ACTUALITATE
🔒
Au fost publicate stiri noi. Click aici pentru a le afisa.
Before yesterdayUltimele Stiri

Polițiștii sălăjeni – acțiuni de amploare pentru ordine și siguranță.

23 September 2022 at 12:20
image

Polițiștii din cadrul IPJ Sălaj au desfășurat o serie de acțiuni de amploare pentru ordine  publică și siguranță rutieră.

Astfel, Secția 1 Poliție Rurală din cadrul IPJ Sălaj a acționat cu efective mărite, având ca scop reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat de ordine publică și descoperirea autorilor în dosarele penale aflate în lucru.

Mai multe fapte antisociale comise de persoane certate cu legea au fost soluționate de polițiștii din cadrul IPJ Sălaj. Inspectorul de poliție Ioana Rus, purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, ne-a declarat pentru Sălăjeanul Info:

”La data de 22 septembrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au desfășurat o acțiune în zona de competență, având ca scop reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat de ordine publică și descoperirea autorilor în dosarele penale aflate în lucru.

În acțiune au fost angrenați 12 polițiști din cadrul secției și 2 specialiști din cadrul Registrului Auto Român Sălaj.

În urma activităților întreprinse polițiștii au identificat trei persoane bănuite că ar fi comis o infracțiune de furt și alte două de distrugere.

Fapta de furt s-a comis în data de 31 august a.c., când autori, necunoscuți inițial, au sustras o cabalină de pe un teren viran, din localitatea Noțig, cauzând persoanei vătămate un prejudiciu de 7.000 de lei.

Ieri, 22 septembrie, în urma investigațiilor de specialitate polițiștii au identificat cabalina în comuna Crasna și pe persoana bănuită că a sustras-o și mai apoi a predat-o unui bărbat din Crasna în contul unei datorii  pe care o avea la acesta.

Este vorba de un tânăr, de 24 de ani, din localitatea Cuceu, Jibou.

Polițiștii au predat cabalina proprietarului, iar față de persoana bănuită de comiterea faptei vor continua cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

Cele două fapte de distrugere s-au comis în luna iulie a.c., una în localitatea Noțig și alta în comuna Crișeni.

Astfel, la data de 3 iulie a.c., în jurul orei 01:10, pe fondul unui conflict spontan cu pasagerii unui autoturism, o persoană necunoscută a distrus geamurile laterale alte autoturismului respectiv.

Ulterior, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei. Este vorba de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Sălățig.

Prejudiciul comis a fost recuperat, iar polițiștii continuă cercetările pentru distrugere.

În cel de-al doilea dosar de distrugere este vorba tot de un autoturism, al cărui parbriz a fost spart cu pumnii de o persoană necunoscută. Proprietara autoturismului era din comuna Crișeni, iar autivehiculul se afla parcat pe drumul public din comună.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 52 de ani, din municipiul Baia Mare.

La finalizarea cercetărilor, polițiștii vor înainta dosarele penale parchetului, cu propuneri legale.

Tot în cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au soluționat 18 dosare penale și au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.500 de lei.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Asigurarea și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor este preocuparea permanentă a polițiștilor sălăjeni.”

articolul original.

Hoți de buzunare prinși în flagrant în zona Pieței Traian

15 September 2022 at 10:27
image

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut doi bărbați, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea a două furturi (din buzunare).

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați, în vârstă de 47, respectiv 50 de ani, bănuiți de comiterea unor furturi, după ce au fost prinși, în flagrant, acționând în zona Pieței agroalimentare “Traian” din municipiul Vaslui.

În data de 13 septembrie 2022, polițiștii vasluieni au organizat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii furturilor din buzunarea și au reușit prinderea, în flagrant, a doi bărbați care ar fi săvârșit două infracțiuni de furt, într-o zonă aglomerată (stație destinată mijloacelor de transport în comun) din vecinătatea pieței agroalimentare.

La ora 10.10, polițiștii au realizat prinderea, în flagrant, a bărbatului de 50 de ani, care, profitând de aglomerația generată de sosirea unui microbuz, ar fi sustras de la o persoană vătămată, un bărbat de 68 de ani, din Vaslui, 2.000 de lei.

