ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Ieri — 31 January 2023Ultimele Stiri

Cum a fost drogat Bartolomeu Anania cu „serul adevărului“: „Pe măsură ce scriam, creştea în mine un fel de poftă de a mărturisi, de a denunța”

31 January 2023 at 12:07
image

Comandantul Securității Ploiești, Mauriciu Ștrul, un evreu a cărui familie fusese ucisă la Auschwitz, l-a drogat pe mitropolitul Anania pentru a obține mărturii scrise.

Bartolomeu Anania, pe numele de mirean Valeriu Anania, s-a născut pe 18 martie 1921, în comuna Glavile, județul Vâlce și a murit la 31 ianuarie 2011.

În anul 1941 a fost arestat o lună de zile pentru participarea la funeraliile unui comandant legionar.

Apoi, în 1958 a fost din nou arestat, sub acuzația de activitate legionară înainte de 23 august 1944.

A fost condamnat de către Tribunalul Militar Ploiești la 25 de ani de muncă silnică pentru „uneltire contra ordinii sociale“.

Și-a ispășit pedeapsa în Închisoarea Aiud.

„Eram în închisoare şi mi se apropia procesul. Eram în 959 (n.r. – 1959). Mi s-a dat dosarul să-l citesc şi am descoperit că o seamă de prieteni deveniseră acuzatorii mei. Am avut o cădere psihică.

Am simţit că intru în Iadul pe care Dostoievski îl definea ca „neputinţa de a mai iubi“.

Atunci, am avut o reacţie subomenească. Am simţit că-i urăsc pe oameni, că nu-i mai pot iubi. Am luat decizia, pentru a nu mai vedea oameni, de a mă orbi.

Cu luciditate, nu a fost o reacţie luată la repezeală, de două-trei zile. Aveam la mine un pieptăn de plastic. I-am rupt dinţii şi din coadă am hotărât să fac o andrea. Sinuciderea nu mi-a trecut prin minte, în schimb.

Voiam să am tăria ca, după ce-mi înţep un ochi, să pot să fac la fel şi la celălalt. Era caraghios să rămân doar chior.

Aşteptând acest moment, am aţipit. Şi am avut un vis în care se făcea că sunt în picioare pe o plută, pe apa Bistriţei.

Lângă mine, a apărut sora mea. Şi mergeam aşa, amândoi, ca două statui, dar în susul apei. Când pluta s-a apropiat de mal, ea a coborât, dar doar după ce mi-a spus: „Ai grijă, să nu devii povara nimănui”. M-am trezit, am luat andreaua şi m-am culcat la loc“, a povestit el anii terifianți prin care a trecut.

„Mă prindea mirarea, rușinea și scârba de mine însumi”

Până să ajungă la Aiud, Bartolomeu Anania a petrecut puțin timp și în beciurile Securităţii din Ploieşti, unde torționar era Mauriciu Ştrul.

Într-un mod cu totul surprinzător, chiar şi pentru părintele Bartolomeu, acesta a dat informaţii scrise.

Ulterior, și-a dat seama că a fost drogat, prin cafea, cu scopolamină sau „serul adevărului“, o substanţă halucinogenă folosită frecvent în închisorile comuniste pentru a îi face pe deținuți să spună tot ce știu, dar şi pentru a reduce timpul pierdut cu procedurile de anchetare prin tortură, potrivit Adevărul.ro.

„Pe măsură ce scriam, creştea în mine un fel de poftă de a spune, de a mărturisi, de a-mi descărca sufletul şi năduful, de a denunţa, de a nu lăsa să-mi scape nici un amănunt.

Mai mult, îmi răsturnasem perspective şi, de unde până unde aici mă dominase tendinţa de a-mi apăra prietenii şi a pune cât mai puţin pe seama lor, acum simţeam un fel de voluptate să le descopăr fapta şi atitudini care-i calificau drept adversar ai regimului.

Pornirea aceasta, căci era pornire, m-a stăpînit şi în ziua următoare, şi-mi aminteam nu numai de Firmilian şi Valerian Zaharia, foşti legionari şi deveniţi arhierei ai Sinodului –, ci şi – cu mai multă mâhnire – de mitropolitul Tit Simedrea, fost al Bucovinei, om care nu făcuse politică, dar, în spusele mele, era autorul unor ectenii speciale antisovietice, pe care le difuzase în timpul războiului din Răsărit.

Pe episcopul Teoctist Arăpaş îl văzusem odată plîngînd la mormîntul lui Ştefan cel Mare şi-i denunţam acum lacrimile ca pe o mărturie a sentimentelor lui naţionaliste şi reacţionare.

Scriam, scriam şi nu mă opream şi mă miram de mine şi continuam să scriu, prins de un fel de furie împotriva tuturor celor ce erau atunci liberi, în timp ce eu zăceam în puşcărie.

Scriam ca un apucat, ca un posedat, devenisem rău. Eram, pînă la un punct, conştient de ceea ce făceam, dar simţeam o plăcere dureroasă de a-mi biciui, astfel, conştiinţa şi de a săvîrşi o nelegiuire împotriva propriei mele naturi.

În noaptea aceea nu puteam dormi, mă gîndeam la ceea ce aş putea scrie în ziua următoare.

Deodată m-a săgetat o întrebare: Ce se întâmplă cu tine? De ce te repezi cu atâta furie împotriva unor oameni pe care-i stimezi şi-i iubeşti?

O umbră mi s-a luat de pe ochi, descopeream că întotdeauna fusesem scos din celulă foarte devreme dimineaţa şi întotdeauna mi se adusese cafeaua în camera de anchetă.

