pentru plățile cu cardul, ca măsură suplimentară de control și confirmare a tranzacțiilor din contul tău;

Cumpără doar din surse de încredere! Evită reclamele cu reduceri incredibile de pe reţelele sociale care de cele mai multe ori duc către website-uri "fantomă" create cu scopul de a fura datele de acces la conturile bancare;

Verifică link-urile și mesajele primite cu atenție sporită! Website-urile frauduloase conţin de cele mai multe ori o adresă falsă, nu conţin sintagma securizată "https" la începutul adresei, ci doar "http", iar mesajele false au aproape de fiecare dată greșeli de scriere;

Comunică cu banca doar prin canalele oficiale: website-ul băncii, aplicaţiile pentru smartphone descărcate din magazinele App Store şi Google Play şi numărul de telefon dedicat. Băncile nu solicită date personale sau bancare prin social media, mesagerie sau email;

Ai grijă la mesajele alarmiste! O bancă nu trimite niciodată un mesaj prin care îţi solicită să accesezi urgent un link pentru a evita blocarea contului/cardului;

Nu oferi datele cardului (PIN, data expirării, codul CVV2/CVC) pentru a primi bani. Pentru încasare este necesar doar codul IBAN.

articolul original.

Wonderbaby: Aplicația care a transformat dosarul medical în algoritmi și de ce grupurile de mămici sunt adevărate focare de fake news

Wonderbaby: Aplicația care a transformat dosarul medical în algoritmi și de ce grupurile de mămici sunt adevărate focare de fake news

WonderBaby – The Pediatrics App este o aplicație mobilă lansată de doi părinți din București, care, din experiența lor cu proprii copii, vor să le sară în ajutor celorlalți părinți. Platforma este un jurnal al evoluției copilului, începând din prima zi de naștere, dar și un portal între afecțiunile copilului și medic. Bogdan Manole, unul dintre fondatorii aplicației, a explicat, într-un interviu wall-street.ro, de ce e important să avem nevoie de o centralizare a informațiilor despre copilul tău, dar și cu ce se confruntă cel mai des părinții din România.

Grupurile de mămici au acaparat internetul în ultimii ani: de la idei de nume pentru copil, până la cadouri și sfaturi în materie de accesorii, aceste grupuri au devenit o oază pentru părinți. Cu toate că aceste comunități sunt un mod prin care părinții pot socializa între ei și pot să împărtășească experiențe, acestea sunt mari focare de fake news medical. Dintre toate formele de dezinformare, fake news-ul medical este unul dintre cele mai nocive, iar atunci când sunt vizați copiii, problema această se agravează.

Sursă foto: Screenshot Facebook

Cum apelezi la medic prin aplicație

Pentru că probleme de sănătate și simptomele nu se rezolvă cu leacuri băbești, recomandarea este să apelezi la servicii medicale specializate.

Aplicația WonderBaby, dezvoltată de Bogdan Mihalache și Teodora Șaguna, integrează istoricul medical și evoluția copilului încă de la naștere. Aplicația va implementa săptămânile viitoare serviciul de telemedicină, prin care, părinții pot apela la servicii medicale specializate, ia medicii au acces la istoricul celui mic. Mai exact: atunci când copilul are o problemă, părinții adaugă în aplicație simptomele, iar atunci când apelează la un specialist, acesta are acces la toate informațiile despre copil (analize, alergii, vaccinuri, medicație anterioară, istoricul medical, etc).

„Am strâns toate lucrurile de care ne-am lovit noi, ca părinți. Am gândit o aplicație menită să ajute părinții să găsească toate informațiile și să poată satisface toate nevoile pe care le are pentru copilul, într-un singur loc. Modulul de telemedicină a fost gândit ca un suport real pentru medicii pediatri. În momentul în care primești o solicitare din partea unui pacient, medicul are acces instant la istoricul medical al copilului”, a declarat Bogdan Mihalache.

Plata serviciului medical și eliberarea rețetei

Conform co-fondatorului Woderbaby, tariful pentru o consultație în aplicația Wonderbaby este de 150 de lei. După ce consultația s-a terminat, medicul poate elibera și o rețetă medicală, în funcție de diagnosticul celui mic.

Fiindcă nu toate patologiile pot fi diagnosticate de la distanță, există și varianta în care părintele poate merge fizic la medic. Aplicația ține loc de teancuri cu analize și dosare cu evoluția stării de sănătate a copilului.

„Medicina nu poate fi înlocuită momentan de tehnologie întru totul. Dacă problemele persistă, prima recomandare este să apeleze la serviciul de urgențe”, spune Bogdan.

Sursă foto: Wonderbaby

Cum funcționează aplicația Wonderbaby

Aplicația Wonderbaby este disponibilă gratuit în Google Play și App Store în română, engleză și ucraineană. După descărcare, părintele compune profilul copilului său: vârsta, greutatea, scorul primit la naștere, vaccinurile efectuate, ș.a.m.d.