În același timp, o altă echipă de polițiști, din cadrul Biroului Investigații Criminale Vaslui, a surprins bărbatul de 47 de ani, care, profitând de sosirea unui al doilea microbuz, ar fi sustras din geanta unei alte persoane vătămate, tânără de 20 de ani, din comuna Dragomirești, județul Vaslui, un telefon mobil.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunilor, estimat la 3.900 lei a fost recuperat integral.

În aceeași zi, 13 septembrie 2022, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbații cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.

articolul original.

Tot mai mulți vasluieni prinși la volan fără permise de conducere și în stare de ebrietate

9 September 2022 at 12:40
image

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Marți, 6 septembrie 2022, ora 17:35, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 242 F, din comuna Fruntișeni, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 31 de ani, din localitatea Grăjdeni, comuna Fruntișeni.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

**

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 15:20, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public din localitatea/comuna Oltenești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped prevăzut cu o plăcuță de înregistrare emisă de comuna Oltenești, condus de către un bărbat de 34 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul mopedului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, mopedul nu este înregistrat iar plăcuța montată pe mopedul depistat aparține unui alt moped deținut de bărbat.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

***

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 15:55, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Decebal, din municipiul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de o femeie, în vârstă de 37 de ani, din comuna Lipovăț, județul Vaslui.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că aceasta are suspendat dreptul de a conduce vehicule, pe drumurile publice.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

*** *

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 16:45, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de drumul județean DJ 245D, în comuna Bogdănești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de o femeie, în vârstă de 27 de ani, din localitatea Unțești, comuna Bogdănești.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

*** **

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 17:00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflați în exercitarea atribuțiilor de drumul județean DJ 244 K, în localitatea Vinețești, comuna Oltenești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de către un bărbat, în vârstă de 22 de ani, din comuna Nicorești, județul Galați.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

*** ***

Miercuri, 7 septembrie 2022, ora 19:30, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de drumul județean DJ 244 H, în comuna Viișoara, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că aceasta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul folosit avea inspecția tehnică periodică expirată din luna octombrie 2020 și nu era asigurat RCA. Față de bărbat a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum total de 2.305 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

articolul original.

Elena Udrea ar putea scăpa de dosarele penale

6 September 2022 at 11:48
By: -
image

Judecătoarea Corina Ciobanu de la Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, să trimită o solicitare autorităţilor bulgare, pentru a afla dacă Elena Udrea mai poate fi judecată în dosarele aflate pe rolul instanţelor din România, ca efect al extrădării din ţara vecină.

Publicitate

Magistratul ar fi trebuit să o audieze pe Elena Udrea în dosarul ”Hidroelectrica”, în care este acuzată de trafic de influenţă şi spălare a banilor.

Udrea se află în penitenciarul Târgşor, unde execută o pedeapsă de 6 ani primită în dosarul "Gala Bute", iar audierea de la Curtea de Apel Bucureşti urma să se facă prin videoconferinţă.

La începutul procesului, avocaţii Elenei Udrea au solicitat încetarea procesului penal pe motiv că faptele de care este acuzată Udrea în acest dosar s-au prescris, fiind invocată în acest sens o decizie a Curţii Constituţionale din mai 2022.

Se invocă ”regula specialității”

Publicitate

Magistratul care se ocupă de acest dosar, Corina Ciobanu, a pus în discuţie din oficiu o chestiune de procedură, invocând "regula specialităţii" din Legea 302/2004. Aceasta prevede că ţara care extrădează o persoană în România poate impune anumite restricţii privind judecarea şi urmărirea penală a persoanei extrădate.

Mai exact, potrivit Legii 302/2004, o persoană predată ca efect al extrădării nu va fi nici urmărită, nici judecată, nici deţinută în vederea executării unei pedepse, nici supusă oricărei alte restricţii a libertăţii sale individuale, pentru orice fapt anterior predării, altul decât cel care a motivat extrădarea.