Auzisem fără să cred prea mult, că Securitatea obişnuieşte să pună, în mîncare, unor deţinuţi, droguri de ”sinceritate»” care îi face să-şi schimbe psihologia şi să declare tot ce ştiu.

În ziua următoare am început să-mi amintesc lucid ceea ce scrisesem mai înainte, mă prindea mirarea, ruşinea şi scârba de mine însumi, aveam mustrări de conştiinţă”.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
articolul original.
Before yesterdayUltimele Stiri

Şofer de taxi prins drogat la volan

30 January 2023 at 13:15
image

Un șofer de taxi din Baia Mare a fost prins drogat la volan. Probele au arătat că bărbatul a consumat şapte droguri diferite, însă el i-a acuzat pe polițiști că au falsificat probele.

Bărbatul se afla pe bulevardul Traian din Baia Mare când l-au oprit polițiștii. Șoferul făcea ride sharing, însă când a fost oprit nu avea niciun client.

Polițiștii au vrut să vadă dacă șoferul a consumat alcool, iar testul a avut rezultat negativ. Când i-au spus că vor să-l testeze și pentru consumul de droguri, șoferul a spus inițial că vrea să-și cheme avocatul pentru a fi de față, însă ulterior a acceptat testul.

Testul rapid a arătat rezultat pozitiv pentru patru substanțe, astfel că șoferul a fost dus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice. După examinarea lor, a reieșit că el consumase şapte tipuri de droguri.

Bărbatul are acum dosar penal.

articolul original.

Arestat pentru trafic de droguri de mare risc

30 January 2023 at 09:11
image

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița, au efectuat, la sfârșitul săptămânii trecute, șapte percheziții în locații din orașul Țăndărei. Oamenii legii anchetează un bărbat bănuit de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2022, în mod repetat, persoana bănuită ar fi comercializat cocaină consumatorilor din județul Ialomița. Individul a fost reținut pentru 24 de ore, iar instanța de judecată a emis ulterior mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

articolul original.

Fiul lui Bittman s-a ales cu un nou dosar penal! După ce a fost cercetat pentrru trafic de droguri, Alex Bittman a fost prins la volan fără permis

30 January 2023 at 10:06
image

Alex Bittman, fiul lui Bittman s-a ales cu un nou dosar penal.

Dacă în urmă cu patru ani fiul a fost cercetat de DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) într-un dosar de trafic de droguri, băiatul cel mare al solistului a ajuns iar în fața anchetatorilor. De acestă dată pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere valabil.

Admite cererea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti de confirmare a ordonanţei de renunţare la urmărire penală în dosarul de urmărire penală nr. ****/P/2022. Constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr. ****/P/2022 emise de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti la data de 14.12.2022 şi confirmă soluţia de renunţare la urmărirea penală faţă de suspectul Bittman Ioan-Alexandru”, citează Cancan.ro din decizia judecătorilor.

Fiul lui Bittman s-a ales cu un nou dosar penal!

Rebelul fiu al solistului trupei Holograf, ex trapperul DJ Sybro (trap-un nou gen muzical în vogă în rândul tinerilor, combinație între muzica electronica și hip-hop), Alex Bittman s-a afirmat în rândul iubitorilor genului ”mitraliindu-i” cu  texte neoașe,  de genul: ”Mă p*ș pe cineva/ M**e jandarmeria”.

În 2009, Alex Bittman, care este și instructor de sporturi nautice la complexul tatălui său de pe Balta Sulimanu (Autostrada Soarelui), a fost cruțat de oamenii legii, nefiind pus sub acuzare în dosarul de trafic de droguri deoarece cantitatea pe care poliția a găsit-o în posesia sa ar fi fost destinată consumului propriu.

Dan Bittman și textiera Liliana Ștefan au trei băieți, Alex, Patrick și Mark Nicolas.


ProTV readuce ”Clanul”. Primul sezon al superproducției a fost lider absolut de audiență

articolul original.

Hoții care l-au golit pe un bistrițean de bijuterii de peste 60.000 de euro, condamnați la pușcărie

30 January 2023 at 06:00

Hoții care, în decembrie 2021, au spart locuința unui bistrițean și l-au golit de bani și bijuterii din aur de peste 60.000 de euro, au fost condamnați zilele trecute de Tribunalul Bistrița-Năsăud. Deși lista acuzațiilor este destul de lungă, inclusiv trafic de droguri de mare risc, pedepsele aplicate celor cinci bărbați, sunt destul de blânde, cea mai mare fiind de 5 ani de închisoare.

Acuzațiile aduse celor cinci sunt de constituire de grup infracțional organizat, furt calificat, complicitate la furt calificat, trafic de droguri, conducere fără permis, fals și uz de fals.

Acest dosar dosar a fost deschis de procurorii DIICOT la începutul lunii noiembrie 2021, în urma denunțului unui inculpat anchetat de procurorii DIICOT, ancheta fiind începută IN REM pe mai multe fapte, respectiv trafic de droguri, viol, lipsire de libertate.

Câteva zile mai târziu, firele au dus la Marcel Moldovan, după ce a mai fost formulat un denunț de către un alt bărbat a cărui locuință a fost “răvășită” de procurorii DIICOT, și unde s-a găsit substanțe interzise. Așa că, pentru ca să scape, a ciripit, iar anchetatorii au ajuns și la Marcel Chereji, nepotul lui Moldovan.

S-au pus pe furat

În toamna lui 2021, Moldovan, Chereji și Ioan Ciurcui și-au unit forțele și s-au apucat de furturi. Numai că, în urma perchezițiilor efectuate la domiciliul lui Moldovan, acesta era filat de anchetatori.