Pe lângă modulul de telemedicină, care se va implementa săptămânile viitoare, părinții pot completa pe aplicație și medicația celui mic, astfel încât, să primească notificări atunci când trebuie să administreze medicamentele.

Totodată, aplicația are integrată și o parte de blog medical, cu articole medicale și sfaturi pentru părinți, scrise de specialiști. Bogdan a explicat că, atunci când cei mici au o problemă, părinții devin mai vulnerabili și sunt predispuși să aplice orice sfat.

„Părinții, fiind ființe sentimentale, în momentul în care cel mic are cea mai mică problemă, impactul sentimental este extrem de mare și se grăbește să ia anumite decizii care nu sunt mereu cele mai fericite, cum ar fi articole citite pe internet. Blogul nostru este scris de specialiști, fiind o sursă sigură de informații pentru părinți, a menționat Bogdan.

Sursă foto: Wonderbaby

Co-fondatorul Wonderbaby a spus că planurile de viitor ale acestei aplicații sunt să implementeze și un magazin online. Acesta o să furnizeze de la cărucioare până la scutece și lapte praf, iar livrarea se va face în 24 de ore.

Aplicația Wonderbaby are în prezent peste 10.000 de utilizatori.

“Să ai la un click distanță medicul pediatru, un jurnal complet cu evoluția copilului tău, istoricul medical, programul de vaccinare sau remindere-le de medicamentație sunt instrumente ce îți ușurează și simplifică viața de părinte foarte tare. Pe lângă toate acestea, aplicația a fost gândită și
dezvoltată să fie un hub central de informații și soluții pentru părinți, urmând să se găsească aici o paletă completă de produse și servicii necesare creșterii și dezvoltării copiilor. Ne dorim să conectăm cât mai multe device-uri inteligente cu aplicația, device-uri care au rolul de a ușura viața părinților.” spune fondatorul Bogdan Manole.

Sursă foto: Wonderbaby

articolul original.

Cele 5 avantaje ale unui magazin online

Cele 5 avantaje ale unui magazin online

Ești comerciant și, de ceva vreme, te întrebi: ce se întâmplă dacă le-ai oferi clienților posibilitatea să îți cumpere produsele de pe Internet? Cu milioane de oameni care fac achiziții online, avantajele comerțului electronic sunt numeroase și este timpul să analizăm această întrebare.

Descoperă cele 5 motive principale pentru realizare magazin online și avantajele de a începe să vinzi online!

O vitrină suplimentară pentru a-ți vinde produsele

O adevărată extensie a magazinului tău, site-ul de comerț electronic oferă mai multă vizibilitate produselor, serviciilor și știrilor tale. Permite utilizatorilor de internet care te cunosc să-și facă achizițiile online direct din magazinul tău electronic, iar celor care nu te cunosc să-ți descopere marca, valorile și locația ta, efectuând o simplă căutare în motoarele de căutare. Site-ul tău de comerț electronic este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a genera trafic în magazinele fizice.

Dezvoltarea unei noi clientele

Crearea unui site de comerț electronic de către o agenție digital marketing și SEO îți deschide zona de captare către alte teritorii. O vitrină online fără frontiere, care îți permite să te ancorezi la nivel local în timp ce îți dezvolți afacerea la scară mai mare.

Într-adevăr, odată cu crearea magazinului online, produsele pot fi vizibile în toată lumea: suficient pentru a păstra clienții străini care îți vizitează magazinul, întărindu-ți în același timp prezența locală.

O gamă mai largă de produse

Unul dintre avantajele unui site web hosting România este că ai posibilitatea de a oferi o gamă mult mai mare de produse decât în ​​magazinul tău fizic, ceea ce te constrânge neapărat de zona de vânzare. Singura ta limită va fi capacitatea de stocare pentru produsele tale. Deschiderea magazinului online îți va oferi și posibilitatea de a-ți diversifica afacerea.

Costuri reduse

Spre deosebire de un magazin fizic pentru care trebuie să plătești chirie, costuri de funcționare, costuri de personal dacă ai angajați, costurile asociate unui proiect de e-commerce sunt reduse. Rentabilitatea investiției este imbatabilă: costurile de tranzacție și găzduire web România sunt mai mici, intermediarii sunt mai puțini, așa că poți aplica prețuri mai atractive.

Un spațiu de chat pentru clienții tăi!

Pe site-ul de comerciant, poți colecta opiniile clienților tăi. O modalitate bună de a-ți evidenția punctele forte... și slăbiciunile. Acest lucru îți va permite să îți optimizezi afacerea pentru a fi mai eficient, fără a fi nevoie să investești într-un sondaj costisitor de satisfacție.