Publicitate

Practic, magistratul vrea să afle dacă autorităţile judiciare din Bulgaria au decis ca Elena Udrea să fie extrădată în România doar pentru dosarul "Gala Bute", condiţie în care ea nu va mai putea fi judecată în celelalte dosare pe care le mai are pe rolul instanţelor.

Întrebată de Corina Ciobanu dacă în instanţele din Bulgaria s-a prelevat sau şi-a dat consimţământul pentru "regula specialităţii", Udrea a spus că nu ştie despre ce este vorba pentru că nu este jurist.

Deşi avocata Elenei Udrea a menţionat că nu s-a discutat aşa ceva în instanţele din Bulgaria, judecătorul a insistat să trimită o adresă în ţara vecină pentru a fi date lămuriri cu privire la condiţiile extrădării.

Elena Udrea are în acest moment două dosare în desfăşurare în instanţele din România: Dosarul Hidroelectrica și dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu din 2009.

articolul original.

Hoți de lemne prinși

6 September 2022 at 06:34
By: Regie
image

Polițiștii din cadrul IPJ Sălaj , împreună cu jandarmii și personalul silvic, au identificat mai multe persoane bănuite de furt de material lemnos. Pe numele acestora au fost deschise 10 dosare, care sunt în curs de finalizare.

Polițiștii  din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Sânmihaiu Almașului, împreună cu jandarmi și persoanl silvic,   au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel, în  baza probatoriului administrat, în 10 dosare penale au fost identificate persoanele bănuite de furt de material lemnos.

Într-unul dintre dosare s-au efectuat cercetări cu privire la faptul că, în perioada 5-7 aprilie 2021, persoane necunoscute au tăiat și sustras 87 de arbori, de diferite specii, dintr-o pădure situată în comuna Buciumi, în proprietatea Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Volumul de material lemnos sustras a fost de peste 44 metri cubi, iar prejudiciul creat a fost de peste 21 de mii de lei.

Persoana bănuită de comiterea faptei este un bărbat, de 36 de ani, din comuna Agrij.

În perioada următoare, echipe mixte vor intensifica aceste controale, având în vedere că se apropie și perioada rece, caz în care delictele silvice pot crește ca și număr și prejudiciu.

articolul original.

Tot mai mulți vasluieni prinși băuți la volan!

10 August 2022 at 05:55
image

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Sâmbătă, 6 august 2022, ora 20:15, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Murgeni, din cadrul Poliției Orașului Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul comunal DC 70, în localitatea Bursuci, comuna Epureni, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped neînregistrat, condus de către un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul mopedului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Murgeni, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar mopedul nu este înregistrat.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Sâmbătă, 6 august 2022, ora 23:30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, fără victime, pe un drum public din localitatea Valea Oanei, comuna Ivănești, județul Vaslui,

Deplasați la fața locului, în temeiul sesizării, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui au depistat, în trafic, autoturismul implicat în evenimentul rutier și persoana aflată la volanul acestuia, respectiv un bărbat de 27 de ani din comuna Ivănești.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Totodată, procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sâmbătă, 6 august 2022, ora 23:05, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Banca, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 245 D, în localitatea Unțești, comuna Bogdănești, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Iași, condus de un bărbat de 28 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Duminică, 7 august 2022, ora 10:50, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 244B, în localitatea Șișcani, comuna Hoceni, județul Vaslui, au depistat și oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate, condus de un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Huși, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

articolul original.

Polițiștii au prins în trafic trei șoferi în stare de ebrietate, iar alți doi fără a deține permis de conducere

8 August 2022 at 08:16
image

În noaptea 6/7 august 2022, în intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român, au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În cadrul activităților desfășurate de cei 20 de polițiști participanți, au fost verificate peste 200 de vehicule, legitimate peste 220 de persoane și aplicate 39 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conduce au fost: consumul de alcool (3), depășirea limitei de viteză (2), nerespectarea indicațiilor polițistului (1) și nerespectarea regulilor de circulație la trecerea la nivel cu linia de cale ferată (1).