Astfel, în luna noiembrie, Chereji a primit un pont de la Grigore Ani, iar mai apoi l-a informat pe Moldovan, care la rândul lui i-a convocat pe Lascu și pe Ciurcui. Totodată, Moldovan s-a întâlnit și el personal cu Ani, care i-a dat detalii despre viitoarea lor victimă – unde se află apartamentul în care locuiește, ce activități și medii frecventează, ce autoturism folosește -, ba mai mult, i-a dus și pe teren, pentru a identifica adresa exactă și persoana vizată, pe care Ani o cunoștea foarte bine, fusese în casa acesteia și știa că deține bunuri și bijuterii de valoare și circa 200.000 de euro, bani proveniți de pe urma vânzării unui imobil.

Drept urmare, victima a fost filată timp de câteva zile, în acest interval cei cinci punând la punct “planul de bătaie”.

Pe 4 decembrie2021, într-o zi de sâmbătă, a avut loc furtul. Evident, după ce s-au convins că victima este plecată de acasă.

Astfel, Moldovan și Chereji au rămas în afară pentru a supraveghea zona, în timp ce Lascu și Ciurcui au intrat în apartament.

Potrivit procurorilor, furtul a fost comis în intervalul orar 17:59-19:10. Acțiunea n-a fost un ușoară, Lascu și Ciurcui întâmpinând probleme cu deschiderea ușii de acces în locuința victimei, care era una metalică, așa că au fost nevoiți să facă rost și de scule pentru a o deschide. În tot acest timp, cei patru au ținut legătura telefonic, numai că anchetatorii îi filau deja, convorbirile fiindu-le interceptate, atât cele telefonice, cât și ambiental.

Captură impresionantă

Captura a fost una extrem de mulțumitoare pentru cei 4 hoți.

Ciurcui și Lascu găsit în incinta apartamentului o cutie în care se aflau 8 ceasuri bărbătești de colecție mărcile Piegmont, Duward, Corum, Longines, Hublot, Tag Heuer Carrera dintre care 2 ceasuri erau din aur de 18 karate, un alt ceas din aur de 18 Karate femeiesc și mai multe bijuterii din aur printre care un colier cu perle, un lănțișor din aur de 18 karate reprezentând crucea cu Iisus Hristos răstignit, 3 lănțișoare din aur de 18 și 22 de karate cu medalion, 2 inele din aur cu pietricele, un ceas de buzunar din argint marca Chopard, un buton pentru cămăși marca Armani din argint placate cu aur, doi butoni pentru cămăși din aur alb cu pietre, un breloc pentru chei Armani din argint placat cu aur, o brățară din aur de circa 60 grame de 18 karate, o brățară din aur de 22 de karate cu greutate de circa 60 grame, având model cu 3 rânduri de verigi suprapuse și lipită pe fiecare verigă un model din aur de tip frunză.

Au început să vândă bunurile furate

După comiterea faptei, cei patru s-au gândit să pună la adăpost bunurile furate, și le-au dus la locuința unui văr de-al lui Moldovan, aflat într-o localitate mai izolată, unde au fotografiat și filmat obiectele și au cântărit bijuteriile din aur. Apoi s-au înțeles cum să valorifice bunurile furate și cum să împartă banii.

Astfel, patru ceasuri au fost vândute cu 1.800 de euro, iar o parte din bijuterii au fost vândute contra sumei de 10.000 de lei. Și nu au fost singurele bunuri valorificate. Banii obținuți au fost împărțiți în mod egal, câte 2.500 lei și 1800 euro, plus o parte din obiecte.

La un moment dat însă și-au adus aminte că Ani Grigore, cel care le dăduse pontul a rămas nerecompensat. Numai că în acest punct au început să cârtească, fiindcă ar fi rămas cu bani mai puțini. Deși Chereji a propus să pună fiecare câte 600 de lei, Moldovan a spus că Ani nu va primi mai mult de 500 de lei de toți.

Câteva zile la rând, cei 4 au încercat să mai facă rost de bani prin vânzarea celorlalte bunuri rămase, însă pe 17 decembrie s-au trezit cu anchetatorii pe cap, iar a doua zi au fost arestați preventiv.

Lascu și Ciurcui și-au recunoscut faptele de la bun început și au colaborat cu anchetatorii, însă Cherejii și Moldovan s-au dat nevinovați la început, după care s-au gândit că e mai bine să vorbească.

După arestare, undeva pe la finele lui februarie, Lascu, Chereji și Moldovan au reușit să îl contacteze pe bărbatul a cărui locuință o spărseseră, și i-au spus cine le-a dat pontul. Pe 3 martie, victima i-a trimis printr-un sms lui Ani convorbirea cu cei trei. În aceeași zi, bărbatul a fost reținut și ulterior arestat preventiv.

S-au recuperat circa 11.000 de euro din pagubă

Pe lângă acuzațiile de furt și trafic de substanțe interzise, anchetatorii au descoperit și alte infracțiuni. Astfel, Chereji s-a folosit de un permis fals ca să circule cu mașina, document obținut prin intermediul unei persoane din Republica Moldova. A fost descoperit de polițiști în luna martie 2021.

În ceea ce îl privește pe Ani Grigore, procurorii spun că, în urma cercetărilor a rezultat că ar fi implicat în activități de trafic de droguri de risc și falsificare de monedă.

Lascu este acuzat și de contrabandă cu țigări, dar și cu articole pirotehnice.