În plus, datorită datelor colectate prin vânzări online (adrese de e-mail, adrese poștale, numere de telefon, profiluri complete etc.), îți vei cunoaște mai bine clienții. Acest lucru îți va permite să le oferi acțiuni bazate pe călătoria lor de cumpărare sau promoții bazate pe produsele pe care le-au achiziționat! De asemenea, poți alege să distribui site-ul pe rețelele sociale.

articolul original.

eMAG Genius: ce oferă serviciul retailerului online, care a suferit schimbări privind livrarea gratuită

eMAG Genius: ce oferă serviciul retailerului online, care a suferit schimbări privind livrarea gratuită

Genius este abonamentul lansat de către retailerul online eMAG în iunie 2020. De-a lungul timpului, acesta a fost extins către mai multe platforme online din grupul eMAG, iar recent a suferit schimbări în ceea ce privește costul pentru livrarea la easybox.

Genius este disponibil în prezent pentru cumpărături realizate pe magazinul online eMAG, platforma de livrare de mâncare Tazz, magazinul online Fashion Days și hypermarketul online Freshful.

Costul unui abonament Genius pentru 12 luni este de 99 de lei, la momentul publicării acestei știri, retailerul online oferind posibilitatea de a încerca gratuit serviciul timp de 30 de zile.

Genius: ce costuri ai la livrare dacă ai abonament, în funcție de platformă

În cazul eMAG și Fashion Days, livrarea este gratuită la easybox, showroom și oficii poștale pentru produsele marcate Genius, dacă ai o comandă de minim 30 de lei. Până în urmă cu câteva zile, această limită de 30 de lei nu se aplica. Astfel, acum, dacă ai o comandă care valorează mai puțin de 30 de lei, plătești o taxă de 9,99 de lei.

Livrarea prin curier la domiciliu este gratuită, pentru produsele Genius, dacă valoarea comenzii este de peste 100 de lei. eMAG promite livrarea în aceeași zi în București pentru comenzile cu produse Genius plasate până la 9:30, livrate la easybox. Pentru restul comenzilor, livrarea are loc a doua zi.

eMAG precizează că are și oferte exclusive pentru cei care sunt abonați Genius și retur gratuit în 60 de zile.

În ceea ce privește Tazz, livrarea este gratuită pentru comenzile de minimum 50 de lei de la restaurantele marcate Genius. De asemenea, este gratuită și livrarea de la magazinele partenere pentru comenzile de 100 de lei de la magazinele marcate Genius.

În cazul hypermarketului Freshful, livrarea este gratuită pentru comenzile de minimum 150 de lei, în intervalele eligibile Genius.

articolul original.

Cătălin Vlădescu, numit de VTEX în poziția de Head of Sales & Marketing pentru regiunea Europei de Est

25 October 2022 at 11:46
image

VTEX, platforma enterprise de comerț digital cu ajutorul căreia brandurile și retailerii își gestionează operațiunile de comerț, îl numește pe Cătălin Vlădescu în poziția de Head of Sales & Marketing pentru regiunea Europei de Est. În noul său rol, Cătălin Vlădescu va coordona activitățile de vânzări și marketing ale companiei.

Obiective de business și management

Cătălin Vlădescu a coordonat deja proiecte care au adus rezultate de succes companiei din poziția de VP of Sales Eastern Europe, concetrându-se atât pe segmentul de piață B2C, cât și B2B. Aceste rezultate au determinat compania să-l numească în noua poziție din care va coordona activitatea în Europa de Est.

Pe măsură ce VTEX se dezvoltă în Europa de Est și ne apropiem de viitorul pe care ni-l dorim, este momentul ca echipele de vânzări și marketing să lucreze și mai îndeaproape. Cunoștințele aprofundate ale lui Cătălin, în combinație cu calitățile lui, cu energia, creativitatea și capacitatea de a-și asuma provocări pentru a le transforma în succese concrete, vor contribui la procesul de extindere accelerată a companiei VTEX în regiune, menținându-se în linie cu obiectivele noastre strategice”, susține Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Prezență în 38 de țări

Importanța strategică pe care o prezintă Europa de Est pentru VTEX, o companie multinațională prezentă în 38 de țări și listată la Bursa de Valori de la New York, este confirmată de proiectele ambițioase încredințate noului Head of Sales & Marketing pentru a atinge obiectivele din regiune.

Dezvoltarea companiei VTEX, în care am crezut cu tărie încă de la prima mea întâlnire cu echipa, a fost și continuă să fie ambiția mea. O parte esențială a rolului meu constă în sprijinirea brandurilor și retailerilor pentru ca aceștia să își valorifice oportunitățile oferite de comerțul digital și să adopte platforme și modele tehnologice de tip composable, orientate spre clienți și, să nu uităm, scalabile”, spune Cătălin Vlădescu.

articolul original.
❌