De asemenea, a fost constatată și săvârșirea cinci infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (3)  și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” (2).

articolul original.

Val de infracțiuni rutiere în județ. Cinci dosare penale în numai două zile

5 August 2022 at 09:55

Controalele în trafic făcute de polițiști scot la iveală tot felul de infracțiuni. Cinci persoane vor fi anchetate penal, după ce au fost surprinse încălcând normele rutiere.

Pe 5 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 282 B, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Prăjeni. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei și s-a ales cu un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Tot pe 5 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 208 H, un autoturism condus de bărbat de 37 de ani, din comuna Corni. În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce, iar autorizația de circulație provizorie a mașinii era expirată. Acuzat de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis, bărbatul riscă să ajungă în fața instanței de judecată.

Plimbare penală cu mopedul

Joi, însă, pe 4 august 2022, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.7 Darabani au oprit pentru control un moped condus de un bărbat de 68 de ani, din comuna Coțușca. În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul era neînmatriculat. Prin urmare, și el a fost acuzat de conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea fără permis.

Tot pe 4 august, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul național DN 29 A, o autoutilitară condusă de un bărbat de 57 de ani, din comuna Șendriceni. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, el a fost condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, bărbatul riscând să fie cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

La scurt timp, și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european E 58, o autoutilitară condusă de un bărbat de 47 de ani, din comuna Copălău. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie a mașinii este expirată. Așa se face că bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

articolul original.

O firmă din vasluieni prinsă cu înșelăciune, iar o alta obține fonduri ilegale

25 July 2022 at 18:17
image

În perioada 23 – 24  iulie 2022,  polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui,  au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au efectuate controale la agenți economici din județul Vaslui, ce au avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor negative din sfera comerțului, cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, în scopul diminuării impactului negativ asupra bugetului consolidat al statului, mecanismelor de funcționare ale pieței legale și eliminării concurenței neloiale.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 50 de agenți economici și a fost constatat săvârșirea a două infracțiuni, una de înșelăciune, prevăzută de art. 244 și una de obținerea ilegală de fonduri, prevăzută de art. 306, ambele din Codul penal.

În urma activităților derulate, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 111.500 de lei.

Dintre acestea, 25 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de  marcat electronice fiscale, 8 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 5 sancțiuni pentru abateri prevăzute și sancționate de Legea 103/1992 privind dreptul exclusiv al cultelor religioase pentru producerea obiectelor de cult și 1sancțiune pentru o abatere prevăzută și sancționată de Legea 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.

Mai mult, au fost confiscați peste 10.800 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 500 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile date în competență, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

articolul original.

Tânăr din Boțești este campion la infracțiuni rutiere: A ajuns la cinci dosare penale!

21 July 2022 at 06:10
image

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut un bărbat de 26 de ani, din comuna Boțești, județul Vaslui, care a fost depistat conducând un autoturism, pe drumurile publice, deși nu are permis de conducere.

La data de 18 iulie 2022, ora 06:50, polițiști Secției 4 Poliție Rurală Huși aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu în localitatea Boțești, au oprit, în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus pe drumurile publice de un bărbat, în vârstă de 26 de ani, din aceeași localitate.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice întrucât nu are eliberat permis de conducere.

Bărbatul este cercetat în alte patru dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

În aceeași zi, 18 iulie 2022, în baza probatoriului administrat, polițiștii hușeni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.

În cursul zilei de astăzi, 19 iulie 2022, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

articolul original.

Fiţi preventivi! Evitaţi zonele neiluminate!

18 July 2022 at 06:29
By: Regie
image

Comportamentul neadecvat, caracterizat prin neglijenţă sau ignoranţă este un factor care favorizează comiterea faptelor ilegale ale căror consecinţe se răsfrâng atât asupra autorului infracţiunii cât şi asupra victimei.