“În cauză s-au demarat cercetări in rem și cu privire la infracțiunile de viol, tâlhărie, oricăror operațiuni cu substanțe psihoactive, prev. de art. 16 alin.1 din Legea 194/2011, viol, prev. de art. 218 alin.1 și 3, lit. c și f C.pen. și lipsire de libertate, prev. de art. 205 alin.1 și 3, lit. b C.pen. la care s-a făcut referire în cuprinsului denunțului formulat de inculpatul XX, din 4.11.2021, formulat către DIICOT Biroul Teritorial Bistrița Năsăud, precum și pentru infracțiuni de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, prev. de art. 342 alin. 1 din Cod Penal cu privire la care s-a extins urmărirea penală consecutiv depunerii denunțului și înregistrării cauzei”, au mai menționat anchetatorii, în rechizitoriu.

De la inculpați s-au recuperat un colier din perle, în valoare de 9.000 euro, un ceas de colecție marca Tag Heuer Carrera, în valoare de 2.200 euro și un ceas de mână marca Ferruci Quartz, în valoare de 200 lei. Prin pătrunderea prin efracție s-a cauzat persoanei vătămate A.A. o pagubă de 62.368,74 euro, reprezentând contravaloarea bunurilor sustrase și a celor distruse. Persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 59.668,74 euro.

Sentințe blânde, aproape executate în arest preventiv

La finalul procesului pe fond, judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud au pronunțat și sentința. Astfel, Marcel Moldovan și Marcel Chereji au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare, Corneliu Lascu a primit 2 ani și 3 luni de închisoare, Ciurcui Ioan a fost condamnat la 3 ani de închisoare, în timp ce Ani Grigore a primit 4 ani și 10 luni de închisoare. Totodată, cei cinci sunt obligați să plătească victimei furtului aproape 40.600 de euro despăgubiri civile.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Cluj.

articolul original.

Regizorul filmului ”Teambuilding”, condamnat la amendă penală, după ce a fost prins pozitiv la droguri în Râșnov, acum aproape 2 ani!

29 January 2023 at 16:37
By: M.Ex.

Matei Dima, actorul cu rol principal în filmul ”Teambuilding” și în același timp regizorul mult discutatei comedii, a fost condamnat la amendă penală de judecătorii din Zărnești, în urma acuzației de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Dima a fost oprit în trafic la Zărnești în martie 2021 și a ieșit pozitiv la drug-test. Iată știrea de atunci:

Cunoscut regizor și producător prins azi drogat la Râșnov

Cu toate că testul a ieșit pozitiv, expertiza specialiștilor spune că Dima a consumat droguri cu aproximativ 2 zile înainte de a fi prins pe polițiștii din Râșnov. Iată rezultatul raportului medico-legal, intrat în posesia cancan.ro:

Drept urmare, judecătorii de la Zărnești au decis amendarea penală a regizorului cu suma de 10.000 de lei, cea mai mică pedeapsă ce poate fi aplicată în cazuri de consum de alcool și alte substanțe și conducerea unui autovehicul sub influența acestora. Dima a recunoscut în fața judecătorilor că a consumat droguri cu 2 zile înainte de a fi oprit în trafic de polițiștii din Râșnov. Minuta Judecătoriei Zărnești spune că „admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat la data de 28.11.2022 de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești cu inculpatul DIMA MATEI, în dosarul de urmărire penală. În temeiul art. 396 alin. (2) cu aplicarea art. 480 alin. (4) C. proc. pen., condamnă pe inculpatul DIMA MATEI la pedeapsa amenzii penale de 10.000 lei (200 zile-amendă a câte 50 lei pentru fiecare zi-amendă) pentru săvârşirea infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”, prevăzută de art. 336 alin. (2) Cod penal”.

Articolul precedent
Articolul următor
articolul original.

Cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Ar fi comercializat cocaină consumatorilor din județul Ialomița.

29 January 2023 at 12:38
image

La data de 26 ianuarie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, bănuită de trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, pe parcursul anului 2022, în mod repetat, persoana bănuită ar fi comercializat droguri de mare risc (cocaină) consumatorilor din județul Ialomița.

În cursul zilei de 26 ianuarie a.c., au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Țăndărei, județul Ialomița, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a persoanei cercetate pentru trafic de droguri de mare risc.

articolul original.

Sofer drogat, oprit de politisti in trafic. Razie la Timisoara si Sannicolau Mare, aproape 80 de amenzi

29 January 2023 at 10:47
image

TIMISOARA. Actiune fulger la Timisoara si Sannicolau Mare, in care politistii au dat aproape 80 de amenzi.

La Timisoara, au oprit in trafic un sofer de 25 de ani care consumase cannabis si, mai mult, avea permisul de conducere retinut.

Pe strada Miresei din Timisoara a fost tras pe dreapta tanarul sofer. Politistii l-au testat si asa au aflat ca acesta consumase cannabis. In plus, avea permisul de conducere suspendat, astfel ca s-a ales cu dosar penal.

In cele doua razii, politistii au legitimat la Sannicolau Mare si Timisoara 750 de oameni, au controlat 655 de masini si au testat cu etilotestul 450 de soferi. Alti 20 de soferi au fost testati cu DrugTestul. In total au fost date 78 de amenzi.

Au fost suspendate 11 permise de conducere, dintre care 5 pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si 6 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de inmatriculare si constatate 7 infractiuni la regimul rutier.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

articolul original.

Bianca Drăgușanu, decizie de ultimă oră! Fosta prezentatoare de la Kanal D o dă în judecată pe Claudia Pătrășcanu

26 January 2023 at 16:12

Scandalul dintre Bianca Drăgușanu și Claudia Pătrășcanu nu pare a fi deloc aproape de sfârșit. Dimpotrivă, cele două femei își aduc în continuare acuze și continuă să lanseze cuvinte grele. 