Pentu a vă feri de posibili infractori nu trebuie să neglijaţi niciun amănunt şi să acordaţi atenţie sporită unor reguli care vor contribui la sporirea vigilenţei şi la construirea “barierei” împotriva infractorilor:

  • Nu vă lăsaţi niciodată geanta, bagajele sau alte bunuri nesupravegheate în locuri publice.
  • Evitaţi zonele neiluminate sau izolate, mai ales după lăsarea întunericului.
  • Nu ţineţi la vedere bunurile de valoare pe care le aveţi asupra dvs. Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, tabletele sau camerele video/foto pot atrage o atenţie nedorită.
  • Manifestaţi atenţie la cine se află în preajma dumneavoastră şi ţineţi pe cât posibil bagajul aşezat în partea din faţă.
  • Când sunteţi la cumpărături şi folosiţi un cărucior, nu aşezaţi niciodată portofelul sau geanta deasupra cumpărăturilor.
  • Ţineţi cheile de la casă sau maşină la îndemână – mai ales noaptea – pentru a putea intra rapid în locuinţă/autoturism.
  • Când vă aflaţi la ghişeul unei unităţi bancare pentru a ridica o sumă de bani este bine să observaţi comportamentul persoanelor din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situaţie şi urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor.
  • Acordaţi atenţie sporită locului unde păstraţi telefonul mobil, mai ales în zonele aglomerate sau în mijloacele de transport în comun. Nu împrumutaţi telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute care sub pretextul apelării unor prieteni dispar cu telefoane cu tot.
  • Dacă sunteţi victima sau martorul unei infracţiuni, sesizaţi poliţia prin apelul de urgenţă  112.

Peste 20 de permise de conducere reţinute de poliţiştii din Zalău

Timp de o săptămână, poliţiştii Biroului de Ordine Publică, împreună cu colegii lor de la Biroul Rutier, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, au fost prezenţi în teren pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru siguranţa traficului rutier. Peste 460 de sancţiuni au fost aplicate şi 21 de permise de conducere au fost reţinute.

În perioada 7-14 iulie a.c., poliţiştii din Zalău au continuat acţiunile pentru menţinerea unei atitudini prudente în trafic, dar şi pentru siguranţa cetăţenilor.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 465 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 354 au fost la regimul circulaţiei rutiere, alte 99 au fost aplicate la Legea 61/1991, opt la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar patru au făcut obiectul altor abateri.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 87166 lei.

De asemenea, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării, 21 de permise de conducere, dintre care şapte pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului, trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, trei pentru depăşire neregulamentară, două pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar diferenţa au fost reţinute pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, au fost reţinute, până la remedierea deficienţelor şi şase certificate de înmatriculare.

Dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului şi a substanţelor psihoactive

La data de 16 iulie a.c., ora 00.05, poliţiştii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 27 de ani, din judeţul Sălaj, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 108 A, prin localitatea Românaşi.

La testarea cu aparatul Drugtest s-a evidenţiat prezenţa unor substanţe psihoactive.

Conducătorul auto a fost condus la spital, pentru recoltare de probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţe psihoactive din organism.

O zi mai târziu (17 iulie a.c., ora 21.45), poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda au oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul Comunal 28, prin localitatea Lemniu.

La volanul autoturismului se afla o femeie de 43 de ani, din judeţul Sălaj.

Întrucât conducătoarea auto emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testatea cu alcooltestul, însă a refuzat, motiv pentru care a fost condusă la spital, pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt.

articolul original.

Depistaţi la controlul de frontieră tractând remorci neînmatriculate

11 July 2022 at 11:17
image

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa a doi bărbaţi cu cetăţenie română și R. Moldova care au fost depistaţi tractând semiremorci care nu aveau drept de circulaţie pe drumurile publice din România.

În data de 09 iulie a.c., în jurul orei 14.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, doi bărbaţi cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 41, respectiv 43 de ani, care conduceau ansambluri rutiere formate din autocamione şi semiremorci, acestea din urmă având aplicate numere de înmatriculare specifice Marii Britanii.

”Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a celor două semiremorci, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că acestea nu figurează în bazele de date ca fiind înmatriculate pentru a putea circula pe drumurile publice din România”, a declarant Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

articolul original.
  • There are no more articles
❌