Bianca Drăgușanu a postat pe social media o imagine cu rezultatul unui test pentru a demonstra că nu a consumat nicio substanță interzisă. Aceasta este un răspuns venit din partea vedetei, după ce a fost acuzată de Claudia Pătrășcanu cum că ar fi sub tratament antidepresiv, potrivit informațiilor oferite de spynews.ro.

,,V-aș fi dat înregistrări, dacă mi-ați fi permis, cu ea când plânge în isterie și disperă când Gabi vorbește cu mine chiar și despre copii. Este o distrugătoare de vieți și suflete! În loc să vorbească despre copiii mei super educați, ar trebui să se ocupe de educația fiicei ei.

Un copil căruia i se dă alcool la 6 ani prin restaurante, lângă care se vorbește vulgar și lângă care schimbă bărbații ca pe șosete”, a spus Claudia Pătrășcanu, potrivit sursei citate.

Bianca Drăgușanu reacționează în urma declarațiilor negative la adresa ei

În urmă cu puțin timp, Claudia Pătrășcanu a făcut o serie de declarații în care a spus despre actuala iubită a fostului ei soț că este o femeie în preajma cărora nu vrea să își lase copiii. De aici și până la un adevărat război între cele două, nu a mai fost decât un pas.

Sătulă de seria de acuzații care i-au fost aduse, Bianca Drăgușanu a mers la o clinică din București și a efectuat un test pentru depistarea drogurilor, dar și a antidepresivelor. Vedeta a postat pe Instagram rezultatele testului, care au fost unele negative.

De asemenea, blondina a anunțat că va acționa în instanță, în urma defăimării din spațiul public.

,,Referitor la acuzațiile și defăimarea mea, atât în mediul online, cât și în presă, vă prezint contrariul. Ne vedem în instanță”, a scris blondina pe InstaStory.

Rezultatele analizelor făcute de Bianca Drăgușanu. Sursă foto: captură InstaStory
articolul original.

Tânără de 21 de ani cercetată de polițiștii din Teiuș, după ce a fost depistată conducând drogată, pe strada Clujului

26 January 2023 at 10:52

Când începe Postul Paștelui 2023 ortodox și catolic . Postul Mare este cel mai lung și mai aspru post de peste an | teiusinfo.ro

Paștele este una dintre sărbătorile mari de peste an, dar spre deosebire de Crăciun, acesta nu se sărbătorește în fiecare an la aceeași dată. În 2023, atât Paștele ortodox, cât și cel catolic for fi sărbătorite în luna aprilie.

În 2023, Paștele ortodox va pica duminică 16 aprilie, iar Paștele catolic va fi sărbătorit în data de 9 aprilie.

Așa cum este tradiția, duminica Floriilor este sărbătorită cu o săptămână înainte de Paște. Astfel,  Floriile ortodoxe 2023 pică pe 9 aprilie, iar cele catolice pe 2 aprilie.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Românii au liber în prima și în a doua zi de Paște, iar începând din anul 2018, și Vinerea Mare este zi liberă. Astfel, în 2023 salariații vor sta acasă pe:

 • 14 aprilie 2023 – Vinerea Mare – zi liberă sărbătorită vineri;
 • 16 aprilie 2023 – Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită duminică;
 • 17 aprilie 2023– a doua zi de Paște Ortodox – zi liberă sărbătorită luni.

Postul Paștelui va începe luni, 27 februarie 2023, și are o durată de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului, care va avea loc pe 16 aprilie 2022.

Postul Paștelui 2023 este cel mai lung post de peste an, dar și cel mai greu de ținut, dat fiind că sunt cele mai puține dezlegări la pește:

 • 25 martie- la sărbătoarea Bunei Vestiri
 • 9 aprilie- la sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, Floriile

Citește și: Obiceiuri, tradiții și superstiții românești de Paște. Credințe și Superstiții de Paște

Lăsatul secului de carne pentru Postul Mare al Paștelui din 2023 va avea loc duminică, 26 februarie. Cu o săptămână înainte de începerea Postului Paștelui, credincioșii au voie să consume brânză, ouă și lapte. Aceasta se mai numește și Săptămâna Brânzei sau Săptămâna Albă.

Paștele catolic 2023 va pica în data de 9 aprilie. Postul Paștelui catolic va începe pe data de 22 februarie și se va termina în data de 8 aprilie.

Ce este interzis să faci în Postul Paștelui 2023?

 • În Postul Paștelui nu se fac nunți, botezuri și cumetrii.
 • În Postul Paștelui, biserica spune că nu se cântă și nu se dansează.
 • În Postul Mare nu se consumă carne, ouă, lapte, brânză și nici alte derivate din acestea.
 • În Postul Paștelui nu se bea alcool și nu se fumează.
 • Nu se mănâncă pește în Postul Paștelui, dacă nu este zi cu dezlegare.
 • În Săptămâna Patimilor se ține un post mai aspru, urmând ca în Vinerea Mare să nu se mănânce deloc.
 • În Postul Paștelui, creștinii trebuie să se roage mai mult.
 • În Postul Paștelui este interzisă împreunarea dintre femeie și bărbat.
articolul original.

Trei tineri pozitivi la substanțe interzise la Gherla. Unul a rămas fără permis pentru conducere agresivă

25 January 2023 at 09:24
image

În mini-vacanța de Ziua Unirii nu a fost liber și pentru polițiști. În doar trei zile au găsit în trafic la Gherla trei conducători auto, cu probleme pe partea de legalitate.

În noaptea de 21 spre 22 ianuarie, un tânăr de 19 ani din Gherla, care abia și-a obținut carnetul de conducere, a vrut să își încerce îndemânarea la volan, prin manevre extreme, în parcarea de la Kaufland, la doi pași de sediul poliției.

Curajosul șofer a rămas la scurt timp fără permisul auto, pentru conducere agresivă. În plus, la testarea cu aparatul Drugtest a ieșit pozitiv la o substanță interzisă.

Conducerea agresivă se pedepsește începând din 2022. Legea prevede că se interzice conducătorilor de vehicule să adopte un comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice. Prin comportament agresiv se înţelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:

 • deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens;
 • întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;
 • pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor motoare;
 • circulaţia cu vehiculul la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;
 • folosirea repetată a semnalelor sonore şi/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în faţa sa să elibereze banda de circulaţie;
 • conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roţi;
 • mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalţi participanţi la trafic care circulă în spatele acestuia;
 • realizarea intenţionată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;
 • conducerea intenţionată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public

Adoptarea unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice constituie contravenție și se sancționează cu 4-5 puncte-amendă și cu aplicarea sancțiunii complementare privind suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

În situația în care, urmare a adoptarii unui comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, fapta se sancționează cu 6-8 puncte-amendă și cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile.

Polițiștii mai atrag atenția că se apropie zile cu zăpadă, care ar putea idei amatorilor de drifturi, manevre considerate agresive și care sunt pedepsite ca atare.

***

Un alt tânăr, tot de 19 ani, din Cluj-Napoca, a fost oprit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru control în zona autogării. Testarea a dat rezultate pozitive pentru două substanțe interzise.

Al treilea șofer, un tânăr de 22 de ani din Gherla, a fost în vizorul polițiștilor marți după-amiază. Acesta a fost oprit în jurul orei 13.15 pe strada Clujului, iar testarea lui a ieșit pozitivă la cannabis.

Cei trei conducători au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină.

În cele trei cazuri, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

articolul original.

Mamă și fiică, găsite mumificate în locuința din Roma. Mesaje sataniste au fost descoperite la fața locului

24 January 2023 at 22:00
image

O mamă și fiica ei au fost găsite mumificate în locuința lor din Roma. În spatele acestei povești s-ar putea ascunde o realitate macabră, legată de o sectă și de ritualuri ezoterice periculoase.

Cele două femei au fost găsite în proces de descompunere pe 19 ianuarie.

Este vorba de Luana Costantini, în vârstă de 54 de ani, și de mama sa, Elena Bruselles, o fostă asistentă medicală în vârstă de 83 de ani care suferea de Alzheimer și care ar fi murit cu aproape o lună mai devreme decât fiica sa.

Implicarea „într-o comunitate paranormală”

Potrivit martorilor, Luana Costantini, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut cunoștința după un ritual de invocare de Halloween. Lovitura finală ar fi fost sfârșitul relației cu liderul unei secte și moartea mamei sale, cu o lună mai devreme.

Pe rețelele de socializare, Luana, care își pierduse locul de muncă de asistent medical din cauza atitudinii împotriva vaccinului COVID-19, a împărtășit inițiativele „fraților și surorilor” din Cubytrix, „o comunitate paranormală”. Pe pagina sectei se găseau cursuri de magie, tantra neagră, precum și anunțuri pentru .

Femeia nu mai avea relații cu sora și fratele ei de când intrase în relație cu „șamanul” sectei, conform tgcom24.

Fondatorul Cubytrix, care se numește Shamano Shekhinà Shekhinà, alias Paolo Rosafio, ar fi fost iubitul Luanei. El nu este anchetat, dar anchetatorii vor să afle care a fost ultima dată când a fost cu femeia, cu puțin timp înainte de Crăciun. Potrivit vecinilor, în acele zile Risafio obișnuia să iasă singur la cumpărături, explicând că Luana era deprimată și, într-o ocazie, a spus chiar că a surprins-o plimbându-se în halat și desculță, conform La Repubblica.

Împrejurările abstracte ale morții Luanei Constantini

O prietenă a Luanei a povestit pentru La Repubblica cum femeia s-a izolat după un ritual de evocare în noaptea de Halloween: „În lumea ezoterică multă lume îl cunoaște, este un ritual de mulțumire și de sacrificiu, considerat un fel de trecere în lumea morților. Din acea zi, Luana se schimbase. Nu mai mânca, clănțănea din dinți cu furie. Rămasă complet singură cu o mamă bolnavă de care nu putea să aibă grijă, femeia ar fi folosit pensia mamei sale pentru a până când a leșinat”.

Este și ipoteza avansată de un prieten care o cunoștea cel mai bine și care îi fusese oaspete pentru o vreme, pe când era încă partenera „șamanului”.

În locuință, anchetatorii au găsit rămășițele unui ritual ezoteric: lumânări, tunici, formule magice și mesaje sataniste.

articolul original.

Bărbatul care a oferit prăjituri cu canabis la o petrecere în Râmnicu Vâlcea a ajuns în arest la domiciliu

23 January 2023 at 20:26
By: -
image

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, care ar fi oferit prăjituri cu canabis la o petrecere privată ce a avut loc în Râmnicu Vâlcea sâmbătă seara, a fost reţinut de procurorii DIICOT, dar apoi magistrații au respins propunerea de arest preventiv.

Bărbatul este bănuit că ar fi oferit la o petrecere privată, ce a avut loc sâmbătă la un restaurant din Râmnicu Vâlcea, o prăjitură, la prepararea căreia ar fi folosit canabis, iar în urma consumului 15 dintre participanţii la petrecere au ajuns la spital acuzând stări de rău.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Vâlcea şi procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Vâlcea au efectuat duminică o percheziţie la locuinţa bărbatului, unde au fost descoperite resturi de canabis şi un grinder.

"Din cercetări a reieşit că, la data de 21 ianuarie 2023, bănuitul ar fi oferit, la o petrecere privată, o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit aproximativ 15 grame de canabis. În urma consumului, 15 dintre invitaţi ar fi acuzat stări de rău, palpitaţii şi atacuri de panică şi s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea. În urma percheziţiei efectuate la data de 22 ianuarie 2023, în locuinţa bărbatului au fost descoperite resturi de canabis şi un grinder", a precizat sursa citată.

Bărbatul, cercetat pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc, a fost reţinut duminică de procurorii DIICOT Vâlcea.

El a fost prezentat luni Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, dar magistrații au respins cererea și l-au plasat în arest la domiciliu.

articolul original.

Un bărbat susține că s-a trezit din anestezie în timpul operației la coloană

22 January 2023 at 22:00
image

Un proces în instanță a pornit de la o întrebare fascinantă. Au fost sau nu coșmarurile recurente ale unui bărbat dovada unui malpraxis? Cazul are loc în Statele Unite și pornește de la sentimentul unui fost pacient că s-ar fi trezit de mai multe ori în timpul unei operații. Cel blamat este anestezistul, despre care s-a descoperit că avea licența suspendată.

Randy Dalo susține că, de când a fost operat la coloană pentru o problemă la un disc cervical la Spitalul Universitar UC San Diego în 2017, a avut coșmaruri recurente în care se trezea în timpul intervenției chirurgicale. Dalo crede că acestea sunt dovezi ale unor fapte reale, potrivit Futurism.

În viziunea care ar putea fi sau nu o amintire reală, Dalo, a cărui soție, Karen, a lucrat la spitalul UCSD timp de 30 de ani, inclusiv ca tehnician chirurgical, povestește că s-a trezit cu lumini în ochi și cu oameni îmbrăcați în echipament de spital în jurul său. Deși este destul de rar, acest lucru se poate întâmpla, deși, din fericire, puțini oameni își amintesc. Societatea Americană a Anesteziștilor spune că doar una sau două persoane din fiecare 1.000 vor avea vreun fel de conștientizare.

Spitalul neagă că bărbatul s-ar fi trezit în timpul operației

Deși spitalul neagă că Dalo s-a trezit în timpul operației, cazul bărbatului este sprijinit de faptul că soția sa a descoperit la scurt timp după intervenție că anestezistul avea licența suspendată. În plus, anestezistul a fost găsit inconștient pe podeaua unei toalete din spital, cu vomă pe halat și cu seringi goale împrăștiate în jurul său, care conțineau anestezic.

În afară de conducerea spitalului, în procesul lui Dalo mai sunt menționați anestezistul, fostul șef al departamentului de anestezie de la UCSD și o asistentă, pentru că ar fi mușamalizat dependența anestezistului, ar fi falsificat înregistrări și ar fi mințit cuplul în legătură cu asta.

Avocații spitalului spun că, deși UCSD nu neagă și nici nu aprobă furtul de medicamente sau folosirea lor în timpul programului de către anestezist, aceștia pot dovedi prin intermediul sistemului sofisticat de măsurare din sala faptul că bărbatul a fost sub anestezie pe tot parcursul intervenției.

O posibilă „conștientizare tranzitorie”

Avocatul apărării, David Weiss, a susținut că visele lui Dalo nu sunt o dovadă de „conștientizare intraoperatorie” – termenul tehnic pentru trezitul în timpul operației – ci mai degrabă ar putea fi un exemplu de „conștientizare tranzitorie”, starea adesea neclară în care se află oamenii atunci când se trezesc din anestezie.

În timp ce o mare parte din proces, conform presei locale, se va concentra pe antecedentele anestezistului în ceea ce privește abuzul de droguri, întregul concept de recurente despre trezirea în timpul unei operații și de a descoperi apoi că anestezistul tău nu numai că a fost suspendat, dar abuza de medicamentele din spital este cel puțin spus înfiorător.

articolul original.

Tânăr de 22 de ani din Sântimbru cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conduând drogat la Hăpria

22 January 2023 at 10:55

Miercuri, 18 ianuarie 2023, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 3 tineri, de 19, 18 și 14 ani, din comuna Sântimbru, care sunt  bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 13 decembrie 2022 – 14 ianuarie 2023, tinerii ar fi sustras diverse bunuri și acumulatori auto din 6 autovehicule parcate pe raza comunei Sântimbru. În majoritatea cazurilor, pentru a pătrunde în interiorul autovehiculelor, tinerii ar fi spart geamurile acestora.

Prejudiciul total, cauzat prin aceste fapte a fost estimat la 5.500 de lei, iar bunurile sustrase au fost recuperate în proporție de 90%.

Tinerii mai sunt cercetați în cadrul unui dosar penal, pentru furt calificat.

În cursul zilei de azi, 19 ianuarie, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

articolul original.

Hașiș din vest, adus de o fată care lucra cu tăticul

22 January 2023 at 09:08

Hașiș din vest, adus de o fată care lucra cu tăticul.

O captură impresionantă de droguri a fost făcută în acest weekend de criminaliștii DIICOT Arad. Aceștia au interceptat o femeie care transporta 5 kilograme de hașiș din Spania.

Inculpata, din câte se pare, lucra împreună cu tatăl ei.

DIICOT precizează

La data de 20.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei inculpate și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de un inculpat, ambii cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 10.12.2022, inculpatul la solicitarea inculpatei, fiica sa, a transportat din Spania în România cantitatea de 5 kilograme de rezină de canabis (hașiș), în vederea comercializării pe teritoriul României. Odată introduse pe teritoriul țării, drogurile au fost depozitate în domiciliul inculpatei, unde a locuit și inculpatul până la momentul intervenției organelor de urmărire penală, aceștia stabilind ca sumele de bani obținute din vânzarea drogurilor să fie împărțite în mod egal între ei.

La data de 20.01.2023, inculpata a fost prinsă în flagrant în timp ce comercializa cantitatea de un kilogram și 28 de grame de rezină de canabis în schimbul sumei de 15.000 de lei.

Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Arad, în urma cărora, în domiciliul inculpatei, au fost descoperite și ridicate cantitatea de 3,5 kilograme de rezină de canabis, un grinder și un cântar electronic, bunuri care erau depozitate în geanta de voiaj a inculpatului, ascunse printre hainele acestuia. la data de 21.01.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpată. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție. 

Foto descriptiv

articolul original.

Oamenii cărora li s-a făcut rău într-un restaurant din Râmnicu Vâlcea consumaseră droguri. Probabil din prăjituri

22 January 2023 at 10:51
By: -
image

Autorităţile din judeţul Vâlcea au intrat în alertă, sâmbătă seară, după ce un apel la 112 a anunţat că mai multor persoane care participau la un eveniment, la restaurantul unui cunoscut hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea, li s-a făcut rău. Zeci de oameni petreceau aici, iar 16 dintre aceștia au ajuns la spital. Primele rezultate ale investigațiilor arată că ar fi vorba de consum de droguri, dintr-o sursă neidentificată.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, apelul la 112 a fost primit în jurul orei 20:20, iar polițiștii care au ajuns la locul petrecerii au constatat că la eveniment participau circa 70 de persoane, din care o parte acuzau stări de rău.

Echipajele SMURD și de la Serviciul de Ambulanță Județean au preluat persoanele care acuzau cefalee, stări de vomă şi dureri abdominale. 16 persoane au ajuns la apital cu ambulanța sau mijloace proprii.

În urma investigațiilor medicale, s-a constatat că în cazul a 15 din cele 16 persoane veite, testele la marijuana au fost pozitive. O singură persoană a avut test negativ, au declarat pentru News.ro oficiali ai Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea.

Dr. Dan Ponoran, managerul Spitalului Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, a declarat, citat de ProTv, că persoanele „prezintă simptomele unei intoxicații cu substanțe necunoscute. În urma testelor făcute se pare că ar fi substanțe opiacee. Starea lor este stabilă, sunt sub supraveghere”.

Dintre cei ieșiți pozitiv, 7 sunt bărbați și 8 femei, cu vârste între 20 și 52 de ani, din Prahova, Vâlcea și București.

Până dimineaţă, unsprezece dintre cei care au fost duşi ori s-au prezentat la spital plecaseră. Patru dintre cei cu test pozitiv au mai rămas în spital, însă fără a prezenta probleme deosebite din punct de vedere al stării de sănătate.

Nu se știe încă sursa drogurilor. Andrei Teodoriu, directorul general al hotelului unde a avut loc petrecerea spune că toate alimentele și băuturile servite în cadrul evenimentului au fost conforme și s-au păstrat probe pentru a fi verificate. Doar prăjiturile au fost aduse din afară, de la o cofetărie contractată pentru eveniment.

Directorul hotelului a mai spus că va pune la dispoziția anchetatorilor și imaginile de pe camerele de supraveghere.

Cazul a fost preluat de DIICOT.

articolul original.

Trei șoferi din Dâmbovița au fost prinși drogați la volan

21 January 2023 at 19:12
image

Lucrători din cadrul Poliției Orașului Găești, alături de colegii de la Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au desfășurat, ieri – 21 ianuarie 2023, mai multe acțiuni pentru verificarea respectării legislației din domeniile economic, rutier, silvic, protecția mediului și ordine publică. Oamenii legii au verificat 96 de autovehicule și 39 de agenți economici și au legitimat 113 persoane.

„Au fost aplicate 120 de sancțiuni, dintre care 83 conform OUG 195/2002, 9 conform Legii 145/2014, 8 conform Legii 171/2010, 7 conform OUG 28/1999 și 5 conform HG 69/2012. Au mai fost aplicate sancțiuni și pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, ale Legii 212/2015 și ale HG 984/2005. Valoare totală a sancțiunilor este de 136.235 de lei.

Totodată, polițiștii au reținut 1 permis de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare. De asemenea, aceștia au confiscat 16 metri cubi de material lemos. Acțiunile au fost desfășurate în colaborare cu Garda Forestieră Ploiești, Direcția Silvică Dâmbovița și Garda de Mediu Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

La Găești polițiștii au constatat că un operator economic ar fi expediat o cantitate de cherestea de brad cu două ansambluri de vehicule, fără a deține licență de transport sau certificat de transport în cont propriu. Pentru această faptă, s-a aplicat o sancțiune contravenționlă potrivit prevederilor HG 69/2012 și a fost dispusă măsura suspendării dreptului de utilizare a celor două vehicule pentru 6 luni.

articolul original.

S-a lăsat cu arest și control judiciar, în urma perchezițiilor la traficanți de droguri din Arad

21 January 2023 at 15:12
image

Comunicat. Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Arad, împreună cu un procuror din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune, în municipiul Arad, la data de 20 ianuarie a.c.
   
În cadrul activităților, o persoană a fost prinsă în flagrant delict, în timp ce comercializa peste 1 kilogram de hașiș, cu prețul de 15 lei/gram.

Ulterior, au fost efectuate două percheziții domiciliare, în municipiu, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3,5 kilograme rezină cannabis (hașiș), un grinder și un cântar.

Trei persoane au fost conduse la audieri, una dintre acestea fiind reținută pentru 24 de ore.

Pe numele unei persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, iar, față de o altă persoană, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.
   
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

articolul original.
❌